brak logo

HL Distributions

Gliwice

Opinie o HL Distributions

jo 2016-02-05 16:27:10
to chyba im się ten czas ostatnio przesunął
CIno 2016-02-10 11:34:22
A jak wyglada opinia od strony handlowcow? Bo opinie na temat produkcji nic nie mowia osobom nastawionym na nieco inny tryb pracy. Chcialbym aplikowac, mam pokazna baze klientow z krajow niemieckojezycznych i chcialbym owe wypracowane relacje przyniesc ze soba. Jest to dosc powazna sprawa i musze wiedziec, ze dobrze robie i nie strace ciezko wypracowanych znajomosci przez nieprofesjonalne podejscie :)
Jarek 2016-02-10 22:59:06
Hmm...wnioskuje po wpisach, ze wypowiadaja sie zazwyczaj najnizsi szczeblem "fachowcy" - osoby, ktore narzekaja na wszystko i wszystkich, pogratulowac :)
świeżak 2016-02-21 21:05:45
Współpracuję z firmą od niedawna ale szczerzę nie mogę napisać nic złego :D
Nie sądziłam, że chodzenie do pracy może się podobać... A jednak ! :D
Szybko mnie zaakceptowano, ludzie są przyjaźni :D duży nacisk na jakość :D co raczej się chwali :) Ogólnie jestem pod miłym zaskoczeniem firmy :D
doktor yry 2016-02-26 16:38:38
11 marca czas wspomnień i pożegnań, słowem stypa zamiast imprezy firmowej.
Operator 2016-02-28 12:56:57
Było dobrze ale sie skonczylo.. 30% pracownikow bedzie szukac nowej pracy bo nikomu sie nie raczy pracowac w weekendy a w tygodniu miec wolne zrobi sie taki syf ze jeszcze gorzej firma bedzie funkcjonowac a stałych operatorow juz nie bedzie bo odejda .. Ale dodac tez moge jak by operatorzy pracowali tak jak powinieli i wyrabiali sie wedlog norm a nie ściemniali to tez by bylo inaczej.
oburzona 2016-02-29 14:36:02
Zróbmy wszyscy starajk i nie idźmy na imprezę nie popierając tym samym tych nie normalnych zmian
1
oburzona 2016-03-01 15:19:50
Firma jest fajna tylko cudowni biurowcy wpadli na genialny pomysł zrobienia czterobrygadowek. Nie zwracając uwagi na ludzi nawet nie pytajac co pracownicy na to tylko miesiąc przed wprowadzenieniem łaskawie poinformowali pracowników i tak jest ze wszystkim w tek firmie. Dlatego ludzie chca odchodzić bo czasami niektórych rzeczy sie nie pogodzi. A ludzie którzy sie tu uczą jak zapytali co maja zrobić jak szkola i praca im wypadnie w niedziele usłyszeli ze maja zapieprzać 12 godzin w tygodniu. To co się dziwić ludziom
oburzona 2016-03-09 08:05:49
@mirka niby sa zapowiadane podwyżki ale ile 100zl brutto. Jak oni co roku robią podwyżkę ludzia po 40 zl brutto to czego wymagacie. Szczerze wszystko wyjdzie w praniu tylko nikt nie pomyślał o tym ze niektórzy maja tak poukładane grafiki z partnerem co do dzieci np ze teraz moze być problem z ponownym ulozeniem

DobraRada 2016-03-10 12:54:44
Tutaj przychodzi się pracować a nie żalić na forum. Jak waunki Wam nie odpowiadają to droga wolna. Przecież jesteście takimi ekspertami w tym co robicie, że każdy się będzie o was bił. jak w innym zakładzie jest lepiej to czemu tam nie idziecie?
4
nowicjusz 2016-03-16 12:31:51
Witam prosze o przedstawienie sytuacji w dziale UR. mile widziane opinie dot. przełożonych,atmosfery, zarobków, nadgodzin , i ogólnie....
1
wyga 2016-03-19 16:03:14
nie ma nadgodzin, właśnie się wjebałeś w czterobrygadówkę
1
ona 2016-03-27 22:05:53
sytuacja pogorszyła się jeśli chodzi o pracę w HL, wprowadzenie czterobrygadówki pogrąży moim zdaniem ta firmę, ale zobaczymy co będzie. Praca po 12 h w tej firmie będzie ciężka (praca wcale nie jest taka łatwa jak sie wydaje ale to zalezy od hali) do tego gorsze zarobki gdyż brak nadgodzin będzie odczuwalny. mysle ze taka praca jest dobra dla kawalerów ale nie dla osób z dziećmiwiec od razu odradzam pakowanie sie w ta prace
1
chopek 2016-04-04 11:40:36
Witam te opinie to bzdura,praca jest bardzo fajna,czterobrygadówka po 12 godz
też super ,jest wiecej wolnego w tygodniu na swoje potrzeby.
powiem tak co wy chcecie
1 wypłacają na czas wypłaty
2 13 pensja jest wypłacana
3.Bilety do kina lub multisport też dostajemy
4 doładowanie 30 zeta na kawe i inne tez dawają
5 wczasy pod gruszą wypłacają
Poprostu powiem od siebie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wam sie laski poprzewracało,najwazniejsze
to makijaż i paznokcie.I w dodatku czas macie na plotkowanie i gadania bzdur
i narzekania.Droga wolna na zasiłek i 500+ utrzymywac sie z urzedzu ,Taka jest moja opinia pozdrawiam....
2
Johny 2016-04-09 11:16:07
Może ktoś opisać mniej więcej stawki jakie są na hali produkcyjnej i w biurach? Czy wypłaty pracowników fizycznych są ściśle określone, żeby było wiadomo ile można dostać na wyższym szczeblu?
Jak jest z podwyżkami? Nie ma wcale, są uznaniowe, czy może odgórnie narzucone ileś procent po danym okresie?
Nowy 2016-04-10 12:39:56
Praca odbywa się dwa dni po 12 h i dwa dni wolnego?
taka jedna 2016-04-11 07:38:14
Precz ze Związkami !!!
xxxx 2016-04-15 18:01:33
Przez agencje Biznes Partner:
- pierwsze dwa tyg 11.06 zł na umowie zlecenie + 15% premii;
- potem umowa na 3 miesiące ze stawką miesięczną 2000 zł + 15% premii(po tej następna na pół roku);

Co do pracy 2 dni pracy 2 dni wolne, 3 dni pracy 3 dni wolne.
Proszę bardzo
pracownik 2016-05-11 15:00:41
oczywiście zatrudniają na umowy pod HL na stanowiskach wyższych.
1
xxx 2016-05-30 19:09:57
praca byłaby w porządku, gdyby nie ludzie :) jak nie wredni- to głupi.
zainteresowana 2016-06-08 20:21:09
Jest ogłoszenie do pracy w księgowości. Napiszcie jaka jest atmosfera. Praca 8 godzin czy ciągłe nadgodziny i stres?
1
zainteresowana 2016-06-10 08:01:38
W jaki sposób odbywa się rekrutacja do HL? Zatrudnia się pracowników bezpośrednio przez firmę czy też jakąś agencję pracy?
Pracownik 2016-06-15 16:15:08
Robota po 12 godzin 2 dni pracy 2 dni wolne 3 dni pracy 3 wolne. Ogólnie jest super i praca baaaardzo lekka !!!
kng 2016-07-06 19:03:07
podane zarobki "- pierwsze dwa tyg 11.06 zł na umowie zlecenie + 15% premii;
- potem umowa na 3 miesiące ze stawką miesięczną 2000 zł + 15% premii(po tej następna na pół roku);
" to netto czy brutto?
k 2016-07-14 17:23:39
Witam czy ktoś może powiedzieć mi coś więcej o tej firmie jakie warunki tam panują jacy ludzie czy są ok i jakie zarobki
dolores 2016-07-17 15:43:27
Ja jestem zadowolona. Podana stawka na zleceniu to 11.06 brutto. Praca jest lekka, zazwyczaj siedząca, wiec bez obaw ... 12 godzin na stojąco zdarza sie raczej rzadko. Atmosfera bardzo przyjazna... chociaz wiadomo, ze ludzie są rózni, zależy do kogo sie trafi. Z tego co wiem nadal szukają, nie trzeba szukac ofert po internecie, najprosciej zglosic sie bezposrednio do Manpower.
mynia 2016-09-03 10:57:49
Ale są nowi ustawiacze, no no :)))
2
zainteresowany 2016-09-14 21:41:50
Witam! Mam jedno pytanie: czy mimo wprowadzenia czterobrygadówki jest możliwość robienia nadgodzin? Chodzi mi o to czy jak chcę to mogę przyjść do pracy w dzień kiedy wypada mi wolne.
ona 2016-09-21 13:36:34
obecnie mozna robić nadgodziny w kazdy wolny dzień
1
Gienek 2016-09-26 19:04:54
Ale od dziś dużo się zmieni haha Nowy dyrektor
Ann 2016-09-28 09:11:21
Tzn kto odszedł? M.G? Szkoda... To była taka piękna ozdoba firmy :-D
Zainteresowany 2016-09-28 18:55:51
Siemanko, przez jakie agencje rekrutują do HL?
ja41 2016-10-03 16:54:45
Najszybciej przez Manpower Gliwice Wrocławska 10
byku 2016-10-04 13:17:01
Czy ktoś wie jaka firma nowa wchodzi do HL?Chodzi mi o kontrolę jakości.
valencia 2016-10-05 07:05:55
Jak ma na imię nowy ustawiacz ze zmiany AB? :)
1
saragossa 2016-10-05 23:18:35
zapytaj go
kandydat 2016-10-06 13:17:49
1.czy ktoś może mi powiedzieć jak wyglądają tam zarobki na produkcji? jaka stawka zasadnicza na początek i czy są do tego wliczane jakieś premie? po prostu ile jest się w stanie wyciągnąć na rękę na początek.
2. dlaczego na pierwszy miesiąc proponują umowe zlecenie, a nie od razu umowę o pracę? czy nie jest aby tak że jak ktoś się nie sprawdzi to wywalają bez żadnego uprzedzenia, bez wypowiedzenia? (w umowie zlecenie nie jest to wymagane)
3. Czy praca na produkcji i normy w firmie są ciężkie to spełnienia czy raczej bez problemu można się ze wszystkim wyrobić?
ona 2016-10-06 15:19:06
1. wynagrodznie na umowe zlecenie z tego co slyszłam ok 1600 zł na rekę(bez premii) , pozniej na umowie o pracę ok 2000 zl (przy całej premii 300 zł )
2 wiele osób szybko rezygnuje z pracy, a z umowa o pracę wiąze sie koniecznosć zrobienia badań wiec koszt dla firmy,
3. jak sie chce to mozna sie wyrobić najczęściej spokojnie ze wszystkim

w sumie teraz moze zajść duzo zmian w firmie w związku z nowa Dyrektorką, która juz wprowadza absurdy jak np odbieranie premi jesli przydarzy ci sie wypadek
kandydat 2016-10-06 15:49:37
a dlaczego szybko rezygnują z pracy? aż tak ciężko jest? nie ukrywam że jestem zainteresowany, natomiast nie wiem czy opłaca mi się rezygnować z obecnej przy której mam te 2 tys, jest tam możliwość uzyskania podwyżek i robienia nadgodzin?
ona 2016-10-07 19:06:49
wyplaty są zawsze na czas, choc chyba raz sie zdarzyło ze były dzien pozniej dla osób z HL z tego co mi wiadomo ale mnie to nie dotyczyło.
Dżej 2016-10-11 19:07:27
Trudno nie odebrać premii, jeśli koleś spierdzielił się ze schodów bo latał w rozpiętych butach. Firma bardzo dużo traci na takich wypadkach, a tu masz klasyczny przykład wypadku wynikającego z głupoty pracownika.
Jorg 2016-10-11 19:14:27
Wypłaty są na czas, robota jest bardzo lekka. Szczerze mówiąc nie wiem czy da się na Strefie znaleźć tak łatwą pracę na produkcji za takie pieniądze. Do tego dochodzi premia, darmowy transport dla pracowników, bonusy (prywatna opieka medyczna, dofinansowanie do MultiSport, ubezpieczenie grupowe, napoje, imprezy integracyjne, itp.).
Czterobrygadówka to dla wielu ludzi bardzo duży plus, bo ma się sporo wolnego, a te zmiany po 12 godzin przy tym trybie pracy to nie problem. Wolny czas w tygodniu można poświęcić np. na szukanie lepszej pracy, choć jak ktoś celuje w produkcję to nie wiem czy lepszą znajdzie. Można też poświęcić niewielką ilość urlopu i zrobić sobie długie wakacje :)
Fajne są też opcje rozwoju, w zasadzie każdy bardziej kumaty wskakuje na lepsze stanowiska, są też rekrutacje wewnętrzne do biur.
pracowalaOdeszła 2016-10-16 15:02:20
Praca nie bylaby zla gdyby...
Pracownicy którzy maja dłuższy staż pracy zarabiali więcej niz Ci, którzy dopiero co się przyjęli i uczą sie od podstaw

Premie nie były ucinane za błędy bądź scrapy z którymi Malo mamy wspolnego( czy to my odpowiedzialni jestesmy za to, ze maszyna produkuje noki?) lub ze ktos po 12h pracy 3dzien pod rząd juz nie kontaktuje i spakuje cos odbiegajacego od normy(szczególnie nowi

Wymysly kierownictwa odnośnie norm - wymyślają je osoby które często nie wiedza jak w rzeczywistości praca wygląda. Do tej pory premia nie byla od tego uzalzniona , jednak właśnie sie to zmienia.

Kolejna rzecza jest fakt ze na wtryskach zaraz nie bedzie przerw - poprostu podmiany osób na maszynach nie beda możliwe bo osoby przy stołach musza mieć normy.

Można byloby tak pisac i pisac. Czterobrygadowa zmiana po 12h nie jest tutaj minusem bo jest naprawde dużo wolnego. Nikomu tez sie w głowach nie poprzewracalo. Praca nie jest trudna, często takze nie jest ciezka ale stali pracownicy wiedza ze najwieksza głupota są wymysly ludzi którzy tylko tam tędy przechodzą i nawet nie zdaja sobie sprawy jak często utrudniają nam prace . Niestety samemu nic się nie zdziała a ludzie nie chca sie odzywać. Motywujące bylyby tu premie uznaniowe, za brak zwrotow, lub brak chociażby l4 , natomiast jest zupełnie odwrotnie. Motywacji brak a sytuacje sklaniaja pracowników do częstszego rozglądania sie za nowa praca , ciąza(500+) badz wyjazdem.
1
nowy 2016-10-19 19:28:56
witam od soboty mam zaczac prace na zmianie Doroty Walczak jakie macie opinie na jej temat ?
3
pracownik 2016-10-20 18:41:22
ja bardzo bardzo nie polecam tej strasznej kobiety, juz lepiej jest nawet na zmianie A. Burdoń, nie pakuj sie lepiej na tą zmianę
bonifacy 2016-10-22 19:17:37
Witam mam pytanko czy są przyjęcia ? i jak wyglądają zarobki ? jak atmosfera proszę o odpowiedz :) Pozdrawiam
bonifacy 2016-10-23 10:52:03
Hejka mam pytanko i jak pierwszy dzień w pracy ?
Agencja 2016-10-25 14:19:15
Firma IQS-t
aaaalyah 2016-12-09 21:52:12
Piotr
1
aaaalyah 2016-12-09 21:58:04
Niezle ciacho z niego i nie ma obrączki. Mniam
Zostaw swoją opinię o HL Distributions - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HL Distributions