Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o OBI

Pracowałeś w firmie OBI i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
z zewnątrz - 2013-03-21 21:44:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
...po spotkaniu z 'menadżerem' w Piotrkowie Trybunalskim, podczas którego 10 razy usłyszałem, że Pan już 13 lat siedzi w tej branży, zrobiło mi się szkoda WAS pracowników tej firmy.

ZADUFANE W SOBIE KIEROWNICTWO NIE PRZYJMUJE SŁOWA KRYTYKI.

Niech tak będzie. Szkoda, że w ostatni weekend w OBI było tylko 800 osób. W Castoramie kilka tysięcy. W dodatku nietrafiona kampania reklamowa w TV.

NIEDŁUGO ZAMKNĄ TEN (usunięte przez administratora).

Pozdrawiam i współczuję.
zdjecie uzytkownika
z wewnątrz - 2013-03-24 23:18:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Drodzy koledzy i koleżanki, czytam te wszystkie opinie, słowa, i zastanawiam sie gdzie pracujecie, bo chyba nie w tym obi ktorego tyczy to forum. Uno raz- kasjerki maja trudna sytuacje, ale zastanawiam sie czy w innych firmach jest inaczej. Wszedzie tak jest albo nawet i gorzej. I z tego co wiem, to nie wina naszej dyrekcji... kto pracuje wie o co chodzi. Uno dwa, kierownicy w naszej firmie sa zajebisci, staraja sie jak mogą, chodza na rękę, i zawsze można sie dogadać. Nie pamiętam kiedy byli tacy okrutni i bez duszni. To samo można powiedzieć o dyrekcji, 3 osoby, 3 różne charaktery. Ale z każdym można pogadać, jeśli któryś zleci jakaś prace, a Ty wiesz ze sie nie wyrobisz, wystarczy powiedzieć, nigdy nie naciskaja. Ale widać, jeśli ktoś nie chce pracować, zawsze znajdzie ale, jeżeli chce, to zawsze znajdzie sposób. Zastanawiam sie w jakiej innej firmie ludzie maja tak dobrze jak tu? Gdzie jeżeli coś potrzeba, wystarczy powiedzieć, a w miare możliwości zostanie to zrobione. Co do związków zawodowych, to czy szanowni koledzy współpracownicy zdaja sobie sprawe ze nie bedzie imprez firmowy, socjalnego na świeta, itp? Juz nie mówiac o złej firmie która jednej ze swoich pracownic z pakietu socjalnego co miesiac dawała konkretna sume na leki dla jej chorego dziecka. Tak wiec...
zdjecie uzytkownika
Róża - 2013-03-25 00:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lizus czy ktoś tu stara się oszukać ludzi? A może ktoś "ważny" próbuje troche poprawić opinie o tym markecie? Guzik prawda, że jak się nie wyrobisz to są wyrozumiali. Ma to być zrobione i już. A niby dlaczego siedzimy po godzinach, albo po wieczornym obchodzie musimy zostać dłużej po zamknięciu sklepu? BO COŚ SIĘ NIE PODOBA I TRZEBA TO ZROBIĆ JUŻ! Więc gdzie tu ta wyrozumiałość? Niech Pan nie mówi, że ludziom się nie chce pracować, bo pracownicy zapieprzają jak woły (szczególnie na ogrodzie). A co do kierowników to faktycznie są w porządku (a przynajmniej zawsze byli). Pozdrowienia dla pracowników.
zdjecie uzytkownika
z wewnątrz - 2013-03-29 22:46:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Róża", jakby na to nie patrzeć taka praca jest na każdym markecie, więc człowiek godzący się na pracę w nim niestety musi się z tym liczyć. Jednak chciałbym zwrócić uwagę, że nasza "góra" załatwiła nam pakiet socjalny, którego miało nie być na święta. A poza tym nikt nikogo nie trzyma tam na siłę, więc jeśli naprawdę tak jest źle to może lepiej zmienić pracę niż się tak męczyć? Każdy jest odpowiedzialny za swój los i tylko od nas samych zależy co mamy. A jeśli coś się nam nie podoba to tylko od nas zależy kiedy i czy to zmienimy.
zdjecie uzytkownika
ala - 2013-05-08 20:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak teraz pracuje się w OBI? Możecie napisać mi coś więcej na temat warunków pracy jakie tam panują? Chodzi mi głównie o to jaką kasę można tam zarobić? Mąż w najbliższych dniach ma tam rozmowę w sprawie pracy i szukamy jakiś informacji. Dają tam umowę o pracę a jeśli nie to jaką umowę się dostaje? Jak jest socjalem? Z góry dziękuję wszystkim za pomoc
zdjecie uzytkownika
obi niewolników z Nas robi - 2013-05-13 18:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w Obi od trzech lat ,nie polecam nikomu zarobki oszałamiają
1500,00zł porażka zero docenienia pracownika kierownicy do bani do szkoły ich wysłać żeby nauczyli się wysławiać i szanować kolegów .
Dyrekcja nie widzi ,że w 99,99% kierownicy do zwolnienia. Zwalniają pracowników a powinni zacząć od KIEROWNIKÓW SZCZEGÓLNIE NADZÓR KASOWY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Pierogi z mięsem - 2013-05-20 21:14:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o kase to dostanie pewnie tak jak wszyscy czyli 1600 zł brutto, 1700 max!. Wszyscy mamy umowę o pracę, była ona podpisana na rok. Jak teraz wygląda proces rekrutacyjny - nie mam pojęcia. Byle Pani męża nie wrzucili na dział ogród, bo tam jest porażka.
zdjecie uzytkownika
żeluś - 2013-05-28 09:14:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co jest nie tak z tym ogrodem ?
zdjecie uzytkownika
mis - 2013-05-29 22:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co książkę piszesz :)
zdjecie uzytkownika
Pracuś - 2013-06-02 22:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak naprawdę na każdym dziale jest jakiś mankament. Na logistyce np. nie ma co liczyć na sprawiedliwość. Pani koordynator (na logistyce nie ma kierownika tylko jest koordynator - funkcja taka sama tylko inna nazwa) ustala grafik pod siebie. Już kolejny miesiąc z rzędu pracuje tylko od poniedziałku do piątku i to tylko poranne zmiany (każdy w obi pragnie takich ranków jak najwięcej), do tego ma wszystkie weekendy wolne. Zwykli pracownicy muszą zapieprzać popołudniówki i liczyć, że chociaż jeden weekend dostaną wolny (a zdarza się, że nawet jednego nie dostają), podczas gdy Pani koordynator sobie w weekendy odpoczywa. Każdy by chciał pracować od pon-piątku w godzinach 8-16 i do tego mieć weekendy wolne... Najgorsze jest to, że nikt z tym nic nie robi.
zdjecie uzytkownika
żeluś - 2013-06-04 18:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie.Robiłem zakupy .Jest tam ładnie. Miła, kompetentna osoba mi doradzała,jestem zadowolony z zakupu
zdjecie uzytkownika
sylwia - 2013-06-06 08:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorzej mają na kasach robią na 3/4 etapu a tyle im obiecywano sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w tym obi nikomu nie polecam tam pracy
zdjecie uzytkownika
żeluś - 2013-06-12 07:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem dać do zrozumienia Waszym przełożonym że mają bardzo dobry personel.
zdjecie uzytkownika
Doradca klienta - 2013-07-03 19:40:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obi tak to robi,że nie przedłuża umowy.
A u nas znowu zwalniają po jednej osobie z działu.
Prawdopodobnie za nie wyrabianie targetów,limitów miesięcznych.
Jeszcze trochę,a nie będzie komu obsługiwać klientów.
Przyjmują jakiś Worków,co bladego pojęcia o asortymencie nie mają.
Kliencie pisz skargi do sieci,gdy widzisz ,gdy pracownik tyra i obsługuje 2-3 klientów na raz.
Ja chcę dobrze obsługiwać i mieć czas by każdego wysłuchać.
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-07-09 18:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te limity czy targety to są indywidualne dla każdego pracownika czy może są one przyznawane na dział.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-10 09:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do której się siedzi w OBI Piotrków Trybunalski?
zdjecie uzytkownika
Doradca klienta - 2013-07-10 16:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz target na dział i na sklep,z czego ten drugi jest ważniejszy.
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-07-13 12:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jeśli określony dział nie zrobi targetu to w jaki sposób wybierają osobę którą zwolnić? Losowanie jest czy co?
zdjecie uzytkownika
GalAnonim - 2013-07-15 03:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie piszcie już takich głupot, że zwalniają pracowników za nie wyrabianie targetu. Po prostu wszystkim kończyły się umowy, więc część osób niestety nie miała umowy dalej przedłużonej. Poza tym w opinii zdecydowanej większości pracowników centrala specjalnie zawyża targety, żeby nie wyrobić premii. To już jednak inna kwestia...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-18 00:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gal anonim czy możesz powiedzieć na jaki okres czasu dostaje się umowę zaczynając prace w firmie OBI?
zdjecie uzytkownika
Jaskotel - 2013-08-11 10:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drodzy pracownicy Obi Piotrków, niestety prawda jest taka, że jako nowo otwierany market mieliście grubo nadstan pracowników. Takie są realia. Zawsze nowo otwierany market ma więcej załogi. Wasze targety i utargi spadły poniżej oczekiwań. Okrutna prawda, trzeba zwalniać .Przyzwyczajajcie sie do 70-80 etatów. Co do zostawania po godzinach, długo tak nie wytrzymacie i dojdzie do konfliktu z dyrekcją. Zaczniecie olewać prace jak w marketach w Łodzi, chodzić na zwolnienia, brać urlopy na żądanie ( sa giganci co gdzieś z 10 mają ). Musicie sie znieczulić, jesteście tylko robocikami, firma ma was gdzieś, dyrekacja też. Nie podoba się - na wasze miejsca sa nowe CV. Tak niestety działają wielkie sieci, połykają maluczkich.
zdjecie uzytkownika
tt - 2014-02-23 23:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety, ale trochę zgadzam się z Jaskotel, chociaz nie całkiem, faktem jest, że OBI to korporacja, tam na jedno miejsce jest kilku chętnych.
zdjecie uzytkownika
Dewastator - 2014-04-06 13:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [z wewnątrz - 2013-03-24 23:18:08]:
Ciekawe który z leżących bykiem w gabinecie, zastępców dyrektora dostał polecenie wypisywania peanów ku czci dyrekcji i pomniejszych rozkazodawców. To że w innych przedsiębiorstwach bywa gorzej , naprawdę nie znaczy że w OBI jest dobrze. A już zupełnie nie oznacza że praca w OBI spełnia jakiekolwiek europejskie standardy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x