Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o

Pracowałeś w firmie Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ecik - 2015-11-23 22:34:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za chwila Peitz będzie sobie san pracował w tej firmie.Zarobki!
zdjecie uzytkownika
ajutka - 2015-11-23 23:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
doświadczenie jest potrzebne, ale je zawsze można zdobyć, jak ktoś zna się na rzeczy to da sobie radę :)
zdjecie uzytkownika
ccc - 2015-11-27 10:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak są odpowiedni ludzie na odpowiednim stanowisku to zawalczą o firmę i o ludzi(Radek i Mirek), teraz tylko czas żeby się przyjrzeć pracy pseudo dyrektora zakładu - jego czas już minął i nie wiem czemu tolerują jeszcze jego chamstwo i brak profesjonalizmu!!! czas też pomyśleć czy pani szefowa jakości jest odpowiednia do tego stanowiska - myślę ,że niestety nie, musi się jeszcze wiele nauczyć żeby nie przynosić firmie wstydu przed klientami, za dużo głupiego gadania za mało efektów działania. może i trochę za ostro ale żeby wymagać od pracowników hali trzeba dać dużo od siebie!!! a dobra krytyka jeszcze nikomu nie zaszkodziła
zdjecie uzytkownika
CCC - 2015-11-27 11:28:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CCC a o co konkretnie chodzi? bo ogólnikowo piszesz
zdjecie uzytkownika
robol - 2015-11-28 22:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ccc - 2015-11-27 10:06:45]:
Dobra krytyka odnosi pozytywny skutek. A tu spłynie jak woda po kaczce i efektu nie będzie... Starego by trzeba uświadomić co się dzieje, wtedy by może coś ruszyło ;-)
zdjecie uzytkownika
no - 2015-11-29 17:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I znowu ludzie się zwalniają a podobno idzie ku lepszemu.
zdjecie uzytkownika
RUMAK - 2015-12-01 00:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [no - 2015-11-29 17:28:32]:
nie ludzie się zwalniają ale zwalniają ludzi, a co ich zwolnili? sam nie wiem i zwolnieni tez tego nie wiedzą
zdjecie uzytkownika
Potrus Pan - 2015-12-01 18:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rumak .zwalniaja ludzi z maszyn bo przyjma nastepne swieze mieso, ktore bedzie im smigac jak kawasaki....ale zwalniaja sie juz ludzie z doswiadczeniem,Operatorzy linii,Kontrolerzy QS tam juz nie jest tak latwo wyszkolic i zastapic czlowieka.
zdjecie uzytkownika
Wergiliusz - 2015-12-02 22:24:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piotrus Pan spokojna Twoja rozczohrana
zdjecie uzytkownika
diox - 2015-12-05 00:54:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie. Zwiedziłem ostatnimi czasy wiele firm , aż w końcu trafiłem na te.. jedną i jedyną ;) a tak na serio to jest to dobra firma, z kasą w porządku.
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-12-05 08:30:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [diox - 2015-12-05 00:54:33]:
Czegoś ty się nawąchoł?
zdjecie uzytkownika
zniesmaczony - 2015-12-13 18:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozkręć taki biznes a potem mów, że ktoś zwariował. Stary ma łeb na karku tylko ci co mu doradzają maja problemy. Też mi się parę spraw nie podoba, zwłaszcza ostatnie pomysły z nadgodzinami. Pomyśl sobie, że masz taką firmę i ciągle słyszysz, że ludziom się nie chce pracować. Co byś zrobił???
zdjecie uzytkownika
n+ - 2015-12-14 11:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zniesmaczony - 2015-12-13 18:16:24]:
Ludzie będą pracować tylko muszą wiedzieć za co.I nie lubią jak sie nich robi wała.
zdjecie uzytkownika
qw - 2015-12-14 22:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nikt was nie slucha bo piszecie same glupoty zamiast konkrety co jak zmienic
zdjecie uzytkownika
stko - 2015-12-15 04:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwykle proces przemian jest bardzo powolny i niezauważalny. Żaden pracodawca nie podejmie decyzji o nagłych i nieprzemyślanych zmianach bo to może doprowadzić tylko do jednego..
zdjecie uzytkownika
ciekwy - 2015-12-27 13:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ccc ciekawe skad taka Twoja opinia o tych walecznych panach
zdjecie uzytkownika
glas - 2015-12-31 01:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zmiany nie są takie złe, na pewno skorzystają na tym ludzie którzy się zatrudnią do tej firmy , a jest ku temu szansa, konkretnie na stanowisko Kierownika Utrzymania Ruchu.
zdjecie uzytkownika
Nowicjusz - 2016-01-14 16:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [glas - 2015-12-31 01:57:47]:
Przyjmują może w tej chwili osoby bez doświadczenia, czy raczej tylko z doświadczeniem przy pracy na produkcji?
zdjecie uzytkownika
tadzio - 2016-01-17 18:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To branża motoryzacyjna wiec cos tam trzeba wiedziec o produktach, bo na konstruktora oczekuja wykształcenia mechanika,budowy maszyn czy mechatronika ,znajomosci niemieckiego,a doświadczenie waznie nie jest bo oferują szkolenia
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2016-01-19 19:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam prosze coś powiedziec na temat pracy na wózku widłowym ? praca w systemie 3 zmianowym ? jak wygląda robota i ile płacą ?
zdjecie uzytkownika
sna - 2016-01-19 20:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
-ciekawy, ostatnio potrzebowali konstruktowa z niemieckim. Wariunków ja osobisćie nie znam, ale słyszałem że min. 3000 do ręki dają. Spróbuj tam papiery złozyc
zdjecie uzytkownika
rftgr - 2016-02-05 16:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzialem ze jest teraz od nich oferta pracy na stanowsiko specjalsity do zarzadzenia sysmetmami i konstruktora w Żorach, trzeba znac jezyk niemiecki..
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-02-05 22:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie. Dzisiaj pojawiło się ogłoszenie do jakości. Jak tam jest?
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-02-05 22:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kontroler Jakosci
zdjecie uzytkownika
diox - 2016-02-07 16:51:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek - 2016-02-05 22:35:58]:
tak tak zgadza się. No i co do warunków to można powiedzieć , że są atrakcyjne. Umowa o pracę i całkiem niezła kasa podobno czeka na takiego kontrolera.
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-02-08 08:52:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę słyszałem o pracy w jakości w tym zakładzie czy faktycznie jest tak źle??
ile można wyciągnąć na rękę?
zdjecie uzytkownika
echu - 2016-02-09 19:19:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to skoro jest umowa o pracę, to wcale nie ma co narzekać, przecież każdy marzy o tym, żeby mieć stabilne zatrudnienie @diox. A wiadomo na jakim poziomie wymagana jest znajomość niemieckiego? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kabuyl - 2016-02-19 15:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Minimalnie trzeba znać ten niemiecki na poziomie C1 @echu, wiem jest to sporo, no ale masz z nim do czynienia w pracy praktycznie cały czas. No ale przynajmniej premie często wpadają.
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-03-07 17:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [echu - 2016-02-09 19:19:57]:
Stabilne zatrudnienie.zgoda.Ale jeszcze kasa musi pasować, a tym już niestety nie jest najlepiej.
zdjecie uzytkownika
radek - 2016-03-09 10:44:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
faktycznie każdy ma troche inne postrzeganie jeśli chodzi o zarobki, ale wydaje mi sie, ze faktycznie można do 3 tys jako automatyk zarobić spokojnie już.
zdjecie uzytkownika
jako - 2016-04-02 01:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatni automatyk miał 13.5 netto "faktycznie można do ...."
Premie są 150 brutto za absencje i nic więcej.
Atmosfera bardzo fajna :))
W kontroli niemiecki jest Ci niepotrzebny.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-04-02 11:44:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie mów mi, że dają premię za takie rzeczy.. Jak dla mnie zarobki wyglądają korzystnie, aczkolwiek nie wiem czy z tym niemieckim to prawda. Pozdro :)
zdjecie uzytkownika
kokoeurospoko - 2016-04-03 17:51:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje dosc dlugo w gpp i uwazam ze powoli ale do przodu atmosfera spoko zarobki tez
zdjecie uzytkownika
tako - 2016-04-05 10:52:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jako - 2016-04-02 01:50:13]:
chyba 3,5 netto a nie 13,5 :)
zdjecie uzytkownika
miszka - 2016-04-05 12:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o. jest niemiecką firmą @xxx i dlatego język jest potrzebny i dobrze go znać bo to może pomóc w awansie na wyższe stanowisko
zdjecie uzytkownika
jako - 2016-04-07 22:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tako - 2016-04-05 10:52:18]:
Tak z czterema sobotami i niedzielami.
zdjecie uzytkownika
PanBaca - 2016-04-10 00:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kokoeurospoko - 2016-04-03 17:51:58]:
Na Podhalu wypas owiec udany, każdy Niemiec to mój przyjaciel
zdjecie uzytkownika
spoko - 2016-04-12 20:37:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kokoeurospoko - 2016-04-03 17:51:58]:
Ile według Ciebie to jest dość długo?
zdjecie uzytkownika
spoko - 2016-04-12 20:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kokoeurospoko - 2016-04-03 17:51:58]:
Ile według Ciebie to jest dość długo?
zdjecie uzytkownika
kokoeurospoko - 2016-04-17 21:42:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
4 lata
zdjecie uzytkownika
spoko - 2016-04-21 19:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kokoeurospoko - 2016-04-17 21:42:22]:
A ja 11 i nie będę tego komentował...
zdjecie uzytkownika
zakochany - 2016-05-02 18:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kocham gpp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
4r5t - 2016-05-06 18:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej widze ze w firmie stawiaja na ososby ktore znaja jezyk niemiecki bo widze ze na dwoch stanowiskach wymagany jest
zdjecie uzytkownika
Jorguś - 2016-05-07 14:34:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szef tej firmy i tam posługuje się Suahili,
zdjecie uzytkownika
kam - 2016-05-15 20:48:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tej firmy, zła atmosfera. Ludzie ok. ale kierownictwo zaszczute bojące się szefa. Ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach. Co chwile ktoś odchodzi i przychodzi nowy, zerwo poszanowania pracownika.
zdjecie uzytkownika
lider - 2016-06-15 19:02:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kam' no własnie widać to ponieważ szukają chyba pracowników nowych, zastanawialem sie czy nie aplikować na technika mechanika, jednka w ogłoszeniu nie podali żadnej kwoty wynagrodzenia, czy wiesz na ile można liczyć u nich na samym pozatku, dają podwyższki?
zdjecie uzytkownika
hanys - 2016-06-18 13:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak se staniesz na podest bydzies mioł podwyżka.
zdjecie uzytkownika
hgjn - 2016-06-18 14:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hanys czyli rozumiem, ze z podwyżkami jest ciezko? szkoda, bo to jkednak ważne jest w miejscu pracy
zdjecie uzytkownika
F.J.P - 2016-06-19 11:35:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ejjjjjjjj Läute dołech wom podwyżki zeszły tydzień
zdjecie uzytkownika
lider - 2016-06-19 11:45:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w ogłsozeniu na Inżyniera Elektryka sądzac po wymaganaich i obowiazkach oferują oprocz umowy o prace dobre wrunki zatrudnienia wiec mysle, ze i jakies bonusy czy dodatki jednka są oze male ale jednka są.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert