brak logo

Olsa Poland Sp. z o.o.

Kostrzyn nad Odrą

Opinie o Olsa Poland Sp. z o.o.

F48 2016-06-28 19:41:40
Najbardziej rzetelnymi osobami są recepcjonistki
Pati 2016-06-28 20:24:44
Witajcie.Czy może ktoś zna brygadzistkę z wtryskarek Anetę T. możecie coś o niej powiedzieć.Będę tam pracować.
GP12 2016-06-28 20:50:51
Nie wiem czy zrobisz biznes, cały odpad wysyłamy do klientów.
ziomalka 2016-06-29 23:11:57
Wróciła i to niepotrzebnie. Bez niej się o wiele lepiej pracowało. A teraz ma kto mieszać i mącić. Troszkę cyckami i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zaświeci i o połowę mniej obowiązków na nią i jej brygadzistki spada. Żenada... Kiedy tam na górze zmądrzeją i zrozumieją, że niepotrzebne nam puste i nic nie robiące koordynatorki, tylko takie jak pozostałe. Zaangażowane w swoją pracę.
4
Lila 2016-06-30 10:45:05
nie tylko ona, niektórym mechanikom też odbija Łukasz Sz. ma pretensje że musi coś naprawić , niewiele umie, zachowuje się jak dyrektor on nic nie musi, a montażystki traktuje jak ułomne.
1
Lila 2016-06-30 10:49:00
nie tylko ona, niektórym mechanikom też odbija Łukasz Sz. ma pretensje że musi coś naprawić , niewiele umie, zachowuje się jak dyrektor on nic nie musi, a montażystki traktuje jak ułomne.
1
Lila 2016-06-30 11:15:58
w kadrach dają pracownikom do podpisania dobrowolne zmiany "porozumienia" po terminie i nie wolno wpisywać daty, badania kontrolne mamy robić w swoim wolnym czasie.
ma_rze_nka 2016-07-01 00:09:22
Ciekawe kiedy góra się w końcu weźmie za ten magazyn. Bo, by się przydało zrobić tam z nimi porządek i z ich brygadzistą A...... Na wszystko mają wyrąbane jeszcze jest syf wokół linii bo, sami Ukraińcy robią i mają po 2 linie. Jest syf, kiła i mogiła. Nie chcą pracować to niech udostępnią miejsca innym bardziej ogarniętym chłopakom, a nie biorą kogo popadnie, każdy robi co chce.
musssssssssssss 2016-07-01 20:39:00
chciałem poruszyć sprawy odbijania kart i wychodzenia przez olsy dlaczego ochrona wypuszcza przed pełną godziną 6,14,22 dlaczego pracownicy pobiorą po dwie trzbrame z y karty i odbijają tych co wychodzą wcześniej dlaczego góra się za to nie wezmie
1
Krycha 2016-07-01 22:11:28
ostatnio na nocce było trzech handlerów na całą halę. dwóch z nich zajmowali się tylko po jednej linii - sorry, nawet sie nie zajmowali tylko stali w bufferze i gadali, a brygadzistki same musiały za nich robić. problemem nie jest sam magazyn , ale brak ludzi do pracy. jest deficyt na magazynie, na liniach i innych działach - tylko w biurze brakuje nowych krzeseł dla tych "mądrzejszych". dlatego jest jak jest.
ma_rze_nka 2016-07-01 23:23:10
Ja jestem jednak zdania, że akurat u tego brygadzisty tak jest. Każdy robi co chce, stoi i rozmawia przy buferze czy chodzi kilka razy na fajeczkę. Jakby ludziom pokazał kto tu rządzi i że obowiązuje dyscyplina nie tylko na montażu to by takich rzeczy nie było nawet przy braku ludzi. A on nie ma szacunku do nikogo, nawet do brygadzistek, a jego ludzie obserwują i postępują tak jak on. Mi się wydaje, że to jego powinni zmienić i o wiele więcej chłopaków chciałoby robić. Jego w pracy nie ma, to na liniach tyle przestoi nie ma. Każdy z każdym się dogaduje.... Skoro nie chce robić i Ci panowie co się podpierają przy buferze też, to "za bramę". Może kto inny doceni swoją pracę bardziej od niego.
aga 2016-07-03 12:53:13
Mechanicy największymi nierobami no może fakt nie wszyscy się nadają ale paru by się znalazło którzy się znają na swojej pracy i których nie trzeba się prosić aby coś zrobili to samo tyczy się brygadzistek i koordynatorek nie należy wrzucać wszystkich do jednego worka :) bynajmniej takie jest moje zdanie no nie wieżę że, nie znajdzie się chociaż jeden mechanik który się na czymś zna i którego nie trzeba o coś sto razy prosić o.O
1
lolo 2016-07-04 10:43:50
hej ludziska 200 ludzi do zwolnienia maja deficyt
3
loooooooooool 2016-07-05 15:19:35
Oni to by z chęcią kawkę tylko pili i chodzili na fajeczkę przez te 8 godzin.
