logo HL Distributions

HL Distributions

Gliwice

Opinie o HL Distributions

zainteresowany 2016-09-14 21:41
Witam! Mam jedno pytanie: czy mimo wprowadzenia czterobrygadówki jest możliwość robienia nadgodzin? Chodzi mi o to czy jak chcę to mogę przyjść do pracy w dzień kiedy wypada mi wolne.
ona 2016-09-21 13:36
obecnie mozna robić nadgodziny w kazdy wolny dzień
1
Gienek 2016-09-26 19:04
Ale od dziś dużo się zmieni haha Nowy dyrektor
Ann 2016-09-28 09:11
Tzn kto odszedł? M.G? Szkoda... To była taka piękna ozdoba firmy :-D
Zainteresowany 2016-09-28 18:55
Siemanko, przez jakie agencje rekrutują do HL?
ja41 2016-10-03 16:54
Najszybciej przez Manpower Gliwice Wrocławska 10
1
byku 2016-10-04 13:17
Czy ktoś wie jaka firma nowa wchodzi do HL?Chodzi mi o kontrolę jakości.
valencia 2016-10-05 07:05
Jak ma na imię nowy ustawiacz ze zmiany AB? :)
7
saragossa 2016-10-05 23:18
zapytaj go
1
kandydat 2016-10-06 13:17
1.czy ktoś może mi powiedzieć jak wyglądają tam zarobki na produkcji? jaka stawka zasadnicza na początek i czy są do tego wliczane jakieś premie? po prostu ile jest się w stanie wyciągnąć na rękę na początek.
2. dlaczego na pierwszy miesiąc proponują umowe zlecenie, a nie od razu umowę o pracę? czy nie jest aby tak że jak ktoś się nie sprawdzi to wywalają bez żadnego uprzedzenia, bez wypowiedzenia? (w umowie zlecenie nie jest to wymagane)
3. Czy praca na produkcji i normy w firmie są ciężkie to spełnienia czy raczej bez problemu można się ze wszystkim wyrobić?
1
ona 2016-10-06 15:19
1. wynagrodznie na umowe zlecenie z tego co slyszłam ok 1600 zł na rekę(bez premii) , pozniej na umowie o pracę ok 2000 zl (przy całej premii 300 zł )
2 wiele osób szybko rezygnuje z pracy, a z umowa o pracę wiąze sie koniecznosć zrobienia badań wiec koszt dla firmy,
3. jak sie chce to mozna sie wyrobić najczęściej spokojnie ze wszystkim

w sumie teraz moze zajść duzo zmian w firmie w związku z nowa Dyrektorką, która juz wprowadza absurdy jak np odbieranie premi jesli przydarzy ci sie wypadek
kandydat 2016-10-06 15:49
a dlaczego szybko rezygnują z pracy? aż tak ciężko jest? nie ukrywam że jestem zainteresowany, natomiast nie wiem czy opłaca mi się rezygnować z obecnej przy której mam te 2 tys, jest tam możliwość uzyskania podwyżek i robienia nadgodzin?
ona 2016-10-07 19:06
wyplaty są zawsze na czas, choc chyba raz sie zdarzyło ze były dzien pozniej dla osób z HL z tego co mi wiadomo ale mnie to nie dotyczyło.
Dżej 2016-10-11 19:07
Trudno nie odebrać premii, jeśli koleś spierdzielił się ze schodów bo latał w rozpiętych butach. Firma bardzo dużo traci na takich wypadkach, a tu masz klasyczny przykład wypadku wynikającego z głupoty pracownika.
Jorg 2016-10-11 19:14
Wypłaty są na czas, robota jest bardzo lekka. Szczerze mówiąc nie wiem czy da się na Strefie znaleźć tak łatwą pracę na produkcji za takie pieniądze. Do tego dochodzi premia, darmowy transport dla pracowników, bonusy (prywatna opieka medyczna, dofinansowanie do MultiSport, ubezpieczenie grupowe, napoje, imprezy integracyjne, itp.).
Czterobrygadówka to dla wielu ludzi bardzo duży plus, bo ma się sporo wolnego, a te zmiany po 12 godzin przy tym trybie pracy to nie problem. Wolny czas w tygodniu można poświęcić np. na szukanie lepszej pracy, choć jak ktoś celuje w produkcję to nie wiem czy lepszą znajdzie. Można też poświęcić niewielką ilość urlopu i zrobić sobie długie wakacje :)
Fajne są też opcje rozwoju, w zasadzie każdy bardziej kumaty wskakuje na lepsze stanowiska, są też rekrutacje wewnętrzne do biur.
pracowalaOdeszła 2016-10-16 15:02
Praca nie bylaby zla gdyby...
Pracownicy którzy maja dłuższy staż pracy zarabiali więcej niz Ci, którzy dopiero co się przyjęli i uczą sie od podstaw

Premie nie były ucinane za błędy bądź scrapy z którymi Malo mamy wspolnego( czy to my odpowiedzialni jestesmy za to, ze maszyna produkuje noki?) lub ze ktos po 12h pracy 3dzien pod rząd juz nie kontaktuje i spakuje cos odbiegajacego od normy(szczególnie nowi

Wymysly kierownictwa odnośnie norm - wymyślają je osoby które często nie wiedza jak w rzeczywistości praca wygląda. Do tej pory premia nie byla od tego uzalzniona , jednak właśnie sie to zmienia.

Kolejna rzecza jest fakt ze na wtryskach zaraz nie bedzie przerw - poprostu podmiany osób na maszynach nie beda możliwe bo osoby przy stołach musza mieć normy.

Można byloby tak pisac i pisac. Czterobrygadowa zmiana po 12h nie jest tutaj minusem bo jest naprawde dużo wolnego. Nikomu tez sie w głowach nie poprzewracalo. Praca nie jest trudna, często takze nie jest ciezka ale stali pracownicy wiedza ze najwieksza głupota są wymysly ludzi którzy tylko tam tędy przechodzą i nawet nie zdaja sobie sprawy jak często utrudniają nam prace . Niestety samemu nic się nie zdziała a ludzie nie chca sie odzywać. Motywujące bylyby tu premie uznaniowe, za brak zwrotow, lub brak chociażby l4 , natomiast jest zupełnie odwrotnie. Motywacji brak a sytuacje sklaniaja pracowników do częstszego rozglądania sie za nowa praca , ciąza(500+) badz wyjazdem.
2
nowy 2016-10-19 19:28
witam od soboty mam zaczac prace na zmianie Doroty Walczak jakie macie opinie na jej temat ?
7
pracownik 2016-10-20 18:41
ja bardzo bardzo nie polecam tej strasznej kobiety, juz lepiej jest nawet na zmianie A. Burdoń, nie pakuj sie lepiej na tą zmianę
bonifacy 2016-10-22 19:17
Witam mam pytanko czy są przyjęcia ? i jak wyglądają zarobki ? jak atmosfera proszę o odpowiedz :) Pozdrawiam
bonifacy 2016-10-23 10:52
Hejka mam pytanko i jak pierwszy dzień w pracy ?
Agencja 2016-10-25 14:19
Firma IQS-t
aaaalyah 2016-12-09 21:52
Piotr
5
aaaalyah 2016-12-09 21:58
Niezle ciacho z niego i nie ma obrączki. Mniam
4
pracownik 2016-12-17 06:50
podobno wracamy do 8 h systemu pracy ?
mag 2017-01-05 20:29
Jak wygląda praca na magazynie, też 4B? Jak kierownik/brygadziści, są ok czy szukają dziury w całym?
kasik 2017-01-10 10:41
Witam , czy firma nadal pracuje po 12 h? czy jednak wraca do 8 h? chodzi o produkcję.
Nick 2017-01-10 18:49
Dalej po 12h, ale patologia coraz większa, stanowczo odradzam.
ona 2017-01-11 19:18
potwierdzam, stanowczo odradzam , pieniędzy coraz mniej a roboty coraz więcej
1
byebye 2017-01-16 22:38
Wszędzie tam gdzie jest taka rotacja, idealnie nie jest,osobiście nie polecam zmiany Ani B, jak kierownik może powiedziec ze powiesi kogoś za cycki na plocie? Zacytowane zdanie to wręcz pochwała w porównaniu do tego czego juz cytować nie będę! Znam dobre wieloletnie pracownice które płakały na jej zmianie, nie dlatego ze zle pracowały - poprostu trafiły na zły dzień który jest 14-15dni w miesiącu, Sam HL zly nie jest , pod względem finansowym jak i samej pracy
1
Adi 2017-01-19 17:45
No witam moja opinia po 3ech dniach pracy (2x12h + 1x8h nadgodzin) na "manualu". Praca spoko, jestem osobą bardzo towarzyską i wygadaną przy tym grzeczną, więc nie mam najmniejszego problemu aby dogadać się z każdym współpracownikiem jak i młodszymi rocznikami tak i nieco starszymi. Praca dla osoby która chce pracować a nie tylko marudzić - bardzo lekka i łatwa. Moja zmiana (brygada C) jeżeli chodzi o liderów itp bardzo wporzadku. Dla chłopaczyka w moim wieku (21lat) tryb 4 brygadowy - bajka. Dzień o godzinie 18 się nie kończy więc jest jeszcze czas aby coś porobić ale i tak w każdym tygodniu jest minimum 3dni wolnego więc na czas wolny nie mogę narzekać. Zarobki póki co 13zł/h brutto... Cóż co ja mogę tu napisać... Polskie standardy. Podsumowując jest po prostu dobrze
1
Adi 2017-01-22 15:35
Zbyt pochopnie wystawiłem swoją opinię ... Tryb 4 brygadowy jest dobry ale grafik w tej robocie to jakaś pomyłka. Standardowy grafik cztero-brygadowy jaki znam to:
Rano, nocka, wolne, wolne
Ale ten grafik co jest w tej firmie to istny żart...
Jak poranne zmiany pod rząd da się przeżyć, tak nocki to istna porażka. Idziesz do pracy na godzinę 18 (wychodzisz z domu o 17) robisz 12h w domu jesteś o 6:30 szybkie wyszukiwanie się to może o 7 już lezysz w łóżku 7h snu już 14 chwilę posiedzisz i znowu do roboty. Jak dla mnie to kompletna pomyłka.
Andrzej 2017-01-22 19:59
Jak ci się nie chce robić to puszki zbierać a nie :P
Łukasz 2017-01-22 20:07
Jak coś ci się nie podoba to wypier.....
ida 2017-01-24 13:48
A więc jeszcze mało się znasz. Zamiast odebrać to jako doświadczenie, piszesz że "kompletna pomyłka". Nie chcesz - nie musisz. Droga wolna.
bick 2017-01-24 13:52
Zakład wymaga lojalności od swych pracowników, a co managment robi, by tą lojalność zbudować?
Moim zdaniem niewiele, a histeria w jaką wpadają, kiedy się ich informuje o chęci zwolnienia staje się wręcz komiczna. Nagle się okazuje, jak jesteś dla nich ważny.
2
Terefe 2017-01-31 06:31
Witam. Czy sa na produkcji stanowiska siedzce ? Pozdrawiam
Pill 2017-02-01 06:26
Tak, leżące tez są
7
Roman 2017-02-07 02:19
Lerzaki są na antresoli ;)
1
Terefe 2017-02-09 17:42
Dzieki za glupia odpowiedz . Pozdro
1
Pracownik 2017-02-13 09:50
Tak zgadzam się z tobą.To jest bez sensu te premiowanie bo nie popełniasz będu a i tak ci premię uwalą i brak motywacji to także wcale go nie ma .Kierownicy i Dyrektor nawet się nie interesują ludzmi,Tylko norma a i tak nic nie dostaniesz.Wysyłki nie na czas nie z winy operatora i znów bez premii.I tak w kole błędnym.
pracownik 2017-02-20 18:42
wracamy do 8 h systemu pracy podobno, niezłe ludzi zostanie zwolnionych
Glucioteam 2017-02-25 22:29
Gdzie mogę znaleźć rozkład jazdy busów hlowskich bo ten ziomek z auta jakiś nie przytomny i sam nie wie o której godzinie na jakim przystanku jest
D.W. 2017-02-26 13:38
Chcesz rozkład jazdy to wybierz KZKGOP
3
zainteresowany 2017-03-17 22:01
dziś miało sie odbyć spotkanie , ktoś wie jak pracujemy w końcu od kwietnia ?
jo 2017-03-18 13:01
4 brygady do lipca...
1
Wykończony 2017-03-21 16:59
Tak do lipca a grafiki dali do końca roku, robią sobie jaja z ludzi
1
obcy 2017-04-14 22:06
bedzie dobrze
obcy 2017-04-14 22:14
zapomniałem dodać liderki na Hb to patologia tylko umieja sie wypowiedziec na ku... ha i inne .nie umieją inaczej nieznają lub brak im słow do wypowiedzi jak człowiek tak pani K.K nadaje się tylko do pakowania lub sprzątania.Widocznie Hl szuka takich ludzi bez doswiadczenia ,a kierownik na Hb ,szczerze to pacan.młody synek co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie o robocie ale brawo Hl gratuluje ...
3
Roler 2017-04-16 21:10
Wesołych Świąt dla kierownictwa zakładu życzy załoga.
Odwrotnie, niż kierownictwo, którego nie stać na taki gest.
3
Mała 2017-05-11 20:56
Witajcie ludziska czy ktoś pamięta Gościa na imię ma Jarek co z Nim się dzieje ? może ktoś wie .
Zostaw swoją opinię o HL Distributions - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HL Distributions