brak logo

SM MLEKOVITA

Wysokie Mazowieckie

Opinie o SM MLEKOVITA

ola 2015-02-27 20:59
witam , mam pytanko do osób pracujących na dziale krojenia serów w mlekovicie czy w waszej firmie ta sama osoba wkłada ser do maszyny i zajmuje się ustawianiem parametrów , zmianą folii itp .?
5
zarobiony 2015-04-12 15:23
CENTRALA WYSOKIE MAZOWIECKIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> 1. UMOWY ZLECENIE MARNIE PŁACONE.
2. CHĘĆ ZMIANY UMOWY SKUTKUJE ZASTRASZANIEM O UTRACIE ROBOTY LUB JEJ UTRATĘ!.
(TAKI RYNEK CHĘTNYCH SIĘ ZNAJDZIE)
3. WIZYTA ZWIĄZKOWCÓW POD SIEDZIBĄ NAGRYWANA BY SKONTROLOWAĆ, KTÓRY PRACOWNIK ROZMAWIAŁ...KIEROWNICTWO PÓŹNIEJ ROBI SPOTKANIA Z PRACOWNIKAMI I TŁUMACZY JAKIE TO NIEDOBRE I JAKI MOŻE MIEĆ NEGATYWNY! WPŁYW NA PREMIE.


Łączący się w żalu pracowników Polak.
5
apv 2015-07-28 12:33
Witam wszystkich. Czy jest tu ktoś kto może mi pomóc? Chodzi mi o pracę na serowni a dokładnie APV. Jak wygląda praca operatora, jakie ma obowiązki i jego wynagrodzenie
7
APV 2015-09-01 14:09
Witaj. Skąd masz pewność że w ogóle zostaniesz przyjęty/a na apv? Dość często jest tak, że w umowie masz np. operator, a pracujesz na innej części np. exporcie. Wynagrodzenie bez wyróżnienia takie samo jak wszyscy pracownicy. A co do obowiązków to praca jest bardzo odpowiedzialna. Pozdrawiam.
1
były konsument 2015-09-10 17:48
Będę świadczył prawdę o tzw. produktach mleczarskich ? Mlekovity .NIGDY WIĘCEJ.
11
BYŁY 2015-11-09 13:49
SM MLEKOVITA to dno. Wyzysk totalny i to nie tylko w centrali. Marne zarobki ale nie u wszystkich na produkcji. Żal mi tych ludzi, którzy muszą pracować na takiego prezesa skompca (2013 r. przychód 3,5 mld zł, 2014r. 3,88 mld zł)
7
V 2015-11-16 14:00
Praca w Mlekovicie na stanowisku przedstawiciela handlowego to jest czysta kpina. Zaczynając od tego, że pracuje się dosłownie po 14-15 godzin na śmieciowej umowie, to za taki czas pracy, można liczyć jedynie na podstawę 2000zł brutto + premię 0,5% brutto od sprzedaży detalicznej (którą można bardzo łatwo stracić). W sumie średnia pensja wychodzi ok. 2300-2400zł/ms już na rękę. Czas pracy wynika z tego, że na jednego PH przypada tak duża ilość punktów, że nie ma najmniejszych szans, aby się wyrobić w 8h. Zatrudniając się wiedziałem o tym że będą nadgodziny, ale nie aż tyle!!! Zależało mi głównie na doświadczeniu, bo majątku tu nie zarobisz, ale prędzej dorobisz się anemii lub zawału (bo oczywiście wszystko musisz robić w biegu, jak czas goni). Wyzysk to mało powiedziane!! Ludzie nie wolno się godzić na takie warunki, bo nigdy się w tym kraju nic nie zmieni!! Wszystko zależy od nas, bo bez pracownika nie ma firmy. Boli mnie tylko, że tak duża i znana polska marka wykorzystuje swoich pracowników, a później ci na górze odbierają nagrody za wyniki.
11
Bobek 2015-11-18 10:24
Z produktami rzeczywiście nie ma zbytnio wielkiego problemu, aby je sprzedać (chociaż też wszystko zależy od danego regionu- często sklepy wspierają rodzime firmy i ciężko jest się przebić), natomiast jeśli chcesz tyrać od rana do wieczora za 2k to powodzenia. Już lepiej pójść na kasę do biedronki- więcej zarobisz, a nie będziesz pracował ponad 300 godzin miesięcznie....
6
Filo 2015-11-20 10:41
Wszystko można napisać, jak to mówią "papier wszystko przyjmie". No, ale oczywiście zawsze można się przekonać osobiście jak to jest.
1
oburzona 2015-11-20 18:51
Tak się reklamują tylko niech wyjaśnią dlaczego do śmietany 18% dodawana jest skrobia modyfikowana GMO.I po co mi np.w sałatce skrobia.śmietana ze skrobią modyfikowaną-no i z czego te raki,a jedzą to nasze dzieci i wnuki.Okropność.
8
Filo 2015-11-23 11:11
"V" napisał doskonale jak wyglądają realne zarobki w tej firmie.
3
Mantek 2015-12-22 21:48
Witam nie interesują mnie prezesi ani ich zarobki interesuje mnie mleko 2%w plastikowych butelkach z żółtą nakrętką dokładnie z zakładu Wysokie Mazowieckie kilkakrotnie zakupiłem mleko dla dzieci na płatki czy cacao i podgrzewam w mikrofali ser surowe nie podgrzane wczoraj kupione data ważności do 30/12/2015mleko jest smaczne ale jeśli będę chciał kupić ser to wezmę z jasienicy proszę zobaczyć błąd produkcji
1
BRAK NICKU 2016-02-24 21:31
TRZEBA DODAC DO TEGO ZE NIE DAJA SAMOCHODU DO DOMU I TRZEBA DOPŁACAĆ Z WLASNEJ KIESZENI DO GRATISOW NA SKLEPY BO INACZEJ WEZMA TOWAR Z INNYCH HURTOWNI W TAKICH SAMYCH CENACH. Praca w Mlekovicie na stanowisku przedstawiciela handlowego to jest czysta kpina. Zaczynając od tego, że pracuje się dosłownie po 14-15 godzin na śmieciowej umowie, to za taki czas pracy, można liczyć jedynie na podstawę 2000zł brutto + premię 0,5% brutto od sprzedaży detalicznej (którą można bardzo łatwo stracić). W sumie średnia pensja wychodzi ok. 2300-2400zł/ms już na rękę. Czas pracy wynika z tego, że na jednego PH przypada tak duża ilość punktów, że nie ma najmniejszych szans, aby się wyrobić w 8h. Zatrudniając się wiedziałem o tym że będą nadgodziny, ale nie aż tyle!!! Zależało mi głównie na doświadczeniu, bo majątku tu nie zarobisz, ale prędzej dorobisz się anemii lub zawału (bo oczywiście wszystko musisz robić w biegu, jak czas goni). Wyzysk to mało powiedziane!! Ludzie nie wolno się godzić na takie warunki, bo nigdy się w tym kraju nic nie zmieni!! Wszystko zależy od nas, bo bez pracownika nie ma firmy. Boli mnie tylko, że tak duża i znana polska marka wykorzystuje swoich pracowników, a później ci na górze odbierają nagrody za wyniki.
4
X 2016-04-07 21:13
Najpierw dostań umowę i to nie In blanko
1
lublin 2016-04-30 20:52
Witam, może wypowie się jakiś pH z woj lubelskiego lub okolic Lublina. Widziałem że rekrutuja na Lublin i jestem ciekawy czy warto. Jakie zarobki na początku? Czy jest tak faktycznie jak pisał vv że auto się zostawia pod firmą? Jaki procent z obrotu do premi? Czy dostaje się punkty od firmy czy trzeba samemu szukać na nowo? Liczę na odpowiedź pH z woj lubelskiego.
2
A.K. 2016-08-19 16:27
Pracuję w Mlekovicie od kilku lat. Mam umowę przedłużoną na kilka następnych. Jeśli ktoś dobrze pracuje, to ma poszanowanie. Pracuję 8h dziennie, nie dłużej. Poza tym dostaję premie. Nigdy nie zostałam potraktowana w upokarzający sposób, a nie jestem rodziną prezesa i nie zatrudniono mnie po znajomości.
Nie ma przymusu. Zawsze można iść tam, gdzie lepiej traktują i więcej płacą. W Wysokiem Mazowieckiem to marzenie ściętej głowy. Gdyby nie Mlekovita to byłoby potężne bezrobocie! Ale kto o tym pomyśli? Najlepiej wylewać pomyje!
5
JD 2016-09-01 14:10
Dzień dobry, kupiłam wasz produkt Twaróg sypki. Serek jest wspaniały, smakuje jak domowy, tylko jest jeden problem /dla mnie/ serka jest za dużo. Ja mieszkam w Katowicach na Tysiącleciu i nie wszystkie osoby to 500+. Jest dużo singli i taka ilość sera choćby najlepszego, jest nie do przyjęcia. Może byście zaczęli produkować go w mniejszych porcjach? I Poza tym, więcej reklamy, bo ja kupiłam go wyłącznie przez przypadek, a serek naprawdę jest świetny.
Pozdrawiam Janina Dratwińska
PS. weszłam na na to co nie trzeba.
1
Alam 2016-09-18 20:42
Wiesz co, jeśli Twoim zdaniem magazyny stoją pustę, to jak wytłumaczysz to, że mimo wszysstko firma działa?
3
Andrzej 2016-10-27 06:47
Witam , mam pytanie dotyczące pracy w Mlekovita oddział Warszawa .Ktoś coś ?
Nick 2016-11-08 11:04
Jakieś informacje na temat Mlekovity w Zakopanem ?
7
Evitka 2017-04-13 17:51
Jesteście świetni,ale musicie się bardzierj promować.Polecam płyty mini CD.Zbieram takie.Nagrywajcie tam odgłosy Waszej pracy,co będzie tzw.materiałem promocyjnym.Następnie doczepiajcie do butelek mleka i rozsyłajcie po całej Polsce.No i proszę o szybką odpowiedż.
1
Ewka 2017-07-11 08:46
A jak traktuja rolnikow którzy oddają do nich mleko?
1
Patrycja 2017-08-02 10:06
Chętnie dowiemy się więcej o SM MLEKOVITA jako pracodawcy. Jednak nie jest to miejsce do opisywania pracy poszczególnych pracowników firmy i ich oceniania i obrażania. Przypominam o regulaminie portalu. Wpisy nie mogą naruszać jego zasad.
Patrycja 2017-08-28 10:46
@Kosa a na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć osoby pracujące jako sprzedawca? Czy oprócz podstawowego wynagrodzenia są to również dodatkowe benefity, czy też pakiety socjalne? Każda dodatkowa merytoryczna informacja będzie bardzo pomocna dla osób, które rozważają zatrudnienie się w firmie.
Wypasiony 2017-08-29 21:15
Pracuję w Mlekovicie blisko 3 lata i wszystko zależy od kierownika oddziału. Mój jest ok , niewpier.....a mi się do roboty jedynie duży nacisk kładzie na ściągalność kasy od klientów.Pensja jako PH to ok. 3 tys plus comiesięczna premia 500 netto , towar samograj aby komuś się chciało pracować tzn. jezdzić do klientów i robić zamówienia.Faktycznie trzeba odpracować jakiś czas na umowę zlecenie aby dostać umowę o pracę ale firma i prezes naprawdę ok.Generalnie szczerze polecam firmę dla PH
2
Mlekovita 2017-09-10 18:58
Pracowałem w mleczarni innej jak mlekovita i tam też sie tak samo robi serki topione żadna nowość
1
RobertT 2017-09-15 11:23
zwracam tylko uwagę na sposób transportu i magazynowania towaru przez firmę, której nazwę podałaś. Opakowanie nie było czasem uszkodzone? Nie pierwszy raz w tej sieci sklepów trafiłem na towar który nie nadawał się do spożycia mimo iż nie był przeterminowany.. Lubie mlekovite dlatego chętnie zwracam uwagę. Zresztą szwagier robi na magazynie w duzym sklepie i mowil ze rzucanie kartonami kopanie itp to jest norma to ja sie pytam jak to ma byc zdatne do jedzenia?:(
2
Robol 2017-09-18 07:49
Jak czytam te opinie to mi się nie chce wierzyć. Ludzie zastanówcie się trochę. Przy współczesnych standardach jakości takie rzeczy jak przeterminowane produkty czy nawet uszkodzone opakowanie NIE MAJĄ PRAWA wyjść z produkcji. Jeśli coś jest uszkodzone to wina jest już po stronie sklepu.
wieloletni pracownik 2017-09-18 09:13
dokładnie tak. z produkcji nic nie wychodzi popsute po to jest dział kontroli jakości. firma nigdy nie dopuściła by do obiegu czegoś 'popsutego' bo to by doporowadziło do zwrotu całej partii ogromne niewymierne straty dużo prościej i taniej jest dbać o to żeby wszystko zawsze było świeże i tak jest u nas. proponuje wyszukać sobie w internecie jak niektóre sieci sklepów postępują, żeby towar był na półce dłużej.....
Patrycja 2017-09-19 11:21
@Wypasiony dziękuję za odpowiedź. To ważne, że można w firmie pracować na umowie o pracę. Piszesz też, że jak rozumiem towar prawie sam się sprzedaje. Czy więc firma jest również otwarta na osoby, które nie miały wcześniej doświadczenia w pracy jako przedstawiciel handlowy? Czy po rozpoczęciu pracy można liczyć na szkolenie wstępne, czy też może pomoc bardziej doświadczonego kolegi z działu?
Staszek 2017-09-20 09:10
Powiedzcie mi Panowie czy z Rupina ktos dojezdza i mialby miejsce? Skoda mi sie rozkraczyła a nie znam ludzi jakoś dobrze moze tutaj by ktos dal znac?
farfarawaay 2017-09-21 10:36
dużo osób dojeżdża na produkcje z okolic ale tak to Ci bedzie ciezko kogos znalezc wez popytaj chlopakow na pewno ktos ci pomoze oni sa na prawde w porzadku a jak nie to busik albo rowerek :)
1
zaniemowa 2017-09-25 16:54
Tak czytam te opinie i wydaje mi się że część z osób które wypowiadały się wyżej pracowało chyba w innej mlekovicie? Rozumiem, że każdy może być tam z czegoś niezadowolony ale jak ktoś ma refleksje dopiero po 3 latach pracy to troszke świadczy o małej zaradności życiowej? teraz jest rynek pracownika nie trzeba nawet tygodnia żeby zmienić pracę (jak ma się szczęście) więc nie rozumiem? dla mnie praca wymagająca, czasem męcząca i zbyt ciężka ale w porównaniu do poprzedniego pracodawcy jest O NIEBO lepiej. Przede wszystkim ROZWÓJ.
Patrycja 2017-09-26 10:42
@zaniemowa rozumiem, że jesteś zadowolona z pracy w SM MLEKOVITA. Piszesz, że masz możliwości rozwoju. Mogłabyś powiedzieć w jakim dziale pracujesz? Jakie konkretnie możliwości rozwoju dała Ci praca u tego pracodawcy?
bodzio 2017-09-26 16:32
głównie realna możliwość awansu jakby kto pytal. poza tym stawki sa ok roboty duzo wiec jak ktos woli luzniejsza prace to szukac gdzies indziej. aaa no i jak o mnei chodzi duzo satysfakcji firma liczy sie na rynku a ci sie oburzaja jak im mleko w markecie skisnie. zmien market
cat 2017-09-27 10:32
z pozycji klienta polecam produkty dobre od wielu lat trzymaja jakosc jesli chodzi o obsluge tez nigdy nie mialem problemu jako ze prowadze niewielki catering zaopatrujemy sie posrednio w mlekovicie i nigdy zadnych problemow nie bylo pracownicy wydaja sie zadowoleni
szyszka 2017-09-28 09:05
ooo ludzie dobrze że tu trafiłam miałam podobną sytuację w osiedlowym markecie regularnie co jakiśczas trafiałam na niezdatne produkty rozmaitych marek myślałam że to wina producentów że jakość poleciała ale rozmawiałam później z panem który odbiera dostawy i powiedział że ludzie często to zgłaszają i że to wynika z ogólnych braków na magazynie!! taka polityka sklepu każda dostawa jakkolwiek niezgodna jest od razu odsyłana!! jako że znamy się jużdobrych pare lat jak mi opowiedział więcej jak sobie sklepy pogrywają to aż mi się ciemno przed oczami zrobiło. mandaty nawet dostawali i nic to nie zmienilo ZGROZA.
Patrycja 2017-09-28 14:08
@szyszka czy Twoja opinia dotyczy również SM MLEKOVITA? Jeśli tak, to takie sytuacje najlepiej przesyłać bezpośrednio do firmy. Tutaj znajdziesz kontakt m.in. do działu obsługi klienta: http://www.mlekovita.com.pl/kontakty-sm-mlekovita/ Ten wątek jest głównie dla pracowników oraz osób zainteresowanych pracą w firmie.
szyszunia 2017-09-29 10:41
oczywiście że nie odnosi się do SM Mlekovita administratorze. zwracam uwagę na to jak towar przechowują małe sklepy które ZAOPATRUJĄ się w mlekovicie. marka jest świetna produkty są super ale to, że coś jest nie do spożycia często jest winą sklepu tak jak opisałam to wyżej z życia wzięte ludzie! kto ma uszy niechaj słucha! (albo oczy i czyta)
barczak 2017-10-05 08:53
przy tych cenach za maslo (10zl???) co teraz sa to jedyna opcja to mlekovita przynajmniej masz jakosc w stpsunku do ceny ja polece
Bogdan 2017-10-06 08:59
Byłem na rekrutacji na produkcje wszystko ladnie sprawnie nie za dlugo rzeczowo i merytorycznie. Ja jestem zdecydowany warunki ok zawsze mogloby byc wiecej ale nie ma co cisnąć na początek. Niebawem mam dostać odpowiedź myśle że zrobiłem dobre wrażenie zresztą mam doświadczenie i jestem z okolicy :)dajcie znać jak ktoś jeszcze był/wybiera się
osowska 2017-10-06 15:45
ja tez swego czasu aplikowalam i bardzo mi sie podobala sama praca jak i warunki baaardzo przystepne ale sytuacja zyciowa zmusila mnie do przeprowadzki i teraz tez pracuje w mniejszej mleczarni ale tu na kazdym kroku Mlekovita stawiana jest za wzor choc jeszcze nam daleko :) jak ktos sie zastanawia to smialo polecam chocby sama rozmowe nie trzeba sie przeciez od razu decydowac
1
jarzyna ze szczecina 2017-10-09 09:55
a czy na PH są przyjęcia? będę zmianiał prace i w sumie mogę się dostosować jak chodzi o rejony itp ktoś coś?/
Dobromir 2017-10-10 09:17
a powiedzcie mnie jak jest z placówką franczyzową? chodzi mi o sklep firmowy bardzo interesuje mnie temat ale czy ktoś podpowie jakie warunki trzeba spelnic? i czy wychodzi sie na swoje? i czy to wogole jest jeszcze aktualne?
Partycja 2017-10-11 16:05
Pracowałam w sklepie firmowym ale nie wiem jak wygląda to z punktu widzenia franczyzobiorcy.. może skontaktuj się z biurem? na stronie masz numery ale z tego co szef mówił to opłaca się.. mlekovita to jednak marka nie...
Nikita 2017-10-16 09:17
Mnie interesuje ta praca w Limbie. Może ktoś powiedzieć coś więcej? To dla mnie wymarzona opcja miałabym 3 kroki do pracy! Słyszałam że generalnie w firmie jest w porządku? Jakie warunki wie ktoś?
co wy macie 2017-10-17 08:58
zadzwoń napisz skontaktuj się.. czemu ludzie są tacy nieporadni? powiem ci tak. jeśli jesteś dokładna i pracowita i nie masz zwyczaju pracować na odpier.... to jak najbardziej aplikuj. tym bardziej jak masz np dosw w handlu detalicznym albo kontakcie z klientem itp. Musisz sie jednak liczyć z tym że idziesz do pracy nie do sanatorium :) bo niektórym się tak chyba wydaje... na pewno trzeba ostro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale i kasa jest adekwatna. 2 osoby u mnie w rodzinie pracowały wiem co mowie a jak chcesz spytać o jakieś konkrety to wal
Danusia S. 2017-10-18 10:15
ale spokojnie nie każdy ma duże doświadczenie w aplikowaniu do takich gigantów jak ten trochę wyrozumiałości! Poza tym firma ok
serafim 2017-10-19 10:27
A jak na magazynie w wysokiem? szukają kogoś? ludzie spoko?
Masza 2017-10-20 08:35
Słyszałem że ok masz wszystkie uprawnienia? doświadczenie? umiesz fakturowac? to sie wszystko przydaje..
Zostaw swoją opinię o SM MLEKOVITA - Wysokie Mazowieckie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SM MLEKOVITA