brak logo

drogerie hebe

Gdynia

Opinie o drogerie hebe

kl 2016-06-23 17:36:39
czy ktos sie orientuje kiedy doladowane zostana te karty przedplacowe
3
basia 2016-06-29 08:17:07
ponawiam pytanie ktos sie orientuje kiedy doladuja karty przedplacowe ??????
Ewa 2016-06-29 14:46:36
Co do karty to myślę że na Boże Narodzenie do ładują
4
katerina 2016-07-01 20:27:16
a co rozumiesz przez super benefity??
Kakao 2016-07-02 15:30:54
Idź na rozmowę to sie dowiesz. Myślenie nie boli, spróbuj
1
Jaga 2016-07-04 07:05:26
Jakie inicjały kr?
zainteresowana 2016-07-05 10:31:35
Rozmowa kwalifikacyjna naa starszego konsultanta ktos cos wie?
Kasia 2016-07-06 22:52:39
No takie pytania to raczej nie na miejcu przed rozmowa. Jak Cie zaprosza to sie dowiesz
ilona 2016-07-16 16:02:52
Nieaktualne
1
wiki 2016-07-16 22:52:32
Dziewczyny coś wiadomo o nowym sklepie w gdansku?
kaja 2016-07-26 12:44:27
Dziwczyno od jakich wielu, wielu lat? to jest chyba wpis sponsorowany przez Hebe :) Te podrzędna sieć drogerii istnieje dopiero 4 lata.
Ewa 2016-07-27 18:50:07
Na Romowie ci wszystko powiedzą ile będziesz zarabiać. A jak dobrze się będziesz starać to i jakaś premia skapnie
kwiatek 2016-07-30 22:26:13
Konsultantka ma 2200zł brutto ok 1600zł na rękę plus premia
Minusy : praca ciężka, nocki, targety do wyrobienia, ciężkie kuwety,plotkarstwo,duża rotacja
Plusy: pakiety socjalne, duze premie,pieniądze na czas, umowa o pracę
9
Ania 2016-08-02 21:11:01
Nie 4 tylko 5 :-)
Ania 2016-08-02 21:12:24
Nie 4 tylko 5 :-)
szczęśliwa po złożeniu wypowiedzenia 2016-08-05 00:48:35
Nie polecam hebe jako pracodawcy,choć rozumiem,że z braku innych źródeł utrzymania,trzeba się czegoś uchwycić.Miałam to.szczęście,że z dnia na dzień złożyłam wypowiedzenie i rozpoczęłam inną pracę, za znacznie wyższe pieniądze, u innych pracodawców.
Sieci handlowe(wszystkie)wykorzystują ludzi,jak tanią siłę roboczą.Praca jest ponad siły,a wynagrodzenie mizerne w porównaniu z wymagamiami wobec pracowników.
Będzie gorzej,bo podążamy za najgorszym wzorcem jakim jest USA i inne kraje,nastawione na łatwy zysk,przy nadużyciach względem ludzi.
hebe prowadzi odrębną politykę finansową względem Jeronimo Martins i nie należy utożsamiać hebe z Biedronką.
Ze względu na kobiece zespoły,hebe również funkcjonuje inaczej niż np.Biedronki.Chora i konfliktowa atmosfera prowadzi do rozstroju nerwowego niektóre panie pracujące w hebe i trudno się dziwić,bo w szantażowaniu kobiety są mistrzyniami,mężczyźni są daleko w tyle,w tym zakresie.
Praca w hebe,Rossmanach,Superpharmach,Sephorach,Douglasach wymaga dużej asertywności i poszanowania własnej godności,aby trwać i cieszyć się pracą,a nie pracować z przymusu dla 1500 zł.Życie jest za krótkie na znoszenie fanaberii prymitywnych,zapuszczonych kierowniczek,pań dyrektor(superpharmy) i gejowatych dyrektorów,którzy nie skalali się nigdy pracą fizyczną,a właśnie przy pracy fizycznej uczy się pokory i doceniania ludzi.
Życzę powodzenia i nie dajcie się dziewczyny wykorzystywać pod pretekstem "realizowania standardów".Po wielu latach hebe,superpharmy,rossmany etc.nie zapukają do Was i nie zapytają "czy Wasz kręgosłup,kolana jeszcze funkcjonują,albo ogólnie o zdrowie..." a dyskomfort będziecie odczuwać na 100%,zajeżdżając się dla sieci.
26
Ola 2016-08-08 15:58:58
Kierownik Regionu Hebe - Śląsk.

Pierwsza rozmowa odbywa się z ramienia zewnętrznej agencji. Standardowa rozmowa z konsultantem i przedstawienie kandydatury Hebe. Druga rozmowa odbywa się w centrali firmy. Uczestniczy w niej przełożony stanowiska (Dystrykt) oraz osoba z działu HR. Rozmowa miła, konkretna i rzeczowa. Trzeci i ostatni etap rekrutacji, to spotkanie z Panią Dyrektor działu HR oraz Dyrektorem Operacyjnym/Sprzedaży. W tym przypadku rozmowa skierowana na zaszczucie kandydata, zweryfikowanie jego umiejętności myślenia w stresie. Niestety, lecz wszystko ma swoje granice, kultura również. W przypadku Pani Dyrektor HR, zabrakło kultury i stonowania. Z weryfikacji jej osoby, widzę, że pracowała dla spółki JMD Biedronki, w latach kiedy Biedronka kojarzyła się wyłącznie z pozwami o mobbing. Widać, że doświadczenie przełożyła na obecny grunt.

Zarobki: 5000 zł. netto podstawy + premie
8
kaktus 2016-08-08 23:24:45
Hej dziewczyny. Czy któraś z Was słyszała o otwarciu nowej drogerii Hebe w Gdańsku? Prawda to czy jednak już nieaktualne informacje?
Jula 2016-08-12 21:22:10
A ja mam pytanie jak to jest bo jest ogłoszenie do Hebe na konsultanta wymagania średnie wykształcenie. A z tego co mi wiadomo kierownik musi mieć wyższe a na sklepach tak nie jest , są ks nawet bez średniego wykształcenia.
I jak ją złożę na konsultanta a mam wyższe ?
2
Anna 2016-08-12 21:37:43
Skoro masz już problem że masz wyższe wykształcenie niż kierownik to nie wróżę Ci dlugiego stażu w hebe. Czesto takie po studiach to nic w tych swoich głowach nie mają. Szukaj sobie pracy kierunkowej po tych swoich studiach.
4
praca 2016-08-13 23:45:26
Też chętnie sie dowiem jakie są zarobki konsultantami - kajzerki.
byłahebowianka 2016-08-15 14:49:58
Miałam wątpliwą przyjemność pracować w drogerii Hebe gdzie kierownikiem rejonu był albo może jeszcze jest pan Paweł Z. I gdyby nie jego postawa, praca była by ok. Poniża, obraża premii prawie wcale. Kłamie a osoby które zatrudnia są mu potrzebne do załatwienia jego interesów. Dobrze mają jego koleżaneczki na stanowiskach kierowniczych. One mogą przychodzić do pracy jak im się che, ich procedury nie obowiązują. Grafik ustalany jest pod ich potrzeby a reszta niech tyra .... grafik zmieniany jest praktycznie co dzień, mimo procedur bo można je obejść :) na potrzeby kierownictwa. Próbki rozchodzą się w kieszeniach kierowniczki , a reszta pracowników być może dostanie przeterminowane i do połowy zużyte próbki.
Pracę w Hebe polecam tam gdzie nie ma Pawła Z. Mały łysy i jak rekrutuje to zdejmuje obrączkę - żenujące.
Życie potrafi zamienić w piekło .
9
Anna 2016-08-15 21:23:18
towar rozkładają konsultantki
byłahebowianka 2016-08-15 21:50:02
Mi prosto w twarz powiedział, że jeśli myślę że można zdziałać coś za pośrednictwem BOP to jestem w błędzie. Te sklepy które wyszły z pod jego panowania np w 3-miejście nie ukrywają swojej radości i z tego , że można z chęcią przychodzić do pracy a nie zajmować się bzdurnymi poleceniami jego wysokości bo np dziś ma gorszy dzień. Dla mnie jest to kłamczuch który otacza się podobnymi sobie. Mnie ta firma już nie dotyczy więc może znajdzie się ktoś inny z odwagą by powiedzieć prawdę o tym co on wyprawia.
3
ostróda 2016-08-15 22:09:28
Doskonale wiesz co robisz droga Aniu to o tobie jest wyżej napisane , jak tam testery i próbki , a z grafikiem sprawa dalej tak samo wygląda ? Że inni tyrają w soboty i niedziele tylko nie ty ???
ira 2016-08-16 12:34:26
Osoba oddzielna do rozkładania towaru? Dobre sobie! Twoim obowiązkiem jest obsługa klienta zgodnie ze standardami, w międzyczasie wykładanie dostawy, podchodzenie też oczywiście na kasę, do tego sprzątanie, dbanie o swój dział i inne rzeczy. Jesteś od wszystkiego :) I masz być jeszcze z pocałowaniem ręki dla klienta, uśmiechnięta, z pięknie wymalowanymi różowymi usteczkami.
9
hebeeee 2016-08-18 16:49:52
HEH no już kiedyś 'ktoś' w tej firmie myślał że jest bezkarny.... także BOP jednak działa :) i chwała za to !
6
Mala mi 2016-08-19 07:40:36
Region warminsko mazurski? Wczoraj bylam na rozmowie i od reki dostalam prace mam sie bac? ;)
Mala mi 2016-08-20 07:47:14
Rozmowa na zupelnym luzie pytania typu co sądzę o pracy z targetami czy jestem gotowa do wykladania towaru ,pracy na nocki, czy wiem ze to ciezka praca, powiedziec cos o sobie co chcialabym robic za kilka lat. Na rozmowie bylam 30 min. Nie ma czego sie bac. Warto sprobowac moim zdaniem.
gość 2016-08-30 10:22:44
Ile zarabia kasjer ?
Aga 2016-09-03 19:08:05
No właśnie - 'ktoś' już kiedyś myślał że jest bezkarny i wyleciał z wysokiego stołka. Teraz ponoć jest listonoszem bo na więcej nie potrafił. I taką mamy kadrę kierownicza. Kolesiostwo i brak kompetencji u co po niektórych. Nie dziw się że jak masz wyższe wykształcenie i więcej potrafisz to długo nie po pracujesz
3
jo 2016-09-20 12:54:07
Za czasów Pawła Z. Chciało się pracować. Kierowniczki i starsze chodzily jak w zegarku. Sklep ogarnięty na blysk. Az sie chcialo pracowac i sprzedawac. Wraz ze zmiana rejonowego na olge j. Na sklepie jest syf. Kierowniczki siedza w biurze po 3 i jak twierdza robia " burze mózgów". konsultantka jest sama na sklepie przez 8 godzin stoi przy kasie (z 15 minutową przerwą na śniadanie) i praktycznie nie ma jak od niej odejsc i cokolwiek sprzedac. A za aprzedaż jest oczywoscie rozliczana. jak sie jeat we 2 na zmiane to jedna muai byc na sklepie a druga musi sama dzwigac bardzo ciezkie kuwety z towarem... Mozna by tak jeazcze dlugo wymieniac... Żenada
4
Magnus 2016-09-20 17:59:15
W hebe ciezka praca? Pani chyba nigdy nie pracowała w biedronce...
Pracownik 2016-10-08 08:02:56
Ktoś coś wie i jakie opinie maja Hebe w Bielsku-Białej? Szukają tam kogoś?
Aska 2016-10-08 17:25:01
Nie prawda, potrzebują w Bielsku w Gemini konsultanta
Pola 2016-10-09 15:15:06
To jest bardzo ciekawe co piszesz
Emi 2016-10-13 16:26:41
Polecam pracę w Bielsku na Sarnim Stoku - super Kierowniczka!
1
Byczka 2016-10-15 22:08:38
Kiedy w końcu zrobicie porządek z panią z hebe Bytom która przyszła z Zabrza " bo u nas w Zabrzu " nierób , pieprz ona telefonistka . Przychodzi do pracy i nic nie robi , wiecznie dzwoni przez swój telefon, my zapieprzmy na wysokości lamperii a ona tylko siedzi w biurze.
Koniec tego tak nie może być .
Jak to się nie zmieni to zostanie poinformowany BÓB. POZDROWIONKA ASIUNIU
Klaudia 2016-10-17 19:23:53
Rozmowa kwalifikacyjna na luzie bez zadnyxh glupich scenek. Powiedzieli ze tak czy siak sie odezwa do tygodnia. Niestety sie nie odezwali. Mogli powiedziec ze odezwa sie tylko do wybranej kandydatki a tak czlowiek mysli ze a moze sie jeszcze odezwa. Nieprofesjonalne to jest niestety
1
Luk 2016-10-19 17:39:41
Wiesz kandydatow do ich drogerii jest naprawdę sporo i nie można zarzucić im akurat tego o czym mowisz bo raz do kogoś się nie odezwali, ja jestem dowodem że zwykle tak jest
bobi 2016-10-24 23:48:21
A jaką rolę ma zastępca kierownika? Za co odpowiada? Ile zarabia?
Do 2016-11-04 07:11:19
Wiecie coś na temat nowej regionalnej w Warszawie?
1
Kala 2016-11-05 13:54:52
Pierwsze słyszę. O kogo chodzi? Ktoś z awansu?
3
chętna do pracy 2016-11-08 11:38:18
Halo dziewczęta z Podkarpacia, czy jest któraś z Pań która mogłaby mi napisać jak kształtują się zarobki w hebe na wszystkich stanowiskach w sklepie? Bardzo dziękuję z góry za odpowiedź
Prawda 2016-11-19 03:40:00
Ta firma to kumoterstwo i nic więcej.
Ludzie na kierowniczych stanowiskach zatrudniani przez KR z zewnątrz nie znają się i tylko zrzucają obowiazki na nas konsultantów bo sami sobie z nimi nie radzą. Obym szybko znalazła inną pracę bo od kąd taka wlaśnie osoba się u nas pojawiła to atmosfera pracy jest tragiczna.
5
Hebe 2016-11-22 16:33:31
Hej, czy do hebe w Gdyni szukają pracowników? Ktoś coś wie?
Gość 2016-11-25 17:36:24
Dzisiaj robiąc zakupy w Plejadzie Bytom zauważyłem w Hebe moją byłą pracownice. Dobrze że macie monitoring i ochronę na miejscu to może ta dziewczyna z lepkimi rączkami nie wyniesie pół sklepu tak jak to było w moim przypadku.
PS. Tak droga pani A, koleżanka panią zdradziła ile pani wyniosła. Dobrze, że od października nie jest pani moim pracownikiem (problemem). Oby Hebe nie miało takich strat.
2
żallllll 2016-11-28 18:42:52
To, co nam nasza "ekipa rządząca" w hebe funduje na święta to jest jakiś okrutny żart!. Zastanawiam się jak można kazać ludziom przez kilka dni pod rząd pracować po 11 godzin, mówimy o okresie przedświątecznym gdzie natężenie ruchu będzie ogromne!!! Czy ktoś logicznie myśli jaka jest wydajność takiego pracownika? Nie wspomnę już o tym że oczywiście zapomnieli iż ludzie na sklepach mają również swoje rodziny.....dzieci itp. Ludzie Ludziom gotują taki los.... wszystko najniższym kosztem... tymczasem w innych firmach wiedzą co to umowa zlecenie...pracownik tymczasowy itp.. przykre bardzo takie traktowanie a nie tak dawno ktoś mówił w naszej firmie że ma się stać firmą przyjazną pracownikom...Pracownicy hebe świąt mieć raczej nie będą a na pewno ci na najniższych szczeblach...
5
Bolesna prawda 2016-11-28 21:03:04
Bardzo dobrze że nareszcie ktoś poruszył temat zatrudniania przez KR osób z zewnątrz. Niestety jest bardzo przykra sprawa ponieważ są w tej firmie osoby które chcą się rozwijać aczkolwiek Kierownik Rejonu tego nie dostrzega i twierdzi że nikt się nie nadaje więc najlepszym sposobem jest zatrudnienie swojego ,,bardzo bliskiego znajomego" i myśli że nikt o tym nie wie, żałosne.
Ludzie w naszym rejonie zwalniają się można powiedzieć w dość ekspresowym tempie.
Braki kadrowe, nadmiar pracy gigantyczne dostawy i brak czasu na rozłożenie tego towaru.
To nas WYKAŃCZA!
Z czego to wynika ?
Złe zarządzanie przez osoby z góry!
Drogie Hebe czas na zmiany! :) może warto skupić się na pracownikach na niższych szczeblach bo to właśnie dzięki nim Hebe jeszcze istnieje.
7
iwona 2016-12-01 23:58:28
Kochani a co słychać u Pani Iwonki Dumki KO? To przecież taka wspaniała i szlachetna kobieta...
2
Zostaw swoją opinię o drogerie hebe - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie drogerie hebe