Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o drogerie hebe

Pracowałeś w firmie drogerie hebe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mini - 2015-03-24 21:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem z warszawy zaczynam tam prace..dlatego pytam w jg mam rodzine i slyszalam o hebe.wspolczuj se sam rozgarniety emocjonalni xp gosciu
zdjecie uzytkownika
pipi - 2015-03-24 21:56:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mini - 2015-03-24 21:28:13]:
Człowieku daj sobie spokój. Nie zacząłeś jeszcze pracy a już smecisz. Ty nie słuchaj ludzi tylko siebie. Pamiętaj że większość tutaj to są osoby zwolnione lub..........reszta wie o co chodzi. Nie jest lekko nie będziesz stał-a i pachniala. Jest ciężko , a gdzie jest lekko.Idź zacznij i zobaczysz. Nikt siłą cię tam nie zatrzyma jak będzie źle. Pamiętaj wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. POWODZENIA :-)
zdjecie uzytkownika
pipi - 2015-03-24 21:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mini - 2015-03-24 21:28:13]:
Człowieku daj sobie spokój. Nie zacząłeś jeszcze pracy a już smecisz. Ty nie słuchaj ludzi tylko siebie. Pamiętaj że większość tutaj to są osoby zwolnione lub..........reszta wie o co chodzi. Nie jest lekko nie będziesz stał-a i pachniala. Jest ciężko , a gdzie jest lekko.Idź zacznij i zobaczysz. Nikt siłą cię tam nie zatrzyma jak będzie źle. Pamiętaj wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. POWODZENIA :-)
zdjecie uzytkownika
jola - 2015-03-24 23:53:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
tu nie chodzi o to zeby stac i pachniec. wszedzie trzeba pracowac i nigdzie nie ma lekko. atomsfera na sklepach jest straszna, jedno przez kierownikow, zastepcow itp. a drugie przez dziewczyny,ktore na kazdym kroku ze soba rywalizuja.
niby wielka praca w zespole na wspolny sukces a jedna drugiej klody pod nogi podklada. na moje nieszczescie jeszcze tu pracuje,ale mam nadzieje,ze w szybkim tempie uda mi sie uciec z dala od tego calego syfu.
firma kaze nam miec piekne makijaze a to oczy a to usta itp., bo przeciez trzeba prezentowac firme i w tym momencie stawiaja ci wybor albo kupujesz sobie sama z wlasnej kieszeni kosmetyki,ktorymi na co dzien sie nie pomalujesz,bo wstyd po prostu w tym wyjsc na ulice w bialy dzien lub malowac sie testerami,na ktorych jest najwiekszy syf. skoro tak wymagaja to niech dadza od czasu do czasu cos od siebie jakies pomadki,szminki itp.
to samo malowanie klientek testerami, fujjj!! to straszne!!!. chwile wczesniej jedna kobieta testuje na sobie kolor szminki z opryszczka a za 15min tym samym kolorem maluje inna klientke umowiona na makijaz. porazka!!!!!!!
moim zdaniem cale to hebe to jedno wielkie nieporozumienie. wybieranie lokalizacji sklepow przez osoby z gory tez pozostawia wiele do zyczenia.
dopoki biedronka bedzie finansowac ten syf to bedzie jakis socjal itp. w momencie gdy sie od nas odlaczy bedzie jedno wielkie gowno. bo ile mozna dokladac to czegos co w ogole nie generuje zyskow??
obiecuja na poczatku szybka mozliwosc awansu, bo sie rozwijaja caly czas i pna do gory. ja sie pytam jaki ku** awans!? jak nie masz znajomosci lub nie wchodzisz kr i ks do dupy to do konca zycia bedziesz pracowac na sklepie jako konsultant. poza tym na kazdym kroku straszenie,ze zwolnia. juz nawet nie na zadnym forum czy od kolezanek z pracy,ale od biura,ktore pilnuje caly czas zebys bron boze sie nie zapomnial,ze dzis pracujesz a jutro juz nie musisz.
