Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Kongsberg Automotive

zdjecie uzytkownika
pok - 2016-02-13 12:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pan dyrektor wyraził sie jasnoWrócimy do tematu podwyzek za 7 miesiecy . Czyli we wrzesniu. nie wczesniej
zdjecie uzytkownika
jku h - 2016-02-16 16:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wcale się jasno nie wyraził. W ogóle się jasno nie wyraża. Ludzie ciężko pracują, firma ma dobre wyniki jesteśmy wspaniali zarabiamy a podwyżek i tak nie ma. Premii najlepiej jak by też nie było. "Tyraj frajerze i się nie odzywaj" taka jest dewiza KA
zdjecie uzytkownika
mis - 2016-02-16 18:45:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jesli w firmie jest aż tak źle @pracownik to zawsze można się zwolnić, nie wiem tylko czy brak premii to wystarczający powód..w innych firmach uwierz mi jest gorzej
zdjecie uzytkownika
problemy hehe - 2016-02-17 12:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma za dobrze traktuje pracowników i w głowach im się przewraca. W której firmie nie trzeba ciężko pracować to się wylatuje szybko z rynku. Sami robicie problemy dla siebie. Nie stosujecie się do wytycznych więc nie macie premi. jesteście od roboty i nie macie nic do gadania. Niektórzy to mają pretensje że za daleko mieszkają od firmy... to się przeprowadź i przestań pitolić ile to wydajesz na dojazdy do pracy. Tak źle tak niedobrze ciągle macie coś
zdjecie uzytkownika
Kp - 2016-02-17 15:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ot i cała prawda! Tyrać harować i się nie odzywać!
zdjecie uzytkownika
5474 - 2016-02-17 16:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mis - 2016-02-16 18:45:34]:
Jasne tylko czemu mamy się ciągle porównywać do gorszych! W Afryce jest głód, w Nepalu trzęsienie ziemi a winnych regionach wojna, mamy sobie z tego powodu palnąć w łeb? Skoro firma ma dobre wyniki to trzeba jeszcze ludziom dowalić w podzięce?
Mis, kasę dostajesz za takie wpisy? Ja pracuję w tej firmie i to ciężko i zasługuję na dobre traktowanie. Może i ją zmienię może wyjadę z kraju g....wno to kogo obchodzi ale teraz jestem tutaj i flaki mi się przewracają jak widzę to cwaniactwo i wazeliniarstwo.
zdjecie uzytkownika
nawał - 2016-02-18 20:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozumiem 5474 Twoją złość i nie dziwię się. Uważam, że polscy przedsiębiorcy nie zawsze dobrze traktują pracowników. Jednak Kongsberg w ofertach przekonuje do podjęcia tu pracy.
zdjecie uzytkownika
The BIG M - 2016-02-20 11:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nawał - 2016-02-18 20:09:19]:
nawał. Przekonuje i co z tego skoro 95% z tych osób jak tu przyjdzie i zobaczy co tu się dzieje to ucieka. Oferty fakt mają 'pięknie' napisana ale rzeczywistość weryfikuje to szybko.
zdjecie uzytkownika
igor - 2016-02-20 20:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro firma przekłamuje rzeczywistość i wrzuca do sieci oferty nieprawdziwe, to dziwne, że przez tyle czasu nikt rekruterom nie zwrócił na to uwagi. Firma nie powinna tak robić.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2016-02-26 10:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy będą wysyłać pit
zdjecie uzytkownika
karol - 2016-02-26 20:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JAK SIE OCIEPLI
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-02-29 11:14:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pity powinny byc do dzisiaj wysłane, bo do końca lutego, wiec to jest ostatni dzień. A co do firmy to niezłe sa oferty, mnie np. spodobała się jako Kierownik utrzymania ruchu, bo widać, że premie s od wyników konkretnych.
zdjecie uzytkownika
towarzystwo - 2016-03-01 12:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się pracuje Towarzysze ? Kasa zgadza się ? Były donosy czy nie ?
zdjecie uzytkownika
Aleksij - 2016-03-02 12:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem @towarzystwo to kasa się zawsze zgadza i z tym nie ma najmniejszego problemu, więc nie trzeba się zbytnio martwić tego typu rzeczami, a co?
zdjecie uzytkownika
fd - 2016-03-03 09:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [towarzystwo - 2016-03-01 12:24:25]:
Taak .Pieniazki zawsze 10 a nawet czasmi przed sa juz na koncie
zdjecie uzytkownika
henio - 2016-03-04 12:57:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze, że wypłata na czas @fd bo z ostatniej firmy zwolniłem się właśnie przez to, interesuje mnie praca w Pruszkowie jako inżynier procesu chciałbym wiedziec tylko czy ta wyplata na czas jest chociaż w miarę duza :)
zdjecie uzytkownika
Aleksij - 2016-03-11 19:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tym rozliczeniem pit to faktycznie trochę na minus, nie da się powiedziec, żeby była to komfortowa sytuacja, więc generalnie mam nadzieję, że to odosobnione przypadki
zdjecie uzytkownika
Maj17 - 2016-03-13 09:51:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć.
Mam pytanie o co chodzi z tymi odchodzącymi nagminnie inżynierami??! W ciągu ostatniego roku to jakaś plaga. Przerażające jest to, że są to świetni specjaliści, których (jak rozumiem) "sprząta" konkurencja!
Wystarczająco wiele mówi to o zarządzie firmy. A HR usnął czy się rozpadł pod nowymi rządami??? Bo w takiej sytuacji to należy się HR-owi czerwona kartka!! Żółta to już dawno powinna być nadana za rotację na produkcji i niekompetentne podejście do tematu! Kawiarniane rozmowy i telewizyjne uśmiechy nie działają w tej branży. Nie było jeszcze takich akcji w historii tej firmy! Wstyd.
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2016-03-13 16:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

Widziałem ogłoszenie o prace na stanowisko inżyniera procesu i chciałem aplikować,jednak po przeczytaniu wszystkich komentarzy zwątpiłem. Czy jakiś inż może się wypowiedzieć na temat firmy, albo ktoś z pracowników jaki jest powód takiej rotacji? Jako procesowiec zawsze dobrze mi sie pracowało, ale że muszę się przeprowadzić szukam czegos w okolicach wawy, a nie chciałbym zmieniać pracy na gorsze.
Prosiłbym o obiektywną opinię
zdjecie uzytkownika
???????? - 2016-03-13 18:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kto obecnie jest kierownikiem utrzymaniu ruchu?
zdjecie uzytkownika
Aleksij - 2016-03-13 20:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Maj17 to jest raczej najzwyklejszy przypadek, czasami wiele dni się nic nie dzieje, a potem nagle wszystko się wali naraz, nie jest to chyba mega dziwne
zdjecie uzytkownika
KuBa - 2016-03-13 22:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kamil - 2016-03-13 16:01:41]:
Generalnie chodzi o sposoby podnoszenia wydajności pracy pracowników zarówno produkcyjnych jak i biurowych: różnego rodzaju sankcje, ostre regulaminy oraz odpowiednio "dopingującą" atmosferę.
Pracownicy natomiast odchodzą do firm w których dostrzega się potrzeby wyższego rzędu, z lepsza atmosferą, gdzie stawia się na budowanie wzajemnego zaufania, promuje życzliwość oraz brak konfliktów.
Firma ma jednak potencjał, znajduje się w dogodnej lokalizacji blisko Warszawy (możliwość dojazdu PKP), do plusów należy tez terminowość wypłat wynagrodzenia.
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2016-03-15 18:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Aleksij to z której guberni pochodzi?
Po wpisach widać, że dysponuje wszechstronną wiedzą na temat polskiego prawa pracy oraz spraw organizacyjnych. A i jego usposobienie do firmy odbiega od przeciętnego Kowalskiego? Robi gość wrażenie!
Tak trzymać Wielki Bracie! Niech żyje wolny Krym!
zdjecie uzytkownika
Norbi - 2016-03-15 20:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aż żałuję, że nie widzę jakiejkolwiek oferty na produkcję teraz @hop. Wydawało mi się, że firma zapewnia szkolenia wdrożeniowe na wszystkie stanowiska..
zdjecie uzytkownika
Reni Jusis - 2016-03-19 20:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czemu inzynierowie odchodzą?
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2016-03-19 21:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie widać tego w każdym z ogłoszeń Norbi, niestety. Widzę np. że elektryk musi wykazać się wiedzą, doświadczeniem i dodatkowo być gotowy na 2-zmianówkę
zdjecie uzytkownika
O-mega - 2016-03-19 23:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Aleksij - 2016-03-13 20:13:45]:
Drogi Aleksie, mega dziwne to jest to, że zwaliło się wszystko po tym jak nastąpiła zmiana warty na pruszkowskim szczycie.Od tego czasu najlepsi ludzie zaczęli nagminnie odchodzić. Jak zapewne wiesz, przychodzi się do firmy a odchodzi się od ludzi. Nie wprowadzaj więc zamętu, bo po Twoich wpisach widać, że o wcześniejszych latach tej firmy nie masz zielonego pojęcia. Nienaturalnie i jednostronnie za to moderujesz dyskusje na tym forum.
zdjecie uzytkownika
grześ - 2016-03-21 21:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie bardzo chcę wnikać w poniższą dyskusję, dlatego napiszę co rzuciło mi się w oczy. KA zaczęło w lutym nową rekrutację na chyba wszystkie możliwe stanowiska. Trochę mnie to martwi
zdjecie uzytkownika
Engineer - 2016-03-21 22:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, czy ktoś z Was orientuje się jakie są widełki płacowe są na stanowisku Test Engineer (PRUSZKÓW). Mam 4 letnie doświadczenie w tym temacie, ale jestem z innej branży (lotnictwo). Nie mniej jednak, spełniam praktycznie wszystkie wymagania z oferty. Jakie są realne zarobki do wynegocjowania na to stanowisko?
zdjecie uzytkownika
Engineer - 2016-03-21 22:14:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, czy ktoś z Was orientuje się jakie są widełki płacowe są na stanowisku Test Engineer (PRUSZKÓW). Mam 4 letnie doświadczenie w tym temacie, ale jestem z innej branży (lotnictwo). Nie mniej jednak, spełniam praktycznie wszystkie wymagania z oferty. Jakie są realne zarobki do wynegocjowania na to stanowisko?
zdjecie uzytkownika
Domi - 2016-03-22 22:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Engineer - 2016-03-21 22:14:16]:
Myślę, że 4 letnie doświadczenie zawodowe i to z lotnictwa to w obecnej sytuacji dla KA perełka. Zostają sami niedoświadczenie stażyści. Kwota pięciocyfrowa chyba nikogo nie zdziwi.
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2016-03-22 22:59:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grześ - 2016-03-21 21:10:16]:
Nowe miotły zaczęły wymiatać. Chyba się już tak zapędzili, że wymiotą sami siebie. Tak przynajmniej głosi nowa informacja z podłogi. Wszystkie poprzednie w tym temacie zawsze się sprawdzały.
zdjecie uzytkownika
kol - 2016-03-25 11:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to prawda z eod 1 kwietnia maja byc podwyzki?
zdjecie uzytkownika
edek - 2016-03-27 09:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że @Engineer musi być dobrze na takim stanowisku i na pewno zarabia się więcej niż jako inżynier jakości czy elektryk bo na to też są ogłoszenia, znajomy kwoty nie podał ale nie narzekał
zdjecie uzytkownika
LOL - 2016-03-31 18:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj! Znowu ogłoszenie do HR! Czyżby Maria Antonina kolejna pracownicę poraziła swoją próżnością i brakiem kwalifikacji? Baran w owczej skórze!
zdjecie uzytkownika
Junior - 2016-03-31 18:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A gdzie jest Aleksy? Brakuje go na forum (oraz jego optymizmu oczywiście).
zdjecie uzytkownika
adrian - 2016-03-31 20:47:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak przeglądam oferty od nich, to się raczej stawek nie obawiam. To stanowiska dla speców, ktokolwiek z ulicy nie da rady się zatrudnić, bez znajomości elektryki czy maszyn
zdjecie uzytkownika
szok - 2016-04-02 12:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego co niektóre posty znikaja z forum? Czyzby były niewygodne dla pracodawcy?
zdjecie uzytkownika
look - 2016-04-02 13:51:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co do podwyżek od 1 kwietnia to prawda bo wczoraj ci co mieli I i II zmiany dostawali juz aneksy
zdjecie uzytkownika
witka - 2016-04-02 20:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to są jakies konkretnie podwyżki teraz? daj znać czy na wszystkich stanowiskach czy tylko na wybranych, wiesz tam pracuje chyba ponad 1000 osób w polskiej fabryce i nie wiem na co cv wysłać
zdjecie uzytkownika
Pl - 2016-04-04 17:58:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podwyżki chyba tylko wybrani (czyt. po znajomosci z kierownikiem) dostali bo u mnie z działu jak na razie nikt nie dostał.
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2016-04-04 22:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zainteresowany aplikacją na stanowisko Kierownika Projektu, słyszałem, że dają bardzo dobre warunki. Z tego co widzę piszecie o podwyżkach, a jak atmosfera w firmie?
zdjecie uzytkownika
aron - 2016-04-05 16:12:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pl - 2016-04-04 17:58:05]:
Bo to jest tylko 80 osób. Na SS 40 i SH 40 Dzielac na kierowników to wychodzi niecale 20 osob na kierownika dzielac to jeszcze na wszystkie ich działy wiec to moze byc jedna osoba z dzaiłu. wiec zapomnij o podwyzce bo ci co mieli dostac juz dostali a taka osoba ci nie powie ze dostala no bo i po co ma mowic jak to jest jej sprawa i kierownika
zdjecie uzytkownika
x - 2016-04-06 12:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie były aneksy z podwyżką tylko skierowania na badania
zdjecie uzytkownika
.. - 2016-04-06 19:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [x - 2016-04-06 12:58:51]:
Aneksy.
zdjecie uzytkownika
Engineer - 2016-04-16 19:59:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś z Was może wskazać mi oficjalny kontakt: tel/e-mail do działu rekrutacji w Kongsberg Automotive w Pruszkowie? Dzwoniłem kilka razy w ciągu paru dni na recepcję pod: ( usunięte przez administratora )w godzinach 11.00-14.00 ale nikt nie odebrał. Gorąca prośba do email albo o telfon. Pomoże ktoś?
zdjecie uzytkownika
? - 2016-04-25 18:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie moze cos na temat tych podywzek kwietniowych co mialo dostac 78 osob? Nie słyszalam zeby kos dosral jakis aneks
zdjecie uzytkownika
Zaciekawiony - 2016-05-03 21:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od jakiegoś czasu obserwuję rynek pracy w okolicach warszawy i zauważyłem że firma Kongsberg notorycznie poszukuje inżynierów a nie słyszałem żeby się aż tak rozrastała. Czy ktoś mi może powiedzieć z czego to wynika ? Czy firma nie potrafi utrzymać inżynierów ze względu na niskie zarobki czy atmosferę w pracy
?? Jest tam aż tak duża rotacja ?
zdjecie uzytkownika
Odpowiedz dla Ciekawego - 2016-05-04 18:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zaciekawiony - 2016-05-03 21:01:34]:
Firma szuka bo nie okazuje szacunku pracownikom a Ci z tego powodu odchodzą.
Atmosfera jest zła, presja jest duża, generalnie jak w montowni. Masz zmontować normę, jak ja wyrobiłeś to znaczy, że cel był za słaby i należy go podnieść. Tempo stale się nakręca no i ludzie tego nie wytrzymują. W takiej atmosferze trudno jest o wzajemną pomoc bo każdy patrzy by nie podpaść i w tym wyścigu zająć jak najlepsze miejsce. A kierownictwu o to właśnie chodzi, słupki z wynikami idą do góry...Potem lecą zwolnienia lekarskie bo ludzie tempa nie trzymają i chorują... następnie ci co poszli na urlop - są odwoływani bo potrzeba rąk do pracy. I tak dalej i tak dalej...
zdjecie uzytkownika
ernest - 2016-05-04 22:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie tylko Inżynierów Zaciekawiony' bomają kilka nowych ogłoszeń na różne stanowiska pracy, powiedz czy rozważasz jakieś czy wysyłałeś cv? Ja jestem zainteresowanu Elektrykiem do Koluszki ,jaka kase oferują ,wiesz?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Kongsberg Automotive!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kongsberg Automotive
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert