Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o OBI

Pracowałeś w firmie OBI i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
BETI - 2014-03-14 22:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w obi znowu po zwolnieniach..nowy dyro...małe zmiany i śmieszne pieniądze...zarobki jak w tesco. każdy każdego chce wkopać...aby się wspiąć wyżej...normalne kierownictwo zostało tylko na dziale ogrodowym i technicznym..
zdjecie uzytkownika
Olsen - 2014-03-15 08:30:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Was. właśnie ostatnio chciałem złożyć Cv do OBI. ale widze że tu też nie jest za ciekawie. Na jaki dział najlepiej kierować Cv?? chodzi o kierownictwo i samą prace na dziale?
zdjecie uzytkownika
BETI - 2014-03-15 11:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca na dziale a kierownictwo to dwie różne kwestie.. Jeśli chodzi o pracę to wszędzie mało roboty prócz ogrodu. w większości tylko klientów obsługujesz.No na ogrodzie to tylko dla wytrwałych. a jeśli chodzi o kierownictwo to tylko dział jak wcześniej wspominałam obecnie technika i ogród. - fajni ludzie, i kierownictwo też, obecnie się trochę pozmieniało gdyż jest nowy kierownik i zastępca ale to na plus. na technicznym też bardzo fajnie i spoko. budowlany to ciężko się dostać ale obecnie bez dobrego kierownika, a dział zapuszczony..dział farby brak słów.Jeśli chodzi o kierownictwo chyba najgorszy.
zdjecie uzytkownika
Gonzo - 2014-03-15 22:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BETI ma racje jak masz isć do obi to tylko obecnie te dwa działy.dużo się zmieniło!!Ludzie szukają jak kogoś wkopać aby wnieść się wyżej. Bez znajomości nie masz co liczyć na awans bo zaraz Cie zjedzą że się nienadajesz itd. akurat osoby z najlepszą wiedzą i najlepszymi predyspozycjami są ciągle doradcami a Ci co dużo gadają a nic nie robią siedzą na stołkach.Oczywiście są wyjątki jak ogród - tam bez wiedzy zginiesz. Cały czas nowy towar sezonowy, ciagle zmiany itd. Ciagle trzeba być na obrotach. Podziwiam ludzi tam pracujących jak biegają ciągle. Ostanio zmienił się kierownik i zastępca. To bardzo fajni ludzie.Warto osobiście podejść i porozmawiać. Tak samo na dziale logistycznym zmieniło sie kirownictwo i będą szukać osób - też warto iść o czym BETI nie wspomniała.
zdjecie uzytkownika
Olsen - 2014-03-16 23:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A moze mi ktoś z was powie jakie zarobki są na logistyce?około?czy dużo pracy?jak kierownictwo?
zdjecie uzytkownika
Little Nicky - 2014-03-18 23:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na logistyce to głównie agencje. więc psia kasa
zdjecie uzytkownika
Olsen - 2014-05-12 22:23:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ok czyli mam rozumieć że nie zatrudniają już przez umowę?zrobiłem małe rozeznanie już bo słyszałem że przyjmują nowe osoby i warto CV składać no ale wkońcu na jaki dział??tak gdzie jest mało roboty jak dział z farbami to słyszałem że kierownikiem jest jakaś babka co straszy??to prawda?co z działem technicznym-czy warto?
zdjecie uzytkownika
BETI - 2014-05-22 22:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Techniczny Ok:) ja tam polecam. no chyba że się nie boisz pracy i lubisz ogrody to na ogród:) Jest tam fajne nowe kierownictwo i jak nie kombinujesz to wszystko jest ok, ale to jak w każdej pracy. Kierownikiem jest kobieta a zastępcą mężczyzna. a na technicznym dwóch facetów jest.
zdjecie uzytkownika
Asia - 2014-05-31 02:19:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OBI jako bardzo znana siec marketów musi dbac o swoje dobre imie, a w tym pracowników, a tu nie kazdy komentarz jest pozytywny, ale ogólnie chyba ok.
zdjecie uzytkownika
Beti - 2014-06-01 13:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ogród to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie idz tam
zdjecie uzytkownika
BETI - 2014-08-04 12:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mnie najbardziej wkurza lizostwo w takich marketach...np pracownik personalny który dyrektorowi kawka herbatka a za plecami tyłek obrabia...a gumowe ucho na maxa.Ktoś bąka puści a już do dyra z tym leci!No ale chyba dobrze jej idzie skoro i rodzinke wprowadziła do pracy i kolegów. i dziwnym trafem każdy świeżo upieczony kurczak odrazu awansował gdzie ludzie zapierdzielają jak woły od początku i nikt tej szansy nie miał...
zdjecie uzytkownika
32454234r - 2014-08-24 20:58:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile można zarobić w logistyce w Obi ? Jakie dają umowy?
zdjecie uzytkownika
jolka - 2014-08-26 19:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Już nie przesadzajmy, że ludzie biegają do dyrektora OBI, kiedy ktoś puszcza bąka, bo to po prostu smieszne. Jesli boicie się donosicielstwa to chyba wystarczy starać się pracowac jak najlepiej i nie robić przewinień, wówczas nie ma co się bać, że ktos doniesie, jak nie będzie na co.. Gorzej jak macie coś na sumieniu..
zdjecie uzytkownika
Mija - 2014-09-30 21:26:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie oszukujmy się koledzy i koleżanki i popatrzmy co się dzieje na markecie...coraz więcej sjest kierownictwa niż osób do pracy.Ja przeżyłam już trochę w swoim życiu i patrząc po tym co tutaj się dzieje to przechodzi to ludzkie pojęcie. Normalny dyrektor to by miał po jednym zastępcy na dziale i jednym kierowniku i byłoby mniej osób odpowiedzialnych i mniej kierujących(jak za dawnych czasów)a teraz po pierwsze każy zwala na każdego że to nie on, nikt rękawów nie zawinie bo to nie ja jestem od tego. Jak jest dyrektora stać na taki bajzel to jak to ma fukncjonować...Soryy ale to nie w tą stronę..Teraz po dwóch kierowników a jak się nie myle to na niektórych działach trzech i 3pracowników!Bajzel jest niesamowity,każdy jest od każdego,a najczęściej jeden zapierd.. a reszta się patrzy- bo głupiek zapierd.a za najniższą krajową nikt tu nie przyjdzie.Patrząc realnie to długo nie potrwa..Wiem ze sa zebrane podpisy pod pismem o mobing na kilka osób ale narazie nic mi niewiadomo co dalej..Może się coś od tego zmieni
zdjecie uzytkownika
Gonzo - 2014-10-01 23:26:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mija zgodze się z tobą. Bałagan straszny..Kiedyś pracując w carrefourze też tak było..jak stać na tyle kierowników to niech zatrudnią po normalnej osobie na dział i na to samo wyjdzie a będzie więcej osób do pomocy. Ludzie marudzą że nie ma obsługi. I wcale się nie dziwie jak połowa to kierownicy i jak jest zebranie to wsyscy na górze i nie ma komu obsługiwać..Jak przyjdzie nowy dyrektor a przyjdzie to i tak zdegradują tych kierowników bo to nienormalne...A co do zarobków nie ma co się zrażać...na początek na staż jest najniższa krajowa ale potem można ponegocjować.
zdjecie uzytkownika
fifi - 2014-10-03 00:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie spodziewałem się zastać tutaj takich komentarzy, bowiem OBI to międzynarodowy koncern o 40-letniej tradycji, który jest jedną z wiodących marek na polskim i europejskim rynku budowlanym (ponad 500 marketów). W Polsce OBI dysponuje 46 marketami i zatrudnia ponad 4 tysiące osób. Te liczby zobowiązują, jak dla mnie powinno być znacznie lepiej, ale z drugiej strony coś te 4 tysiące pracowników w OBI trzyma.
zdjecie uzytkownika
X - 2014-10-03 01:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe jaki "mądraliński" przyjdzie na miejsce Tomka...
zdjecie uzytkownika
1234 - 2014-10-05 21:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
hMM.NIE PRACUJE TUTAJ DŁUGO ALE NA PANU T. JUZ SIE POZNAŁAM...GBUR I CHAM...NIC NIE ROBIŁ NIGDY, A TYLKO PROBLEMY TO CO UMIE ROBIĆ...NO ALE DAWNO BY GO MOŻE NIE BYŁO GDYBY NIE PLECY.MIEJMY NADZEJE ZE NOWY BEDZIE INNY...
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-10-17 23:00:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a ktos wie jak obecnie wyglada u nich stanowisko doradcy klienta, bowiem mają kilka ogłoszeń w moim regionie. Ich oferta wydaje się bogata, napisali, ze oferują wynagrodzenie adekwatne do posiadanych kompetencji, stabilne zatrudnienie na umowę o pracę, możliwość poszerzania doświadczenia zawodowego, szkolenia rozwojowe z asortymentu i technik sprzedaży, osobom z potencjałem - możliwość rozwoju i awansu oraz pakiet socjalny min. opieka medyczna, zniżki. Ile w tym prawdy?
zdjecie uzytkownika
ed - 2014-10-22 18:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
wszystko w tym jest prawdziwe ale tylko dla osób naprawdę chących. na początku i tak jest staż.a na awans i rozwój też bym nie liczył...ale reszta ok. ogólnie bardzo fajna praca, czasem cięzka ale ok i chociaż wynagrodzenie na czas.Najlepiej jest chyba na farbach i ogrodzie, ..mniej kierowników:)no technika też może być ale tak jest gorzej.
zdjecie uzytkownika
hostessa - 2014-11-06 21:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy wynagrodzenie jest adekwatne do kwalifikacji to bym polemizowała...wszyscy zaczynaja od zera,no ale czasem pieniądze to nie wszystko.ja zaczynałam od najniższej krajowej i z czasem ta sytuacja mi się zmienia...to wszystko zależy od Twojej pracy no i kierownika bo jeśli widać potencjał to kierownik napewno pomoże.No ale z tym tutaj tak sobie..na kasach nie ma szans,dział budowlany tym bardziej jak wsześniej ktoś napisać więcej kierowników niż pracowników, dpt myśle że szanse są,dział techniczny myślę że też coś zdziałać można, dział farb hmm- trudno powiedzieć a ogrodu to samo zapomij po drugie kierownik(czka)ma tak duże piórka już, że tylko swój ogon widzi(taka sama sytuacja jak kiedyś w veronie)nikt nie chce z nią pracować bo ona nic nie robi...nawet posługiwać się skanerem nie potrafi aby pokazać jak ceny się robi..chyba jeszcze nigdy nie widziałam aby coś robiła fizycznie.a co do umów to niewiem jakie umowy nowym pracownikom dają bo nie mam aż tak styczności ale myśle że jak na początek nie jest żle - jak na sochaczew:)więcej tylko w magazynie zarobić idzie no ale już tylko nocne zmiany zostają.a jak mam dziecko to przepraszam ale nie dla mnie...
zdjecie uzytkownika
kawka - 2014-11-08 18:34:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hey,widze tutaj opinie bardzo zmieszane..mój kolega robi w obi i sama myślałam składać podanie i teraz niewiem czy warto?myślałam o ogrodzie bo lubie kwiaty, no ale widze że tragedia...na kasach można tyle samo zarobić co na innych działach?jak kierownictwo na tym dziale?gdzie kobieta jeszcze da sobie rade?wkoncu to market budowlany...
zdjecie uzytkownika
Ed - 2014-11-08 21:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na kasach chyba mniej zarobisz.a raczej napewno!spokojnie kobieta da sobie rade na farbach i technicznym dziale, no bo ogród jest specyficznyi kobieta raczej tylko do kwiatów itp/a kierownictwo hmm chyba kierownik kas niczym się nie różni od ogrodu i odwrotnie.ja osobiście jakbym miał tyle stać na tych kasach to wolałbym jakiś dział, szybciej czas mija
zdjecie uzytkownika
dzidzia - 2014-11-19 14:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajci, mnie też interesuje praca w OBIm w związku z tym, że mam w swoim życiu epizod ze studiami i tam byłem na studiach to chciałym zająć się właśnie pracą na dziale OGrody czy coś w tym stylu. Na pewno nie chciałbym siedziec na kasie bo to bardzo nudna sprawa i nie ma nawet jak chodzić, a ja w miejscu nie usiedze
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-11-22 22:05:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zarobki najniższe jakie moga byc oszczędności szukają wszędzie, starzy pracownicy z naprawdę spora wiedza nie awansują bo szkoda na to kasy, jedynie masa jakiś chorych stażów i wyścig szczurów o stołki kierowników, a kierownicy nie pomagają w awansach pracownikom bo poco?(każdy martwi sie o Siebie) Wiele obietnic przez górę które nie maja żadnego pokrycia, coraz więcej obowiązków a kasy niestety ale nie przybywa, OBI nie jest jedynym pracodawca na tym terenie i inne korporacje oferują znaczne lepsze zarobi moze i więcej pracy ale i wiecej kasy a w obi więcej pracy mniej kasy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x