brak logo

OBI

Sochaczew

Opinie o OBI

Joanna 2015-01-01 18:19
Słyszałam że w obi znów mają zwalniać..czy to prawda??i że po trzech kierowników jest na dziale??
1
Elvis 2015-02-04 21:39
Nie przesadzajmy.. fakt jest trzech kierowników na dziale ale połowa z nich to osoby z pomyleniem stanowiskowym...i odnależć się nie mogą na dziale lub osoby które nie mają uszanowania do pracownika, np obecny kierownik na farbach... normalnie gburowatość na maxa.Ludzi ma za nic..i jest dwulicowa. Wszystkie zasługi przypisuje sobie nawet jak Palcem nie ruszyła.
xxxx 2015-02-27 23:36
w nowo otwieranym markecie w zależności od doświadczenia masz trzy stanowiska młodszy doradca, doradca i starszy doradca różne widełki na każdym z nich w markecie już działającym startujesz z progu młodszy doradca lub doradzca.
xxx 2015-02-28 00:03
Nie będę ściemniał że w OBI panuje miła rodzinna atmosfera, jest to duża sieć i rotacje będą zawsze dla osób chcących pracować nie jest tak źle, kierownicy swoją drogą nie wszyscy trafieni ale na to nic się nie poradzi a jeśli chodzi o zastępców jest ich dużo ale muszą robić wszystko jako kierownik, doradca logistyk itp. więc nie mają lekko ale to tylko moje skromne zdanie
beny 2015-03-06 23:27
no masz racje stanowisko zastępcy jest najbardziej pracowitym chyba stanowiskiem szczególnie na ogrodzie i budować - szczególnie ogród. przygotowanie w tym roku tego działu z taką masą towaru i zmian z cudem wogóle miało miejsce - SZACUN! Jak widze chłopaków zapierdal...cych z towarem jak logistyk to aż współczuć. Jest dużo nowych osób i trochę to boli i kuleje. ale ogólnie praca fajna. chodz jak wspomniałem napewno nie stanowisko zastępcy i kierownika bo cieżko wyrobić psychicznie z "WIELKIM BRATEM"
1
zzz 2015-03-12 23:47
Różne są tu opinie jak tak poczytalem ale co do obecnego ogrodu to prawda Moja opinia to jedyny dział gdzie cała kadra kierowników ciężko pracuje z ludźmi Nie trzymają rąk w kieszeni i nie spacerując tylko ho ciągną palety i rozkładają towar z ludźmi to się ceni i chciałbym aby inni brali z nich przykład ale to nie możliwe bo w obi są ludzie którzy wolą posiedzieć w biurze i zdalnie nami kierować Prawdziwym przykładem pracy jest obecna kierowniczka ogrodu wielki szacun dla niej ale to nie tylko moja opinia bo dział mieszkaniowy często ja wspomina i chętnie chcieliby powrotu
genio 2015-03-13 22:55
No widze kogoś z działu mieszkaniowego Panie "zzz" ;) Nie przesadzajmy... ok może i pracowita jest ale co innego ma robić na tym dziale jak go nie zna. Nie oszukujmy się. po zmianach kierownictwa między działami to jest tylko zamieszanie i my pracownicy czasem jak zapytamy co robić to ręce rozkładają lub wymyslają durne prace bo niewiedzą za co się zabrać. Dział mieszkaniowy odpływa wogóle w cały świat bo nikt tam z kierownictwa nie został z doświadczeniem. budować jak było tak jest - "problem kierownika" technika sobie daje radę bo tutaj nic się nie zmieniło i na ogrodzie trzyma dział zastępca Pan K. - Wogóle dziwie się czemu za takie pieniądze jeszcze pracuje bo jakbym ja miał pilnować działu z takie pieniądze to już dawno bym dużo lepszą robotę sprawił. ogólnie to na ogrodzie trudno trzymać ręce w kieszeni bo racją jest ze przemiał towaru jest tam zajebisty. PS. szczerze lubię ogród bo pracują fajni ludzie i gdyby nie tyle pracy to chciałbym się tam znaleźć.
Ala 2015-03-31 20:13
hey, czy mogę prosić o opinie pracy na dziale elektrycznym ponieważ mam doświadczenie i chciałabym złożyć cv, ale proszę kogoś o szczerą odpowiedź ponieważ nadal pracuje i nie chce się wpakować w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ewentualnie dział sanitarny
Marta 2015-04-07 16:38
Dobrze Ci radze nie rezygnuj z obecnej pracy będziesz żałowała, masa donosicieli i lizidup naturalie nie wszycy, a tzw dyrektor to czlowiek ktory powinien wykupic karnet stalych wizyt leczacych glowe. Szczerze odradzam jwszcze tam prace, (mam nadzieje ze nie dlugo juz) pracuje wiec wiem co pisze.
Wiesław 2015-04-07 22:08
ale w Sochaczewie nie pracuje żadna Marta i genio... oszukane to!
Marta grzechu warta 2015-04-13 10:23
Ogród utrzymuje się dzięki doświadczeniu starych pracowników za co wielki szacunek dla Nich i bardziej im sie dziwie ze chcą tu jeszcze być za takie wynagrodzenie jakie oferuje obi....
Adam 2015-04-20 08:50
Na ogrodzie masz racje pracuja i utrzymuja w działaniu wszyscy, naturalnie poza tzw kierowniczka bo toz zwykły śmiedzący leń jakich mało a na dodatek fałszywa mega fałszywa uważjcie na nią.Choć Ci co pracja pewnie widza.
xxx 2015-04-21 08:19
Obecna kierowniczka na ogrodzie jest baaaardzo fajna :) Adam masz chyba jakieś złe informacje.
ds 2015-04-21 22:26
Weźcie się za robote kur...a i przestańcie pier...lić bo żal. Dobra roboty i ludzie ok a Wam się w głowach przewraca.Ok dyro jest jaki jest ale musimy przeboleć a jak nie pasuje spierdla...c do prywaciarza.
1
Adam 2015-04-23 09:42
o widze ze "ds" to jakis lamus ktory tu przyszedl ze wsi pewnie pracował w mleczarni
a teraz jes dumny ze moze cement przekładać liz dalej pupe wisniaku
3
tymczasowy 2015-09-19 09:05
nie polecam Sochaczewa zatrudniają na 3 miesiące a potem dyrektor A. dzwoni po kierownika danego dzialu kierownik przychodzi po ciebie idziecie do pokoju dyrektora i dostajesz wypowiedzenie praca sezonowa warunki pracy zle w lata temperatura osiąga 45 stopni na hali sprzedaży pot leci po dupie kierownicy szczególności dzialu mieszkania siedza w biurze i nie robia nic szkoda ze Pan A, tego nie widzi ale widzodznie Pani kierownicza ma jakies plecy .
sochaczewianin 2015-09-20 12:13
nic losowego Tam dyrektor w Sochaczewie rano wstaje i zwalnia ludzi mają ludzi za nic nie ważne ze zasuwałeś w wysokich temperaturach i ciężko zasuwałeś .... za to powinien się wziąć urząd pracy że ciągła rotacja ludzi jest a na początku obiecują że szukają na dłużej ... ja jestem kolejną osobą ale kiedyś dyrektorzy się przejadą i będą w naszej sytuacji też stracą prace !
cichociemny 2015-09-23 22:23
trzeba się wziąć za robotę a nie chodzić jak peda...ek i ciągle ręce myć bo są brudne od pracy lub kartonów. i tak długo wytrzymałeś jak 3 miesiące... takich to od razu na pysk.ogólnie teraz poszukują chłopaków do pracy i jak ktoś chce pracować to bez problemu zostaje.dyrektor to jest jeszcze ok gorzej reszta jeśli już. Dwie kierowniczki na M to tylko do dyrektora biegają jak ktoś coś nie tak zrobi dlatego takie zmiany czasem. - tak to jest jak się awansować chce :-) zawsze najlepszy pomysł na awans.Na początku jeszcze było ok ale jak pozamieniali kierowników na działach to tak nikt o nikogo nie dba i każdy chodzi w swoją strone.
Adam 2015-10-02 19:58
Obi Sochaczew to Mega syf przestrzegam wszystkich a tzw dyrektorek to ostry Swir !!!
3
marcin 2015-10-17 16:03
Ludzie ogarnijcie się. aby taki dyrektor wam się trafił.. jak nie chcą robić to co ma zrobić klepać po głowie i mówić że bardzo dobrze??nie oszukujmy się Sochaczew to same nygusy i nieroby/ najlepiej nic nie robić a zarabiać. mieszkać tutaj 4lata i nigdy nie będę miała dobrego zdania na temat tego miasta. najlepiej iść pracować w galeriach w białych rękawiczkach na 3/4etatu i zarabiać 1300netto.
hela 2015-12-10 23:08
hej i jak sytuacja w obi czy sie poprawiła?czy szukają kogoś?
hela 2015-12-10 23:08
hej i jak sytuacja w obi czy sie poprawiła?czy szukają kogoś?
Jezus 2015-12-13 21:29
aha
garfild 2015-12-23 23:17
gdzie ta Wasza atmosfera??? w obi dobra atmosfera?ciekawe...
OBI 2016-05-16 22:49
A ja powiem wam jedno, nie wiem kto tu opisuje jak jest w obi, czy sam Pan inwigilator, (dyrektor) czy ktoś inny ale praca w markecie to jeden wielki chaos, ciagle na kamerach jesteśmy obserwowani, ciągłą nagonka. Dokumenty są złożone do insepkcji pracy o mobbing bo przecież to już jest nie do wytrzymania, ludzi chcą odchodzić a mimo bardzo dobrych obrotów zero wdzięczności. Było już za sobą parę spraw z pracodawcami i jak inspekcja się nie odniesie do tego to centralę z gazetą lokalną się poruszy.a mam na to świadków i dokumenty. Ludzią giną rzeczy z szafek, portfele i wszystko jest zamiatane pod dywan.Znajomości jest za dużo bo dyrektor na stołu jest za długo. A Pani kierownik z kas to mu niedługo pod stół wejdzie..
5
jsjjs 2016-05-18 14:08
a ja pracowałem dwa miesiące atosfera super lecz musiałem zakończyć prace z powodów osobistych
1
Men 2016-05-18 20:29
Masz racjie jak ktoś chce pracować to i awansuje i atmosfere stworzy. A nie patrzy na zegarek i czeka na fajrant, szukając kogoby tu oskarżyć i oczernić. Brudne zagrania.
1
Pracownik 2016-05-18 21:23
Dziwne, ja pracowałem w OBI za czasów tego dyrektora i nie było żadnych większych problemów. Ale co racja to racja trzeba wywiązywać się ze swoich obowiązków a nie zbijać " bąki" po kątach a teraz dyskutować.
2
szczera 2016-05-20 01:21
"Fałszywi przyjaciele są, byli i pewnie będą żyli "- ale nigdy w zgodzie ze mną...dlatego muszę skomentować powyższe niedorzeczności

Kiedyś ktoś mądry powiedział:

`"Zniszczą Cię bez agresji, bez wyrywania włosów, używania pięści...."

Ma nadzięję, ze taka niewidzialna ręka sprawiedliwości dotknie osobę, która bez wcześniejszej refleksji potrafiła napisać tak obelżywe i przede wszystkim BEZPODSTAWNE opinie na temat pracy w Obi. Rzucasz człowieku poj. fakty, pisząc same najgorsze chłamy, nie odnosząc się do ogółu zasad tam panujących. Masz pretensje, że giną portfele i jesteś nagrywany.Przewin któryś ze zwojów mózgowych(no chyba, że masz tylko ten jeden, którego użyłeś/aś do napisania tej zacnej opinii)i zważ, że może to właśnie dla Twojego bezpieczeństwa są kamery, no chyba, że to Ty nie jesteś fer, skoro Ci tak przeszkadzają...
To forum w swojej istocie miało służyć wyrażaniu merytorycznych wypowiedzi, a nie szykanowaniu, obrażaniu i kłamstwom, jakie rzuciłeś/aś. Każdy ma prawo wyrazić swoje pozytywne lub negatywne odczucia, ale nie poprzez personalne rzucanie oszczerstw na niewinnych ludzi, tylko dlatego , ze swoją ciężką pracą doczekali się wysokich stanowisk, których rolą jest wymagać od innych...To proste i zrozumiałe...Jeśli Ci nie odpowiada, to po prostu nie pasujesz do NAszego Zespołu, bo tutaj każdy zasuwa równo: czy pracownik czy kierownik, bo warto...Tylko czy Ty znasz rozumienie słowa "warto"??? Zastanawiam się jaki "ogromny" nieodkryty potencjał w Tobie drzemie, skoro wyliczasz swojemu szefowi ile lat na swoim "stołku" siedzi i kto komu "pod biurka" wchodzi...(bezczelność)to tak sobie myślę, że Ty może do jakiegoś meblowego się z CV udaj, skoro tak znasz się na funkcjach poszczególnych mebli-tam zrobisz błyskotliwą karierę :)
Kończąc ten monolog, nie obrażaj m.in. więcej moich kolegów z pracy, bo to co napisałe/aś było słabe i pamiętaj, że kłamstwo jest ucieczką tylko "słabych", a każdy kto tu pracuje ceni sobie tą niepowtarzalną atmosferę, warunki i relacje i tu ludzie mają do siebie szacunek. Szacunek to kolejne słowo, którego znaczenia nie znasz....
Pozdrawiam nasze całe Obi (oprócz Ciebie) !!!
5
edit 2016-05-27 23:05
fakt nie powinno sie umieszczać takich trafnych opinie, ale też sie zgadzam z przedmówcą kilka komentarzy wyżej, a "Pani" szczera to chyba sama kierownik się wypowiada -ale za mądre słowa jak na nią. Dajmy spokój tematowi bo to rozmowa jak głupi z głupszym a niczego nie dowodzi... jeden mówi prawdę z opowieści drugi za dużo książek się naczytał z cycatami. Wszyscy jesteście słabi pisząc wogóle na tym forum..
3
bandyta 2016-05-31 00:06
uśmiać się można:) trzeba pamiętać że do czyjegoś łóżka się nie wchodzi. Są i tacy ludzie że szczebelki sobie budują na "słodkich "relacjach z dyrekcją. Tak naprawdę to nie wiem kto jest dyrektorem:)bo kto ma na kogo większy wpływ to już można spekulować. Ogólnie nie lubie się skupiać na takich chorych sytuacjach ale przez to tracą inni, a ciekawe co na tą jej maż i jego żona, bo takie sytuację nie są na miejscu.
2
lala 2016-06-21 21:56
No ja też się zgodzę z tym ze na kasach to już cuda odchodzą. . Pracowałam tak i jak słyszę ze P. Kierownik drze mo... de na swoim pracowników i wyzywa od najgorszych nieudaczników bo ona musi dupe ruszyć bo rozmawia z dyrektorem i klienta obsłużyć. .. żenada. . Pamiętne czasy jak byłem dyrektorowi się na kolanach siadało i walczyło o stołek... aż wkoncu się udalo:-) ale jak się konkurencji nie ma jak kiedyś to łatwo było. Ale jeśli chodzi o pracę w obi to masakra.. ale tylko z tego względu ze nikt nie chce tu przyjść i trzeba zapierdzielac za czterech a i tak ciągle są jeby i brak szacunku bo za mało. . Wkoncu sprzedawca to sprzedawca a nie murzyn bo ścierania kurzu. Nie ma firmy sprzątającej ,brak ludzi do pomocy i ciągle zmiany na działach i efekt mizerny... nie po to ktoś przychodzi na dział i się uczy aby za miesiąc iść na inny.. jak w takiej postaci się klienta ustawia co chce coś kupić a Ty nie wiesz co mu dać, a przecież 50% klientów przychodzi do swojego sprzedawcy z wiedzą a nie glaba co niewie gdzie towar lezy??
5
polka 2016-07-12 21:47
co dajmy spokój,, jest forum to trzeba się wypowiadać:-)nie jestem pracownikiem obi a dzięki temu forum mogę coś powiedzieć na temat obsługi bo jestem waszym klientem dość często i robiłam praktycznie całe wnętrze dom i część ogrodu z materiałów z marketu i czasem aż mnie krew zalewała ile problemów można mieć z jedną rzeczą... pierwszy mój zakup to były drzwi zewnętrzne z rok temu gdzie czekałam na nie z 2miesiące i 4razy fachowca przesuwałam aż mi mąż z bratem sam założył. bo jak nie taka ościeżnica przyjechała to zostały uszkodzone. później płytki popękane co Pan kierownik do mnie że sama sobie potłukłam i po 2miesiącach oddaje - tyle się na fachowca czeka...faktem jest że obsługa fajna i profesjonalna lecz logistycznie to jest totalne dno. na dziale hydraulicznym brałam kabine co 3razy jeżdziłam po nią bo ciągle coś było jak nie porysowane to pęknięte chociaż nie powiem bo to tylko jedyny mankament, tylko obsługa... nie ma jej... chce kupić ogrzewanie do domu i ....? na tym się skończyło. nikt się nie znał i mój fachowiec musiał zakupić rzeczy w hurtowni przed samym remontem. Na dziale z farbami bardzo profesjonalna obsługa - dziękuje Panu Bartoszowi bo to expert w swojej dziedzinie z bardzo intuicyjnym podejściem do klienta. W tym roku zainwestowałam w swój ogród - jak na Sochaczew to bardzo piękne miejsce nawet dla samego pooglądania, a nigdy się nie spodziewałam że budowa ogrodu to tak drogi i pracochłonny interes.Zakupiłam trochę roślin, płotów, założyłam trawnik i innych rzeczy i powiem szczerze pełen profesjonalizm!Ludzi z pełnym zaangażowaniem i pasją w tym co robią. Znają się na rzeczy i jak miałam problem z kosiarką to nawet są w stanie pomóc od ręki. Przepiękne kwiaty i aranżacje, bardzo ładne płoty i bardzo duuuży wybór:)trochę za duzy bo trudno się zdecydować jak na taki mały Sochaczew .jakby więcej płacili sama bym się tam zatrudniła:-)Ogólnie fajny sklep ale trzeba zainwestować w obsługę i mieć na uwadze ze na fachowca sie długo czeka i nie można tyle na towar czekać.
4
tfr532 2016-07-13 19:18
trzbea byc przede wszystykim dobrej mysli ze wszsytko bedzie oki :) a co do forum to masz racje kazdy moze sie wypowiedziec byle by to bylo zgodne z prawda
3
Anty grubas 2017-02-23 19:12
Stary dyrektor A przed wami był w Bydgoszczy zapytajcie ludzi z Bydzi jak tam było .UB za komuny mogło by się od niego uczyć .Jak byłem na szkoleniu to rozmawiałem z chłopakami z Bydgoszczy dużo mi opowiedzieli, za dużo.
Ludzie nienawidzili go do tego stopnia ,ze pracował w Bydgoszczy a mieszkanie miał wynajęte w Toruniu bo na miejscu się bał.
Na imprezy integracyjne zabierał dwóch ludzi z ochrony marketu aby cały czas obserwowali i pilnowali go.
Szukajcie innej pracy dobrze radzę .
Pozdrawiam
3
Anty grubas 2017-02-23 19:13
Stary dyrektor A przed wami był w Bydgoszczy zapytajcie ludzi z Bydzi jak tam było .UB za komuny mogło by się od niego uczyć .Jak byłem na szkoleniu to rozmawiałem z chłopakami z Bydgoszczy dużo mi opowiedzieli, za dużo.
Ludzie nienawidzili go do tego stopnia ,ze pracował w Bydgoszczy a mieszkanie miał wynajęte w Toruniu bo na miejscu się bał.
Na imprezy integracyjne zabierał dwóch ludzi z ochrony marketu aby cały czas obserwowali i pilnowali go.
Szukajcie innej pracy dobrze radzę .
Pozdrawiam
7
beti 2017-02-24 18:21
Jak można tak kogoś obrażać?
Ma swój styl pracy ale na pewno nie musi chodzić z ochrona
2
Anty grubas 2017-02-26 08:47
Oj widzę ,że jakaś wazelinka broni swego Pana.
Jeśli ciągłe przesiadywanie na monitoringu to dla ciebie styl to gratuluję.
Obrażanie swoich podwładnych - gratuluje
A poza tym skąd wiesz czy nie chodził z ochroną na imprezy co? podejdz do niego jak ma chociaż odrobinę honoru to ci powie ,ze tak było ale nie sądzę aby go było na to stać do tego trzeba mieć jaja a on ich nawet nie widzi przez ten swój wielki brzuch.
15
Alicja 2017-04-03 14:29
Zainteresowani pracą w OBI? https://www.obi.pl/career/job-offers/ - sprawdźcie najnowsze oferty pracy! Które ze stanowisk najbardziej Was interesuje?
TFR333 2017-04-09 11:55
w tym zawszonym sklepie i takim dyrektorem nie chcę żadnego stanowiska lepiej w Biedronce na kasie siedzieć nie dość ,że lepiej zapłacą to jeszcze nikt nie prześladuje pracownika.
W obi sochaczew pełna inwigilacja i monitoring 24 godz na dobę czynny ale nie na złodziei tylko na pracowników.
Syf straszny.
2
Andrzej 2017-05-31 17:28
Hej ktoś może coś powiedzieć sensownego na temat pracy w obi bo szukam pracy a mam doświadczenia juz w branży grzewczej i budowlanej?czy ciężko jest awansować tez?
olek 2017-06-12 21:29
To zależy... awansować to kwestia jaki dział. jak chcesz iść budowlany dział to będziesz ciągle palety z płytkami przewalał lub klejami ale nie będzie źle ja sanitarny to chyba na ta chwile nie ma sensu bo pupilka dyrektora przeszła tam na kierownika z kas,ludzi ma za psy a dyrektor co by nie powiedziała lub zrobiła to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
Margolcia 2017-06-18 20:49
Czy coś się zmieniło w Obi w Sochaczewie? Jak ma na imie ta Pani kierownik z kas co to za dyrektorem lata? Czy ktoś coś wie? Czy to chodzi o tą farbIwana ruda Panią imieniu na O?
Bercik 2017-06-24 12:29
Nie znam żadnej na ooo..na Ż jak żmija to znam:-)
3
Pewna Pani Neutralna 2017-06-29 21:39
Przerażają mnie te wypowiedzi. Mało się czyta tu o pracy w Obi tylko ciągłe opinie na temat jakiejś Pani Kierownik to chyba nie to forum Moi drodzy. Może najwyższy czas zająć się swoim życiem?????
2
dolores 2017-06-29 21:49
Za robotę się weźcie a nie piszecie na osoby które potrafią zarządzać i naprawiać działy po kieeownikach którzy to spieprzli pani k.....i Pan M.......
1
X 2017-07-02 01:51
a kto to pani k? nie znam takiej. Dj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lecz się pewna pani neutralna dolores . A tak w ogole to jak 2x odpisujesz to pisz o róznych godzinach a nie . 21;39 21;49
3
mhhjj 2017-07-09 21:02
Mhhhh ciekaw jestem kto tak potrafią ublizac a jednoczesnie z ta osoba pracować. ....durna osoba ktora tak wypisuje......
dupa 2017-07-15 22:11
Żaneta jak ty to robisz że twoja kariera pędzi jak Hamilton w F1.A dla za interesowanych jak mieć storczyka gratis " zrób zadymę w obi i poproś o rozmowę z dyrektorem " i masz storczyka albo coś lepszego w gratisie od firmy.
3
Asior 2017-07-23 10:57
No niedługo w obi będą rozdawać wiertarki:-) kto niby umie zarządzać? Przyszedł bezpanski kundel z kas i zamiast zarządzać to wyrzuca ludzi bo nie umie sobie z nimi poradzić. .. dla mnie istny kundel:-)
Zostaw swoją opinię o OBI - Sochaczew
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI