Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o drogerie hebe

Pracowałeś w firmie drogerie hebe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
konsultantka - 2014-08-07 21:57:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz rację, nie ma co sobie głowy zawracać.
zdjecie uzytkownika
zainteresowana pracą. - 2014-08-07 22:01:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KASIA - 2014-07-20 17:35:14]:
Twoja wypowiedź jet tak żenująca i prostacka, że przychodzi mi jedna tylko myśl do głowy. W sam raz nadawałabyś się z w/w M na targ ziemniaki sprzedawać.Jak w Hebe pracują same takie osoby jak Ty, to ja dziękuję.
zdjecie uzytkownika
Lolik - 2014-08-08 01:22:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musicie uszanować niektóre decyzje osób, które mają prawo do podejmowania decyzji. Jak zawsze w takich przypadkach pracownik powinien przykryć się uszamy, byle mu się nie dostało od niektórych klientów czy pracowników, którzy na starcie będą atakowali pomysły przełożonych. Tylko najwięcej wysłucha się i tak pracownikom... jie
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2014-08-11 13:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszelkie praktyki naruszające godność pracowników są sprzeczne z polityką sieci hebe .....jezeli w waszym hebe jest mobing piszcie odpowiednie osoby sie tym zajma adres e-mail: pracownicy@jmpolska.com
zdjecie uzytkownika
?? - 2014-08-11 15:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do xxxx; to Twój prywatny mail czy firmowy, firmy jmpolska??
zdjecie uzytkownika
wypalona przez KR - 2014-08-11 19:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to @ dostępny dla wszystkich pracowników firm jeronimo martins. każdy może tam składać swoje sprawy dotyczące naruszania pewnych granic. Piszcie prawdę! tylko dzięki temu może wreszcie cos się zmieni na lepsze:)) Tylko my możemy to zmienić! Żeby Klient był zadowolony z obsługi w danym sklepie to osoby w nim pracujące powinny być zadowolone z pracy a nie chodzić przestraszone- nie da się ukryć takich uczuć- emocji i sztucznie uśmiechać- ludzie- Klienci nie są głupi i wyczuwają taką atmosferę, którą wprowadzają niektórzy KR! musimy zacząć zgłaszać takie sprawy w których ewidentnie granice zostały przekroczone- nie bójcie się- macie prawo do tego! Firma musi dbać o pracowników, bo to my robimy utargi i reprezentujemy firmę- to my przynosimy dochody i mamy bezpośredni kontakt z Klientem! zrozumcie to! albo coś się zmieni albo w Hebe pracownicy będą sami się zwalniać z pracy!
zdjecie uzytkownika
rr - 2014-08-11 21:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest meil do biura obslugi pracownikow (BOP)
zdjecie uzytkownika
Edyta - 2014-08-17 20:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lady Di - 2014-08-02 00:23:20]:
Haaaa dobre !!! no moja droga pracujesz w drogerii i się nie czujesz???? żartuję oczywiście :)
Ale macie rację z doborem ludzi na stanowiska kierownicze w tej firmie jest coś nie tak. Nadaje się czy nie ma pracować bo znajomy znajomego lub kuzynka kogoś z centrali a już najlepsze są przejścia z Biedronki. Ostatnio był u nas na wdrożeniu wraz z moją KR nowy KR no i okazało się, że KO z Wawy zatrudniła sobie na KR męża KR z Douglasa trafny wybór. Tylko teraz kto komu ma wynosić informacje ???? Żenada pakować się w taki konflikt interesów. To tylko pokazuje jakie pojęcie o zarządzaniu ma Pani KO a może chce się podszkolić i przejść do Douglasa? :)
zdjecie uzytkownika
Monia - 2014-08-18 12:04:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co powiecie o hebe z Poznaniu?
Mam niedługo iść na rozmowę do kupca.
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-08-18 15:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie!!!! co Wy tu wypisujecie????? To nie jest forum dyskusyjne tylko opinie o pracodawcy, warunki, wynagrodzenie itp. Piszecie takie pierdoły, że nawet jeśli ten pracodawca jest zły to z taką prostą hołotą i tak nikt pracować nie będzie chciał. Wystawiacie świadectwo sami sobie a nie pracodawcy !!!!
zdjecie uzytkownika
Milena - 2014-08-18 21:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam:)
Właśnie wróciłam z wakacji w Mielnie. Wypoczywając byłam na zakupach w Hebe w Koszalinie. Sklep zadbany a obsługa rewelacyjna(poza nieco znudzoną ochroną). Konsultantki mimo że bardzo zapracowane to miłe i chętnie dzielące się swoją profesjonalną wiedzą. Z zakupów wyszłam zadowolona. Gdyby nie tak duża odległość pewnie często bym tam wracała na zakupy.
Polecam w 100 % :D
zdjecie uzytkownika
analityk - 2014-08-19 07:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Edyta - 2014-08-17 20:56:10]:
KO z Hebe może tylko do Biedronki - w innych firmach wymagane jest doświadczenie i kultura osobista. A KO w Hebe tego brakuje... Wszyscy wiemy o co chodzi ;)
zdjecie uzytkownika
t - 2014-08-21 13:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z osobistego punktu widzenia- NIKOMU nie polecam pracy w hebe w Ostródzie.

