Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Capricorn

Pracowałeś w firmie Capricorn i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gazeta prawda - 2015-01-01 18:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dementuję pogłoski krążące, że wśród dyrektorów jest grupa nieuczciwych ludzi. Nieprawdziwe są pogłoski opowiadające o tym, że co poniektórzy dyrektorowie celowo zakupując towar/usługę u kontrahenta od razu zamierzają nie zapłacic wogóle za zakupiony towar/usługę kontrahentowi. Oj wy niedobrzy pracownicy juz nie porównujcie co poniektórych dyrektorów do plichty. Czy spotkaliście się kiedykolwiek żeby w tej wspaniałej firmie nie zapłacono wogóle faktury jakiemuś kontrahentowi? No co wy. Dementuję żeby firma kiedykolwiek nie zapłaciła za coś kontrahentowi. Również dementuję szeroko rozpowszechniane pogłoski, ze firma celowo i regularnie nie płaci kontrahentom w terminie. Czy spotkaliście się kiedykolwiek z taką sytuacją żeby ta wspaniała firma nie zapłaciła jakiejkolwiek faktury w terminie? No nie rozpowszechniajcie takich niedobrych i krzywdzących opinii o tej wspaniałej firmie. Przecież jakby ci ludzie faktycznie kupując u kontrahenta towar/usługę celowo zamierzali nie zapłacić, to byłoby to wyłudzenie. Jakby takie rzeczy działy sie w dodatku regularnie to można by to przecież nazwać działaniami o charakterze przestępczym, a z racji, że w firmie panuje hierarchia można by osobom zamieszanym w taki proceder przestawić zarzuty przynależności do zorganizowanej grupy przestępczej. Oj nie kłamcie już że capricorn nie płaci kontrahentom w terminie, albo co gorsza że wogóle niektórym kontrahentom nie płaci. Nieładnie jest takie brzydkie, niesprawiedliwe, kłamliwe i krzywdzące informacje rozpowszechniać o tak wspaniałej firmie. Bardzo sobie cenię uczciwość, prawdomówność dyrektorów firmy capricorn i ich bardzo wysoką postawę moralną. Taka postawa jaką oni sobą reprezentuję zasługuje tylko na pochwałę. Tacy ludzie powinni dla was stanowić autorytet, prawdziwy wzór do naśladowania.
Nie prawdą jest żeby w tej firmie wyłudzano od pracowników opłaty za zagubienie identyfikatora w kwocie przekraczającej kilkakrotnie jego wartość. Przecież zgodnie z przepisami KP pracownik odpowiada za wyrządzone przez siebie szkody do wysokości do jakiej je faktycznie wyrządził. Zgodnie z orzeczeniem SN z 26 stycznia 2011 r. (sygn. akt II PK 159/10) pracodawca nie może wymagać zabezpieczeń w postaci weksli in-blanco od pracowników. Jest to zwykłym kłamstwem to co ludzie opowiadają, że capricorn wymaga od nich opłat za zgubiony identyfikator przekraczających jego faktyczną wartość,bo podpisywali zobowiązanie, że jak zgubią identyfikator to zapłacą za niego 50 zł. Nie wiem czy podpisywaliście takie coś czy nie, ale jeśli nawet podpisywaliście to skoro tam piszę, że jest on wart 50zł to jest tyle wart. Nie prawdą jest żeby taki identyfikator był wart mniej niż 10 czy 5 zł. Panie z kadr bardzo chętnie udokumentują wam jaki jest faktyczny koszt identyfikatora, z ogromną ochotą i entuzjazmem pokażą wam faktury i inne dokumenty potwierdzające wartość identyfikatora.
