Greenpoint S.A.

Kraków

Opinie o Greenpoint S.A.

pracownica 2015-11-21 12:09:59
O tak, dobrze napisane - a jeszcze bym dodała sposób w jaki Pani M. się wyrażała - w każdym zdaniu kilka przecinków typu: kur.. - gdzie profesjonalizm??? - bluzgała jak menel pod budką z piwem i jeszcze mówiła, że nie przestanie bo bardzo lubi przeklinać!
4
izaa 2015-11-21 22:41:15
..tak to było tak prostackie że,aż wstyd.. niby osoba na takim poziomie a słoma z butów wystaje!!!!!Zrobiła mi niezłe jazdy w tej firmie,chociaż powodu nie miał,dlatego nie żal mi jej w ogóle!
4
Aaa 2015-11-22 21:08:25
A my bardzo żałujemy ze jej nie ma. Zawsze we wszystkim pomagala, pracowała razem z nami i dużo nauczyła. Czasem w nerwach przeklęta ale kto by nie klął kto miał tyle obowiązków i taka odpowiedzialność. Na nas nie klęła i była miła, zawsze na nią mogliśmy liczyć. Bardzo ja lubimy i szkoda ze jej nie ma:(
1
Ona 2015-11-22 21:52:14
Cześć Iza, a napiszesz co za jazdę Ci zrobiła?
1
xxxx 2015-11-23 22:13:46
A czy ktos wie jaka jest Rks Anna N?
kra 2015-11-23 22:43:04
zgadzam się z Żanetą - każdy czasem przeklnie lub użyje ostrzejszego słowa, szczególnie gdy ma do tego powody i uzywa tych słów jako "przecinka". A sam Pan dyrektor handlowy A.D ma na biurku karteczkę z napisem "zakaz zawracania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; - czy jemu to przystoi? Czy to jest profesjonalne?
1
anty 2015-11-24 20:43:16
Ostre słowa to ostre słowa - ale tekst, że nie powinyśmy się stresowac TK skoro dobrze obsługujemy tak samo jak się nie stresujemy dawaniem du.. dla męża bo też na pewno robimy to dobrze, a jak coś się robi dobrze, to się przy tym nie stresuje... No błagam Was? To jest normalne - chyba nie! I ona nie przeklinała czasem, tylko ciągle. Kazała sobie na przykład wysr.. z du.. klientów kiedy były małe utargi! To też nie jest normalne ....
3
karola 2015-11-25 23:17:23
Czy ktos potrafi powiedziec cos na temat Rks Anny N? Dziewczyny powiedzcie cos?
pracownica 2015-11-26 09:20:47
Mało z nią miałam do czynienia, bo to nie mój region, ale z tego co było mi dane wywnioskowałam, że jest najbardziej kumatą i ogarniętą osobą w firmie - wie i umie najwięcej - inni regionalni uczyli się u niej, więc to o czymś świadczy. A co do charakteru to nie mam pojęcia :)
karola 2015-11-26 15:40:18
Oki :-) dzieki za info.
oszukana 2015-11-27 21:56:58
od kilku dni szukałam portalu, na którym mogłabym napisać jak zostałam oszukana i potraktowana przez tę firmę i Pana Michała RKS. Otóż 2.11 przeszłam rozmowe rekrutacyjna z Panią M na sprzedawcę w Warszawie. Zostałam przez nią wybrana, dostałam skierowanie na badania i je zrobiłam. zwolniłam się z dotychczasowej pracy bez wypowiedzenia za porozumieniem stron i czekałam na informacje o szkoleniu i terminie rozpoczecia pracy. Gdy nic nie przychodziło zadzwoniłam pod numer Pani M i odebrał Pan Michał. Oznajmił, ze dla niego decyzje Pani M mają zerowe znaczenie. jak udało mi się ustalić - zatrudnił swoje koleżanki z poprzedniej pracy, a ja zostałam nawet bez możliwości przejścia na "Kuroniówkę". Za takie bezduszne traktowanie ludzi, firma powinna płacic ogromne odszkodowania.
1
:-( 2015-11-28 15:51:54
Szok!!! Wspolczuje Ci bardzo!! Magda zasluzyla na to,co ja spotkalo. Traktowala ludzi jak smieci,jak robale-nie ten to inny przyjdzie na wolne miejsce.. awansowala kogo chciala,a doswiadczonych pracownikow pozostawiala bez mozliwosci rozwoju. Moze obecny regionalny uporzadkuje balagan po poprzedniczce i naprawi reputacje firmy. Pan Andrzej o wielu rzeczach nie wiedzial. M nie widziala potrzeby przekazywania mu istotnych informacji. Warszawa zasluguje na szczegolna uwage i nowy RKS powinien sie dobrze przyjrzec,co sie dzieje na sklepach. Czekam na efekty i chetnie uscisne mu reke,jesli uda mu sie zapanowac nad sklepami
3
ona 2015-11-28 19:57:20
A co z Tą Warszawą nie tak? :-)
michalina 2015-11-28 19:59:09
uuu W warszawie coś nie tak :-)
Żanet 2015-11-30 17:33:20
Ale zaraz zaraz, ja po wpisie "oszukanej" nie widze winy po stronie Pani Magdy....
Lila 2015-11-30 18:47:09
Wow..co ja czytam. Szkoda, ze tak późno się zmienił RKS bo to własnie przez nia odeszłam. Miałam fajny zespół no i sporo lat pracy. Doprowadziła do sytuacji, że zaczęłam sie bać o siebie i po prostu odeszłam.
Nie powiem bo brakuje mi atmosfery...tej naszej sklepowej, było fajnie u nas
Może nowy rks wyprowadzi reputacje na prostą.
2
olga 2015-12-01 18:03:12
Nie ona jedna! !!!! Ona jedynie na wieksza skale! !!!! Ale to domena tej firemki! !!!
2
Michał 2015-12-02 12:46:58
Idź z tym do Sądu Pracy. Masz sprawę wygraną w 100%. Umów, nawet tych ustnych, trzeba dotrzymywać. Spokojnie wywalczysz odszkodowanie. Szczególnie, jak masz wszelkie dokumenty z firmy Greenpoint (skierowanie do lekarza itp.)

Powodzenia koleżanko.
5
och 2015-12-04 18:44:01
Można znaleźć u nich zatrudnienie nie tylko na sprzedawcę, ale również na specjalistę ds. obrotu towarowego. Zapewniona jest umowa o pracę, ale wymagają zaawansowanej znajomości excela.
OLA 2015-12-16 17:55:13
Czy ktoś już może poznał nowego regionalnego Michała R..?
iza 2015-12-16 20:56:19
a ja w tym tygodniu bylam u nich w salonie,sa wyprzedaże,maja bardzo ajne damskie ubrania, kupilam swietna pluzeczke za niecale 40 złotych,panie sa bardzo mile i pomocne
OLA 2015-12-23 17:06:55
Dajcie znać czy ktoś poznał rks Michała? jak sie z nim układa współpraca?
3456789 2015-12-28 18:06:45
hej, z tego co sie oreitnuje to teraz w firmie Greenpoint S.A. poszukuja miedzy innymi specjalsity do spraw obrotu towarowego czy magaznyiera w Krakowie
kiki 2015-12-28 18:37:48
A kto wiec co stało się z Andrzejem ? Dlaczego odszedł?
5
iza 2015-12-31 14:52:01
no wlasnie byla juz praca i po kazdym razie jest jak nowa nic sie z nia nie stało, poza tym moze inne rzeczy sa mniej trwalsze zalezy jaki materiał
izaaa 2016-01-14 12:37:47
Dziewczyny,powiedzcie jaki jest nowy rks,jak się z nim pracuje?
2
iza 2016-01-16 20:50:53
dziewczyny aplikowalam na stanowisko sprzedawcy do salonu,mam dosiwadczenie, w ofercie napisali,ze oferuja umowe o pracę, czy faktycznie tak jest,czy moge tam wiecej zarobić niz 1800 brutto, zalezy mi takiej informacji,
kuku 2016-01-18 20:59:38
1350 na rękę płacili jeszcze parę miesięcy temu, teraz pozmieniały się władze w firmie, więc jak jest ciężko powiedzieć... nie sądzę żeby dawali więcej...
bianka 2016-01-18 21:22:06
jako sprzedawca rzecz jasna możesz mieć opcje na to , że zarobisz ponad 2 tysiące. Niemniej nie licz na dużo więcej. To jest dobre miejsce jako robota przejściowa
:) 2016-01-19 20:36:32
Zgadzam się z koleżanką. Pracuje w tej firmie już troszkę i nigdy nie narzekałam, w każdej pracy wymagają, wiadomo trzeba wywiązywać się ze swoich obowiązków jak w każdej innej pracy. Polecam tą firmę :)
dsene 2016-01-21 13:46:25
@:) nie sposób się z Tobą nie zgodzić, jeżeli pracownik poprawnie pracuje i nie obija się to nie będzie miał źle, jako sprzedawca bowiem zarobi 2000 może czasem i więcej.
mika 2016-01-21 22:23:55
ponawiam pytanie koleżanki: "A kto wiec co stało się z Andrzejem ? Dlaczego odszedł?"
nmn 2016-01-22 14:16:20
ciekawe gdzie tyle zarabia? :DD
3
kentucky 2016-01-23 13:48:45
witam, wrócę do głównego tematu bo jestem ciekawy jaka atmosfera i warunki panują w Kielcach w Greenpoincie. wiem ze dają umowę o pracę i jak na swietokrzyskie ok płacą, ciekawe czy są benefity jakieś
zadowolona 2016-01-24 13:14:17
Wiecie co jestem kierownikiem już pare dobrych lat. Do tejfirmy nie dostałam się po znajomości. Premie sa zalezne od utargu i wierzcie potrafia byc piekne, potrzebny zespół i zaangażowanie. Praca na wyskoim poziomie a nie obijanie sie. Wybaczcie ale jeśli dla kogos problemem jest TK to znaczy ze sam wie ze zle pracuje ..pracujesz dobrze masz dobry wynik TK. Masz dobry wynik TK przenosi sie to na obroty i masz PREMIE.Pracuje tu pare lat nigdy nam nie zabrali premi za inwentaryzacje. Ale kochane trzeba pilnować towaru , sprawdzac klipsy....Jak byscie miały własna firme i skelpy by miały duże braki towaru to co płaciłybyście za to???!!! Bez jaj... Za duzo w tych czasach księzniczek z dwiema lewymi rekami i ambicjami zarobków za 2 tys bez doświadczenia . Najlepiej nic nie robić , grafik zeby był pod Ciebie bo masz jpge, fryzjera, i 1000 innych wymówek. Prosze Was...
2
lewir 2016-01-25 14:09:31
@kentucky, nie zawsze jest ta umowa o prace najwyraźniej, teraz dla przykładu Greenpoint poszukuja sprzedawcy w Kielcach i już w tytule ogłoszenia zaznaczyli, ze jest umowa zlecenie.
Marlena 2016-01-29 08:36:46
Dziewczyny,zarabia się na st.sprzedawcy 1350 zł na rękę.Praca jak praca,jeśli zespół jest zgrany i ma się chęci do pracy a nie tylko do stania i plotkowania,idzie wytrzymać.Płace małe jak na taką odpowiedzialność,no ale cóż...Jak ktoś myśli,że w takiej pracy tylko się "stoi i dobrze wygląda" no to raczej długo nie popracuje.
1
bnmh 2016-02-01 21:27:07
Wiadomo, że zarobki na stanowisku sprzedawcy nie będą wysokie, więc to 1350 zł na rękę to raczej standard jest @Marlena. Ale tak jak mówisz - ważne, by zespół zgrany i chęć do pracy była. Akurat teraz szukają wielu sprzedawców. Fajnie, że można się zatrudnić np. na zlecenie, gdy jest się studentem i chce pogodzić studia z pracą czy też np. na cały etat z umową o pracę.
1
Inna 3 2016-03-02 15:53:10
Kasa marna czy robisz 2 czy 10 lat... premie czasami są ale raczej po kilkadziesiąt złotych, bardzo rzadko więcej... Obowiązków mnóstwo, po pracy żyjesz nadal pracą, kierownik grafik robi pod siebie... zero pochwał, super tajny klient porażka...
Odradzam!!!
Inna 3 2016-03-02 15:54:50
Kasa marna czy robisz 2 czy 10 lat... premie czasami są ale raczej po kilkadziesiąt złotych, bardzo rzadko więcej... Obowiązków mnóstwo, po pracy żyjesz nadal pracą, kierownik grafik robi pod siebie... zero pochwał, super tajny klient porażka...
Odradzam!!!
2
ARleta 2016-03-11 13:53:42
Ale super fajny klient to co to oznacza @inna 3? Bo nie do końca sobie imaginuje o co może chodzić, z tego co ja wiem o greenpoint to jest lepiej niż mówisz
Lala 2016-04-02 21:37:21
No a co z tajnym klientem,był u kogoś ostatnio? A może już zrezygnowali z tych ankiet,wiecie coś?
grazia 2016-04-02 21:42:47
czytam opinie o pracy w GREENPOINT i nie wiem kto pisze obiektywnie @zadowolona myślę, że masz sporo racji chce się zarabiać to trzeba pracować za marudzenie nikt nie płaci
kto 2016-05-05 21:16:37
Dla mnie idealnie jest to, że zapewniona jest u nich umowa o pracę, przecież o taką stabilnosć teraz trudno.
ala 2016-05-12 08:48:49
to jest naprawdę w porządku firma, praca jest ok, ludzie są ok. Każdemu bym polecała. Nie tak łatwo znaleźć pracę na umowie wszędzie tylko zlecenia a tu dbają o pracownika
nina 2016-05-17 21:24:52
Ktos sie wzial za czyszczenie komentarzy ha ha
2
Żaneta 2016-05-18 20:05:02
oj chyba kogos zabolala prawda;-) pozdrawiam
kaja 2016-05-26 22:27:22
no dobrze, ale co powiecie o pracy u nich jako Sprzedawca? Wydaje mi się, że kasowo to naparwde bardzo sie opłaca, bo ma się tutaj i podstawe no i prowizje w zaleźności chyba od całości obrotu i potem jest to liczone na wszystkich pracowników wydaje mi się.
nnx 2016-06-30 19:49:10
Taaak... dadzą Ci umowę o pracę. A potem wypowiedzenie, bo ktoś inny załatwił sobie, że zajmie Twoje miejsce. Takie ludzkie. Pocieszające jest to, że karma wraca :)
5
erg 2016-06-30 20:09:21
@kaja mysle ze standardowo to wyglada jak to praca na takim stanowisku pewnie masz podstawe + premie nie wiem tylko ile konkretnie wynosi wynagrodzenie
Zostaw swoją opinię o Greenpoint S.A. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Greenpoint S.A.