Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o rankomat.pl

Pracowałeś w firmie rankomat.pl i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
R.pl - 2014-04-28 23:14:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kick - 2014-04-12 22:04:38]:
Nie, nie, ani leadziarze, ani sprzedawcy, ani nawet dział marketingu nie są filarem tej firmy. Wymiana leadziarza to najmniejszy problem - wystarczy kilka godzin, żeby wymienić sprzedawcę wystarczy miesiąc, a dział marketingu? Dział marketingu jest od niedawna i firma równie dobrze prosperowała zanim się pojawił..
Mam nadzieję, że nie jest to wypowiedź nikogo z kierownictwa lub zarządu.... żenada ...
zdjecie uzytkownika
lisek - 2014-05-08 15:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie ale piszecie niektórzy głupoty... Głowa mała. Padło już tutaj kilka takich opinii ale powtórzę bo nie dociera. Można zarobić jak sie chce komuś pracować! Jasne, że konkursy wygrywają najlepsi. To przecież chyba logiczne. A to że zwykle są to te same osoby to też normalne - są najlepsi. Ale zarobek rzędu ( usunięte przez administratora )na rękę to jest normalne jak ktoś PRACUJE a nie przychodzi posiedzieć. Najlepsi regularnie zarabiają brutto( usunięte przez administratora ) Wiec nie mówcie ze wszyscy zarabiają minimalna. Ja tam zarabiam wiecej na sprzedaży i jest mi dobrze ;) a ci co narzekają to siedza i patrza na monitor, robia kawe i gadają o pierdołach zamiast zająć się pracą.
zdjecie uzytkownika
Kiwak - 2014-05-09 02:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Każdy ma jakieś swoje indywidualne podejście do tematu - nie ma co się dziwić. Najlepiej zająć się sobą i na innych leni uwagi nie zwracać. chyba, że jakoś razem się motywujecie do osiągania wyników.
zdjecie uzytkownika
Anonymous - 2014-05-30 19:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam. Pisze w sprawie opinii na temat rankomat.pl a raczej w mojej wypowiedzi chciałem ująć jak się tam pracuje. Od czego by tu zacząć? może od pozytywow.
Pozytywna rzecza na jaka można się natknąć w tej firmie to atmosfera. Ludzi sa naprawdę mili i przyjazni. Nawet z szefostwem jest się na ty (fakt faktem, ze sa to młodzi wiekowo ludzie). Drugim atutem jest lokalizacja firmy. W przypadku Bielska jest to centrum. No i to było by na tyle.....
Jeśli chodzi o negatywy to jest ich bardzo dużo. Zaczniemy od placy. Tak naprawdę na spotkaniu rekrutacyjnym mowi się o minimalnej krajowej plus prowizji. Haczyk jest taki ze prowizje się uzyskuje ale po osiagnieciu pewnego pułapu. Tak naprawdę podstawowa wypłata składa się z( usunięte przez administratora ) Fakt jest taki ze aby osiagnac wyniki ponad ten pulap (chodzi mi o dodatkowa prowizje) to oprócz doswiadczenia zawodowego potrzeba szczęścia. Z mojego doświadczenia wiem ze ten co najlepiej zarabia to nie ten co najbardziej inteligennty i z zapalem do pracy. Bo kontakty sa przydzielane automatycznie przez baze. Można mieć naprawdę super baze i dużo leadow a następnego dnia same poczty i dlugi czas na oczekiwanie polaczenie. Gdzie tu sprawiedliwość. Znam tez osoby, które jeśli chodzi o calosc rozmowy były gorsze ode mnie, a jednak prowizje miały lepsza. Smutne....... Drugim minusem jest to ze w tej firmie wychwala się tylko najlepszych. Oczywiście ze ci co robia postępy sa widziani, ale nie tak jak ci naprawdę dobrzy. Dlaczego tak jest?? Znam z swojego doświadczenia taki przypadek. Było pare osob którym na początku nie szlo zbytnio dobrze. Te osoby poszly na dodatkowe szkolenia, które miały na celu podwyższenie wynikow pracy. Po miesiącu okazało się ze wyniki zrosły dwukrotnie. I co?? tekst jaki się slyszalo to ladnie ladnie widać postępy oby tak dalej. A osoby które sa widoczne co np. miesiąc na konkursach sa wychwalane w nieboglosy. Nasze perełki, cudownie itdddd. A rozmowy ich patrząc na kontekst całej rozmowy jest o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zaraz padnie tekst no ale gdyby były do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie miały by takich wynikow. Chodzi mi o to ze w pewnych przypadkach jest tak ze osoby z niższymi wynikami sa często lepszymi pracownikami od tycg najlepszych. Umowy jakie się podpisuje po okresie próbnym sa naprawdę dziwnie wydawane. Dla przykładu podam przykład na 2 soobach. Jest jedna osoba która kiedyś niezbyt przykladala się do pracy. Osoba ta dostala druga szanse i dostala umowę na czas nie określony. Druga osoba jest nowszym pracownikiem. Pracowala tam pare misiecy ale od początku była fair i miała naprawdę zaskaakuajce wyniki i dostala umowę na 2 lata???? gdzie tu sprawiedliwość???? od czego to zależy?? czyzby jakas selekcja?? nie mam pojęcia. czy to zależy od nastroju danego kierownika?? Nie mam pojęcia. Trzeba tez patrzeć na wyplaty bo bardzo często dostaje się mniej nie powinno. ( usunięte przez administratora ). Mimo tego ze powinien!!!!!! jeśli szukacie naprawdę dobrej pracy i jesteście osobami odwzanymi odradzam do firme.
zdjecie uzytkownika
xxxxxxxx - 2014-06-12 08:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiarygodność osób na stanowisku kierowniczym jest moim zdaniem nieco podejrzana!Czy zawsze mówią prawdę? (usunięte przez administratora)Naprawdę ludzie z Warszawy świetnie manipulują.....
zdjecie uzytkownika
waski - 2014-07-01 15:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak wyglada praca w dziale IT?
zdjecie uzytkownika
Katka - 2014-07-05 17:27:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
nie polecam tej pracy nikomu, może oprócz ludzi bardzo mlodych ale to też na przeczekanie...praca jest bardzo stresująca i bardzo wyczerpująca psychicznie płaca to najniższa krajowa i tak naprawdę nie wiele mozna się od niej odbić, warunki pracy tragiczne!!! nie ma chyba gorzej zoorganizowanego call center w Bielsku, a trochę ich w naszym mieście jest :-) ( usunięte przez administratora ) na Bielsko to bardzo mała stawka, bo nasze miasto wcale nie jest małe a i życie nie należy tu do najtańszych; jeśli więc mieszkasz z rodzicami i chcesz sobie dorobić na okres kilku miesięcy to tak ale dla całej reszty a zwłaszcza dla kogoś kto ma rodzinę to ODRADZAM!!! rotacja przeogromna, Co miesiąć nowe szkoleni i tak w kółko, jeśli nie musicie to nie gódźcie się pracować za takie grosze.
zdjecie uzytkownika
AQ - 2014-07-06 11:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
lepiej iść na kasę do Biedronki, 1800 na rękę na początek, umowa o pracę i dużo innych dodatków
zdjecie uzytkownika
S. - 2014-07-09 18:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Nie polecam pracy w rankomat. Wyzysk i nic wiecej. Niestety same negatywne opinie są prawdą.
zdjecie uzytkownika
Bowi - 2014-07-09 22:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Kierownicy tak już chyba mają, że potrafią "motywować" tylko swoim zachowaniem, które do końca żadnemu pracownikowi pasować nie będzie... i ciężko się dziwić.
zdjecie uzytkownika
olga - 2014-07-22 21:21:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bowi - 2014-07-09 22:43:37]:
motywować to można ale pieniędzmi a nie kierowictwem
zdjecie uzytkownika
Cola - 2014-07-23 00:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@olga Wiesz, są inne rzeczy istotne w pracy oprócz forsy. Oczywiście ją trzeba uznać za najważniejszą, ale takie rzeczy jak spokój, lojalność czy dobra atmosfera też trzeba rozważać. Na rynku może jakoś przesadnie długo nie są, ale ten czas pozwolił ludziom zapoznać się z usługami porównywania ofert na rankomacie. Myślę, że praca daje powody do radości. Jeżeli za tym idzie wynik finansowy to już super.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-07-24 18:25:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Cola - 2014-07-23 00:47:05]:
Owszem są rożne motywatory do pracy. Lecz najważniejsze są pieniądze. Przecież za to że ktoś będzie Cie szanował i lubił nie nakarmisz rodziny. Noo... spokoju raczej w tej pracy nie ma. Non stop głośno. Skupić się nie można. Nie polecam pracy w rankomat. Nie dość że podnieśli próg np. leadowy z 400 do 440 co jest bardzo dużo. Bo jednego dnia możesz zrobić np. 20 leadów, a drugiego przeleją Ci same poczty i kontakty z 2010 roku i nie zrobisz dużo, a podnieśli próg żeby ludzie nie dostali premii, bo dopiero po przekroczeniu 440 leadów należy Ci się premia.(a jesli nie wyrobisz normy to, to przechodzi na kolejny miesiąc i tak pula rośnie z miesiąca na miesiąc do wyrobienia). Mimo że będziesz się starał to i tak będziesz wzywany do kierownika bo on będzie uważał, że nic nie robisz. Co do warunków pracy są tragiczne. Skupić się nie można. Pomieszczenia ciasne, brak dostępu do świeżego powietrza i do tego śmierdzi. Co do wynagrodzenia również jest tragiczne bo 1236 zł na ręke to bardzo mało, a to właśnie ludzie na leadach powinni więcej zarabiać bo to właśnie oni wszystko napędzają i firma się kręci własnie dzięki nim. A premia też nie jest duża bo najmniej za leada możesz otrzymać 80 GROSZY to są śmieszne pieniądze. Na sprzedaży też jest ciężko bo próg też został podniesiony z 160 tys. do 180 tys. i tam też ciężko zebrać kontakty tak żeby przekroczyć 180 tys. A kontakty są przydzielane automatycznie. Jedynym plusem w tej firmie są ludzie bo są bardzo sympatyczni i z każdym jesteś na "Ty" i atmosfera jest dobra, ale co z tego skoro zarobki są marne. NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE.
zdjecie uzytkownika
olga - 2014-07-25 10:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Cola - 2014-07-23 00:47:05]:
dla mnie istotne są pieniądze, bo ja przychodzę do pracy, żeby zarobić a nie napawać się świętną atmosferą czy radością, której i tak w rankomacie brak...
z czego się cieszyć? chyba z tych marnych groszy 1237zl...
zdjecie uzytkownika
Zbigniew - 2014-07-28 22:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
"A premia też nie jest duża bo najmniej za leada możesz otrzymać 80 GROSZY to są śmieszne pieniądze. Na sprzedaży też jest ciężko bo próg też został podniesiony z 160 tys. do 180 tys. i tam też ciężko zebrać kontakty tak żeby przekroczyć 180 tys." - ktoś chyba nie pracował bo nie wiem skąd te liczby zabrał totalna pomyłka. Jak wszędzie narzekają Ci co nic nie robią. Ci co pracują sumienie to są zadowoleni i taka jest prawda. Co do tekstu "śmierdzi" to trzeba się myć i używać kosmetyków. Pozdrawiam i polecam.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-07-28 23:16:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Zbigniew - 2014-07-28 22:15:32]:
Wiesz najmniej za leada ma się 1 zl co daje ok.80 groszy na reke ( oczywiście NIE jest to mowa o życiówkach) A co do tego że smierdzi to akurat nie moja wina, że nie ma dostępu do świeżego powietrza. Pomieszczenia powinny być wietrzone,a tak nie jest. Niestety klima nie zastąpi świeżego powietrza. Nie jestem pierwszą osobą która wspomina o smrodzie w tej firmie. CIEKAWE KTÓRY KIEROWNIK BĄDŹ KIEROWNICZKA sie odezwała. Chyba Ty tam nie pracowales, bo przeciez kazdy dostaje na maila plany do wyrobienia, więc to nie sa danne wyssane z palca. Jeszcze raz NIE POLECAM.
zdjecie uzytkownika
xzzx - 2014-07-28 23:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-07-28 23:16:17]:
To chyba nie od firmy zależy że podatki to ponad 20%.
Akurat ja pracuję na sprzedaży i w życiu nie widziałem planu ponad 100 tys. Plany nie są kosmiczne bo zawsze się znajdzie kilka osób które zrealizują plan sprzedażowy lub leadowy, więc nie mów że się nie da tego zrobić. Jeśli się nie będziesz oper... przez cały miesiąc to spokojnie zarobisz 2 tys. Podstawę zarabiają chyba tylko te osoby które przychodzą pogadać i ponarzekać.
SZCZERZE POLECAM :)
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-07-29 00:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
No nie od firmy, ale nie mów że 'te liczby to pomyłka' bo podane są FAKTYCZNE DANE. Haha.. właśnie 'kilka osób' czyli ok. 3 osoby na 150 osób. Nie bądź śmieszny. Ciekawe dlaczego tyle osób sie zwalnia. Oczywiście można wyrobić jeśli kierownik podeśle Ci pewniaki do obsłuzenia. A wiem jaki jest plan bo też jestem na sprzedaży. Tak naprawde ile osób pracujących tyle opinii. JA DALEJ NIE POLECAM. Miłej pracy jutro. A tak na prawde to jest tak pomyślane, żeby ludzie premii nie dostali.
zdjecie uzytkownika
xzzx - 2014-07-29 01:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-07-29 00:33:15]:
Skoro to są "faktyczne dane" to lepiej sprawdź na umowie czy Ty jesteś zatrudniona/y w Rankoma. Plan na "pakietach" to 92 tys, a na "OC" to nie całe 150 polis, więc gdzie tu jest ukryte to 180 tys. bo nie widzę?
Plan nie osiągają tylko 3 osoby na 150. Chyba nie jest to dla Ciebie dziwne że nie wszyscy robią plan? Jest to po prostu nagroda dla najlepszych.
Kiedyś już była plotka że niby Warszaw ma lepsze kontaktu bo były kolosalne różnice z Bielskimi wynikami. Jak pewnie udało ci się zwrócić uwagę są osoby które się znacznie zbliżyły do Warszawki.
"Lepsze" kontakty dostaniesz od kierownika tylko w tedy jak będziesz najlepszym dzień wcześniej.
Jeśli masz nadal zamiar przytaczać "faktyczne dane" to lepiej już skończ...
zdjecie uzytkownika
Pajo. - 2014-07-29 21:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [xzzx - 2014-07-29 01:02:36]:
Widać, że kierownictwo się odezwało. Pracowałem jakiś czas temu w rankomacie i mogę potwierdzić negatywne opinie. A autor wyżej napisał "ok.3 osoby" co nie znaczy że to są akurat 3 osoby. Naucz się czytać ze zrozumieniem. Nepotyzm w tej firmie także można zauważyć. Jak ktoś chce niech spróbuje. Może autor powyżej opinii przedstawi nam faktyczne dane skoro uważa, że te podane przez osobe "xyz" sa nieprawidłowe. ja oceniam tą firme na trójke.
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-07-30 13:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
wszystkie negatywne opinie to niestety prawda, ja zawsze uważałam ze na takich forach to ludzie grubo przesadzają, ale nie w tym wypadku, ODRADZAM pracę w tej firmie :-(
zdjecie uzytkownika
Zbigniew - 2014-07-30 15:12:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystkich leniwych zapraszam do innych zakładów na umowy śmieciowe. Dla ludzi którzy chcą zarabiać i pracują serdecznie Polecam. Ci co pracują na pewno będą sobie chwalić pracuję tutaj ponad 1,5 roku i jestem zadowolony.
zdjecie uzytkownika
mela - 2014-07-31 12:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Niestety nie mogę polecić pracy w rankomat.pl, umowy o pracę dają niezgodne z prawem pracy bo 900 zł brutto + prowizję od ustawionych leadów czy sprzedaży którą możesz sobie dorobić do najniższej krajowej brutto. Mierzą każdy Twój czas pracy, każdą sekundę, nie można pójść sobie zrobić coś do picia -herbatę, kawę bez uprzedniego zapytania o to przełożonego (bo to się wlicza w Twój czas pracy-przerwa), do ubikacji jak Ci się zachce musisz podejść po kluczyk do biurka kierownika - nadzworują Twoim czasem pracy... Pracownicy często chorują bo nie ma świerzego powietrza tylko non stop włączona klimatyzacja która wieje po głowie, plecach. A wymagania mają też spore, to jaką tam pracownicy dostają nagrodę za realizację planu sprzedaży jest czystą kpiną bo jest to przeważnie jakieś 100zł brutto przy najlepszej sprzedaży na firmę na prowizję nie ma co liczyć bo jest to na lead-ach 3zł brutto na sprzedaży od 8 zł brutto za wystawioną polisę do 40 zł brutto przy polisie wystawionej na kwotę powyżej 3000 zł!!! KPINA, to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dziwie się że jeszcze nie wkroczyła tam żadna inspekcja pracy!
zdjecie uzytkownika
Gucio - 2014-07-31 13:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
" z prawem pracy bo 900 zł brutto + prowizję od ustawionych leadów czy sprzedaży którą możesz sobie dorobić do najniższej krajowej brutto"

-Firma zawsze gwarantuje że zapłaci najniższą krajową. (chyba masz umowę z innej firmy).

"Mierzą każdy Twój czas pracy, każdą sekundę, nie można pójść sobie zrobić coś do picia -herbatę, kawę bez uprzedniego zapytania o to przełożonego (bo to się wlicza w Twój czas pracy-przerwa), do ubikacji jak Ci się zachce musisz podejść po kluczyk do biurka kierownika - nadzworują Twoim czasem pracy..."

- do pracy przychodzimy tylko po to żeby się pokręcić i nic nie robić godzina przerwy jaka jest od wykorzystania to za mało żeby sobie pozałatwiać swoje sprawy (nie spotkałem się żeby gdzieś w firmie była tak długa przerwa chyba że na bezrobociu )

Totalna żenada ta opinia powyżej jeżeli ktoś się buja na prawo i lewo to nie zarobi. CZASY PRL SIĘ SKOŃCZYŁY CZY SIĘ LEŻY CZY SIĘ STOI 1500 się należy !.



zdjecie uzytkownika
mela - 2014-07-31 16:39:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No właśnie czasy komuny się skończyły! A macie warunki pracy typowo jak w obozie pracy. Zero poszanowania pracowników i mobbing na porządku dziennym. Gdybyście szanowali sobie pracowników to nie byłoby tyle negatywnych opiń na temat rankomat.pl. Wyzysk i jeszcze raz wyzysk! Smutne to co piszesz ale wiem, że taka Twoja praca. Żenada :-(
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rankomat.pl
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski