brak logo

Steinpol Meble

Jarocin

Opinie o Steinpol Meble

&&& 2012-06-24 11:03:12
witnica nic nie ugrała tym strajkiem!!!!!!!!!!!!!
XXXXX 2012-06-25 12:58:24
jak nic mniejsze wypłaty zakład zaoszczędził kilka groszy....
iron19961 2012-06-30 11:37:50
jesli mozesz to daj namiary na firme
obserwator 2012-07-05 21:11:29
moze usiadzcie do stolu i zacznijcie rozmowy nt wlasnej dzialalnosci.

wiadomo ze to nie jest latwa sprawa ale ....
tapicer 2012-08-15 12:44:00
Podwyżka owszem ale dla[usunięte przez moderatora] i [usunięte przez moderatora]. Już jedną dostali za zmuszenie ludzi do zmiany umowy na gorszą!!! Teraz są skutki ludzie wyfruwają stadami. Zobaczymy kto się jeszcze będzie cieszył!!!!
lol 2012-08-17 16:46:23
wiem ze potrzebuja szwaczek tapicerow w anglii
pracownik 2012-09-07 15:39:59
napiszcie jaka jest u was produkcja czy planowane są postoje i jakie są efekty tego waszego strajku
xcl 2012-10-03 11:51:49
to prawda ze jakies wolne postojowe sie szykuje
tapicer 2012-10-03 20:04:54
Tylko pogłoski, ale wole już ten postój niż wstrzymywanie produkcji na kilka godzin przez MAJSTRÓW. Tak jak to miało miejsce dzisiaj... No ale przecież Oni czy stoją czy leżą to i tak zarobią...
szantażowany 2012-10-05 15:00:49
awans(bijmy brawo), nowe auta(a firma ledwo stoi, ludzie mają postoje by tylko ratować firmę, żeby na nowe auta i ich utrzymanie było), a ludzi dalej za nic mają, tylko zastraszyć, rzucić marne ochłapy [usunięte przez moderatora] i podpiscie pakiet bo jak nie to dalej będzimy zwalniać!
[usunięte przez moderatora]
uwolniony 2012-10-05 20:58:08
Ludzie po co pisać takie bzdury.Jest dużo innej pracy tylko trzeba poszukać.I naprawdę jest lepiej.
rrr 2012-10-14 15:22:53
dwa dni i 10zl brutto postojowego.oczywiscie godzinowcy wyjda na tym najlepiej.
daniel 2012-10-16 07:59:35
Witam, szukam kogoś kto zrobił by dodatkowy element do narożnika, który kupiłem w firmie steinpol. Niestety ta firma nie robi nic co jest ponad standard, a mebel który kupiłem jest po prostu zbyt krótki.
Wiem, mogłem najpierw zmierzyć. No ale niestety, stoi i sprzedać to szkoda. Dlatego szukam kogoś kto pracuje lub pracował w firmie steinpol i ma doświadczenie jako tapicer.
[usunięte przez moderatora]
lol 2012-10-18 13:26:26
tu sie kolego max z toba nie zgodze.Zycie standart zycia tapicera w uk jest nieporownywalnie wiekszy do zycia w polsce.Mieszkam w uk od dawna ale pracowalem tez w steinpolu
edek 2012-12-02 14:11:15
czy wszystkie nowe komplety musza miec tak smieszne czasy ktore wynosza do 115 minut?niech pan duda stanie do stolu i pokaze jak to sie robi i zmierzy sobie czas.mysle ze chlopiec miałby problem z obiciem hokera.
Misiek 2012-12-09 13:29:18
Musza miec takie czasy zebysmy [usunięte przez moderatora]... bez chwili wytchnienia,a pan czasoumilacz oraz inni godzinowcy maja czas na wszysko... Swoja droga czemu zawsze w tym zakladzie czepiaja sie pracownikow akordowych ktorzy musza robic praktycznie do konca zmiany natomiast kontrolerzy oraz osoby czyszczace meble koncza prace juz 40 minut przed fajrantem i nikt do tego sie nie przyczepi...
polewa 2012-12-09 15:55:52
Ostatnio Pan Dyrektor pokazał nam jak powinniśmy pracować. Zaprosił Kolegę z niemieckiej modelarni aby zademonstrował ich styl pracy. obijał narożnik morado zajęło mu to 6 godzin. My mamy tylko 150 min. Wniosek Niemiec pracował tak jak normalny człowiek pracować powinien. [usunięte przez moderatora]
. 2012-12-11 09:27:52
a który z kontrolerów przeszedł droge tapicera i awansował na to stanowisko??(ważne słowo "awansował"nie-bolały rece czy inne czesci ciała....)
jettti 2012-12-11 17:47:35
Żaden z kontrolerów i kontrolerek nie awansował tylko niby przez kontuzje tam się znalezli , a teraz udają, że mają pojecie o tym jak ma mebel wyglądać i trzęsą portkami przed (usunięte przez administratora) który ma jeszcze mniejsze pojęcie o tapicerstwie o nich ale nie przeciwstawią się, bo żal im 25zł premi więc muszą mu w tyłek wchodzić... Jeśli chodzi o tego (usunięte przez administratora) co obijał (usunięte przez administratora) to facet tak zapierniczał,że aż pot mu z czoła leciał , a nasi szanowni przełożeni tak się podniecali,że mało mu buzi nie dali i co z tego tapicerowania wynikło ????
ROBERT 2012-12-28 10:29:58
Słyszałem że przyjmują tam do pracy i przyuczają na tapicera.Ile można zarobić na takim przyuczeniu i potem już na akordzie?
as 2012-12-28 11:55:25
Robercie masz rację przyjmują i przyuczają ale jest tak ciężko że rotacja nowo przyjętych jest ogromna. żeby zarobić jako taką pensję ok 2500 na rękę musisz wyrobić min.115% normy a to już graniczy z cudem. Jeżeli wyrobisz 80-100% Najniższa krajowa. Cudów niema. Normy od 2 lat są tak obniżane że tapicerzy z 10 letnim stażem mają problemy. W tym zakładzie powoli zostaje wdrążany system made in china. tj. Dużo pracy za minimum pensji. Ale do odważnych świat należy wiec próbuj. Ostatnio wyszło że nowo przyjętym tapicerom płacą więcej niż starszym stażem to na początku nie stracisz. Przezimować warto.
Hkg 2012-12-30 10:25:56
Troche przesadzasz z tymi 115%, ja robie tyle zeby sie zalapac do najwyzszej grupy tzn 108% i mam te 2400-2500zl. Jezeli mowa o nowych co sie przyjmuja to raczej nie zarobia poniewaz w tych czasach trzeba miec duza wprawe zeby sie wyrobic w normie.
1
as 2013-01-10 20:55:02
Hkg - 2012-12-30 10:25:56

Troche przesadzasz z tymi 115%, ja robie tyle zeby sie zalapac do najwyzszej grupy tzn 108% i mam te 2400-2500zl. Jezeli mowa o nowych co sie przyjmuja to raczej nie zarobia poniewaz w tych czasach trzeba miec duza wprawe zeby sie wyrobic w normie.
a jak podobały sie pensje z premią roczną :-)
polewa 2013-01-18 11:30:37
Wkrótce nastąpią rozmowy o podwyżkach. Pan (usunięte przez administratora) ostatnio powiedział że firma bardzo dobrze stoi finansowo (co widać po zakupie nowych aut) Więc mam nadzieję że nie będzie się zasłaniał "kryzysem" i da godne podwyżki a nie jakieś ochłapy jak przez ostatnie 5 lat!!
oj tam 2013-01-19 15:48:30
w tamtym roku byla taka podwyzka ze ludzie coraz mniej zarabiali.lepiej niech zostanie jak jest a czasy na dzialach zwiększą bo to co teraz jest to w glowie sie nie miesci.po co kolejna podwyzka jak zaraz czasy zmniejsza.kiedys to bylo o sto razy lepiej w firmie czlowiek z radoscia przychodzil
Chyba Ty 2013-02-11 12:24:43
Ty jestes nienormalny ? Narzekasz na pracę w której masz święta wolne i pracujesz po 8h? Jęli nie wyrabiasz normy to się nie nadajesz, ja mam zaledwie 21 lat i juz musiałem tyrać po 12 h dzień w dzień żeby móc za co żyć. Wróc za 1300zł nie da się żyć, da się tylko funkcjonować więc nie narzekaj na swoją pracę bo inni mają gorzej i nie porównuj naszj pensji niemiecką bo to są 2 osobne kraje -.-
. 2013-02-27 12:55:18
ile zarabiacie????
123 2013-03-08 20:56:23
Stanowczo za mało!! Firma ROZWIJA się jak nasz RZĄD. Na wyzysku słabszych, którym wmawia się TO DLA WASZEGO DOBRA !!!! (usunięte przez administratora) Nas aby chełpić się Swoją siłą aby pokazać nam gdzie nasze miejsce. Ludzie obudzcie się albo skończymy jak chinczycy. Na zebraniach zajmują się głupstwami że jaki to burdel na magazynie że tapicerzy latają za kompletami jak ze sraczką!!! To jest (usunięte przez administratora) taki problem!!! A że automaty zamawiane są za opóznieniem to nie problem?!! że chodzimy w obdartych łachmanach to nie problem?!! że palarnia jest przy wejsciu do szatni męskiej i zmuszani jesteśmy być palaczami biernymi to nie problem?!!! Można by tak w nieskończoność wymieniać ale to jak grochem o ściane... Gratuluje Panom Dyrektorom nowych aut mam nadzieje że nie zapomnicie o tych dzieki którym mogliscie sobie pozwolić na ich zakup. O nas i naszych rodzinach którym dzięki odebraniu 100 w sobotę łatwiej spłaca sie kredyty i żyje się lepiej. Pomyślcie o tym wszystkim przy następnym obniżaniu czasów ( zeby nie pisac o podwyżkach bo to to samo) Wesołego Alleluja....
ja 2013-03-09 17:55:51
swieta racja i naprawde duzo mozna byłby dodac.najgorsze jest to ze nic na lepsze sie nie zmieni
xse 2013-03-28 22:53:31
ja - 2013-03-09 17:55:51

swieta racja i naprawde duzo mozna byłby dodac.najgorsze jest to ze nic na lepsze sie nie zmieni
co tam w stainpolu
xyz 2013-04-10 14:07:33
dzis zadyma
pracownik 2013-05-10 00:27:17
Tak. A co z najmniej potrzebnymi stanowiskami (usunięte przez administratora)? Kto jest najmniej potrzebny w tej firmie? Ja stawiam na ... Hmm np kierowników dwoje z (usunięte przez administratora)? (usunięte przez administratora) nie potrzebny... No raczej! Kierownik (usunięte przez administratora) przecież majstrowie wiedzą doskonale wiedzą co robić. Do czego on potrzebny? Przepisuje tylko z tablicy cały dzień ... No i zwalnia innych pracę! żeby jak najdłużej siedzieil i w pracy bo on ma co najmiej trzy i pół tysiąca na miesiąc stałej pensji plus płatne nadgodziny to łapie ile wlezie bo ktoś musi ludzi pilnować i nie zgadzać sie na urlop. A ma jeszcze zastępcę... Haha!!! Paranoja !!! Kierownik (jego zastępca) i majster na scsie na ilu? 4. Może 6 ludzi max... Na produkcji kierownik ma pod sobą ilu? 30 ludzi? I daje radę a tam? Parodia . Ale kolejna stała pensja jest i plus nadgodziny
? 2013-05-10 00:34:28
Jestem jednym z kierowców współpracujących z wasza firma... Ten ostatnio wymieniony zastępca kierownika (usunięte przez administratora) powiedzmy wprost wiemy że to "gumolec" ostatnio chwalił mi sie że zarobił ponad 6 tysięcy brutto !!! To ile wy tam zarabiacie na godzinówce? Chyba zmienię zawód
@ 2013-05-19 07:54:03
gdzie można kupić te Wasze mebelki ?
Może dajcie namiar na sklep "firmowy"
Czy pracownicy maja jakieś zniżki na zakup mebli?
?? 2013-05-19 19:31:43
Tak mamy zniszki jak zrezygnujemy z swojej i tak marnej wypłaty hehe
ktoś 2013-05-31 23:47:29
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma,ja pracuje w innej ale podobnej firmie na stolarni i też lipa z zarobkami jest,od 5 lat nie było podwyżki
pracocholik 2013-06-12 15:48:38
Kolego masz rację czasy które były za (usunięte przez administratora) nigdy nie powrócą.
U nas jest tak samo czasy normowania coraz mniejsze ,do czasów nie wliczone są czasy uzupełniające a najlepiej założyć wydajność 90 % najlepszemu tapicerowi to pozostali biegają żeby wykonać 100%.
za marne grosze za które nie może wyżyć rodzina.
Rząd martwi się o siebie ,pracodawca o siebie a wy pracownicy nie narzekajcie tylko za............
pracus 2013-06-20 17:30:29
Te temperatury zabija nas teraz dlaczego nikt nie reaguje na to co się dzieje zaraz ludzie jak będą padać i może wtedy ktoś wyczyści klime
abc 2013-06-21 12:10:57
tak,na rano goraco,trza było byc wczoraj na 2ej zmianie,pogotowie było na scs tylko niewiemy czy od goraczki ktos zaniemógł czy klime za mocno se podkrecili i ktos sie za mocno wychłodził
hm 2013-07-10 19:34:52
Mam małe może bezsensowne pytanko. co jest (usunięte przez administratora) z tymi podwyżkami. !!!!
jasiu 2013-07-22 11:46:43
zapomnij o podwyzkach... wg dyrekcji i tak za duzo zarabiamy...
elf 2013-08-15 13:40:40
jakie podwyzki a remonty zaco zrobiom
jan 2013-08-28 15:48:13
te soboty co maja byc pracujace to za jaka stawke niby maja akordzisci robic? setki? 10zl brutto? czy za darmo?
1
cbax 2013-08-29 12:12:42
za zwykła dniówke,lub dzien wolny jak słyszałem
3
TGB 2014-10-17 12:48:41
Jak atmosfera panuje w prudniku???
amigo 2015-01-24 00:43:58
A to w ogóle praca zagraniczna czy w Polskim salonie? Zastanawiające jest to czy można jedno z drugim jakoś połaczyć.Podejrzewam, że nieźle płatne są takie rozwiązania. Tylko czy nie jest tak ultra drogo, że przeciętny Kowalski nie jest w staine pokryć zobowiązań? Tak jak zresztą frankowycy Phehe], Dajcei znać co w trawie piszczy
amigo 2015-01-24 00:45:25
A to w ogóle praca zagraniczna czy w Polskim salonie? Zastanawiające jest to czy można jedno z drugim jakoś połaczyć.Podejrzewam, że nieźle płatne są takie rozwiązania. Tylko czy nie jest tak ultra drogo, że przeciętny Kowalski nie jest w staine pokryć zobowiązań? Tak jak zresztą frankowycy Phehe], Dajcei znać co w trawie piszczy
amigo 2015-01-24 00:46:52
A to w ogóle praca zagraniczna czy w Polskim salonie? Zastanawiające jest to czy można jedno z drugim jakoś połaczyć.Podejrzewam, że nieźle płatne są takie rozwiązania. Tylko czy nie jest tak ultra drogo, że przeciętny Kowalski nie jest w staine pokryć zobowiązań? Tak jak zresztą frankowycy Phehe], Dajcei znać co w trawie piszczy
anitka 2015-03-25 18:30:53
pisaliście coś wcześniej o pracy w weekendy, a mnie akurt interesuje czy ona jest obowiązkowa i czy wypada w każdy weekend. interesuje mnie możliwość przede wszystkimw tym temacie negocjowanie bo ze względu na studia chciałabym mieć wolne weekendy, więc plisss napiszcie czy dogadam się tutaj w firmie z szefami
gv 2016-05-05 19:38:57
tak to prawda z tego co kojarze to walsnie oni poszukiwali tutaj pracownikow glownie ze znajomoscia niemieckiego
Zostaw swoją opinię o Steinpol Meble - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Steinpol Meble