chamstwo na kazdym kroku,syf i obluda. juz jest za malo osob na zmianie a co dopiero po wielkich zwolnieniach? ciekawa jestem jak bedzie wygladac moj urlop w tym roku,ktorego najprawdopodobniej nie dostane w okresie letnim tylko jesiennym a moze i nawet zimowym,bo jest nas na tyle malo,ze na urlopy chodzic bedziemy tylko po jednej osobie..chyba,ze ktoras z nas wezmie l4 to wtedy w ogole pozamiatane i wszystko sie opoznia:)
KATASTROFA!!! NIE POLECAM NIKOMU!!!
zdjecie uzytkownika
syf - 2015-03-25 16:06:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
krótko zwiezle i na temat- szkoda czasu, zycia i nerwow na prace w tej firmie!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Sprawiedliwa - 2015-03-25 19:45:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [muszka - 2015-03-23 20:34:28]:
Do AiA . Chyba zostałaś zwolniona lub niedługo zostaniesz bo mało z tego co piszesz jest prawdą. Dlaczego nie powiesz tego prosto w oczy..? Jeśli komuś coś zarzucasz to powiedz mu o tym. Brak Ci odwagi!!! Łatwo kogoś oczerniać chowając się za nickiem. Znam opinie o kierownictwie Hebe Bytom Plejada z innych sklepów i są całkiem inne.
Jeśli wam się praca nie podoba to należy ją zmienić. Nikt nikogo nie zmusza do pracy w tej jaki i w każdej innej firmie.
N
zdjecie uzytkownika
bebok - 2015-03-25 20:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a na bytumiu w atrium jest fajnie
zdjecie uzytkownika
Miss Daisy - 2015-03-26 10:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [jola - 2015-03-24 23:53:30]:
droga jolu,

a byłaś kiedyś w Douglasie, Sephorze u prywatnych makijażystek?
Tam też malują kosmetykami, których ktoś wcześniej dotykał , testował.... W Douglasie, Sephorze nikt nie wyciąga nowych produktów żeby malować klientki na umówionych makijażach za które płacą grubą kasę. Nawet w Naturze w moim mieście ostatnio wykonują makijaże... Też na testerach. To jest wybór i świadomość klienta czy chce. Nikt nie będzie wykonywał makijażu na czymś innym niż testery.
zdjecie uzytkownika
uciekinier - 2015-03-26 12:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozczarowałam się rozmową w Gdańsku rok temu.Najpierw zaproponowali st.konsultanta,a jak miałam umowę podpisywać to tylko konsultanta.Co ja mam myśleć,już podziękowałam im na dobre,nawet jako klient ;))
Znalazłam pracę u konkurencji i to od razu jako zastępca,dodam też,że nie ukrywałam podczas rozmowy rekrutacyjnej,że posiadam długoletnie doświadczenie w zarządzaniu min.10 osobami.
zdjecie uzytkownika
......... - 2015-03-26 12:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A może wypowiemy się na temat Hebe w Lipienicach koło Chojnic?
zdjecie uzytkownika
pipi - 2015-03-26 16:34:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [......... - 2015-03-26 12:53:47]:
Możemy super ks :-)
zdjecie uzytkownika
Klient - 2015-03-26 17:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
I super Panie tam sprzedające,zwłaszcza kilka,które swoim niechlujnym wyglądem odstraszają klientów.
zdjecie uzytkownika
jusia - 2015-03-26 18:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A W RYBNIKU SAME TŁUŚCIOCHY!
zdjecie uzytkownika
muszka - 2015-03-26 18:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Sprawiedliwa - 2015-03-25 19:45:45]:
Ja nie mam na mysli calego kierownictwa. Wyraznie napisalam zastepca kierownika sklepu. Najwidoczniej nie masz umiejetnosci czytania ze zrozumieniem...:)
zdjecie uzytkownika
hebe - 2015-03-26 21:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sprawiedliwa - 2015-03-25 19:45:45]:
Kobieto weź sie w garść i zacznij myslec inaczej...taki dajesz popis?Twoje nastawienie do pracy ma nas mobilizować?Dajesz super przykład Panno Sprawiedliwa.Wlasnie widzę.Daj spokój Muszce.Dobrze napisała.I przestań straszyć zwolnieniami,bo tylko wychodzisz z biura i straszysz.Powiedziec w twarz,bo ktoś nie ma odwagi...Ty masz jej za dużo. Los bywa przewrotny. Już pazur pokazałaś Panno uczciwa i sprawiedliwa. Jestem mega zaskoczona Twoja postawa. Unieś głowę i spójrz prawdzie w oczy, i nie miej pretensji ,ze ktoś ci czegoś nie powie w oczy...bo nikt o zdrowych zmysłach by tego nie zrobił.
zdjecie uzytkownika
hehe - 2015-03-26 21:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sprawiedliwa - 2015-03-25 19:45:45]:
Dużo zawdzięczasz konsultantom... A Muszka dobrze napisała...zastępca.
zdjecie uzytkownika
xoxo - 2015-03-26 22:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [muszka - 2015-03-26 18:32:55]:
Ja rownież dołączam sie do twojej wypowiedzi.Sama widziałam.
zdjecie uzytkownika
Hebe - 2015-03-27 12:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sprawiedliwa - 2015-03-25 19:45:45]:
Bądź uczciwa o weź to ma klatę.
zdjecie uzytkownika
muszka - 2015-03-27 14:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sprawiedliwa - 2015-03-25 19:45:45]:
Sprawiedliwa... hmm, bardzo trafiony nick. Rzeczywiście, gratuluje pomysłowości. Szkoda tylko, że w pracy ta pomysłowość Ci się nie udziela.
Może to Ty kryjesz się właśnie za nickiem, a nie My? :)
Nikt Ci prawdy w oczy nie powie, bo Tobie się po prostu nie da. Jesteś beznadziejna, fałszywa do granic możliwości i leniwa. Twoje mniemanie o sobie - przerost treści nad formą i to bardzo duży przerost. Po co sama siebie bronisz na forum? Boisz się, że KR zaglądają na to forum i czytają? I dobrze. Może KR zrozumie, że popełniła największy błąd przedłużając Ci umowę.
Może i jest lekka poprawa, ale na ile? Na miesiąc, haha?
Daj sobie spokój lepiej Leniu i weź się do roboty! :)
Chodzisz dumna jak paw i wyprostowana co najmniej jakbyś kija w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] miała.
Powinnaś nas całować po stopach i dziękować za to, że dostałaś umowę. Nie dzięki temu, ze jesteś taka "super, zdolna, pracowita, wszechwiedząca i "bo Karolina Cię lubi", bo koło pracowitej to Ty chyba nigdy w życiu nie stałaś. To wszystko tylko dzięki KS i temu, że MY konsultanci i Starsi odwalamy dobrą robotę po to, żebyś Ty leserze miała co do garnka włożyć i zapłacić za prąd. Więc lepiej przyhamuj, uspokój się, zacznij coś robić i szanować ludzi, z którymi pracujesz, bo tak jak wyżej napisane "los bywa przewrotny".
zdjecie uzytkownika
Sprawiedliwa - 2015-03-27 16:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [muszka - 2015-03-27 14:41:38]:
Jesteście słabe i żałosne jeśli myślicie ,że za tym nickiem kryje się osoba o której piszecie(aktualnie chyba nawet jest w pracy). Nie zniżała by się do waszego poziomu i obrażania kogoś na forum tak jak wy to robicie. Z resztą na to są też paragrafy. Jestem ciekawa czy na żywo byłybyście takie pyskate i miałybyście konkretne argumenty.Mam nadzieje,że dojdzie do konfrontacji. Pracowałam z Nią wiec mam zupełnie inne zdanie o Jej pracy. A to chyba wy nie jesteście nauczone rzetelnej pracy i wykonywania swoich obowiązków. Do tego chyba nie macie pojęcia co należy do obowiązków kierownika czy zastępcy.
Jeśli umiecie kogoś oskarżać na forum to jestem ciekawa czy chętnie któraś by się zamieniła i pokazała co "potrafi" na jej stanowisku. To sie na was odbije - gwarantuje.
zdjecie uzytkownika
Sprawiedliwa - 2015-03-27 16:42:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [muszka - 2015-03-27 14:41:38]:
Dodatkowo informuję, iż sprawca , który dopuścił się czynu pomówienia podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności.A ustalenie IP i osoby nie stanowi większego problemu.
Poniżej podstawa prawna:
§ 1. „Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego”.

Przestępstwo określone w art. 212 K.k. określone jest w literaturze jako pomówienie bądź zniesławienie.

Pomówić – to zarzucić coś komuś, posądzić, oskarżyć o coś, niesłusznie przypisać coś komuś.

Pomówienie może być dokonane publicznie, przez skierowanie zniesławiającej wypowiedzi do szerokiego, bliżej nieokreślonego kręgu osób, np. uczestników jakiegoś publicznego zgromadzenia. Publiczny charakter mają w szczególności pomówienia dokonywane za pomocą środków masowego komunikowania (portal internetowy, radio). Przepis ten nie wymaga jednak, aby pomówienie miało charakter publiczny. Możliwe więc jest także pomówienie uczynione w formie wypowiedzi adresowanej wyłącznie do jednej ściśle oznaczonej osoby, bez zamiaru szerszego upowszechniania tych treści, nawet z wyraźnym zastrzeżeniem, żeby informacja nie była przekazywana dalej. Nie jest też istotne, czy adresat pomówienia przekaże jego treść dalej, do innych osób. Oznacza to, że z przestępstwem pomówienia mamy do czynienia nawet wówczas, gdy adresat nie przekaże treści zniesławiającej osobie pokrzywdzonej.

Także to kwestia czasu kiedy za to odpowiecie.
zdjecie uzytkownika
muszka - 2015-03-27 16:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sprawiedliwa - 2015-03-27 16:42:55]:
Sprawiedliwa,kogo Ty straszysz? :) Proszę Cię.
Bardzo proszę, możesz sobie namierzać moje IP. Nie mam nic przeciwko.
O jakich Ty mi tu pomówieniach piszesz..? Ja wyrażam swoją opinie, zdanie a nie komuś ubliżam - stwierdzam fakty :).
Może na Chorzowie pracowała, w Plejadzie nie bardzo.
Pozdrawiam, i nie siej zamętu. Nie piszesz z dziećmi, które się wystraszą i polecą do rodziców się popłakać.
Polecam również pisać ze słownikiem, bo widzę, że niezbyt Ci to wychodzi...
zdjecie uzytkownika
pipi - 2015-03-27 22:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [muszka - 2015-03-27 16:50:37]:
Wiesz muszka !!! Tak czytam Twoją wypowiedź nie znam Ciebie ani Sprawiedliwej. Ale spójrz na swoje wpisy gdzie masz błędy. A jeżeli sprawiedliwa zwostała pomowiona życzę jej aby znalazła sprawcę. TAK naprawdę leje na to ciepłym moczem nie mój staw nie moje ryby.!!!!!! jestem ciekawa ile macie lat a która pracuje a która jest zwolniona. Dziewczyny zastanówcie się czy warto tak na siebie skakać !!!!!°°°°°
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie zgodzę nie z przedmówczynią!!!! Miałam rozmowę z P.Eweliną Hryniewicz i Wiolettą Maruszak dawno temu jak jeszcze Pani Ewelina zarządzała Warszawą. Nie znam bardziej profesjonalnej osoby. Konkretnie i rzeczowo odpowiadała na moje pytania. Na początku określiła jak będzie przebiegała rozmowa. Sama zadawała bardzo poukładane związane ze sprzedażą pytania. Będąc na wielu rozmowach oceniam przygotowanie na 6 do 6 oczywiście:). Pani Wioletta się nie odzywała.
Pytania: Proszę sprzedać mi krem do rąk, który Pani Ewelina wyciągnęła z torebki. Wyszła super scenka :)
zdjecie uzytkownika
szust - 2015-03-28 10:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do Treści na temat konsultantek w Rybniku zapraszam po szkła kontaktowe albo na badanie wzroku . Nazywanie kogo kolwiek Tlusciochem jest obraźliwe I nie wiem co tu miało na celu .
zdjecie uzytkownika
HEBE - 2015-03-30 11:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepraszam Wszystkich za negatywne wpisy i wypowiedzi kierowane do HEBE Plejada Bytom!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie drogerie hebe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy drogerie hebe?
Zadaj pytanie