brak logo

rankomat.pl

Bielsko-Biała

Opinie o rankomat.pl

elo 2015-10-21 19:25
jednym z najpiękniejszych dni w moim życiu byl dziń w którym zakończyłem prace w tej firmie
2
Nie taki diabeł straszny... 2015-10-28 21:09
Jeśli jesteś pracowity i komunikatywny to warto :) W Rankomacie pracuje masa fajnych ludzi, warunki pracy są bardzo ok. Kolega, polecając Ci tę pracę, wie co robi (i musi Cię lubić:)). Sam to stwierdzisz, jeśli masz porównanie z innymi pracodawcami. Do zobaczenia:)
5
eni 2016-02-09 14:23
A gdzie dokładnie mieści się siedziba Rankomatu w Bielsku? Ktoś pisał, że w centrum, ale przy jakiej ulicy, pod jakim numerem? Proszę o info.
Łukasz Rajzer, Kierownik Marketingu 2016-02-09 15:29
Nasza bielska siedziba znajduje się przy ulicy Legionów 26-28, Budynek H (na terenie kompleksu Nowe Miasta, obok toru kartingowego ZygZak). Aby wejść do budynku należy skorzystać z domofonu.
Do zobaczenia!
jj 2016-02-09 19:56
W tzw.Nowym Mieście, czyli w kompleksie przy ul.Legionów 26/28, budynek H.
1
Tomasz Muzyk, Dyrektor IT 2016-05-20 13:46
Panie Piotrze, w Rankomacie wszystkie miejsca pracy są ciekawe a te w IT to już szczególnie. Co prawda obecnie nie mam w IT wolnych wakatów a jeśli się takie pojawiają, pierwszeństwo zawsze mają osoby z wewnątrz. Mimo wszystko zachęcam do przesłania informacji o sobie na rekrutacja-it@rankomat.pl bo cała firma a wraz z nią zespół IT szybko się rozwija, więc niewykluczone, że za kilka tygodni będziemy potrzebowali dodatkowych osób z Pana kompetencjami.
ppp 2016-06-14 10:28
Widzę, że Rankomat sukcesywnie zaczął usuwać negatywne opinie... Pięknie :) no tak ale jak na ostatnich rekrutacjach bylo po trzy osoby to się nie dziwie. Rankomat nie dość że usuwa te opinie to nowym pracownikom oferuje wyższą podstawę niż obecnym pracownikom. Baaaardzo dobry kierunek obrała ta firma...
1
Joanna Pikuła, Manager ds. komunikacji 2016-06-14 15:31
W ostatnim czasie cieszymy się brakiem negatywnych komentarzy, dlatego ich nie widać. Owszem, pojawiały się wpisy negatywne, które zawierały dane poufne i wrażliwe. Takie komentarze są na bieżąco usuwane przez administratorów gowork.pl, zgodnie z polityką serwisu.
Odnośnie wynagrodzeń, szczegóły można poznać podczas spotkania rekrutacyjnego. Zapraszamy do kontaktu z nami pod adresem: rekrutacja@rankomat.pl
Obecni pracownicy w razie wątpliwości przychodzą z pytaniami bezpośrednio do kadry zarządzającej, gdyż u nas panuje polityka otwartych drzwi :)
2
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-06-23 15:41
Tak, my pokrywamy w całości koszt szkoleń. Wszyscy nasi pracownicy, od pierwszego dnia, otrzymują umowę o pracę. Pierwsze dni pracy to szkolenia zarówno z wiedzy ubezpieczeniowej, systemów komputerowych, jak i obsługi Klienta. Inwestujemy w szkolenia, bo zależy nam, aby pracownicy czuli się swobodnie w rozmowie z Klientem, a Klient, żeby wiedział, że rozmawia z profesjonalistą:)
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-06-28 17:02
Nie od dziś wiadomo, że atmosferę tworzą ludzie , a ponieważ u nas pracują fajni ludzie to i atmosfera jest fajna:). Najlepiej się samemu przekonać;)
3
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-06-30 09:58
Tak, jak najbardziej. Nowym pracownikom zapewniamy szereg szkoleń, więc brak doświadczenia nie stanowi żadnej przeszkody, aby dołączyć do naszego zespołu.
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-07-01 16:21
Dokładnie tak, jak w ogłoszeniu, nasi pracownicy mogą korzystać z dodatkowych benefitów:
- dofinansowania do pakietu prywatnej opieki medycznej,
- możliwości korzystania z karty FIT SPORT,
- możliwości korzystania z ubezpieczenia grupowego.
Sylwia Krawiecka, Recruitment Manager 2016-07-04 14:41
Drogi Wilku, po powrocie z wyjazdu, proponuję, abyś przesłał CV na adres rekrutacja@rankomat.pl, wówczas będziemy mogli umówić się na rozmowę rekrutacyjną i bliżej porozmawiać o ewentualnych terminach zatrudnienia.
