brak logo

rankomat.pl

Bielsko-Biała

Opinie o rankomat.pl

marta 2016-08-01 18:14
właśnie jest ogłoszenie na stanowisko doradcy klienta, również jestem ciekawa czy warto aplikować.
1
blm9202 2016-08-07 17:41
Czy ktoś się orientuje czy po tych szkoleniach jest coś w rodzaju egzaminu ? Jeżeli tak to co jeśli go "nie zdasz" a umowa od pierwszego dnia niby?
sab 2016-08-10 10:01
Jak w rzeczywistości wygląda ta praca jako doradca na słuchawce? Ci ludzie/klienci chętnie rozmawiają czy to jest bardziej na zasadzie przedłużania na sile rozmowy itp ?
Julia 2016-08-20 17:23
Sab nie trzeba nikogo na sile namawiać :) Większość klientów jest zainteresowana rozmowa ponieważ albo sami do nas dzwonią i odbieramy polaczenia albo zostawiają swój numer na stronie z prośbą o kontakt. A jezeli chodzi o sama prace to tez jest ok, nie trzeba nikogo na nic namawiać czy naciągać. Przedstawiasz tylko ofertę. praca i atmosfera tez na plus. Zarobki super :) Ogólnie bardzo polecam !:)
rico 2016-10-09 23:11
Wiadomo każdemu dogodzić się nie da ale generalnie praca ma mało wspólnego z tym co opowiadają na szkoleniu( ze klienci proszą o kontakt-zazwyczaj wpisują nr tylko po to żeby przeliczyć oferte) dlatego dużo ludzi się zwalnia jak tylko mają taką możliwość. Dzwoni się głównie do ludzi którzy w ogóle nie mają ochoty gadać, nie są zainteresowani albo wręcz nie mili i nie przyjemni albo w ogóle nie odbierają tel.... jeżeli komuś to nie przeszkadza to jest to praca dla niego ☺
donald 2016-10-09 23:13
Hej, wiecie jakich zarobków może się spodziewać początkujący pracownik? Z góry dzięki za szybka odpowiedź.
sara 2016-11-20 17:55
no i oczywiście proszę nie zapomnieć oszukać rekrutowanego że pani oddzwoni z decyzją na TAK lub NIE odnośnie zatrudnienia ale pani zadzwoni.a potem,proszę go również nie zapomnieć oszukać gdy będzie dzwonił z zapytaniem o decyzję,że na rozmowie pani obiecała inną datę telofonu do rekrutowanego.i proszę nie zapomnieć na innych rozmowach rekrutacyjnych dawać kandydatom pilota i pytać o zastosowanie go.np.by wyłączyć fałszywych ludzi....
1
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2016-11-21 13:45
Dziękuję za Pani sugestie.
Standardowo na rozmowie kwalifikacyjnej informuję, że oddzwonię tylko do kandydatów, z którymi jesteśmy zainteresowani podjęciem współpracy.
Zawsze jest podawany termin, do kiedy osoba rekrutowana może spodziewać się telefonu.
Oczywiście postaram się kłaść większy nacisk na zaakcentowanie tej informacji.
Jeżeli w Pani przypadku nie było jasnego przekazu, bardzo przepraszam.
8
meg 2016-12-06 21:07
Czy to prawda czy plotka, że jeśli np. ktoś zrezygnuje krótko po odbyciu szkoleń, to będzie musiał zwrócić jakieś pieniądze firmie?Bo tak słyszałam...
4
jaaa 2016-12-10 16:12
właśnie, czy ktoś mógłby powiedziec cos na ten temat ?
Manager Recruiting Officer 2016-12-12 10:08
Nasi pracownicy nie pokrywają kosztów odbytych szkoleń.
Warunki zatrudnienia są omawiane podczas procesu rekrutacji i jeżeli byłyby jakiekolwiek opłaty, na pewno taka informacja byłaby podana.
2
Matkor 2017-01-04 16:06
Praca w telemarketingu wymaga specyficznego podejścia. Jak się nie lubi takiej pracy to lepiej szukać coś innego.
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-02 14:31
Tradycyjnie rozumiany telemarketing polega na kontakcie z bazami Klientów niekoniecznie zainteresowanych produktem, którzy nie spodziewają się kontaktu. Nasi konsultanci dzwonią do Klientów, którzy szukali na naszej stronie ofert ubezpieczenia samochodu. Dzwonimy do Klienta, który jest zainteresowany produktem i autentycznie go potrzebuje.​
3
Julita 2017-02-04 16:24
Słyszałam, że to dobra firma czy można dowiedzieć się czegoś?
1
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-07 12:29
Miło nam słyszeć pozytywne opinie:)
Jeżeli chodzi o szczegółowe informacje, zapraszam do wzięcia udziału w procesie rekrutacji. Proszę o przesłanie CV na adres rekrutacja@rankomat.pl,
wówczas będę mogła udzielić szerszej informacji.
1
gg 2017-02-08 18:17
Firma nierzetelna, nieprofesjonalna. Najpierw zapraszają na rozmowę, następnie nie otwierają nawet drzwi, kiedy dzwoni się na domofon. Jeśli podczas rozmowy telefonicznej nie spodobała się łaskawej pani dykcja lub coś innego, trzeba było powiedzieć to od razu, bądź powiadomić później, że spotkanie jest już nieważne. Jeśli tak zbywa się rekrutujące osoby to gratuluje podejścia. Tak na pewno nie zachowuje się poważna firma. A jak podejście do osób pracujących mają podobne, to im współczuje. Nie pozdrawiam. Ciekawe czy wypłaty też płacą, czy udają, że ich nie ma.
5
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-09 09:52
Bardzo mi przykro, że taka sytuacja miała miejsce. Prawdopodobnie mieliśmy awarie systemu i nie działał domofon - po prostu go nie słyszeliśmy. Zapewniam, że nigdy nie praktykowaliśmy takich metod i jeżeli zapraszamy kandydata na rozmowę i on przychodzi, zawsze takowa się odbywa. Jeszcze raz bardzo przepraszam. Oczywiście możemy umówić się ponownie na spotkanie, proszę tylko o wysłanie maila na adres rekrutacja@rankomat.
2
x 2017-02-13 13:45
Pani Manager Recrutingu. Proponuję wdrożyć sposób zachowania nie tylko na goworku . Komunikacja z każdym potencjalnym kandydatem w procesie rekrutacji jest Państwa wizytówką . Piszę o tym ponieważ również zostałąm potraktowana właśnie na kolejnym etapie procesu nieprofesonalnie chociaż ja zachowałam się wzgledem Państaw firmy uczciwie . Wszystko można poprawić życzę powodzenia !.
1
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-13 15:59
Dziękuję bardzo za informację. Każda sugestia pozytywna czy negatywna jest dla nas bardzo ważna. Byłabym wdzięczna, za udzielenie bardziej szczegółowej informacji, na którym etapie procesu rekrutacji została Pani potraktowana nieprofesjonalnie. Zależy nam na wyeliminowaniu wszelkich nieprawidłowości, tak aby wszyscy potencjalni kandydaci czuli się dobrze.
Majka 2017-02-15 16:55
Czy firma ma aktualnie jakieś oferty pracy? Interesuj mnie stanowisko doradcy- głównie ubezpieczenia samochodowe? Jakie zarobki są możliwe do wyciagnięcia?
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-16 12:56
Tak, obecnie prowadzimy proces rekrutacji na stanowisko Doradca Klienta​ (doradztwo w zakresie ​ubezpieczeń samochodowych​)​.​ Zapraszam do przesłania CV na adres rekrutacja@rankomat​.pl​,​ ​wówczas będziemy mogły porozmawiać bardziej szczegółowo o warunkach pracy i wynagrodzeniu.
Mam 2017-02-23 11:06
Pracuję w firmie i mogę powiedzieć, że to jest spokojna dobra firma.
2
Zuzia 2017-03-30 15:31
Krawiecka to taka fajna sciemniara i nie boję się użyć nazwiska otwarcie.zostalam oszukana i powinnam jej dawno dac opinie
2
Zuzia 2017-03-30 15:32
Krawiecka to taka fajna sciemniara i nie boję się użyć nazwiska otwarcie.zostalam oszukana i powinnam jej dawno dac opinie
1
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-03-31 11:15
Każda informacja na Goworku jest dla mnie ważna, natomiast w tej sytuacji poczułam się zaatakowana. Proszę o informację co spowodowało, że w taki sposób wypowiada się Pani na mój temat?
Jeżeli chciałaby Pani ze mną otwarcie porozmawiać, proponuję kontakt telefoniczny lub mailowy, z chęcią wyjaśnię wszystkie nurtujące Panią kwestie.
3
Luiza 2017-04-10 18:42
A mnie podoba się, że firma jest bardzo aktywna na forum!. Jeśli ludzie piszą co im się tylko chce to firma może reagować natychmiast . Może taka metoda ograniczy ten potworny hejt i ludzie broniąc się nie będą pisać rzeczy niezgodnych z rzeczywistością.
2
Ilona 2017-04-20 16:43
Witajcie dziś bylam na wstępnej rozmowie i muszę teraz czekać na decyzje 3 dni. Trzymajcie kciuki bo bardzo chce tam pracować . Pracowalam w wielu call center i muszę powiedzieć ze rankomat ma najlepsze opinie z wszystkich. Co prawda na rozmowę przyszlam nieco zaspana mam nadzieje ze nie będzie to element dyskwalifikujacy mnie . Pozdrawiam
3
Mateusz 2017-04-23 19:35
Pracuję w firmie od niedawna i chcę powiedzieć, że to jest fajna firma ale dla ludzi którzy lubią ten rodzaj pracy.
1
Kasia Pelasia 2017-04-26 09:55
Witam,

jestem osoba z doswiadczeniem w call center. Dzisiaj mam rozmowe kwalifikacyjna.
Czego moge sie spodziewac?
Firma robi bardzo dobre wrazenie i chcialabym dostac te prace.
Zojka 2017-04-26 10:52
Możesz napisać dokładniej co masz na myśli?
Mateusz T 2017-04-26 21:11
Ja napisze w ten sposób,jak widzę te opinię negatywne to mnie śmieszy normalnie,ja pracuje w tej firmie prawie 5 lat i bardzo cenię tą pracę! A osoby które wypisują bzdury, przychodzą posiedzieć,poplotkować,odbębnić 8h i wziąść najniższą krajową i są zadowoleni, żenada! Mateusz T.
7
Ciekawski George 2017-04-27 10:03
Hej :) Czy ktoś może napisać szczerze o REALNYCH zarobkach? Bo widzę tutaj w tej kwestii różne opinie... Jestem ciekawy jak to naprawdę wygląda i czy faktycznie jest tak jak obiecują czy to po prostu przysłowiowa marchewka na kiju.
MS 2017-04-27 11:37
Zarobki zależą tylko i wyłącznie od Ciebie. Jak nie będziesz pracował to nie zarobisz więcej niż minimalna i długo nie popracujesz. Jak będziesz pracował to zarobisz. Ja tak samo jak kolega Mateusz T jestem zadowolony i z zarobków i pracy.
Konkretnych kwot nie mogę wypisać z wiadomych względów.
5
Grzegorz W 2017-04-27 22:34
Te śmieszne, negatywne komentarze anonimów można schować między bajki. Frustraty którym w życiu nic nie wychodzi i sądzą że życie ich poprowadzi za rączkę, proponuję wziąć się za siebie i poświęcać czas na rozwój i dążenie do swoich wyznaczonych celów a nie wylewaniu na forum steku bzdur. W rankomacie pracuje ponad 4 lata, pensje są wypłacane zawsze na czas, czasem zdarza się nawet, że kilka dni wcześniej. Dla narzekaczy udzielających się tutaj, pensje niektórych pracowników rankomatu mogą być dla was jedynie marzeniem. Ciężką pracą i swoim zaangażowaniem osiągnąć można bardzo dużo. Jeśli chodzi o moich przedmówców, również bardzo cenię sobie tę pracę, a to ile dasz z siebie tyle do Ciebie wróci. ;)
9
Józek 2017-05-03 10:18
Rankomat.pl jest normalna firmą, będzie dobrą dla pracowitych ludzi.
3
ilona 2017-05-16 22:16
Jeśli ktoś pracowal w wielu call center jak ja to będzie zachwycony . Warunki pracy komputery sprzęt zaplecze gastronomiczne celujace . Pracując w call center na obrzeżach bielska kilka lat ( w innym call center ) nie wyobrazalam sobie ze w rankomacie mogą być tak fajne warunki do pracy ! Każdy z wieloletnim doawiadczenie.m do ceni tu dbalosc o sprzęt o ciszę na sali nikt się nie wydziera :-) wszystkie kable itp zabezpieczone BHP poziom ekspert :-) polecam każdemu kto lubi taki kontakt z klientem .zaluje ze tak późno zmienilam pracodawcę bo może bym uniknela utraty glosu :-) polecam :-) :-)
3
Mimoza 2017-05-18 21:32
Rankomat.pl zdobył dobrą opinie wśród swoich pracowników.
PK 2017-05-19 19:34
Dla mnie praca w rankomacie, to pierwsza praca na CC. Trafiłam tu przypadkiem, z myślą że będzie to praca na chwilę, zanim nie znajdę czegoś konkretnego. Nie wiadomo kiedy, minęło 3 lata jak tu pracuję i nie dlatego że nic nie znalazłam, ale dlatego że nie myślę o żadnych zmianach. No bo po co zmieniać coś, co jest dobre? Fajni ludzie, super atmosfera, umowa o pracę i zarobki na czas. A tak jak wspomnieli poprzednicy, nie można na zarobki narzekać. Jeśli przychodzisz do pracy po pieniądze to je zarobisz, jeśli przychodzisz pogadać ze znajomymi to nie licz na fortunę na koncie. Twoje zaangażowanie to Twoja pensja, PROSTE.

I co bardzo ważne (a przy tym bardzo rzadkie u pracodawców) ta firma naprawdę dba o komfort i zadowolenie z pracy. Rankomat jest nowoczesną firmą, ze sprzętem wysokiej jakości. Dodatkowo stale stara się podnosić kwalifikacje pracowników, umożliwiając różne ścieżki rozwoju. Wystarczy po to sięgnąć.

A DO TYCH CO PISZĄ HEJTY: CHWYĆCIE SIĘ ROBOTY, TO NIE BĘDZIECIE NARZEKAĆ - ALBO NIE BĘDZIECIE MIEĆ NA TO CZASU, ALBO POWODU.
4
Martin 2017-05-26 12:55
Witam czy osoby bez doświadczenia są w stanie "ogarnąć" taką pracę? pozdrawiam.
Jakaś 2017-05-27 19:08
Jeśli tylko będzie Ci się chciało i poważnie podejdziesz do tematu, zaczynając już od szkoleń a kończąc na samodzielnej pracy, to jak najbardziej tak! Sama jestem tego przykładem. Poszłam do Ranko bez żadnego doświadczenia na CC i uwierz, jest fajnie :)
1
KiWi 2017-06-04 09:03
czy w rankomacie istnieje możliwość pracy na 1/2 lub 3/4 etatu?
Mirka 2017-06-06 20:32
Mam zamiar aplikować do firmy i po lekturze wpisów widzę że to będzie dobra decyzja. Interesuje mnie atmosfera w firmie? Jakie wymagania stawiają na starcie?
Sylwia Krawiecka Recruitment Manager Rankomat.pl 2017-06-07 15:03
Istnieje możliwość ustalenia innego wymiaru czasu pracy niż pełny etat. Szczegóły omawiamy indywidualnie podczas procesu rekrutacji. Zapraszam do przesłania CV.
Sylwia Krawiecka Recruitment Manager Rankomat.pl 2017-06-07 15:05
​Mirka, myślę, że to będzie bardzo dobra decyzja :)
Jeśli chodzi o atmosferę w firmie - być może będzie okazja, abyś mogła sama ją ocenić. Odnośnie naszych oczekiwań - nowo zatrudnione osoby na start mają zapewnione szkolenia. Trenerzy dbają o to, by każdy pracownik uzyskał specjalistyczną wiedzę i umiejętności. Zapraszam do złożenia CV, jeśli spełniasz nasze oczekiwania (min. średnie wykształcenie, niekaralność, podstawy obsługi komputera).
3
Patryk W 2017-06-08 14:02
POLECAM TĄ FIRMĘ W 1000%
Pracuję od 4 lat w tej firmie i uważam, że warunki są co raz lepsze,
Polecam każdej osobie która chce się rozwijać i chce osiągnąć sukces.
4
Danielson 2017-06-08 16:34
Skoro wszyscy to i ja! :)
Jeśli chcesz się rozwijać i zarabiać (nie przesadzę) świetne pieniądze to aplikuj! Atmosfera wspaniała - ciekawi ludzie, miłe szefostwo i doskonałe warunki sanitarne (nowoczesne biuro z wszystkimi możliwymi udogodnieniami).
Początki zawsze są trudne, ale w Rankomacie nikt nie rzuci Cię na głęboką wodę - przez dwa tygodnie szkolisz się od podstaw, by żadne pytanie klienta Cię nie zaskoczyło ;) Pierwszego dnia szkolenia podpisujesz umowę O PRACĘ więc tutaj też in plus.
Później pozostaje Ci korzystać ze wszystkich swoich atutów i piąć się wyżej co w tej firmie przy odrobinie chęci wcale nie jest trudne.
Co do wszelkich negatywów - nie każdy się do tego nadaje. Szkoda tylko, że niektórzy własne niepowodzenia oraz często nieudolność bądź nieuczciwość zrzucają na firmę - bo przecież tak najłatwiej. Pracowałem w kilku firmach, prowadziłem własną działalność i krótko stwierdzę na koniec - lepszego pracodawcy raczej nie znajdziesz :)
4
Miruno 2017-06-11 14:19
Po lekturze opinii widać, że to dobra firma. To, że są aktywni na forum tylko dobrze o nich świadczy bo czasami szybko udzielą informacji . Jakie firma stawia wymagania na wstępie? Czy poza pensją są jakieś premie?
foggy 2017-06-13 21:58
błagam, "nie" z przymiotnikami pisze się jak???
foggy 2017-06-13 22:12
...dla mnie przerażający jest sam atak oczywiście ale i to, w jakim się on dokonał... jak nie ma argumentu merytorycznego, gdy nie ma się czym podeprzeć, żeby uzasadnić frustrację, to najłatwiej obrazić... szczyt tchórzostwa...
Wichura 2017-06-18 15:44
Rankomat z cała pewnością jest dobrym pracodawcą i w dalszym ciągu stara się nim być. Można sie rozwijać i to kolejny plus dla firmy. Tu jest super praca.
1
Zostaw swoją opinię o rankomat.pl - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rankomat.pl