Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MULTI-CO

Pracowałeś w firmie MULTI-CO i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
oszukany - 2014-06-06 05:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jesli chcecie sie przekonac jaka jest ta firma to wlasnie ma proces w sadzie za oszukiwanie pracownikow i nie slusznie zwolnienia nie polecam tej firmy uwazajcie na nich bo bedziecie zalowac
zdjecie uzytkownika
Ortal - 2014-06-06 09:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A gdzie ta sprawa się toczy bo przyznam, że wcześniej nie słyszałem, żeby zaszło to aż tak daleko. A jednak...
zdjecie uzytkownika
koko - 2014-06-09 11:47:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak chcecie stracić kasę na przejazdy do "niby" pracy której jest od groma, to idź cie i traćcie kasę, czas i nerwy. Ja się na nich przejechałem, obiecanki cacanki, a pracownik jest w plecy ...
zdjecie uzytkownika
grubyjaworzno - 2014-06-19 15:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Panowie wybiera się ktoś na Anglie na spalarnie na początku lipca?
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-07-12 11:03:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Wszystkich. Pracowałem przez tą firmę miesiąc w tym roku. Na początku nie było sprzętu do spawania i nie chodziłem do pracy ponieważ nie miałem czym pracować. Następnie chcieli mnie wyrzucić z hotelu w którym mieszkałem ponieważ nie był opłacany przez multi-co. w końcu musiałem dołożyć od siebie i kwota miała mi być zwrócona. Niestety gdy sprzęt już doszedł (ale taki,że szok!!! z palnika woda leciała po rękawicy ciurkiem. Spawarka co 15 min się wyłączała) znowu był problem bo chcieli mnie wyrzucić z fabryki bo w ciągu dniówki robiłęm zbyt mało ale jak miałem robić więcej? co najlepsze po miesiącu wypłacili mi 280zł!!! bo Pani mi powiedziała że tyle mam na umowie! a zrobiłem 200h. tak tak na umowach piszą np.3000tyś lub nawet mniej a niby na godzinę dają więcej. Ja miałem 30zł na godzine netto NIBY!!a te 3000tyśna umowie to nie jest za miesiąc tylko za całą umowę. Więc ja bym unikał firmy multi-co no ale wybór należy do Was. ja straciłem jakieś 4tyś z dojazdami wyżywieniem i dopłacaniem do hotelu , a zarobiłem 280zł heh to jest śmiech jak ludzie są naiwni. Ja niestety już tego błędu nie popełnię i za pewne 9 moich kolegów co pracowali ze mną.
zdjecie uzytkownika
Zaniepokojona Żona - 2014-07-26 20:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marek - 2014-07-12 11:03:39]:
Witam
W tej chwili mój Mąż wyjechał do Anglii i szczerze żałuję że tak późno weszłam na opinie..Po przeczytaniu umowy Męża zaczęłam szperać o tej firmie bo umowa jest mocno dziwna..Co mogę w takiej sytuacjo zrobić? Kazać Mężowi zjeżdżać jak najszybciej?Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jar.por. - 2014-08-12 16:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Myślę że mąż predzej czy pozniej i tak zostanie oszukany na pieniądzach. Jest to więcej niż pewne. Ja tez zostałem oszukany przez (co tu duzo mówić) złodziei! Ten śmieszny prezesik mi wmówił że zepsułem spawarke , i że z mojej winy padła spawarka! i z wypłaty potrącił mi 3,5tyś. Spawam już 8lat ale pierwszy raz spotkałem się z takim człowiekiem, który nie zna się na spawaniu i wmawia ludzią ze psują sprzęt. Prawda była że zwalniałem się i chciał na mnie zarobić dodatkowe pieniądze. Proszę Was wszystkich. Nie pchajcie się do tej firmy, ponieważ i tak nie dostaniecie w życiu tych pieniedzy co macie obiecywane. Lepiej szukać dłużej ale sprawdzoną firmę. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
heniek - 2014-08-14 10:44:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie tez osukaly. pieniendzy mi nie wyplacili i musialem zjechac na wlasny koszt nic mi nie zaplacili za 1,5miesiaca a koledze placili przez 3 miesiace a potem juz nie zaplacili.
zdjecie uzytkownika
ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!!! - 2014-08-20 19:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZŁODZIEJE. OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM FIRMĘ MULTI-CO Z PŁOCKA. KRADNĄ PIENIĄDZE. TWOJE PIENIĄDZE ZAROBIONE CIĘŻKĄ PRACĄ PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ WYLĄDUJĄ W KIESZENI PREZESA LEWUSA I IDIOTEK Z BIURA KTÓRE NA NICZYM SIĘ NIE ZNAJĄ. ZRESZTĄ PREZES RÓWNIEŻ INTELIGENCJĄ NIE GRZESZY
zdjecie uzytkownika
Borta - 2014-08-20 22:45:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szczerze myślałem, że ludzie w multi-co prezentują zdecydowanie wyższy poziom - zaskoczyły mnie wasze opinie, ale wydają się być prawdziwe i słuszne. Pierwszy raz czytam, żeby komuś kazali płacić 3,5 tyś za rzekomo zepsutą spawarkę. Przecież to niedorzeczne. Nawet jeśli uległa zepsuciu to podczas godzin pracy i takie przypadki powinna sponsorować firma. W tym momencie multi-co jako pośrednik wypada blado na tle innych - przynajmniej jeśli chodzi o zachowania w stosunku do pracowników i problemy z wypłatami.
zdjecie uzytkownika
Oleg - 2014-08-26 22:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to drogi Borta widocznie nie pracowałes w multi-co. Z tą spawarką to prawda bo tak się składa że byłem w tym czasie na budowie z tym chłopakiem. ja uciekłem po paru dniach naszczescie jak zobaczyłem na jakim sprzęcie muszę pracować. Palniki to są chyba prototypy które jako pierwsze powstały 50lat temu. Ledwo się to mieści w ręce i co drugi albo kopie albo cieknie. Porażka. Poj....a firma. Odradzam. Nie wierzcie w obietnice!!!!!!!! to kłamstwo
zdjecie uzytkownika
Piter - 2014-09-08 22:20:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie przestrzegam jestem obecnie w Angli po pierwszej wypłacie prezes odtrącił wszystko co możliwe,oszust nie słowny jeżeli teraz będzie coś nie tak z wypłatami to cała załoga multi-co staje i zjezdza
zdjecie uzytkownika
xxxxxx - 2014-09-18 20:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a może to ty powinieneś nazywać się porażka, chamem i baranem? nazwał cie ktoś w ten sposób? na forum jesteś odważny, co?
spójrz się w lustro i zapytaj się sam siebie ( a może też koleżków?): czy jestem zadowolony z siebie? czy rodzina jest dumna? oczy przekrwione....... przed oczkami mroczki..................... a rączki drżą .......................
zdjecie uzytkownika
zibi - 2014-09-18 23:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej Panowie
właśnie składam dokumenty do pracy w tej firmie ale przeraża mnie to co powyżej
zobaczyłem.
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Borta - 2014-09-22 09:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oleg, masz rację, nie pracowałem w Multi-co, ponieważ dopiero rozważałem możliwość wyjazdu za granicę - wiadomo w Polsce nędza jeśli chodzi o zarobki. Z tego co widzę to warunki panujące w Multi-co też nie należą do najlepszych. Zastanawiam się co takiego musiałoby nastąpić, żeby wszystko uległo poprawie?
zdjecie uzytkownika
multi-co - 2014-12-01 17:03:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JESLI PRACUJECIE W TEJ FIRMIE ZAGRANICA TO POTEM NALEZY WAM SIE ZWROT PODATKU.PILNUJCIE TEGO!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2014-12-25 14:44:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć, chciałbym się wypowiedzieć na temat firmy multi-co. Pracowałem w niej około 3miesięcy. Nie będe niestety wspominał tej pracy dobrze. Pracownicy firmy multi-co oszukiwali mnie jak i moich współpracowników na wypłatach, w każdym miesiącu brakowało od 500zł do nawet 1800zł na wypłacie u każdego z pracowników. Pracując w tej firmie straciłem OGROMNĄ ILOŚĆ nerwów i pieniędzy. Każdy zrobi jak uważa ale ja ostrzegam przed tą firmą Wszystkich. Pieniędzy swoich i tak nie odzyskacie nigdy. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
monter bristol - 2014-12-30 20:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gringo30-30@o2.pl - 2012-03-21 19:25:45]:
unikajcie tej firmy.prezes malo nieplakal jak niechcielismy jechac do bristolu bo dowiedzielismy sie ze powrot na swieta na swoj koszt tylko eurotunel od niego wyrwalismy.mowil jedzcie Panowie to niepozalujecie,aby tylko wyslac ludzi.umowa najnisza krajowa jak zagranice to 7 funtów brutto a na gebe 10 euro masakra kobinatorstwo.30 ludzi wyslal do bristolu na spalarnie smieci ale musieli zrobic paszport bezpieczenstwa angielski ,zwyzki hakowy tez angielski i to na swoj koszt srednio 1500zl.kroji niezle .chlopaki sie wykosztowalize swojej kieszeni.mialabyc umowa na3 miesiace to jako tako by sie zwrocilo chociaz pracodawca powinien za to placic a po 2 tygodniach po nowym roku niekturzy niewracaja i malo tego ubrania maja zwocic bo obciazy .unikajcie zdaleka.zawszystko obciaza.umowa tez ma napisana pod siebie i tylko kary pieniezne maskra
zdjecie uzytkownika
bristol - 2014-12-30 20:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a te sierotki w biurze to tez niezle co innego mowia a co innego robia.multi co oszukuje ludzi odradzam.tylko podpisz papiery a oni wpisza sobie co beda chcieli.najgorsza firma w jakiej pracowalem.prezes ma volvo jak tak bedzie robil to nieutrzyma go bo ludzi niebedzie mial
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-05 15:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prezes obiecuje anglie ,finlandie,roboty full,ale to tylko obietnice-niedajcie sie nabrac.dobra firma dba o pracownika a nie za wszystko go obciaza.niepolecam tej firmy .zdaleka odniej
zdjecie uzytkownika
mufcmetallica - 2015-01-15 13:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, wybiera się ktoś może na kontrakt do Finlandii? Podobno potrzebują 40 pracowników ELEKTRYKÓW. Po powyższych opiniach jestem zaniepokojony i mocno zastanawiam się nad wyjazdem.
zdjecie uzytkownika
elektromonter - 2015-01-16 16:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mufcmetallica - 2015-01-15 13:07:57]:
witam wlasnie wybieram sie na finlandie i po tym co przeczytalem tez sie zastanawiam bo juz raz tak pojechalem przed wyjazdem wszystko pieknie i ladnie problemy zaczely sie dziesiatego no to dzwonisz do biura a te swinie cie klamia ze przelewy juz wyslaly czekasz 3dni i nic kasy nie ma dobrze ze bylismy zagrani i zagroailismy ze jak nie zaplaca to zjezdzamy to z bulem zaplacili jeszcze w ratach ja i kumpel i tak to pierdolnelismy i po 2 miesiacach zjechalismy ale kasy za drugi miesiac do tej pory nie widze w calosci nie wiem ale po opiniach widac ze to znowu jakies (usunięte przez administratora) najwyzej zjade a ty tez tam sie wybierasz???
zdjecie uzytkownika
tilvax - 2015-01-21 00:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mufcmetallica - 2015-01-15 13:07:57]:
Wlaśnie wybieram się do Finlandi przez firmę Multi-co w Płocku w piątek a temat wyjazdu kiedy co i jak nie poruszany.
zdjecie uzytkownika
mufcmetallica - 2015-01-21 16:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No więc w piątek spotkanie BHP podpisanie umów i odbiór ubrań. W poniedziałek wyjazd samolot z Gdańska godzina coś koło 9 rano. Chyba nie ma się o co obiawiać ponieważ MULTI CO jest tylko pośrednikiem i załatwiają pracowników na zlecenie ELEKTROBUDOWY. Skoro wypełniam kartę pobytu i kartę podatkową finlandzką to tak mi się wydaje. Zobaczymy co z tego wyjdzie, obiecują 10E + 8E diety codziennie, praca po 8h.
zdjecie uzytkownika
zyczliwy - 2015-01-22 21:03:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Garść informacji dla wyjeżdżających do Finlandii.
Sahkoliitto - to fiński związek zawodowy elektryków. Na ich stronie znajduje się nawet zakładka w języku polskim warto przeczytać. Myślę że warto się zapisać ale lepiej się tym nie chwalić. Członkostwo w związku nie jest mile widziane w Elektrobudowie.
Vero -vero.fi - fiński urząd skarbowy. Dla tych co znają język angielski. W finlandii płaci się podatek progresywny czyli im więcej w danym roku zarobisz tym więcej zapłacisz. Należy jednak wiedziec że jeżeli przepracuje się mniej niż 183 dni w roku to płaci się podatek liniowy (niektórzy nazywają go karnym) w wysokości 35%. Więc dobrze przepracować minimum pół roku.
Urlop fiński wynosi 20 dni w 1 roku pracy i 26 dni w kolejnych. Płatne 100% + 50% dodatek czyli razem 150%.
Dodatkowy urlop fiński Pekkanen - 1 dzień za każdy przepracowany miesiąc-płatne 100%
Jeżeli dzień świateczny(na czerwono w kalendarzu) wypada w dzień roboczy (pn-pt) to należy się zapłata 100%
Nadgodziny płatne 50%, w niedziele i święta 100%
Dieta w 2014 roku wynosiła 9,75 euro dziennie
Będziecie mieszkać na kampach. To 40 osobowe baraki, 20 dwuosobowych pokoi z malutką lodówką, 4 prysznice, 4 kible, 6 umywalek i aneks kuchenny.
Pracowałem na tym projekcie, nie w Multico wprawdzie ale znam ludzi, którzy przez nich byli zatrudnieni i ich relacje niestety pokrywają sie z negatywnymi wpisami, łącznie ze zwożeniem zużytych ubrań roboczych do polski.
Generalnie Elektrobudowa i ich podwykonawcy opłacali przelot na kontrakt i zjazd z kontraktu. W trakcie trwania pracy każdy płaci za siebie. W okresie świątecznym bilety lotnicze kosztują 100 euro i więcej. To są niestety polskie firmy, więc zawsze znajdą sposób żeby was wyrolować mniej lub bardziej zgodny z prawem
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MULTI-CO
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy MULTI-CO?
Zadaj pytanie
x