jak ktoś chce tam iść do pracy to najlepiej zrobi jeśli pierw porozmawia z ludźmi tam pracującymi to wszystkiego się dokładnie dowie.

dziewczyny bardzo chętnie opowiedzą co tam się wyrabia i jak KR wszystkich traktuje- masakra.
zdjecie uzytkownika
Lucy - 2014-08-23 16:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, a ja dla odmiany polecam Hebe. Praca wymagająca, oczekiwania spore ale jak już się coś uda to jest celebrity. Pozdrawiam wszystkie niezrażone Katowiczanki:):)
zdjecie uzytkownika
Karina - 2014-08-24 12:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ktoś kto zarządza tą firmą robi jeden podstawowy błąd. Żeby od kogoś wymagać trzeba tez dać coś w zamian. W tej firmie od pracowników wymaga się coraz więcej, więcej i więcej obowiązków i wymagań przybywa tylko ktoś w tym wszystkim zapomniał, że 1800zł tak jak w Hebe można zarobić w każdej innej sieciówce bez specjalnego spinania szczególnie w dużych miastach. A tutaj za te marne pieniądze nikt poważny pracował nie będzie tylko tacy ludzie którzy potem wypisują tu co wypisują. Oczywiście są tez fajni ludzie ale to znikomy procent. Zawsze kończy się tak, że pracownik jak weźmie drugą wypłatę idzie do konkurencji która wymaga ale i płaci a tym którym się nie chce idą pracować tam gdzie płacą 1800zł za tzw. przychodzenie do pracy. Ta firma idąc takim torem nigdy nie odniesie sukcesu bo sukces firmy to jej ludzie którzy na niego pracują a tutaj o ludzi się nie dba. Miałam wątpliwą przyjemność pracy w tej firmie ale podziękowałam i uważam tę decyzję za słuszną.Może ktoś w końcu się nad tym zastanowi bo tak naprawdę ten różowy kolor to tylko opakowanie a w środku jest już zupełnie inny kolor momentami czarny……...
zdjecie uzytkownika
t - 2014-08-24 18:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dokładnie jak wyżej, nic dodac nic ująć.
obowiazkow przybywa a wyplaty stoja w miejscu, a o premie nawet nie ma co walczyc bo jest tak mala ze szkoda o nia zachodu.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-08-24 22:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
premia!!?? haha to nawet nie powinno się tak nazywać!! to jakieś nieporozumienie.. jeżeli premia wynosi ok 5-10% wypłaty to o czym rozmawiamy?? firma nie docenia pracowników to fakt! nikomu nie zycze pracować w hebe- konkurencyjne firmy sa o wiele atrakcyjniesze od niej- tylko ktoś jak już tam się dostanie to siedzi..a w hebe co chwila jakies oferty pracy..wiec o czyms to swiadczy.. sama pracuje u konkurencji a zaczynałam w hebe- mam porównanie.. Hebe nie rozumie ze na wszystko trzeba czasu! a tu jest wszystko kosztem pracowników którzy traktowani sa przez KR jak śmiec.. odeszłam bo miałam dość!! NIE ZAŁUJE:)
zdjecie uzytkownika
Bogdaniec - 2014-08-25 10:04:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Karina Tylko weź pod uwagę, że nie dadzą Ci znowu nie wiadomo ile pieniędzy bo: 1. Nie będzie im się to opłacało 2. Nagle wszyscy będą chcieli pracować w Hebe. Rozumiem poirytowanie, ale takie pieniądze są najbardziej optymalne. Według mnie lepszym rozwiązaniem byłby jakiś system premii, który byłby rzeczywiście wykorzystywany.
zdjecie uzytkownika
Szukająca pracy - 2014-08-27 19:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [t - 2014-08-21 13:36:22]:
Witam.zastanawiam sue nad pracą w hebe Ostróda mogę wiedzieć sceny pani nie poleca szerzej?wolę dowiedzieć się przed ewentuaknym podjęciem pracy? :-)
zdjecie uzytkownika
teraz ja cos od siebie dodam - 2014-08-27 21:17:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Szukająca pracy - 2014-08-27 19:13:01]:
zapewne na rozmowie kwalifikacyjnej było milo i przyjemnie- ale to jedynie zmylka która stosuja osoby przeprowadzające takie rozmowy...
KR pewnie obiecywala ze jest możliwość awansu, premii itp. itd.- CUDA NA KIJU.

jeżeli chodzi o dziewczyny tam pracujące to wszystko jest jak najbardziej OK i by sobie nikt nie pomyslal ze cos nie tak jest z zespolem osob pracujących tam.

ale jeżeli chodzi o osoby zajmujące już wyższe stanowiska to dopiero zaczyna się cala filozofia tej oto firmy- czyli pracownik to narzedzie- rzecz i tak tez jesteś traktowana- przedmiotowo.

nie chce rozpisywać się szerzej na temat pracy w tym miejscu ale najlepiej zrobisz jak pojdziesz i osobiście porozmawiasz z dziewczynami tam pracującymi- one naprawdę szczerze i rzeczowo odpowiedza na Twoje pytania i zapewne bardzo szybko odpuścisz sobie starania aby zasilić szeregi w tym sklepie.

było już pare dziewczyn na rozmowie, kilka moich znajomych i jak się dowiedziały jaka atmosfera tam panuje (relacja KR- pracownicy) to od razu powiedziały ze w takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie chcą się pchac- dlatego wiele osob po rozmowie- nie decyduje się nad podjeciem tu pracy.

ludzie tam pracują bo pracują i daja z siebie wszystko ale większość dziewczyn szuka pracy gdzie indziej i z pewnoscia będą powoli odchodzić. wola mieć mniej pieniędzy ale nie będą ponizane i gnębione- bo często takie wlasnie sytuacje maja miejsce.
nie docenia się tu pracownika za jego wkład, starania, kreatywność.

rozpisywać się można bo to temat obszerny, wystarczy poczytac poprzednie wpisy- nikt bez powodu tego nie wypisuje i w 99% jest to wszystko prawda.

a najgorsze jest to jeżeli Twój KR nie jest wykwalifikowana, kompetentna osoba do zajmowania tak wysokiego stanowiska.
jego wiedza (KR) jest o wiele mniejsza od wiedzy konsultantow a profesjonalność tej osoby znacznie odbiega od tego co taka osoba powinna sobą reprezentować. wydaje ze ze jest to mało znaczace ale wierz mi- wszystko to przekłada się wlasnie na cala atmosferę i checi do pracy w tej firmie (a wlasciwie ich brak).

krotko mowiac- jeżeli masz paskudnego KR to koszmarem jest praca z taka osoba i przejawia się to brakiem ochoty do pracy, zwolnieniami, zszarganymi nerwami itp.

jak ktoś wchodzi do sklepu to wszystko wyglada pięknie, slicznie, rozowo- kolorowo, dziewczyny nigdy nie zmeczone, zawsze wypoczete i usmiechniete do każdego klienta...
większość ludzi mowi ze tutaj praca musi byc fajna i przyjemna- ale w rzeczywistości tak nie jest- wszystko jest to sztuczne i wymuszone bo jak się nie dostosujesz to dostajesz nagany i wpisy a często dochodzi do tego ze KR zastrasza Cie utrata pracy bądź premii (o których mowa pare postow wyżej).

jest to jedynie wierzchołkiem góry lodowej tego co tam się dzieje. wiele dziwnych spraw miało tam miejsce i nadal się tam dzieja rzeczy o których wstyd pisać lub po prostu nie można napisac tu bo zapewne taki artykul szybko zniknie.

dlatego polecam zapoznać się opiniami bezpośrednio od pracowników (ale oczywiście nie podczas ich pracy) ;)
dziewczyny jak wspomniałam wcześniej sa naprawdę bardzo w porządku i zespol jest bardzo zgrany i na pewno żadna z nich nie powie Ci inaczej w porównaniu do tego co ja tutaj napisałam- co będzie swiadczylo o tym ze moja opinia jest jak najbardziej rzeczowa, prawdziwa i obiektywna.

zapewne sa sklepy gdzies w naszym kraju w których to pracownicy chwala sobie prace w tej drogerii i będą ja polecać innym szukającym pracy ale tym sklepem na pewno nie będzie hebe w Ostrodzie.

wybor należy do Ciebie... zawsze można sprobowac a jak się nie spodoba- zmienić prace na inna ;)
zdjecie uzytkownika
marsjusz - 2014-08-28 18:00:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
w tym rejonie niestety panuje terror psychiczny- dzięki nowej KR, ponoć przeszła z innego rejonu, masakra, nie polecam,ma problem z psychiką i się wyżywa na innych, traktuje ludzi jak g.o.
zdjecie uzytkownika
Melisa - 2014-08-29 08:51:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

ale wy ciągle piszecie o jednym regionie Ostróda, to może napiszcie jakieś pismo lub coś. Poprzedni KR czytając znęcał się nad ludźmi aktualny KR też się znęca to czemu nic nie robicie?

zdjecie uzytkownika
madlen - 2014-08-29 10:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zrezygnowalam z zakupow w Hebe po tym jak na wejsciu ochroniarz kazal mi zostawic torebke.bylo to dla mnie ponizajace.Jezeli hebe jest w galerii handlowej to samo przez sie rozumie ze wchodzac do niego mam jakies reklamowki z zakupami z innych sklepow.niektorzy odkladali te reklamowki na podloge przy wejsciu inni tak jak ja rezygnowali z zakupow i szli do Rossmanna ktory jest tuz obok.Ja zrazona przy wejsciu raczej juz tam nie wroce.
zdjecie uzytkownika
to ja też - 2014-08-29 18:08:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
jezeli chodzi o Hebe i relacje miedzy KR a pracownikami - sama prawda, ogólnie jesteś bezosobową masą,maszyną do robienia utargu z numerem SAP, który łatwo usunąć i zastąpić kimś innym... Nie rozumiem polityki Hebe - najpierw pootwierali sklepy w wiochach, na obrzeżach, w najgorszych okolicach (oprócz paru drogerii),a teraz się dziwią,że nie trzepią kokosów. Jęczą o wszystko, o każdy grosz, każą minimalizować wszystkie straty, a sami je generują nie wyprzedając starych kolekcji, nie przeceniając uszkodzonych produktów itd. Ale nie,najlepszym sposobem na zarobienie milionów jest wystawianie konsultantek jak akwizytorów, żeby straszyły ludzi na dzień dobry jakimiś produktami,promocjami "bo na 100 zaczepionych osób 2-3 coś kupią"...no tak, a 80 ucieknie i nigdy nie wróci,bo w rossmanie można normalnie bez spiny wejść, obejrzeć, pochodzić i nikt ci nie chce pomóc w każdej alejce.
zdjecie uzytkownika
sweet - 2014-08-30 08:02:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
zapewne chodzi o p.Danute...
a co sie dziwicie- stara panna, chlopa brak... bez niego dziczeje i robi sie wscipska, upierdliwa, zenujaca, wyzywa sie na innych, zgorzkniala... jak marudna kotka.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie drogerie hebe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski