Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o rankomat.pl

Pracowałeś w firmie rankomat.pl i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
m&m's - 2014-02-24 10:17:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paulina S. - 2014-02-20 20:04:50]:
Jedna z niewielu naprawdę sensownych opinii o tej pracy. Do tego co zostało napisane chciałbym tylko dodać, że czasy: "czy się stoi czy się leży dwa tysiące się należy" już dawno się skończyły. Nie podoba Ci się ta praca? Odejdź, nie przychodź, nie zaczynaj. Też nie powiem że jest to wymarzona praca bo nie jest. Ale jak mi dają umowę o pracę i średnio ponad 2 na miesiąc (da się tyle zarobić) to nie uważam żeby było źle. Z kierownictwem da się dogadać bez problemów. Nie będę co prawda polecał tej pracy bo nie każdy się nadaje do handlu, w szczególności przez telefon, ale jakby ktoś chciał to odradzać też nie będę.
zdjecie uzytkownika
xxxxxxx - 2014-02-24 15:16:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [m&m's - 2014-02-24 10:17:44]:
Wiesz tylko że atmosfera w pracy jest ważna od samego początku a nie od czasu przesiewu...Zdażają się przypadki skrajnych zachowań nowych pracowników bo to też bywa czasami dość ciekawe jeśli ktoś swoim zachowaniem prowokuje określoną sytuację.Jednak są też osoby które chcą pracować ale podejście do takiej osoby jest bardzo ważne.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
elo - 2014-03-04 10:56:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze jest w rankomacie ;D
zdjecie uzytkownika
st - 2014-03-05 23:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
To jest właśnie to co napisały tutaj pewne osoby, za leżenie pieniędzy się nie dostaje. Jak w każdej pracy są wymogi, ale są też za to nagrody. Przecież są konkursy z których można też zarobić dodatkowe pieniądze. A jeśli chodzi o szkolenie? Sama je nie dawno przeszłam, i wydaje mi się że to nie jest kwestia tylko podejścia trenerów i kierowników, a wcale nie jest ono złe. Jest to kwestia osoby szkolonej, z jakim nastawieniem przychodzi i czy chce się jej czegoś nauczyć i pracować. Przecież jeśli ktoś czegoś nie rozumie w każdej chwili może o coś zapytać. Kierownicy bardzo często powtarzają, że nie ma głupich pytań... :P:P
zdjecie uzytkownika
ajentka2 - 2014-03-06 01:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podsumowując praca jest ciężka, nie dla każdego, trzeba napracować się żeby lepiej tam zarobić itd... Ale i tak nie zmienię zdania,( usunięte przez administratora ). nawet jeżeli te widełki kwotowe brutto rzecz jasna za polisę bądź leada byłyby mniejsze to i tak nikt by nie narzekał i pracował z dwa razy większym zapałem. bo po kilku miesiącach ludzie po prostu są zmęczeni, gonieniem za planami i konkursami, które są coraz bardziej wygórowane i naprawdę trzeba każdego dnia pracować na maksa, żeby je wyrobić i wybić się ponad resztę. czyli po prostu ludzie wysiadają psychicznie i ktoś bardzo fajnie napisał, że nie ma w ogóle wsparcia psychologicznego i zamiast sprawiać, że starsi agenci czują się mocno w tej firmie i chce się im pracować to firma woli zatrudnić nowych, którym da radę wmówić,że jest tak a nie inaczej, starsi już dużo wiedzą więc często jest problemem odpowiadać na ich pytania i zarzuty. początkowo w tej pracy większość mówi dobrze o firmie, jest pozytywnie nastawiona ale po jakimś czasie, u niektórych prędzej u innych później, otwierają się oczy i opinie często się zmieniają na mniej pozytywne, zresztą nowi sami po jakimś czasie to zauważą.a najlepiej to widać po tym, że bardzo dużo ludzi stamtąd odchodzi, albo bo znaleźli lepiej płatną pracę a niejednokrotnie za niewiele więcej bądź tą samą kasę ale ważne, że w innej firmie.... zwłaszcza, że firma nie tylko zarabia na ciebie z tego co się sprzedaje w miesiącu( usunięte przez administratora )on nakręca im kasę teraz i być może i za rok poprzez odnowienie...
zdjecie uzytkownika
pKK - 2014-03-09 20:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ajentka2 - 2014-03-06 01:03:07]:
Cała prawda i sedno tej firmy.
zdjecie uzytkownika
Łukasz Rajzer | kierownik marketingu w rankomat.pl - 2014-03-21 16:05:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witajcie,

pracuję w rankomat.pl już rok i nie powiem, że mam lekko, bo ze względu na zajmowane stanowisko, dynamiczny rozwój firmy oraz własne ambicje pracuję więcej niż przeciętny pracownik tej firmy.

Wcześniej pracowałem w konkurencyjnej porównywarce ubezpieczeń ipolisa.pl i bardzo nie lubiłem rankomatu - był moim "wrogiem nr 1". Po 3 latach pracy we wrocławskiej porównywarce przyszedłem do rankomatu. Co mnie uwiodło? Przede wszystkim atmosfera i ludzie (Zarząd, kierownictwo, konsultanci).

Rakomat.pl nie jest firmą bogatą, bo ciągle jest na etapie startup'u, co należy mieć na uwadze czytając lub pisząc opinie. Trudno, by firma z takim inwestycyjnym modelem biznesowym płaciła dużo więcej za pracę, niż robi to rynek, ale jednak na tle Bielska-Białej wiem, że nie mamy złych zarobków a każdy może mieć umowę o pracę.

Wiem także, że większość, która wyraża tu swoją opinię będzie miała ochotę odpisać mi, że jako kierownik mam dobrze. Tak mam, ale zapracowałem sobie na to. To moja 8-ma praca na etacie, więc wymagam od pracy więcej. Jednak mam także doświadczenie na call center i to znacznie trudniejszym niż nasze rankomatowe - pracowałem rok jako telefoniczny windykator (ściągałem długi). Zarabiałem relatywnie mniejsze pieniądze niż teraz moi współpracownicy, a praca była znacznie trudniejsza (obelgi, płacz, gra litość - codzienność windykatora). Tak jak wiele tu piszących osób "uciekłem" ze słuchawek - nie każdy to lubi i się nadaje. Nie uważam także, że wiele osób odchodzi z firmy, bo jest tragicznie. To oczywiste, że ludzie chcą się rozwijać, szukają pracy, która jest odpowiednia do ich predyspozycji i talentów.

Zależy mi, by w rankomacie pracowali doradcy, którym zależy na pracy, którzy czują się dobrze w swoim obszarze, bo tacy współpracownicy pomagają osiągać mi cele, które ma powierzony mój dział - sprawiać, by coraz liczniejsza grupa kierowców kupowała ubezpieczenia online - w naszej porównywarce.

Dlatego jeśli zastanawiasz się czy aplikować do rankomatu - to zrób to, pod warunkiem, że uważasz się za osobę, która dąży do osiągania wyznaczonych sobie celów; jeśli uważasz, że podparty wiedzą ze szkoleń i późniejszych couchingów będziesz mógł dobrze doradzić naszym Klientom.
Jeśli masz zamiar przyjść tylko dlatego, że nie masz co ze sobą zrobić, a po pół roku napiszesz tu negatywny komentarz, to odpuść sobie. Jest wiele ciekawszych miejsc na nic nie robienie (w końcu tyle tu w okolicy gór, lasów i łąk).

Ja pracę w rankomat.pl SA polecam. Jeśli potrzebujesz czegoś więcej się dowiedzieć to napisz do mnie: lukasz.rajzer [znak maila ] rankomat.pl. Zależy mi na zaangażowanych współpracownikach, więc chętnie odpowiem na pytania jak jest lub skieruję do właściwej osoby.

Pozdrawiam, Łukasz

(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
bla bla bla - 2014-03-28 13:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt nie zamierza oceniać , a tym bardziej wyrażać się w negatywnym komentarzu jeśli jest ok. Łukasz nie tylko Ty w życiu swoim przepracowałeś jak wspomniałeś 8 etatów i ciężko było ... Jest ciężko ! Ale jeśli można zapłacić innym to dlaczego osoba, która, jak to często podkreślała ULA, bierze na siebie wszystko, zaczynając od odpowiedzialności finansowej ( kilka osób w tej firmie spłaca polisy ) do ciągłego dążenia do mało osiągalnych planów czyli- Konsultant, nie może? Czy czasami ten właśnie "pracujący na słuchawkach" nie jest osobą która daje tej firmie pieniądze? Można wydawać pieniądze na reklamy, imprezy ... Obiecywane podwyżki przez Panią "Prezes" przez chwilę , po czym głupie tłumaczenie , że nic jednak się nie zmieni ... Głupota i wstyd ! Tekst Pani ULI do pracowników na zebraniu , że ktoś musi pracować na darmozjadów ( czyli zarząd ) czy to według Ciebie Łukaszu jest profesjonalne i czy tak powinno przekazywać się informację do pracowników? Chyba nie . A zarobki? W porównaniu z tym jaka odpowiedzialność, jakie obciążenie dla zdrowia i ciągły stres są MARNE ! Jeszcze jedna sprawa ... Jak można pozwolić pracować ludziom w takich warunkach?! Na 6 piętrze nie można skupić się 5 minut a co dopiero pracować 8h. Głośno, duszno i śmierdzi ! Konsultant przy konsultancie decybele rozsadzają głowę. To nadaje się do PIP . Ogólnie firma ma potencjał, ale jeśli w ten sposób będzie traktować ludzi , niestety ... nie wróżę najlepiej !
zdjecie uzytkownika
Eee.. - 2014-03-28 21:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można by sobie życzyć wielu zmian jeszcze, oczywiście, warunki na sali są wyjątkowe trudne.. ale dokładnie z jednym wyjątkiem - właśnie Prezes (usunięte przez administratora)!..
A w ogóle to, czemu używasz słowa "pani"? My tu przecież wszyscy jesteśmy na ty. Jesteś tu sprzątaczką, czy co?
zdjecie uzytkownika
Pola - 2014-04-02 18:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bla bla bla - 2014-03-28 13:10:02]:
Co do zarobków, są tragiczne, a nie złe. Gdyby najniższa krajowa pensja była mniejsza to dawalibyście jeszcze mniej.
Opowiadanie o tym, że 'rankomat nie jest firmą bogatą', bzdura... ok może nie bogatą, ale też nie biedną. Skąd ta kasa wydawana na mailing reklamowy oraz reklamy w tv, to nie kosztuje grosze. Są to poważne sumy.
Co do podwyżek może i są, ale tylko dla p r e z e s o s t w a.
Pracownika, firma traktuję jak śmiecia. Praca w nieludzkich warunkach, gdzie nie słyszysz własnych myśli, i jak się to ma do tego żeby profesjonalnie przeprowadzić rozmowę z klientem. Niekiedy bywa tak że pyta się rozmówcę po kilka razy o jedno i to samo, bo przez hałas nic nie można usłyszeć. Nie raz klienci pytają co jest tak głośno. Gdyby wiedzieli, że siedzimy jak 'sardynki w puszce' przestaliby się dziwić. Przez 8 godz. brak świeżego powietrza, jedynie smród, brud. Ból głowy i rozdrażnienie gwarantowane.Nie polecam zarówno przyszłym aplikującym oraz klientom, którzy rozważają zakup polis.
zdjecie uzytkownika
.... - 2014-04-07 23:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracownicy ktorzy zarabiaja miesiac w miesiac najnizsza krajowa... W miejscu w ktorym nie mozna nawet na chwile sie skupic... Obarczeni odpowiedzialnoscia za przeprowadzane rozmowy... Bez przerwy za nie rozliczani...

Ciagłe pretensje ze strony pseudo-trenerów, przytarganych z Wawy

Sprzedawcy porównywani do sprzedawców ze stolicy którzy za te same efekty dostają pensje prawie 3-krotnie wyższe... Co z tego ze życie droższe, przecież zyski dla firmy takie same...

Konkursy, w których widnieją te same nazwiska... Nazwiska sprzedawców którzy są najlepsi, przeciętniak pojawia sie raz na 2 miesiące...

Prezes który istnieje dla pracowników tylko w wirtualnej rzeczywistości... A nawet jak już się pojawi nie raczy podejść do ludzi którzy generują jego zyski i wydusić głupiego "jak leci". O tej postaci i tak trudno mi cokolwiek powiedzieć bo chyba raz przemknął mi gdzieś ukradkiem i mozna go było spostrzec kątem oka...

Najgorsze jest to ze kazdy z nas omawia to po cichu, na tarasie zeby przypadkiem nikt nie usłyszał złego zdania o wielkim Rankomat.pl porównywarce 16 (kpina) towarzystw ubezpieczeniowych, a to my jestesmy filarem tej firmy, bez leadziarzy i sprzedawców, nawet z najlepszym marketingiem i najniższymi cenami firma nie znaczy nic...
zdjecie uzytkownika
kick - 2014-04-12 22:04:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeśli ktoś nie wie, co to znaczy "stek kłamstw" to powyższa opinia to jest właśnie dokładnie to. Po kolei, każde jedno zdanie to łgarstwo albo idiotyzm, a autor przeczy sam sobie.
Ależ oczywiście, że można płacić mniej, niż najniższa krajowa, wystarczy nie zawrzeć z pracownikiem umowy o pracę, tylko o dzieło lub zlecenie, tak jak to się robi w innych podobnych firmach w BB, nagminnie zresztą.
A poza tym, sama napisałaś, że przeciętniak wygrywa tu konkursy co drugi miesiąc.. orzesz.. no to jest dopiero., ale cała ta opinia jest tak idiotyczna, że nawet chyba nie trzeba jej ripostować, bo własną głupotą ripostuje się sama, jak widać na tym przykładzie.
Nie, nie, ani leadziarze, ani sprzedawcy, ani nawet dział marketingu nie są filarem tej firmy. Wymiana leadziarza to najmniejszy problem - wystarczy kilka godzin, żeby wymienić sprzedawcę wystarczy miesiąc, a dział marketingu? Dział marketingu jest od niedawna i firma równie dobrze prosperowała zanim się pojawił..
Taa.. i jeszcze ten świetny pomysł z prezesem biegającym między biurkami, i wypytującym wszystkich wokół, jak im leci, to już są naprawdę wyżyny... idiotyzmu wyżyny.
I ciekawe, gdzie ty w ogóle widziałaś tajemniczego pana prezesa, i to na dodatek przemykającego ukradkiem.. (usunięte przez administratora) I w ogóle, jejjj... daj spokój z taką opinią.
zdjecie uzytkownika
UPrankomatpl - 2014-04-27 09:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
R A N K O M A T . P L I S T H E B E S T !!!!!!!
:)
zdjecie uzytkownika
R.pl - 2014-04-28 23:14:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kick - 2014-04-12 22:04:38]:
Nie, nie, ani leadziarze, ani sprzedawcy, ani nawet dział marketingu nie są filarem tej firmy. Wymiana leadziarza to najmniejszy problem - wystarczy kilka godzin, żeby wymienić sprzedawcę wystarczy miesiąc, a dział marketingu? Dział marketingu jest od niedawna i firma równie dobrze prosperowała zanim się pojawił..
Mam nadzieję, że nie jest to wypowiedź nikogo z kierownictwa lub zarządu.... żenada ...
zdjecie uzytkownika
lisek - 2014-05-08 15:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie ale piszecie niektórzy głupoty... Głowa mała. Padło już tutaj kilka takich opinii ale powtórzę bo nie dociera. Można zarobić jak sie chce komuś pracować! Jasne, że konkursy wygrywają najlepsi. To przecież chyba logiczne. A to że zwykle są to te same osoby to też normalne - są najlepsi. Ale zarobek rzędu ( usunięte przez administratora )na rękę to jest normalne jak ktoś PRACUJE a nie przychodzi posiedzieć. Najlepsi regularnie zarabiają brutto( usunięte przez administratora ) Wiec nie mówcie ze wszyscy zarabiają minimalna. Ja tam zarabiam wiecej na sprzedaży i jest mi dobrze ;) a ci co narzekają to siedza i patrza na monitor, robia kawe i gadają o pierdołach zamiast zająć się pracą.
zdjecie uzytkownika
Kiwak - 2014-05-09 02:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Każdy ma jakieś swoje indywidualne podejście do tematu - nie ma co się dziwić. Najlepiej zająć się sobą i na innych leni uwagi nie zwracać. chyba, że jakoś razem się motywujecie do osiągania wyników.
zdjecie uzytkownika
Anonymous - 2014-05-30 19:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam. Pisze w sprawie opinii na temat rankomat.pl a raczej w mojej wypowiedzi chciałem ująć jak się tam pracuje. Od czego by tu zacząć? może od pozytywow.
Pozytywna rzecza na jaka można się natknąć w tej firmie to atmosfera. Ludzi sa naprawdę mili i przyjazni. Nawet z szefostwem jest się na ty (fakt faktem, ze sa to młodzi wiekowo ludzie). Drugim atutem jest lokalizacja firmy. W przypadku Bielska jest to centrum. No i to było by na tyle.....
Jeśli chodzi o negatywy to jest ich bardzo dużo. Zaczniemy od placy. Tak naprawdę na spotkaniu rekrutacyjnym mowi się o minimalnej krajowej plus prowizji. Haczyk jest taki ze prowizje się uzyskuje ale po osiagnieciu pewnego pułapu. Tak naprawdę podstawowa wypłata składa się z( usunięte przez administratora ) Fakt jest taki ze aby osiagnac wyniki ponad ten pulap (chodzi mi o dodatkowa prowizje) to oprócz doswiadczenia zawodowego potrzeba szczęścia. Z mojego doświadczenia wiem ze ten co najlepiej zarabia to nie ten co najbardziej inteligennty i z zapalem do pracy. Bo kontakty sa przydzielane automatycznie przez baze. Można mieć naprawdę super baze i dużo leadow a następnego dnia same poczty i dlugi czas na oczekiwanie polaczenie. Gdzie tu sprawiedliwość. Znam tez osoby, które jeśli chodzi o calosc rozmowy były gorsze ode mnie, a jednak prowizje miały lepsza. Smutne....... Drugim minusem jest to ze w tej firmie wychwala się tylko najlepszych. Oczywiście ze ci co robia postępy sa widziani, ale nie tak jak ci naprawdę dobrzy. Dlaczego tak jest?? Znam z swojego doświadczenia taki przypadek. Było pare osob którym na początku nie szlo zbytnio dobrze. Te osoby poszly na dodatkowe szkolenia, które miały na celu podwyższenie wynikow pracy. Po miesiącu okazało się ze wyniki zrosły dwukrotnie. I co?? tekst jaki się slyszalo to ladnie ladnie widać postępy oby tak dalej. A osoby które sa widoczne co np. miesiąc na konkursach sa wychwalane w nieboglosy. Nasze perełki, cudownie itdddd. A rozmowy ich patrząc na kontekst całej rozmowy jest o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zaraz padnie tekst no ale gdyby były do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie miały by takich wynikow. Chodzi mi o to ze w pewnych przypadkach jest tak ze osoby z niższymi wynikami sa często lepszymi pracownikami od tycg najlepszych. Umowy jakie się podpisuje po okresie próbnym sa naprawdę dziwnie wydawane. Dla przykładu podam przykład na 2 soobach. Jest jedna osoba która kiedyś niezbyt przykladala się do pracy. Osoba ta dostala druga szanse i dostala umowę na czas nie określony. Druga osoba jest nowszym pracownikiem. Pracowala tam pare misiecy ale od początku była fair i miała naprawdę zaskaakuajce wyniki i dostala umowę na 2 lata???? gdzie tu sprawiedliwość???? od czego to zależy?? czyzby jakas selekcja?? nie mam pojęcia. czy to zależy od nastroju danego kierownika?? Nie mam pojęcia. Trzeba tez patrzeć na wyplaty bo bardzo często dostaje się mniej nie powinno. ( usunięte przez administratora ). Mimo tego ze powinien!!!!!! jeśli szukacie naprawdę dobrej pracy i jesteście osobami odwzanymi odradzam do firme.
zdjecie uzytkownika
xxxxxxxx - 2014-06-12 08:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiarygodność osób na stanowisku kierowniczym jest moim zdaniem nieco podejrzana!Czy zawsze mówią prawdę? (usunięte przez administratora)Naprawdę ludzie z Warszawy świetnie manipulują.....
zdjecie uzytkownika
waski - 2014-07-01 15:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak wyglada praca w dziale IT?
zdjecie uzytkownika
Katka - 2014-07-05 17:27:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
nie polecam tej pracy nikomu, może oprócz ludzi bardzo mlodych ale to też na przeczekanie...praca jest bardzo stresująca i bardzo wyczerpująca psychicznie płaca to najniższa krajowa i tak naprawdę nie wiele mozna się od niej odbić, warunki pracy tragiczne!!! nie ma chyba gorzej zoorganizowanego call center w Bielsku, a trochę ich w naszym mieście jest :-) ( usunięte przez administratora ) na Bielsko to bardzo mała stawka, bo nasze miasto wcale nie jest małe a i życie nie należy tu do najtańszych; jeśli więc mieszkasz z rodzicami i chcesz sobie dorobić na okres kilku miesięcy to tak ale dla całej reszty a zwłaszcza dla kogoś kto ma rodzinę to ODRADZAM!!! rotacja przeogromna, Co miesiąć nowe szkoleni i tak w kółko, jeśli nie musicie to nie gódźcie się pracować za takie grosze.
zdjecie uzytkownika
AQ - 2014-07-06 11:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
lepiej iść na kasę do Biedronki, 1800 na rękę na początek, umowa o pracę i dużo innych dodatków
zdjecie uzytkownika
S. - 2014-07-09 18:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam pracy w rankomat. Wyzysk i nic wiecej. Niestety same negatywne opinie są prawdą.
zdjecie uzytkownika
Bowi - 2014-07-09 22:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kierownicy tak już chyba mają, że potrafią "motywować" tylko swoim zachowaniem, które do końca żadnemu pracownikowi pasować nie będzie... i ciężko się dziwić.
zdjecie uzytkownika
olga - 2014-07-22 21:21:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bowi - 2014-07-09 22:43:37]:
motywować to można ale pieniędzmi a nie kierowictwem
zdjecie uzytkownika
Cola - 2014-07-23 00:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@olga Wiesz, są inne rzeczy istotne w pracy oprócz forsy. Oczywiście ją trzeba uznać za najważniejszą, ale takie rzeczy jak spokój, lojalność czy dobra atmosfera też trzeba rozważać. Na rynku może jakoś przesadnie długo nie są, ale ten czas pozwolił ludziom zapoznać się z usługami porównywania ofert na rankomacie. Myślę, że praca daje powody do radości. Jeżeli za tym idzie wynik finansowy to już super.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rankomat.pl
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x