Nieprawdą jest, że na magazynie są rozjazdy w ilościach, a firma przy okazji wyłudza pieniądze od pracowników każąc magazynierom płacić po 3000zł. Przecież nikt nigdy w tej firmie nikt nie spotkał się z sytuacją, żeby na magazynie (szczególnie surowce i pólfabrykaty) panował totalny chaos organizacyjny. Nigdy nie było sytuacji, żeby magazynierzy nie mogli wyrobić się z obowiązkami do tego stopnia żeby przyjmować na stan magazynowy bez policzenia albo wydawać bez dokladnego policzenia. Magazyniezy to tylko siedzą i nic nie robią na surowcach i półfabrykatach. Tak więc jeśli nawet muszą płacić jak napisał to WAFRYK to dlatego, ze ukradli, a nie żeby stany magazynowe miały rozjazdy spowodowane chaosem organizacyjnym. Jak się coś nie zgadza w stanach magazynowych to zatem ktoś to ukradł, a nie żeby towar którego nie było został przyjęty na stan lub żeby był towar wydany bez RW, albo żeby wydano mniej niż było to na RW. Zgodnie z przepisami KP pracownik odpowiada za szkody które faktycznie wyrządził. Tak więc firma nie wymaga od was zapłaty za towar którego nigdy nie było fizycznie w magazynie. Przecież sami wiecie że na surowcach i pólfabrykatach jest wzorcowy ład i porządek i zawsze wszystko sie tam zgdadza i jest na swoim miejscu.
zdjecie uzytkownika
wafryk - 2015-01-04 13:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gazeta prawda - 2015-01-01 18:00:39]:
Dodam tylko hahaha..... noi oczywiście te 8 palet towaru gotowego ostreczowanych czarną folią znajdujących się na magazynie koło dworca pkp też jest w systemie oczywiście :) (ciekawe kiedy to zniknie bądź wyparuje bo tam nie ma żadnych systemów monitorujących)
zdjecie uzytkownika
wafryk - 2015-01-04 13:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadwyżka- na dworcowy
Brak w systemie- na dworcowy
A opakowania kartonowe mokną pod namiotami czyt.'szałasami'
70% towaru na dworcowym systemowo nie istnieje.
A inwentura 2014/2015 totalna ściema i ukrywanie braków przez kierownika w systemie ( w życiu czegoś takiego jeszcze nie widziałem haha)
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2015-01-06 12:04:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIe pracuję tam od roku ale widzę że inwentura bez zmian :)
zdjecie uzytkownika
rekrut - 2015-01-27 10:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam

Moze ktoś pracował lub pracuje w charakterze PH?

proszę o info jak wyglada praca, jak płacą ?

Pozdrawiam

zdjecie uzytkownika
Lider Magazynu - 2015-02-16 23:07:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja też byłem na rozmowie dotycząca powyższego stanowiska. Miła sympatyczna rozmowa prawie 45 min i nic. Do dnia dzisiejszego cisza. Nawet nie potrafią zamknąć rekrutacji. To świadczy o szacunku "respekt" ludzi starających się o pracę. A co do stanów magazynowych, to bym szybko zrobiłbym porządek porządek w magazynie. Bo taki już jestem. Zwariowany na punkcie porządku i ładu. Po prostu perfekcjonista. Jednemu właścicielowi już udowodniłem, że ludzie to nie złodzieje, i że trzeba ich szanować. Do dzisiaj mam dobry kontakt z moimi byłymi pracownikami i dziękują, że się kiedyś pojawiłem w firmie. ( Taki sam przypadek jak w Capricornie ). Tu też bym szybko zrobił porządek. Ale jak Kierownik ma coś na sumieniu to się boi, że przyjdzie taki ktoś jak ja i będzie mówił o tym fakcie otwarcie na forum. Dlatego się nie odzywają. No cóż to jest tylko Polska.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2015-02-19 21:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omijać z daleka...
zdjecie uzytkownika
wafryk - 2015-02-21 15:34:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lider Magazynu - 2015-02-16 23:07:08]:
No nie wiem czy byś sobie poradził skoro z każdej strony mają do Ciebie pretensję a tak naprawdę Ty jesteś pionkiem i nic nie poradzisz tam nawet dyrektor logistyki ma gw.no do powiedzenia. nie licz na jego pomoc a tymbardzie Zbyszka kieliszka pseudo kierownika :) na rozmowie ładnie pięknie a potem radź se sam.
zdjecie uzytkownika
xxxxxxxxxx - 2015-02-22 22:34:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda brak szacunku dla ludzi .Liderki tragedia szczególnie jedna sama nic nie potrafi a od ludzi wymaga że masakra M .S . Nikt tak naprawdę nie wie jak ludzie są poniżani zmuszani do nadgodzin zastraszani przez liderkę tam pracownicy nawet na skargi nie chodzą bo się boją , tylko płaczą po kątach piszę tu o pakowni .Zawsze jak coś żle zrobi lub jest coś nie tak to wyżywa sie na pracownikach raz zrobiła zebranie na 1 zmianie i powiedziała do pracowników że dla niej liczą się dwie pracownice a reszta może (usunięte przez administratora) do domu . Więc sami oceńcie .
zdjecie uzytkownika
Anty - 2015-02-24 21:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Liderka tylko z nazwy. Ta "błyskotliwa" lalunia ma tylko ladna buźkę - no i na tym byłby koniec, bo tak naprawdę poziom jaki sobą reprezentuje to istne zero - rozdarta gęba i przeciąg we łbie. Jest tyle wykształconych dziewczyn... Na szczęście sa jeszcze osoby które pamietają czasy kiedy była szeregowcem i kiedy była potrzeba zostania po godzinach to sie wiła i slizgala! Na palcach jednej ręki mozna by zliczyć jej dyspozycyjność i akurat te "fakty" moze wsadzić miedzy bajki, prawiac morały na tzw. Kompromitacja babo!!!
zdjecie uzytkownika
moniek - 2015-02-25 10:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Lalunia jak launia, ale to chyba jedyna samica która chciała nas czegoś nauczyć. Zapraszam na wałbrzyską strefę,prawdziwa robota i nadgodzinki to codzienność,aż pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mi cieknie. W capricorn to prawdziwa rozpusta. Czy sie stoi czy sie leży wypłata sie należy
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-02-25 12:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wy najężdżacie na tą Magdę a ona wcale nie jest taka zła ...jeśli chodzi o sex :) w pracy, a reszta to już bajka.
zdjecie uzytkownika
Adela - 2015-02-25 12:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Dominik- wow ale ambitny komentarz!!! Do moniek - Rozpusta, bo co, przepraszam? BO dlatego ze pot nie cieknie? A bywają dni ze wlasnie tak jest. Rozpusta bo co? Bo nie rozumiem? Bo nie stoją nade mną z batem? Nie mam nic przeciwko nadgodzinom, nie boję się pracy. Ale jesli ktoś chce czegokolwiek i kogokolwiek nauczyć to niestety ale najpierw musi zacząć od siebie. Tym bardziej jesli jest menadzerem, nie wspominając o kulturze słowa i szacunku do podwładnych, szczególnie jesli tego samego oczekuje! Zachowaniem nie wzbudza respektu!
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-02-25 19:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, dajcie juz spokój z tym jadem! Nikt nikogo siła nie trzyma a jesli zle sie pracuje bo "costam" to szukam innej pracy. Proste! No chyba ze lubicie narzekać... A poza tym, widziałem ze zamieszczono ofertę do logistyki na referenta - czy ktoś mógłby powiedzieć pare słów? Tzn. jaka atmosfera, zarobki, Jak długo trwa okres probny i czy po tym okresie umowa na stale. Z góry dzięki za wszelkie info.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-25 20:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej chwili odbywają się masowe zwolnienia więc jak ktoś potrzebuje pracy na dłuższy okres to bynajmniej teraz nie jest odpowiednia chwila. Co do zarobków rewelacji nie ma ale jak ktoś potrzebuje to się zadowoli najniższa krajową. Podwyżki tylko dla " dupowłazów". Atmosfera: to zalezy od działu i podejścia. Wiadomo jak wszędzie są tzw stare wygi które uprzykrzaja życie ale trzeba mieć to gdzieś i robic swoje. Z umowami to różnie bywa bo bywalo tak ze po kilka miesięcy robiło się na zlecenie a pozniej okres probny. Osobiście nie polecam ale to juz indywidualna decyzja
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-02-26 10:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Da Adela- dzięki , lubię się chwalić :) ilością zaliczeń na firmie PS może małe co nie co w nadgodzinkah ;)
zdjecie uzytkownika
maksio - 2015-02-28 18:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, że dyskusja tutaj na forum zeszła trochę na boczne tory, ja obecnie szukam pracy i trochę mało mnie interesują romanse, jakie się tutaj przytrafiają. Bardziej chętnie przeczytałbym czy warto pracować w Capricom, czy tez raczej odradzacie. Macie w firmie jakiś fajny system socjalny, czy benefitowy?
zdjecie uzytkownika
wafryk - 2015-03-01 12:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [maksio - 2015-02-28 18:16:11]:
maksio jak byś się cofnoł leniu śmierdzący o pare tekstów wstecz wiedziałbyś że teraz są tam masowe zwolnienia i nikt ale to NIKT nie poleca tam pracy w tym zakłamanym, parszywym zakładzie a benefit? a co to qwa jest tam na święta bożo narodzeniowe dostanie 100zł brutto to już cud :)
zdjecie uzytkownika
Benio - 2015-03-04 21:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Proszę Państwa w Cpr jest ogromna rotacja = słabe wynagrodzenie i brak szacunku dla pracownika. Socjal to też śmiech na sali. Ciekaw jestem kiedy pójdą po rozum do głowy i zaczną doceniać i szanować pracowników? Póki co strasznie długo dochodzą do tego:) Aaaa i podejście do ludzi idzie z samej góry od prezesa, który się na niczym nie zna bo przecież to nie on budował tę firmę tylko przyszedł na gotowe i udaje że się na czymś zna(szkoda tylko że Tadek przekazał mu firmę, bo on to wszystko stworzył i był mega w porządku), a ten swoją mocą obdarowywuje dyrektorów, a oni swoich podwładnych... i w ten sposób wszystko się pier...
zdjecie uzytkownika
benedykt - 2015-03-14 21:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Benio, a co masz na mysli pisząc, że jest słabe wynagrodzenie, minimalną krajową? Jak tez objawia się ten brak szacunku dla pracownika, możesz podac chociaż jeden przykład sytuacji? Co do tego socjalu, to także nie wiem co to jest śmiech na sali, może jakieś konkrety? Bo rzucasz hasłami na lewo i prawo, a brzmi to jak propaganda konkurencji Capricom.
zdjecie uzytkownika
wafryk - 2015-03-16 11:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [benedykt - 2015-03-14 21:31:33]:
Socjalu nie ma wogóle ze względu na "ciężkie czasy" ale na święta nie liczni dostaną po 100zł a co do szacunku to wystarczy wejść na produkcję tak po cichu to sam zobaczysz.
zdjecie uzytkownika
Guczi - 2015-03-30 18:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobra ale chyba ogólnie nie jest tak źle ? To, że nie ma premii czy jakiś dodatkowych profitów to i tak nie jest źle, ważne, że się wypłacają. A jak to jest koleżanki i koledzy z sumą należności. Wszystko się zgadza przy wypłacie czy też próbują kręcić jakieś wałki ? Nie chciałbym się zatrudniać żeby później tracić nerwy.
zdjecie uzytkownika
justa - 2015-04-01 20:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
niepolecam, omijać szerokim łukiem!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo miło przeprowadzona rozmowa z młodym człowiekiem. Wszystko na tak-patrząc w moje dokumenty i przebieg wczesniejszego zatrudnienia. Fajnie,bo pracowała Pani w fajnej firmie ( ... ) -praca manualna -więc jest doswiadczenie na podobnych stanowiskach produkcyjnych. Praca na III zmainę?-Dla mnie moze być,zero problemu z dojazdem. A nadgodziny?-równiez tak. Dziękuje,z pewnością znajdziemy dla panin jakieś stanowisko.\Zastanowiło mnie jedno pytanie: Czy zna Pani kogoś,kto pracuje w Capriocorn? tak (...). Po co to pytanie? Pytaja tę osobę o mnie? Czy tak można? Nadal czeka na telefon. Wszytsko fajnie,nadaje się pani,z pewnoscia znajdziemy stanowisko dla pani,odezwe się do.....
Nigdy !Chyba?!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
wioletta - 2015-04-03 09:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Guczi - 2015-03-30 18:57:30]:
GUCZI to zapraszam do pracy a po miesiącu liczę na posta z informacją czy na pewno jest tak źle?
zdjecie uzytkownika
elka - 2015-04-15 17:55:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę że poszukują teraz specjalisty ds, eksportu ale mnie to nurtuje jakie ta firma dale zarobki w takiej pracy w porównaniu do konkurencji która też nie śpi
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capricorn
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Capricorn?
Zadaj pytanie