brak logo

rankomat.pl

Bielsko-Biała

Opinie o rankomat.pl

xxx 2015-06-21 15:52:04
Tak samo jak się rozpruła kto dostał naganę. Ale w końcu wie z głównego źródła i ciężko trzymać język za zębami. Ciekawe czemu komentarze o kierownikach zostały usunięte przecież nie było słowa o zarobkach itp.a podobno to takie są usuwane??? A naganę dala jedna z kierowniczek o której pisano tutaj tak ładnie...i to za bzdurę taka jest fajna a nie potrafila wybronić sprzedawcy dobrego który ma teraz przesrane w papierach. Kolejna o ktorej tak źle pisano którą dala naganę a później okazało się że nie słusznie i trza było cofnąć. Pewnie dyrektorzy każą dawać ale kierownicy chyba macie coś do powiedzenia
4
matrix 2015-06-27 20:14:42
Nie ma co czepiać się kierowników mają konkretnie ciężko i nie chciałbym być w ich skórze. Widac zmęczenie ale nic dziwnego . Ciężko ocenić czy maja wsparcie dyrekcji czy nie. Na pewno potrzebują bo czasem sprawiają wrażenie jakby miały dość wszystkiego i strach podejść. Ale to zmęczenie i trzeba zrozumieć. Wszyscy kierownicy są ok. Jedni bardziej drudzy mniej. Firma zaczela działać żeby było lepiej i widać wszystko na plus. Biuro super nowy system to kawal dobrej roboty. W piatek szlem z średnim nastawieniem na szkolenie ale wyszlem zadowolony bardzo.
ralf5252 2015-06-29 14:14:11
sto procent odradzam
ralf5252 2015-06-29 14:18:54
ludziska dajcie spokój
fukacz 2015-07-12 14:36:00
pracuje w rankomacie dwóch moich znajomych i cóż... szczerze mówiąc nie są pozytywnie nastawieni do firmy po krótkim okresie który do tej pory przepracowali. Niestety , ale większość opinii które mogliście przeczytać do tej pory na tym forum to prawda. Nie można ich z czystym sumieniem polecić komukolwiek
BB 12 2015-07-15 12:00:12
Nie dziwię się że jesteś zadowolony skoro SZŁEŚ I WYSZŁEŚ, to jeszcze pewnie WŁONCZASZ i WYŁONCZASZ. Na nic więcej cie nie stać i to jest dla ciebie max możliwości.
BB12 2015-07-15 12:01:55
Nie dziwię się że jesteś zadowolony skoro SZŁEŚ I WYSZŁEŚ, to jeszcze pewnie WŁONCZASZ i WYŁONCZASZ. Na nic więcej cie nie stać i to jest dla ciebie max możliwości.
megaważne 2015-07-15 15:07:53
Co ty chcesz od biednego Ralfa, BB12? Przecież on normalnie wchodzi i wychodzi, a nawet widziałam, jak włączał i wyłączał.
Nie no MASAKRA ludzie
Szacun 2015-08-11 19:38:27
Weszłem wyszłem, tragedia , niezła firma jak ma takie kadry, merytorycznie tragedia
były 2015-08-25 18:05:08
To firma gdzie tylko licza się robienie normy ludzia.Wciskanie kitu jak normy nie zrobisz czy zrobisz to tak masz takie pieniadze co kot napłakał.Najbardziej zalezy to kierownictwu bo wtedy one mają piekne prowizje na koniec miesiąca.Jak grupa kierowniczki X zrobi taka normre LIDOWĄ to ma ładny szmal Pozdrawiam byłą firme
2
madziarka 2015-08-27 14:27:35
nie sądziłem że w porównywarce oc ac internetowej można dostać zatrudnienie i tutaj będą komentarze, a to niespodzianka. a co do norm, liczą się wszędzie @były, po to się pracuje żeby wyrabiać normy.liczy się zysk, nie idziesz do pracy leżeć i pachnieć, wszędzie cdele trzeba wyrabiać. w branży internetowej odczuwalne jest to szczególnie to norma
1
mierna 2015-09-18 20:07:56
Skąd ty taki mądry się wziąłeś? Zachowujesz się, jakbyś to ty zatrudniał, jeśli tak jest to, wiesz... pachnieć ładnie nikomu by nie zaszkodziło, szczególnie w miejscu, gdzie jeden siedzi na drugim. A w ogóle to są i tacy, co leżą i śmierdzą, ale poziomem nie odbiega twój komentarz jakoś szczególnie od reszty tutaj.
noko 2015-09-27 02:20:40
@mierna jak wiesz coś konkretnego o tej firmie to napisz po prostu. Ja szukam pracy od jakiegoś czasu i chciałem tez u nich sie zatrudnić, ale raczej nie ma u nich opcji pracy zdalnej, tylko wszystko jest na miejscu, a teraz jeszcze nie ma nowych ofert, wiec pewnie nie szybko coś się pojawi teraz na jesieni.
elo 2015-10-21 19:25:33
jednym z najpiękniejszych dni w moim życiu byl dziń w którym zakończyłem prace w tej firmie
1
wilku 2015-10-27 16:32:13
Cześć wszystkim. Nie trafiłem ani z pierwszą pracą, ani tym bardziej z drugą… Mam nadzieję , że do trzech razy sztuka i tym razem dobrze polecił mi pracę w tym miejscu jeden ze znajomych. Chociaż gdy widzę opinie chociażby @elo to zaczynam mieć poważne wątpliwości. Dajcie znać czy rzeczywiście warto.
Nie taki diabeł straszny... 2015-10-28 21:09:08
Jeśli jesteś pracowity i komunikatywny to warto :) W Rankomacie pracuje masa fajnych ludzi, warunki pracy są bardzo ok. Kolega, polecając Ci tę pracę, wie co robi (i musi Cię lubić:)). Sam to stwierdzisz, jeśli masz porównanie z innymi pracodawcami. Do zobaczenia:)
3
Anioł 2015-12-08 15:36:59
Masz rację @Nie taki diabeł straszny... bo ja zawsze mówię, że najważniejsze to wiedzieć że praca to nie przelewki i no trzeba pracować po prostu, a nie wystawiać hejty, bo się nie wytrzymało miesiąca nawet
eni 2016-02-09 14:23:27
A gdzie dokładnie mieści się siedziba Rankomatu w Bielsku? Ktoś pisał, że w centrum, ale przy jakiej ulicy, pod jakim numerem? Proszę o info.
Łukasz Rajzer, Kierownik Marketingu 2016-02-09 15:29:17
Nasza bielska siedziba znajduje się przy ulicy Legionów 26-28, Budynek H (na terenie kompleksu Nowe Miasta, obok toru kartingowego ZygZak). Aby wejść do budynku należy skorzystać z domofonu.
Do zobaczenia!
jj 2016-02-09 19:56:43
W tzw.Nowym Mieście, czyli w kompleksie przy ul.Legionów 26/28, budynek H.
1
sisi 2016-04-08 09:42:21
widziałem tą siedzibę i wygląda całkiem dobrze. A ten portal całkiem sensowny jest, bo wydaje mi się, z etakie porównywanie polis czy ubezpieczeń na samochody jest potrzebne, czy to jakie kupić OC i AC, przydatne dla kierowców wszystkich jest na pewno.
Piotr 2016-05-15 12:48:25
Wszyscy moi znajomy korzystają teraz właśnie z rankomatu, więc to tylko uzmysłowiło mi, że ta firma ma naprawdę coraz większą szansę na rozwój i sukces. Stąd też pomysł, na znalezienie tutaj pracy. Wiecie, czy w IT są tam jakieś ciekawe miejsca pracy?
Tomasz Muzyk, Dyrektor IT 2016-05-20 13:46:29
Panie Piotrze, w Rankomacie wszystkie miejsca pracy są ciekawe a te w IT to już szczególnie. Co prawda obecnie nie mam w IT wolnych wakatów a jeśli się takie pojawiają, pierwszeństwo zawsze mają osoby z wewnątrz. Mimo wszystko zachęcam do przesłania informacji o sobie na rekrutacja-it@rankomat.pl bo cała firma a wraz z nią zespół IT szybko się rozwija, więc niewykluczone, że za kilka tygodni będziemy potrzebowali dodatkowych osób z Pana kompetencjami.
ppp 2016-06-14 10:28:53
Widzę, że Rankomat sukcesywnie zaczął usuwać negatywne opinie... Pięknie :) no tak ale jak na ostatnich rekrutacjach bylo po trzy osoby to się nie dziwie. Rankomat nie dość że usuwa te opinie to nowym pracownikom oferuje wyższą podstawę niż obecnym pracownikom. Baaaardzo dobry kierunek obrała ta firma...
Joanna Pikuła, Manager ds. komunikacji 2016-06-14 15:31:13
W ostatnim czasie cieszymy się brakiem negatywnych komentarzy, dlatego ich nie widać. Owszem, pojawiały się wpisy negatywne, które zawierały dane poufne i wrażliwe. Takie komentarze są na bieżąco usuwane przez administratorów gowork.pl, zgodnie z polityką serwisu.
Odnośnie wynagrodzeń, szczegóły można poznać podczas spotkania rekrutacyjnego. Zapraszamy do kontaktu z nami pod adresem: rekrutacja@rankomat.pl
Obecni pracownicy w razie wątpliwości przychodzą z pytaniami bezpośrednio do kadry zarządzającej, gdyż u nas panuje polityka otwartych drzwi :)
1
damian 2016-06-22 19:21:27
Powiedzcie mi prosze czy jako początkujący doradzca klientą są szkolenia bezpłatne? wiem, ze czasmi sporo firm, organizuje szkolenia za ktore pozniej pracownik musi zaplacic i są to czasem niemałe kwoty, nie ejstem jakoś super dosiwadczonym w tej branży
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-06-23 15:41:56
Tak, my pokrywamy w całości koszt szkoleń. Wszyscy nasi pracownicy, od pierwszego dnia, otrzymują umowę o pracę. Pierwsze dni pracy to szkolenia zarówno z wiedzy ubezpieczeniowej, systemów komputerowych, jak i obsługi Klienta. Inwestujemy w szkolenia, bo zależy nam, aby pracownicy czuli się swobodnie w rozmowie z Klientem, a Klient, żeby wiedział, że rozmawia z profesjonalistą:)
Zośka Mukałka 2016-06-28 10:09:01
@Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager super że oferujecie szkolenia, które uważam, sa niezbędnym elementem w każdej szanujacej się firmie. A jak z atmosfera?
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-06-28 17:02:21
Nie od dziś wiadomo, że atmosferę tworzą ludzie , a ponieważ u nas pracują fajni ludzie to i atmosfera jest fajna:). Najlepiej się samemu przekonać;)
1
damian 2016-06-28 18:09:01
czyli osoby bez doświadczenie również mają szansę sie do Państwa dostać? Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager'
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-06-30 09:58:14
Tak, jak najbardziej. Nowym pracownikom zapewniamy szereg szkoleń, więc brak doświadczenia nie stanowi żadnej przeszkody, aby dołączyć do naszego zespołu.
damian 2016-06-30 10:16:56
dziękuję za odpowiedź, mam również nadzieję że obiecywana w ofercie karta FIT SPORT rzeczywiście będzie dostępna
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-07-01 16:21:32
Dokładnie tak, jak w ogłoszeniu, nasi pracownicy mogą korzystać z dodatkowych benefitów:
- dofinansowania do pakietu prywatnej opieki medycznej,
- możliwości korzystania z karty FIT SPORT,
- możliwości korzystania z ubezpieczenia grupowego.
Wilk 2016-07-01 17:03:16
Czy jest taka możliwość, aby dostać tutaj prace, ale dopiero od września, bo generalnie teraz jestem na wyjeździe? Byloby bardzo dobrze, gdyby dało się tak ustalić wszystko, fajna sprawa z tego co pamiętam, więc jesli można to proszę o odpowiedź jakąś
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-07-04 14:41:01
Drogi Wilku, po powrocie z wyjazdu, proponuję, abyś przesłał CV na adres rekrutacja@rankomat.pl, wówczas będziemy mogli umówić się na rozmowę rekrutacyjną i bliżej porozmawiać o ewentualnych terminach zatrudnienia.
Anioł 2016-07-04 15:34:02
O, powiem Wam, że to niezła rzecz, nie wiedziałem, że można tak się umawiać na rozmowy, jeśli jest się jeszcze nie do końca pewnym możliwości dokładnego przyjścia, ale bardzo fajnie, że jesteście elastyczni, to na pewno pomocne, opowiem o tym ludziom
ppp 2016-07-05 15:45:37
Buahahaha. Pracowałam dlugo w rankomacie i widzę ze są usunięte komentarze które nie zawierały danych poufnych. Nie mydlcie oczu ludziom. Rankomat ma prosta zasadę działania: Zatrudnić, zapłacić jak najmniej sie da, wycisnąć jak cytrynę i zwolnic. Ciekawe czy placicie juz uczciwie czy dalej polowie osób nie zgadzają sie wypłaty...
