Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ogrody Rafi

Pracowałeś w firmie Ogrody Rafi i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
rafi oszuści - 2012-04-11 11:21:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam u mnie sytuacja jest jeszcze dziwniejsza. Po zgłoszeniu reklamacji w gruponie okazało się że firma Rafi dzwoniła do mnie i przekładała spotkanie po czym podobno 26marca zostałem odznaczony przez nich w systemie że u mnie byli. Wszystko to jest oczywiście wielkim kłamstwem!! Firma ta nie odbiera ode mnie tel i jest jedną wielką ściemą!!! Jestem ciekaw co na to wszystko powie grupon i czy jest szansa na odzyskanie pieniędzy w normalny sposób?
zdjecie uzytkownika
gość - 2012-04-11 11:38:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszcie wszyscy do groupan reklamacje i żądajcie zwrotu pieniędzy! w ilości siła, jak ich zasypiemy to nie bedą mogli nie przyznać, ze ta firma to [usunięte przez administratora].
zdjecie uzytkownika
gość - 2012-04-11 19:30:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktokolwiek z Was zada sobie trochę trudu i odwiedzi "siedzibę" firmy Rafi to wszystko stanie się jasne - malutki baraczek rozmiarów większego kontenera. Raczej nie wygląda to na siedzibę poważnej firmy. Potwierdzam opinie przedmówców - metoda na przeczekanie to jedyny sposób działania tej firmy.
zdjecie uzytkownika
gość - 2012-04-12 09:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy osobista wizyta coś dała? udało ci się wyegzekwować projekt albo zwrot pieniędzy?
zdjecie uzytkownika
gość - 2012-04-12 10:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do wczoraj nikt nie odbierał telefonów. dziś abonent jest nieosiągalny.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2012-04-12 10:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście nikogo nie było w domu ;)
zdjecie uzytkownika
zły - 2012-04-13 21:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jestem ciekawy co teraz mają zrobić tacy klienci jak ja którzy podali tej firemce kody grupon a ona odznaczyła ich jako wykorzystane?Chodź nie miałem przyjemności spotkania się z tym panem bo nie przyjechał na umówione spotkanie ani nie zadzwonił?? Złożyłem reklamacje w grupon ale z tego co tu czytam to wyjdzie na to że to moja wina że podałem kody. Myślicie że jak wszyscy zaczniemy pisać do grupon to uda się odzyskać kase?
zdjecie uzytkownika
ola - 2012-04-16 11:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to ja jestem kolejną nabraną przez \"ogrody rafi\". Złożyłam reklamację na grouponie dziś, choć wcześniej dzwoniłam do groupona i mi powiedzieli, że nie ma podstaw do reklamacji, bo kupon ważny do grudnia 2012, więc \"ogrody\" na pewno zdążą w tym terminie zrealizować usługę. Tylko, że jutro wchodzą ogrodnicy, którzy mieli reazliować ten \"projekt\"... Nie wiem co zrobić, może rzeczywiście winniśmy zbiorowo reklamować tę usługę na grouponie?
zdjecie uzytkownika
kolejna zawiedziona - 2012-04-22 01:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również byłam oszukana przez Ogrody Rafi. Na umówione spotkanie nikt nie przyszedł. Telefonu nikt nie odbierał. Na mauke nikt nie odpowiadał. Kiedy skierowałam reklamację do Groupona, to dostałam od Groupona odpowiedź, że reklamacja nie jest uznana, bo ich Partner (t.j. Ogrody Rafi) oznaczył tę kupony jako wykorzystane i w tej sytuacji to ja mam obowiązek udowodonić, że te kupony nie zostały zrealizowane. To jakiś absurd!!! Jak miałam udowodnić, że ktoś mi czegoś nie zrobił. To raczej Ogrody Rafi mogłyby udowodnić, że coś dla mnie zrobili (jeśli by nie zrobili, bo NICZEGO nie zrobili). Odopisałam wtedy do Groupona, że zgłaszam zawiadomenie do Inspekcji Handlowej i na Policję... Groupon wtedy od razu zobowiązał się, że odda mi te pieniądze i bardzo prosił, abym wycofała zawiadomenie z Policji. Pieniążki po tygodniu były u mnie na koncie. Dopiero po tygodniu, bo Groupon twierdził, że nie podałam im nr konta do przelewu, co jest bzdurą, bo podawałam im to konto 3 razy.

Naprawdę nie bójcie się składać zawiadomienia o oszustwie zarówno na Policji, jak i do Inspekcji Handlowej lub do Federacji Konsumentów. Te instytucje bardzo skutecznie zajmą się zarówno Ogrody Rafi jak i Gruponem, który jest zobowiązany do zabezpieczenia tych transakcji, a tym czasem nie chce zwracać pieniędzy powołując się na niedorzeczne argumenty i tym samym rażąco łamie prawo. To nie Konsument musi odowadniać, że czegoś nie otrzymał!!! A Groupon nie ma prawa zarządzać i dysponować pieniędzmi Konsumenta wbrew jego woli!

Nie bójcie się walczyć o swoje, bo prawo jest tu po Waszej stronie.
zdjecie uzytkownika
gość - 2012-04-26 12:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Groupon twierdzi, że
\"Do tej pory nie mieliśmy żadnych zgłoszeń odnośnie tego Partnera. Jeżeli sytuacja będzie się powtarzać i klienci będą nas informować o problemach z danym usługodawcą, oczywiście ponownie zweryfikujemy sprawę.\"

piszcie reklamacje bo inaczej nic nie załatwimy!
zdjecie uzytkownika
kolejna zawiedziona - 2012-04-30 23:24:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakie argumenty podałam do Groupona, że w końcu "zmienił front" i szybciutko oddał mi pieniądze? Napisałam, że więcej nie będę z nimi rozmawiać, tylko teraz już w mojej sprawie bedzie się z nimi kontaktował Wydział Dochodzeniowo-Śledczy Ko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Policji z mojego miasta oraz Inspektorat Handlowy. Po tygodniu pieniążki miałam na koncie. ;)

Nie rezygnujcie!!! Prawo jest po Waszej stronie. Składajcie zawiadomienie na Policji, piszcie do Inspekcji Handlowej, albo przynajmniej udajcie się do Rzecznika Konsumentów w Waszym mieście. Wtedy szybko odzyskacie Wasze pieniądze.
zdjecie uzytkownika
ola - 2012-05-15 17:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Też kupiłam grupona z Ogrodów Rafi.
Pan przyjechał (2 godz po umówionym terminie) porobił zdjęcia i tyle go widziałam. Nie mam projektu ani kontaktu.
zdjecie uzytkownika
Odzia_n - 2012-05-25 16:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja ma dokładnie taką samą odpowiedź z Groupona, mają już chyba ustwiony szablon, na pisma dotyczące tej firmy. podpisuję się w 100 % pod postami . To nie jest profesjonalna uccziwa firma. Na spotkanie przyjeżdża jakiś młody ososbnik, który zupełnie nie wie po co przyjechał. Na pewno jesgo zamiarem nie było zrobienie tego projketu i nie wiem czemu miały złużyć fotki ogrodu zasypanego półmetrowym sniegiem.Szanowni Państwo, niestety - ale musimy pożegnac się z pieniędzmi, które wydaliśmy na ten nieszczęsny kupon.
zdjecie uzytkownika
on - 2012-05-26 20:12:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
grupon przestał do mnie pisać po tym jak zgłosiła się do niego Policja napisał tylko że \\\"dalsza korespondencja będzie prowadzona z tym kanałem\\\" ciekawe co z tego wyniknie. Mam nadzieje że oszukani przez tą firmę rafi pójdą z tym także na Policje nie można im tak łatwo odpuścić!
zdjecie uzytkownika
ola - 2012-05-29 14:43:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A u mnie jak pisałam wyżej - Rafi przysłało \"projekt\"... Wysłąłam go do grupona mówić, że jest to jawna kpina i chcę zwrotu pieniędzy. Grupon odpisał, że ich nie obchodzi jakość wykonania i żebym se reklamowała u Rafi. U rafi wiadomo jak jest. Aż nagle 05.05.2012 Rafi przysłało pismo, że rezygnuje z wykonania u mnie projketu, bo nie współpracuję oraz nie wymierzyłam działki. Abstra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ę od tego, że od grudnia próbuję wszelkiego rodzaju kontaktu a oferta zawierała także pomiary. Wysłałam to wszytsko po raz kolejny do Grupona - od 05.05.2012 - cisza! Jak dzwoniłam to mi powiedzielie, ze weryfikują u Rafiego, czy rzeczywiście nie może wykonać tego projektu. A ogórd zrobiłam bez projketu z miesiąc temu....
zdjecie uzytkownika
Odzia_n - 2012-05-29 16:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzis dostałam pismo z \"firmy\" ogrody Rafi, w którym piszą,że projekt nie został wykonany z przyczyn technicznych i każą zwrócić się do Groupona wtej kwestii. Zobaczymy jak to się zakończy. Moim zdaniem Ci pseudo ogrodnicy nigdy nie zamierzali zrobić żadnego projektu.Może liczyli,że zbiorą od ludzi kasę, a później klienci odpuszczą, bo kto będzie się procesował o 189 złotych.
Ja nie odpuszczę,jeśli nie dostanę zwrotu pieniędzy idę na Policję. Uważam,że w tym wypadku Groupon służy jako doskonałe narzędzie dla oszustów i jest bardzo nie fair w stosunku do klientów,którzy kupili i zapłacili u nich za usługę.Pisanie do mnie,że są jedynie przekazującym kupon zakrawa na żart.Ciekawe,że Allegro potrafi sobie szybko poradzić z takimi sytuacjami. Widać Państwo zarządzający Grouponem muszą się jeszcze dużo nauczyć.
zdjecie uzytkownika
odzia_n - 2012-06-04 14:03:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Groupon oddał mi pieniądze , po tym, jak otrzymałam pismo z Rafi,że nie wykonali projektu. Wszystkim innym naciągniętym , tym którzy otrzymali pseudo projekt i Groupon odpowiada,że to nie ich sprawa itd. radzę zwrócić się do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.
Moim zdaniem jest to idealna instytuacja i także firma Groupon pod nią podlega. Jeżeli nie będą działali w zgodzie z prawem ryzykują potężną karę zależną m.in od poziomu przychodów. Policja umorzy sprawę ze względu na niską wartość szkody i niewielką szkodliwość społeczną.
zdjecie uzytkownika
iza - 2012-06-25 10:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Również mamy problem z Ogrodem Rafi wysłałam reklamację do grupona i czekam na odpowiedź. I mam pytanie czy na każdym komisariacie można złożyć doniesienie czy tylko na 1 Maja?
zdjecie uzytkownika
magda - 2012-06-27 15:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.
ja również zostałam oszukana przez ogrody Rafi i grupon. grupon chce umyć ręce. niepozwólmy mu składajmy na policje do rzecznika konsumentów do inspekcji handlowej.
co jest potrzebne przy składaniu zeznań na policje??
czy długo się składa te zeznanie??
czy w każdym mieście mogę zgłosić to oszustwo??
proszę o dpowiedz.
zdjecie uzytkownika
on - 2012-06-30 06:36:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam zgłoszenie możecie składać na komisariacie w swojej dzielnicy jeśli mieszkacie w Łodzi. Potrzebne są wszystkie ksera listów jakie napisał do was grupon i rafi oraz dowód wpłaty i osobisty ze wszystkim jechać na komisariat i zgłosić oszustwo trwa to jakieś 30min. Ja zrobiłem to na 3maja w Łodzi panowie zadziałali bardzo szybko i sprawnie po 2 tygodniach miałem już oświadczenie od rafiego ze nie wykona mi projektu. Wysłałem to do grupona i po 2 tygodniach pieniądze były na koncie tak wiec nie dajcie się wyrolować pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
magda - 2012-07-11 23:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wysłałam do ogrodów rafi proźbe o przysłamie mi pisemnego potwierdzenia że niezrealizował u mnie projektu i o dziwo dostałam to pisemko zaraz na drugi dzień. tylko teraz grupom robi problemy i nie chce mi oddać kasy tylko proponuje jakieś śirodki premiowe. oczywiście nie zgadzam się na nic takiego bo nie mam ochoty nic od nich kupować:)
czy ktoś już zgłaszał tą sprawę do inspekcji handlowej??? proszę podzielić się doświadczeniami w tej sprawie
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-22 19:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam poszukuje aktualnych informacji na temat tego jak pracuje się w Ogrody Rafi. Bardzo proszę o pomoc bo dzisiaj dostałem telefon i za parę dni zostałem zaproszony na rozmowę. Ile tam średnio miesięcznie się zarabia? Czy jest możliwość tam awansować na wyższe stanowisko? Czy jet szansa że dostanę umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
gawi - 2014-05-24 12:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na Twoim miejscu najpierw poczytałbym powyższe posty, bo nie dzieje się chyba obecnie za dobrze w Rafi
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ogrody Rafi
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x