Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Lear corporation

Pracowałeś w firmie Lear corporation i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Marian - 2014-08-24 20:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dr i drab napisali ze praca spoko, ale nie piszą że praktycznie zakład stoi i ludzi wygonili na bezpłatne urlopy. Zaznaczam w sierpniu już były urlopy przymusowe bezpłatne dla tych co urlop nie przysługiwał a teraz miniony tydzień to samo, wygonili większość załogi na urlopy bezpłatne. Płacą świetnie za 240 godzin pracy 2500tys, kto umie to obliczy.Niedowiarkom proponuje się przyjąć i się przekonać w dniu wypłaty, jak oczywiście do wypłaty dotrwają.
zdjecie uzytkownika
Marzena - 2014-08-24 20:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
,,Stary" ty obłudny zdegenerowany zmurzyniony kłamco, jakie 3-zmiany chyba ty masz trzecią zmianę u dyrektora Lear. Ludzie tydzień siedzą na bezpłatnym urlopie, grosze w sierpniu zarobią, z czego rodzinę utrzymać.Ty o nicku ,,Stary" ujawnij się na zakładzie a w pysk Ci napluje na stołówce.
zdjecie uzytkownika
do Marian - 2014-08-25 16:13:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marian - 2014-08-24 20:05:54]:
@Marian: wypłata niczego nie urywa, ale z drugiej strony to w okolicy lepszej kasy nie dostaniesz, a nadgodzin jest tam jeszcze więcej tak na prawdę. Zresztą, z tymi urlopami w innych firmah to troche jak z Yeti jest - niby są, ale nikt ich nie widział nigdy. True story, wiem bo pracowałem. mowie jak jest.
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2014-08-28 21:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co można przeczytać na forum wynika,że wypowiadają się osoby, które się w Lear nie napracowały. Jak wytłumaczycie to, że jest spora grupa ludzi, którzy pracują tam od samego początku. Z tego co wiem to pracuje też full samotnych matek. Co one tam robią skoro jest taki kierat. Najważniejsze jest chyba, że każda nadgodzina jest płatna a do tego są premie. A jak Wam tak źle to szukajcie szczęścia gdzieś gdzie się leży i nic nie robi i jeszcze za to płacą. Żenujące lenie śmierdzące co nigdzie nie przetrwali nawet okresu próbnego!
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-09-10 17:50:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w tej pracy to chyba trzeba robić po prostu swoje, a nie oglądac się na to co mówią inni, bo tak czytam to co piszecie i chyba kasa ogólnie jest dobra w firmie, ale z atmosferą pracy już gorzej, wiaodmo, że może się zdażyć, że trafi swój na swego, ale tez nie ma w tym żadnej zasady, wiec nie wiem na pewno
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2014-09-11 19:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam opinie na temat Leara w Polsce. Więc napiszę Wam jak to wygląda w UK :) pracuję w Learze w UK w mieście Coventry. Praca od poniedziałku do piątku od 7-15.30 (w piątki kończymy wcześniej bo o 12 w południe). Czyli 37 godzin tygodniowo. Mamy 3 przerwy w ciągu dnia (śniadaniowa - 20 minutowa, później lunchowa - 30 minutowa, i na koniec dnia w pracy kolejna - od 10 do 15 minut). Mamy TYGODNIOWE wolne na święta Bożego Narodzenia, 2 dni wolnego na Wielkanoc, TYGODNIOWE wolne w maju i później od 2 lub 3 TYGODNI na przełomie lipca i sierpnia (są to tzw shutdowny czyli okresy gdy zakład nie pracuje i pracownicy mają wolne). Pracownicy mający kontrakt stały mają jeszcze dodatkowo do wybrania TYDZIEŃ wolnego w dowolnym okresie. Firma zatrudnia pracowników przez agencję na początek (dostajesz 6,31 funta na godzine lub 7 funtow jesli pracujesz na rano i po poludniu). Po roku (lub kilku miesiącach jak Ci się poszczęści) zazwyczaj dostaje się umowę stałą (7,50 funta na godzine) i co roku (przez 3 lata) pensja wzrasta o funta. Jesli pracujesz na zmiany dostajesz dodatkowe pieniądze za pracę na zmiany.
zdjecie uzytkownika
manitu - 2014-09-18 18:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam w gazecie jest ogloszenie na kierownika liniowego w Lear2Legnica chcialbym a by ktos pracujacy w ten firmie blizej naswietlil mi peace w ten firmie niepokoi mnie to ze co pare miesiecy ukazuje size te same ogloszenie name kierownika czy tam jest taka duza rotacja
zdjecie uzytkownika
heh - 2014-09-19 20:20:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [manitu - 2014-09-18 18:07:52]:
Z takimi błedami gramatycznymi nie grozi ci stanowisko kierownika.
zdjecie uzytkownika
aXaX - 2014-09-23 17:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja tam pracuję od niedawna jest ok tylko te kobiety są strasznie zboczone,i w słowach i w czynach.Nie da się od nich odgonić hahahaha.Wszystkie młode wyposzczone,szukające jakiegoś frajera aby im sponsorował
zdjecie uzytkownika
kiwi - 2014-09-25 15:07:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to nie rozumiem czy każdy ma świadomość tego gdzie pracuje, to nie jest pierwszy lepszy sklep tylko korporacja już tak naprawdę i na pewne zachowania mozna sobie pozwolić, a na inne nie, bo to po prostu nie wypada, nie wiem czy pracownice mają tego pełną świadomość, wydaje mi się, że nie za bardzo..
zdjecie uzytkownika
marisol - 2014-10-21 11:41:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w Lear to ostateczność. Panuje tam kolesiostwo, mobbing, zastraszają ludzi zwolnieniami, niektórzy kierownicy którzy się tu przyjęli do pracy nie znają nawet procesów produkcji, jeśli się komuś nie spodobasz/podpadniesz to już szukaj sobie innego zajęcia i odejdź z honorem zanim wlepią ci dyscyplinarkę - powód znajdą nawet w powietrzu. Cieszę się że już tam nie pracuję - kamień z serca spadł. A śmieszny jest fakt że dział hr specjalnie zwleka z umowami by work mógł sobie zarobić - załosne.
zdjecie uzytkownika
smieszne - 2014-10-21 23:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Smieszne, a bardziej chyba zalosne jest zachowanie wiekszosci mistrzow, ktorzy zachowuja sie jak swinie przy swiezo podstawionym korycie. Lazi taki jeden z drugim z zadartym lbem jakby wszelkie rozumy pozjadal, bo dostal awans swojego zycia, a jak przyjdzie co do czego to zapominaja jezyka w mordzie. Praca sama w sobie nie jest zla, ale kadra zarzadzajaca jest na bardzo niskim poziomie, przez co firma jest niestabilna, tak jak niestabilie emocjonalnie sa wyzej wspomniane osoby. Fakt rzadzi tu kolesiotwo i mozliwosc awansu to jak wygrac miliard w totka. Chociaz sa i tacy, ktorym zrecznie wyszlo lizanie tylka osobnikom na wyzszym szczebelku. Czas pomyslec o szukaniu innej pracy. Dziekuje za uwage.
zdjecie uzytkownika
majak - 2014-10-22 14:21:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak to już bywa, że ani rodziny ani współpracowników się nie wybiera i potem takie kwiatki wychodzą, że szok po prostu. no ale z każdym trzeba się umieć dogadać przecież, to na tym polega praca w grupie i raczej trzeba się umieć przystosować do każdych warunków, pozdrawiam wszystkich pracawników.
zdjecie uzytkownika
fred - 2014-10-29 18:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moi drodzy jak przyjma mnie do 11 listopada do waszej firmy to dostane jeszcze pieniazki swiateczne ?
zdjecie uzytkownika
mojsze - 2014-10-30 10:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Raczej nie ponieważ wnioski są składane do 6.11
zdjecie uzytkownika
kriss - 2014-11-01 13:18:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie ...czy jest postój przed swietami ?
zdjecie uzytkownika
mojsze - 2014-11-02 11:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przed św.raczej nie podejrzewam że poświetach może być ostatnimi laty był.A w tym roku jeszcze nic niewiadomo.
zdjecie uzytkownika
kriss - 2014-11-02 12:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tzn majosze po swietach ile jest wolnego? dzieki
zdjecie uzytkownika
mojsze - 2014-11-03 19:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co się orientuję to miedzy Św.a Nowym Rokiem bendzie wolne.Zawsze można się pytać na rozmowie kwalifikacyjnej.
zdjecie uzytkownika
konsultant-coach- doradca - 2014-11-05 22:35:21 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień Dobry.
Polecam Państwu Pracę w Lear Corporation, oddział-Legnica.
Pomogę, doradzę. Proszę ignorować złośliwe uwagi dotyczące Firmy.
Pracodawca kompetentny i terminowy. Ekwiwalent zawsze na czas. Bardzo dobre warunki socjalne. W skomplikowanych sytuacjach, firma skutecznie ocenia ryzyko i przewidując z nim związane korzyści i straty. Zachęcam do składania podań na każde stanowisko, które wymaga odpowiedzialności, inicjatywy, komunikatywności i doświadczenia w branży. Pozdrawiam odwiedzających i przyszłych pracowników.
zdjecie uzytkownika
do Konsultanta - 2014-11-06 09:17:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od razu widać , że albo tam nigdy nie pracowałeś , albo Twój komentarz jest żartem :)
zdjecie uzytkownika
tomek08948 - 2014-11-06 15:10:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
faktycznie ten komentarz wygląda jak jakiś fake.. no ale mam nadzieje, że jednak sa na tym forum osoby, które o pracy u nich mają pojecie i aktualnie pracują - może Ty @do Konsultanta? Mam nadzieje, że możesz trochę opisać to jak wygląda praca u nich? konkretnie jak z zarobkami jest u nich, da się przeżyć do 1?
zdjecie uzytkownika
kriss - 2014-11-11 10:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam moi drodzy...jak jest po swietach wolne przed sylwkiem? i do stycznia to wypada piatek pewnie duzo osob wezmie wolne
zdjecie uzytkownika
mojsze - 2014-11-12 13:45:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak co roku wolne zawsze jest od św.do Nowego roku
zdjecie uzytkownika
op - 2014-11-19 16:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
łysy jeszcze robi
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear corporation
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x