Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Submet Service AS

zdjecie uzytkownika
Spöttisch - 2014-11-13 10:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jaronim - 2014-11-13 09:45:18]:
"Może gdy zaczną im odpływać pracownicy to ktoś u góry Submetu zastanowi się nad dalszą polityką i coś z tym zrobi?"
Nie chcę Cię zniechęcać, ale odpływ pracowników nikogo u góry nie zainteresuje.
Jestem przekonany, że nawet 30 sekund nikt na to nie poświęci.
Przyjdą następni, w Polsce ludzie czekają na wyjazd.

Co do tego o ile są lepsze warunki w Submecie to możesz przeczytać w powyższych postach.
zdjecie uzytkownika
talala - 2014-11-27 14:28:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no na pewno macie lepsze warunki niż w Polsce, właściwie jest tak, że w ogóle jak się wyjeżdza z kraju, to proponują o wiele lepsze warunki, więc na pewno jest się na plusie tak czy inaczej, , powiedzcie jeszcze jakie dokładnie są stawki, bo ja wiem, ze kilka tysiecy tylko nie wiem czy 3 czy 11, to jest różnica.
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-11-27 15:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robert daj te namiary jak mozesz chetnie skozystam a i inni napewno tez
zdjecie uzytkownika
Spöttisch - 2014-11-30 16:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [talala - 2014-11-27 14:28:26]:
Stawka dla nowych to 175 lub 180 nok brutto za godzinę(zależy od minimalnej dopuszczalnej w budownictwie, w zeszłym roku to było 175 nok).
W zależności od budowy masz od 45 do 54 godzin tygodniowo, więc daje to od 7875 do 9720 Nok brutto tygodniowo. Od tego masz potrącone około 30% podatku.
I od netto jeszcze firma ściąga 1500 nok za mieszkanie.
Więc tygodniowo wychodzi od ~4000nok(45h stawka 175nok) do ~5300nok(54h stawka 180nok).
Jeśli masz wyższą stawkę to kwoty są odpowiednio większe.
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-12-11 19:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest ktoś kto ma dłuższe doświadczenie w pracy w Norwegii i może przybliżyć mi więcej informacji? Jakieś dodatkowe wnioski...? czego mogę się spodziewać? Nie miałem jeszcze tego typu pracy wiec mam trochę obaw.... czy moge spokojnie jechać by utrzymac rodzinę? zależy mi na dłuższej i przyszłościowej współpracy....
zdjecie uzytkownika
król elf - 2014-12-26 00:09:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hejka słodziaki wiecie może czy teraz potrzebują jakichś ludzi do pracy i są prowadzone jakiekolwiek nabory i rekrutacje? jak pisaliście że na rękę za godzinę zaraia się 175-180 to aż się spociłem z radości. co prawda jeszcze nie pracowałem w budownictwie, projektowałem modę i sam pozowałem do tej pory, ale za takie pieniążki słit chętnie zmienię job na ten
zdjecie uzytkownika
Robert 24 - 2015-01-26 23:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ma ktoś może te namiary na ta prace w Norwegii od kolegi Roberta? Z góry dziękuję za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-31 18:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Robert - 2014-11-07 09:54:41]:
Witam jeśli możesz daj jakieś namiary mail lub nr telefonu do bezpośredniego kontaktu ws. tej pracy.Z góry dziękuję za odpowiedż
zdjecie uzytkownika
Surma - 2015-05-18 07:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Spöttisch - 2014-11-30 16:50:40]:
Dlaczego nie napiszesz o kilku miesięcznych przerwach w roku rozbij zarobki na cały rok uwzględniając normalne 3 tygodniowe przerwy i nadzwyczajne kilku miesięczne. Bywa tak że w ciągu roku pracownicy mają kilka razy po 6 tygodni. Obecnie większość siedzi na urlopach bezpłatnych od Wielkanocy.
zdjecie uzytkownika
bengi 78 - 2015-05-21 19:04:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
To prawda ludzie siedzą w domu od Wielkanocy betoniarze , stolarze nie mówiąc o stoczniowcach ci siedzą bardzo długo. Panowie dobra rada szkoda czasu na tą firmę będą obiecywać złote góry szczególnie kadra, a potem zostaniecie na lodzie jak większość. Jak jesteście potrzebni będą was na ręk
kach nosić , a potem kopa dostaniecie. Pracowałem tu bardzo długo i wiem jak jest. Ostatnio dali prawie wszystkim stolarzom wypowiedzenia bo nie było pracy nie pytali kto ile dla firmy zrobił i ile dał z siebie. Po prostu jesteś zwolniony i tyle. Won taki mają stosunek więc panowie nie róbcie sobie wielkiej nadziei. Po kilku dniach okazało sie że jest praca bo dostali projekt stolarski na 10 osób i nagle stwierdzili że nie mają ludzi i próbowali i próbują cofnąć wypowiedzenia śmiech na sali panowie. Dużo ludzi znalazła pracę i nie wróci bo mają jaja i nie będą na usługach submetu. Takie jest myślenie tej firmy. Niebawem firma Norweska NCC jeden z liderów na Norweskim rynku otwiera oddział w Polsce. Będą rekrutować ludzi i przyjmować do pracy. Rekrutacja rusza w czerwcu. Jeśli ktoś będzie zainteresowany napiszcie to pomogę. Pozdro cichy wielbiciel submetu kończącego się.
zdjecie uzytkownika
submetowiec - 2015-05-22 22:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bengi 78 - 2015-05-21 19:04:16]:
Kludiusz aż tak upadłeś na dno[żenada].Wiesz mi,nikt za tobą nie będzie płakać że odeszłeś.
zdjecie uzytkownika
Pracownik Submetu - 2015-05-23 13:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bengi 78 - 2015-05-21 19:04:16]:
Klaudiusz piszesz że szkoda czasu na firmę Submet,a sam pracowałeś ponad 4 lata.Po co piszesz takie bzdury.A co do pracy ,praca jest i była .Był mały kryzys ale jest wszystko w porządku.Że ty się zwolniłeś to nikt nie ubolewa z tego powodu wręcz przeciwnie w firmie będzie o wiele lepiej bez ciebie.odnośnie zwolnień ,ztego co wiem to się sam zwolniłeś,z tego wszystkiego to szkoda że firma tak łatwo puściła wojtka [Gnata]bo był bardzo w porządku foremanem.
zdjecie uzytkownika
derek - 2015-05-24 03:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik Submetu - 2015-05-23 13:47:57]:
firma jak najbardziej nastawiona w tej chwili jest raczej na zatrudnianie właśnie. Szukają oni do pracy w Norwegii Monterów Rurociągów Okrętowych. Wiadomo , że praca jest dość ciężka i fizyczna , ale za tym w tym przypadku idzie również naprawdę dobre wynagrodzenie o którym w naszym kraju raczej można pomarzyć
zdjecie uzytkownika
Global Support- Submet- Exwood - 2015-06-04 11:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem kto to pisze do Klaudiusza czy to biuro czy przytupasy, prawdą jest to że nie mają pracy dawali ludziom do podpisania urlopy od Wielkanocy do czerwca ludzie podpisywali bo myśleli że przejściowo nie ma pracy a na drugi tydzień przysłali zwolnienia z prac, chyba nie muszę tłumaczyć po co to robili na miesięcznym wypowiedzeniu musieli by załatwić pracę a tak ludzie zostali na bezpłatnym bez możliwości zarobku. To nie tylko Klaudiusz zwolnił się jest grupa ludzi którzy pracowali jakiś czas i poszła w odstawkę. Prawda jest taka że te osoby które nie znają języka zawsze będą tak jak tu chwalić Submet bo to jedyna szansa dla nich na pracę zagranicą. Masz rację Klaudiusz jakby mieli chociaż jedno jajko nie wypisywali by takich bałwochwalczych postów a by mieć dwa jajka to poszukać sobie zatrudnienia zamiast czekać na łaskę Submetu to już za duże wymagania. Podobno Submet ma problemy z wypłaceniem feriepenge zwolnionym z pracy czy to prawda? Feriepenge za poprzedni rok osobom zwolnionym, firma powinna wypłacić przy ostatniej wypłacie.
zdjecie uzytkownika
dupa - 2015-06-08 09:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pupa - 2015-07-05 06:53:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [derek - 2015-05-24 03:26:51]:
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
SUBMET THE BEST - 2015-07-21 12:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
makado - 2015-07-22 20:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ważne, że ogólnie pieniądze wypłacają bo zdarzają się przecież firmy w których nie otrzymuje się w ogóle pieniędzy. nie mówię, że wypłacanie pieniędzy w ratach jest dobre, bo jednak nie takie były ustalenia no ale o ostateczności chyba jeszcze można zaakaceptować taką sytuację. Przynajmniej sumy nie są najgorsze.
zdjecie uzytkownika
mariaczczi - 2015-07-22 21:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robert - 2014-11-07 09:54:41]:
Kolego to daj namiary na ta firme a jak to wyglada z jezykiem wymagaja
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-24 19:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
LudziecCozWamiNietak - 2015-07-24 19:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
"Ważne, że ogólnie pieniądze wypłacają bo zdarzają się przecież firmy w których nie otrzymuje się w ogóle pieniędzy" (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
SUBMET THE BEST - 2015-07-26 22:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-08-10 08:16:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jaronim - 2014-11-13 09:45:18]:
to daj te namiary
zdjecie uzytkownika
pronsl - 2015-08-22 20:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli jednak ktoś tutaj trafi kto jest zainteresowany pracą i bardzo chce pracować a nie tylko marudzić w internecie, to Submet Service zatrudni Zbrojarza, Cieślę i Operatora żurawia wieżowego - dźwigowy. Oferty świeże, więc raczej aktualne, ale jest to praca z wyjazdem, bo miejsce zatrudnienia to Norwegia.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowowa po polsku i po angielsku - podstawy, pozniej pytania zawodowe. Ogolnie bardzo pozytywnie. Szybka odpowiedz.
Pytania: Pytania o BHP, dostałem tez rysunek zbrojenia - mialem napisac co przedstawia. Byl to norweski rysunek- nie mialem z takim nigdy do czynienia. Po 'podpowiedzi' prawidlowo go odczytalem.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-23 18:36:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
pomysl - 2015-08-23 18:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pronsl - 2015-08-22 20:59:53]:
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pronsł - 2015-08-30 06:43:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pronsl - 2015-08-22 20:59:53]:
Tak potrzebują nowych ludzi by zarobili na wypłaty dla pracowników za poprzedni rok.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Submet Service AS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Submet Service AS?
Zadaj pytanie
alert