Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Submet Construction AS

zdjecie uzytkownika
SUBMET THE BEST - 2015-09-07 21:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dlaczego usuwane są wpisy o tym, że Submet Service AS nie wypłaca feriepenge ani innych świadczeń osobom które zostały zwolnione. Czyżby tylko pozytywne opinie są dopuszczalne Administratorze???? Nie dość, że nie wypłaca to chyba jeszcze przenosi ludzi do innej firmy tego samego właściciela co już kiedyś zrobili jako Global. Brawo takich ludzi trzeba promować i wspomagać.
zdjecie uzytkownika
sks - 2015-09-22 01:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno dobra kasa jest teraz w Norwegii i ludzie mówią, ze warto jechać, wiec rozglądam się za robotą tam i widze, ze tutaj jest kilka ofert na cieśle, kierownika robót i na zbrojarza, przyznam, ze ostatnia ofert jest najciekawsze, ale tez i wymagania spore jak np. min. 5 letnie doświadczenie czy bardzo dobra znajomość rysunku technicznego.
zdjecie uzytkownika
odwel - 2015-09-22 02:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może jest to związane z tym, że zwolnione osoby wraz z utratą umowy tracą wszelkie świadczenia i bony ? chyba,że mówimy o sytuacji w której w trakcie takich okresów jeszcze wykonywali daną prace i zadanie. Ciekawe tylko czy to z winy pracownika czy pracodawcy ludzie tak rotują, bo widzę, że niedawno znowu jakieś oferty były wystawiane..
zdjecie uzytkownika
SUBMET THE BEST - 2015-09-23 14:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie świadczenia i bony? Feriepenge należy Ci się bo to Twoje pieniądze które odkłada Ci pracodawca. Bony??? Hehe...chyba tylko dla prezesa. Proponuję postudiować prawo norweskie. A co do rotacji to jest to proste. Nie ma pracy, więc wyrzucają na bruk albo urlop bezpłatny oczywiście nikt do niczego nie przymusza ;) Jak złapią robotę to znowu przyjmują tylko, że nie wszyscy czekają po kilka miesięcy w niepewności. W normalnej norweskiej firmie w przypadku czasowego braku pracy wysyła się ludzi na płatne postojowe tzw. permittering. To pracodawca przyjmijąc nowych pracowników na obowiazak zapewnić im ciągłość pracy.
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2015-09-28 08:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może po prostu zbierzcie się i zróbcie im zbiorówkę chyba nie muszę tłumaczyć jak to zrobić będzie łatwiej odzyskać to co powinno już dawno wypłacone .Według mnie to jeśli Submet chce wypłacać nasze pieniądze powtarzam nasze pieniądze w ratach to ja się na to nigdy nie zgodzę .Panie "W" od ratek to są banki weź kredyt i im spłacaj .I nie piszcie że są tacy biedni i tacy litościwi bo płacą w ratach prawda jest taka można to nazwać złodziejstwem tak Panie W Po prostu okradłeś tych którzy na ciebie pracowali i jeszcze nie masz odwagi stawić się w sądzie,Poczekam. Pozdrawiam Przemek
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2015-10-20 10:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Mógłby ktoś z pracujących w Norwegii z Submetu napisać, jak taam aktualnie jest ( jakie warunki)? Pozdraawiam.
zdjecie uzytkownika
;-) - 2015-10-21 20:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki w Norwegii całkiem dobre jak na tę porę roku.
Rano juz dość chłodno lecz śniegu jeszcze nie widać.
Nadchodzi jednak czas wymiany opon na zimowe.
Wiatr i zachmurzenie umiarkowane. ;-)
zdjecie uzytkownika
hubi - 2015-10-22 07:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@;-), nie rób sobie jaj, bo jak nastepna osoba zapyta o klimat w Submet, to pewnie odpowiesz, że umiarkowany... Raczej koledze chodziło, by napisac coś o obecnej atmosferze pomiędzy pracownikami i szefostwem, co takiego zapewniaja w ramach systemu socjalnego i tego typu rzeczy. Z góry dzieki za rzetelne odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
;-) - 2015-10-23 00:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosfera wyraźnie lepsza.
Przejściowe kłopoty zostaly rozwiązane i kasa nam nalezna juz jest wyplacona (w 100%).
Pracy jest w tej chwili pod dostatkiem, wiem ze firma rekrutuje obecnie zarówno pracowników do ,, betonów" jak i do ,, wykończeniówki".
Jedni chwalą inni narzekają (ale wciąz parcują).
Nie jest źle, ale zawsze mogłoby być jeszcze lepiej ;-)
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2015-10-25 07:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie, miałem na myśli zarobki i warunki socjalne. Chciałbym się dowiedzieć ile zostaje pieniędzy po odtrąceniu mieszkania, oraz ile jest godzin pracy w tygodniu.Chodzi mi o cieśli i zbrojarzy. Nie bójcie się panowie, nikt wam pracy nie odbierze. Roboty się nie przerobi.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-10-28 13:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [;-) - 2015-10-23 00:15:23]:
Kasa w 100% wypłacona tylko pracownikom którzy dostali tylko dzięki temu że pozostali zwolnieni pracownicy walczą o zaległe pieniądze w sądach i zgłaszając nieprawidłowości w firmie w Norweskiej Inspekcji Pracy. Panowie gdyby nie to i że firma aktualnie potrzebuje na muzeum pracowników, to byście figę dostali, wypłata to nie była dobra wola prezesa tylko zmusiła do sytuacja.
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2015-11-09 12:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wszystkim. Szukam ofert pracy na stolarza i widzę, że Submet prowadzi obecnie rekrutację właśnie na to stanowisko. Praca w Norwegii i dość duże wymagania, ale chyba warto. Firma oczekuje uwaga, minimum pięcioletniego doświadczenia, więc jak widać, stawiają na dobrych pracowników z wiedzą przede wszystkim.
zdjecie uzytkownika
on - 2015-11-11 17:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Daniel i bardzo dobrze, nie zatrudniaja byle kogo, bez doswiadczenia, nikt nie szuka parciarzy, jezeli masz takie to aplikuj, dobrze w norwegi placa
zdjecie uzytkownika
skorpion - 2015-11-13 22:07:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Daniel - ja się im wcale nie dziwię, bo przecież to jest ważne, żeby pracownicy byli profesjonalni w tym co robią.
zdjecie uzytkownika
hisogram - 2015-11-16 01:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tylko co to znaczy "przeciętne'" doświadczenie ? DLa mnie np. to jest 2 miesiące - bo w takim czasie można jakieś tajniki poznać i być PRZECIĘTNYM, ale to nie jest pozytynwy wydźwięk
zdjecie uzytkownika
;-) - 2015-11-17 17:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeciętne to ma tu ktoś umiejętności czytania .
Napisane jest nie ,,przeciętne" a ,,pięcioletne" doświadczenie .
zdjecie uzytkownika
Wow - 2015-11-19 07:12:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w biurze w Tczewie nie mają już co robić że wypisują tu komentarze?
zdjecie uzytkownika
on - 2015-12-02 23:48:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co aplikowal ktos z was zainteresowanych praca u nich, bo widze ze ciagle jakies nowe oferty pracy sie przewijaja na montera najwiecej, kusi mnie aplikacja do nich...
zdjecie uzytkownika
Submet=Kupa - 2015-12-20 22:55:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziadostwo jakich malo oszukują pracowników zdzierają za mieszkanie 6000 tys nok to okolo 2700 zl Jest kilku pracownikow ktorzy chca interweniowac w AF na budowie Muzeum moze AF da im po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
rereer234 - 2015-12-28 00:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej hej, fajna jest teraz oferta pracy od firmy Submet Construction AS na stanowsiko głównego księgowego (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
SUBMET THE BEST - 2015-12-28 14:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś może napisać w jaki sposób próbuje czy też udało mu się odzyskać swoje pieniądze to będę bardzo wdzięczny. Nie ma sensu ciągle rozpisywać się jak to jest w Submecie. Jedni zadowoleni inni nie tylko zastanawiające jest to dlaczego tak wiele ludzi nie może odzyskać swoich pieniędzy ( chociażby feriepenge) taka dobra firma ;)
zdjecie uzytkownika
znawca - 2015-12-28 20:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Feriepenger wypłaca się na wniosek pracownika - taka jest zasada.
Feriepenger jest opodatkowane według karty podatkowej, jeżeli w danym roku np 2015 pracownik pracował i zażądał wypłaty również w 2015. Co do zasady feriepenger wypłaca się w następnym roku podatkowym, czyli za rok 2015 w roku 2016. Pracodawca ma obowiązek jego wypłaty w kwocie jego naliczenia brutto za każdy miesiąc w 2015, wypłaca całą kwotę wyliczoną i wskazaną narastająco na pauslipie.
zdjecie uzytkownika
234567 - 2015-12-30 15:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wlasnie z tego co sie oreitnuje to te oferty pracy nadal sa aktualne bo natkanlem sie na nie w internecie i faktycznie dotycza pracy w kilku miastach
zdjecie uzytkownika
syyy - 2015-12-31 18:24:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) niemasz co innego do roboty tylko tutaj wypisywac bzdury jak to w submecie jest cudownie , znawca od platnosci sie znalazl he he
zdjecie uzytkownika
qdo - 2016-01-02 15:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz tylko na tą główną księgową widze same oferty wiec nie wiem jak to wygląda już w praktyce w sumie, ale chyba opłaca się, bo na różne miasta szukają.
zdjecie uzytkownika
Hehe - 2016-01-29 08:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że tylko nazwy się zmieniają. Poprzednio był Submet Service ale tam zostały długi, tzn niezapłacone pensje i nie wiadomo co jeszcze a teraz mała zmiana nazwy na Cost...cos tam i jedziemy dalej Panie Wojtku.
Piszcie gdzie aktualnie pracuje Submet na jakich budowach u kogo itd. Czas "pomóc" im zyskać dobrą, rzetelną renomę u ich procodawców. Jeżeli jakieś macie jeszcze smaczki to chętnie poproszę a zrobię z nimi użytek.
zdjecie uzytkownika
MARIO - 2016-01-30 12:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CHCIALEMWIEDZIEC JAK ZAROBKI I UMOWA JAKA I WARUNKI WPRACY W SUBMET ,ZBROJARZ
zdjecie uzytkownika
Biuro Submet - 2016-01-31 20:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witamy.
Mario jak tak samo pracujesz jak piszesz , to dziękujemy już Tobie.








zdjecie uzytkownika
majonez - 2016-02-01 14:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.chciałem się dowiedzieć czy mozna pracować w submecie na własnej działalności z góry dziękuje
zdjecie uzytkownika
rtgr - 2016-02-02 11:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja chwile obecna szukaja głownej/ głownejgo księgowego na przyklad w Gdańsku wymagane jest wykształcenie wyższe (preferowane kierunki: finanse, rachunkowość, ekonomia)
zdjecie uzytkownika
Roomano - 2016-02-20 23:53:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [submetowiec - 2015-05-22 22:16:01]:
Daj, proszę, namiary na tą firmę NCC. Może masz jakąś szerszą wiedzę na jej temat? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
heniek - 2016-02-21 09:56:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rtgr chyba juz znalezli ksiegowego i teraz zajeli sie rekrutacja na stanowiska techniczne. Szukaja majstra budowy, wymagaja 5 letnie doświadczenie na stanowisku majstra ( prace ciesielskie/zbrojarskie) i dobry angielski
zdjecie uzytkownika
Andi - 2016-03-01 10:17:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam można jakiś nr tel? Dzwoniłem na ten nr podany na stronie lecz nikt nie odbierał wysłałem swoje CV i tez bez odzewu pzdr
zdjecie uzytkownika
pastuch - 2016-03-01 11:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heniek - 2016-02-21 09:56:46]:
i akurat jeśli mowa jest o tym stanowisku to jest ono w submecie jednym z bardziej opłacalnych na jakie można obecnie aplikować. Po za tym szukają jedynie stolarzy
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2016-03-06 18:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie nie polecam dziadostwo Szefowa nieumie odpowiedzieć na podstawowe pytania kroi na czym się da za kilka dni submet się skończy z poterznymi długami i tak bendzie po firmie żeby się nieodbilo na pracownikach bez wyplat z reko w nocniku oni maja pracownika w nosie jak w tamtym roku wypowiedzenia i na bruk niepolecam szkoda czasu i nerw pieniędzy tam niema
zdjecie uzytkownika
rimio - 2016-03-06 19:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawi mnie teraz oferta pracy jako Majster i Kierownik robót, bo jest tylko na Oslo, wiec przejazd i całe zakwaterowanie jest po stronie pracodawcy jednak.
zdjecie uzytkownika
Ja to jestem - 2016-03-11 17:00:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To bardzo dobrze, że pracodawca opłaca przelot i zakwaterowanie, bo nie trzeba się o to martwić. W dodatku zapewniają też ubezpieczenie i jest umowa o pracę.
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2016-03-13 20:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jest zawsze dobra sprawa że dowozi na miejsce złwaszcza, że welu majstrów nie mówi zbyt kwieciście w obcych językach, fajnie że jest opiekun na miejscu
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2016-03-25 01:33:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie nierubcie sobie nadziei to jest zlodziejska firma ludzie przyjmują się i zaraz zwalniają niema pieniędzy kradna naczym się da szefowa oto zadba zebyscie niedostali zaduzo po prostu polska firma krzak sady niewypłacanie zarobionych pieniedz szkoda zachodu do tej firmy wszędzie lepiej aby nietam ostrzegam pytajcie wszystko wam opowiem otej zakłamanej pseudo firmie polskiej
zdjecie uzytkownika
Jaro - 2016-03-26 08:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to teraz mnie zdziwiłeś @bylypracownik, a miałem się do nich zatruniać. W ofercie dają info na nt umowy o prace, więc musi być jakiś czas wypowiedzenia przecież no i stabilne zatrunienie. Ciekawe jak z wypłatą...
zdjecie uzytkownika
onjj - 2016-03-29 18:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie się wydaje, że nie może być aż tak źle @Jaro skoro praktycznie w każdym ogłoszeniu gwarantują umowę o pracę i piszą teraz o socjalu i innych benefitach..
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-04-06 17:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znawca - 2015-12-28 20:28:10]:
Co ty za bzdury piszesz Submet nie wypłacał w 2015 feriepenge za 2014 nie za bieżący rok/
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-04-06 17:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znawca - 2015-12-28 20:28:10]:
Co ty za bzdury piszesz Submet nie wypłacał w 2015 feriepenge za 2014 nie za bieżący rok/
zdjecie uzytkownika
benek - 2016-04-07 21:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukam pracy jako stolarz czy mają jakieś oferty//////
zdjecie uzytkownika
ja to ja - 2016-04-12 21:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Panowie nie polecam tej firmy. Dziadostwo totalne, brak jakiejkolwiek organizacji. Teraz szukają ludzi młodych aby połączyc ich ze starszymi starymi pracownikami. Jak przyjedzie jakiś Fachowiec to odrazu rezygnuje. Kroją na mieszkaniach zabierają z wypłaty na to dużą ilośc kasy. W biurze siedzi ich tam z 10 dosłownie siedzi.Panowie dalekim kołem od taj firmy. Byłem widziałem
zdjecie uzytkownika
Ron - 2016-04-13 19:47:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A cos więcej byś napisal? Ile czasu tam pracowales?Na jakiej budowie?Jakie zarobki i mieszkanie?
zdjecie uzytkownika
diana - 2016-04-28 18:22:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rok a ja dopiero się do nich chcę wybrać na jakieś zatrudnienie, może na betoniarza od kosmetyki betonu bo rekrutacja jest. wiesz czy kobiety przyjmują?
zdjecie uzytkownika
pastuch - 2016-05-05 17:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [diana - 2016-04-28 18:22:27]:
szczerze przyznam że nie słyszałem jeszcze do tej pory aby przyjmowali ostatnimi czasy do pracy w submecie na betoniarzy czy też cieśle kobiety . pozdro
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowowa po polsku i po angielsku - podstawy, pozniej pytania zawodowe. Ogolnie bardzo pozytywnie. Szybka odpowiedz.
Pytania: Pytania o BHP, dostałem tez rysunek zbrojenia - mialem napisac co przedstawia. Byl to norweski rysunek- nie mialem z takim nigdy do czynienia. Po 'podpowiedzi' prawidlowo go odczytalem.
zdjecie uzytkownika
MKS - 2016-05-24 12:13:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czy ktoś z pracowników może napisać jak wygląda obecnie sytuacja? Czy pensje sa na czas wg ustaleń, jak wygląda sprawa ilości zjazdów do Polski i na czyj koszt?
zdjecie uzytkownika
MKS - 2016-05-24 12:29:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to wygląda obecnie? Czy wypłaty są na czas ? Drugie pytanko: kto ponosi koszty zjazdów do Polski i czy one płatne ? Z góry dzięki za odp.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Submet Construction AS!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Submet Construction AS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert