Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o getBACK

Pracowałeś w firmie getBACK i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
giekar - 2015-05-10 19:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To nie jest opinia o pracodawcy, ale na ten czas opinia o firmie. Przykro mi to pisać, ale jak ludzie z zarządu i nadzoru (ależ to są życiorysy !) są w stanie tolerować takie zachowanie pracowników firmy na zewnątrz ? Ta polska firma nie powinna istnieć pod taką niepolską nazwą. Chyba jakiś sąd zatwierdził firmę niezgodnie z naszym polskim prawem. ... i co teraz szaleją ? !!!.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-05-10 20:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Osoby zarządzające poszczególnymi obszarami nie mają odpowiednich kwalifikacji by to robić, dodatkowo w małych pomieszczeniach poupychali ludzi tak, że ciężko przejść pomiędzy stanowisami pracy, tak aby kogoś nie szturchnąć łokciem
zdjecie uzytkownika
get baw - 2015-05-11 14:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [giekar - 2015-05-10 19:16:03]:
a o co chodzi ?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-05-12 20:18:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [yoko-kumaki - 2015-05-08 14:33:24]:
nie wypowiadaj się ignorancie jak nie znasz człowieka. Jeżeli dla Ciebie 14 lat stażu w windykacji, 8 lat na stanowisku kierowniczym, licencja detektywa od 7 lat to brak doświadczenia to pochwal się swoim.A może to Ty aplikuj na nowego Dyrektora skoro się na tym znasz?
zdjecie uzytkownika
spokoloko - 2015-05-13 19:27:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-05-12 20:18:09]:
A jest jakiś konkretny powód , że PB musiał odejść? Wie ktoś coś na ten temat?
zdjecie uzytkownika
KARO - 2015-05-13 20:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chce ktoś zarobić kasę i ma świadomośc że nie zarobi na siedzeniu i narzekaniu że trzeb apracować to jest to idelana praca- wyciągam 3- tys miesięcznie bez spin:)
zdjecie uzytkownika
słuchawka - 2015-05-14 13:03:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Babcia - 2015-04-13 11:15:54]:
na słuchawkach zarabia się 2300 podstawa plus premie:)
wiec na debilach którzy nie potrafią się wywiązać ze swojego zobowiązania da się super zarobić:)
zdjecie uzytkownika
KAZIU - 2015-05-14 18:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Mateusz - 2015-04-10 17:59:44]:
ŚWIETA PRAWDA -DZWONIA O 6 RANO - -NIE SZNUJA LUDZIA TYLKO DZWONIA KALWARYJSKIE DZIADY -NON STOP-CO TO ZA FIRMA -SKANDAL
zdjecie uzytkownika
gggg - 2015-05-17 14:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
podajesz kwote brutto a premie moga ci upierwdolic za byle gonwo. Rezultat taki ze NA PEWMO na reke dostaniesz okolo tysiscsiedemset.
zdjecie uzytkownika
ziom - 2015-05-17 15:48:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podaj jeden przyklad kiedy komus obcieli lub zabrali premie lgarzu.
zdjecie uzytkownika
opinion - 2015-05-18 21:41:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziwne...Firma GetBack słyszałem, że zatrudnia na umowę o pracę na czas nieokreślony? To widzę że firma pełna idiotów? Kto zna dobrze przepisy kodeksu pracy, nieźle wyru...firmę na zwolnienia lewe:D
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-05-20 20:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [KARO - 2015-05-13 20:43:39]:
bo był za dobry jak na GB, teraz czyszczą po ludziach z klasą, wiedzą, doświadczeniem. Na podium za to małolaty bez praktyki, wiedzy i umiejętności. To Ci co znają windykacje z komiksów, a nie z praktyki. Klękajcie Narody....
zdjecie uzytkownika
yyy - 2015-05-20 22:19:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-05-20 20:35:34]:
bo się dogadali z krukolandią, nie wypada aby takie korpo podbierały sobie pracowników, przecież razem interesy robią:), zwalniają wg klucza - jesteś z krukolandii - dziękujemy, najpierw Dyrektor, później KR a teraz terenowi pójdą pod młotek. A miało być tak cudownie, a będzie jak zwykle :( jak to mówią "Kruk Krukowi oka nie wykole", a Wy robole na bezrobocie .....
zdjecie uzytkownika
Nękana - 2015-05-21 14:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Ja od miesiąca mam problem z tą firmą. Dzwonią do mnie o 6 rano. Pytają się mnie o jakiegoś chłopaka którego nawet nie znam i czy mogę mu przekazać by się odezwał do nich ja im tłumacze że nie znam tej osoby a oni swoje i się rozłączają. Sytuacja powtarza się raz lub dwa na tydzień. Ostatnio dzwoni do mnie kolejny Pajac z tej windykacji i natrętnie mi gada bym dała daną osobę do telefonu. Powiedziałam że nie znam tej osoby i sobie nie życzę takich telefonów to ten koleś stwierdził że to nie jest "koncert życzeń". Zero szacunku i brak kultury osobistej to u nich jest na pierwszym miejscu. Ludzie nie dajcie się!! Tam same downy bez szkoły pracują a na chamskie zachowanie to chyba szkolenie przechodzą. Ja nie mam zadłużenia a dzwonią do mnie w kogoś obcej sprawie twierdząc że ja sama podałam im numer. ŻAŁOSNE!!
zdjecie uzytkownika
gun - 2015-05-22 08:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To który KR poleciał z terenu? Obaj dostali się do pracy z poleceń PB, czy obaj stracą pracę, czy tylko krukowy?
zdjecie uzytkownika
Abc - 2015-05-22 11:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiadomość nieoficjalna choć z pewnego źródła...
Pan Czarnecki centralizuje swe biznesy w.... STOLICY.
Za chwile waszą firme przeniosą do Warszawki więc spora część albo zmieni swoje miejsce zamieszkania albo poszuka innego zajęcia.
zdjecie uzytkownika
Były "W" - 2015-05-23 16:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Strzeż ich Panie przed tą firmą bo Ci ci tutaj przyjdą nie wiedzą co czynią. Arogancja i 0 (słownie zero) szacunku i takiego ludzkiego podejścia i spojrzenia na pracownika (podwładnego). Nigdy więcej, za żadne pieniądze. Jeszcze czegoś takiego nie widziałem, a trochę już przeżyłem.
zdjecie uzytkownika
ZaSzybkiZaWsciekly - 2015-05-24 21:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [spokoloko - 2015-05-13 19:27:44]:
Z tego samego powodu co DW (byly KR, który bez dyrektora sam trzymał dział), a uprzednio kilku innych kierowników i/lub dyrektorów. W tej firmie jest po prostu taka polityka. Firma jest niestety nastawiona na szybki, duży zysk przy jednorazowym strzale, żadne proponowane długofalowe rozwiązania i projekty z zakresu zarządzania ludźmi tudzież odzyskiwania długów nie mają racji bytu. Najlepiej być windykacyjnym omnibusem i geniuszem i codziennie proponować pomysły i rozwiązania, które w CIĄGU 24H mają przynieść miliony odzysku. I tak jest codziennie, po miesiącu wywalasz się z pomysłów, bo już wszystko, co mogło wejść to weszło, po czym dostajesz info, że za mało się starasz.. A między wierszami można już wyczuć info, że najlepiej po powrocie do domu wchodź na portale i szukaj pracy... Nikogo nie obchodzi to, że jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w procedurach i dokumentach, że poza siedzeniem i wymyślaniem koła od nowa próbujesz ustabilizować funkcjonowanie nowych procesów przy jednoczesnym zachowaniu płynności obecnych, i że gdybyś się za to nie zabrał to wszystko by się rozbiło jak tupolew o brzozę.... Oni potrzebują cudotwórców, nie pracowników. Najlepiej kogoś w typie Mojżesza, który stuknie laską i rozstąpią się wody windykacji i ukażą rajską wyspę z całymi jej bogactwami na wyciągnięcie ręki, zamiast specjalisty od budowania łodzi, by spokojnie ale pewnie to morze przepłynąć. Pominę już nawet fakt tzw. układów i układzików - żeby coś załatwić z działem, który jest od tego, by słuchać, przyjmować na coś zlecenie i te zlecenie wykonać (typu program, aplikacja, raporty) musisz mieć z nim DOBRY UKŁAD. Szef tego działu musi Cię LUBIĆ i musisz mu lizać d.... tak długo, aż Cię nie POLUBI, inaczej cały czas będziesz słyszeć, że nie teraz, że dużo roboty, że dużo projektów, że nie ma gościa, który jest za to odpowiedzialny, że nie można tak o sobie wejść z ulicy i chcieć czegoś bo na wszystko są procedury, podczas gdy dobra psiapsióła wchodzi i po 10 min i wylaniu z siebie, czego potrzebuje, dostaje info, że jutro będzie gotowe... Do tego wszystkiego dochodzi specyficzny człek z Zarządu (na szczęście już nie pracujący), który wymaga od Ciebie rzeczy rodem z filmów Sci-Fi i jest święcie przekonany o słuszności swojej racji, a każda racjonalna próba wytłumaczenia braku zasadności takiego żądania pod kątem opłacalności i zysku kończy się stwierdzeniem, że na Twoje miejsce jest już 100 innych i walą drzwiami i oknami. Dyrektor drący się na środku CC na Kierownika CC przy wszystkich NT i podważający jego kompetencje? Standard. Dokumenty, faktury, umowy, zwolnienia L4 giną w czarnej dziurze, nikt nie wie co nikt nie wie gdzie. Podsumowując - szkoda czasu jeżeli planujesz zostawić swoją obecną firmę i przejść, niezależnie od stanowiska, na które się aplikuje. Stabilność zatrudnienia - żadna. Załamanie nerwowe i depresja - gwarantowane. Praca po 11-12h - w pakiecie (no bo przecież są rzeczy, które trzeba zrobić dzisiaj na już i na teraz, bo po co było słuchać miesiąc temu, że trzeba się tym zająć bo za miesiąc będzie problem?)Stawkę dostaniesz nie najgorszą, do tego na wyższych stanowiskach pakiet auto + tel + laptop i MOŻE własne biurko, o ile ktoś pomyśli, że trzeba zamówić bo akurat nie ma na stanie (ale nie licz na osobny gabinet, tam w 16m2 pokoiku siedzi po 6-7 ludzi), popracujesz na umowie próbnej 3 miesiące i będziesz szukał czegoś innego, bo nie przedłużą umowy a przecież tyle zrobiłeś i tak się starałeś. Na szczęście inne firmy z branży windykacyjnej mają pojęcie, co się tutaj dzieje, więc nie trzeba się za gęsto zakopywać w wytłumaczenia, czemu już nie pracujesz. Nawet przestali o to pytać. Jeżeli ktoś jeszcze nie wkręcony w matnię i nie wyniszczony psychicznie i fizycznie jeszcze tam siedzi i planuje zostać, proponuję ruszyć temat związku zawodowego, bo po ostatnich 6 miesiącach widać, że go tam brakuje i to bardzo. Umowa na nieokreślony, problem ze zwolnieniem?? NO PROBLEM!! Lecimy do prawników, zaraz znajdą coś, aby wyjść na tarczy aby Kowalski nie mógł za bardzo powalczyć przed sądem pracy - jakaś relokacja, ktoś coś? Wrocław - Rumunia? Proszę bardzo. W tej firmie piątek (i na dodatek koniec miesiąca) jest najmniej wyczekiwanym dniem przez pracowników, ciekawe czemu? Mam nadzieję, że to pomoże w podjęciu decyzji, czy warto.
zdjecie uzytkownika
gun - 2015-05-24 22:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ten człek z Zarządu jeszcze jest, czy w końcu zrezygnował i ma się ku lepszemu?
zdjecie uzytkownika
Józef - 2015-05-25 07:39:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni państwo nazwanie dłużnika [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chcącego spłacać zadłużenie , bez wyroku sądowego , jest arogancją i potwarzą , wrednym pomówieniem . Chciałbym dokończyć myśl której mi nie dano dokończyć , przez ordynarne rozłączenie rozmowy , a więc : życzę wam rodzinnych tragedii , abyście się dowiedzieli co to znaczy leczyć się bez pieniędzy .sa
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2015-05-26 11:48:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Abc - 2015-05-22 11:27:10]:
firma nie jest przeniesiona tylko druga siedziba powstała- to się nazywa rozwój:) w Rumuni też jest oddział:)
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-05-26 13:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Babcia - 2015-04-13 11:15:54]:
nalezy placic swoje dlugiu pozniej narzekac... biedni dliuznicy.... co te firmy windykacyjne od nich chca? dłuznik = oszust nie oddaje pieniedzy ktoe pozyczyl z banku lub nie oplacil za korzystana usluge .... na firmy narzekaja windykacyjne tylko dluznicy dlatego komentarze tutaj nie sa obiektywne :)
zdjecie uzytkownika
robertson - 2015-05-27 15:58:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spokoloko - 2015-05-13 19:27:44]:
Cwaniak jakieś barany u was pracują, wykupiłem telefon z nowym numerem i zarzucają mnie smsami o zwrot jakiejś kasy której nikomu nie jestem winien, nadają z różnych numerów tel.Szykuję się do podania sprawy do sądu, to się chyba nazywa skalting czy jakoś tak.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja to gorzej niż spowiedź, chcą o Tobie wiedzieć wszystko, jeśli dobrze bajerujesz i masz dobrą gadkę - a o to chodzi potem w wydzwanianiu do ludzi, prace masz... Jak umiesz kłamać w żywe oczy to się nadajesz bo przez telefon będziesz robić to samo.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
abtrueint - 2015-05-27 16:13:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dpo mnie tez dzwonili... ale ja faktycznie miałem dług - i w sumie rozłożyli mi go, spłaciłem i już (nie był jakiś wysoki). w sumie bez przebojów
zdjecie uzytkownika
sener - 2015-05-27 23:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem właśnie czy się zatrudniać w takiej firmie bo ogłoszeń niby jest bardzo dużo, ale tak jak wszyscy mówią, klienci są bardzo zdystansowani do pracowników, żeby nie powiedzieć nawet, że są negatywnie nastawieni. Ciekaw jestem jak wy sobie dajecie radę w tej pracy pod względem psychicznym, bo to mnie nurtuje właśnie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie getBACK

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy getBACK?
Zadaj pytanie
alert