Submet Construction AS

Tczew

Opinie o Submet Construction AS

;-) 2015-10-21 20:44:22
Warunki w Norwegii całkiem dobre jak na tę porę roku.
Rano juz dość chłodno lecz śniegu jeszcze nie widać.
Nadchodzi jednak czas wymiany opon na zimowe.
Wiatr i zachmurzenie umiarkowane. ;-)
;-) 2015-10-23 00:15:23
Atmosfera wyraźnie lepsza.
Przejściowe kłopoty zostaly rozwiązane i kasa nam nalezna juz jest wyplacona (w 100%).
Pracy jest w tej chwili pod dostatkiem, wiem ze firma rekrutuje obecnie zarówno pracowników do ,, betonów" jak i do ,, wykończeniówki".
Jedni chwalą inni narzekają (ale wciąz parcują).
Nie jest źle, ale zawsze mogłoby być jeszcze lepiej ;-)
Krzysiek 2015-10-25 07:38:34
Panowie, miałem na myśli zarobki i warunki socjalne. Chciałbym się dowiedzieć ile zostaje pieniędzy po odtrąceniu mieszkania, oraz ile jest godzin pracy w tygodniu.Chodzi mi o cieśli i zbrojarzy. Nie bójcie się panowie, nikt wam pracy nie odbierze. Roboty się nie przerobi.
Tomek 2015-10-28 13:08:53
Kasa w 100% wypłacona tylko pracownikom którzy dostali tylko dzięki temu że pozostali zwolnieni pracownicy walczą o zaległe pieniądze w sądach i zgłaszając nieprawidłowości w firmie w Norweskiej Inspekcji Pracy. Panowie gdyby nie to i że firma aktualnie potrzebuje na muzeum pracowników, to byście figę dostali, wypłata to nie była dobra wola prezesa tylko zmusiła do sytuacja.
;-) 2015-11-17 17:04:44
Przeciętne to ma tu ktoś umiejętności czytania .
Napisane jest nie ,,przeciętne" a ,,pięcioletne" doświadczenie .
Wow 2015-11-19 07:12:26
Czy w biurze w Tczewie nie mają już co robić że wypisują tu komentarze?
Submet=Kupa 2015-12-20 22:55:36
Dziadostwo jakich malo oszukują pracowników zdzierają za mieszkanie 6000 tys nok to okolo 2700 zl Jest kilku pracownikow ktorzy chca interweniowac w AF na budowie Muzeum moze AF da im po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
SUBMET THE BEST 2015-12-28 14:30:14
Jeżeli ktoś może napisać w jaki sposób próbuje czy też udało mu się odzyskać swoje pieniądze to będę bardzo wdzięczny. Nie ma sensu ciągle rozpisywać się jak to jest w Submecie. Jedni zadowoleni inni nie tylko zastanawiające jest to dlaczego tak wiele ludzi nie może odzyskać swoich pieniędzy ( chociażby feriepenge) taka dobra firma ;)
znawca 2015-12-28 20:28:10
Feriepenger wypłaca się na wniosek pracownika - taka jest zasada.
Feriepenger jest opodatkowane według karty podatkowej, jeżeli w danym roku np 2015 pracownik pracował i zażądał wypłaty również w 2015. Co do zasady feriepenger wypłaca się w następnym roku podatkowym, czyli za rok 2015 w roku 2016. Pracodawca ma obowiązek jego wypłaty w kwocie jego naliczenia brutto za każdy miesiąc w 2015, wypłaca całą kwotę wyliczoną i wskazaną narastająco na pauslipie.
syyy 2015-12-31 18:24:42
(usunięte przez administratora) niemasz co innego do roboty tylko tutaj wypisywac bzdury jak to w submecie jest cudownie , znawca od platnosci sie znalazl he he
Hehe 2016-01-29 08:50:45
Widzę, że tylko nazwy się zmieniają. Poprzednio był Submet Service ale tam zostały długi, tzn niezapłacone pensje i nie wiadomo co jeszcze a teraz mała zmiana nazwy na Cost...cos tam i jedziemy dalej Panie Wojtku.
Piszcie gdzie aktualnie pracuje Submet na jakich budowach u kogo itd. Czas "pomóc" im zyskać dobrą, rzetelną renomę u ich procodawców. Jeżeli jakieś macie jeszcze smaczki to chętnie poproszę a zrobię z nimi użytek.
4
MARIO 2016-01-30 12:27:43
CHCIALEMWIEDZIEC JAK ZAROBKI I UMOWA JAKA I WARUNKI WPRACY W SUBMET ,ZBROJARZ
7
Biuro Submet 2016-01-31 20:53:50
Witamy.
Mario jak tak samo pracujesz jak piszesz , to dziękujemy już Tobie.








3
majonez 2016-02-01 14:19:40
witam.chciałem się dowiedzieć czy mozna pracować w submecie na własnej działalności z góry dziękuje
Roomano 2016-02-20 23:53:35
Daj, proszę, namiary na tą firmę NCC. Może masz jakąś szerszą wiedzę na jej temat? Pozdrawiam.
Andi 2016-03-01 10:17:37
Witam można jakiś nr tel? Dzwoniłem na ten nr podany na stronie lecz nikt nie odbierał wysłałem swoje CV i tez bez odzewu pzdr
byly pracownik 2016-03-06 18:35:58
Panowie nie polecam dziadostwo Szefowa nieumie odpowiedzieć na podstawowe pytania kroi na czym się da za kilka dni submet się skończy z poterznymi długami i tak bendzie po firmie żeby się nieodbilo na pracownikach bez wyplat z reko w nocniku oni maja pracownika w nosie jak w tamtym roku wypowiedzenia i na bruk niepolecam szkoda czasu i nerw pieniędzy tam niema
byly pracownik 2016-03-25 01:33:58
panowie nierubcie sobie nadziei to jest zlodziejska firma ludzie przyjmują się i zaraz zwalniają niema pieniędzy kradna naczym się da szefowa oto zadba zebyscie niedostali zaduzo po prostu polska firma krzak sady niewypłacanie zarobionych pieniedz szkoda zachodu do tej firmy wszędzie lepiej aby nietam ostrzegam pytajcie wszystko wam opowiem otej zakłamanej pseudo firmie polskiej
1
Tomek 2016-04-06 17:22:32
Co ty za bzdury piszesz Submet nie wypłacał w 2015 feriepenge za 2014 nie za bieżący rok/
Tomek 2016-04-06 17:23:07
Co ty za bzdury piszesz Submet nie wypłacał w 2015 feriepenge za 2014 nie za bieżący rok/
benek 2016-04-07 21:26:39
szukam pracy jako stolarz czy mają jakieś oferty//////
ja to ja 2016-04-12 21:18:50
Witam. Panowie nie polecam tej firmy. Dziadostwo totalne, brak jakiejkolwiek organizacji. Teraz szukają ludzi młodych aby połączyc ich ze starszymi starymi pracownikami. Jak przyjedzie jakiś Fachowiec to odrazu rezygnuje. Kroją na mieszkaniach zabierają z wypłaty na to dużą ilośc kasy. W biurze siedzi ich tam z 10 dosłownie siedzi.Panowie dalekim kołem od taj firmy. Byłem widziałem
2
Ron 2016-04-13 19:47:58
A cos więcej byś napisal? Ile czasu tam pracowales?Na jakiej budowie?Jakie zarobki i mieszkanie?
1
MKS 2016-05-24 12:13:54
Witam, czy ktoś z pracowników może napisać jak wygląda obecnie sytuacja? Czy pensje sa na czas wg ustaleń, jak wygląda sprawa ilości zjazdów do Polski i na czyj koszt?
1
MKS 2016-05-24 12:29:40
Jak to wygląda obecnie? Czy wypłaty są na czas ? Drugie pytanko: kto ponosi koszty zjazdów do Polski i czy one płatne ? Z góry dzięki za odp.
nogat 2016-06-05 15:27:39
Firma jak kazda -wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
nigdy nie spoznili sie z zadna wyplata
placa na czas a za mieszkanie kazdy placi -jedni mniej drudzy wiecej
najwazniejsze ze wszystkie socjale sa i wszystko w normie
a ci co pisza i narzekaja to ci ktorym sie nie udalo zrobic kariery w tej firmie
ludzie wezcie sie do roboty i pracujcie bo macie na kogo a wtedy wszystko bedzie ok raz jest lepiej a raz gorzej -najwazniejsz e ze placa na czas i ni nie trzeba sie martwic czy wyplata wplynela czy nie bo jeszcze sie tak nie zdazylo
4
nogat 2016-06-05 15:28:48
Firma jak kazda -wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
nigdy nie spoznili sie z zadna wyplata
placa na czas a za mieszkanie kazdy placi -jedni mniej drudzy wiecej
najwazniejsze ze wszystkie socjale sa i wszystko w normie
a ci co pisza i narzekaja to ci ktorym sie nie udalo zrobic kariery w tej firmie
ludzie wezcie sie do roboty i pracujcie bo macie na kogo a wtedy wszystko bedzie ok raz jest lepiej a raz gorzej -najwazniejsz e ze placa na czas i ni nie trzeba sie martwic czy wyplata wplynela czy nie bo jeszcze sie tak nie zdazylo
NCc..... 2016-07-12 20:10:52
Firma INKO na winko,nie polecam.Kasa mala jak na Norwegie,dyskryminacja nowych,burdel na kolkach.Wieczne zakazy,nakazy,podwyszki po kilku latach jak u zyd.......Ciesze sie ze odeszlem.Aplikujcie do mnie,praca luz.tez w Oslo....... petra@eterni.no Nara.
alko81 2016-07-21 15:14:57
Panowie pewnie temat jest już przerobiony , ale zapytam jeszcze ras na temat submat - ponieważ mam ofertę na wyjazd do norwegi cieśla szalunkowy projekt muzeom potem inny niby to .
Ale jak poczytałem to coraz bardziej mam wątpliwości czy to nie jest wyjazd na jedyne muzeum aby dokończyć a potem cześć i szukaj kasy.
Był bym wdzięczny jak ktoś by opisał jak wygląda naprawdę współpraca z ta firmą
czy warto sobie głowę zawracać i czy te wszystkie opinie negatywne nie są przesadzone , ponieważ sam pracowałem w Anglii ponad 8 mies gdzie ludzie pisali też że zle itp a nie było tak , PRZEBARWILI bardzo a to ludzi zniechęca
3
polo 2016-09-21 12:36:24
hej mam takie pytanie czy ktoś pojechał od nich na stolarza budowlanego byłem u nich na rozmowach powiedzeli że rozmowa poszła pozytywnie i mam czekać od nich na telefon na wyjazd i już trochę czasu minęło i nic
K. 2016-09-22 22:15:44
Coś ci się pokręciło.
Mam wrażenie że sami partacze (parciarze) tam pracują.
Rażący brak znajomości podstawowych zasad sztuki budowlanej, zaawansowany alkoholizm wśród załogi, ferment braku kwalifikacji połączonego z kumoterstwem, wyścig szczurów w atmosferze ogólnej, bardzo inwektywnej arogancji, rażący brak znajomości podstawowych zasad higieny i współżycia społecznego widoczne na kwaterach wynajmowanych przez Submet (bywa że te kwatery po libacjach przypominają raczej PGR-owskie chlewnie...) Brak kwalifikacji i podstawowej znajomości zasad biznesu cementuje pozycję Zarządu spółki; w dniu dzisiejszym Submet stał się bankrutem.
pracownik 2016-09-23 06:53:53
Jaka jest szansa że pracownicy otrzymają wypłatę?
też pracownik 2016-09-23 17:59:53
100 % , ale nie wiadomo dokładnie kiedy.
3
polo 2016-09-23 23:40:31
czyli widzę że nici z tego wyjazdu ...... a mówili że będzie ok........ to tylko może dobrze że nie dzwonili a co wcześniejszego gościa to trzeba patrzeć w internet Pozdro nie doszły submetowiecccccccccc
Bombardier - Strzepowo 1997 2016-09-24 17:52:05
Widzę, że ktoś jest tutaj niezadowolonym pracownikiem z jakże zaawansowanym słownictwem nie przystosowanym do końca, szczególnie jeśli się patrzy na zasady tworzenia psełdo na modłę nowomowy nowych związków wyrazowych. Ale te próby stworzenia poważnej merytoryki słowa nie zmieniają faktu że to zwykły hejting (tak, tak się to pisze). I polecam poczytanie i poszukanie parę informacji w sieci, bo firma nie dlatego ogłosiła upadłość (a nie zbankrutowała). Jeśli wypowiadamy się w necie tylko po to, żeby sobie poużywać, to przykro mówić, ale to słabe. Szanujmy się.
gonsior 2016-09-25 15:55:02
zapomnij kolego firma upadła
gonsior 2016-09-25 15:55:53
zapomnij kolego firma upadła
darek 2016-09-25 20:03:54
wiecej majstrow nieudolnych takich jak rudy kierownictwa malolatow bez praktyki pan karamba czowiek od spraw niepotrzebnych dwulicowiec submet by sprzedal zeby sobie tylek ratowac pani prezes to wszystko przeznich ale jurz zapuzno
Spöttisch 2016-09-26 13:00:55
Firma ogłosiła upadłość w zeszłym tygodniu. A ogłoszenia mogą sobie wisieć, dopóki są opłacone.
Co do pracy jako stolarz dla kobiety, w Submecie to chyba niemożliwe.
Nie mam 100% pewności, ale w tej firmie sobie tego nie wyobrażam.
W norweskich firmach normalka, może nie często spotykana, ale nie jest to nic dziwnego.
Kobiety elektrycy, hydraulicy, malarze czy stolarze zdarzają się na budowach.
Znam przypadki kobiet pracujących przy wyburzeniach kujących młotami pneumatycznymi i tnących beton.
Łukasz 2016-09-29 19:36:37
Może byś się przedstawił panie Łukaszu
LUKASZ 2016-09-29 19:40:05
Może byś się przedstawił panie ŁUKASZU
polo 2016-10-08 19:50:21
to jak z tą upadłością bo nie wiem czy jest sens dzwonić i pytać się o pracę na stolarza
aroo 2016-10-19 13:55:27
submet sie rozsypał
Stanek 2016-10-19 20:07:50
Submet Construction AS póki co moim zdaniem musi stanąć na nogi, wiadomo jak jest, bywało gorzej, ale może być lepiej.
Stanislaw 2016-10-25 20:23:11
TY gasiorze firma to jeszcze istnieje a w tej co pracujesz obecnie to szybciej zbankrutuje niz sobie wyobrazasz , tak ci bardzo zle bylo w sbmecie . Nie sluchac to co gadaja inni i nie isc jk ciele za krowa, bo przeciez masz swoj rozum .
Stanislaw 2016-10-25 20:24:11
TY gasiorze firma to jeszcze istnieje a w tej co pracujesz obecnie to szybciej zbankrutuje niz sobie wyobrazasz , tak ci bardzo zle bylo w sbmecie . Nie sluchac to co gadaja inni i nie isc jk ciele za krowa, bo przeciez masz swoj rozum .
nowy 2016-10-30 11:50:53
masz rację
pracownik 2016-11-02 19:17:17
polecam firme submet ja pracowalem kilka lat w tej firmie zawsze wyplaty byly wyplacane na czas mysle ze ci co pisza negatywne kometarze to sami nieudaczniki ktorzy caly czas narzekaja ze sie urodzili i kaza im pracowac . Wziasc sie do pracy a nie obczerniac firme
polo 2016-11-11 17:45:11
Hej i co z submetem czy ruszyli od nowa czy pracują czy mają prace dla stolarzy
pracownik 2016-11-24 20:16:56
oby ruszyli ja czekam na ich propozycje pracy polecam nie mam zadnych zastrzezen
Zostaw swoją opinię o Submet Construction AS - Tczew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Submet Construction AS