Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Capricorn

Pracowałeś w firmie Capricorn i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
real - 2014-06-15 11:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda zycia na zawranie sobie glowy ta firma ktura tak naprawde jes iluzja
zdjecie uzytkownika
brewek - 2014-06-20 02:33:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale z Twojej perspektywy to tylko ten człowiek psuje dobre oblicze Capricorn ? po za tym firma jest ok?
zdjecie uzytkownika
Do miki - 2014-06-22 14:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy ten czy ten człowiek o którym piszesz jest kompetentny czy nie. Tego nie wiem. Ale firma jakis czas temu zaczęła szukać kilku inzynierów do dzialu produkcji. W tej firmie faktycznie przydałoby się kilku kompetentnych inżynierów. Tylko pytanie czy dyrektor produkcji faktycznie kogoś szuka czy udaje ze szuka i dlaczego kogoś szuka bądź też udaje że szuka (co bardziej prawdopodobnym)... Biorąc pod uwagę, ze dyrektor tak naprawdę sam nie wie co chce i momentami sprawia wrażenie jakby miał jakieś odobłudnicze urojenia wątpliwym jest żeby firma zatrudniła jakiegokolwiek inżyniera, już nie mówiać o kompetentnym inżynierze. Co do konieczności przyjrzenia się czyjejś pracy to myślę, że tutaj właściciel firmy powinien uważnie przyjrzeć się dyrekcji (z dyrektorem produkcji włącznie), bo ci akurat wyjątkowo specjalizują się w mydleniu oczu prezesowi i właścicielowi. Wszystko jest super i pięknie a w rzeczywistości jak się przeyjrzeć wcale tak nie jest. Zresztą jak kiedyś ktoś tu napisał (wpis ten został usunięty) "w tej firmie jest obłuda"
zdjecie uzytkownika
do brewek - 2014-06-22 14:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [brewek - 2014-06-20 02:33:18]:
Nie wiem czy ten człowiek psuje oblicze Capricorn. Ale myślę, że Pan Tadeusz powinien przyjrzeć się bardzo uważnie całej dyrekcji. Zawsze jak coś złego to pracownicy niżej coś źle zrobili a nigdy ktoś z dyrekcji. Skoro pracownicy coś źle zrobili to do zwolnienia. Największa z rotacji w marketingu.
zdjecie uzytkownika
Wodzu - 2014-06-26 19:42:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Capricorn - 2014-05-11 15:36:10]:
Z tego co się orientuje to cały ten MICHAŚ tak planuje zlecenia że półprodukt jeszcze nie wyprodukowany już ma być wydany do kolejnego zlecenie, moim skromnym zdaniem Pan Planista Michaś powinien najpierw się zorientować czy dany półprodukt już jest na stanie a nie czekać aż inny dział go wyprodukuje.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-07-26 00:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Tam jest samo dno patologia wyzysk niekompetencja głupota debilizm na każdym kroku. Tam nie ma normalnych ludzi sami idioci tam są. W tej firmie na każdym kroku można spotkać się z chamstwem czy to ze strony dyrekcji czy ze strony pracowników każdego szczebla. Lepiej omijać tę dnawą firmę szerokim łukiem. Jedno wielkie dno. Jak ktoś ma pracę to niech lepiej nie przychodzi do tej chamskiej firmy i siedzi tam gdzie jest lub idzie gdzie indziej ale nie do capricornu, a jak ktoś bez pracy to naprawdę lepiej siedzieć na bezrobociu niż męczyć się w tym(usunięte przez administratora) Jedno wielkie chamstwo jest w tej firmie i to na każdym kroku. Ludzi tam się ma za nic. Szkoda zdrowia i życia (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-08-07 14:04:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niewiarygodne, że firma znów potrzebuje pomocy inżyniera! Ech... do niedawna był jeden, który jak mało kto, znał się na rzeczy, wprowadził ogrom zmian, dzięki czemu Cpr wiele zyskał. Niewątpliwie K.J. jest wybitnym specjalista w swej dziedzinie. Ale mało tego - był rownież świetnym menadżerem i mimo iż był pracownikiem wyższego szczebla, nie stawiał barier a wręcz przeciwnie - skracał dystans, co zresztą mogło niektórym przeszkadzać... Pozazdrościć firmie, która podjęła z Nim współpracę.
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2014-08-11 20:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
znowu wypłata nie na czas, brak słów
zdjecie uzytkownika
lucek - 2014-09-27 03:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dziewczyny są fajne i towarzyskie?
zdjecie uzytkownika
ząbek - 2014-09-30 02:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Były pracownik - 2014-08-07 14:04:49]:
jeżeli chodzi o obecne oferty pracy to już dali sobie spokój chyba z inżynierami i ostro starają się wziąć za marketing i sprzedaż . Z tego co doczytałem to szukają obecnie właśnie specjalistów od sprzedaży krajowej czy też rozwoju technicznego. No i standardowo nigdy za mało pracowników na magazynie...
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2014-10-04 17:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ZUS znowu nie opłacony, po raz 3 musiałem wypełniać ankietę, że jestem ubezpieczony
zdjecie uzytkownika
frodo - 2014-10-19 01:42:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracuś - 2014-10-04 17:42:37]:
ale rozumiem , że normalnie w pracy jesteś umówiony z Carpicorn na takie stawki, że powinni to robić ? jeżeli masz to wpisane w umowie to przynajmniej masz jakąś podkładkę gdybyś chciał walczyć o swoje na drodzę sądowej lub na każdej innej. Gorzej jeżeli nigdzie nie masz na to jednak dowodu... jak jest?
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2014-10-23 15:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [frodo - 2014-10-19 01:42:34]:
pracuje tam już 3lata i dopiero teraz to odkryłem ale lekaż powiedział że w razie czego będę musiał pokryć koszty leczenia na własną ręke a potem starać się o odszkodowanie tylko wszyscy wiemy ile kosztują wizyty u specjalisty.
zdjecie uzytkownika
Nick - 2014-11-09 15:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były pracownik - 2014-08-07 14:04:49]:
K.J. faktycznie jak na tę firmę był dość dobrym specjalistą. Ale nie był inżynierem. On ukończył zarządzanie i marketing, a nie inżynierski kierunek na uczelni technicznej. Lecz mimo braku inżynierskiego wykształcenia miał jakąś wiedzę techniczną i potrafił myśleć. Z tego chyba właśnie powodu przeszkadzał bardzo paru osobom na górze z dyrekcji. Dlatego też został zdegradowany przez k.p. Za to na jego miejsce k.p. wybrał na 1 kwietnia na prima aprilis d.m.który nie ma wykształcenia inżynierskiego. Czy ma jakąkolwiek wiedzę techniczną i czy potrafi myśleć można łatwo to dostrzec jak się rozejrzeć dookoła. Już od długiego czasu w firmie nie funkcjonuje praktycznie system wniosków racjonalizatorskich. Oficjalnie działa, a w praktyce go nie ma. Przecież jak ktoś złoży wniosek to ktoś musi stwierdzić czy taką zmianę w procesie produkcyjnym można zastosować i jaki będzie to miało wpływ w późniejszym czasie. No cóż czyżby następca K.J. czyli d.m. obawiałby się, że się kompletnie na niczym nie zna i jakoś tłumił system wniosków w firmie. Nie śmiem podejrzewać d.m., że on i jego ekipa są grupką osobników nie znających się na niczym. No ale z jakiś powodów taki osobnik jak d.m. bardzo pasuje k.p. i paru innym na górze. Ciekawe czemu? Chyba wiadomo czemu... K.J. napewno był 1000 razy lepszym menadżerem niż jego następca, no ale w firmie z jakiś powodów stawia się na osobników pokroju d.m.
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-11-20 20:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BLE BLE BLE GUZIK PRAWDA
zdjecie uzytkownika
antilolo - 2014-11-29 19:55:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nasz k.p to potrafi nawet inzynierów bez wyższego po samym L.O. zatrudniać. Kiedyś pracował tutaj marek sz. jako inżynier procesu. Inżynier bez wyższego technicznego po samym liceum ogólnokształcącym to takie rzeczy tylko w capricornie jak szefuje k.p. :) To nie ma co się dziwić że taki d.m. zachodzi wysoko... Z takiego d.m. to nawet prezydent moze być. W końcu przeciez mieliśmy juz prezydenta elektryka po zawodówce, to w sumie d.m też może być prezydentem...
zdjecie uzytkownika
alek - 2014-12-02 14:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a powiedzcie dlaczego wakat kierownika magazynu wisi tak długo w ofertach pracy? stawki? wymagania czy co? czy juz dawno wybrany a wisieć trochę musi?
zdjecie uzytkownika
odp - 2014-12-05 23:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [alek - 2014-12-02 14:23:10]:
Może tak poprostu kompletnie nie potrafią rekrutować ludzi i wyselekcjonować fachowców. Wystarczy sobie przeczytac na tym forum opis rozmowy kwalifikacyjnej zamieszczony przez jakąś panią. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej pytają się "czy zna kogoś z pracowników firmy". Jak ktoś jest kompletną niedojdą selekcjonerską to musi się kogoś zapytać o pracownika bo sam osądzić nie potrafi czy się nadaje czy nie. I wg tej pani z kadr i "młodego kierownika" jak znajoma/znajomy tej pani to dobry pracownik/-ca to kandydatka tez będzie dobra pracownica, a jak znajomy/-a zła/-y to i kandydatka wg nich też jest zła. Zamiast samemu określić czy ktoś będzie dobrym pracownikiem to pytają się o nich innych pracowników firmy, to ewidentnie świadczy, że nie potrafią rekrutować. Zresztą kolega czy koleżanka z capricornu powie że jesteś super pracownik jak cie lubi a jak cie nie lubi to że się nie nadajesz na pracownika. Generalnie określi nie kogoś jako pracownika a jako koleżankę. Tak więc takie pytanie podczas rozmowy kwalifikacyjnej świadczy o totalnej amatorszczyźnie rekrutacyjnej w firmie. Kolejna kwestia skoro zapewniają, że zadzwonią, a nie dzwonią tzn. że ludzi olewają i mają ich glęboko w czterech literach... To pokazuje ich podejćie do ludzi jak ich traktują. A co można oczekiwać po firmie w ktorej pani ważna z hr biega do pani z marketingu, żeby jej ogłoszenie rekrutacyjne napisała, bo sama nie potrafi sklecić kilku zdań. Nawet stanowiska nie potrafią nazwać. Szukają "menadżera projektu zarządzania informacją". Z opisu w ogłoszeniu wynika, że przydałby się informatyk. W koncu po kilku miesiącach wpadaja na pomysł, żeby nazwac stanowisko "Specjalista ds, baz danych". Wow ciekawe kto na to wpadł. "Specjalistę ds. baz danych" zdecydowanie będzie łatwiej znaleźć niż "manadżera projektu zarządzania informacją". Zresztą który informatyk specjalizujący się w bazach danych otworzy ogłoszenie "menadżer projektu zarzadzania informacją". A teraz zadajmy sobie pytanie: Czy osoba/osoby nie umiejące nawet właściwie określić kogo i na jakie stanowisko szukają dadzą sobie radę z wyselekcjonawaniem właściwego kandydata? Coś czuje, że przez to sito rekrutacyjne to najlepszy spec. ds. baz danych nie przejdzie, ale za to ktoś nie wiedzący czym jest baza danych da radę przejść to sito selekcyjne.
zdjecie uzytkownika
kazik - 2014-12-07 18:32:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak czytam izastanawiam sie jak to wszystko jeszcze funcjonuje ale mentalnosc wnaszym narodzie nadal sie nie zmienia tak to wszystko jest plytkie jestesmy wolni ijezeli jest zle to szukajmy innej drogi mamy tyle innych nowych morzliwosci zyje sie tylko raz a przed nami tyle slonca
zdjecie uzytkownika
Lobby cruder - 2014-12-15 16:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alek - 2014-12-02 14:23:10]:
kierownik tam jest od 4lat tylko nie ma odpowiedniego wykształcenia dla tego poszukują figuranta do zjebek jak by co :)
zdjecie uzytkownika
wafryk - 2014-12-21 18:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dajcie spokój z tą firmą ostatnio pozwalniało się tam kupe magazynierów bo jak pracować w firmie która uważa Cię za złodzieja pijaka i do tego debila bo kto podpisuje odpowiedzialność materialną bez przeprowadzenia inwetaryzacji. Teraz każdy na magazynie musi bulić po około 3000zł za rzeczy które zginęły na firmie :) Jak chcesz płacić za innych to polecam tą firmę.
zdjecie uzytkownika
gazeta prawda - 2015-01-01 18:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dementuję pogłoski krążące, że wśród dyrektorów jest grupa nieuczciwych ludzi. Nieprawdziwe są pogłoski opowiadające o tym, że co poniektórzy dyrektorowie celowo zakupując towar/usługę u kontrahenta od razu zamierzają nie zapłacic wogóle za zakupiony towar/usługę kontrahentowi. Oj wy niedobrzy pracownicy juz nie porównujcie co poniektórych dyrektorów do plichty. Czy spotkaliście się kiedykolwiek żeby w tej wspaniałej firmie nie zapłacono wogóle faktury jakiemuś kontrahentowi? No co wy. Dementuję żeby firma kiedykolwiek nie zapłaciła za coś kontrahentowi. Również dementuję szeroko rozpowszechniane pogłoski, ze firma celowo i regularnie nie płaci kontrahentom w terminie. Czy spotkaliście się kiedykolwiek z taką sytuacją żeby ta wspaniała firma nie zapłaciła jakiejkolwiek faktury w terminie? No nie rozpowszechniajcie takich niedobrych i krzywdzących opinii o tej wspaniałej firmie. Przecież jakby ci ludzie faktycznie kupując u kontrahenta towar/usługę celowo zamierzali nie zapłacić, to byłoby to wyłudzenie. Jakby takie rzeczy działy sie w dodatku regularnie to można by to przecież nazwać działaniami o charakterze przestępczym, a z racji, że w firmie panuje hierarchia można by osobom zamieszanym w taki proceder przestawić zarzuty przynależności do zorganizowanej grupy przestępczej. Oj nie kłamcie już że capricorn nie płaci kontrahentom w terminie, albo co gorsza że wogóle niektórym kontrahentom nie płaci. Nieładnie jest takie brzydkie, niesprawiedliwe, kłamliwe i krzywdzące informacje rozpowszechniać o tak wspaniałej firmie. Bardzo sobie cenię uczciwość, prawdomówność dyrektorów firmy capricorn i ich bardzo wysoką postawę moralną. Taka postawa jaką oni sobą reprezentuję zasługuje tylko na pochwałę. Tacy ludzie powinni dla was stanowić autorytet, prawdziwy wzór do naśladowania.
Nie prawdą jest żeby w tej firmie wyłudzano od pracowników opłaty za zagubienie identyfikatora w kwocie przekraczającej kilkakrotnie jego wartość. Przecież zgodnie z przepisami KP pracownik odpowiada za wyrządzone przez siebie szkody do wysokości do jakiej je faktycznie wyrządził. Zgodnie z orzeczeniem SN z 26 stycznia 2011 r. (sygn. akt II PK 159/10) pracodawca nie może wymagać zabezpieczeń w postaci weksli in-blanco od pracowników. Jest to zwykłym kłamstwem to co ludzie opowiadają, że capricorn wymaga od nich opłat za zgubiony identyfikator przekraczających jego faktyczną wartość,bo podpisywali zobowiązanie, że jak zgubią identyfikator to zapłacą za niego 50 zł. Nie wiem czy podpisywaliście takie coś czy nie, ale jeśli nawet podpisywaliście to skoro tam piszę, że jest on wart 50zł to jest tyle wart. Nie prawdą jest żeby taki identyfikator był wart mniej niż 10 czy 5 zł. Panie z kadr bardzo chętnie udokumentują wam jaki jest faktyczny koszt identyfikatora, z ogromną ochotą i entuzjazmem pokażą wam faktury i inne dokumenty potwierdzające wartość identyfikatora.
Nieprawdą jest, że na magazynie są rozjazdy w ilościach, a firma przy okazji wyłudza pieniądze od pracowników każąc magazynierom płacić po 3000zł. Przecież nikt nigdy w tej firmie nikt nie spotkał się z sytuacją, żeby na magazynie (szczególnie surowce i pólfabrykaty) panował totalny chaos organizacyjny. Nigdy nie było sytuacji, żeby magazynierzy nie mogli wyrobić się z obowiązkami do tego stopnia żeby przyjmować na stan magazynowy bez policzenia albo wydawać bez dokladnego policzenia. Magazyniezy to tylko siedzą i nic nie robią na surowcach i półfabrykatach. Tak więc jeśli nawet muszą płacić jak napisał to WAFRYK to dlatego, ze ukradli, a nie żeby stany magazynowe miały rozjazdy spowodowane chaosem organizacyjnym. Jak się coś nie zgadza w stanach magazynowych to zatem ktoś to ukradł, a nie żeby towar którego nie było został przyjęty na stan lub żeby był towar wydany bez RW, albo żeby wydano mniej niż było to na RW. Zgodnie z przepisami KP pracownik odpowiada za szkody które faktycznie wyrządził. Tak więc firma nie wymaga od was zapłaty za towar którego nigdy nie było fizycznie w magazynie. Przecież sami wiecie że na surowcach i pólfabrykatach jest wzorcowy ład i porządek i zawsze wszystko sie tam zgdadza i jest na swoim miejscu.
zdjecie uzytkownika
wafryk - 2015-01-04 13:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gazeta prawda - 2015-01-01 18:00:39]:
Dodam tylko hahaha..... noi oczywiście te 8 palet towaru gotowego ostreczowanych czarną folią znajdujących się na magazynie koło dworca pkp też jest w systemie oczywiście :) (ciekawe kiedy to zniknie bądź wyparuje bo tam nie ma żadnych systemów monitorujących)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo miło przeprowadzona rozmowa z młodym człowiekiem. Wszystko na tak-patrząc w moje dokumenty i przebieg wczesniejszego zatrudnienia. Fajnie,bo pracowała Pani w fajnej firmie ( ... ) -praca manualna -więc jest doswiadczenie na podobnych stanowiskach produkcyjnych. Praca na III zmainę?-Dla mnie moze być,zero problemu z dojazdem. A nadgodziny?-równiez tak. Dziękuje,z pewnością znajdziemy dla panin jakieś stanowisko.\Zastanowiło mnie jedno pytanie: Czy zna Pani kogoś,kto pracuje w Capriocorn? tak (...). Po co to pytanie? Pytaja tę osobę o mnie? Czy tak można? Nadal czeka na telefon. Wszytsko fajnie,nadaje się pani,z pewnoscia znajdziemy stanowisko dla pani,odezwe się do.....
Nigdy !Chyba?!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
wafryk - 2015-01-04 13:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadwyżka- na dworcowy
Brak w systemie- na dworcowy
A opakowania kartonowe mokną pod namiotami czyt.'szałasami'
70% towaru na dworcowym systemowo nie istnieje.
A inwentura 2014/2015 totalna ściema i ukrywanie braków przez kierownika w systemie ( w życiu czegoś takiego jeszcze nie widziałem haha)
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2015-01-06 12:04:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIe pracuję tam od roku ale widzę że inwentura bez zmian :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capricorn
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Capricorn?
Zadaj pytanie
x