logo Baltix

Baltix

Gdynia

Opinie o Baltix

hehehe 2017-02-16 15:37
Z tego Chrzanowa w Malopolsce? :D
spawacz 2017-02-17 08:46
Właśnie wracam do Polski po moim pierwszym wypadzie do Szwecji z Baltixem. Jestem w nowej firmie na poludniu Szwecji. Jest OK! Póki co tak jak obiecywali. Na papierze nie ma tego wszystkiego ale zgadza sie z tym co mowil. Pierwsza wyplata tak jak miala byc, godziny sa. Mam nadzieje ze tak bedzie dalej. Namawiam kolegow na wyjazd bo poki co męczą się z Adecco i innymi takimi.... :-))))))
Ja jestem zadowolony!
4
Juzio 2017-02-17 09:09
Morze mnie namówisz!
Tylko na jakies próbki mnie ciągną.
Trudno trzeba zrobić!
1
Stary spawacz 2017-02-24 16:52
Witam. Czy orientujecie sie czy firma Baltix zatrudnia doświadczonych pracowników powyżej 50 roku zycia? Pozdrawiam i liczę na odpowiedz.
2
mokry 2017-03-14 17:42
Witam mam pytanie co jest nie tak z tą firmą Henjo w Ljungby że takie złe opinie piszą że nie warto tam wyjechać i pracować co znaczy ci byli obywatele Jugosławi
4
Mario 2017-03-19 20:57
Witam Panie Jakubie ! Mam pytanie czy można by Panu przesłać moje CV ? Interesuje mnie praca w Szwecji. Wcześniej to jest ze cztery lata temu składałem w Baltixie moje CV ale bez rezultatu ale miesiąc temu zadzwoniła do mnie pani Joanna Kozłowska proponując mi pracę w Szwecji na stanowisku "Ślusarz - pracownik warsztatowy" ale ja w tym czasie przebywałem w Niemczech na kontrakcie. Chciałbym również dodać że obecnie jest to kontrakt na umowę - zlecenie i zjazd jest co trzy tygodnie czyli trzy tygodnie w Niemczech tydzień w Polsce. W ubiegłym tygodniu pani Joanna dzwoniła do mnie ponownie proponując mi pracę w Szwecji z tym że wyjazd był na trzy tygodnie z przykrością musiałem więc odmówić ponieważ interesuje mnie współpraca z Pana firmą ale na dłużej. 14 marca wracam znów do Niemiec ale najprawdopodobniej zjadę dopiero przed Świętami Wielkanocnymi 12 lub 13 kwietnia i jeśli miałby Pan dla mnie ofertę pracy w Szwecji w kwietniu lub w maju to z największą przyjemnością podjąłbym wspołpracę z firmą BALTIX. Pragnę także dodać iż posiadam bogate doświadczenie zawodowe w zawodzie metalowca i narzędziowca opisanego w moim CV. Jeśli można to przesłałbym na Pana maila moje CV tak by mógł się Pan z nim zapoznać. Pozdrawiam.
nest 2017-03-20 10:00
Widziałem ogłoszenie na operatora lasera Bystronic. Jestem operatorem takich maszyn obecnie ( ponad 12 lat doświadczenia) , od starych laserów tej firmy po najnowsze "fiber". Czy ktoś może pracował z tej firmy na laserach? Jakie firma oferuje warunki i czy warto zaryzykować. Kiedyś aplikowałem do tej firmy, ale bez odzewu.
Baltix - Dział Rekrutacji 2017-03-20 14:57
Szanowny Panie,
Zapraszamy do przesłania na adres rekrutacja@baltix.se swojego CV i tym samym wzięcia udziału w procesie rekrutacji.
Oferujemy polską umowę o pracę, zapewniamy zakwaterowanie, umożliwiające odpoczynek po pracy oraz pokrywamy koszty wyjazdów oraz zjazdów do Polski. Praca odbywa się w systemie 6 tygodni w Szwecji - 2 tygodnie w Polsce.
Bardzo cenimy doświadczonych specjalistów, tym bardziej czekamy na Pana CV.

Pozdrawiamy,
Baltix - Dział Rekrutacji
Lukas 2017-03-23 11:15
Witam szanownych kolegów mam pytanie odnośnie firmy henio w ljungby czy warto tam pojechać na kontrakt bo słyszałem i czytałem że ostrzegają przed wyjazdem do tej firmy czy ktoś przybliży co jest nie tak tam
Jakub Gebhardt 2017-03-23 13:55
Panie Łukaszu!

Wszystko jest Ok z firmą Henjo.
Po prostu jest to wymagający klient w zakresie jakości i efektywności wykonywanej pracy. Występuje dużo szlifowania i padowania pod malowanie.
Nie każdy daje radę fizycznie i nie każdy posiada odpowiednie umiejętności.
Poza tym firma oferuje bardzo dobre warunki pracy i jest możliwość wypracowania sporej ilości godzin.
Niestety, negatywne opinie o tym kliencie pochodzą od kolegów, którzy sobie nie poradzili...

Pozdrawiam!
Jakub Gebhardt
Dyrektor Zarządzający
1
Byly pracownik 2017-03-25 19:46
A czy napisal ktorys z kolegów pozytwnie o tym henjo??!Nie !
Nie mam pytan...
1
Lukas 2017-03-25 22:00
Dzięki już rozumiem nie polecacie tego henjo rozumiem dzięki ale firmę jako baltix wszystko jest ok czytałem dobre opinie ok śle cv do nich
Tomasz N. 2017-03-27 22:16
Co do firmy Baltix to jest ok. Henjo to oboz pracy i moim zdaniem powinni zrezygnować z tak zje..nej firmy jaka jest henjo.
Dawidow 2017-03-28 21:21
Masz racje kolego co do firmy baltix niemam żadnych zastrzeżeń firma godna polecenia szefostwo ok w porzotku ale henjo to obuz pracy i ten były komendant SS to już przekracza lucką granice
2
Karolina 2017-03-28 21:44
Czytam i tak się zastanawiam co wy piszecie za głupoty ja w henjo pracowałem prawie 7 lat i nie widziałem żadnego obozu pracy praca normalna jak każda no fakt jest to specyficzna praca tak jak pisał szef trzeba mieć poprostu umietnosci spawalniczo blacharsko lakiernicze bo dużo jest prac które idą prosto pod lakier i nie każdy se stą pracą radzi a ogulem jest tam taki majester Miro który wszystko wytłumaczy pokarze pracę spoko gość jest to Chorwat ale idzie się z nim dogadać Po naszemu to tyle co ja mogę dodać od siebie o henjo pozdrowienia
6
Karolina 2017-04-14 22:16
Oj Adam widzę że się nudzisz asz żal forum jest do opinii dawania a nie pisać swoje żale
1
ppp 2017-04-15 14:12
A jak w Tingsryd ? Może jakieś spostrzeżenia pracowników.
Kolo 2017-04-19 05:40
Panowie jak tam w tym tinsgryd jest? Mam propozycję, ale sie waham .
Kolo 2017-04-19 10:17
Przyjacielu , a mógłbyś napisać coś więcej? Jak kwatery? Duzo naszych robi? Jak z godzinami? Jak atmosfera?
Z gory dziękuję za odpowiedź
Loko 2017-04-19 11:35
W tingsryd wszystko spoko, duzo godzin, kwatery wygodne, da sie na spokojnie odpoczac po robocie, towarzystwo w porzadku, prawie 20 naszych juz tam jest. Mam nadzieje ze to bedzie robota na dluzej bo dawno takich dobrych warunkow nie mialem
ziom 2017-04-19 17:04
jaka kasiora na tingsryd...
Pole nie moze byc puste 2017-04-19 20:01
45 zl plus okolo dyszki dodatku za pracę na druga zmiane, w sobote to samo. Jak na szwecje to szalu nie ma...
Pole nie moze byc puste 2017-04-19 22:09
... Ale jak warunki takie dobre i robota na dluzej to można się podjąć.
Krzychu 2017-04-20 16:08
Witam
Jak wygląda sprawa z zjazdami do domu w tingsryd trzymają się zasady 6na 2 ?
Krzychu 2017-04-20 17:12
Hej
Jest internet w kwaterach
Jak ogólnie wyglądają ?
Karol 2017-04-21 08:32
Jak piszesz to napisz prawdę koledze bo jak już to ja nie pracuje w tinzgryt kłamco i przestań oczerniac mnie maż coś domnie zapraszam do vislandy
2
Darek Król 2017-04-27 21:49
Witam w tym tingsryd są możliwości nadgodzin ?
Mn 2017-05-08 12:27
Witam. Zazwyczaj krytyczne opinie spotykają się z ocena ze to pijak i nierób. Wiec zacznę od tego ze mam ponad 13l doświadczenia, przemysł offshore i stocznia. Nie pije i nie mam problemów z nałogami. Uprawnienia mag mig tig mma. Na początku rozmowy z paniami w firmie wyglądaja bardzo obiecujaco, podwyżka po okresie próbnym, stała praca, mieszkania spełniające warunki... Niestety w rzeczywistości wygląda to trochę inaczej. Obiecanej podwyzki nie bylo a gdy chcialem wrocic do kraju po tym jak kolejny raz wyladowalem w jakimś zapyzialym hostelu i pokoju mieszczącym jedynie łóżko i krzesło musiałem za bilet zapłacić sam. Dla zainteresowanych mogę pokazać zdjęcia z hostelu - pokój w którym od ściany do ściany można zaprzeczyć się rękoma. Bród syf i smród... Rzucanie co trzy, cztery tygodnie do innej pracy, mieszkanie w hostelach gdzie smród i bród bije po oczach. W tamtym roku od listopada nie było pracy do nowego roku. Potem kontrakty po 2 tygodnie... Dla początkujących może i dobra firma jak ktomus nie przeszkadza mieszkanie w slamsie z ciapatymi. Są panowie ktorzy zgadzają się na te warunki bo co wieczór znieczulaja się zgrzewka piwa...i tak funkcjonują dla tych o trochę większych ambicjach szczerze nie polecam.
6
Mn 2017-05-08 19:16
Co za hipokryzja! Gratuluje. A co z pracownikami którzy mieszkają w warunkach poniżej przeciętnej a gdy chcą wrócić do kraju każecie im kupić sobie bilet ?
1
Jakub Gebhardt 2017-05-08 20:14
Panie Mn - a raczej powninienem napisać Panie Arkadiuszu Madej!
Zazwyczaj nie odpowiadam na tego typu kłamliwe opinie i zaczepki, bo "oszołomy" muszą się wyżyć, ale w Pana przypadku przekroczył Pan wszystkie granice przyzwoitości!
Nikt Pana na siłę nigdzie nie wysyłał, ani nie trzyma...
Rozpoczął Pan współpracę z naszą firmą w sierpniu 2016 roku i od razu miał Pan problem z "szafą" w hostelu. Nikt z kilkunastu pracowników na kontrakcie się nie skarżył, tylko Pan.
W grudniu 2016 roku dostał Pan pierwszą podwyżkę - premia 100 zł netto za każdy przepracowany z nami tydzień.
1 kwietnia 2017 otrzymał Pan następną podwyżkę - 2 zł netto za godzinę oraz podwyżka dodatków za pracę wieczorami, w weekendy i w nocy!
Na przełomie roku koleżanki z biura dzwoniły do Pana wielokrotnie, ale nie chciał Pan wyjechać, bo robił Pan kurs prawa jazdy, a praca na Pana czekała.
Przepraszam, że nie zapewniamy warunków mieszkaniowych na poziomie hotelu 4 gwiazdkowego, a z hostelem, w którym Pan w tej chwili mieszka współpracujemy od 2009 roku. Nikt do tej pory nie skarżył się na warunki tam panujące - tylko Pan! Zapomniał Pan napisać, że oczywiście ma Pan swój pokój (ciasny, ale własny), dostęp do internetu, śniadania i mieszka Pan w samym centrum miasta. Zapomniał Pan dodać, że firma udostępnia Panu auto firmowe, żeby mógł Pan dojechać wygodnie do pracy i za nic nie musi Pan dodatkowo płacić!
Przejazdy do Szwecji i do Polski zawsze pokrywamy, odbywają się one w odstępach od 4 do 8 tygodni, najczęścięj co 6 tygodni. Żaden pracodawca Panu nie zapłaci za Pana "widzimisię" i powrót na własne życzenie - Baltix to nie fundacja tylko spółka prawa handlowego.
Dodam tylko, żeby każdy wiedział, że jest Pan osobą niezwykle konfliktową i nie szanującą swoich przełożonych i współpracowników. Koleżanki, które koordynują Pana wyjazd mogłyby swoje dorzucić. Nie szanuje Pan prywatności i czasu wolnego innych osób.
Pana narcystyczna i egoistyczna osobowość bardziej predystynuje Pana do wykonywania zawodu fryzjera, niż spawacza. Kto Pana poznał wie o czym mówię.....
Racja - Hipokryzja aż w oczy kole!

Jakub Gebhardt
Dyrektor Zarządzający.
5
Mn 2017-05-08 21:13
Brak szacunku do współpracowników i przełożonych oczywiście jest pana wymysłem bo bronić się jakość trzeba. Wszystko się panu pomieszało z przyczyn nam obojgu znanym :) Przyjmując się do Waszej firmy pracowałem w Niemczech za 46 zl netto plus wszystkie dodatki jak w waszej firmie. Zgodziłem się na współpracę wyłącznie zw względu na zapewnienia pracującej WÓWCZAS pani J o podwyżce i stałej pracy, również regularne zjazdy wydawały się atrakcyjne. 42 zł mialo byc tylko na okres próbny, gwarantuje że żaden spawacz z doświadczeniem nie wyjedzie za takie pieniądze. Dostałem cale 2 zł podwyżki po niemalże roku pracy :) Kolejna kwestia 100 zl dodatku za tydzień ma każdy pracownik ale uwaga - jeśli przekroczy bodajże 58h tygodniowo- taka premia;) W ubiegłym roku nie było pracy do stycznia tego roku gdy już pracowałem w kraju i nie mogłem wówczasz wszystkiego rzucić bo Baltix sobie o mnie przypomniał :) Faktem jest ze na zimę zostałem bez pracy ...i nie tylko ja. Co do auta...zapewnienie transportu do pracy leży w obowiązku pracodawcy, jeśli nie ma innej możliwości...jeżdżę do niej zarabiać pieniądze nie tylko dla siebie ale i firmy...i proszę nie zapominać o tym.
Co do pierwszej pracy i kilkunastu pracowników którzy się nie skarżyli - tylko we trzech mieszkaliśmy w Hostelu i każdy miał zastrzeżenia, kolega z pokoju również dzwonił do firmy ze pokój ton jakas klitka z dwoma łóżkami i nic poza tym. Jak widać dyskusja nie ma sensu skoro Pan kłamie w takich kwestiach....no ale nie dziwię się...
Co narcyzmu - troszke pokory i szacunku dla ludzi którzy na pana pracują.
Pozdrawiam
2
Mn 2017-05-08 21:17
Co do wiarygodności pana dziś szef firmy w której pracuje pytał co się stało ze kończę prace gdyż jest zadowolony z mojej pracy o chcial żebym u nich pracował.
2
Piotr 2017-05-08 22:16
Byłem w Sztokholmie i znam sytuacje. Po zakońcżonym kontrakcie (5tyg) zostałem bez pracy. Na poczatku żeby mnie zwerbowac obiecywali złote gory a potem mają cię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Oczywiecie pozytywne wpisy to panie z biura tak więc nie ma sensu polemizować ;) Tez ich wtedy opisałem i odzew był identyczny :)
Pozdrawiam
2
Spawacz pl 2017-05-09 12:04
Masz problem z tym ze gość siedział długo w lazience ?;) może i ty powinieneś wyplochu,przestałbyś kolegów wówczas po tyłkach klepac :D Robiłem z tobą i całe dnie laziles za mną zalac się jak to zle cie firma traktuje, jak ci koledzy dokuczają nieeszczesliwy czlowieku a teraz.za zeta podwyżki robisz publicznie loda...dno
1
Marcin Lewandowicz 2017-05-09 12:23
Nooooo ..... i atak fikcyjnych postaci spowodował, ze telefon się gotuje. Pretensje, co ja wypisuję na forum. Może miej odwagę pseudo-Marcinku i podaj nazwisko :D ..... żenujące.....

Nie wchodze na forum, bo nie mam czasu- w Szwecji zap....dalam, w domu - nadrabiam z żoną :p :p :p
Wszedłem tu- bo ktoś ma pretensje, ze wypisuję głupoty (info od kolegów). Nie--pozdrawiam znudzonego gościa. Ja wracam do żony :p

Ps. Praca ok, nie mam zamiaru z niej rezygnować. Info dla znudzonego pseudo-Marcinka i ewentualnie dla firmy.
2
Ceniący normalne firmy . 2017-05-09 15:51
Dzień Dobry

Czy mogą państwo uściślić w ogłoszeniu ,że wynagrodzenie płacone jest w pln a nie że jest atrakcyjne ?:) , szanujmy swój czas , no chyba że na tym rzecz polega że ja wyśle dokumenty do biura , jakaś pani dzwoni ,przeprowadza rozmowę , szefostwo patrzy coś się dzieje w biurze :) .
A nie że siedzą na portalach lub grają w diamenciki :).
Swoją drogą jestem zdziwiony że istnieją jeszcze firmy wysyłające do Skandynawii pracowników którzy otrzymują wynagrodzenie w pln .
Pamiętam gdy w 2006 roku zwolniłem się ze Stoczni w Szczecinie i wyjechałem pierwszy raz z firmy Genfer lloyd jako młody chłopak , to tam miałem stawkę 28 złoty do tego darmowy transport , pokój na kampach i pełne wyżywienie w kantynie ( 4 posiłki dziennie )była siłownia ,sauna.
Tak było na stoczni w Larviku , zrobiłem w tej firmie 3 kontrakty i potem przeniosłem się do innej ale już za korony .
A tu pani proponuję mi 42 złote :) , o 14 złoty więcej niż jak miałem w 2006 roku :) 11 lat póżniej :) ,hmm czy wtedy miałem za dużo ? czy może teraz jest za mało ?:).
7
Jakub Gebhardt 2017-05-10 11:56
Szanowny Panie,

Larvik jest w Norwegii, a Baltix wysyła pracowników do Szwecji.
Niestety stawki w Szwecji są o połowę niższe.
Poza tym praca w stoczni jest bardzo ciężka, a my oferujemy głównie pracę w warsztatach.

Pozdrawiam!
Jakub Gebhardt
Dyrektor Zarządzający
2
kasztany 2017-05-11 08:56
Ludzie z byłej Jugosławi to Chorwaci którzy ustawili się w Henjo i nie podoba im się jak coś potrafisz według nich nie można spawać w innych pozycjach jak tylko w podolnej i nie wolno zmieniać ustawień w spawarce jeżeli będziecie próbowali ustawić urządzenie pod siebie jak to jest w każdym normalnym zakładzie to zostaniecie pod...ani przez Iwo do Elwisa a poza tym to cała prawda tam nie ma czego szukać spawacz tylko ślusarz lub szlifierz który coś tam spawa
5
tomaszek 2017-06-14 14:23
Witam wszystkich :) jesem zainteresowany praca w firmie Baltix. można cos na ten temat powiedzieć w sprawie zarobków i zjazdów do POlski :)
Daro 2017-06-14 19:50
Ja też dostałem propozycję pracy przez tą agencje w Vadstena proszę o opinie
Artur H 2017-06-15 10:50
Czy jako spawacz j angielski jest niezbędny?
Krytyk 2017-06-18 23:17
"Orientowałem się" co ten zwrot oznacza powiedz mi ...nie rozumiem... jeżeli rozmawiałeś z kimkolwiek z firmy to na pewno wiesz jakie są zarobki i co Cie czeka a nawet w jakim miejscu. .Jezeli piszesz ze slyszales ile i ile za ile i o co to dopiero musisz sie skontaktowac z firma.
obiektywny-pracochlonny 2017-06-18 23:26
jo ja tez pierwsze slysze
spawacz 2017-06-24 17:19
A wy dziady cały czas rekrutujecie?
1
Hektor 2017-06-24 23:02
"szwedzkim":)
zawiedziony 2017-06-25 16:38
Ludzie, nie podpada wam że oni ogłaszają się od ponad roku? to są krętacze i wały!!
Rafal 2017-06-26 07:14
Dziwie się że takie niepoważne firmy mają jeszcze racje bytu na skandynawskim rynku
Benny 2017-06-26 09:18
Na szczescie nikt ci nie kaze w baltixie pracowac :) pozdro
1
Jakub Gebhardt 2017-06-26 10:00
Ma Pan nieaktualne informacje, bo IWO został zwolniony z Henjo dobre kilka lat temu.
Teraz tam się bardzo uspokoiło i pracownicy sobie chwalą.

Pozdrawiam!
JG
Jakub Gebhardt 2017-06-26 10:05
Panie Zawiedziony!

Ogłaszamy się, bo nasza pozycja na szwedzkim rynku jest bardzo mocna!
Mamy nowych klientów, a dotychczasowi wciąż zwiększają zatrudnienie.
Dlatego poszukujemy współpracowników.
Niestety nasi klienci mają bardzo wysokie wymagania i oferujemy pracę tylko sprawdzonym, dobrym fachowcom.

Pozdrawiam!
JG
Zostaw swoją opinię o Baltix - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baltix