Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kongsberg Automotive

Pracowałeś w firmie Kongsberg Automotive i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nie ważne - 2014-06-18 23:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przede wszystkim to trzeba zacząć od tego, że taki group leader i owszem ma pod sobą 20 osób, owszzem jednym z jego zadań jest zgrywanie i pilnowanie dobrej atmosfery w zespole, ale z drugiej strony to jak mu się ten skład ciągle miesza, ludzie przechodzą (czasami na własną prośbę) z działu na dział, to to wszystko jest trochę trudne. Poza tym pamiętajcie, że to oni później "świecą oczami" przed kierownikiem i dyrektorem bądź to SS bądź SH na różnego rodzaju spotkaniach (a takie są organizowane i nieźle ich tam cisną o produktywność). Oni naprawdę nie mają łatwo. Nie jestem jednym z nich ale mam z nimi kontakt na codzień i zaręczam, że mają ciężko, a wykonują kawał dobrej roboty, o której nawet nie wiecie.
zdjecie uzytkownika
Stanis - 2014-06-19 08:58:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wyżej. O to mi chodzilo.
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-06-19 10:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak mu ciężko to niech wraca na maszynę i nie jęczy!
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-06-25 12:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tragedia i komedia zarazem. Najpierw po rekrutacji chcą by jak najszybciej zrobić badania po czym czekasz dwa tygodnie w domu łaskawie na termin przyjęcia bo co chwile zmieniają plany. Ja dobrze nie zacząłem i skończyłem. Idąc na dwa dni zwolnienia (na dziecko) potraktowali mnie jak dosłownie śmiecia rozwiązując ze mną umowę. Pierwszy raz się spotkałem z taką reakcją. Niesamowite co musi być jak ktoś się rozchoruje konkretnie. Niewolnictwo to mało powiedziane. Wyzysk za marne pieniądze. Nie warto się tam starać bo za te pieniądze co dają jest mnóstwo innej lepszej pracy. Sami sobie robią taką opinię.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-06-25 19:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-06-25 12:40:42]:
Dlatego większość się nie stara. Tych co się starają wykorzystują na maksa, a cwaniacy mają klawe życie
zdjecie uzytkownika
Did - 2014-06-26 01:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego miałby się cofać w swojej karierze? Przecież po to człowiek wyższe pieniążki podejmuje by coś z tego zycia mieć.
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-06-26 07:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprawdź w słowniku co oznacza słowo kariera!
zdjecie uzytkownika
Did - 2014-06-26 10:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego nawet pracując na kasie w Tesco jesteś w pewnym miejscu swojej kariery. Kariera nie musi mieć tylko pozytywnego wydźwięku... Chyba, że myślisz innymi kategoriami.
zdjecie uzytkownika
xxl - 2014-06-26 10:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu stoi się tylko w miejscu,kariera zapomnij.Wykształcenie tu wcale się nie liczy.Osoby nie wykształcone są liderami,co tylko udają że coś robią.Jak cię lider nie lubi ,to cie traktuje jak śmiecia,możesz być nawet dobry w tym co robisz.Liczy się dowcip i dobre żarcie.
zdjecie uzytkownika
iii - 2014-06-26 14:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O czym ty mówisz, o karierze robotnika?
zdjecie uzytkownika
B12 - 2014-06-29 16:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W 100% się zgadzam i podpisuje się rękoma i nogami to jakiś dziwny układ miedzy nią Dorotą a Popiołkiem, ale z niego taki koordynator jak z koziej du.py trąba.Z PHILIPS go wywalili a tu przed emeryturą próbuje kariere zrobić i się wykazać kosztem pracowników , i niech kupi sobie odświerzacz do ust bo jak blisko podejdzie i jeszcze coś gada to wali jak z klo....,a Dorocie polecam częściej się myć a nie co pół godziny sie psikać na pot,bo ona tego nie czuje ale nie raz się nie da przy niej wystać .
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-07-04 11:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie,bo mam zamiar się tam przyjąć a nie znoszę smrodu potu,czy da się tam pracować ?
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-07-05 14:58:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile można tam zarobić na taśmie, z 3 tyś.do ręki wezmę?
zdjecie uzytkownika
balkinia90 - 2014-07-05 19:02:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robert - 2014-07-05 14:58:22]:
4,5 frutto
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-07-05 19:55:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [balkinia90 - 2014-07-05 19:02:45]:
Co 4,5 brutto? za tyle to by mi się nie chciało nawet tam stać i nic nie robić.
zdjecie uzytkownika
on - 2014-07-06 12:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi nie dali już dwa lata podwyżki to sobie odbijam zwolnieniami lekarskimi i wychodze na swoje a nawet i lepiej masz łeb to myśl a bezmózgowce za 20 gr.podwyszki brutto niech robią.
zdjecie uzytkownika
hela - 2014-07-18 15:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [balkinia90 - 2014-07-05 19:02:45]:
3 tys to dostaniesz na 3 miesioce 10zł bruto
zdjecie uzytkownika
Legia - 2014-07-20 21:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hela - 2014-07-18 15:54:25]:
To dlaczego dajecie z siebie takich dziadów robić nie macie kszty honoru?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-07-21 12:45:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Legia - 2014-07-20 21:08:12]:
A Ty czemu nas podpuszczasz, masz nas za idiotów?
zdjecie uzytkownika
Legia - 2014-07-21 14:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2014-07-21 12:45:47]:
Nie muszę mieć za idiotów,jeżeli pracujesz za te pieniądze to samo przez sie znaczy że nim jesteś.
zdjecie uzytkownika
Bobo - 2014-07-21 16:04:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że nie jest to kwestia dawania robienia z siebie dziadów, po prostu takie ceny dyktuje pracodawca a on sugeruje się tym co dyktuje rynek. Rynek motoryzacyjny jest na tyle dynamiczny, że trzeba brać strasznie dużą poprawkę na to co może przynieść dzień następny. Dzisiaj jesteś, a jutro wyżera cię konkurencja. Pensje oczywiście mogłyby być wyższe, ale coś chyba przydałoby się w zamian - takie mam wrażenie.
zdjecie uzytkownika
halo - 2014-07-21 22:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bobo - 2014-07-21 16:04:32]:
A ty cwaniaku co robisz na tym forum?Nowobogacki się znalazł. Pewnie zasuwasz dwa razy więcej niż inni i liczysz że 10 gr podwyżki więcej dostaniesz. Spadaj ''dyrektorku'' wkręcać takich samych inteligencików co ty :)
zdjecie uzytkownika
Bobo - 2014-07-22 02:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@halo Piszę tak jak jest w rzeczywistości. Nie ma sensu marzyć, że ktoś będzie zarabiał nie 2 a 5 tysięcy bo jest to w ogóle wyciągnięte z kosmosu. Interesuję się rynkiem motoryzacyjnym, stąd mój post. Z kongsberg mam wspólnego tyle, co kibicuję im nad zwiększaniem przychodów jak każdej firmie motoryzacyjnej w Polsce, nie pracuję dla nich. Również i Tobie życzę powodzenia, bo dzisiejsze czasy są ciężkie.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-07-23 23:08:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bobo - 2014-07-22 02:16:07]:
Przepraszam, miałem na myśli tego piętro wyżej.
zdjecie uzytkownika
MM - 2014-07-28 20:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w Kongsbergu na przełomie Lipca i powiem szczerze totalna porażka normy podwyższone i to do takiego stopnia, że ledwo doświadczeni pracownicy wyrabiają. Niskie zarobki ( 1500zł netto), praca non stop na nogach, Liderzy nowym pracownikom nie pomagają tylko ich dołują tekstami że nie sprawdzisz się i nowi przyjdą itp. Miałem tam taką sytuację gdzie kleiłem maty i podchodzi do mnie dyrektor gdzie pokazuje filmik z telefonu jak doświadczony pracownik w ciągu 20 sekund obkleja 5 mat masujących tłumaczyłem mu że jestem nowy itp bo to był mój drugi dzień pracy ale on mnie zignorował i powiedział " Zrobię wszystko aby nie przedłużyli ci umowy " i następnego dnia zrezygnowałem nikomu nie polecam tej pracy bo to totalna harówa!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kongsberg Automotive
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x