brak logo

Lear Corporation Poland II

Legnica

Opinie o Lear Corporation Poland II

ziomek z dzielni 2016-12-05 01:28
Jestem pod wrażeniem ze to jeszcze sie trzyma ze im maszyn nie pozabierali skąd oni mają jeszcze ludzi do prACY CHcących tam robić fakt że niektórzy ida na żywioł a dopiero z czasem jak poczują ból zaczynają myśleć tak byli wychowywani bici i to sprawiało i sprawia im przyjemność, to ze dymasz tam jestes fajny gość, takich tam trza tępych zdesperowanych bez ambicji, którym spodnie d...pa wciąga i można po nich jeżdzić a oni płacza na forach,
5
Stary 2016-12-12 06:56
Człowieku co ty za głupoty piszesz. Nikt nie okrada bzdura. Premi niema jest nagroda jak już możesz dostać a nie masz dostac a to duża różnica.
3
Szpieg Szoguna 2017-01-10 00:15
Siema wszystkim...
Właśnie zastanawiam się czy aby przyjąć się do tej firmy... Lecz zdziwiło mnie to że szukają rąk do pracy przez kilka agencji pracy, proponują darmowe autobusy dla tubylców i chcą zatrudniać Ukraińców wszystko to wygląda tak jakby każdy trzymał się z daleka od tego zakładu... Teraz czytam wasze komentarze i maluje się obraz nędzy i rozpaczy : dupilizy , cichodajki , dynastie itp . Proponuje któremuś mądrzejszemu z was zabrać do tyry telefon z włączonym dyktafone i nagrać tego platfusa jak się piłuje na ludzi. Pózniej można opisać całą sytuacje załączyć nagranie i rozesłać do wszystkich odziałów w Polsce z prośba o zapoznanie się ze sprawą i zarządzenie audytu w oddziale Nowa Wieś rodzinna :) Kolejny krok PIP na ul. Sejmowej zgłosić fakt ze nakładają na pracowników kary pieniężne , a wisienką na torcie to pójście do tłumacza i opisanie w j. Ang tego całego syfu i wysłanie poleconym do głównej siedziby w US ( jeśli dużo nerwów kosztowała Cię praca w tym zakładzie to nieszczędz 100zł na tłumacza ). Z autopsji wiem, że wtedy któryś z tych odtylcowych wyjadaczy kału straci prace a na jego miejsce przyjdzie inna Suka w rui. A wtedy historia się znów zacznie powtarzać i dojdziecie do wniosku że tak ich modelują i tego właśnie oczekują na górze... Walka z wiatrakami ??? Niekoniecznie bo jak się zgracie i każdy kto został w jakikolwiek sposób obciążony za zwroty bez wcześniejszego takiego zapisu w umówię o pracę pójdzie do PIP wtedy zaczną się przyglądać panującym tam praktyką. A jak ktoś ma czas to niech podjedzie na Hutę do solidarności zapytać czy mogą się za wami wstawić , a na dolewkę można też zadzwonić do kopalni w Lubinie i też zapytać związkowców czy mogą jakoś pomóc. Można im narobić syfu zarówno czynnie tam pracując jak i po zwolnieniu... Mam nadzieje że zrobicie z nimi porządek zanim się tam przyjmę :) bo INNACZEJ ja ich ujajam ale najpierw przeczyszcze otwory wszystkim dupodajką pracującym w tym Kołchozie :)

P.S
A ten geriatryk co pisze jako STARY niech nie bedzie taki cwany bo już taki był przodownik z Nowej Huty co 200% normy robił i wiemy jak to się dla niego skończyło .
6
Pracownik Lear 2017-01-21 21:36
Teraz cos mowili ze to Laboratorium CMM poszukują czy ktośwue jakie tam wymagania są
D. D 2017-01-22 08:13
Wejdź na stronę Lear tam są oferty.
1
Lacky 2017-01-25 19:54
ale w Kadrach już chyba coś pozmieniali. Jednego chłopaka tego napakowanego nie ma i kierowniczki chyba też. Długo nie porobili.
1
Gość 12234 2017-01-25 23:24
Witam, ja pracuje w zakładzie około 2 lat, moim zdaniem jest tutaj podobnie jak w reszcie innych zakładów, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
1
pan 2017-01-27 23:37
Lear to firma w której pracują ludzie bez zasad(może nie wszyscy 98,99%) mają tak wysokie mniemanie o sobie ,że aż zapominają co należy do ich obowiązków w pracy . Jest tam kilka pracowników administracji i nie tylko którzy ciągle palą i zajmują się donoszeniem i plotkowaniem i tak ich kariera kwitnie. Menadżerom odpowiadają bo jak jest się takim maluczkim to lubi się ludzi tego pokroju.
Kadry to powinien być dział w który pracują ludzie z wiedzą, doświadczeniem , pomocni , kulturalni , lubiący pracę z ludźmi. A tam jak w Pendolino co wypłata inny menadżer inny płacowy , inna kadra.Teraz to nastała Pani Menadżer . Przecież ta Pani zna się na prowadzeniu rozmów a nie zarządzaniu działem kadr i płac. Gdzie te doświadczone dyrektorki i menadżerki z Tych one powinny odpowiedzieć za ten bałagan. Jak dyrektor personalny nie potrafi ustabilizować sytuacji kadrowej ,to znaczy ,że trzeba -no właśnie chyba wiemy Drogie Panie co zrobić. Tam każdy najpierw powinien zrobić rachunek sumienia ze swojej pracy . Z mojej obserwacji wiem na 100% tam trzeba ludzi z doświadczeniem i wiedzą praktyczną i kulturą osobistą , bo mówienie wszystkim po imieniu to żadna kultura , dlatego tam wszystko jest na takim miernym poziomie .
praktyk
11
pp 2017-02-04 08:49
Ciekawe po czym to stwierdzasz. Wydaje mi się że nie jest żle a pracuje już tu pare lat.
1
NN 2017-02-04 21:42
Witam. Widze, ze wiekszosc forumowiczow nie ma zielonego pojecia o firmie. Tak naprawde wypowiadaja sie tu osoby, ktore nie wiedza co jest podstawa produkcji w Lear. Jakie wartosci i wymagania posiada nasz zaklad. Jezeli nie jestes osoba zdyscyplinowana i sumienna, to zawsze bedzie Ci cos przeszkadzac.
3
operatorka 2017-02-12 16:51
To właśnie osoby sumienne i zdyscyplinowane negatywnie oceniają pracę w Lear. Jakie wartości posiada firma, w której za zaangażowanie i dążenie do zrealizowania celów operator dostaje ,,baty"? Tzn: im bardziej się starasz tym gorzej jesteś traktowany, pokaż nieudolnym liderom czym mistrzom, że myślisz to Cię zniszczą i w ,,najlepszym" wypadku przerzucą na inny dział, a w pesymistycznej wersji zrobią z Ciebie wrak człowieka. Większość Area chętnie próbuje komplikować i utrudniać pracę niż skupiać się na realizacji zadań. Awanse rozdawane są po znajomości albo przez podlizywanie, a najlepsze jest to, że gdy człowiek idzie na pierwszy dzień pracy i na szkoleniu słyszy od pani kadrowej: ,,Wiemy, że mistrzów mamy jakich mamy..."
8
s.d 2017-02-14 14:00
Teraz i tak jest lepiej jak było nie narzekajcie.
1
odradzam 2017-02-15 13:19
Odradzam pracę w tym zakładzie, szczególnie pracownikom biurowym :)
3
dafu 2017-02-15 18:21
Pytanie pracowałem kiedyś w tej firmie i "bez nadgodzin"(z chyba 3 sobotami) wyszło mi w miesiąc 2k netto(w podfirmie). Teraz myślę czy by nie wrócić, ale chciałbym wiedzieć jakie pensje są obecnie i czy dalej dają premie za soboty itp.
so 2017-02-16 15:31
Dzwoń do agrencji to się dowiesz jakie stawki. na + się zmieniło.Dzwoń i się dowiaduj.
1
Mm 2017-02-23 06:27
Jak wyglądają zarobki operatora wózka widłowego ,bezpośrednio zatrudnionego w firmie nie przez agencję?
Seweryn Cieplak 2017-02-24 23:08
Na wózki nie masz podfirm. Coś około 2.5brutto
dlaczego 2017-03-09 12:17
Dlaczego odradzacie prace w Learze szczególnie na stanowiskach biurowych? Właśnie szukam firmy do odbycia stażu w dziale kadr i pomyślałam o Learze
Paulina 2017-03-09 13:18
A jak to jest w Lear Corporation Poland II? Czy po odbycia stażu w firmie jest możliwość dalszej współpracy?
gość123 2017-04-04 13:06
Ktoś mi kiedyś mówił że spawaczy przyjmują zaraz po kursie dalej tak jest? Jak wyglądają stawki dla spawaczy?
Paulina 2017-04-04 13:12
@gość123, myślisz o aplikowaniu?
Spawacz 2017-04-09 12:21
Mało Płacą dla spawaczy brak nadgodzin żeby dorobić ogólnie wielka olewka w stosunku do pracownika.
Ale czego się spodziewać.
2
zainteresowany 2017-04-11 01:06
Mało płacą to znaczy ile? Z tego co słyszałem kiedyś to nadgodzin(podobno wręcz obowiązkowych) jest ogrom
Paulina 2017-04-11 11:38
Zainteresowani pracą w Lear Corporation Poland II? Na stronie firmy znajdziecie aktualne oferty pracy: http://www.lear.pl/kariera/oferty_pracy_praktyk_stazy.html
1
Lear corp 2017-04-14 23:54
Hahahah najgorszy syf w Lear Legnica! Ale widzę ze już go work z Lear moderują!! Niech się za robotę wezmą :)
zdradzona 2017-04-15 22:23
Mogę wiedzieć imię tej dziecwczyny lub tego chlopaczka ? Bardzo proszę o odpowiedź.
1
nikinick 2017-04-17 20:55
Przyjmuja odrazu po kursie praca nie jest skomplikowana troche od siebie i bedziesz spawal
1
Zxcv 2017-04-17 21:11
A co Cię to interesuje ? Weź się do roboty, a nie sensacji szukasz. Nie Twoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie Twoja sprawa.
A jeśli szukasz kochanki swojego lubego (sądząc po nicku) możesz być spokojna to nie oni
1
123 2017-04-17 21:11
Zajmij się praca albo jej szukaniem pustaku żałosne żal mi takich ludzi jak ty żyjących cudzym życiem .
2
Vxrjb 2017-04-17 21:25
Zenek i Halina z firmy sprzątającej
Zainteresowany 2017-04-17 22:49
Ciągle nikt konkretnie nie odpowiedział jakie są zarobki :/
Więc jakie zarobki na start, na godzinę, brutto ma:
-operator(czy jak oni zwykłego pracownika nazywają)
-wózkowy
-spawacz?

I jak wyglądają nadgodziny?
Tak wiem że odradzacie, ale gdzieś trzeba zacząć.
1
NIKINICK 2017-04-19 02:55
operator 2100 wozkowy z 2300-2400 spawacz 2700 wszystko oczywiscie BRUTTO
5
Paulina 2017-04-20 13:57
@zdradzona, @Zxcv, @123, proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat Lear Corporation Poland II. Pamiętajmy, że forum nie jest miejscem do obrażania innych.
4
Hah 2017-04-28 18:55
Złotoryi"
Rafał 2017-05-10 16:19
Czy ktoś wie o której godzinie (np rano) jest autobus do Lear z Głogowa ?
pp 2017-05-17 22:19
pewnie koło 4
1
Ciekawy 2017-05-30 13:42
Czy faktycznie mogą zabronic nam wychodzić przed zakład się przwietrzyc w czasie przerwy? Przecież podczas przerwy nie świadczymy usług pracodawcy więc dlaczego mamy wykonywać jego polecenie. Przecież na naszej stołówce nie da się często wysiedzieć. Po pierwsze nie ma miejsca na pierwszych zmianach a po drugie ten odurzających smród! A teraz doszły jeszcze upały!
5
Hwała Kożeńowi 2017-06-04 13:09
Nie mogą to zwyczajny straszak
4
Pracownik 2017-06-06 15:35
Qrwa to są jakieś jaja!! 30 stopni na hali zero wiatraków a jak są to kradną jak leci... W każdym bądź razie tragedia.. 5 min przerwy zakaz wychodzenia na powietrze ! Ukraińcy padają jak muchy a w biurach siedzą przy Klimie i się śmieją.. żałosna firma ogólnie tak z dnia dzisiejszego!
12
KOKO 2017-06-12 22:14
Brak ludzi kompetentnych w zarządzaniu ,zostali mały człowiek KorzeŃ i Personalna Kierownik mało kompetentna PaulA i tak oni traktują ludzi , to nie nowość.
9
Марина 2017-07-04 16:51
Cześć. Można powiedzieć, czy jest sens iść do pracy normalnej osoby?
1
Zdybek 2017-07-08 21:13
to idźcie z plantu do d&d, tam słyszałem stabilnie, bez rotacji pracowników, dobra atmosfera, bez kumoterstwa, bez żadnych znajomości jedynie grupa fachowców. jak źle w plancie to do d&d, tam karierę zrobicie bez kablowania i znajomości.....Mam rację he he he?
2
Biedronka 2017-07-18 19:51
Nie, nieprawda, na rundach porannych to taki miód się leje, wszyscy kochanie to, kochanie tamto, i wcale nie mówię tu o tych dwoje co to przypadkowa zbieżność nazwisk he he he...A tak poważnie to się chyba MM ewakuował bo mu tak sprawnie projekty w seryjkę przygotowano w D&D,...A to mógł być taki porządny dział, a jest polskie piekiełko.....Nie polecam roboty tutaj, zresztą tu nie ma ludzi z przypadku, albo nawet wprost przeciwnie...Brak perspektyw i zła atmosfera.
3
Qwert 2017-07-23 20:54
Ty sie od MM ODWAL
zrobił porządna robotę
były 2017-07-26 22:20
przyznać należy, iż w tej firmie pracownik z własnym zdaniem jest bardzo złym pracownikiem, nawet jeśli zwraca uwagę na poważne problemy jakościowe i ma bardzo duże doświadczenie wynikające ze stażu pracy jak i znajomości procesu. Najlepiej klepać to sito co wypluwa maszyna spawalnicza, olać gauge i robić ilość, SPAWACZ NAPRAWI. Wtedy jest wszystko pięknie. Oczywiście, że tak można i to nawet wygodne niczym się nie przejmować. Ale nie licz, że ktoś tą ilość doceni, po prostu nikt się nie przyxpierxdoli, chyba, że "koledzy" z innych zmian, którym zawsze coś nie działa i nie zrobią tyle, gdyż zwracają uwagę na nieprawidłowośli lub (częściej) najzwyczajniej mają wyxxjebane.
2
Turkaweczka 2017-07-28 21:56
I znowu, przenieś się z plantu na d&d, tam jest już od dawna rozwiązanie, zamiast na jednej zmianie same pracusie a na drugiej obiboki i kable co 20% normy nie wyrabiają bo zawsze coś im nie pasuje, jakies kostki w przyrządzie przestawić nie mogą, to wymieszała ich jedna osoba, i teraz na każdej zmianie jest kabel który pilnuje pracusia żeby zasuwał, i żeby nie poszedł się kawy napić kiedy on sam idzie na fajkę 10 raz na zmianie. Da się-się da!
Polecamy, zapraszamy, jest jeszcze dużo miejsc po tych co odeszli bo nie mogli patrzeć na ten zbójecki proceder. Problem że opinia się już rozeszła i nie ma chętnych do tej familiady. W PIS jest więcej szczerości i swobody niż tu, ale zrobi się znowu imprezkę, gdzie 70% pod szantażem pójdzie i będzie ze strachu udawać że się dobrze bawi i będzie super. Propaganda jak Korei(dla tych spawaczy co sobie nie radzą-Północnej, nie Południowej).
obserwator 2017-07-30 14:26
No tak, wszystko to prawda...Niestety. Zawiązała się klika i dużo osób musiało się ewakuować, a nawet po powrocie do firmy to na plancie woli pracować niż wrócić do d&d. i wszystko byłoby fajnie po myśli głównego stratega tego sukcesu gdyby nie fakt że jak sami koledzy i koleżanki zostaną to się robota nie zrobi, na porannych spotkaniach nie wystarczy zwracania się do siebie kochanie żeby się wszystko zrobiło. Dział jak na to patrzę( z bólem) to prowadzi paru techników z biura i paru techników z produkcji, a reszta to szopka bez której można się obejść. Ale mam nadzieję że i ci technicy powoli nabiorą odwagi do szukania pracy gdzie indziej i wtedy zobaczymy. Ja szukam i na jesień się ewakuuję.
Nie polecam pracy tutaj, zła atmosfera, kolesiostwo, brak perspektyw, strata czasu, typowe polskie piekiełko. Jak ktoś jest zakłamany, lubi obłudę, ploty szeptać do uszka szefa, i się potrafi zgiąć do wysokości rozporka błyskawicznie to oczywiście polecam szczerze.
Były 2017-08-01 00:16
A liderki z montażu i spawalni śmiechu warte cichodajki
2
Były 2017-08-01 04:39
Odradzam wszystkim pracę w tej firmie porażka
2
Były 2017-08-19 11:11
Nawet mógłbym wrócić do tej firmy. Lubię zapirrxxdalać jak pojebaxxny, robić ponad normę, pracować za trzech i być opierxxdalany, bo kieras z duxxpy wzięty nie ma o niczym pojęcia ale pójdzie za tobą do kibla bo nic innego do roboty nie ma. (Mowa tylko o jednym ćwoku) reszta spoko albo ujdzie, nie ma się co czepiać. Jak wiesz co masz robić i "mądre" głowy się nie wierxxdalają a ponadto nabierzesz dystansu to można spokojnie zapirrxxdalać jak dziki.
Zostaw swoją opinię o Lear Corporation Poland II - Legnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II