Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Multico

Pracowałeś w firmie Multico i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Piter - 2014-09-08 22:20:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie przestrzegam jestem obecnie w Angli po pierwszej wypłacie prezes odtrącił wszystko co możliwe,oszust nie słowny jeżeli teraz będzie coś nie tak z wypłatami to cała załoga multi-co staje i zjezdza
zdjecie uzytkownika
xxxxxx - 2014-09-18 20:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a może to ty powinieneś nazywać się porażka, chamem i baranem? nazwał cie ktoś w ten sposób? na forum jesteś odważny, co?
spójrz się w lustro i zapytaj się sam siebie ( a może też koleżków?): czy jestem zadowolony z siebie? czy rodzina jest dumna? oczy przekrwione....... przed oczkami mroczki..................... a rączki drżą .......................
zdjecie uzytkownika
zibi - 2014-09-18 23:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej Panowie
właśnie składam dokumenty do pracy w tej firmie ale przeraża mnie to co powyżej
zobaczyłem.
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Borta - 2014-09-22 09:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oleg, masz rację, nie pracowałem w Multi-co, ponieważ dopiero rozważałem możliwość wyjazdu za granicę - wiadomo w Polsce nędza jeśli chodzi o zarobki. Z tego co widzę to warunki panujące w Multi-co też nie należą do najlepszych. Zastanawiam się co takiego musiałoby nastąpić, żeby wszystko uległo poprawie?
zdjecie uzytkownika
multi-co - 2014-12-01 17:03:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JESLI PRACUJECIE W TEJ FIRMIE ZAGRANICA TO POTEM NALEZY WAM SIE ZWROT PODATKU.PILNUJCIE TEGO!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2014-12-25 14:44:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć, chciałbym się wypowiedzieć na temat firmy multi-co. Pracowałem w niej około 3miesięcy. Nie będe niestety wspominał tej pracy dobrze. Pracownicy firmy multi-co oszukiwali mnie jak i moich współpracowników na wypłatach, w każdym miesiącu brakowało od 500zł do nawet 1800zł na wypłacie u każdego z pracowników. Pracując w tej firmie straciłem OGROMNĄ ILOŚĆ nerwów i pieniędzy. Każdy zrobi jak uważa ale ja ostrzegam przed tą firmą Wszystkich. Pieniędzy swoich i tak nie odzyskacie nigdy. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
monter bristol - 2014-12-30 20:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gringo30-30@o2.pl - 2012-03-21 19:25:45]:
unikajcie tej firmy.prezes malo nieplakal jak niechcielismy jechac do bristolu bo dowiedzielismy sie ze powrot na swieta na swoj koszt tylko eurotunel od niego wyrwalismy.mowil jedzcie Panowie to niepozalujecie,aby tylko wyslac ludzi.umowa najnisza krajowa jak zagranice to 7 funtów brutto a na gebe 10 euro masakra kobinatorstwo.30 ludzi wyslal do bristolu na spalarnie smieci ale musieli zrobic paszport bezpieczenstwa angielski ,zwyzki hakowy tez angielski i to na swoj koszt srednio 1500zl.kroji niezle .chlopaki sie wykosztowalize swojej kieszeni.mialabyc umowa na3 miesiace to jako tako by sie zwrocilo chociaz pracodawca powinien za to placic a po 2 tygodniach po nowym roku niekturzy niewracaja i malo tego ubrania maja zwocic bo obciazy .unikajcie zdaleka.zawszystko obciaza.umowa tez ma napisana pod siebie i tylko kary pieniezne maskra
zdjecie uzytkownika
bristol - 2014-12-30 20:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a te sierotki w biurze to tez niezle co innego mowia a co innego robia.multi co oszukuje ludzi odradzam.tylko podpisz papiery a oni wpisza sobie co beda chcieli.najgorsza firma w jakiej pracowalem.prezes ma volvo jak tak bedzie robil to nieutrzyma go bo ludzi niebedzie mial
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-05 15:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prezes obiecuje anglie ,finlandie,roboty full,ale to tylko obietnice-niedajcie sie nabrac.dobra firma dba o pracownika a nie za wszystko go obciaza.niepolecam tej firmy .zdaleka odniej
zdjecie uzytkownika
mufcmetallica - 2015-01-15 13:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, wybiera się ktoś może na kontrakt do Finlandii? Podobno potrzebują 40 pracowników ELEKTRYKÓW. Po powyższych opiniach jestem zaniepokojony i mocno zastanawiam się nad wyjazdem.
zdjecie uzytkownika
elektromonter - 2015-01-16 16:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mufcmetallica - 2015-01-15 13:07:57]:
witam wlasnie wybieram sie na finlandie i po tym co przeczytalem tez sie zastanawiam bo juz raz tak pojechalem przed wyjazdem wszystko pieknie i ladnie problemy zaczely sie dziesiatego no to dzwonisz do biura a te swinie cie klamia ze przelewy juz wyslaly czekasz 3dni i nic kasy nie ma dobrze ze bylismy zagrani i zagroailismy ze jak nie zaplaca to zjezdzamy to z bulem zaplacili jeszcze w ratach ja i kumpel i tak to pierdolnelismy i po 2 miesiacach zjechalismy ale kasy za drugi miesiac do tej pory nie widze w calosci nie wiem ale po opiniach widac ze to znowu jakies (usunięte przez administratora) najwyzej zjade a ty tez tam sie wybierasz???
zdjecie uzytkownika
tilvax - 2015-01-21 00:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mufcmetallica - 2015-01-15 13:07:57]:
Wlaśnie wybieram się do Finlandi przez firmę Multi-co w Płocku w piątek a temat wyjazdu kiedy co i jak nie poruszany.
zdjecie uzytkownika
mufcmetallica - 2015-01-21 16:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No więc w piątek spotkanie BHP podpisanie umów i odbiór ubrań. W poniedziałek wyjazd samolot z Gdańska godzina coś koło 9 rano. Chyba nie ma się o co obiawiać ponieważ MULTI CO jest tylko pośrednikiem i załatwiają pracowników na zlecenie ELEKTROBUDOWY. Skoro wypełniam kartę pobytu i kartę podatkową finlandzką to tak mi się wydaje. Zobaczymy co z tego wyjdzie, obiecują 10E + 8E diety codziennie, praca po 8h.
zdjecie uzytkownika
zyczliwy - 2015-01-22 21:03:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Garść informacji dla wyjeżdżających do Finlandii.
Sahkoliitto - to fiński związek zawodowy elektryków. Na ich stronie znajduje się nawet zakładka w języku polskim warto przeczytać. Myślę że warto się zapisać ale lepiej się tym nie chwalić. Członkostwo w związku nie jest mile widziane w Elektrobudowie.
Vero -vero.fi - fiński urząd skarbowy. Dla tych co znają język angielski. W finlandii płaci się podatek progresywny czyli im więcej w danym roku zarobisz tym więcej zapłacisz. Należy jednak wiedziec że jeżeli przepracuje się mniej niż 183 dni w roku to płaci się podatek liniowy (niektórzy nazywają go karnym) w wysokości 35%. Więc dobrze przepracować minimum pół roku.
Urlop fiński wynosi 20 dni w 1 roku pracy i 26 dni w kolejnych. Płatne 100% + 50% dodatek czyli razem 150%.
Dodatkowy urlop fiński Pekkanen - 1 dzień za każdy przepracowany miesiąc-płatne 100%
Jeżeli dzień świateczny(na czerwono w kalendarzu) wypada w dzień roboczy (pn-pt) to należy się zapłata 100%
Nadgodziny płatne 50%, w niedziele i święta 100%
Dieta w 2014 roku wynosiła 9,75 euro dziennie
Będziecie mieszkać na kampach. To 40 osobowe baraki, 20 dwuosobowych pokoi z malutką lodówką, 4 prysznice, 4 kible, 6 umywalek i aneks kuchenny.
Pracowałem na tym projekcie, nie w Multico wprawdzie ale znam ludzi, którzy przez nich byli zatrudnieni i ich relacje niestety pokrywają sie z negatywnymi wpisami, łącznie ze zwożeniem zużytych ubrań roboczych do polski.
Generalnie Elektrobudowa i ich podwykonawcy opłacali przelot na kontrakt i zjazd z kontraktu. W trakcie trwania pracy każdy płaci za siebie. W okresie świątecznym bilety lotnicze kosztują 100 euro i więcej. To są niestety polskie firmy, więc zawsze znajdą sposób żeby was wyrolować mniej lub bardziej zgodny z prawem
zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-02-11 20:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. pracuje moze ktos z was na budowie w kozienicach przez firme multi-co?
zdjecie uzytkownika
dzidzi - 2015-02-18 20:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mirek - 2015-02-11 20:55:18]:
Na Kampach w Finlandii siedzi jaskiniowiec.

A POZA TYM ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO BUDYNKU ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH KTÓRY MIEŚCI SIĘ NA TERENIE ELEKTROWNI WE WTOREK NA PRZERWIE OBIADOWEJ.

ZARZĄD FIRMY
zdjecie uzytkownika
dziki - 2015-02-18 20:34:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zaproszenie po bułe
Więcej informacji na forum elektrobudowy s.a.

(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
dziki - 2015-02-19 17:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Buła czeka :)
Nie boj się prezesa zarejestruj się już dziś
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
dzidzius - 2015-02-20 21:35:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DIETA OFEROWANA PRZEZ MULTICO JEST MOCNO OKRADZIONA A WYZYSK PRACOWNIKÓW TRWA.
PANIE PREZESIE NIE WSTYD PANU?
TABELA DJET
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
dziki - 2015-02-20 21:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JEŚLI JESTEŚ PRACOWNIKIEM ODDELEGOWANYM TO PREZES CIE KROI NA GRUBA KASĘ,ZAPISZ SIĘ DO ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH W FINLANDII
ORZECZENIE SADOWE Z LUKSEMBURGA,
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
baca - 2015-02-23 17:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRACOWNIKU ZAPISZ SIĘ DO ZWIĄZKÓW ZANIM PREZES CIE ZWOLNI BO POTEM BĘDZIE ZA PÓŹNO !

(usunięte przez administratora) ORZECZENIE SADOWE:

(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
baca - 2015-02-23 20:15:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DIETY KTÓRE PŁACI MULTICO SA OKRADZIONE
TABELA DIET
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
dziki - 2015-02-25 17:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LINKI KTÓRYCH SIĘ TAK BOI UKŁAD MULTICO I ELEKTROBUDOWA WKLEJAM Z POWROTEM
TABELA DIET FINLANDIA

(usunięte przez administratora) A TE 6 MILIONÓW EURO KIEDY LUDZIOM ZACZNIECIE ODDAWAĆ?
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-02-26 18:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wiem tylko tyle ze Multi Co musi zmienic swoją siedzibe jak najszybciej !!!
zdjecie uzytkownika
dziki - 2015-03-01 21:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ela - 2015-02-26 18:50:51]:
Zmiana siedziby nic nie da możne szybciej przyjdzie komornik i znów zwinie ze 2 miliony euro ,żeby prezes nie zwiał z kasa

(usunięte przez administratora) PRACOWNIKU ZAPISZ SIĘ DO ZWIĄZKÓW I ODBIERZ SWOJA BULE
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multico
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Multico?
Zadaj pytanie