1
ppp 2016-07-05 15:45
Buahahaha. Pracowałam dlugo w rankomacie i widzę ze są usunięte komentarze które nie zawierały danych poufnych. Nie mydlcie oczu ludziom. Rankomat ma prosta zasadę działania: Zatrudnić, zapłacić jak najmniej sie da, wycisnąć jak cytrynę i zwolnic. Ciekawe czy placicie juz uczciwie czy dalej polowie osób nie zgadzają sie wypłaty...
5
Joanna Pikuła, Manager ds. komunikacji 2016-07-06 13:02
Cześć ppp
Usuwanie komentarzy zależne jest od administratora serwisu, tak jak wcześniej pisałam. Zasady w Rankomacie są przejrzyste, jeśli ktoś uczciwie pracuje, uczciwie zarabia i ma szanse na awans i rozwój. Jeśli w przeszłości zdarzyła się sytuacja z pomyłką w wypłatach, wyjaśnialiśmy i przepraszaliśmy. Nie dodałaś, że pensje w Rankomacie są wypłacane zawsze na czas :) Pozdrawiam.
Joanna Pikuła, Manager ds. komunikacji 2016-07-07 09:30
Cześć ppp
Usuwanie komentarzy zależne jest od administratora serwisu, tak jak wcześniej pisałam. Zasady w Rankomacie są przejrzyste, jeśli ktoś uczciwie pracuje, uczciwie zarabia i ma szanse na awans i rozwój. Jeśli w przeszłości zdarzyła się sytuacja z pomyłką w wypłatach, wyjaśnialiśmy i przepraszaliśmy. Nie dodałaś, że pensje w Rankomacie są wypłacane zawsze na czas :) Pozdrawiam.
marta 2016-08-01 18:14
właśnie jest ogłoszenie na stanowisko doradcy klienta, również jestem ciekawa czy warto aplikować.
blm9202 2016-08-07 17:41
Czy ktoś się orientuje czy po tych szkoleniach jest coś w rodzaju egzaminu ? Jeżeli tak to co jeśli go "nie zdasz" a umowa od pierwszego dnia niby?
sab 2016-08-10 10:01
Jak w rzeczywistości wygląda ta praca jako doradca na słuchawce? Ci ludzie/klienci chętnie rozmawiają czy to jest bardziej na zasadzie przedłużania na sile rozmowy itp ?
Julia 2016-08-20 17:23
Sab nie trzeba nikogo na sile namawiać :) Większość klientów jest zainteresowana rozmowa ponieważ albo sami do nas dzwonią i odbieramy polaczenia albo zostawiają swój numer na stronie z prośbą o kontakt. A jezeli chodzi o sama prace to tez jest ok, nie trzeba nikogo na nic namawiać czy naciągać. Przedstawiasz tylko ofertę. praca i atmosfera tez na plus. Zarobki super :) Ogólnie bardzo polecam !:)
rico 2016-10-09 23:11
Wiadomo każdemu dogodzić się nie da ale generalnie praca ma mało wspólnego z tym co opowiadają na szkoleniu( ze klienci proszą o kontakt-zazwyczaj wpisują nr tylko po to żeby przeliczyć oferte) dlatego dużo ludzi się zwalnia jak tylko mają taką możliwość. Dzwoni się głównie do ludzi którzy w ogóle nie mają ochoty gadać, nie są zainteresowani albo wręcz nie mili i nie przyjemni albo w ogóle nie odbierają tel.... jeżeli komuś to nie przeszkadza to jest to praca dla niego ☺
donald 2016-10-09 23:13
Hej, wiecie jakich zarobków może się spodziewać początkujący pracownik? Z góry dzięki za szybka odpowiedź.
sara 2016-11-20 17:55
no i oczywiście proszę nie zapomnieć oszukać rekrutowanego że pani oddzwoni z decyzją na TAK lub NIE odnośnie zatrudnienia ale pani zadzwoni.a potem,proszę go również nie zapomnieć oszukać gdy będzie dzwonił z zapytaniem o decyzję,że na rozmowie pani obiecała inną datę telofonu do rekrutowanego.i proszę nie zapomnieć na innych rozmowach rekrutacyjnych dawać kandydatom pilota i pytać o zastosowanie go.np.by wyłączyć fałszywych ludzi....
1
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2016-11-21 13:45
Dziękuję za Pani sugestie.
Standardowo na rozmowie kwalifikacyjnej informuję, że oddzwonię tylko do kandydatów, z którymi jesteśmy zainteresowani podjęciem współpracy.
Zawsze jest podawany termin, do kiedy osoba rekrutowana może spodziewać się telefonu.
Oczywiście postaram się kłaść większy nacisk na zaakcentowanie tej informacji.
Jeżeli w Pani przypadku nie było jasnego przekazu, bardzo przepraszam.
6
meg 2016-12-06 21:07
Czy to prawda czy plotka, że jeśli np. ktoś zrezygnuje krótko po odbyciu szkoleń, to będzie musiał zwrócić jakieś pieniądze firmie?Bo tak słyszałam...
4
jaaa 2016-12-10 16:12
właśnie, czy ktoś mógłby powiedziec cos na ten temat ?
Manager Recruiting Officer 2016-12-12 10:08
Nasi pracownicy nie pokrywają kosztów odbytych szkoleń.
Warunki zatrudnienia są omawiane podczas procesu rekrutacji i jeżeli byłyby jakiekolwiek opłaty, na pewno taka informacja byłaby podana.
1
Matkor 2017-01-04 16:06
Praca w telemarketingu wymaga specyficznego podejścia. Jak się nie lubi takiej pracy to lepiej szukać coś innego.
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-02 14:31
Tradycyjnie rozumiany telemarketing polega na kontakcie z bazami Klientów niekoniecznie zainteresowanych produktem, którzy nie spodziewają się kontaktu. Nasi konsultanci dzwonią do Klientów, którzy szukali na naszej stronie ofert ubezpieczenia samochodu. Dzwonimy do Klienta, który jest zainteresowany produktem i autentycznie go potrzebuje.​
3
Julita 2017-02-04 16:24
Słyszałam, że to dobra firma czy można dowiedzieć się czegoś?
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-07 12:29
Miło nam słyszeć pozytywne opinie:)
Jeżeli chodzi o szczegółowe informacje, zapraszam do wzięcia udziału w procesie rekrutacji. Proszę o przesłanie CV na adres rekrutacja@rankomat.pl,
wówczas będę mogła udzielić szerszej informacji.
1
gg 2017-02-08 18:17
Firma nierzetelna, nieprofesjonalna. Najpierw zapraszają na rozmowę, następnie nie otwierają nawet drzwi, kiedy dzwoni się na domofon. Jeśli podczas rozmowy telefonicznej nie spodobała się łaskawej pani dykcja lub coś innego, trzeba było powiedzieć to od razu, bądź powiadomić później, że spotkanie jest już nieważne. Jeśli tak zbywa się rekrutujące osoby to gratuluje podejścia. Tak na pewno nie zachowuje się poważna firma. A jak podejście do osób pracujących mają podobne, to im współczuje. Nie pozdrawiam. Ciekawe czy wypłaty też płacą, czy udają, że ich nie ma.
5
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-09 09:52
Bardzo mi przykro, że taka sytuacja miała miejsce. Prawdopodobnie mieliśmy awarie systemu i nie działał domofon - po prostu go nie słyszeliśmy. Zapewniam, że nigdy nie praktykowaliśmy takich metod i jeżeli zapraszamy kandydata na rozmowę i on przychodzi, zawsze takowa się odbywa. Jeszcze raz bardzo przepraszam. Oczywiście możemy umówić się ponownie na spotkanie, proszę tylko o wysłanie maila na adres rekrutacja@rankomat.
2
x 2017-02-13 13:45
Pani Manager Recrutingu. Proponuję wdrożyć sposób zachowania nie tylko na goworku . Komunikacja z każdym potencjalnym kandydatem w procesie rekrutacji jest Państwa wizytówką . Piszę o tym ponieważ również zostałąm potraktowana właśnie na kolejnym etapie procesu nieprofesonalnie chociaż ja zachowałam się wzgledem Państaw firmy uczciwie . Wszystko można poprawić życzę powodzenia !.
1
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-13 15:59
Dziękuję bardzo za informację. Każda sugestia pozytywna czy negatywna jest dla nas bardzo ważna. Byłabym wdzięczna, za udzielenie bardziej szczegółowej informacji, na którym etapie procesu rekrutacji została Pani potraktowana nieprofesjonalnie. Zależy nam na wyeliminowaniu wszelkich nieprawidłowości, tak aby wszyscy potencjalni kandydaci czuli się dobrze.
Majka 2017-02-15 16:55
Czy firma ma aktualnie jakieś oferty pracy? Interesuj mnie stanowisko doradcy- głównie ubezpieczenia samochodowe? Jakie zarobki są możliwe do wyciagnięcia?
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-02-16 12:56
Tak, obecnie prowadzimy proces rekrutacji na stanowisko Doradca Klienta​ (doradztwo w zakresie ​ubezpieczeń samochodowych​)​.​ Zapraszam do przesłania CV na adres rekrutacja@rankomat​.pl​,​ ​wówczas będziemy mogły porozmawiać bardziej szczegółowo o warunkach pracy i wynagrodzeniu.
