logo Submet Construction AS

Submet Construction AS

Tczew

Opinie o Submet Construction AS

Tomek 2016-04-06 17:22
Co ty za bzdury piszesz Submet nie wypłacał w 2015 feriepenge za 2014 nie za bieżący rok/
Tomek 2016-04-06 17:23
Co ty za bzdury piszesz Submet nie wypłacał w 2015 feriepenge za 2014 nie za bieżący rok/
benek 2016-04-07 21:26
szukam pracy jako stolarz czy mają jakieś oferty//////
ja to ja 2016-04-12 21:18
Witam. Panowie nie polecam tej firmy. Dziadostwo totalne, brak jakiejkolwiek organizacji. Teraz szukają ludzi młodych aby połączyc ich ze starszymi starymi pracownikami. Jak przyjedzie jakiś Fachowiec to odrazu rezygnuje. Kroją na mieszkaniach zabierają z wypłaty na to dużą ilośc kasy. W biurze siedzi ich tam z 10 dosłownie siedzi.Panowie dalekim kołem od taj firmy. Byłem widziałem
5
Ron 2016-04-13 19:47
A cos więcej byś napisal? Ile czasu tam pracowales?Na jakiej budowie?Jakie zarobki i mieszkanie?
2
MKS 2016-05-24 12:13
Witam, czy ktoś z pracowników może napisać jak wygląda obecnie sytuacja? Czy pensje sa na czas wg ustaleń, jak wygląda sprawa ilości zjazdów do Polski i na czyj koszt?
1
MKS 2016-05-24 12:29
Jak to wygląda obecnie? Czy wypłaty są na czas ? Drugie pytanko: kto ponosi koszty zjazdów do Polski i czy one płatne ? Z góry dzięki za odp.
nogat 2016-06-05 15:27
Firma jak kazda -wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
nigdy nie spoznili sie z zadna wyplata
placa na czas a za mieszkanie kazdy placi -jedni mniej drudzy wiecej
najwazniejsze ze wszystkie socjale sa i wszystko w normie
a ci co pisza i narzekaja to ci ktorym sie nie udalo zrobic kariery w tej firmie
ludzie wezcie sie do roboty i pracujcie bo macie na kogo a wtedy wszystko bedzie ok raz jest lepiej a raz gorzej -najwazniejsz e ze placa na czas i ni nie trzeba sie martwic czy wyplata wplynela czy nie bo jeszcze sie tak nie zdazylo
6
nogat 2016-06-05 15:28
Firma jak kazda -wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
nigdy nie spoznili sie z zadna wyplata
placa na czas a za mieszkanie kazdy placi -jedni mniej drudzy wiecej
najwazniejsze ze wszystkie socjale sa i wszystko w normie
a ci co pisza i narzekaja to ci ktorym sie nie udalo zrobic kariery w tej firmie
ludzie wezcie sie do roboty i pracujcie bo macie na kogo a wtedy wszystko bedzie ok raz jest lepiej a raz gorzej -najwazniejsz e ze placa na czas i ni nie trzeba sie martwic czy wyplata wplynela czy nie bo jeszcze sie tak nie zdazylo
NCc..... 2016-07-12 20:10
Firma INKO na winko,nie polecam.Kasa mala jak na Norwegie,dyskryminacja nowych,burdel na kolkach.Wieczne zakazy,nakazy,podwyszki po kilku latach jak u zyd.......Ciesze sie ze odeszlem.Aplikujcie do mnie,praca luz.tez w Oslo....... petra@eterni.no Nara.
alko81 2016-07-21 15:14
Panowie pewnie temat jest już przerobiony , ale zapytam jeszcze ras na temat submat - ponieważ mam ofertę na wyjazd do norwegi cieśla szalunkowy projekt muzeom potem inny niby to .
Ale jak poczytałem to coraz bardziej mam wątpliwości czy to nie jest wyjazd na jedyne muzeum aby dokończyć a potem cześć i szukaj kasy.
Był bym wdzięczny jak ktoś by opisał jak wygląda naprawdę współpraca z ta firmą
czy warto sobie głowę zawracać i czy te wszystkie opinie negatywne nie są przesadzone , ponieważ sam pracowałem w Anglii ponad 8 mies gdzie ludzie pisali też że zle itp a nie było tak , PRZEBARWILI bardzo a to ludzi zniechęca
4
polo 2016-09-21 12:36
hej mam takie pytanie czy ktoś pojechał od nich na stolarza budowlanego byłem u nich na rozmowach powiedzeli że rozmowa poszła pozytywnie i mam czekać od nich na telefon na wyjazd i już trochę czasu minęło i nic
K. 2016-09-22 22:15
Coś ci się pokręciło.
Mam wrażenie że sami partacze (parciarze) tam pracują.
Rażący brak znajomości podstawowych zasad sztuki budowlanej, zaawansowany alkoholizm wśród załogi, ferment braku kwalifikacji połączonego z kumoterstwem, wyścig szczurów w atmosferze ogólnej, bardzo inwektywnej arogancji, rażący brak znajomości podstawowych zasad higieny i współżycia społecznego widoczne na kwaterach wynajmowanych przez Submet (bywa że te kwatery po libacjach przypominają raczej PGR-owskie chlewnie...) Brak kwalifikacji i podstawowej znajomości zasad biznesu cementuje pozycję Zarządu spółki; w dniu dzisiejszym Submet stał się bankrutem.
1
pracownik 2016-09-23 06:53
Jaka jest szansa że pracownicy otrzymają wypłatę?
też pracownik 2016-09-23 17:59
100 % , ale nie wiadomo dokładnie kiedy.
5
polo 2016-09-23 23:40
czyli widzę że nici z tego wyjazdu ...... a mówili że będzie ok........ to tylko może dobrze że nie dzwonili a co wcześniejszego gościa to trzeba patrzeć w internet Pozdro nie doszły submetowiecccccccccc
Bombardier - Strzepowo 1997 2016-09-24 17:52
Widzę, że ktoś jest tutaj niezadowolonym pracownikiem z jakże zaawansowanym słownictwem nie przystosowanym do końca, szczególnie jeśli się patrzy na zasady tworzenia psełdo na modłę nowomowy nowych związków wyrazowych. Ale te próby stworzenia poważnej merytoryki słowa nie zmieniają faktu że to zwykły hejting (tak, tak się to pisze). I polecam poczytanie i poszukanie parę informacji w sieci, bo firma nie dlatego ogłosiła upadłość (a nie zbankrutowała). Jeśli wypowiadamy się w necie tylko po to, żeby sobie poużywać, to przykro mówić, ale to słabe. Szanujmy się.
gonsior 2016-09-25 15:55
zapomnij kolego firma upadła
1
gonsior 2016-09-25 15:55
zapomnij kolego firma upadła
2
darek 2016-09-25 20:03
wiecej majstrow nieudolnych takich jak rudy kierownictwa malolatow bez praktyki pan karamba czowiek od spraw niepotrzebnych dwulicowiec submet by sprzedal zeby sobie tylek ratowac pani prezes to wszystko przeznich ale jurz zapuzno
2
Spöttisch 2016-09-26 13:00
Firma ogłosiła upadłość w zeszłym tygodniu. A ogłoszenia mogą sobie wisieć, dopóki są opłacone.
Co do pracy jako stolarz dla kobiety, w Submecie to chyba niemożliwe.
Nie mam 100% pewności, ale w tej firmie sobie tego nie wyobrażam.
W norweskich firmach normalka, może nie często spotykana, ale nie jest to nic dziwnego.
Kobiety elektrycy, hydraulicy, malarze czy stolarze zdarzają się na budowach.
Znam przypadki kobiet pracujących przy wyburzeniach kujących młotami pneumatycznymi i tnących beton.
3
Łukasz 2016-09-29 19:36
Może byś się przedstawił panie Łukaszu
LUKASZ 2016-09-29 19:40
Może byś się przedstawił panie ŁUKASZU
polo 2016-10-08 19:50
to jak z tą upadłością bo nie wiem czy jest sens dzwonić i pytać się o pracę na stolarza
aroo 2016-10-19 13:55
submet sie rozsypał
1
Stanek 2016-10-19 20:07
Submet Construction AS póki co moim zdaniem musi stanąć na nogi, wiadomo jak jest, bywało gorzej, ale może być lepiej.
Stanislaw 2016-10-25 20:23
TY gasiorze firma to jeszcze istnieje a w tej co pracujesz obecnie to szybciej zbankrutuje niz sobie wyobrazasz , tak ci bardzo zle bylo w sbmecie . Nie sluchac to co gadaja inni i nie isc jk ciele za krowa, bo przeciez masz swoj rozum .
Stanislaw 2016-10-25 20:24
TY gasiorze firma to jeszcze istnieje a w tej co pracujesz obecnie to szybciej zbankrutuje niz sobie wyobrazasz , tak ci bardzo zle bylo w sbmecie . Nie sluchac to co gadaja inni i nie isc jk ciele za krowa, bo przeciez masz swoj rozum .
nowy 2016-10-30 11:50
masz rację
pracownik 2016-11-02 19:17
polecam firme submet ja pracowalem kilka lat w tej firmie zawsze wyplaty byly wyplacane na czas mysle ze ci co pisza negatywne kometarze to sami nieudaczniki ktorzy caly czas narzekaja ze sie urodzili i kaza im pracowac . Wziasc sie do pracy a nie obczerniac firme
1
polo 2016-11-11 17:45
Hej i co z submetem czy ruszyli od nowa czy pracują czy mają prace dla stolarzy
pracownik 2016-11-24 20:16
oby ruszyli ja czekam na ich propozycje pracy polecam nie mam zadnych zastrzezen
stolarz 2016-12-10 07:24
Ruszyli ruszyli...
Szukaja stolarzy i monterow plyt gk.
Ponoc jest selekcja ale ludzie juz wyjezdzaja .
Zadowolony 2017-01-19 12:44
Kogo jeszcze szukają do pracy? Gdzie są w tym momencie organizowane wyjazdy? Jakie zarobki można dostać? Pytam o wszystko ponieważ nie widziałem nigdzie ostatnio ich ofert a bardzo chciałbym wyjechać.
Natalia 2017-03-13 23:05
Submet Construction AStel. to profesjonalizm. Dla zainteresowanych pracą podajemy adres e-mail: rekrutacja@submet.pl
Eryk 2017-06-15 15:23
Nie pracujcie tam, są winni ludziom pieniądze i to duże teraz powstają by z nowych zapłacić starym pracownikom, wiem bo pracowałem tam
1
Eryk 2017-06-15 15:29
Szukają nowych ludzi, bo starzy nie wrócą, zostawili ich bez pieniędzy ogłaszając we wrześniu upadłość, poszukajcie w internecie nazwiska właściciela i przekonacie się ile miał wcześniej firm, płaci marne grosze.
3
Życzliwy 2017-06-19 10:58
Jaki jest powód, że tak mało opinii w ostatnim czasie widnieje na forum? Czy jest tak dobrze, iż nie macie czasu pisać? To byłoby bardzo dobrze bo taka cisza martwi niejedna osobę która pracowała z nimi. Szkoda tylko, że niektórzy tak źle rokują firmie, czy to im sprawia przyjemność?
Tomek 2017-06-21 21:31
Chętni przyjmują oferty pracy tylko po to by zdobyć numer Norweski no i może parę szkoleń, a potem.... odchodzą, nie ma żadnej klauzuli w umownie. Ja tak zrobię z kumplami. Wszyscy inni dawno o tej firmie zapomnieli.
Tomek 2017-06-22 07:13
Poprawka zrobiliśmy, choć nie powiem płacili na czas, za szkolenia nigdy kasy nie brali, pomagali w formalnościach.
Norman 2017-06-22 22:16
Po co taki ferment ktoś robi? Gdyby zgłosili upadłość nikogo by nie zatrudniali!!!
Zadowolony 2017-07-16 12:34
Czy uważacie z całą pewnością, że agencja nie zasługuje na dobre opinie? Zawsze może zdarzyć się coś nieprzewidywalnego. Nie uwierzę, że agencja ze swoimi pozwoleniami robi jakieś dziwne działania o których piszecie. Niektórzy mają bujną wyobraźnie!
Natalia 2017-09-08 09:17
@Zadowolony a jakie są Twoje doświadczenia z pracy w firmie? Możesz powiedzieć o nich coś więcej? Dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które obecnie są w trakcie poszukiwania pracy.
nowy pracownik 2017-09-08 22:38
Firma jest spoko.
Kolega który nas polecił pracuje tam od 2 lat i nigdy nie narzekał... Podobno nie ma problemów ze zjazdem i wszystko dobrze poukładane...
Właśnie wyjeżdżam na kontrakt jako cieśla/zbrojarz.
Kolega 2 tygodnie temu wyjechał jako stolarz budowlany. Chwali warunki na miejscu... Lada dzień sam sprawdzę :-) Jesteśmy z polecenia, ale do rekrutacji musieliśmy przystąpić. Kierownik chyba jest spoko...
Wiem, że poza budowlanką mają rekrutacje na monterów rurociągów czy jakoś tak...
Numer znajdziecie w ogłoszeniach na OLX...Z tego co wiem założyli też facebooka...
Za jakiś czas się odezwę i powiem jak jest...
Nataniel 2017-09-12 18:39
Jak to dobrze wejść na takie forum. Nie mogłem znaleźć nigdzie ich ofert pracy i dzięki za podpowiedź. Wprawdzie dużo można by mówi o firmie ale wystarczy, że są spoko!
Natalia 2017-09-22 11:12
@nowy pracownik dziękuję za odpowiedź. Widzę, że słyszałeś od znajomych wiele dobrego na temat pracy w firmie. Czy wyjechałeś już do pracy? Możesz powiedzieć jak teraz Ty osobiście oceniasz warunki pracy i tego pracodawcę?
Emeryt 2017-10-02 14:41
Witam mam pytanie w sprawie wyplat w firmie jak to wychodzi miesiecznie na reke lub jako zjazd czy jak oni tam licza wiem ze monter rur ma 183,5 nok brutto minus podatek minus chyba 323 za pokoj i jedzenie i minus podroz. Ktos cos prosze o info?
Zdzisław 2017-10-02 21:25
Czy może ktoś napisać kilka słów o aktualnej sytuacji w firmie? Jaka jest atmosfera? Czy można w miarę dobrze zarobić? Jakie mieszkania dają do dyspozycji ? Podpowiedzcie coś nowym chętnym do pracy!!
Zenek 2017-10-10 09:08
Czy rzeczywiście aż tak źle dzieje się w firmie? Jeśli tak to może warto rozmawiać z szefostwem? Jeśli bezpieczeństwo pracy jest mocno zagrożone to nie są żarty, w takich momentach trzeba być zdecydowanym. Może osoby decyzyjne nie wiedza i wielu sprawach?
Stefan 2017-10-18 21:25
Dużo złości przewija się w opinia na forum. Czy rzeczywiście nie można napisać coś pozytywnego o Submet Construction AS? Może to nie jest idealna firma ale czasami wystarczą jakieś poprawki i sytuacja się znacząco poprawia. Czasami warto próbować dla dobra wszystkich.
Zostaw swoją opinię o Submet Construction AS - Tczew
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Submet Construction AS