GETBACK SA

Wrocław

Opinie o GETBACK SA

robol 2017-03-17 10:53
Wiadomość dla chętnych do pracy na słuchawkach : są obowiązkowe 2 soboty pracujące w miesiącu , o tym w ogłoszeniach zapominają niby wspomnieć. Nie masz życia osobistego, nie wiesz co robić w weekendy , żona Cię wkurza lub dziecko męczy ? Praca idealna dla Ciebie ! :(
5
Lila 2017-03-17 12:50
Na jakim stanowisku pracowalas? To co piszesz wydaje się jak opis pracy w gułagu...
3
Kasia 2017-03-18 20:30
Ciężko opisać słowami co się dzieje na CC w tej firmie. W Warszawie mówi się kołchoz :) Ciężko znaleźć jakieś plusy pracy tam. Może to, że nie trzeba spać z głową na drewnianym klocku.
3
pracownik 2017-03-20 18:06
Praca w tej firmie na cc jest bardzo stresująca.
I nie chodzi o stres w kontakcie z dłużnikami. Tu sprawa jest poważniejsza. Głównym źródłem stresu są zwykle bezpośredni przełożeni. To osoby od niedawna pracujące, chcące się wykazać i wcielające w życie typowy terror i zastraszanie pracowników w różnej formie.
Zmiana atmosfery w ostatnim czasie jest bardzo widoczna, a to niestety przekłada się również w dużej mierze na niższe zyski firmy. Wielu pozytywnych i optymistycznych pracowników, lubiących swoją pracę i mocno w nią zaangażowanych teraz jest gnębionych. Wszechobecny stres powoduje u pracowników lęk przed pójściem do pracy, spadek efektywności i różne dolegliwości zdrowotne . Połowa zespołu na zwolnieniu lekarskim to nie epidemia, to złe zarządzanie !
Kto ma możliwość rzuca sam wypowiedzenie, komu się udało przechodzi do innego działu licząc na "normalnego" przełożonego. Reszta pracuje w poczuciu strachu przed różnymi wyimaiganymi zarzutami i widmem zwolnienia.
Pracodawco - czy na pewno wiesz jak zarządzają liderzy ?
Przyszły pracowniku - jeżeli jesteś dobry w swoim fachu nie przychodź do GB na cc , stracisz zdrowie, entuzjazm , a uśmiech na twarzy będzie tylko wspomnieniem :(
9
Jaaaa 2017-03-21 11:02
Niestety tak wygląda praca nie tylko na cc. Wszystko byłoby ok ale liderzy i koordynatorzy nie są kompetentni. Co z tego ze znają proces jak nie potrafią zarządzać i rozmawiać z pracownikiem. A najgorsza jest ignorancja z ich strony i brak udzielania odpowiedzi na maile czy pytania.
3
Czekoladka. 2017-03-22 13:33
Dosłownie takie same mam odczucia. Zarząd całkowicie do wymiany. Ewentualnie zrobić im jakieś szkolenia z zarządzania z motywowania pracowników. Hipokryzja: Zarząd katuje swoich pracowników, ludzie są psychicznie wykończeni, idą później na zwolnienia, a na końcu dyrektorzy robią spotkania z pretensjami że dużo osób na zwolnieniach/urlopach. Czy oni tego nie widzą. Dyrektorzy ogarnijcie się, albo z tymi kompetencjami, podejściem do sprzątania ulic, jeżeli przyszliście tam katować, zamiast motywować pracowników!
2
Czekoladka. 2017-03-22 13:35
Do tego nowi dyrektorzy sobie wymyślili dwie pracujące obowiązkowo soboty. Wrzucanie wolnego dnia kiedy im pasuję, brak możliwości odebrania w piątek/poniedziałek. Jeszcze te weekendy ratowały człowieka.
3
Dobra rada 2017-03-23 10:04
Jeśli chcecie coś zmienić to musicie to zgłosić gdzies. Pisanie tutaj nic nie da bo oni to przeczytają i się śmieją a następnie dalej robią co chcą. Kto ma ich postawić do pionu jak to jedno wielkie kolesiostwo.
3
Iza 2017-03-23 13:43
Czy dowiem sie coś o pracy lidera zespołu wzbogacania danych? Tak tajemniczo to brzmi żę nie wiem o co chodzi? Może bym złożyła swoje cv gdyż szukam pracy.
1
Hmm.. 2017-03-23 22:30
Oj dobrze że nie pracuje już tam. Musi być bardzo źle, skoro firma już płaci goworkowi za pisanie artykułów i pozytywnych komentarzy. Zamiast traktować dobrze pracowników i zbierać pozytywne opinie o firmie, to robią coraz większe dno i kupują pozytywne komentarze. Eh ludzie uciekajcie z tej firmy!
3
Karol 2017-03-24 18:33
Cos dużo nowych ofert pracy się pojawiło. jakieś czystki były??? Najpierw zwalniają a za chwilę szukają co to za polityka. Buuahahha
Dokładnie 2017-03-25 10:50
Najpierw robią, później myślą...
czy to już mobbing na cc w Wawie ? 2017-03-25 10:56
... wypowiedzeń umowy, ucieczek do innych działów i zwolnień lekarskich ciąg dalszy...
Rotacja pracowników jest olbrzymia. Nie wytrzymują kolejne osoby. Każdy ratuje się jak może.
Tak się nie da pracować.
4
Natalia 2017-03-27 10:07
Chyba nie jest aż tak źle? Charakter pracy jest mocno stresujący ale jeśli ktoś decyduje się na taką firmę to powinien mieć świadomość jej trudu. My pracownicy nie powinniśmy dyktować władzom firmy kogo mają przyjmować do na stanowiska dyrektorskie, to nie nasz obowiązek!
Ulka03 2017-03-27 12:56
Tez by mnie to interesowalo
Alex 2017-03-27 16:42
Dziś jak rano się obudziłem, to załączyłem telewizor i co słyszę ? Że firmy, które zajmuje się Windykacją, niebawem będzie groził niespodziewany upadek, już co wiem to nieroby z windykacji sami sie zwalniają gdyż takie ochłapy dostają za wciskanie kłamstw Polakom. Nawet nie macie pojęcia jaka mnie radość spotkała, a zapomniałem dodać że Raj windykacyjny pryśnie bo zostaną nałożone potężne kary co sprawi że takiej firmie niebędzie się chciało kolejny raz wysyłać G...a ! do klijenta :) I dla tego Kocham PIS niech żyje nam Pan Ziobro sto lat temu Panu życzę , wy tak samo życzycie temu Panu co ja Windykatorzy :) Nara mam nadzieje że się cieszycie razem zemną .
4
sylwek 2017-03-28 00:24
czy to prawda że wasza firma wyłudza długi które nie istnieją
7
antywindykator 2017-03-30 13:29
tak, jest to prawda. dopiero teraz się zorientowałeś? proceder trwa od lat przecież
4
nękany 2017-04-01 11:00
w mojej opinii firma działa w sposób niezgodny z prawem.
i w mojej opinii przesadą jest wydzwanianie kilkanaście razy dziennie z propozycją ugody której nigdy nie widziałem, firma getback odkupiła moje długi od banku, długi te się przeterminowały i teraz myślą, że ja im te pieniądze oddam na podstawie jakiejś ugody, bez szans.
ODRADZAM KOMUKOLWIEK WSPÓŁPRACE Z TĄ FIRMĄ. W mojej opinii działają w sposób nieprofesjonalny licząc na to, że przestraszę się tych telefonów i opłacę cokolwiek i podpisze jakąś ugodę.
7
Halo Wrocław 2017-04-03 17:59
Nie zgadza mi się wypłata, i to o sporą kwotę. Jak u was ?
3
Helena 2017-04-04 11:52
Brawo, wreszcie ktoś zabrał się za nich, trzymam kciuki, powodzenia w tej walce!
1
Anonimek 2017-04-04 12:23
U mnie to samo. Co robimy z tym faktem? :(
Admin 2017-04-04 20:45
Proszę zmienić forum na właściwe ( dla dłużników )
To jest forum dla pracowników.
Na pohybel getbekowi 2017-04-04 22:56
Idźcie do inspekcji pracy. Zgłoście to. Już można anonimowo. Kara, jaką dostaną, to 30 000 zł :D
1
GETBACK SA 2017-04-05 12:09 [pracodawca]
Drodzy Państwo! Wszelkie zastrzeżenia i wątpliwości co do kwoty wypłaconego wynagrodzenia prosimy zgłaszać do Departamentu Personalnego. Jeżeli doszło do pomyłki, z pewnością zostanie ona wyjaśniona i skorygowana.
Telefonistka Marzena 2017-04-06 00:35
Jeśli doszło do pomyłki? Pełno w Getback pomyłek, a wy jesteście jedną wielką pomyłką. Jak można oszukiwać nie tylko dłużników, ale i własnych pracowników? Cele coraz wyższe, pensje coraz niższe i najchętniej byście batem pracowników poganiali by za miskę ryżu pracowali. Już ja widzę jak reagujecie na zgłoszenie, zaraz się okaże że to pracownikowi coś się pomyliło bo zapomniał że ma pracować za coraz mniej, a śmie upominać się o swoje
2
Ugoda ? 2017-04-06 17:06
Drogi getbacku, jak mam pojsc na ugode z firma ktora tak nisko upada, majac takie mniemanie u wlasnych pracownikow?
jarekkaczorek 2017-04-07 17:03
pełno ofert pracy czy ludzie już uciekają sami??
Wszystkich ostrzegam przed chamstwem, kolesiostwem i brakiem szacunku w tej firmie.

Może dużo płacą ale to będzie okupione waszym zdrowiem
2
Henry 2017-04-09 11:53
Czy w GETBACK-u rzeczywiście tak źle się pracuje? Myślę, że charakter pracy nie sprzyja dobrej atmosferze i pośrednio wpływa na pracę ludzi. W takiej firmie mogą pracować osoby o wybitnie mocnych nerwach.
menoftheye 2017-04-10 13:47
I hop, znów na pstryknięcie palca zwiększyli sobie target. Dla mnie ten target praktycznie nieosiągalny, sprawy kiepskie. Więc można się spodziewać pod koniec miesiąca mocnego stresu związanego z pretensjami liderów "przełożonych" że nie osiągnęło się wyników, nie możliwych do osiągnięcia. Coś czuję że znów polecą "tajemnicze" zwolnienia. Nikomu nie polecam tej firmy, i nikomu nie polecam tego uczucia.
4
kd 2017-04-13 11:41
Ale przynajmniej kulturalnie można wierszy Tuwima od czasu do czasu posłuchać w słuchawce :)
2
kd 2017-04-13 11:42
Wiersz Tuwima się podoba barany?
Łaj? 2017-04-14 16:59
Dlaczego usunięta została opinia, wraz z linkiem źródłowym, mówiąca o tym, że getto pożycza 60 milionów, a pozytywną opinię w tym zakresie wydają ci, przed którymi knf ostrzega?

Jak potencjalni pracownicy mają się dowiedzieć, czy tam, iść, czy nie? NIedługo z gettem będzie cyrk jak z inną wrocławską piramidą, więc pracownicy MAJĄ PRAWO WIEDZIEĆ!!!
3
Nie kumam ? 2017-04-18 17:26
Możesz wyjaśnić to dokładnie ? Jakie to ma znaczenie dla szeregowego pracownika ?
Mimi 2017-04-19 10:52
Czy rzeczywiście w GETBACK-u jest aż tak źle? Może ktoś coś dodać?
opinia z cc 2017-04-19 18:14
Nie, w GB nie jest źle.
Firma ma się dobrze.

ŹLE i to bardzo, mają tylko pracownicy niższego szczebla, pracujący na słuchawkach.
Mimo, że to oni generują bezpośrednio zysk firmy oraz są wizytówką w kontakcie z dłużnikiem,
W skrócie:
Wysoki mur między przełożonymi a pracownikami.
Brak komunikacji, brak szacunku i zrozumienia ze strony przełożonych.
Złe zarządzanie, wygórowane wymagania, nieadekwatne do konkretnych sytuacji.
Tłumienie wszelkiej inicjatywy i odstępstw od narzuconych schematów.
Brak jasnych zasad pracy, a raczej dowolna interpretacja.
Brak jakiegokolwiek wsparcia ze strony liderów. Ich rola ogranicza się jedynie do wyszukiwania jakiegokolwiek "haka" na pracownika.
Bardzo trudne warunki pracy. Za niskie ścianki działowe i wielka sala potęgują wszechobecny hałas.
Niskie wynagrodzenie zasadnicze, brak podwyżek.
Pracuje się coraz ciężej, a częste nieprzemyślane zmiany/ulepszenia jeszcze bardziej przekładają się na nastroje depresyjne pracowników w obliczu niemocy sprostania...
6
Kondziu 2017-04-20 18:44
takie, że potem nikt takiego nie zatrudni
bo postrzegany bedzie jak imbecyl, ktory nie uciekl z firmy, ktora sie wali
niedawno we wroclawiu prokuratura rozbila jedna piramide - wielu pracodawcow nowych daje do podpisu papierek, że pracownik nie ma nic wspólnego z tamtymi firemkami. I ŻE NIE MIAŁ NIC WSPÓLNEGO

no ale kapitan wasz pewnie wie co robi, buhahahahahahahaha
2
ciekawy 2017-04-21 09:29
Mam pytanie? Dlaczego dalej pracujecie tam jeśli jest tak źle? nie lepiej zmienić pracę na "coś lepszego" niż wylewać swoje frustracje na forum?
2
ttttt 2017-04-21 11:41
Ponosi Cię Dam Tobie przykład. Jest sobie Pan Windykator i Pospolity dłużnik. Pan windykator siedzi na krzesełku w ciepełku ma dość bo jest 20 ta a gada już od 12 tej czy 13 tej i ma pecha. Sami debile mu się dziś trafili i nagle trafia mu się sprawa dajmy na to bez podstaw prawnych z tzw długiem domniemanie naturalnym. Pan windykator dzwoni i jedzie z dłużnikiem tak że iskry idą ale robi to na pograniczu prawa. Dłużnik nie wytrzymał i złożył skutecznie do Sądu powództwo np za naruszenie miru domowego. Pan windykator ma to w d..e bo działa na wyłączne polecenie firmy która go zatrudnia lub na zlecenie podmiotu i wykonuje zgodnie z K.P i K.C swoje obowiązki za które ktoś mu płaci. Zaden Sąd żaden człowiek żadna firma nie może mu nic zarzucić. Nawet po odejściu z pracy....przecież nie zawsze musi ująć w CV daną firmę??? kto i w w jaki sposób to sprawdzi....Po za tym spora częśc windykatorów nie ma wykształcenia prawniczego a to już przed Sadem prosta sprawa nie ma wykształcenia prawnego zatem robił co mu szef kazał nie musiał tego rozumieć i nie odpowie za nie
zrozmienie zagadnień prawnych.....Cóż bycie mądrym w tym kraju popłaca.......Po za tym podaj jeden przykład firmy windykacyjnej która źle skończyła lub jeden przykład windykatora który za swoje słowa np został ukarany dotkliwie przez Sąd???
ten tego owego 2017-04-21 21:24
poczekaj...poczekaj jeszcze kilka akcji dyrekcji a będzie sama młodzież bez doświadczenia siedziała...Wygi albo się wymiksują albo zbuntują. Obstawiam XI/2017...wtedy będzie szał pał w GB.

pozdrawiam
odp 2017-04-21 23:11
Czasami tak jest, że się po prostu naprawdę lubi to co się robi
i cały czas ma się nadzieję, że będzie lepiej.
ciekawy 2017-04-22 18:58
A sądzisz , że jak w taki sposób wyrzucasz swoje żale to coś pomoże? Może warto nie czekać, aż się polepszy tylko zrobić coś w tym kierunku?. Porozmawiać z przełożonym lub zmienić pracę. Jest dużo CC, gdzie możesz robić dalej to co lubisz. Dla mnie rozwiązanie jest proste. Zmień pracę na to samo i rób dalej to co lubisz. Pracujesz w firmie, której sam robisz czarny PR.
1
Renata 2017-04-22 20:22
Ile może zarobić specjalista ds. windykacji terenowej? Szukam pracy i znalazłam taką ofertę. Wprawdzie charakter działalności mają trudny ale ja lubię takie wyzwania, może bym się nadawała? Jakie mają wymagania na starcie? Jaka jest atmosfera w firmie?
3
antywindykator 2017-04-23 15:40
co ty bredzisz człowieku? można łamać prawo, bo pracodawca tak kazał? można łamać KK, KW i naruszać dobra osobiste, bo to w ramach obowiązków służbowych? może jeszcze można pobić dłużnika, bo to w ramach działalności firmy?

to ciebie ostro poniosło w tym momencie. stuknij się w ten durny łeb. to nie wojsko, gdzie żołnierz jest od wykonania rozkazu a za treść rozkazu odpowiada tenże rozkaz wydający.

aha, poszukaj dobrze po necie - znajdziesz płacze i żale byłych windykatorów ukaranych przez sąd z KK, którzy się tłumaczyli że o niczym nie wiedzieli że tak nie można, bo szef im kazał to myśleli że szef ma rację i tyłek im ochroni jakby co...
znawca 2017-04-24 08:30
Terenowi są specyficzni, ale z tego co wiem mają świetną atmosferę i fajnych przełożonych. Poza tym praca na wynikach, ale możliwości podobno są fajne.
ttttt 2017-04-24 19:18
daj jeden przykład antywindykatorze... daj mi przykład windykatora który za wykonanie polecenia odzysku należności został ukarany gdy umiejętnie windykował na krawędzi? daj mi przykład a Cię ozłocę........acha i anty talencie naucz się czytać "na pograniczu prawa" czyli w myśl KK i KC....umiejętny balast to cała windykacja....i weź już się najlepiej nie udzielaj bo pewnie kiedyś ktoś na Ciebie przez telefon za mocno nakrzyczał i masz nadal szumy w głowie stąd nie umiejętnie czytasz.........CZYTAJ proszę ze zrozumieniem bo chyba mojego postu to nie czytałeś z należytą starannością.Prawa łamać nie wolno ale nikogo nie ukarze Sąd za np nieznajomość terminów związanych z uchyleniem wyroków prawomocnych... Jeśli np będzie polecenie windykacji w myśl tego wyroku uchylonego to windykator nie musi go analizować czy może windykować bo to mu reguluje Kodeks Pracy w którym w swoich obowiązkach ma windykować na polecenie danej firmy...
p.S.
Gdybyś chciał wiedzieć w coś więcej o windykacji to zapraszam ponownie do CC może się czegoś nowego nauczysz:)
Serdecznie pozdrawiam
antywindykator 2017-04-25 15:32
jak już coś piszesz, to pisz konkretnie a nie ogólnikami bo nie wiadomo o co ci chodzi i co masz na myśli. jest oczywiste, że w przypadku łamania KK i KW zasłanianie się tym że szef kazał, tyłka nie uchroni przed konsekwencjami prawnymi.
a twoje CC mnie nie interesuje, mam lepsze zajęcie polegające na zarabianiu na takich firmach jak ta i inne
Alicja 2017-04-27 13:55
@ttttt, @antywindykator proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w GETBACK SA. Przypominam, że muszą one spełniać wymogi Regulaminu Serwisu GoWork.pl Powyższa dyskusja nieco odbiega od pożądanego tematu.
Dr Dick 2017-04-27 21:40
W sumie mówisz, że masz lepsze zajęcie a trollujesz pod każdym wątkiem o pracy w windykacji :D
1
Kuba 2017-04-30 20:31
Ile zarabia windykator telefoniczny w tej fimie? :D Jakie stawki są u Was na początku i czy potem mozna liczyc na jakies podwyzki czy caly czas rotacja ?
Zostaw swoją opinię o GETBACK SA - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GETBACK SA