Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Olsa Poland Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Olsa Poland Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-07-15 09:32:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale jak sie wykłucisz o swoje to faktycznie w następnym miesiącu wyrównują czy już "zapominaja" ?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-15 10:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Raczej wyrówują...chociaż w moim przypadku okaże sie to dopiero przy wypłacie w m-cu sierpniu.
zdjecie uzytkownika
ustawiacz - 2015-07-18 22:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pisze do tego pana co chce przyjechać na ustawiacza do olsy powiem tak jestem ustawiaczem płaco mi dobrze i nigdy mnie nie oszukali na wypłacie praca fajna ale ciezka bardzo ciężka ale naprawdę warto jeszcze można dorobić w olsie tylko jedna podstawowa wada pracy ustawiacza w olsie nie ma w spół pracy między ustawiaczami tylko nienawiść i kopanie dołków ale praca jest ok i kierownik i technolog tez ok tylko technolog na nowej hali jest ok bo na starej to lepiej nie gadać
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-07-18 23:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak się nazywają Ci technolodzy w ogóle?
zdjecie uzytkownika
szczery - 2015-07-19 11:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Technolog na nowej hali to nierób i partacz wymaga wiele a sam nie potrafi nic zrobić. Pracowałem z nim więc wiem jak jest .

zdjecie uzytkownika
rappke - 2015-07-19 19:14:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema. Widzę tutaj wiele opinii i negatywnych i pozytywnych (tych drugich trochę mniej). Mniejsza o to. Rozważam nad wysłaniem cv do tej firmy ale nie chciałbym się wrypać w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie to że jestem zwolennikiem nieróbstwa ale oczekuje od was forumowiczów konkretnych wypowiedzi jak jest w Olsie. Zarobki, atmosfera itp. Mam okazje dojeżdżać z grupą z mojej miejscowości za niewielkie pieniądze ale czy warto? Czekam na odpowiedzi ;)
zdjecie uzytkownika
ustawiacz - 2015-07-20 23:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie czekaj i wysyłaj CV powiem tak jak jesteś dobry w tym co robisz to dasz rade nie wszyscy są źli niektórzy pomagają sobie na wzajem ale to garstka a jeżeli chodzi o kasę to zależy ile sobie wynegocjujesz ale nie ma co przeginać
zdjecie uzytkownika
Beata - 2015-07-22 17:43:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam dojezdza ktoś z Gorzowa Badz okolic samochodem do Olsy|
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-07-23 10:35:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w Olsa Poland można starać się o pracę tylko na pierwszą zmianę? Pytam ze względu na dojazd, ponieważ nie jestem bezpośrednio z Kostrzyna. Jeśli tak to proszę o konkretne stanowiska najlepiej związane z jakością.
zdjecie uzytkownika
klempa - 2015-07-23 11:38:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak. Możesz. Jak pani R.P. z jakości zwolni ci swoje stanowisko.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-07-23 18:18:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak nazywa się kierownik od jakości?
zdjecie uzytkownika
kate - 2015-07-24 13:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-07-23 18:18:05]:
warzący piwo Józek
zdjecie uzytkownika
Operator - 2015-07-31 00:02:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z ciekawości sprawdziłem gdzie OLSA ma budynki, no i powiem wam że produkcja odbywa się w krajach gdzie w przeliczeniu z euro na obowiązująca tam walutę, produkcja jest najtańsza. Najtańsza siła robocza=najtańsza produkcja, lecz te same standardy na pewno co w filii produkcyjnej we Włoszech.
(usunięte przez administratora)
Daję linka jak ktoś ciekawy.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-08-02 13:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Ustawiacza- a jak zarobki godziny pracy itp?
zdjecie uzytkownika
ustawiacz - 2015-08-07 16:27:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki ok godziny pracy , praca trzy zmianowa o 8 godzin soboty czasami niedziele ale mało kiedy
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-07 19:05:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kezeko - 2015-07-08 21:21:38]:
czym rózni sie ustawiacz od asystenta ustawiacza?????
zdjecie uzytkownika
patrzek - 2015-08-11 18:12:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
patologia na metalizacji żal mi dziewczyn które zapierniczaja po trzy bębny
zdjecie uzytkownika
patrzek - 2015-08-11 18:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale po co trzymac dobrych pracowników jak można ich zwolnić żal..........
