GETBACK SA

Wrocław

Opinie o GETBACK SA

ala 2016-08-25 20:55:29
o prowizji z get back.
martyna 2016-08-27 16:34:54
Tak, szukają. Byłam na rozmowie w tym tygodniu, oferują całkiem fajne warunki.
2
antywindykator 2016-08-27 17:34:33
mało wiesz kolego, a raczej nic nie wiesz. dług? najpierw musi istnieć. a specjalnością getback są długi nieistniejące, do których getback dolicza jeszcze "koszty sądowe" - w sytuacji kiedy żaden sąd żadnych kosztów nigdy nie zasądził.
a potem pracownicy wydzwaniają i proponują spłatę 80% tego czego nie ma ale wg getback jest, to będzie święty spokój. takich oszustów (firmy, nie pracowników bowiem ci nie mają nic do gadania) trzeba piętnować i tępić z całą surowością prawa!
14
hary 2016-08-29 18:16:15
Nikt mający zasadny dług-nadający się do procedury sądowej- nie korzysta z usług takich szemranych firm. Jestem pewien,że 95% "spraw" jest właśnie takich. To są próby wyłudzenia !!!!
9
Sogon 2016-09-26 20:24:46
Witam,
Pracuje w duzej firmie windykacyjnej w Warszawie- ktora zostala zakupiona przez zagraniczną korporację. Wiec jak to bywa ze zmianamy jest zdecydowanie gorzej. Podaje emial jutuberr@wp.pl gdyby ktos szukal fajnego pracownika :-)
3
Coshi 2016-09-27 22:55:59
Stanowczo odradzam pracę w tej firmie - wyścig szczurów, wyliczanie przerw co do sekundy, stres, połączenia wpadające jedno za drugim, brak czasu na doprowadzenie spraw do końca, mierna pensja, nieadekwatna do osiąganych wyników. Może kiedyś przyjazna firma pracownikowi, ale teraz po sprzedaży firmy warunki beznadziejne - mobbing, zastraszanie, faworyzowanie męskiej części pracowników przez dyr. Dochodzi do tego, że ludzie mdleją przed komputerami, leżąc na podłodze, zanim ktoś zareaguje, bo każdy ma tyle pracy; sprawa omdleń pracowników zamiatana pod dywan, szepty po kuchniach, korytarzach czy wc na ten temat, szybko uciszane. Zaskoczenie ogromne, że jeszcze tam IP nikt nie posłał.
Gratulacje dla wszystkich, którzy nadal tam pracują, ale skoro nie mają innej alternatywy, szczerze współczuję.
Szczęśliwiec, który uwolnił się z tego obozu pracy za marne grosze :)
12
GETBACK SA 2016-09-30 16:25:00 [pracodawca]
Dziękujemy za pytanie. Biuro GetBack w Lublinie mieści się przy alei Wincentego Witosa 16. Naszym przyszłym pracownikom oferujemy umowę o pracę, a do tego atrakcyjny system premiowy. Stawki wynagrodzenia są, jak w każdym przypadku, dostosowane do zakresu zadań i odpowiedzialności na danym stanowisku oraz kwalifikacji i doświadczenia kandydata. O warunkach zatrudnienia kandydaci informowani są na etapie procesu rekrutacyjnego.
1
GETBACK SA 2016-09-30 16:34:27 [pracodawca]
Dziękujemy za komentarz. Gratulacje dla naszych pracowników są jak najbardziej uzasadnione – jesteśmy z nich dumni za cały wkład w pracę firmy ;) W GetBack oferujemy konkurencyjne wynagrodzenie i premie wynikowe oraz uznaniowe, a także różnego rodzaju nagrody. Posiadamy szeroki i bogaty system motywacyjny. Nie mamy i nie mieliśmy dotąd zgłoszeń mobbingu. Sprawa omdlenia jednego z pracowników faktycznie miała miejsce i była dla nas bardzo przykra - jednak była jednorazowym zdarzeniem losowym, wynikała z osobistych problemów zdrowotnych tego pracownika. Pogotowie zostało wezwane od razu, a liderka zespołu po kilku dniach odwiedziła pracownika w szpitalu. Zaznaczamy też, że w GetBack zatrudniamy obecnie więcej kobiet niż mężczyzn – Wiceprezesem Zarządu także została niedawno kobieta, co przeczy zarzutowi faworyzowania męskiej części kadry. Zapraszamy więc do pracy w GetBack wszystkich, którzy pragną rozwijać się zawodowo w przyjaznej atmosferze i za godziwe wynagrodzenie.
