Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Submet Service AS

zdjecie uzytkownika
lejwoda ..... - 2014-05-21 23:46:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Submet heee tak firma w biurze extra niby miło tylko ze uwierzcie naprawdę nie na długo miło. (usunięte przez administratora) towań.
Więc ocena należy do Was.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-05-26 18:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przede wszystkim napisaliście o zarobkach, a mi wygladaja na calkiem ok. Wazne ze prace daja. niech ktos napisze czy warto?
zdjecie uzytkownika
Subworker - 2014-07-05 22:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1500 zl na czysto tygodniowo
zdjecie uzytkownika
warto na stolarza? - 2014-07-08 13:21:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie wiem czy za pozno sie nie obudzilem, ale napiszcie czy warto zawracac sobie glowe szukaniem pracy jako stolarz. znam norweski tak że moge pogadac, mam tez papiery, ale nie wiem czy nie za pozno :)
zdjecie uzytkownika
Bunia - 2014-07-13 18:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [zachwycony???? - 2013-03-14 12:04:30]:
Kto kazał Tobie pisać te bzdury
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-07-15 18:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Subworker - 2014-07-05 22:30:03]:
no nie jest to jakaś mamona, ale jak pomysle ze ja teraz zarabiam w dyskoncie przez z miesiac tyle to mi sie smiac chce. i wliczam w to premie. A jak atmosfera w firmie? bo ktos pisal ze sie popsula.
zdjecie uzytkownika
Gienek - 2014-07-16 08:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie popsuła, wszystko ok. Kto jedzie tam do pracy, ten jest zadowolony, kto chce się opier... temu zawsze źle.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-07-16 12:00:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gienek - 2014-07-16 08:50:42]:
To prawda. Coś mało ofert mimo wszystko, zerknąłem sobie też na ich stronę. Napisz jak masz jakieś aktualne info o przyjęciach do Submetu.
zdjecie uzytkownika
Subworker - 2014-08-04 07:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"no nie jest to jakaś mamona, ale jak pomysle ze ja teraz zarabiam w dyskoncie' No tylko Submet nie zatrudnia pracowników którzy pracowali w dyskontach tylko fachowców mających doświadczenie w różnych krajach, czy nawet pracujących w kraju na pewno nie za takie pieniądze co tu podajesz to jest jedno. Po drugie nie zawsze może być ciągłość pracy może być że będziesz czekał w Polsce na tel. z firmy kiedy masz jechać co prawda ostatnio nie było z tym problemu ale czasem tak jest, mnie ostatnio wysłali do Polski bo miałem za dużo godzin. Po trzecie robimy nie więcej niż 9 godzin dziennie i nie więcej jak 48 tygodniowo więc łatwo policzyć wypłatę 48xstawka*4tygodnie-6000kr kwatera- około 10000kr podatek najczęściej jest to tabela 7100 można ją zobaczyć na Skatte. Co do atmosfery to normalna jak na POLSKIEJ budowie.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-08-22 18:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Subworker - 2014-08-04 07:40:54]:
@suboworker: no wiem, ze tam nie są ludzie z pierwszej łapanki tylko fachury z doswiadczeniem i to najlepiej gdzies zagranicą. chcialem tylko zauwazyc na ogromne roznice, w sensie to co dla nas w Polsce jest sufitem to tam na Zachodzie jest po prostu zwykla podloga. u nas jaramy sie takimi zarobkami i poziomem zycia jaki tam za granica maja najzwyklejsci i najmniej wyksztalceni imigranci bez pracy prosze ja Ciebie. co do godzin to w perspektywie takich zarobkow takie czekanie nie musi byc od razu slabe. z ciekawosci: jest mozliwosc jakiejs pracy czasowej, dorobienia sobie w miedzyczasie? pozdro
zdjecie uzytkownika
Fredddd - 2014-09-26 21:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy tam ktos normalny jeszcze pracuje bo z tego co weim to ze starej normalnej gwardii to juz normalnych ludzi nie ma. Pzdr. wsz.
zdjecie uzytkownika
ooo - 2014-09-28 22:57:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co się z tymi wszystkim stało? aż tak źle tam było? liczę, że ktoś dokładnie opisze co tam takiego się stało, że wszyscy pouciekali. dla mnie to istotne, bo widziałem ogłoszenia do norwegii jako zbrojarz to teraz muszę coś porobić konkretnego w tym kierunku albo zacząc szukać dalej lepszego czegoś.
zdjecie uzytkownika
eee - 2014-10-02 16:44:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chłopie szukaj lepiej czegoś innego szkoda czasu w SUBMECIE na początku dużo obiecają(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
doswwiadczenie? - 2014-10-13 13:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Eee, a masz jakieś konkretne doświadczenia czy nie do końca chcesz się tym chwalić ?? Większym optymistą jestem bo przecież dla mnie jest istotne to jak to tam wyglaa na prawdę i jak ja siębędę czuła nie tylko jak ktoś to ocenia. Chętnie poczytam sobie jeszcze jakieś inne opowieści, może bardziej dokładne
zdjecie uzytkownika
wimieniumojegochlopaka - 2014-10-13 21:10:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
płace-lepiej w PL sie nie zarobi... chociaz faktem jest ze bez posrednika zarobic mozna kilka tys wiecej, poniewaz kasa sciagana za mieszakanie jest potezna. jednak mimo to, mozna sobie odlozyc. minusem jest napewno to ze nie mozna sobie zaplanowac powrotu bo czesto sie zmieniaja te terminy. a co za tym idzie na ostatnia chwile trzeba kupowac bilety i przeplacac. tak samo w druga strone. czasami siedzi sie w domu 2 tyg, czasami 3 a czasami jeszcze dluzej. a niektorym sie podziekuje i tyle. warunki mieszkania raz lepsze raz gorsze. na luksusy nie ma co liczyc. nawet jadac prywatnie do hotelu zaplaci sie tak jak u nas za 4* a standard jest ponizej 2*. A na budowie, jak sie trafi, raz wiecej raz mniej pracy. tyle w temacie..
zdjecie uzytkownika
ANDRZEJ - 2014-10-24 20:54:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
i sie chyba wyjasnilo - 2014-10-27 17:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj niestety z tymi wyjazdami to wydaje sie mi ze nigdy nie ma nic pewnego i ze nagle sie moze zmienic cos diametralnie i nawet sie czlowiek nie zorientuje. nie wiem czy jest sens tak ryzykowac, chociaz pewnie takich pieniazkow w norwegii jak w polsce to nikt nie zarobi tak latwo, ale powiem wam nadal mam watpliwosci
zdjecie uzytkownika
submetowiec - 2014-11-07 07:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kolo - 2014-03-24 18:14:55]:
co do pracy to jest ok (usunięte przez administratora) robote dostaniesz jak będą mieli czyli raz do roku jak cie wyślą (usunięte przez administratora) zarobki jak wszędzie te same choć stawka większa
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-11-07 09:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej, Panowie jesli chcecie to dam wam namiary na prawdziwa Firmę ( praca w NO , na norweskich warunkach płacowo socjalnych) biorą Polaków (usunięte przez administratora) Jesli ktoś zainteresowany prosze o kontakt dam namiary bezpośrednio , bez przekrętów itp. Pozdrawiam Były pracownik Submet-u
zdjecie uzytkownika
Jaronim - 2014-11-13 09:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się nad podjęciem pracy w Submecie ale jeżeli ktoś oferuje lepsze pieniądze niż oni to chyba warto byłoby się nad taką ofertą mocno zastanowić. Z tego co wiem norweskie warunki są od polski 10x lepsze. Może gdy zaczną im odpływać pracownicy to ktoś u góry Submetu zastanowi się nad dalszą polityką i coś z tym zrobi?
zdjecie uzytkownika
Spöttisch - 2014-11-13 10:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jaronim - 2014-11-13 09:45:18]:
"Może gdy zaczną im odpływać pracownicy to ktoś u góry Submetu zastanowi się nad dalszą polityką i coś z tym zrobi?"
Nie chcę Cię zniechęcać, ale odpływ pracowników nikogo u góry nie zainteresuje.
Jestem przekonany, że nawet 30 sekund nikt na to nie poświęci.
Przyjdą następni, w Polsce ludzie czekają na wyjazd.

Co do tego o ile są lepsze warunki w Submecie to możesz przeczytać w powyższych postach.
zdjecie uzytkownika
talala - 2014-11-27 14:28:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no na pewno macie lepsze warunki niż w Polsce, właściwie jest tak, że w ogóle jak się wyjeżdza z kraju, to proponują o wiele lepsze warunki, więc na pewno jest się na plusie tak czy inaczej, , powiedzcie jeszcze jakie dokładnie są stawki, bo ja wiem, ze kilka tysiecy tylko nie wiem czy 3 czy 11, to jest różnica.
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-11-27 15:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robert daj te namiary jak mozesz chetnie skozystam a i inni napewno tez
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowowa po polsku i po angielsku - podstawy, pozniej pytania zawodowe. Ogolnie bardzo pozytywnie. Szybka odpowiedz.
Pytania: Pytania o BHP, dostałem tez rysunek zbrojenia - mialem napisac co przedstawia. Byl to norweski rysunek- nie mialem z takim nigdy do czynienia. Po 'podpowiedzi' prawidlowo go odczytalem.
zdjecie uzytkownika
Spöttisch - 2014-11-30 16:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [talala - 2014-11-27 14:28:26]:
Stawka dla nowych to 175 lub 180 nok brutto za godzinę(zależy od minimalnej dopuszczalnej w budownictwie, w zeszłym roku to było 175 nok).
W zależności od budowy masz od 45 do 54 godzin tygodniowo, więc daje to od 7875 do 9720 Nok brutto tygodniowo. Od tego masz potrącone około 30% podatku.
I od netto jeszcze firma ściąga 1500 nok za mieszkanie.
Więc tygodniowo wychodzi od ~4000nok(45h stawka 175nok) do ~5300nok(54h stawka 180nok).
Jeśli masz wyższą stawkę to kwoty są odpowiednio większe.
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-12-11 19:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest ktoś kto ma dłuższe doświadczenie w pracy w Norwegii i może przybliżyć mi więcej informacji? Jakieś dodatkowe wnioski...? czego mogę się spodziewać? Nie miałem jeszcze tego typu pracy wiec mam trochę obaw.... czy moge spokojnie jechać by utrzymac rodzinę? zależy mi na dłuższej i przyszłościowej współpracy....
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Submet Service AS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Submet Service AS?
Zadaj pytanie
x