Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Olsa Poland Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Olsa Poland Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pszczółka - 2014-01-30 16:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zmieniło sie coś do tej pory bo chcę tam złożyć papiery i nie wiem czy warto
zdjecie uzytkownika
pszczółka - 2014-01-30 16:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zmieniło sie coś do tej pory bo chcę tam złożyć papiery i nie wiem czy warto
zdjecie uzytkownika
Pirat - 2014-02-03 19:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytając opinie pracowników na temat swojej firmy,śmiać mi się chce.Do pracy przychodzi się po to by pracować a nie obijać się (tak jak było w PRL-czy robisz czy nie robisz jednakowo zarobisz).Praca człowieka uszlachetnia.Chcąć zarobić pieniążki to trzeba robić a nie stękać.Ludzie w KAPITALIZMIE nikt za darmo nie da.Pracować i jeszcze raz pracować.Słabsi odpadają.Nikt nikogo nie zmusza do pracy w Olsie.Słabi pracownicy odpadają lub chorują.
zdjecie uzytkownika
DANS135 - 2014-02-05 18:57:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CHCE DO OLSY CHCE DO OLSY 1400 CHYBA EURO
zdjecie uzytkownika
Wanda - 2014-02-05 22:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy prawdą jest że z biura mają jezdzić po domach i sprawdzać chorych na zwolnienia lekarskich.Co ci bardzo chorzy i uczuleni na widok pracy robią i jak się rehabilitują.Ponoć mają zwolnienia na typ choroby 1( usunięte przez administratora ) .Nie pisząc o wszystkich faktycznie chorych.
zdjecie uzytkownika
Pirat - 2014-02-06 21:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak.Powinni jezdzić i faktycznie sprawdzić, czy zwolnienia lekarskie są przypisane chorobom które posiadają chorzy.Zdaje mi się ,że to choroby mają nazwę FERIE SZKOLNE.Przez takie kontrole zakład pracy i Zusy miałyby duże oszczędniści.
zdjecie uzytkownika
klementyna77 - 2014-02-07 22:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a może by tak sprawdzić zakład dlaczego (usunięte przez administratora)na wypłatach ,chyba najwyższy czas,
zdjecie uzytkownika
euzebio - 2014-02-18 15:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam firmy. Takie rzeczy jak tam się dzieją to tylko w Chinach i na zadupiu w Rosji. Każą zapierdalać za marne grosze tylko zapominają że nikt z rozdzielaczy ani na magazynach nie ma umowy na akord. (usunięte przez administratora) Jeszcze ma czelność poganiać już zapomniał wół jak cielęciem był. (usunięte przez administratora)Do rządzenia nie trzeba mieć wykształcenia ale inteligencję jak najbardziej a tego mu brak. Ogólnie omijać z daleka.
zdjecie uzytkownika
PROSZE O OPINIE - 2014-03-01 13:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PODOBNO W OLSA.POLAND JEST PRACA, WIDZIAŁAM MNÓSTWO OGŁOSZEŃ W GAZECIE I W INTERMECIE.NIESTETY CZYTAM TE KOMENTARZE I JESTEM W SZOKU! ,,PRACA BEZ URLOPU,ZERO CHOROBOWEGO?", ,,PRACA NA 3 ZMIANY"?.,,NIE WOLNO WYCHODZIC DO TOALETY".JA NAWET NIE SKŁADAM DO TEGO ZAŁADU PODANIA,CHCIAŁAM JESZCZE PRZYPOMNIEC O TYM ŻE ZŁA POLITYKA KADROWA I INNE WYŻEJ WYMIENIONE PRZEZ WAS PROBLEMY SPOWODUJĄ NAŁOŻENIE SZEREG KAR FINANSOWYCH NA TEN ,,NOWY ZAKŁAD",ZA TE BŁEDY ONI NAPEWNO PONIOSA KARY FINANSOWE.A ZASTRASZANIE I WYKORZYSTYWANIE NOWYCH I MLODSZYCH PRACOWNIC I PRACOWNIKÓW PRACĄ BEZ DNIA WOLNEGO.Itd. WPŁYNIE NA POZNIEJSZE PROBLEMY ZE ZNALEZIENIEM PRACY PRZEZ ICH PRZEŁOŻONYCH I STARSZYCH KOLEGÓW Z PRACY.
zdjecie uzytkownika
spóka z.o.o - 2014-03-01 15:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pwtarzajace sie nazwisko.Jesli Olsa s.a to spolka z ogran.odpowiedzialnoscia to pojawia sie tu szerge problemow i bardzo zlych konsekwencji dla pracownikow.jedna z odmian takich spolek (SA,Z.o.o,spólka skarbu państwa)może spowodoawac to że jakiekowliek kary pieniezne nakladane na zaklad pracy beda obciazaly rowniez portfele pracownikow firmy.Jest to o tyle niebezpieczne ,że pieniadze beda potracane nie tyle z wyplat ale z kont pracownikow.Szczegolnie jest to grozne dla osob majacych na koncie duze sumy pieniedzy( z kredytow hipotecznych,oszczednosci lub obligacji).Odpowiedzialnosc zbiorowa jest przeciez wszytkim znana a pianiadze z nalozonych kar zasila budzet panstwa i uni.Dlatego nalezy uwazać na kady finansowe bo znikajace z kont duze sumy sa lakomym kaskiem ,firma taka i udzialowiec nie tylko zarabia krocie, ale tez bierze wiecej niz daje.Dotyczy to glownie pracownikow z kilkuletnim stazem.
zdjecie uzytkownika
kudłaty - 2014-03-02 18:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Boże co wy ludzie wygadujecie czytam te bzdury i sami sie naktrecacie. Nie mozna wychodzic do toalety nie daja urlopu nie mozna chodzic na chorobowe ja was prosze to jest stekł kłamst i my o tym wiemy, Mase osób chodzi u nas na chorobowe i nawet nic im za to nie robia , do toalety jak ktos musi to wychodzi nikt nikogo nie zmusza do wstrzymywania moczu, urlopy dostawane sa bez problemów. Ale zastraszacie ludzi , wiecej przez to kasy wam przez to nie wpakuja ze odstraszacie ludzi, Lepiej przyjdz i sprawdz sam!!!!
zdjecie uzytkownika
klementyna77 - 2014-03-02 19:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zakład pracy,ludzie przychodzą i po dwóch dniach odchodzą jak widza co sie dzieje .gdzie są średnie od stycznia miało być 1680 zł a dalej mamy po 1600.bo przecież za dużo się zarabia za 3 zmiany po 1400zł za miesiąc to jest zarobek.jeżeli możecie omijajcie ten zakład z daleka ,jak wielu z nas
zdjecie uzytkownika
normalnyczłowiek - 2014-03-04 22:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kjdshkjashdk - 2013-08-14 11:39:11]:
jest to prawda,ze sie czepiaja wszystkiego, ja mialam taka sytuacje, ze zapytalam czy moge isc do toalety,brygadzistka z fochem mi odpowiedziala ze jak musze to mam isc, za jakies 4h znowu poszlam,wykorzystujac przy tym chwile wolnego,poniewaz maszyna sie zepsola, gdy wrocilam brygadzistka z pretensjami do mnie,czy ja nie zaczesto chodze do toalety?ze tak nie moze byc...to jej odpowiedzialam,ze mam miesiaczke i dopiero wtedy zamknela jape.a druga sprawa to faktycznie przerwa trwa 15min. TYLKO! poniewaz jak robisz na koncu hali to na dojscie na stolowke w jedna str. trzeba sobie odliczyc jakies 2min. i w druga to samo,wiec smialo mozna powiedziec,ze tak naprawde ta przerwa trwa 10min.malo co sie nie udlawisz tym sniadaniem,a to jeszcze do toalety,zapalic itp. mi taka przerwa nie wystarczala,ale i tak 1 raz tak mialam, ze po przerwie przyszlam 4 min. pozniej to juz brygadzistka z kierownikiem na mnie czekali i opieprz zgarnelam jak bym im zrobila nie wiadomo co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
normalnyczłowiek - 2014-03-04 22:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a i jeszcze jedno: my chcemy pracowac i zalezy nam na pracy,ale w olsie,widac brygadzistki lubia sie czepiac niewinnych ludzi np.tak jak wlasnie ktos juz napisal,ze nie wyrabiamy normy po kilku dniach,albo nawet i co do wygladu potrafia sie uczepic,a czemu sa takie pewne siebie? slyszalam historie jednej z nich,ze przyszla do olsy jako zwykla pracownica,a po trzech miesiacach nagle brygadzistka, to sobie sami odpowiedzcie na to jak to jest mozliwe
zdjecie uzytkownika
yoo - 2014-03-05 22:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spóka z.o.o - 2014-03-01 15:13:42]:
A jaka jest kara za wypisywanie tych kłamstw...Zastanawiam się czy wypowiadały się tu Panie, które dziwnym zrządzeniem losu w trakcie ferii zimowych grupowo zachorowały....a może te które wykorzystały już większość urlopu na żądanie....hmmm nie? a może jednak te, które siedzą codziennie na fajeczce w kłębach dymu...Nie narzekajcie i nie odstraszajcie. Każdy może się przekonać, że praca jak praca....pieniądze daje Nie wszyscy są stworzeni do bycia "zarządzanym" i do wykonywania czyiś poleceń a taka jest specyfika pracy w zakładzie produkcyjnym.
zdjecie uzytkownika
fanka nielogicznych ludzi - 2014-03-09 18:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracownicy Olsy sami sobie są winni, na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyrabiacie normy po ponad 100%? Potem normy się podwyższa zeby Wam za dobrze nie było, i kolo sie zamyka, ktoś dobrze napisał wyżej, że niedługo w pieluchach będziecie normy wyrabiać. Ja też pracuje na produkcji, ale u nas dziewczyny na spokojnie wyrabiają normę, przypuśćmy do godziny 12-13 (jak mamy 1 zmiany) a potem robią powolutku, żeby nie robić ponad normę, bo logiczne jest że potem szefosrtwo normy nam podwyższy, trzeba będzie szybciej i ciężej pracować za te same pieniądze.
zdjecie uzytkownika
lolita - 2014-03-11 22:30:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Też nie polecam tej fimy owszem płaca ale marne grosze i zamiast setki 50 placa albo rypna sie w godzinach , a teraz afera jet z ta najnizsza krajowa nie chca wyrównać . A pan dyrektor co na to widac chyba za nasze pieniadze bawi sie co tydzien w sobote w clubie 69. omijacie ta firme szerokim lukiem to olszwic a nie firma .
zdjecie uzytkownika
Fachowiec - 2014-03-13 19:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca na 3 zmiany nigdzie sie nie opłaca i nie sprawdza,dowodem na to jest sąsiadujacy z OlsA Alcontec.Maszyny musza odpacząc chociaż kilka godzin bo inaczej beda do wyrzucenia za kilka miesiecy i będą zwalali wine na pracowników tak jak w Alcontecu.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-03-24 18:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fachowiec - 2014-03-13 19:47:15]:
wtryskarki to maszyny przystosowane do ciągłej pracy a przestoje uzależnione są od czasu przeglądów serwisowych
zdjecie uzytkownika
RUDA - 2014-03-26 15:51:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
TA FIRMA TO MASAKRA. NIE POLECAM .JA WYTRZYMAŁAM DWA TYGODNIE.I DAŁAM SOBIE SPOKÓJ BO PSYCHICZNIE NIE IDZIE WYTRZYMAĆ !!! A TE STARE FLĄDRY SĄ ZA MĄDRE BO MYŚLĄ ZE JAK WIĘCEJ PRACUJĄ NIŻ MY TO MOGĄ NAM ROZKAZYWAĆ I MOGĄ ROBIĆ CO CHCĄ !!!!!!!
zdjecie uzytkownika
jacek aberdeen - 2014-03-30 21:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [DANS135 - 2014-02-05 18:57:26]:
DO PIRAT !!!!!... Jestem pewny ze slowo jak MOTYWACJA jest tobie obce . droga sprawa to jest cos takiego jak ATMOSFERA w FIRMIE. Jesli tych dwoch skladnikow nie widac w twoim miejscu pracy to trzrba z tamtad wiac i to szybko . Gdy nie ma motywacji ( czytaj mozliwosc zarobienia wiecej - tak ze pracownik jest zadowolony) ludzie sie przestaja starac i produktywnosc spada. Gdy nie ma atmosfery (czytaj przyjacielskie stosunki i dialog miedzy pracownikiem a przelozonym) to czlowiekowi na sama mysl ze musi wstac i isc do tej chol..
.ej roboty, juz mu sie odechciewa. w pracy wtedy mysli o jednym - kiedy koniec . efekt koncowy podobny produktywnosc spada. Wiec (usunięte przez administratora)przestan cwaniakowac i pomysl co mozesz zrobic zeby ludzie z mila checia przychodzili ci do pracy i byli z niej zadowoleni mimo gownianych zarobkow!!!!
zdjecie uzytkownika
jacek aberdeen - 2014-03-30 21:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze jedna sprawa PIRAT ...zakladam ze jrstes w tej firmie na jakims kierowniczym stanowisku lub siedxiesz i pierdzisz w stolek w biurze. Wiec moge x gory powiedxiec ze jestes beznadziejnym gownisrzem ktory nie ma bladego pojecia o kierowaniu zespolem ludzi. Bo jesli jestes ich przelozonym to kazdy negatywny komentarz o tej firmie jedt wlasnie kierowany do CIEBIE jak ktos pisze ze jest beznafziejnie to czytaj ze to ty jestes beznadzirjny!!!! NADAZASZ !!! Ta twoja firemka OLSA to kawhoz anie firma na poziomie. Na dluzsza mete to WY stracicie i tracicie yak czy inaczej . Rotacja ludzi to niewydajnosc zakladu bo co wyszkolicie kogos to wam ucieka i wchodzi ktos kogo trzrba znowu szkolic. Wydajnosc ludxi niska bo sa ciagle szkoleni.Nie macie wyszkolonej kadry i w koncu twoj boss sie zapyta ciebie co jest grane, jak to sie nie zmieni to kolokeialnie moeiac TY dostaniesz kopa w KROK ..hahaha za twoja nieudolnosc i brak profesjonalizmu zaangazowania i nieumiejetnosc pracy w zespole oraz kierowaniu zadobami ludzkimi.Jest sztuka wydusic z ludzi wszystko dajac w zamian nidkie zarobki tak aby byli z tego jeszcze zadowoleni i byli w stanie przyjsc na nadgodziny na kazde twoje pierdniecie. Problemy twoich pracownikow sa twoimi problemami ktore musisz szybko rozwiazac a taka pusta gadka ze to nie PRL i ze trzeba robic a nie nazekac swiadczy tylko o tym ze noe nadajesz sie na to stanowisko . JA BYM CIE ZWOLNIL OD RAZU NA MIEJSCU TWOJEGO SZEFA PO PRZECZYTANIU TYCH TWOICH BEZNADZIEJNYCH KOMENTARZY !!!!
zdjecie uzytkownika
jula k. - 2014-04-01 15:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogółem to nawet nawet jest w tej firmie. Ale nie radzę iść na zmianę do P.(usunięte przez administratora). Tę kobietę powinni zwolnić!!! Dyrekcja nawet nie wie co ona wyprawia w tej firmie...
zdjecie uzytkownika
jula k. - 2014-04-01 16:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hehehe nie no jaja sobie robię, napisałam tak bo nie lubimy nowych dziewczyn na naszej zmianie bo trzeba je przyuczać :-(
zdjecie uzytkownika
boss - 2014-04-20 22:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wesołych Świąt dla wszystkich pracowników
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
26 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Olsa Poland Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x