Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Baltix

Opinie o Baltix

Pracowałeś w firmie Baltix i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
paul - 2015-07-16 09:47:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karol - 2015-06-09 16:41:13]:
czy sa jajies oferty pracy dla monterow
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-07-22 20:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś coś jeszcze słyszał o planowanych przyjeciach, bo widze, że od kilku miesięcy jest cisza w tym temacie. Sporo w ogóle zainteresowanych tutaj na forum, to najwyraźniej warunki, jakie oferują muszą byc bardzo dobre. Jakby ktos mógł jednak przybliżyć ile tutaj zarabia operator cnc to byłbym bardzo wdzięczny.
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2015-10-30 23:14:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam panie Jakubie ! Mam pytanie czy w najbliższym czasie spodziewacie się przyjęć na operatorów cnc ? Od blisko trzech lat jestem zarejestrowany w pana firmie i co jakiś czas przypominam o swojej kandydaturze przesyłając moje CV na adres mailowy "baltixa" ale bez skutku. Ponad trzy lata temu ukończyłem kurs operatorów cnc, posiadam bardzo bogate i wieloletnie doświadczenie na obrabiarkach w zakładach produkcyjnych w Polsce a także za granicą. Pracowałem w Norwegii a także w Wielkiej Brytanii, mam także uprawnienia na wózki widłowe oraz uprawnienia na suwnice hakowe sterowane z poziomu roboczego. Proszę o odpowiedź na mojego maila: marecki2006@interia.pl lub kontakt telefoniczny: +48 602732124 . Bardzo by mi zależało panie Jakubie abym mógł po tak długim czasie otrzymać wymarzoną pracę w Szwecji dzięki pana firmie. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
rfszsz - 2015-10-31 02:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Mariusz zobacz teraz jakie mają oferty, akurat jest ta, którą Ty szukałeś czyli jako operator maszym CNC. Praca moim zdnaiem jest super, jak masz doswiadczenie już to bierz w ciemno kolego. Praca też jest w Helsingborg, a tam zaorbki nieporównywalnie wieksze do tych, które sa u nas w kraju jednak z tego co wiem.
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2015-11-06 18:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj rfszsz ! Mam pytanie a czy jeśli ktoś ma tylko doświadczenie tak jak ja na obrabiarkach manualnych to ma jakieś szanse w baltixie tak jak wspomniałem kurs mam ukończony ponad trzy lata temu frezarki czy tokarki wiem jak wyglądają bo codziennie na moim dziale widzę jak chłopaki na nich pracują z tym że jeśli w Szwecji można by bylo na miejscu przejść krótkie przeszkolenie odnośnie maszyny to byłoby super no bo wiadomo przychodząc do nowej pracy musisz poznać stanowisko tak jest praktycznie wszędzie tylko nie wiem czy firma by na to poszła. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Olaf - 2015-11-06 23:33:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Baltix szuka obecnie pracowników na stanowiska: konsultant ds. obsługi klientów szwedzkich oraz spawaczy i operatorów maszyn CNC. Jeśli chodzi o pierwsze stanowisko, to wymagają JEDYNIE języka szwedzkiego, angielskiego i otwartości. Według mnie nie są to duże oczekiwania jak na taką pracę. Grunt, to znać dobrze oba języki.
zdjecie uzytkownika
konkol - 2015-11-10 03:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako spawacz można nieźle zarobić, ale trzeba posiadać doświadczenie minimum te 3 lata, ale plusem jest to że gwarantują przejazd i zakwaterowanie.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-11-12 12:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to bardzo dobrze, że można tutaj liczyć na dobre zakwaterowanie, nie raz w innych firmach jedziesz tak naparwde w ciemno.
zdjecie uzytkownika
korszla - 2015-11-14 17:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [romek - 2015-11-12 12:32:47]:
to prawda. Ja kilka razy wyjeżdżałem jako spawacz i warunki zagwarantowane były naprawdę tragiczne niestety
zdjecie uzytkownika
czarny - 2015-12-01 15:24:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [korszla - 2015-11-14 17:05:13]:
Ja mieszkam sobie w swoim pokoiku. za internet płaci Baltix, dojazdy, przejazdy, wszystko. brakuje kobiety! Szkoda ze sam musze gotowac :-)
zdjecie uzytkownika
Serce - 2015-12-03 13:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjazdy bywają trochę męczące to przyznam, ale jak mówi @czarny firma akurat dba o konfort psychiczny jak może. Nie jest źle, nie ma się o co dowalać, wypłata na czas. A jak wam się podoba?
