brak logo

Capricorn

Świebodzice

Opinie o Capricorn

ypp 2016-07-29 15:01:02
a wiecie czy mają teraz jakieś oferty pracy? W sumie chetnie bym się do nich załapał. Dzięki za odpowiedź
Kruk 2016-07-29 22:56:30
Tam nawet jak nie mają to mają to cały czas ktos zwiewa -)
3
miki 2016-07-30 10:36:58
Jest teraz parę stanowisk wolnych @kabel nie wiem jakie masz wykształcenie ale jak interesuje cię praca jako spawacz albo handlowiec to możesz śmiało teraz do nich cv składać
Kabel 2016-07-30 12:19:31
Nie dziękuję , słyszałem jak tam wygląda praca i poszukam gdzieś coś innego ... nawet za mniejsze pieniądze chociaż nie wiem czy to możliwe -)
5
banan 2016-07-30 12:36:42
Ciekawe czy handlowca na rynki anglojęzyczne jest wciąż poszukiwnay, wiecie może? pozyskiwanie i obsługa nowych klientów eksportowych to nie są duże obowiązki, a jak jest zapewniona umowa o pracę to jest dobrze.
Uciekinier 2016-08-01 16:30:15
Hahahah umowa o pracę - kolejna laska . Fajnie ze rynek robi się coraz lepszy dla pracowników i nie trzeba brać byle czego . Ja uciekłem stamtąd i jestem bardzo zadowolony .
4
miki 2016-08-01 16:45:37
@banan no faktycznie fajnie, że jest ta umowa o pracę. Ja stanowiskach przedstawicieli handlowych bywa z tym różnie, ale fajnie, że w Capricorn nie ma z tym lipy. A ktoś wie, jak tutaj wygląda sam proces rekrutacyjny? O co głównie pytają na pierwszej rozmowie?
Kruk 2016-08-01 18:07:06
Idz spokojnie bez przygotowania - nawet nie wiedzą o co pytać taka postawa szefostwa- pełen profesjonalizm hahahahahah a tak poważnie to daj sobie spokój - szkoda czasu
3
liko 2016-08-01 18:33:22
troche mnie to zastanawia, bo jednka pomimo tego co piszecie ludzie są zainteresowani a teraz mająrekrutację.
owo 2016-08-02 12:17:17
rekrutaja jest caly czas - nikt sie im nie podoba dlaczego ? bo nikt nie chce pracowac za psie pieniadze a Ci ktorzy maja leb na karku daja sobie spokoj na dzien dobry
1
yo0lka 2016-08-02 12:31:51
a może po prostu są bardzo wysokie wymagania? ja to obstawiam
Pokayoka 2016-08-02 16:35:36
Nie są ... oni nawet nie wiedzą kogo szukają
3
sebek 2016-08-02 16:50:19
@Pokayoka wydaje mi się, że wiedzą dokładnie, jakich pracowników im potrzeba, bo przecież przy rekrutacji na stanowisko spawacza raczej nie ma wątpliwości
Fjołek 2016-08-03 13:45:50
Mam pytanie odnośnie zarobków na stanowisku Specjalisty do obsługi klientów zagranicznych, czy da się wyżyć z tego co proponują czy lepiej nawet nie zawracać sobie głowy? Z góry dziękuję za pomoc
Sciema 2016-08-03 14:25:35
No sam nie wiem co moge powiedzieć o tej firmie, słyszałem już naprawdę dużo dobrego i chyba wiele osób jest w stanie to potwierdzić i nie robić w ogóle kłopotów kazdego dnia, ja tak czuję, więc to dobre
Koleś 2016-08-03 14:59:21
A to dziwne bo ja tu pracuje już stosunkowo długo i nic dobrego nie słyszałem o tej firmie poza jej murami , widocznie same dobre rzeczy piszą tu osoby które same chcą żeby tak to wyglądało. .. I nic więcej ... zastanówcie się ludziska nad pracą tutaj ... kolesie i kolesie kolesiów ...
Fjołek 2016-08-03 15:34:11
Hmmm.... jak zawsze opinie na jedną i na druga stronę. Sam nie wiem. W ostatnim czasie przerobiłem kilka rekrutacji i... i zawsze spora część z forum pokrywa się z rzeczywistością. Ale jakoś nie mam dobrych przeczuć, zwłaszcza że mam dość wysokie wymogi finansowe ;)
mik 2016-08-03 16:13:03
Powiem ci tak @fjołek lepiej sprawdź na własnej skórze a jak znasz jakiś inny język niż angielski to spróbuj podobno wtedy jest większa kasa no i prestiż
Oko 2016-08-03 16:59:24
Co to znaczy lepszy prestiż ? Jak znasz więcej języków to na 100 % znajdziesz lepsza prace ... I napewno lepiej płatna niż tu ...
1
3e4rt 2016-08-03 17:26:40
no wlasnie akurat znajomosc jezykow to widze ze jest tutaj wymagana na przyklad niemeickiego czy tez francuskiego..uwazam ze jak ktos zna jezyki to łatwiej jest mu po prostu znalezc dobra praca prawda?
Fjołek 2016-08-04 10:00:30
Prawda. Ale biorąc pod uwagę np. zdobywanie Klientów zagranicznych (anglojęzycznych) na jakie zarobki można liczyć? Ja wychodzę z założenia że powinny być całkiem dobre (co najmniej 2800 netto) gdyż zdobywa się klienta płacącego w walucie obcej ;)
lechu 2016-08-04 10:08:38
tak, na pewno z tyle można zarobić jak nie wiecej tak naprawde - widziałem tez oferte pracy jako regionalny doradca techniczny (region: dolnośląski, opolski, lubuski, śląski) wiec sporo tego jest naparwde.
Hdhjdnd 2016-08-04 11:17:41
Idz i proboj ... hahaah-)
mateusz 2016-08-04 11:24:32
Ja w sumie taki mam zamiar. Może tutaj są sami przedstawiciele handlowi, którzy się zwyczajnie do tej pracy średnio nadają, a stanowisko wymaga konkretnych miękkich zdolności, kompetencji. Praca nie jest dla każdego, ale nie każdy jest w stanie to zrozumieć...
Fjołek 2016-08-04 14:49:37
Zgadzam się z twierdzeniem, ze praca handlowca nie dla każdego.... Sporo tych rekrutacji prowadzą...hmmm
Mark 2016-08-04 15:21:57
No co ja Wam moge powiedzieć, wszystko przecież jest totalnie na swoim miejscu co chyba jest wiadomo
Fjolek 2016-08-04 18:26:06
Tzn ze pracujesz? pracowales w Capricorn na tym stanowisku? Moze w takim razie wiecej konkretow?
Janusz 2016-08-04 18:39:55
Do handlu trzeba mieć smykałkę wiem sam z doświadczenia jakie mam. To się lubi albo nie. Najgorzej kiedy przychodzi ktoś do tej prac bo musi... Jako handlowiec da się ładnie zarobić, no właśnie do celu :) ile można u nich zarobić na stanowisku handlowca
Fiolek 2016-08-06 09:36:51
Oto jest pytanie
liko 2016-08-06 09:41:35
Jak jestes handlowcem z prawdziwego zdarzenia, masz smykalke do tego i potrafisz negocjowac warunki z klientami to uda ci sie zgarnac calkiem dobra pulę premii w miesiacy,poza tym teraz firmy wyposazaja pracownikow w auta służbowe i inne akcesoria niezbedne do rpacy
Fiolek 2016-08-06 10:30:58
Ok. Zgodze sie z tym. Ale w przypadku handlowca w terenie to raczej oczywiste ze narzedzia i samochod jest czyms wymagalnym i logicznym-nie postrzegalbym tego raczej jako bonus a raczej jako cos normalnego. Co do podstawy, wiadomo co firma daje (mam na mysli ze wzgledu na planowanie kredytu hipotecznego)?
jolo 2016-08-06 12:08:06
Przedstawiciel handlowy powinien mieć kwalifikację bo tak na prawdę o tego zależy Twoje wynagrodzenie
Fjolek 2016-08-06 12:19:47
I ja je zdecydowanie posiadam. Ale dobrze wiem ze kwalifikacje wplywaja glownie na premie a nie na podstawe. Firmy z reguly maja polityke odnosnie podstawy a premia to juz indywidualne osiagniecia. Zatem pytam jaka firma ma polityke odnosnie podstawy???
tutututu 2016-08-06 13:13:48
w sumie to chyba dobre rozwiązanie jak w Świebodzicach, nie oszukujemy się - małym mieście, jest opcja stanowiska handlowca na rynki zagraniczne. ale na serio jest to związane z handlem zagranicznym mocno czy tylko to taki slogan?
zaza 2016-08-10 13:21:45
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Jak ktoś ma nóż na gardle to i w śmietniku będzie grzebał.
2
lechu 2016-08-10 13:26:11
hej! widziałem u nich oferte pracy jako handlowiec na rynki niemieckojęzyczne i zastnawiam się jak wyglada praca i wymagana jest na pewno biegła znajomość języka niemieckiego w mowie i piśmie no i dobra znajomość programu Excel – warunek konieczny to jest.
mimi 2016-08-10 16:31:28
Wyglądasz mi na pracownika tej firmy ;) hehe
1
e0 2016-08-10 19:27:52
kto mi powie szczerze i z własnego doświadczenie jak się w tej firmie pracuje jako handlowiec na rynki niemieckojęzyczne? przede wszystkim chcę się dowiedzieć jaki dokładnie jest wymagany poziom języka niemieckiego i jak on dokładnie jest weryfikowany na rozmowach
kolka 2016-08-12 12:00:27
nie jest weryfikowany , idz do staniesz i tak malo kasy ale przezimowac mozna zawsze
hm> 2016-08-12 12:01:52
@kolka a co dokładnie oznacza to, że jest mało kasy? Wydaje mi się, że skoro to na niemieckie rejony, to więcej niż na innych stanowiskach
Ola 2016-08-13 11:54:35
Juz ktoś pisał o tym , idź i sprawdź ... dla jednych szkoda czasu a dla drugich jest ok .. ja potrzebujesz na chleb i masło i "adidasy" z biedronki to będziesz zadowolony .
1
pro 2016-08-13 11:57:20
a tam narzekacie, mają teraz kilkanaście ogłoszeń o prace i jak widzę to bardzo korzystne warunki na start proponują
stop capricornowej patologii 2016-08-16 21:32:49
Dajcie sobie lepiej spokój z tą firmą. O tej firmie na tym forum od lat już było wiele negatywnych opinii z których już większość "zaginęła" w dziwnych okolicznościach. Były wpisy mówiące o tym, że w latach 2006 w firmie była olbrzymia rotacja i że nie było kompletnie z kim pracować w tej firmie, było też wiele innych negatywnych opinii sprzed wielu lat, co nagle "znikły" na forum....
Bardzo dużo o tej firmie mówi wpis niejakiego Tomasza J. na goldenline, który pracował w firmie w 2009 roku jeszcze. Stwierdził on na tamtym portalu w swoim wpisie, że w tamtym czasie gdy on pracował występowały na porządku dziennym w capricornie takie zjawiska jak "zlecanie zadań niemożliwych do wykonania w założonym czasie" "zero empatii, zero skrupułów" "manipulowanie ludźmi". No sorry ale coś w tej firmie było nie tak już całe lata temu i na podstawie wypowiedzi T.J. oraz licznych wpisów z tego forum można śmiało stwierdzić, że w tej firmie występowały zjawiska patologiczne i niestety ale dalej one występują. I nikt mi nie wmówi, że zlecanie zadań nie możliwych do wykonania w założonym czasie albo manipulowanie ludźmi nie jest jakąś patologią. Te firmę lepiej omijać szerokim łukiem. Z patologią nie ma co się zadawać. W tej firmie było tak samo i jest i 10 lat temu i 7 lat temu i 5 lat temu i teraz. Patologia była jest i będzie tam...
liko 2016-08-16 21:38:58
moze warunki nie są zle, jednka nie znalezli chyba jeszcze nikogo odpowiedniego na to stanwosiko? jezyk wiekszość zna.
do Benia 2016-08-16 22:03:13
Może i wszystko sie pier... z powodu prezesa tak jak to widzisz, a może nie do końca tak jest jak to widzisz.... Może wszystko się pier... od czasu prezesa a może razem z prezesem w firmie w dość zbliżonym czasie pojawił się ktoś inny jeszcze w firmie lub nawet kilka osób. Zauważ że wg danych w krs prezes został prezesem w 2006 (wtedy jeszcze działała pod nr krs 0000161372, a obecnie ma nr krs 0000472600) i zastanów się czy może jest ktoś wysoko np. wśród dyrekcji kto pojawił się w firmie też koło roku 2006. Zastanów się czy prezes firmy ma tak naprawdę bezpośrednią kontrolę (wgląd) nad różnymi obszarami funkcjonowania firmy czy też może jest bardzo szczelnie otoczony grupką osób (np. dyrektorów) i wie co dzieje się w firmie tylko to co od nich się dowie... Ile razy widziałeś / czy widziałeś prezesa szwędającego się po firmie w dodatku bez asysty grupki dyrektorów co mogą mu pokazać to co warto pokazać, a nie pokazać tego co nie warto pokazywać...? Jeśli np. taki T.J. pracujący wiele już lat temu stwierdził, że w firmie występuje powszechnie manipulowanie ludźmi to należałoby się zastanowić czy osoba/osoby manipulujące ludźmi (zwykłymi pracownikami i średniego szczebla) jest/są w stanie także manipulować ludźmi na tym samym szczeblu co oni lub też i kimś wyżej jak np. prezesem. Przecież jeśli przykładowo w firmie byłby jakiś oszust manipulujący pracownikami to byłby w stanie także manipulować ludźmi na równi z nim a także i samym prezesem. Czy prezesik tak naprawdę ma pełny wgląd we wszystko w firmie czy tylko widzi to co mu pokażą dyrektorzy??
Jeszcze jedno co trzeba uwzględnić to, że jeśli w firmie byłby jakiś wysoko postawiony manipulant to zapewne poprzez manipulacje innymi ludźmi postawionymi niżej bądź wyżej byłby w stanie przekonać te osoby do podjęcia jego decyzji. I tak naprawdę czyjaś niby decyzja / pomysł mógłby być jego decyzją. Dodatkowo sprawny oszust / manipulant byłby w stanie przypisywać innym podjęte przez siebie decyzje i tak mógłby wmawiać wszystkim naokoło, że to "prezes wymyślił" a tak naprawdę prezes mógłby nawet nie wiedzieć o tym. No ale się zastanówcie czy w firmie można spotkać się z kłamstwem lub manipulacją ze strony osób bardzo wysoko postawionych w firmie i sami to przemyślcie bardzo poważnie. Czy jest w firmie osoba lub nawet kilka takich osób co pojawiłyby się w zbliżonym czasie w firmie co prezes i czy u tej/tych osoby/osób można zauważyć skłonności do kłamstwa i manipulacji ludźmi.
hgj 2016-08-16 23:19:43
@ do Benia - twoja wypowiedź jest starsznie długa i odechciewa sie ją cyztac do konca. Można wyrazić sowje zdaniew miarę krótko i zdecydoaswanie na temat, a nie ty poematy tu piszesz i tego sie nawet nie chce czytać. szuakją handlowców na rynki francuskojęzyczne
Rosvell 2016-08-17 10:31:02
Co za bełkot ... wszyscy wiemy ze prezes nie wie wszystkiego bo ludzie dyrektorzy którzy tu pracują są po znajomościach i tyle . Gdyby ludziska byli jak powinno to być to inaczej by ta firma wyglądała . Pozdrowienia dla Prezesa - fajny gość tylko ma ludzi nie fajnych . Jak przestanie żyć w matrixie to będzie firma jak się patrzy a tak to lipa ... są ludzie którzy chętnie mu pomogą ale jeśli tylko będzie chciał tej pomocy .
1
lechu 2016-08-17 10:32:05
Z nowych ofert to jest potrzebny handlowiec na rynki niemieckojęzyczne na pewno. Dajcie znac jak to wygląda.
capri 2016-08-23 05:55:11
Na rozmowie kwalifikacyjnej zapytajcie się koniecznie:
- czy w firmie działa prawidłowo system zakładowej kontroli produkcji wymaganej prawnie w branży budowlanej. Zaznaczcie, że jeśli to nie funkcjonuje prawidłowo w firmie, to wy nie będziecie tam pracowali, to zobaczycie jak się dyrektorzy ucieszą, a w szczególności dyr produkcji i dyr jakości
- czy w firmie w ogóle są stosowane jakiekolwiek tzw."narzędzia jakościowe" i czy szefowa jakości słyszała o czymś takim:)
- czy to prawda, że preferowane są osoby nie mające zielonego pojęcia o jakości i kompletnie nie znające ISO 9001 i innych systemów jakości.
- Czy wymogiem koniecznym do podjęcia pracy w firmie jest kategoryczny brak doświadczenia w firmach z wysokim naciskiem na jakość
- Czemu poprzednia osoba czy tez raczej raczej cała grupa poprzednich osób zakończyła tam pracę na stanowisku o jakie się ubiegacie.
- jaka jest rotacja w śród pracowników w tej firmie, Zaznaczcie, że nie chcecie pracować w firmie w której na miejsce każdego nowo zatrudnionego pracownika dwóch się zwalnia i kolejnych dwóch jest zwalnianych
- Czy w firmie nieużyteczne jest liczenie wskaźnika ppm dla sztuk wadliwych, a bardziej użytecznym jest liczenie wskaźnika ppm dla sztuk niewadliwych (jak już się takowe pojawią).
Koniecznie zaznaczcie że:
- nie macie ochoty pracować w firmie w której dyrekcja produkuje wyroby o których wiadomo, że wrócą szybko z reklamacji niemal w 100% bo są wadliwe. To na pewno wtedy wszyscy dyrektorzy się ucieszą, szczególnie produkcja i jakość...
- Preferujecie firmy w których stawia się na jakość i nie macie najmniejszej ochoty pracować w firmie w której dziennie spływa JEDYNE 20 (słownie: DWADZIEŚCIA) reklamacji, tygodniowo 100, a miesięcznie 400.
- w przypadku ubiegania się o pracę w sprzedaży należy zaznaczyć że nie będziecie oferować klientom wyrobów wadliwych, niedopracowanych o których każdy wie, że szybko wrócą z reklamacji. Zaznaczcie, że wy jako handlowcy możecie oferować swoim klientom tylko towar dobrej jakości a nie jakieś wadliwe g****.

Jak będziecie zadawać takie pytania to wielcy dyrektorzy tak się bardzo ucieszą, że mogą z radości uzależnić się od zażywania pawulonu na uspokojenie :)
ypp 2016-08-23 08:20:52
Na takim wykonawstwie kutych ogrodzeń metalowych dobrze się sprawują, bo ich usługi są doceniane nie tylko przez klientów podejmującymi z nimi z współpracę, ale również przez pracowników, skoro normalnie się u nich utrzymują. Ale jaka jest wypłata? Dzięki
Zostaw swoją opinię o Capricorn - Świebodzice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capricorn