Kongsberg Automotive

Pruszków

Opinie o Kongsberg Automotive

Junior 2016-03-31 18:07:15
A gdzie jest Aleksy? Brakuje go na forum (oraz jego optymizmu oczywiście).
adrian 2016-03-31 20:47:48
jak przeglądam oferty od nich, to się raczej stawek nie obawiam. To stanowiska dla speców, ktokolwiek z ulicy nie da rady się zatrudnić, bez znajomości elektryki czy maszyn
szok 2016-04-02 12:18:07
Dlaczego co niektóre posty znikaja z forum? Czyzby były niewygodne dla pracodawcy?
1
look 2016-04-02 13:51:58
A co do podwyżek od 1 kwietnia to prawda bo wczoraj ci co mieli I i II zmiany dostawali juz aneksy
witka 2016-04-02 20:59:34
a to są jakies konkretnie podwyżki teraz? daj znać czy na wszystkich stanowiskach czy tylko na wybranych, wiesz tam pracuje chyba ponad 1000 osób w polskiej fabryce i nie wiem na co cv wysłać
Pl 2016-04-04 17:58:05
Podwyżki chyba tylko wybrani (czyt. po znajomosci z kierownikiem) dostali bo u mnie z działu jak na razie nikt nie dostał.
Krzysiek 2016-04-04 22:07:09
Jestem zainteresowany aplikacją na stanowisko Kierownika Projektu, słyszałem, że dają bardzo dobre warunki. Z tego co widzę piszecie o podwyżkach, a jak atmosfera w firmie?
aron 2016-04-05 16:12:30
Bo to jest tylko 80 osób. Na SS 40 i SH 40 Dzielac na kierowników to wychodzi niecale 20 osob na kierownika dzielac to jeszcze na wszystkie ich działy wiec to moze byc jedna osoba z dzaiłu. wiec zapomnij o podwyzce bo ci co mieli dostac juz dostali a taka osoba ci nie powie ze dostala no bo i po co ma mowic jak to jest jej sprawa i kierownika
x 2016-04-06 12:58:51
To nie były aneksy z podwyżką tylko skierowania na badania
.. 2016-04-06 19:23:40
Aneksy.
Engineer 2016-04-16 19:59:25
Czy ktoś z Was może wskazać mi oficjalny kontakt: tel/e-mail do działu rekrutacji w Kongsberg Automotive w Pruszkowie? Dzwoniłem kilka razy w ciągu paru dni na recepcję pod: ( usunięte przez administratora )w godzinach 11.00-14.00 ale nikt nie odebrał. Gorąca prośba do email albo o telfon. Pomoże ktoś?
1
? 2016-04-25 18:03:34
Wiecie moze cos na temat tych podywzek kwietniowych co mialo dostac 78 osob? Nie słyszalam zeby kos dosral jakis aneks
Zaciekawiony 2016-05-03 21:01:34
Od jakiegoś czasu obserwuję rynek pracy w okolicach warszawy i zauważyłem że firma Kongsberg notorycznie poszukuje inżynierów a nie słyszałem żeby się aż tak rozrastała. Czy ktoś mi może powiedzieć z czego to wynika ? Czy firma nie potrafi utrzymać inżynierów ze względu na niskie zarobki czy atmosferę w pracy
?? Jest tam aż tak duża rotacja ?
Odpowiedz dla Ciekawego 2016-05-04 18:33:15
Firma szuka bo nie okazuje szacunku pracownikom a Ci z tego powodu odchodzą.
Atmosfera jest zła, presja jest duża, generalnie jak w montowni. Masz zmontować normę, jak ja wyrobiłeś to znaczy, że cel był za słaby i należy go podnieść. Tempo stale się nakręca no i ludzie tego nie wytrzymują. W takiej atmosferze trudno jest o wzajemną pomoc bo każdy patrzy by nie podpaść i w tym wyścigu zająć jak najlepsze miejsce. A kierownictwu o to właśnie chodzi, słupki z wynikami idą do góry...Potem lecą zwolnienia lekarskie bo ludzie tempa nie trzymają i chorują... następnie ci co poszli na urlop - są odwoływani bo potrzeba rąk do pracy. I tak dalej i tak dalej...
2
ernest 2016-05-04 22:10:14
Nie tylko Inżynierów Zaciekawiony' bomają kilka nowych ogłoszeń na różne stanowiska pracy, powiedz czy rozważasz jakieś czy wysyłałeś cv? Ja jestem zainteresowanu Elektrykiem do Koluszki ,jaka kase oferują ,wiesz?
:) 2016-05-05 20:28:06
@ernest myślę że odnośnie zarobków to dowiesz się na rozmowie kwalifikacyjnej. Jeśli interesuje cie praca u nich jako elektryk to wiedz, ze musisz mieć praktyczne doświadczenie w służbach utrzymania ruchu/działach technicznych.
ssybi 2016-06-01 13:25:28
a jak jest ze stanowiskiem Technik Izby pomiarów- Kontroler bo składam papiery do Koluszek, praca na zmiany ?
qwe 2016-06-01 16:07:15
Czym się kierowały związki podpisując porozumienie dyskryminujące pracowników. Może ktoś wyjaśnić czym różni się pracownik który skończył 5,10,15 lar w czerwcu od tego co skończył je w kwietniu, maju czy styczniu? Jestem gorszy bo pracuje dłużej i trzeba mi dać kopa żebym się sam zwolnił? Porozumienie upokarza i dyskryminuje część załogi.
3
kamil 2016-06-02 14:58:34
Zaciekawiony" odpusc sobie te firme. Chyba że nie masz zony , dzieci, pasji poza praca. W tym roku odeszlo już około 20 specjalistow.. W firmie praktycznie nie ma kompetencji i nie ma ci kto pomoc. Dla przykladu srednia stazu technologow to pewnie 1 rok (dodam że brakuje ich jeszcze pewnie z pięciu).
praca ponad 8h to standard, ale uwaga!! kazdy czas ponad 8h poświęcone np. na dokonczenie aktualnej pracy to twoj stracony czas, za który firma ci nie odda. Firma od kilku lat wprowadza system automatycznej kontroli czasu ale boi sie kosztow jakie poniesie jak zobaczy ile ludzie pracuja w tej firmie i że trzeba by za to zaplacic. Wciaz obowiazuje recznie wypisywana karta czasu pracy. (jedyna akceptowalna forma jej wypelnienia to 8-16).
6
witkera 2016-06-04 18:36:31
ale o jakich specjalistach konkretnie mówisz? bo patrzę tak na rekrutacje obecnie i staram się sprawdzić wiarygodność twojej wypowiedzi. przede wszystkim napisz czy chodzi ci io lokalizację w Koluszkach czy w Pruszkowie czy może w obu tych lokalizacjach
1
michał 2016-06-18 07:51:43
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na staż do działu konstrukcyjnego?
bum 2016-06-18 08:15:29
tylu miało @kamil odejść... a obecnie tylko dwie rekrutacje aktualne;)
Kamil 2016-06-20 08:24:35
W ciągu 3 lat odeszla ponad polowa z okolo 130 bialych kolnierzykow ( glownie inzynierów)..

@bum. rekrutacje organizowane sa przez zewnetrzne firmy oraz przyjmuje sie duzo studentów, którzy jak już wspominalem dopiero się uczą pracy i niewiele mogą pomóc.
kamil 2016-06-20 08:30:14
standard @michał doświadczenie, wykształcenie, ogólna rozmowa ale takiego ogłoszenia to ja u nich nie widziałem do hr i na produkcję owszem a na staż nie
michał 2016-06-21 15:56:04
@kamil aplikowałem z oficjalnej strony volvo na płatne praktyki studenckie jako młodszy inżynier konstruktor (profil mechaniczny). Oferta była bardzo ciekawa moim zdaniem tym bardziej, iż specjalizuję się w Catii.
ernest 2016-06-21 15:58:16
może na staż mają dla chetnych pewnie, ale na specjaliste do hr aplikowalem, zatsanwiam sie czy sie odezwa ktos aplikował tez?
janek 2016-06-29 00:18:46
Dlaczego szukają do pracy na stołek : Kierownik Produkcji do obszaru Seat Heater ?????
Odszdł ktoś ? Zwolnili ???
Co to za robota??? Jaka kasa??
andzia 2016-06-29 09:55:48
odnośnie tej oferty to ciekawe że jest bardzo dużo wymagań, natomiast nie napisali nic co mogą zaoferować - macie na ten temat jakiekolwiek konkretne informacje?
iko 2016-07-03 13:58:29
wiecie moze cos na temat podwyzek w lipcu?
23456sdfg 2016-07-03 14:14:58
@andzia tak jest oferta dla operatora maszyn CNC w Koluszkach ale z cala pewnoscia musisz miec odpowiednie kwalifikacje
Zenek 2016-07-13 00:02:53
Hey, dzwonili do mnie co do stazu rocznego , wiec postanowilem sie pociekawic atmosfera i zarobkami. Co do atmosfery juz mniej wiecej wyrobilem zdanie. Czy ktos moze wie ile wynosza wyplaty dla stazystow w dziale konstrukcyjnym?
nowy 2016-07-13 10:52:21
@Zenek, ale jak to, to staz będzie trwał aż rok czy jak to wygląda teraz? Wydaje mi się, że jednak zarobki są podawane dopiero podczas rozmowy.
geaf 2016-07-16 15:09:11
Tak podwyzki były od lipca ale tylko na SH. Na SS nie słyszałem zeby ktos dostał. Tak wiec jak do pracy to tylko na SH
9888u 2016-07-16 17:50:33
o kurde powaznie az roczny staż? to jakos dlugo zazwyczaj trawaja one kilka miesiecy z tego co sie oreitnuej a wydaje mi sie ze to wlasnie podczas rozmowy powinienies ich zapytać na jakie wynagrodzenie mozna liczyc i czy jest szansa na dalsza wspolprace
kozak 2016-07-30 18:57:47
cześć, jestem zainteresowany pracą w tej firmie. Jakie tam są warunki pracy i płacy? Jak się tam pracuje? Słyszałem różne opinie na temat firmy. Proszę o odpowiedź
Pinoc 2016-07-30 20:39:06
SQA/ SQE- Inżynier ds. zapewnienia jakości dostawców ma się dobrze z tego co mi wiadomo, słyszałem, że bardzo fajnie na tym stanowisku mija czas i naprawdę nie idzie jakoś szczególnie narzekać, chyba w ogóle
mimo 2016-08-06 20:09:39
sorki ze zapytam z jakich działów dostali aneksy
goma 2016-08-06 20:44:10
nie wiem jak z mijaniem czasu, ale nie zmienia to faktu że jak na Pruszków jest to bardzo atrakcyjna oferta pracy
The Big M 2016-08-13 19:03:32
Niby dobra ale czemu tu już nikt nie chce pracować?
1
maciek 2016-08-13 19:44:11
Chyba ostatnio nic się nie pokazało @mikser, ale może najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich. Widocznie atmosfera u nich dopisuje, dlatego nie ma rotacji.
The Big M 2016-08-14 12:40:00
Atmosfera dopisuje? Zaopraszamy. Szybko uciekniesz jak większość.
1
elo 2016-08-14 12:48:32
No jak nie przecież są ogłoszenia do Pruszkowa @maciej na elektryka i na inżynierów no tylko, że trzeba mega dobrze angielski znać, mieć wykształcenie i doświadczenie tak prosto to tutaj nie jest żeby się dostać
ko 2016-08-14 13:29:28
Zarobki sa bardzo atrakcyje a rotacja jest bo nie kazdy sie nadaje
eloelo 2016-08-14 13:49:23
@maciek są nowe oferty pracy, w zasadzie mają dosłownie kilka dni, więc można jeszcze spokojnie wysyłać cv. Jeśli chodzi o Pruszków to poszukują osób na trzy stanowiska - Electronics Engineer, Senior Test Engineer i jeszcze dodatkowo SQA/ SQE- Inżynier ds. zapewnienia jakości dostawców
Andrzej 2016-08-27 08:32:48
W R&D 10000zl brutto można dostać, tylko trzeba mieć doświadczenie i znać języki.
98uyhj 2016-08-27 17:41:14
no ale masz na myśli jezyk angielski czy może jakiś inny jest tutaj wymagany hmm? dzięki za odpowiedz
Bay Bay 2016-09-21 15:29:53
Szczera opinia o firmie po 2 miesiącach pracy? Szczerze.... omijać szerokim łukiem zważywszy na to że w okolicy jest mnóstwo innych firm oferujących lepsze warunki pracy oraz traktowanie pracownika. Straszenie na każdym kroku. Zero szacunku do pracownika i się dziwią czemu nie ma tam kto pracować. Gdyby nie Ukraińcy to prawdopodobnie już z niczym by się nie wyrabiano ponieważ tyle ludzi odeszło. Stawka mierzona w jakiś bezsensownych tabelkach i aby więcej zarobić idziesz na inny dział i przez godzinę ściemniasz żeby dostać jakieś śmieszne kółko że niby już potrafisz to robić. Teraz już wiem czemu tak szybko ludzie z stamtąd uciekają. Żegnam i nie będę tęsknic.
1
maciek 2016-09-21 15:48:16
Pewnie, że można liczyć na stabilne zatrudnienie @starsza, bo wiedzą jak zadbać o swoich pracowników, a do tego są jeszcze jakieś premie, ale czy prowizja możliwa? Ciekawe, że atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach, bo wiedzą że dbają o pracowników.
The Big M 2016-09-22 17:29:56
O ktoś z biura, szkoda że zwykły pracownik tak nie myśli.
s 2016-09-22 18:53:41
Ogólnie to Kongsberg Automotive zatrudnia ludzi, większość ogłoszeń które są dostępne online są z tego miesiąca, nawet sprzed nie dalej jak tygodnia, ogólnie to jestem zdania, że warto,bardzo warto zainwestować w siebie, w swoją przyszlość, firmę i w ogóle
Zostaw swoją opinię o Kongsberg Automotive - Pruszków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kongsberg Automotive