Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o OBI

Pracowałeś w firmie OBI i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
--------- - 2013-01-11 23:10:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mówia ze z przyczyn malych obrotow.
zdjecie uzytkownika
Amores Perros - 2013-03-01 11:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Reklama OBI w tv - mocno średnia. Jest w niej wszystko, nie ma na czym się skupić. Nie dociera do mnie taka forma. A chóralne śpiewy na zakończenie - zabawne.
Cała reklama od razu skojarzyła mi się z reklamą Amolu dla babci, a nie z siecią typu DIY :-).
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2013-04-29 10:25:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda sytuacja na dziś? Jakiś czas temu zwolnili mojego kolegę, bo robili redukcję. Zwolnili wtedy chyba 10-15 osób. Potrzebują kogoś teraz? Czy żyjecie w stresie, że znowu zrobią redukcję?
zdjecie uzytkownika
Amores Perros - 2013-06-28 09:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Paweł - 2013-04-29 10:25:52

Jak wygląda sytuacja na dziś? Jakiś czas temu zwolnili mojego kolegę, bo robili redukcję. Zwolnili wtedy chyba 10-15 osób. Potrzebują kogoś teraz? Czy żyjecie w stresie, że znowu zrobią redukcję?
Tam stresu nigdy nie było mordeczko... :-). A czy potrzebują? Raczej nie, ale wertuj ogłoszenia. Przez agencję na logistykę przyjmują - mało ambitna praca, ale lajtowa.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-04 10:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo własnie spedytor lub logistyk, by mnie interesował. Pracuje ktoś tak w Obi? Polecacie, idzie się czegoś nauczyć? Przyjmują bez doświadczenia?
zdjecie uzytkownika
Amores Perros - 2013-07-07 13:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyjmą Cię na dział logistyki bo tam doświadczenia nie trzeba mieć. Żadna filozofia - bierzesz z magazynu paletę farb i jedziesz na dział z farbami i dokładasz braki, a to co Ci zostanie na palecie to wrzucasz na górę lub jak nie ma miejsca to z powrotem na magazyn. I tak analogicznie z każdym towarem. Jak pisałem wcześniej - praca lajtowa lecz mało ambitna.
A jeśli chodzi o spedytora to z tego co wiem to u nas nie ma takiego stanowiska.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-08 14:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Amores Perros, nie bardzo mi chodziło o takiego logistyka ;). Raczej o planowanie dostaw, rozliczanie czasu pracy kierowców, paliwa, spalania, mam w tym doświadczenie, bo pracowałam na praktykach. Jest w Obi jakiś system socjalny, benefity?
zdjecie uzytkownika
Amores Perros - 2013-07-10 08:55:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pakiecik socjalny jak najbardziej jest - karta Lux Med (w Sochaczewie to jest klinika Alfa - warto tam chodzić) oraz karta Benefit o ile dobrze pamiętam - płacisz raz na miesiąc ileś tam zł i masz tak jakby karnet na wybraną rzecz (siłownia, basen itp.).
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-12 16:33:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ooo super dzięki za info ;) to może jeszcze wiesz w kwestii dogadania się odnosnie urlopu wakacyjnego w danym terminie chyba nie ma większego problemu?
zdjecie uzytkownika
Amores Perros - 2013-07-18 16:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jak piszesz - nie powinno być problemu (choć wiadomo,że gdy kilka osób z tego samego działu chce iść na urlop to któryż zawsze będzie poszkodowany).
Pozdrawiam :-).
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-30 16:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To widac obi dba o pracowników, az dziwne po tej fali zwolnien o których pisali wyżej. Jak jest z przerwami, można sobie co półtorej godzinki wyjść na papierosa? Jak traktują niewielkie spóźnienia do pracy?
zdjecie uzytkownika
Russiano ~Adanio - 2013-12-07 20:42:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w logistyce i zarobek niewielki ale jest mi tam w obi zajebiśćie i oceniam ze mi jest tam b.dobrze jest lajk. I Tylko szkoda ze jeszcze 2ch osob w logistyki niepełnosprawnych i odpowiedzialnych nie przyjma przydało mi z kims spółpracowac energicznie jak trzeba .
zdjecie uzytkownika
niunio - 2013-12-22 11:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam a powie ktos o zarobkach??
zdjecie uzytkownika
paweł - 2013-12-26 22:30:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Russiano ~Adanio, no, ale chyba dwójke macie w tej logistyce? Jakies szkolenia macie, szukaja nowych osób, bo jestem po transporcie na politechnice?
zdjecie uzytkownika
Kris - 2014-01-31 22:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co się robi na DHL Logistyka?
zdjecie uzytkownika
Amores Perros - 2014-02-10 12:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kris - 2014-01-31 22:55:59]:
Przyjeżdża paleta farb. Łapiesz za paleciak, targasz paletę farb na odpowiedni dział i rozkładasz te farby. A zapas wrzucasz na górę (na chama, ile wejdzie).
zdjecie uzytkownika
Amores Perros - 2014-02-10 12:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paweł - 2013-12-26 22:30:06]:
Dwójki nie ma... OBI opuściło się jeśli chodzi o zarobki. Nie licz na kokosy.
zdjecie uzytkownika
hello - 2014-02-10 19:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy może ktoś odpowiedzieć na konkretne pytanie. Czytając Wasze wszystkie opinie nic sensownego nie można się dowiedzieć. Jakie są zarobki - nie piszcie co do złotówki jak się biocie napisać, ale czy kierownik działu wyciągnie 3000 pln netto czy nie. Myślę proste pytanie i chciałbym uzyskać prostą odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Miki - 2014-02-18 11:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hello - 2014-02-10 19:13:36]:
na początek dostaniesz około 3,5 brutto, po roku pracy masz sznsę na 4 brutto.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-14
Żródło: infopraca.pl
Gdańsk
(pomorskie)
Praca na ww. stanowisku polega między innymi na przyjmowaniu towaru, rozładunku dostaw, kontroli jakości i ilości przyjmowanego towaru. Oferujemy: • stabilną pracę i terminowe wynagrodzenie • możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego • osobom z...
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
BETI - 2014-03-14 22:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w obi znowu po zwolnieniach..nowy dyro...małe zmiany i śmieszne pieniądze...zarobki jak w tesco. każdy każdego chce wkopać...aby się wspiąć wyżej...normalne kierownictwo zostało tylko na dziale ogrodowym i technicznym..
zdjecie uzytkownika
Olsen - 2014-03-15 08:30:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Was. właśnie ostatnio chciałem złożyć Cv do OBI. ale widze że tu też nie jest za ciekawie. Na jaki dział najlepiej kierować Cv?? chodzi o kierownictwo i samą prace na dziale?
zdjecie uzytkownika
BETI - 2014-03-15 11:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca na dziale a kierownictwo to dwie różne kwestie.. Jeśli chodzi o pracę to wszędzie mało roboty prócz ogrodu. w większości tylko klientów obsługujesz.No na ogrodzie to tylko dla wytrwałych. a jeśli chodzi o kierownictwo to tylko dział jak wcześniej wspominałam obecnie technika i ogród. - fajni ludzie, i kierownictwo też, obecnie się trochę pozmieniało gdyż jest nowy kierownik i zastępca ale to na plus. na technicznym też bardzo fajnie i spoko. budowlany to ciężko się dostać ale obecnie bez dobrego kierownika, a dział zapuszczony..dział farby brak słów.Jeśli chodzi o kierownictwo chyba najgorszy.
zdjecie uzytkownika
Gonzo - 2014-03-15 22:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BETI ma racje jak masz isć do obi to tylko obecnie te dwa działy.dużo się zmieniło!!Ludzie szukają jak kogoś wkopać aby wnieść się wyżej. Bez znajomości nie masz co liczyć na awans bo zaraz Cie zjedzą że się nienadajesz itd. akurat osoby z najlepszą wiedzą i najlepszymi predyspozycjami są ciągle doradcami a Ci co dużo gadają a nic nie robią siedzą na stołkach.Oczywiście są wyjątki jak ogród - tam bez wiedzy zginiesz. Cały czas nowy towar sezonowy, ciagle zmiany itd. Ciagle trzeba być na obrotach. Podziwiam ludzi tam pracujących jak biegają ciągle. Ostanio zmienił się kierownik i zastępca. To bardzo fajni ludzie.Warto osobiście podejść i porozmawiać. Tak samo na dziale logistycznym zmieniło sie kirownictwo i będą szukać osób - też warto iść o czym BETI nie wspomniała.
zdjecie uzytkownika
Olsen - 2014-03-16 23:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A moze mi ktoś z was powie jakie zarobki są na logistyce?około?czy dużo pracy?jak kierownictwo?
zdjecie uzytkownika
Little Nicky - 2014-03-18 23:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na logistyce to głównie agencje. więc psia kasa
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
12 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x