brak logo

rankomat.pl

Bielsko-Biała

Opinie o rankomat.pl

Łukasz Rajzer, Kierownik Marketingu 2015-03-12 18:13
@mira,
serwis GoWork zgodnie z polskim prawem chroni tajemnice handlowe, więc kasuje m.in. informacje o zarobkach, a także innych elementach, które są unikalnym know-how danej organizacji. Negatywne komentarze bez takich danych pozostają w serwisie, co widać w tym wątku.

Dodam, że do tej pory nie zdecydowałem się na wykup opcji kasowania wszystkich komentarzy, bo każda krytyczna wiadomość - nawet ta nieco przerysowana - niesie informacje, która jest analizowana i poddawana ocenie.

Pozdrawiam serdecznie
Łukasz

pinezka 2015-04-01 00:14
Dlaczego Monika nie jest juz kierowniczka?
5
Wawiak 2015-06-17 17:23
Możez (usunięte przez administratora)a może nei, znam takich kierowników itp.którzy odpowiednim ludziom do uszka szepca i dobrze sie mają i stanowisko tez odpowiednie
xxx 2015-06-21 15:52
Tak samo jak się rozpruła kto dostał naganę. Ale w końcu wie z głównego źródła i ciężko trzymać język za zębami. Ciekawe czemu komentarze o kierownikach zostały usunięte przecież nie było słowa o zarobkach itp.a podobno to takie są usuwane??? A naganę dala jedna z kierowniczek o której pisano tutaj tak ładnie...i to za bzdurę taka jest fajna a nie potrafila wybronić sprzedawcy dobrego który ma teraz przesrane w papierach. Kolejna o ktorej tak źle pisano którą dala naganę a później okazało się że nie słusznie i trza było cofnąć. Pewnie dyrektorzy każą dawać ale kierownicy chyba macie coś do powiedzenia
4
matrix 2015-06-27 20:14
Nie ma co czepiać się kierowników mają konkretnie ciężko i nie chciałbym być w ich skórze. Widac zmęczenie ale nic dziwnego . Ciężko ocenić czy maja wsparcie dyrekcji czy nie. Na pewno potrzebują bo czasem sprawiają wrażenie jakby miały dość wszystkiego i strach podejść. Ale to zmęczenie i trzeba zrozumieć. Wszyscy kierownicy są ok. Jedni bardziej drudzy mniej. Firma zaczela działać żeby było lepiej i widać wszystko na plus. Biuro super nowy system to kawal dobrej roboty. W piatek szlem z średnim nastawieniem na szkolenie ale wyszlem zadowolony bardzo.
ralf5252 2015-06-29 14:14
sto procent odradzam
ralf5252 2015-06-29 14:18
ludziska dajcie spokój
BB 12 2015-07-15 12:00
Nie dziwię się że jesteś zadowolony skoro SZŁEŚ I WYSZŁEŚ, to jeszcze pewnie WŁONCZASZ i WYŁONCZASZ. Na nic więcej cie nie stać i to jest dla ciebie max możliwości.
BB12 2015-07-15 12:01
Nie dziwię się że jesteś zadowolony skoro SZŁEŚ I WYSZŁEŚ, to jeszcze pewnie WŁONCZASZ i WYŁONCZASZ. Na nic więcej cie nie stać i to jest dla ciebie max możliwości.
megaważne 2015-07-15 15:07
Co ty chcesz od biednego Ralfa, BB12? Przecież on normalnie wchodzi i wychodzi, a nawet widziałam, jak włączał i wyłączał.
Nie no MASAKRA ludzie
Szacun 2015-08-11 19:38
Weszłem wyszłem, tragedia , niezła firma jak ma takie kadry, merytorycznie tragedia
były 2015-08-25 18:05
To firma gdzie tylko licza się robienie normy ludzia.Wciskanie kitu jak normy nie zrobisz czy zrobisz to tak masz takie pieniadze co kot napłakał.Najbardziej zalezy to kierownictwu bo wtedy one mają piekne prowizje na koniec miesiąca.Jak grupa kierowniczki X zrobi taka normre LIDOWĄ to ma ładny szmal Pozdrawiam byłą firme
2
mierna 2015-09-18 20:07
Skąd ty taki mądry się wziąłeś? Zachowujesz się, jakbyś to ty zatrudniał, jeśli tak jest to, wiesz... pachnieć ładnie nikomu by nie zaszkodziło, szczególnie w miejscu, gdzie jeden siedzi na drugim. A w ogóle to są i tacy, co leżą i śmierdzą, ale poziomem nie odbiega twój komentarz jakoś szczególnie od reszty tutaj.
elo 2015-10-21 19:25
jednym z najpiękniejszych dni w moim życiu byl dziń w którym zakończyłem prace w tej firmie
1
Nie taki diabeł straszny... 2015-10-28 21:09
Jeśli jesteś pracowity i komunikatywny to warto :) W Rankomacie pracuje masa fajnych ludzi, warunki pracy są bardzo ok. Kolega, polecając Ci tę pracę, wie co robi (i musi Cię lubić:)). Sam to stwierdzisz, jeśli masz porównanie z innymi pracodawcami. Do zobaczenia:)
3
eni 2016-02-09 14:23
A gdzie dokładnie mieści się siedziba Rankomatu w Bielsku? Ktoś pisał, że w centrum, ale przy jakiej ulicy, pod jakim numerem? Proszę o info.
Łukasz Rajzer, Kierownik Marketingu 2016-02-09 15:29
Nasza bielska siedziba znajduje się przy ulicy Legionów 26-28, Budynek H (na terenie kompleksu Nowe Miasta, obok toru kartingowego ZygZak). Aby wejść do budynku należy skorzystać z domofonu.
Do zobaczenia!
jj 2016-02-09 19:56
W tzw.Nowym Mieście, czyli w kompleksie przy ul.Legionów 26/28, budynek H.
1
Tomasz Muzyk, Dyrektor IT 2016-05-20 13:46
Panie Piotrze, w Rankomacie wszystkie miejsca pracy są ciekawe a te w IT to już szczególnie. Co prawda obecnie nie mam w IT wolnych wakatów a jeśli się takie pojawiają, pierwszeństwo zawsze mają osoby z wewnątrz. Mimo wszystko zachęcam do przesłania informacji o sobie na rekrutacja-it@rankomat.pl bo cała firma a wraz z nią zespół IT szybko się rozwija, więc niewykluczone, że za kilka tygodni będziemy potrzebowali dodatkowych osób z Pana kompetencjami.
ppp 2016-06-14 10:28
Widzę, że Rankomat sukcesywnie zaczął usuwać negatywne opinie... Pięknie :) no tak ale jak na ostatnich rekrutacjach bylo po trzy osoby to się nie dziwie. Rankomat nie dość że usuwa te opinie to nowym pracownikom oferuje wyższą podstawę niż obecnym pracownikom. Baaaardzo dobry kierunek obrała ta firma...
Joanna Pikuła, Manager ds. komunikacji 2016-06-14 15:31
W ostatnim czasie cieszymy się brakiem negatywnych komentarzy, dlatego ich nie widać. Owszem, pojawiały się wpisy negatywne, które zawierały dane poufne i wrażliwe. Takie komentarze są na bieżąco usuwane przez administratorów gowork.pl, zgodnie z polityką serwisu.
Odnośnie wynagrodzeń, szczegóły można poznać podczas spotkania rekrutacyjnego. Zapraszamy do kontaktu z nami pod adresem: rekrutacja@rankomat.pl
Obecni pracownicy w razie wątpliwości przychodzą z pytaniami bezpośrednio do kadry zarządzającej, gdyż u nas panuje polityka otwartych drzwi :)
2
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-06-23 15:41
Tak, my pokrywamy w całości koszt szkoleń. Wszyscy nasi pracownicy, od pierwszego dnia, otrzymują umowę o pracę. Pierwsze dni pracy to szkolenia zarówno z wiedzy ubezpieczeniowej, systemów komputerowych, jak i obsługi Klienta. Inwestujemy w szkolenia, bo zależy nam, aby pracownicy czuli się swobodnie w rozmowie z Klientem, a Klient, żeby wiedział, że rozmawia z profesjonalistą:)
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-06-28 17:02
Nie od dziś wiadomo, że atmosferę tworzą ludzie , a ponieważ u nas pracują fajni ludzie to i atmosfera jest fajna:). Najlepiej się samemu przekonać;)
1
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-06-30 09:58
Tak, jak najbardziej. Nowym pracownikom zapewniamy szereg szkoleń, więc brak doświadczenia nie stanowi żadnej przeszkody, aby dołączyć do naszego zespołu.
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-07-01 16:21
Dokładnie tak, jak w ogłoszeniu, nasi pracownicy mogą korzystać z dodatkowych benefitów:
- dofinansowania do pakietu prywatnej opieki medycznej,
- możliwości korzystania z karty FIT SPORT,
- możliwości korzystania z ubezpieczenia grupowego.
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-07-04 14:41
Drogi Wilku, po powrocie z wyjazdu, proponuję, abyś przesłał CV na adres rekrutacja@rankomat.pl, wówczas będziemy mogli umówić się na rozmowę rekrutacyjną i bliżej porozmawiać o ewentualnych terminach zatrudnienia.
1
ppp 2016-07-05 15:45
Buahahaha. Pracowałam dlugo w rankomacie i widzę ze są usunięte komentarze które nie zawierały danych poufnych. Nie mydlcie oczu ludziom. Rankomat ma prosta zasadę działania: Zatrudnić, zapłacić jak najmniej sie da, wycisnąć jak cytrynę i zwolnic. Ciekawe czy placicie juz uczciwie czy dalej polowie osób nie zgadzają sie wypłaty...
4
Joanna Pikuła, Manager ds. komunikacji 2016-07-06 13:02
Cześć ppp
Usuwanie komentarzy zależne jest od administratora serwisu, tak jak wcześniej pisałam. Zasady w Rankomacie są przejrzyste, jeśli ktoś uczciwie pracuje, uczciwie zarabia i ma szanse na awans i rozwój. Jeśli w przeszłości zdarzyła się sytuacja z pomyłką w wypłatach, wyjaśnialiśmy i przepraszaliśmy. Nie dodałaś, że pensje w Rankomacie są wypłacane zawsze na czas :) Pozdrawiam.
Joanna Pikuła, Manager ds. komunikacji 2016-07-07 09:30
Cześć ppp
Usuwanie komentarzy zależne jest od administratora serwisu, tak jak wcześniej pisałam. Zasady w Rankomacie są przejrzyste, jeśli ktoś uczciwie pracuje, uczciwie zarabia i ma szanse na awans i rozwój. Jeśli w przeszłości zdarzyła się sytuacja z pomyłką w wypłatach, wyjaśnialiśmy i przepraszaliśmy. Nie dodałaś, że pensje w Rankomacie są wypłacane zawsze na czas :) Pozdrawiam.
marta 2016-08-01 18:14
właśnie jest ogłoszenie na stanowisko doradcy klienta, również jestem ciekawa czy warto aplikować.
blm9202 2016-08-07 17:41
Czy ktoś się orientuje czy po tych szkoleniach jest coś w rodzaju egzaminu ? Jeżeli tak to co jeśli go "nie zdasz" a umowa od pierwszego dnia niby?
sab 2016-08-10 10:01
Jak w rzeczywistości wygląda ta praca jako doradca na słuchawce? Ci ludzie/klienci chętnie rozmawiają czy to jest bardziej na zasadzie przedłużania na sile rozmowy itp ?
Julia 2016-08-20 17:23
Sab nie trzeba nikogo na sile namawiać :) Większość klientów jest zainteresowana rozmowa ponieważ albo sami do nas dzwonią i odbieramy polaczenia albo zostawiają swój numer na stronie z prośbą o kontakt. A jezeli chodzi o sama prace to tez jest ok, nie trzeba nikogo na nic namawiać czy naciągać. Przedstawiasz tylko ofertę. praca i atmosfera tez na plus. Zarobki super :) Ogólnie bardzo polecam !:)
rico 2016-10-09 23:11
Wiadomo każdemu dogodzić się nie da ale generalnie praca ma mało wspólnego z tym co opowiadają na szkoleniu( ze klienci proszą o kontakt-zazwyczaj wpisują nr tylko po to żeby przeliczyć oferte) dlatego dużo ludzi się zwalnia jak tylko mają taką możliwość. Dzwoni się głównie do ludzi którzy w ogóle nie mają ochoty gadać, nie są zainteresowani albo wręcz nie mili i nie przyjemni albo w ogóle nie odbierają tel.... jeżeli komuś to nie przeszkadza to jest to praca dla niego ☺
donald 2016-10-09 23:13
Hej, wiecie jakich zarobków może się spodziewać początkujący pracownik? Z góry dzięki za szybka odpowiedź.
sara 2016-11-20 17:55
no i oczywiście proszę nie zapomnieć oszukać rekrutowanego że pani oddzwoni z decyzją na TAK lub NIE odnośnie zatrudnienia ale pani zadzwoni.a potem,proszę go również nie zapomnieć oszukać gdy będzie dzwonił z zapytaniem o decyzję,że na rozmowie pani obiecała inną datę telofonu do rekrutowanego.i proszę nie zapomnieć na innych rozmowach rekrutacyjnych dawać kandydatom pilota i pytać o zastosowanie go.np.by wyłączyć fałszywych ludzi....
1
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2016-11-21 13:45
Dziękuję za Pani sugestie.
Standardowo na rozmowie kwalifikacyjnej informuję, że oddzwonię tylko do kandydatów, z którymi jesteśmy zainteresowani podjęciem współpracy.
Zawsze jest podawany termin, do kiedy osoba rekrutowana może spodziewać się telefonu.
Oczywiście postaram się kłaść większy nacisk na zaakcentowanie tej informacji.
Jeżeli w Pani przypadku nie było jasnego przekazu, bardzo przepraszam.
5
meg 2016-12-06 21:07
Czy to prawda czy plotka, że jeśli np. ktoś zrezygnuje krótko po odbyciu szkoleń, to będzie musiał zwrócić jakieś pieniądze firmie?Bo tak słyszałam...
4
jaaa 2016-12-10 16:12
właśnie, czy ktoś mógłby powiedziec cos na ten temat ?
Manager Recruiting Officer 2016-12-12 10:08
Nasi pracownicy nie pokrywają kosztów odbytych szkoleń.
Warunki zatrudnienia są omawiane podczas procesu rekrutacji i jeżeli byłyby jakiekolwiek opłaty, na pewno taka informacja byłaby podana.
Matkor 2017-01-04 16:06
Praca w telemarketingu wymaga specyficznego podejścia. Jak się nie lubi takiej pracy to lepiej szukać coś innego.
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-02 14:31
Tradycyjnie rozumiany telemarketing polega na kontakcie z bazami Klientów niekoniecznie zainteresowanych produktem, którzy nie spodziewają się kontaktu. Nasi konsultanci dzwonią do Klientów, którzy szukali na naszej stronie ofert ubezpieczenia samochodu. Dzwonimy do Klienta, który jest zainteresowany produktem i autentycznie go potrzebuje.​
Julita 2017-02-04 16:24
Słyszałam, że to dobra firma czy można dowiedzieć się czegoś?
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-07 12:29
Miło nam słyszeć pozytywne opinie:)
Jeżeli chodzi o szczegółowe informacje, zapraszam do wzięcia udziału w procesie rekrutacji. Proszę o przesłanie CV na adres rekrutacja@rankomat.pl,
wówczas będę mogła udzielić szerszej informacji.
gg 2017-02-08 18:17
Firma nierzetelna, nieprofesjonalna. Najpierw zapraszają na rozmowę, następnie nie otwierają nawet drzwi, kiedy dzwoni się na domofon. Jeśli podczas rozmowy telefonicznej nie spodobała się łaskawej pani dykcja lub coś innego, trzeba było powiedzieć to od razu, bądź powiadomić później, że spotkanie jest już nieważne. Jeśli tak zbywa się rekrutujące osoby to gratuluje podejścia. Tak na pewno nie zachowuje się poważna firma. A jak podejście do osób pracujących mają podobne, to im współczuje. Nie pozdrawiam. Ciekawe czy wypłaty też płacą, czy udają, że ich nie ma.
2
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-09 09:52
Bardzo mi przykro, że taka sytuacja miała miejsce. Prawdopodobnie mieliśmy awarie systemu i nie działał domofon - po prostu go nie słyszeliśmy. Zapewniam, że nigdy nie praktykowaliśmy takich metod i jeżeli zapraszamy kandydata na rozmowę i on przychodzi, zawsze takowa się odbywa. Jeszcze raz bardzo przepraszam. Oczywiście możemy umówić się ponownie na spotkanie, proszę tylko o wysłanie maila na adres rekrutacja@rankomat.
1
x 2017-02-13 13:45
Pani Manager Recrutingu. Proponuję wdrożyć sposób zachowania nie tylko na goworku . Komunikacja z każdym potencjalnym kandydatem w procesie rekrutacji jest Państwa wizytówką . Piszę o tym ponieważ również zostałąm potraktowana właśnie na kolejnym etapie procesu nieprofesonalnie chociaż ja zachowałam się wzgledem Państaw firmy uczciwie . Wszystko można poprawić życzę powodzenia !.
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-13 15:59
Dziękuję bardzo za informację. Każda sugestia pozytywna czy negatywna jest dla nas bardzo ważna. Byłabym wdzięczna, za udzielenie bardziej szczegółowej informacji, na którym etapie procesu rekrutacji została Pani potraktowana nieprofesjonalnie. Zależy nam na wyeliminowaniu wszelkich nieprawidłowości, tak aby wszyscy potencjalni kandydaci czuli się dobrze.
Majka 2017-02-15 16:55
Czy firma ma aktualnie jakieś oferty pracy? Interesuj mnie stanowisko doradcy- głównie ubezpieczenia samochodowe? Jakie zarobki są możliwe do wyciagnięcia?
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-16 12:56
Tak, obecnie prowadzimy proces rekrutacji na stanowisko Doradca Klienta​ (doradztwo w zakresie ​ubezpieczeń samochodowych​)​.​ Zapraszam do przesłania CV na adres rekrutacja@rankomat​.pl​,​ ​wówczas będziemy mogły porozmawiać bardziej szczegółowo o warunkach pracy i wynagrodzeniu.
Zostaw swoją opinię o rankomat.pl - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rankomat.pl