Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Baltix

zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-11-20 19:44:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie Panie Jakubie, jak pan tak pisze to jaka jest kwota na umowie na czas określony od jakiej kwoty jest płacony ZUS, 40 pln to żadna rewelacja dla spawacza z certyfikatami, w norwegi spokojnie można dostać 180 sek-200sek
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-21 09:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwsza umowa w firmie to 1680 zł brutto, czyli minimalne wynagrodzenie. Tak jak pisałem wcześniej rozliczani są Państwo wg przepracowanych godzin. Do 10go każdego miesiąca otrzymujecie Państwo dwa przelewy: wynagrodzenie, od którego odprowadzane są składki ZUS i podatki oraz rozliczenie zagranicznej podróży służbowej zwolnione z danin na rzecz Państwa. Kwoty rozkładają się mniej więcej w stosunku 40 do 60%, czyli jeśli pracownik otrzymuje na rękę 9000 zł to odprowadzamy składki na ZUS od kwoty 3 600 zł. W sytuacji, gdy pracownik jest w Polsce lub na urlopie otrzymuje tylko podstawowe wynagrodzenie w wysokości 1680 zł brutto na dzień dzisiejszy.

@inko - pracownicy latają samolotami lub przewożeni są samochodami. BALTIX zawsze płaci za wszelkie przejazdy i dojazdy. Ilość godzin przepracowanych w ciągu miesiąca zależy od szwedzkiego klienta, staramy się zapewnić minimum 50h tygodniowo. Spawacz TIG ma zazwyczaj wyższą stawkę od spawacza MIG/MAG.

@Tomek - wszyscy doskonale wiedzą, że stawki w Norwegii są wyższe od tych w Szwecji. Dlatego nawet Szwedzi często wyjeżdżają tam do pracy. Każdy kraj ma swoje wady i zalety. Norwegia jest 3 razy droższa od Szwecji, poza tym Szwecja jest zdecydowanie bliżej i ma lepszy "socjal" dla pracowników, mam tu na myśli warunki pracy i mieszkania. Polacy są doceniani jako pracownicy w Szwecji i traktowani na równi ze Szwedami, a w NOR bywa z tym różnie.

Wybór należy do Państwa, staramy się przede wszystkim grać w otwarte karty i traktować pracowników jako partnerów, a nie podwładnych.
zdjecie uzytkownika
inko - 2014-11-21 10:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli pracownik otrzymuje 9000tys na rękę minus 3600,czy te 9000 jest juz dla czlowieka,ile średnio można na miesiąc zarobić
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-21 10:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik otrzymuje na rękę 9000 zł.
3 600 zł jest w tym momencie podstawą do obliczenia składek na ZUS, które odprowadza BALTIX.
Podałem kwotę właśnie 9000 zł, bo jest to taka typowa, średnia kwota zarobku pracownika wysłanego przez nas do Szwecji.
Mogę dodać, że wynagrodzenia na rękę przez nas wypłacane oscylują w granicach między 7000 zł a 12 000 zł miesięcznie.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-11-21 10:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w jaki sposób Zus jest odprowadzany od 3600 pln jeśli umowa brutto to tylko 1680 pln czyli niecałe 1300 pln netto, ????
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-21 10:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Tomek - to bardzo proste! :-)
Umowa jest na kwotę 1680 zł + premia.
ZUS jest w tym przypadku odprowadzany od kwoty 1300 (podstawa) + premia 2300.
zdjecie uzytkownika
józek - 2014-11-21 11:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tomek co to za pytania na forum, jak chcesz znać szczeguly to zadzwon do biua, dziewczyny ci to rozrysuja, zresztą po co tyle pytan jak możesz dostać wieksza stawkwe w Norwegii.
Panie Jakubie proszę odsylac do biura, a samemu pracować i przynosić nam kolejne kontrakty.
ja Baltixu nie zamienie na inna firme.
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-21 11:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Józku - pytają, to odpowiadam.
Trzeba grzecznie budować pozytywną opinię :-)

Osoby zainteresowane współpracą z naszą firmą proszę o kierowanie szczegółowych pytań do biura: 58 698 83 04 lub info@baltix.se

Poza tym zapraszam do współpracy i przesyłania swoich aplikacji na adres:
rekrutacja@baltix.se

Gorąco pozdrawiam i życzę udanego weekendu!
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-12-01 20:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak jest z językiem angielskim,w.jakim stopniu trzeba go znać,bo tak nie xabarfzo wierze w to że ludzie starsi biegle nim wpadają oczywiście nikomu nie ublizajoc
zdjecie uzytkownika
stary - 2014-12-03 22:40:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie,jestem już po 40 i choć chęci do nauki jezyka mam duże to nic nie zostaje,jak to jest z ludźmi którzy staż spawacza mają po 25lat ale nie znają języka,czy wogule brani so pod uwagę ludzie bez jezyka
zdjecie uzytkownika
dell - 2014-12-08 19:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie Jakubie czy na wiosnę przyszłego roku będziecie rekrutować spawaczy 135 136?
zdjecie uzytkownika
jur - 2014-12-14 14:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie a jak z tymi testami w Baltixie co tam za próbki się robi w jakich pozycjach na jakich materiałach,grubościach,czy sprawdzają znajomość języka i rysunku technicznego
zdjecie uzytkownika
slay - 2015-02-01 11:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy w Baltixie są teraz nowe przyjęcia spawaczy
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2015-02-01 13:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej chwili nikogo nie zatrudniamy, ale może Pan przysłać swoją aplikację:
CV i uprawnienia.
Sytuacja na rynku jest dynamiczna i może się zdarzyć potrzeba pilnej rekrutacji już w lutym.
Pozdrawiam!
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Houdini - 2015-02-04 22:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie co do probek czy sa jakies zdawane jesli tak to jakie pozycje bardzo mnie zaciekawilo to forum i widze ze solidna firma z gory dzikeuje
zdjecie uzytkownika
Houdini - 2015-02-04 23:15:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałem napisac a co z jezykiem musi byc perfekt czy jak ta sprawa wyglada ??????
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-02-05 12:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pewnie,ze probki trzeba zrobic,ale to chyba normalne w dzisiejszych czasach,skad maja wiedziec,ze umiesz spawac?a jezyk nie jest obowiazkowy we wszystkich wyjazdach,ja na poczatku pracy z baltixem slabo mowilem po angielsku teraz juz sie troche poduczylem to mam lepsza prace.Zawsze znajomosc jezyka to plus
zdjecie uzytkownika
jur - 2015-02-05 12:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko w jakich pozycjach te próbki,czy w wymuszonych,sufitowa bez podkładki,czy pion a może w podolnej i jeszcze pachwiny
zdjecie uzytkownika
chętnypracus - 2015-02-09 16:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inko - 2014-11-19 16:06:31]:
Witam
kiedyś wisiało ogłoszenie na krawędziarke
Bysytronic
będzie jeszcze potrzebny pracownik na to stanowisko ?

robertson19830925@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Pan - 2015-02-10 21:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
kiedyś wisiało ogłoszenie na krawędziarke
Bysytronic
będzie jeszcze potrzebny pracownik na to stanowisko ?

robertson19830925@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Luk - 2015-02-25 19:10:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam panie jakubie pisze do Pana z zapytaniem czy potrzebuje Pan Operatorów/Programistów cnc?Pracowałem na wielu maszynach cnc wypalarki,frezarki,gilotyna,prasa krawedziowa,gietarka do rur,itp.Przosze o kontakt:remonty2000@interia.pl, jesli by miał Pan jakas prace w moim zawodzie Operatora/Programisty cnc.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
luk - 2015-02-28 10:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jakub Gebhardt - 2014-11-21 11:42:04]:
Dzień dobry panie jakubie beda jakies przyjecia do pracy dla operatorów/programistów cnc lub jakas inna praca, jesli tak to prosze o kontakt remonty2000@interia.pl
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2015-03-04 20:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzień dobry!

W odpowiedzi na Państwa pytania - tak, prowadzimy aktualnie rekrutację na stanowiska operatorów CNC. Mamy zapytania od kilku klientów i przygotowujemy profile kandydatów.
Bardzo proszę o kontakt z biurem pod nr (58) 698 83 04
lub przesłanie CV na adres: rekrutacja@baltix.se

Serdecznie zapraszam!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: bardzo sprawnie i kompetętnie wszystko poszło.
Pytania: musisz mieć uprawnienia, najlepiej aktualne, ale jak nie masz to ci pomogą zrobić
zdjecie uzytkownika
slay - 2015-03-04 21:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy spawaczy 135/136 aktualnie rekrutujecie,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
slay - 2015-04-04 12:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co się dzieje teraz w Baltixie?czy są jakieś przyjęcia?
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baltix
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Baltix?
Zadaj pytanie