logo Baltix

Baltix

Gdynia

Opinie o Baltix

LG 2016-11-13 20:34
Również nie polecam syf totalny jakieś odciąganie od pensji . Wychodzi 26zl na czysto. Nie polecam banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w biurze
Mieczysław 2016-11-14 10:20
Porzadna firma, dla mnie wszystko w porzadku. pracuje z nimi juz dwa lata. mieszkanie w porzadku, kilometrowka placona i wyplaty na czas. polecam
2
przemok 2016-11-14 11:28
haha dobre masz koleś informacje. bardzo aktualne o baltiksie. radze sie zorientowac co i jak pozmienialo na lepsze. pzdr
MM 2016-11-24 11:23
Wuja, musieli zajsc ci za skure albo jestes calkiem zje...any bo ja siedze tam 4 rok i jest ok! mieszkanie czyste ciepłe, do domu zjazd co 6 tygodni i wypłata niezla, a Pani Karolina to zlota kobieta zalatwi wszystko co potrzeba.
1
Johny 2016-11-30 10:18
Polecam! Pracuję z Baltiksem jako operator Cnc. Razem se spawaczami z tej samej firmy. Naprawdę nie ma sie do czego przyczepić. Wynagrodzenie takie jak umówione, mieszkanie fajne, kilometrowka rozliczona. Jest dobrze. Bywałem tu i tam, ale w Baltiksie naprawdę dbają o pracownikow. Tylko trzeba chcieć pracować i nie pic jak co niektórzy... a potem sie dziwią ze wracają do domu. Nie tedy droga!
2
Mike 2016-12-03 15:54
Polecam! !
tak czytam niektóre opinie i wierzyć się nie chce! Co wy ludzie chcecie???
A Ty Robert to nie obrażaj mnie bo chyba mierzysz ludzi swoją miarą i sam jesteś hlejus i narkoman! Ja np w ogóle nie spożywam. Pewnie dlatego ci kase odliczyli bo dostałeś dyscyplinarkę!
Stawki w Baltix nie sa faktycznie za wysokie w porównaniu do niektórych ofert ale ja wole swoje pewne 45 zl na reke i duzo godzin niż jakies gruszki na wierzbie których nikt nie widział. Robie czesto na drugą zmianę to jeszcze dodatki wpadają, 10 zl do każdej godziny. Jeszcze się nie zdarzylo zebym wyciagnal mniej niż 10 tysiów miesiecznie. To źle?
Robert 2016-12-05 10:52
Haha wolisz 10euro . Jestes smieszny. Nic nie potrafisz i jeszcze dajesz lapowki aby jechac. Kazdy alkocholik mowi ze nie chla buraku znam cie dobrze coeniasie
Padre1570 2016-12-08 07:37
Witam, szukam pracy jako spawacz 136 z certyfikatem DNV. Jestem dyspozycyjny od zaraz, proszę o ewentualny kontakt telefoniczny (usunięte przez administratora) Pozdrawiam
Szczery 2016-12-13 21:20
Szefostwo powinno pomyslec o podwyzkach.Przy cenach w Szwecji ,zgrzewka wody mineralnej z lidla 9zl to stawka 42zl troche smieszna.Firme oceniam na trojke xd.To samo dostaniesz w Niemczech 10euro netto plus chalupe.Dla monterow/spawaczy dobra na przetrzymanie zimy.Co do godzin zalezy jak sie trafi ale nie ma sie co ludzic wieloma nadgodzinami.
Jakub Gebhardt 2016-12-23 11:13
To był dobry rok dla Baltixu!
Bardzo dziękuję wszystkim za opinie o naszej firmie! Zarówno te pozytywne, jak i te krytyczne.
Dobre opinie cieszą podwójnie, gdyż wiemy że idziemy w dobrą stronę, negatywne też nas cieszą, ponieważ pokazują, że przed nami wciąż sporo pracy, żeby Baltix był firmą godną polecenia przez wszystkich, którzy mieli z nią styczność.

Zależy nam na tym, żebyście byli zadowoleni! Zadowolony pracownik = zadowolony klient!

Korzystając z okazji chciałbym złożyć życzenia spokojnych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w 2017 roku!

Jakub Gebhardt - Dyrektor Zarządzający.
3
czarny 2017-01-08 19:30
Bo co uwaga bo wywalili cie za chlanie teraz jesteś nie zadowolony baltix nie toleruje nie robów i pijaków potrzebują normalnych ludzi i fachowców
1
czarny 2017-01-08 19:31
Bo co uwaga bo wywalili cie za chlanie teraz jesteś nie zadowolony baltix nie toleruje nie robów i pijaków potrzebują normalnych ludzi i fachowców
2
Karolina 2017-01-08 20:28
No dziwne ja już pracuje w baltix 10 lat zawszę mam prace i nie narzekam wszystko ok
1
ja 2017-01-17 15:14
Witam, Szanownego Pana Dyrektora . Po co się Pan ogłasza z swoim ala ,,mailem,, skoro i tak po przesłaniu dokumentów do szanownego Dyrektora, żadnego odzewu z Pana strony nie ma .
Jakub Gebhardt 2017-01-17 17:17
Szanowny Panie,

Niestety dyrektor zarządzający nie zajmuję się rekrutacją w naszej firmie.
Wszystkie aplikacje przesyłane na mój adres trafiają do Pani Joanny Kozłowskiej na adres: rekrutacja@baltix.se
Może Pan zawsze do nas zadzwonić i sprawdzić, co dzieje się z Pana zgłoszeniem - nr tel. 58 698 83 04

Pozdrawiam i zapraszam do współpracy!
bogdan 2017-01-29 12:07
a ja mam pytanie dotyczące zatrudnienia bo zorientowałem się że baltix daję polską umowę chyba że coś żle zrozumiałem , czy jest tam w szwecji jakaś możliwość po jakimś czasie dostać się pod szwedzką firme?
lechuu 2017-01-30 19:14
co to za firma która rekrutację ogłasza na banerze 50x50 na ogrodzeniu innej firmy?
Agnieszka Gebhardt 2017-01-31 11:05
Dzień dobry,
Firma Baltix sp z o.o., nie reklamuje się na żadnym banerze i nie ma reklam na ogrodzeniach, jedyną formą rekrutacji są ogłoszenia internetowe lub prasowe.
Proszę nie mylić firm bo jest ich kilka z podobną nazwą.
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Agnieszka Gebhardt - Dyrektor ds administracji
1
Agnieszka Gebhardt 2017-01-31 11:13
Witam,
jest taka możliwość, wielu naszych pracowników zostało bezpośrednio zatrudnionych przez naszych kontrahentów . Są to pracownicy, którzy na stałe przeprowadzili się wraz z rodzinami do Szwecji.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam
Agnieszka Gebhardt - Dyrektor ds administarcji
1
Olo 2017-02-03 10:27
Firma sciema. I wyzyskiwacze. Zyja z ludzkiej krzywdy. Nie polecam
1
Jakub Gebhardt 2017-02-03 11:32
@Olo
Faktycznie...Bardzo merytoryczna opinia.
Widzę, że konkurencja nie śpi ;-)
Serdecznie pozdrawiam wszystkich zadowolonych!

Jakub Gebhardt
Dyrektor Zarządzający
1
pomocny 2017-02-10 16:08
Koledzy,uważajcie na wyjazd do firmy HENJO w mieście Ljungby.
Szkoda zdrowia,czasu i pieniędzy.
1
HARRY 2017-02-10 18:14
Czemu szkoda zdrowia i pieniedzy??? Mozesz napisac konkretnie co tam nie gra??
zyga 2017-02-11 15:11
Dokładnie jak pisał pomocny.Firma(produkcja)zarządzana przez byłych obywateli tzw.Jugosławi,a to już mówi dużo.Ze spawaniem mało wspólnego to ma,szlifowanie na akord,ludzie traktowani jak maszyny.
Nie polecam.
hehehe 2017-02-16 15:37
Z tego Chrzanowa w Malopolsce? :D
spawacz 2017-02-17 08:46
Właśnie wracam do Polski po moim pierwszym wypadzie do Szwecji z Baltixem. Jestem w nowej firmie na poludniu Szwecji. Jest OK! Póki co tak jak obiecywali. Na papierze nie ma tego wszystkiego ale zgadza sie z tym co mowil. Pierwsza wyplata tak jak miala byc, godziny sa. Mam nadzieje ze tak bedzie dalej. Namawiam kolegow na wyjazd bo poki co męczą się z Adecco i innymi takimi.... :-))))))
Ja jestem zadowolony!
2
Juzio 2017-02-17 09:09
Morze mnie namówisz!
Tylko na jakies próbki mnie ciągną.
Trudno trzeba zrobić!
1
Stary spawacz 2017-02-24 16:52
Witam. Czy orientujecie sie czy firma Baltix zatrudnia doświadczonych pracowników powyżej 50 roku zycia? Pozdrawiam i liczę na odpowiedz.
1
mokry 2017-03-14 17:42
Witam mam pytanie co jest nie tak z tą firmą Henjo w Ljungby że takie złe opinie piszą że nie warto tam wyjechać i pracować co znaczy ci byli obywatele Jugosławi
3
Mario 2017-03-19 20:57
Witam Panie Jakubie ! Mam pytanie czy można by Panu przesłać moje CV ? Interesuje mnie praca w Szwecji. Wcześniej to jest ze cztery lata temu składałem w Baltixie moje CV ale bez rezultatu ale miesiąc temu zadzwoniła do mnie pani Joanna Kozłowska proponując mi pracę w Szwecji na stanowisku "Ślusarz - pracownik warsztatowy" ale ja w tym czasie przebywałem w Niemczech na kontrakcie. Chciałbym również dodać że obecnie jest to kontrakt na umowę - zlecenie i zjazd jest co trzy tygodnie czyli trzy tygodnie w Niemczech tydzień w Polsce. W ubiegłym tygodniu pani Joanna dzwoniła do mnie ponownie proponując mi pracę w Szwecji z tym że wyjazd był na trzy tygodnie z przykrością musiałem więc odmówić ponieważ interesuje mnie współpraca z Pana firmą ale na dłużej. 14 marca wracam znów do Niemiec ale najprawdopodobniej zjadę dopiero przed Świętami Wielkanocnymi 12 lub 13 kwietnia i jeśli miałby Pan dla mnie ofertę pracy w Szwecji w kwietniu lub w maju to z największą przyjemnością podjąłbym wspołpracę z firmą BALTIX. Pragnę także dodać iż posiadam bogate doświadczenie zawodowe w zawodzie metalowca i narzędziowca opisanego w moim CV. Jeśli można to przesłałbym na Pana maila moje CV tak by mógł się Pan z nim zapoznać. Pozdrawiam.
nest 2017-03-20 10:00
Widziałem ogłoszenie na operatora lasera Bystronic. Jestem operatorem takich maszyn obecnie ( ponad 12 lat doświadczenia) , od starych laserów tej firmy po najnowsze "fiber". Czy ktoś może pracował z tej firmy na laserach? Jakie firma oferuje warunki i czy warto zaryzykować. Kiedyś aplikowałem do tej firmy, ale bez odzewu.
Baltix - Dział Rekrutacji 2017-03-20 14:57
Szanowny Panie,
Zapraszamy do przesłania na adres rekrutacja@baltix.se swojego CV i tym samym wzięcia udziału w procesie rekrutacji.
Oferujemy polską umowę o pracę, zapewniamy zakwaterowanie, umożliwiające odpoczynek po pracy oraz pokrywamy koszty wyjazdów oraz zjazdów do Polski. Praca odbywa się w systemie 6 tygodni w Szwecji - 2 tygodnie w Polsce.
Bardzo cenimy doświadczonych specjalistów, tym bardziej czekamy na Pana CV.

Pozdrawiamy,
Baltix - Dział Rekrutacji
Lukas 2017-03-23 11:15
Witam szanownych kolegów mam pytanie odnośnie firmy henio w ljungby czy warto tam pojechać na kontrakt bo słyszałem i czytałem że ostrzegają przed wyjazdem do tej firmy czy ktoś przybliży co jest nie tak tam
Jakub Gebhardt 2017-03-23 13:55
Panie Łukaszu!

Wszystko jest Ok z firmą Henjo.
Po prostu jest to wymagający klient w zakresie jakości i efektywności wykonywanej pracy. Występuje dużo szlifowania i padowania pod malowanie.
Nie każdy daje radę fizycznie i nie każdy posiada odpowiednie umiejętności.
Poza tym firma oferuje bardzo dobre warunki pracy i jest możliwość wypracowania sporej ilości godzin.
Niestety, negatywne opinie o tym kliencie pochodzą od kolegów, którzy sobie nie poradzili...

Pozdrawiam!
Jakub Gebhardt
Dyrektor Zarządzający
Byly pracownik 2017-03-25 19:46
A czy napisal ktorys z kolegów pozytwnie o tym henjo??!Nie !
Nie mam pytan...
Lukas 2017-03-25 22:00
Dzięki już rozumiem nie polecacie tego henjo rozumiem dzięki ale firmę jako baltix wszystko jest ok czytałem dobre opinie ok śle cv do nich
Tomasz N. 2017-03-27 22:16
Co do firmy Baltix to jest ok. Henjo to oboz pracy i moim zdaniem powinni zrezygnować z tak zje..nej firmy jaka jest henjo.
Dawidow 2017-03-28 21:21
Masz racje kolego co do firmy baltix niemam żadnych zastrzeżeń firma godna polecenia szefostwo ok w porzotku ale henjo to obuz pracy i ten były komendant SS to już przekracza lucką granice
2
Karolina 2017-03-28 21:44
Czytam i tak się zastanawiam co wy piszecie za głupoty ja w henjo pracowałem prawie 7 lat i nie widziałem żadnego obozu pracy praca normalna jak każda no fakt jest to specyficzna praca tak jak pisał szef trzeba mieć poprostu umietnosci spawalniczo blacharsko lakiernicze bo dużo jest prac które idą prosto pod lakier i nie każdy se stą pracą radzi a ogulem jest tam taki majester Miro który wszystko wytłumaczy pokarze pracę spoko gość jest to Chorwat ale idzie się z nim dogadać Po naszemu to tyle co ja mogę dodać od siebie o henjo pozdrowienia
6
Karolina 2017-04-14 22:16
Oj Adam widzę że się nudzisz asz żal forum jest do opinii dawania a nie pisać swoje żale
1
ppp 2017-04-15 14:12
A jak w Tingsryd ? Może jakieś spostrzeżenia pracowników.
Kolo 2017-04-19 05:40
Panowie jak tam w tym tinsgryd jest? Mam propozycję, ale sie waham .
Kolo 2017-04-19 10:17
Przyjacielu , a mógłbyś napisać coś więcej? Jak kwatery? Duzo naszych robi? Jak z godzinami? Jak atmosfera?
Z gory dziękuję za odpowiedź
Loko 2017-04-19 11:35
W tingsryd wszystko spoko, duzo godzin, kwatery wygodne, da sie na spokojnie odpoczac po robocie, towarzystwo w porzadku, prawie 20 naszych juz tam jest. Mam nadzieje ze to bedzie robota na dluzej bo dawno takich dobrych warunkow nie mialem
ziom 2017-04-19 17:04
jaka kasiora na tingsryd...
Pole nie moze byc puste 2017-04-19 20:01
45 zl plus okolo dyszki dodatku za pracę na druga zmiane, w sobote to samo. Jak na szwecje to szalu nie ma...
Pole nie moze byc puste 2017-04-19 22:09
... Ale jak warunki takie dobre i robota na dluzej to można się podjąć.
Krzychu 2017-04-20 16:08
Witam
Jak wygląda sprawa z zjazdami do domu w tingsryd trzymają się zasady 6na 2 ?
Krzychu 2017-04-20 17:12
Hej
Jest internet w kwaterach
Jak ogólnie wyglądają ?
Karol 2017-04-21 08:32
Jak piszesz to napisz prawdę koledze bo jak już to ja nie pracuje w tinzgryt kłamco i przestań oczerniac mnie maż coś domnie zapraszam do vislandy
2
Zostaw swoją opinię o Baltix - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baltix