Profil firmy More Gruppa

More Gruppa

Warszawa

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o More Gruppa

Nr. T. 2015-11-03 13:20:21
Wszystkie negatywne opinie tutaj to niestety prawda. Wszystkie 'pozytywne' zaś, to wpisy dokonywane przez prezesa bądź tez jego ludzi.

Jakis czas temu zakończyłem współpracę z More Gruppa i jedno co mogę powiedzieć z cała pewnością o tej firmie, to jest niepodważalny fakt, iż tak nieprofesjonalnego podejścia do sprzedaży jak w MG nie przerobiłem w żadnej innej, w których pracowałem. Poziom świadczonych usług jest mocno poniżej rynkowych norm, podejście do pracownika jest karygodny, atmosfera panująca w pracy jest najzwyczajniej w świecie mocno toksyczna, doradztwo to tak naprawdę wciskanie klientowi wszystkiego co sie da i na czym firma najwiecej zarobi nie dbając o interesy potencjalnego
Klienta, z pracownika wyciska sie przede wszystkim kontakty i jego bazy danych a potem sie go zwalnia. Pani 'detektor' to jedna wielka pomyłka - brak kompetencji, brak elementarnych zasad kultury osobistej, przepełniona kompleksami. Tak jak i kilka innych osób.
Firma nie płaci zusow, wynagrodzeń w terminie o ile w ogóle. Inwigilacja na każdym kroku, maile i smsy w nocy i w weekendy.
Każdemu radzę omijać ten pseudoHolding z daleka. Uwierzcie mi, nic dobrego nikogo tam nie czeka. More Gruppa to jedno wielkie nieporozumienie.
Na szczęście mam to juz za sobą.
Ocena - niedostateczna minus.

Kilka słów do prezesa:
Otóż drogi Konradzie, teraz jestem dyrektorem oddziału w jednym z banków. Mam pod sobą 12osob, dobra pensje wypłacana w terminie, świetna atmosferę i poszanowanie ze strony podwładnych i zwierzchników. A także wypasiony portfel Klientów :)
Cieszę sie, ze sam odszedłem - pozdrawiam :)
T.
2
sdfgh 2015-11-05 20:25:56
całkiem niedawno natknąłem się na ofertę pracy od firmy MORE Gruppa szukają obecnie osoby do zatrudnienia na stanowisko doradcy klienta prestige w Poznaniu, Wrocałwiu, Gdańsku, gwarantują stabilne zatrudnienie - umowa o pracę w pełnym wymiarze,konkurencyjne wynagrodzenie - podstawę plus system premiowy (za każdą zrealizowaną transakcję wypłacamy prowizję),niezbędne narzędzia pracy, dla najlepszych samochód służbowy
1
Jola 2015-11-06 10:47:18
Widzę ze MG nadal nieśmiało dodaje własne wPiSy :)
0
romek 2015-11-08 00:12:10
siema! teraz jest ciekawa oferta, nie jako zwykły doradca klienta, ale jako doradca klienta VIP, przeczytałem w ogłoszeniu, że tu ma się najwieksze wynagrodzenie, może to ktoś z Was potwierdzić? W sumie praca jest po 8 godz, w tygodniu i sa premie, w dodatku predstiżowe stanowisko, wiec może się zgłosze.
0
Prawda 2015-11-08 09:52:04
Konrad daj spokój bo sie ośmieszasz :)
0
wrie 2015-11-10 03:18:21
Jeżeli ktoś chce to wszędzie się odnajdzie i zrobi błyskawiczny progres, ale nie wiem czy w more jest to możliwe.
0
jaku 2015-11-12 12:10:23
czy to zwykły doradca czy też doradca vip to i tak najważniejsze jest to ile można na stanowisku zarobić
0
lololo 2015-11-18 12:05:35
Zanim moja historia z firmą More Gruppa się zaczeła, zapoznałam sie z opiniami. Założyłam, że opinie piszą głównie niezadowoleni pracownicy. Ci zadowoleni raczej nie bawią się w opinie i myslałam, ze jak zacznę tam prace to będzie wszystko ok. Niestety nie. Odradzam serdecznie każdemu pracę w tej firmie. Szczerze. Nie wiem jak to napisać, zeby was przestrzec. Firma jest nieprofesjonalna, niezorganizowana. A wszystko zaczyna sie od Karoliny P., która wprowadza tam swoje rządy. Póki ona tam będzie, będzie źle. Odradzam, odradzam, odradzam!!! Nie marnujcie tam czasu, nie narażajcie się na stres, na marne pieniądze i na brak możliwosci wyrobienia jakiejkowliek premii. nie naraząjcie się na chamskie docinki i lekceważanie. Uważajcie! szczerze...
