Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Unipol Wschód

zdjecie uzytkownika
abs - 2013-02-25 14:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam , panowie proszę o jakiekolwiek namiary na tych [usunięte przez moderatora] , potrzebne mi świadectwo pracy ! proszę o pomoc
zdjecie uzytkownika
olek - 2013-02-25 17:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
abs - 2013-02-25 14:37:14

witam , panowie proszę o jakiekolwiek namiary na tych złodziei , potrzebne mi świadectwo pracy ! proszę o pomoc
PRZYBYTEK NA DIAMENTOWEJ ZNOWU OTWARTY I URZENDUJE TAM JEDNA Z GŁÓWNYCH UDZIAŁOWCÓW PANI KONOPKO DO NIE PROSZĘ SIĘ ZGŁASZAĆ PO KASE TO KSIĘGOWA KTURA SIEDZIAŁA RAZEM Z TYM GŁÓWNYM KSIĘGOWY W JEDNYM POKOJU
zdjecie uzytkownika
darex - 2013-02-25 18:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
roman - 2013-02-25 13:34:52

J[usunięte przez moderatora] [usunięte przez moderatora] .........................dnia....

ul . [usunięte przez moderatora] (miejscowość )

[usunięte przez moderatora]







ORYGINAŁ / KOPIA









DO NACZELNIKA URZĘDU SKARBOWEGO

W ...................................................







Informuję że do dnia .....................mój pracodawca (dane firmy z NIP)

nie przekazał mi deklaracji PIT 11.

Jednocześnie proszę o sprawdzenie moich

zaliczek na podatek dochodowy które powinny być odprowadzone

przez ww. firmę w roku 2012 zgodnie z przedłożonym

świadectwem pracy.

Oraz proszę o poinformowanie mnie o ich wysokości.





Umowa o pracę została rozwiązana z dniem ...........

W załączeniu przedkładam świadectwo pracy.















............................................... ...................................

pieczęć Urzędu Skarbowego podpis składającego
Dzięki kolego jutro idę do US zanieś papiery ze [usunięte przez moderatora] bez litości trzeba jechać
Tylko nie wiem czy US udzieli nam jakąkolwiek informację na temat unipolu gdyż ja byłem i chciałem ,się dowiedzieć czy płacili podatek to babka w skarbówce powiedziała że taką informacje może jedynie przekazać Prokuraturze lub Sądowi bo ja nie jestem osobą upoważnioną do takich informacji.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
krzychu - 2013-02-25 18:45:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Ta nowa firma z która sie Dudek skumal to LS Construction z Inżynierskiej a dawna nazwa tej firmy to Rurbud.Prowadzi ja ojciec z synkiem pojebaaancem.Nie skaladajcie papierow do nich bo nie daja umowy i na kasie tak samo oszukuja.
zdjecie uzytkownika
krzychu - 2013-02-25 18:59:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Link do firmy Rurbud a nowa nazwa LS Construction.

[usunięte przez moderatora]
Ja obecnie pracuje jako kierowca ciezarowki i jezdzilem w Lublinie gruszka jak sie mnie zapytali na rozmowie gdzie wczesniej pracowalem to sie bardzo zdziwili bo powiedzialem ze w Unidexie Unipolu a pozniej w LS Construction (dawny Rurbud) a to u tych dziadow co nie placa za beton i kreca z wyplatami i co nie daja umow
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-02-25 19:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
unidex unipol andrex
zdjecie uzytkownika
Mirus - 2013-02-25 21:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie poszkodowani przez unipol rozmawiałem telefonicznie o godz. 21 z tą Panią z kancelarji adookackiej Panią [usunięte przez moderatora] i prosiła mnie żeby napisać na forum żebyśmy się nie zwalniały z unipolu bo oni tylko nato czekają i prosiła żeby się ztrzymać się dwa dni i nie dzwonić do urzędów skarbowych poczekać do pierwszego marca to unipol będzie miał następne przestępstwo pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
darex - 2013-02-25 22:18:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mirus - 2013-02-25 21:13:32

Panowie poszkodowani przez unipol rozmawiałem telefonicznie o godz. 21 z tą Panią z kancelarji adookackiej Panią [usunięte przez moderatora] i prosiła mnie żeby napisać na forum żebyśmy się nie zwalniały z unipolu bo oni tylko nato czekają i prosiła żeby się ztrzymać się dwa dni i nie dzwonić do urzędów skarbowych poczekać do pierwszego marca to unipol będzie miał następne przestępstwo pozdrawiam
Kolego ale jak nie dostaniemy Pitów to tak musimy zgłosić do skarbówki i ch poinformować ze nie dostaliśmy od złodziei rozliczenia bo nie chcemy aby skarbówka nam się dobrała do tyłka
zdjecie uzytkownika
Mirus - 2013-02-25 23:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak kolego darex powiedziała ta mi pani że zgłosim do skarbówki po 1 marca bo firma może nawet wysłać pit nawet za pięć dwunasta w nocy to musim poczekać pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
karol - 2013-02-26 09:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
darex - 2013-02-25 22:18:09

Mirus - 2013-02-25 21:13:32

Panowie poszkodowani przez unipol rozmawiałem telefonicznie o godz. 21 z tą Panią z kancelarji adookackiej Panią [usunięte przez moderatora] i prosiła mnie żeby napisać na forum żebyśmy się nie zwalniały z unipolu bo oni tylko nato czekają i prosiła żeby się ztrzymać się dwa dni i nie dzwonić do urzędów skarbowych poczekać do pierwszego marca to unipol będzie miał następne przestępstwo pozdrawiam
Kolego ale jak nie dostaniemy Pitów to tak musimy zgłosić do skarbówki i ch poinformować ze nie dostaliśmy od złodziei rozliczenia bo nie chcemy aby skarbówka nam się dobrała do tyłka
Darek ty daj szansę unipolowi na popełnienie kolejnego przestępstwa, to naprawdę nic nie kosztuje i nie boli. Tam teraz mają bałagan i sami nie wiedzą jakie dokumenty popalili czy te od czerwa czy te polskie. Nie widzą też kto u nich pracował. Ja zadzwoniłem kiedyś to mi ta gruba powiedziała : "że nie ma mnie na liście wypłat i czy pracowałem w unipolu". Ja nie wierzysz to zapytaj twojego wspaniałego kerownika waldka bo on z nimi dalej lody kręci i czeka na nowych jeleni.
zdjecie uzytkownika
darex - 2013-02-26 11:08:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
karol - 2013-02-26 09:20:42

darex - 2013-02-25 22:18:09

Mirus - 2013-02-25 21:13:32

Panowie poszkodowani przez unipol rozmawiałem telefonicznie o godz. 21 z tą Panią z kancelarji adookackiej [usunięte przez moderatora] i prosiła mnie żeby napisać na forum żebyśmy się nie zwalniały z unipolu bo oni tylko nato czekają i prosiła żeby się ztrzymać się dwa dni i nie dzwonić do urzędów skarbowych poczekać do pierwszego marca to unipol będzie miał następne przestępstwo pozdrawiam
Kolego ale jak nie dostaniemy Pitów to tak musimy zgłosić do skarbówki i ch poinformować ze nie dostaliśmy od złodziei rozliczenia bo nie chcemy aby skarbówka nam się dobrała do tyłka
[usunięte przez moderatora] ty daj szansę unipolowi na popełnienie kolejnego przestępstwa, to naprawdę nic nie kosztuje i nie boli. Tam teraz mają bałagan i sami nie wiedzą jakie dokumenty popalili czy te od czerwa czy te polskie. Nie widzą też kto u nich pracował. Ja zadzwoniłem kiedyś to mi ta gruba powiedziała : "że nie ma mnie na liście wypłat i czy pracowałem w unipolu". Ja nie wierzysz to zapytaj twojego wspaniałego kerownika waldka bo on z nimi dalej lody kręci i czeka na nowych jeleni.
Mirus mogę poczekać mnie się nie spieszy wierzę [usunięte przez moderatora] gdyż też u nie złożyłem papiery.
i kolego żadnego nie znam Waldusia tym bardziej mojego kierownika nie znasz mnie więc mi nie ubliżaj bo w Gerhingu jak tam pracowałem nikomu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w biurze nie lizałem więc nie obrażaj mojej inteligencji po za tym nie chce nic mieć wspólnego ze złodziejska firmą ani ich przytupasami
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sam - 2013-02-26 11:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok polecam
zdjecie uzytkownika
janek - 2013-02-26 12:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
darex - 2013-02-26 11:08:39

karol - 2013-02-26 09:20:42

darex - 2013-02-25 22:18:09

Mirus - 2013-02-25 21:13:32

Panowie poszkodowani przez unipol rozmawiałem telefonicznie o godz. 21 z tą Panią z kancelarji adookackiej [usunięte przez moderatora] i prosiła mnie żeby napisać na forum żebyśmy się nie zwalniały z unipolu bo oni tylko nato czekają i prosiła żeby się ztrzymać się dwa dni i nie dzwonić do urzędów skarbowych poczekać do pierwszego marca to unipol będzie miał następne przestępstwo pozdrawiam
Kolego ale jak nie dostaniemy Pitów to tak musimy zgłosić do skarbówki i ch poinformować ze nie dostaliśmy od złodziei rozliczenia bo nie chcemy aby skarbówka nam się dobrała do tyłka
[usunięte przez moderatora] ty daj szansę unipolowi na popełnienie kolejnego przestępstwa, to naprawdę nic nie kosztuje i nie boli. Tam teraz mają bałagan i sami nie wiedzą jakie dokumenty popalili czy te od czerwa czy te polskie. Nie widzą też kto u nich pracował. Ja zadzwoniłem kiedyś to mi ta gruba powiedziała : "że nie ma mnie na liście wypłat i czy pracowałem w unipolu". Ja nie wierzysz to zapytaj twojego wspaniałego kerownika waldka bo on z nimi dalej lody kręci i czeka na nowych jeleni.
Mirus mogę poczekać mnie się nie spieszy wierzę [usunięte przez moderatora] gdyż też u nie złożyłem papiery.


Pozdrawiam
"Witam ja pracowalem tam w Monachium kierownik to stary ciesla [usunięte przez moderatora] oszukiwal nas na godzinach a w szczegulnosci na wodzie, to bylo lato 30 stopni , na innych budowach woda byla za darmo a kierowni Waldek bral kase od nas za wode i do siebie rachunki i sie rozliczal z firma [ bral kase dla siebie], a co do regenzburka tez tam bylem i pracowalem bylo niezle praca po 10 h . Kierownik stary [usunięte przez moderatora] , on myslal ze jest najmadzejszy ale mu tylko to sie wydawalo kierownik rybicki to cwaniak [usunięte przez moderatora] 500 km do banku w Niemczech."
Sory darex musiałem ciebie pomylić z innym darkiem co napisał to powyżej na interwencji.
zdjecie uzytkownika
darex - 2013-02-26 13:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mirus - 2013-02-25 21:13:32

Panowie poszkodowani przez unipol rozmawiałem telefonicznie o godz. 21 z tą Panią z kancelarji adookackiej [usunięte przez moderatora] i prosiła mnie żeby napisać na forum żebyśmy się nie zwalniały z unipolu bo oni tylko nato czekają i prosiła żeby się ztrzymać się dwa dni i nie dzwonić do urzędów skarbowych poczekać do pierwszego marca to unipol będzie miał następne przestępstwo pozdrawiam
[usunięte przez moderatora]
Panowie którzy jeszcze nie złożyli dokumentów u [usunięte przez moderatora] proszeni są o jak najszybsze zrobienie tego jak chcą odzyskać pieniądze gdyż w sobotę mija termin składania dokumentów przeciw Unipolowi.Więc panowie czas nagli adres jest podany na wstępie.Panowie składając dokumenty nic nie tracicie a jedynie możecie zyskać


Pozdrawiam zdecydowanych i nie zdecydowanych
zdjecie uzytkownika
piotr i lechu - 2013-02-26 14:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja byłem na budowie w monachium na szachcie,sprowadz na garching dwa razy policje i raz karetke pogotowia.Kierownik [usunięte przez moderatora] opowiadal wszystkim jakie to za przyjazd dwukrotny policji i pogotowia zapłace wraz z [usunięte przez moderatora].Przy pierwszym przyjeżdzie czerwinski się uparł żeby nas wywieżli i nas wywieżli do monachium lecz w nocy wypuścili i wróciliśmy na garching.Siedzieliśmy jeszcze na kontenerze i walczyliśmy o pieniążki na zjazd.Wywalczyliśmy pieniążki na zjazd siła i pojechaliśmy do domu.Za przyjazd dwókrotny policji i ogotowia niezapłaciliśmy ani eurusa bo za to się niepłaci ani grosza a walduś i czerwiński ludzią ciemnote wciskali aby innych odstraszyć od policji.Po zjeżdzie do polski pieniądze wyrwaliśmy im siłą i na dzień dzisiejszy zalegają nam tylko po 2 tysiące złotych.Można pracować ale nie na bande oszustow z lublina,jak mogło być iż przyjeżdzał dudek z trzema kasjerami i płacił po 20 euro zaliczki a sami więcej wydawali na hotele i obiady.A pozdrawiam tą żmije i kłamce kasjera [usunięte przez moderatora],ładnie stałeś pod ścianą jak ci kota popędziliśmy w dniu wypłaty śmiesznej zaliczki w pażdzierniku,dostałeś duże oczy razem z czerwińskim i dudkiem pamiętasz,napewno pamiętasz.Jestem ciekawy dymicki czy już ci nos odpadł od tego kłamstwa.Jedno ma szczęście że za moich czasów nie przyjeżdzał do niemiec żywar bo by dostał w pierdal.Pozdrawiamy wszystkich chłopaków : andrzeja z dynowa,mariana,tadzia,darka z torunia,rysia,grzesia,janka,operatorów marka,zbyszka krzysia,pozdrawiamy także tediego kolone i innych których znamy i którzy robili w tym syfie.
[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
proffesor - 2013-02-26 15:17:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piotr i lechu - 2013-02-26 14:28:04

ja byłem na budowie w monachium na szachcie,sprowadz na garching dwa razy policje i raz karetke pogotowia.Kierownik [usunięte przez moderatora] opowiadal wszystkim jakie to za przyjazd dwukrotny policji i pogotowia zapłace wraz z [usunięte przez moderatora].Przy pierwszym przyjeżdzie czerwinski się uparł żeby nas wywieżli i nas wywieżli do monachium lecz w nocy wypuścili i wróciliśmy na garching.Siedzieliśmy jeszcze na kontenerze i walczyliśmy o pieniążki na zjazd.Wywalczyliśmy pieniążki na zjazd siła i pojechaliśmy do domu.Za przyjazd dwókrotny policji i ogotowia niezapłaciliśmy ani eurusa bo za to się niepłaci ani grosza a walduś i czerwiński ludzią ciemnote wciskali aby innych odstraszyć od policji.Po zjeżdzie do polski pieniądze wyrwaliśmy im siłą i na dzień dzisiejszy zalegają nam tylko po 2 tysiące złotych.Można pracować ale nie na bande oszustow z lublina,jak mogło być iż przyjeżdzał dudek z trzema kasjerami i płacił po 20 euro zaliczki a sami więcej wydawali na hotele i obiady.A pozdrawiam tą żmije i kłamce kasjera [usunięte przez moderatora],ładnie stałeś pod ścianą jak ci kota popędziliśmy w dniu wypłaty śmiesznej zaliczki w pażdzierniku,dostałeś duże oczy razem z czerwińskim i dudkiem pamiętasz,napewno pamiętasz.Jestem ciekawy dymicki czy już ci nos odpadł od tego kłamstwa.Jedno ma szczęście że za moich czasów nie przyjeżdzał do niemiec żywar bo by dostał w pierdal.Pozdrawiamy wszystkich chłopaków : [usunięte przez moderatora],pozdrawiamy także tediego kolone i innych których znamy i którzy robili w tym syfie.

[usunięte przez moderatora]
wam się udało bo zjechaliście jak już syf śmierdział. A co mają powiedzieć naiwni co do końca myśleli że będą jakieś wypłaty. Albo jeszcze ci co przyjechali po was jak już dudek kasę sobie wziął.
zdjecie uzytkownika
jjx - 2013-02-26 15:47:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chłopaki jak podliczaliście ile wam wiszą kasy liczyliście sobie wszystkie godz na budowie razem z przerwami czy odliczaliście przerwy
zdjecie uzytkownika
karol - 2013-02-26 16:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jjx - 2013-02-26 15:47:54

chłopaki jak podliczaliście ile wam wiszą kasy liczyliście sobie wszystkie godz na budowie razem z przerwami czy odliczaliście przerwy
Przerwy się odlicza bo są niepłatne. Nie możesz też policzyć sobie ciągle po 12 godzin bo przepisy niemieckie zabraniają pracy ciągłej po więcej niż 10 godzin. Można w wyjątkowych przypadkach pracować po 12 ale chyba nie dłużej niż 3 dni . Taki wyjątkowy przypadek to jakaś awaria lub technologicznie uzasadniona sytuacja. Nie możesz też wykazać iż pracowałeś więcej niż 160+2 godz w miesiącu jeżeli byłeś na stawce niemieckiej bo wtedy tą różnicę musisz odprowadzić jako podatek. Niemiec jak tak ma to idzie na urlop i płacą mu wtedy z tego "banku godzin".
zdjecie uzytkownika
piotr i lechu - 2013-02-26 16:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć profesor.My zjeżdzaliśmy 22 pażdziernika a ludzie co niektórzy niemieli jeszcze wypłaty za sierpień wypłaconej to na co mieliśmy czekać.W unipolu w niemczech syf był cały czas bo oni byli nastawieni aby oszukać ludzi.Jak komuś można niepłacić po trzy miesiące wypłaty za granicą i żądać pracy po 12 godzin i do tego w soboty.Jak już ktoś zalega 2 miesiące z wypłatą to niema się już co oglądać.Oni pieniądze brali naokrągło a ludzią nie płacili.Tak załatwili ludzi z unidexu a teraz z unipolu.Jest proste że jak nie płacą to się nie robi a ludzie jak barany się odgrażali a robili po trzy miesiące bez wypłaty,ludzie ich nauczyli niepłacenia.Pierwsza wypłata jak nieweszła do 15 na konto już powinna być stop orkiestra a tak ludzie robili i pasowało.Niedość że w zwykły dzień się robiło po 12 godzin i dłużej to jeszcze [usunięte przez moderatora] na monachium śrube przykręcił aby w sobote robić do 14 15 godziny a pieniędzy nie płacili.Te pieniądze co były dla ludzi na wypłaty to poszły na wille do pani wawszczak pod lublinem
oraz na inne potrzeby szefostwa unipolu.Z ludzi murzynów porobili niepłacąc a każąc robić a ludzie się na to zgodzili.Tak samo jest w polsce nie płaci ktoś to niema roboty.Tych wszystkich biznesmenów baby będą złoto na nogach nosiły a oni będą twierdzić że nie mają pieniędzy.Tak jak pani wawszczak w willi mieszka obrazy wiszą na ścianach a to że dzieci pracowników którzy robili na tą wille i na nią niemają co jeść to nic,wypowiada się w prost to co oni chcieli.To nic że ludzie powpadali w długi najważniejsze że oni sobie dobrze żyją.Jest smutna prawda że szkoda oszukanych ludzi ale tak naprawde to ludzie są sami sobie winni że zostali oszukani na tyle miesięcy na wypłaty.Zamiast być jeden za drugim i stanąć na budowie to co drugi latał i gadał czerwińskiemu i waldusiowi.Ludzie sami się godzili na niewolniczą prace bez pieniędzy.Ludzie na budowie w monachium powinni stanąć już 15 września jak pieniądze niewpłyneły na konto ale każdy się łudził.W tym okresie niemcy jeszcze by sprawe ruszyli bo mieli dopułowy zrobione szachty i ściany a gonili z filigranami i na przestuj nie mogli sobie pozwolić.A jak ludzie zaczeli walczyć pod koniec listopada i na początku grudnia jak niemcy mieli budowe w ukończeniu to co mieli powiedzieć polakom,my płacimy idzcie do swojej firmy walczyć bo wtedy już im polaki niebyli potrzebni bo budowa na ukończeniu.Wszyscy na za plecami gadali że nic nie wywalczymy nawet walduś że zapłacimy za przyjazdy policji i pogotowia a to nieprawda,swoją dużą większość odzyskaliśmy i na zjazd nam musieli dać.Wywalczyliśmy przez złożone dokumenty na końcu pażdziernika w prokuraturze,urzędzie skabowym inspekcji pracy i zusie bo oszukiwali wszystkie instytucje.A na dzień dzisiejszy prokuratura i inne instytucje nieodzyskają od nich ani złotówki i wspomnicie moje słowa bo oni jak wogóle zostaną ukarani za to to nieoddadzą ani złotówki.Banda z unipolu to są ludzie którzy niepatrzą na nic tylko na siebie,nieinteresowało i nieinteresuje ich że pracownicy mają rodziny i zobowiązania.A jak ich ukarają to powiedzą ściągnijcie nam gacie bo nic niemamy więcej,a jak będą się pytać gdzie mieszkają to będą odpowiadać że u rodziny.Stary ich bajer.To dla ludzi tragiczne ale jest to prawdziwe że ludzie są sami sobie winni bo powinni dudka złapać w niemczech i tak długo czymać aż pieniądze by były na koncie.Co kto by zrobił ludzią jak by powiedzieli prawde że niedostali wypłaty przez 3 miesiące i są głodni.Nas policja wypuściła w nocy i nic czerwiński niemógł zrobić jak nas na drugi dzień zobaczył w kontenerach.Ilu osób było co walczyło zz tym systemem i się niezgadzało na prace bez wypłaty to mogę policzyć na palcach,a reszta to za plecami [usunięte przez moderatora] i innych gadała a jak dudek przyjechał i dawał po 20 euro to już wszystko grało.Tak samo grało jak czerwiński łaził po kontenerach i nie pukał to ludzie cichutko na paluszkach chodzili.Kim on jest taki czerwiński aby się przednim upadlać i robić z siebie barana tak jak większość ludzi robiła.Zwykłą przepitą szują a ludzie robili z siebie błaznów przed nim.Dzisiaj w polsce każdy jest mądry przez internet i powie że walczył a jaka jest prawda to wiemy.Ten co walczył to niezostał wystukany na trzy albo na cztery miesiące na wypłaty bo zaraz po dobrym miesiącu tych co walczyli zwozili bo byli tacy ludzie im niepotrzebni.
zdjecie uzytkownika
Kierownik kontraktu - 2013-02-26 17:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie jak firma nie płaciła na kontrakcie wystarczyło złożyć skargę do arbeitsamtu oni by już wszystko załatwili i pieniążki były by na koncie i za nadgodziny zapłacone a firemka by poszła spać!!!!
niemcy się nie patyczkuja a w polsce to nic nie ugracie bo państwo ma zwykłego robola w [usunięte przez moderatora]
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
piotr - 2013-02-26 18:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w pażdzierniku niemiecka policja spojrzała na umowe unipolu i kazali walczyć sobie w polsce bo to polska umowa i powiedzieli że arbajcant nic nie wskóra,o fakcie był nawet poinformowany klebl dla której pracował unipol ale twierdzili że płacą i mamy iść do polskiego pracodawcy a tak naprawde to goniły ich terminy i się cieszyli że unipol przysyłał im murzynów z polski za 15 euro którzy pracowali po 12 godzin i dłużej w tym w soboty.Czy unipol płacił czy nie polakom to ich nieobchodziło grunt że oni płacili unipolowi 15 euro na godzine i mieli pracownika.Jaki niemiec by pracował za 15 euro na budowie po 12 godzin i w soboty.W szyscy mówili klebl policja macie umowe polską z polską firmą to to musicie iść do sądu polskiego.A unipol miał pozwolenie na prace w niemczech i ich nieobchodziła reszta.Mówili żeś głupi to pracuj śmiali się i kręcili głowami że u niemieckiego pracodawcy to nie do pomyślenia aby robić tyle godzin i przez 3 miesiące nie widzieć pieniędzy
zdjecie uzytkownika
jjx - 2013-02-26 18:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
karol - 2013-02-26 16:00:00