zdjecie uzytkownika
szary - 2016-02-09 17:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Właśnie aplikowałem na stanowisko spawacz czy ktoś mógłby w kilku słowach opisać (tylko obiektywnie i bez ściemy) warunki mieszkaniowe jak wyglądają.Dzięki z góry.
zdjecie uzytkownika
lubicz - 2016-02-09 18:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szary ze słyszenia wiem że warunki mieszkania są dobre ale to tylko ze słyszenia, fajnie jakby ktoś to potwierdził. Ogólnie oferty pracy są interesujące bo oferują transport na koszt pracodawcy zwracane koszty amortyzacji samochodu oraz dojazdów do pracy
zdjecie uzytkownika
szary - 2016-02-09 19:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie mi nie chodzi o żaden wypas typu skóra wypoczynek itd.ale standard minimum myślę że to nie jest zbyt wielki wymóg a czytając opinię ludzi z innych agencji o warunkach na kwaterach to wierzyć się nie chce!!
zdjecie uzytkownika
szary - 2016-02-09 19:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie mi nie chodzi o żaden wypas typu skóra wypoczynek itd.ale standard minimum myślę że to nie jest zbyt wielki wymóg a czytając opinię ludzi z innych agencji o warunkach na kwaterach to wierzyć się nie chce!!
zdjecie uzytkownika
czarny - 2016-02-09 19:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lubicz - 2016-02-09 18:42:59]:
różnie jest z tymi mieszkaniami, ale najczęściej mieszkasz sam, albo po dwuch w pokoju. Internet tesz jest najczęściej. Firma placi za mieszkania, dojazdy i kilometrówki, więc nie jest źle! Ruszyło się teraz, bo szef jeździ dużo i nowe firmy zalatwia!
zdjecie uzytkownika
szary - 2016-02-10 21:02:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co nikt nic nie wie o warunkach na kwaterach domki pokoje albo prywatne mieszkania napiszcie jak coś wiecie bo jak się czyta inne opinię warunków mieszkaniowych firm rekrutujących to nie chce się wierzyć.
zdjecie uzytkownika
ilonk - 2016-02-11 18:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no domki sa kilku osobowe raczej nie ma co liczyć na wille, haha. Ale ogólni kolega mówił, że zaorbić mozna, na pewno szukaja teraz spawaczy własnie do Szwecji aktualnie.
zdjecie uzytkownika
czarny - 2016-02-11 19:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mieszkam sam w pokoju ale roznie z tym jest. Nie wiecej niz dwuch na pokoj. Zalezy jakie miasto i firma. Szef raczej dba o te mieszkania dla nas i zawsze jest internet za darmo! teraz sie ruszylo i szukaja nowych ludzi ale dobrych z doswiadczeniem i papierami. Szef jezdzi ciagle po szwecji i zalatwia. Ja sie nigdzie z baltixu nie ruszam bo mi tu dobrze i cieplo hahaha
zdjecie uzytkownika
czany - 2016-02-11 19:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szary - 2016-02-10 21:02:45]:
sa mieszkania domki albo pokoje w hostelu, zalezy od miasta. Standart wyzszy niz podstawowy na pewno nie taka chujoza jak w Holandi bo tam to tylko szczury!!
zdjecie uzytkownika
loxman - 2016-02-11 21:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam pytanie do kolegow czy ktos z was pracuje dla baltix w szwecji- zadzwonili do mnie i zaproponowali spawanie koszy na smieci. Bylem na probkach i egzaminator powiedzial ze jrst oki. czy dobrze trzeba znac angielski? Jak z rysunkiem tech.?
zdjecie uzytkownika
Czarny - 2016-02-11 21:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [loxman - 2016-02-11 21:26:07]:
Rysunek musisz znać, ale to nie jest jakaś trudna sprawa. No i gadać tez coś tam trzeba bo jak będziesz wiedział co masz robić. ? A ty nie znasz ani jednego ani drugiego ze tak pytasz? To lepiej nie jedz ;-)
zdjecie uzytkownika
szary - 2016-02-12 10:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [loxman - 2016-02-11 21:26:07]:
a kiedy aplikowales bo ja tez aplikowalem i narazie cisza.Dzieki za odp.
zdjecie uzytkownika
loxman - 2016-02-12 18:07:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, znam angielski b.dobrze, ostatnie 2 lata pracowalem dla firmy z USA tj. Schlumberger co. Rys tech. Tez znam. Ma pytanie do ciebie. Od pon. do piatku po ile godzin sie pracuje, po 10? a w sobote ile?
Czy to prawda ze pracuje sie w systemie rotacyjnym tj 5 tygodni w szweck 2 tygodmie wolne w polsce,?
zdjecie uzytkownika
edfrgthjk - 2016-02-13 19:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiaodmo ze sporo mozna zarobic w koncu to praca za granica w konkretnie w Szwecji, np. spawacza szukaja wymagane udokumentowane min. 3 letnie doświadczenie na stanowisku spawacza
zdjecie uzytkownika
lechu - 2016-02-13 20:03:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich kolegow z firmy baltix
Mam pytanie jak wyglada transpor z polski do szwecja? Ja mieszkam w biszczadach. autobus, pociag
Znalazlem dobre polacznie samolotem np krakow-szwecja. Z polski do szwecji jak firma wysyla pracownikow. Promem z gdanska? Czy wogole ktos latal samolotem do szwecji-tanich lini lata duzo? bardzo prosze o odpowiedz. Kolegow ktorzy pracuja w szwecji pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Dzordż - 2016-02-14 08:14:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolega pyta o transport. Większość ludzi których znam lata samolotami z rożnych miast do Malmo albo do Sztokholmu. Promami jeżdżą Ci którzy zabierają ze sobą auta, firma ma tez auta firmowe które czasem udostępnia. Trzeba przyznać ze nawet sprawnie to działa. Nie ma lipy. No i płaca za wszystko łącznie z kilometrowkami. Jak mieszkasz w Bieszcadach to firma na pewno Ci zorganizuje podróż.
zdjecie uzytkownika
lechu - 2016-02-14 11:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzieki kolego za odpowiedz na moje pytanie. Patrzylem na samoloty i jest sporo polonczen do malmo lub sztokcholmu. Pozdrawiam i trzymajcie sie. Lechu
zdjecie uzytkownika
Mogogo - 2016-02-15 19:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fajnie, że płacą wszystko łącznie z kilometrówkami. Widać, że to porządna firma. Czytałem dużo pozytywnych opinii i dlatego nie boję się wyjechać z nimi jako spawacz do Szwecji. Zapewniają zakwaterowanie, a mieszkania są w pełni wyposażone. Transport jest na ich koszt :)
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-02-15 20:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do Mogogo masz juz moze date wyjazdu?byles spawac jakies prubki? Sprawdzali twoj j.angielski np.rozmowa telefoniczna?
zdjecie uzytkownika
Crovlley - 2016-02-17 14:55:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich , w dalszym ciągu poszukiwani są operatorzy pras krawędziowych ? pracuję na tym stanowisku od czerwca ubiegłego roku ( w tym staż 6 mies )krawędziarka to TruBend5085 wykonuję elementy od najprostszych(katowniki,zetowniki,omegowki )po skomplikowane gięcia prototypów np klimatyzatorów czy szafek .Pracę podjąłem zaraz po szkole (posiadam wykształcenie średnie pełne). do szukania innej pracy zmusiły mnie zarobki , jak na podkarpacie przystało 1850brutto.
zdjecie uzytkownika
karma - 2016-02-17 19:56:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Raczej zarobki w granicach 1850zł nie są takie złe @Crovlley, przecież nabierając doświadczenia zawsze jest szansa na to, że dostanie się jakąś podwyżkę.
zdjecie uzytkownika
Crovlley - 2016-02-18 09:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karma - 2016-02-17 19:56:51]:
1850 brutto , czyli na rękę 1360 , bez premii , gdzie na dojazd do pracy płacę 400 zł
zdjecie uzytkownika
szary - 2016-02-18 11:49:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos na spawacza mig-mag dostal juz propozycje wyjazdu i ew.jak to wyglada.Dzieki za opinie jak co.
zdjecie uzytkownika
turek - 2016-02-19 20:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Crovlley, jedyne ogłoszenia jakie teraz mają to szlifierz, spawacz, blacharz samochodowy i operator CNC. Jak się nie ma doświadczenia, to na start minimalna krajowa własnie - 1850 brutto, ale sa mozliwe premie.
zdjecie uzytkownika
Czarny - 2016-02-20 10:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki są od 40 złotych na rękę za godzinę i w gore. Umowa jest na podstawę plus premia i delegacje. Nie pisz ze sie zarabia 1850 zł bo to bzdura. Firma płaci za podróże i mieszkanie. Dużo godzin. Da sie zarobić. Ja juz pare lat w Baltiksie robię i nie zmieniam puki co.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-02-26 12:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam czy firma poszukuje operatorów pras krawędziowych typ AMADA ?
Mam ponad 10 lat doświadzczenia praca na blachach od 0,5 mm do 6mm aluminium nierdzewka HDG często przy detalach o bardzo wsokiej jakości wizualnej zero rys ,odgniotów.Pomorskie.
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2016-02-26 13:38:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry Panie Marcinie!

Proszę o kontakt na jakub@baltix.se

Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
lukasz - 2016-03-06 21:29:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jakub Gebhardt - 2016-02-26 13:38:32]:
Dzień dobry panie Jakubie miałby pan dla mnie prace? Pracuje jako operator/programista pras krawedziowych,laser eagles oraz prace monterskie wiec jesli ma pan jakas prace prosze o kintakt (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Jaś - 2016-03-09 14:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też mam podobne kwalifikacje co Łukasz i przyznam szczerz, że tez szukam pracy, najlepiej takiej właśnie na dłuższą współpracę, bardzo interesuje mnie Wasza firma :)
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2016-03-09 17:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie poszukujący pracy bardzo proszę o przesłanie CV na: jakub@baltix.se
zdjecie uzytkownika
Serce - 2016-03-17 13:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co zrobisz z tym CV kolego, kogo reprezentujesz, normalnego Baltixa czy może to jest jakaś ściema, chciałbym wiedziec gdzie idą moje dane mimo wszystko
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2016-03-17 15:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Serce - 2016-03-17 13:38:03]:
Oczywiście może Pan przesłać CV na adres: rekrutacja@baltix.se lub zadzwonić na numer +48 58 698 83 04, jeśli nie chce Pan wysyłać swoich danych do mnie.
Reprezentuję "normalnego" Baltixa :-) (jest jakiś nienormalny? ;-) )
Jestem dyrektorem zarządzającym.
Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
Serce - 2016-03-19 14:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Super, to wysyłam CV, mam nadzieję tylko, ze tutaj na forum jak rozmawiamy na "TY" to się nie odbije na mnie, ale tutaj każdy się podszywa, dziękuję za adres!
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2016-03-19 16:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W naszej firmie wszyscy są na "Ty".
Taki szwedzki styl... :-)

Zapraszam do współpracy!
zdjecie uzytkownika
na dobre - 2016-03-21 16:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to w sumie fajna sprawa, łątwo jest się porozumiewać nie ważne na kogo się trafi :) a teraz właśnie szukają mechanika samochodowego do szwecji, tylko wymagają komunikatywnej znajomości języka angielskiego
zdjecie uzytkownika
lukasz - 2016-04-02 18:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Współpraca z ta firma jest bardzo super,podwzgledem zajecia sie pracownikiem wyjezdzajacym poprzez baltix a równiez szef jest spoko.Wiec panowie polecam ta firme poszukują wielu specjalistów dla firm szwedzkich.Pozdrawiam Pana Jakuba Gebharta
zdjecie uzytkownika
Rozum - 2016-04-05 12:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również potwierdzam, ze współpraca z firmą jest świetna, bardzo dobrze idzie, bardzo szybkie wypłaty, naprawdę nie ma nad czym płakać, polecam pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: bardzo sprawnie i kompetętnie wszystko poszło.
Pytania: musisz mieć uprawnienia, najlepiej aktualne, ale jak nie masz to ci pomogą zrobić
zdjecie uzytkownika
Andrzejj - 2016-04-28 11:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry Panie Jakubie , czy mógłbym Panu wysłać na e-mail moje CV ? jestem operatorem prasy krawędziowej Trumpf
zdjecie uzytkownika
luk2016 - 2016-04-28 18:21:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry Panie Jakubie czy jest szansa na prace w Państwa firmie? Pracuje na róznych maszynach:Prasa krawędziowa Ermaksan,Laser Eagles,Zaginarka do rur,profili,kątowników itd.oraz mam uprawnienia na maszyny cnc jestem operatorem i poczesci programista znam rysunek techniczny

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Baltix!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baltix
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert