Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o More Gruppa

Pracowałeś w firmie More Gruppa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nic nowego - 2014-09-25 23:16:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
WIDZĘ, ZE W FIRMIE NIC A NIC SIĘ NIR ZMIENIA :)
KAZDEMU RADZE OMIJAC TEN TWOR Ż DALEKA.
zdjecie uzytkownika
Zawiedziona - 2014-10-15 16:01:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Widzę, że negatywne opinie znowu zniknęły. Żenada.
zdjecie uzytkownika
n - 2014-10-16 12:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Prawda w oczy kole. Na przykładzie usuwania negatywnych komentarzy widać jak firma jest uczciwa.Dobrze, że jest fundusz gwarantowanych świadczeń pracowniczych bo z tego co wiem mają problem z opłacaniem składek.
zdjecie uzytkownika
x - 2014-10-20 09:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To prawda, wszyscy pracownicy, którzy udali się do ZUS-u usłyszeli to samo nie płacą. Dla niewtajemniczonych, musicie wystapić o informację nie ile powinni zapłacić, co standardowo przedstawia ZUS, ale ile z tych pieniędzy znalazło się na koncie ZUS.
zdjecie uzytkownika
z - 2014-10-20 10:07:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem, sprawdziłem. Na konto ZUS w tym roku nie wpłynęła ani jedna składka. Podobno ZUS sam odzyska pieniądze ale uczucie niesmaku i oszukania pozostało.
zdjecie uzytkownika
falbana - 2014-10-27 18:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chciałabym spróbować w More Gruppa swoich sił jako specjalista do e-mail marketingu, wiecie jakie trzeba spełnić wymagania żeby człowieka przyjęli i co potem oferują dokładnie swojemu pracownikami? nie ukrywam że mam kilka propozycji pracy i jedną z nich jest właśnie More Gruppa. pomożecie mi proszę podjąć decyzję kochani?
zdjecie uzytkownika
Dawid - 2014-10-27 20:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [falbana - 2014-10-27 18:13:09]:
Jutro idę na rozmowę i po tym co przeczytałem to szczerze sie zniechęciłem ... Ktoś tam pracował ma powyższym stanowisku??
zdjecie uzytkownika
była - 2014-10-30 22:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [falbana - 2014-10-27 18:13:09]:
Jeśli masz też inne propozycje niż praca w More Gruppa to polecam wybrać inną firmę, a od tej uciekać gdzie pieprz rośnie. Naprawdę wierz mi, mówiąc to mam dobre intencje.
zdjecie uzytkownika
szefwszystkichszefow - 2014-10-31 11:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale niektórym zwolnionym żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska. Pracuje tu od pół roku i nie mogę narzekać. Kasa tylko raz miała 2 dni poślizgu ze względu na długi weekend, składki są w pełnie płacone, bo już kilka razy byłem u lekarza. Ktoś był fletem, który nie potrafił ogarnąć najprostszej rzeczy to wyleciał i teraz sieje ferment. Ludzie są ok, Prezes bardzo fajny człowiek. Ja osobiście jestem zadowolony.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-10-31 19:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [szefwszystkichszefow - 2014-10-31 11:25:41]:
To, że byłeś u lekarza o niczym nie świadczy. W tym roku more gruppa nie zapłaciła ani jednej składki do zus i ofe. i nie mówię tego złośliwie, bo przestałem pracować na własne życzenie i rozstałem się z Prezesem w bardzo przyjaznych stosunkach. Tylko potem wizyta w ZUSie zburzyła obraz "bardzo fajnego człowieka". zanim się wypowiesz, sprawdź co mówią inni bo być może mają rację. Strzelanie opinii nie ślepo wprowadza wszystkich w błąd.
zdjecie uzytkownika
Gosc - 2014-11-04 20:51:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To prawda skladki nie byly i nie sa placone. Wizyta u lekarza o niczym nie swiadczy bo jest sie zgloszonym w zus tylko nic nie jest placone. Dziwie sie ze jeszcze zus nic z tym nie zrobil.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-11-05 11:18:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież przy rejestracji sprawdzają po peselu czy składki na ubezpieczenie zdrowotne są odprowadzane, jeśli bilans jest ujemny nie przyjmą was. Proste jak budowa cepa.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-11-05 14:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracownicy, których szefowie nie płacą składek często martwią się, że oni lub ich dzieci w razie choroby lub wypadku nie będą mogli skorzystać z pomocy lekarskiej lub szpitalnej. Strach ten wydaje się bezpodstawny, gdyż jako pracownicy mają oni pełne prawo do korzystania z usług służby zdrowia, oferowanych im w ramach ubezpieczenia, do którego zostali zgłoszeni przez pracodawcę. Uznaje się bowiem, że ubezpieczenie podlega kontynuacji, bo pracownik pozostaje nadal w stosunku pracy.Więc wystarczy, że pracownik jest zgłoszony w ZUSie. More Gruppa tak trochę wszystkich oszukała, bo należnych pieniędzy nie ma ani u pracowników ani w ZUSie. Z tego co wiem można założyć firmie sprawę cywilną o zwrot pieniędzy które powinny pójść na składki. Szczerze to właśnie to rozważam.
zdjecie uzytkownika
Kol= - 2014-11-11 12:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No dobra tylko, że jeżeli umowa zawiera zapewnienie, że pracownik będzie miał ubezpieczenie chorobowe czy zdrowotne to bardziej pracodawca powinien się obawiać, że ktoś na niego doniesie bo jakby nie patrzeć jest to niedopatrzenie obowiązków pracodawcy. W wielu przypadkach po jakiś 'straszeniach sądami' pracodawcy idą po rozum do głowy i rejestrują.
zdjecie uzytkownika
Grażynka - 2014-11-20 12:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to fajna firma jest
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2014-11-20 13:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak wygląda u nich rozmowa kwalifikacyjna???
zdjecie uzytkownika
a - 2014-11-25 15:51:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Grażynka - 2014-11-20 12:19:35]:
buahahahaha, żart roku. Brawo grażynka, fantazja działa u Ciebie prawidłowo
zdjecie uzytkownika
romek - 2014-11-25 16:17:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o no właśnie, o to samo miałem pytać dokładnie.. nie wiem tylko czy na prawdę to jest tak, ze macie jakieś etapy tych rozmów kwalifikacyjnych? bo nie wiem jak to dokładnie działa w sumie i się zastanawiam czy nie rekrutować do nich, co myślicie?dajcie znać kto już był i m doświadczenie w tej kwestii.
zdjecie uzytkownika
Pos - 2014-12-04 09:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Doswiadczenie jest takie ze firma jak nie placila tak nia placi. Gratuluje
zdjecie uzytkownika
Opiniotwórcza - 2014-12-08 21:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do przebiegu rozmowy rekrutacyjnej to sie zgadza. Totalny brak profesjonalizmu. Dno.
Co do 'biur' firmy to tez prawda. Pierwszy raz spotkałam sie z tym, żeby taka niby kancelaria ą ę gnieździła sie po jakiś mieszkaniach. I to nie od wczoraj.
Odradzam każdemu. Szkoda czasu.
zdjecie uzytkownika
jaku - 2014-12-09 20:54:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na czym polega brak profesjonalizmu na rozmowach kwalifikacyjnych? W sensie czy wg ktokolwiek przeszedł tą rekrutacje żeby mógł powiedzieć czy brak profesjonalizmu na rozmowach przekłąda się na brak profesjonalizmu w pracy i ogólnym funkcjonowaniu firmy? Bo moze za wczesnie wyciagneliscie wnioski...
zdjecie uzytkownika
Anna - 2014-12-10 08:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio byłam w tej firmie na rozmowie, spotkanie odbyło się w biurze na Ursynowie, a nie w mieszkaniu, więc to chyba jakaś pomyłka. Co do rekrutacji nie mam żadnych zastrzeżeń, profesjonalna rozmowa, brak banalnych pytań, wyjaśnione obowiązki i warunki proponowanego stanowiska. Co do samej firmy nie mam komentarza, bo nie podjełam jeszcze współpracy.
zdjecie uzytkownika
BYŁY - 2014-12-10 13:18:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anna - 2014-12-10 08:00:34]:
Kolejny pracownik piszący niby to pozytywne opinie. Kolejny dowód na pełen "profesjonalizm" firmy.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 1.siedziba firmy- nieoznakowane, brzydko pachnace mieszkanie w bloku, balagan, rozpadajace sie meble, mnostwo zabieganych ludzi krecacych sie po biurze...
2.przebieg rozmowy- kilka bardzo podstawowych pytan odnosnie doswiadczenia, umiejetnosci, postawy
3.oferta- blizej nieokreslone stanowisko w dziale HR, firma sie rozwija, ale nikt do konca nie wie w jakim kierunku, na "holding" sklada sie kilka spolek- logistyczna, finansowa, prawnicza. Nie ma jeszcze zespolu-trzeba go dopiero zbudowac, na stronie jednak i wsrod komentarzy na forum wyglada to zupelnie inaczej- tak jakby juz dzialalo i odnosilo sukcesy
4.osoby prowadzace spotkanie- bardzo zle wrazenie, brak profesjonalizmu (sposob zachowania, prowadzenia rozmowy, stroj!)
5.podsumowanie- nie zdawalam sobie sprawy, ze takie firmy istnieja na tym na swiecie. Cenne doswiadczenie pozwalajace docenic kazda poprzednia prace,ktora sie mialo
Pytania: pytanie o oczekiwania finansowe bez jakiejkolwiek wczesniejszej informacji odnosnie obsadzanego stanowiska, zakresu obowiazkow, roli zatrudnianej osoby
brak pytania o dalsze zainteresowanie kandydata oferta po jej przedstawieniu
zdjecie uzytkownika
666 - 2014-12-10 16:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma jest bardzo daleka od profesjonalizmu. Przeszedłem zarówno rozmowę kwalifikacyjną jak i współpracę z tą firmą. Firma to pseudokorporacja. Bardzo nieudana podróbka. More gruppą rządzi Pani Dyrektor która nie ma żadnych objawów profesjonalizmu, w jej mniemaniu to że ma baaardzo bliskie kontakty z prezesem upoważnia ją do poniżania innych, a szkoda bo ludzie w firmie są bardzo fajni.
zdjecie uzytkownika
Była - 2014-12-12 14:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anna - 2014-12-10 08:00:34]:
firma jak zwykle sama siebie wybiela :)
Radzę każdemu z daleka omijać ten pseudo holding. Nic dobrego nikogo tam raczej nie spotka. Wielu byłych pracownikow do dziś walczy o zaległe wynagrodzenia. Ja także.
A administrator zanim na wniosek pseudo holdingu usunie ten post niej sie najpierw zastanowi. A jeśli trzeba chętnie prześle mu dok potwierdzające moje słowa.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie More Gruppa
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy More Gruppa?
Zadaj pytanie
x