Mam 2017-02-23 11:06
Pracuję w firmie i mogę powiedzieć, że to jest spokojna dobra firma.
2
Zuzia 2017-03-30 15:31
Krawiecka to taka fajna sciemniara i nie boję się użyć nazwiska otwarcie.zostalam oszukana i powinnam jej dawno dac opinie
1
Zuzia 2017-03-30 15:32
Krawiecka to taka fajna sciemniara i nie boję się użyć nazwiska otwarcie.zostalam oszukana i powinnam jej dawno dac opinie
1
Sylwia Krawiecka Manager Recruiting Officer 2017-03-31 11:15
Każda informacja na Goworku jest dla mnie ważna, natomiast w tej sytuacji poczułam się zaatakowana. Proszę o informację co spowodowało, że w taki sposób wypowiada się Pani na mój temat?
Jeżeli chciałaby Pani ze mną otwarcie porozmawiać, proponuję kontakt telefoniczny lub mailowy, z chęcią wyjaśnię wszystkie nurtujące Panią kwestie.
3
Luiza 2017-04-10 18:42
A mnie podoba się, że firma jest bardzo aktywna na forum!. Jeśli ludzie piszą co im się tylko chce to firma może reagować natychmiast . Może taka metoda ograniczy ten potworny hejt i ludzie broniąc się nie będą pisać rzeczy niezgodnych z rzeczywistością.
2
Ilona 2017-04-20 16:43
Witajcie dziś bylam na wstępnej rozmowie i muszę teraz czekać na decyzje 3 dni. Trzymajcie kciuki bo bardzo chce tam pracować . Pracowalam w wielu call center i muszę powiedzieć ze rankomat ma najlepsze opinie z wszystkich. Co prawda na rozmowę przyszlam nieco zaspana mam nadzieje ze nie będzie to element dyskwalifikujacy mnie . Pozdrawiam
3
Mateusz 2017-04-23 19:35
Pracuję w firmie od niedawna i chcę powiedzieć, że to jest fajna firma ale dla ludzi którzy lubią ten rodzaj pracy.
1
Kasia Pelasia 2017-04-26 09:55
Witam,

jestem osoba z doswiadczeniem w call center. Dzisiaj mam rozmowe kwalifikacyjna.
Czego moge sie spodziewac?
Firma robi bardzo dobre wrazenie i chcialabym dostac te prace.
Zojka 2017-04-26 10:52
Możesz napisać dokładniej co masz na myśli?
Mateusz T 2017-04-26 21:11
Ja napisze w ten sposób,jak widzę te opinię negatywne to mnie śmieszy normalnie,ja pracuje w tej firmie prawie 5 lat i bardzo cenię tą pracę! A osoby które wypisują bzdury, przychodzą posiedzieć,poplotkować,odbębnić 8h i wziąść najniższą krajową i są zadowoleni, żenada! Mateusz T.
6
Ciekawski George 2017-04-27 10:03
Hej :) Czy ktoś może napisać szczerze o REALNYCH zarobkach? Bo widzę tutaj w tej kwestii różne opinie... Jestem ciekawy jak to naprawdę wygląda i czy faktycznie jest tak jak obiecują czy to po prostu przysłowiowa marchewka na kiju.
MS 2017-04-27 11:37
Zarobki zależą tylko i wyłącznie od Ciebie. Jak nie będziesz pracował to nie zarobisz więcej niż minimalna i długo nie popracujesz. Jak będziesz pracował to zarobisz. Ja tak samo jak kolega Mateusz T jestem zadowolony i z zarobków i pracy.
Konkretnych kwot nie mogę wypisać z wiadomych względów.
4
Grzegorz W 2017-04-27 22:34
Te śmieszne, negatywne komentarze anonimów można schować między bajki. Frustraty którym w życiu nic nie wychodzi i sądzą że życie ich poprowadzi za rączkę, proponuję wziąć się za siebie i poświęcać czas na rozwój i dążenie do swoich wyznaczonych celów a nie wylewaniu na forum steku bzdur. W rankomacie pracuje ponad 4 lata, pensje są wypłacane zawsze na czas, czasem zdarza się nawet, że kilka dni wcześniej. Dla narzekaczy udzielających się tutaj, pensje niektórych pracowników rankomatu mogą być dla was jedynie marzeniem. Ciężką pracą i swoim zaangażowaniem osiągnąć można bardzo dużo. Jeśli chodzi o moich przedmówców, również bardzo cenię sobie tę pracę, a to ile dasz z siebie tyle do Ciebie wróci. ;)
7
Zostaw swoją opinię o rankomat.pl - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rankomat.pl