jjx - 2013-02-26 15:47:54

chłopaki jak podliczaliście ile wam wiszą kasy liczyliście sobie wszystkie godz na budowie razem z przerwami czy odliczaliście przerwy
Przerwy się odlicza bo są niepłatne. Nie możesz też policzyć sobie ciągle po 12 godzin bo przepisy niemieckie zabraniają pracy ciągłej po więcej niż 10 godzin. Można w wyjątkowych przypadkach pracować po 12 ale chyba nie dłużej niż 3 dni . Taki wyjątkowy przypadek to jakaś awaria lub technologicznie uzasadniona sytuacja. Nie możesz też wykazać iż pracowałeś więcej niż 160+2 godz w miesiącu jeżeli byłeś na stawce niemieckiej bo wtedy tą różnicę musisz odprowadzić jako podatek. Niemiec jak tak ma to idzie na urlop i płacą mu wtedy z tego "banku godzin".
nie rozumiem to jak mam wypracowane w miesiącu 220 godz to mogę walczyć tylko o 160 godz a resztę mam im podarować?
zdjecie uzytkownika
dd - 2013-02-26 18:27:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jjx - 2013-02-26 18:10:33

karol - 2013-02-26 16:00:00

jjx - 2013-02-26 15:47:54

chłopaki jak podliczaliście ile wam wiszą kasy liczyliście sobie wszystkie godz na budowie razem z przerwami czy odliczaliście przerwy
Przerwy się odlicza bo są niepłatne. Nie możesz też policzyć sobie ciągle po 12 godzin bo przepisy niemieckie zabraniają pracy ciągłej po więcej niż 10 godzin. Można w wyjątkowych przypadkach pracować po 12 ale chyba nie dłużej niż 3 dni . Taki wyjątkowy przypadek to jakaś awaria lub technologicznie uzasadniona sytuacja. Nie możesz też wykazać iż pracowałeś więcej niż 160+2 godz w miesiącu jeżeli byłeś na stawce niemieckiej bo wtedy tą różnicę musisz odprowadzić jako podatek. Niemiec jak tak ma to idzie na urlop i płacą mu wtedy z tego "banku godzin".
nie rozumiem to jak mam wypracowane w miesiącu 220 godz to mogę walczyć tylko o 160 godz a resztę mam im podarować?
walcz o 220 godzin jak przerobiłeś tyle tylko że musisz walczyć przez sąd pracy w lublinie i trochę czasu to potrwa.Musisz udowodnić że przepracowałeś 220 godzin i w tym celu musisz przedstawić świadków.Jeśli sąd wyda wyrok a wyda to musisz wpłacić pieniądze do komornika który i tak nic nieodzyska bo ta firma nic nie ma,jak byłeś w niemczech to widziałeś że niemieli ani ołówka,co mieli na stanie to teczke dla dudka w której przewoził pieniądze od klebla do lublina dla swoich
zdjecie uzytkownika
zibi - 2013-02-26 19:13:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.
Przyjrzałem się sprawie unipolu i muszę powiedzieć że nawet inspekcja pracy kłamie w tej sprawie.Jeśli firma zalega 500 tysięcy złotych za 3 miesiące pracy 300 pracownikom to rachunek jest prosty 500 tysięcy : 300 osób = 1666 zł wychodzi że firma zalega każdemu pracownikowy za 3 miesiące pracy.
1666 zł : 3 miesiące to wychodzi że każdy pracownik zarabiał w unipolu na miesiąć 550 złotych.
Szanowna inspekcjo pracy najniższe wynagrodzenie w kraju wynosi 1600 brutto na miesiąć więc mam pytanie do inspekcji pracy na ile etatu ci ludzie pracowali że wychodzi im po 550 złotych na miesiąc.
I do was poszkodowani mam pytanie czy pracowaliście na jedną usmą etatu że zarabialiście według inspekcji 550 zł na miesiąc
zdjecie uzytkownika
karol - 2013-02-26 19:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jjx - 2013-02-26 18:10:33

karol - 2013-02-26 16:00:00

jjx - 2013-02-26 15:47:54

chłopaki jak podliczaliście ile wam wiszą kasy liczyliście sobie wszystkie godz na budowie razem z przerwami czy odliczaliście przerwy
Przerwy się odlicza bo są niepłatne. Nie możesz też policzyć sobie ciągle po 12 godzin bo przepisy niemieckie zabraniają pracy ciągłej po więcej niż 10 godzin. Można w wyjątkowych przypadkach pracować po 12 ale chyba nie dłużej niż 3 dni . Taki wyjątkowy przypadek to jakaś awaria lub technologicznie uzasadniona sytuacja. Nie możesz też wykazać iż pracowałeś więcej niż 160+2 godz w miesiącu jeżeli byłeś na stawce niemieckiej bo wtedy tą różnicę musisz odprowadzić jako podatek. Niemiec jak tak ma to idzie na urlop i płacą mu wtedy z tego "banku godzin".
nie rozumiem to jak mam wypracowane w miesiącu 220 godz to mogę walczyć tylko o 160 godz a resztę mam im podarować?
Na każdej budowie była lista godzin którą podpisałeś. A tam już każdy kerownik się starał abyś nie miał więcej godzin jak 160. W sądzie unipol pokaże te papiery z twoim podpisem i co wtedy powiesz ? Składanie podpisu pod fałszywymi danymi jest karalne. Unipol natomiast powie iż tobie się wydawało iż pracujesz po 16 godzin bo tak naprawdę to usuwałeś usterki które powstały z twojej winy. Jako świadka przedstawią ci znajomka-krewnego co był z tobą na budowie . A on wszystko powie jak było i jak nie było. Bo po to te typy na budowie są. Usuwanie usterek powstałych z twojej winy jest tak proste iż nawet dzwigowemu można to udowodnić bo w papierach będzie miał napisane kranfahrer-eissenflechter i świadek potwierdzi iż ciebie widział jak wiązałeś druty które potem się rozleciały. Jak dasz swoich świadków to zapytają się kiedy to było jak na dźwigu pracowałeś i tu padnie data, to wtedy [usunięte przez moderatora] spuści takiego kranfahrera z łańcuchami i on powie że to on wtedy pracował a ty na dole.
Nie pisałbym takich bzdur jakbym sam tego nie doświadczył.
Firma jak ma prawnika to może ci wszystko udowodnić.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Unipol Wschód
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x