Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o rankomat.pl

Pracowałeś w firmie rankomat.pl i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-12-11 11:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak długo z dobrymi wynikami trzeba pracować, żeby awansować?
zdjecie uzytkownika
xy - 2014-12-11 13:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kasia - 2014-12-11 11:59:16]:
wyniki to sprawa drugorzędna, w pierwszej kolejności liczą sie predyspozycje osobiste
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-12-11 15:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak więc, kogo przede wszystkim szuka rankomat?
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-12-11 17:49:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przypuszczam, że w niejednym miejscu z warunkami jest gorzej...
zdjecie uzytkownika
realista - 2014-12-11 22:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do osób wypytujących o awanse (z całym szacunkiem oczywiście):

Przychodząc do jako nowy pracownik do firmy, wykażcie odrobinę pokory i przepracujcie trochę czasu w Rankomacie z pełnym zaangażowaniem i dopiero wtedy pytajcie o awans.

Uwierzcie mi, w Rankomacie jest dużo utalentowanych ludzi, ze sporą wiedzą i umiejętnościami sprzedażowymi i merytorycznymi, którym ten awans należy się po 100-kroć bardziej od Was.
zdjecie uzytkownika
Noemi - 2014-12-18 11:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jutro idę na rozmowę do rankomatu, czego mogę się spodziewać? jakieś nietypowe pytania? zadania itp? Czy trudno jest dostać pracę?
zdjecie uzytkownika
bbb - 2014-12-18 14:13:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Rozmowa jest prosta. Nie ma problemu w dostaniu pracy
zdjecie uzytkownika
Franek - 2014-12-18 21:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wystarczy, że oddychasz, jak jesteż żywy to masz pracę, takie mają tam wymagania
zdjecie uzytkownika
Ania B. - 2014-12-19 22:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Franek - 2014-12-18 21:10:22]:
Franek widocznie byłeś na jakieś innej rozmowie ja osobiście i wiele innych osób
mamy inne zdanie na ten temat osoba rekrutująca zadaje takie pytanie
na podstawie których może stwierdzić "tak z tej osoby będzie dobry sprzedawca"
Bo właśnie na tym polega jakoś obsługi klientów a to z kolei jest dla firmy najważniejsze
zdjecie uzytkownika
Ania B. - 2014-12-19 23:10:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Kasia - 2014-12-11 11:59:16]:
Progi podnoszą sami pracownicy jeżeli ktoś robi 30 a z kolei inny
mając 18 twierdzi ze się nie da to coś tu chyba jest nie tak..
dla chcącego nic trudnego wystarczy spojrzeć na inne cc w których
miałam okazję być nie zarobisz to nie masz dostaniesz 700zł i możesz
płakać nikogo to nie obchodzi bo na tyle w miesiącu zapracowales a tu
jest podstawą i 2kawy mniej masz premie bez żadnego wysiłku.Praca to nie
szkoła i czas na pogaduchy najlepiej siedzieć na tyłku nic nie robić
i narzekać że mało ludzie zarabiający 4tys miesięcznie tez się starają żeby
je mieć samo nic nie przychodzi .
zdjecie uzytkownika
Noemi - 2014-12-26 11:47:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od stycznia zaczynam pracę w rankomat! :D
zdjecie uzytkownika
I co? - 2015-01-02 19:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dałaś czadu?
zdjecie uzytkownika
a co? - 2015-01-04 22:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [I co? - 2015-01-02 19:00:52]:
hahaha ale się uśmiałam :)
zdjecie uzytkownika
anette - 2015-01-13 22:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
powiedzcie mi, jaki jest sens przyjmować znów tyle nowych ludzi ?
zdjecie uzytkownika
(o_o) - 2015-01-14 19:51:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anette - 2015-01-13 22:51:27]:
im NAS więcej tym weselej ;)
zdjecie uzytkownika
Paula - 2015-01-14 19:56:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dział marketingowy widzę że nie próżnuje. Nie ma to jak mydlic ludzią oczy a później lojalką straszyć haha :P
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-01-15 15:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rotacja w tej firmie tojakiś DRAMAT!!!
zdjecie uzytkownika
Łukasz Rajzer, Kierownik Marketingu - 2015-01-15 18:17:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Paula, zapewniam, że pracownicy marketingu mają zupełnie inne zadania, ale oczywiście również monitorujemy ten wątek. Jednak kiedy to robimy, jesteśmy transparentni.
Jako, że przywołałaś mnie już do tablicy to wyjaśnie ostatnie wątpliwości...

@Kasia, nasza firma stale się rozwija, więc sukcesywnie powiększamy obsadę we wszystkich działach.

Rotacja jest procesem naturalnym i wynika przede wszystkim ze specyfiki pracy sprzedawcy ubezpieczeń, choć zdarza się ona także w innych komórkach. Niemniej - co może wydawać się oczywiste - problem "rotacji" wygląda na najpoważniejszy w pracy Działu Sprzedaży. Dlaczego? Bo proces rekrutacyjny oraz szkoleniowy nie daje 100% odpowiedzi, czy ktoś będzie czuł się dobrze z powierzonymi obowiązkami. Oczywiste jest, że osoby, którym ona nie leży pracują gorzej, albo źle się czują, co w konsekwencji prowadzi do odejścia pracownika lub jego zwolnienia.

Warto jednak zaznaczyć, że naszym celem nie jest rotowanie pracownikami, bo jest to po części oznaką słabości procesów (rekrutacji, szkoleń, zarządzania). Oczywistym jest, że każdy nowy członek rankoteamu musi się wiele nauczyć oraz zrozumieć firmę i jej systemy. To wszystko kosztuje, a na pewno nikt, kto zarządza wymienionymi procesami, nie lubi marnować pieniędzy – to nie w myśl wartości naszej firmy – my niesiemy oszczędności :)

Lojalka, o której pisze @Paula jest właśnie wyrazem tego stanu rzeczy. Nie chcemy tracić współpracowników, bo potrzebujemy się rozwijać, a bez ludzi, którzy są najważniejszym zasobem naszej organizacji, tego nie osiągniemy.

Na koniec odpowiem @anette - nie mogę udzielić Ci precyzyjnej odpowiedzi tutaj, bo o pewnych tematach nie powinniśmy pisać publicznie (konkurencja nie śpi :)), ale chyba wystarczy, że stwierdzę, że nasza marka cieszy się coraz większym zaufaniem Klientów, którym potrzebujemy zapewnić pełne wsparcie wykwalifikowanych agentów dobierających najlepsze polisy.

Pozdrawiam Was serdecznie
Łukasz
zdjecie uzytkownika
Ania B - 2015-01-15 20:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szczerze mówiąc śmiać mi się chce czytając te wpisy zasada jest prosta jeżeli jesteś pracownikiem
tej firmy i publicznie narzekasz (bo tak najprościej) to zmień
coś w swoim życiu -przestań narzekać bo nigdzie nie jest kolorowo
poprostu zmień pracę tyle ! Pracując w w firmie uświadamiasz ze jednak
coś Cię w niej trzyma....a przecież nie kierownictwo prawda Anett?
zdjecie uzytkownika
asia - 2015-01-21 13:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na czym polega lojalka o której piszecie?
zdjecie uzytkownika
Łukasz Rajzer, Kierownik Marketingu - 2015-01-21 14:13:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Lojalka" to instrument, który dzisiaj nie jest wykorzystywany przez Dział Sprzedaży, więc jeśli tam aplikujesz, to się jej nie obawiaj.
Ja stosuję ją w określonych przypadkach, ale o tym już nie tutaj ;)

Ps. Warto mieć na uwadze, że niekoniecznie taka umowa lojalnościowa ma charakter negatywny. Często zabezpiecza ona obie strony umowy.
zdjecie uzytkownika
enya - 2015-01-21 15:48:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Łukasz, czy na "leadach" próg po przekroczeniu którego wypłacone zostaną prowizje jest realny do wyrobienia dla sporej większości pracowników, czy osiąga go nieliczna garstka osób? Gdybyś mógł określić procentowo ilość osób, które osiągają ten próg - o ile nie są to dane nie do "upublicznienia"? ;)

Gdzieś doczytałam, że u Was zdaje się egzamin nadający uprawnienia agenta ubezpieczeń (?) możesz rozwinąć temat? Czy jest to opcja skierowana tylko dla działu sprzedaży, czy również na leadach?
zdjecie uzytkownika
Łukasz Rajzer, Kierownik Marketingu - 2015-01-21 17:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@Enya, nie powinniśmy rozmawiać o know-how naszej firmy w publicznym miejscu.
Serdecznie zachęcam do zadania tych pytań osobom prowadzącym rekrutację lub szkolenia. W ten sposób otrzymasz rzetelną i aktualną odpowiedź, a w razie potrzeby dowiesz się czegoś więcej.
Jeśli potrzebujesz wskazania takowej, to znajdź mnie proszę na fb, a Ci pomogę.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-01-22 13:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [enya - 2015-01-21 15:48:02]:
Enya, czy nie zastanawia Cię fakt, że rankomat ciągle puszcza ogłoszenia o pracę i
ze rotacja pracowników jest ogromna, przecież gdyby można było wypracować premie nawet te kilkaset zlotych dodatkowo do podstawy to ludzie by tak nie uciekali, no ale za samą podstawę nikt nie chce pracować i wcale się nie dziwie.
zdjecie uzytkownika
KAT - 2015-01-22 22:35:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając komentarze niektórych osób odnośnie pracy w rankomat można sobie wiele pomyśleć. Praca w marketingu mimo pozorów jest ciężką ale jednocześnie mogącą przynieść wysokie zarobki pracą(jeżeli ktoś ma potencjał i zapał ku temu).
Zawszę w każdej pracy znajdą się tzw. narzekacze (też jestem taka osobą), oczywiście trzeba to uszanować.
Zachęcam nowe osoby do próby spełnienia się w rankomat, a "narzekaczy" do szukania nowej, lepszej pracy.
zdjecie uzytkownika
mira - 2015-03-12 17:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Dlaczego kasujecie negatywne komentarze???
zdjecie uzytkownika
Łukasz Rajzer, Kierownik Marketingu - 2015-03-12 18:13:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mira,
serwis GoWork zgodnie z polskim prawem chroni tajemnice handlowe, więc kasuje m.in. informacje o zarobkach, a także innych elementach, które są unikalnym know-how danej organizacji. Negatywne komentarze bez takich danych pozostają w serwisie, co widać w tym wątku.

Dodam, że do tej pory nie zdecydowałem się na wykup opcji kasowania wszystkich komentarzy, bo każda krytyczna wiadomość - nawet ta nieco przerysowana - niesie informacje, która jest analizowana i poddawana ocenie.

Pozdrawiam serdecznie
Łukasz

zdjecie uzytkownika
pinezka - 2015-04-01 00:14:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Dlaczego Monika nie jest juz kierowniczka?
zdjecie uzytkownika
Wawiak - 2015-06-17 17:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możez (usunięte przez administratora)a może nei, znam takich kierowników itp.którzy odpowiednim ludziom do uszka szepca i dobrze sie mają i stanowisko tez odpowiednie
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-06-21 15:52:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Tak samo jak się rozpruła kto dostał naganę. Ale w końcu wie z głównego źródła i ciężko trzymać język za zębami. Ciekawe czemu komentarze o kierownikach zostały usunięte przecież nie było słowa o zarobkach itp.a podobno to takie są usuwane??? A naganę dala jedna z kierowniczek o której pisano tutaj tak ładnie...i to za bzdurę taka jest fajna a nie potrafila wybronić sprzedawcy dobrego który ma teraz przesrane w papierach. Kolejna o ktorej tak źle pisano którą dala naganę a później okazało się że nie słusznie i trza było cofnąć. Pewnie dyrektorzy każą dawać ale kierownicy chyba macie coś do powiedzenia
zdjecie uzytkownika
matrix - 2015-06-27 20:14:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co czepiać się kierowników mają konkretnie ciężko i nie chciałbym być w ich skórze. Widac zmęczenie ale nic dziwnego . Ciężko ocenić czy maja wsparcie dyrekcji czy nie. Na pewno potrzebują bo czasem sprawiają wrażenie jakby miały dość wszystkiego i strach podejść. Ale to zmęczenie i trzeba zrozumieć. Wszyscy kierownicy są ok. Jedni bardziej drudzy mniej. Firma zaczela działać żeby było lepiej i widać wszystko na plus. Biuro super nowy system to kawal dobrej roboty. W piatek szlem z średnim nastawieniem na szkolenie ale wyszlem zadowolony bardzo.
zdjecie uzytkownika
ralf5252 - 2015-06-29 14:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sto procent odradzam
zdjecie uzytkownika
ralf5252 - 2015-06-29 14:18:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludziska dajcie spokój
zdjecie uzytkownika
fukacz - 2015-07-12 14:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w rankomacie dwóch moich znajomych i cóż... szczerze mówiąc nie są pozytywnie nastawieni do firmy po krótkim okresie który do tej pory przepracowali. Niestety , ale większość opinii które mogliście przeczytać do tej pory na tym forum to prawda. Nie można ich z czystym sumieniem polecić komukolwiek
zdjecie uzytkownika
BB 12 - 2015-07-15 12:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [matrix - 2015-06-27 20:14:42]:
Nie dziwię się że jesteś zadowolony skoro SZŁEŚ I WYSZŁEŚ, to jeszcze pewnie WŁONCZASZ i WYŁONCZASZ. Na nic więcej cie nie stać i to jest dla ciebie max możliwości.
zdjecie uzytkownika
BB12 - 2015-07-15 12:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ralf5252 - 2015-06-29 14:14:11]:
Nie dziwię się że jesteś zadowolony skoro SZŁEŚ I WYSZŁEŚ, to jeszcze pewnie WŁONCZASZ i WYŁONCZASZ. Na nic więcej cie nie stać i to jest dla ciebie max możliwości.
zdjecie uzytkownika
megaważne - 2015-07-15 15:07:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ty chcesz od biednego Ralfa, BB12? Przecież on normalnie wchodzi i wychodzi, a nawet widziałam, jak włączał i wyłączał.
Nie no MASAKRA ludzie
zdjecie uzytkownika
Szacun - 2015-08-11 19:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Weszłem wyszłem, tragedia , niezła firma jak ma takie kadry, merytorycznie tragedia
zdjecie uzytkownika
były - 2015-08-25 18:05:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To firma gdzie tylko licza się robienie normy ludzia.Wciskanie kitu jak normy nie zrobisz czy zrobisz to tak masz takie pieniadze co kot napłakał.Najbardziej zalezy to kierownictwu bo wtedy one mają piekne prowizje na koniec miesiąca.Jak grupa kierowniczki X zrobi taka normre LIDOWĄ to ma ładny szmal Pozdrawiam byłą firme
zdjecie uzytkownika
madziarka - 2015-08-27 14:27:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie sądziłem że w porównywarce oc ac internetowej można dostać zatrudnienie i tutaj będą komentarze, a to niespodzianka. a co do norm, liczą się wszędzie @były, po to się pracuje żeby wyrabiać normy.liczy się zysk, nie idziesz do pracy leżeć i pachnieć, wszędzie cdele trzeba wyrabiać. w branży internetowej odczuwalne jest to szczególnie to norma
zdjecie uzytkownika
mierna - 2015-09-18 20:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skąd ty taki mądry się wziąłeś? Zachowujesz się, jakbyś to ty zatrudniał, jeśli tak jest to, wiesz... pachnieć ładnie nikomu by nie zaszkodziło, szczególnie w miejscu, gdzie jeden siedzi na drugim. A w ogóle to są i tacy, co leżą i śmierdzą, ale poziomem nie odbiega twój komentarz jakoś szczególnie od reszty tutaj.
zdjecie uzytkownika
noko - 2015-09-27 02:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mierna jak wiesz coś konkretnego o tej firmie to napisz po prostu. Ja szukam pracy od jakiegoś czasu i chciałem tez u nich sie zatrudnić, ale raczej nie ma u nich opcji pracy zdalnej, tylko wszystko jest na miejscu, a teraz jeszcze nie ma nowych ofert, wiec pewnie nie szybko coś się pojawi teraz na jesieni.
zdjecie uzytkownika
elo - 2015-10-21 19:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jednym z najpiękniejszych dni w moim życiu byl dziń w którym zakończyłem prace w tej firmie
zdjecie uzytkownika
wilku - 2015-10-27 16:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elo - 2015-10-21 19:25:33]:
Cześć wszystkim. Nie trafiłem ani z pierwszą pracą, ani tym bardziej z drugą… Mam nadzieję , że do trzech razy sztuka i tym razem dobrze polecił mi pracę w tym miejscu jeden ze znajomych. Chociaż gdy widzę opinie chociażby @elo to zaczynam mieć poważne wątpliwości. Dajcie znać czy rzeczywiście warto.
zdjecie uzytkownika
Nie taki diabeł straszny... - 2015-10-28 21:09:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [wilku - 2015-10-27 16:32:13]:
Jeśli jesteś pracowity i komunikatywny to warto :) W Rankomacie pracuje masa fajnych ludzi, warunki pracy są bardzo ok. Kolega, polecając Ci tę pracę, wie co robi (i musi Cię lubić:)). Sam to stwierdzisz, jeśli masz porównanie z innymi pracodawcami. Do zobaczenia:)
zdjecie uzytkownika
Anioł - 2015-12-08 15:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację @Nie taki diabeł straszny... bo ja zawsze mówię, że najważniejsze to wiedzieć że praca to nie przelewki i no trzeba pracować po prostu, a nie wystawiać hejty, bo się nie wytrzymało miesiąca nawet
zdjecie uzytkownika
eni - 2016-02-09 14:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A gdzie dokładnie mieści się siedziba Rankomatu w Bielsku? Ktoś pisał, że w centrum, ale przy jakiej ulicy, pod jakim numerem? Proszę o info.
zdjecie uzytkownika
Łukasz Rajzer, Kierownik Marketingu - 2016-02-09 15:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eni - 2016-02-09 14:23:27]:
Nasza bielska siedziba znajduje się przy ulicy Legionów 26-28, Budynek H (na terenie kompleksu Nowe Miasta, obok toru kartingowego ZygZak). Aby wejść do budynku należy skorzystać z domofonu.
Do zobaczenia!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: bardzo sympatycznie i konkretnie przeprowadzona rozmowa kwalifikacyjna
Pytania: dlaczego zdecydowałam się na rankomat?
jakiego pracownika zyska rankomat jeśli mnie zatrudni?
moja najmocniejsza strona?
jakie są trzy zasady dobrego sprzedawcy?
zdjecie uzytkownika
jj - 2016-02-09 19:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eni - 2016-02-09 14:23:27]:
W tzw.Nowym Mieście, czyli w kompleksie przy ul.Legionów 26/28, budynek H.
zdjecie uzytkownika
sisi - 2016-04-08 09:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem tą siedzibę i wygląda całkiem dobrze. A ten portal całkiem sensowny jest, bo wydaje mi się, z etakie porównywanie polis czy ubezpieczeń na samochody jest potrzebne, czy to jakie kupić OC i AC, przydatne dla kierowców wszystkich jest na pewno.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie rankomat.pl!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rankomat.pl
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert