brak logo

Stomil

Nekla

Opinie o Stomil

anonim 2009-06-07 15:16:14
tak to prawda kultura władz czyli zarządu w tej firmie poniżej krytyki to ludzie na poziomie ale chyba bydła zero szacunku dla osób które utrzymują te firmę ciężką pracą za śmieszne pieniądze za które nie da się normalnie żyć tylko wegetować czy ktoś z nich potrafi to zrozumiec odbierając pensje kilka krotnie wyższe jak zwykły pracownik fizyczny nie bo niczego im w życiu nie brakuję a ludzie [slowo niecenzuralne admin]na chleb nie mają a jeszcze ich okradają i oszukuja na akordzie ile się da po drugie to nie maja pojęcia i gówno wiedzą jak człowiek cięzko pracuje ile sie nadzwiga ile na zdrowiu traci pytam się jakim kosztem tych groszy bo to nie wypłaty są tylko zasiłki ale co moga mówic ludzie którzy w zyciu cięzko nie pracowali tylko pierdzą w stołki i duperelami sie zajmują stomilowcy trzymajcie siepozdro
anonim 2009-06-07 17:17:37
zgadzam sie w stu procentach z tymi wypowiedziami niech zarząd i ich gonce( czyli kierownicy) pracuja na maszynach to zobacza jaka to ciezka praca bez picia i wolnej chwili , a my pracownicy fizyczni bedziemy stac i ich pilnowac do ostatniej minuty a na koncu za ,,dobra prace '' damy pochwale w postaci nagany jak to robi kierownik działu P1 a w koncu ich zwolnim bo przeciez ten zarzad nic innego nie umie jak poniewierac pracownikow i w pelni ich wykorzystac pozdrawiam pracownikow i nie pozwolcie sie tak wykorzystywac bo śmierc was do goni a oni i tak beda was mieli w [usunięte przez admina]
1
anonim 2009-06-07 18:15:23
Szanowni Pracownicy Produkcji
W następny tygodniu zostanie wysłana w j. niemieckim opinia do kierownictwa firmy ALLIGATOR Ventilfabrik GmbH Pana Josefa Seidla na temat obecnej sytuacji Zakładu Stomil Nekla oraz polskiej kadry zarządzającej (zarząd i kierownictwo). Będzie w niej zawarty pogląd Pracowników Produkcyjnych na bardzo ważne dla Nas kwestie między innymi:
-Nasz pogląd na temat wprowadzenia nowego systemu płac jakim jest „akord grupowy”!!
-Nasze stanowisko na system nie płacenia godzin dniówkowych!!
-sposób traktowania Pracowników przez zarząd i kierownictwo!!
Prosimy o jak najwięcej opinii i komentarzy w serwisie gowork.pl adres do strony to : http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,7965,0,0 Najbardziej sensowne i opisujące rzeczywisty obraz firmy zostaną wybrane i przetłumaczone na j. niemiecki. Opinie starajmy się wyrażać w sposób etyczny i cenzuralny, by pokazać że nie jesteśmy „prostakami”!! ,bo za takich uważa Nas kadra zarządzająca.
Drogi Pracowniku nie bądź obojętny od tego zależy twoja przyszłość w firmie!!
anonim 2009-06-07 20:26:30
w firmie zarabiając 1000zł nie ma przyszłości
anonim 2009-06-07 21:11:43
A może dyrekcja nie wie co my myślimy o ich zachowaniu i braku kultury....
anonim 2009-06-09 21:10:44
ktiss sami z siebie niewolnikow zrobiliscie dumny jestem z tego ze sie sam zwolnilem!!!!!!!! i sobie polepszylem a wy niemieliscie jaj a teraz co beczenie?
anonim 2009-06-10 18:24:43
ciekawe kiedy sie znowu szykuja zwolnienia a zwiazki jak zawsze nic
anonim 2009-06-10 23:58:02
zeby zrobic okna na antresoli wydali grube pieniądze, a teraz klamki od okien zabrali!! to po co te okna panie dyrektorze?
anonim 2009-06-11 00:02:44
trzymają nas jak w puszce przez 8 godz. 0 świeżego powietrza. w biurach klimatyzacja, ty zdychaj robolu!!!!
anonim 2009-06-11 11:40:33
żal jest osób,które już zwolniono,żal jest tych których jeczcze zwolniom,ale najbardziej jest żal nas, bo nadal będziemy traktowni tak jak zło konieczne( Dyrekcja i Kierownictwo zauważy nas tylko jak pójdzie z gośćmi z Niemiec-nawet wysili się na uśmiech i DZIEŃ DOBRY),w innych sytuacjach jesteśmy ,,niewidzialni".
anonim 2009-06-11 11:41:45
Związki zawodowe JAKIE chodzcie podpisac kolejne zwolnienia.haha
anonim 2009-06-11 14:30:18
Gdy byłem dzieckiem ojciec mnie wziął do czyszczenia szamba, gdy się za to zabrałem z ledwością powstrzymałem odruch wymiotny, odruch ten powraca i towarzyszy mi każdego dnia gdy staje w tej "FIRMIE"
Jeśli coś potrzebujesz załatwić napisz list do Św. Mikołaja, szybciej uzyskasz odpowiedz, na przełożonych nie ma co liczyć.
Nie polecam firmy nikomu, warunki panujące tam są nie ludzkie!!
anonim 2009-06-16 12:25:53
Witam, piszecie o atmosferze panującej na dziale produkcji, a jak jest w biurowcu, bo moja znajoma chciała złożyć tam papiery. Wie ktoś może na ten temat???????Też jest tak źle??
anonim 2009-06-16 17:53:30
stomil to jedna wielka ściema znależli sobie głupkow do roboty za pół darmo ale skoro ludzie na to pozwalaja /wszyscy tak tu piszecie a ciekawe czy robicie coś wogle żeby sobie polepszyć !!!
anonim 2009-06-16 18:01:42
a po drugie po co w tym zakładzie są zwiazki zawodowe informuja tylko o zwolnieniach i nic wiecej nic nie robia tylko podpisuja co im zarzad da i oni maja nas bronić kto jest w zwiazkach radze sie szybko wypisac bo te pare groszy co nam odciagaja to lepiej przekazać na inne rzeczy typu ; piwko czy czekoladka hehe
anonim 2009-06-16 22:40:17
Pytanie zasadnicze: Czy w biurowcu są jakie kol wiek wolne etaty?? Moim zdaniem NIE. Chyba, że ta twoja znajoma to jest od dyrektora. Atmosfera w biurowcu - każdy się teraz boi o swój stołek, bo jak wiadomo duży spadek produkcji. Więc w sytuacji kryzysowej będzie walczyć w desperacji o swoją( usunięte przez administratora ) Coś na ten temat wiem!! Pozdrawiam
Były pracownik 2009-07-09 17:24:58
Co do tej firmy a raczej syfu to brak słów i to co czytam wcale mnie nie dziwi.Pracowałem kiedyś w Stomilu jak jeszcze wszystko było w Środzie.Czasy kiedy Łoda był kierownikiem i to co się działo to wołało o pomstę do nieba.Widzę że teraz jest jeszcze gorzej.Już wtedy wściekałem się i nie raz stawałem w obronie swojej i innych za co cierpiałem nie raz ale nie to jest ważne.Kierownictwo i cały zarząd to jedna wielka ściema i powinno się im prosto( usunięte przez administratora )powiedzieć co i jak się myśli.Chowanie głowy w piasek nic nie da i jeśli nie będzie zgrania i większości ludzi do buntu to będzie się tak dziać jak się dzieje.W czasach kiedy pracowałem na DEŚMIE gdzie zawsze był jeden wielki burdel ale jakoś się dało coś wywalczyć.Jeśli chodzi o wypłaty to chciałbym żeby jeden z drugim kierownicy zamienili się miejscami na powiedzmy miesiąc to wtedy wiedzieli by jak się żyje za marne grosze.Szkoda gadać więcej o tym ( usunięte przez administratora ) którzy udają że są władzą bo ręce opadają.Zwolniłem się w 2003 roku i już tam moja noga nie stanie bo nie ma po co.Walczcie ludzi i w jedności siła.Powodzenia i nie dajcie się cepom
Z pozdrowieniami Bodziu (co poniektórzy wiedzą kim jestem )
anonim 2009-11-29 16:49:58
ta firma jest toksyczna i wszyscy na górze-począwszy od śmiesznych brygadzistów-terrorystów(desma)skończywszy na górze-darmozjady...kasę biorą,ludzi gnają-ale do czego jak pracy nie ma-[usunięte przez moderatora] .i jeszcze premie dostają za włażenie w [usunięte przez moderatora] .nawet bez wazeliny
hasz 2009-12-16 18:52:11
ZLOZYLEM PAPIERY DO STOMIL NEKLA, DOSTALEM TERMIN NA ROZMOWE KWALIFIKACYJNA, ALE PO PRZECZYTANIU TYCH WYPOWIEDZI CHYBA SOBIE PODARUJE BO WIDZE ZE NIE WARTO PRZYJMOWAC SIE DO TEJ FIRMY. OBECNIE PRACUJE W MIKROMIE WE WRZESNI I TAM ROWNIEZ JEST "KIBEL" :/
postronny 2010-03-06 20:21:59
ludzie gdzie Wy pracujecie i na kogo pracujecie!!!! ocknijcie się!!!!
tiaa 2010-05-11 11:59:21
Stomil - Poznań pozdrawia, jakbyśmy o sobie czytali ;)
anonim 2010-06-03 20:10:05
k.u.r.w.a nie firma. RobiÅ�em tam 3 miesiÄ�ce, zrezygnowaÅ�em. Firma stomil robi dosÅ�ownie wszytko zeby wiara odchodziÅ�a. Tak jak mówiÅ�em [usunięte przez admina]. nie firma. Zdecydowanie odradzam, straciÅ�em 3 miesiÄ�ce zycia.
.
anna dymna 2010-09-28 21:41:49
jak tam stomilowcy?-już jest lepiej?
obserwator 2010-10-01 10:08:22
PO podwyżkach i stomilowcy zamilkli. No i dobrze. Tak to powinno być w szanującej się firmie.
była pracownica 2010-10-02 15:12:33
no to teraz zaszalejecie,nie ma jak to wysoka podwyżka (NORMY),bo kasy jak zwykle mało....
ona 2011-01-27 22:13:13
Warto zanieść tam podanie??
jaka jest atomosfera?
Przyjmują kobietki??
anonim 2011-02-17 04:51:08
a zarobki dla inżynierow jak wygladaja?
anonim 2011-02-19 23:23:28
do 3000zl netto
sto mil do 2012-01-13 19:20:39
[usunięte przez moderatora] zła atmosfera, brak możliwości rozwoju, zamęt, dziwne, decyzje, typowa zaściankowa firma, brak ładu i składu, kierownicy przerost formy nad treścią, muszą się gimnastykować przed zarządem i udawać że panują nad sytuacją, dlatego kłamią i są fałszywi. Całościowo w skali od 1 do 10 firma zasługuje co najwyżej na 3.
killer 2012-01-29 19:07:20
stomil to ogolnie jedno wielkie [usunięte przez moderatora] ^^ takim wyplatami mozecie sobie [usunięte przez moderatora] podetrzec...[usunięte przez moderatora]
Pazura 2012-02-08 10:48:28
Bardzo dobra firm . Zarobki bardzo dobre.Jestem z wrześni i dojezdzam autobusem .I nie narzekam .Pracuje na magazynie.Do góry.Razem z żona dojezdrzamy.Praktycznie wogóle sie nie narobie.żona też.
xxaa 2012-02-09 17:38:24
w tej firmie mozesz sie tylko cofnac w rozwoju i stac niepelenosprytnym !! cokolwiek zrobisz to kabluja usiadziesz na minute to powiedza ze caly dzien sciemniasz a jak zrobisz wszystko to nikt tego nie widzi zal do potegi n
polo 2012-02-09 21:25:51
Firma syf jak inne. Ale to dobrze nie jestem sam.
Kaziu 2012-02-10 22:00:51
[usunięte przez moderatora] może jesteś ty .A ty chyba jesteś jeden z tych brygadzistów, co do góry robi.Ja w tej firmie robilem 3.5 roku temu i wiem co tam sie dzieje.
A do góry co robia to dobrze wiem gumki obcinaja kobiety. a ty jeteś tym lewusem co nic nie robi.
Zostaw swoją opinię o Stomil - Nekla
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil