Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Diehl Controls Polska

Pracowałeś w firmie Diehl Controls Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Anty - 2013-05-29 11:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

nie mogę się powstrzymać, żeby nie skomentować wypowiedzi MONTERKI. Tak więc! Co do wprowadzania nowych zasad i zmian przez nowego dyrektora jest jak najbardziej uzasadniona. Nowy dyrektor! Nowe zasady pracy! Skończył się czas nieróbstwa jak za starego dyrektora. Widać boli to wiele osób, że muszą przyjść do pracy i pracować, ale co w tym dziwnego, chyba właśnie na tym to polega. Ktoś ma firme zatrudnia ludzi do pracy płaci im i niestety wymaga,że pracownicy beda przychodzić i pracować. A w DIEHLu z tego co zaobserwowałem to większość robi łaske, że w ogóle będzie pracować. Co do fartuchów - na spotkaniu trzymiesięcznym z dyrektorem były poruszane sprawy rozmiaru i prania fartuchów. Tak więc co do rozmiarów to ta firma od odzieży roboczej dała ciała, a co do prania dyrektor wspominał, że sprawa jest w trakcie negocjacji z firmą od fartuchów. Podsumowując: zakład pracy jest to instytucja do której się przychodzi i pracuje, a nie leży. Pani MONTERKA która tak bardzo wylewala swoje żale, jeżeli w szkole słuchała tak jak na spotkaniu z dyrektorem, to niedziwie się że teraz pracuje na produkcji, a nie gdzieś w biurze.
zdjecie uzytkownika
zmartwiony - 2013-06-25 18:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cos sie dzieje nie dobrego! Coraz gorzej! Tyle ludzi sie zwalnia ze szok i to z wyzszych stanowisk!?! O CO CHODZI????????????
zdjecie uzytkownika
jaś - 2013-06-26 11:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli się (usunięte przez administratora)zwalnia z dnia na dzień to chyba jest dobrze no nie? pracujmy na chwałę dila :)
zdjecie uzytkownika
imaginations - 2013-06-28 22:05:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Która Pani chce być Miss,niech do DIEHLa rusza dziś,
tam jest prawie Ameryka,każdy wręcz w pampersy sika.
O konkretnej przerwie niema mowy-niech ci to nawet nie przychodzi
do głowy.
Już z daleka norma czeka,taki cel jest zamierzony,jak nie
wyrobisz-trafisz w odpowiednie szpony!
Degradacje i kuracje,wszystko można na wakacje,
odchudzanie,popijanie,wyzywanie,poniżanie.....
I to wszystko masz za darmo,więc korzystaj,naprawdę warto!:)
zdjecie uzytkownika
kurka - 2014-03-11 12:20:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
cześć, chiałam zapytać jak tam atmosfera w diehlu

lepiej trochę pod nowymi rządami czy jest jak było?

podwyżki były w tym roku?

zdjecie uzytkownika
ryszard - 2014-04-13 12:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co tam w tym q rwidołku ? Rewia mody. Napaleni ustawiacze, brygadziści i inne hieny hehehe i naiwne panienki i mężatki szukające przygód. Bez zmian.
zdjecie uzytkownika
Pracana - 2014-05-30 23:33:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i zapimniales o takich ludziach jak ty zakompleksionych nadetych bufonach którzy zazdroszcza takim ładnym paniom :) jak takie coś zauwazasz to co tam robisz ?? pracujesz ? chyba nie ;)widocznie nikt na ciebie uwagi nie zwraca hehe a o modzie to ty masz pojęcie ?
zdjecie uzytkownika
Sadek - 2014-06-02 16:18:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracana - 2014-05-30 23:33:30]:
tak to prawda i opinię komuś wystawiają puści ludzie swojego życia nie mają dziewczyny żadne chcą iść zrobić uczciwie a są obsmarowane błotem jakby się mieszały na szyi wszystkim przy wszystkich porażka to tylko zazdrosnicy tak gadaj a prostota im wierzy !!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Sadek - 2014-06-02 16:28:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
?tak to prawda i opinię komuś wystawiają puści ludzie swojego życia nie mają !!dziewczyny ładne chcą iść zarobic uczciwie a są obsmarowane błotem jakby się wieszaly na szyi wszystkim przy wszystkich porażka to tylko zazdrosnicy tak gadaja a prostota im wierzy !!!!!!! ubierają się ładnie bo po rto jest moda ne dosc że fartuchach chodzą jak w obozie to może im kazecie jak lumpy się ubierać ?? chorzy jestescie !!kobieta z klasą nawet do pracy się ładnie ubierze mi się podoba jak kobieta chodzi pachnacA I wystrojona !
zdjecie uzytkownika
Rino - 2014-06-02 20:15:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ryszard - 2014-04-13 12:29:03]:
Ja zacznę z innej strony zaobserwowałem ,że niektórzy nie mają za bardzo co robić w tym zakładzie z braku pracy trzymają się ich głupoty (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ryszard - 2014-06-04 21:52:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rino - 2014-06-02 20:15:30]:
Tak. Za dużo nierobów. Sami szefowie. Z braku zajęcia tzn zajęcie jest ale się nie chce bo po co jak inni to zrobią. Ja tam bym zrobił małą rotację na tych stanowiskach, olewatorom zmieniłbym umowy na te dwutygodniowe przez pośrednika. Załatwiłoby to dużo rzeczy. Może wzięliby się do pracy a nie uganiali za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Panowie mają STAŁĄ PRACĘ i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ich cokolwiek obchodzi. Oj zaiwanialiby co niektórzy hehe :) Tak wiem, zaraz się posypią krytyczne posty bo jestem zły hehe Ale taka prawda mały przesiew przydałby się dla rozwoju firmy. Takie przewietrzenie :)
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-06-23 19:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jeśli jest taki problem z ogranizacją pracy, to może warto się z tym zgłosić do głwnego kierownika, bo przeciez z czasem długo się nie popracuje w takim systemie i myślę, że to nie tylko jednej osobie przeszkadza, ale cierpi na tym cały zespół, może macie jakieś pomysły np ustalić inną hierarchię?
zdjecie uzytkownika
ja uciekam - 2014-06-24 22:51:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
palarnie pod kamerą założyli, na stołówce też, mobilne lataja a co niektóre chlopki całą hale przejda i pod parasolami kawke sobie piją czyli standard,
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-06-25 14:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale nie wiesz dlaczego tą kamerkę założyli? od tak, żeby obserwować pracowników, czy może coś zginęło, był jakiś powód? trochę to przerażające być tak obserwowanym nawet na przerwie, nie przeszkadza to Wam?
zdjecie uzytkownika
smutas - 2014-07-16 17:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No przeszkadza bo to jest praca a nie więzienie pod stała obserwacja .Jeszcze niech w wc założą kamery haha. Niech więcej nadgodzin nam dadzą bo przecież my roboty bez rodzin i mamy pokłady siły co to dla nas robić 6 dni w tygodniu święta weekendy przecież po co nam odpoczynek zmeczysz się to cię zastąpią paniami z agencji .
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-08-12 19:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No w wc też ponoć mają założyć. Kurcze i jak się teraz będziemy integrować. hmmmmm
zdjecie uzytkownika
miko04948 - 2014-08-25 16:12:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@smutas, najlepiej to zorientuj się jak to wygląd ana rynku pracy obecnym, jakie warunki oferuje konkurencja, to wtedy będziesz wiedział, czy opłaca się prosic o dodatkow płatne nadgodziny np. o 100 czy 120%, bo w różnych firmach różnie to bywa, zalezne jest tez to od rodzaju branzy i umowy oczywiście
zdjecie uzytkownika
oleczka - 2014-08-25 16:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Robert integracja to jest jak wyjdziesz z chłopakami z pracy na piwo potem, a nie w takich miejscach..w pracy. A z tymi kamerami to nic nie wyjdzie, bo żeby założyć, gdziekolwiek to potrzeba pisemnej zgody wszytkich pracowników, więc po prostu niczego nie podpisujcie, albo zapytajcie czy mają potrzebne dokumenty do tego
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-11-21 19:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ILE WYCIAGA MECHANIK NA UTRZYMANIU RUCHU NA MIESIAĆ W DIEHLU???
zdjecie uzytkownika
Nicky - 2015-01-01 21:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mogę napisać że po 10-letniej pracy w tym zakładzie nie jest aż tak źle. Praca jak praca. Jak każda jedna, nikt za siedzenie nie płaci. A jak coś się dzieje niedobrego to wcześniej czy później wychodzi na światło dzienne. Nikt nikogo za nic nie zwalnia. ciężko jest ale przecież nigdzie niema idealnie. Pozdrawiam wszystkie monterki
zdjecie uzytkownika
niestety pracownik - 2015-03-25 18:57:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zakład jedna wielka porażka. Mam na myśli pracowników administracyjnych. Doświadczenie jest tutaj nic nie warte, przynajmniej nie ma ono odzwierciedlenia w zarobkach. Nowo przyjęci potrafią dostać więcej, niż posiadający kilkuletnie doświadczenie pracownicy. Z reguły przyjmowani są ludzie zaraz po studiach. Dobra firma do zebrania doświadczenia, a potem do odejścia, oczywiście jeżeli nie trzymają nikogo lojalki. Atmosfera, jeszcze gorsza. Ciągłe narzekania, produkcja narzeka, jak to biurowi nic nie robią. Biurowi na produkcję, że im się nie chce. Używają słowa korporacja, a to niestety troszkę większa manufaktura, bez kadry zarządzającej z prawdziwego zdarzenia. Do nikogo osobiście nic nie mam. Niestety w tych czasach, jeżeli się dostaje propozycję, to się jej nie odrzuca, pomimo braku kompetencji.
zdjecie uzytkownika
chetna do pracy - 2015-04-07 19:10:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ! Czy ktos moze napisac mi jak wyglada praca w dilu, a dokladnie przy tasmie, i jak wyglada sytuacja pracy przez agencje ?
zdjecie uzytkownika
chce pracować w Diehl - 2015-04-14 00:04:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jak złożyć aplikacje, jaka agencja zajmuje się rekrutacją do pracy w Diehlu?
zdjecie uzytkownika
chce pracować w Diehl - 2015-05-07 00:15:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ile na początek zarabia monter zatrudniony przez agencje
zdjecie uzytkownika
denok - 2015-06-21 19:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że monter na początku to będzie zarabiał tak w granicach 2000 złotych na rękę, plus minus 200 złotych. No ale teraz nie widzę takie ogłoszenia, albo źle szukam albo już wygasło, lecz jest też pare innych nowych ogłoszeń o pracę, np na Controlling Specialist, czy też na Kierownika Zespołu ds. Testów Oprogramowania.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Diehl Controls Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Diehl Controls Polska?
Zadaj pytanie
alert