Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Olsa Poland Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Olsa Poland Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
P. - 2016-04-02 10:23:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak się sprawuje nowy kierownik KZ? Słyszałem że ściąga chłopaków pracujących w olsie do Zielina oferując im lepsze warunki płacowe. Czy to aby jest jeszcze etyczne?
zdjecie uzytkownika
ggg - 2016-04-04 08:29:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po zadrudniali brudasów z Ukrainy i porobili z nich brygadzistki i mysla ze będzie lepiej ale jest gorzej. Nawet prosta brygadzistka nie potrafi się dobrze wyslowic po pl a rządzi ludźmi na kino. Wont z powrotem na Ukrainę
zdjecie uzytkownika
samsung - 2016-04-04 20:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto dostał dzisiaj mandat za złe parkowanie po Olsą? Normalnie jakaś porażka, żeby zakład pracy nie potrafił wygospodarować dla swoich pracowników parkingu. Na komisariacie rozdawali mandaty jak ulotki, do tego byli tak wyrachowani i chamscy, że nie dali sobie nic wytłumaczyć i tylko padało pytanie czy przyjmuje pan/pani mandat bo jak nie to sprawa w sądzie. Policja Kostrzyńska pracuje na swoje wypłaty, też robią normę jak w olsie.
zdjecie uzytkownika
Operatorka - 2016-04-04 23:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To już nawet ukrainki są brygadzistkami?
zdjecie uzytkownika
zozlka - 2016-04-04 23:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczyt chamstwa jest obrażanie pań z Ukrainy. Co one Wam złego zrobiły? Za chlebem przyjechały do pracy i tak jak każdemu człowiekowi powinniśmy okazać odrobinę szacunku. Totalna dyskryminacja w tym zakładzie jest. Masakra.!
zdjecie uzytkownika
flic - 2016-04-05 07:26:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za chlebem to ona powinny szukać pracy u siebie a nie do olsy przyjechać to nie chcemy imigrantów tylko swoich gorzej panosza się po zakladzie niż inni pracownicy. My chcemy zarobić a nie jeszcze brudasów utrzymywac
zdjecie uzytkownika
zozlka - 2016-04-05 10:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe jak Ciebie by nazwali za granicą gdybyś pojechał zarobić na chleb. Też brudasem i imigrantem?
zdjecie uzytkownika
- 2016-04-06 07:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czepianie się i upokorzacie no i po co to wszystko-Każdy kto chce tu pracować pracę ma I nikt nikomu jej nie zabiera bo cudów tu nie ma. Ryba psuje się od głowy ,więc winnych trzeba szukać na górze ( Dyrekcja zawodzi ludzi ma za nic i cieszą się że my zwykli pracownicy jeden dla drugiego wrogiem a oni umywają ręce )powinniśmy trzymać się razem bo to dzięki nam oni mają pracę i wypłaty na które nie za zasługują.
zdjecie uzytkownika
Paulaaa - 2016-04-06 11:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [olzaa - 2016-03-31 11:37:49]:
Zaplanować ? przepraszam ale jak nawet zgłasza sie urlop 3 tyg. wcześniej kochana brygadzistka potrafi dzień przed powiedzieć że jest pod znakiem zapytania bo ona ludzi nie ma !! A co mnie to interesuje ja zgłaszam wcześniej . Więc ca za różnica czy zgłosze wcześniej czy w ten sam dzień i tak tego urlopu pewnie nie dostane ! :)
zdjecie uzytkownika
pomocnik - 2016-04-06 20:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do ustawiacz. Zgadzam sie z toba narzędziownia w większości to samouki i każdy z nich chce pokazać jaki jest wielki a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią. Formy nawet źle składają i oddają na wtrysk. A jak wytkniesz ich pomyłkę to nic się nie stało taka jest ich reakcja. jak uszkodzili korpus do BMW to nic nie powiedzieli tylko ukrywali a jak ustawiacz coś zrobi to wielkie halo. Jest jeden narzędziowiec konkretny facet co wie jak zrobić pozostali to niestety szkoda gadać. Panie Mirku tak dalej bo reszta do mycia form. Kierownik jest ok tylko powinien bata na swoich trzymać bo robią błąd za błędem i odjada formy niesprawne a jak wyłapiesz to pytanie ich a parametrami się nie da. Tylko tyle można powiedzieć o narzędziowni po prostu kpina.
zdjecie uzytkownika
wowo - 2016-04-06 23:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paulaaa - 2016-04-06 11:27:18]:
Za dużo jest osób od rządzenia i potem się robi jedno wielkie zamieszanie. Brygadzistka wystawi urlop, koordynatorka wstawi NN. Brygadzistka nie zgodzi się na urlop, koordynatorka go wystawi, potem ma pretensje, że ludzi brakuje, nie ma normy. I tak się zatacza jedno błędne koło. Ludzie przychodzą, odchodzą bo nie mają prawa już do zwykłego urlopu. Będą dalej tak wszystkich zachęcać do pracy popularnym hasłem "pójdziecie za bramę" to niedługo Chińczyków zaczną ściągać do olsy żeby ludzi nie brakło.
zdjecie uzytkownika
mala - 2016-04-08 17:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wyzysk ludzi norma najwazniejsza
zdjecie uzytkownika
Fi - 2016-04-09 14:50:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakoś ciężko mi uwierzyć @mala by byl taki wyzysk w Olsie. A jeśli jednak to szukają teraz nowej brygadzistki to może się wszystko zmienić. Sama możesz nią zostać jeśli masz doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
asd - 2016-04-09 16:49:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tam wygląda praca na stanowisku konstruktora?
zdjecie uzytkownika
olsa - 2016-04-10 10:07:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Super firma dla ambitnych i poszukujących wyzwań. Popieram politykę tej firmy, jak
chcesz pracować to będziesz pracował jak chcesz narzekać to będziesz narzekał i tyle.
Praca spoko, pieniądze nie są najgorsze, można zarobić
zdjecie uzytkownika
Juras - 2016-04-10 12:29:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla ambitnych? Szkoda, że ambicji szeregowych pracowników nikt nie dostrzega. Szczególnie na magazynie G5 widać jakie są braki kadrowe.
zdjecie uzytkownika
niunka - 2016-04-10 13:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ambicje w tej firmie się juz dawno skonczyly za nowego dyrektora Króla wszystko ludziom pozabieral co mogl i jeszcze to robi tam juz nikt nie chce pracować co miesiąc wypłaty się nie zgadzają autobusy drożeją brygadzistki brama straszą jak cos się spodoba. Taka jest rzeczywistość w OLSA POLAND
zdjecie uzytkownika
olsówka - 2016-04-10 16:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do OLSA. Popierasz politykę tej firmy??? Chyba sobie żartujesz. Polityka jest taka: nie ważne, że nic nie umiesz i nic nie robisz, ważne jest to, komu tyłek wylizać. Jak wszyscy patrzą "popracować", trochę pokrzyczeć, do szefa się uśmiechnąć i kilka pochlebstw rzucić i przez kolejne 7 godzin możesz nic nie robić, a premię dostaniesz i podwyżkę. Możesz sobie mieć ambicje, ale rzetelną ciężką pracą nic nie zyskasz, bo nawet Cię nie zauważą. musisz lizać lizać
zdjecie uzytkownika
kuku - 2016-04-11 19:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sama robię na montażu. Skończyłam studia znam dwa języki i nie próbuje wyżej się dostać bo nie chce lizac nikomu tyłków ani podpier dalać jak wiekszosc robi. Myslalam zeby startowac na brygadzistke ale za takie pieniadze znosic fochy ludzi z montazu i koordynatorow? to juz wole w domu z piątke dzieci na głowie miec i bedzie mi lepiej hehe... ludzie na montazu sa coraz gorsi jak tak to maja wyje bane ciekawe jak bedzie jak was faktycznie wyje bią wiekszosc z was to stare klofty dla ktorych nie ma gdzie indziej pracy. Narzekacie na prace na liniach prosze bardzo idzcie do innego zakladu zobaczycie jaka harówka a tu gdzie nie przejdziesz miedzy liniami to tu siedza tam sie smieja tam wygłupiają tam sie podpieraja to ma byc rygor? dwa kola macie na reke i narzekacie ze wiekszosc czasu stoicie i nic nie robicie? ja wspolczuje brygadzistom ze musza pracowac z takimi ludzmi......
zdjecie uzytkownika
Ojciec - 2016-04-11 21:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najgorsza firma pod słońcem.
Najgorsze warunki pracy. (upał)
Najgorsze zarządzanie kierownictwa, szefostwa itp.
Awans prawie że du pą albo lizaniem.
Biura kadry i koordynatorki po 20-25lat ładne ale puste domyślam się tylko jak awansowały.
Zajumane wszystkie dodatki, obecnościówki itp
Ludzie z wszawicą już tam pracują..
Pan Król liczy pieniądze a ile strat jest przez jego pomysły. mln euro pan stracił wiec zastanów się Pan nad sobą i siebie zmień a później zakład. Panie idealny. Pozdrawiam Pracownik ...Były...
zdjecie uzytkownika
bialy - 2016-04-12 17:59:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma była teraz obóż pracy były pracownik
zdjecie uzytkownika
kimirsen - 2016-04-13 21:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Upał to będziecie dopiero mieli :)
zdjecie uzytkownika
wiochman - 2016-04-14 11:59:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy juz 4-brygadowka jest wprowadzona na calym zakladzie
zdjecie uzytkownika
mala - 2016-04-15 21:44:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie jeszcze nie ma na calym zakladzie 4 brygadowki
zdjecie uzytkownika
Jamjt - 2016-04-15 23:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obiecanki cacanki o podwyzkach dla ustawiaczy.
zdjecie uzytkownika
jaaro1221 - 2016-04-17 16:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaka jest stawka godzinowa na poczatek
zdjecie uzytkownika
maron - 2016-04-17 19:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak pracujesz dla pana króla to 4000 brutto jak nie dla pana króla to 100zł
zdjecie uzytkownika
jaaro1221 - 2016-04-17 23:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chodziło mi jaka jest stawka godzinowa na początek dla nowo zatrudnionych, i o co chodzi z tym Królem
zdjecie uzytkownika
foka - 2016-04-18 14:56:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stawka godz wychodź 9 zl na umowie dostajesz 1860 zl brutto
zdjecie uzytkownika
Mała Mi - 2016-04-18 21:15:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracy na linii 55. Psychicznie chora nowa kierowniczka. Wszyscy chcą od niej uciekać. Niestety kieruje w Olsie 3 liniami i radzę dowiedzieć się czy aby przypadkiem nie trafisz do M.B. Jednym słowem Masakra.
zdjecie uzytkownika
wiochman - 2016-04-19 11:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
czy na lini 63 (mercedes) jest 4-brygadowka.jak dla mnie moga zamknac ten caly [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a pan dyrektor k.... powinien zmienic lekarza psychiatre gdyz napewno w diagnozach oszukuje.kur.a co tam sie w tej olsie dzieje.syf kila i mogila.
zdjecie uzytkownika
Admin - 2016-04-19 17:14:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na psychiatre dla nie go to już trochę za późno. Ciekawe ile juz zakładów położył na dnie. Na podwyżki nie ma a jego asystentki 10 tys./ miesiąc maja
zdjecie uzytkownika
ustawiacz - 2016-04-21 22:55:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie narzekajcie, kase dostali ustawiacze więc teraz zadowoleni, dzięki jednej osobie która wniosek podtrzymała abyśmy dostali coś i nie jest to kierownik wtryskarek, domyślcie się sami. teraz będzie dobrze
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-04-22 17:13:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biura pracują 2 maja czy wolne mają?
zdjecie uzytkownika
Dans135 - 2016-04-22 17:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2016-04-22 17:13:22]:
Wez sie za robote dowiesz sie w swoim czasie
zdjecie uzytkownika
selfie - 2016-04-23 07:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Biuro pewnie do 3 maja ma wolne, a montaż zamiast 2 maja mieć wolne za 1- ego i 3- ego bo, to ustawowo dzień wolny, to musi zapieprzać. Ciekawe ile osób zjawi się w tych dniach w pracy. Magazyn jakoś potrafi się zbuntować gdy chodzi o premie czy czterobrygadówki i po kilku ich brakuje w pracy. Na montażu się cykają zbuntować i jest coraz to gorsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na forum każdy mądry co to by nie zrobił jak nowe wymysły wdrażają się w codzienność przez dyrekcję. Dadzą za 2 i 3 maja premię extra to może ktoś przyjdzie. Tak to L4 i urlopy na żądanie się posypią.