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-08-14 13:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, na jakiej zasadzie działa firma odzyskująca podzespoły z uszkodzonych lamp? Czy są zatrudnieni przez Olsę czy jako podwykonawcy?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-18 21:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
kzks - 2015-08-18 21:20:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zieloni Metalizacja Zielin najważniejsi :D HA La liga
zdjecie uzytkownika
Wyje*** - 2015-08-20 00:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Olsa to jedna wielka patologiczna rodzina.
Kadra kierownicza i brygadzistek obsadzona chyba za dawanie du** co druga to ładniejsza i głu.. fajniejsza ;)
Praca dla odpornych psychicznie bądź niedorozwiniętych psychoruchowo.
Stres HA! na każdym kroku chyba że masz totalnie wyje***
Rozpoczełą sie nowa rekrutacja UKRAIŃCÓW!!! chlopaki bedzie jazda!! dziewczyny podobno prosto z expresówek.
Wiec pilnujcie się bo OLSA juz znalazła sobie zastępstwo za was.
zdjecie uzytkownika
ustawiacze - 2015-08-20 21:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w olsie na stanowisku ustawiacza ok technolodzy też, na obu halach są w porządku mają wiedze i doświadczenie, tu większość to z nienawiści pisze że są do bani ale prawda jest inna, jest ciężko i w stresie ale można wytrzymać i zarobić
zapraszamy wszystkich chętnych pracy
zdjecie uzytkownika
Kfzh - 2015-08-20 23:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robiłem kiedyś w Olsie to tragedia widzę nic się nie zmienia. Logistyka obstawiona z góry ludźmi z Dębna , Mieszkowic, Zielina, Cychr czy Dargomyśla bo kierownikiem jest Pan Krystian który zatrudnia na stanowiska brygadzistów i koordynatorów kolegów reszta może zostać tylko hendlerami i jak chce tam pracować musi cicho siedzieć bo narobi sobie problemów. Jak pracowałem tam to nawet nie trzeba było mieć uprawnień na wózki ani UDT ani tych zwykłych wystarczyło mieć wykształcenie podstawowe Tragedia.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: kilka małych rzeczy do zmontowania, kilka pytań i do pracy na drugi dzień
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-29 00:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
kajko - 2015-08-29 00:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kfzh - 2015-08-20 23:11:57]:
Gdy zaczynałem pracę tutaj to początki na pewno nie były łatwe. Jednak po pewnym czasie człowiek do wszystkiego potrafi się przyzwyczaić i potem już jakoś poszło z górki. Udało się również awansować wyżej na jedno ze stanowisk o których @kfzh pisze , że były i są takie nieosiągalne. Jak widzisz jednak mozna
zdjecie uzytkownika
impartial - 2015-08-30 14:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po przeczytaniu ww.wypowiedzi wnioskuję, że to forum niczego nie wnosi.
Wstawiając treść opinii macie idealną okazję aby wyrzucić z siebie wszystko co Was wkurza i irytuje. Jednak uogólnianie problemów nie rozwiąże. Jeśli problem dotyczy konkretnej osoby na danym stanowisku to opiszcie to. Wrzucanie do jednego worka typu: "wszystkie brygadzistki to..." Cała kontrola Jakości to..." niczego nie załatwia. Poza tym ktoś kto sumiennie wykonuje swoją pracę może poczuć się urażony. To tak jak by ktoś napisał, że wszystkie Montażystki są głu... To byłoby nie w porządku bo jak sądzę część (większa lub mniejsza) jest zaangażowana w swoją pracę. Aby Brygadzista, Kierownik, Dyrektor etc. otrzymali jakikolwiek sygnał o problemach czy nieprawidłowościach należy je wskazać konkretnie: Czego? i Kogo dotyczy?
Z kolei jeśli chodzi o opinie typu "Stara hala lepsza, Nowa gorsza" - i odwrotnie. To żałosne! Pracownicy powinni solidarnie rozwiązywać problemy wykluczając osoby niepotrafiące współpracować w sposób kulturalny, godny i sumienny. Osoby, które swoim zachowaniem czy brakiem zaangażowania rzutują na ogół pracowników. Czytając takie opinie odbiorca z góry zakłada, że w obu halach jest tragedia a spór polega na tym by udowodnić sobie na wzajem gdzie jest gorzej.
Na koniec drobna sugestia:
Siedzenie przed komputerem i wypisywanie, że "wszyscy poza MNĄ są do źli a JA się męczę..." Nie jest rozwiązaniem!
Więc piszcie konkretnie na co i kogo należy zwrócić uwagę - podejmując walkę o swoje lub zwyczajnie zmieńcie pracę na lepszą* - odpuszczając z tzw. "przyklaśnięciem"
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Olsa Poland Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Olsa Poland Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert