Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ABP

Pracowałeś w firmie ABP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xxxxxxxx - 2011-11-20 18:33:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie on juz chyba dawno nie pracuje pozniej mial czrany kask na dniowce i kazdy mial z nim dobrze kto z nim wodk i obiadki stawial >.....dzieki temu niektore osoby dostaly fula po kilku miesiacach pracy a niektorzy musza latami czekac
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-15 15:23:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przechodził ktoś ostatnio proces rekrutacji w ABP i może opisać jak to wszystko przebiegało i o jakie stanowisko się ubiegał? Jak wygląda sprawa z zarobkami, jakieś widełki dla nowych? Co z atmosferą, idzie pogadać z ludźmi na przerwie bez spiny i stresu? Jakieś wymagania fizyczne lub zdrowotne? Jaki rodzaj umowy proponują na początku?
zdjecie uzytkownika
czesiu - 2013-05-22 19:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) nic więcej,tylko głupi tam pracuje.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-03 22:01:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesiu, a może jakaś argumentacja na tych "złodzieji" (pisze się złodziei tak w ramach nauki naszego pięknego polskiego języka). Bo posta bez argumentacji, to każdy głupi napisać potrafi, a zwłaszcza konkurencja ABP.
zdjecie uzytkownika
Koń karino - 2013-07-11 21:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie jest normalnie jak w każdym obozie pracy, tylko zamiast pasiaka biały kitel, zdrowie konia, cierpliwość jeszcze większa, trzymać mordę na kłódkę. Godność wsadź sobie w kieszeń, zrób loda wajzorowi może dostaniesz stalą kartę-dużo zależy od umiejętności. To chyba wszystko, ciężko czasem spojrzeć w lustro, ale to już zależy od ciebie, kim jesteś
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-08 06:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie jak obecnie warunki finansowe w aBP jak duze sa zarobki czy warto skladac papiery do roboty prosze o szczera opinbie jak wyglada na dzien dezisiejszy sytuacja bo nie mam znajomych w tej firmie i nie ma nawet kogo poprosic o pomoc.
zdjecie uzytkownika
damian - 2013-08-20 15:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ma ktos jakies namiary na abp?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-25 15:24:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak to jest z ubezpieczeniem w aBP?Czy można jakieś dodatkowe grupowe sobie wykupić czy raczej nie i tylko na własną rękę
zdjecie uzytkownika
zbuchu - 2013-12-11 20:43:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem krótko(usunięte przez administratora) która walczy o przetrfanie w anglii ludzie przeciez tam sie nie opłaca siedziec i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za te grosze
zdjecie uzytkownika
wioletta - 2013-12-11 22:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam...Mam pytanie,czy może ktoś napisać przez jaką Agencję jest zatrudnienie do ABP?...i czy przyjmują tam ludzi po 40-tce bez języka?...i przy czym jest praca w ABP???
zdjecie uzytkownika
Vaan - 2013-12-16 12:34:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jest przy miesie i wiele osob tam pracuje po 40 a i nawet po 50. Kobiety pracuja na produkcji (ukladanie miesa,burgerow w pakiety) 9 godzin stania przy lince. Najwiekszy minus temperatura i fakt faktem polacy, ktorzy uwazaja sie za bog wie kogo majac inny kolor kasku, ale nie wszyscy bo to raczej wyjatki. Ostatnio rekrutowala agencja Acorn niewiem jak teraz ale chyba nic sie nie zmienilo. Tu masz 2 numery do dziewczyn powinny byc jeszcze aktualne: (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
wioletta - 2013-12-16 15:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Vaan - 2013-12-16 12:34:09]:
Dzięki Vaan za info i numery...szukałam tej Agencji,ale oni nie mają swojego biura w Polsce tak???...no i czytałam też na innych forach,że trzeba znać komunikatywny angielski,żeby się dostać do pracy w ABP...prawda to???...a co do pracy przy mięsie i w niskiej temperaturze,to pracowałam już przy kurczakach dwa razy w Niemczech...to wiem jaka to jest praca...Ale jak tam trzeba znać komunikatywny angielski,to wątpię żebym się dostała do ABP,bo nie znam niestety języka
zdjecie uzytkownika
Vaan - 2013-12-17 00:18:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem tam i sporo osob potrafilo powiedziec tylko ,,morning,, wiec jezyk raczej nie bedzie przeszkoda aczkolwiek jakies podstawy zawsze mile widziane. W calej fabryce na produkcji,stores, palletisingu czy dispatchu pracuje z 30 anglikow na jakies 200-250 osob z czego wiekszosc to mechanicy a reszta polacy.Visorzy to tez polacy na nocce jedynie menagerzy to anglicy ale oni znaja dobrze realia pracujacych tam polakow. Z dostaniem sie raczej nie bedzie problemu. No i jest tez tak ze czasem sie pracuje 3 a czasem 5 dni w tygodniu wszystko zalezy od zamowien. Kobiety maja o tyle latwiej ze pracuja tylko i wylacznie na produkcji wiec tej pracy dla nich jest wiecej. No i latwiej im dostac stala karte ktora w tej akurat firmie znaczy dosc duzo bo wtedy dostaje sie tj. swoj shift i mozna na overki chodzic jesli bedzie zapotrzebowanie. Wszystko zalezy gdzie sie trafi i z kim bedzie pracowac. Bo sama praca wedlug mnie ciezka nie jest. Jakby nie bylo wszedzie trzeba pracowac wszystko zalezy od podejscia.
zdjecie uzytkownika
wioletta - 2013-12-17 01:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Vaan - 2013-12-17 00:18:25]:
Myślę,że warto spróbować zadzwonić pod te nr tel. z tego co mi napisałeś...a te panie to są tam z jakiegoś biura,czy to zwykłe pracownice???...żebym wiedziała z kim będę rozmawiała,zanim zadzwonię...hehe...A powiedz mi jeszcze, jeżeli możesz i wiesz jak to jest z zarobkami u pań na produkcji np.z 5 dni na czysto po odtrąceniach...da się tam trochę zarobić???...wiem,że nie zawsze będzie to praca na 5 dni...to przeważnie wszędzie tak jest,że raz jest praca...a raz jej nie ma...a i jeszcze jedno...jakie są potrącenia tam za mieszkanie,ubezpieczenie,dojazdy???...będę ci bardzo wdzięczna
zdjecie uzytkownika
Vaan - 2013-12-17 05:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dojazd autobusem 13£ na tydzien najtaniej wychodzi. Sa ludzie ktorzy dowoza ludzi do abp i to najtansza opcja. Te panie sa z biura agencji ktora miesci sie przy firmie. Z tego co ROZMAWIALEM to przy stalej karcie wychodzilo niektorym paniom kolo 300£ czasem wiecej zaleznie od overkow i 12 na wlasnym shifcie. Najnizsza krajowa to obecnie 6.31£ na godzine wiec przy 5 dniach pracy na reke wyjdzie ok 235-240£.Na nocke stawka chyba jest wyzsza choc pewny nie jestem. Ogolnie ja bym liczyl +- 200£ tyg moze nawet mniej bo nie zawsze jest tyle pracy. Jesli chodzi o mieszkanie to najlepiej wynajac cos w kilka osob bo to najtaniej choc ladne mieszkanie w przystepnej cenie ciezko trafic. Druga opcja to wynajac pokoj od polakow wychodzi 50-70£ tydzien zalezy na kogo sie trafi. 3 opcja najgorsza chyba to tak zwane shared housy gdzie masz wspolna kuchnie/lazienke i tylko swoj wlasny pokoik gdzie z reguly musisz doladowywac prad. Koszt tez ok 50-65£ tyg. Ogolnie jesli zamierzasz przyjechac zeby zarobic/odlozyc to samej bedzie ciezko. Na upartego mozna odlozyc 70-80 czasem 100£ tygodniowo jesli ktos jest naprawde oszczedny.
zdjecie uzytkownika
wioletta - 2013-12-17 21:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Vaan - 2013-12-17 05:52:06]:
No po przeliczeniu na polską kasę z tego co napisałeś,to chyba sobie odpuszczę tę pracę w ABP,bo niewiele zostaje na czysto po odliczeniu...a jadąc tak daleko i zarobić nie wiele,to można sobie szukać czegoś bliżej...chociaż nie ukrywam,że w moim wieku i bez języka trudno jest coś znaleźć...dzięki jeszcze raz za info.
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2014-02-06 16:31:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
chce sie doradzic was....dzis ide na szkolenie do ABP czego mozna sie po nich spodziewac? i od kiedy mozna zaczac prace,,,no i oczywiscie czego najbardziej mam sie bac? dzieki
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-02-09 05:56:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to nie licz na prace :) bedziesz czekac miesiacami na tel az zadzwoni jesli niemasz tam znajomosci .. ;) ale powodzenia
zdjecie uzytkownika
Pokrzywa - 2014-02-24 23:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora)Pracę mozna miec w prosty sposób,isc do łozka z brygadzistą ,bądz innym kierownikiem.Kierownikowi trzeba się podobac.Wykazywanie się pracą nic nie znaczy w tej firmie!Jesli z powyzszych rzeczy nic nie zrobisz,,,zapomnij o pracy!Jesli macie okazję gdzie indziej pracować ,omijajcie te firmę szerokim łukiem.Bardzo niskie temperatury,stawy po jakims czasie siadają..Szkoda waszego zdrowia...POwodzenia
zdjecie uzytkownika
Pokrzywa - 2014-02-26 19:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stara zasada obowiązuje takze i poza granicami polskiego kraju" Nie posmarujesz nie jedziesz tzn pracujesz lub nie"(usunięte przez administratora)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-01
Żródło: gazetapraca.pl
Kłosowice
(wielkopolskie)
ABP Poland Sp. z o.o. należy do międzynarodowej grupy ABP Food Group - europejskiego lidera wśród producentów mięsa wołowego, który posiada kilkadziesiąt zakładów w Irlandii i Wielkiej Brytanii. W Polsce działamy od 2011 roku. W związku z intensywnym rozwojem firmy aktualnie poszukujemy kandydatów na stanowisko: Specjalista ds. Bezpieczeństwa i higieny pracy Miejsce pracy: Kłosowice Zadania: Dbałość o prawidłowe funkcjonowanie
zdjecie uzytkownika
pracujejuzrok - 2014-04-06 17:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale Wy glupoty gadacie.Jesli chcesz pracowac, i wykazesz zaangazowanie to pracowac bedziesz. Nie bedziesz sprawial problemow to bedzie spoko. Prosta zasada, jesli bedziesz czlowiekiem dla innych, to inni beda ludzcy dla Ciebie. Wszyscy pisza o wadach, a czemu nikt nie napisze np o tym ze tydzien w tydzien o 12 w nocy pieniadze sa na koncie, nie kantuja na godzinach. Sadze ne negatywne opinie pisza domorosli filozofowie ktorzy chcieliby z miejsca zarabiac 500£, przez 5 dniowy tydzien pracy, majac na koncie zaocznie skonczona podstawowke. Nie chcialo sie uczyc to pracowac fizycznie trzeba. niestety. a praca wcale nie jest zla ( to do wyznawcow teorii ktora mowi ze w Uk wystarczy worek zeby pozbierac pieniadze z ulicy). Ja Polecam te prace.
zdjecie uzytkownika
Pokrzywa - 2014-05-02 20:34:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracujejuzrok - 2014-04-06 17:33:08]:
Szanuje Twoją opinie,takze pracuje ponad rok czasu i co z tego...? Nic !!! Mięso mozna mrozic ,ale nie ludzi...:) ilu ludzi ,tyle opinii.Jednemu pasuje tesciowa drugiemu synowa,,,:) Tak na marginesie to FIrma Rodzinna,wiec nowi nie mają szans .Pozdrawiam..:)
zdjecie uzytkownika
Nowak - 2014-07-08 07:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zawsze tak jest, że Polak Polakowi wilkiem za granicą. Ale niestety w przypadku dorobkiewiczów, którzy myślą, że są za granicą nie wiadomo kim tak może być.
zdjecie uzytkownika
doris - 2014-07-09 12:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowak - 2014-07-08 07:49:34]:
Czy ktos pomoze mi dostac sie do pracy w abp juz tam pracowalam ale potrzebuje pomocy w znalezieniu tej agencji ktora wszystko latwila nie nazekalam nie bylo zle tylko trzeba sie cieplo ubierac bo to chlodnia ale to nic
zdjecie uzytkownika
arasek - 2014-07-20 20:24:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Czy ktos posiada namiary na agencje abp?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x