Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o capricorn

Pracowałeś w firmie capricorn i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Polecam - 2014-05-15 21:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W tej firmie są naprawdę wspaniali i kompetentni kierownicy. Na 1 kwietnia (chyba jako żart na Prima Aprilis) awansowano pewną osobę na nowego kierownika planowania. Jest to taki wybitny specjalista znający się na wszystkim, że nikt dokładnie nikt nie jest w stanie określić na czym on wlaściwie zna się i czy wogóle zna się na czymkolwiek. Pracownicy produkcji są często zmuszani do zostawania po godzinach i dostają w zamian za to najniższą krajową. Ale pan kierownik planowania, który zresztą sam ustala takie plany, że ludzie mają zostać po godzinach, przychodzi sobie między 8 a 9 a wychodzi między 15-16. Jest sobie w pracy z siedem godzin i w tym czasie znaczną część czasu spędza na obstawianiu zakłądów bukmacherskich biorąc przy okazji pensję jak kilku szeregowych pracowników prodkcji. Polecam Capricorn. W tej firmie nie ma kolesiostwa, zatrudniania po znajomościach. Jednym słowem wspaniala firma.
zdjecie uzytkownika
ala - 2014-05-31 12:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słabo. obiecuja umowy a przyjmuja starzystów . płace minimalne. zwalniaja ludzi po miesiacu
zdjecie uzytkownika
brewek - 2014-05-31 18:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ala - 2014-05-31 12:44:55]:
to znaczy, że nie ma możliwości pozostać po stażu na stanowisku? czy może komuś się to udało w Capricom?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-06-12 01:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Diana - spoko liderka:) LUDZKA , wyrozumiała, pracowita i póki co dbająca o pracownika!!!!!!!!!!!!! Dziś u mnie celujący:)
zdjecie uzytkownika
brewek - 2014-06-12 17:54:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-06-12 01:35:57]:
a od jak dawna pracujesz w tej firmie ? byłeś w stanie już odebrać swoje pierwsze w Capricom wynagrodzenie?
zdjecie uzytkownika
real - 2014-06-15 11:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda zycia na zawranie sobie glowy ta firma ktura tak naprawde jes iluzja
zdjecie uzytkownika
brewek - 2014-06-20 02:33:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale z Twojej perspektywy to tylko ten człowiek psuje dobre oblicze Capricorn ? po za tym firma jest ok?
zdjecie uzytkownika
Do miki - 2014-06-22 14:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy ten czy ten człowiek o którym piszesz jest kompetentny czy nie. Tego nie wiem. Ale firma jakis czas temu zaczęła szukać kilku inzynierów do dzialu produkcji. W tej firmie faktycznie przydałoby się kilku kompetentnych inżynierów. Tylko pytanie czy dyrektor produkcji faktycznie kogoś szuka czy udaje ze szuka i dlaczego kogoś szuka bądź też udaje że szuka (co bardziej prawdopodobnym)... Biorąc pod uwagę, ze dyrektor tak naprawdę sam nie wie co chce i momentami sprawia wrażenie jakby miał jakieś odobłudnicze urojenia wątpliwym jest żeby firma zatrudniła jakiegokolwiek inżyniera, już nie mówiać o kompetentnym inżynierze. Co do konieczności przyjrzenia się czyjejś pracy to myślę, że tutaj właściciel firmy powinien uważnie przyjrzeć się dyrekcji (z dyrektorem produkcji włącznie), bo ci akurat wyjątkowo specjalizują się w mydleniu oczu prezesowi i właścicielowi. Wszystko jest super i pięknie a w rzeczywistości jak się przeyjrzeć wcale tak nie jest. Zresztą jak kiedyś ktoś tu napisał (wpis ten został usunięty) "w tej firmie jest obłuda"
zdjecie uzytkownika
do brewek - 2014-06-22 14:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [brewek - 2014-06-20 02:33:18]:
Nie wiem czy ten człowiek psuje oblicze Capricorn. Ale myślę, że Pan Tadeusz powinien przyjrzeć się bardzo uważnie całej dyrekcji. Zawsze jak coś złego to pracownicy niżej coś źle zrobili a nigdy ktoś z dyrekcji. Skoro pracownicy coś źle zrobili to do zwolnienia. Największa z rotacji w marketingu.
zdjecie uzytkownika
Wodzu - 2014-06-26 19:42:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Capricorn - 2014-05-11 15:36:10]:
Z tego co się orientuje to cały ten MICHAŚ tak planuje zlecenia że półprodukt jeszcze nie wyprodukowany już ma być wydany do kolejnego zlecenie, moim skromnym zdaniem Pan Planista Michaś powinien najpierw się zorientować czy dany półprodukt już jest na stanie a nie czekać aż inny dział go wyprodukuje.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-07-26 00:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Tam jest samo dno patologia wyzysk niekompetencja głupota debilizm na każdym kroku. Tam nie ma normalnych ludzi sami idioci tam są. W tej firmie na każdym kroku można spotkać się z chamstwem czy to ze strony dyrekcji czy ze strony pracowników każdego szczebla. Lepiej omijać tę dnawą firmę szerokim łukiem. Jedno wielkie dno. Jak ktoś ma pracę to niech lepiej nie przychodzi do tej chamskiej firmy i siedzi tam gdzie jest lub idzie gdzie indziej ale nie do capricornu, a jak ktoś bez pracy to naprawdę lepiej siedzieć na bezrobociu niż męczyć się w tym(usunięte przez administratora) Jedno wielkie chamstwo jest w tej firmie i to na każdym kroku. Ludzi tam się ma za nic. Szkoda zdrowia i życia (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-08-07 14:04:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niewiarygodne, że firma znów potrzebuje pomocy inżyniera! Ech... do niedawna był jeden, który jak mało kto, znał się na rzeczy, wprowadził ogrom zmian, dzięki czemu Cpr wiele zyskał. Niewątpliwie K.J. jest wybitnym specjalista w swej dziedzinie. Ale mało tego - był rownież świetnym menadżerem i mimo iż był pracownikiem wyższego szczebla, nie stawiał barier a wręcz przeciwnie - skracał dystans, co zresztą mogło niektórym przeszkadzać... Pozazdrościć firmie, która podjęła z Nim współpracę.
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2014-08-11 20:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
znowu wypłata nie na czas, brak słów
zdjecie uzytkownika
lucek - 2014-09-27 03:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dziewczyny są fajne i towarzyskie?
zdjecie uzytkownika
ząbek - 2014-09-30 02:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Były pracownik - 2014-08-07 14:04:49]:
jeżeli chodzi o obecne oferty pracy to już dali sobie spokój chyba z inżynierami i ostro starają się wziąć za marketing i sprzedaż . Z tego co doczytałem to szukają obecnie właśnie specjalistów od sprzedaży krajowej czy też rozwoju technicznego. No i standardowo nigdy za mało pracowników na magazynie...
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2014-10-04 17:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ZUS znowu nie opłacony, po raz 3 musiałem wypełniać ankietę, że jestem ubezpieczony
zdjecie uzytkownika
frodo - 2014-10-19 01:42:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracuś - 2014-10-04 17:42:37]:
ale rozumiem , że normalnie w pracy jesteś umówiony z Carpicorn na takie stawki, że powinni to robić ? jeżeli masz to wpisane w umowie to przynajmniej masz jakąś podkładkę gdybyś chciał walczyć o swoje na drodzę sądowej lub na każdej innej. Gorzej jeżeli nigdzie nie masz na to jednak dowodu... jak jest?
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2014-10-23 15:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [frodo - 2014-10-19 01:42:34]:
pracuje tam już 3lata i dopiero teraz to odkryłem ale lekaż powiedział że w razie czego będę musiał pokryć koszty leczenia na własną ręke a potem starać się o odszkodowanie tylko wszyscy wiemy ile kosztują wizyty u specjalisty.
zdjecie uzytkownika
Nick - 2014-11-09 15:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były pracownik - 2014-08-07 14:04:49]:
K.J. faktycznie jak na tę firmę był dość dobrym specjalistą. Ale nie był inżynierem. On ukończył zarządzanie i marketing, a nie inżynierski kierunek na uczelni technicznej. Lecz mimo braku inżynierskiego wykształcenia miał jakąś wiedzę techniczną i potrafił myśleć. Z tego chyba właśnie powodu przeszkadzał bardzo paru osobom na górze z dyrekcji. Dlatego też został zdegradowany przez k.p. Za to na jego miejsce k.p. wybrał na 1 kwietnia na prima aprilis d.m.który nie ma wykształcenia inżynierskiego. Czy ma jakąkolwiek wiedzę techniczną i czy potrafi myśleć można łatwo to dostrzec jak się rozejrzeć dookoła. Już od długiego czasu w firmie nie funkcjonuje praktycznie system wniosków racjonalizatorskich. Oficjalnie działa, a w praktyce go nie ma. Przecież jak ktoś złoży wniosek to ktoś musi stwierdzić czy taką zmianę w procesie produkcyjnym można zastosować i jaki będzie to miało wpływ w późniejszym czasie. No cóż czyżby następca K.J. czyli d.m. obawiałby się, że się kompletnie na niczym nie zna i jakoś tłumił system wniosków w firmie. Nie śmiem podejrzewać d.m., że on i jego ekipa są grupką osobników nie znających się na niczym. No ale z jakiś powodów taki osobnik jak d.m. bardzo pasuje k.p. i paru innym na górze. Ciekawe czemu? Chyba wiadomo czemu... K.J. napewno był 1000 razy lepszym menadżerem niż jego następca, no ale w firmie z jakiś powodów stawia się na osobników pokroju d.m.
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-11-20 20:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BLE BLE BLE GUZIK PRAWDA
zdjecie uzytkownika
antilolo - 2014-11-29 19:55:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nasz k.p to potrafi nawet inzynierów bez wyższego po samym L.O. zatrudniać. Kiedyś pracował tutaj marek sz. jako inżynier procesu. Inżynier bez wyższego technicznego po samym liceum ogólnokształcącym to takie rzeczy tylko w capricornie jak szefuje k.p. :) To nie ma co się dziwić że taki d.m. zachodzi wysoko... Z takiego d.m. to nawet prezydent moze być. W końcu przeciez mieliśmy juz prezydenta elektryka po zawodówce, to w sumie d.m też może być prezydentem...
zdjecie uzytkownika
alek - 2014-12-02 14:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a powiedzcie dlaczego wakat kierownika magazynu wisi tak długo w ofertach pracy? stawki? wymagania czy co? czy juz dawno wybrany a wisieć trochę musi?
zdjecie uzytkownika
odp - 2014-12-05 23:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [alek - 2014-12-02 14:23:10]:
Może tak poprostu kompletnie nie potrafią rekrutować ludzi i wyselekcjonować fachowców. Wystarczy sobie przeczytac na tym forum opis rozmowy kwalifikacyjnej zamieszczony przez jakąś panią. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej pytają się "czy zna kogoś z pracowników firmy". Jak ktoś jest kompletną niedojdą selekcjonerską to musi się kogoś zapytać o pracownika bo sam osądzić nie potrafi czy się nadaje czy nie. I wg tej pani z kadr i "młodego kierownika" jak znajoma/znajomy tej pani to dobry pracownik/-ca to kandydatka tez będzie dobra pracownica, a jak znajomy/-a zła/-y to i kandydatka wg nich też jest zła. Zamiast samemu określić czy ktoś będzie dobrym pracownikiem to pytają się o nich innych pracowników firmy, to ewidentnie świadczy, że nie potrafią rekrutować. Zresztą kolega czy koleżanka z capricornu powie że jesteś super pracownik jak cie lubi a jak cie nie lubi to że się nie nadajesz na pracownika. Generalnie określi nie kogoś jako pracownika a jako koleżankę. Tak więc takie pytanie podczas rozmowy kwalifikacyjnej świadczy o totalnej amatorszczyźnie rekrutacyjnej w firmie. Kolejna kwestia skoro zapewniają, że zadzwonią, a nie dzwonią tzn. że ludzi olewają i mają ich glęboko w czterech literach... To pokazuje ich podejćie do ludzi jak ich traktują. A co można oczekiwać po firmie w ktorej pani ważna z hr biega do pani z marketingu, żeby jej ogłoszenie rekrutacyjne napisała, bo sama nie potrafi sklecić kilku zdań. Nawet stanowiska nie potrafią nazwać. Szukają "menadżera projektu zarządzania informacją". Z opisu w ogłoszeniu wynika, że przydałby się informatyk. W koncu po kilku miesiącach wpadaja na pomysł, żeby nazwac stanowisko "Specjalista ds, baz danych". Wow ciekawe kto na to wpadł. "Specjalistę ds. baz danych" zdecydowanie będzie łatwiej znaleźć niż "manadżera projektu zarządzania informacją". Zresztą który informatyk specjalizujący się w bazach danych otworzy ogłoszenie "menadżer projektu zarzadzania informacją". A teraz zadajmy sobie pytanie: Czy osoba/osoby nie umiejące nawet właściwie określić kogo i na jakie stanowisko szukają dadzą sobie radę z wyselekcjonawaniem właściwego kandydata? Coś czuje, że przez to sito rekrutacyjne to najlepszy spec. ds. baz danych nie przejdzie, ale za to ktoś nie wiedzący czym jest baza danych da radę przejść to sito selekcyjne.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo miło przeprowadzona rozmowa z młodym człowiekiem. Wszystko na tak-patrząc w moje dokumenty i przebieg wczesniejszego zatrudnienia. Fajnie,bo pracowała Pani w fajnej firmie ( ... ) -praca manualna -więc jest doswiadczenie na podobnych stanowiskach produkcyjnych. Praca na III zmainę?-Dla mnie moze być,zero problemu z dojazdem. A nadgodziny?-równiez tak. Dziękuje,z pewnością znajdziemy dla panin jakieś stanowisko.\Zastanowiło mnie jedno pytanie: Czy zna Pani kogoś,kto pracuje w Capriocorn? tak (...). Po co to pytanie? Pytaja tę osobę o mnie? Czy tak można? Nadal czeka na telefon. Wszytsko fajnie,nadaje się pani,z pewnoscia znajdziemy stanowisko dla pani,odezwe się do.....
Nigdy !Chyba?!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
kazik - 2014-12-07 18:32:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak czytam izastanawiam sie jak to wszystko jeszcze funcjonuje ale mentalnosc wnaszym narodzie nadal sie nie zmienia tak to wszystko jest plytkie jestesmy wolni ijezeli jest zle to szukajmy innej drogi mamy tyle innych nowych morzliwosci zyje sie tylko raz a przed nami tyle slonca
zdjecie uzytkownika
Lobby cruder - 2014-12-15 16:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alek - 2014-12-02 14:23:10]:
kierownik tam jest od 4lat tylko nie ma odpowiedniego wykształcenia dla tego poszukują figuranta do zjebek jak by co :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie capricorn
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy capricorn?
Zadaj pytanie
x