1
flikk 2016-07-05 16:44:53
ech gdzie te czasy jak byl pan bosko i pierwsza ekipa kierownikow. pracowalo sie inaczej i szanowalo ludzi a teras...
6
F48 2016-07-05 19:27:24
A "teras" kadrę wymieniono, ponieważ były problemy jakościowe, które generowały stratę.
Każda nastepna kadra będzie coraz gorsza.
Pytanie za 100 punktów: kto generuje problemy jakościowe?
Odpowiedź na to pytanie jest również odpowiedzią na pytanie kto jest winny sytuacji w firmie.
flikk 2016-07-06 12:38:11
pytanie za 100 pkt to dlaczego nie ma warunkow do robienia rzeczy dobrze?
4
zołza... 2016-07-06 15:27:21
Bo, liczy się ilość, nie jakość.
benek 2016-07-06 17:55:30
a najgorzej to chyba na metalizacji ?
zołza... 2016-07-06 18:35:44
Wszędzie totalna lipa. Nie tylko tam.
mala 2016-07-06 21:37:08
najwazniejsza norma nic sie nie liczy pracujemy na 2 stanowiskach bo brak ludzi a nasza brygadzistka jest zmeczona i za dwoje robic nie bedzie bo nie ma za to placone tak muwi a my tez mamy jedna wyplate
lolo 2016-07-07 04:54:30
piszesz ze brak ludzi 200 ludzi do zwolnienia przyjmują nowych i taka polityka olsy każdy z działow robi swoje przepychając buble dalej tylko żeby był plan wykonany żeby tylko była premia a co na to wielce dyrektor pilnuje palarni?????? niech się wezmie za kierowników i koordynatorów bo to oni znaczna większość zwłaszcza kierownik siedzi caly czas jakby tam było jego biuro bo te stanowiska sa niepotrzebne kiedyś były same brygadzistki ikierownik było spoko na koniec zmian dopiero widać po wózkach ile bubli jest wywalanych narka
1
benek 2016-07-07 11:07:42
ta, ludzi do pracy coraz mniej za to kierowników/-niczek więcej, nie dziwcie się że buble na montażu, jak pracownicy na met. latają na kilka stanowisk. A premii i tak nie będzie chociaż wydajności są niezłe, oni mają specjalny system liczenia.
iksiksiks 2016-07-08 15:23:52
Do Olsy trzeba inspekcje pracy zaprosić, moi drodzy pracownicy. Bo takie "strzępienie" języka na forum nic nie da. Trzeba zrobić związki zawodowe. Podejrzewam że w tej firmie nie ma ODWAŻNYCH ludzi. Pozdrawiam!
benek 2016-07-08 16:25:18
Była dzisiaj i nawet na dolną halę nie zeszła, tylko zza barierek ocenili sytuację. WIęc co to za inspekcja, która jest zapowiedziana. Gdyby tak wpadli znienacka w największe upały to by zobaczyli jak tam jest naprawdę. ..
4
tołdi 2016-07-08 17:42:58
Widzimy się jutro nad morzem ulągi :D hahahahahaah
kuku 2016-07-08 18:29:26
bo to trzeba wezwać inspekcję z drugiego końca polski a nie ze szczecina albo z Gorzowa bo oni się znaja jak szczury a na behapowca tez znajdzie się bat bo on myśli ze pozjadał wszystkie rozumy ale i ja mam behapowca w rodzinie i pozdrowienia
1
iksiksiks 2016-07-09 16:09:06
Sprawami upałów, nadgodzin i innych rzeczy trzeba zająć się na poważnie. Tutaj każdy wylewa swoje żale i na tym poprzestaje. Takich rzeczy nie załatwia się ot tak z dnia na dzień. Człowiek samym narzekaniem nic nie zmieni. Liczą się konkrety.
Marcin 2016-07-10 13:55:23
Witam. Ponoć fajna brygadzistka jest Pani A.Dz. Miła i luźna atmosfera. Fajnie się pracuje a Pani brygadzistka zna się na rzeczy.
benek 2016-07-12 14:24:50
Tak jak jej luźne fotki na facebooku.
lookas 2016-07-13 16:46:31
to, co robi poza pracą to jej sprawa ,ważne że dla ludzi jest w porządku. Może macie jakieś opinie o kierowniczce z górnej met.?
Zdzisiu 2016-07-13 20:24:24
No właśnie, dokładnie, czytam opinie i powiem Wam, że nikogo nie powinno za bardzo obchodzić co kto lubi, co ma ochotę pokazać i kiedy to robi, prywatny czas to totalnie prywatny czas i tyle, trzeba o tym pamiętać
mateo 2016-07-14 12:15:20
Dokladnie. Ważne ze jako brygadzistka jest spoko i nie wywyższa się na tym stanowisku. Pozdro dla Pani Anity.
Meta 2016-07-14 16:57:56
"Pani" Justyna ?! Szkoda gadać.
3
uloa 2016-07-14 19:38:35
Nieruchomości komercyjne są dość trudne @eri, ale są profesjonalistami i wiedzą co mają robić. Ciekawe czy w najbliższym czasie pokaże się u nich jakiekolwiek ogłoszenie. Zależy mi na współpracy z nimi.
1
TeamOlsa 2016-07-14 22:11:54
Ludziska czy ktoś wiadomo już kto przychodzi w miejsce Pana Walczaka ?
Słyszałem ze toczą się rozmowy z Krystianem L. ale ponoć odmówił , nie wiem ile w tym prawdy bo to chyba plota .
nnn 2016-07-15 17:12:09
@ TeamOlsa a jak mozesz wtajemniczyć osoby niewtajemniczone i wyjaśnić kim jest pan o którym wspominasz?? widze tez ze poszukują elektromechanika juz naprawde od dawna, bo od dwóch meisięcy....
niko 23 2016-07-19 20:26:04
co nie macie co pisać ? ponoć już wywalili też nowego dyrektora tak działa nasza kochana olsa napiszcie coś więcej
1
myszka 2016-07-19 20:41:52
no właśnie się dziwię dlaczego tak długo nie obsadzili jeszcze tego stanowiska na elektromechanika, w sumie to napisali tylko obowiązki ale nic oi tym co dają:/
TeamOlsa 2016-07-20 20:22:47
Gość o którym pytasz pracował jako kierownik magazynów przed Panem Walczakiem . Nie wiadomo dlaczego odszedł , z tego co wiem miał konflikt z szefem logistyki S.Franzero i powiedział mu co myśli i złożył wypowiedzenie ale tak plota . Ale to jest już raczej nie aktualne bo koleś mój gadał z nim i podpisał nową umowę w firmie której teraz pracuje .
mala 2016-07-20 22:46:56
a co z dyrektorem ponoc juz tez nie pracuje niezle
tomek 2016-07-21 13:53:30
no a co powiecie na prace u ncich jako Specjalista ds. World Class Manufacturing? jest to już naparwde mocno specjalistyczne stanowisko tak naparwde...
dziUnia 2016-07-22 08:24:55
Zartujesz sobie, Lukasz jest ok. Miewa humory, poprostu ma za duzo na glowie. Kazda cos chce od niego ,bo wiedza ze przyjdzie i zrobi, bez niego bylby haos. Sam ogarnia. Pozdrawiam
Lila 2016-07-23 20:54:40
mechanikom płacą właśnie za to że mają przyjść i usunąć awarię to nie jest łaska Łukasza tylko jego praca, on zawsze ma jakiś ,,mądry,, komentarz
1
NNN 2016-07-23 21:50:15
na montaż dostarczają braki a chcą z tego dobre lampy. MONTAŻ ROBI SELEKCJĘ ZA JAKOŚĆ, a podobno zieloni są na wtryskarkach i na metalizacji , za co im płacą?
2
miki 88 2016-07-24 09:00:16
nie zieloni powinni wykonywać swoją pracę bo mają takie podpisane umowy a na wtryskarki powinni dać tych mądrych kierowników nic nie robiących i te wyginające się przed kierownikami koordynatorki niech zobaczą jak się pracuje na wtryskarkach i metalizacji gdzie trzeba decydować szybko bo linia stoii i niema czasu na papieroska i spacery góra dół
4
buahaha 2016-07-24 12:38:48
Nie ma...... to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakich mało :) opinie na forum sa prawdziwe.....z zycia wziete.
3
F48 2016-07-25 09:10:24
He he dobre, "montaż robi selekcję za jakość"!
Jakość definiuje co jest dobre a co nie, a selekcję robi ten co zepsuł.
Montaż 2016-07-25 22:01:55
A co się dzieje z największym cwaniaczkiem wśród niebieskich Adrianie Chmie. jakoś go nie widać na firmie.
ma_rzen_ka 2016-07-26 18:51:52
Może po prostu zmienił pracę. ;]
Zostaw swoją opinię o Olsa Poland Sp. z o.o. - Kostrzyn nad Odrą
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Olsa Poland Sp. z o.o.