Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o

Pracowałeś w firmie Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Jurij - 2014-07-12 10:09:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lars dziekuje w imieniu pracownikow z ukrainy w Polsze, ktorzy chetnie was zastapia jak sie wam nie podoba robic tylko wolicie lezec. Juz w rolnictwie i owocach wy lezycie my na niektorych gaspadarstwach 100% ludzi sa. Dziekuje tez w imieniu innych biedniejszych krajow jak ukraina belarus, zapraszamy wasza firme do nas, my potrzebujemy pracy i nie bedziemy szukac wszystko zeby nie pracowac. Wy odpoczywajcie my bedZiemy pracowac, dziekujemy!
zdjecie uzytkownika
lars - 2014-07-12 14:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witaj Jurij w moim imieniu pozdrawiam Cię nie w imieniu pracowników w Polsce jak łatwo używacie czyjegoś imienia widzę że to uniwersalne w globalnym matriksie a wracając do zagadnienia pracy to tak się składa że wywodzę się z rodziny rolniczej i dość dużo czasu spędziłem w polu i widziałem od najmłodszych lat jak praca wygląda i nauczony jestem pracy przekazała mi to Mama z mlekiem myślę teraz że niepotrzebnie karmiła mnie piersią Twoje stwierdzenie może trochę obrażać Polaków bo jako naród pracujemy najdłużej w zjednoczonej europie za często psie pieniądze różnego rodzaju śmieciowe umowy ale jak zauważyłeś w gospodarstwach rolnych pracują Twoi rodacy szacunek Wam za to bo było by jak w Niemczech gdzie upraw nie ma kto zbierać może trzeba im pomóc nie myślałeś o tym powodzenia
zdjecie uzytkownika
Jurij - 2014-07-12 16:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lars my na prosta szanujemy kazda prace i kazdego kto ja daje, tez tak robcie a nie bedziecie potrzebowac ani ukraincow w rolnictwie ani w przemysle jak pewnie niedlugo budie u was, tez powodzenia zycze i nie miej urazy
zdjecie uzytkownika
lars - 2014-07-12 19:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jurij nie mam urazy to co napisałeś jest rozsądne jak zauważyłeś emigracja zarobkowa to dość mocne zjawisko dziś na świecie ludzie opuszczają ojczyzny i szukają lepszego dziś i pewniejszego jutro choć jest wiele do zrobienia aby tego nie było można wiele wspólnie zrobić i trzeba zacząć od samego siebie w pierwszej kolejności opuścić tą klatkę w której jesteśmy zamknięci powodzenia
zdjecie uzytkownika
do lars - 2014-07-15 14:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie każdy moze wyjechac za granice. jak masz dzieci i do tego w Polsce to na pewno rozumiesz. napisz lars czy sa aktualnie przyjecia bo w wyszukiwarce nie ma sladu po stronie gebruedera.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-07-16 21:20:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem kiedyś w Żorach, miasto jakich wiele, ale dobrze że sa jeszcze jakieś zakłady bo inaczej to by wszyscy ucielki do Reichu
zdjecie uzytkownika
ale jaja - 2014-07-18 13:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie co najbardziej rozśmieszyły mnie słowa które padają z ust kierownika i jego majstrów ile to podwyżek nie mieli podpisanych dla pracowników firmy wszystko przez to że powstały związki dało w łeb proszę o mniej hipokryzji nie ośmieszajcie się jeszcze bardziej i nie straszcie ludzi zwolnieniami bo to przestaje być śmieszne a staje się tragiczne w waszym wykonaniu wy bogowie życia i śmierci proponuje zejść na ziemie bo jak pospadacie z tej chmury to będzie bolało
zdjecie uzytkownika
ry - 2014-07-18 17:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ale jaja - 2014-07-18 13:57:21]:
ale akurat związki to też nie jest dobry pomysł. powiem tak, związki byly ok w czasach pracy mojego ojca bo oni faktycznie coś zalatwiali. dziś to państwo w państwie, nie zaleznie od firmy.
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-07-18 23:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ale jaja - 2014-07-18 13:57:21]:
Związek powstał - spoko, niektórzy dostają z tego powodu rozwolnienia - też spoko, głupia gadka o anulowanych podwyżkach - żenada...
A mnie ciekawi jaki był cel powstania związku? Jakie są plany? Jakie cele do zrealizowania? Może ktoś przybliży o co chodzi.
zdjecie uzytkownika
działacz - 2014-07-19 15:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Celem Związku jest obrona godności, praw i interesów pracowniczych (zawodowych i socjalnych) członków Związku, a w szczególności:

zabezpieczanie praw pracowniczych w zakresie wykonywanej pracy zawodowej, wynagrodzenia, warunków socjalno-bytowych oraz bezpieczeństwa i higieny pracy,
przeciwdziałanie zjawisku bezrobocia i pomoc członkom Związku pozostającym bez pracy,
dążenie do zapewniania pracownikom warunków podnoszenia kwalifikacji zawodowych,
ochrona interesów zdrowotnych, materialnych, socjalnych i kulturalnych członków Związku oraz ich rodzin,
podejmowanie działań w duchu dialogu społecznego, zmierzających do zharmonizowania interesów pracodawcy z interesami pracowników,
wpływanie na kształt polityki gospodarczej i społecznej,
szerzenie zasad demokracji i występowanie w obronie uniwersalnych wartości humanitarnych,
kształtowanie aktywnej postawy działania dla dobra Ojczyzny,
działanie na rzecz osób niepełnosprawnych i potrzebujących szczególnej troski,
umacnianie rodziny oraz ochrona życia rodzinnego,
współpraca z organizacjami międzynarodowymi w zakresie solidarnej obrony interesów pracowniczych i respektowania praw człowieka,
ochrona i promocja kultury oraz szeroko pojętej edukacji,
podejmowanie działań na rzecz ochrony naturalnego środowiska człowieka,
reprezentowanie interesów pracowniczych na forum międzynarodowym.

§ 7

Związek realizuje swoje cele między innymi poprzez:

reprezentowanie swoich członków wobec pracodawców, władz i organów administracji państwowej, samorządu terytorialnego oraz organizacji i instytucji społecznych,
zawieranie i wypowiadanie układów zbiorowych pracy oraz innych porozumień z pracodawcami,
organizowanie i kierowanie akcjami protestacyjnymi, do strajku włącznie, w przypadku naruszenia interesów pracowniczych,
udzielanie pomocy prawnej i podejmowanie interwencji w sprawach dotyczących zakresu działania Związku,
sprawowanie kontroli nad przestrzeganiem prawa pracy oraz sprawowanie nadzoru nad przestrzeganiem przepisów, a także zasad bezpieczeństwa i higieny pracy, podejmowanie przewidzianych prawem działań w przypadku występowania zagrożeń dla życia i zdrowia pracowników oraz zapewnianie okresowej kontroli stanowisk pracy,
tworzenie funduszy celowych, w tym strajkowego, szkoleniowego, eksperckiego, rozwoju Związku, pomocy niepełnosprawnym, pomocy bezrobotnym oraz funduszu związanego z organizowaniem i wspieraniem sportu, turystyki i rekreacji,
opiniowanie i inicjowanie projektów aktów prawnych z zakresu objętego zadaniami związków zawodowych, prowadzenie działalności badawczej w celu przygotowania opinii Związku wiążących się z jego działalnością,
szkolenia związkowe i przekwalifikowania zawodowe,
tworzenie podmiotów dla prowadzenia działalności gospodarczej w celu uzyskania środków na realizację zadań statutowych,
powoływanie agend dla realizacji zadań statutowych,
współdziałanie z organami władzy, administracji państwowej i samorządu terytorialnego w zakresie wynikającym z przepisów prawa,
udział w działalności organizacji międzynarodowych,
inicjowanie i organizowanie samopomocy członków Związku,
udzielanie pomocy materialnej członkom Związku,
podejmowanie starań mających na celu zapewnienie członkom Związku i ich rodzinom odpowiedniego udziału w świadczeniach z funduszu socjalnego i innych funduszy pracodawcy,
współudział w tworzeniu i działaniu funduszy emerytalnych i różnych form ubezpieczeń,
informowanie członków o działaniach Związku oraz prowadzenie działalności prasowej, wydawniczej i innej medialnej,
współdziałanie ze służbą zdrowia na rzecz ochrony zdrowia pracowników i ich rodzin,
z prowadzenie badań nad warunkami życia ogółu pracowników, w szczególności nad poziomem kosztów utrzymania,
popieranie inicjatyw w zakresie usprawnienia gospodarki, rozwoju kultury, oświaty, nauki i postępu technicznego,
przeciwdziałanie przyczynom i skutkom patologii społecznej,
prowadzenie działalności oświatowo – kulturalnej,
organizowanie i wspieranie działań na rzecz rekreacji, sportu i turystki,
prowadzenie różnych form działalności charytatywnej.to tyle dużo tego można powiedzieć że trudne do realizacji ale do odważnych świat należy myślę że to ostatni dzwonek na przebudzenie krytyków nie brakuje ale to było wiadome
organizacja związkowa to my wszyscy jak kolega wcześniej napisał że to dobre za czasów jego ojca czas to pojęcie względne czasy są zawsze takie same

zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-07-19 17:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [działacz - 2014-07-19 15:11:31]:
Sorki, ale jak doczytałem do: "szerzenie zasad demokracji..." to mnie jakieś dziwne uczucie ogarnęło.
Coś w rodzaju niechęci połączonej z obrzydzeniem, podobnie mam jak słyszę wypowiedzi polityków którzy lubią sobie pogadać ale nic konkretnego z tego nie wychodzi.
Jak zadałem moje pytania to liczyłem raczej na coś dotyczącego działalności związku w firmie.
Na pewno nie interesuje mnie cytat ze statutu związku.
Bez urazy, ale liczyłem na jakiś konkret a nie taki suchar...
Chętnie się dowiem jak związek ma zamiar reprezentować interesy pracowników, a więc i moje, w firmie w której pracujemy.
zdjecie uzytkownika
działacz - 2014-07-19 22:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witaj jeżeli nie pasuje Ci szerzenie zasad demokracji to na Białorus ustrój totalitarno dyktaturo podobny właśnie tacy ludzie jak ty traktują z obrzydzeniem polityków i własne państwo wrzucając wszystkich do jednego wora a potem masz żal że jest jak jest właśnie nie patrz z okopu na to co się dzieje tylko działaj
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-07-19 23:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [działacz - 2014-07-19 22:56:32]:
Postaram się odpowiedzieć krótko i zwięźle.
1. Nie pasuje mi się mieszanie związków zawodowych do polityki (do dowolnego ustroju, obojętnie czy to demokracja czy dyktatura), zdaje się nie od tego są...
Karierowicze z Solidarności i innych ruchów spod ciemnej gwiazdy po akcji ze styropianem powoli i systematyczne ten kraj doprowadzili do takiego stanu w jakim jest, żaden dyktator by na to nie pozwolił ale to inna bajka.
2. Nie znasz mnie, więc nie masz pojęcia jak traktuję innych oraz to państwo a pyszczysz,
3. Z tym okopem to już pojechałeś w siną dal... Co to, wojnę jakąś mamy??? No chyba, że się szykuje kolejne pokolenie kombatantów...

Chyba poczekam, aż w firmie ktoś coś zacznie gadać nie po kryjomu, albo może jakaś informacyjka na tablicy się pojawi, bo tu chyba rzeczowej i na temat odpowiedzi się nie doczekam.

P.S.
Serdecznie pozdrawiam założycieli związku, gratuluję odwagi i determinacji której na pewno założenie związku wymagało, oraz życzę trafnych działań, tak żeby reprezentacja interesów pracowników nie zamieniła się w politykowanie i odskocznię do kariery dla cwaniaczków.

Nie piszę tego ani złośliwie, ani w celu ubliżenia komukolwiek.
zdjecie uzytkownika
bart - 2014-07-19 23:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ry - 2014-07-18 17:29:25]:
a mnie najbardziej śmieszą takie mondrości tutaj, w oczy nikt nie powie tylko co z domu w komputer wpisze
zdjecie uzytkownika
roberto - 2014-07-20 14:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2014-07-19 23:17:14]:
cześć słuchaj a wypełniłeś deklarację że masz jakieś roszczenia co do organizacji to co piszesz zachowaj dla siebie a jak chcesz się udzielać to zapraszam do wspólnej pracy dziękuję za gratulację i nie martw się nie jesteśmy partyjni a także w kierunku upartyjnienia nie zmierzamy
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2014-07-20 19:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roberto - 2014-07-20 14:34:52]:
cześć
absolutnie nie mam żadnych roszczeń
zadałem zwyczajnie pytanie co związek ma zamiar robić w firmie i jakoś nie mogę otrzymać odpowiedzi.
wklepanie kawałka statutu za odpowiedź nie uznaję
jeśli działalność jest tajna to spoko, już nie będę taki ciekawski
a co do wypełnienia deklaracji to nie rozumiem... zaproszenie jak do randki w ciemno?
pozwolę sobie kawałek wypowiedzi zacytować: "to co piszesz zachowaj dla siebie" i nawet nie skomentuję... ale już tu ktoś próbował ludziom usta pozamykać ;-)
zdjecie uzytkownika
roberto - 2014-07-20 20:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2014-07-20 19:49:00]:
przepraszam jeżeli uraziłem masz rację to nie brzmi dobrze ale naprawdę zachęcam do działania naprawdę na tą chwilę nie mogę udzielić więcej informacji
zdjecie uzytkownika
HEHEH - 2014-07-20 22:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HEJ JAK TAM ALKOCHLIZM W FIRMIE DALEJ CHLEJOM ZMIANOWI ?????
zdjecie uzytkownika
wled - 2014-07-21 16:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze ale jak mamy taką dyskusję o tym co w firmie piszczy to chyba mogłyby paść tu jakieś konkrety nie tylko regułki. Chyba że chodzi tylko o ciepłe posadki dla kierownictwa związku.
zdjecie uzytkownika
działacz - 2014-07-21 18:16:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie posadki jak jesteś taki chętny i odważny to możesz śmiało zająć moje miejsce konkret nie padną na tym forum tylko dla tego aby tacy jak ty nie mieli pożywienia aby się karmić jak zakładam
zdjecie uzytkownika
kowal - 2014-07-22 14:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2014-07-20 19:49:00]:
suchar z dedykacja

W pewnym dużym zakładzie produkcyjnym dyrekcja postanowiła sprowadzić japońskiego robotnika-tokarza, aby pokazać naszym tokarzom jak się pracuje w Japonii. Pierwszego dnia Japończyk już o 6:30 był w robocie, przebrał się i stanął przy miejscu pracy. Punktualnie gdy wybiła 7:00 włączył tokarkę i wziął się do roboty. Już w pierwszym miesiącu wyrobił 500% normy. Polacy patrzyli na niego, kiwali głowami, ale robili po swojemu. Po jakimś czasie kierownictwo zauważyło, że po skończonej robocie Japończyk wchodził na tokarkę, kłaniał się i coś wykrzykiwał po swojemu. Zaciekawieni sprowadzili tłumacza:
- On przeprasza swoich polski kolegów, że nie przyłącza się do ich strajku, ale należy do innego związku zawodowego.




zdjecie uzytkownika
kulka123 - 2014-07-22 17:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [HEHEH - 2014-07-20 22:01:58]:
Witam Was!
Potrzebuje rady. Już nie radze sobie z tym sama. Mój chłopak przesadza z alkoholem. Jesteśmy ze sobą od ponad roku. Zawsze uważałam, że mi się poszczęściło, ze mam cudownego faceta. I wszystko byłoby ok gdyby nie jego problem z alkoholem. Wszystkie nasze kłótnie dotyczą alkoholu. On nie umie się kontrolować. Prawie wszystkie imprezy kończą się jego upiciem. Zawsze ma luki w pamięci. A mnie wtedy traktuje jak powietrze- np. dołączyłam do niego na imprezie na której już był i cieszyłam się ze jest w dobrym stanie, chciałam z nim zatańczyć, ale on powiedział ze musi iść do łazienki. Trwało to ponad pół godz.... po tym czasie znalazłam go pod barem ze znajomymi pijącego kolejne piwo. Wściekłam sie i wyszłam. Na drugi dzień nawet nie pamietał o co sie na niego gniewam. Tak jest stale. Teraz nawet raz w tygodniu. Na nastepny dzień oczywiście kac moralny, przeprosiny i obietnice. Próbowałam juz wszystkiego, krzyki i płacz nie pomagaja. Strasznie go kocham i planowałam z nim przyszłośc.
Proszę pomóżcie!
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-07-22 19:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kulka123 - 2014-07-22 17:46:56]:
Jak znowu wroci zalany z imprezy to mu wloz prezerwatywe do tylka i udawaj ze nic sie nie stalo. Z kumplami juz pil nie bedzie...
zdjecie uzytkownika
ole - 2014-07-22 20:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [HEHEH - 2014-07-20 22:01:58]:
Teraz zmianowy to nie ma czasu się nawet odpryskać a co dopiero wypić.
zdjecie uzytkownika
wled - 2014-07-22 21:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [działacz - 2014-07-21 18:16:23]:
Jakiego pożywienia? Z tą Twoją tajemniczością to sory, ale trochę takie s... w banie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x