brak logo

Lear Corporation Poland II

Legnica

Opinie o Lear Corporation Poland II

antek 2016-07-29 11:14:42
@seba serio twoje komentarze są tak niesmaczne, że aż wstyd je tutaj czytać. Może zmienię temat i zapytać jakie kwalifikacje muszę mieć żeby zostać tutaj kierownikiem produkcji? Wiem, że jest taki wakat wolny, dajcie znać!
seba 2016-07-29 21:37:06
musisz mieć papier z ZIP
-doświadczenie kilku letnie jako mistrz albo kierownik najlepiej w automitive
- musisz mieć samochód bo służbówki ci nie dadzą a czym wrócisz po 18
- musisz analitycznie myśleć a nie być jakimś totalnym "głąbem"
- komunikatywnie angielski
- dobra reputacja nie ma kolesiostwa, żebyś czasem żonki tu nie wciągał bo kto w razie choroby dzieci pójdzie na chorobowe, TY? jest tu taki jeden pajac
-1 lear; 2 nadgodziny;3 życie prywatne
- należy wymienić mistrzów na swoich ziomali i brygadzistów z czasem( niech wracają do swojego pana który ich ozłocił )bo będą donosić na Ciebie wyżej ,tzw. lęk przed degradacją to klasyka zarzadzania
-nie możesz przychodzić naćpany albo pijany o widać albo skacowany
hihi 2016-07-30 14:37:36
A jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na mistrza produkcji? zapewnienie realizacji planów produkcyjnych według ustalonego harmonogramu oraz wskaźników to jest normalny zakres obowiązku, ale szkoda, że nie określili rodzaju zawieranej umowy. Stabilność i tak jest.
PGR 2016-07-30 22:33:06
pewnie myślisz że to prestiżowa fucha ale nie w tym zakładzie, ten zakład cierpi na brak chętnych do pracy na produkcji, więc z planów nic. Nie zagrzejesz stołka
git 2016-07-30 22:34:25
Dla mnie idealne jest to, że umowa jest w pełni respektowana @hihi, ale ciekawe jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać, wiecie może? Dzięki
4
oksa 2016-08-09 10:58:41
a ktoś może mi konkretnie powiedzieć ile trwają u was staże i jakiego wynagrodzenia mogą się spodziewać?
mental 2016-08-21 11:54:17
staż płatny 3-6 miesięcy z możliwością awansu, pełny wymiar pracy
wujaszek:'ty mi materiał a ja cie ozłocę dziecinko 2016-08-21 23:04:49
materiał ucharakteryzował cały proces na produkcji i wiele osób dzięki dragom mam teraz spoko posadki i dobry hajs, w tym zakładzie . Tez spowodował masę zwolnień , a ci co zostali to desperaci nie mający pomysłu na siebie
1
tadadam 2016-08-22 08:10:39
A da się tam do was dojechać bez samochodu?
ibiza 2016-08-22 10:47:08
czy nadal szukają stażysty w Legnicy? można się czegoś nauczyć?
Xxx 2016-08-25 01:48:35
?
do ibizy 2016-08-25 10:12:24
@ ibiza wydaje mi sie że w każdej pracy można się czegoś nauczyć. Trzeba tylko chcieć i być otwartym na przyswajanie wiedzy :) a odpowiadając na towje pytanie - tsak, do Legnicy poszukują na kilka stanowisk
Drs 2016-09-07 08:05:09
2300 na start przez 3 miechy ale nie ma zbyt wiele miejsc latwiej jest przejsc np z produkcji
Jak jest sie juz pracownikiemb firmy tylko na innej umowie
Lelek 2016-09-07 11:27:02
Jak dla mnie powyżej dwóch tysięcy to jest dobra kasa, jeśli jeszcze netto to moim zdaniem to kompletnie nie ma na co narzekać, dlatego na spokojnie ze wszystkim, praca jest raczej świetna i tyle, polecam
1
Blacha 2016-09-07 21:32:08
Kadra Menadżerska cała do wymiany. Jeden menadżer który jest dobry to Łukasz M.Karierowicz bez wiedzy produkcyjnej to Marek K.Dla niego tylko liczy się kasa . Człowiek jest niczym .
Kadra Menadżerska bez doświadczenia i szacunku do pracowników. Panie z Tych nic nie pomagają tylko przeszkadzają . Uważają się za coś lepszego , a w sumie to mało wiedzy dużo układów.
w tym zakładzie nie liczy się co umiesz tylko czy jesteś podanym Tołdim . Na pewno się nie nadajesz jak masz swoje zdanie. Bałagan i jeszcze raz bałagan.
Brak prawdziwego gospodarza.
powodzenia
2
Blacha 2016-09-07 21:32:50
Kadra Menadżerska cała do wymiany. Jeden menadżer który jest dobry to Łukasz M.Karierowicz bez wiedzy produkcyjnej to Marek K.Dla niego tylko liczy się kasa . Człowiek jest niczym .
Kadra Menadżerska bez doświadczenia i szacunku do pracowników. Panie z Tych nic nie pomagają tylko przeszkadzają . Uważają się za coś lepszego , a w sumie to mało wiedzy dużo układów.
w tym zakładzie nie liczy się co umiesz tylko czy jesteś podanym Tołdim . Na pewno się nie nadajesz jak masz swoje zdanie. Bałagan i jeszcze raz bałagan.
Brak prawdziwego gospodarza.
powodzenia
1
bhghjjkc 2016-09-07 21:57:54
@ Blacha nie wyo0brażam sobie ,a by pracodawca nie miał szacunkui do swoich pracowników, naprawde ...
Papryk 2016-09-09 10:23:44
A jednak, pracowałem tam półtorej roku i zostałem zwolniony, potrzebowałem 1 dzień urlopu aby z dzieckiem iść do lekarza i na rozpoczęcie roku, nie dostałem, byłem zmuszony wziąść 2 dni l4 na syna, a prosiłem o 1 dzień, kierownik rozwiązał ze mna umowę. Gratuluję panie Marcinie, kiedy zgłosiłem, że na rurach mamy poważny defekt nic pan z tym nie zrobił, skutki, reklamacja od klienta i pełno struktur wstrzymanych. A sygnał był, wystarczyło zareagować, ale po co ? Lepiej pchać wszystko, a nóż się uda. Doświadczonego operatora, który wie co mówi lepiej się pozbyć, przyjdą nowi będą siedzieć cicho kilka dni i sami odejdą. Takiego traktowania raczej nikt nie będzie znosił na dłuższą metę. Zakaz palenia, brak przerw regeneracyjnych kiedy cały zakład ma, bieganie za pracownikami po toaletach, wieczne czepialstwo, utrudnianie pracy. Oczekuje pan, że operatorzy będą pracować w godzinach nadliczbowych? Cieszę się, że trafił pan na Haba, ten proces nigdy nie będzie stabilny, a pan nic z tym nie zrobi bo nie ma na ten temat zielonego pojecia, książkę mógłbym napisać o błędach i ich możliwych rozwiązaniach. W instrukcjach cel spawalniczych brakuje wielu ważnych wskazówek jak diagnozować błędy i szybko je usuwać. Gietarka rur również nie wymaga interwencji SUR przy błędzie modułu Roland, robota można przywrócić do domu bez klucza serwisowego, ale wasze instrukcje o tym nie mówią, lepiej czekać na SUR, a doświadczonego operatora z wiedzą o maszynach na Habie większą od nie jednego mechanika pozbyć się. Powinie się panu noga i to niejednokrotnie już w najbliższych tygodniach, reklamacje i scrap będzie się tylko piętrzył, ludzi braknie, wysyłki w du.pie. Ja od wtorku rozpoczynam pracę w nowej firmie, bez agencji, z wyższą stawką niż miałem tutaj po półtorej roku. Nikomu nie odradzam pracy w Lear, wręcz przeciwnie, warto sprawdzić swoje granice ale proszę was, nie dajcie się gnoić, on tam nie jest Bogiem, ot zwykły kieras który uważa, że wie wszystko najlepiej a nie ma pojęcia o procesie i od wszystkiego umywa rączki, nie reaguje, udaje, że nie widzi, a na koniec wszystkiego się wyprze.
2
antek 2016-09-09 10:34:21
@Paryk pracodawca ma prawo odmówić Ci urlopu szczególnie jeśli dopiero co zaczynałeś pracę. To raczej nikogo nie dziwi a reszta no to mam wrażenie, że szukasz dziury w całym bo jednak wszystkie oferty, które teraz są dostępne mają jasne warunki określone i godzisz się na nie od początku podpisujesz umowę
Papryk 2016-09-09 11:24:29
@Antek, nie czytasz ze zrozumieniem, nawet pierwszego zdania, więc nie będę tłumaczył, a o urlop gdy nie dostałem wypoczynkowego zgłosiłem na żądanie, wpisał mi nn. Ponoć byłem niezbędny tego dnia, (dzień jak co dzień) dziwne, bo już na drugi dzień okazałem się zbędny. Podejście typu "bierzesz uż idę rozwiązać z Tobą umowę" powodzenia. Umowa nie została rozwiązana dyscyplinarnie nn pokryło l4 2dni opieki na syna. I za to rozwiązanie umowy. Na produkcji należy współpracować a nie utrudniać życie i wykorzystywać stanowisko zastraszaniem i zwalnianiem. Operator też człowiek, nie maszyna, mimo że pracuje każdą sobotę i nie raz niedzielę, co daje 5,6 dodatkowych dni. Takiej osobie z czystej wdzięczności należy dać 1 dzień urlopu kiedy naprawdę go potrzebuje a nie straszyć zwolnieniem. Nie szukam dziury w całym, widać je gołym okiem. Ludzi brak do pracy, bo nie ma współpracy, tyle.
GaiussBaltar 2016-09-09 11:56:56
Ciekawa firma. Zarobki w biurze przyzwoite. Dziwiw jedynie problemy techniczne, z ktorymi zespol sobie nie potrafi poradzic a w innych firmach nie wystepuja. Zaczynajac od banalnego podajnika nakretek na bankomacie a konczac na zaolejeniu detali. Takich samych podajnikow jak w lear mam teraz kilkanascie i z zadnym nie mam problemu. Na prasach tloczymy cale boki aut i nie ma sladu oleju. Poraza tez ilosc spotkan codziennych co powoduje ze nie ma czasu na dokumentacje i poprawe procesu. No i jeszcze niekonczace sie reworki. Poza tym ok.
efr 2016-09-09 12:41:08
No ale czy tako staż u nich w firmie jest płatny?
DEX 2016-09-17 14:13:42
Mam prośbę niech ktoś się wypowie na jakich zasadach zatrudniają w Lear( czy przez firmę zewnętrzną czy bezpośrednio przez nich ), ile można u nich zarobić i czy prawdą jest że dowożą ludzi autokarem z Lubina ? Liczę na odpowiedź życzliwych ludzi
ja 2016-09-18 00:29:02
Opowiadaj dalej ... szczegóły jakieś
piekary 2016-09-18 01:51:02
Witam byłem tam na rozmowie o prace jako wózkowy najpierw rozmowa z kadrową która przebiegła spoko,następnie czekałem z 30min na osobę z magazynu która miała mi pokazać na czym polega praca,objawiła się jakaś młoda dziewczyna z łaską że mnie tam zabierze później powiedziała mało istotne rzeczy podjechał wózkowy który dał mi wózek wykonałem te czynności które miałem zrobić podczas mojej jazdy jakieś szepty na ucho tej dziewczyny i wózkowego dziwna atmosfera po zrobieniu nakazanych czynosci na magazynie nie usłyszałem żadnej odpowiedzi czy zostanę zatrudniony tylko ze moje cv i dokumenty uprawnienia zostają zero kultury i taktu tych osób z magazynu nie polecam tej firmy
ninkaaaa 2016-09-18 13:08:15
@ piekaary - no i co? po takiej jednej rozmowie juz przekreslasz? A może wąłśnei celowo tak sie zachowywali, nżeby sprawdzić Twoją siłe charakteru, jak sobie radziz w takich sytuacjuach - jakby nie patrzeć na to - dosc stresowych. Coś mi sie wydaje ze za szyb ko odpuściłeś
DEX 2016-09-18 13:52:51
Podbijam pytanie ! HMM czyżby nikt nic nie wiedział ....?????
rozmowa 2016-09-18 14:13:45
@ DEX - jakie pytanieb podbijasz? piszesz coś od czapy...
stary 2016-09-19 10:06:57
Tak autobus jest z Lubina na razie darmowy. Umowa na 3 miesiące przez pod firmę później na Lear.Więcej info u nas w firmie;-)
1
migu 2016-09-19 10:23:18
na razie? a ot przyjacielu przewidujesz że coś może się w tej kwestiii zmienić? podaj proszę jeśli możesz nieco więcej szczegółów na ten temat jeśli masz jakąś sekretną wiedzę. no a co do tej umowy, to piszesz że na trzy miesiące,a le ciekawi mnie czy nkażdyu idzie na next level czy nie
maciek 2016-09-19 22:03:52
w sumie ta laska będzie musiała się z toba komunikować w pracy,stwierdziła:
- ze twoja mowa ciała jest lamusowata
- brak w tobie energii a tam trzeba dzwigać, a nie tylko zadek wozic na siodełku
- ze marszczysz freda bo brak ci pewności siebie (z tąd brak energii) i nie potrafisz jej spojrzeć w oczy tak zeby przeszły ja ciary albo zrobiło jej się mokro
miguś 2016-09-19 22:06:23
nie przejmuję się takiki komentarzami co się pojawiły, najważniejsze dla mnie jest że jest ogłoszenie na stanowisko Mechatronik - Technik Utrzymania Ruchu i super płacicie
maciek 2016-09-20 22:19:51
w takich firmach zawsze Cię zfrajerują kwestia czasu
A.T. 2016-09-21 07:01:32
Widzę że ktoś sie przestraszył i usunął mój post. A może wstydz sie laska że uwiodła faceta starszego od swojego ojca
1
Fel 2016-09-21 10:10:00
Zastanawiam się czy w Lear Corporation Poland II jest jakaś osoba odpowiedzialna za HR w tym momencie?
belka 2016-09-21 10:43:23
Była przez jakiś czas taka pani sympatyczna chyba Ania , każdą sprawę załatwiła , ale już jej nie ma chyba więcej wiedziała niż inni -to się nie nadaje w Lear.
janek 2016-09-21 11:48:23
Idealnie, że można liczyć u nich na stabilne zatrudnienie @madzia, a skoro oczekują znajomości języka to wiedzą jak zadbać o niezłe zarobki. W końcu wypłata pewnie jest terminowa, bo wiedza, że zapewnić wynagrodzenie o czasie jest na razie rzadkością.
Aki 2016-09-21 20:31:55
Dlaczego brak tam związków zawodowych ,,, aż tak się firma boi?
rura 2016-09-21 21:11:44
na wiekszosc wybranych stanwosik oferuja chyba umowy o prace? wiem, ze wczensiejbyla mozlwios zatrudnienia sie u nich przez agencje prace a widze ze teraz bezposrednio mozna sie zatrudnic
DEX 2016-09-22 15:29:56
A napisz proszę jeszcze czy są przyjęcia na tą chwilę w Lear :) z góry bardzo dziękuje ;) Może jakiś kontakt tel. żeby można się dowiedzieć o pracę ..... będę wdzięczna :)
DEX 2016-09-22 15:30:40
A napisz proszę jeszcze czy są przyjęcia na tą chwilę w Lear :) z góry bardzo dziękuje ;) Może jakiś kontakt tel. żeby można się dowiedzieć o pracę ..... będę wdzięczna :)
3 2016-09-22 15:52:11
no przecież jest całe mnóstwo rekrutacji teraz u nich i ogłoszeń o pracę i to w różnych wielu lokalizacjach. napisz może najpierw która sekcja cię interesuje i może coś bardziej precyzyjnie ci odpowiem,
DEX 2016-09-22 16:04:54
Ciężko powiedzieć ... mam długą przerwę w pracy ( sytuacja rodzinna w jakiej sie znalazłam jest temu winna ) jestem po studniach logistycznych język na poziomie podstawowym .....nie mniej jednak zależy mi na pracy od czegoś muszę zacząć żeby coś osiągnąć .... interesuje mnie max coś na 2 zmiany :o No ale skoro są dowozy autokarowe w najgorszym wypadku ta 3 zmianowa też może by przeszła ..... Konkretnie nie mam upatrzonego nic ....myślałam może nad jakąś pracą na jedną zmianę ale wiadomo że w dzisiejszej rzeczywistości tego typu praca jest zarezerwowana dla wybranych :(
pif 2016-09-22 17:00:18
Ja to posiadam odpowiednie doświadczenie chociażby jako specjalista ds. jakości, więc pewnie bym się utrzymał. Skoro można liczyć na niezłe zarobki to nic dziwnego, że są teraz tak popularni. A socjale?
Nika 2016-09-24 11:03:59
Jak nie masz znajomości najlepiej kogoś z rodziny to nie licz na stanowisko albo awans będzie ktoś bez doświadczenia a ma rodzinę lub dobre plecy i tak jego wybiorą tak tu niestety jest
antek 2016-09-24 11:10:54
To po co mieliby wystawiać ogłoszenia np. teraz na technika jakości? Skoro mieliby kogoś znajomego to chyba by tego tak otwarcie nie dawali
ja 2016-09-24 17:27:28
bo takie są procedury ...
1
asdfghjkl 2016-09-24 22:06:29
@ ja - e tam, procedury można obejść - na pewno szukają normalnie
1
nikczemny 2016-09-28 23:38:36
frajer kamil pracowałem z nim największy donosiciel jakiego znam strzeżcie sie!
1
frank g 2016-09-29 10:48:41
czy warto zatrudnić się w tej firmie jako Technik ds. jakości w Jarosławiu? pytanie zadają nie w kontekście stricte finansowym (wiem że u was na takim stanowisku wynagrodzeniie będę miaŁ WYsokie), ale chciałbym wiedzieć jak przedstawiałaby się w dalszej perspektywie moja kariera
Zostaw swoją opinię o Lear Corporation Poland II - Legnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II