1
GETBACK SA 2016-09-30 16:37:10 [pracodawca]
Dziękujemy za pytanie. Wynagrodzenie naszych pracowników jest adekwatne do ich doświadczenia, umiejętności, a także funkcji, jaką pełnią w firmie. W ogłoszeniach o pracę rzetelnie wymieniamy zakres obowiązków i kwalifikacje, których oczekujemy od kandydatów na dane stanowisko.
1
Viki 2016-10-01 14:46:22
Victorialolo@interia.pl
antywindykator 2016-10-01 16:19:45
na dobry początek to wy przestańcie ludzi oszukiwać i robić z nich idiotów - do których dzwonicie; a i pracowników także
7
roj 2016-10-10 12:59:33
Może ktoś się wypowiedzieć o stanowisku: Młodszy Specjalista ds. Weryfikacji Danych?
joli 2016-10-10 18:03:47
Młodszy Specjalista ds. Weryfikacji Danych, ktoś może się wypowiedziec?
karol 2016-10-11 23:03:47
Młodszy Specjalista ds. Weryfikacji Danych
halooo ktoś coś?
GETBACK SA 2016-10-12 11:20:58 [pracodawca]
Dziękujemy za zainteresowanie stanowiskiem Młodszy specjalista ds. weryfikacji danych. Zachęcamy do aplikowania! Szczegółowy opis stanowiska znajduje się pod tym linkiem: https://getbacksa.pl/portfolio_page/mlodszy-specjalista-ds-weryfikacji-danych-2/. Do zobaczenia na rozmowie kwalifikacyjnej ;-)
GETBACK SA 2016-10-12 17:52:43 [pracodawca]
Zalet pracy w GetBack jest wiele, pozwolimy sobie wymienić tu jedynie kilka: stabilne zatrudnienie, atrakcyjny system wynagrodzeń i system motywacyjny, prywatną opiekę medyczną, grupowe ubezpieczenie na życie, a także możliwość uzyskania karty sportowej. Zapewniamy integrację zespołu – cyklicznie bawimy się na wspólnych imprezach firmowych. Dla pracowników Call Center każdego dnia szykujemy pyszne śniadania, a dodatkowo okazjonalnie urządzamy „słodkie poniedziałki” i „owocowe środy”. Nasi pracownicy to doceniają – z wewnętrznych ankiet wynika, że aż 93% z nich jest zadowolonych z pracy w GetBack, a 85% poleciłoby GetBack jako pracodawcę swoim znajomym i rodzinie. Więcej szczegółów można znaleźć w zakładce „Pracuj z nami!” na górze tej strony. Zapraszamy więc do aplikowania!
GETBACK SA 2016-10-13 16:21:23 [pracodawca]
Zapewniamy, że wynagrodzenie dla naszych Pracowników zawsze jest wypłacane w terminie. Zapraszamy!
GETBACK SA 2016-10-13 16:24:12 [pracodawca]
Dziękujemy za pozytywne opinie na temat naszej firmy. Potwierdzamy, że inwestujemy w naszych pracowników poprzez bogate szkolenia wewnętrzne i programy rozwojowe. Stawiamy jasno określone cele i zadania, budowane w oparciu o metodę SMART. Warto też wspomnieć, że realizujemy profesjonalny program mentoringowy – „od mentee do mentora” – którego celem jest długofalowy rozwój naszych pracowników. Wszystkim zainteresowanym tematem szkoleń w GetBack polecamy wywiad z koordynator działu szkoleń Natalią Dudek, który znajduje się na naszej stronie internetowej: https://getbacksa.pl/kariera/.
Krogulec 2016-10-14 23:22:06
GetLost zatrudnił chyba jakiegoś specjalistę od PijaRu. Zmieńcie go, w końcu z łatwością wymieniacie pracowników bo nimi się nie interesujecie i macie gdzieś. Najlepszy przykład to omdlonko i komentarz pani z HR z ciekawym kolorem łba "tak zawsze tutaj leży"???
10
Nostradamus 2016-10-15 09:32:26
Szczerze odradzam pracę w tym getto :D Pomijam fakt zajmowania dyrektorskich stanowisk przez osoby skrajnie niekompetentne, zachowujące się gorzej niż źle, pomijam fakt wszechobecnego mobbingu i przygnębiającego otoczenia i faworyzowania liderek, które nie potrafią odróżnić dłużnika od wierzyciela (co najlepsze ich dyro łazi po firmie i krzyczy do każdego, że to jego „dz***i” i „pieski” – ciekawe czy to wiedza)
Odradzam bo tylko patrzeć aż Getto spektakularnie ogłosi upadłość :D :D :D
Puszczają obligacje jak popierdzieleni, bo brakuje na wypłaty nawet! To cud, że są terminowe (jeszcze), ale kiedyś wypłacane były kilka dni przed końcem miesiąca, a teraz przy ostatniej paczce przelewów.
Dlatego obcinają na premiach – wystarczy jedna zła rozmowa i koniec, ładna wypłata to marzenie.
Od września Getto pożyczyło (w obligacjach i kredytach) ponad ĆWIERĆ MILIARDA ZŁOTYCH. A to po to, by spłacać inne długi. A tu już niedaleko do pętluni zadłużenia :D :D :D :D :D :D :D i będzie przyganiał kocioł garnkowi, HAHAHAHAHAHA
Więc bajki o stabilnym zatrudnieniu włóżcie sobie między półki :D Jak będzie likwidacja, to pracownik może zostać zapamiętany u innych jako ten, który przyłożył do tego cegiełkę :D hAHAHAHAH
14
ksks 2016-10-19 13:00:39
Pewnie można :) Tylko co 3 miesiące ponawiają to ogłoszenie więc widać, że stałej pracy tam raczej nie ma. Chcesz ryzykować i potem mieć problemy ze znalezieniem pracy to szerokiej drogi.
Ja żałuję, że poszłam tam pracować bo poxniej bardzo długo zsukałam nowej pracy. w jednym miejscu to mi wprost powiedzieli coś wstylu no ale getback i pracy tam nie dostałam :((( niektorzy moi znajomi podobnie
po prostu getback w karierze zawodowej jest to kula u nogi przezskadzajaca innym pracodawcą
7
;] 2016-10-25 15:34:02
Pie..:) ja zmieniając pracę, zaraz po rozmowie w innej firmie od razu dostałem stanowisko na które aplikowałem
1
Były pracownik GB 2016-10-27 01:43:39
"Szanowne" Panie z GB dział HR. Przy najniższych stanowiskach typu negocjator telefoniczny, specjalista ds. wyszukiwania danych, specjalista ds. administracyjnych może warto wspomnieć jak duża rotacja jest na tych stanowiskach? Czy umowa zostanie przedłużona, pracownik dowiaduje się na dzień przed. Jeśli nie, ostatniego dnia pracy pokazuje mu się drzwi. (To nie przenośnia)
Śmieszne są ankiety robione cyklicznie przez dział HR. Wynika z nich, że 85%-90% pracowników jest zadowolona z firmy... To by się zgadzało tylko proporcje nie te.
Ja na szczęście współpracę z GB mam za sobą. Innym nie polecam.
Z niewątpliwych plusów są na pewno umowy o pracę... na czas określony. Umowa na czas nieokreślony w GB oczywiście jest możliwa, ale oprócz kwalifikacji wymagana jest ponadprzeciętna umiejętność lizania wiadomych części ciała dyrektorom operacyjnym.
Reasumując, pracodawca jak na na krajowy rynek pracy, dobry. Omijać tylko szerokim łukiem działy cc (negocjator, wyszukiwanie danych, lider tych że działów)
7
Ciekawe... 2016-10-27 19:12:20
Czy to prawda, że we Wrocławiu nie będzie żadnego działu poza Call Center? Ponoć wszystko inne ma być w Warszawie i już ludzie dostają propozycje nie do odrzucenia, czyli albo Wawa albo dobranoc. To chyba prawda, bo ciekawe stanowiska w ramach rekrutacji widać na stronie GetBacku w Warszawie, a we Wrocławiu jakieś guzik warte prace...

Oj GetBacku, a tak się dobrze zapowiadałeś...
2
mariusz 2016-10-28 23:50:20
ja dostałem prace w Wawie. Zrezygnowałem z dotychczasowej w kancelarii
ktos 2016-10-29 09:56:40
Mariusz mozesz napisać jaka to kanceleria i dlaczego zdecydowales sie zmienic? Moj mail: pawel1986elo@interia.pl . Sam dostalem prace w kancelarii i zastanawiam sie czy to ta sama :)
Kamil 2016-10-29 15:15:53
Mariusz a z jakiej kancelarii zrezygnowałeś i dlaczego? Napisz na maila: kamil.adamski111@onet.pl
Ja dostałem właśnie pracę w kancelarii i jestem ciekawy czy to ta sama :)
koala 2016-10-31 20:18:45
ja pracuję w cc we Wrocławiu i przychodza caly czas nowi ludzie do pracy w innych departamentach, to chyba plotka jakas
2
hopek 2016-11-01 20:46:25
Ja swojego czasu pracowałem w cc w Wawie. U Was też jest tak wielka rotacja pracowników? Tutaj to była katastrofa. Ludzie, albo sami zmieniali pracę (co nie jest trudne w stolicy, mniej od GetBack to płacą już tylko spółki śmiecie typu Call Center S.A. itp). Jedyne co dobrze wspominam to imprezy integracyjne (Chociaż też nie do końca bo na każdej było co najmniej dwóch "pupili" szanownej kadry dyrektorskiej. Trzeba było cały czas się pilnować, co i komu się mówi). Z plotek słyszałem, że u Was w centrali jest jeszcze gorzej.
3
GetOut 2016-11-02 15:54:58
We Wrocławiu jest jeszcze gorzej. Ciągłe zmiany i wyrzucania dla pokazu. Krążą coraz poważniejsze plotki o tym, że cała firma w Warszawie skupiona zostanie. Ludzie się boją we Wrocławiu.
6
Miguel 2016-11-07 07:21:10
Opowiem wam baśń... Przyszła dobra rada w odwiedziny.. I rzekła.... Kancelaria... Kierowniczki i ich ulubieńcy .. Czyli równi i rowniejsi? Czy któraś z kierowniczek słyszała o tzw. Organizacji czasu pracy? O Piramidzie Maslova? A może czas na zmiany? I jeszcze jedno nauczyć proszę kultury ludzi którzy dzwonią aby przeprowadzić pierwszą rozmowę kwalifikacyjną via telefon.. Nie dość że nie mają pojęcia o przepisach dotyczących zagadnienia o którym mowią to jeszcze brak kulturalnego zachowania względem rozmówcy.. Praca Nie... Dziękuję postoję.. No chyba że to tylko bajki
Starszy Expert 2016-11-07 11:42:56
Szanowny Get back może wyjasnicie dołącz ego na tym samym stanowisku w kancelarii są róże kwoty wynagrodzenia?
GETBACK SA 2016-11-07 17:14:37 [pracodawca]
Znakomita większość naszych pracowników przedłuża po okresie próbnym współpracę z GetBack i jest z niej zadowolona. Rotacja na wspomnianych stanowiskach nie przekracza kilkunastu procent, a w przypadku specjalisty ds. administracyjnych – sięga zaledwie 8%. Informację zwrotną po okresie próbnym i decyzję ws. przedłużenia współpracy pracownicy otrzymują od bezpośrednich przełożonych w uzgodnionym terminie.
GETBACK SA 2016-11-07 17:21:29 [pracodawca]
Spółka GetBack nie planuje zmniejszać zatrudnienia ani likwidować oddziału we Wrocławiu. Rozwijamy się dynamicznie w każdej lokalizacji, zarówno we Wrocławiu, jak i Warszawie, Lublinie oraz całej Polsce. Rekrutujemy obecnie na 8 stanowisk we Wrocławiu, 24 w Warszawie i 3 w Lublinie (w tym mamy czasem zapotrzebowanie na kilka osób w ramach jednego stanowiska), poszukujemy też ponad 50 doradców mobilnych. Wszystkich zainteresowanych pracą w GetBack zapraszamy do udziału w rozmowach kwalifikacyjnych. Nasi pracownicy chętnie opowiedzą o firmie i przybliżą warunki zatrudnienia, a do tego, w przeciwieństwie do obecnych tu krytyków, przedstawią się z imienia i nazwiska ;-)
ByłyPracownik GB 2016-11-08 00:42:20
Tak tylko Ci co będą opowiadać to są już stali pracownicy zatrudnieni po znajomości. To czy jakiś dział czy oddział będą likwidować to zarówno pracownicy jak i dział HR dowiadują się w ostatniej chwili tak aby do końca wycisnąć z pracowników ile się da. No chyba, że się mylę. Nikt po znajomości pracy nie dostaje. Z wyżej wymienionego stanowiska mł. specjalista ds weryfikacji danych, siostra koordynatora Pani Sylwii M. pracy po znajomości nie dostała ;)
Co do terminu przedłużenia umowy to fakt. Jest to "uzgodniony termin" - Piękne pojęcie nie mówiące nic. W praktyce oznaczające wyczekiwanie do ostatniego dnia.
Następnie, zdanie "Rotacja na wspomnianych stanowiskach nie przekracza kilkunastu procent" jest po prostu czystym kłamstwem. Nie wiem czy osoba pisząca takie rzeczy ma jakiekolwiek sumienie. Tak kłamać i brać za to pieniądze... cóż nie moja sprawa, każdy żyje po swojemu.
Na zakończenie pozwolę sobie przytoczyć przeróbkę piosenki kabaretu Otto, mojego autorstwa jaka powstała swojego czasu w cc Warszawa. "Jak pół litra które się skończyło tak jak kocham Cię, jak dziewczyny z getback dział HR tak jak kocham Cię..."
P.S.
Serwis ten służy do wystawiania opinii, aby ustrzec nowe, w większości młode osoby przed nieuczciwymi praktykami ze stron pracodawców, co też uczyniłem. Z tego co zauważyłem nie jest to moje odosobnione zdanie. Dziwne, że jedyne osoby, które wyrażają się pochlebnie to właśnie dział HR.
Pozdrawiam serdecznie, tym bardziej, że z spółką nie mam już i nigdy nie będę miał nic do czynienia. (Chyba, że kiedyś w przyszłości od strony klienta :)
8
GETBACK SA 2016-11-08 16:25:41 [pracodawca]
Wynagrodzenie naszych pracowników uzależnione jest od wielu czynników, w tym od: stanowiska, lokalizacji biura, doświadczenia pracownika, jego stażu pracy, poziomu kompetencji czy też poziomu realizacji wskaźników określonych w naszych wewnętrznych dokumentach i procedurach (np. w Modelu Awansów i Ścieżek Kariery).
Zaskakujące 2016-11-14 15:38:11
Czemu poznikało wiele komentarzy, które stawiały tę żenującą spółkę na złym świetle???
getBACK komuś podpłacił?
6
Monika 2016-11-15 11:17:33
Witam proszę o maila zwrotnego w sprawie pracy jeżeli akualne

Monika.Magdalena.nosek@gmail.com
Say no to getback! 2016-11-21 12:25:06
I znowu znikają niekorzystne komentarze dla getta...

Jak mamy przestrzec uczciwych ludzi przed pracą w tym miejscu? Przez uprzedmiotowieniem ich? Przed lekceważeniem i wystawianiem na pośmiewisko? Jak możemy pomóc dokonać ludziom wyboru, który w CV nie będzie wilczym biletem?

4
Nie pracuj w Getback 2016-11-22 05:51:44
Usuwają komentarze.. Ale prawda i tak jest znana...
2
GETBACK SA 2016-11-22 12:42:38 [pracodawca]
Jesteśmy wdzięczni za wszystkie opinie na temat naszej firmy, zarówno pozytywne, jak i negatywne. Cenimy sobie wszelkie uwagi i poważnie podchodzimy do zgłaszanych zastrzeżeń, o ile są one merytorycznie wartościowe. Niestety część komentarzy zawiera obraźliwe i krzywdzące sformułowania pod adresem pracowników GetBack. Komentarze takie są niedopuszczalne z punktu widzenia zarówno regulaminu serwisu GoWork, jak i ogólnie przyjętych zasad społecznych, dlatego też są usuwane za zgodą i wiedzą administratora. Zachęcamy do wyrażania opinii w sposób, który nie będzie naruszał niczyich dóbr osobistych i dobrych obyczajów.
3
antywindykator 2016-11-27 13:56:57
najpierw to wy - getBack - nie naruszajcie dóbr innych osób i dobrych obyczajów. a przede wszystkim - dowiedzcie się co to znaczy poszanowanie człowieka. zarówno pracownika, jak i dłużnika, a także i rzekomego "dłużnika", albowiem to co wyczyniacie to przechodzi ludzkie pojęcie; wami powinien zająć się prokurator
2
szukam lepszej pracy :) 2016-11-28 21:34:04
mar.flo@poczta.fm
anna szul 2016-11-30 19:30:24
Get back w Szczecinie gdzie się mieści?
Taka prawda 2016-12-01 13:26:11
Jeżeli macie taki brak szacunku do pracowników, to zacznijcie chociaż traktować pracowników zgodnie z kodeksem pracy. Traktujecie pracowników jak śmieci, wyrzucacie każdego dla własnej zachcianki, robicie sobie prywatny i eksperymenty z ludźmi. Przestańcie tak robić, to ludzi będą pisać pozytywne opinie, i nie będziecie musieli płacić gowork za usuwanie opinii.
1
Przyszły pracownik 2016-12-01 19:25:19
Chciałem się przenieść do GetBack, ale widzę że coraz więcej negatywnych opinii krąży wokół tej firmy. I trochę dziwnie firma się tu broni, pewnie gdyby nie było tak źle, to nie pojawiłoby się aż tyle negatywnych opinii i nie musieliby specjalnie do tego człowieka zatrudniać. Obecnie pracuję w stabilnej firmie, w GetBack obawiam się tej rotacji pracowników, która panuje w tej firmie - czy faktycznie tak jest jak wszyscy mówią, że są zwolnienia pod byle pretekstem? Może ktoś napisać jakąś nową opinie? Szukam czegoś stabilnego, a nie chcę trafić na firmę, gdzie będę myślał że z dnia na dzień mogę dostać wypowiedzenie przez kaprysy przełożonych. Ktoś coś napiszę więcej?
gbbyło 2016-12-02 01:49:47
Brak szacunku dla ludzi!!!!!!
Idź, do odważnych świat należy xD 2016-12-02 19:31:24
Likwidacja kilku działów w ciągu 3 miesięcy, odejścia wielu ważnych osób w ciągu kilku ostatnich miesięcy... Powodzenia :)
Marek 2016-12-03 10:59:12
Idź tylko jeśli musisz, ale w międzyczasie szukaj czegoś innego. Jeśli masz stabilne zatrudnienie, omijaj jak ognia.
Współpraca tam jest na okres max 13 miesięcy (3 umowa zlecenie, 6+6 umowa na czas określony), z czego większość osób wylatuje po okresie próbnym na zleceniu.
Panie z HR publikują te bzdury na podstawie ankiet, które pracownicy wypełniają niby anonimowo, ale na swoich stanowiskach komputerowych, zalogowani pod swoim imieniem i nazwiskiem. Zresztą muszą bo doskonale wiedzą, że same też są do wymiany. Atmosfera zastraszenia nie przedłużeniem umowy też się ich tyczy. To jest jedyna rzecz w firmie, która równo tyczy się każdego.
Zresztą sam się możesz przekonać. Jeśli uda Ci się wytrzymać dłużej jak 6 miesięcy to sam zobaczysz, że po pół roku są same nowe twarze :)
były pracownik 2016-12-03 13:01:27
Miałem wykształcenie , doświadczenie i ciągle byłem tylko poklepywany po ramieniu i obiecywano mi podwyżkę... ta firma to żenada... prędzej czy później każdy pracownik ucieknie bo nikt waszych obiecywanek o awansie i podwyżce do garnka nie włoży!
Zostaw swoją opinię o GETBACK SA - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GETBACK SA