Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o More Gruppa

Pracowałeś w firmie More Gruppa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kol= - 2014-11-11 12:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No dobra tylko, że jeżeli umowa zawiera zapewnienie, że pracownik będzie miał ubezpieczenie chorobowe czy zdrowotne to bardziej pracodawca powinien się obawiać, że ktoś na niego doniesie bo jakby nie patrzeć jest to niedopatrzenie obowiązków pracodawcy. W wielu przypadkach po jakiś 'straszeniach sądami' pracodawcy idą po rozum do głowy i rejestrują.
zdjecie uzytkownika
Grażynka - 2014-11-20 12:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to fajna firma jest
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2014-11-20 13:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak wygląda u nich rozmowa kwalifikacyjna???
zdjecie uzytkownika
a - 2014-11-25 15:51:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Grażynka - 2014-11-20 12:19:35]:
buahahahaha, żart roku. Brawo grażynka, fantazja działa u Ciebie prawidłowo
zdjecie uzytkownika
romek - 2014-11-25 16:17:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o no właśnie, o to samo miałem pytać dokładnie.. nie wiem tylko czy na prawdę to jest tak, ze macie jakieś etapy tych rozmów kwalifikacyjnych? bo nie wiem jak to dokładnie działa w sumie i się zastanawiam czy nie rekrutować do nich, co myślicie?dajcie znać kto już był i m doświadczenie w tej kwestii.
zdjecie uzytkownika
Pos - 2014-12-04 09:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Doswiadczenie jest takie ze firma jak nie placila tak nia placi. Gratuluje
zdjecie uzytkownika
Opiniotwórcza - 2014-12-08 21:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do przebiegu rozmowy rekrutacyjnej to sie zgadza. Totalny brak profesjonalizmu. Dno.
Co do 'biur' firmy to tez prawda. Pierwszy raz spotkałam sie z tym, żeby taka niby kancelaria ą ę gnieździła sie po jakiś mieszkaniach. I to nie od wczoraj.
Odradzam każdemu. Szkoda czasu.
zdjecie uzytkownika
jaku - 2014-12-09 20:54:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na czym polega brak profesjonalizmu na rozmowach kwalifikacyjnych? W sensie czy wg ktokolwiek przeszedł tą rekrutacje żeby mógł powiedzieć czy brak profesjonalizmu na rozmowach przekłąda się na brak profesjonalizmu w pracy i ogólnym funkcjonowaniu firmy? Bo moze za wczesnie wyciagneliscie wnioski...
zdjecie uzytkownika
Anna - 2014-12-10 08:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio byłam w tej firmie na rozmowie, spotkanie odbyło się w biurze na Ursynowie, a nie w mieszkaniu, więc to chyba jakaś pomyłka. Co do rekrutacji nie mam żadnych zastrzeżeń, profesjonalna rozmowa, brak banalnych pytań, wyjaśnione obowiązki i warunki proponowanego stanowiska. Co do samej firmy nie mam komentarza, bo nie podjełam jeszcze współpracy.
zdjecie uzytkownika
BYŁY - 2014-12-10 13:18:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anna - 2014-12-10 08:00:34]:
Kolejny pracownik piszący niby to pozytywne opinie. Kolejny dowód na pełen "profesjonalizm" firmy.
zdjecie uzytkownika
666 - 2014-12-10 16:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Firma jest bardzo daleka od profesjonalizmu. Przeszedłem zarówno rozmowę kwalifikacyjną jak i współpracę z tą firmą. Firma to pseudokorporacja. Bardzo nieudana podróbka. More gruppą rządzi Pani Dyrektor która nie ma żadnych objawów profesjonalizmu, w jej mniemaniu to że ma baaardzo bliskie kontakty z prezesem upoważnia ją do poniżania innych, a szkoda bo ludzie w firmie są bardzo fajni.
zdjecie uzytkownika
Była - 2014-12-12 14:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Anna - 2014-12-10 08:00:34]:
firma jak zwykle sama siebie wybiela :)
Radzę każdemu z daleka omijać ten pseudo holding. Nic dobrego nikogo tam raczej nie spotka. Wielu byłych pracownikow do dziś walczy o zaległe wynagrodzenia. Ja także.
A administrator zanim na wniosek pseudo holdingu usunie ten post niej sie najpierw zastanowi. A jeśli trzeba chętnie prześle mu dok potwierdzające moje słowa.
zdjecie uzytkownika
Wódz - 2014-12-23 23:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobra, tylko zastanawiam się nad tym - że skoro są tu takie fatalne warunki to jak to połączyć z tym, że ludzie wciąż tam pracują i stanowią o sile tej firmy. Jest to dla mnie niezrozumiałe, bo albo wóz albo przewóz. Być może More Gruppa w stosunku do jednych zachowuje się inaczej niż do reszty zespołu?
zdjecie uzytkownika
antyMorr - 2015-01-11 22:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Rami - 2013-04-23 11:06:30]:
Sic! Herę??? To akurat Ciocia Grażynka napisała - poplecznik prezia :)
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-16 14:58:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czary....komentarze znowu znikają.
zdjecie uzytkownika
pani mikrofafala - 2015-01-21 12:39:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cieszę się że ktoś z was wcześniej tak rzetelnie i konstruktywnie opisał jak wygląda rekrutacja w firmie Akronet sp z o.o, bardzo mi to pomoże przy podjęciu decyzji co do nowego pracodawcy. nie ukrywam że szanuję siebie i swoje oosiągnięcia zawodowe (10 lat kariery) więc czy firma jest w stanie zapewnić mi umowę o pracę na czas nieokreślony?
zdjecie uzytkownika
e - 2015-01-25 20:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pani mikrofafala - 2015-01-21 12:39:35]:
pomyliłaś fora,nie ta firma
zdjecie uzytkownika
róża laleczka90 - 2015-02-04 15:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
popieram jak najbardziej wypowiedź pani mikrofafala, trzeba szanować siebie oraz swoje zawodowe osiągnięcia i wymagać jak najwięcej od pracodawcy. wtedy może on wymagać jak najwięcej od nas. bardzo również proszę powiedzieć jak przebiega rekrutacja w tej firmie bo zamierzam się postarać o zatrudnienie u nich wkrótce
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-02-09 12:35:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Rekrutacja? Idzisz na rozmowę i .... masz pracę. A potem się zwalniasz, bo psychicznie nie wytrzymujesz mobbingu albo też wytrzymujesz jak masz charakterek a potem wylatujesz.
zdjecie uzytkownika
lucjan wiatr - 2015-02-18 19:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro taka luksusowa kancelaria finansowa, tak przynajmniej mają napisane na swojej stronie internetowej, to pewnie i zarobki tez są luksusowe. wiecie może czy finansowo warto się zaangażować we współpracę z nimi? i jeśli możecie to proszę podajcie konkretnie jakie sa stawki do zarobienia u nich, okej?
zdjecie uzytkownika
lola - 2015-02-26 21:46:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anna - 2014-12-10 08:00:34]:
to zajrzyj do biur na KABATACH,
zdjecie uzytkownika
serwus - 2015-03-04 23:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możecie napisac trochę jasniej, to znaczy czego takiego dokładnie psychicznie nie wytrzymujecie? Hasłami to łatwo tak rzucać, ale żeby je jakoś uargumentować i napisać czego się było świadkiem, bądź uczestnikiem to już chyba nie jest takie łatwe, skoro tego nie robicie. W ogóle o co More Gruppa pyta na rozmowach rekrutacyjnych?
zdjecie uzytkownika
wikol - 2015-03-19 03:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [serwus - 2015-03-04 23:34:16]:
kto nie wytrzymuje ten nie wytrzymuje. Znam osoby , które bardzo się przejmują każdą nawet najmniejszą drobnostką w biurach w Warszawie i takie osoby mogą czuć się tutaj naprawdę tragicznie. Jednak większość, a przynajmniej tak mi się wydaje, ma do More Gruppa podejście z dość dużym dystansem... pozdro
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 1.siedziba firmy- nieoznakowane, brzydko pachnace mieszkanie w bloku, balagan, rozpadajace sie meble, mnostwo zabieganych ludzi krecacych sie po biurze...
2.przebieg rozmowy- kilka bardzo podstawowych pytan odnosnie doswiadczenia, umiejetnosci, postawy
3.oferta- blizej nieokreslone stanowisko w dziale HR, firma sie rozwija, ale nikt do konca nie wie w jakim kierunku, na "holding" sklada sie kilka spolek- logistyczna, finansowa, prawnicza. Nie ma jeszcze zespolu-trzeba go dopiero zbudowac, na stronie jednak i wsrod komentarzy na forum wyglada to zupelnie inaczej- tak jakby juz dzialalo i odnosilo sukcesy
4.osoby prowadzace spotkanie- bardzo zle wrazenie, brak profesjonalizmu (sposob zachowania, prowadzenia rozmowy, stroj!)
5.podsumowanie- nie zdawalam sobie sprawy, ze takie firmy istnieja na tym na swiecie. Cenne doswiadczenie pozwalajace docenic kazda poprzednia prace,ktora sie mialo
Pytania: pytanie o oczekiwania finansowe bez jakiejkolwiek wczesniejszej informacji odnosnie obsadzanego stanowiska, zakresu obowiazkow, roli zatrudnianej osoby
brak pytania o dalsze zainteresowanie kandydata oferta po jej przedstawieniu
zdjecie uzytkownika
Grażynka - 2015-03-21 18:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ta ferma jeszcze istnieje ??? Ło matko
zdjecie uzytkownika
fffffff - 2015-03-23 16:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [serwus - 2015-03-04 23:34:16]:
niestety o konkretach pisać się nie da,ponieważ komentarze od razu są kasowane.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie More Gruppa
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy More Gruppa?
Zadaj pytanie