Kongsberg Automotive

Pruszków

Opinie o Kongsberg Automotive

ON 2016-12-10 11:58
Pracodawca srednio atrakcyjny (ogromna rotacja ludzi nie wynikająca z braku kompetencji i naturalnej migracji , atmosfera pracy średnia, mozliwosc rozwoju znikomy ( technologia nie szczegolnie zaawansowana) pakiet socjalny BARDZO slaby jak na korporacje. Brak dofinansowania do wypoczynku letniego , na swieta wielkanocne nic, na boze narodzenie ledwo 150 zl. Coraz wiecej obcokrajowcow jest zatrudnianych.
8
xxxx 2016-12-15 08:51
Obecnie w tej firmie dyrektor lepiej traktuje obcokrajowców { pracowników z Ukrainy} niż nas polaków nie wspominając już o pracownikach którzy długo pracują i maja doswiadczenie
19
przypadkowy 2017-01-03 20:31
A może dlatego, że Ukraina pracuje i można na niej polegać. Polacy mają wyjechane, co pokazuje średnia absencja w zakładzie oraz ilość L4 (pomimo systemów bonusowych).

Ps.
Z Ukrainą jest jednak problem, że nie potrafią mówić po polsku.
4
Jerzyk 2017-01-13 10:23
Nie masz racji. Polak czy Ukrainiec dla firmy nie ma znaczenia. Chodzi o pracę i wyniki, a skoro Polak jest na L4 to......
2
Dejv 2017-01-15 17:10
Witam, chciał bym się dowiedzieć coś o zakładzie w Koluszkach? Jakie tam są warunki pracy? Jest podobnie jak w zakładzie w Pruszkowie jak tu piszecie (i jak w moim obecnym zakładzie, chociaż u mnie jest chyba najgorzej na świecie) czy może jednak warto by było złożyć tam papiery? Powiedzcie coś o Koluszkach.
Łosoś norweski 2017-01-17 20:58
jak wszędzie są tam ludzie i ludziska. ale są to cechy wyniesione z domu a nie nabyte w Kongsbergu.
aktywują się pod presją totalnego "zapierdzielania" i psują atmosferę.
system płac totalnie niesprawiedliwy . do poprawki.
jak na zakład czysto kapitalistyczny za dużo tam jakiegoś bzdurnego socjalu.
powinna obowiązywać zasada - jak pracujesz tak masz , a nie jak żyjesz tak masz.
jeżeli jesteś w stanie udowodnić swoją nędzowatość , to jest to bonus finansowy. to pisowski system anty motywacyjny. po co robić , jak można dostać.
cała reszta może być - taki mamy klimat.
2
Koleś 2017-01-18 12:55
Ja pracuję w Kongsbergu już dłuższy czas i nie zauważyłem nic nienormalnego! Zarobki mają całkiem niezłe, a atmosfera zależy w dużym stopniu od pracowników. Może ktoś trafił na ludzi z gruntu nieszczęśliwych i dlatego źle mu się pracuje? Zawsze mówię, że firma to my.
2
pracownik 2017-01-27 13:04
Nie wiem jak wszyscy wydający tu opinie, ale ja pracuje w Kongsberg. Firma jest w porządu, dużo się dzieje. Firma wymaga wiedzy i umiejętności, ale to okurat dla mnie jest oki. Dla chętnych i zaangażowanych zawsze się znajdzie ciekwy projekt. Pakiet socjalny jest konkurencyjny i napiszę tu fakty: prywatna opieka medyczna, karta multisport, dobre warunki na ubezpieczenie grupowe na życie (min. składka 50 zł), dofinansowanie do posiłku, chipy do automatów z napojami, kawa, herbata, mleko, cukier, bony na święta (dla dzieci i dla pracowników), spotkania integracyjne (w zeszłym roku piknik), wyjścia do teatru, wyjazdy, współne wyjścia w ramach ZFŚS, becikowe dla pracownika, któremu urodzi się dziecko, pożyczki i zapomogi z ZFŚS, stypendia dla dzieci pracowników, darmowy parking. No tak ale nie ma dofinansowania wypoczynku!!! Kasą z ZFŚS dysponuje komisja socjalna, w której są pracownicy i produkcji i administracji, zasze można zgłosić swój pomysł. No ale prościej jest wylać wiadro pomyj. Nie zauważam ogromnej rotacji (ilu ludzi odeszło? podajcie fakty!) Nie wiem jak wynagrodzenia innych, ale moje jest zgone z moimi oczekiwaniami, w innym razie nie pracowałbym tu! Zamiast narzekać weźcie się ludzie do roboty, albo zmieńcie pracę i nie spujcie atmosfery!!!
9
kcin 2017-01-29 23:18
@koleś skąd wiesz jakie mają zarobki? i kto to są Ci "oni" skoro piszesz ze "zarobki mają calkiem niezle" jesteś z jakiejs konretnej kasty;> ?
j 2017-02-01 09:45
14,90 to najnizsza stawka
Koko 2017-02-18 07:47
Zapomniałeś wspomnieć o profitach za pracę w delegacji ( ratujemy obcą firmę a niedługo sami będziemy potrzebowali pomocy ).
7
Anna 2017-02-18 21:28
Mogę coś więcej podpytać w tym temacie? Jaki klimat tamę obszarze HR i jakie zarobki?
1
Jerzy 2017-02-22 09:06
Zdecydowałem złożyć cv do nich ale mam pytanko. Jak przebiega proces rekrutacji? Jaki poziom zarobków jest w firmie? Wiem, że maja bardzo bogaty pakiet socjalny.
5
Pracownik ale niedługo 2017-03-01 12:03
W łazienkach syf. Nie myją rąk (nawet ci z "wyższej sfery"), nie spuszczają wody, strach wejść. Tylko patrzeć jak przyjdzie zaraza (żółtaczka) rodem ze wschodu.
2
Patrycja 2017-03-01 14:19
Koko, możesz powiedzieć coś więcej o tych profitach?
Ola la 2017-03-13 10:22
a może panstwo z BHP by pomyslało o zainstalowaniu czujników dymu w lazienkach. ( jakis upomnieniach , naganach, zwolnieniach ) Jest tak napalone ze nie da sie wytrzymac. Po za tym osoby palące zapominja o kulturze ( gaszenie i rzucanie petów na podłoge, strzachiwanie popiołu na podłoge, na deske ) ale najwyrazniej tak samo zachowuja sie w domu .
7
Jerzyk 2017-03-19 14:42
Kongsberg Automotive to świetna firma i światowa marka .
1
nie_dla_kongsberga 2017-03-27 16:46
Byłam pracownikiem Konsgberga jakiś rok temu. Na prawdę jest tam nieprzyjemnie - po prostu nie polecam.

Nawet w towarzystwie inzynierów czy pracowników biurowych jest po prostu fatalna atmosfera, wszyscy sobie nie ufają, potem dochodzi do kuriozalnych sytuacji, że żeby być krytym wszystko trzeba mieć na mailu, inaczej ktoś się czegoś może wyprzeć.

Nie doradzam aplikować pomimo przyzwoitej płacy. Cena, którą przychodzi zapłacić za tą wypłatę, jest nie warta gry.
2
nie_dla_kongsberga 2017-03-27 16:46
Byłam pracownikiem Konsgberga jakiś rok temu. Na prawdę jest tam nieprzyjemnie - po prostu nie polecam.

Nawet w towarzystwie inzynierów czy pracowników biurowych jest po prostu fatalna atmosfera, wszyscy sobie nie ufają, potem dochodzi do kuriozalnych sytuacji, że żeby być krytym wszystko trzeba mieć na mailu, inaczej ktoś się czegoś może wyprzeć.

Nie doradzam aplikować pomimo przyzwoitej płacy. Cena, którą przychodzi zapłacić za tą wypłatę, jest nie warta gry.
1
Olla 2017-03-27 21:09
A jak wygląda sprawa ratowania molexa? Słyszę, że napływowa KASTA Kongsberga bardzo się angażuje w bratnią pomoc. Ciekawy temat. Dr House prowadzi jak widać rozległe interesy. A świstaki siedzą w Pruszkowie i zawijają te sreberka... Niech te związki i rada pracownicza się ogarną bo firmę, którą ludzie budowali tu grubo ponad dekadę ci goście roz............montują już niedługo.
3
Joanna 2017-03-29 19:18
Słyszałam, że Kongsberg Automotive to fajna firma i z pewnością będzie mi się tu dobrze pracowało. Po lekturze wpisów jestem zniesmaczona ale to nie nowość.
KatKat 2017-04-01 17:29
Jeszcze trochę i naród ukraiński wyprze Polaków w tej firmie. Nie znają języka, nie chce im się pracować a kasę chcą brać, jeszcze o premię pytają w pierwszym miesiącu pracy, nie mówiąc o tym, że trzeba za nich nadrabiać. Masakra!
3
wiki 2017-04-11 10:17
Mam pytanie . Kilka osób pisze o niezłych zarobkach w tej firmie. Czy to prawda , że nowi dostają 14,90 na wejście? Czy to wszystko czy jest też jakiś system premiowy. Za jakość, wydajność? Jak możecie to napiszcie co sie składa na miesięczną wypłatę?
Jerzyk 2017-04-11 23:32
Kongsberg Automotive to moje miejsce dobrej pracy.
3
XYZ 2017-04-13 05:01
Jest premia jakościowa i za produktywność. Jeśli po miesiącu są one prawidłowe, czyli nie ma reklamacji i cel jest osiągnięty to te premie są (300zł brutto)
6
Karol 2017-04-25 13:46
Kongsberg Automotive jest super. Szkoda , że nie maja pracy dla ludzi bez studiów, ale jeśli ktoś słyszał to proszę o info.
as 2017-05-02 10:28
praca na produkcji bez zadnego wykształcenia
Sprinter 2017-05-02 22:15
Kongsberg Automotive to fajna i nowoczesna firma. Myślę, że maja przed sobą fajną przyszłość a osoby ambitne mogą liczyć na rozwój. Miło jest pracować bo i ludzie w firmie są fajni ,pomagają sobie, jest ok.
hhhhh 2017-05-09 22:11
jako inzynier ?
chłopie zwariowałes ?
bez doswiadczenia w automotive ?
8 k max a ta stawke nie wiem skad ja wyrwałes chyba z neta - szukaj dalej . . .
Jerzyk 2017-05-11 11:27
Jestem pracownikiem Kongsberg Automotive i widzę, że niektórzy lubią sobie żartować. Miejsce do żartowania i oskarżania firmy jest źle wybrane. Sądzę, że czasami trzeba dwa razy pomyśleć a raz zrobić
1
Anita 2017-05-11 16:06
A co moze robic tam kobieta?
Jerzyk 2017-05-16 08:40
Kongsberg Automotive dostarcza produkty światowej klasy w branży samochodowej. Pruszków jest jedynym europejskim zakładem produkcyjnym w ramach Kongsberg Automotive Group. Dla mnie praca w takiej firmie jest w pewnym stopniu powodem do dumy, gdyż moja praca służy innym ku zadowoleniu.
Ja 2017-05-29 13:55
W jakim systemie zmianowym jest praca na produkcji?
Ja 2017-05-29 15:25
W jakim systemie zmianowym jest praca na produkcji 1,2,3 zmiany?
Logista 2017-06-04 20:04
W Koluszkach też nie lepiej. Obiecanek było dużo: szkolenia, wyjazdy...
Biuro (logistyka/technologia/jakość) siedzą po godzinach za free (do oddania, tylko że nie ma kiedy odebrać).
Ludzi mało bo oszczędzają ale najlepiej to się nie przyznawaj, że zostałeś dłużej.
Nie polecam!!!
3
Marek 2017-06-05 08:34
Co słychać w firmie? Czy rozwija się, czy planują rozbudowę? Dopytuję ponieważ byłem pracownikiem i miło wspominam tamten czas.
sita 2017-06-06 20:50
JAK i od kiedy można aplikować do nowo otwieranej firmy w Brześciu Kujawskim? Ktoś coś wie?
6
123 2017-06-08 21:41
Na promocjewloclawskie.pl jest artykuł i tam masz link do rekrutacji.
Jerzyk 2017-06-08 22:29
Kongsberg Automotive to normalna, spokojna firma ale czytając opinie odnoszę wrażenie dużo gorsze? Osobiście słyszałem sporo dobrego i myślę, że warto aplikować.
KB 2017-06-11 22:42
Witam. Mam pytanie odnośnie oddziału w Brześciu kuj. Czy ktoś wie jakie będą stanowiska pracy? I czy
osoba pracująca w firmie która zajmuję się sprzedażą części do Ciężarówek ma jakieś szansę na pracę?
1
Jerzyk 2017-06-12 09:49
Czy mógłby ktoś napisać coś więcej o nowym oddziale w Brześciu Kuj.? Czy mają jakieś potrzeby kadrowe? Słyszałem wiele dobrych opinii o firmie i miałem zamiar aplikować. Trochę zaskoczony jestem negatywnymi opiniami ale wiadomo, że nie wszyscy będą zadowoleni.
Inzynier 2017-06-21 13:34
Ale propaganda
2
Jerzyk 2017-06-21 22:47
Czy praca dla narzędziowca jest aktualna? Mam zamiar aplikować .
Zniesmaczony 2017-07-05 02:11
Jerzyk,
przecież kilka postów wyżej pisałeś że jesteś pracownikiem Kongsberg ???
To jak: chcesz aplikować ? jesteś pracownikiem ? czy może tylko naganiasz ?
Żałosne...
2
Ala 2017-07-05 20:21
Był Alex a teraz jest Jerzyk!!
Jerzyk, mógłbyś aplikować do marketingu lub PR. Po wpisach widać, że robisz dobrą robotę, nie ograniczaj się. KA ma tzw. "rekrutacyjne poniedziałki" i po weekendzie wakatów od metra ;). A teraz chyba będą poszukiwać top managerów.
1
Mark 2017-07-06 19:13
Droga Alu,
z wpisów wynika że nasz Jerzyk jest emocjonalnie związanym z firmą pracownikiem produkcji.
Nie ma rodziny a swoje życie poświęcił idei jaką jest praca w KA. Dowodem tego jest chęć podjęcia przez niego drugiego etatu - narzędziowca. Jednakże to nie będzie pospolity narzędziowiec, on pomyśli dwa razy zanim coś zrobi.
Ala 2017-07-07 23:46
A mnie się wydaje, że Jerzyk pracuje w biurze, jest kobietą, a ta szczytna idea konkretne ma imię.... i zgadzam się, że nie ma rodziny.
Ko 2017-07-08 01:15
Nie wiem jak Wy na to patrzycie,ale na tą chwilę gdzie mają zabrać płatne soboty ,nie widzę dalszego sensu pracy w KA. Niestety pensja i ogólne warukni nie będę warte dalszej pracy w tym miejscu za tak śmieszne pieniądze.
3
Jerzyk 2017-07-14 22:00
Słyszałem, że firma jest spoko a teraz widzę, że pracownicy są dowcipni.
Mark 2017-07-17 15:58
"Spoko" firma nie musi ratować swojej sytuacji zatrudniając ukraińców, którzy w każdej chwili mogą pojechać dalej na zachód.
Jednakże w Polsce wbrew pozorom istnieją "spoko" firmy i świadczy to o ich pozycji jako pracodawcy ( w KA polacy nie chcą pracować - oczywiście oprócz naszego Jerzyka, który rozpaczliwie stara się nakręcić wokół firmy pozytywny hype.)
W Polsce przez prawie 30 lat wolnego rynku zadomowiło się przekonanie wśród pracodawców o taniej sile roboczej. Pozostawało ono w zasadzie głównym atutem dla inwestycji w tym miejscu.
W ciągu ostatnich lat sytuacja uległa zmianie na korzyść pracownika, na co źle zarządzający firmami musieli odpowiedzieć zatrudnianiem ukraińców.

1
Zostaw swoją opinię o Kongsberg Automotive - Pruszków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kongsberg Automotive