zdjecie uzytkownika
ab - 2016-04-23 15:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś wie jak będzie opłacana praca za święa 3 maja i boże ciało , w maju jest ustawowo 20 dni pracy a niektórym wychodzi 23 w tym święta
zdjecie uzytkownika
Logistyka - 2016-04-23 19:35:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć! Wszystkim mający aspiracje pracy w tej wspaniałej firmie odradzam;) od 9 maja wchodzi czterobrygadówka w logistyce... zarobki ok 1700 zł neto(kpina) dla nowych pracowników mających uprawnienia na wózki widłowe po niby ,,3-ech miesiącach podwyżka,,(dowcip roku) Są tu ludzie którzy po ponad roku pracy zero podwyżek, niczego;)Starzy pracownicy zarabiać będą tyle samo co Ukraińcy czyli ok 2100 zł xD to tyle jeśli chodzi o wynagrodzenia. Prawo pracy i kodeks pracy w tej firmie są łamane na potęgę,zastraszanie, wymuszanie to normalka przez Panów Kierowników i Władce dostojnego Króla. Wracając do czterobrygadówki to możecie drodzy koledzy odmówić bo żadnego porozumienia stron nie było a za 1700 zł to chyba nikt przy normalnych zmysłach pracować nie będzie w tych czasach i przy tych opłatach. Jeśli będą was straszyć wyrzuceniem z pracy z powodu nie podpisania czterobrygadówki to wiedzcie że możecie szukać swoich praw w sądzie pracy składając pozew grupowy np;) bo to bezprawie jest i tyle. Radze wam też dać umowy dla ludzi pracujących na metalizacji i na liniach bo bardzo dużo robi w systemie 3 brygad na czterobrygadówce. Kontroli będzie więcej i na audytach wpadek może być jeszcze więcej;) pozdrawiam was koledzy i koleżanki.
zdjecie uzytkownika
hhaa - 2016-04-25 07:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rozwija jeszcze trochę to już nikt tam mu będzie chcial pracować zostaną sami króla przed..pasy i Ukraińcy za których dostaje dotacje unijne żeby dlugi olsy po spłacać w jakiś sposób ta firma od roku tonie w milionowych dlugach bo się z zamówieniami nie wyrabiają i ciągle kary placa a ludzie pensje obcibaja i tanim kosztem robią. Tam juz pracy dla ludzi normalnych nie ma. Ludzie uciekajcie z tam tad bo traktują was jak zwierzęta lub gorzej!!!
zdjecie uzytkownika
mopek - 2016-04-26 09:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odp.dla"kuku'kuku to ty masz w głowie .studia 2 języki i "współczuje dla brygadzistek"dobre tak jak tzw.brygadzistki poniżają pracowników to jest skandal i nadaje się do TVN ludzie co wy tam jeszcze robicie ?dawać się tak poniżać?
zdjecie uzytkownika
mopek - 2016-04-26 09:49:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poziom rynsztoka zachowanie brygadzistek,smarkule dorwały się do władzy?to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie zakład np.wody się pani napije jak ja pani pozwole ,żenada
zdjecie uzytkownika
montażystka - 2016-04-27 13:05:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś mi podpowie czyja to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
mopek - 2016-04-27 18:42:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie taką samą masz w domu
zdjecie uzytkownika
Kuku - 2016-04-27 23:03:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak się tak dajecie to tak macie. Wystarczy robić swoje nie pokazywać że można więcej ( nie za te pieniądze ludzie!!) trzymać ludzi na dystans nie wlazic w dupska a będziecie dobrze żyć.....normalnie. I przede wszystkim znać swoje prawa nie dac się zastraszyć. Ale są tacy co chcą dwa koła za samo przyjście do pracy dziwię się że Brygadzisci się z takimi męczą zamiast pokazać takim bramę haha hahaha. Ale cóż..niedługo na nierobów przyjdzie czas
zdjecie uzytkownika
monter - 2016-04-28 09:44:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś coś wie co się stało z Kaśka M z 65 scirocco i kto jest teraz za nia?
zdjecie uzytkownika
pepe - 2016-04-30 12:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monter - 2016-04-28 09:44:50]:
może uciekła? Tam każda osoba ucieka ...
zdjecie uzytkownika
Devoto - 2016-05-01 01:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Il posto di lavoro peggiore sotto il sole .. Mr. King non potrà mai governare si rovina le società e portare al fallimento. E 'un peccato perché era così fresco. La testa dei vostri figli andato.
zdjecie uzytkownika
olsioł - 2016-05-01 11:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ble ble ble pisz gamoniu po Polsku
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: bhpowiec na szkoleniu bardzo ładnie bajki opowiadał,a rzeczywistość całkiem inna
Pytania: ich nie obchodzą pytania,ty sie nie odzywaj nie pytaj tylko norma,norma ,norma,normę przez pół roku 2x podnieśli
zdjecie uzytkownika
wasd - 2016-05-02 11:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ty gamoniu napisz coś z sensem.. srejter.
zdjecie uzytkownika
unikat - 2016-05-03 21:19:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsze praca w słońcu .. Pan Król nigdy nie będzie rządził zrujnuje firmę i doprowadzić do awarii. To wstyd, bo to było tak świeże. Głowica dzieci zniknęły. to jest tłumaczenie tego włoskiego

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Olsa Poland Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Olsa Poland Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert