Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o OBI

Pracowałeś w firmie OBI i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
obi niewolników z Nas robi - 2013-05-13 18:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w Obi od trzech lat ,nie polecam nikomu zarobki oszałamiają
1500,00zł porażka zero docenienia pracownika kierownicy do bani do szkoły ich wysłać żeby nauczyli się wysławiać i szanować kolegów .
Dyrekcja nie widzi ,że w 99,99% kierownicy do zwolnienia. Zwalniają pracowników a powinni zacząć od KIEROWNIKÓW SZCZEGÓLNIE NADZÓR KASOWY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Pierogi z mięsem - 2013-05-20 21:14:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o kase to dostanie pewnie tak jak wszyscy czyli 1600 zł brutto, 1700 max!. Wszyscy mamy umowę o pracę, była ona podpisana na rok. Jak teraz wygląda proces rekrutacyjny - nie mam pojęcia. Byle Pani męża nie wrzucili na dział ogród, bo tam jest porażka.
zdjecie uzytkownika
żeluś - 2013-05-28 09:14:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co jest nie tak z tym ogrodem ?
zdjecie uzytkownika
mis - 2013-05-29 22:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co książkę piszesz :)
zdjecie uzytkownika
Pracuś - 2013-06-02 22:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak naprawdę na każdym dziale jest jakiś mankament. Na logistyce np. nie ma co liczyć na sprawiedliwość. Pani koordynator (na logistyce nie ma kierownika tylko jest koordynator - funkcja taka sama tylko inna nazwa) ustala grafik pod siebie. Już kolejny miesiąc z rzędu pracuje tylko od poniedziałku do piątku i to tylko poranne zmiany (każdy w obi pragnie takich ranków jak najwięcej), do tego ma wszystkie weekendy wolne. Zwykli pracownicy muszą zapieprzać popołudniówki i liczyć, że chociaż jeden weekend dostaną wolny (a zdarza się, że nawet jednego nie dostają), podczas gdy Pani koordynator sobie w weekendy odpoczywa. Każdy by chciał pracować od pon-piątku w godzinach 8-16 i do tego mieć weekendy wolne... Najgorsze jest to, że nikt z tym nic nie robi.
zdjecie uzytkownika
żeluś - 2013-06-04 18:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie.Robiłem zakupy .Jest tam ładnie. Miła, kompetentna osoba mi doradzała,jestem zadowolony z zakupu
zdjecie uzytkownika
sylwia - 2013-06-06 08:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorzej mają na kasach robią na 3/4 etapu a tyle im obiecywano sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w tym obi nikomu nie polecam tam pracy
zdjecie uzytkownika
żeluś - 2013-06-12 07:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem dać do zrozumienia Waszym przełożonym że mają bardzo dobry personel.
zdjecie uzytkownika
Doradca klienta - 2013-07-03 19:40:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obi tak to robi,że nie przedłuża umowy.
A u nas znowu zwalniają po jednej osobie z działu.
Prawdopodobnie za nie wyrabianie targetów,limitów miesięcznych.
Jeszcze trochę,a nie będzie komu obsługiwać klientów.
Przyjmują jakiś Worków,co bladego pojęcia o asortymencie nie mają.
Kliencie pisz skargi do sieci,gdy widzisz ,gdy pracownik tyra i obsługuje 2-3 klientów na raz.
Ja chcę dobrze obsługiwać i mieć czas by każdego wysłuchać.
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-07-09 18:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te limity czy targety to są indywidualne dla każdego pracownika czy może są one przyznawane na dział.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-10 09:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do której się siedzi w OBI Piotrków Trybunalski?
zdjecie uzytkownika
Doradca klienta - 2013-07-10 16:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz target na dział i na sklep,z czego ten drugi jest ważniejszy.
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-07-13 12:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jeśli określony dział nie zrobi targetu to w jaki sposób wybierają osobę którą zwolnić? Losowanie jest czy co?
zdjecie uzytkownika
GalAnonim - 2013-07-15 03:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie piszcie już takich głupot, że zwalniają pracowników za nie wyrabianie targetu. Po prostu wszystkim kończyły się umowy, więc część osób niestety nie miała umowy dalej przedłużonej. Poza tym w opinii zdecydowanej większości pracowników centrala specjalnie zawyża targety, żeby nie wyrobić premii. To już jednak inna kwestia...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-18 00:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gal anonim czy możesz powiedzieć na jaki okres czasu dostaje się umowę zaczynając prace w firmie OBI?
zdjecie uzytkownika
Jaskotel - 2013-08-11 10:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drodzy pracownicy Obi Piotrków, niestety prawda jest taka, że jako nowo otwierany market mieliście grubo nadstan pracowników. Takie są realia. Zawsze nowo otwierany market ma więcej załogi. Wasze targety i utargi spadły poniżej oczekiwań. Okrutna prawda, trzeba zwalniać .Przyzwyczajajcie sie do 70-80 etatów. Co do zostawania po godzinach, długo tak nie wytrzymacie i dojdzie do konfliktu z dyrekcją. Zaczniecie olewać prace jak w marketach w Łodzi, chodzić na zwolnienia, brać urlopy na żądanie ( sa giganci co gdzieś z 10 mają ). Musicie sie znieczulić, jesteście tylko robocikami, firma ma was gdzieś, dyrekacja też. Nie podoba się - na wasze miejsca sa nowe CV. Tak niestety działają wielkie sieci, połykają maluczkich.
zdjecie uzytkownika
tt - 2014-02-23 23:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety, ale trochę zgadzam się z Jaskotel, chociaz nie całkiem, faktem jest, że OBI to korporacja, tam na jedno miejsce jest kilku chętnych.
zdjecie uzytkownika
Dewastator - 2014-04-06 13:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [z wewnątrz - 2013-03-24 23:18:08]:
Ciekawe który z leżących bykiem w gabinecie, zastępców dyrektora dostał polecenie wypisywania peanów ku czci dyrekcji i pomniejszych rozkazodawców. To że w innych przedsiębiorstwach bywa gorzej , naprawdę nie znaczy że w OBI jest dobrze. A już zupełnie nie oznacza że praca w OBI spełnia jakiekolwiek europejskie standardy.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-14 14:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OBI to korporacja, wiadomo, ale słyszałam, że jak na korporacje to dobrze płaca w miarę, chociaż dla mnie od strony klienta to mogliby usprawnić jakoś system komunikacyjny, bo ja ostatnio byłem i pytałem o cenę kwiatka to nikt mi nie mógł znaleźć po kodzie kreskowym.. no i przy kasie się dowiedziałem.
zdjecie uzytkownika
kleofas - 2014-12-30 14:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nieśmiało widze od dawna na tym forum w tym wątku o obi przewija się temat finansowy ale nie wiem dlaczego nikt jeszcze nie podał konkretów. mam więc pytanie do obecnych pracowników tej firmy: ile u was się teraz zarabia na rękę i czy może firma poszukuje jakichś nowych ludzi do pracy? fajnie jakbyście szybko odpisali to może wkrótce się spotkamy
zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-01-15 16:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba nikogo nie szukaja bo nikt sie nie odzywa albo po prostu nikt nic nie wie i nie moze nic wiecej poweidziec. taki nowy wymiar ludzki ze nie chca sie dzielic swoja wiedza. chyba ze na fejsie. no coz ja szukam dalej mam nadzieje, ze ktos jednak cos napisze i ejszcze pochawli się zarobkami tutaj na forum.
zdjecie uzytkownika
adrian - 2015-03-20 18:54:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto by pomyślał, że obi tak to robi ;). W takim razie skoro nikogo nie suzkają obecnie, to warunki sa w stu procentach w porzadku, tak? ze nikt nie odchodzi, nikogo nie zwalniają, dziwne to trochę, bo wiem jak to wygląda u konkurencji. W ogóle zapytam ile orientacyjnie ma się na reke pracując na dziale przy obsłudze klienta, bedzie 1600?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-03-24 12:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Adrian,tyle to dostaniesz jak będziesz zatrudniony na początku jako Młodszy Doradca Klienta.Przyjdź,przepracuj.Bądź sumienny i uczciwy a zobaczymy.
zdjecie uzytkownika
Radi - 2015-04-12 21:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako zwykły pracownik z premiami chyba w żadnym sklepie Obi nie zarobicie więcej niż 2000. Osobiście się nie spotkałem aby ktoś tyle zarobił. No ale od reguły bywają wyjątki.
zdjecie uzytkownika
student - 2015-04-29 04:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, a jak z e stawkami dla studentów na stanowisku doradcy klienta, wiecie może? w ogóle jest tu szans ana umowe o prace, czy OBI proponuje głównie zlecenie?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy OBI?
Zadaj pytanie