Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o rankomat.pl

Pracowałeś w firmie rankomat.pl i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Bowi - 2014-07-09 22:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Kierownicy tak już chyba mają, że potrafią "motywować" tylko swoim zachowaniem, które do końca żadnemu pracownikowi pasować nie będzie... i ciężko się dziwić.
zdjecie uzytkownika
olga - 2014-07-22 21:21:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bowi - 2014-07-09 22:43:37]:
motywować to można ale pieniędzmi a nie kierowictwem
zdjecie uzytkownika
Cola - 2014-07-23 00:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@olga Wiesz, są inne rzeczy istotne w pracy oprócz forsy. Oczywiście ją trzeba uznać za najważniejszą, ale takie rzeczy jak spokój, lojalność czy dobra atmosfera też trzeba rozważać. Na rynku może jakoś przesadnie długo nie są, ale ten czas pozwolił ludziom zapoznać się z usługami porównywania ofert na rankomacie. Myślę, że praca daje powody do radości. Jeżeli za tym idzie wynik finansowy to już super.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-07-24 18:25:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (12)
Odpowiedź na: [Cola - 2014-07-23 00:47:05]:
Owszem są rożne motywatory do pracy. Lecz najważniejsze są pieniądze. Przecież za to że ktoś będzie Cie szanował i lubił nie nakarmisz rodziny. Noo... spokoju raczej w tej pracy nie ma. Non stop głośno. Skupić się nie można. Nie polecam pracy w rankomat. Nie dość że podnieśli próg np. leadowy( usunięte przez administratora ).(a jesli nie wyrobisz normy to, to przechodzi na kolejny miesiąc i tak pula rośnie z miesiąca na miesiąc do wyrobienia). Mimo że będziesz się starał to i tak będziesz wzywany do kierownika bo on będzie uważał, że nic nie robisz. Co do warunków pracy są tragiczne. Skupić się nie można. Pomieszczenia ciasne, brak dostępu do świeżego powietrza i do tego śmierdzi. Co do wynagrodzenia również jest tragiczne bo( usunięte przez administratora )na ręke to bardzo mało, a to właśnie ludzie na leadach powinni więcej zarabiać bo to właśnie oni wszystko napędzają i firma się kręci własnie dzięki nim. A premia też nie jest duża ( usunięte przez administratora )Na sprzedaży też jest ciężko bo próg też został podniesiony( usunięte przez administratora )Jedynym plusem w tej firmie są ludzie bo są bardzo sympatyczni i z każdym jesteś na "Ty" i atmosfera jest dobra, ale co z tego skoro zarobki są marne. NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE.
zdjecie uzytkownika
olga - 2014-07-25 10:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Cola - 2014-07-23 00:47:05]:
dla mnie istotne są pieniądze, bo ja przychodzę do pracy, żeby zarobić a nie napawać się świętną atmosferą czy radością, której i tak w rankomacie brak...
z czego się cieszyć? chyba z tych marnych groszy ( usunięte przez administratora )..
zdjecie uzytkownika
Zbigniew - 2014-07-28 22:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora)Na sprzedaży też jest ciężko bo próg też został podniesiony z ( usunięte przez administratora )" ktoś chyba nie pracował bo nie wiem skąd te liczby zabrał totalna pomyłka. Jak wszędzie narzekają Ci co nic nie robią. Ci co pracują sumienie to są zadowoleni i taka jest prawda. Co do tekstu "śmierdzi" to trzeba się myć i używać kosmetyków. Pozdrawiam i polecam.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-07-28 23:16:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Odpowiedź na: [Zbigniew - 2014-07-28 22:15:32]:
Wiesz najmniej za leada ma się ( usunięte przez administratora ) ( oczywiście NIE jest to mowa o życiówkach) A co do tego że smierdzi to akurat nie moja wina, że nie ma dostępu do świeżego powietrza. Pomieszczenia powinny być wietrzone,a tak nie jest. Niestety klima nie zastąpi świeżego powietrza. Nie jestem pierwszą osobą która wspomina o smrodzie w tej firmie. CIEKAWE KTÓRY KIEROWNIK BĄDŹ KIEROWNICZKA sie odezwała. Chyba Ty tam nie pracowales, bo przeciez kazdy dostaje na maila plany do wyrobienia, więc to nie sa danne wyssane z palca. Jeszcze raz NIE POLECAM.
zdjecie uzytkownika
xzzx - 2014-07-28 23:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-07-28 23:16:17]:
To chyba nie od firmy zależy że podatki to ponad 20%.
Akurat ja pracuję na sprzedaży i w życiu nie widziałem planu ponad 100 tys. Plany nie są kosmiczne bo zawsze się znajdzie kilka osób które zrealizują plan sprzedażowy lub leadowy, więc nie mów że się nie da tego zrobić. Jeśli się nie będziesz ( usunięte przez administratora ) przez cały miesiąc to spokojnie zarobisz( usunięte przez administratora ) tys. Podstawę zarabiają chyba tylko te osoby które przychodzą pogadać i ponarzekać.
SZCZERZE POLECAM :)
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-07-29 00:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (10)
No nie od firmy, ale nie mów że 'te liczby to pomyłka' bo podane są FAKTYCZNE DANE. Haha.. właśnie 'kilka osób' czyli ok. 3 osoby na 150 osób. Nie bądź śmieszny. Ciekawe dlaczego tyle osób sie zwalnia. Oczywiście można wyrobić jeśli kierownik podeśle Ci pewniaki do obsłuzenia. A wiem jaki jest plan bo też jestem na sprzedaży. Tak naprawde ile osób pracujących tyle opinii. JA DALEJ NIE POLECAM. Miłej pracy jutro. A tak na prawde to jest tak pomyślane, żeby ludzie premii nie dostali.
zdjecie uzytkownika
xzzx - 2014-07-29 01:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-07-29 00:33:15]:
Skoro to są "faktyczne dane" to lepiej sprawdź na umowie czy Ty jesteś zatrudniona/y w Rankoma. Plan na "pakietach" to ( usunięte przez administratora ). bo nie widzę?
Plan nie osiągają tylko 3 osoby na 150. Chyba nie jest to dla Ciebie dziwne że nie wszyscy robią plan? Jest to po prostu nagroda dla najlepszych.
Kiedyś już była plotka że niby Warszaw ma lepsze kontaktu bo były kolosalne różnice z Bielskimi wynikami. Jak pewnie udało ci się zwrócić uwagę są osoby które się znacznie zbliżyły do Warszawki.
"Lepsze" kontakty dostaniesz od kierownika tylko w tedy jak będziesz najlepszym dzień wcześniej.
Jeśli masz nadal zamiar przytaczać "faktyczne dane" to lepiej już skończ...
zdjecie uzytkownika
Pajo. - 2014-07-29 21:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [xzzx - 2014-07-29 01:02:36]:
Widać, że kierownictwo się odezwało. Pracowałem jakiś czas temu w rankomacie i mogę potwierdzić negatywne opinie. A autor wyżej napisał "ok.3 osoby" co nie znaczy że to są akurat 3 osoby. Naucz się czytać ze zrozumieniem. Nepotyzm w tej firmie także można zauważyć. Jak ktoś chce niech spróbuje. Może autor powyżej opinii przedstawi nam faktyczne dane skoro uważa, że te podane przez osobe "xyz" sa nieprawidłowe. ja oceniam tą firme na trójke.
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-07-30 13:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
wszystkie negatywne opinie to niestety prawda, ja zawsze uważałam ze na takich forach to ludzie grubo przesadzają, ale nie w tym wypadku, ODRADZAM pracę w tej firmie :-(
zdjecie uzytkownika
Zbigniew - 2014-07-30 15:12:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystkich leniwych zapraszam do innych zakładów na umowy śmieciowe. Dla ludzi którzy chcą zarabiać i pracują serdecznie Polecam. Ci co pracują na pewno będą sobie chwalić pracuję tutaj ponad 1,5 roku i jestem zadowolony.
zdjecie uzytkownika
mela - 2014-07-31 12:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Niestety nie mogę polecić pracy w rankomat.pl, umowy o pracę dają ( usunięte przez administratora )Mierzą każdy Twój czas pracy, każdą sekundę, nie można pójść sobie zrobić coś do picia -herbatę, kawę bez uprzedniego zapytania o to przełożonego (bo to się wlicza w Twój czas pracy-przerwa), do ubikacji jak Ci się zachce musisz podejść po kluczyk do biurka kierownika - nadzworują Twoim czasem pracy... Pracownicy często chorują bo nie ma świerzego powietrza tylko non stop włączona klimatyzacja która wieje po głowie, plecach. A wymagania mają też spore, to jaką tam pracownicy dostają nagrodę za realizację planu sprzedaży jest czystą kpiną (usunięte przez administratora)przy najlepszej sprzedaży na firmę na prowizję nie ma co liczyć( usunięte przez administratora ) dziwie się że jeszcze nie wkroczyła tam żadna inspekcja pracy!
zdjecie uzytkownika
Gucio - 2014-07-31 13:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"( usunięte przez administratora )"

-Firma zawsze gwarantuje że zapłaci najniższą krajową. (chyba masz umowę z innej firmy).

"Mierzą każdy Twój czas pracy, każdą sekundę, nie można pójść sobie zrobić coś do picia -herbatę, kawę bez uprzedniego zapytania o to przełożonego (bo to się wlicza w Twój czas pracy-przerwa), do ubikacji jak Ci się zachce musisz podejść po kluczyk do biurka kierownika - nadzworują Twoim czasem pracy..."

- do pracy przychodzimy tylko po to żeby się pokręcić i nic nie robić godzina przerwy jaka jest od wykorzystania to za mało żeby sobie pozałatwiać swoje sprawy (nie spotkałem się żeby gdzieś w firmie była tak długa przerwa chyba że na bezrobociu )

Totalna żenada ta opinia powyżej jeżeli ktoś się buja na prawo i lewo to nie zarobi. CZASY PRL SIĘ SKOŃCZYŁY CZY SIĘ LEŻY CZY SIĘ STOI 1500 się należy !.



zdjecie uzytkownika
mela - 2014-07-31 16:39:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
No właśnie czasy komuny się skończyły! A macie warunki pracy typowo ( usunięte przez administratora ) . Gdybyście szanowali sobie pracowników to nie byłoby tyle negatywnych opiń na temat rankomat.pl.( usunięte przez administratora )Smutne to co piszesz ale wiem, że taka Twoja praca. Żenada :-(
zdjecie uzytkownika
jestem tu długo - 2014-08-03 14:52:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Rankomat jest naprawdę w porządku w stosunku do swoich pracowników. Kokosów nie ma, albo mają je nieliczni, ale to uczciwa firma i nikt nie zarabia tutaj mniej niż najniższa krajowa pensja, a KAŻDY ma szansę zarobić choćby trochę więcej, ale trzeba pracować. Warunki pracy, jak na ten rodzaj pracy i ostatnie upały są też w normie, bo w ogóle ten rodzaj pracy to bardzo ciężka praca. A jeśli ktoś śmierdzi, to trzeba to zgłosić kierownikowi niestety, bo w samej firmie nie śmierdzi.
zdjecie uzytkownika
jestem tu stosunkowo niedługo - 2014-08-27 22:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ludzie, przestańcie narzekać. Wystarczy pozwolić od czasu do czasu otworzyć okna i po problemie. Większość narzeka, że śmierci, że duszno, a jak ktoś z kierowników proponuje otwarcie okien lub włączenie klimy to wszystkim nagle zimno i pełno wrzasku...
Co do innych opinii: proponuję popracować kilka miesięcy na umowę zlecenie u innego pracodawcy, który nie zaproponuje Wam nawet najniższej krajowej, a to co będziecie codziennie wysłuchiwać to ponuractwo i brak jakiejkolwiek motywacji do pracy (o przerwie możecie pomarzyć).
W rankomacie da się spokojnie zarobić więcej, ale trzeba chcieć i mieć odrobinę szczęścia. Jeden miesiąc to słabe kontakty, w następnym o wiele lepsze. Przynajmniej macie gwarancję, że w najgorszym wypadku dostaniecie podstawę.
zdjecie uzytkownika
Bowi - 2014-08-28 08:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zabawne jest to, że największym problemem w rankomacie jest to czy okna są otwarte czy są zamknięte. Najważniejsze, że nie mają problemów z utrzymywaniem płynności finansowej i jest taka czy inna możliwość awansu i premii. Chociaż wiadomo praca do najlżejszych nie należy to wynagrodzenie jest względnie adekwatne.
zdjecie uzytkownika
ann - 2014-08-28 19:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [jestem tu stosunkowo niedługo - 2014-08-27 22:45:44]:
Bo jak klima włączona na 18 stopni to dziwisz się że ludziom zimno? To jest nie zgodne z przepisami BHP.Da sie wypracować? Kpina.dlaczego co chwila podnoszone są progi?? A to po to żeby pracownik nie mógł wyrobić.
zdjecie uzytkownika
jestem tu stosunkowo niedługo - 2014-08-28 20:42:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [ann - 2014-08-28 19:04:22]:
Jasne, że da się wypracować. Przynajmniej na lidach się da. Tyle mogę powiedzieć z doświadczenia, bo nie jest mi dane zostać sprzedawcą. Ostatnio wprowadzony konkurs z codzienną pulą do rozbicia pokazuje, że nawet słabsze osoby są w stanie wyciągnąć więcej.
Praca jest ciężka i ma swoje plusy i minusy - warunki są w porządku. Dużo zależy od ludzi na jakich się trafi przez telefon i trochę od szczęścia lub bazy jaka w danym momencie jest do obdzwonienia.
Mamy czasy jakie mamy - proponuję poznać innych pracodawców lub obejrzeć inne oferty pracy to rzeczywistość zweryfikuje, że rankomat nie jest złym pracodawcą. :)
zdjecie uzytkownika
Bowi - 2014-09-24 13:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ann Nie dziwię się zupełnie ludziom, że jest zimno - taki mamy klimat ;) natomiast zawsze jest jakiś panel sterujący pracą klimatyzacji który można - uwaga uwaga - przestawić, wyregulować. Dlaczego do tej pory to nie zostało zrobione ku uciesze wszystkich to nie mam pojęcia. Co do progów to myślę, że powinny one być kształtowanie według realnych potrzeb i możliwości.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-10-06 15:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie polecam, stresująca praca (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
wilku - 2014-10-21 03:00:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2014-10-06 15:32:38]:
a no tak bo przecież jak poszukujesz pracy w której można zarobić przyzwoite pieniądze to zazwyczaj są one zupełnie bezstresowe... Im większa odpowiedzialność, a co za tym idzie stres właśnie tym pracodawcy mają większy obowiązek i poczucie , że powinni swoim pracownikom płacić wyższe wynagrodzenia.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-10-21 16:41:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wilku - 2014-10-21 03:00:04]:
nie,nie są beztresowe ale w tej pracy nie ma pieniędzy a stres jest i to duży, a pracodawcy nie mają poczucia, że powini więcej płacić
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rankomat.pl
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x