brak logo

OBI

Piotrków Trybunalski

Opinie o OBI

tt 2014-02-23 23:11:47
Niestety, ale trochę zgadzam się z Jaskotel, chociaz nie całkiem, faktem jest, że OBI to korporacja, tam na jedno miejsce jest kilku chętnych.
Dewastator 2014-04-06 13:57:38
Ciekawe który z leżących bykiem w gabinecie, zastępców dyrektora dostał polecenie wypisywania peanów ku czci dyrekcji i pomniejszych rozkazodawców. To że w innych przedsiębiorstwach bywa gorzej , naprawdę nie znaczy że w OBI jest dobrze. A już zupełnie nie oznacza że praca w OBI spełnia jakiekolwiek europejskie standardy.
3
tomek 2014-10-14 14:53:28
OBI to korporacja, wiadomo, ale słyszałam, że jak na korporacje to dobrze płaca w miarę, chociaż dla mnie od strony klienta to mogliby usprawnić jakoś system komunikacyjny, bo ja ostatnio byłem i pytałem o cenę kwiatka to nikt mi nie mógł znaleźć po kodzie kreskowym.. no i przy kasie się dowiedziałem.
kleofas 2014-12-30 14:03:23
nieśmiało widze od dawna na tym forum w tym wątku o obi przewija się temat finansowy ale nie wiem dlaczego nikt jeszcze nie podał konkretów. mam więc pytanie do obecnych pracowników tej firmy: ile u was się teraz zarabia na rękę i czy może firma poszukuje jakichś nowych ludzi do pracy? fajnie jakbyście szybko odpisali to może wkrótce się spotkamy
mirek 2015-01-15 16:23:27
chyba nikogo nie szukaja bo nikt sie nie odzywa albo po prostu nikt nic nie wie i nie moze nic wiecej poweidziec. taki nowy wymiar ludzki ze nie chca sie dzielic swoja wiedza. chyba ze na fejsie. no coz ja szukam dalej mam nadzieje, ze ktos jednak cos napisze i ejszcze pochawli się zarobkami tutaj na forum.
adrian 2015-03-20 18:54:46
Kto by pomyślał, że obi tak to robi ;). W takim razie skoro nikogo nie suzkają obecnie, to warunki sa w stu procentach w porzadku, tak? ze nikt nie odchodzi, nikogo nie zwalniają, dziwne to trochę, bo wiem jak to wygląda u konkurencji. W ogóle zapytam ile orientacyjnie ma się na reke pracując na dziale przy obsłudze klienta, bedzie 1600?
Anonim 2015-03-24 12:25:04
Adrian,tyle to dostaniesz jak będziesz zatrudniony na początku jako Młodszy Doradca Klienta.Przyjdź,przepracuj.Bądź sumienny i uczciwy a zobaczymy.
Radi 2015-04-12 21:05:21
Jako zwykły pracownik z premiami chyba w żadnym sklepie Obi nie zarobicie więcej niż 2000. Osobiście się nie spotkałem aby ktoś tyle zarobił. No ale od reguły bywają wyjątki.
student 2015-04-29 04:02:21
witam, a jak z e stawkami dla studentów na stanowisku doradcy klienta, wiecie może? w ogóle jest tu szans ana umowe o prace, czy OBI proponuje głównie zlecenie?
pracownik 2015-05-25 19:59:55
płacę w Łodzi obecnie zaczynają się od 2000brutto. umowa o pracę na rok. nie ma umowy zlecenie. chyba ze jesteś zatrudniony przez firmę zewnetrzną. niektorzy po kilku latach maja tylko 2300 brutto. pensje nie sa oszalamiajace ale ci ktorzy tam pracuja dluzej niz 2 lata wpadaja w taka zawodowa stagnacje. umowa o prace jest, zwykle przyjmuje sie ludzi ktorzy mieszkaja niedaleko sklepu no i pensja zawsze na czas. do tego po osiagnieciu targetu miesiecznego jest dodatek do pensji. dodatkowo jest szansa ze po stu procentowym tescie badajacym umiejetnosci sprzedawcy przez tajemniczego klienta otrzymuje się stowke. nie bronie tej firmy ale dla osoby mlodej moze to byc atrakcyjna oferta pracy. jesli tylko ma szczescie i odrazu jest zatrudniona na umowe o prace.
pozdrawiam
1
romek 2015-06-30 13:34:12
W sumie niczego więcej sie po obi nie spodziewałem, pensja rzedu 2000-2300 to jest bardzo dobra kwota jak za taką prace, konkurencja wcale nie płaci lepiej, a pamiętajmy, że ludzie w tym kraju potrafią pracowac i utrzymac się za 1300 złotych. Fajnie tez, że przeważnie zawsze kogoś szukają, to dobra alternatywa.
wścibska 2015-08-25 10:48:55
Wszyscy troche ubarwiają OBI w Piotrkowie Trybunalskim, wiec potrzeba tu troche słów prawdy.Kiedyś tam pracowałam, wiec opowiem co i jak wyglada.
Na początek zatrudniają na 3/4 etatu za 1600 brutto. I tak jest tam zatrudnionych połowa pracowników. Na pełnym etacie, który dostać bardzo ciężko to max 1500-1600zł na reke dostaniecie. Za weekendy nikt nie ma premii, odbiera sie je w tygodniu
Za nadgodziny nie płącą, wszystko jest do odbioru. Niektórzy kierwonicy w porządku, a inni bardzo aroganccy i chamscy.
Jedyne co życie psuje pracownikom w markecie, to zastępca dyrektora K.Ś. . Karierowicz i prostak, gnębi kierowników,
co odbija sie to później na pracownikach. Przez niego ludzie muszą zostawać nadgodziny(po 22ej) których potem nawet odebrać nie można.
Najgorzej trafić na dział Ogród i Budowlany. Jak widziałam jak chłopaki tam tyrają to szkoda ich sie czasami robiło.
Przerzucanie całej palety worów z zaprawami, albo płytek każdego tam dojedzie. Jeszcze ich kierowniczka,co zastrasza ich wszystkich na dziale i traktuje jak niewolników.
Prace w OBI odradzam, nie zarobicie a wykorzystają was do granic możliwośći.Wymagają dużo, ale już tyle nie płaca.
Można tam iść jak sie ma nóż na gardle, na przeczekanie.
1
każia 2015-09-01 16:55:48
w internecie znalazłam sporo ofert pracy firmy OBI Market Budowlany , między innymi na stanowisko doradcy klienta w Opolu, pracownika biura marketu do spraw personalnych i administracji w Gdańsku, młodszego doradcę klienta i młodszego pracownika działu przyjęcia towaru w Zabrzu, doradcy klienta w Chojnicach i Lesznie
jak zawsze 2015-09-25 19:35:08
Masz rację, Biały Miś to typowy chłopek ze wsi, na dodatek spod Kielc hehehe. Pseudo dyrektor, pseudo góral z Krynicy to również typ chłopka pańszczyźnianego. Ostatnio mieli kierownicy szkolenie z couczem, o metodach pracy, mobilizacji w pracy i takie tam. Ogólnie wyszła niezła jatka, bo zamiast o swoich słabych i mocnych stronach, zaczęli nawijać jak chłopki pańszczyźniane traktuja swoich pracowników. Obóz pracy do 22-23. Brak odbioru godzin, słabo z urlopami, ogólna bryndza. Ciekawe kiedy to szkolenie odbije się dyrekcji czkawką i polecą głowy, oczywiście chłopków. Czekam z niecierpliwością.
Jak zawsze 2015-09-27 13:12:33
Po co pracujesz jak tak jest zle sieroto
jak zawsze 2015-09-28 02:55:15
Aby mieć na piwo tempa dzido.
opinia1 2015-09-28 17:03:50
eh.. dziwi mnie opinia ludzi ktorzy sie tu wypowiadaja.. jesli cokolwiek im nie odpowiada w pracy..droga wolna.. ale nie..najlepiej innych oczerniac..ludzi ktorzy daja ci prace.. ludzi ktorzy trzymaja poziom zeby ogarnac wszystkie te procedury..ale najprosciej przeciez krytyke przedstawic...moze najpierw warto spojrzec na siebie a nie krytykowac ludzi ktorzy an t nei zasłuzyli..eh
1
Bialy Miś dręczy dziś ! 2015-09-28 17:19:20
Widać masz zbyt mały mózg, by to wszystko zrozumieć. Jesli by ludzie pracowali za godziwe pieniądze, to by nie było tylu obiekcji. Dostajesz umowe śmieciową, albo 3/4 etatu i wymaga sie rzeczy niestworzonych, jeśli przystajesz na takie warunki to jest twoja sprawa. My pracownicy, chcemy by nas szanowano, a nie traktowano jak bydło zaprzęgowe. Żyj za 1280 zł, to może ci sie oczy otworzą!
contra 2015-09-28 17:25:33
"Aby mieć na piwo tempa dzido. " ..bogactwo wypowiedzi az przeraża...kto to wogule pisze,,???.. co to za ludzie wypowiadaja sie w taki sposob.. Naprawde tak zle wam sie pracuje w tej firmie? Prosze bardzo przeniesc sie do innego miasta..czy beda cie widac z kwiatami?.. watpie. Docencie w koncu to co jest przed wami..jest ciiezko.owszem..ale bez tej pracy tego wszystkiego by nie było..W Piotrkowie jest utrzumany poziom dzieki dyrekcji..i gdyby nie oni..moze duzo mniej osob pracowało by w markecie.. oczywiscie ludzie pracuja ciezko i realizuja wyniki..ale to całosc tworzy to co mamy.. to do czego doszlismy.. docenmy to...bo nigdy nie wiadomo czy nie bedzie gorzej..
3
Dzień Dobry 2015-09-28 17:45:43
Poziom Twojej ortografii też przeraża, dwa błędy w jednym wyrazie, informacja na przyszłość, pisze sie "w ogóle" . Napisz nam, do czego doszliśmy? "W Piotrkowie jest utrzymany poziom dyrekcji",pracownicy wiedzą jakim w jaki sposób słowny Grzesio & Krzysio rozmawiają z kierownikami. Lubisz być zgnojonym pracownikiem i siedzieć cicho pod miotłą, to siedzieć i sie nie wypowiadaj. W Piotrkowskim OBI jest cały czas przykręcanie śruby, a dlaczego? Bo nasz pseudo góral wymyślił sobie gówniane umowy agencyjne dla kasjerek i umowy na niecały etat i robi wyniki tanim kosztem.
Nikt 2015-09-28 19:08:47
O której moze wiecie jest moda na sukces
nie taki straszny diabeł... 2015-09-29 19:23:14
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :)

Bardzo miło wspominam pracę w OBI.
Największą zaletą są LUDZIE, to dzięki NIM praca staje się milsza i
codzienne obowiązki nie są już takie monotonne i uciążliwe.
Praca, jak praca- moim zdaniem w Piotrkowie za te pieniądze jest średni wybór i nie ma co wybrzydzać.
Przyznaję, że na dziale Budowlanym i Ogród trzeba się napracować, ale nie przesadzajmy- są też chwile luźniejsze i często wykonywane zdania nie wymagają aż takiego wysiłku fizycznego- bardziej umysłowego :)

W osobie Dyrektora zawsze widziałem wsparcie, w każdej sprawie, nie było sytuacji, że nie chciał mi pomóc- chyba, że naprawdę nie mógł- to samo kierownicy.

Zastępca Dyrektora jest bardzo zorganizowany i wymagający , nieraz z drobiazgową dokładnością sprawdza powierzone pracownikom zadania. Tylko czy to jest złe? Pewnie tak, dla większości to są przejawy złośliwości i upierdliwości ja również miałem takie odczucia, gdy tam pracowałem. Teraz po czasie widzę, jak wiele tych samych zachowań "odziedziczyłem" po Panu K.
Dyrektor nie może dać sobie wejść na głowę :) Pracowałem wcześniej w innej firmie i jest bez porównania. Tutaj z Dyrektorami można normalnie pogadać, pośmiać się i nieraz potrafili zakasać rękawy i przerzucać z pracownikami pudła :)

W Obi poznałem wiele osób z którymi teraz jesteśmy bardzo dobrymi znajomymi :) Będę wspominał tę pracę bardzo miło i zachęcam każdego, żeby na własnej skórze się przekonał, jak jest naprawdę, a nie czytał dziecinne komentarze, rodem z Pudelka.

Wynagrodzenie mogłoby być większe, ale to powinno się mieć pretensje do Państwa i rządzących a potem i w mniejszym stopniu do Dyrektora sklepu, który niewiele ma do powiedzenia na temat wysokości pensji. Praktycznie co miesiąc dostawałem premię targetową, kiedyś były jeszcze premie za tajemniczego klienta i nawet 300zł w miesiącu mogło wpaść.

Jeżeli ktoś jest pracowity, otwarty , komunikatywny i nie uważa, że praca w takim sklepie jest poniżej jego kompetencji to pewnie będzie miał takie same odczucia, jak ja.

Nie chcę , żeby mój komentarz był odebrany, jako cukierek skierowany w stronę Dyrekcji, po prostu zdziwiłem się, jak można tak oczerniać ludzi , którzy średnio na to zasługują.

Ciekawe , jak Ty czy Ty byś się zachowywał na ich miejscu?! Założyć białą koszulę każdy może, ale ciężar obowiązków i obciążenie psychiczne nie jednego by zgniotło :)

Oj, tak się rozpisałem, ale nie planowałem :)
3
stolica Gruzji 2015-09-30 10:09:54
To bardzo ciekawe co piszesz, ale co na to twój lekarz?
nie taki djabel straszny 2015-09-30 11:18:15
Podpowiada mi ,żeby nie karmić trolla
stolica Gruzji 2015-09-30 13:10:16
Szkoda, że z ortografii nikt ci nie podpowiada.
nie taki straszny diabeł... 2015-09-30 13:30:42
Tyle nicków, a ktoś musiał zainspirować się moim i na dodatek z błędem. Ja Ciebie nie obrażam więc nie rozumiem, dlaczego Ty to robisz ,ale trudno . Może lepiej trzymajmy się merytoryki strony .
Coś 2015-09-30 17:15:33
Mam problem jak sie robi zupę z kurek prosze pomóżcie widzę dużo ciekawych propozycji na obiad
Obserwuj ten wątek! 2015-09-30 23:17:35
"nie taki djabel straszny" Ty chyba pracowałeś w innym markecie, lub też pracowałeś na kolanach u dyrekcji, skoro tak im słodzisz. Jaka jest prawda, to wszyscy w markecie wiedzą i nikomu taki dennym komentarzem oczu nie zamydlisz. Te Twoje wypociny, to zwykły bełkot, który mija sie ze stanem rzeczywistym. Każdy w markecie powie, że Biały Miś to jest menda a nie człowiek, jest tu tylko po to żeby utrudnić życie innym, bo współpracować z ludźmi nie umie.
bos 2015-10-01 21:57:28
Wydaje mi się, że jak ktoś skupia się na pracy to nie będzie miał żadnych problemów, praca jest jak każda inna czy to jako sprzedawca czy też na innym stanowisku, no ale jeśli ktoś chce zarobić to zarobi i nie będzie bardzo narzekał, zarobki nie są takie złe, spokojnie jest szansa żeby zarabiać nawet te 2000.
bingo 2015-10-02 08:08:56
Przy średniej krajowej ponad 4000 PLN brutto, ty masz czelność pisać żę 2000 na rękę to jest zarobek? No chyba że tygodniowo, to się zgodzę, nawet brutto. Ale skoro Polak, we własnym kraju daje się doić jak krowa na łące, to już tylko i wyłącznie na swoje życzenie. Czy za tę bajońską sumę 2000 stać cię na co kolwiek? Na wyjazd do Grecji czy weekend na mazurach? No chyba pod namiotem. Zastanówmy się za ile pracujemy i walczmy o swoje godne wynagrodzenie.
Włoski 2015-10-02 10:39:31
bos jeśli jesteś na stanowisku kierownika w OBI to może i zarabiasz te 2 tys., ale nie szary pracownik. Nie ma tu dodatku że pracujesz weekend, za nadgodziny nikt nie płaci, tylko masz "do odbioru". Możesz dostać premie od obrotów jeśli sie wyrobimy, ale to 70 zł na reke. Tu każdy chce być godnie nagradzany za swoją prace, a nie dostawać resztek z talerza. Wyobraź sobie sytuacje, dostajesz wypłaty 1300-1400zł, musisz tu dojechać do pracy, a nie jesteś z Piotrkowa. Jedzenie + rachunki i nie masz pensji. Za takie pieniądze pracujesz tylko żeby jakoś przeżyć i nic więcej. Takie pieniądze, to jest niewolnicza pensja!
Big 2015-10-02 15:52:52
Nikt nie ma obowiazku tu pracowac. Skoro w innych instutucjach rozdaja lepsze pieniadze to droga wolna..z tego co widac w mediach wiele osob strajkuje i to w zawodach ktore naprawde wymagaja ciezkiej i odpowiedzialnej pracy..rzecz jasna ze kazdy chce godnie zyc..ale wiekszosc spoleczenstwa nie stac na coroczne wakacje..taka polityka..warto moze poruszyc wyzej istniejace organy wladzy..
jago 2015-11-01 18:54:08
Hej Wam. Poszukuje obecnie pracy i w sumie robię mały researach. Sporo już się o nich dowiedziałem , ale to raczej bardziej techniczne kwestie mnie interesowały. Teraz z kolei pytanie jak jest z atmosferą? Co do Twojego postu @big to zgadzam się , że nikt nikogo nie zmusza do pracy tutaj. Dla mnie praca tutaj jest jak najbardziej na plus
stolica Gruzji 2015-11-03 20:12:33
Jako uchodzca, dostaniesz w Niemczech większy zasiłek, niż jako pracownik niemieckiego Obi w Polsce.
Obi w !@#$ cie robi. 2015-11-07 11:41:15
W OBI nie zarobisz, dadzą Ci umowe na na 3/4 etatu na początek, przez najbliższe pół roku albo i rok. Nadgodziny niepłatne, tu sie robi wszystko najtańszym kosztem. Największy cham pojechał wrócił do Kielc, tak że atmosfera sie poprawia :)
2
kret 2015-11-12 01:34:01
W Obi szukają doradcy klienta. Wg. oferty zadania pracownika to: zapewnianie profesjonalnej obsługi klientów w sklepie i aktywne doradztwo i pomoc klientowi w zakupach. Jest zatrudnienie na umowę o pracę i pakiet socjalny w którego skład wchodzi między innymi opieka medyczna. Zapewniają też różne szkolenia.
systak 2015-11-16 19:25:42
@kret to fajnie że dają umowę o pracę, a i te benefity wyglądają zachęcająco. myślę że można spróbować.
gidro 2015-11-18 23:14:30
Nie trzeba też posiadać dużego doświadczenia, no ale jednak pracownik jest chyba rozliczany z tego co zrobił.
bonzo 2015-11-21 02:16:15
spotkałem się z niejednym przypadkiem, gdzie ludzie nie byli zachwyceni z warunków, więc lepiej popracować trochę a potem decyzję podjąć czy dane warunki odpowiadają czy nie.
adrian 2016-01-25 15:50:06
gidro, akurat to oni na doradce klienta w ogóle nie wymagaja doświadczenia. Co najwyżej znajomość asortymentu jednego z działów marketu OBI będzie dodatkowym atutem, ale jest umowa o pracę.
siso 2016-02-23 18:17:45
ważne, że jest umowa o pracę bo to daje stabilność zatrudnienia ewidentnie. ponadto mają naprawdę sporo ofert więc każdy znajdzie coś dla siebie, również szukają pracowników serwisu towarowego w lesznie, nie wymagają doświadczenia, przyuczają do pracy w serwisie
iwan 2016-03-01 16:15:25
To, że przyuczają do pracy to bardzo duzy plus, ponieważ na Doradcę Klienta również trzeba wiedziec i znac wiele rzeczy, znać asortyment sklapu i zbadać dokładnie potrzeby klientów by dobrze doradzic wybór produktu.
październik 2016-03-07 21:18:53
Widać, że w ten sposób są otwarci na młode osoby @siso, skoro nawet nie wymagają doświadczenia. Wbrew pozorom to bardzo istotne, bo trudno niedoświadczonym znaleźć zatrudnienie.
4567 2016-03-10 20:26:57
no wlasnie to dorbze o nich swiadczy ze daja tez szanse mlodym ososbom/ studentom no bo przeciez oni tez gdzies musza zdobyc dosiwadczenie i sie czegos naucyzc :)
lucy 2016-03-12 20:46:27
na szczęście @4567 tym z doświadczeniem też oferują pracę. Dwuletnie doświadczenie na stanowisku kierowniczym w handlu detalicznym i możesz startować na Kierownika Działu Sprzedaży.
romek 2016-05-12 12:17:02
Jezeli ktoś jest ziantereswoany praca u nich, to jest dobry moment na aplikowanie ponieważ prowadza dosyć duża rekrutacje na rozne stanwosika wiec pewnie sie ktos załąpie
refre 2016-05-27 10:32:29
a ile zarabia kierownik?
romek 2016-06-19 11:24:52
nie mam pojecia ale z pewnoscia wiecej niz zwykly pracownik, ma pewnie umowe jakies ponad 2000tysiace podstawy plus jakies premie oraz benefity, ale za to musi jakos mobilizowac zespol by ktos tez musial zapracowac na jego sukces no nie oszukujmy sie :)
Bonanza 2016-07-08 10:29:32
Kierownicy od 3200zł Brutto...
ilo 2016-07-11 19:37:54
a Kierownik Działu Przyjęcia Towaru w Warszawie więcej?
Zostaw swoją opinię o OBI - Piotrków Trybunalski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI