Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Capricorn

Pracowałeś w firmie Capricorn i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-02-26 10:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Da Adela- dzięki , lubię się chwalić :) ilością zaliczeń na firmie PS może małe co nie co w nadgodzinkah ;)
zdjecie uzytkownika
maksio - 2015-02-28 18:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, że dyskusja tutaj na forum zeszła trochę na boczne tory, ja obecnie szukam pracy i trochę mało mnie interesują romanse, jakie się tutaj przytrafiają. Bardziej chętnie przeczytałbym czy warto pracować w Capricom, czy tez raczej odradzacie. Macie w firmie jakiś fajny system socjalny, czy benefitowy?
zdjecie uzytkownika
wafryk - 2015-03-01 12:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [maksio - 2015-02-28 18:16:11]:
maksio jak byś się cofnoł leniu śmierdzący o pare tekstów wstecz wiedziałbyś że teraz są tam masowe zwolnienia i nikt ale to NIKT nie poleca tam pracy w tym zakłamanym, parszywym zakładzie a benefit? a co to qwa jest tam na święta bożo narodzeniowe dostanie 100zł brutto to już cud :)
zdjecie uzytkownika
Benio - 2015-03-04 21:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Proszę Państwa w Cpr jest ogromna rotacja = słabe wynagrodzenie i brak szacunku dla pracownika. Socjal to też śmiech na sali. Ciekaw jestem kiedy pójdą po rozum do głowy i zaczną doceniać i szanować pracowników? Póki co strasznie długo dochodzą do tego:) Aaaa i podejście do ludzi idzie z samej góry od prezesa, który się na niczym nie zna bo przecież to nie on budował tę firmę tylko przyszedł na gotowe i udaje że się na czymś zna(szkoda tylko że Tadek przekazał mu firmę, bo on to wszystko stworzył i był mega w porządku), a ten swoją mocą obdarowywuje dyrektorów, a oni swoich podwładnych... i w ten sposób wszystko się pier...
zdjecie uzytkownika
benedykt - 2015-03-14 21:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Benio, a co masz na mysli pisząc, że jest słabe wynagrodzenie, minimalną krajową? Jak tez objawia się ten brak szacunku dla pracownika, możesz podac chociaż jeden przykład sytuacji? Co do tego socjalu, to także nie wiem co to jest śmiech na sali, może jakieś konkrety? Bo rzucasz hasłami na lewo i prawo, a brzmi to jak propaganda konkurencji Capricom.
zdjecie uzytkownika
wafryk - 2015-03-16 11:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [benedykt - 2015-03-14 21:31:33]:
Socjalu nie ma wogóle ze względu na "ciężkie czasy" ale na święta nie liczni dostaną po 100zł a co do szacunku to wystarczy wejść na produkcję tak po cichu to sam zobaczysz.
zdjecie uzytkownika
Guczi - 2015-03-30 18:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobra ale chyba ogólnie nie jest tak źle ? To, że nie ma premii czy jakiś dodatkowych profitów to i tak nie jest źle, ważne, że się wypłacają. A jak to jest koleżanki i koledzy z sumą należności. Wszystko się zgadza przy wypłacie czy też próbują kręcić jakieś wałki ? Nie chciałbym się zatrudniać żeby później tracić nerwy.
zdjecie uzytkownika
justa - 2015-04-01 20:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
niepolecam, omijać szerokim łukiem!
zdjecie uzytkownika
wioletta - 2015-04-03 09:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Guczi - 2015-03-30 18:57:30]:
GUCZI to zapraszam do pracy a po miesiącu liczę na posta z informacją czy na pewno jest tak źle?
zdjecie uzytkownika
elka - 2015-04-15 17:55:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę że poszukują teraz specjalisty ds, eksportu ale mnie to nurtuje jakie ta firma dale zarobki w takiej pracy w porównaniu do konkurencji która też nie śpi
zdjecie uzytkownika
grr - 2015-04-19 00:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cwaniakom, którzy sądzą że Capricorn chce ich wydymać radzę założyć własną firmę w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Państwie, jakim jest Polska radzę założyć własną firmę i po dwóch latach odnieść się do tematu..Ps. Dalej pracuję w tej firmie i nie mam zastrzeżeń..
zdjecie uzytkownika
endlemos - 2015-04-22 12:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Moja znajoma pracuje w tej "firmie". Na bieżąco mi opowiada co tam się dzieje. Z opowiadań wynika, że liderki mają jakieś problemy z głową. Zero jakiegokolwiek szacunku dla pracownika. Nie mają też żadnej kultury a przez całą swoją dniówkę jedyne co robią to besztają i spacerują po zakładzie. Stanowczo odradzam. A wszystkich komentujących, którzy zachwalają tą firmę serdecznie pozdrawiam i proponuję terapię u specjalisty :)
zdjecie uzytkownika
jacek - 2015-04-29 15:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyslalem Cv na operatora maszyn.Jak wyglada praca takiego operatora i wynagrodzenie ?
zdjecie uzytkownika
payton - 2015-04-30 00:23:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to dziwne bo akurat teraz nie widzę nigdzie ofert pracy dla osób na tym stnaowisku. Najświeższe jakie znalazłem to oferty pracy dla handlowców oraz specjalistów ds eksportu i obłsugi klienta
zdjecie uzytkownika
jacek - 2015-04-30 07:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na olx jest pelno ofert pracy od nich. Jade na rozmowe to sie dowiem co i jak
zdjecie uzytkownika
jacek - 2015-04-30 14:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem na rozmowie.Praca miała polegać na obsłudze wtryskarek. Pięć maszyn przypada na jednego operatora. Praca na 3 zmiany od pon do pt. Pierwszy miesiąc umowa zlecenie i 1300 zl,po miesiącu umowa o prace na 3 miechy i kasa cos ok 1400-1600 zl nie wiem od czego zalezy ta roznica. Ja podziekowalem szkoda czasu na taaka prace i zarobki.
zdjecie uzytkownika
aaa - 2015-05-13 11:42:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niema co zawracać sobie głowy pracą w tej firmie
zdjecie uzytkownika
boruc - 2015-05-15 11:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepszy jest tam magazynier Krystian co "wyżej sr.. niż głowę ma " hahaha
zdjecie uzytkownika
reksio - 2015-05-31 18:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [boruc - 2015-05-15 11:57:25]:
tak - jak ja uwielbiam tego typu pracowników... Ale niemniej po za atmosferą jaką można tutaj napotkać warto jednak zastanowić się nad tą pracą, bo ona sama nie należy do najtrudniejszych i wielce ciężkich szczególnie na niektórych stanowiskach (głównie chodzi mi o specjalistów do spraw jakości ) .
zdjecie uzytkownika
specjalista ds. jakości - 2015-06-21 16:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W końcu pojawiło się ogłoszenie na ich stronie. Trzeba by to kredą w kominie zapisać. Czyżby ktoś czytał te wpisy? Jakoś ciężko znaleźć na płatnych portalach ich ogłoszenia. Kiedyś dawali. Nie dają już ogłoszeń na płatnych portalach tylko na olx? Ciekawe czemu? Już parę ładnych lat temu można było spotkać opinię, że na płątnych portalach są ogłoszenia w miarę normalnie płatnej pracy. Bo jak ktoś jest skłonny zapłacić za ogłoszenie to i pracownikowi jest skłonny zapłacić dobre wynagrodzenie. Ciekawe czemu w ogłoszeniu nie wymagają znajomosci "narzędzi jakościowych"? Może kandydaci na rozmowie kwalifikacyjnej powinni przeegzaminować kogoś z jakości ze znajomości narzędzi jakościowych i wiedzy z zarządzania jakością. Jak na olx przefiltrować względem rodzaju zatrudnienia (umowa o pracę) to ich ogoszenia dalej są. A podobno dla fizycznych dają na początek umowę zlecenie, później jak co umowa o pracę. Zmienili to czy może w ogłoszeniu na dzień dobry półprawda/nieprawda? Na portalu infopraca w opisie ich ogloszeń zawsze było umowa na stałe :) Zna ktoś przypadek umowy na stałe na start dla pracownika fizycznego tej firmy?
zdjecie uzytkownika
roksio out! - 2015-06-29 17:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [specjalista ds. jakości - 2015-06-21 16:38:27]:
Skoro tak czopkowaty reksiu polecasz niczym piesek tę firmę to czemu sam na to stanowisko nie pójdziesz? Reksiu takie wpisy nie spowodują, że będzie więcej kandydatów, mimo że w kadrach i marketingu myślą inaczej...
Co masz na myśli pisząc "po za atmosferą jaką można tutaj napotkać"? Każdy ucieka gdzie może? Nikt pracować tam nie chce? Taka atmosfera? Skoro taka fajna firma to czemu tak duża rotacja?
Czemu niektórzy mają wrażenie, że wpisy giną na forum? ktoś usuwa interesujące rzeczy żeby nie wyszło nic na światło dzienne?
Czemu w wymaganiach dla jakościowca nie ma znajomości "narzędzi jakościowych" i systemów ISO? Nie lepiej od razu napisać w ogłoszeniu:
Wymagania niezbędne:
- brak znajomości jakichkolwiek "narzędzi jakościowych"
- brak znajomości ISO 9001 i innych systemów zarzadzania jakością
- kategorycznie nie mile widziane doświadczenie w firmach z silnym naciskiem na jakość
- chęć do pracy w kłamcami
Może kandydaci podczas rozmów powinni pytać się szefowej jakości:
- jakie ona zna "narzędzia jakościowe" i czy jakiekolwiek są znane i stosowane w firmie
- czy w firmie prawidłowo funkcjonuje system Zakładowej Kontroli Produkcji wymagany przez Dyrektywę Budowlaną. Niech kandydaci poproszą o możliwość wykonania auditu tego systemu w firmie bo nie pójdą tam pracować jeśli takie coś nie funkcjonuje należycie. Niech tak powiedzą to na pewno szefowa jakości się ucieszy.
- czy zdarza się w firmie zatrudnianie kryminalistów na stanowiska produkcyjne.
zdjecie uzytkownika
qa - 2015-06-30 07:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czemu wg ogloszenia jedna osoba zajmuje się: obsuga reklamacji, certyfikacja produktów i rozwiązywaniem bierzących problemów jakościowych? Co to jednooosbowy dział jakości w tej wielkosci firmie? Jedna osoba za 10 pracuje tam? A na czym ma polegać "optymalizacja wskaźników jakościowych"? Jak takie wskaźniki można "optymalizować"? Reklamacji jest tyle ile jest, No chyba, że połowy reklemacji by nie nazwać reklamacjami a roszczeniami albo jescze inaczej, to będzie mniej reklamcji i wskaźniki się zoptymalizują. Ale na pewno na górze nikt nie marzy o wykazaniu mniejszej ilości reklamcji niz jest faktycznie. To jest kategorycznie niemożliwe. Kedyś w wyniku działań szefostwa niejakiej amerykańskiej firmy ENRON powstalo pojęcie kreatywna księgowość. Może kiedyś będą pojecia kreatywna jakość, kreatywne zarządzanie.
zdjecie uzytkownika
materdej - 2015-06-30 22:08:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Juz nie przesadzajmy, że to taki jednoosobowy dział. W ogóle to jak teraz patrzyłem to capricom poszukuje do pracy na stanowiska takie jak spawacz, kierownik magazynu oraz specjalista do spraw jakości. Jak patrzałem na spawacza http://www.praca.pl/spawacz_745304.html to wcale nie wygląda to tak źle. Pozdrawiam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo miło przeprowadzona rozmowa z młodym człowiekiem. Wszystko na tak-patrząc w moje dokumenty i przebieg wczesniejszego zatrudnienia. Fajnie,bo pracowała Pani w fajnej firmie ( ... ) -praca manualna -więc jest doswiadczenie na podobnych stanowiskach produkcyjnych. Praca na III zmainę?-Dla mnie moze być,zero problemu z dojazdem. A nadgodziny?-równiez tak. Dziękuje,z pewnością znajdziemy dla panin jakieś stanowisko.\Zastanowiło mnie jedno pytanie: Czy zna Pani kogoś,kto pracuje w Capriocorn? tak (...). Po co to pytanie? Pytaja tę osobę o mnie? Czy tak można? Nadal czeka na telefon. Wszytsko fajnie,nadaje się pani,z pewnoscia znajdziemy stanowisko dla pani,odezwe się do.....
Nigdy !Chyba?!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
PR-won - 2015-07-01 20:10:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [materdej - 2015-06-30 22:08:55]:
jaka PRopaganda.... Co juz nikt nie chce pracować w tej super firmie, że aż w PRopagande trzeba wejść?
Ale na pewno niewolników to nie szukają. Przecież nigdy dawid k. nie powiedział do d.w. widząc stażystów z urzadu pracy idących korytarzem "ooo niewolnicy idą. będziemy niewolników mieli". Taka sytuacja nigdy nie miala miejsca tak więc napewno firma nie szuka niewolników i nie ma w niej managerów marzacych o wprowadzeniu niewolnictwa.
Czemu oferta dla spawacza źle nie wygląda? A pewnie dlatego, że na rynku spory deficyt jest i firma nie może znaleść spawacza... Ale czy stawki i warunki pracy dla tego spawacza nie wyglądaja tak źle w porównaniu z najlepszymi firmami na rynku? Czy może wyglądają źle? a może dobrze? Jakby były super to by mieli spawaczy od kilkunstu lat tam pracujących:)
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-07-01 21:41:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę darku.e, że postawiłeś sobie za cel życia hejtowanie capricornu, może trzeba by pomyśleć o założeniu rodziny ... aaa zapomniałem jesteś totalnie aspołeczny
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capricorn

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Capricorn?
Zadaj pytanie
alert