Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o

Pracowałeś w firmie Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
klaser - 2015-08-24 01:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie sądziłem, że jednak tak szybko przyda mi się moja znajomość niemieckiego przy szukaniu pracy i jednak przyda się. Chce zatrudnić się w Gebrueder Peitz Polska bo można na specjalistę ds sprzedaży z językiem niemieckim. Angielski też znam, w stopniu takim że jestem w stanie się dogadać, wiec może uda mi się do pracy załapać.
zdjecie uzytkownika
Nicki - 2015-08-28 20:02:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Panowie wiadomo co z pracownikami ASR ? Podobno ludzie z GPP pracują na kontroli?
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2015-08-31 13:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ASR został wyrzucony z firmy GPP. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
JOEY! - 2015-09-07 10:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry. Kiedy będą przyjęcia do firmy Gebrueder Peitz?
zdjecie uzytkownika
s - 2015-09-14 13:23:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na jakie stanowisko?
zdjecie uzytkownika
haszcz - 2015-09-23 04:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie rzecz biorąc to obecnie jest możliwość zatrudnienia do tej firmy, trzeba jednak dobrze szukać, bo nie zawsze się trafi na nie, @JOEY!, nawet tego samego dnia, jak na zawołanie pojawiło się nowe ogłoszenie na stanowisko Lidera Projektu z językiem niemieckim, nie wiem czy widziałęś to ogłoszenie.
zdjecie uzytkownika
GG - 2015-10-13 21:58:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ma niesamowity potencjal i mozliwosci rozwoju i wszysttko jest w niej profesjonalne oprocz pracownikow. Miliony kierownikow kazdy czuje sie kierownikiem to jest głowny problem.
Osoby madre nie maja nic do powiedzenia a byle czubki bez uprawnien chcieliby zarzadzac cala firma. wogole zenada jest ze osoby niezatrudniowe wchodza na hale jak do siebie i zachowuja sie jakby mieli najwiecej do powiedzenia. szkoda, wielka szkoda, bo firma jest sama w sobie i tym co robi swietna tylko musialby przyjsc ktos kto wreszcie ogarnie ten caly szyf.
Najwyzsze szefostwo jest spoko takze jesli chodzi o to to nie wiem co tu ludzie wypisuja.
zdjecie uzytkownika
vAN hELSING - 2015-10-13 22:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy teraz madrzy ale jak zamkna krupinski w suszcu to 2500 chopow bedzie szukac roboty i to wlasnie na zorach i pszczynie wiec trzymcie sie roboty i nie narzekajcie bo moze byc duzo gorzej i bedziecie nostalgicznie patrzec na znaczek GPP :D
zdjecie uzytkownika
ooooooooo - 2015-10-18 22:28:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kopidoły to są lebry. Jak przyjdą do GPP to się im dopiero oczy otworzą!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
GgC2 - 2015-10-19 00:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez tak uwazam.. a zyja jak krole
zdjecie uzytkownika
aAA - 2015-10-21 23:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
świetna firma i świetny szef - pracowalem w tej firmie w latach 2000-2011 i z perspektywy mojej dzisiejszej pracy mogę powiedzieć, że wlasciciele firmy to prawdziwi profesjonalisci, że potrafili tak rozwinąć firmę. Kto z Was byłby w stanie stworzyc takie coś? a narzekają słabeusze.
zdjecie uzytkownika
Jurek - 2015-10-23 13:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też mi się tak wydaje. Firma działa tyle lat na rynku i jakoś sobie radzą. @aAA przepracowałeś tam 11 lat, więc pewnie jako jedna z niewielu osób widziałeś rozwój firmy i to, co się tam działo. Pojderzewam, że gdyby było źle, to byś tyle lat nie wytrzymał w jednym miejscu. Im dłuższy staż, tym opinia bardziej rzetelna jak dla mnie.
zdjecie uzytkownika
iii - 2015-10-23 19:17:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gruby nie zamkną,a Peitz marnie płaci.
zdjecie uzytkownika
aAA - 2015-10-24 21:35:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OCZYWISCIE ZE ZAWROM GRUBA I RYLE BYDOM DUPAC ZA PORE GROSZY BYLEKAJ
zdjecie uzytkownika
Piotrus Pan - 2015-10-30 07:10:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowe Projety, Nowe Linie,Nowe Stawki No I Nowi Ludzie...Czy To Koniec GPP Czy Poczatek ??!!
zdjecie uzytkownika
sksk - 2015-10-31 14:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
począrek lepszego GPP
zdjecie uzytkownika
krt - 2015-11-03 12:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba początek końca
zdjecie uzytkownika
shnnbfd - 2015-11-10 22:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
:D :D :D jaram się
zdjecie uzytkownika
Rumak - 2015-11-15 14:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak lepsze gpp z aneksami na zmniejszenie stawek o 10% o procent. chociaż szef zaczyna sie interesować co mają do powiedzenia ludzie z hali, bo dużo się dowiedział z rozmowy z pracownikami. Widać ze "góra" leci w pręta i zmiata wszystko pod dywan, a jak przychodzi co do czego to zwalają na prostych roboli...
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-11-17 13:18:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie wiem czy zwróciliście uwage na prace jako Automatyk - Robotyk, bo napisali zaskakująco dużo obowiązków jak np. wykształcenie techniczne (automatyka, robotyka lub pokrewne) no i też miejętność obsługi i programowania robotów przemysłowych, szczególnie robotów Kawasaki, ale to akurat jest podstawa.
zdjecie uzytkownika
mils - 2015-11-19 16:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wyksztalcenie techniczne na tym stanowisku to raczej duza podstawa zeby dostac sie na to stanowisko, bez tego ani rusz
zdjecie uzytkownika
stary wyjadacz gpp - 2015-11-21 20:14:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze się dzieje w firmie przychodzą rewolucje to już widać :)
zdjecie uzytkownika
teron - 2015-11-21 20:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że oprócz wykształcenia potrzebne też jest duże doświadczenie, żeby się odnaleźć w firmie.
zdjecie uzytkownika
ecik - 2015-11-23 22:34:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za chwila Peitz będzie sobie san pracował w tej firmie.Zarobki!
zdjecie uzytkownika
ajutka - 2015-11-23 23:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
doświadczenie jest potrzebne, ale je zawsze można zdobyć, jak ktoś zna się na rzeczy to da sobie radę :)
zdjecie uzytkownika
ccc - 2015-11-27 10:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak są odpowiedni ludzie na odpowiednim stanowisku to zawalczą o firmę i o ludzi(Radek i Mirek), teraz tylko czas żeby się przyjrzeć pracy pseudo dyrektora zakładu - jego czas już minął i nie wiem czemu tolerują jeszcze jego chamstwo i brak profesjonalizmu!!! czas też pomyśleć czy pani szefowa jakości jest odpowiednia do tego stanowiska - myślę ,że niestety nie, musi się jeszcze wiele nauczyć żeby nie przynosić firmie wstydu przed klientami, za dużo głupiego gadania za mało efektów działania. może i trochę za ostro ale żeby wymagać od pracowników hali trzeba dać dużo od siebie!!! a dobra krytyka jeszcze nikomu nie zaszkodziła
zdjecie uzytkownika
CCC - 2015-11-27 11:28:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CCC a o co konkretnie chodzi? bo ogólnikowo piszesz
zdjecie uzytkownika
robol - 2015-11-28 22:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ccc - 2015-11-27 10:06:45]:
Dobra krytyka odnosi pozytywny skutek. A tu spłynie jak woda po kaczce i efektu nie będzie... Starego by trzeba uświadomić co się dzieje, wtedy by może coś ruszyło ;-)
zdjecie uzytkownika
no - 2015-11-29 17:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I znowu ludzie się zwalniają a podobno idzie ku lepszemu.
zdjecie uzytkownika
RUMAK - 2015-12-01 00:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [no - 2015-11-29 17:28:32]:
nie ludzie się zwalniają ale zwalniają ludzi, a co ich zwolnili? sam nie wiem i zwolnieni tez tego nie wiedzą
zdjecie uzytkownika
Potrus Pan - 2015-12-01 18:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rumak .zwalniaja ludzi z maszyn bo przyjma nastepne swieze mieso, ktore bedzie im smigac jak kawasaki....ale zwalniaja sie juz ludzie z doswiadczeniem,Operatorzy linii,Kontrolerzy QS tam juz nie jest tak latwo wyszkolic i zastapic czlowieka.
zdjecie uzytkownika
Wergiliusz - 2015-12-02 22:24:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piotrus Pan spokojna Twoja rozczohrana
zdjecie uzytkownika
diox - 2015-12-05 00:54:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie. Zwiedziłem ostatnimi czasy wiele firm , aż w końcu trafiłem na te.. jedną i jedyną ;) a tak na serio to jest to dobra firma, z kasą w porządku.
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-12-05 08:30:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [diox - 2015-12-05 00:54:33]:
Czegoś ty się nawąchoł?
zdjecie uzytkownika
zniesmaczony - 2015-12-13 18:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozkręć taki biznes a potem mów, że ktoś zwariował. Stary ma łeb na karku tylko ci co mu doradzają maja problemy. Też mi się parę spraw nie podoba, zwłaszcza ostatnie pomysły z nadgodzinami. Pomyśl sobie, że masz taką firmę i ciągle słyszysz, że ludziom się nie chce pracować. Co byś zrobił???
zdjecie uzytkownika
n+ - 2015-12-14 11:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zniesmaczony - 2015-12-13 18:16:24]:
Ludzie będą pracować tylko muszą wiedzieć za co.I nie lubią jak sie nich robi wała.
zdjecie uzytkownika
qw - 2015-12-14 22:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nikt was nie slucha bo piszecie same glupoty zamiast konkrety co jak zmienic
zdjecie uzytkownika
stko - 2015-12-15 04:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwykle proces przemian jest bardzo powolny i niezauważalny. Żaden pracodawca nie podejmie decyzji o nagłych i nieprzemyślanych zmianach bo to może doprowadzić tylko do jednego..
zdjecie uzytkownika
ciekwy - 2015-12-27 13:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ccc ciekawe skad taka Twoja opinia o tych walecznych panach
zdjecie uzytkownika
glas - 2015-12-31 01:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zmiany nie są takie złe, na pewno skorzystają na tym ludzie którzy się zatrudnią do tej firmy , a jest ku temu szansa, konkretnie na stanowisko Kierownika Utrzymania Ruchu.
zdjecie uzytkownika
Nowicjusz - 2016-01-14 16:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [glas - 2015-12-31 01:57:47]:
Przyjmują może w tej chwili osoby bez doświadczenia, czy raczej tylko z doświadczeniem przy pracy na produkcji?
zdjecie uzytkownika
tadzio - 2016-01-17 18:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To branża motoryzacyjna wiec cos tam trzeba wiedziec o produktach, bo na konstruktora oczekuja wykształcenia mechanika,budowy maszyn czy mechatronika ,znajomosci niemieckiego,a doświadczenie waznie nie jest bo oferują szkolenia
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2016-01-19 19:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam prosze coś powiedziec na temat pracy na wózku widłowym ? praca w systemie 3 zmianowym ? jak wygląda robota i ile płacą ?
zdjecie uzytkownika
sna - 2016-01-19 20:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
-ciekawy, ostatnio potrzebowali konstruktowa z niemieckim. Wariunków ja osobisćie nie znam, ale słyszałem że min. 3000 do ręki dają. Spróbuj tam papiery złozyc
zdjecie uzytkownika
rftgr - 2016-02-05 16:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzialem ze jest teraz od nich oferta pracy na stanowsiko specjalsity do zarzadzenia sysmetmami i konstruktora w Żorach, trzeba znac jezyk niemiecki..
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-02-05 22:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie. Dzisiaj pojawiło się ogłoszenie do jakości. Jak tam jest?
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-02-05 22:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kontroler Jakosci
zdjecie uzytkownika
diox - 2016-02-07 16:51:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek - 2016-02-05 22:35:58]:
tak tak zgadza się. No i co do warunków to można powiedzieć , że są atrakcyjne. Umowa o pracę i całkiem niezła kasa podobno czeka na takiego kontrolera.
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-02-08 08:52:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę słyszałem o pracy w jakości w tym zakładzie czy faktycznie jest tak źle??
ile można wyciągnąć na rękę?
zdjecie uzytkownika
echu - 2016-02-09 19:19:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to skoro jest umowa o pracę, to wcale nie ma co narzekać, przecież każdy marzy o tym, żeby mieć stabilne zatrudnienie @diox. A wiadomo na jakim poziomie wymagana jest znajomość niemieckiego? pozdrawiam

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert