Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Submet Construction AS

zdjecie uzytkownika
król elf - 2014-12-26 00:09:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hejka słodziaki wiecie może czy teraz potrzebują jakichś ludzi do pracy i są prowadzone jakiekolwiek nabory i rekrutacje? jak pisaliście że na rękę za godzinę zaraia się 175-180 to aż się spociłem z radości. co prawda jeszcze nie pracowałem w budownictwie, projektowałem modę i sam pozowałem do tej pory, ale za takie pieniążki słit chętnie zmienię job na ten
zdjecie uzytkownika
Robert 24 - 2015-01-26 23:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ma ktoś może te namiary na ta prace w Norwegii od kolegi Roberta? Z góry dziękuję za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-31 18:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Robert - 2014-11-07 09:54:41]:
Witam jeśli możesz daj jakieś namiary mail lub nr telefonu do bezpośredniego kontaktu ws. tej pracy.Z góry dziękuję za odpowiedż
zdjecie uzytkownika
Surma - 2015-05-18 07:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Spöttisch - 2014-11-30 16:50:40]:
Dlaczego nie napiszesz o kilku miesięcznych przerwach w roku rozbij zarobki na cały rok uwzględniając normalne 3 tygodniowe przerwy i nadzwyczajne kilku miesięczne. Bywa tak że w ciągu roku pracownicy mają kilka razy po 6 tygodni. Obecnie większość siedzi na urlopach bezpłatnych od Wielkanocy.
zdjecie uzytkownika
bengi 78 - 2015-05-21 19:04:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
To prawda ludzie siedzą w domu od Wielkanocy betoniarze , stolarze nie mówiąc o stoczniowcach ci siedzą bardzo długo. Panowie dobra rada szkoda czasu na tą firmę będą obiecywać złote góry szczególnie kadra, a potem zostaniecie na lodzie jak większość. Jak jesteście potrzebni będą was na ręk
kach nosić , a potem kopa dostaniecie. Pracowałem tu bardzo długo i wiem jak jest. Ostatnio dali prawie wszystkim stolarzom wypowiedzenia bo nie było pracy nie pytali kto ile dla firmy zrobił i ile dał z siebie. Po prostu jesteś zwolniony i tyle. Won taki mają stosunek więc panowie nie róbcie sobie wielkiej nadziei. Po kilku dniach okazało sie że jest praca bo dostali projekt stolarski na 10 osób i nagle stwierdzili że nie mają ludzi i próbowali i próbują cofnąć wypowiedzenia śmiech na sali panowie. Dużo ludzi znalazła pracę i nie wróci bo mają jaja i nie będą na usługach submetu. Takie jest myślenie tej firmy. Niebawem firma Norweska NCC jeden z liderów na Norweskim rynku otwiera oddział w Polsce. Będą rekrutować ludzi i przyjmować do pracy. Rekrutacja rusza w czerwcu. Jeśli ktoś będzie zainteresowany napiszcie to pomogę. Pozdro cichy wielbiciel submetu kończącego się.
zdjecie uzytkownika
submetowiec - 2015-05-22 22:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bengi 78 - 2015-05-21 19:04:16]:
Kludiusz aż tak upadłeś na dno[żenada].Wiesz mi,nikt za tobą nie będzie płakać że odeszłeś.
zdjecie uzytkownika
Pracownik Submetu - 2015-05-23 13:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bengi 78 - 2015-05-21 19:04:16]:
Klaudiusz piszesz że szkoda czasu na firmę Submet,a sam pracowałeś ponad 4 lata.Po co piszesz takie bzdury.A co do pracy ,praca jest i była .Był mały kryzys ale jest wszystko w porządku.Że ty się zwolniłeś to nikt nie ubolewa z tego powodu wręcz przeciwnie w firmie będzie o wiele lepiej bez ciebie.odnośnie zwolnień ,ztego co wiem to się sam zwolniłeś,z tego wszystkiego to szkoda że firma tak łatwo puściła wojtka [Gnata]bo był bardzo w porządku foremanem.
zdjecie uzytkownika
derek - 2015-05-24 03:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik Submetu - 2015-05-23 13:47:57]:
firma jak najbardziej nastawiona w tej chwili jest raczej na zatrudnianie właśnie. Szukają oni do pracy w Norwegii Monterów Rurociągów Okrętowych. Wiadomo , że praca jest dość ciężka i fizyczna , ale za tym w tym przypadku idzie również naprawdę dobre wynagrodzenie o którym w naszym kraju raczej można pomarzyć
zdjecie uzytkownika
Global Support- Submet- Exwood - 2015-06-04 11:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem kto to pisze do Klaudiusza czy to biuro czy przytupasy, prawdą jest to że nie mają pracy dawali ludziom do podpisania urlopy od Wielkanocy do czerwca ludzie podpisywali bo myśleli że przejściowo nie ma pracy a na drugi tydzień przysłali zwolnienia z prac, chyba nie muszę tłumaczyć po co to robili na miesięcznym wypowiedzeniu musieli by załatwić pracę a tak ludzie zostali na bezpłatnym bez możliwości zarobku. To nie tylko Klaudiusz zwolnił się jest grupa ludzi którzy pracowali jakiś czas i poszła w odstawkę. Prawda jest taka że te osoby które nie znają języka zawsze będą tak jak tu chwalić Submet bo to jedyna szansa dla nich na pracę zagranicą. Masz rację Klaudiusz jakby mieli chociaż jedno jajko nie wypisywali by takich bałwochwalczych postów a by mieć dwa jajka to poszukać sobie zatrudnienia zamiast czekać na łaskę Submetu to już za duże wymagania. Podobno Submet ma problemy z wypłaceniem feriepenge zwolnionym z pracy czy to prawda? Feriepenge za poprzedni rok osobom zwolnionym, firma powinna wypłacić przy ostatniej wypłacie.
zdjecie uzytkownika
dupa - 2015-06-08 09:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pupa - 2015-07-05 06:53:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [derek - 2015-05-24 03:26:51]:
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
SUBMET THE BEST - 2015-07-21 12:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
makado - 2015-07-22 20:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ważne, że ogólnie pieniądze wypłacają bo zdarzają się przecież firmy w których nie otrzymuje się w ogóle pieniędzy. nie mówię, że wypłacanie pieniędzy w ratach jest dobre, bo jednak nie takie były ustalenia no ale o ostateczności chyba jeszcze można zaakaceptować taką sytuację. Przynajmniej sumy nie są najgorsze.
zdjecie uzytkownika
mariaczczi - 2015-07-22 21:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robert - 2014-11-07 09:54:41]:
Kolego to daj namiary na ta firme a jak to wyglada z jezykiem wymagaja
zdjecie uzytkownika
LudziecCozWamiNietak - 2015-07-24 19:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
"Ważne, że ogólnie pieniądze wypłacają bo zdarzają się przecież firmy w których nie otrzymuje się w ogóle pieniędzy" (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
SUBMET THE BEST - 2015-07-26 22:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-08-10 08:16:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jaronim - 2014-11-13 09:45:18]:
to daj te namiary
zdjecie uzytkownika
pronsl - 2015-08-22 20:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli jednak ktoś tutaj trafi kto jest zainteresowany pracą i bardzo chce pracować a nie tylko marudzić w internecie, to Submet Service zatrudni Zbrojarza, Cieślę i Operatora żurawia wieżowego - dźwigowy. Oferty świeże, więc raczej aktualne, ale jest to praca z wyjazdem, bo miejsce zatrudnienia to Norwegia.
zdjecie uzytkownika
pomysl - 2015-08-23 18:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pronsl - 2015-08-22 20:59:53]:
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pronsł - 2015-08-30 06:43:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pronsl - 2015-08-22 20:59:53]:
Tak potrzebują nowych ludzi by zarobili na wypłaty dla pracowników za poprzedni rok.
zdjecie uzytkownika
SUBMET THE BEST - 2015-09-07 21:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dlaczego usuwane są wpisy o tym, że Submet Service AS nie wypłaca feriepenge ani innych świadczeń osobom które zostały zwolnione. Czyżby tylko pozytywne opinie są dopuszczalne Administratorze???? Nie dość, że nie wypłaca to chyba jeszcze przenosi ludzi do innej firmy tego samego właściciela co już kiedyś zrobili jako Global. Brawo takich ludzi trzeba promować i wspomagać.
zdjecie uzytkownika
sks - 2015-09-22 01:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno dobra kasa jest teraz w Norwegii i ludzie mówią, ze warto jechać, wiec rozglądam się za robotą tam i widze, ze tutaj jest kilka ofert na cieśle, kierownika robót i na zbrojarza, przyznam, ze ostatnia ofert jest najciekawsze, ale tez i wymagania spore jak np. min. 5 letnie doświadczenie czy bardzo dobra znajomość rysunku technicznego.
zdjecie uzytkownika
odwel - 2015-09-22 02:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może jest to związane z tym, że zwolnione osoby wraz z utratą umowy tracą wszelkie świadczenia i bony ? chyba,że mówimy o sytuacji w której w trakcie takich okresów jeszcze wykonywali daną prace i zadanie. Ciekawe tylko czy to z winy pracownika czy pracodawcy ludzie tak rotują, bo widzę, że niedawno znowu jakieś oferty były wystawiane..
zdjecie uzytkownika
SUBMET THE BEST - 2015-09-23 14:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie świadczenia i bony? Feriepenge należy Ci się bo to Twoje pieniądze które odkłada Ci pracodawca. Bony??? Hehe...chyba tylko dla prezesa. Proponuję postudiować prawo norweskie. A co do rotacji to jest to proste. Nie ma pracy, więc wyrzucają na bruk albo urlop bezpłatny oczywiście nikt do niczego nie przymusza ;) Jak złapią robotę to znowu przyjmują tylko, że nie wszyscy czekają po kilka miesięcy w niepewności. W normalnej norweskiej firmie w przypadku czasowego braku pracy wysyła się ludzi na płatne postojowe tzw. permittering. To pracodawca przyjmijąc nowych pracowników na obowiazak zapewnić im ciągłość pracy.
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2015-09-28 08:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może po prostu zbierzcie się i zróbcie im zbiorówkę chyba nie muszę tłumaczyć jak to zrobić będzie łatwiej odzyskać to co powinno już dawno wypłacone .Według mnie to jeśli Submet chce wypłacać nasze pieniądze powtarzam nasze pieniądze w ratach to ja się na to nigdy nie zgodzę .Panie "W" od ratek to są banki weź kredyt i im spłacaj .I nie piszcie że są tacy biedni i tacy litościwi bo płacą w ratach prawda jest taka można to nazwać złodziejstwem tak Panie W Po prostu okradłeś tych którzy na ciebie pracowali i jeszcze nie masz odwagi stawić się w sądzie,Poczekam. Pozdrawiam Przemek
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2015-10-20 10:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Mógłby ktoś z pracujących w Norwegii z Submetu napisać, jak taam aktualnie jest ( jakie warunki)? Pozdraawiam.
zdjecie uzytkownika
;-) - 2015-10-21 20:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki w Norwegii całkiem dobre jak na tę porę roku.
Rano juz dość chłodno lecz śniegu jeszcze nie widać.
Nadchodzi jednak czas wymiany opon na zimowe.
Wiatr i zachmurzenie umiarkowane. ;-)
zdjecie uzytkownika
hubi - 2015-10-22 07:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@;-), nie rób sobie jaj, bo jak nastepna osoba zapyta o klimat w Submet, to pewnie odpowiesz, że umiarkowany... Raczej koledze chodziło, by napisac coś o obecnej atmosferze pomiędzy pracownikami i szefostwem, co takiego zapewniaja w ramach systemu socjalnego i tego typu rzeczy. Z góry dzieki za rzetelne odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
;-) - 2015-10-23 00:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosfera wyraźnie lepsza.
Przejściowe kłopoty zostaly rozwiązane i kasa nam nalezna juz jest wyplacona (w 100%).
Pracy jest w tej chwili pod dostatkiem, wiem ze firma rekrutuje obecnie zarówno pracowników do ,, betonów" jak i do ,, wykończeniówki".
Jedni chwalą inni narzekają (ale wciąz parcują).
Nie jest źle, ale zawsze mogłoby być jeszcze lepiej ;-)
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2015-10-25 07:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie, miałem na myśli zarobki i warunki socjalne. Chciałbym się dowiedzieć ile zostaje pieniędzy po odtrąceniu mieszkania, oraz ile jest godzin pracy w tygodniu.Chodzi mi o cieśli i zbrojarzy. Nie bójcie się panowie, nikt wam pracy nie odbierze. Roboty się nie przerobi.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-10-28 13:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [;-) - 2015-10-23 00:15:23]:
Kasa w 100% wypłacona tylko pracownikom którzy dostali tylko dzięki temu że pozostali zwolnieni pracownicy walczą o zaległe pieniądze w sądach i zgłaszając nieprawidłowości w firmie w Norweskiej Inspekcji Pracy. Panowie gdyby nie to i że firma aktualnie potrzebuje na muzeum pracowników, to byście figę dostali, wypłata to nie była dobra wola prezesa tylko zmusiła do sytuacja.
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2015-11-09 12:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wszystkim. Szukam ofert pracy na stolarza i widzę, że Submet prowadzi obecnie rekrutację właśnie na to stanowisko. Praca w Norwegii i dość duże wymagania, ale chyba warto. Firma oczekuje uwaga, minimum pięcioletniego doświadczenia, więc jak widać, stawiają na dobrych pracowników z wiedzą przede wszystkim.
zdjecie uzytkownika
on - 2015-11-11 17:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Daniel i bardzo dobrze, nie zatrudniaja byle kogo, bez doswiadczenia, nikt nie szuka parciarzy, jezeli masz takie to aplikuj, dobrze w norwegi placa
zdjecie uzytkownika
skorpion - 2015-11-13 22:07:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Daniel - ja się im wcale nie dziwię, bo przecież to jest ważne, żeby pracownicy byli profesjonalni w tym co robią.
zdjecie uzytkownika
hisogram - 2015-11-16 01:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tylko co to znaczy "przeciętne'" doświadczenie ? DLa mnie np. to jest 2 miesiące - bo w takim czasie można jakieś tajniki poznać i być PRZECIĘTNYM, ale to nie jest pozytynwy wydźwięk
zdjecie uzytkownika
;-) - 2015-11-17 17:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeciętne to ma tu ktoś umiejętności czytania .
Napisane jest nie ,,przeciętne" a ,,pięcioletne" doświadczenie .
zdjecie uzytkownika
Wow - 2015-11-19 07:12:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w biurze w Tczewie nie mają już co robić że wypisują tu komentarze?
zdjecie uzytkownika
on - 2015-12-02 23:48:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co aplikowal ktos z was zainteresowanych praca u nich, bo widze ze ciagle jakies nowe oferty pracy sie przewijaja na montera najwiecej, kusi mnie aplikacja do nich...
zdjecie uzytkownika
Submet=Kupa - 2015-12-20 22:55:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziadostwo jakich malo oszukują pracowników zdzierają za mieszkanie 6000 tys nok to okolo 2700 zl Jest kilku pracownikow ktorzy chca interweniowac w AF na budowie Muzeum moze AF da im po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
rereer234 - 2015-12-28 00:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej hej, fajna jest teraz oferta pracy od firmy Submet Construction AS na stanowsiko głównego księgowego (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
SUBMET THE BEST - 2015-12-28 14:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś może napisać w jaki sposób próbuje czy też udało mu się odzyskać swoje pieniądze to będę bardzo wdzięczny. Nie ma sensu ciągle rozpisywać się jak to jest w Submecie. Jedni zadowoleni inni nie tylko zastanawiające jest to dlaczego tak wiele ludzi nie może odzyskać swoich pieniędzy ( chociażby feriepenge) taka dobra firma ;)
zdjecie uzytkownika
znawca - 2015-12-28 20:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Feriepenger wypłaca się na wniosek pracownika - taka jest zasada.
Feriepenger jest opodatkowane według karty podatkowej, jeżeli w danym roku np 2015 pracownik pracował i zażądał wypłaty również w 2015. Co do zasady feriepenger wypłaca się w następnym roku podatkowym, czyli za rok 2015 w roku 2016. Pracodawca ma obowiązek jego wypłaty w kwocie jego naliczenia brutto za każdy miesiąc w 2015, wypłaca całą kwotę wyliczoną i wskazaną narastająco na pauslipie.
zdjecie uzytkownika
234567 - 2015-12-30 15:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wlasnie z tego co sie oreitnuje to te oferty pracy nadal sa aktualne bo natkanlem sie na nie w internecie i faktycznie dotycza pracy w kilku miastach
zdjecie uzytkownika
syyy - 2015-12-31 18:24:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) niemasz co innego do roboty tylko tutaj wypisywac bzdury jak to w submecie jest cudownie , znawca od platnosci sie znalazl he he
zdjecie uzytkownika
qdo - 2016-01-02 15:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz tylko na tą główną księgową widze same oferty wiec nie wiem jak to wygląda już w praktyce w sumie, ale chyba opłaca się, bo na różne miasta szukają.
zdjecie uzytkownika
Hehe - 2016-01-29 08:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że tylko nazwy się zmieniają. Poprzednio był Submet Service ale tam zostały długi, tzn niezapłacone pensje i nie wiadomo co jeszcze a teraz mała zmiana nazwy na Cost...cos tam i jedziemy dalej Panie Wojtku.
Piszcie gdzie aktualnie pracuje Submet na jakich budowach u kogo itd. Czas "pomóc" im zyskać dobrą, rzetelną renomę u ich procodawców. Jeżeli jakieś macie jeszcze smaczki to chętnie poproszę a zrobię z nimi użytek.
zdjecie uzytkownika
MARIO - 2016-01-30 12:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CHCIALEMWIEDZIEC JAK ZAROBKI I UMOWA JAKA I WARUNKI WPRACY W SUBMET ,ZBROJARZ
zdjecie uzytkownika
Biuro Submet - 2016-01-31 20:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witamy.
Mario jak tak samo pracujesz jak piszesz , to dziękujemy już Tobie.








Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowowa po polsku i po angielsku - podstawy, pozniej pytania zawodowe. Ogolnie bardzo pozytywnie. Szybka odpowiedz.
Pytania: Pytania o BHP, dostałem tez rysunek zbrojenia - mialem napisac co przedstawia. Byl to norweski rysunek- nie mialem z takim nigdy do czynienia. Po 'podpowiedzi' prawidlowo go odczytalem.
zdjecie uzytkownika
majonez - 2016-02-01 14:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.chciałem się dowiedzieć czy mozna pracować w submecie na własnej działalności z góry dziękuje
zdjecie uzytkownika
rtgr - 2016-02-02 11:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja chwile obecna szukaja głownej/ głownejgo księgowego na przyklad w Gdańsku wymagane jest wykształcenie wyższe (preferowane kierunki: finanse, rachunkowość, ekonomia)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Submet Construction AS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert