logo Baltix

Baltix

Gdynia

Opinie o Baltix

Karolina 2017-03-28 21:44
Czytam i tak się zastanawiam co wy piszecie za głupoty ja w henjo pracowałem prawie 7 lat i nie widziałem żadnego obozu pracy praca normalna jak każda no fakt jest to specyficzna praca tak jak pisał szef trzeba mieć poprostu umietnosci spawalniczo blacharsko lakiernicze bo dużo jest prac które idą prosto pod lakier i nie każdy se stą pracą radzi a ogulem jest tam taki majester Miro który wszystko wytłumaczy pokarze pracę spoko gość jest to Chorwat ale idzie się z nim dogadać Po naszemu to tyle co ja mogę dodać od siebie o henjo pozdrowienia
6
Karolina 2017-04-14 22:16
Oj Adam widzę że się nudzisz asz żal forum jest do opinii dawania a nie pisać swoje żale
1
ppp 2017-04-15 14:12
A jak w Tingsryd ? Może jakieś spostrzeżenia pracowników.
Kolo 2017-04-19 05:40
Panowie jak tam w tym tinsgryd jest? Mam propozycję, ale sie waham .
Kolo 2017-04-19 10:17
Przyjacielu , a mógłbyś napisać coś więcej? Jak kwatery? Duzo naszych robi? Jak z godzinami? Jak atmosfera?
Z gory dziękuję za odpowiedź
Loko 2017-04-19 11:35
W tingsryd wszystko spoko, duzo godzin, kwatery wygodne, da sie na spokojnie odpoczac po robocie, towarzystwo w porzadku, prawie 20 naszych juz tam jest. Mam nadzieje ze to bedzie robota na dluzej bo dawno takich dobrych warunkow nie mialem
ziom 2017-04-19 17:04
jaka kasiora na tingsryd...
Pole nie moze byc puste 2017-04-19 20:01
45 zl plus okolo dyszki dodatku za pracę na druga zmiane, w sobote to samo. Jak na szwecje to szalu nie ma...
Pole nie moze byc puste 2017-04-19 22:09
... Ale jak warunki takie dobre i robota na dluzej to można się podjąć.
Krzychu 2017-04-20 16:08
Witam
Jak wygląda sprawa z zjazdami do domu w tingsryd trzymają się zasady 6na 2 ?
Krzychu 2017-04-20 17:12
Hej
Jest internet w kwaterach
Jak ogólnie wyglądają ?
Karol 2017-04-21 08:32
Jak piszesz to napisz prawdę koledze bo jak już to ja nie pracuje w tinzgryt kłamco i przestań oczerniac mnie maż coś domnie zapraszam do vislandy
2
Darek Król 2017-04-27 21:49
Witam w tym tingsryd są możliwości nadgodzin ?
Mn 2017-05-08 12:27
Witam. Zazwyczaj krytyczne opinie spotykają się z ocena ze to pijak i nierób. Wiec zacznę od tego ze mam ponad 13l doświadczenia, przemysł offshore i stocznia. Nie pije i nie mam problemów z nałogami. Uprawnienia mag mig tig mma. Na początku rozmowy z paniami w firmie wyglądaja bardzo obiecujaco, podwyżka po okresie próbnym, stała praca, mieszkania spełniające warunki... Niestety w rzeczywistości wygląda to trochę inaczej. Obiecanej podwyzki nie bylo a gdy chcialem wrocic do kraju po tym jak kolejny raz wyladowalem w jakimś zapyzialym hostelu i pokoju mieszczącym jedynie łóżko i krzesło musiałem za bilet zapłacić sam. Dla zainteresowanych mogę pokazać zdjęcia z hostelu - pokój w którym od ściany do ściany można zaprzeczyć się rękoma. Bród syf i smród... Rzucanie co trzy, cztery tygodnie do innej pracy, mieszkanie w hostelach gdzie smród i bród bije po oczach. W tamtym roku od listopada nie było pracy do nowego roku. Potem kontrakty po 2 tygodnie... Dla początkujących może i dobra firma jak ktomus nie przeszkadza mieszkanie w slamsie z ciapatymi. Są panowie ktorzy zgadzają się na te warunki bo co wieczór znieczulaja się zgrzewka piwa...i tak funkcjonują dla tych o trochę większych ambicjach szczerze nie polecam.
9
Mn 2017-05-08 19:16
Co za hipokryzja! Gratuluje. A co z pracownikami którzy mieszkają w warunkach poniżej przeciętnej a gdy chcą wrócić do kraju każecie im kupić sobie bilet ?
1
Jakub Gebhardt 2017-05-08 20:14
Panie Mn - a raczej powninienem napisać Panie Arkadiuszu Madej!
Zazwyczaj nie odpowiadam na tego typu kłamliwe opinie i zaczepki, bo "oszołomy" muszą się wyżyć, ale w Pana przypadku przekroczył Pan wszystkie granice przyzwoitości!
Nikt Pana na siłę nigdzie nie wysyłał, ani nie trzyma...
Rozpoczął Pan współpracę z naszą firmą w sierpniu 2016 roku i od razu miał Pan problem z "szafą" w hostelu. Nikt z kilkunastu pracowników na kontrakcie się nie skarżył, tylko Pan.
W grudniu 2016 roku dostał Pan pierwszą podwyżkę - premia 100 zł netto za każdy przepracowany z nami tydzień.
1 kwietnia 2017 otrzymał Pan następną podwyżkę - 2 zł netto za godzinę oraz podwyżka dodatków za pracę wieczorami, w weekendy i w nocy!
Na przełomie roku koleżanki z biura dzwoniły do Pana wielokrotnie, ale nie chciał Pan wyjechać, bo robił Pan kurs prawa jazdy, a praca na Pana czekała.
Przepraszam, że nie zapewniamy warunków mieszkaniowych na poziomie hotelu 4 gwiazdkowego, a z hostelem, w którym Pan w tej chwili mieszka współpracujemy od 2009 roku. Nikt do tej pory nie skarżył się na warunki tam panujące - tylko Pan! Zapomniał Pan napisać, że oczywiście ma Pan swój pokój (ciasny, ale własny), dostęp do internetu, śniadania i mieszka Pan w samym centrum miasta. Zapomniał Pan dodać, że firma udostępnia Panu auto firmowe, żeby mógł Pan dojechać wygodnie do pracy i za nic nie musi Pan dodatkowo płacić!
Przejazdy do Szwecji i do Polski zawsze pokrywamy, odbywają się one w odstępach od 4 do 8 tygodni, najczęścięj co 6 tygodni. Żaden pracodawca Panu nie zapłaci za Pana "widzimisię" i powrót na własne życzenie - Baltix to nie fundacja tylko spółka prawa handlowego.
Dodam tylko, żeby każdy wiedział, że jest Pan osobą niezwykle konfliktową i nie szanującą swoich przełożonych i współpracowników. Koleżanki, które koordynują Pana wyjazd mogłyby swoje dorzucić. Nie szanuje Pan prywatności i czasu wolnego innych osób.
Pana narcystyczna i egoistyczna osobowość bardziej predystynuje Pana do wykonywania zawodu fryzjera, niż spawacza. Kto Pana poznał wie o czym mówię.....
Racja - Hipokryzja aż w oczy kole!

Jakub Gebhardt
Dyrektor Zarządzający.
5
Mn 2017-05-08 21:13
Brak szacunku do współpracowników i przełożonych oczywiście jest pana wymysłem bo bronić się jakość trzeba. Wszystko się panu pomieszało z przyczyn nam obojgu znanym :) Przyjmując się do Waszej firmy pracowałem w Niemczech za 46 zl netto plus wszystkie dodatki jak w waszej firmie. Zgodziłem się na współpracę wyłącznie zw względu na zapewnienia pracującej WÓWCZAS pani J o podwyżce i stałej pracy, również regularne zjazdy wydawały się atrakcyjne. 42 zł mialo byc tylko na okres próbny, gwarantuje że żaden spawacz z doświadczeniem nie wyjedzie za takie pieniądze. Dostałem cale 2 zł podwyżki po niemalże roku pracy :) Kolejna kwestia 100 zl dodatku za tydzień ma każdy pracownik ale uwaga - jeśli przekroczy bodajże 58h tygodniowo- taka premia;) W ubiegłym roku nie było pracy do stycznia tego roku gdy już pracowałem w kraju i nie mogłem wówczasz wszystkiego rzucić bo Baltix sobie o mnie przypomniał :) Faktem jest ze na zimę zostałem bez pracy ...i nie tylko ja. Co do auta...zapewnienie transportu do pracy leży w obowiązku pracodawcy, jeśli nie ma innej możliwości...jeżdżę do niej zarabiać pieniądze nie tylko dla siebie ale i firmy...i proszę nie zapominać o tym.
Co do pierwszej pracy i kilkunastu pracowników którzy się nie skarżyli - tylko we trzech mieszkaliśmy w Hostelu i każdy miał zastrzeżenia, kolega z pokoju również dzwonił do firmy ze pokój ton jakas klitka z dwoma łóżkami i nic poza tym. Jak widać dyskusja nie ma sensu skoro Pan kłamie w takich kwestiach....no ale nie dziwię się...
Co narcyzmu - troszke pokory i szacunku dla ludzi którzy na pana pracują.
Pozdrawiam
3
Mn 2017-05-08 21:17
Co do wiarygodności pana dziś szef firmy w której pracuje pytał co się stało ze kończę prace gdyż jest zadowolony z mojej pracy o chcial żebym u nich pracował.
2
Piotr 2017-05-08 22:16
Byłem w Sztokholmie i znam sytuacje. Po zakońcżonym kontrakcie (5tyg) zostałem bez pracy. Na poczatku żeby mnie zwerbowac obiecywali złote gory a potem mają cię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Oczywiecie pozytywne wpisy to panie z biura tak więc nie ma sensu polemizować ;) Tez ich wtedy opisałem i odzew był identyczny :)
Pozdrawiam
3
Spawacz pl 2017-05-09 12:04
Masz problem z tym ze gość siedział długo w lazience ?;) może i ty powinieneś wyplochu,przestałbyś kolegów wówczas po tyłkach klepac :D Robiłem z tobą i całe dnie laziles za mną zalac się jak to zle cie firma traktuje, jak ci koledzy dokuczają nieeszczesliwy czlowieku a teraz.za zeta podwyżki robisz publicznie loda...dno
1
Marcin Lewandowicz 2017-05-09 12:23
Nooooo ..... i atak fikcyjnych postaci spowodował, ze telefon się gotuje. Pretensje, co ja wypisuję na forum. Może miej odwagę pseudo-Marcinku i podaj nazwisko :D ..... żenujące.....

Nie wchodze na forum, bo nie mam czasu- w Szwecji zap....dalam, w domu - nadrabiam z żoną :p :p :p
Wszedłem tu- bo ktoś ma pretensje, ze wypisuję głupoty (info od kolegów). Nie--pozdrawiam znudzonego gościa. Ja wracam do żony :p

Ps. Praca ok, nie mam zamiaru z niej rezygnować. Info dla znudzonego pseudo-Marcinka i ewentualnie dla firmy.
2
Ceniący normalne firmy . 2017-05-09 15:51
Dzień Dobry

Czy mogą państwo uściślić w ogłoszeniu ,że wynagrodzenie płacone jest w pln a nie że jest atrakcyjne ?:) , szanujmy swój czas , no chyba że na tym rzecz polega że ja wyśle dokumenty do biura , jakaś pani dzwoni ,przeprowadza rozmowę , szefostwo patrzy coś się dzieje w biurze :) .
A nie że siedzą na portalach lub grają w diamenciki :).
Swoją drogą jestem zdziwiony że istnieją jeszcze firmy wysyłające do Skandynawii pracowników którzy otrzymują wynagrodzenie w pln .
Pamiętam gdy w 2006 roku zwolniłem się ze Stoczni w Szczecinie i wyjechałem pierwszy raz z firmy Genfer lloyd jako młody chłopak , to tam miałem stawkę 28 złoty do tego darmowy transport , pokój na kampach i pełne wyżywienie w kantynie ( 4 posiłki dziennie )była siłownia ,sauna.
Tak było na stoczni w Larviku , zrobiłem w tej firmie 3 kontrakty i potem przeniosłem się do innej ale już za korony .
A tu pani proponuję mi 42 złote :) , o 14 złoty więcej niż jak miałem w 2006 roku :) 11 lat póżniej :) ,hmm czy wtedy miałem za dużo ? czy może teraz jest za mało ?:).
8
Jakub Gebhardt 2017-05-10 11:56
Szanowny Panie,

Larvik jest w Norwegii, a Baltix wysyła pracowników do Szwecji.
Niestety stawki w Szwecji są o połowę niższe.
Poza tym praca w stoczni jest bardzo ciężka, a my oferujemy głównie pracę w warsztatach.

Pozdrawiam!
Jakub Gebhardt
Dyrektor Zarządzający
3
kasztany 2017-05-11 08:56
Ludzie z byłej Jugosławi to Chorwaci którzy ustawili się w Henjo i nie podoba im się jak coś potrafisz według nich nie można spawać w innych pozycjach jak tylko w podolnej i nie wolno zmieniać ustawień w spawarce jeżeli będziecie próbowali ustawić urządzenie pod siebie jak to jest w każdym normalnym zakładzie to zostaniecie pod...ani przez Iwo do Elwisa a poza tym to cała prawda tam nie ma czego szukać spawacz tylko ślusarz lub szlifierz który coś tam spawa
6
tomaszek 2017-06-14 14:23
Witam wszystkich :) jesem zainteresowany praca w firmie Baltix. można cos na ten temat powiedzieć w sprawie zarobków i zjazdów do POlski :)
Daro 2017-06-14 19:50
Ja też dostałem propozycję pracy przez tą agencje w Vadstena proszę o opinie
Artur H 2017-06-15 10:50
Czy jako spawacz j angielski jest niezbędny?
Krytyk 2017-06-18 23:17
"Orientowałem się" co ten zwrot oznacza powiedz mi ...nie rozumiem... jeżeli rozmawiałeś z kimkolwiek z firmy to na pewno wiesz jakie są zarobki i co Cie czeka a nawet w jakim miejscu. .Jezeli piszesz ze slyszales ile i ile za ile i o co to dopiero musisz sie skontaktowac z firma.
obiektywny-pracochlonny 2017-06-18 23:26
jo ja tez pierwsze slysze
spawacz 2017-06-24 17:19
A wy dziady cały czas rekrutujecie?
4
Hektor 2017-06-24 23:02
"szwedzkim":)
Rafal 2017-06-26 07:14
Dziwie się że takie niepoważne firmy mają jeszcze racje bytu na skandynawskim rynku
2
Benny 2017-06-26 09:18
Na szczescie nikt ci nie kaze w baltixie pracowac :) pozdro
1
Jakub Gebhardt 2017-06-26 10:00
Ma Pan nieaktualne informacje, bo IWO został zwolniony z Henjo dobre kilka lat temu.
Teraz tam się bardzo uspokoiło i pracownicy sobie chwalą.

Pozdrawiam!
JG
1
Jakub Gebhardt 2017-06-26 10:05
Panie Zawiedziony!

Ogłaszamy się, bo nasza pozycja na szwedzkim rynku jest bardzo mocna!
Mamy nowych klientów, a dotychczasowi wciąż zwiększają zatrudnienie.
Dlatego poszukujemy współpracowników.
Niestety nasi klienci mają bardzo wysokie wymagania i oferujemy pracę tylko sprawdzonym, dobrym fachowcom.

Pozdrawiam!
JG
1
spawacz 2017-07-02 10:07
Witam, jest to smieszne jak piszecie ze macie wysokie wymagania i oferujecie prace dla dobrych fachowcow, oferujac 42 pln za godzine nawet z waszymi smiesznymi dodatkami i premiami za nadgodziny wychodzi moze 45 pln, jakich wy chcecie miec fachowcow. Nieszanujecie ludzi i sobie kpicie z pracownikow oferujac takie stawki, obudzcie się i zobaczcie co się dzieje do okoła, życze powodzenia w zwiekszaniu zatrudnienia. hahahaha
6
byłem przeżyłem 2017-07-13 12:35
Witam, radze unikać wyjazdu do Szwecji z firmy baltix na elektrociepłownie w Sztokholmie...niby szukają spawaczy a co się okazuje na miejscu trzeba głównie robić monterkę i do tego pod okiem ciapatego który jak będzie z ciebie niezadowolony to będzie walił tekstami jak ci się nie chce pracować to możesz jechać do domu, albo to musi być skończone....zapomniałem dodać że praca w kotle w którym spalane są śmieci tak więc wyobrazić sobie można smród i temperatury w środku panujące.
3
Francuzik 2017-07-17 12:29
A ja byłem w elektrowni i było super.
Tera robię z Baltixem w innej firmie, ale chętnie bym tam znów pojechał.
Mnóstwo godzin do wyrobienia.
A z tego co wiem to dają tam teraz 45 zł za godzinę.
Zgadzam się - nie narzekać tylko robić!
I Zarobić , a tu się da!
2
arti 2017-07-17 17:44
Ty chyba w jakiejś innej firmie robiłeś.
Jeszcze nie pracowałem w takiej która by za mnie zapłaciła tyle składek do zus co baltix!!
Mam juz swoje lata i chcialem przejsc w polsce na dzialalnosc ale mi sie to po prostu nie oplaca...
2
Ktoś tam 2017-07-18 08:28
Francuzik, 45 zl na remoncie kotła?! Ty chyba jestes nie poważny! Za takie pieniądze nie jezdzi sie na remonty...chyba ze lubisz orać w syfie 7 dni w tygodniu po 12h,to zarobisz, ale to nie jest normalne. Kazdy kto był na kotle wie o co chodzi. Każda, nawet dziadowska firemka da lepszą kase za remont. Dodam ze nie mam nic do baltixu, ale ta stawka to jak liść w pysk dla spawacza.
2
Francuzik 2017-07-18 09:34
Przesadzasz.... wszystko zapłacone. Tylko zarabiać! Jeszcze dodatki po 12 zł za wieczory i weekendy wypłacali...
Kurde, tam naprawdę nie było tak źle.
Może kocioł kotlowi nierówny.
A ze godzin dużo to chyba dobrze. My zrobiliśmy w jednym tygodniu prawie 80 h... :-) Spieszyło im się :-)
2
Robota w syfie 2017-07-21 08:03
Francuzik to ja nie wiem co Ty robiłeś wcześniej że taka praca ci odpowiada, elektrociepłownia to temperatury powyżej 40C a w kotle nawet wygaszonym dużo wyższe, w elektrociepłowni w Sztokholmie właśnie tak jest, do tego popiół który się wrzera w skórę i smród bo przecież spała się tam śmieci z wysypiska... Praca polegająca na wycinaniu ścian, naweglonych i odksztalconych w takich warunkach jest najgorszym syfem jaki można sobie wyobrazić. Ja rozumiem że jak może wcześniej rozwozilo się oborniki po polu to taka robota jest ok. Ludzie przejrzyjcie na oczy. To jest dziadostwo za marne pieniądze. Poza tym panowie jakie 45zl netto? Skoro macie składki odprowadzane od części wynagrodzenia, zdarza się że nawet od 2tys. Co dzieje się z reszta kwoty brutto np od zarobionych 10tys? Bierze je sobie firma :), tak że jesteście dyma...ni jak się da.... Obecnie w większości firm warunki są podobne ale dla fachowca o spawacza z doświadczeniem znalezienie pracy za stawkę 12,13 euro netto plus dodatki nie jest problemem. Baltix to dziadostwo w którym utrzymują się alkohokicy i nieudacznicy, tacy nie narzekają Tylko siedzą cicho pod dyktando pani K i boją się żeby nie stracić roboty. Oszolomstwo wizytówka tej firmy a właściciel ma robotnika za debila który ma przynosic zyski, miałem okazję poznać w Szwecji byłych już pracowników Baltix którzy olali dziadostwo i przeszli na warunki Szwedzkie, każdy z nich miał bardzo krytyczne zdanie o właścicielu, że narcyz, że ludzi nie szanuje, że ludzi ma w du... Jednym słowem... Uprzedzam też że możecie trafić na hostel w którym będzie mieszkać razem z muzułmanami :) i wszelkim plebsem które kradnie jedzenie itp a pokój będzie miał wymiary mieszace łóżko i krzesło, Pan Jakub zachwala ów hostele jednakże nigdy w nich nie nocuje gdy odwiedza firmę ktorej pracownicy mieszkają w tak skandalicznych warunkach. To nie są warunki w których można funkcjonować i odpocząć po pracy. . Trzymajcie się z dala od dziadostwa
10
Zadowolony 2017-07-24 11:17
Czy Ty przypadkiem nie wyleciałeś z Baltix? Bo tak się żalisz i rozpisujesz ...
Hahaha. Pewnie spawać nie potrafisz.
Ja jestem z nimi 3 rok w Szwecji. Mam stawkę 47 netto.
Wszystko opłacone.
I ZUS tez płacą uczciwie
Oj narzekaczu - weź się do roboty lepiej!
Polecam Baltix ! Nie ma się czego obawiać. Firma stabilna, wypłacalna i wiele lat na rynku.
1
Lidia 2017-07-24 12:11
Forum jest po to by były pracownik miał rownież prawo głosu i mogł sie wypowiedzieć, każdy ma prawo oczywiscie trzeba przestrzegać zasad regulaminu. Co do pracy, stawki o ktorych piszecie mogą panować rózne w róznych miastach do ktorych firma prowadzi nabor? Czy jest ona stała dla wszystkich?
Robota w syfie 2017-07-25 22:10
A to z Baltixu można wylecieć? :) Skoro składki płacą uczciwie to ja ci współczuję niewiedzy. Ale tak jest jak przyjmują rzeznikow czy cukiernikow z kursem z ZDZ. Zwolnilem się sam widząc jakie to dziadostwo, obecnie pracuję za stawkę adekwatna do kompetencji, doświadczenia i uprawnień. Przy 8h dziennie 15tys zł netto i od tej kwoty mam składki a Ty od średniej krajowej a zdarza się że od dużo niższej płacą i wiem że dla ciebie to wyższa matematyka ale policz sobie ile Cie dymaja co miesiąc gdy bierzesz np 10tys do ręki od czego powinieneś mieć zaplacone składki... Ale skoro pracujesz 3rok z baltix to zdaje sobie sprawę że takie zarobki jak pisałem są dla ciebie nieosiągalne gdyz brakuje ci kwalifikacji dlatego tam się trzymasz...pewnie umiejętności przeciętne i kurs z ZDZ a do tego czerwony nos. Poza tym nie masz 47zl netto a do ręki a to różnica zresztą co to jest na Skandynawie? Ja mam 15 E netto plus dodatki, praca w tigu na siedząco:)
Pozdrawiam, ucz się to może kiedyś doscigniesz fachowców
3
spaw 2017-08-26 21:22
ja nie rozumiem jacy fachowcy pracują w tej firmie, bo ogłoszenia są na okragło a jakie warunki hoho angielski komunikatywny, super umiejętności i certyfikaty Tigi Migi Elektroda Proszek rysunek perfekt, i to za 9e i umowę śmieciową na najniższą krajowa, chałupy Boże ratuj- skąd wy macie ludzi bo nie wierzę że w Polsce takich znajdujecie naiwniaków, przecież z takimi umiejętnościami to chociaż Norwegia i 20 tys. na miesiąc a nie 6, brak słów
2
adamo 2017-08-26 21:28
to ty masz ogromną kasę skąd ty pochodzisz z Polscki z Ustrzyk czy dalej, bo ja spawam Tigiem w Gdańsku i mam42 zł na godzinę + pokój w 2 osoby, umowę o prace na 3500 brutto i co tydzień jestem w domu( a pracuję tu 4 miesiace) a ty 3 lata i bidne 10 e, co ty tam kurze ścierasz??
kotlarz 2017-08-26 21:35
10e na h to jest dużo francuzik i to na remoncie kotła i w Szwecji?!?!?!ty głupi czy co, może w Polsce koło domu to dużo ale nie w Szwecji, co ty robiłeś do tej pory, ja jeb....MASAKRA, skąd ta firma takich bierze?
4
Zygmunt stary 2017-08-30 17:07
Uwaga na osobe z vislandi Waldemara.K. TZW. Podpierdolnik.
2
Sveden 2017-10-17 12:58
ZUS jest od najnizszej pensji jaka masz w umowie -przestan pierop.........
1
Zostaw swoją opinię o Baltix - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baltix