Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Lear corporation

Pracowałeś w firmie Lear corporation i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nie jestem Arabem - 2014-07-15 15:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Młodzian - 2014-06-21 19:45:04]:
Dokładnie tak jest , włuż mundur i heja.. po 12 godzin.Proponuję zabrać namiot i rozbić go obok pracy więcej się wyśpisz ze by znowu 12 godzin rano pracować.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-07-18 21:31:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Slyszalem, ze chlopakow z Ukrainy sciagaja. A co do Senior Product Menagera to zycze powodzenia. Twoj szef bedzie wspanily i wszystko wie o fabrykach bo sam kiedys pracowal na produkcji i lubi troche obelgami wrzucac. Daj znac ile popracujesz
zdjecie uzytkownika
Dezerter - 2014-07-21 18:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracowałem w firmie Lear dwa miesiące i z wielką radością się z tego syfu zwolniłem. Ta firma jest tylko dla desperatów mających długi lub upośledzonych co się obawiają, że w życiu już żadnej innej pracy nie znajdą. Wszystko to co tutaj czytacie jest autentyczną prawdą i nikt prawdy nie naciąga. Jeżeli ktoś myśli że jego to nie dotyczy i sobie tam poradzi bo jest robotny, kreatywny i komunikatywny to z pewnością tydzień pracy od poniedziałku do soboty po 12 godzin szybko zniweluje zapały takiej osoby. Robota jaka jest taka jest, raz ciężej raz lżej ale klimat tam panujący sprawia, że każdego prędzej czy później łapie frustracja. Ty jako robol masz tylko zapie....ć a cała masa liderów czy mistrzów tylko się buja w swoim gronie z nudów ciesząc się z byle czego albo bawiąc się telefonami. Śmiać się potrafią ale z organizacją to jest tam mega padaka. Czasami po rozpoczęciu pracy o 6 rano zaczniesz robić coś konkretnego robić dopiero o 7:30 bo lider nie wie co się w koło niego dzieje. Na koniec zaś do Ciebie podejdzie z przepięknym pytaniem czy zostaniesz na 12 godzin. Jeżeli odmówisz raz to raczej nic się nie stanie, ale jak odmówisz kilka razy to walną focha i wylecisz. Do tego wszystkiego dochodzi hałas na hali i mega duchota na rozgrzanej hali przez słońce a w środku od działających maszyn. Zero kultury pracy tam, chcesz być normalnym dobrym pracownikiem to zaraz Cie nerwy wezmą jak jakiś lider czy mistrz zacznie cwaniakować. Praktycznie co tydzień przyjmują po 15 nowych osób, żeby zapchać luki tam gdzie się ludzie pozwalniali bo już mieli dosyć. Umowę normalną można dostać minimum po przepracowaniu pół roku przez agencję pracy. Jeżeli ktoś ma niestandardowe poczucie humoru to niech się tam zatrudni na 2 tygodnie, na prawdę niezłe jaja. Firma Lear ma w tyle Ciebie jako pracownika i tak jak napisałem na początku jest to robota dla desperatów. Ciężko w tych czasach z dobrą pracą ale tam to jest przegięcie.
zdjecie uzytkownika
nie jestem Arabem - 2014-07-23 12:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Wyobraż sobie ze codziennie tyrasz po 12 godzin. Ledwo skończysz prace, po jakimś czasie jesteś w domku i do łóżeczka.. bo rano czeka Cię to samo 12 godzin pracy, wiec jeśli masz obowiązki typu, zakupy- trzeba jeść, sprawy urzędowe, rodzinę. Zapomnij że na to będziesz miał/a czas - bo jak można mieć czas pracując non stop po 12 godzin.Ci co tam jeszcze pracują smieja się ze wypłatę dostają w ''Lirach'' a nie w złotowkach...smieją się bo to jedyna ich rozrywka jeśli wiażesz swoje zycie z tą fabryką.
zdjecie uzytkownika
Magda - 2014-07-23 18:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Lear-polski [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla polaków mieszczący się w Legnicy za przyzwoleniem władz lokalnych i państwowych!!!!!!
zdjecie uzytkownika
stary - 2014-07-24 15:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i pewnie Dezerter poszedłeś do Wossu do pracy ,zobaczymy czy tam bendzie ci tak dobrze;-))))Niema już 12 od bardzo dawna,są 3 zmiany.!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Roman - 2014-07-25 18:12:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Stary ty kłamco!!! 12 godzin już się zaczyna na Mapro przymuszają do 12 godzin, na razie po cztery pięć osób musi przychodzić na 12 godzin ale z uwagi na duży brak chętnych do pracy w Lear z pewnością wróci kierat 12-sto godzinny.Większe odejścia szykują się jak nowo przyjęci dostaną wypłatę 1350 zł netto za normatywny czas pracy.Buuuuuhaha, 300 euro pensja w kraju uni europejskiej.
zdjecie uzytkownika
gienek - 2014-07-27 00:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Lear Corporation szuka pracowników


Lear Legnica co miesiąc przyjmuje nowych naiwnych , płaca brutto!! 1740, kto mądry to sobie obliczy netto. Umowa o pracę na dwa tygodnie i tak co dwa tygodnie, nie wierzcie w inne obiecanki obłudnych naganiaczek. Na razie ograniczyli pracę 12 godzin ale i tak zmuszają wybiórczo do pracy po 12 godzin z braku ludzi. Lear Legnica to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za przyzwoleniem polskich włodarzy, aby w statystykach nie podnosiło się bezrobocie. Firmą rządzą klany rodzinne i towarzyskie, ludzie na stanowiskach specjalistycznych typu jakość to układy rodzinne, panienki ,,gwiazdy" tam zatrudnione nie mają kierunkowego wykształcenia, w życiu nie widziały suwmiarki czy też mikrometra, mamusia z biura im tą pracę załatwiła albo kolega. Reszta pracowników jest traktowanych jak niewolnicy, bez szacunku. Pójdziesz na zwolnienie z wycieńczenia to cię zwolnią, nie zostaniesz kilka razy na tzw zaproszenie przed końcem pracy na dodatkowe 4 godziny to tez wynocha.
zdjecie uzytkownika
Anna Wilczewska - 2014-07-28 20:39:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w tej pojebanej firmie.Chuj nie firma.Asim to chyba jakis niedowartościowany pedał!Cieszę się,że jestem na urlopie.Rzygam na ta firmę!!!
zdjecie uzytkownika
Anna Wilczewska - 2014-07-28 20:42:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I mam wyjebane na ta firmę! Nie przychodźcie tu do pracy bo murzynami u pierdolonych murzynów będziecie.Najlepiej na B0!
zdjecie uzytkownika
Anna Wilczewska - 2014-07-28 21:00:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Złożyłam papiery na audytora tylko po to by spowodować wypadek w pracy i pozwać tych skurwysynów!PIP za nich się weźmie! Na każdym kroku! Dość zmuszania do niewolniczej pracy po godzinach! macie rodziny? Nie przychodźcie do tej pojebanej firmy!
zdjecie uzytkownika
praca na zastepstwo - 2014-07-29 17:27:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. jestem zainteresowany robotą specjalisty ds. transportu, ale troche dziwia mnie te komentarze, szczegolnie te ostatnie. ja szukam pracy juz dluzszy czas i mam ochote po prostu wziac co daja. no niestety mamy takie czasy w Polsce i na Śląsku ze albo emigracja albo branie tego co jest. pytanie mam tylko o umowe na zastepstwo, bylbym bardzo wdzieczny jakbyscie napisali czy to radzej kilka tygodni czy dluzszy okres, np. kilka lat. pytam, bo mam aktualnie robote, ale szkopul polega na tym, ze nie jest ona za kółkiem, tylko siedze za biurkiem a tego nie lubie. :) jak ktos kiedys pracowal w transprorcie to wie o czym wlasnie pisze, to trzeba po prostu lubic i tyle. pytanie mam takze o takie przyziemne sprawy jak typ umowy, czy jest mozliwosc jakich kolwiek premii i czy latwo daja urlopy. mam male dzieci, ktorymi opiekuje sie samotnie i zalezy mi na tym bardzo zeby to wiedzeic przed wyslaniem papierow.
zdjecie uzytkownika
hmm - 2014-07-29 18:43:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [praca na zastepstwo - 2014-07-29 17:27:13]:
A nie lepiej po prostu zadzwonić samemu i się zapytać? To tylko forum, jeden napisze ci tak, drugi tak.
zdjecie uzytkownika
mm - 2014-07-30 07:50:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do "na zastępstwo"
jeśli masz małe dzieci i na dodatek samotnie je wychowujesz to raczej nie miejsce dla Ciebie , ale jeśli jesteś zdesperowany...........
zdjecie uzytkownika
fdr - 2014-08-04 21:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
we remember - A-Team - B.A
firma lear - totalne dno !!!
Byłem od początku - nic tam się nigdy nie zmieni !!!
zdjecie uzytkownika
dr - 2014-08-17 17:01:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma OK , w miare poukladana .
zdjecie uzytkownika
drab - 2014-08-17 17:03:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca ciezka , ale placa niezle . Nadgodziny platne , w wiekszosci zakladow na strefie odbior .
Polecam
zdjecie uzytkownika
Marian - 2014-08-24 20:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dr i drab napisali ze praca spoko, ale nie piszą że praktycznie zakład stoi i ludzi wygonili na bezpłatne urlopy. Zaznaczam w sierpniu już były urlopy przymusowe bezpłatne dla tych co urlop nie przysługiwał a teraz miniony tydzień to samo, wygonili większość załogi na urlopy bezpłatne. Płacą świetnie za 240 godzin pracy 2500tys, kto umie to obliczy.Niedowiarkom proponuje się przyjąć i się przekonać w dniu wypłaty, jak oczywiście do wypłaty dotrwają.
zdjecie uzytkownika
Marzena - 2014-08-24 20:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
,,Stary" ty obłudny zdegenerowany zmurzyniony kłamco, jakie 3-zmiany chyba ty masz trzecią zmianę u dyrektora Lear. Ludzie tydzień siedzą na bezpłatnym urlopie, grosze w sierpniu zarobią, z czego rodzinę utrzymać.Ty o nicku ,,Stary" ujawnij się na zakładzie a w pysk Ci napluje na stołówce.
zdjecie uzytkownika
do Marian - 2014-08-25 16:13:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marian - 2014-08-24 20:05:54]:
@Marian: wypłata niczego nie urywa, ale z drugiej strony to w okolicy lepszej kasy nie dostaniesz, a nadgodzin jest tam jeszcze więcej tak na prawdę. Zresztą, z tymi urlopami w innych firmah to troche jak z Yeti jest - niby są, ale nikt ich nie widział nigdy. True story, wiem bo pracowałem. mowie jak jest.
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2014-08-28 21:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co można przeczytać na forum wynika,że wypowiadają się osoby, które się w Lear nie napracowały. Jak wytłumaczycie to, że jest spora grupa ludzi, którzy pracują tam od samego początku. Z tego co wiem to pracuje też full samotnych matek. Co one tam robią skoro jest taki kierat. Najważniejsze jest chyba, że każda nadgodzina jest płatna a do tego są premie. A jak Wam tak źle to szukajcie szczęścia gdzieś gdzie się leży i nic nie robi i jeszcze za to płacą. Żenujące lenie śmierdzące co nigdzie nie przetrwali nawet okresu próbnego!
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-09-10 17:50:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w tej pracy to chyba trzeba robić po prostu swoje, a nie oglądac się na to co mówią inni, bo tak czytam to co piszecie i chyba kasa ogólnie jest dobra w firmie, ale z atmosferą pracy już gorzej, wiaodmo, że może się zdażyć, że trafi swój na swego, ale tez nie ma w tym żadnej zasady, wiec nie wiem na pewno
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2014-09-11 19:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam opinie na temat Leara w Polsce. Więc napiszę Wam jak to wygląda w UK :) pracuję w Learze w UK w mieście Coventry. Praca od poniedziałku do piątku od 7-15.30 (w piątki kończymy wcześniej bo o 12 w południe). Czyli 37 godzin tygodniowo. Mamy 3 przerwy w ciągu dnia (śniadaniowa - 20 minutowa, później lunchowa - 30 minutowa, i na koniec dnia w pracy kolejna - od 10 do 15 minut). Mamy TYGODNIOWE wolne na święta Bożego Narodzenia, 2 dni wolnego na Wielkanoc, TYGODNIOWE wolne w maju i później od 2 lub 3 TYGODNI na przełomie lipca i sierpnia (są to tzw shutdowny czyli okresy gdy zakład nie pracuje i pracownicy mają wolne). Pracownicy mający kontrakt stały mają jeszcze dodatkowo do wybrania TYDZIEŃ wolnego w dowolnym okresie. Firma zatrudnia pracowników przez agencję na początek (dostajesz 6,31 funta na godzine lub 7 funtow jesli pracujesz na rano i po poludniu). Po roku (lub kilku miesiącach jak Ci się poszczęści) zazwyczaj dostaje się umowę stałą (7,50 funta na godzine) i co roku (przez 3 lata) pensja wzrasta o funta. Jesli pracujesz na zmiany dostajesz dodatkowe pieniądze za pracę na zmiany.
zdjecie uzytkownika
manitu - 2014-09-18 18:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam w gazecie jest ogloszenie na kierownika liniowego w Lear2Legnica chcialbym a by ktos pracujacy w ten firmie blizej naswietlil mi peace w ten firmie niepokoi mnie to ze co pare miesiecy ukazuje size te same ogloszenie name kierownika czy tam jest taka duza rotacja
zdjecie uzytkownika
heh - 2014-09-19 20:20:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [manitu - 2014-09-18 18:07:52]:
Z takimi błedami gramatycznymi nie grozi ci stanowisko kierownika.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear corporation
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x