Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o drogerie hebe

Pracowałeś w firmie drogerie hebe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kiki - 2015-08-05 12:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mimi - 2015-08-04 11:30:23]:
dużo takich przykładów jest w hebe. Kierownik który wyżywa sie na konsultantkach za zwolnienie czy urlop, a jest wychwalany przez kr, kierowniczka mobbingująca ale nic nikt nie zrobi bo ma wyniki, kierowniczka kolejna zatrudniająca znajomych, rodzeństwo Z. również jest żywym przykładem chamstwa i braku kultury oraz jakiejkolwiek inteligencji i podejścia do ludzi. Dobrze że sama zrezygnowałam, to był jeden z najlepszych kroków w moim życiu. Nikt już mnie nie męczy, chodzę do pracy z przyjemnością a nie ze strachem
zdjecie uzytkownika
fgrfgfg - 2015-08-05 13:41:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy do hebe lepiej aplikowac przez stronę internetową czy raczej zanosić cv do sklepu? i jak z rozmową kwalifikacyjną? jedzie się gdzies dalej czy do miasta w którym się aplikuje?
zdjecie uzytkownika
bebe - 2015-08-05 14:03:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarządzenie żeby na sklepie było po 10 osób to jakieś nieporozumienie. Kto takie rzeczy wymyśla??
zdjecie uzytkownika
lalka - 2015-08-07 10:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowalam w hebe ok 1,5 roku. Na poczatku bylo bardzo fajnie- ciezko ale sklad mialysmy wporzadku, KS tez wiec jakos sie ukladalo. Pozniej zaczely wchodzic zmiany na gorsze, zwalniali ludzi, zmiana KR i KS, mobbing, wykorzystywanie itp. Ciagly stres, nawet w czasie wolnym nie moglam zapomniec o tym hebe. Pracowalam bo innej roboty nie bylo. Od od 6 miesiecy juz tam nie pracuje- zwolnilam sie sama i przeszlam do innej firmy zupelnie nie zwiazanej asortymentowo z hebe.
Byla to moja najlepsza decyzja w zyciu!!! Mam czas na odpoczynek, urlop, premie a nie jakies 50 czy 70zl pff ktore nazywaja w hebe premiami.

Ludzie uciekajcie z hebe bo szkoda tam czasu!!!!!!!!!!!!
W koncu zaczeto doceniac moja prace
zdjecie uzytkownika
hebka - 2015-08-09 21:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie. Pamiętajcie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.ja odeszłam z hebe ze względu na zarobki mój pasek plac tylko raz przekroczył kwotę 1500zl. Premia uznaniowa czyli nikt jej nie dostaje. Praca super w momencie kiedy zajmujesz się klientami, stoisz na kasie, czyli jednym słowem nie musisz robić porządków na zapleczu, dostawy, albo przekładać rzeczy z półek na półki czyli układanie tzw loyautu. Oprócz pracy z klientem tez robisz dostawy, gdzie pocisz się jak świnka a 10 min później wychodzisz na salę bo musisz obsługiwać klientów oczywiście czysto schludnie z makijażem. Praca nie należy do najgorszych bo oczywiście są dużo gorsze ale też nie jest jakaś rewelacja. Jak dostawa jest po zamknięciu sklepu czyli na ogół po 21 zdarzy się czasem ze zostajesz do 24 bo dostawca się spóźnia. I nikt się nie martwi czy masz jak wrócić, czy ktoś po drodze Cię nie zabije, czy ktoś w domu na Ciebie czeka.
zdjecie uzytkownika
bebe - 2015-08-09 23:14:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Hebka, naprawde nigdy nie dostalyscie premii??? Jestem w szoku kiedy czytam cos takiego. Twój sklep musial miec naprawde zle wyniki, jezeli to prawda...u nas premia jest co miesiąc, wiec co, jestesmy jakimś odrębnym przypadkiem czy jak?
zdjecie uzytkownika
Gosc - 2015-08-10 01:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W dużym mieście łatwiej o wyniki. W mniejszym możesz pomarzyc ;)
zdjecie uzytkownika
aaa - 2015-08-10 07:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gosc - 2015-08-10 01:34:15]:
po zmianie systemu premiowego mamy premie miesiąc w miesiąc :) i tak można pracować! :D
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-08-11 01:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hebka tekst " nikt się nie martwi czy masz jak wrócić, czy ktoś po drodze Cię nie zabije" mnie rozwalił. Ty to musisz się pewnie martwisz przed wyjściem do pracy czy Cię samochód po drodze nie potrąci albo czy się nie wykrwawisz na śmierć przy okresie :-) dobrze że takie osoby jak Ty już w Hebe nie pracują. Co do przyjmowania dostaw czy układania towaru polecam przeczytać zakres obowiązków znajdujący się na stronie internetowej.
zdjecie uzytkownika
kolo - 2015-08-11 09:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gość - 2015-08-11 01:15:23]:
bzdury opowiadasz i tyle.
u nas w sklepie 2 osoby zakablowaly do swojego KO i juz za 3 tyg wlasnie tych osob nie bylo- zostaly zwolnione pod pretekstem zlego wypelniania swoich obowiazkow. Wg mnie byly to jedne z lepszych osob tam pracujacych od samego poczatku istnienia sklepu czyli ok 2 lat. Za miast nich przyjeto jedna dziewczyne z salonu orange i jedna ze sklepu obok- obowniczego hahahahahah
taka doswiadczona mamy kadre w sklepie wyobraz sobie.

NIE PISZCIE BZDUR by gdziekolwiek to zglaszac bo i tak odbije sie to negatywnie na tych wlasnie osobach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
hebka - 2015-08-12 08:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I owszem zakres obowiązków się zgadza ale nie ma nigdzie napisane ze przyjedzie dostawca z paleciakiem a Ty musisz sam ta dostawę rozładować bo Osoba która z Tobą jest" musi przecież zrobić zamknięcie. " KS potrafiła zamknąć wszytsko w 15 minut i pomoc a SK w ponad godzinę dziwne.kuwety są ciężkie bo weźmy chociażby duże maski z kallosa jak nieraz naładowali w kuwety to jedna potrafiła z 30 kg ważyć. I nikt Ci nie pomógł jej ściągnąć z paleciaka z samej góry. Nasz sklep był nowo otwarty i nałożyli takie plany ze nie sposób było je wyrobić. GOŚĆ : Twój tekst o powrotach jest trochę nie na miejscu. Nie mam swojego auta żeby wracać o 24 autem a autobus do mojego miejsca zamieszkania nocny jeździ raz na 40 minut o trzeba z przystanku jeszcze spory kawał iść. Wiec powodzenia jeśli powrót do domu zajmuje ponad 2h o 24. Jesteś oderwany od rzeczywistości
zdjecie uzytkownika
hebka - 2015-08-12 08:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I owszem zakres obowiązków się zgadza ale nie ma nigdzie napisane ze przyjedzie dostawca z paleciakiem a Ty musisz sam ta dostawę rozładować bo Osoba która z Tobą jest" musi przecież zrobić zamknięcie. " KS potrafiła zamknąć wszytsko w 15 minut i pomoc a SK w ponad godzinę dziwne.kuwety są ciężkie bo weźmy chociażby duże maski z kallosa jak nieraz naładowali w kuwety to jedna potrafiła z 30 kg ważyć. I nikt Ci nie pomógł jej ściągnąć z paleciaka z samej góry. Nasz sklep był nowo otwarty i nałożyli takie plany ze nie sposób było je wyrobić. GOŚĆ : Twój tekst o powrotach jest trochę nie na miejscu. Nie mam swojego auta żeby wracać o 24 autem a autobus do mojego miejsca zamieszkania nocny jeździ raz na 40 minut o trzeba z przystanku jeszcze spory kawał iść. Wiec powodzenia jeśli powrót do domu zajmuje ponad 2h o 24. Jesteś oderwany od rzeczywistości
zdjecie uzytkownika
mała - 2015-08-12 10:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A fuj z tym Hebe.Pracowałam to wiem.Porazka porazka porazka.Jakies ;dyrektorki; same łaża po tym sklepie.
zdjecie uzytkownika
sss - 2015-08-13 17:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie z dostawami jest cyrk na kółkach a już zwłaszcza od jakiegoś pół roku. W harmonogramie jedno w rzeczywistości drugie, tak naprawdę nie wiadomo kiedy dostawa przyjedzie i jak duża będzie. A jak zadzwonisz na magazyn dopytać się co i jak to tylko gadka że sklepy powinny się do magazynu dostosować bo oni ludzi nie mają...
zdjecie uzytkownika
Lasek - 2015-08-24 00:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@sss dziwne, że jest taki problem z dostawami.. To jednak może zniechęcić człowieka do pracy. Wydaje mi się, że jak na taką sieciową drogerię, to takie rzeczy powinny być pilnowane. Jednak opóźnienie dostawy może wpłynąć negatywnie na sprzedaż, kierownictwo powinno o tym pamiętać na przyszłość. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Lasek - 2015-08-24 00:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@sss dziwne, że jest taki problem z dostawami.. To jednak może zniechęcić człowieka do pracy. Wydaje mi się, że jak na taką sieciową drogerię, to takie rzeczy powinny być pilnowane. Jednak opóźnienie dostawy może wpłynąć negatywnie na sprzedaż, kierownictwo powinno o tym pamiętać na przyszłość. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Kiki - 2015-08-24 01:43:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lasek co Ty piszesz !!!!ogarnij się.Ostatnio masz doła.weź się do pracy !!!
zdjecie uzytkownika
rod - 2015-08-25 21:20:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hebe to dno. za 1500 nie warto być szykanowanym i mieszanym z błotem dzień w dzień. NIE POLECAM!!!!!
zdjecie uzytkownika
pola - 2015-08-26 18:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rod - 2015-08-25 21:20:55]:
POLAĆ MU/JEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zgadzam sie w 1000000000000000000%
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-27 00:57:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
UP - 2015-08-27 00:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wypad do pośredniaka NIEROBY skoro wam tak źle !!!
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-08-29 22:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie ktoś, coś o nowym KR na śląsku??
zdjecie uzytkownika
konsultantka - 2015-08-30 10:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2015-07-27 11:57:29]:
zgadzam się w 100% z tym co napisałaś, święta prawda. I nie piszcie, że jak źle to wynocha, bo nie jest tak łatwo odejść z tego różowego bajzlu.
zdjecie uzytkownika
Lidka - 2015-09-03 17:25:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie jak u was wyglądają weekendy czy macie chociaż jeden wolny czy pojedyncze dni.?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie zgodzę nie z przedmówczynią!!!! Miałam rozmowę z P.Eweliną Hryniewicz i Wiolettą Maruszak dawno temu jak jeszcze Pani Ewelina zarządzała Warszawą. Nie znam bardziej profesjonalnej osoby. Konkretnie i rzeczowo odpowiadała na moje pytania. Na początku określiła jak będzie przebiegała rozmowa. Sama zadawała bardzo poukładane związane ze sprzedażą pytania. Będąc na wielu rozmowach oceniam przygotowanie na 6 do 6 oczywiście:). Pani Wioletta się nie odzywała.
Pytania: Proszę sprzedać mi krem do rąk, który Pani Ewelina wyciągnęła z torebki. Wyszła super scenka :)
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-09-03 22:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
absd - 2015-09-03 22:31:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u nas mamy dwa weekendy wolne, dwa pracujące.... ( w cztero tygodniomym miesiacu pracy)
zdjecie uzytkownika
Śląsk - 2015-09-04 08:07:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przykre jest to, ze Pan M Cz usuwa konsntarze na swoj temat czytaj prawdę na swoj temat. Ciagle oszukiwanie, zastraszanie i opowiadanie śmiesznych historii jak wartościowym jest kierownikiem a co wazne docenianym przez firmę teraz wyszło, ze dyrekcja cieszy sie na jego odejście. Panie M niech pan idzie z bogiem!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie drogerie hebe

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy drogerie hebe?
Zadaj pytanie
alert