0
Shower 2015-11-26 22:50:50
Firemka, nie firma, Karolina odpuść sobie, ty przecież nie akceptujesz konkurencji, podkradasz nam doradcom duze transakcje i myślisz, ze jesteś doskonała. Aby zbudować strukturę po pierwsze trzeba chcieć! Po drugie należy zająć sie tym od czego sie jest, po trzecie potrzebny jest kulturalny na poziomie wygląd i biznesowa prezencja, o kulturze osobistej wspomniałem? Wiedza to grunt reszta to fundamenty na których firma stoi, z tobą nie ma na czym budować. No chyba ze na twoich plotkach, intrygach, szukaniu powodów do zwolnień dyscyplinarnych, oskarżanie pracownikow o złodziejstwo, wszystkie newsy dostałem na tacy pierwszego dnia roboty...Konrad przetrzyj oczy, Grzegorz zrób coś z tym, bez niej macie szanse, z nią utonięcie. Grzesiek w tobie serio nadzieja. Choc raz pochylnie sie nad tymi wpisami i przeanalizujcie sprawę. Nie chodzi o niezadowolonych, ich juz nie ma, my jesteśmy, chcemy być i budować, ale z rozsądnym zarządzającym. To moje wołanie, czy ktos mnie usłyszy zanim postanowię odejść, albo gdy mnie wyleją...
1
iga 2015-12-02 16:56:42
wiaodmo ze nie zawsze mozna lubic przelozonych ale idziemy tam pracowac i robic swoje, wiem ze moze spasc na mnei fala hejtu ale ja uwazam ze warto tam sprobowac np na stanowisku Konsultant ds. umawiania spotkań
2
Grażka 2015-12-04 00:58:42
'Konsultant ds umawiania spotkan'
Chyba z preziem xD
Każdy dobrze wie o co chodzi i co tam sie dzieje xD
2
kozak 2015-12-12 19:59:17
a ja jestem ciekawy jak wyglądają warunki pracy na specjalistę ds. wsparcia sprzedaży. Oczekują umiejętności pod presją czasu i wysokiej motywacji, ale szkoda, że nie określili średnich zarobków.
0
Termnator 2015-12-14 18:06:08
Karola. Nie przejmuj się nimi. Mnie się podobają twoje prześwitujące bluzki
0
Dor 2015-12-27 15:48:21
@kozak zgaduję, że zarobki uzależnione w dużej mierze od prowizji od sprzedaży. Niestety nie widzę tej oferty, jest tylko na konsultanta ds. umawiania spotkań.
0
wojtek 2016-01-07 18:46:47
Z tego co widze, to oferta na konsultanta do spraw umawiania spotkań jest nadal dostępna, praca w Warszawie. Ciekawe, może oznacza to rotacje na stanowisku albo kiepskie warunki proponują i mało chętnych.
0
ASSSS 2016-01-10 00:22:57
według mnie jednak szukają po prostu odpowiedniej osoby, bo leży na tym stanowisku pewna odpowiedzialność, stąd może to przedłużanie czasu bo jeszcze nikt odpowiedni się nie znalazł i TO JEST SZANSA DLA WAS :D
0
melodia 2016-01-12 04:26:11
@ASSSS chyba ta oferta pracy nie jest już aktualna, a szkoda, bo myślałem, że znajdę zatrudnienie u nich. WIe ktoś czy planowana jest teraz rekrutacja na podobne stanowisko? Dzięki
0
kicek 2016-01-14 15:42:26
Przecież, zawsze możecie aplikować do nich wysyłając swoje cv na maila, jednak szukaja pracowników doświadczonych którzy mieli styczność w sferze bankowej,finansowej oraz sprzedażowej, ale oferują szkolenia z usług bankowych.
0
cytryna 2016-01-16 23:57:28
zaczął się nowy rok,miejmy nadzieję ze to będzie oznaczać nowe nabory. ja akurat @kicek pracuje w bankowości 3 lata i znam renomę MORE Gruppa, może uda się do nich przenieść, wiem ze od początku dają umowę o pracę oraz stawkę podstawową+prowizje, co mi bardzo pasuje
0
Byly 2016-01-17 12:04:46
A ja w bankowości pracuje juz 13lat, pracowałem w More i jedyne co mogę o nich powiedzieć to brak renomy, brak wiedzy z zakresu zarządzania staffem, zła atmosfera, niekompetentni pseudo dyrektorzy. I każdemu odradzam nawet aplikowanie do tej firemki bo szkoda czasu, nerwów i pieniędzy takze :)

A wszystkie pozytywne komentarze tutaj, to 'dziela' prezesa i jego ekipy.
0
karol 2016-01-19 11:39:42
Wydaje mi się @Byly, że nikomu nie chciałoby się pisać tylu pozytywnych komentarzy. Musi być w tym trochę prawdy. Może firma jest źle zarządzana, ale to kwestia rozmowy z właścicielami.
2
Na szczęście - były pracownik 2016-01-21 10:47:16
Pozytywne opinie to na prawdę wpisy ludzi tam jeszcze działających. Zapewne Pana Prezesa albo jego Dyrektora Wykonawczego Pani Karoliny.
Firma to jedna wielka ściema - na rozmowach usłyszysz o szkoleniach, wsparciu i super warunkach do pracy. W rzeczywistości, szkoleń nie ma! Nawet produktowych, jak się będziesz domagał to usłyszysz że sam możesz się nauczyć. To pseudo kancelaria która sprzedaje tylko jeden produkt głownie - Obligacje swojej bliźniaczej spółki. Zamiast wsparcia , dostaniecie codzienny mobbing od pani dyr. Na porządku dziennym są teksty: debile, istoty nie rozumnie etc. Wynika to z tego, że owa pani dyr myśli że dużo sobą reprezentuje a niestety jest zupełnie odwrotnie. Nie biznesowe stroje do klientów to standard, oby jak najwięcej pokazać bo klient się napatrzy i kupi. Wiedza merytoryczna też nie powala, praca w jednym banku wcześniej nie czyni z ciebie pani dyr - super doradcy! Ta firma to wieczne przekręty, machlojki i inne tego typu akcje. Zdecydowanie odradzam - chyba ze lubisz taki klimat, że codziennie będziesz donosił co sie dzieje w biurze bo tutaj się to chwali w wtedy zostaniesz jej pupilkiem.
Na L4 nie możesz iść, bo na pewno oszukujesz. Spodziewać się można nawet kontroli, jeżeli masz dziecko to tym bardziej to nikogo nie interesuje gdy jest chore. Na każdym kroku będziesz kontrolowany, gdzie byłeś , co robiłeś. Sprawdzanie GPS, na telefonach to już norma. Historie o nieopłaconym Zusie też się tam pojawiły. Brak wypłat na czas, wiecznie sa jakies opóźnienia. A no i prowizje to też kupa śmiechu , bo na każdym kroku pani dyr bedzie ja ucinać gdzie tylko się da. Najwiecej musi zarobić ona, chociażby na Twoich Klientach. Bo po tu się zatrudnia ludzi, żeby każdy dał bazę swoich klientów i do widzenia.
Na prawdę radze się Wam dobrze zastanowić zanim zdecydujecie się na współprace z nimi,bo po prostu nie warto. Stracicie tam tylko czas , zdrowie i energię do dalszego rozwoju zawodowego.
Ja dziękuje im za tą lekcję teraz już rozważnie wybieram pracodawcę i wiem że są firmy gdzie na prawdę docenia sie ludzi , ich pracę i zaangażowanie.
0
Dziadzio 2016-01-21 13:15:01
Nie jest tak w stu procentakch jak mówisz @Na szczęście - były pracownik bo np. ja pracowałem na stanowisku Specjalista ds. Wsparcia Sprzedaży i wszystko było zgodnie z umową
1
Tez byly 2016-01-22 10:43:36
Nie jest tak w 100% ?
Racja. Bo tak jest w 200% :)
Sprzedaje sie głownie obligacje drugiej firmy prezesa (Hussar gruppa), produkty pozostałe to śmiech na sali, szkolenia o ile sa, to na bardzo niskim, zerowym wręcz poziomie merytorycznym, problemy ZUSami, z płatnościami, wiecznie opoźnienia o ile w ogóle zapłacą czego jestem dobrym przykładem. Zarówno mi, jak i wielu innym osoba firma zalega z płatnościami juz bardzo długo. O pseudo dyrektorach bez kompetencji, wiedzy juz nie wspominam, szczególnie o Karolinie, bo to strata czasu. Każdemu jednak odradzam nawet aplikowanie do tej firmy. A juz na pewno wszystkim pracownikom banków i instutucji finansowych, szkoda Waszych klientów, Was samych, Waszego czasu, energii i ew zapału bo w MoreG na pewno szybko go stracicie.
Reasumując: O D R A D Z A M.
0
benek 2016-01-23 20:03:45
@Tez byly, a zwolniłeś się po długim czasie, od kiedy płatności ustały, czy po pierwszej takiej sytuacji? Dziwne, że More Gruppa nie wypłaca pieniędzy, przecież ludzie zaczną się zwalniać.
1
sobiejko 2016-01-25 21:52:23
wiesz benek, może to sa jakieś chwilowe problemy czy cos w tym stylu. Fakt, że nie mają ofert pracy, ale o zwolnieniach nic nie słyszałem. Może ktoś napisac w ogóle co mówią jako powód tych opóźnień?
0
ex 2016-02-02 17:33:01
Teraz już nie będzie opóźnień, bo zmienia się struktura firmy. Ale ludzie są ci sami więc będzie dalej tak sam. Chodzi o to że tam po prostu z pracowników robi si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na przyklad. Przekaz dla nowych jest taki że na rozmowach słyszysz to co chcesz usłyszeć a w rzeczywistości jest zupełnie inaczej.
0
smutek 2016-02-02 21:20:15
Może na rozmowie mówi się inaczej, piękniej, lepiej.. zgadzam się @ex. Wątpię jednak, by wszystko co mówią było ściemą, już dawno by się ludzie zbuntowali.
0
mmmk 2016-02-06 12:07:54
Ludzie się nie buntują, ponieważ wiedzą że to nie ma sensu. Po jakimś czasie się zwalniają
0
Karolu 2016-02-06 19:17:22
No może i się zwalniają @mmmk, ale w ich miejsce pojawiają się nowe osoby, tak źle to nie jest, jako doradca spokojnie możesz zarobić 2500 może i więcej z premiami.
1
juzpo 2016-02-07 18:57:25
Wcześniej zanim nie zacząłem tu pracować, zawsze zastanawiałem się czy to co tu się pisze jest prawdę. Po pewnym czasie wiem, że w zdecydowanej większości tak. Najbardziej przerażające jest to, że to się tam dzieje, jakie panują nastroje wśród stały pracowników, jak ludzie mają dość, jest dziełem tylko jednej osoby. Nie muszę wymieniać, każdy wie o kogo chodzi. Smutne jest też to, że nawet prezesi o tym wiedzą i nie są w stanie nic zrobić. Czy faktycznie jedna osoba jest więcej warta niż inni? Wiem, że dziś warunki pracy są gorsze nie wcześniej- tak wiecie o co chodzi. Wiem, że każdy z pracowników wcześniej pracował w innych firmach, dlatego każdy, każdego dnia idąc do pracy chował i chowa swoją godność w kieszeni. Szkoda, że wartościowi pracownicy nie są doceniani, szkoda, że prezesi nie chcą z tym nic zrobić. Czy nie jest dla nich dziwne, że jak się okazuje później nikt nie nadaje się do pracy poza jedną osoba - tak ciągle tą samą, przecież w jakiś sposób są rekrutowani, dobierani, opiniowani. Szkoda że ciągle panuje tam strach, ludzie tylko między sobą wymieniają swoje spostrzeżenia. W firmie jest tylko jedna nieomylna osoba i każdy ją dobrze zna i stara się jej unikać, a jak wiemy firma powinna stać co najmniej na dwóch nogach żeby się nie przewrócić. Pomyślcie o tym...
0
Kamil 2016-02-08 20:47:59
Już chciałem pisać, że może warto poinformować o tym kierownictwo, gdy doczytałem, że i oni załamują ręce. Skoro problemem jest atmosfera, to może zmiany w zarządzaniu by pomogły?
1
ula 2016-02-08 22:16:17
ryba psuje się od głowy - najwidoczniej prezes akceptuje i preferuje taki styl zarządzania
0
Dziadzio 2016-02-11 11:32:44
@Ula prezes robi wszystko, żeby takie trochę brzydkie sytuacje rozwiązywać od razu, dlatego na pewno by się tym zajął bez problemu, trzebasobie ufać po prostu
1
kamil 2016-02-16 20:17:37
Z tym psuciem ryby to fakt, ale nie porównywałbym właściciela jakiejkolwiek firmy do zepsutej ryby ;) Problem w zarządzaniu jest widoczny po opiniach, ale pracownicy w more gruppie powinni sami wyjść z inicjatywą zmian
0
dsdaa 2016-02-19 09:08:45
Zmieniają pracę, HAHAHAHHA :D
1
yy 2016-02-19 10:08:31
nikt ich nie trzyma, przeciez @dsdaa może przyjda inni i zaczną coś działac i zmieniac? czasem niewiele wystarczy uwierzcie :) ciekawe czy będą szukać teraz bo na razie cisza z ogłoszeniami
0
były 2016-03-11 19:32:41
Nie polecam pracy w tej firmie na stanowisku konsultanta telefonicznego, ponieważ:
- jest to praca bez możliwości rozwoju
- umowa o pracę jest tylko podczas rozmowy rekrutacyjnej później podpisujecie umowę zlecenie ;)
- umowa nie jest bezpośrednio podpisana z more gruppa tylko z firmą tego samego właściciela get back. Piszę to, ponieważ po zwolnieniu się zostałem nieuczciwie potraktowany . Pensja została nieprawidłowo wyliczona w wyniku czego jestem o 300 zł do tyłu.
Generalnie nie polecam nikomu tej pracy, są lepsze oferty na rynku.


2
były pracownik 2016-03-14 22:52:48
Widzę, że nic się nie zmieniło od ponad 2 lat. Dziwne, że jeszcze żadne instytucje nie zrobiły porządku z tym tworem. Żeby pracownicy mieli wiecznie opóźnione wypłaty - masakra :/ O nieodprowadzanych lub błędnie odprowadzanych składkach nie wspomnę. Z drugiej strony jest to jakieś doświadczenie - wiesz jakie firmy omijać szerokim łukiem.
0
wokik 2016-03-19 18:04:19
były, z tego co wiem umowy o prace sa, ale zaczynasz od umowy zlecenie na okresie próbnym. Jak sie sprawdzisz to po 3 miesiącach nawet czasami dają już normalną umowe.
0
sssyk 2016-04-04 13:27:22
co tu tak cicho? czyżby w more już wszystko było ok??? ;-p
1
looool 2016-04-05 12:09:22
To ta firma jeszcze istnieje? Jestem pod wrażeniem.
1
robak 2016-04-05 20:47:43
O świetnie, że ostatecznie można liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę, przecież takie stabilne zatrudnienie stanowi znaczną rzadkość. Ale wypłata jest w terminie? Dzięki
0
aaa 2016-04-06 23:17:40
firemkę More Gruppa wchłonął Getback tyle w temacie i nic się nie zmieniło, dalej to samo czyli przychodzisz na prawie dwa i pół miesiąca i dostajesz kopa w d... i zostawiasz swoją bazę zaufanych klientów, powodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
są tacy co szczególnie dopilnują byś dłużej nie pracował wyrobniku!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
hnn 2016-05-06 19:55:35
@aaa podchodzi mi to pod bardzo słabą atmosferę w tej firmie. A dla mnie atmosfera jest najważniejsza!
0
llllll 2016-05-16 16:20:08
Oj nieprawda :)
0
Boss 2016-06-01 09:30:01
Prawda, prawda. Do tego inteligencją specjalnie tez nie grzeszy :)
0
kicek 2016-06-17 13:03:10
Przykre są te wasze komentarze. Też wcale profesjonalizmem nie grzeszą muszę niestety to przyznać. Co prawda w More Gruppa nie pracuję, ale mam zamiar aplikować w kolejnej rekrutacji. Słyszałem dużo dobrego.
0
Były pracownik ufff 2016-06-22 12:35:22
Kicek nie sciemniaj.! Rekrutacja jest prowadzona cały czas. Niestety coraz więcej o nich a raczej o niej wiadomo tak ze coraz trudniej rekrutować nowych głupich. Sam pan prezes aktywnie zaczął brać udział w rekrutacjach.
0
Dziadzio 2016-06-22 15:28:21
Co oznacza, że sam prezes zaczął brać udział, bo nie rozumiem, co, ogłoszenia zamieszcza czy chodzi na rozmowy z ludźmi, bo jeśli na rozmowy to chyba dobrze, w końcu to jego firma z tego co wiem, nie?
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie More Gruppa