brak logo

Lear Corporation Poland II

Legnica

Opinie o Lear Corporation Poland II

PGR 2016-07-30 22:33:06
pewnie myślisz że to prestiżowa fucha ale nie w tym zakładzie, ten zakład cierpi na brak chętnych do pracy na produkcji, więc z planów nic. Nie zagrzejesz stołka
wujaszek:'ty mi materiał a ja cie ozłocę dziecinko 2016-08-21 23:04:49
materiał ucharakteryzował cały proces na produkcji i wiele osób dzięki dragom mam teraz spoko posadki i dobry hajs, w tym zakładzie . Tez spowodował masę zwolnień , a ci co zostali to desperaci nie mający pomysłu na siebie
1
tadadam 2016-08-22 08:10:39
A da się tam do was dojechać bez samochodu?
Xxx 2016-08-25 01:48:35
?
Drs 2016-09-07 08:05:09
2300 na start przez 3 miechy ale nie ma zbyt wiele miejsc latwiej jest przejsc np z produkcji
Jak jest sie juz pracownikiemb firmy tylko na innej umowie
Blacha 2016-09-07 21:32:08
Kadra Menadżerska cała do wymiany. Jeden menadżer który jest dobry to Łukasz M.Karierowicz bez wiedzy produkcyjnej to Marek K.Dla niego tylko liczy się kasa . Człowiek jest niczym .
Kadra Menadżerska bez doświadczenia i szacunku do pracowników. Panie z Tych nic nie pomagają tylko przeszkadzają . Uważają się za coś lepszego , a w sumie to mało wiedzy dużo układów.
w tym zakładzie nie liczy się co umiesz tylko czy jesteś podanym Tołdim . Na pewno się nie nadajesz jak masz swoje zdanie. Bałagan i jeszcze raz bałagan.
Brak prawdziwego gospodarza.
powodzenia
4
Blacha 2016-09-07 21:32:50
Kadra Menadżerska cała do wymiany. Jeden menadżer który jest dobry to Łukasz M.Karierowicz bez wiedzy produkcyjnej to Marek K.Dla niego tylko liczy się kasa . Człowiek jest niczym .
Kadra Menadżerska bez doświadczenia i szacunku do pracowników. Panie z Tych nic nie pomagają tylko przeszkadzają . Uważają się za coś lepszego , a w sumie to mało wiedzy dużo układów.
w tym zakładzie nie liczy się co umiesz tylko czy jesteś podanym Tołdim . Na pewno się nie nadajesz jak masz swoje zdanie. Bałagan i jeszcze raz bałagan.
Brak prawdziwego gospodarza.
powodzenia
1
Papryk 2016-09-09 10:23:44
A jednak, pracowałem tam półtorej roku i zostałem zwolniony, potrzebowałem 1 dzień urlopu aby z dzieckiem iść do lekarza i na rozpoczęcie roku, nie dostałem, byłem zmuszony wziąść 2 dni l4 na syna, a prosiłem o 1 dzień, kierownik rozwiązał ze mna umowę. Gratuluję panie Marcinie, kiedy zgłosiłem, że na rurach mamy poważny defekt nic pan z tym nie zrobił, skutki, reklamacja od klienta i pełno struktur wstrzymanych. A sygnał był, wystarczyło zareagować, ale po co ? Lepiej pchać wszystko, a nóż się uda. Doświadczonego operatora, który wie co mówi lepiej się pozbyć, przyjdą nowi będą siedzieć cicho kilka dni i sami odejdą. Takiego traktowania raczej nikt nie będzie znosił na dłuższą metę. Zakaz palenia, brak przerw regeneracyjnych kiedy cały zakład ma, bieganie za pracownikami po toaletach, wieczne czepialstwo, utrudnianie pracy. Oczekuje pan, że operatorzy będą pracować w godzinach nadliczbowych? Cieszę się, że trafił pan na Haba, ten proces nigdy nie będzie stabilny, a pan nic z tym nie zrobi bo nie ma na ten temat zielonego pojecia, książkę mógłbym napisać o błędach i ich możliwych rozwiązaniach. W instrukcjach cel spawalniczych brakuje wielu ważnych wskazówek jak diagnozować błędy i szybko je usuwać. Gietarka rur również nie wymaga interwencji SUR przy błędzie modułu Roland, robota można przywrócić do domu bez klucza serwisowego, ale wasze instrukcje o tym nie mówią, lepiej czekać na SUR, a doświadczonego operatora z wiedzą o maszynach na Habie większą od nie jednego mechanika pozbyć się. Powinie się panu noga i to niejednokrotnie już w najbliższych tygodniach, reklamacje i scrap będzie się tylko piętrzył, ludzi braknie, wysyłki w du.pie. Ja od wtorku rozpoczynam pracę w nowej firmie, bez agencji, z wyższą stawką niż miałem tutaj po półtorej roku. Nikomu nie odradzam pracy w Lear, wręcz przeciwnie, warto sprawdzić swoje granice ale proszę was, nie dajcie się gnoić, on tam nie jest Bogiem, ot zwykły kieras który uważa, że wie wszystko najlepiej a nie ma pojęcia o procesie i od wszystkiego umywa rączki, nie reaguje, udaje, że nie widzi, a na koniec wszystkiego się wyprze.
11
Papryk 2016-09-09 11:24:29
@Antek, nie czytasz ze zrozumieniem, nawet pierwszego zdania, więc nie będę tłumaczył, a o urlop gdy nie dostałem wypoczynkowego zgłosiłem na żądanie, wpisał mi nn. Ponoć byłem niezbędny tego dnia, (dzień jak co dzień) dziwne, bo już na drugi dzień okazałem się zbędny. Podejście typu "bierzesz uż idę rozwiązać z Tobą umowę" powodzenia. Umowa nie została rozwiązana dyscyplinarnie nn pokryło l4 2dni opieki na syna. I za to rozwiązanie umowy. Na produkcji należy współpracować a nie utrudniać życie i wykorzystywać stanowisko zastraszaniem i zwalnianiem. Operator też człowiek, nie maszyna, mimo że pracuje każdą sobotę i nie raz niedzielę, co daje 5,6 dodatkowych dni. Takiej osobie z czystej wdzięczności należy dać 1 dzień urlopu kiedy naprawdę go potrzebuje a nie straszyć zwolnieniem. Nie szukam dziury w całym, widać je gołym okiem. Ludzi brak do pracy, bo nie ma współpracy, tyle.
1
GaiussBaltar 2016-09-09 11:56:56
Ciekawa firma. Zarobki w biurze przyzwoite. Dziwiw jedynie problemy techniczne, z ktorymi zespol sobie nie potrafi poradzic a w innych firmach nie wystepuja. Zaczynajac od banalnego podajnika nakretek na bankomacie a konczac na zaolejeniu detali. Takich samych podajnikow jak w lear mam teraz kilkanascie i z zadnym nie mam problemu. Na prasach tloczymy cale boki aut i nie ma sladu oleju. Poraza tez ilosc spotkan codziennych co powoduje ze nie ma czasu na dokumentacje i poprawe procesu. No i jeszcze niekonczace sie reworki. Poza tym ok.
DEX 2016-09-17 14:13:42
Mam prośbę niech ktoś się wypowie na jakich zasadach zatrudniają w Lear( czy przez firmę zewnętrzną czy bezpośrednio przez nich ), ile można u nich zarobić i czy prawdą jest że dowożą ludzi autokarem z Lubina ? Liczę na odpowiedź życzliwych ludzi
ja 2016-09-18 00:29:02
Opowiadaj dalej ... szczegóły jakieś
1
piekary 2016-09-18 01:51:02
Witam byłem tam na rozmowie o prace jako wózkowy najpierw rozmowa z kadrową która przebiegła spoko,następnie czekałem z 30min na osobę z magazynu która miała mi pokazać na czym polega praca,objawiła się jakaś młoda dziewczyna z łaską że mnie tam zabierze później powiedziała mało istotne rzeczy podjechał wózkowy który dał mi wózek wykonałem te czynności które miałem zrobić podczas mojej jazdy jakieś szepty na ucho tej dziewczyny i wózkowego dziwna atmosfera po zrobieniu nakazanych czynosci na magazynie nie usłyszałem żadnej odpowiedzi czy zostanę zatrudniony tylko ze moje cv i dokumenty uprawnienia zostają zero kultury i taktu tych osób z magazynu nie polecam tej firmy
DEX 2016-09-18 13:52:51
Podbijam pytanie ! HMM czyżby nikt nic nie wiedział ....?????
stary 2016-09-19 10:06:57
Tak autobus jest z Lubina na razie darmowy. Umowa na 3 miesiące przez pod firmę później na Lear.Więcej info u nas w firmie;-)
1
maciek 2016-09-19 22:03:52
w sumie ta laska będzie musiała się z toba komunikować w pracy,stwierdziła:
- ze twoja mowa ciała jest lamusowata
- brak w tobie energii a tam trzeba dzwigać, a nie tylko zadek wozic na siodełku
- ze marszczysz freda bo brak ci pewności siebie (z tąd brak energii) i nie potrafisz jej spojrzeć w oczy tak zeby przeszły ja ciary albo zrobiło jej się mokro
6
maciek 2016-09-20 22:19:51
w takich firmach zawsze Cię zfrajerują kwestia czasu
1
A.T. 2016-09-21 07:01:32
Widzę że ktoś sie przestraszył i usunął mój post. A może wstydz sie laska że uwiodła faceta starszego od swojego ojca
7
belka 2016-09-21 10:43:23
Była przez jakiś czas taka pani sympatyczna chyba Ania , każdą sprawę załatwiła , ale już jej nie ma chyba więcej wiedziała niż inni -to się nie nadaje w Lear.
1
Aki 2016-09-21 20:31:55
Dlaczego brak tam związków zawodowych ,,, aż tak się firma boi?
1
DEX 2016-09-22 15:29:56
A napisz proszę jeszcze czy są przyjęcia na tą chwilę w Lear :) z góry bardzo dziękuje ;) Może jakiś kontakt tel. żeby można się dowiedzieć o pracę ..... będę wdzięczna :)
2
DEX 2016-09-22 15:30:40
A napisz proszę jeszcze czy są przyjęcia na tą chwilę w Lear :) z góry bardzo dziękuje ;) Może jakiś kontakt tel. żeby można się dowiedzieć o pracę ..... będę wdzięczna :)
DEX 2016-09-22 16:04:54
Ciężko powiedzieć ... mam długą przerwę w pracy ( sytuacja rodzinna w jakiej sie znalazłam jest temu winna ) jestem po studniach logistycznych język na poziomie podstawowym .....nie mniej jednak zależy mi na pracy od czegoś muszę zacząć żeby coś osiągnąć .... interesuje mnie max coś na 2 zmiany :o No ale skoro są dowozy autokarowe w najgorszym wypadku ta 3 zmianowa też może by przeszła ..... Konkretnie nie mam upatrzonego nic ....myślałam może nad jakąś pracą na jedną zmianę ale wiadomo że w dzisiejszej rzeczywistości tego typu praca jest zarezerwowana dla wybranych :(
Nika 2016-09-24 11:03:59
Jak nie masz znajomości najlepiej kogoś z rodziny to nie licz na stanowisko albo awans będzie ktoś bez doświadczenia a ma rodzinę lub dobre plecy i tak jego wybiorą tak tu niestety jest
1
ja 2016-09-24 17:27:28
bo takie są procedury ...
1
W 11 2016-10-05 14:02:00
Witam , a czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć dlaczego w tej i innych firmach na strefie jest tak wiele związków seksualnych zawartych przez wspólną prace nie chce wulgarnie pisać bo miałem wulgaryzm na codzień a teraz już na szczęście ktoś inny oczywiście z LEAR musi się z tym zmierzyć.Oczywiście granie jest osoby wielce pokrzywdzonej przez życie ,ale wszystko czas pokaże jeszcze nie jeden się przekona jaka ona naprawdę jest osobą. Czy są jakieś granice w LEAR jeśli by taką sytuacje przedstawić , a jest to miedzy dozorem a robolem .Pozdrawiam .
8
XXX11 2016-10-05 14:15:53
Kto nie chce to nie ale są tacy że idą bo jest to dla nich przyjemność , mają tam swojego jebaka a nie dzieci w domu są najważniejsze
dxd 2016-10-05 21:42:13
To że starszego to nic znam przypadek z tej chwili z LEAR LEGNICY, że matka(39) dwójki dzieci uwiodła chłopaczka (26) co tam musi się dziać w tej firmie na przerwach ?
6
stary 2016-10-07 09:40:38
To forum nie jest do zwierzania się z problemów rodzinnych. Chłopaku jak masz problem to idż do specjalisty a nie tutaj żalisz się. Tak miało być i już daj tej dziewczynie spokój i weż się za siebie znajdż sobie inną.
2
Wiesiu 2016-10-07 14:28:59
Stary tylko to może być przestroga dla innych jaki tam burdel może się dziać . A opinie są po to żeby dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II. Pozdrawiam
5
Tomasz 2016-10-10 08:40:24
Papryk czy mówisz o Panu Marcinie, nowym kierowniku produkcji, który dopiero rozpoczął swoją karierę w firmie? Jeżeli tak, to wiem o czym mówisz, miałem już niestety do czynienia z tym Panem.
Tomasz 2016-10-10 08:43:33
Pilnie potrzebuję nr komórki służbowej do tego Pana, czy posiadasz może?
QA 2016-10-10 21:09:08
Chyba nie jest za kolorowo, skoro poprzedni Manager z Inżynieringu zwolnił się po około 3 miesiącach pracy.
Papryk 2016-10-11 15:48:11
Tomaszu, tak, mówimy o panu Marcinie, nie posiadam do niego kontaktu, popytaj liderów z Haba, oni mają. Ciekaw jestem Twoich relacji z tym panem, może opiszesz ?
Tomasz 2016-10-12 09:55:31
Podaj proszę adres mail to opiszę Tobie całą sytuację dość szczegółowo.
Niestety ten Pan bardzo często próbuje wymusić swoje racje poprzez zastraszanie.
Ma on na prawdę bardzo dużo wrogów i wierzę, że w końcu to cało zło do niego wróci.
1
ilonka 2016-10-12 17:52:22
za tego kierowniczka z haba to powinna sie gora zabrac moze wkoncu przejrza na oczy dobrych pracownikow przez niego ubywa a on bez doswiadczenia na takim stanowisku no ale z drugiej strony to taki podpierdalacz im potrzebny powinni mu chlopaki wpierdolic to by moze zrozumial pustak ze nie ma dla niego miejsca w tej firmie
12
JA 2016-10-12 17:58:52
ogolnie w firmie nie jest zle daja zrobic a praca jak praca za darmo kasy nie dostaniesz KIEROWNIK Z HABA MARCINEK SPIERDALAJ Z LIRA BO TRACA PRZEZ CIEBIE PRACOWNIKOW KTORZY CHCA PRACOWAC I SIE STARAJA A TY DZIALASZ NA NIEKORZYSC FIRMY SWOIM POSTEPOWANIEM WIECEJ SZACUNKU DO LUDZI BO KARMA WRACA.....
7
o Marcinku 2016-10-16 01:00:03
Znalezione w necie:
"Pozdro dla stojanowiczaa i jego zajebistych mioteł ktoree na niektorych dzialach wogole sa bezuzyteczne... ale glupota nie zna granic... Dac mu kur..a miotle na stanowisko o godzinie 13:45 i niech zamiata cieć malinowy"

"Jezeli chodzi o stojanowicza... to jest ci...,ktora sie pucuje na górze..."

"To pizduś czyli Stonanowicz jeszcze tam pracuje. Najwiekszy podpie...cz i bajerant na dodatek"

"nie wygramy z tymi z gory, pozdro dla Stojanowicza i jego nowych miotel i tych datownikow"

Sam zaczynał jako operator, braku szacunku do ludzi i lizania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y nauczył się w AAM w ten sposób się wybił, dalsza kariera nie jest oszałamiająca, nigdzie nie zagrzał miejsca dłużej niż rok. Rok 2016 powinien być jego ostatnim w Lear.
5
ccc 2016-10-23 11:47:41
Kierownik Marcin z haba to niedoswiadczony facet bez jakiejkolwiek wiedzy na temat tego co robi....zresztą co on robi nic chodzi o obczaja kogo by tu podpierdolic a po pracy robi w tacie żeby mu nie wpierdolili!!!!!
11
stary 2016-10-26 17:56:53
A jak tam Area na zmianach, który dobry a który nie.
FACET 2016-11-05 13:54:25
Dużo jest tam takich lasek , znam też tam Kaśkę brygadzistkę co też z nią nie trza chodzić za rękę.
8
piter 2016-11-06 08:23:23
A ty to chyba zazdrosny jesteś. Albo niemasz szans )))
4
piter 2016-11-08 11:21:34
Nawet jeśli to co.Co cię to ochodzi
4
Koleś 2016-11-18 17:50:36
Nie chciałbym mieć z nią nic wspólnego może i nawet nie mam szans nie oceniałem tego ale nie ma miejsc dla puszczalskich cichodajek w tej firmie a jeszcze przez wykorzystywanie swojego stanowiska .
9
Stary 2016-11-21 18:30:01
A ty skad wiesz nieoceniaj jak niewiesz. Pomówienia są karalne.
2
kaska co niemca nie chciała 2016-11-21 19:13:30
nikt jej nie ocenia inne tez tak robią, ona widziała to w TV , sama o sobie mówi że w kibelku spełnia sie największa fantazja z dzieciństwa i to przy swoich podwładnych , nawet jak sedes jest zpchany
8
BASTEK174 2016-11-28 20:15:48
Praca mało sympatyczna kazdy prawie szuka innego miejsca pracy a tą traktuje jako czasowe rozwiązanie. Obecnie przed świętami z racji mającego być wypłaconego dodatku świątecznego i jak mizerna premia jest rąbana przez dyrekcję bez powodu -czyste złodziejstwo nazywając po imieniu rzeczy i do tego dodatkowe restrykcje pieniężne za byle pierdoły nawet urlop n/ż -50 zł. innymi słowy zwykłych pracowników traktuje się tutaj jako zwykłą siłę roboczą bez żadnych praw, która ma tylko zapier...NIE POLECAM
5
bobo 2016-12-03 14:08:59
Wymyslili nowy system okradania ludzi ,za 1reklamacje zabieraja z premii 150zl druga reklamacja 0zl premia powyzej musi zostac specjalnym papierkiem uzasadnionia hmmm , l4 powyzej 3dni zero premii . N,n zero premii . Jesli nikt w tej firmie sie nie odezwie i pracownicy sie nie postawia beda okradac ile sie da . Korzeniowski i Mazur robia kariere na ludzkiej krzywdzie wraz ze swoja banda nierobow . Ludzie jesli myslycie o wyzysku w tym bagnie to prosze bardzo.
2
ziomek z dzielni 2016-12-05 01:28:03
Jestem pod wrażeniem ze to jeszcze sie trzyma ze im maszyn nie pozabierali skąd oni mają jeszcze ludzi do prACY CHcących tam robić fakt że niektórzy ida na żywioł a dopiero z czasem jak poczują ból zaczynają myśleć tak byli wychowywani bici i to sprawiało i sprawia im przyjemność, to ze dymasz tam jestes fajny gość, takich tam trza tępych zdesperowanych bez ambicji, którym spodnie d...pa wciąga i można po nich jeżdzić a oni płacza na forach,
3
zly 2016-12-09 12:07:53
Ostanio zabieraja pieniadze swiateczne powod wyplacona z naszych skladek pracowniczych czyli z funduszu kase dla pracownikow agencji i ukraincow . Ludzie co tu sie dzieje jeszcze takiego bajzlu nie widzialem ,oddajemy z naszych wplat na fundusz oni okradaja nas nawet z tego zeby miec jakies godziwe pieniadze na swieta. Nikt nic tu nie robi pan mazur , pan korzeniowski i caly hr do wymiany .napisac wspolna petycje i wyslac do centrali w kilku jezykach aby bylo zrozumiale dlavwszystkich.
3
Zostaw swoją opinię o Lear Corporation Poland II - Legnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II