Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ABP

Pracowałeś w firmie ABP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zbuchu - 2013-12-11 20:43:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem krótko(usunięte przez administratora) która walczy o przetrfanie w anglii ludzie przeciez tam sie nie opłaca siedziec i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za te grosze
zdjecie uzytkownika
wioletta - 2013-12-11 22:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam...Mam pytanie,czy może ktoś napisać przez jaką Agencję jest zatrudnienie do ABP?...i czy przyjmują tam ludzi po 40-tce bez języka?...i przy czym jest praca w ABP???
zdjecie uzytkownika
Vaan - 2013-12-16 12:34:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca jest przy miesie i wiele osob tam pracuje po 40 a i nawet po 50. Kobiety pracuja na produkcji (ukladanie miesa,burgerow w pakiety) 9 godzin stania przy lince. Najwiekszy minus temperatura i fakt faktem polacy, ktorzy uwazaja sie za bog wie kogo majac inny kolor kasku, ale nie wszyscy bo to raczej wyjatki. Ostatnio rekrutowala agencja Acorn niewiem jak teraz ale chyba nic sie nie zmienilo. Tu masz 2 numery do dziewczyn powinny byc jeszcze aktualne: (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
wioletta - 2013-12-16 15:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Vaan - 2013-12-16 12:34:09]:
Dzięki Vaan za info i numery...szukałam tej Agencji,ale oni nie mają swojego biura w Polsce tak???...no i czytałam też na innych forach,że trzeba znać komunikatywny angielski,żeby się dostać do pracy w ABP...prawda to???...a co do pracy przy mięsie i w niskiej temperaturze,to pracowałam już przy kurczakach dwa razy w Niemczech...to wiem jaka to jest praca...Ale jak tam trzeba znać komunikatywny angielski,to wątpię żebym się dostała do ABP,bo nie znam niestety języka
zdjecie uzytkownika
Vaan - 2013-12-17 00:18:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem tam i sporo osob potrafilo powiedziec tylko ,,morning,, wiec jezyk raczej nie bedzie przeszkoda aczkolwiek jakies podstawy zawsze mile widziane. W calej fabryce na produkcji,stores, palletisingu czy dispatchu pracuje z 30 anglikow na jakies 200-250 osob z czego wiekszosc to mechanicy a reszta polacy.Visorzy to tez polacy na nocce jedynie menagerzy to anglicy ale oni znaja dobrze realia pracujacych tam polakow. Z dostaniem sie raczej nie bedzie problemu. No i jest tez tak ze czasem sie pracuje 3 a czasem 5 dni w tygodniu wszystko zalezy od zamowien. Kobiety maja o tyle latwiej ze pracuja tylko i wylacznie na produkcji wiec tej pracy dla nich jest wiecej. No i latwiej im dostac stala karte ktora w tej akurat firmie znaczy dosc duzo bo wtedy dostaje sie tj. swoj shift i mozna na overki chodzic jesli bedzie zapotrzebowanie. Wszystko zalezy gdzie sie trafi i z kim bedzie pracowac. Bo sama praca wedlug mnie ciezka nie jest. Jakby nie bylo wszedzie trzeba pracowac wszystko zalezy od podejscia.
zdjecie uzytkownika
wioletta - 2013-12-17 01:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Vaan - 2013-12-17 00:18:25]:
Myślę,że warto spróbować zadzwonić pod te nr tel. z tego co mi napisałeś...a te panie to są tam z jakiegoś biura,czy to zwykłe pracownice???...żebym wiedziała z kim będę rozmawiała,zanim zadzwonię...hehe...A powiedz mi jeszcze, jeżeli możesz i wiesz jak to jest z zarobkami u pań na produkcji np.z 5 dni na czysto po odtrąceniach...da się tam trochę zarobić???...wiem,że nie zawsze będzie to praca na 5 dni...to przeważnie wszędzie tak jest,że raz jest praca...a raz jej nie ma...a i jeszcze jedno...jakie są potrącenia tam za mieszkanie,ubezpieczenie,dojazdy???...będę ci bardzo wdzięczna
zdjecie uzytkownika
Vaan - 2013-12-17 05:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dojazd autobusem 13£ na tydzien najtaniej wychodzi. Sa ludzie ktorzy dowoza ludzi do abp i to najtansza opcja. Te panie sa z biura agencji ktora miesci sie przy firmie. Z tego co ROZMAWIALEM to przy stalej karcie wychodzilo niektorym paniom kolo 300£ czasem wiecej zaleznie od overkow i 12 na wlasnym shifcie. Najnizsza krajowa to obecnie 6.31£ na godzine wiec przy 5 dniach pracy na reke wyjdzie ok 235-240£.Na nocke stawka chyba jest wyzsza choc pewny nie jestem. Ogolnie ja bym liczyl +- 200£ tyg moze nawet mniej bo nie zawsze jest tyle pracy. Jesli chodzi o mieszkanie to najlepiej wynajac cos w kilka osob bo to najtaniej choc ladne mieszkanie w przystepnej cenie ciezko trafic. Druga opcja to wynajac pokoj od polakow wychodzi 50-70£ tydzien zalezy na kogo sie trafi. 3 opcja najgorsza chyba to tak zwane shared housy gdzie masz wspolna kuchnie/lazienke i tylko swoj wlasny pokoik gdzie z reguly musisz doladowywac prad. Koszt tez ok 50-65£ tyg. Ogolnie jesli zamierzasz przyjechac zeby zarobic/odlozyc to samej bedzie ciezko. Na upartego mozna odlozyc 70-80 czasem 100£ tygodniowo jesli ktos jest naprawde oszczedny.
zdjecie uzytkownika
wioletta - 2013-12-17 21:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Vaan - 2013-12-17 05:52:06]:
No po przeliczeniu na polską kasę z tego co napisałeś,to chyba sobie odpuszczę tę pracę w ABP,bo niewiele zostaje na czysto po odliczeniu...a jadąc tak daleko i zarobić nie wiele,to można sobie szukać czegoś bliżej...chociaż nie ukrywam,że w moim wieku i bez języka trudno jest coś znaleźć...dzięki jeszcze raz za info.
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2014-02-06 16:31:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
chce sie doradzic was....dzis ide na szkolenie do ABP czego mozna sie po nich spodziewac? i od kiedy mozna zaczac prace,,,no i oczywiscie czego najbardziej mam sie bac? dzieki
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-02-09 05:56:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to nie licz na prace :) bedziesz czekac miesiacami na tel az zadzwoni jesli niemasz tam znajomosci .. ;) ale powodzenia
zdjecie uzytkownika
Pokrzywa - 2014-02-24 23:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora)Pracę mozna miec w prosty sposób,isc do łozka z brygadzistą ,bądz innym kierownikiem.Kierownikowi trzeba się podobac.Wykazywanie się pracą nic nie znaczy w tej firmie!Jesli z powyzszych rzeczy nic nie zrobisz,,,zapomnij o pracy!Jesli macie okazję gdzie indziej pracować ,omijajcie te firmę szerokim łukiem.Bardzo niskie temperatury,stawy po jakims czasie siadają..Szkoda waszego zdrowia...POwodzenia
zdjecie uzytkownika
Pokrzywa - 2014-02-26 19:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stara zasada obowiązuje takze i poza granicami polskiego kraju" Nie posmarujesz nie jedziesz tzn pracujesz lub nie"(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pracujejuzrok - 2014-04-06 17:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale Wy glupoty gadacie.Jesli chcesz pracowac, i wykazesz zaangazowanie to pracowac bedziesz. Nie bedziesz sprawial problemow to bedzie spoko. Prosta zasada, jesli bedziesz czlowiekiem dla innych, to inni beda ludzcy dla Ciebie. Wszyscy pisza o wadach, a czemu nikt nie napisze np o tym ze tydzien w tydzien o 12 w nocy pieniadze sa na koncie, nie kantuja na godzinach. Sadze ne negatywne opinie pisza domorosli filozofowie ktorzy chcieliby z miejsca zarabiac 500£, przez 5 dniowy tydzien pracy, majac na koncie zaocznie skonczona podstawowke. Nie chcialo sie uczyc to pracowac fizycznie trzeba. niestety. a praca wcale nie jest zla ( to do wyznawcow teorii ktora mowi ze w Uk wystarczy worek zeby pozbierac pieniadze z ulicy). Ja Polecam te prace.
zdjecie uzytkownika
Pokrzywa - 2014-05-02 20:34:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracujejuzrok - 2014-04-06 17:33:08]:
Szanuje Twoją opinie,takze pracuje ponad rok czasu i co z tego...? Nic !!! Mięso mozna mrozic ,ale nie ludzi...:) ilu ludzi ,tyle opinii.Jednemu pasuje tesciowa drugiemu synowa,,,:) Tak na marginesie to FIrma Rodzinna,wiec nowi nie mają szans .Pozdrawiam..:)
zdjecie uzytkownika
Nowak - 2014-07-08 07:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zawsze tak jest, że Polak Polakowi wilkiem za granicą. Ale niestety w przypadku dorobkiewiczów, którzy myślą, że są za granicą nie wiadomo kim tak może być.
zdjecie uzytkownika
doris - 2014-07-09 12:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowak - 2014-07-08 07:49:34]:
Czy ktos pomoze mi dostac sie do pracy w abp juz tam pracowalam ale potrzebuje pomocy w znalezieniu tej agencji ktora wszystko latwila nie nazekalam nie bylo zle tylko trzeba sie cieplo ubierac bo to chlodnia ale to nic
zdjecie uzytkownika
arasek - 2014-07-20 20:24:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Czy ktos posiada namiary na agencje abp?
zdjecie uzytkownika
aniolprawdy - 2014-08-10 10:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w tym zakladzie kilka lat,placisz supervisior-owi czyli polaczkowi pieniadze on zalatwi ci dane stanowisko i bedziesz mial ochronke u niego.Oczywiscie zaklad zyje w bardzo duzym letargu i o niczym nie wiem co na dole robia polaczki z polaczkami ale wydaje mi sie ze to kwetia czasu,nowe osoby jezeli nie maja plecow skazani sa na najgorsze roboty i itp.
zdjecie uzytkownika
aniolprawdy - 2014-08-10 10:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dodam jeszcze ze overki sa tylko dla tych ktorzy daja prezenty lub inne profity chyba ze zamowienie jest takie duze ze nie maja tyle osob to wtedy ewentualnie dostaniesz raz na ruski rok ,puki zaklad nie otworzy oczu niestety tak bedzie.
zdjecie uzytkownika
niuniaaa773 - 2014-08-10 12:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aniolprawdy - 2014-08-10 10:06:49]:
Hej :-) przylatuje do Doncaster 22 . Orientujesz sie moze czy sa jakies przyjecia tam u was? Jak sie tam mozna dostac?
zdjecie uzytkownika
aniolprawdy - 2014-08-27 23:22:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To numer do goscia co bierze kase za robote ( usunięte przez administratora )placisz,lub w naturez i masz:) powodzenia
zdjecie uzytkownika
Nowak - 2014-08-28 10:09:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsze jest to, że nawet za granicami Polski tam gdzie praca uwzględnia Polaków są same układy i układziki. Jak nie posmarujesz to nie będziesz miał - co to jest za wyznacznik? I ktoś kto nie zna się na niczym będzie miał lepsze stanowisko od gościa który ma dużo większą wiedzę? Spora niesprawiedliwość w zakładzie panuje.
zdjecie uzytkownika
swiniobijca - 2014-09-23 10:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [damian - 2013-08-20 15:12:52]:
zdala od tej firmy ,patologia .
zdjecie uzytkownika
Imo - 2014-09-24 14:54:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możecie chociaż powiedzieć jakie pieniądze realnie oferuje firma, bo z tego co widzę nie ma na ten temat żadnych informacji, a jest to dosyć istotne. Niektórzy mogą zdecydować się na pracę w tej firmie chcąc się tymczasowo zahaczyć dalej szukając, no chyba że komuś takie warunki odpowiadają - wtedy życzyć szczęścia wypada tylko ..
zdjecie uzytkownika
MICHAŁ - 2014-09-29 20:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, pracuje w Irlandii pólnocnej w Nerwy w firmie ABP. Ogolnie zimno praca dla faceta ciezka (kobiety maja latwiej) pracujac po 10 godzin (od poniedziałku do piątku) zarobiłem 280 funtow na tydzien. osoby ktore sa na tak zwanych wiszacych(praca mega ciezka z reguly wykonuja ja litwini lub nabite "Chłopy" z polski wyciagaja nawet ponad 400 (ja mam płacone 65% od ilosci zamowien oni po 100%) Ogolnie jesli macie jakas inna opcje pracy niz ta to polecam z niej skorzystac bo naprawde pracuje sie za 2,no ale coz sie dziwic polakow trzeba wykorzystywac,Chodz zawsze moglo byc gorzej. najmniej zarobilem 215 f za 5 dni pracy robiac lacznie 37 godzin.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x