Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo More Gruppa

Opinie o More Gruppa

Pracowałeś w firmie More Gruppa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
antyMorr - 2015-01-11 22:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Rami - 2013-04-23 11:06:30]:
Sic! Herę??? To akurat Ciocia Grażynka napisała - poplecznik prezia :)
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-16 14:58:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czary....komentarze znowu znikają.
zdjecie uzytkownika
pani mikrofafala - 2015-01-21 12:39:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cieszę się że ktoś z was wcześniej tak rzetelnie i konstruktywnie opisał jak wygląda rekrutacja w firmie Akronet sp z o.o, bardzo mi to pomoże przy podjęciu decyzji co do nowego pracodawcy. nie ukrywam że szanuję siebie i swoje oosiągnięcia zawodowe (10 lat kariery) więc czy firma jest w stanie zapewnić mi umowę o pracę na czas nieokreślony?
zdjecie uzytkownika
e - 2015-01-25 20:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pani mikrofafala - 2015-01-21 12:39:35]:
pomyliłaś fora,nie ta firma
zdjecie uzytkownika
róża laleczka90 - 2015-02-04 15:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
popieram jak najbardziej wypowiedź pani mikrofafala, trzeba szanować siebie oraz swoje zawodowe osiągnięcia i wymagać jak najwięcej od pracodawcy. wtedy może on wymagać jak najwięcej od nas. bardzo również proszę powiedzieć jak przebiega rekrutacja w tej firmie bo zamierzam się postarać o zatrudnienie u nich wkrótce
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-02-09 12:35:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Rekrutacja? Idzisz na rozmowę i .... masz pracę. A potem się zwalniasz, bo psychicznie nie wytrzymujesz mobbingu albo też wytrzymujesz jak masz charakterek a potem wylatujesz.
zdjecie uzytkownika
lucjan wiatr - 2015-02-18 19:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro taka luksusowa kancelaria finansowa, tak przynajmniej mają napisane na swojej stronie internetowej, to pewnie i zarobki tez są luksusowe. wiecie może czy finansowo warto się zaangażować we współpracę z nimi? i jeśli możecie to proszę podajcie konkretnie jakie sa stawki do zarobienia u nich, okej?
zdjecie uzytkownika
lola - 2015-02-26 21:46:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anna - 2014-12-10 08:00:34]:
to zajrzyj do biur na KABATACH,
zdjecie uzytkownika
serwus - 2015-03-04 23:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możecie napisac trochę jasniej, to znaczy czego takiego dokładnie psychicznie nie wytrzymujecie? Hasłami to łatwo tak rzucać, ale żeby je jakoś uargumentować i napisać czego się było świadkiem, bądź uczestnikiem to już chyba nie jest takie łatwe, skoro tego nie robicie. W ogóle o co More Gruppa pyta na rozmowach rekrutacyjnych?
zdjecie uzytkownika
wikol - 2015-03-19 03:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [serwus - 2015-03-04 23:34:16]:
kto nie wytrzymuje ten nie wytrzymuje. Znam osoby , które bardzo się przejmują każdą nawet najmniejszą drobnostką w biurach w Warszawie i takie osoby mogą czuć się tutaj naprawdę tragicznie. Jednak większość, a przynajmniej tak mi się wydaje, ma do More Gruppa podejście z dość dużym dystansem... pozdro
zdjecie uzytkownika
Grażynka - 2015-03-21 18:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ta ferma jeszcze istnieje ??? Ło matko
zdjecie uzytkownika
fffffff - 2015-03-23 16:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [serwus - 2015-03-04 23:34:16]:
niestety o konkretach pisać się nie da,ponieważ komentarze od razu są kasowane.
zdjecie uzytkownika
włodi - 2015-04-18 13:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fffffff - 2015-03-23 16:53:12]:
nie wydaje mi się tak @fffff. Jest tu wiele różnych , skrajnych postów. Jednak już po za tym tematem takie info - szukają bankierów klientów zamożnych w Warszawie obecnie
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-04-29 12:39:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te skrajności to raczej frustracja ludzi, którym się nie powiodło i tyle, robili wkoło pióra i teraz się już znudziło, bo emocje opadły i ruch tutaj takze. Jak szukałam pracy to znajoma podpytała swoją koleżankę która pracuje z kontrolingu i okazało się ze jest ok jak w każdej firmie i nic się nie potwierdziło poza opóźnieniem pensji czasami o 2 dni max. Internet przyjmie wszystko jak to się mówi.
zdjecie uzytkownika
Grazyna - 2015-04-29 17:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety to co się tutaj pisze to prawda. Brak profesionalizmu, produkty takie sobie. Być może od czasu kiedy pracowałam cos sie zmieniło ale na pewno nie mentalność prezesa i osób którymi się otoczył. Z mały wyjątkami bardzo przeciętnie, HR nieprofesionalny, zarobki poniżej sredniej rynkowej choć zapewne nie wszyscy. Ogólnie nie polecam, szczególnie praca z dyr. sprzedaży była dla mnie poniżej krytyki. Posty pozytywne na tym forum nadal piszą pracownicy firmy, co jest słabe, że musza uciekac się do pozytywnego PR-u żeby wybielić to forum.
zdjecie uzytkownika
somebody - 2015-05-11 23:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Grazyna - 2015-04-29 17:34:14]:
Odradzam pracę w tej firmie chyba, że ktoś lubi czekać, aż wynagrodzenie wreszcie pojawi się na koncie. Mało profesjonalna firma, bez wypracowanych standardów, zatrudnienie niestabilne, a atmosfera dziwna...
zdjecie uzytkownika
KoffiTajm - 2015-05-15 05:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak czytam te wszystkie opinie i widzę, ze nic sie w tej firemce nie zmieniło. WynagrodZenia jak były z opóźnieniem tak sa, o ile w ogóle :)
Pozytywne opinie nadal wystawia sam 'prezesik' lub jego pseudo pretorianie z tzw...sztabu xD
Każdemu odradzam prace w tej fermie.
zdjecie uzytkownika
Karolu - 2015-05-19 20:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja bym jednak tak bardzo nie narzekał. Co prawda bardzo niewygodne jest to, że czasem trzeba czekać na wynagrodzenie, które jak wiadomo, zawsze powinno być wypłacane na czas. Bo przecież z pustego to i salomon rachunków nie zapłaci. Ale tak poza tym to da się pracować. Szału nie ma ale, że jest źle też nie mogę powiedzieć.
zdjecie uzytkownika
das - 2015-05-22 09:13:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A co powiecie o tej praktyce . Pracownik idzie na chorobowe. Nagle dzwonią do niego że jest mega ważne szkolenie i musi być .Wiadomo szkolenie to rarytas w tej firmie to jedzie się i co się dostaje WYMÓWIENIE LOL .... i nic ci nie da że masz zwolnienie lekarskie bo przyjechałeś..... Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
smit - 2015-05-25 13:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawdz, że na podpisaniu umowy o pracę daja dwie umowy o pracę i jeszcze podsuwaja jakieś lojali? Podobno trzeba też pokrywać rachunki za paliwo itp.? Ktoś może napisać kilka zdań na ten temat, bardzo proszę, bo szczerze nie chce wtopić z zatrudnieniem. Dzięki.
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-05-26 11:51:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [das - 2015-05-22 09:13:49]:
Pracodawca nie może wypowiedzieć umowy podczas urlopu czy innej usprawiedliwionej nieobecności w tym chorobowego. Teoretycznie może, ale bez skutków prawych ( art. 41 k.p. )
zdjecie uzytkownika
gromek - 2015-06-19 01:20:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga - 2015-05-26 11:51:17]:
a co tu wypowiadać... firma zatrudnia i tak w zdecydowanej większości konsultantów telefonicznych , a taką robotę można znaleźć za każdym rogiem . Przecież More Gruppa nie ma dla nich jakiejś wyjakowej oferty. Tu macie jedną taką przykłądową http://www.gowork.pl/praca_podglad,5908875?keywords=®ion=warszawa
zdjecie uzytkownika
marceli - 2015-06-29 20:43:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smit - 2015-05-25 13:23:08]:
niestety prawda :/
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 1.siedziba firmy- nieoznakowane, brzydko pachnace mieszkanie w bloku, balagan, rozpadajace sie meble, mnostwo zabieganych ludzi krecacych sie po biurze...
2.przebieg rozmowy- kilka bardzo podstawowych pytan odnosnie doswiadczenia, umiejetnosci, postawy
3.oferta- blizej nieokreslone stanowisko w dziale HR, firma sie rozwija, ale nikt do konca nie wie w jakim kierunku, na "holding" sklada sie kilka spolek- logistyczna, finansowa, prawnicza. Nie ma jeszcze zespolu-trzeba go dopiero zbudowac, na stronie jednak i wsrod komentarzy na forum wyglada to zupelnie inaczej- tak jakby juz dzialalo i odnosilo sukcesy
4.osoby prowadzace spotkanie- bardzo zle wrazenie, brak profesjonalizmu (sposob zachowania, prowadzenia rozmowy, stroj!)
5.podsumowanie- nie zdawalam sobie sprawy, ze takie firmy istnieja na tym na swiecie. Cenne doswiadczenie pozwalajace docenic kazda poprzednia prace,ktora sie mialo
Pytania: pytanie o oczekiwania finansowe bez jakiejkolwiek wczesniejszej informacji odnosnie obsadzanego stanowiska, zakresu obowiazkow, roli zatrudnianej osoby
brak pytania o dalsze zainteresowanie kandydata oferta po jej przedstawieniu
zdjecie uzytkownika
romm - 2015-07-19 17:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jeszcze zależy od miasta, ale faktycznie najpopularniejsze ogłoszenia od more gruppa to konsultant telefoniczny, jako umawianie spotkań. Są też inne ogłoszenia, jak doradca klienta VIP, specjalista do spraw wsparcia sprzedaży - także na umawianie spotkań, ale i jest opcja bez umawiania spotkań. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-07-21 10:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie mi proszę czym zajmuje sie doradca VIP w tej firmie?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie More Gruppa

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy More Gruppa?
Zadaj pytanie
alert