brak logo

OBI

Piotrków Trybunalski

Opinie o OBI

z zewnątrz 2013-03-21 21:44:00
...po spotkaniu z 'menadżerem' w Piotrkowie Trybunalskim, podczas którego 10 razy usłyszałem, że Pan już 13 lat siedzi w tej branży, zrobiło mi się szkoda WAS pracowników tej firmy.

ZADUFANE W SOBIE KIEROWNICTWO NIE PRZYJMUJE SŁOWA KRYTYKI.

Niech tak będzie. Szkoda, że w ostatni weekend w OBI było tylko 800 osób. W Castoramie kilka tysięcy. W dodatku nietrafiona kampania reklamowa w TV.

NIEDŁUGO ZAMKNĄ TEN (usunięte przez administratora).

Pozdrawiam i współczuję.
1
z wewnątrz 2013-03-24 23:18:08
Drodzy koledzy i koleżanki, czytam te wszystkie opinie, słowa, i zastanawiam sie gdzie pracujecie, bo chyba nie w tym obi ktorego tyczy to forum. Uno raz- kasjerki maja trudna sytuacje, ale zastanawiam sie czy w innych firmach jest inaczej. Wszedzie tak jest albo nawet i gorzej. I z tego co wiem, to nie wina naszej dyrekcji... kto pracuje wie o co chodzi. Uno dwa, kierownicy w naszej firmie sa zajebisci, staraja sie jak mogą, chodza na rękę, i zawsze można sie dogadać. Nie pamiętam kiedy byli tacy okrutni i bez duszni. To samo można powiedzieć o dyrekcji, 3 osoby, 3 różne charaktery. Ale z każdym można pogadać, jeśli któryś zleci jakaś prace, a Ty wiesz ze sie nie wyrobisz, wystarczy powiedzieć, nigdy nie naciskaja. Ale widać, jeśli ktoś nie chce pracować, zawsze znajdzie ale, jeżeli chce, to zawsze znajdzie sposób. Zastanawiam sie w jakiej innej firmie ludzie maja tak dobrze jak tu? Gdzie jeżeli coś potrzeba, wystarczy powiedzieć, a w miare możliwości zostanie to zrobione. Co do związków zawodowych, to czy szanowni koledzy współpracownicy zdaja sobie sprawe ze nie bedzie imprez firmowy, socjalnego na świeta, itp? Juz nie mówiac o złej firmie która jednej ze swoich pracownic z pakietu socjalnego co miesiac dawała konkretna sume na leki dla jej chorego dziecka. Tak wiec...
1
Róża 2013-03-25 00:12:31
Lizus czy ktoś tu stara się oszukać ludzi? A może ktoś "ważny" próbuje troche poprawić opinie o tym markecie? Guzik prawda, że jak się nie wyrobisz to są wyrozumiali. Ma to być zrobione i już. A niby dlaczego siedzimy po godzinach, albo po wieczornym obchodzie musimy zostać dłużej po zamknięciu sklepu? BO COŚ SIĘ NIE PODOBA I TRZEBA TO ZROBIĆ JUŻ! Więc gdzie tu ta wyrozumiałość? Niech Pan nie mówi, że ludziom się nie chce pracować, bo pracownicy zapieprzają jak woły (szczególnie na ogrodzie). A co do kierowników to faktycznie są w porządku (a przynajmniej zawsze byli). Pozdrowienia dla pracowników.
z wewnątrz 2013-03-29 22:46:30
"Róża", jakby na to nie patrzeć taka praca jest na każdym markecie, więc człowiek godzący się na pracę w nim niestety musi się z tym liczyć. Jednak chciałbym zwrócić uwagę, że nasza "góra" załatwiła nam pakiet socjalny, którego miało nie być na święta. A poza tym nikt nikogo nie trzyma tam na siłę, więc jeśli naprawdę tak jest źle to może lepiej zmienić pracę niż się tak męczyć? Każdy jest odpowiedzialny za swój los i tylko od nas samych zależy co mamy. A jeśli coś się nam nie podoba to tylko od nas zależy kiedy i czy to zmienimy.
obi niewolników z Nas robi 2013-05-13 18:00:55
Pracuje w Obi od trzech lat ,nie polecam nikomu zarobki oszałamiają
1500,00zł porażka zero docenienia pracownika kierownicy do bani do szkoły ich wysłać żeby nauczyli się wysławiać i szanować kolegów .
Dyrekcja nie widzi ,że w 99,99% kierownicy do zwolnienia. Zwalniają pracowników a powinni zacząć od KIEROWNIKÓW SZCZEGÓLNIE NADZÓR KASOWY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pierogi z mięsem 2013-05-20 21:14:46
Jeśli chodzi o kase to dostanie pewnie tak jak wszyscy czyli 1600 zł brutto, 1700 max!. Wszyscy mamy umowę o pracę, była ona podpisana na rok. Jak teraz wygląda proces rekrutacyjny - nie mam pojęcia. Byle Pani męża nie wrzucili na dział ogród, bo tam jest porażka.
żeluś 2013-05-28 09:14:50
co jest nie tak z tym ogrodem ?
1
mis 2013-05-29 22:32:05
a co książkę piszesz :)
Pracuś 2013-06-02 22:52:38
Tak naprawdę na każdym dziale jest jakiś mankament. Na logistyce np. nie ma co liczyć na sprawiedliwość. Pani koordynator (na logistyce nie ma kierownika tylko jest koordynator - funkcja taka sama tylko inna nazwa) ustala grafik pod siebie. Już kolejny miesiąc z rzędu pracuje tylko od poniedziałku do piątku i to tylko poranne zmiany (każdy w obi pragnie takich ranków jak najwięcej), do tego ma wszystkie weekendy wolne. Zwykli pracownicy muszą zapieprzać popołudniówki i liczyć, że chociaż jeden weekend dostaną wolny (a zdarza się, że nawet jednego nie dostają), podczas gdy Pani koordynator sobie w weekendy odpoczywa. Każdy by chciał pracować od pon-piątku w godzinach 8-16 i do tego mieć weekendy wolne... Najgorsze jest to, że nikt z tym nic nie robi.
żeluś 2013-06-04 18:23:14
Nie.Robiłem zakupy .Jest tam ładnie. Miła, kompetentna osoba mi doradzała,jestem zadowolony z zakupu
sylwia 2013-06-06 08:36:38
Najgorzej mają na kasach robią na 3/4 etapu a tyle im obiecywano sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w tym obi nikomu nie polecam tam pracy
żeluś 2013-06-12 07:49:05
Chciałem dać do zrozumienia Waszym przełożonym że mają bardzo dobry personel.
Doradca klienta 2013-07-03 19:40:09
Obi tak to robi,że nie przedłuża umowy.
A u nas znowu zwalniają po jednej osobie z działu.
Prawdopodobnie za nie wyrabianie targetów,limitów miesięcznych.
Jeszcze trochę,a nie będzie komu obsługiwać klientów.
Przyjmują jakiś Worków,co bladego pojęcia o asortymencie nie mają.
Kliencie pisz skargi do sieci,gdy widzisz ,gdy pracownik tyra i obsługuje 2-3 klientów na raz.
Ja chcę dobrze obsługiwać i mieć czas by każdego wysłuchać.
Doradca klienta 2013-07-10 16:28:38
Masz target na dział i na sklep,z czego ten drugi jest ważniejszy.
GalAnonim 2013-07-15 03:00:00
Nie piszcie już takich głupot, że zwalniają pracowników za nie wyrabianie targetu. Po prostu wszystkim kończyły się umowy, więc część osób niestety nie miała umowy dalej przedłużonej. Poza tym w opinii zdecydowanej większości pracowników centrala specjalnie zawyża targety, żeby nie wyrobić premii. To już jednak inna kwestia...
Jaskotel 2013-08-11 10:51:45
Drodzy pracownicy Obi Piotrków, niestety prawda jest taka, że jako nowo otwierany market mieliście grubo nadstan pracowników. Takie są realia. Zawsze nowo otwierany market ma więcej załogi. Wasze targety i utargi spadły poniżej oczekiwań. Okrutna prawda, trzeba zwalniać .Przyzwyczajajcie sie do 70-80 etatów. Co do zostawania po godzinach, długo tak nie wytrzymacie i dojdzie do konfliktu z dyrekcją. Zaczniecie olewać prace jak w marketach w Łodzi, chodzić na zwolnienia, brać urlopy na żądanie ( sa giganci co gdzieś z 10 mają ). Musicie sie znieczulić, jesteście tylko robocikami, firma ma was gdzieś, dyrekacja też. Nie podoba się - na wasze miejsca sa nowe CV. Tak niestety działają wielkie sieci, połykają maluczkich.
Dewastator 2014-04-06 13:57:38
Ciekawe który z leżących bykiem w gabinecie, zastępców dyrektora dostał polecenie wypisywania peanów ku czci dyrekcji i pomniejszych rozkazodawców. To że w innych przedsiębiorstwach bywa gorzej , naprawdę nie znaczy że w OBI jest dobrze. A już zupełnie nie oznacza że praca w OBI spełnia jakiekolwiek europejskie standardy.
4
mirek 2015-01-15 16:23:27
chyba nikogo nie szukaja bo nikt sie nie odzywa albo po prostu nikt nic nie wie i nie moze nic wiecej poweidziec. taki nowy wymiar ludzki ze nie chca sie dzielic swoja wiedza. chyba ze na fejsie. no coz ja szukam dalej mam nadzieje, ze ktos jednak cos napisze i ejszcze pochawli się zarobkami tutaj na forum.
adrian 2015-03-20 18:54:46
Kto by pomyślał, że obi tak to robi ;). W takim razie skoro nikogo nie suzkają obecnie, to warunki sa w stu procentach w porzadku, tak? ze nikt nie odchodzi, nikogo nie zwalniają, dziwne to trochę, bo wiem jak to wygląda u konkurencji. W ogóle zapytam ile orientacyjnie ma się na reke pracując na dziale przy obsłudze klienta, bedzie 1600?
Anonim 2015-03-24 12:25:04
Adrian,tyle to dostaniesz jak będziesz zatrudniony na początku jako Młodszy Doradca Klienta.Przyjdź,przepracuj.Bądź sumienny i uczciwy a zobaczymy.
pracownik 2015-05-25 19:59:55
płacę w Łodzi obecnie zaczynają się od 2000brutto. umowa o pracę na rok. nie ma umowy zlecenie. chyba ze jesteś zatrudniony przez firmę zewnetrzną. niektorzy po kilku latach maja tylko 2300 brutto. pensje nie sa oszalamiajace ale ci ktorzy tam pracuja dluzej niz 2 lata wpadaja w taka zawodowa stagnacje. umowa o prace jest, zwykle przyjmuje sie ludzi ktorzy mieszkaja niedaleko sklepu no i pensja zawsze na czas. do tego po osiagnieciu targetu miesiecznego jest dodatek do pensji. dodatkowo jest szansa ze po stu procentowym tescie badajacym umiejetnosci sprzedawcy przez tajemniczego klienta otrzymuje się stowke. nie bronie tej firmy ale dla osoby mlodej moze to byc atrakcyjna oferta pracy. jesli tylko ma szczescie i odrazu jest zatrudniona na umowe o prace.
pozdrawiam
1
wścibska 2015-08-25 10:48:55
Wszyscy troche ubarwiają OBI w Piotrkowie Trybunalskim, wiec potrzeba tu troche słów prawdy.Kiedyś tam pracowałam, wiec opowiem co i jak wyglada.
Na początek zatrudniają na 3/4 etatu za 1600 brutto. I tak jest tam zatrudnionych połowa pracowników. Na pełnym etacie, który dostać bardzo ciężko to max 1500-1600zł na reke dostaniecie. Za weekendy nikt nie ma premii, odbiera sie je w tygodniu
Za nadgodziny nie płącą, wszystko jest do odbioru. Niektórzy kierwonicy w porządku, a inni bardzo aroganccy i chamscy.
Jedyne co życie psuje pracownikom w markecie, to zastępca dyrektora K.Ś. . Karierowicz i prostak, gnębi kierowników,
co odbija sie to później na pracownikach. Przez niego ludzie muszą zostawać nadgodziny(po 22ej) których potem nawet odebrać nie można.
Najgorzej trafić na dział Ogród i Budowlany. Jak widziałam jak chłopaki tam tyrają to szkoda ich sie czasami robiło.
Przerzucanie całej palety worów z zaprawami, albo płytek każdego tam dojedzie. Jeszcze ich kierowniczka,co zastrasza ich wszystkich na dziale i traktuje jak niewolników.
Prace w OBI odradzam, nie zarobicie a wykorzystają was do granic możliwośći.Wymagają dużo, ale już tyle nie płaca.
Można tam iść jak sie ma nóż na gardle, na przeczekanie.
3
jak zawsze 2015-09-25 19:35:08
Masz rację, Biały Miś to typowy chłopek ze wsi, na dodatek spod Kielc hehehe. Pseudo dyrektor, pseudo góral z Krynicy to również typ chłopka pańszczyźnianego. Ostatnio mieli kierownicy szkolenie z couczem, o metodach pracy, mobilizacji w pracy i takie tam. Ogólnie wyszła niezła jatka, bo zamiast o swoich słabych i mocnych stronach, zaczęli nawijać jak chłopki pańszczyźniane traktuja swoich pracowników. Obóz pracy do 22-23. Brak odbioru godzin, słabo z urlopami, ogólna bryndza. Ciekawe kiedy to szkolenie odbije się dyrekcji czkawką i polecą głowy, oczywiście chłopków. Czekam z niecierpliwością.
2
Jak zawsze 2015-09-27 13:12:33
Po co pracujesz jak tak jest zle sieroto
jak zawsze 2015-09-28 02:55:15
Aby mieć na piwo tempa dzido.
opinia1 2015-09-28 17:03:50
eh.. dziwi mnie opinia ludzi ktorzy sie tu wypowiadaja.. jesli cokolwiek im nie odpowiada w pracy..droga wolna.. ale nie..najlepiej innych oczerniac..ludzi ktorzy daja ci prace.. ludzi ktorzy trzymaja poziom zeby ogarnac wszystkie te procedury..ale najprosciej przeciez krytyke przedstawic...moze najpierw warto spojrzec na siebie a nie krytykowac ludzi ktorzy an t nei zasłuzyli..eh
1
Bialy Miś dręczy dziś ! 2015-09-28 17:19:20
Widać masz zbyt mały mózg, by to wszystko zrozumieć. Jesli by ludzie pracowali za godziwe pieniądze, to by nie było tylu obiekcji. Dostajesz umowe śmieciową, albo 3/4 etatu i wymaga sie rzeczy niestworzonych, jeśli przystajesz na takie warunki to jest twoja sprawa. My pracownicy, chcemy by nas szanowano, a nie traktowano jak bydło zaprzęgowe. Żyj za 1280 zł, to może ci sie oczy otworzą!
contra 2015-09-28 17:25:33
"Aby mieć na piwo tempa dzido. " ..bogactwo wypowiedzi az przeraża...kto to wogule pisze,,???.. co to za ludzie wypowiadaja sie w taki sposob.. Naprawde tak zle wam sie pracuje w tej firmie? Prosze bardzo przeniesc sie do innego miasta..czy beda cie widac z kwiatami?.. watpie. Docencie w koncu to co jest przed wami..jest ciiezko.owszem..ale bez tej pracy tego wszystkiego by nie było..W Piotrkowie jest utrzumany poziom dzieki dyrekcji..i gdyby nie oni..moze duzo mniej osob pracowało by w markecie.. oczywiscie ludzie pracuja ciezko i realizuja wyniki..ale to całosc tworzy to co mamy.. to do czego doszlismy.. docenmy to...bo nigdy nie wiadomo czy nie bedzie gorzej..
3
Dzień Dobry 2015-09-28 17:45:43
Poziom Twojej ortografii też przeraża, dwa błędy w jednym wyrazie, informacja na przyszłość, pisze sie "w ogóle" . Napisz nam, do czego doszliśmy? "W Piotrkowie jest utrzymany poziom dyrekcji",pracownicy wiedzą jakim w jaki sposób słowny Grzesio & Krzysio rozmawiają z kierownikami. Lubisz być zgnojonym pracownikiem i siedzieć cicho pod miotłą, to siedzieć i sie nie wypowiadaj. W Piotrkowskim OBI jest cały czas przykręcanie śruby, a dlaczego? Bo nasz pseudo góral wymyślił sobie gówniane umowy agencyjne dla kasjerek i umowy na niecały etat i robi wyniki tanim kosztem.
Nikt 2015-09-28 19:08:47
O której moze wiecie jest moda na sukces
nie taki straszny diabeł... 2015-09-29 19:23:14
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :)

Bardzo miło wspominam pracę w OBI.
Największą zaletą są LUDZIE, to dzięki NIM praca staje się milsza i
codzienne obowiązki nie są już takie monotonne i uciążliwe.
Praca, jak praca- moim zdaniem w Piotrkowie za te pieniądze jest średni wybór i nie ma co wybrzydzać.
Przyznaję, że na dziale Budowlanym i Ogród trzeba się napracować, ale nie przesadzajmy- są też chwile luźniejsze i często wykonywane zdania nie wymagają aż takiego wysiłku fizycznego- bardziej umysłowego :)

W osobie Dyrektora zawsze widziałem wsparcie, w każdej sprawie, nie było sytuacji, że nie chciał mi pomóc- chyba, że naprawdę nie mógł- to samo kierownicy.

Zastępca Dyrektora jest bardzo zorganizowany i wymagający , nieraz z drobiazgową dokładnością sprawdza powierzone pracownikom zadania. Tylko czy to jest złe? Pewnie tak, dla większości to są przejawy złośliwości i upierdliwości ja również miałem takie odczucia, gdy tam pracowałem. Teraz po czasie widzę, jak wiele tych samych zachowań "odziedziczyłem" po Panu K.
Dyrektor nie może dać sobie wejść na głowę :) Pracowałem wcześniej w innej firmie i jest bez porównania. Tutaj z Dyrektorami można normalnie pogadać, pośmiać się i nieraz potrafili zakasać rękawy i przerzucać z pracownikami pudła :)

W Obi poznałem wiele osób z którymi teraz jesteśmy bardzo dobrymi znajomymi :) Będę wspominał tę pracę bardzo miło i zachęcam każdego, żeby na własnej skórze się przekonał, jak jest naprawdę, a nie czytał dziecinne komentarze, rodem z Pudelka.

Wynagrodzenie mogłoby być większe, ale to powinno się mieć pretensje do Państwa i rządzących a potem i w mniejszym stopniu do Dyrektora sklepu, który niewiele ma do powiedzenia na temat wysokości pensji. Praktycznie co miesiąc dostawałem premię targetową, kiedyś były jeszcze premie za tajemniczego klienta i nawet 300zł w miesiącu mogło wpaść.

Jeżeli ktoś jest pracowity, otwarty , komunikatywny i nie uważa, że praca w takim sklepie jest poniżej jego kompetencji to pewnie będzie miał takie same odczucia, jak ja.

Nie chcę , żeby mój komentarz był odebrany, jako cukierek skierowany w stronę Dyrekcji, po prostu zdziwiłem się, jak można tak oczerniać ludzi , którzy średnio na to zasługują.

Ciekawe , jak Ty czy Ty byś się zachowywał na ich miejscu?! Założyć białą koszulę każdy może, ale ciężar obowiązków i obciążenie psychiczne nie jednego by zgniotło :)

Oj, tak się rozpisałem, ale nie planowałem :)
3
stolica Gruzji 2015-09-30 10:09:54
To bardzo ciekawe co piszesz, ale co na to twój lekarz?
nie taki djabel straszny 2015-09-30 11:18:15
Podpowiada mi ,żeby nie karmić trolla
stolica Gruzji 2015-09-30 13:10:16
Szkoda, że z ortografii nikt ci nie podpowiada.
nie taki straszny diabeł... 2015-09-30 13:30:42
Tyle nicków, a ktoś musiał zainspirować się moim i na dodatek z błędem. Ja Ciebie nie obrażam więc nie rozumiem, dlaczego Ty to robisz ,ale trudno . Może lepiej trzymajmy się merytoryki strony .
Coś 2015-09-30 17:15:33
Mam problem jak sie robi zupę z kurek prosze pomóżcie widzę dużo ciekawych propozycji na obiad
Obserwuj ten wątek! 2015-09-30 23:17:35
"nie taki djabel straszny" Ty chyba pracowałeś w innym markecie, lub też pracowałeś na kolanach u dyrekcji, skoro tak im słodzisz. Jaka jest prawda, to wszyscy w markecie wiedzą i nikomu taki dennym komentarzem oczu nie zamydlisz. Te Twoje wypociny, to zwykły bełkot, który mija sie ze stanem rzeczywistym. Każdy w markecie powie, że Biały Miś to jest menda a nie człowiek, jest tu tylko po to żeby utrudnić życie innym, bo współpracować z ludźmi nie umie.
bingo 2015-10-02 08:08:56
Przy średniej krajowej ponad 4000 PLN brutto, ty masz czelność pisać żę 2000 na rękę to jest zarobek? No chyba że tygodniowo, to się zgodzę, nawet brutto. Ale skoro Polak, we własnym kraju daje się doić jak krowa na łące, to już tylko i wyłącznie na swoje życzenie. Czy za tę bajońską sumę 2000 stać cię na co kolwiek? Na wyjazd do Grecji czy weekend na mazurach? No chyba pod namiotem. Zastanówmy się za ile pracujemy i walczmy o swoje godne wynagrodzenie.
Włoski 2015-10-02 10:39:31
bos jeśli jesteś na stanowisku kierownika w OBI to może i zarabiasz te 2 tys., ale nie szary pracownik. Nie ma tu dodatku że pracujesz weekend, za nadgodziny nikt nie płaci, tylko masz "do odbioru". Możesz dostać premie od obrotów jeśli sie wyrobimy, ale to 70 zł na reke. Tu każdy chce być godnie nagradzany za swoją prace, a nie dostawać resztek z talerza. Wyobraź sobie sytuacje, dostajesz wypłaty 1300-1400zł, musisz tu dojechać do pracy, a nie jesteś z Piotrkowa. Jedzenie + rachunki i nie masz pensji. Za takie pieniądze pracujesz tylko żeby jakoś przeżyć i nic więcej. Takie pieniądze, to jest niewolnicza pensja!
Big 2015-10-02 15:52:52
Nikt nie ma obowiazku tu pracowac. Skoro w innych instutucjach rozdaja lepsze pieniadze to droga wolna..z tego co widac w mediach wiele osob strajkuje i to w zawodach ktore naprawde wymagaja ciezkiej i odpowiedzialnej pracy..rzecz jasna ze kazdy chce godnie zyc..ale wiekszosc spoleczenstwa nie stac na coroczne wakacje..taka polityka..warto moze poruszyc wyzej istniejace organy wladzy..
1
stolica Gruzji 2015-11-03 20:12:33
Jako uchodzca, dostaniesz w Niemczech większy zasiłek, niż jako pracownik niemieckiego Obi w Polsce.
Obi w !@#$ cie robi. 2015-11-07 11:41:15
W OBI nie zarobisz, dadzą Ci umowe na na 3/4 etatu na początek, przez najbliższe pół roku albo i rok. Nadgodziny niepłatne, tu sie robi wszystko najtańszym kosztem. Największy cham pojechał wrócił do Kielc, tak że atmosfera sie poprawia :)
3
refre 2016-05-27 10:32:29
a ile zarabia kierownik?
Bonanza 2016-07-08 10:29:32
Kierownicy od 3200zł Brutto...
aga 2016-09-25 08:33:57
chyba netto. bRUTTO 3200 to ok 2100 netto Coś ci sie pokręciło .
1
każia 2016-09-26 11:46:55
no wlasnie zawsze uważam ze lepiej jest kiedy stawka jest podawana w netto wtedy nikt nie ma zandych wątpliwości ile ebdzie zarabial przecież a to jednak ważne jest i każdy powinien mieć to cczarno na biaym
Klient 2016-11-03 21:57:16
Obi Piotrków porażka czekać na kogoś kompletnego czasu braknie jedna osoba na dziale jedna kasa czynna i stój wiadomo jak płaca taka praca porażaka czekam tylko niech otworzą Castoramę i po obi
Nick 2016-11-22 11:42:15
A myślisz że w Castoramie bedzie inaczej? Bedzie tak samo, bo zachodnie markety działają na zasadzie "po najtańszych kosztach" Cięzko czasami w OBI o wolnego pracownika, bo jest zawalony robotą. Obsługa klienta, dokładanie towaru, szykowanie zleceń. Tu sie robi kilka etatów na jednym. Klient jest ważny, ale reszta też musi być zrobiona. Ludzie ciągle zapominają, że przychodzą do marketu samoobsługowego i marudzą o głupoty.
7
Zostaw swoją opinię o OBI - Piotrków Trybunalski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI