brak logo

HL Distributions

Gliwice

Opinie o HL Distributions

Kicia 2015-12-06 17:36:03
Matołek jeśli jesteś z Gliwic to idź do manpower Wrocławska10 tam się składa Cv do Hl display :P
Rambo 2015-12-12 01:07:09
Tak tak manpower jest najlepszy haha a sa teraz przyjecia. Placa grosze wszyskie nad godziny ktore sie robi np soboty,niedziele to sa platne za normalna stawke ktora na dzien dzisiejszy na reke wynosi 65zl za dniowke haha smieszne a najwazniejszego nie powiedzialam jak sie nie spodobasz jakies kierowniczce to moze Cie zwolnic w pierwszym dniu. Powodzenia
Witu 2015-12-12 16:25:10
@Rambo w jakim sensie jak się nie spodobasz kierowniczce to mogą cię zwolnić już w pierwszym dniu? chodzi ci o to, że jak ktoś się nie do końca przykłada czy wyglądowo, bo nie rozumiem... Praca łatwa nie jest, ale dobrze, że płacą za nadgodziny.
Manga 2016-01-26 16:58:24
Zuzka, Anna B. faktycznie jest głośna i momentami wulgarna, jednak gdy masz odpowiednie podejście do firmy jako całości, to nawet można przycupnąć...jednakże trzeba umieć przycupnąć tak, by jednocześnie być BAAARDZO ZAJĘTĄ ;-) Ja w tej firmie uchodzę za osobę głośną, gadatliwą, konkretną i zwyczajnie wredną...i wolę wyć TAK postrzegana, niż pozwolić innym wejść sobie na głowę. Każdy z kierowników ma w rękawku TAKIE COŚ, co innym może się nie podobać, ale w porównaniu z tym, co przeszłam w innych firmach, w HL-u jest całkiem ok... Pozdrawiam :-)
Manga 2016-01-26 17:21:54
Atmosfera tam zależy od mojego podejścia... niedawno przerzucono mnie ze zmiany Michała na zmianę Ani B. Byłam wściekła, bo przywiązałam się już do ludzi na swojej zmianie, obydwie strony wiedziały czego mogą się spodziewać...a tu masz...znowu zaczynać od początku... Postawiłam przed sobą wyzwanie, mianowicie wyrobić sobie swoją własną opinię na temat Ani B. Pewnie jest nie najgorsza dlatego, że nie mam z kierowniczką za dużo do czynienia, jednak z tą złą atmosferą nie jest aż tak tragicznie. Powtarzam...To zależy od podejścia :-)
Matołek 2016-01-28 20:52:37
No to trochę zmyślone jest @Witu i powiem Ci, że kierowniczki wcale nie są takie, jak możesz słyszeć, jest zdecydowanie lepiej i weselej, armosfera jest fajna
,,,,, 2016-02-03 21:11:36
DRAMAT.........JAK TO CZYTAM.
CHCIAŁAM SIĘ TAM PRZYJĄĆ.
,,,,, 2016-02-03 21:14:02
DRAMAT.........JAK TO CZYTAM.
CHCIAŁAM SIĘ TAM PRZYJĄĆ.
Adam 2016-02-04 11:27:37
Każdy pewnie sam jest w stanie określić, czy kierowniczki są miłe czy niemiłe @Matołek i na to nie ma co patrzeć. Wg mnie ważniejsze, że w HL Display nie ma problemu z wypłacaniem należności.
ona 2016-02-04 19:16:18
ja powiem szczerze, że wcale nie jest tak źle choć to zależy od zmiany nie polecam zmiany Anny B (dramat), ale na innych jest naprawdę dobra atmosfera. Jeśli ktoś chce pracować to nie będzie miał problemu, a kasę wypłacają na czas
jo 2016-02-05 16:27:10
to chyba im się ten czas ostatnio przesunął
gusin 2016-02-06 19:16:36
Grunt, że właśnie pieniądze są na czas i nie ma problemów z ich wypłatą, tak jak to @ona napisała. Poprawa zawsze może być, no ale koniec końców jest umowa o pracę.
CIno 2016-02-10 11:34:22
A jak wyglada opinia od strony handlowcow? Bo opinie na temat produkcji nic nie mowia osobom nastawionym na nieco inny tryb pracy. Chcialbym aplikowac, mam pokazna baze klientow z krajow niemieckojezycznych i chcialbym owe wypracowane relacje przyniesc ze soba. Jest to dosc powazna sprawa i musze wiedziec, ze dobrze robie i nie strace ciezko wypracowanych znajomosci przez nieprofesjonalne podejscie :)
Matołek 2016-02-10 11:57:33
Ale nie możesz wierzyć we wszystkie negatywne opinie @,,,,, przecież to sfrustrowani mali ludzie piszą, z tego co ja wiem i mam informacje to jest zupełnie odwrotnie
Jarek 2016-02-10 22:59:06
Hmm...wnioskuje po wpisach, ze wypowiadaja sie zazwyczaj najnizsi szczeblem "fachowcy" - osoby, ktore narzekaja na wszystko i wszystkich, pogratulowac :)
Matołek 2016-02-12 14:43:50
No trochę tak jest, ludzie sfrustrowani są tutaj w pierwszym rzędzie, no co zrobisz jak nic nie zrobisz takie życie, ale parę celnych opinii tez się znajdzie
świeżak 2016-02-21 21:05:45
Współpracuję z firmą od niedawna ale szczerzę nie mogę napisać nic złego :D
Nie sądziłam, że chodzenie do pracy może się podobać... A jednak ! :D
Szybko mnie zaakceptowano, ludzie są przyjaźni :D duży nacisk na jakość :D co raczej się chwali :) Ogólnie jestem pod miłym zaskoczeniem firmy :D
Matołek 2016-02-22 11:05:10
No własnie to powtarzam @świeżak że praca jest dobra, a ludzie są przyjaźni, fajnie mieć taki zespół, który Cię szanuje i jesteś w nim szczęśliwy, życzę dużo zdrowia i energii!
doktor yry 2016-02-26 16:38:38
11 marca czas wspomnień i pożegnań, słowem stypa zamiast imprezy firmowej.
xylophone 2016-02-28 09:20:34
masz rację @Jarek. wypowiadają się Ci którzy nie mają co robić po pracy tylko wypisać w internecie głupoty. Ci zadowoleni nie tylko z pracy, ale po prostu ze swojego życia nie mają czasu narzekać.
Operator 2016-02-28 12:56:57
Było dobrze ale sie skonczylo.. 30% pracownikow bedzie szukac nowej pracy bo nikomu sie nie raczy pracowac w weekendy a w tygodniu miec wolne zrobi sie taki syf ze jeszcze gorzej firma bedzie funkcjonowac a stałych operatorow juz nie bedzie bo odejda .. Ale dodac tez moge jak by operatorzy pracowali tak jak powinieli i wyrabiali sie wedlog norm a nie ściemniali to tez by bylo inaczej.
oburzona 2016-02-29 14:36:02
Zróbmy wszyscy starajk i nie idźmy na imprezę nie popierając tym samym tych nie normalnych zmian
1
mirek 2016-03-01 09:29:56
szukam pracy w branzy i firma wydaje się sensowna widze, tylko że chyba coś psuje się u was z kadrą? każdy chciałby nie wiadomo co a pracować solidnie nie ma komu..a w innych miejscach jest gorzej uwierzcie!
oburzona 2016-03-01 15:19:50
Firma jest fajna tylko cudowni biurowcy wpadli na genialny pomysł zrobienia czterobrygadowek. Nie zwracając uwagi na ludzi nawet nie pytajac co pracownicy na to tylko miesiąc przed wprowadzenieniem łaskawie poinformowali pracowników i tak jest ze wszystkim w tek firmie. Dlatego ludzie chca odchodzić bo czasami niektórych rzeczy sie nie pogodzi. A ludzie którzy sie tu uczą jak zapytali co maja zrobić jak szkola i praca im wypadnie w niedziele usłyszeli ze maja zapieprzać 12 godzin w tygodniu. To co się dziwić ludziom
mirka 2016-03-03 09:57:45
@oburzona czy jesteś pewna, że te zmiany nie przyniosą dla pracowników nic dobrego?Niektórzy wolą taki system pracy, poza tym może będa tez podwyżki? Bo często wtedy tak bywa przy takich zmianach.Sama napisałaś, że firma jest fajna i to COŚ na pewno znaczy
oburzona 2016-03-09 08:05:49
@mirka niby sa zapowiadane podwyżki ale ile 100zl brutto. Jak oni co roku robią podwyżkę ludzia po 40 zl brutto to czego wymagacie. Szczerze wszystko wyjdzie w praniu tylko nikt nie pomyślał o tym ze niektórzy maja tak poukładane grafiki z partnerem co do dzieci np ze teraz moze być problem z ponownym ulozeniem

danka 2016-03-09 08:59:05
moim zdaniem powinni to skonsultować z pracownikami @oburzona ale może problemy będą tylko przez pierwszy miesiąc a później dyspozycyjność każdy da inną. Pracuje w podobnej firmie ale u nas w ogóle o podwyżkach można zapomnieć więc dobre i to 100zł mimo, że brutto..
DobraRada 2016-03-10 12:54:44
Tutaj przychodzi się pracować a nie żalić na forum. Jak waunki Wam nie odpowiadają to droga wolna. Przecież jesteście takimi ekspertami w tym co robicie, że każdy się będzie o was bił. jak w innym zakładzie jest lepiej to czemu tam nie idziecie?
1
nowicjusz 2016-03-16 12:31:51
Witam prosze o przedstawienie sytuacji w dziale UR. mile widziane opinie dot. przełożonych,atmosfery, zarobków, nadgodzin , i ogólnie....
1
wyga 2016-03-19 16:03:14
nie ma nadgodzin, właśnie się wjebałeś w czterobrygadówkę
ona 2016-03-27 22:05:53
sytuacja pogorszyła się jeśli chodzi o pracę w HL, wprowadzenie czterobrygadówki pogrąży moim zdaniem ta firmę, ale zobaczymy co będzie. Praca po 12 h w tej firmie będzie ciężka (praca wcale nie jest taka łatwa jak sie wydaje ale to zalezy od hali) do tego gorsze zarobki gdyż brak nadgodzin będzie odczuwalny. mysle ze taka praca jest dobra dla kawalerów ale nie dla osób z dziećmiwiec od razu odradzam pakowanie sie w ta prace
1
chopek 2016-04-04 11:40:36
Witam te opinie to bzdura,praca jest bardzo fajna,czterobrygadówka po 12 godz
też super ,jest wiecej wolnego w tygodniu na swoje potrzeby.
powiem tak co wy chcecie
1 wypłacają na czas wypłaty
2 13 pensja jest wypłacana
3.Bilety do kina lub multisport też dostajemy
4 doładowanie 30 zeta na kawe i inne tez dawają
5 wczasy pod gruszą wypłacają
Poprostu powiem od siebie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wam sie laski poprzewracało,najwazniejsze
to makijaż i paznokcie.I w dodatku czas macie na plotkowanie i gadania bzdur
i narzekania.Droga wolna na zasiłek i 500+ utrzymywac sie z urzedzu ,Taka jest moja opinia pozdrawiam....
1
Johny 2016-04-09 11:16:07
Może ktoś opisać mniej więcej stawki jakie są na hali produkcyjnej i w biurach? Czy wypłaty pracowników fizycznych są ściśle określone, żeby było wiadomo ile można dostać na wyższym szczeblu?
Jak jest z podwyżkami? Nie ma wcale, są uznaniowe, czy może odgórnie narzucone ileś procent po danym okresie?
Maj 2016-04-09 12:07:04
Dokładnie @danka. Dobrze, że te podwyżki chociaż są.
Nowy 2016-04-10 12:39:56
Praca odbywa się dwa dni po 12 h i dwa dni wolnego?
taka jedna 2016-04-11 07:38:14
Precz ze Związkami !!!
xxxx 2016-04-15 18:01:33
Przez agencje Biznes Partner:
- pierwsze dwa tyg 11.06 zł na umowie zlecenie + 15% premii;
- potem umowa na 3 miesiące ze stawką miesięczną 2000 zł + 15% premii(po tej następna na pół roku);

Co do pracy 2 dni pracy 2 dni wolne, 3 dni pracy 3 dni wolne.
Proszę bardzo
walcia 2016-05-09 23:19:50
no ale jesli ktoś bardzo chce pójść na zatrudnienie u nich na umowę bezpośrednio z firmą? nie da się nic wykombinowac, nawet na tak wyższym stanowisku jak np. ustawiacz procesów? w sumie to polski odział więlkiej bogatej firmy więc wierzę że jest to możliwe
1
pracownik 2016-05-11 15:00:41
oczywiście zatrudniają na umowy pod HL na stanowiskach wyższych.
1
xxx 2016-05-30 19:09:57
praca byłaby w porządku, gdyby nie ludzie :) jak nie wredni- to głupi.
zainteresowana 2016-06-08 20:21:09
Jest ogłoszenie do pracy w księgowości. Napiszcie jaka jest atmosfera. Praca 8 godzin czy ciągłe nadgodziny i stres?
1
zainteresowana 2016-06-10 08:01:38
W jaki sposób odbywa się rekrutacja do HL? Zatrudnia się pracowników bezpośrednio przez firmę czy też jakąś agencję pracy?
Pracownik 2016-06-15 16:15:08
Robota po 12 godzin 2 dni pracy 2 dni wolne 3 dni pracy 3 wolne. Ogólnie jest super i praca baaaardzo lekka !!!
200 2016-06-18 14:55:08
widze ze pojawilo sie od nich ogloszenie na stanowsiko magazyniera w Gliwicach wymagane jest miedzy innymi wykształcenie średnie techniczne minimum roczne udokumentowane doświadczenie w pracy na magazynie
kng 2016-07-06 19:03:07
podane zarobki "- pierwsze dwa tyg 11.06 zł na umowie zlecenie + 15% premii;
- potem umowa na 3 miesiące ze stawką miesięczną 2000 zł + 15% premii(po tej następna na pół roku);
" to netto czy brutto?
mirek 2016-07-06 19:09:09
Skoro podają to do informacji publicznej @kng no to na pewno netto, tylko zastanawiam się gdzie widzieliście takie ogłoszenie bo cały Internet przejrzany i nic z tego nie wynika a jak na magazyniera te 2000 koła z perspektywą podwyżki naprawdę spoko
k 2016-07-14 17:23:39
Witam czy ktoś może powiedzieć mi coś więcej o tej firmie jakie warunki tam panują jacy ludzie czy są ok i jakie zarobki
zero 2016-07-14 19:56:07
szkoda że w dziale praca na stronie jest sporo treści ale zero ofert
dolores 2016-07-17 15:43:27
Ja jestem zadowolona. Podana stawka na zleceniu to 11.06 brutto. Praca jest lekka, zazwyczaj siedząca, wiec bez obaw ... 12 godzin na stojąco zdarza sie raczej rzadko. Atmosfera bardzo przyjazna... chociaz wiadomo, ze ludzie są rózni, zależy do kogo sie trafi. Z tego co wiem nadal szukają, nie trzeba szukac ofert po internecie, najprosciej zglosic sie bezposrednio do Manpower.
coś 2016-07-17 15:53:00
Wydaje mi się, że teraz nie ma żadnej oferty pracy.
Zostaw swoją opinię o HL Distributions - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HL Distributions