brak logo

Plastic Omnium Auto Sp. z o. o

Gliwice

Opinie o Plastic Omnium Auto Sp. z o. o

dingo 2016-10-25 14:45
Witam! Mam rozmowe kwalifikacyjna w tej firmie na stanowisko operatora maszyn i chciałem sie zapytac czy robota ciezka bardzo jest i jakie są zarobki ? bo czytajac komentarze nie mam ochoty nawet tam iść bo już robiłem na odlewni tłoków i robota cięzka była i przez agencje 2 lata tak spedziłem i był to okres wyjęty mi z zycia wolnego zero nigdy nic nie mozna było sobie zaplanowac a o jakims wolnym np 2 dni wolne dostac mozna było zapomniec , a o lecie to juz mozna zapomniec o jakim kolwiek wolnym
5
dingo 2016-10-25 14:47
Witam! Mam rozmowe kwalifikacyjna w tej firmie na stanowisko operatora maszyn i chciałem sie zapytac czy robota ciezka bardzo jest i jakie są zarobki ? bo czytajac komentarze nie mam ochoty nawet tam iść bo już robiłem na odlewni tłoków i robota cięzka była i przez agencje 2 lata tak spedziłem i był to okres wyjęty mi z zycia wolnego zero nigdy nic nie mozna było sobie zaplanowac a o jakims wolnym np 2 dni wolne dostac mozna było zapomniec , a o lecie to juz mozna zapomniec o jakim kolwiek wolnym . Chodzi mi o prace w Lublinie w PO
1
WiemŻeNieWiem 2016-11-24 13:15
No to może opowiem pewną historie, pracowałem jakiś czas temu w plasticu nim zawszły te wszytskie wielkie zmiany (połączenie z plastalem) praca do ogarnięcia jak każda wystarczy trochę chęci i zaangażowania. Co do ludzi to wszędzie są Ci "lepsi" i "gorsi", lecz atmosfera zwłaszcza pod koniec mojej pracy była już nie do wytrzymania. Większość osób zamiast pracować zajmowała się pracą innych, a nóż się ktoś potknie a premia wpadnie w ręce? A co do w/w Kryspina to niech ktoś go zapyta dlaczego już nie mieszka na starej dzielnicy może prawdę powie hahahaha.
7
najlepszy na produkcji 2016-11-27 12:37
Pracowałem tam, i współczuję ludziom którzy nadal wypruwają sobie tam flaki...
Praca na 3 zmiany, w nocy często w dwie osoby na 5 osobowym stanowisku pracy... nie dało się wyrobić więc zderzaki BMW leciały na podłogę.
Widziałem zmuszanie ludzi do nadgodzin pod groźbą zwolnienia .
Praca głównie za pośrednictwem różnych pośredników pracy.
Do dziś nie otrzymałem zapłaty za przepracowane weekendy i nadgodziny.
4
gladiator 2016-11-30 23:23
ile obecnie można zrobić na rękę razem z premią?robią też soboty ? i jak płacą za soboty? z góry dzięki za odpowiedź
gladiator 2016-11-30 23:27
jak z urlopami? fabryka staje czy każdy indywidualnie wybiera urlop?
2
walerek 2017-01-26 19:05
Hej Pracowałem w OP w Lublinie w terminie 20015-2016 bo tyle wytrzymałem a i tak o rok za długo .Praca wykanczalnia 3 zmiany na pełnych obrotach bez szacunku dla ludzi no chyba że masz znajomości to może umowę dostaniesz a jak nie to tyraj całymi tygodniami w soboty i niedziele.Ludzie przeważnie młodzi daja sobie wmawiać że pracuja dla sprawy a tak naprawde chodzi o to zeby zasuwali ponad siły i aby brygadziści napychali sobie kieszenie .Brygadziści w większości katastrofa bez wiedzy umiejętności chamscy co dostali stanowisko bo znaja kogoś z góry np.S. Sochal z MLB głąb który pracował na jednej maszynie 3 miesiące dostał umowę za co ? a po następnych 3 został brygadzistą bez żadnej wiedzy ale cóż znajomy kierownika :)ogólnie odradzam nie pchajcie sie w to bagno . No i Sylwia brygadziastka żująca gume jak małpa dynamit kolejna porażka .
10
ooooo 2017-01-27 21:17
Ruchaja ludzi, obiecują jakieś premie a potem i tak ich nie ma. Nie polecam po chyba ze wrogowi hehe
8
putin 2017-02-07 07:28
Coż zmiana pana Krispina to porażka przemądrzały jak jasna cholera zero kompetencji + podlizywanie się kierownikom zero własnego zdania i napinka hahah porażka polecam pracę w PO ale trzymajcie się z dala od tej zmiany już nie wspominam o pakowaniu gdzie rządzi pani G. która też chyba pozjadała wszystkie rozumy. Polecam bardzo zmianę Pana Mirka jest kompetentnym brygadzistą zmiany , szanuje pracownika a wręcz potrafi pomóc i zna się na rzeczy właściwa osoba na właściwym miejscu !!!!

MAM NADZIEJE ,ŻE GÓRA W KOŃCU ZAUWAŻY I ZWOLNI pana kryspina pan stasiu też miał swoje 5 minut kolej na ciebie :-)
7
M 2017-02-18 13:24
Cala firma to żart, jeżeli nie masz znajomości jak niejaki Arkadiusz M. To o umowie możesz pomarzyć, po 3mies dostał umowę, a po niecałym roku papiery na przezbrajacza....gdzsie to stanowisko obiecano komu innemu... Musi koledze w biurze dobrze pod biurkiem robić,

Odradzam prace w firmie bo to wyzysk i praca nad sile....zero poszanowania dla człowieka....
7
Alicja 2017-04-03 15:21
@M, proszę o publikowanie treści na temat pracy w Plastic Omnium Auto Sp. z o. o, a nie na temat poszczególnych osób.
Tomato 2017-04-21 22:41
Potwierdzam, teraz będzie podwyżka do 2750 brutto dla najniżej zarabiających operatorów (maj 2017)
C4 2017-04-22 04:06
W odpowiedzi na oszczerstwa pod moim nazwiskiem pragnę tylko napisać ze jeżeli masz mnie za gląba to powiedz mi to w oczy. Skoro pracowaliśmy razem to wpadnij pod firmę to pogadamy Panie Arkadiuszu.
2
Operator 2017-04-26 22:01
A kto jej ( LIDER N) nie miał
2
Narzeczona Tobiasza 2017-04-29 19:49
Dziękuję za opinie o narzeczonym sfrustrowana,niekulturalna,zawiedziona kobieto!!patrząc po loginach i godzinach sama piszesz i sobie odpowiadasz .Żałosne !!!
11
... 2017-04-30 18:06
Śmiac mi się chce czytając takie bzdury. Wstyd aby komuś tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabiac .
6
Czarna:) 2017-04-30 20:10
Nie odpowiadają Ci przełożeni w Plastic Omnium zawsze możesz zmienić pracę.Jeżeli tak tam strasznie to po co tam pracujesz?????
5
xyz 2017-05-01 10:56
Wszyscy jesteście kretynami ,wypisujecie takie bzdury ze aż żal czytać,dlaczego nikt mu nie powie tego w oczy,
6
xyz 2017-05-01 11:08
Pracuje na zmianie Tobiasza i nigdy nie słyszałam aby był wulgarny a już na pewno nie dla kobiet.To jakiś absurd jak można tak oczerniac ludzi czy na godziny w głowach wam pomiszaly.
8
xyz 2017-05-01 11:23
A te bzdury z Ukrainkkami i Iza to kompletne szaleństwo powinien ktoś za to ponieść konsekwencje, A poza tym nie jedna osoba chciała by być na naszej zmianie bo bynajmniej atmosfera jest normalna,i przestańcie bawić się czyjims kosztem,bo waszyscy którzy piszą takie wolgaryzmy na czyjś temat powinni udać się do psychiatry.
9
xyz 2017-05-01 11:37
Mieliście wcześniej p.Lukasa też był zły a może to wy jesteście do bani.
4
xyz 2017-05-01 11:43
Tobiasz nie powinien się przejmować takimi opiniami bo na tyle ludzi co tu pracuje zawsze znajdą się jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którym coś nie pasi.
5
Czarna:) 2017-05-01 11:51
Strona ta przeznaczona jest do opisywania warunków pracy,a nie oszczerstw poszczególnych ludzi zarządzających.Proponuję rozmowę z kierownikiem działu tak szybciej rozwiążecie swoje żale.Być anonimowym jest łatwo wysmarować drugiego człowieka trudniej powiedzieć w twarz nie ma odwagi
???????
8
xyz 2017-05-01 11:53
Tobiasz zmiana pomaranczowa jest z Tobą.
6
xyz 2017-05-01 12:00
I wszyscy z twojej zmiany nie daj się zniszczyć tym oblesnym pomuwieniom.
7
Czarna:) 2017-05-01 12:36
Popieram xyz:)osoby, które mają żale proponuję w wyżej wymienionym opisie obrać tą drogę:))))
5
kto ma wiedzieć ten wie 2017-05-01 14:20
I znowu się nie udało......Ciekawe do czego jeszcze jesteś w stanie się posunąć?
3
xyz 2017-05-01 18:33
Kadry powinny się zająć tymi co po imieniu wymienaja i oczerniaja ludzi.Czy ktoś się zastanowił że może komuś zniszczyć życie ,takimiwpisami.
8
Alicja 2017-05-08 11:21
Przypominamy o zamieszczaniu komentarzy na temat pracy w Plastic Omnium Auto Sp. z o. o, warunków w firmie. Komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób ani zawierać pomówień.
TOBIASZ 2017-05-10 15:58
Warunki fatalne. Upał a brakuje dystrybutorów z wodą. Zmuszanie do nadgodzin, złe traktowanie, fatalne wynagrodzenie za pracę w nocy i dni wolne. Liderzy bez pojęcie w dziwnych relacjach z kierownikiem zmiany. Tendencyjne oceny pracownicze. Dramat nie polecam.
7
Alicja 2017-05-10 16:05
@TOBIASZ piszesz, że firma Plastic Omnium Auto Sp. z o. o nie traktuje odpowiednio swoich pracowników. Co masz tutaj na myśli? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja? A może byłeś jej świadkiem?
TOBIASZ 2017-05-10 18:40
Tak. Jeżeli nie wyrazisz zgody na pracę 7 dni w tygodniu (oczywiście płatną) to Cie zwolnią.
4
Alicja 2017-05-11 12:03
@TOBIASZ, na jakim stanowisku można spotkać się z wymaganiami dyspozycyjności 7 dni w tygodniu? Czekamy na Twoją opinię.
Ja 2017-05-26 16:04
Panie Arku Mitura. Nie miales umowy bo piles i czesto miales kaca w pracy. Czego sie spodziewales? Piszesz glupoty na ludzi a zastanow sie i przypomnij jak bylo naprawde. Byles dobrym pracownikiem ale przez twoj problem z nadmiernym uzywaniem alkocholu zaprzepascil Pan swoją szanse. Przykro mi. Zycze powodzenia. Pozdrawiam
2
Robotnik 2017-05-26 20:15
Ja pracuje w Plastic Omnium Poznań juz 10 lat i nie narzekam, jedynie co to mogli by więcej płacić.
2
kandydat - nie zainteresowany.....już.... 2017-05-31 18:32
...praca lekka, byłem niedawno na spotkaniu informacyjnym i proponowano nam lakiernię albo produkcję.
Mieliśmy okazję sprawdzić zderzaki do lakierowania i wszystko było ok ale potem nam powiedziano że na lakiernię niestety bez podania powodu. Dziwne to dla mnie ale cóż...zarobki liche bo 2100 brutto 3 zmiany i 6/1. Generalnie nie polecam......
7
Były pracownik 2017-06-01 17:06
Hej . Tak można zrobić czyli się zwolnić ja tak zrobiłem ,ale wielu nie moze sobie pozwolic na przerwę miedzy jedna a druga pracą więc muszą zasuwać w Omnium więc gadanie jak Ci nie pasuje to sie zwolnij jest zagraniem ponizej kolan bo czemu to brygadzista ma sie nie zmienić zwłaszcza ten co czesto na to nie zasługuje żeby nim być . To tyle .
5
sdfwfwe 2017-06-20 21:28
Dokłanie, jeden z gorszych zakładów w Glwicach
7
Były pracownik PO 2017-06-24 17:00
Mało płacą, a NGK obok daje na start 3200 zł brutto. Ciężko będzie teraz o nowych jeleni w Plastic Omnium. Bardzo dobrze bo traktowanie tam było nieludzkie. Pozdrawiam.
7
Termit 2017-08-07 00:16
Nie polecam kalibrowania masztów, największe gówno jakie może być
Alicja 2017-08-08 18:43
@Były pracownik PO czy mógłbyś rozwinąć swoją myśl? Dlaczego uważasz, że pracownicy są nieludzko traktowani w Plastic Omnium Auto Sp. z o. o? Więcej szczegółów pozwoli zrozumieć innym forumowiczom twój punkt widzenia. Szczególnie w chwilach jak te, kiedy firma prowadzi rekrutacje na stanowisko księgowej i automatyka działu technicznego.
DaVWid 2017-08-22 18:44
zamierzam isc na spotkanie na stanowisko operatora wózka widłowego,czy ktos ma jakies zdanie na ten temat pracy i placy pozdrawiam!
Alicja 2017-08-22 19:24
Przyłączam się do prośby @Dawid, tak jak pisałam wcześniej, prosząc o rozwinięcie wypowiedzi użytkownika @byłypracownikPO. Na forum brakuje merytorycznych opinii dotyczących pracy w Plastic Omnium Auto Sp. z o. o, a jak widać są zainteresowani pracą tutaj.
1
OJEJEJ 2017-08-30 22:52
To dowiemy się ile się teraz tam zarabia czy będziecie się oczerniać ?
Alicja 2017-08-31 07:02
@OJEJEJ a brałeś może udział w rektutacji? Zastanawiam się, czy istnieje szansa, aby poznać warunki zatrudnienia podczas jej trwania?
Mamut 2017-09-09 23:20
Czy ktoś był na spotkaniu informacyjnym w piątek 8 września 2017 r. na godz. 14:00 w Plastic Omnium Auto Gliwice?

Jeśli tak - do jakich prac potrzebują pracowników i jakie są warunki/stawki?
Alicja 2017-09-10 10:14
Może w końcu poznalibyśmy merytoryczne rzeczy na temat Plastic Omnium Auto Sp. z o. o @mamut, jeśli ktoś by odpisał. Z poznaniem stawek, na pewno może być różnie bo firma może nie życzyć sobie ich upubliczniania albo może też być tak, że zależą one od doświadczenia zainteresowanych. Ktoś wie coś na ten temat, dołączam się do prośby?
Mamut 2017-09-15 16:30
Księżniczki z biura z firmy może w końcu odpiszą po koleżeńsku...
Prosimy o informacje.
On 2017-09-22 20:09
Przyjęli mnie na lakiernie, nie wymagają doświadczenia, proponują 2400 brutto na początek i miesięczne umowy próbne czy jakies tam. Zatrudnia mnie trekenwalder i Pani która mnie przyjmowała powinna zmienić zawód. Kompletnie nie wiedziała co się dzieje, nie radziła sobie z grupą. Nas sprawdzali z odpornością na stres a ona sama prawie nie raz miała ochotę uciec z sali gdy zaczęła się jąkać po moich pytaniach. Idę za parę dni do pracy, zobaczymy co z siebie dają. Dam wam znać.
ktos 2017-09-23 11:12
nie idż naprawdę szkoda czasu,słów itd - totalne dziadostwo i dno!
1
Zostaw swoją opinię o Plastic Omnium Auto Sp. z o. o - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastic Omnium Auto Sp. z o. o