Kongsberg Automotive

Pruszków

Opinie o Kongsberg Automotive

The BIG M 2016-02-20 11:11:03
nawał. Przekonuje i co z tego skoro 95% z tych osób jak tu przyjdzie i zobaczy co tu się dzieje to ucieka. Oferty fakt mają 'pięknie' napisana ale rzeczywistość weryfikuje to szybko.
zainteresowany 2016-02-26 10:34:46
Kiedy będą wysyłać pit
karol 2016-02-26 20:31:31
JAK SIE OCIEPLI
towarzystwo 2016-03-01 12:24:25
Jak się pracuje Towarzysze ? Kasa zgadza się ? Były donosy czy nie ?
fd 2016-03-03 09:51:57
Taak .Pieniazki zawsze 10 a nawet czasmi przed sa juz na koncie
Maj17 2016-03-13 09:51:04
Cześć.
Mam pytanie o co chodzi z tymi odchodzącymi nagminnie inżynierami??! W ciągu ostatniego roku to jakaś plaga. Przerażające jest to, że są to świetni specjaliści, których (jak rozumiem) "sprząta" konkurencja!
Wystarczająco wiele mówi to o zarządzie firmy. A HR usnął czy się rozpadł pod nowymi rządami??? Bo w takiej sytuacji to należy się HR-owi czerwona kartka!! Żółta to już dawno powinna być nadana za rotację na produkcji i niekompetentne podejście do tematu! Kawiarniane rozmowy i telewizyjne uśmiechy nie działają w tej branży. Nie było jeszcze takich akcji w historii tej firmy! Wstyd.
Kamil 2016-03-13 16:01:41
Witam,

Widziałem ogłoszenie o prace na stanowisko inżyniera procesu i chciałem aplikować,jednak po przeczytaniu wszystkich komentarzy zwątpiłem. Czy jakiś inż może się wypowiedzieć na temat firmy, albo ktoś z pracowników jaki jest powód takiej rotacji? Jako procesowiec zawsze dobrze mi sie pracowało, ale że muszę się przeprowadzić szukam czegos w okolicach wawy, a nie chciałbym zmieniać pracy na gorsze.
Prosiłbym o obiektywną opinię
???????? 2016-03-13 18:56:35
a kto obecnie jest kierownikiem utrzymaniu ruchu?
KuBa 2016-03-13 22:53:54
Generalnie chodzi o sposoby podnoszenia wydajności pracy pracowników zarówno produkcyjnych jak i biurowych: różnego rodzaju sankcje, ostre regulaminy oraz odpowiednio "dopingującą" atmosferę.
Pracownicy natomiast odchodzą do firm w których dostrzega się potrzeby wyższego rzędu, z lepsza atmosferą, gdzie stawia się na budowanie wzajemnego zaufania, promuje życzliwość oraz brak konfliktów.
Firma ma jednak potencjał, znajduje się w dogodnej lokalizacji blisko Warszawy (możliwość dojazdu PKP), do plusów należy tez terminowość wypłat wynagrodzenia.
XYZ 2016-03-15 18:26:16
A Aleksij to z której guberni pochodzi?
Po wpisach widać, że dysponuje wszechstronną wiedzą na temat polskiego prawa pracy oraz spraw organizacyjnych. A i jego usposobienie do firmy odbiega od przeciętnego Kowalskiego? Robi gość wrażenie!
Tak trzymać Wielki Bracie! Niech żyje wolny Krym!
Reni Jusis 2016-03-19 20:55:11
czemu inzynierowie odchodzą?
4
O-mega 2016-03-19 23:20:11
Drogi Aleksie, mega dziwne to jest to, że zwaliło się wszystko po tym jak nastąpiła zmiana warty na pruszkowskim szczycie.Od tego czasu najlepsi ludzie zaczęli nagminnie odchodzić. Jak zapewne wiesz, przychodzi się do firmy a odchodzi się od ludzi. Nie wprowadzaj więc zamętu, bo po Twoich wpisach widać, że o wcześniejszych latach tej firmy nie masz zielonego pojęcia. Nienaturalnie i jednostronnie za to moderujesz dyskusje na tym forum.
3
Engineer 2016-03-21 22:11:17
Cześć, czy ktoś z Was orientuje się jakie są widełki płacowe są na stanowisku Test Engineer (PRUSZKÓW). Mam 4 letnie doświadczenie w tym temacie, ale jestem z innej branży (lotnictwo). Nie mniej jednak, spełniam praktycznie wszystkie wymagania z oferty. Jakie są realne zarobki do wynegocjowania na to stanowisko?
Engineer 2016-03-21 22:14:16
Cześć, czy ktoś z Was orientuje się jakie są widełki płacowe są na stanowisku Test Engineer (PRUSZKÓW). Mam 4 letnie doświadczenie w tym temacie, ale jestem z innej branży (lotnictwo). Nie mniej jednak, spełniam praktycznie wszystkie wymagania z oferty. Jakie są realne zarobki do wynegocjowania na to stanowisko?
Domi 2016-03-22 22:50:45
Myślę, że 4 letnie doświadczenie zawodowe i to z lotnictwa to w obecnej sytuacji dla KA perełka. Zostają sami niedoświadczenie stażyści. Kwota pięciocyfrowa chyba nikogo nie zdziwi.
Jarek 2016-03-22 22:59:39
Nowe miotły zaczęły wymiatać. Chyba się już tak zapędzili, że wymiotą sami siebie. Tak przynajmniej głosi nowa informacja z podłogi. Wszystkie poprzednie w tym temacie zawsze się sprawdzały.
kol 2016-03-25 11:05:44
czy to prawda z eod 1 kwietnia maja byc podwyzki?
LOL 2016-03-31 18:04:30
Oj! Znowu ogłoszenie do HR! Czyżby Maria Antonina kolejna pracownicę poraziła swoją próżnością i brakiem kwalifikacji? Baran w owczej skórze!
Junior 2016-03-31 18:07:15
A gdzie jest Aleksy? Brakuje go na forum (oraz jego optymizmu oczywiście).
szok 2016-04-02 12:18:07
Dlaczego co niektóre posty znikaja z forum? Czyzby były niewygodne dla pracodawcy?
2
look 2016-04-02 13:51:58
A co do podwyżek od 1 kwietnia to prawda bo wczoraj ci co mieli I i II zmiany dostawali juz aneksy
Pl 2016-04-04 17:58:05
Podwyżki chyba tylko wybrani (czyt. po znajomosci z kierownikiem) dostali bo u mnie z działu jak na razie nikt nie dostał.
aron 2016-04-05 16:12:30
Bo to jest tylko 80 osób. Na SS 40 i SH 40 Dzielac na kierowników to wychodzi niecale 20 osob na kierownika dzielac to jeszcze na wszystkie ich działy wiec to moze byc jedna osoba z dzaiłu. wiec zapomnij o podwyzce bo ci co mieli dostac juz dostali a taka osoba ci nie powie ze dostala no bo i po co ma mowic jak to jest jej sprawa i kierownika
x 2016-04-06 12:58:51
To nie były aneksy z podwyżką tylko skierowania na badania
.. 2016-04-06 19:23:40
Aneksy.
Engineer 2016-04-16 19:59:25
Czy ktoś z Was może wskazać mi oficjalny kontakt: tel/e-mail do działu rekrutacji w Kongsberg Automotive w Pruszkowie? Dzwoniłem kilka razy w ciągu paru dni na recepcję pod: ( usunięte przez administratora )w godzinach 11.00-14.00 ale nikt nie odebrał. Gorąca prośba do email albo o telfon. Pomoże ktoś?
1
? 2016-04-25 18:03:34
Wiecie moze cos na temat tych podywzek kwietniowych co mialo dostac 78 osob? Nie słyszalam zeby kos dosral jakis aneks
Zaciekawiony 2016-05-03 21:01:34
Od jakiegoś czasu obserwuję rynek pracy w okolicach warszawy i zauważyłem że firma Kongsberg notorycznie poszukuje inżynierów a nie słyszałem żeby się aż tak rozrastała. Czy ktoś mi może powiedzieć z czego to wynika ? Czy firma nie potrafi utrzymać inżynierów ze względu na niskie zarobki czy atmosferę w pracy
?? Jest tam aż tak duża rotacja ?
Odpowiedz dla Ciekawego 2016-05-04 18:33:15
Firma szuka bo nie okazuje szacunku pracownikom a Ci z tego powodu odchodzą.
Atmosfera jest zła, presja jest duża, generalnie jak w montowni. Masz zmontować normę, jak ja wyrobiłeś to znaczy, że cel był za słaby i należy go podnieść. Tempo stale się nakręca no i ludzie tego nie wytrzymują. W takiej atmosferze trudno jest o wzajemną pomoc bo każdy patrzy by nie podpaść i w tym wyścigu zająć jak najlepsze miejsce. A kierownictwu o to właśnie chodzi, słupki z wynikami idą do góry...Potem lecą zwolnienia lekarskie bo ludzie tempa nie trzymają i chorują... następnie ci co poszli na urlop - są odwoływani bo potrzeba rąk do pracy. I tak dalej i tak dalej...
2
ssybi 2016-06-01 13:25:28
a jak jest ze stanowiskiem Technik Izby pomiarów- Kontroler bo składam papiery do Koluszek, praca na zmiany ?
qwe 2016-06-01 16:07:15
Czym się kierowały związki podpisując porozumienie dyskryminujące pracowników. Może ktoś wyjaśnić czym różni się pracownik który skończył 5,10,15 lar w czerwcu od tego co skończył je w kwietniu, maju czy styczniu? Jestem gorszy bo pracuje dłużej i trzeba mi dać kopa żebym się sam zwolnił? Porozumienie upokarza i dyskryminuje część załogi.
4
kamil 2016-06-02 14:58:34
Zaciekawiony" odpusc sobie te firme. Chyba że nie masz zony , dzieci, pasji poza praca. W tym roku odeszlo już około 20 specjalistow.. W firmie praktycznie nie ma kompetencji i nie ma ci kto pomoc. Dla przykladu srednia stazu technologow to pewnie 1 rok (dodam że brakuje ich jeszcze pewnie z pięciu).
praca ponad 8h to standard, ale uwaga!! kazdy czas ponad 8h poświęcone np. na dokonczenie aktualnej pracy to twoj stracony czas, za który firma ci nie odda. Firma od kilku lat wprowadza system automatycznej kontroli czasu ale boi sie kosztow jakie poniesie jak zobaczy ile ludzie pracuja w tej firmie i że trzeba by za to zaplacic. Wciaz obowiazuje recznie wypisywana karta czasu pracy. (jedyna akceptowalna forma jej wypelnienia to 8-16).
7
michał 2016-06-18 07:51:43
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na staż do działu konstrukcyjnego?
Kamil 2016-06-20 08:24:35
W ciągu 3 lat odeszla ponad polowa z okolo 130 bialych kolnierzykow ( glownie inzynierów)..

@bum. rekrutacje organizowane sa przez zewnetrzne firmy oraz przyjmuje sie duzo studentów, którzy jak już wspominalem dopiero się uczą pracy i niewiele mogą pomóc.
michał 2016-06-21 15:56:04
@kamil aplikowałem z oficjalnej strony volvo na płatne praktyki studenckie jako młodszy inżynier konstruktor (profil mechaniczny). Oferta była bardzo ciekawa moim zdaniem tym bardziej, iż specjalizuję się w Catii.
janek 2016-06-29 00:18:46
Dlaczego szukają do pracy na stołek : Kierownik Produkcji do obszaru Seat Heater ?????
Odszdł ktoś ? Zwolnili ???
Co to za robota??? Jaka kasa??
iko 2016-07-03 13:58:29
wiecie moze cos na temat podwyzek w lipcu?
Zenek 2016-07-13 00:02:53
Hey, dzwonili do mnie co do stazu rocznego , wiec postanowilem sie pociekawic atmosfera i zarobkami. Co do atmosfery juz mniej wiecej wyrobilem zdanie. Czy ktos moze wie ile wynosza wyplaty dla stazystow w dziale konstrukcyjnym?
geaf 2016-07-16 15:09:11
Tak podwyzki były od lipca ale tylko na SH. Na SS nie słyszałem zeby ktos dostał. Tak wiec jak do pracy to tylko na SH
kozak 2016-07-30 18:57:47
cześć, jestem zainteresowany pracą w tej firmie. Jakie tam są warunki pracy i płacy? Jak się tam pracuje? Słyszałem różne opinie na temat firmy. Proszę o odpowiedź
mimo 2016-08-06 20:09:39
sorki ze zapytam z jakich działów dostali aneksy
The Big M 2016-08-13 19:03:32
Niby dobra ale czemu tu już nikt nie chce pracować?
1
The Big M 2016-08-14 12:40:00
Atmosfera dopisuje? Zaopraszamy. Szybko uciekniesz jak większość.
1
ko 2016-08-14 13:29:28
Zarobki sa bardzo atrakcyje a rotacja jest bo nie kazdy sie nadaje
Andrzej 2016-08-27 08:32:48
W R&D 10000zl brutto można dostać, tylko trzeba mieć doświadczenie i znać języki.
Bay Bay 2016-09-21 15:29:53
Szczera opinia o firmie po 2 miesiącach pracy? Szczerze.... omijać szerokim łukiem zważywszy na to że w okolicy jest mnóstwo innych firm oferujących lepsze warunki pracy oraz traktowanie pracownika. Straszenie na każdym kroku. Zero szacunku do pracownika i się dziwią czemu nie ma tam kto pracować. Gdyby nie Ukraińcy to prawdopodobnie już z niczym by się nie wyrabiano ponieważ tyle ludzi odeszło. Stawka mierzona w jakiś bezsensownych tabelkach i aby więcej zarobić idziesz na inny dział i przez godzinę ściemniasz żeby dostać jakieś śmieszne kółko że niby już potrafisz to robić. Teraz już wiem czemu tak szybko ludzie z stamtąd uciekają. Żegnam i nie będę tęsknic.
4
The Big M 2016-09-22 17:29:56
O ktoś z biura, szkoda że zwykły pracownik tak nie myśli.
1
s 2016-09-22 18:53:41
Ogólnie to Kongsberg Automotive zatrudnia ludzi, większość ogłoszeń które są dostępne online są z tego miesiąca, nawet sprzed nie dalej jak tygodnia, ogólnie to jestem zdania, że warto,bardzo warto zainwestować w siebie, w swoją przyszlość, firmę i w ogóle
Engineer 2016-11-14 21:09:52
Znalazłem ogłoszenie, że Kongsberg poszukuje inżyniera na stanowisko: Electronics Engineer (Interior Comfort Systems). Czy ktoś z Was może wskazać jakie są możliwości budżetowe firmy na tym stanowisku? Ja mam 8 lat doświadczenia, w tym 4 lata doświadczenia w elektronice (niestety nie w branży automotive - raczej w testowaniu elektroniki precyzyjnej). Jaką kwotę miesięcznie mogę brać pod uwagę?
Np. 11K-13K / BRUTTO ?

Druga sprawa. Czy ktoś z Was może zdradzić szczegóły na temat charakteru pracy, atmosfery, współpracy w zespole, itd?
ON 2016-12-10 11:58:48
Pracodawca srednio atrakcyjny (ogromna rotacja ludzi nie wynikająca z braku kompetencji i naturalnej migracji , atmosfera pracy średnia, mozliwosc rozwoju znikomy ( technologia nie szczegolnie zaawansowana) pakiet socjalny BARDZO slaby jak na korporacje. Brak dofinansowania do wypoczynku letniego , na swieta wielkanocne nic, na boze narodzenie ledwo 150 zl. Coraz wiecej obcokrajowcow jest zatrudnianych.
Zostaw swoją opinię o Kongsberg Automotive - Pruszków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kongsberg Automotive