brak logo

rawona

Pszczyna

Opinie o rawona

stach 2012-09-27 00:26:31
Jedyne pozytywne w tej firmie jest to, że wypłata jest zawsze w terminie. Młoda szefowa M.... bardzo w porządku. Cała reszta to banda. Ogólnie praca dla ludzi samotnych o mocnych nerwach.Strach się zwolnić. Grafik zmian i 8 godzin pracy tu nie obowiązuje!!!!!! Big brother owszem - reality show!!!!!
2
Monika 2012-12-07 22:19:10
Do roboty chodzi się po to żeby pracować. Żaden pracodawca nie da ci wynagrodzenia za leserstwo. W rawonie nie ma czasu na kombinowanie. Tam to dopiero trzeba zapier... . Jak jest duże zamówienie, to zapier.. się po 12 godzin. Czasem w niedziele. Prawie zawsze w święta. Leser i nierób długo tam nie porobi. Ale wypłata jest jest ZAWSZE w terminie. Szefowa daje ci wypłatę z uśmiechem na twarzy. Jak widzi że nie kombinujesz dorzuca premie. Kobieta tam zapier.. ale wie, że zarobi i to nie mało. Ponad 2 tys dla kobiety na rękę to nie jest mało. Zwłaszcza w dzisiejszych czasach, gdy zwykle my kobiety dostajemy na ręke pensji 1100 zł. Często też pracujemy po godzinach i nie przekraczamy kwoty 1500 zł. Większość kobiet zwalnia się z powodu tego, że mają rodziny i małe dzieci.I słusznie bo dzieci te ktoś musi wychować. Instytucja tego nie zrobi. Nie jest to więc praca dla młodych matek. Najwięcej osób zwalnia się z powodu złej atmosfery na hali, nie z powodu szefostwa. Głównie chodzi o brygadzistów - o ich stosunek do pracowników. Wiadomo to też ludzie, albo tylko ludzie. Gdyby mieli trochę więcej kultury, a szczególnie pani Ala nie psuliby na forach opini swoim pracodawcom.
isia 2012-12-20 08:25:57
powiem tak pracuje w tej firmie dwa lata.większość was w naciąganiu faktów jest mistrzem.poprostu większości się nie chce robić i tyle.lewe rączki do roboty.oczywiście nie wiadomo jakie macie a swoją osobą nieraz nie dwa nic dobrego nikt nie pokazuje. już nie wspomnieć o mysleniu.Jakś nie pamiętam żebym siedziała po 12h. Co najwyżej w grudniu zdarza się jeden tydzień gdzie trzeba zrealizować duże zamówienia przed świąteczne i trochę jest więcej roboty.tak naprawdę w ciągu całego roku zdarzyło mi się być tylko raz w pracy. Już nie wspomnę że często trzy dni w tygodniu drugich zmian nawet nie ma.człowiek aż nudzi się domu, albo idzię się tylko na 5,6 godzin.często tylko jest pierwsza krótka zmiana, a druga ma wolne.poza tym robota jest czyściutka nie ma nawet się czym zmeczyć.zresztą szefostwo ciągle ułatwia pracę jest nowa większa maszyna.jeśli chodzi o dostanie wolnego teżnie ma problemu.Idziesz do młodej szefowej pytasz i zawsze staje na łowie żeby dać wolne.więc nie naginajcie faktów.poza tym jest tutaj bardzo rodzinnie ze strony szefostwa.ja jestem zadowolona i nie zmienie pracy:-)
1
isia 2012-12-20 08:30:30
być raz w pracy w niedzielę:-)jeśli chodzi o brygadzistów to nie dziwię się, że mają nerwy.w kółko muszą powtarzać to samo.juz nie wspomnę o ich odpowiedzialności. jak ktoś jest taki mądry niech pilnuje całej roboty i kilkunastu ludzi na zmianie.bardzo częso wielu nie myślących.życzę powodzenia wszystkim w dalszym obrażaniu. lepiej sami coś pokażcie obrażać każdy umie.
1
żarki 2013-08-09 19:19:01
a dużo kobiet zatrudnia Rawona, że ten(usunięte przez administratora) zdołał zyskać miano takiego podrywacza? nie szanują tam swoich kobiet?
mango 2013-08-10 19:31:33
mam pytanie do pracujących w rawonie: czy szukają nowych pracowników? Czego można na początek oczekiwać?
anonim 2013-08-12 20:18:35
znam go. ale to napewno jest jego dziecko ? wie on o tym ?
anonim 2013-08-12 20:52:16
do "mango" z tego co wiem szukaja magazyniera .. praca na 2 zmiany a wiecej info w biurze Pszczyna ul. zbożowa
pola 2013-08-29 01:21:29
A dajcie już spokój z tym samcem. Lepiej napiszcie jak się wam obecnie pracuje w firmie. Rawona. Koleżanko pewnie że się znamy. Pozdrawiam wszystkie pracownice 2011 -2012
misia 2013-10-16 15:45:04
obecnie tam pracuje.praca nie należy do ciężkich.szefostwo super.ludziom się tylko pracować nie chce
1
bibik 2013-12-27 18:32:35
Wydaje mi się że bardziej opiniotwórcze były by również oceny małżonków których żony pracują w Rawonie.
I tak ja dam swoją:
Przykład:
16-21 grudzień - żona pracowała po 12h
22 grudzień (niedziela) - wolne, wróciła o 7:30 rano poszła spać
23 grudzień na 7:00 i "do oporu"
24 grudzień (wigilia) - na 6:00 i do 14 - na szybko do domu aby dokończyć moje przygotowania do Świąt i kolacji.
25 grudzień - żona odsypia ile tylko może
26 grudzień - II dzień Świąt - a jak ... do roboty na 7:00

I to wszystko za 7zł za godzinę.
Nie pozostaje nic innego jak podzielić się informacjami o wyzysku pracownic
z ich kontrahentami.

4
misia 2014-01-10 17:34:37
to jak tu jest tak źle to kto każe komuś tu pracować
lili 2014-01-20 21:09:07
Kto nie chce pracować to zawsze będzie narzekał na jakąkolwiek prace,ja nie narzekam,szefowa jest super,zawsze idzie się dogadać,wypłaty na czas.Wiadomo,jak w każdej pracy trzeba swoje zrobić,nawet więcej,ale wtedy jest też lepsza wypłata.Zgadzam się z poprzednią opinią-jak komuś tak żle to nikt nikogo na siłe nie trzymie
1
isia 2014-01-23 07:36:26
poza tym niech każdy z was otworzy własną firmę.zobaczymy co o was ludzie bedą pisać...ja nie mam na to odwagi i pracuje tu bo mi się podoba.
Mia 2014-02-12 01:05:05
Ogólnie atmosfera zła. Zresztą, tak duża rotacja pracowników świadczy o firmie. Fakt są premie. Raczej polecam starym pannom, bezdzietnym i wdowom. Oczywiście najpierw trzeba się wkupić do towarzystwa.(usunięte przez administratora)
2
snikers 2014-02-28 20:28:01
#Bibik
O jakim powiadomieniu kontrahentów myślisz ? Co Ci to da ?
Jak ostatnio z Tesco przyjechali to czarna połowa miała wolne
zostali tylko statyści z uśmiechami na ustach.
Czy nikt nie liczy mocy przerobowych względem świątecznych i poświątecznych zamówień ?
2
Lolo 2014-03-02 12:44:03
kapitalizm w najgorszym wydaniu. Jak nie chorujesz nie bierzesz wolnego jesteś cały czas pod tel, nie pytasz o podwyżkę to jesteś OK. Musisz wyrobić co najmniej 300 godzin w miesiacu bo inaczej kasa jest śmieszna.Prace polecam dla ludzi o silnych nerwach, nie posiadających rodziny i znajomych, dla tych co oddadza sie w 200% pracy.
4
anonim 2014-03-03 21:52:48
Szkoda ze administrator blokuje pewne posty czeba powiedziec ze w latach 201213 przez ta firme i pana lovelasa byli pracownicy wiedza rozpadlo sie pare rodzin .
Wczym jest problem ze admin wykasowal kilka kakretnych opislw czyzby ktos trafil w bardzo delikatny punkt!!!!!! pewno tak jak mozna pisac czy oszczegac innych skoro pan admin nad wszystkim czyma
twarda reke

1
lusia 2014-03-04 17:33:22
Powiem tak,,, w kazdej pracy trzeba robic aby zarobic choc w naszym kraju jesli chodzi o zarobki to jest totalna nedza.Jesli chodzi o rawone to szefostwo jest ok i wyplata na czas, natomiast najwiekszy problem to sa dwie starsze panie z jednej zmiany w tym jedna brygadzistka, toleruja ludzi jak smieci nie mowiac juz w jaki sposob odnosza sie do pracownika to one niszcza atmosfere w pracy i to z ich powodu ludzie sie zwalniaja i zarazem psuja opinie swoim pracodawcom .Nie sztuka jest stac przy tasmie lub kole przez 8 godz i wysługiwac ,dyrygowac innym przynies ,podaj ,pozamiataj,zanies itp,,, Wiecej kultury panie.Stawki na godz powinny byc wieksze 7 zł to stanowczo za malo a tak poza tym nie jest zle da sie wytrzymac.Gdyby byly wieksze mozliwosci na naszym rynku odnoosnie podjecia pracy bo jak wiadomo ze o dobra i dobrze platna prace teraz ciezko to w rawonie by nie mial kto pracowac.
1
Lusia 2014-03-04 17:41:42
Powiem tak,,, w kazdej pracy trzeba robic aby zarobic choc w naszym kraju jesli chodzi o zarobki to jest totalna nedza.Jesli chodzi o rawone to szefostwo jest ok i wyplata na czas, natomiast najwiekszy problem to sa dwie starsze panie z jednej zmiany w tym jedna brygadzistka, traktuja ludzi jak smieci nie mowiac juz w jaki sposob odnosza sie do pracownika to one niszcza atmosfere w pracy i to z ich powodu ludzie sie zwalniaja i zarazem psuja opinie swoim pracodawcom .Nie sztuka jest stac przy tasmie lub kole przez 8 godz i wysługiwac ,dyrygowac innym przynies ,podaj ,pozamiataj,zanies itp,,, Wiecej kultury panie.Stawki na godz powinny byc wieksze 7 zł to stanowczo za malo a tak poza tym nie jest zle da sie wytrzymac.Gdyby byly wieksze mozliwosci na naszym rynku odnosnie podjecia pracy bo jak wiadomo ze o dobra i dobrze platna prace teraz ciezko to w rawonie by nie mial kto pracowac.
4
aldona 2014-03-04 23:40:23
Otóż to Lusiu - trafilaś w sedno sprawy. 2 - 0 dla ciebie. Szefostwo jest ok. Wypłata nie dość, że na czas, to podawana pracownikowi z uśmiechem na twarzy. Jeszcze w rzadnej firmie się z tym nie spotkałam. Pani Monika to bardzo sympatyczna osoba. Po rozmowie z nią aż chce się pracować. Atmosferę jednak w firmie psuje ktoś inny. Pani brygadzistka jest mila dopóki nie ma pewnej pani. Może pani brygadzistka boi się jej?
kimi 2014-03-05 17:44:26
droga koleżanko pracuje tutaj 5lat od jednej i drugiej pani nauczyłam się dobrej roboty i jak do tej pory nie z dobrą robota problemu. z tymi 7zł bym sie pospierała bo wiekszość ludzi w tej firmie ma stawkę o kilka złoty większą. lepiej się zastanowić jak robota kogoś wygląda. skoro tak prosto stać przy taśmie czy przy kole to spróbuj zostać brygadzistką ja tej pani wcale nie zazdroszcze tych nerwów.
aleks 2014-03-08 00:35:41
no cóż punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. a napisz jeszcze koleżanko jakie stanowisko wykonujesz.
2
LENA 2014-03-18 19:19:34
SORY...ODPOWIEDZ TYCZY SIE KOLEZANKI KIMI.
3
Naga prawda 2014-03-19 07:05:10
Prawdziwe ogłoszenie powinno brzmieć:

Jeśli jesteś młody, wysportowany, niezbyt inteligentny,
masz krzepę aby targać ręcznie 500kg grzyba w te i we w te
jesteś kawalerem a rodzina i znajomi Cię nie lubią
ważne dla Ciebie jest tylko na którą masz przyjść do pracy
nie ważna jest dla Ciebie stawka
(usunięte przez administratora) nie chorujesz i najlepiej jeśli jesteś ze wsi [...]
To jesteś idealnym dla nas magazynierem
w zamian oferujemy nienormowany czas pracy
(usunięte przez administratora) wypłatę zawsze 10-go wydawaną z uśmiechem na ustach
3
PLESIAK 2014-05-15 19:57:30
Praca nie jest ciężka. Miło się pracuję. Szefostwo bardzo miłe i wyrozumiałe.
Wypłaty na czas. Jak w każdej pracy trzeba coś z siebie dać. Pozdrawiam
1
kalwy Ernest 2014-06-28 17:58:32
Jak to kiedyś powiedział szef: " Kazdy pracownik to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tylko kwestia czasu żeby go na czymś chwycić" - nie ma prawa tam być dobrze nigdy....
1
kalwy Ernest 2014-06-28 17:59:18
Jak to kiedyś powiedział szef: " Kazdy pracownik to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tylko kwestia czasu żeby go na czymś chwycić" - nie ma prawa tam być dobrze nigdy....
iksinski 2014-10-07 13:38:04
Pracowałam tam chwilę i byłabym tam dalej gdyby nie brygadzistka Monika. Z tego co wiem to nie była dobrym pracownikiem tylko poprostu długo pracuje. Ta druga brygadzistka jest super. Nie dziwię się ze na jednej jest ful a na drugiej pustki. Radzę się nad tym zastanowić bo praca jest lekka tylko trzeba osoby która umie nauczyć a nie z krzykiem bo inni nie pamiętaja ze
1
laska 2014-10-09 23:49:57
Z tego co pamiętam, Monika była fajną koleżanką -wtedy też była zwykłym pracownikiem. Ale ludzie się zmieniają - niestety. I szkoda mi tej (usunięte przez administratora), bo prędzej czy później wyleci stamtąd, jak pani Ala i Małgosia. Człowiek powinien być człowiekiem, a nie psem, świnią dla innych. No, ale ktoś kiedyś dał Monice przykład jak traktować podwładnych.
3
aaaa 2014-12-07 18:50:48
Nigdy się nie wypowiadam na forum, ale tym razem nie wytrzymałam! Ludzie dajcie już spokój z tym obrażaniem wszystkich, nie podoba się wam praca w tej firmie?, przecież nikt nie karze wam tam pracować. Osoba powyżej opisana jest fajną koleżanką, a wam nic do tego jakie i za co ma auto, ale napewno za ciężką i uczciwą pracę. A osobie o linku GGGG lepiej się nie wypowiadać bo sam się określił jakim jest człowiekiem pisąć powyższy komentarz.
2
obca 2015-02-26 10:56:37
Ja tam nie pracowalalam ale jedno moge powiedziec jesli w firmie jest duza rotacja a jest bo ciagle o9gloszenia na plessie o poszukiwaniu pracownikow to oznacza ze nie jest dobrze, W dobrej firmie pracownicy sie nie zmieniaja tylko ci ktorzy tam pracuja szanuja sobie prace, Dziekuje
2
karolcia 2015-03-04 22:37:21
Nie chce cię straszyć ale długo tam nie porobisz.Chyba ze masz mnóstwo kredytów do spłacania i jesteś panną. To taka specyficzna firma
2
nie narzekam 2015-04-26 06:57:47
Powiem tak.Kto chce ten pracuje.Praca nie jest ciężka,atmosfera dobra a wypłata taka jaką każdy sobie wypracuje i na zawsze na czas.Osoby które oczerniają Rawone to zapewne Ci którzy byli w Rawonie tylko na chwilke.Przychodza do pracy osoby które myśla,że postoją przy tasmie 8 godzin,odbebnią swoje i kaska leci,a kazać im zrobić cos ponad układanie w kubeczkach i ważenie to już problem.W Rawonie są osoby które pracują po kilka lat i jakoś nie narzekają.Komu zalezy ten pracuje.A co do brygadzistek-kompetentne osoby na właściwym miejscu.Gadanie,że ktoś krzyczy-tak jest wszedzie,swoje trzeba zrobić i koniec.Co do szefowej...duży plus..młoda,energiczna osoba,dobra organizactorka pracy,czasem staje "na głowie" żeby było ok.Ale i tak sa tacy co narzekaja.Pozdrawiam obecna ekipe Rawony.
1
laufer 2015-05-01 00:21:25
Jak ktoś słyszy firma Rawona, to dostaje gęsiej skórki. Bo Rawona równa się drugi( usunięte przez administratora ) Nie ma takiej atmosfery w innych zakładach.
2
abcd 2015-11-09 22:46:17
MONIKO NIE PISZ BZDET I NIE BRON RODZINY SAMA PRAWDE LUDZIE PISZA
2
bolo 2016-01-22 13:14:20
ta firma produkuje pod biedronke tesco i inne takie pasci. te sieci wymagaja od swoich dostawcow potwierdzenia na pismie ze traktuja swoich pracownikow zgodnie z zasadami bhp i pip. co do pracy... zawsze slabym punktem jest czynnik ludzki. nie sama robota jest zla ale atmosfera i relacje. szefostwo podchodzi bardzo podejzliwie do pracownikow. (firma rodzinna ) robota monotonna tasmowa.(kobiety)
2
roberto 2016-02-17 14:01:30
Bzdury piszesz,jest wielki problem dostać urlop że nie wspomnę o 2 dniach opieki na zdrowe dziecko!!!!!!
2
roberto 2016-02-17 14:05:14
Za nadgodziny nie masz wypłacone tylko Ci wciskają dzień wolny.Ajak się próbujesz odezwać to słyszysz że na Twoje miejsce jest 10 chętnych.Co do grafiku to praktycznie jesteś caly czas w pracy,nie raz jest tak że dostajesz tel np. o 20.00 że za godzinę masz wyjazd.
2
roberto 2016-02-17 14:08:34
Dalej tak jest,jakby mogli to by nawet w kibelku zamontowali kamerkę.
2
Amanda 2016-02-17 14:12:06
Misia nie pitol,ciężko jest o pracę w dzisiejszych czasach.Jak bym miała wybór iść gdzie indziej to dawno bym poszła z tego ( usunięte przez administratora )
1
anonim 2016-02-24 23:50:31
Napiszę krótko,masakra,jeśli nie jesteś mocny psychicznie nawet nie zaczynaj pracy w Rawonie.Jest coraz gorzej,a do pracy zniechęca sama szefowa ubliżając czasem bez powodu swoim pracownikom.Jeśli nie zmieni podejścia do pracowników to niestety na Rawonie zostanie sama Ukraina.
3
xxxxxxx 2016-03-17 10:21:43
witam a może ktoś pamięta pa.Andrzejka Z, tz.LOVELASA co teraz porabia
5
Dawid 2016-07-11 00:45:22
W Rawonie nie tolerują L-4 zwalniają za to!!!
Jeszzc 2016-07-13 16:29:34
Wiesz co, ale przecież nie mogą, masz jakiś dowód?
qwerty 2016-11-25 12:11:08
Firma w której trzeba robić żeby zarobić ! i na prawdę da się wyciągnąć fajne pieniądze, praca nie jest trudna, nie trzeba mieć wysokiego IQ żeby móc się dostać i pracować , wystarczą chęci i szybsze ruchy żeby nie podpaść ! a kopertę otrzymuje się z uśmiechem na twarzy. Wg mnie praca godna polecenia! Raz jest więcej a raz mniej pracy, ale jest brane pod uwagę podczas wypłaty. POLECAM !
2
Wituś 2016-12-02 22:52:48
hahaha.....qwert a ty brygadzistka czy jak???? Firma w której trzeba harować ,żeby zarobić,nic nie gadać siedzieć cicho i uśmiechać się na każdym kroku. Minusy przyznają plusów nie uznają ...Harówa po 7 dni dni w tygodniu po 12 h. Zarobek za 200 h ok. 2000 zł. I jeszcze wszystkiemu winien pracownik. Naciąganie godzin,psucie maszyn i sprzętu. A największe jaja to śnieg sypie a dziewczyny okna myją,rynny pucują:)))) Polecam !!!
Klaudia P. :) 2016-12-06 13:57:13
Jak zaczęła robić Ukraina w Rawonie
to Coś ciekio

zrobiło się z Opiniami

czyżby wyjebali cała Polska kadrę
którą jeszcze nie bała się wypowiadać na
forum co i Jak tam jest
I została tylko tepota którą nie ma netu i
nie wpisuje ciekawych komentarzy na temat firmy
coś nie teges tu jest !!!
Monika też słabo się udziela ostatnio
nie opisuje jak to tu jest pięknie i tenteges!
Zostaw swoją opinię o rawona - Pszczyna
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rawona