Submet Construction AS

Tczew

Opinie o Submet Construction AS

;-) 2015-10-23 00:15:23
Atmosfera wyraźnie lepsza.
Przejściowe kłopoty zostaly rozwiązane i kasa nam nalezna juz jest wyplacona (w 100%).
Pracy jest w tej chwili pod dostatkiem, wiem ze firma rekrutuje obecnie zarówno pracowników do ,, betonów" jak i do ,, wykończeniówki".
Jedni chwalą inni narzekają (ale wciąz parcują).
Nie jest źle, ale zawsze mogłoby być jeszcze lepiej ;-)
Krzysiek 2015-10-25 07:38:34
Panowie, miałem na myśli zarobki i warunki socjalne. Chciałbym się dowiedzieć ile zostaje pieniędzy po odtrąceniu mieszkania, oraz ile jest godzin pracy w tygodniu.Chodzi mi o cieśli i zbrojarzy. Nie bójcie się panowie, nikt wam pracy nie odbierze. Roboty się nie przerobi.
Tomek 2015-10-28 13:08:53
Kasa w 100% wypłacona tylko pracownikom którzy dostali tylko dzięki temu że pozostali zwolnieni pracownicy walczą o zaległe pieniądze w sądach i zgłaszając nieprawidłowości w firmie w Norweskiej Inspekcji Pracy. Panowie gdyby nie to i że firma aktualnie potrzebuje na muzeum pracowników, to byście figę dostali, wypłata to nie była dobra wola prezesa tylko zmusiła do sytuacja.
Daniel 2015-11-09 12:55:46
Cześć wszystkim. Szukam ofert pracy na stolarza i widzę, że Submet prowadzi obecnie rekrutację właśnie na to stanowisko. Praca w Norwegii i dość duże wymagania, ale chyba warto. Firma oczekuje uwaga, minimum pięcioletniego doświadczenia, więc jak widać, stawiają na dobrych pracowników z wiedzą przede wszystkim.
on 2015-11-11 17:07:36
@Daniel i bardzo dobrze, nie zatrudniaja byle kogo, bez doswiadczenia, nikt nie szuka parciarzy, jezeli masz takie to aplikuj, dobrze w norwegi placa
skorpion 2015-11-13 22:07:16
@Daniel - ja się im wcale nie dziwię, bo przecież to jest ważne, żeby pracownicy byli profesjonalni w tym co robią.
hisogram 2015-11-16 01:32:52
tylko co to znaczy "przeciętne'" doświadczenie ? DLa mnie np. to jest 2 miesiące - bo w takim czasie można jakieś tajniki poznać i być PRZECIĘTNYM, ale to nie jest pozytynwy wydźwięk
;-) 2015-11-17 17:04:44
Przeciętne to ma tu ktoś umiejętności czytania .
Napisane jest nie ,,przeciętne" a ,,pięcioletne" doświadczenie .
Wow 2015-11-19 07:12:26
Czy w biurze w Tczewie nie mają już co robić że wypisują tu komentarze?
on 2015-12-02 23:48:40
i co aplikowal ktos z was zainteresowanych praca u nich, bo widze ze ciagle jakies nowe oferty pracy sie przewijaja na montera najwiecej, kusi mnie aplikacja do nich...
Submet=Kupa 2015-12-20 22:55:36
Dziadostwo jakich malo oszukują pracowników zdzierają za mieszkanie 6000 tys nok to okolo 2700 zl Jest kilku pracownikow ktorzy chca interweniowac w AF na budowie Muzeum moze AF da im po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
rereer234 2015-12-28 00:29:22
hej hej, fajna jest teraz oferta pracy od firmy Submet Construction AS na stanowsiko głównego księgowego (usunięte przez administratora)
1
SUBMET THE BEST 2015-12-28 14:30:14
Jeżeli ktoś może napisać w jaki sposób próbuje czy też udało mu się odzyskać swoje pieniądze to będę bardzo wdzięczny. Nie ma sensu ciągle rozpisywać się jak to jest w Submecie. Jedni zadowoleni inni nie tylko zastanawiające jest to dlaczego tak wiele ludzi nie może odzyskać swoich pieniędzy ( chociażby feriepenge) taka dobra firma ;)
znawca 2015-12-28 20:28:10
Feriepenger wypłaca się na wniosek pracownika - taka jest zasada.
Feriepenger jest opodatkowane według karty podatkowej, jeżeli w danym roku np 2015 pracownik pracował i zażądał wypłaty również w 2015. Co do zasady feriepenger wypłaca się w następnym roku podatkowym, czyli za rok 2015 w roku 2016. Pracodawca ma obowiązek jego wypłaty w kwocie jego naliczenia brutto za każdy miesiąc w 2015, wypłaca całą kwotę wyliczoną i wskazaną narastająco na pauslipie.
234567 2015-12-30 15:47:24
no wlasnie z tego co sie oreitnuje to te oferty pracy nadal sa aktualne bo natkanlem sie na nie w internecie i faktycznie dotycza pracy w kilku miastach
syyy 2015-12-31 18:24:42
(usunięte przez administratora) niemasz co innego do roboty tylko tutaj wypisywac bzdury jak to w submecie jest cudownie , znawca od platnosci sie znalazl he he
qdo 2016-01-02 15:15:46
teraz tylko na tą główną księgową widze same oferty wiec nie wiem jak to wygląda już w praktyce w sumie, ale chyba opłaca się, bo na różne miasta szukają.
Hehe 2016-01-29 08:50:45
Widzę, że tylko nazwy się zmieniają. Poprzednio był Submet Service ale tam zostały długi, tzn niezapłacone pensje i nie wiadomo co jeszcze a teraz mała zmiana nazwy na Cost...cos tam i jedziemy dalej Panie Wojtku.
Piszcie gdzie aktualnie pracuje Submet na jakich budowach u kogo itd. Czas "pomóc" im zyskać dobrą, rzetelną renomę u ich procodawców. Jeżeli jakieś macie jeszcze smaczki to chętnie poproszę a zrobię z nimi użytek.
3
MARIO 2016-01-30 12:27:43
CHCIALEMWIEDZIEC JAK ZAROBKI I UMOWA JAKA I WARUNKI WPRACY W SUBMET ,ZBROJARZ
6
Biuro Submet 2016-01-31 20:53:50
Witamy.
Mario jak tak samo pracujesz jak piszesz , to dziękujemy już Tobie.








3
majonez 2016-02-01 14:19:40
witam.chciałem się dowiedzieć czy mozna pracować w submecie na własnej działalności z góry dziękuje
rtgr 2016-02-02 11:38:34
ja chwile obecna szukaja głownej/ głownejgo księgowego na przyklad w Gdańsku wymagane jest wykształcenie wyższe (preferowane kierunki: finanse, rachunkowość, ekonomia)
Roomano 2016-02-20 23:53:35
Daj, proszę, namiary na tą firmę NCC. Może masz jakąś szerszą wiedzę na jej temat? Pozdrawiam.
heniek 2016-02-21 09:56:46
@rtgr chyba juz znalezli ksiegowego i teraz zajeli sie rekrutacja na stanowiska techniczne. Szukaja majstra budowy, wymagaja 5 letnie doświadczenie na stanowisku majstra ( prace ciesielskie/zbrojarskie) i dobry angielski
Andi 2016-03-01 10:17:37
Witam można jakiś nr tel? Dzwoniłem na ten nr podany na stronie lecz nikt nie odbierał wysłałem swoje CV i tez bez odzewu pzdr
pastuch 2016-03-01 11:19:44
i akurat jeśli mowa jest o tym stanowisku to jest ono w submecie jednym z bardziej opłacalnych na jakie można obecnie aplikować. Po za tym szukają jedynie stolarzy
byly pracownik 2016-03-06 18:35:58
Panowie nie polecam dziadostwo Szefowa nieumie odpowiedzieć na podstawowe pytania kroi na czym się da za kilka dni submet się skończy z poterznymi długami i tak bendzie po firmie żeby się nieodbilo na pracownikach bez wyplat z reko w nocniku oni maja pracownika w nosie jak w tamtym roku wypowiedzenia i na bruk niepolecam szkoda czasu i nerw pieniędzy tam niema
rimio 2016-03-06 19:53:01
ciekawi mnie teraz oferta pracy jako Majster i Kierownik robót, bo jest tylko na Oslo, wiec przejazd i całe zakwaterowanie jest po stronie pracodawcy jednak.
Ja to jestem 2016-03-11 17:00:19
To bardzo dobrze, że pracodawca opłaca przelot i zakwaterowanie, bo nie trzeba się o to martwić. W dodatku zapewniają też ubezpieczenie i jest umowa o pracę.
Piotrek 2016-03-13 20:32:52
No to jest zawsze dobra sprawa że dowozi na miejsce złwaszcza, że welu majstrów nie mówi zbyt kwieciście w obcych językach, fajnie że jest opiekun na miejscu
byly pracownik 2016-03-25 01:33:58
panowie nierubcie sobie nadziei to jest zlodziejska firma ludzie przyjmują się i zaraz zwalniają niema pieniędzy kradna naczym się da szefowa oto zadba zebyscie niedostali zaduzo po prostu polska firma krzak sady niewypłacanie zarobionych pieniedz szkoda zachodu do tej firmy wszędzie lepiej aby nietam ostrzegam pytajcie wszystko wam opowiem otej zakłamanej pseudo firmie polskiej
Jaro 2016-03-26 08:31:00
No to teraz mnie zdziwiłeś @bylypracownik, a miałem się do nich zatruniać. W ofercie dają info na nt umowy o prace, więc musi być jakiś czas wypowiedzenia przecież no i stabilne zatrunienie. Ciekawe jak z wypłatą...
onjj 2016-03-29 18:10:51
mnie się wydaje, że nie może być aż tak źle @Jaro skoro praktycznie w każdym ogłoszeniu gwarantują umowę o pracę i piszą teraz o socjalu i innych benefitach..
Tomek 2016-04-06 17:22:32
Co ty za bzdury piszesz Submet nie wypłacał w 2015 feriepenge za 2014 nie za bieżący rok/
Tomek 2016-04-06 17:23:07
Co ty za bzdury piszesz Submet nie wypłacał w 2015 feriepenge za 2014 nie za bieżący rok/
benek 2016-04-07 21:26:39
szukam pracy jako stolarz czy mają jakieś oferty//////
ja to ja 2016-04-12 21:18:50
Witam. Panowie nie polecam tej firmy. Dziadostwo totalne, brak jakiejkolwiek organizacji. Teraz szukają ludzi młodych aby połączyc ich ze starszymi starymi pracownikami. Jak przyjedzie jakiś Fachowiec to odrazu rezygnuje. Kroją na mieszkaniach zabierają z wypłaty na to dużą ilośc kasy. W biurze siedzi ich tam z 10 dosłownie siedzi.Panowie dalekim kołem od taj firmy. Byłem widziałem
1
Ron 2016-04-13 19:47:58
A cos więcej byś napisal? Ile czasu tam pracowales?Na jakiej budowie?Jakie zarobki i mieszkanie?
1
diana 2016-04-28 18:22:27
@rok a ja dopiero się do nich chcę wybrać na jakieś zatrudnienie, może na betoniarza od kosmetyki betonu bo rekrutacja jest. wiesz czy kobiety przyjmują?
pastuch 2016-05-05 17:25:38
szczerze przyznam że nie słyszałem jeszcze do tej pory aby przyjmowali ostatnimi czasy do pracy w submecie na betoniarzy czy też cieśle kobiety . pozdro
MKS 2016-05-24 12:13:54
Witam, czy ktoś z pracowników może napisać jak wygląda obecnie sytuacja? Czy pensje sa na czas wg ustaleń, jak wygląda sprawa ilości zjazdów do Polski i na czyj koszt?
1
MKS 2016-05-24 12:29:40
Jak to wygląda obecnie? Czy wypłaty są na czas ? Drugie pytanko: kto ponosi koszty zjazdów do Polski i czy one płatne ? Z góry dzięki za odp.
sarna 2016-06-02 21:10:21
ooo słitaśnie, widzę że poszukiwany jest nowy Specjalista ds. kadr. u was - czy to prawda że angielski na wysokim poziomie będzie wymagany? napiszcie bo nie wiem czy iść na jakiejś korepetycje czy nie
nogat 2016-06-05 15:27:39
Firma jak kazda -wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
nigdy nie spoznili sie z zadna wyplata
placa na czas a za mieszkanie kazdy placi -jedni mniej drudzy wiecej
najwazniejsze ze wszystkie socjale sa i wszystko w normie
a ci co pisza i narzekaja to ci ktorym sie nie udalo zrobic kariery w tej firmie
ludzie wezcie sie do roboty i pracujcie bo macie na kogo a wtedy wszystko bedzie ok raz jest lepiej a raz gorzej -najwazniejsz e ze placa na czas i ni nie trzeba sie martwic czy wyplata wplynela czy nie bo jeszcze sie tak nie zdazylo
nogat 2016-06-05 15:28:48
Firma jak kazda -wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
nigdy nie spoznili sie z zadna wyplata
placa na czas a za mieszkanie kazdy placi -jedni mniej drudzy wiecej
najwazniejsze ze wszystkie socjale sa i wszystko w normie
a ci co pisza i narzekaja to ci ktorym sie nie udalo zrobic kariery w tej firmie
ludzie wezcie sie do roboty i pracujcie bo macie na kogo a wtedy wszystko bedzie ok raz jest lepiej a raz gorzej -najwazniejsz e ze placa na czas i ni nie trzeba sie martwic czy wyplata wplynela czy nie bo jeszcze sie tak nie zdazylo
sks 2016-06-07 11:58:22
kilka osób jest teraz potrzebnych - stolarz, tapicer, szwaczka, pomocnicy
NCc..... 2016-07-12 20:10:52
Firma INKO na winko,nie polecam.Kasa mala jak na Norwegie,dyskryminacja nowych,burdel na kolkach.Wieczne zakazy,nakazy,podwyszki po kilku latach jak u zyd.......Ciesze sie ze odeszlem.Aplikujcie do mnie,praca luz.tez w Oslo....... petra@eterni.no Nara.
sdfswdfvg 2016-07-12 20:23:19
potrzebny jest tez kierownik robót w Oslo czytalem w ogloszeniu ze oferuja zatrudnienie w firmie norweskiej, interesujące stanowisko w dynamicznie rozwijającej się firmie,atrakcyjne warunki zatrudnienia
alko81 2016-07-21 15:14:57
Panowie pewnie temat jest już przerobiony , ale zapytam jeszcze ras na temat submat - ponieważ mam ofertę na wyjazd do norwegi cieśla szalunkowy projekt muzeom potem inny niby to .
Ale jak poczytałem to coraz bardziej mam wątpliwości czy to nie jest wyjazd na jedyne muzeum aby dokończyć a potem cześć i szukaj kasy.
Był bym wdzięczny jak ktoś by opisał jak wygląda naprawdę współpraca z ta firmą
czy warto sobie głowę zawracać i czy te wszystkie opinie negatywne nie są przesadzone , ponieważ sam pracowałem w Anglii ponad 8 mies gdzie ludzie pisali też że zle itp a nie było tak , PRZEBARWILI bardzo a to ludzi zniechęca
1
talala 2016-07-21 15:26:02
Murarz - kosmetyka betonu jest teraz u nich potrzebny, wiec praca w sumi chyba całkiem niezła z tego co widze. Dajcie znac co wiecie o tym jeszcze, z góry dzięki.
Zostaw swoją opinię o Submet Construction AS - Tczew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Submet Construction AS