Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Pflegeliebe24 s.c.

Pracowałeś w firmie Pflegeliebe24 s.c. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Margareta - 2013-06-24 14:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkie Panie :) moja przygoda z firma pflegeliebe zaczela sie jakis czas temu, wlasnie wrocilam ze zlecenie i jestem bardzo zadowolona! firma konkretna, Panie z biura bardzo mile i pomocne, przedstawily mi oferte do chodzacej babci w Hamburgu na ktora od razu sie zgodzilam, po tygodniu juz organizowaly moj wyjazd, wszystko przebiegalo bardzo szybko i bardzo sprawnie. Umowiona kwota wplynela na czas na moje konto walutowe :)) a to najwazniejsze! Szczerze polecam
zdjecie uzytkownika
Teresa - 2013-06-25 12:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, ja rowniez pracuje z firma i poki co nie zamierzam nic zmieniac, mam swietna rodzine z ktora sie dogaduje i do ktorej bede wracala :) firma bardzo profesjonalna na ktora zawsze moge liczyc! Polecama wszystkim
zdjecie uzytkownika
Grażka - 2013-06-29 19:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie zaczynam współpracę z firmą, mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze! dostałam ciekawe zlecenie na południu Niemiec wyjeżdżam po weekendzie! co do firmy to nie mogę póki co powiedzieć nic złego rekrutacja przebiegła pomyślnie Panie w biurze bardzo pomocne i przyjaźnie nastawione :) Polecam Grażka
zdjecie uzytkownika
helena - 2013-06-30 09:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogie Panie, czy możecie powiedzieć pokrótce jak przebiegała rozmowa rekrutacyjna? Jakie warunki trzeba spełniać? Pozdrawiam, helena
zdjecie uzytkownika
Wiesia - 2013-07-17 15:08:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkie Panie :) rozmowa rekrutacyjna bardzo miła Pani zadała kilka pytań w języku niemieckim poprosiła o wypełnienie formularza a za tydzień już wyjeżdżałam :) polecam wszystkim Panią które chcą wyjechać pierwszy raz przez firmę a nadal się boją! Jestem bardzo zadowolona
zdjecie uzytkownika
babka - 2013-07-24 22:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Wiesi: cześć:) gratulacje :) a gdzie wyjeżdżasz i w jakim charakterze? jakie warunki do wyjazdu trzeba spełnić?
zdjecie uzytkownika
Wiesia - 2013-07-26 13:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Drogie Panie:) jestem na południu Niemiec i za 2 tygodnie wracam do domu na przerwę, po czym ponownie przyjadę do rodziny z dziadziusiem świetnie się dogadujemy więc nie ma sensu szukać innej pracy, firma dobrze płaci no i oczywiście w terminie a co najważniejsze miłe Panie z biura pomagały mi wszystko zorganizować dojazd itp. Dodam jeszcze że pierwszy raz wyjeżdżałam przez firmę i cieszę się że właśnie trafiłam na pflegeliebe!
zdjecie uzytkownika
babka - 2013-07-29 16:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Wiesi: super, że tak Ci się udało :) a czy można się załapać też do pracy z osobą straszą, czy tylko do dzieci biorą?
zdjecie uzytkownika
Hanna - 2013-08-07 13:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kochane opiekunki ja rowniez wyjechalam przez firme pflegeliebe tydzien temu wlasnie wrocilam na miesiac, mialam super stelle i wracam do mojej rodzinki w offenburgu mam do opieki malzenstwo bardzo mili panstwo ciesze sie ze fiirma pomogla mi znalezc tak fajna prace. Pozdrawiam wszystkich!
zdjecie uzytkownika
babka - 2013-08-09 18:29:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hanna, jak masz do opieki małżeństwo to pewnie jakieś starsze osoby, co? jak dobrze trzeba znać język, żeby puścili na wyjazd?
zdjecie uzytkownika
Hanna - 2013-09-06 15:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Babka przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale nie miałam dostepu do internetu. Trzeba się porozumiewać komunikatywnie po niemiecku. Ja jakoś daję radę :) Babcia ma 83 lata, a dziadek 85. Tak naprawde to mam duzo wolnego czasu, bo oni zajmuja sie sami soba i to jest plus w opiece nad malzenstwem :) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
babka - 2013-09-13 11:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzieki za odpowiedz. A powiedz mi, jesli jedno z malzenstwa umrze, to zostajesz opiekowac sie ta jedna osoba, czy konczy sie Twoja praca?
zdjecie uzytkownika
Hanna - 2013-09-17 19:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze mi się tak nie zdarzyło, że któreś z podopiecznych umarło, ale moja koleżanka opiekowała się małżeństwem, gdzie babcia umarła, ale rodzina chciała, żeby została i nadal opiekowała się dziadkiem. Przyzwyczaili się do niej i nie chcieli innej opiekunki. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ania - 2013-09-18 23:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wygląda sprawa z wynagrodzeniem za opiekę? to jest kwestia umówienia osobistego z rodziną czy pieniądze wypłaca agencja?
zdjecie uzytkownika
Hanna - 2013-09-20 18:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ania - 2013-09-18 23:14:24

jak wygląda sprawa z wynagrodzeniem za opiekę? to jest kwestia umówienia osobistego z rodziną czy pieniądze wypłaca agencja?
Wynagrodzenie wypłaca firma. Tutaj akurat jest na czas więc nie mam żadnych zastrzeżeń. Ja od rodziny dostałam 200 euro na urodziny. Zawsze to miła niespodzianka :)
zdjecie uzytkownika
Irena - 2013-09-20 18:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mile Panie :) wlasnie wrocilam do domu a poniewaz wyjezdzalam 1raz przez firme postanowilam cos napisac. Pierwszy raz spotkalam sie ze osoby z biura kilka dni po dojezdzie na miejsce dzwonia do mnie i pytaja czy wszystko gra czy mam czas wolny lub czy mam co jesc wielki plus dla pracownikow! Tak jak i na firme tak i na rodzine trafilam dobrze! zycze sobie aby ta wspolpraca trwala jak najdluzej :) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-22 08:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, naprawdę super, że takie miałaś miłe spotkanie z tą firmą :) a w jakim charakterze byłaś za granicą?
zdjecie uzytkownika
ola - 2013-11-09 13:15:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z powyższych opinii wynika,że to bardzo rzetelna firma tylko mam wrażenie jakby pracownicy tej firmy napisali te teksty.
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2013-11-21 16:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
czytam o firmach na goworku i weszlam i czytam o tej jakos dziwnie wszytsko ladnie troche podejrzanie, teraz tyle firm oszukuje i podaje sie za kogos na forach prosze o maila bo zastaniwaim sie czy do nich zadzwonic ale jest ona krotka na rynku i nic nie wiem o tej firmie czy Maja duzo zlecen?ile sie czeka na wyjazd ?te opinie wygladaja tak jakby pracownicy pisala powiem szczerzedlatego boje siewyjechac ,
zdjecie uzytkownika
Marysia - 2013-11-22 19:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam kobietki,
przeczytałam Wasze opinie i sama zaczęłam się zastanawiać czy do nich nie zadzwonić. Pracuję w innej firmie, ale chciałabym wyjechać tylko na miesiąc i wrócić na święta do domu, bo co to za święta bez rodziny w Niemczech. Babeczka z biura powiedziala, że jest taka mozliwosc. Przedstawila mi 2 zlecenia i nie były złe, ale jeszcze sie zastanowie, bo moze moja firma cos zaproponuje, a jesli nie to wyjade od nich. Lepiej dorobic na prezenty. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aniołek - 2014-01-21 19:03:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Ja również wyjechałam na zlecenie z tą Firmą.W tym samym dniu Panie zadzwoniły z zapytaniem jakie warunki.Z chwilą kiedy potrzebowałam pomcy została mi udzielona.Wyjezdzam z nimi drugi raz i mam nadzieje,ze bede rowniez zadowolona.Panie w biurze przemile zawsze znajduja czas a to jest dla Nas wazne
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2014-02-13 16:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pozytywne opinie to radosna twórczość pracowników z tego biura. Stanowczo odradzam. To firma krzak, niewypłcalna i nierzetelna. To co jest na miejscy mija sie calkowice z przedstawianymi przez biuro ofertami.
zdjecie uzytkownika
Pflegeliebe24 - 2014-02-13 17:34:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Skoro jesteśmy według Pani firmą krzak, niewypłacalną i nierzetelną to jest to jedynie Pani wybujała fantazja. Jako jedna z niewielu firm wypłacamy naszym pracownikom wynagrodzenie już na koniec przepracowanego miesiąca i nigdy nam się nie zdarzyło, aby któraś z Pań była niezadowolona. Jeśli jakaś firma posiada pozytywne opinie to najwidoczniej konkurencję kłuje to w oczy. U nas Pani raczej nigdy nie pracowała, a wypisuje bzdury tylko po to, aby nas oczernić. Niech Pani nie zapomina, że za fałszywe oskarżenia są stosowne paragrafy, a w internecie nikt nie jest anonimowy...Sprawa została już zgłoszona do admina strony.
zdjecie uzytkownika
Bejbe - 2014-02-16 21:06:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@opiekunka Musiałoby być całkiem sporo tych pracowników biura skoro tyle opinii pozytywnych wystawiają :) Moim zdaniem na plus, jeżeli pomagają załatwiać wszystkie dokumenty związane z pracą za granicą - nie dla wszystkich firm wydaje się to oczywiste.
zdjecie uzytkownika
karolina - 2014-02-20 11:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TO PANIE Z BIURA PISZĄ SOBIE POZYTYWNE OPINIE(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pysio - 2014-02-22 23:44:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@karolina a Ty skąd jesteś tego taka pewna? Przyłapałaś panie na tym jak siedzą na goworku i klepią opinie? Ludzie trochę rozwagi i spojrzenia chłodnym okiem,..
zdjecie uzytkownika
karo 12 - 2014-03-20 14:53:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja wręcz wiem ze to pisza panie z biura ... jedna pani !
zdjecie uzytkownika
Maria - 2014-03-20 15:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karo 12 - 2014-03-20 14:53:25]:
a ty karo z jakiej firmy wyjeżdżasz?
zdjecie uzytkownika
Ela - 2014-04-19 11:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktos moze mi napisac cos wiecej?
koleznka byla raz i nie jest zadowolona nie wiem czy mowi mi tak specjalnie abym nie jechala czy na prawde jest zle?
mowi ze kontakt z paniami dobry , ale ze pojechala i okazalo sie calkiem co innego. jezeli ktos byl i jest zadowolony prosze o maila a napisze .dziekuje z gory za pomoc?a kto jest wlascicielem?niemki?bo nazwa niemiecka?kolezanka za duzo nie chciala mowic tylko ze nie byla zadowolona.
zdjecie uzytkownika
opiekunka- Schweinfurt - 2014-04-21 18:26:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Eli- chętnie napisze Ci coś więcej. Panie z Pflegeliebe24 s.c. są nie tylko miłe, ale i kompetentne. Udzielą Ci wyczerpujących odpowiedzi na każdy nurtujący Cię temat. wystarczy zadzwonić. Nie wiem dlaczego Twoja koleżanka jest niezadowolona, ale musisz brać pod uwagę, że są takie osoby, które są ZAWSZE niezadowolone. Ja wyjechałam z tej firmy pierwszy raz. Na miejscu zastałam dokładnie to, o czym zostałam wcześniej poinformowana.Z całą odpowiedzialnością mogę Ci napisać, że zarówno dla Pflegeliebe24 jak i dla niemieckiego partnera tej spółki jesteś tak samo ważna jak podopieczny, którym się zajmujesz. Mnie się podoba.Żadna wcześniejsza firma nie okazała mi tyle zaineresowania i troski, co obecna. A uwierz mi na słowo, miałam już do czynienia z wieloma firmami. Pozdrawiam Cię serdecznie Elu i... strach ma zawsze wielkie oczy. :-) Naprawdę!
zdjecie uzytkownika
Ela - 2014-04-23 12:15:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a z jakich firm wczesniej jezdzilas?
zdjecie uzytkownika
oiekunka - 2014-04-24 10:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ela - 2014-04-23 12:15:21]:
Elu, bardzo Cię przepraszam, ale te informacje pozwól, ze pozostawię już dla siebie. Mogę Ci jedynie dodać, że wyjeżdźałam również na niemieckich warunkach.Pytałaś o firmę Pflegeliebe, więc udzieliłam Ci odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie :-)
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-04-28 15:46:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez wyjezdzam z firmy Pflegeliebe24 co prawda bylam tylko raz ale za miesiac wracam do rodziny. panie z biura uprzejme i pomocne mozna na nie zawsze liczyc. rodzine mam fajna babcia i dziadek, mili ludzie :) moge z czystym sumieniem polecic firme. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Danka - 2014-05-06 13:41:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja rowniez nie jestem zadowlona.duzo by opisywac
zdjecie uzytkownika
Opiekunka Hagen - 2014-05-08 13:30:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Danka - 2014-05-06 13:41:29]:
Danka jak masz pisać takie beznadziejne komentarze to lepiej w ogóle się nie udzielaj, bo twoja wypowiedź nie wnosi tutaj naprawdę nic. Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził...tyle na temat.
zdjecie uzytkownika
Rotor - 2014-05-08 15:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłbym zobowiązany jakbyś się podzieliła ponieważ moja dziewczyna ma zamiar zacząć tam pracę... dzięki
zdjecie uzytkownika
Hitowy - 2014-05-09 00:56:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile ludzi tyle opinii. Nie dziw się, że jednemu tu pasuje inny ma z tym problem bo to całkiem normalne.
zdjecie uzytkownika
Opiekunka Hagen - 2014-05-09 09:36:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hitowy - 2014-05-09 00:56:18]:
Hitowy masz rację tylko, że krew się we mnie gotuje jak czytam komentarze typu: nie jestem zadowolona, nie podoba mi się. Skoro tak to napisz dlaczego i uzasadnij to kobieto, a takimi komentarzami nikomu w niczym nie pomożesz. Poza tym warto chyba spróbować samej zadzwonić i się czegoś konkretnego dowiedzieć.
zdjecie uzytkownika
Ewelina - 2014-07-22 21:02:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siostra moja jezdzila i mowila , ze marnie placa.Zmienila firme we Wschowie ostatnio otworzyli.Pan ja prowadzi , dobrze placi i duzo zlecen ma.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-07-23 00:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Ewelina - mało... dla jednych mało dla innych dużo. Zależy czy chcesz normalnie żyć czy pławić się w luksusach. Współpraca z Pflegeliebe jest dobrym rozwiązaniem dla każdego kto nie boi się wyjazdu. Dodatkowo plusem takiej pracy jest to, że można podszkolić swój język niemiecki na wyjeździe - chcąc nie chcąc uczysz się go intensywniej. Wszystko legalnie załatwiają, długo są na rynku polskim więc wyglądają mi na w porządku firmę.
zdjecie uzytkownika
Mariola - 2014-09-17 13:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem co znaczy mało płacą ja mam 1200e na reke dla mnie to bardzo duzo wyjezdzam z ta firma od roku a najlepsze jest to ze placa na koniec kazdego miesiaca nie musze czekac na kase do 15ego albo 20ego jak w innych firmach :))) ile bede mogla tak dlugo bede z nimi pracowala! sa najlepsi!
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2014-10-20 12:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak czytam i czytam i mysle, ze nie jest to zla praca. Pani Mariola pisze, ze dostaje na czysto 1200 euro. To przeciez duzo. Nie kazdy moze sobie tyle wypracowac. Tym bardziej, ze jest tam juz oplacony pokoj do mieszkania i pewnie podstawowe wyzywienie. To chyab nie ma na co narzekac, nigdy wszystkim sie nie dogodzi
zdjecie uzytkownika
Badylek - 2015-01-06 02:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo jak dużo. Może na polskie warunki to rzeczywiście niezła stawka, ale nie oszukujmy się - w porównaniu z tym ile się zarabia za granicą jest to zupełnie podstawowa stawka, dzięki której można podstawowe rzeczy kupić i ogarnąć. Niestety w większości w Polsce nikt Ci nie pomoże, a za granicą zwykle można liczyć na jakąś pomoc dzielnicową.
zdjecie uzytkownika
Badylek - 2015-01-06 02:04:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo jak dużo. Może na polskie warunki to rzeczywiście niezła stawka, ale nie oszukujmy się - w porównaniu z tym ile się zarabia za granicą jest to zupełnie podstawowa stawka, dzięki której można podstawowe rzeczy kupić i ogarnąć. Niestety w większości w Polsce nikt Ci nie pomoże, a za granicą zwykle można liczyć na jakąś pomoc dzielnicową.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2015-01-06 16:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moja mama pracuje w Polsce za 700zł aby miec cokolwiek! 1200 euro zarabia u nas jakiś kierownik a nie zwykła opiekunka wiec nie ma co porównywać jak jest w innych panstwach. Niestety ja urodzilam sie w polsce i nie patrze jak maja inni bo czlowiek by zawiowal, ciesze sie tylko ze sa takie wlasnie firmy jak ta ktore dadza mi zarobic abym mogla zapewnic lepszy byt dziecku :)
zdjecie uzytkownika
sulisz - 2015-03-08 13:49:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marta - 2015-01-06 16:56:22]:
proszę Cię @marta... co to w ogóle za zdanie , że "niestety urodziłaś się w Polsce" ( I Polsce dużą literą!!) . Powinnaś być z tego dumna i starać się sama rozwijać aby osiągnąć w życiu sukces. Tak właśnie dorastają osoby Twojego pokroju , które myślą , że wszystko dostaną same od państwa nie wkładając w swoje życie za grosz niczego od siebie
zdjecie uzytkownika
dawid - 2015-03-25 15:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@suliusz masz tutaj wiele racji z tego co czytam, ale wydaje mi się, że w każdej pracy trzeba coś dac od siebie i jakoś bardziej się zaangażować, a nie wiemy do końca jak ta prac wygląda jednak. Dajcie znać gdybyscie wiedzieli coś o zakresie obowiązków, przynajmniej takim zawężonym troche, bo nie wiem co miałbym u nich robić.
zdjecie uzytkownika
tamara - 2015-04-09 17:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaki najbardziej, zaangażowanie to podstawa w pracy każdej, tutaj się z tobą Dawid zgodzę, jednak ja uważam że toi nasze zaangażowanie zalezy przede wszystkim od zaangażowania pracodawcy finaqnsowego w karierę danego pracownika. chodzi mi o to konkretnie żeby ktoś z was napisał ile się zarabia w tej firmie
zdjecie uzytkownika
kama - 2016-04-12 16:59:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nigdy nie miałąm doświadczenia z wyjazdami za grnaice jako opiekunka, ale to co dzieje sie u ans zpraca w tym zawodzie to masakra, nigdzie nie mozna znalesc pracy, ja piszę sie na taki wyjazd
zdjecie uzytkownika
Wibra - 2016-05-13 11:29:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam nadzieję, że pojawią się wkrótce jakieś nowe i fajne ogłoszenia o prace, bo powiem szczerze, że generalnie czaję się na pracę tutaj już od kilku miesięcy i nie wiem jak to złapać, żeby coś się udało

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Pflegeliebe24 s.c.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pflegeliebe24 s.c.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert