Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o drogerie hebe

Pracowałeś w firmie drogerie hebe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Daniel - 2014-11-07 11:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kamilla - 2014-11-06 21:55:03]:
To prawda to straszny burak, prostak, najlepsze że myśli że jest Playboyem Hebe ha ha ha przykurcz
zdjecie uzytkownika
Aga - 2014-11-07 19:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co piszecie jest krzywdzące dla niektórych osób. Nie wiem jak jest i innych częściach kraju ale u nas jeśli ktoś się wykazuje zaangażowaniem w pracy to KR to widzi i przychodzi czas, że jest to nagrodzone awansem. Tak było w moim przypadku pracuję w Hebe 2 lata. Zaczynałam jako konsultantka, potem starszy konsultant, dziś jestem z-cą kierownika bardzo dobrej drogerii. Nie miałam żadnych znajomości ani pleców a to co osiągnęłam to moja ciężka praca i zaangażowanie. I nie jestem jedynym przykładem bo jest jeszcze kilka innych osób takich jak ja.Wiec nie piszcie że koligacje, plecy etc…. Zacznijcie pracować i się starać a awanse też przyjdą. Ja nie uważam żeby w naszym rejonie było jakiś faworyzowanie może w innych tak jest skoro tak piszecie i jest to smutne Uważam, że jak ktoś zasługuje na awans to ma. A że KR jest wymagający? a co w tym dziwnego? od niego też wymagają. Chce pracować musi robić wynik a robi go naszymi rękami każdy to wie ale tak już wygląda ta drabinka i nic nie stoi na przeszkodzie abyście też byli na jej szczycie kiedyś.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-11-07 21:41:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Aga - 2014-11-07 19:30:42]:
To już "ktoś" tu napisał, że awansować możesz tylko w strukturze sklepu, (chociaż i tak nie jest to regułą, bo w ogłoszeniach o pracę, można znaleźć wiele ogłoszeń na stanowisko kierownika sklepu), czyli często zatrudniają kogoś nowego. Firma nie stawia na swoich ludzi, KR i KO to wszyscy ludzie z zewnątrz i jak tu można poczytać w opiniach po znajomości. A jak tacy ludzie się sprawdzają, to też można się dowiedzieć z opinii powyżej. Po co te śmieszne rozmowy śródroczne itp., skoro szans na jakiś poważny awans nie dają, tylko zabierają cenny czas w pracy. Chyba to tylko pretekst, żeby kogoś zwolnić.
zdjecie uzytkownika
frygeta - 2014-11-08 01:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zuza121 - 2013-11-28 17:13:05]:
Revlon ColorStay i te do cery mieszanej i do cery normalnej, od niedawna posiadają faktor chroniący przed filtrami UV. Do mieszanej SPF15 do normalnej SPF20. Przez co niestety, moje ulubione podkłady,zaczęły ciemnieć. I tak... 150Buff i 180 Sand Beige o ile nie zmieniają swoich kolorów po ok godziny od aplikacji na buzię, tak wyższe numerem kolory niestety ciemnieją. Więc moja rada - pomalować się w danej drogerii wybranym podkładem.. w celu próby - przejście się w tym makijażu resztę dnia i wtedy dopiero stwierdzić. Ja na szczęście na Revlonach pracuję długi okres czasu, i praca w Hebe pozwala mi w CIEMNO stwierdzić, który komu pasuje kolor/numer :)
zdjecie uzytkownika
heber - 2014-11-08 18:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Aga - 2014-11-07 19:30:42]:
ile ma zastepca? Dobrze piszesz, niech sie wezma do pracy! W hebe 10/12 osob sie opierlala i taka prawda. Jestes przykladem ciezkiej pracy i git. Ale zdazaja sie lesery po znajomosci i to chyba dobrych ludzi najbardziej boli. Bo jak jest pracowita osoba po znajomosci to nikt nie powie zlego słowa.
zdjecie uzytkownika
:(:(:(:( - 2014-11-09 11:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Daleko szukać, ten caly Pawel z biedonki i jego plecy Iwona tez z biedronki. Wcale nie pasują do hebe do Pana Tomasza, który ma klase i prezencje. Wystarczy z nimi popracować, posluchac. Zwroty jakich używają na sklepie pozostawiają wiele do życzenia. Daleko im do lidera, który powinien być wsparciem i z szacunkiem traktowac pracownikow.
zdjecie uzytkownika
Hebe - 2014-11-10 13:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [:(:(:(:( - 2014-11-09 11:24:05]:
Tomasz ma klasę jak pięknie mówi o frazesach jak polityk, gada dużo i pięknie ale robi i tak jak chce nie zawsze zgodnie z polityką firmy i rzadko w zgodzie z pracownikami. Większość jest i tak jak on chce. Ma klasę w pustych słowach i obietnicach których nie zamierza nigdy spełnić. Mówi dużo o szacunku ale sam nie szanuje ludzi. No chyba ze swoich znajomych których wciągnął do firmy po znajomosci. Jest jak polityk - fałszywy.
zdjecie uzytkownika
Hebe - 2014-11-10 13:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [:(:(:(:( - 2014-11-09 11:24:05]:
Tomasz ma klasę jak pięknie mówi o frazesach jak polityk, gada dużo i pięknie ale robi i tak jak chce nie zawsze zgodnie z polityką firmy i rzadko w zgodzie z pracownikami. Większość jest i tak jak on chce. Ma klasę w pustych słowach i obietnicach których nie zamierza nigdy spełnić. Mówi dużo o szacunku ale sam nie szanuje ludzi. No chyba ze swoich znajomych których wciągnął do firmy po znajomosci. Jest jak polityk - fałszywy.
zdjecie uzytkownika
kaska - 2014-11-11 11:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hebe - 2014-11-10 13:15:19]:
Takie już prawo szefa, to on jest szefem i on dyktuje warunki a my albo się podporządkujemy albo zawsze możemy poszukać innej pracy. Ja z takiego założenia wychodzę. Ale facet jest ok w porównaniu z tymi oszołomami które przeszły z biedronki Pani I i Pan P. Przerost formy nad treścią. Pani I jak wizytuje sklep przechadza się jak "modelka na wybiegu" wygina się we wszystkie strony i zarzuca włosami no i te sylwestrowe byty hahahaha Pan P chłopek roztropek taki Tołdi z Biedry.
zdjecie uzytkownika
roj - 2014-11-11 11:37:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kaska - 2014-11-11 11:00:39]:
haha pytanie tylko kto jest dla pana P. Księciuniem?:D nie no,dla mnie firma śmiechu warta, w liście od dyrka jedno, w RT drugie, KR gada trzecie a ostatecznie i tak nic się kupy nie trzyma i wszystko jest źle. Tam chyba jakaś banda malkontentów siedzi i tylko myśli do czego się przy*ebać:D
zdjecie uzytkownika
Hebe - 2014-11-11 11:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [kaska - 2014-11-11 11:00:39]:
Nie jest właścielem ale takim samym pracownikiem jak każdy inny i myślę że jak mu się to nie podoba to zawsze może odejść tylko kto go zechce? Popiera mobbing zatrudnia niedouczonych znajomych i swoich kochanków i na o sobie wysokie mniemanie ale jak dostanie kilka pozwów za tolerowanie mobbingu i łamanie zasad brak szacunku to może się chłop ocknie ze nie jest właścicielem. Dla mnie jest nikim ważnym bo pozwala źle traktować ludzi.
zdjecie uzytkownika
tt - 2014-11-15 20:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
a mnie dobija pomyslowosc centrali zrob 7 iwentaryzacji, przyjmij 180 koszy i zestawy, zrob zwroty, zdejmij -70% na Pl dostawe wyloz na sklep, itd czy kogos pogielo? jak to wszystko zrobic i byc dostepnym dla klienta, zachecam odwiedzic sklep i zrobic inwenture jak klienci ciagle cie zaczepiaja a podklad potrafia wybierac 45 min jak ktos to czyta kto tym zarzadza niech tak z reka na sercu wejdzie na tydzien na sklep i wykona wszystko co chca z Rt Madrzy wszyscy sa w gebie, schowani za monitorami swoich kompow excell przyjmie wszystko
a jak nie wychodzi to zaraz wpadna madre glowy na pomysla ze pewnie ks trzeba przeszkolic z zarzadzania czasem bo sobie nie radza boszzzeeeeee nikt nie wpadnie na pomysl sprobowac to zrobic w realu przy jednoczesnej obsludze ponoc naszego najwazniejszego stwora czyli KLIENTA moze jednak te wasza MBA rozbijaja sie o zwykla rzeczywistosc
zdjecie uzytkownika
... - 2014-11-15 22:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tt - 2014-11-15 20:39:37]:
Mnie już dobiła.
Brak słów.
Nawet nie chce się o tym pisać.
zdjecie uzytkownika
Iza - 2014-11-16 08:56:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [tt - 2014-11-15 20:39:37]:
hahaha MBA ??? o czym Ty mówisz? :) Ludzie w centrali nawet zwykłych studiów nie mają i to na jakich stanowiskach. Nie wymagajmy więc od nich nie wiadomo czego. Cym człowiek bardziej prosty tym wpada na bardziej idiotyczne pomysły nasza centrala jest tego przykładem.
zdjecie uzytkownika
axe - 2014-11-16 21:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zwolnić tych darmozjadów z biura, dać więcej ludzi na sklep i będzie git. Tylko kto pozbędzie się tych wszystkich bliskich znajomych,kuzynów,bratów wujków ze strony cioci i innych specjalistów, o których profesjonalizmie chodzą legendy (i na legendach się kończy:D)
zdjecie uzytkownika
x y z - 2014-11-18 13:07:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [tt - 2014-11-15 20:39:37]:
1000% poparcia dla Ciebie. Błagam zastanówcie się drodzy menadżerowie z centrali czego od nas wymagacie i czy jest to realne do wykonania w normalnym trybie pracy. Z całym szacunkiem, ale nie macie Państwo pojęcia jak wygląda praca na sklepie. I KR niech też nie mówią, że oni wiedzą bo pracowali na sklepach zanim awansowali bo jak oni pracowali na sklepach to było tak, że musieli sobie pracę wymyślać, żeby się nie nudzić przez 8h. Ludzie będą odchodzić z drogerii bo wymagania i oczekiwania są nierealne. Już nie wszyscy wytrzymują psychicznie. Atmosfera pracy jest zła, każdy chodzi zestresowany i trudno się dziwić, bo jeśli komuś zależy to się stara. Ale starania nie wystarcza, jeżeli mamy do czynienia z rzeczami NIEREALNYMI do wykonania w narzuconym czasie. A gdzie tu Klient obsłużony na 100%...????????
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2014-11-18 21:16:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Wcześniej czy później skończy się to całe Hebe taką samą aferą jak Biedronka przed laty. Niczego ich to nie nauczyło bo to ci sami ludzie którzy kiedyś byli uwikłani w afery z Biedronki pociągają za sznurki.
zdjecie uzytkownika
Miss Daisy - 2014-11-20 12:27:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie coś na temat tych osób do pakowania prezentów? umarł pomysł czy jak?
zdjecie uzytkownika
KS - 2014-11-20 14:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zadawajcie takich głuuuuuuuuupich pytań na goworku. Nie masz KR czy jak? To jest pytanie do niego!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-11-20 15:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Podobno pakowaczami prezentów w tym roku mają być wszystkie te osobistości z centrali to taki nowy program integracyjny ze sklepami :) hahaha . Będą oddelegowani każdy na jeden sklep a ich praca będzie polegała na wskazaniu konsultantce która wstążka do jakiego papieru pasuje bo przecież my w sklepach to takie tłumoki które niczego nie umieją i nie wiedzą. Papier, kokarda dobrana i konsultantka pakuje takie będzie wsparcie z centrali a potem jeszcze opierdol od KR, że krzywo było zapakowane. A tak poważnie to trzeba być idiotą a w tej firmie ich nie brakuje, żeby myśleć o znalezieniu chętnych do takiej pracy za 8zł brutto za godz.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-11-21 08:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [magda - 2014-11-20 15:38:49]:
Czyżby w tym roku pomyśleli, że etatowy pracownik nie bardzo znajdzie czas wśród swoich licznych obowiązków, żeby jeszcze zapakować prezencik? I jednak zamierzają za tę pracę zapłacić komuś? Bo przecież nie każdy pracownik ma predyspozycje do pięknego wiązania kokardy. No to jakiś postęp centrali. Ciekawe czy w każdym sklepie czy tylko wybrane.
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-11-21 10:03:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-11-21 08:43:38]:
No oczywiście, że tylko wybrane tylko te które zrobią budżet, mają koszyk 3,8 szt i 45zł , przyrost klienta +25% i"lajka"+50%. Czyli wiecie które to sklepy? ŻADEN :)
zdjecie uzytkownika
jolka85 - 2014-11-23 16:43:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem skąd tyle jadu i nienawiści,chyba żadna z was nigdy nie pracowała w firmie gdzie wykorzystują człowieka.
zdjecie uzytkownika
my - 2014-11-23 17:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jolka85 - 2014-11-23 16:43:12]:
Szystkie w niej pracujemy :-)
zdjecie uzytkownika
my - 2014-11-23 17:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jolka85 - 2014-11-23 16:43:12]:
Wszystkie w niej pracujemy ;-)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie drogerie hebe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x