Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o drogerie hebe

Pracowałeś w firmie drogerie hebe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
omber - 2014-10-06 10:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [motylek - 2014-10-05 10:15:07]:
Czyli nie chodzić na urlop,jak chcecie mieć całą premię.
zdjecie uzytkownika
Loka - 2014-10-07 11:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja wyglada przejście z Biedronki do Hebe?
zdjecie uzytkownika
Miss Daisy - 2014-10-07 11:49:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam to forum od jakiegoś czasu i coraz bardziej mnie denerwują wasze wypowiedzi.

Premia - jest wypłacana za dni PRZEPRACOWANE. Jeśli byłaś na urlopie TO JAKI MIAŁAŚ WPŁYW NA WYNIKI? Co takiego zrobiłaś/ zrobiłeś? No chyba nic. Dostajesz za urlop wynagrodzenie i ok. Wypoczywasz. W żadnej firmie nie spotkałam się z tym żeby kogoś nagradzać za to że był na urlopie. Proszę Was - pomyślcie czasem. Przecież w tym czasie ktoś inny pracował za Ciebie, musiał przejąć część obowiązków Twoich na siebie. Zwiększyć swoją efektywność tak żeby premię wyrobić i żeby sklep wyglądał. Błagam Was...

Są tutaj osoby, które pracują już 3 lata w tej firmie. Ja pracuję od roku. Przychodząc do JMDiF miałam świadomość że Hebe jest świeżynką na rynku i wszystko się tutaj jeszcze rozwija. Bety pewnie zauważyła jak wiele od tamtej pory się zmieniło. To jest biznes, który ma znaleźć swoje miejsce na rynku. Trzeba szukać rozwiązań, popełniać błedy czasem, rozwijać się .
Jeśli jesteś negatywnie do tego nastawiona to PRACA W HANDLU NIE JEST DLA CIEBIE. Nie mówię tu o Hebe, ale ogólnie o handlu. Tylko osoby z otwartą postawą, chętne do nowych wyzwań, zmian, poszukiwania nowych rozwiązań są osobami wartościowymi.
Myślę, że większość osób, które tutaj na tę pracę narzekają to osoby, które nie chcą się rozwijać. Chciałyby dostać awans, ale nie widzą pozytywów z zachodzących zmian. Nie przyjmują ich jako coś co pozytywnie wpłynie na rozwój firmy. Bo to że pracujemy sobie w jakimś tam hebe - ok, ale jesteśmy częścią większej machiny - pracujemy w korporacji. Uświadomcie to sobie.
A w Hebe praca jest naprawdę przyjemna. I wkurza mnie wasze narzekanie. CO takiego robicie czego nie robiłybyście w innych firmach? Może pójdziecie do Rossmana i zobaczycie jak tam jest. Albo lepiej, do Douglasa.
Zastanawiam się czego oczekujecie od tej pracy: żeby ktoś Wam herbatkę parzył, ploteczki, rozmowy, 8godzin i do domku. Reszta sama się zrobi. I najlepiej żeby klienci jeszcze nie przeszkadzali. I pieniądze na czas były. I jeszcze premia.

I te oskarżenia - że ktoś z kimś sypia, że ktoś dostał awans przez łóżko. Byłeś/aś tam?! Złapałaś/eś za rękę?! Kurde ludzie opanujcie się! Zyjecie jakimiś plotkami zamiast wziąć się do roboty. A że KS idzie z KR na obiad? i co? Ty też chcesz? To weź się do roboty, dostań awans i po problemie. I wtedy Ty będziesz się tłumaczyła na przyjemnym obiadku z wyników sklepu, propozycji zmian, omawiała wydatki sklepu, tworzyła prezentacje...
Żeby nie było, nie jadam obiadków z KR, ale rozumiem co może się dziać na takim spotkaniu. Zazdrościcie...? Weźcie się do roboty!

Praca to zadania do wykonania, planowanie, rozwijanie, rozliczanie. Praca to nie kółko wzajemnej adoracji, ploteczki, kaweczki, papieroski.

Atmosfera w pracy - to Konsultanci mają nawiększy wpływ na to jak się im pracuje we wzjemnym gronie. Owszem - dobór osób z kadry zarządzającej jest ważny, bo oni tę pracę powinni wspierać, a nie szukać wśród załogi kozłów ofiarnych. Ale uwierzcie mi, że jak każdy z was będzie robił w pracy to co do niego należy to żaden KS czy zastępca nie będzie musiał na pracowników "donosić". A poza tym - zadajcie sobie pytanie - ile z was tutaj wszystkich jest szczerych i otwartych w stosunku do swoich współpracowników? Jesteś w stanie powidzieć swojej koleżance, że powinna się wziąć do roboty czy raczej "obrabiasz jej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; za plecami? Czy wiesz co Twoja koleżanka/kolega w pracy robi najlepiej? Czy potrafisz czerpać z umiejętności innych osób?

....
rozpisałam się, ale już nie mogę czytać tych bredni.
Jak Ci nie pasuje to się zwolnij, a nie obrabiasz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] instytucji, która daje Ci pracę i płaci ci za rzetelne wykonywanie swoich obowiązków. Tylko tyle.
zdjecie uzytkownika
Miss Daisy - 2014-10-07 11:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Loka - spróbuj porozmawiać ze swoim KR. Jest to możliwe :-)
zdjecie uzytkownika
Lola - 2014-10-07 11:55:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiesz jak to mniej wiecej wyglada ?
zdjecie uzytkownika
Miss Daisy - 2014-10-07 11:59:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszędzie może wyglądać inaczej. Dlatego najlepiej ze swoim KR porozmawiać. Albo podejść do Twojego hebe i zapytać KS.
zdjecie uzytkownika
Loka - 2014-10-07 12:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ok, rozumiem. Dzieki za podpowiedź ;-)
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-10-07 19:23:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Miss Daisy - 2014-10-07 11:49:47]:
Miss Daisy - POPIERAM!!!
zdjecie uzytkownika
xenia - 2014-10-08 10:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Miss Daisy - 2014-10-07 11:49:47]:
...ze wszystkim się zgodzę oprócz jednego - teraz już nie musimy iść do Douglasa żeby zobaczyć jak tam jest,bo to on przyszedł do nas. I może to właśnie boli wiele osób, bo Hebe miało być świeżynką, czymś nowym, a wpada w koleiny firmy,która słynie z nieciekawego traktowania pracowników. Ale jak już wspomniałam reszta,to cała prawda:)
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-10-08 17:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xenia - 2014-10-08 10:58:15]:
Do kogo Wy się porównujecie ??? Do Douglasa??? Douglasowi to Wy buty możecie czyścić. Sieć podrzędnych drogerii kontra Douglas hahahaha żenada. Zobaczcie co ma na półkach Douglas a co macie Wy różowe landrynki. Kto robi zakupy u nich a kto u Was. Może za 10 lat jak dobrze pójdzie będziecie mogli się z nimi porównać i to możeeeee
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-10-10 11:57:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W firmie jest ogromny nacisk, system, machina, jestes tylko trybikiem gorszy dzień i wylatujesz. Książkowa korporacja, jak ktos marzy aby zostać koro-szczurkiem polecam, są profity, ale trzeba być nieuczciwym, sprzedaż w tej firmie nie jest nastawiona na jakość obsługi tylko na wynik finansowy!!! Proszę Was, konsultatki traktowane są jak cyt. "woły do orania pola" bez nagród, bez niczego, bo co jak sprzedaż dużo masz sprzedać 2 razy tyle, masz bić swoje rekordy, ok, no problem, cisną z ludzi a potem ich "wymieniają'.
Siła tkwi w tym aby samemu zorientować się co sie dzieje i odejść z korporacji, bo ona omamia stosując technikę marchewki i kija. Samemu człowiek sie zajedzie i ja tu nie mówię o obibokach, tylko ambitnych, wykształconych konsultantkach. Macie przyszłość dziewczyny szukajcie pare pólek wyżej. Nie dajcie sie mamić jednej z niewielu firm co to daje umowe o prace a potem wysysa z Was wszystko. :)
zdjecie uzytkownika
xenia - 2014-10-10 13:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kaja - 2014-10-08 17:12:34]:
tak kaja, jak jestes taka twarda to powiedz to samo proszę naszemu Dyr.Operacyjnemu panu Tomaszowi. Na pewno doceni twoją elokwencję i sowicie za to nagrodzi. Aha i jak nie rozumiesz o czym piszę i co mam na myśli (a wierz mi, że akurat nie o klienta i asortyment chodziło) to po prostu nie dotykaj klawiatury. Dzięki
zdjecie uzytkownika
lila - 2014-10-10 17:43:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [xenia - 2014-10-10 13:01:35]:
MOJE KOCHANE MOTYLKI MACIE RACJE WE WSZYSTKIM CO PISZECIE ALE JAK WAM NIE PASUJE TO TYLKO ZROBIĆ TO CO JA ZWOLNIĆ SIĘ MIEĆ NA TO WYJECHANE JA TEŻ NIE CHCIAŁAM BYĆ UPOKARZANA PRZEZ MAŁOLATY KTÓRE AWANSOWAŁY TYLKO DLATEGO BO MIAŁY PLECY A SAME ZAPOMNIAŁY JAK TO JEST GDY BYŁY KONSULTANTKAMI. ŻYCZĘ POWODZENIA I DUŻO SIŁY :)
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-10-13 00:33:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ilia - racja upokarzać może mnie tylko ten co lepiej niż ja się zna na INCI :) mądra glowa, trochę doświadczenia w HEBE i bach 3800 we francuskiej firmie, wyjazd za granice, polscy kosmetolodzy są the best nie dajcie się HEBE, nie jesteśmy tego warte !!! Mamy szansze mówię na swoim przykładzie !!! HEBE niech za mną płacze dziekuję tej firmie za doświadczenie i ruszam w świat:)
zdjecie uzytkownika
nina - 2014-10-14 22:25:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy jest tu ktoś kto zmienił pracę w rossmannie na hebe? Jakie opinie?
zdjecie uzytkownika
kalllla - 2014-10-15 13:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć czym się różni praca konsultanta od starszego konsultanta? stawka tez jest inna?
zdjecie uzytkownika
madagaskar - 2014-10-15 19:32:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
HEBE TO PORAZKA.
zdjecie uzytkownika
Ben - 2014-10-15 23:07:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Napisze krótko i zwięźle.....jeżeli regionalna i okręgowa jest osobą która straszy naganą w papiery a sklep jest najlepszy na wizytacjach i tak sie czepia, człowiek daje 150% z siebie i przychodzi nawet czasem pomóc i w dni wolne odbiera telefony i pomaga nawet bedąc na urlopie i słyszy się albo weźmiesz sie do pracy bo dostaniesz naganę to chyba coś jest na rzeczy.....no ale ktoś kto pracuje 3 lata to przecież wie więcej, bo nie trafił na osoby które sie znęcają psychicznie nad pracownikami tylko ma człowieka który rozumie co i jak to niech się cieszy bo kiedyś może trafić gorzej i wtedy zobaczy co to jest trudna praca....pozdrawiam wszyskich
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-10-16 09:53:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Piszecie samą prawde dziewczyny.tam jest okropnie.a kierowniczki niewiadomo skad wziete.bez wyksztalcenia kierunkowego,poprostu z ulicy.jak kierownik ktory nie ma zadnego doswiadczenia z praca z ludzmi moze nimi kierowac sie pytam.nie maja odpowiednich ludzi bo poprostu ludzie swiadomi swoich umiejetnosci nie pojda do hebe.
zdjecie uzytkownika
aplikuję - 2014-10-16 17:53:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie chcę się wdawać w dyskusje. Jesli ktoś mógłby odpowiedzieć tylko konkretnie:
- na początku jest umowa zlecenie? na jaki czas? czy jest w ogóle umowa o pracę?
- jaka jest stawka zł za h ?
Dziękuję, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
oszusci - 2014-10-16 18:33:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hebe opiera swoje działania na manipulacji, poczynając od klienta a kończąc na pracownikach
Nie marnujcie zdrowia dla tej firm.
zdjecie uzytkownika
hebe - 2014-10-16 22:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wyciskaja jak cytryne.to jest wlasnie manipulacja.
zdjecie uzytkownika
o. - 2014-10-17 07:55:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [oszusci - 2014-10-16 18:33:30]:
od razu jest umowa o pracę na czas określony, potem druga umowa też na czas określony a trzecia umowa jest na czas nieokreślony. stawka jest zależna od miasta do którego aplikujesz.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-10-17 13:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak są rozliczane delegacje bo czekam już 5 miesięcy
zdjecie uzytkownika
konsultantka - 2014-10-17 21:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xenia - 2014-10-10 13:01:35]:
Pierwsze slysze... jak ktos trafi na osłów w biurze, to pewnie sie wykorzystują, a jak nie to firma spełnia wymogi nawet najbardziej wymagającego:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie drogerie hebe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x