Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o OBI

Pracowałeś w firmie OBI i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Doradca klienta - 2013-07-10 16:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz target na dział i na sklep,z czego ten drugi jest ważniejszy.
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-07-13 12:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jeśli określony dział nie zrobi targetu to w jaki sposób wybierają osobę którą zwolnić? Losowanie jest czy co?
zdjecie uzytkownika
GalAnonim - 2013-07-15 03:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie piszcie już takich głupot, że zwalniają pracowników za nie wyrabianie targetu. Po prostu wszystkim kończyły się umowy, więc część osób niestety nie miała umowy dalej przedłużonej. Poza tym w opinii zdecydowanej większości pracowników centrala specjalnie zawyża targety, żeby nie wyrobić premii. To już jednak inna kwestia...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-18 00:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gal anonim czy możesz powiedzieć na jaki okres czasu dostaje się umowę zaczynając prace w firmie OBI?
zdjecie uzytkownika
Jaskotel - 2013-08-11 10:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drodzy pracownicy Obi Piotrków, niestety prawda jest taka, że jako nowo otwierany market mieliście grubo nadstan pracowników. Takie są realia. Zawsze nowo otwierany market ma więcej załogi. Wasze targety i utargi spadły poniżej oczekiwań. Okrutna prawda, trzeba zwalniać .Przyzwyczajajcie sie do 70-80 etatów. Co do zostawania po godzinach, długo tak nie wytrzymacie i dojdzie do konfliktu z dyrekcją. Zaczniecie olewać prace jak w marketach w Łodzi, chodzić na zwolnienia, brać urlopy na żądanie ( sa giganci co gdzieś z 10 mają ). Musicie sie znieczulić, jesteście tylko robocikami, firma ma was gdzieś, dyrekacja też. Nie podoba się - na wasze miejsca sa nowe CV. Tak niestety działają wielkie sieci, połykają maluczkich.
zdjecie uzytkownika
tt - 2014-02-23 23:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety, ale trochę zgadzam się z Jaskotel, chociaz nie całkiem, faktem jest, że OBI to korporacja, tam na jedno miejsce jest kilku chętnych.
zdjecie uzytkownika
Dewastator - 2014-04-06 13:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [z wewnątrz - 2013-03-24 23:18:08]:
Ciekawe który z leżących bykiem w gabinecie, zastępców dyrektora dostał polecenie wypisywania peanów ku czci dyrekcji i pomniejszych rozkazodawców. To że w innych przedsiębiorstwach bywa gorzej , naprawdę nie znaczy że w OBI jest dobrze. A już zupełnie nie oznacza że praca w OBI spełnia jakiekolwiek europejskie standardy.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-14 14:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OBI to korporacja, wiadomo, ale słyszałam, że jak na korporacje to dobrze płaca w miarę, chociaż dla mnie od strony klienta to mogliby usprawnić jakoś system komunikacyjny, bo ja ostatnio byłem i pytałem o cenę kwiatka to nikt mi nie mógł znaleźć po kodzie kreskowym.. no i przy kasie się dowiedziałem.
zdjecie uzytkownika
kleofas - 2014-12-30 14:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nieśmiało widze od dawna na tym forum w tym wątku o obi przewija się temat finansowy ale nie wiem dlaczego nikt jeszcze nie podał konkretów. mam więc pytanie do obecnych pracowników tej firmy: ile u was się teraz zarabia na rękę i czy może firma poszukuje jakichś nowych ludzi do pracy? fajnie jakbyście szybko odpisali to może wkrótce się spotkamy
zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-01-15 16:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba nikogo nie szukaja bo nikt sie nie odzywa albo po prostu nikt nic nie wie i nie moze nic wiecej poweidziec. taki nowy wymiar ludzki ze nie chca sie dzielic swoja wiedza. chyba ze na fejsie. no coz ja szukam dalej mam nadzieje, ze ktos jednak cos napisze i ejszcze pochawli się zarobkami tutaj na forum.
zdjecie uzytkownika
adrian - 2015-03-20 18:54:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto by pomyślał, że obi tak to robi ;). W takim razie skoro nikogo nie suzkają obecnie, to warunki sa w stu procentach w porzadku, tak? ze nikt nie odchodzi, nikogo nie zwalniają, dziwne to trochę, bo wiem jak to wygląda u konkurencji. W ogóle zapytam ile orientacyjnie ma się na reke pracując na dziale przy obsłudze klienta, bedzie 1600?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-03-24 12:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Adrian,tyle to dostaniesz jak będziesz zatrudniony na początku jako Młodszy Doradca Klienta.Przyjdź,przepracuj.Bądź sumienny i uczciwy a zobaczymy.
zdjecie uzytkownika
Radi - 2015-04-12 21:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako zwykły pracownik z premiami chyba w żadnym sklepie Obi nie zarobicie więcej niż 2000. Osobiście się nie spotkałem aby ktoś tyle zarobił. No ale od reguły bywają wyjątki.
zdjecie uzytkownika
student - 2015-04-29 04:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, a jak z e stawkami dla studentów na stanowisku doradcy klienta, wiecie może? w ogóle jest tu szans ana umowe o prace, czy OBI proponuje głównie zlecenie?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-05-25 19:59:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
płacę w Łodzi obecnie zaczynają się od 2000brutto. umowa o pracę na rok. nie ma umowy zlecenie. chyba ze jesteś zatrudniony przez firmę zewnetrzną. niektorzy po kilku latach maja tylko 2300 brutto. pensje nie sa oszalamiajace ale ci ktorzy tam pracuja dluzej niz 2 lata wpadaja w taka zawodowa stagnacje. umowa o prace jest, zwykle przyjmuje sie ludzi ktorzy mieszkaja niedaleko sklepu no i pensja zawsze na czas. do tego po osiagnieciu targetu miesiecznego jest dodatek do pensji. dodatkowo jest szansa ze po stu procentowym tescie badajacym umiejetnosci sprzedawcy przez tajemniczego klienta otrzymuje się stowke. nie bronie tej firmy ale dla osoby mlodej moze to byc atrakcyjna oferta pracy. jesli tylko ma szczescie i odrazu jest zatrudniona na umowe o prace.
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-06-30 13:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie niczego więcej sie po obi nie spodziewałem, pensja rzedu 2000-2300 to jest bardzo dobra kwota jak za taką prace, konkurencja wcale nie płaci lepiej, a pamiętajmy, że ludzie w tym kraju potrafią pracowac i utrzymac się za 1300 złotych. Fajnie tez, że przeważnie zawsze kogoś szukają, to dobra alternatywa.
zdjecie uzytkownika
wścibska - 2015-08-25 10:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszyscy troche ubarwiają OBI w Piotrkowie Trybunalskim, wiec potrzeba tu troche słów prawdy.Kiedyś tam pracowałam, wiec opowiem co i jak wyglada.
Na początek zatrudniają na 3/4 etatu za 1600 brutto. I tak jest tam zatrudnionych połowa pracowników. Na pełnym etacie, który dostać bardzo ciężko to max 1500-1600zł na reke dostaniecie. Za weekendy nikt nie ma premii, odbiera sie je w tygodniu
Za nadgodziny nie płącą, wszystko jest do odbioru. Niektórzy kierwonicy w porządku, a inni bardzo aroganccy i chamscy.
Jedyne co życie psuje pracownikom w markecie, to zastępca dyrektora K.Ś. . Karierowicz i prostak, gnębi kierowników,
co odbija sie to później na pracownikach. Przez niego ludzie muszą zostawać nadgodziny(po 22ej) których potem nawet odebrać nie można.
Najgorzej trafić na dział Ogród i Budowlany. Jak widziałam jak chłopaki tam tyrają to szkoda ich sie czasami robiło.
Przerzucanie całej palety worów z zaprawami, albo płytek każdego tam dojedzie. Jeszcze ich kierowniczka,co zastrasza ich wszystkich na dziale i traktuje jak niewolników.
Prace w OBI odradzam, nie zarobicie a wykorzystają was do granic możliwośći.Wymagają dużo, ale już tyle nie płaca.
Można tam iść jak sie ma nóż na gardle, na przeczekanie.
zdjecie uzytkownika
każia - 2015-09-01 16:55:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w internecie znalazłam sporo ofert pracy firmy OBI Market Budowlany , między innymi na stanowisko doradcy klienta w Opolu, pracownika biura marketu do spraw personalnych i administracji w Gdańsku, młodszego doradcę klienta i młodszego pracownika działu przyjęcia towaru w Zabrzu, doradcy klienta w Chojnicach i Lesznie
zdjecie uzytkownika
jak zawsze - 2015-09-25 19:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację, Biały Miś to typowy chłopek ze wsi, na dodatek spod Kielc hehehe. Pseudo dyrektor, pseudo góral z Krynicy to również typ chłopka pańszczyźnianego. Ostatnio mieli kierownicy szkolenie z couczem, o metodach pracy, mobilizacji w pracy i takie tam. Ogólnie wyszła niezła jatka, bo zamiast o swoich słabych i mocnych stronach, zaczęli nawijać jak chłopki pańszczyźniane traktuja swoich pracowników. Obóz pracy do 22-23. Brak odbioru godzin, słabo z urlopami, ogólna bryndza. Ciekawe kiedy to szkolenie odbije się dyrekcji czkawką i polecą głowy, oczywiście chłopków. Czekam z niecierpliwością.
zdjecie uzytkownika
Jak zawsze - 2015-09-27 13:12:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po co pracujesz jak tak jest zle sieroto
zdjecie uzytkownika
jak zawsze - 2015-09-28 02:55:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aby mieć na piwo tempa dzido.
zdjecie uzytkownika
opinia1 - 2015-09-28 17:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
eh.. dziwi mnie opinia ludzi ktorzy sie tu wypowiadaja.. jesli cokolwiek im nie odpowiada w pracy..droga wolna.. ale nie..najlepiej innych oczerniac..ludzi ktorzy daja ci prace.. ludzi ktorzy trzymaja poziom zeby ogarnac wszystkie te procedury..ale najprosciej przeciez krytyke przedstawic...moze najpierw warto spojrzec na siebie a nie krytykowac ludzi ktorzy an t nei zasłuzyli..eh
zdjecie uzytkownika
Bialy Miś dręczy dziś ! - 2015-09-28 17:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać masz zbyt mały mózg, by to wszystko zrozumieć. Jesli by ludzie pracowali za godziwe pieniądze, to by nie było tylu obiekcji. Dostajesz umowe śmieciową, albo 3/4 etatu i wymaga sie rzeczy niestworzonych, jeśli przystajesz na takie warunki to jest twoja sprawa. My pracownicy, chcemy by nas szanowano, a nie traktowano jak bydło zaprzęgowe. Żyj za 1280 zł, to może ci sie oczy otworzą!
zdjecie uzytkownika
contra - 2015-09-28 17:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"Aby mieć na piwo tempa dzido. " ..bogactwo wypowiedzi az przeraża...kto to wogule pisze,,???.. co to za ludzie wypowiadaja sie w taki sposob.. Naprawde tak zle wam sie pracuje w tej firmie? Prosze bardzo przeniesc sie do innego miasta..czy beda cie widac z kwiatami?.. watpie. Docencie w koncu to co jest przed wami..jest ciiezko.owszem..ale bez tej pracy tego wszystkiego by nie było..W Piotrkowie jest utrzumany poziom dzieki dyrekcji..i gdyby nie oni..moze duzo mniej osob pracowało by w markecie.. oczywiscie ludzie pracuja ciezko i realizuja wyniki..ale to całosc tworzy to co mamy.. to do czego doszlismy.. docenmy to...bo nigdy nie wiadomo czy nie bedzie gorzej..
zdjecie uzytkownika
Dzień Dobry - 2015-09-28 17:45:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poziom Twojej ortografii też przeraża, dwa błędy w jednym wyrazie, informacja na przyszłość, pisze sie "w ogóle" . Napisz nam, do czego doszliśmy? "W Piotrkowie jest utrzymany poziom dyrekcji",pracownicy wiedzą jakim w jaki sposób słowny Grzesio & Krzysio rozmawiają z kierownikami. Lubisz być zgnojonym pracownikiem i siedzieć cicho pod miotłą, to siedzieć i sie nie wypowiadaj. W Piotrkowskim OBI jest cały czas przykręcanie śruby, a dlaczego? Bo nasz pseudo góral wymyślił sobie gówniane umowy agencyjne dla kasjerek i umowy na niecały etat i robi wyniki tanim kosztem.
zdjecie uzytkownika
Nikt - 2015-09-28 19:08:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O której moze wiecie jest moda na sukces
zdjecie uzytkownika
nie taki straszny diabeł... - 2015-09-29 19:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :)

Bardzo miło wspominam pracę w OBI.
Największą zaletą są LUDZIE, to dzięki NIM praca staje się milsza i
codzienne obowiązki nie są już takie monotonne i uciążliwe.
Praca, jak praca- moim zdaniem w Piotrkowie za te pieniądze jest średni wybór i nie ma co wybrzydzać.
Przyznaję, że na dziale Budowlanym i Ogród trzeba się napracować, ale nie przesadzajmy- są też chwile luźniejsze i często wykonywane zdania nie wymagają aż takiego wysiłku fizycznego- bardziej umysłowego :)

W osobie Dyrektora zawsze widziałem wsparcie, w każdej sprawie, nie było sytuacji, że nie chciał mi pomóc- chyba, że naprawdę nie mógł- to samo kierownicy.

Zastępca Dyrektora jest bardzo zorganizowany i wymagający , nieraz z drobiazgową dokładnością sprawdza powierzone pracownikom zadania. Tylko czy to jest złe? Pewnie tak, dla większości to są przejawy złośliwości i upierdliwości ja również miałem takie odczucia, gdy tam pracowałem. Teraz po czasie widzę, jak wiele tych samych zachowań "odziedziczyłem" po Panu K.
Dyrektor nie może dać sobie wejść na głowę :) Pracowałem wcześniej w innej firmie i jest bez porównania. Tutaj z Dyrektorami można normalnie pogadać, pośmiać się i nieraz potrafili zakasać rękawy i przerzucać z pracownikami pudła :)

W Obi poznałem wiele osób z którymi teraz jesteśmy bardzo dobrymi znajomymi :) Będę wspominał tę pracę bardzo miło i zachęcam każdego, żeby na własnej skórze się przekonał, jak jest naprawdę, a nie czytał dziecinne komentarze, rodem z Pudelka.

Wynagrodzenie mogłoby być większe, ale to powinno się mieć pretensje do Państwa i rządzących a potem i w mniejszym stopniu do Dyrektora sklepu, który niewiele ma do powiedzenia na temat wysokości pensji. Praktycznie co miesiąc dostawałem premię targetową, kiedyś były jeszcze premie za tajemniczego klienta i nawet 300zł w miesiącu mogło wpaść.

Jeżeli ktoś jest pracowity, otwarty , komunikatywny i nie uważa, że praca w takim sklepie jest poniżej jego kompetencji to pewnie będzie miał takie same odczucia, jak ja.

Nie chcę , żeby mój komentarz był odebrany, jako cukierek skierowany w stronę Dyrekcji, po prostu zdziwiłem się, jak można tak oczerniać ludzi , którzy średnio na to zasługują.

Ciekawe , jak Ty czy Ty byś się zachowywał na ich miejscu?! Założyć białą koszulę każdy może, ale ciężar obowiązków i obciążenie psychiczne nie jednego by zgniotło :)

Oj, tak się rozpisałem, ale nie planowałem :)
zdjecie uzytkownika
stolica Gruzji - 2015-09-30 10:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To bardzo ciekawe co piszesz, ale co na to twój lekarz?
zdjecie uzytkownika
nie taki djabel straszny - 2015-09-30 11:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpowiada mi ,żeby nie karmić trolla
zdjecie uzytkownika
stolica Gruzji - 2015-09-30 13:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, że z ortografii nikt ci nie podpowiada.
zdjecie uzytkownika
nie taki straszny diabeł... - 2015-09-30 13:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tyle nicków, a ktoś musiał zainspirować się moim i na dodatek z błędem. Ja Ciebie nie obrażam więc nie rozumiem, dlaczego Ty to robisz ,ale trudno . Może lepiej trzymajmy się merytoryki strony .
zdjecie uzytkownika
Coś - 2015-09-30 17:15:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam problem jak sie robi zupę z kurek prosze pomóżcie widzę dużo ciekawych propozycji na obiad
zdjecie uzytkownika
Obserwuj ten wątek! - 2015-09-30 23:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"nie taki djabel straszny" Ty chyba pracowałeś w innym markecie, lub też pracowałeś na kolanach u dyrekcji, skoro tak im słodzisz. Jaka jest prawda, to wszyscy w markecie wiedzą i nikomu taki dennym komentarzem oczu nie zamydlisz. Te Twoje wypociny, to zwykły bełkot, który mija sie ze stanem rzeczywistym. Każdy w markecie powie, że Biały Miś to jest menda a nie człowiek, jest tu tylko po to żeby utrudnić życie innym, bo współpracować z ludźmi nie umie.
zdjecie uzytkownika
bos - 2015-10-01 21:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że jak ktoś skupia się na pracy to nie będzie miał żadnych problemów, praca jest jak każda inna czy to jako sprzedawca czy też na innym stanowisku, no ale jeśli ktoś chce zarobić to zarobi i nie będzie bardzo narzekał, zarobki nie są takie złe, spokojnie jest szansa żeby zarabiać nawet te 2000.
zdjecie uzytkownika
bingo - 2015-10-02 08:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przy średniej krajowej ponad 4000 PLN brutto, ty masz czelność pisać żę 2000 na rękę to jest zarobek? No chyba że tygodniowo, to się zgodzę, nawet brutto. Ale skoro Polak, we własnym kraju daje się doić jak krowa na łące, to już tylko i wyłącznie na swoje życzenie. Czy za tę bajońską sumę 2000 stać cię na co kolwiek? Na wyjazd do Grecji czy weekend na mazurach? No chyba pod namiotem. Zastanówmy się za ile pracujemy i walczmy o swoje godne wynagrodzenie.
zdjecie uzytkownika
Włoski - 2015-10-02 10:39:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bos jeśli jesteś na stanowisku kierownika w OBI to może i zarabiasz te 2 tys., ale nie szary pracownik. Nie ma tu dodatku że pracujesz weekend, za nadgodziny nikt nie płaci, tylko masz "do odbioru". Możesz dostać premie od obrotów jeśli sie wyrobimy, ale to 70 zł na reke. Tu każdy chce być godnie nagradzany za swoją prace, a nie dostawać resztek z talerza. Wyobraź sobie sytuacje, dostajesz wypłaty 1300-1400zł, musisz tu dojechać do pracy, a nie jesteś z Piotrkowa. Jedzenie + rachunki i nie masz pensji. Za takie pieniądze pracujesz tylko żeby jakoś przeżyć i nic więcej. Takie pieniądze, to jest niewolnicza pensja!
zdjecie uzytkownika
Big - 2015-10-02 15:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt nie ma obowiazku tu pracowac. Skoro w innych instutucjach rozdaja lepsze pieniadze to droga wolna..z tego co widac w mediach wiele osob strajkuje i to w zawodach ktore naprawde wymagaja ciezkiej i odpowiedzialnej pracy..rzecz jasna ze kazdy chce godnie zyc..ale wiekszosc spoleczenstwa nie stac na coroczne wakacje..taka polityka..warto moze poruszyc wyzej istniejace organy wladzy..
zdjecie uzytkownika
jago - 2015-11-01 18:54:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Big - 2015-10-02 15:52:52]:
Hej Wam. Poszukuje obecnie pracy i w sumie robię mały researach. Sporo już się o nich dowiedziałem , ale to raczej bardziej techniczne kwestie mnie interesowały. Teraz z kolei pytanie jak jest z atmosferą? Co do Twojego postu @big to zgadzam się , że nikt nikogo nie zmusza do pracy tutaj. Dla mnie praca tutaj jest jak najbardziej na plus
zdjecie uzytkownika
stolica Gruzji - 2015-11-03 20:12:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako uchodzca, dostaniesz w Niemczech większy zasiłek, niż jako pracownik niemieckiego Obi w Polsce.
zdjecie uzytkownika
Obi w !@#$ cie robi. - 2015-11-07 11:41:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jago - 2015-11-01 18:54:08]:
W OBI nie zarobisz, dadzą Ci umowe na na 3/4 etatu na początek, przez najbliższe pół roku albo i rok. Nadgodziny niepłatne, tu sie robi wszystko najtańszym kosztem. Największy cham pojechał wrócił do Kielc, tak że atmosfera sie poprawia :)
zdjecie uzytkownika
kret - 2015-11-12 01:34:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Obi szukają doradcy klienta. Wg. oferty zadania pracownika to: zapewnianie profesjonalnej obsługi klientów w sklepie i aktywne doradztwo i pomoc klientowi w zakupach. Jest zatrudnienie na umowę o pracę i pakiet socjalny w którego skład wchodzi między innymi opieka medyczna. Zapewniają też różne szkolenia.
zdjecie uzytkownika
systak - 2015-11-16 19:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kret to fajnie że dają umowę o pracę, a i te benefity wyglądają zachęcająco. myślę że można spróbować.
zdjecie uzytkownika
gidro - 2015-11-18 23:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie trzeba też posiadać dużego doświadczenia, no ale jednak pracownik jest chyba rozliczany z tego co zrobił.
zdjecie uzytkownika
bonzo - 2015-11-21 02:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spotkałem się z niejednym przypadkiem, gdzie ludzie nie byli zachwyceni z warunków, więc lepiej popracować trochę a potem decyzję podjąć czy dane warunki odpowiadają czy nie.
zdjecie uzytkownika
adrian - 2016-01-25 15:50:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gidro, akurat to oni na doradce klienta w ogóle nie wymagaja doświadczenia. Co najwyżej znajomość asortymentu jednego z działów marketu OBI będzie dodatkowym atutem, ale jest umowa o pracę.
zdjecie uzytkownika
siso - 2016-02-23 18:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ważne, że jest umowa o pracę bo to daje stabilność zatrudnienia ewidentnie. ponadto mają naprawdę sporo ofert więc każdy znajdzie coś dla siebie, również szukają pracowników serwisu towarowego w lesznie, nie wymagają doświadczenia, przyuczają do pracy w serwisie
zdjecie uzytkownika
iwan - 2016-03-01 16:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To, że przyuczają do pracy to bardzo duzy plus, ponieważ na Doradcę Klienta również trzeba wiedziec i znac wiele rzeczy, znać asortyment sklapu i zbadać dokładnie potrzeby klientów by dobrze doradzic wybór produktu.
zdjecie uzytkownika
październik - 2016-03-07 21:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać, że w ten sposób są otwarci na młode osoby @siso, skoro nawet nie wymagają doświadczenia. Wbrew pozorom to bardzo istotne, bo trudno niedoświadczonym znaleźć zatrudnienie.
zdjecie uzytkownika
4567 - 2016-03-10 20:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wlasnie to dorbze o nich swiadczy ze daja tez szanse mlodym ososbom/ studentom no bo przeciez oni tez gdzies musza zdobyc dosiwadczenie i sie czegos naucyzc :)
zdjecie uzytkownika
lucy - 2016-03-12 20:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na szczęście @4567 tym z doświadczeniem też oferują pracę. Dwuletnie doświadczenie na stanowisku kierowniczym w handlu detalicznym i możesz startować na Kierownika Działu Sprzedaży.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie OBI!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert