brak logo

top market

Lublin

Opinie o top market

sprawiedliwy 2012-10-02 22:50:06
dokładnie tak, ta firma żeruje na pracownikach,zwolnienia bez uzasadnienia, obowiązek składania wypowiedzenie inaczej konsekwencja zwolnienia dyscyplinarnego, łamanie praw pracownika i to ewidentnie.
Myślę o zgłoszeniu do znajomych inspektorów pracy o tym incydencie który tam się napędza.
Bo po rozmowie ze swoja znajomą która tam pracowała, normalnie opadają ręce.
W 100% zgadzam się ze wcześniejsza opinia, nie chciałem się powtarzać
moniaczek 2012-10-05 12:07:13
a ja tam pracuje od 18 wrzesnia i jeszcze mojej umowy zlecenie na oczy nie widzialam,miało być niecałe 5,5netto na godzinę(z 6zl brutto)a tu okazuje sie z tego co mowia dziewczyny bedzie jakos 4zl z groszami, a pracuje jak na cały etat,masakra
moniq 2012-11-06 11:04:20
To co mnie spotkało ostatnio w jednym z Top Marketów to nawet nie wiem jak nazwać.... Pracowałam w jednym z marketów innej firmy ale że miałam 40 minut jazdy autobusem do niej to postanowiłam poszukać coś innego. Rozniosłam CV w po okolicznych marketach bliższych mojego miejsca zamieszkania, po kilku dniach zadzwoniła pani kierownik z Top Marketu. Zaprosiła mnie na rozmowę. Na rozmowie było jak najbardziej pozytywnie pani była zadowolona i zaproponowała czy mogłabym przyjść już do pracy. Powiedziałam że zwolnię się od wcześniejszego pracodawcy i przyjdę tu do pracy... W poniedziałek 05.11.2012 stawiam się na 7 do pracy. Przez 8 godzin jest, tak mi się wydaje wszystko w porządku. Wynoszę towar z zaplecza myje półki (brudne że aż strach), Po 8 godzinach zapytałam grzecznie czy mogę już się przebrać i na którą mam przyjechać na następny dzień? A pani odwraca się do mnie od biurka i mi mówi \" że jednak mi podziękuje za pracę\"... , a jak ja się zapytałam dlaczego i co źle zrobiłam? to mi powiedziała \"bo tak\". Ja mówię że przecież zwolniłam się z tamtej pracy specjalnie, aby tu przyjść do pracy. A pani mi mówi \"no przecież to nie specjalnie?\" i powiedziała \"do widzenia\" i odwróciła się do biurka.....
Od 1996 roku pracuję w handlu i byli różni pracodawcy ale tak nie potraktował mnie jeszcze żaden pracodawca......
Szok
1
anonim 2013-07-13 21:57:11
witajcie jak obecnie sie prezentuja kwestie zatrudnienia w Top Marketach?czy w calej Polsce sa te same stawki ,czy mozna wynegocjowac indywidualna oferte?
1
mania 2015-10-08 19:42:19
To prawda łamanie praw pracownika nie przestrzeganie kodeksu pracy praca po godzinach bez odpowiedniego wynagrodzenia pracownik nie wie ile zarobi bo nie ma określonej stawki wszysrko zależy od dobrej woli pracodawcy . Jeden pracownik pracuje za trzech,bo na dużym sklepie pracuje np.2_3 osoby apowinno np. 5 osób a zwolnią z byle powodu
mania 2015-10-08 19:44:11
To prawda łamanie praw pracownika nie przestrzeganie kodeksu pracy praca po godzinach bez odpowiedniego wynagrodzenia pracownik nie wie ile zarobi bo nie ma określonej stawki wszysrko zależy od dobrej woli pracodawcy . Jeden pracownik pracuje za trzech,bo na dużym sklepie pracuje np.2_3 osoby apowinno np. 5 osób a zwolnią z byle powodu
mądra 2015-10-10 17:36:11
Uwaga cos wam powiem szczerze nie polecam prace w top markecie i koniec jedno drugiego podpierdala do głównej bez powodu a sam/a lepiej nie robi kierownictwo pożal sie panie boże..a pracowniki ....szkoda gadać zeby gdzies sienormalne ludzie trafiły uczciwe grzeczne kolezeńskie ze swiecą juz szukać nie znajdziesz siec sklepow Top Market nie polecam w żadnym stopniu, a juz na um.zleceniu współczuć mam szczególnie na mysli sklep w jednej miejscowosci ....moze nie bede juz tego pisac ale wszedzie to samo !boli mnie sama mysl jak sie mi kiedys pożalił klient ze zawadzil i spadlo piwo a kierowniczka wyskoczyla do niego z g(....) bo akurat przechodziłai zajscie widziała . jak tak mozna ?
whava 2015-12-11 02:06:16
a moim zdaniem jest u nich całkiem spoko jak na branżę, na pewno lepiej niż w innych marketach, także uważam, że dbają o swoich pracowników i wypłaty są na czas
anonim 2015-12-16 20:54:15
pracowałem na al. ........ z biura dostałem prace właśnie tam a jedną z kierwniczek mnie od poczdku mnie nie tolerowała traktowala mnie inaczej niż reszte bo ją znałem z innego sklepu i wykorzystywała mnie do wszystkiego byłem nie stosownie przeniesiony na inny sklepie trzeba mieć znajomości z kierowniczką
bejbuś 2016-01-04 21:56:29
Dużo ostatnio mówi się o tym markecie. Albo przynajmniej na takie towarzystwo powiązane z nimi trafiam. Niemniej ludzie wypowiadają się na ich temat pozytywnie.
1
sin 2016-04-15 13:16:39
Też słyszałem większość pozytywnych niż negatywnych opinii. Sam ogólnie jestem klientem i uważam, że mają bardzo fajne ceny! W dodatku zawsze jakieś promocje i okazje. Polecam :)
bejbuś 2016-05-17 20:40:05
Ludzie mówią , że praca w tym miejscu daje dużo satysfakcji. Jeśli to praca na jakimś powaznym stanowisku to się nie dziwie że są takie opinie, bo firma wydaje się naprawdę dobra. Top market to jeden z lepszych tego typ marketów w polsce, w dodatku chyba polski kapitał
Zostaw swoją opinię o top market - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie top market