brak logo

drogerie hebe

Gdynia

Opinie o drogerie hebe

katerina 2016-07-01 20:27:16
a co rozumiesz przez super benefity??
Kasia 2016-07-02 10:04:50
A mnie interesuje tak tutaj wygląda praca zwykłego sprzedawcy w Warszawie (wiem, że cały czas jest rekrutacja) jak warunki, jaka stawka, umowa. Pomóżcie!
Kakao 2016-07-02 15:30:54
Idź na rozmowę to sie dowiesz. Myślenie nie boli, spróbuj
1
ula 2016-07-02 15:53:28
@kakao a odpowiedź na pytanie boli? :) @Kasia chyba jednak już zamknęli tę rekrutację, też żałuję bo nosiłam się z zamiarem aplikacji od jakiegoś czasu.
1
Jaga 2016-07-04 07:05:26
Jakie inicjały kr?
asia 2016-07-04 10:12:33
Hej, ja jakis czas temu złozyłam do drogerii podnie, mieskzam w małym miasteczku, mam nadzieję, ze moze beda kogoś szukali, powiedzcie mi czy daja od razu umowe o prace? Panie ktore tam pracuja zbytnio nie chcialy mi nic powiedzieć ani o wynagrodzeniu i o umowie
zainteresowana 2016-07-05 10:31:35
Rozmowa kwalifikacyjna naa starszego konsultanta ktos cos wie?
pola 2016-07-05 10:50:04
własnie mi się wydaje, że u nich nie ma teraz nowych ofert pracy, ale wydaje mi sie, że takie szczegóły zatrudnienia to są już podawane bezpośrednio na rekrutacji, dajcie znac jak to jest naprawde u nich.
Kasia 2016-07-06 22:52:39
No takie pytania to raczej nie na miejcu przed rozmowa. Jak Cie zaprosza to sie dowiesz
fghjk 2016-07-06 23:17:12
@kasia dlaczego nie na miejscu? kazdy pyta o co chce
ilona 2016-07-16 16:02:52
Nieaktualne
1
fgbh 2016-07-16 18:27:24
no glownie wlasnie ludzie sa jednak ciekawi jak jest..
1
wiki 2016-07-16 22:52:32
Dziewczyny coś wiadomo o nowym sklepie w gdansku?
Ania 2016-07-16 23:10:38
Bardzo cenie sobie Drogerie Hebe, musze powiedzieć, że jestem wierną klientką od wielu wielu lata, polecam
kaja 2016-07-26 12:44:27
Dziwczyno od jakich wielu, wielu lat? to jest chyba wpis sponsorowany przez Hebe :) Te podrzędna sieć drogerii istnieje dopiero 4 lata.
oh no 2016-07-26 19:05:07
Ja to się zastanawiam jakich średnich zarobków może się spodziewać, wiecie może? Przecież doskonale wiedzą, że o takie stawki warto walczyć, zwłaszcza, że opróćz podstawy dorzucają też odpowiednie premie.
Ewa 2016-07-27 18:50:07
Na Romowie ci wszystko powiedzą ile będziesz zarabiać. A jak dobrze się będziesz starać to i jakaś premia skapnie
ehe 2016-07-27 19:57:24
Najważniejsze jest to, że zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków. A wypłata jest terminowa? Dzięki
kwiatek 2016-07-30 22:26:13
Konsultantka ma 2200zł brutto ok 1600zł na rękę plus premia
Minusy : praca ciężka, nocki, targety do wyrobienia, ciężkie kuwety,plotkarstwo,duża rotacja
Plusy: pakiety socjalne, duze premie,pieniądze na czas, umowa o pracę
3
gość 2016-07-30 22:41:43
A jaka teraz panuje atmosfera w firmie? Pozdrawiam
Ania 2016-08-02 21:11:01
Nie 4 tylko 5 :-)
Ania 2016-08-02 21:12:24
Nie 4 tylko 5 :-)
joaa 2016-08-02 21:49:41
Dziwią mnie wasze komentarze, przecież każdy wie, że praca w takich sklepach nie należy do łatwych. Co do atmosfery to chyba się nie dowiemy wszyscy...
szczęśliwa po złożeniu wypowiedzenia 2016-08-05 00:48:35
Nie polecam hebe jako pracodawcy,choć rozumiem,że z braku innych źródeł utrzymania,trzeba się czegoś uchwycić.Miałam to.szczęście,że z dnia na dzień złożyłam wypowiedzenie i rozpoczęłam inną pracę, za znacznie wyższe pieniądze, u innych pracodawców.
Sieci handlowe(wszystkie)wykorzystują ludzi,jak tanią siłę roboczą.Praca jest ponad siły,a wynagrodzenie mizerne w porównaniu z wymagamiami wobec pracowników.
Będzie gorzej,bo podążamy za najgorszym wzorcem jakim jest USA i inne kraje,nastawione na łatwy zysk,przy nadużyciach względem ludzi.
hebe prowadzi odrębną politykę finansową względem Jeronimo Martins i nie należy utożsamiać hebe z Biedronką.
Ze względu na kobiece zespoły,hebe również funkcjonuje inaczej niż np.Biedronki.Chora i konfliktowa atmosfera prowadzi do rozstroju nerwowego niektóre panie pracujące w hebe i trudno się dziwić,bo w szantażowaniu kobiety są mistrzyniami,mężczyźni są daleko w tyle,w tym zakresie.
Praca w hebe,Rossmanach,Superpharmach,Sephorach,Douglasach wymaga dużej asertywności i poszanowania własnej godności,aby trwać i cieszyć się pracą,a nie pracować z przymusu dla 1500 zł.Życie jest za krótkie na znoszenie fanaberii prymitywnych,zapuszczonych kierowniczek,pań dyrektor(superpharmy) i gejowatych dyrektorów,którzy nie skalali się nigdy pracą fizyczną,a właśnie przy pracy fizycznej uczy się pokory i doceniania ludzi.
Życzę powodzenia i nie dajcie się dziewczyny wykorzystywać pod pretekstem "realizowania standardów".Po wielu latach hebe,superpharmy,rossmany etc.nie zapukają do Was i nie zapytają "czy Wasz kręgosłup,kolana jeszcze funkcjonują,albo ogólnie o zdrowie..." a dyskomfort będziecie odczuwać na 100%,zajeżdżając się dla sieci.
12
pola 2016-08-05 10:43:55
no to chyba nie każdą sytuacje uda się rozwiązać, ale wiaodmo, ze to ro znie bywa, jedna większosci osób chyba się podoba.
Ola 2016-08-08 15:58:58
Kierownik Regionu Hebe - Śląsk.

Pierwsza rozmowa odbywa się z ramienia zewnętrznej agencji. Standardowa rozmowa z konsultantem i przedstawienie kandydatury Hebe. Druga rozmowa odbywa się w centrali firmy. Uczestniczy w niej przełożony stanowiska (Dystrykt) oraz osoba z działu HR. Rozmowa miła, konkretna i rzeczowa. Trzeci i ostatni etap rekrutacji, to spotkanie z Panią Dyrektor działu HR oraz Dyrektorem Operacyjnym/Sprzedaży. W tym przypadku rozmowa skierowana na zaszczucie kandydata, zweryfikowanie jego umiejętności myślenia w stresie. Niestety, lecz wszystko ma swoje granice, kultura również. W przypadku Pani Dyrektor HR, zabrakło kultury i stonowania. Z weryfikacji jej osoby, widzę, że pracowała dla spółki JMD Biedronki, w latach kiedy Biedronka kojarzyła się wyłącznie z pozwami o mobbing. Widać, że doświadczenie przełożyła na obecny grunt.

Zarobki: 5000 zł. netto podstawy + premie
6
kaktus 2016-08-08 23:24:45
Hej dziewczyny. Czy któraś z Was słyszała o otwarciu nowej drogerii Hebe w Gdańsku? Prawda to czy jednak już nieaktualne informacje?
ula 2016-08-09 10:09:09
@Ola no to w sumie bardzo przyzwoite warunki finansowe, chociaż pewnie dostać tę pracę łatwo nie jest przy takiej rekrutacji?
Jula 2016-08-12 21:22:10
A ja mam pytanie jak to jest bo jest ogłoszenie do Hebe na konsultanta wymagania średnie wykształcenie. A z tego co mi wiadomo kierownik musi mieć wyższe a na sklepach tak nie jest , są ks nawet bez średniego wykształcenia.
I jak ją złożę na konsultanta a mam wyższe ?
1
Anna 2016-08-12 21:37:43
Skoro masz już problem że masz wyższe wykształcenie niż kierownik to nie wróżę Ci dlugiego stażu w hebe. Czesto takie po studiach to nic w tych swoich głowach nie mają. Szukaj sobie pracy kierunkowej po tych swoich studiach.
3
asia 2016-08-12 21:46:03
powiedzcie mi ile zarabia tam zwykła kasjerka lub osoba na wykladane towaru?
1
praca 2016-08-13 23:45:26
Też chętnie sie dowiem jakie są zarobki konsultantami - kajzerki.
asia 2016-08-14 08:56:19
szkoda ze nikt sie nie wypowiedzial, moze nie maja tam takich osob do wykladania towaru, moze rozbia to od razu pracownicy drogerii jak przychodzi towar? taka praca dorywcza bylaby ok jak dla mnie, dajcie znać.
byłahebowianka 2016-08-15 14:49:58
Miałam wątpliwą przyjemność pracować w drogerii Hebe gdzie kierownikiem rejonu był albo może jeszcze jest pan Paweł Z. I gdyby nie jego postawa, praca była by ok. Poniża, obraża premii prawie wcale. Kłamie a osoby które zatrudnia są mu potrzebne do załatwienia jego interesów. Dobrze mają jego koleżaneczki na stanowiskach kierowniczych. One mogą przychodzić do pracy jak im się che, ich procedury nie obowiązują. Grafik ustalany jest pod ich potrzeby a reszta niech tyra .... grafik zmieniany jest praktycznie co dzień, mimo procedur bo można je obejść :) na potrzeby kierownictwa. Próbki rozchodzą się w kieszeniach kierowniczki , a reszta pracowników być może dostanie przeterminowane i do połowy zużyte próbki.
Pracę w Hebe polecam tam gdzie nie ma Pawła Z. Mały łysy i jak rekrutuje to zdejmuje obrączkę - żenujące.
Życie potrafi zamienić w piekło .
6
ula 2016-08-15 15:03:10
Skoro problemem jest jedna osoba @byłahebowianka to chyba prosta droga żeby coś z tym zrobić? Nikt nie jest nie do zastąpienia
1
Anna 2016-08-15 21:23:18
towar rozkładają konsultantki
byłahebowianka 2016-08-15 21:50:02
Mi prosto w twarz powiedział, że jeśli myślę że można zdziałać coś za pośrednictwem BOP to jestem w błędzie. Te sklepy które wyszły z pod jego panowania np w 3-miejście nie ukrywają swojej radości i z tego , że można z chęcią przychodzić do pracy a nie zajmować się bzdurnymi poleceniami jego wysokości bo np dziś ma gorszy dzień. Dla mnie jest to kłamczuch który otacza się podobnymi sobie. Mnie ta firma już nie dotyczy więc może znajdzie się ktoś inny z odwagą by powiedzieć prawdę o tym co on wyprawia.
2
Nicej 2016-08-15 22:04:52
No daj spokój, przecież wiadomo jakie sa fakty zawsze
ostróda 2016-08-15 22:09:28
Doskonale wiesz co robisz droga Aniu to o tobie jest wyżej napisane , jak tam testery i próbki , a z grafikiem sprawa dalej tak samo wygląda ? Że inni tyrają w soboty i niedziele tylko nie ty ???
cvbnj 2016-08-15 23:24:53
widze ze chyba panuje tutaj jakiś wewnętrzny konfikt
ira 2016-08-16 12:34:26
Osoba oddzielna do rozkładania towaru? Dobre sobie! Twoim obowiązkiem jest obsługa klienta zgodnie ze standardami, w międzyczasie wykładanie dostawy, podchodzenie też oczywiście na kasę, do tego sprzątanie, dbanie o swój dział i inne rzeczy. Jesteś od wszystkiego :) I masz być jeszcze z pocałowaniem ręki dla klienta, uśmiechnięta, z pięknie wymalowanymi różowymi usteczkami.
3
ula 2016-08-16 14:31:09
@ira ale to są zupełnie normalne obowiązki na tym stanowisku... W każdym sklepie czy konkurencyjnych drogeriach dokładnie tak samo to wygląda. Nie ma co narzekać, bo praca jest przynajmniej pewna i z dnia na dzień nie zostaniesz na lodzie
hebeeee 2016-08-18 16:49:52
HEH no już kiedyś 'ktoś' w tej firmie myślał że jest bezkarny.... także BOP jednak działa :) i chwała za to !
3
A 2016-08-18 22:45:23
Firma działa tak jak trzeba to chyba wiedza wszyscy i nie ma z tym w ogóle nic do gadania, jak dla mnie to spoko rzecz, bardzo rozwijająca, zmienia życie
Mala mi 2016-08-19 07:40:36
Region warminsko mazurski? Wczoraj bylam na rozmowie i od reki dostalam prace mam sie bac? ;)
yggui9 2016-08-19 11:05:05
jak zatem przebiegała @ Mała mi rozmowa kwalifikacyjna? Długo trwała ? wiem że najlepeiej jest sie samemu przekonać, ale mimo wszystko bede wdzieczna za informacje
Mala mi 2016-08-20 07:47:14
Rozmowa na zupelnym luzie pytania typu co sądzę o pracy z targetami czy jestem gotowa do wykladania towaru ,pracy na nocki, czy wiem ze to ciezka praca, powiedziec cos o sobie co chcialabym robic za kilka lat. Na rozmowie bylam 30 min. Nie ma czego sie bac. Warto sprobowac moim zdaniem.
jola 2016-08-21 10:57:58
myślę, że każda rozmowa kwalifikacyjna jest inna ale wartości typu umowa, zarobki pozostają takie same
Kakao 2016-08-24 11:36:36
Czy ktoś wreszcie napisze dlaczego zwolniono naszą ukochaną okręgową I.D ? Jej zwolnienie przywraca wiarę w tę firmę :-D
2
mewp 2016-08-24 22:20:19
@ kakao - a czym zasłynęła ta i tu cytuje "wasza ukochana okręgowa" ? no bo sugerujesz tutaj że długo sie utrzymywała i jak sie domyslam nie sprzyjała wam za specjalnie - wam ajko pracownikom...???
Zostaw swoją opinię o drogerie hebe - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie drogerie hebe