Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o rankomat.pl

Pracowałeś w firmie rankomat.pl i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Łukasz Rajzer, Kierownik Marketingu - 2014-12-03 15:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Calineczka - 2014-12-03 13:53:58]:
W moim zespole marketingowym pracuje dzisiaj 4 osoby z CC (Ilona, Stenia, Magda, Mateusz), a dodatkowo współpracuję z 2-ma innymi, więc można nawet zupełnie zmienić charakter obowiązków, jak posiada się inne talenty.
Ponadto kierownicy i trenerzy w Dziale Sprzedaży w większości stanowią starą gwardię "słuchawkową", a i w IT również pracuje już chyba 3 osoby, które wcześniej sprzedawały ubezpieczenia przez telefon.
Możliwości jest więc sporo, a patrząc na fakt, że w przyszłym roku rankomat.pl bardzo się rozwinie, to będzie ich jeszcze więcej. Najważniejsze, by wiedzieć czego się chce i być w czymś dobrym.

Pozdrawiam i do zobaczenia na pokładzie! :)
Łukasz
zdjecie uzytkownika
Calineczka - 2014-12-03 15:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie, mam możliwość rozpoczęcia u Was pracy od nowego roku i nie wiem czy się zdecydować - w chwili obecnej pracuję w dziale obsługi klienta w zupełnie innej branży. Dobrze czuję się w bezpośrednim kontakcie z klientami, więc nie chciałabym ograniczyć swojej pracy tylko do słuchawki
zdjecie uzytkownika
Mateusz Markiel, pracownik Działu Marketingu - 2014-12-03 17:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W zespole Łukasza pracuję już od czerwca ubiegłego roku, a na CC zaczynałem 2.04.2012 roku. Osoby będące w pierwszej rekrutacji pracują nadal, jedni będąc kierownikami, drudzy trenerami, a jeszcze inni zostali na słuchawkach, co wcale nie oznacza, że i Ci "słuchawkowi" nie awansowali, bo z Konsultanta przeszli o poziom wyżej na Specjalistów. Jako były pracownik CC uważam, że praca jest wręcz idealna dla ludzi, którzy tak jak ja mają dość zimna na budowach, czy roznoszenia ulotek. Wg mnie jeżeli komuś się chce, to zarobi oczekiwane pieniądze. Wcale nie jest trudno wygrać konkurs, czy zrobić plan - wystarczy trochę samozaparcia, koncentracji na celu i pokory względem kierownika/trenera. Co dalej? Wszystko zależy od pracownika, tak naprawdę.

@krecik - "Aha i co najważniejsze kadrowa, ktora z kadrami nigdy nie miala nic wspolnego nalicza wypłate po swojemu, co miesiac zawsze jakies osoby sa poszkodowane nawet o pare stowek. Ale kolesiostwo tu stoi ponad rzetelna wiedzą."

Pracuję już, jak wspomniałem, od kwietnia 2012 i do dnia dzisiejszego nigdy nie miałem wspomnianych przez Ciebie problemów. :]

Pozdrawiam,
Mateusz Markiel
zdjecie uzytkownika
Łukasz Rajzer, Kierownik Marketingu - 2014-12-03 18:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Calineczka - 2014-12-03 15:43:05]:
Niestety nie zadeklaruje Ci dzisiaj, że dołączając do zespołu doradców telefonicznych szybko będziesz robić coś innego, bo nie znam Twoich predyspozycji, ale zespół i firmę mamy fajną, choć jak wszędzie znajdą się jakieś "wady".
Ode mnie dobra rada: rób to co lubisz, bo wtedy robisz to dobrze i jesteś szczęśliwa :)

Jak potrzebujesz jeszcze jakiś informacji, to możesz napisać do mnie na fb: https://www.facebook.com/lukasz.rajzer lub po prostu umów się z osobą rekrutującą (pewnie z Sylwią) na dodatkową rozmowę. Pewnie nawet pokaże Ci firmę i zobaczysz jak jest.
Zależy nam, by pracowali w zespole ludzie, którzy czują się dobrze i lubią swoją pracę, bo tak jak pisałem - wtedy wszyscy w firmie są zadowoleni, a Klienci dobrze obsłużeni, co jest dla nas kluczowe.

Do miłego
Łukasz
zdjecie uzytkownika
cccc - 2014-12-03 21:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Marketing robi propagandę jak w Korei Północnej. Calineczka, pogadaj z pracownikami CC to się przekonasz,albo najlepiej zatrudnij się-entuzjazm minie Ci po paru miesiącach i jak zobaczysz wypłatę.
zdjecie uzytkownika
Calineczka - 2014-12-03 21:57:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak więc rozumiem, że realia jak w każdym innym CC?
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-12-04 12:44:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Entuzjazm minie Ci po miesiącu...
zdjecie uzytkownika
a - 2014-12-04 16:50:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Calineczka - 2014-12-03 21:57:04]:
Calineczka, jeżeli takim sposobem szukasz pracy, to nigdy jej nie znajdziesz - czytając posty na forum
CC rankomat.pl mocno odbiega od standardów
w którym CC masz umowę o pracę, w którym masz GWARANCJĘ minimalnego wynagrodzenia, gdzie masz możliwość szybkiego awansu
Trzeba spróbować, żeby się przekonać
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-12-04 18:11:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
taaaa, masz gwarancję minimalnego wynagrodzenia, więcej nie dostaniesz ani złotówki zapomnij hahaha
zdjecie uzytkownika
a - 2014-12-06 09:53:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2014-12-04 18:11:46]:
pewnie, że nie dostaniesz jeżeli przychodzisz, z takim właśnie nastawieniem
skoro kogoś najniższa krajowa zadowala i przychodzi do pracy na pogaduszki z kolegami to czego się spodziewa? pieniądze same z nieba nie spadną
trzeba sobie na nie zapracować
i właśnie dla takich osób, osoby które pracują i zarabiają przyzwoite pieniądze to jacyś kosmici
nie tędy droga niestety ...
zdjecie uzytkownika
A - 2014-12-06 10:17:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [a - 2014-12-06 09:53:23]:
kiepski żart
zdjecie uzytkownika
zuzka - 2014-12-08 22:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawialqm sie dlugo nad pracą w rankomacie poprzez te wszystkie opinie ale zaryzykowalam i zatrudnilqm sie i moge śmiało powiedziec ze te wszystkie negatywy pisaly osoby leniwe, ktore za nic chcialay by nie wiadomo ile zarabiac. Pracuje 2 mc a juz udalo mi sie zarobic pare stowek do wyplaty. Ktos pisal o stresie?? Hahahaha stres czlowieku idz do kazdej innej prywatnej firmy a dopiero zobqczysz co to slowo oznacza. Firma super przykazna, mlodzi ludzie, uśmiechnięci i pomocni. I to co najwazniejsze naprawde idzie zarobic fajna kase. Od początku umowa o prace nie żadne smieciowki. Pelne szkolenia itd.
zdjecie uzytkownika
... - 2014-12-08 22:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zuzka - 2014-12-08 22:18:20]:
Pracowałam tam dużo dłużej i wiem jak jest w tej firmie. przez pierwsze pół roku byłam zachwycona... Potem się zmieniło jak zaczęlam chorować przez klimatyzację itd. Nie pisz mi tu o osobach leniwych bo to nie jest praca fizyczna gdzie strzeba robić żeby zarobić tylko trzeba mieć szczęście żeby sprzedac polisę. Ty pracujesz 2 miesiące więc nie wiesz co to sprzedaż i odpowiedzialnośc jak Ci grożą naganami...
zdjecie uzytkownika
A. - 2014-12-08 23:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudniając się w tej firmie nie byłam przekonana i powiem szczerze że moje nastawianie się zmieniło i to bardzo. Przez pierwsze kilka miesięcy uwielbiałam tam przychodzić. Super zespół i atmosfera. Zgodzę się z Zuzką że można fajnie zarobić. Z tym że to nie zależy od nas. Jest potrzebne dużo szczęścia ale i umiejętności. Ogólnie powiem tak. Jeśli chcecie dorobić to jest to firma dla was ale nie na dłuższą mete. Stres jest i to spory, chociaż gdzie go nie ma? Bardzo dużym plusem są umowy o pracę, firma nie zwalnia pracowników jeśli nie mają żadnych przewinień na swoim koncie. Nie podoba mi się to że nie szanują starych pracowników a bardziej troszczą się o nowych. teraz nie ma rekrutacji na sprzedaż a na leadach nie ma takiej odpowiedzialności jak na sprzedaży.
Starałam się napisać jak najbardziej obiektywnie. Mam nadzieję że pomogłam osobą które zastanawiają się nad pracą w Rankomacie.
zdjecie uzytkownika
misks - 2014-12-09 04:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie wierzę w to co czytam... haha... w rankomacie da się zarobic???haha... większej bzdury nie słyszałam. Co chwile podnoszone są progi po to, aby pracownikowi nie dać premii. Bo dopiero po przekroczeniu progu dostaniesz premie. Fakt osoby które tam pracują są pomocne i sympatyczne, ale co z tego skoro kierownictwo nie szanuje pracowników. Ty jesteś tylko tam żeby szefostwu nakręcać kase, a w zamian dostaniesz najniższą krajową i nic wiecej (mimo że będziesz sie starał). Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-12-11 11:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak długo z dobrymi wynikami trzeba pracować, żeby awansować?
zdjecie uzytkownika
xy - 2014-12-11 13:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kasia - 2014-12-11 11:59:16]:
wyniki to sprawa drugorzędna, w pierwszej kolejności liczą sie predyspozycje osobiste
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-12-11 15:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak więc, kogo przede wszystkim szuka rankomat?
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-12-11 17:49:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przypuszczam, że w niejednym miejscu z warunkami jest gorzej...
zdjecie uzytkownika
realista - 2014-12-11 22:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do osób wypytujących o awanse (z całym szacunkiem oczywiście):

Przychodząc do jako nowy pracownik do firmy, wykażcie odrobinę pokory i przepracujcie trochę czasu w Rankomacie z pełnym zaangażowaniem i dopiero wtedy pytajcie o awans.

Uwierzcie mi, w Rankomacie jest dużo utalentowanych ludzi, ze sporą wiedzą i umiejętnościami sprzedażowymi i merytorycznymi, którym ten awans należy się po 100-kroć bardziej od Was.
zdjecie uzytkownika
Noemi - 2014-12-18 11:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jutro idę na rozmowę do rankomatu, czego mogę się spodziewać? jakieś nietypowe pytania? zadania itp? Czy trudno jest dostać pracę?
zdjecie uzytkownika
bbb - 2014-12-18 14:13:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rozmowa jest prosta. Nie ma problemu w dostaniu pracy
zdjecie uzytkownika
Franek - 2014-12-18 21:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wystarczy, że oddychasz, jak jesteż żywy to masz pracę, takie mają tam wymagania
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Sama rekrutacja przebiegła w sposób bardzo pozytywny..
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Ania B. - 2014-12-19 22:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Franek - 2014-12-18 21:10:22]:
Franek widocznie byłeś na jakieś innej rozmowie ja osobiście i wiele innych osób
mamy inne zdanie na ten temat osoba rekrutująca zadaje takie pytanie
na podstawie których może stwierdzić "tak z tej osoby będzie dobry sprzedawca"
Bo właśnie na tym polega jakoś obsługi klientów a to z kolei jest dla firmy najważniejsze
zdjecie uzytkownika
Ania B. - 2014-12-19 23:10:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kasia - 2014-12-11 11:59:16]:
Progi podnoszą sami pracownicy jeżeli ktoś robi 30 a z kolei inny
mając 18 twierdzi ze się nie da to coś tu chyba jest nie tak..
dla chcącego nic trudnego wystarczy spojrzeć na inne cc w których
miałam okazję być nie zarobisz to nie masz dostaniesz 700zł i możesz
płakać nikogo to nie obchodzi bo na tyle w miesiącu zapracowales a tu
jest podstawą i 2kawy mniej masz premie bez żadnego wysiłku.Praca to nie
szkoła i czas na pogaduchy najlepiej siedzieć na tyłku nic nie robić
i narzekać że mało ludzie zarabiający 4tys miesięcznie tez się starają żeby
je mieć samo nic nie przychodzi .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rankomat.pl
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy rankomat.pl?
Zadaj pytanie
x