3
ogi 2016-07-05 16:00:10
twojej wypowiedzi przeczą fakty, a konkretnie bardzo dobre oferty pracy, np. doradca ma możliwość uzyskania licencji agenta ubezpieczeniowego
Joanna Pikuła, Manager ds. komunikacji 2016-07-06 13:02:59
Cześć ppp
Usuwanie komentarzy zależne jest od administratora serwisu, tak jak wcześniej pisałam. Zasady w Rankomacie są przejrzyste, jeśli ktoś uczciwie pracuje, uczciwie zarabia i ma szanse na awans i rozwój. Jeśli w przeszłości zdarzyła się sytuacja z pomyłką w wypłatach, wyjaśnialiśmy i przepraszaliśmy. Nie dodałaś, że pensje w Rankomacie są wypłacane zawsze na czas :) Pozdrawiam.
weronika 2016-07-06 14:18:04
a co powiecie o pracy u nich jako doradca klienta?
Joanna Pikuła, Manager ds. komunikacji 2016-07-07 09:30:11
Cześć ppp
Usuwanie komentarzy zależne jest od administratora serwisu, tak jak wcześniej pisałam. Zasady w Rankomacie są przejrzyste, jeśli ktoś uczciwie pracuje, uczciwie zarabia i ma szanse na awans i rozwój. Jeśli w przeszłości zdarzyła się sytuacja z pomyłką w wypłatach, wyjaśnialiśmy i przepraszaliśmy. Nie dodałaś, że pensje w Rankomacie są wypłacane zawsze na czas :) Pozdrawiam.
weronika 2016-07-07 09:31:16
właśnie mnie też interesuje praca jako doradca klienta, a nie ma o tym informacji..
marta 2016-08-01 18:14:51
właśnie jest ogłoszenie na stanowisko doradcy klienta, również jestem ciekawa czy warto aplikować.
damian 2016-08-01 18:21:06
Marta' mysle, ze warto bo jak nie sprobujesz i sie nie przekonasz to nie bedziesz w stanie tego stwierdzic, mysle ,ze niczym tez nie ryzykujesz bo na rozmowe mozesz pojsc a nie musisz sie godzic od razul.
blm9202 2016-08-07 17:41:18
Czy ktoś się orientuje czy po tych szkoleniach jest coś w rodzaju egzaminu ? Jeżeli tak to co jeśli go "nie zdasz" a umowa od pierwszego dnia niby?
Asa 2016-08-07 20:57:07
Tak jakby jest coś w rodzaju egzaminu, ale nie da się nie zdać czegoś takiego, bo to nie o to przecież chodzi
sab 2016-08-10 10:01:02
Jak w rzeczywistości wygląda ta praca jako doradca na słuchawce? Ci ludzie/klienci chętnie rozmawiają czy to jest bardziej na zasadzie przedłużania na sile rozmowy itp ?
noko 2016-08-10 11:45:54
Chyba warto @mariusz, ale ostatnio nie było żadnej rotacji wśród pracowników. Najlepiej o nowych ofertach pracy dowiadywać się bezpośrednio u nich, więc lepiej tak zrobić, bo chyba jakieś premie miały być.
Julia 2016-08-20 17:23:51
Sab nie trzeba nikogo na sile namawiać :) Większość klientów jest zainteresowana rozmowa ponieważ albo sami do nas dzwonią i odbieramy polaczenia albo zostawiają swój numer na stronie z prośbą o kontakt. A jezeli chodzi o sama prace to tez jest ok, nie trzeba nikogo na nic namawiać czy naciągać. Przedstawiasz tylko ofertę. praca i atmosfera tez na plus. Zarobki super :) Ogólnie bardzo polecam !:)
elo 2016-08-20 18:54:55
a o jakim stanwosiku pracy ty mowisz? bo w sumei to i ja chcialbym aplikowac do nich, mam doswiadczenie na stanwosikach Doradcy Klienta tylko w innych branżach, jednak mam nadzieję, ze proponuja jakieś szkolenia?
Zostaw swoją opinię o rankomat.pl - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rankomat.pl