Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o drogerie hebe

Pracowałeś w firmie drogerie hebe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-01-23 22:19:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jak jola - 2015-01-23 11:34:11]:
Hej.
Niech kierownik Ci wydrukuje wniosek.Tam beda Twoje zarobki z 3msc i bedziesz musiała jesli masz zarobki napisac meza.Wiadomo ze im nizsze zarobki na osobe tym lepiej:-)Ale jest mozliwe dostac taka pożyczke,bo u nas dziewczyny miały
zdjecie uzytkownika
Zawiedziona - 2015-01-24 09:19:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zosia - 2015-01-22 22:35:01]:
Jesli kogos nie zlapalas za reke to nie pisz ze kradl. Ciekawe jaka late tobie mozna przyklejac, moze sama wynosilas a teraz tak piszesz. Zastanowcie sie ludzie ! W takiej firmie musza byc zwiazki zawodowe i tam nalezy sie udac. Niikt was nie zmusza do pracy w tej firmie. Opluwacie kazdego , zastanowcie sie czy wy to idealy !!!!!
zdjecie uzytkownika
Miiii - 2015-01-24 09:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zawiedziona - 2015-01-24 09:19:45]:
Spokojnie Zosiu 90% wpisów tutaj to osoby, które nudzą się na bezrobotnym.
Człowiek ambitny, który wie jak pokierować swoją karierą nie ma czasu na forum
zdjecie uzytkownika
wolna - 2015-01-24 11:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety,ale w duzej czesci to prawda co piszecie.Panie w/w nie gadajcie glupot,ze tak nie jest.Ludzie bez powodu nie pisza tych przykladow.Pracowalam tam i wiem ,ze tak jest.A kto nie chce w to wierzyc to jego sprawa.
zdjecie uzytkownika
gaba - 2015-01-24 14:18:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Miiii - 2015-01-24 09:44:44]:
No niestety nie masz racji, większość tycz złych opinii piszą osoby, które uciekły z tego kołchozu bo w porę zrozumiały co tam się dzieje. Osoby, które są ambitne z wykształceniem, mają szacunek do siebie i nie dają sobą pomiatać. Nie oszukujmy się Hebe nie daje żadnej możliwości rozwoju jeżeli pracuje się normalnie, dając z siebie co się może. Hebe daje jedynie możliwość głębszego wchodzenia w tyłek. Jedyne co tam można uzyskać to cofnięcie w rozwoju, biorąc pod uwagę jacy ludzie tam pracują(nie mówię o wszystkich, jednak większości).
zdjecie uzytkownika
kumpela - 2015-01-24 19:58:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
WSTYD MI ZE PRACOWALAM W HEBE. zmarnowalam w tej firmie troche czasu i wierzcie mi ze pluje sobie w brode ze wczesbuej z tamtad nie ucieklam. na szczescie poszlam po rozum do glowy i zmienilam prace.
pracuje z normalnymi osobami,w normalnym zespole ktory szanuje siebie na wzajem.
wiadomo ze wszedzie trzeba sie starac ale hebe juz zawsze bedzie mi sie kojarzyc z brakiem szacunku do pracownikow, wyzyskiem, mobbingiem, brakiem kompetentnosci u osob na wyzszych stanowiskach oraz brakiem wiedzy u tych osob.
naprawde szkoda czasu na prace w tej firmie. w wielu miejscach pracowalam ale nigdy, naprawde nigdy nie spotkalam sie z takim chamstwem i brakuiem kultury jak wlasnie w hebe. ktos pisze by glupot nie pisac- w 95% to co ludzie tu pisza to swieta prawda!! nikt w hebe nie interesuje sie tym co tam sie dzieje, na nic skargi na KR czy KS, tam panuje ogromne kolesiostwo. najlepsze osoby odeszly z tamtad bardzo szybko a zostaly same plewy- taka jest prawda. roszada pracownikow bardzo duza. ludzie odchodza na gorsze stanowiska ale przynajmniej sa szanowani i to sie liczy przede wszystkim.
zdjecie uzytkownika
Kiero - 2015-01-25 11:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do roboty sie weźcie drogie towarzystwo!!! Nic tylko krytykować i oceniać ciekawe co zrobiliście żeby to o czym piszecie zmienic. W malkontenstwie jesteście mistrzami teraz wykorzystajcie to w pracy w sklepie.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-01-25 13:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kiero - 2015-01-25 11:55:17]:
Lubie to!
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-01-25 16:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiero a ty pewnie z kawą od razu lecisz jak rejonowy przyjeżdża! Jak koszyk mały to obraza a jak powyżej 3 to niby twoja zasługa!
zdjecie uzytkownika
wiosna - 2015-01-25 17:31:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy na Florianskiej kierownicą jest ta wymalowana i wytapirowana dziunia?miałam okazję ją poznać na szkoleniu i stwierdzam że tak tępej dziewczyny dawno nie widziałem. Pojęcie o kosmetykach żadnego a ego jakby była conajmniej Pedro...
zdjecie uzytkownika
Klientka z Krakowa - 2015-01-25 17:53:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Państwa, jestem stała klientka waszych sklepów. Bywam w Hebe na ul. Kurniki, bywałam tez kilka rze na Floriańskiej, kiedy w tym pierwszym czegoś znaleźć nie mogłam. I ta akcja z przyjaciółka to akurat jest prawda. Byłam tam w poprzedni weekend i jedna, przemiła kasjerka namówiła nas (mnie i siostrę) na wspólne zakupy. Tak zrobiłyśmy, bo pani przekupiła nas jakimiś kremówkami. Uważam, ze takie akcje so fajne. Ja jestem jak skoczka i zbieram co się da. Próbka kremu +50 tez mi się przyda! Halach! Dam ja mamie. Liczę na więcej akcji. Moze malowanie paznokci jak kiedyś robiliście. Oczywiście za darmo!
zdjecie uzytkownika
zarazniewytrzymam - 2015-01-25 18:33:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Klientka z Krakowa - 2015-01-25 17:53:25]:
Ja też tam bywam, zazwyczaj w pracy ale o takiej akcji nie slyszalam. Być może byłysmy w dwoch roznych sklepach na Florianskiej...i jakie kremowki? nie wiedzialam ze Hebe poszlo teraz w spozywke? a cała sprawa z paragonami jest jak najbardziej prawdziwa!Tylko czekam aż przyjdzie US i każą kasjerkom płacić gigantyczne kary. Ciekawe jak to jest ze klientka wie więcej od pracownika danej firmy ?
zdjecie uzytkownika
Patrycja - 2015-01-25 18:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiesz, ja tez tam pracuje. I wiesz, nie boje się US ani PIPu bo wiem, ze działam poprawnie. Akcje z przyjaciółka są od kilku miesięcy, odkąd walczymy o wyższy koszyk i premie . Dla mnie akurat to jest ważne. Skoro tam pracujesz i boli Cię tyle rzeczy, zwolnij się. Kto Cię trzyma, no chyba ze lubisz byc gdzieś, gdzie jest nieprzyjemnie. A co do przerw moze po prostu za długo siedzisz, co? Bo jesteś leniwa... A moze po prostu ściemniacz to wszystko, bo nasza KS Cię zwolniła. Bo np, byłaś zbyt wolna. a Ty miałaś wysokie mniemanie o samej sobie.
zdjecie uzytkownika
... - 2015-01-25 18:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pomówienie - przestępstwo z art. 212 kk
Wypowiadanie niepochlebnych i nieprawdziwych opinii o innej osobie może mieć dwojakie skutki. Z jednej strony tego typu czyny mogą naruszać dobra osobiste, z drugiej zaś być podstawą wniesienia prywatnego aktu oskarżenia do sądu z art. 212 kodeksu karnego.



Art. 212.
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-01-25 23:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ja - 2015-01-25 13:59:34]:
Ja też!! :) 75% CV które trafia do Hebe to młode panny co w ciągu roku pięć razy pracę zmieniły. Takim niestety nikt nie dogodzi, wieczny płacz i wylewanie żali na forum. Źle?? to zwalniać się i szukać szczęścia gdzie indziej. Nikt nikogo siłą nie trzyma przecież.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-26 18:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gaba - 2015-01-24 14:18:34]:
Racja, racja!

Niestety słowo kariera jest tu mocno nadużywane. Większość osób zdobyła tą pracę po znajomości, nie ma tu mowy o 'kierowaniu własną karierą".
zdjecie uzytkownika
opiumwrosole - 2015-01-26 18:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziewczyny.. źle się czyta niektóre opinie.. Pracowałam dla tej firmy sporo czasu i zawsze można znaleźć coś do czego można się przyczepić. Jeśli Was tak bardzo męczy i wkurza praca w hebe, to może najwyższa pora ją zmienić? Siedzicie na dupie i narzekacie.. nic z tego nie wynika oprócz tych negatywnych emocji, które tu wylewacie.. Ogarnijcie się.
Ja z pracy odeszłam, nie żałuję, czasem bylo fajnie, czasem nie. Zmieniłam ten jeden czynnik, który mnie wkurzał. Zmieniłam pracę. Polecam to zrobić każdej marudzie i złośliwcom którzy plują jadem i oskarżeniami w swoich szefów i współpracowników a sami nie robią nic by coś zmienić.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-01-26 19:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [... - 2015-01-25 18:52:07]:
A niby w ktorej drogerii pracujesz ?
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-01-26 20:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Patrycja - 2015-01-25 18:46:41]:
A niby w której drogerii pracujesz?
zdjecie uzytkownika
dominika - 2015-01-26 20:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opiumwrosole - 2015-01-26 18:53:27]:
Zgadzam sie w 100%! Przyszłam do hebe totalnie z zewnątrz. Bez doswiadczenia w kosmetykach. Dostałam prace jako zastepca, po 1, 5 roku zostałam awansowana. Nikogo z firmy nie znam, z nikim nie sypiam, nikmu w(usunięte przez administratora)nie wchodze. Robie to co mam zapisane w umowie, daje z siebie wszystko, oddaje sie tej pracy bo ja lubie. A jesli komus nie pasuje to po co sie meczy..
zdjecie uzytkownika
pracownicaF - 2015-01-26 23:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do laski o nicku niedowytrzymania.
Dziewczyno,takie bzdury na temat sklepu na Floriańskiej to ty możesz sobie wypisywać ale o sobie,jesteś psychicznym bezmózgowym niedorozwojem,chyba ci sie nudzi jak wypisujesz takie teksty niezgodne z prawdą.Jak śmiesz obrazać KS, który przyjął cię do pracy. Akurat pracuje już tam ponad rok, i takiej osoby jak nasza główna kierowniczka sklepu to ze "świecą szukać".Jest, miłą,ciepła i symaptyczna osobą, wiem że zawsze można na nią liczyć w każdej sytuacji.Atmosfera jest super,dla tych co chcą pracować a nie zaprzeproszeniem opierdalać się i udawać ze się coś robi. Pamietaj jest takie przysłowie: "huj w dupę konfidentom " za donos powinna cię spotkać surowa kara,a najlepiej to wypierdalaj od nas z pracy i z naszego sklepu niechcemy pracować z kapuśiami co nie mają honoru powiedzieć wprost tylko za plecami oczerniać kogoś niewinnego.Przemyśl to sobie jaki błąd popełniłąś..... .kapuśniaku
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-01-27 00:05:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Gość - 2015-01-26 20:14:35]:
To kierownica z Florianskiej teraz trzęsie tyłkiem i się odgraża. Jak nabroiła to niech się przyzna bezczelna baba!
zdjecie uzytkownika
Jola - 2015-01-27 00:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dominika - 2015-01-26 20:46:15]:
Znam jedna Dominike na kierowniczym stołku i tez po znajomosci a i słuchy chodziły ze z Kr mieszkała wiec albo się wybielasz albo podszywasz pod kogoś innego
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Zaproszenie na rozmowe do siedziby firmy w Warszawie-niestety mimo tego,że kandydat jedzie kawał drogi(jako osoba szukająca pracy raczej nie władam zbędną gotówką),koszta podróży nie są zwracane ani na 1 etapie ani też na 2. Rozmowa trwała ok 35 minut.Pytania nie były skomplikowane.Osoba rekrutująca notowała. Pytania o firmę,doświadczenie.Pózniej sama prezentacja firmy i stanowiska.Na końcu pytania. Bez spóznień jednak sama rekrutująca nie wzbudziła sympatii a bardziej barierę i dystans.
Pytania: Pytania tendencyjne. O doświadczenie.O więdze na temat Hebe.
zdjecie uzytkownika
inna - 2015-01-27 12:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja mysle ze kierownicy o ktorych czasem tu mowa calkowicie nie przejmuja sie tym co sie tu wypisuje. Zastanawiam sie czy ktos z kadry w ogole tu wchodzi. Mysle ze nie. Gdyby jaka kolwiek sprawa byla na tyle powazna, na pewno trafilaby do dzialu personalnego. Wszyscy, którzy wypisuja tu niepochlebne iinformacje to jak dla mnie osoby mdle i bez charakteru, ktore nie sa na tyle odwazne by odezwac sie nieanonimowo. Wspolczuje wam wszystkim. Dla mnie jestescie tak prości ze wypisujecie tutaj takie pierdoly. Zajmijcie sie swoim, pewnie nieurozmaiconym, nudnym zyciem.
zdjecie uzytkownika
krzysztof.januszka - 2015-01-27 13:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
czesc to znowu ja uaktywniłem się a może uaktywniłam się sama już nie wiem jak o sobie pisac
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie drogerie hebe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy drogerie hebe?
Zadaj pytanie
x