Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kongsberg Automotive

Pracowałeś w firmie Kongsberg Automotive i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ojjjjj - 2015-04-21 10:42:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego my pracujacy przez agencje nie dostajemy podwyżek? przeciez nie jeden pracownik agencyjny wiecej i lepiej robi od tego co pracuje przez firme iles lat. oni wtedy maja wywalone bo malo zeszlo bo pracuje z nami agencja smieszne my tez powinnismy moiec podwyzki.a i z tym przechodzeniem z agencji do firmy tez jest cyrk.osoby ktore nie napisaly zadnej sugestii dostaja skierowanie na badania to dziwne bo Pan dyrektor na swoich zebraniach podkresla ze trzeba napissac okolo 3 no to chyba cos nie tak radze sie zastanowic nad tym.
zdjecie uzytkownika
nooooo - 2015-04-22 10:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ojjjjj - 2015-04-21 10:42:44]:
osoby zatrudnione przez firme które nie sa zatrudione rok przez firme tez nie dostana podyzki!!!! a jaka tu jest sprawiedliwosc jak w tamtym roku osoba miesiac byla zatrudniona przez firme i dostała podwyzke jak wszyscy. Pan dyrektor nic na zebraniu o tym nie mowił . Powiedział ze wszyscy zatrudnieni przez zakład dostana podwyzki. Ta firma nie trzyma sie zadnych zasad jezeli w jednym roku daja a w drugim nie.
zdjecie uzytkownika
NNNNNN - 2015-04-22 11:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CO TO ZA PODWYZKI 40GR POWINNI WSZYSCY ROWNO DOSTAC NAJMNIEJ 1ZL SOBIE TO DADZA PO 2ZL LUB WIECEJ CHIPOKRYCI
zdjecie uzytkownika
paulina - 2015-04-24 10:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I tu sie nie zgodze,znajomy nie sprawdził sie na jednym dziale wzieli go na linie obok,nie dał rady to w końcu w akwarium wylądował i o dziwo siedzi tam już 2 miesiąc..jak nie opuszczasz dni i chce ci sie pracować to dają szanse :-)
zdjecie uzytkownika
:) :) :) :) :) koleżanka Pauliny - 2015-04-24 20:41:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no pewnie ale teraz zauważ Paulinko żę nie ma nowych ludzi którym się chce pracować tylko przychodzą lenie i ułomy sama przyznasz bo to co się dzieje to jedna wielka porażka!!! skąd Ci ludzie się biorą to nie wiem...niby młodzi a ruchy mają jeszcze gorsze niż starszy człowiek
zdjecie uzytkownika
haha - 2015-04-25 12:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:) :) :) :) :) koleżanka Pauliny - 2015-04-24 20:41:20]:
ciekawe czy ty jak przyszlas do racy to tak od razu doginałas jak głupia. ci ludzie potrzebuja czasu zeby wyrobic sobei ruchy i tepo .
zdjecie uzytkownika
eryk - 2015-04-25 14:05:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:) :) :) :) :) koleżanka Pauliny - 2015-04-24 20:41:20]:
nic dziwnego ze nowi pracownicy rezygnuja po tygodniu i to nie ze wzgledu ze nie daja rady czy normy nie wyrabiaja tylko ze maja doczynia z takimi ułomnymi osobami jak ty kolezanko Pauliny.
zdjecie uzytkownika
on(L) - 2015-04-26 20:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo to zbieranina z całej Polski, bez ambicji tylko d...e umieją lizać i uśmiechy walić do siebie gdzie za pięć minut jeż leci cię pod....lić. Żygać się chce jak się na to patrzy.
zdjecie uzytkownika
:) :) :) :) :) koleżanka Pauliny - 2015-04-26 22:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
drogi eryku żal mi już ciebie nawet nie wiem kim jesteś ale nie chcę wiedzieć!!!jesteś tępy i głupi po pierwsze jak ja przyszłąm do pracy to przynajmniej starałam się pracować szybko i wykonywać swoje obowiązki w miarę moich możliwości i widać wyszło mi to bo umowę dostałam po 4 miesiącach ale trzeba chcieć...jak przychodzą ludzie nowi do pracy i szukają tylko miejsca żeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] posadzić albo wolne sobie zrobić to po co w ogóle przychodzą skoro nawet nie chce im się spróbować zrobić czegoś. Chyba tylko po to żeby nas wkurzyć!!!więc nie odzywaj się jak nie wiesz jak jest!!!!!
zdjecie uzytkownika
pick - 2015-04-30 19:29:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"...ak ja przyszłąm do pracy to przynajmniej starałam się pracować szybko i wykonywać swoje obowiązki w miarę moich możliwości i widać wyszło mi to bo umowę dostałam po 4 miesiącach ale trzeba chcieć..."
trala la la . a udowodnisz że nie uzyskałaś tego innym sposobem ? NIE
Więc może wiecej tolerancji do "młodych"
zdjecie uzytkownika
:) :) :) :) :) koleżanka Pauliny - 2015-04-30 20:09:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchaj pick...nikomu nic nie muszę udowadniać bo wiem jak jest. O tolerancji mówisz? ja pracuję z nowymi i jest to porażka wielka nie dość żę robią buble i braki to ruszają sie jak mrówki nie wiem możę Ty masz szczęście i trafili Ci się znakomici ludzie u nas niestety Ja sie nie wypowiadam o ludziach którzy się starają albo przynajmniej mają chęci do pracy tylko o tych leniach...na prawdę nie życze Ci żebyś takich dostał
zdjecie uzytkownika
o - 2015-05-01 08:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:) :) :) :) :) koleżanka Pauliny - 2015-04-30 20:09:02]:
Jaka z ciebie idiotka jest to rece opadaja. Kim ty kretyko jetses zeby sobie ludzi dobierac i oceniac jak pracuja. Jestes zwykłym pracowniem to rob swoje i morda w kubeł. /nic dziwenego ze ludzie nie chca sie wysilac i maja racje Zarobki sa na poziomie zeeraa.
zdjecie uzytkownika
ama - 2015-05-01 13:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak czytam niektóre komentarze, to zastanawiam się na jakim poziomie trzeba być, żeby coś takiego wypisywać. Też pracuję w tej firmie i wiem, że jak się przychodzi do pracy, to trzeba chcieć pracować. Inaczej, po co przychodzić? Żeby odbębnić 8 godzin? Jak ci się nie chce, to nie pracuj, siedź na zasiłku, albo na garnuszku u rodziców. A zarobki? Są gorsze, wystarczy popatrzeć na oferty pracy w internecie, stawki są 6, 7, zł za godz. na rękę więc jak komuś nie pasuje praca w Kongsbergu za 9, 24 netto na początku, to może poszukać innej. Pracuję tu prawie dwa lata, czyli nie zbyt krótko i nie za długo, umowę na firmę dostałam po roku i tak naprawdę wcale się o nią nie upominałam. Po prostu któregoś dnia kierownik powiadomił mnie, że zostałam zgłoszona na firmę. A dlaczego? Dlatego, że widzi jak pracuję, że się staram i że mi zależy na pracy. Nie chodzę, na zwolnienia jak co poniektórzy, albo jeszcze gorzej, nie przychodzą do pracy bez żadnego wytłumaczenia, telefonu, nawet smsa. A pracować trzeba wszędzie. Przez dwa lata napatrzyłam się na nowych pracowników, którzy się przewinęli przez tą firmę. I widziałam chętnych do pracy i leniwych. Sporo osób nie wytrzymywało tempa pracy i rezygnowali, ale tak tu już jest. Jak umiesz się spieszyć i dajesz radę radę, to zostajesz. A jak pracujesz w żółwim tempie, to niestety, ta praca nie jest dla ciebie. Oczywiście do tego trzeba się przyzwyczaić, nikt na początku od pierwszego dnia nie będzie pracował tak jak pracują tu już np. rok, wszystko wymaga czasu. Nowym pracownikom nie jest łatwo i lekko, sama to kiedyś przerabiałam, ale nie trzeba się poddawać a co najważniejsze, trzeba tylko chcieć pracować i umieć to pokazać.
zdjecie uzytkownika
casanova - 2015-05-01 14:20:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ama - 2015-05-01 13:47:23]:
Tak serio to nie opłaca się tam zbytnio pracować :) Kto będzie robił za 5 czy 7 złotych ty chyba na głowę upadłaś szukają uczniów czy studentów ? :) Wiadomo w Pruszkowie Kongsberg to nie jest zła robota i na miejscu ale komu chce się zasuwać skoro pensja jest niewiele większa od minimalnej płacy ? Nowi przez 3 miesiące nie dostają premii a starzy tak samo nie dostaną gdy przyjdą nowi do szkolenia albo z innych powodów. Dawno nie było też podwyżek :) Każdego chcą zatrudnić ale nie każdy się nadaje albo sobie leci w kulki i przygląda się pół godziny co ma zrobić a ruchy ma jak na wakacjach w Honolulu ;) Jakość leży i premie też bo normy są pozawyżane , kierownictwo chce wycisnąć jak najwięcej a pracownicy nic nie mówią tylko przytakują. Ok damy rade a potem wychodzą takie kwiatki na kontrolach ;) Nowi mają zasuwać jak starzy ? Ale kto tu przyjdzie doświadczony do roboty gdy pensje są jak dla stażystów :) Umowa o pracę ratuje firmę ale agencja dopiero po świętach przedłuża ją. Szkoda że politycy tak ciężko nie pracują a biorą więcej pieniędzy niż my.Często widzę że jest za 5 minut koniec zmiany ale pracownicy dalej pracują prawie do samego końca. Tam robią albo młodzi pracownicy albo stare dziadki i babcie ;) Czasami widzę jak biegną do autobusu albo pociągu żeby zdążyć bo dojazd jest kiepski 15 minut pieszo do dworca to będzie ze 2-3 kilometry :)
zdjecie uzytkownika
ama - 2015-05-01 14:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [casanova - 2015-05-01 14:20:28]:
W Kongsbergu pracują za 5, 7 zł? Pokaż mi te osoby. Najniższa płaca na produkcji to 12,00 brutto, czyli na rękę 9,24. A popatrz sobie inne ogłoszenia o pracę, więc nie narzekaj. A jak ktoś ma wyższe aspiracje co do zawodu i zarobków, to nie to miejsce. W każdej pracy znajdą się ludzie, którzy ciągle narzekają. Taka Polska, tacy Polacy.
zdjecie uzytkownika
ag - 2015-05-06 16:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie no Piecykowa dzisaj przechodzi sama siebie
zdjecie uzytkownika
"TĘPY NOWY" - 2015-05-06 20:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [o - 2015-05-01 08:59:08]:
NO CÓŻ PRACUJE TU KILKA ZALEDWIE DNI I..............., już wiem jaka jest przyczyna tej wielkiej rotacji pracowników. Bzdury, że z atp. pracują pomału i robić im się nie chce. Jestem z innym pracownikiem z atp na tym samym dziale i On pracuje sobie spokojnie bez napinki tylko, ze ma na tym dziale kilku znajomych, ja zapierdalam i ciągle słyszę, ze mało jest wykonanej produkcji. Ciekawe, że na fajrant norma jest znacznie przekroczona. Dodam, ze pracownicy pracujący kilka miesięcy uważają się za kadre wysokiego szczebla. Nie zauważyłem tego chamstwa ze strony pracowników z kilku, lub kilkunastoletnim stażem. Aha trenerki są OK.
zdjecie uzytkownika
zwolniony - 2015-05-08 11:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: ["TĘPY NOWY" - 2015-05-06 20:04:06]:
Szukaj innej pracy bo agencja nie przedłuża umów na święta. Kiedy rozchorujesz się wtedy obudzisz się z ręką w nocniku bez pieniędzy i pracy. Każą ci oddać ubrania w ciągu 2 dni w czasie choroby bo zagrożą że potrącą ci za nie kilkaset złotych z pensji. Nie polecam takiego chamstwa. Nie przedłużają umowy a potem dzwonią z pretensjami dlaczego nie jesteśmy w pracy bo nie ma kto pracować i wszyscy odchodzą. Chorzy ludzie. Przyszła liderka i pyta się mnie jaka jest norma to jej mówię a ona że napewno nie taka mała i zwiększyła ją. Normy są już wyśrubowane i szukają takich co się będą zgadzać na zwiększanie za każdym razem żeby liderka dostała premię. Jak będziesz za wolno robił to cię zwolnią :) Starzy pracownicy zawsze śmieją się z nowych i pytają co taki wystraszony jesteś
Przynoście ze sobą butelkę do picia bo nie ma kubków przy baniakach z wodą. Każdemu każą zasuwać , na początku może być trochę lżej ale potem tak dobrze nie będzie. Monotonna praca przez 8 godzin każdy siedzi zastraszony wyrobieniem normy. Niektórzy starzy pracownicy nie dostają premii.
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2015-05-09 11:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepracowałem miesiąc i dostałem nowe buty na lato. Agencja może potrącać pracownikom pieniądze za saszetki gdy odchodzą bo zaznaczyli sobie że dali pracownikowi ale prawie nikt nie dostał żadnej, gdzie są saszetki pytam się ?
Poza tym nie dają narzędzi ale każą pracować. Bez nich się nie da szybko pracować
Z nowych można się tylko śmiać jak oni sobie poradzą będą musieli prosić się o wszystko starych pracowników. Kongsberg nie wypada wcale źle :)
zdjecie uzytkownika
ol - 2015-05-10 15:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ag - 2015-05-06 16:44:42]:
Ona zawsze przechodzi sama siebie swoimi pomysłami. Chodzi i sieje zament głupotami. Powinni ja zdjac
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-05-11 02:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spoko atmosfera , bardzo mili ludzie. Pozdrawiam zmiane C :D
i Wieloryba.
zdjecie uzytkownika
TĘPY NOWY - 2015-05-13 11:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwolniony właśnie widzę, że trzeba rozglądać się za nową pracą, chamstwo tu się szerzy niemiłosiernie.
zdjecie uzytkownika
kio - 2015-05-14 11:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chamstwo i kultura i słownictwo na wysokim poziomie . szczególnie napis w damskiej toalecie na drzwiach. Prosze zamykac drzwi od KIBLA. Takich słów jak WC czy toaleta nie zna sie.
zdjecie uzytkownika
selena - 2015-05-19 14:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie może ktoś coś więcej na temat stanowiska pracy które teraz oferują (inżynier procesu) w Pruszkowie to błagam niech pisze bo nie wiem czy cv wysłać. wiem że koncern norweski to licze też na norweskie pieniążki., chciałabym się dowiedzieć też więcej na temat tworzenia raportów metodą g8d której chyba wymagają
zdjecie uzytkownika
oko - 2015-05-21 16:44:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po norweskie pieniążki jedź lepiej do Norwegii.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kongsberg Automotive

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kongsberg Automotive?
Zadaj pytanie
alert