Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo ROSA MET

Opinie o ROSA MET

Pracowałeś w firmie ROSA MET i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
loki - 2014-03-26 19:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jestem ciekawy czy Rosa Met ma swoich pracowników czy podczas wykonywania konstrukcji korzysta z podwykonawców?
zdjecie uzytkownika
sewage - 2014-04-02 23:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam troche inne pytanie, czy obecnie byłaby szansa na rozpoczecie pracy w ROSA MET, czy okres rekrutacji juz minął?
zdjecie uzytkownika
dostawca - 2014-07-16 19:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie wywiązuje się z zobowiązań wobec dostawców. Nawet małe kwoty stanowią kilkumiesięczne wyzwanie do uregulowania. Proponuję traktować firmę ROSA-MET ostrożnie jako potencjalnego pracodawce.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-07-18 17:45:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako pracodawca wywiązuje się ze zobowiązań.
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-08-13 20:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ROSA-Met nie wywiązuje się z zobowiązań wobec klientów oraz pracowników. Z tego co wiem termin płatności dla pracownika to max 11-go każdego miesiąca a w miesiącu sierpień do chwili obecnej nie zostało wypłacone wynagrodzenie. W tej firmie biurokracja zarabia a pracownik jest nikim. Nikomu nie polecam tej firmy(jeśli w ogóle można ją tak nazwać)
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-08-13 20:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [marcin - 2014-07-18 17:45:00]:
Nie wiesz o czym piszesz !!!
Oni nie biorą pod uwagę że ktoś ciężko pracuje aby utrzymać rodzinę i mają to gdzieś żeby w terminie wypłacać pieniądze !!!
zdjecie uzytkownika
blady - 2014-09-25 14:01:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Były - 2014-08-13 20:33:15]:
myślę, że rzeczywiście w sumie niewiele obchodzą ich Wasze rodziny bo tak naprawdę mają dużo ważniejsze sprawy w postaci prowadzenia własnego interesu i własnych rodzin. To co jest dla nich priorytetem to jest już ich sprawa. Pracownikom albo odpowiada to co zostało im zaoferowane albo mogą szukać czegoś innego
zdjecie uzytkownika
mateusz - 2014-12-31 18:41:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam jestem podobnego zdania jak blady wyżej, bo przecież to pracownik musi się dostosować do pracodawcy a nie odwrotnie, tak było jest i będzie bo takimi prawami rządzi się rynek pracy ;) a już tak typowo o rosa metcie to może powiecie czy jest tam w ogóle szansa na umowę o pracę? na jaką umowe zatrudniają na samym początku?
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-01-01 21:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co za dyskusja?:) a którego przedsiębiorcę obchodzić mają rodziny pracowników? To biznes , nie filantropia. Polecam każdemu założenie własnej firmy i wzięcie na siebie odpowiedzialności. Co do wypłat - opóźnienie dwa dni to żadne opóźnienie i przecież występuje nie bez powodu. Ale z tego co wiem to bywają także wczesniej np jak są święta. Umowę pewnie masz taką jak sobie wynegocjujesz:) ja tam nie pracuję ale pare osób znam. Każdy czasem narzeka ale ogólnie mówią że ok
zdjecie uzytkownika
obiektywny - 2015-01-03 15:51:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie rozumiem waszej dyskusji. Czemu tak nie nich niektórzy najeżdżają? Jedna z najstabilniejszych firm w naszym regionie zatrudniająca setki osob - mówię o całej grupie Rosa. Można w niej solidnie zarobić, bo nie pracują w niej tylko osoby z Radomia i okolic, ale także z Warszawy, gdzie stawki zarobkowe są dużo wyższe niż w Radomiu, mam kilku takich znajomych i wolą pracę w Radomiu niż w Warszawie. Uważam, że po prostu większość z tych pseudo hejterów to tylko pracownicy, którzy stracili tam pracę, albo wyznają zasadę "czy się stoi czy się leży dwa tysiące się należy". Jeśli są to tacy ludzie to mogę wam tylko poradzić żebyście wybrali się do urzędu pracy i zarejestrowali się jako bezrobotni, albo jak mój wcześniej napisano otwórzcie swoją firmę. A to, że wygrywają wiele przetargów w Radomiu to chyba dobrze, no nie? Zarabiają wtedy ludzie z naszego miasta i okolic, spada bezrobocie, a nie przyjedzie np. firma z Kielc i to kielczanie zarabiają pieniążki. Jeżeli tak wolicie to tylko pozostaje mi pogratulować rozsądku.
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
szatan - 2015-07-03 12:47:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak pracuje w rosa-met 4 lata,kiedys bylo ok a teraz podnosza norme pracy i trzeba sie prosic o wlasne pieniadze.Paranoja potrafia obserwowac na kamerach i wytykiwac co kto robil jest to bezprawie. Wypowiadaja sie osoby ktore tam nie pracowaly, tylko maja niby znajomych, ktore na pewno juz sie zwolnili. Teraz ludzie sie zwalniaja jeden za drugim i ja tez zaczynam szukac innego zakladu bo mam dosyc sie prosic o wlasne pieniadze. Jak wymagaja to niech placa tak powinno byc. TO JEST CALA PRAWDA O ROSA-MET.
zdjecie uzytkownika
KOLOR - 2015-07-08 10:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak MIŁO...
Nikt nie wpadł na to, że kamery są dla dobra pracowników.
Dzięki temu widać kto się opitala i kto jest na papierosie cały dzień, a kto na jego godziny tak naprawdę pracuje...
Dla mnie dobrze by było gdyby każdy był rozliczny ze swojej pracy nie w systemie godzinowym, lecz z pracy którą wykonał.
Dzięki temu nikt na nikogo nie musiałby "pracować" i można by było wprowadzić system motywacyjny.
Teraz nie ma jak tego systemu wprowadzić gdyż jest moim zdaniem nieobiektywny :-)
A co do pracy w ROSA-MET dwa, trzy dni po terminie to nie żadne proszenie o pieniądze,a narzekać zawsze TAK PO POLSKU TRZEBA...
zdjecie uzytkownika
szatan - 2015-07-08 19:43:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OO widze ze szanowna dyrekcja odpisala :) bo nie znam nikogo kto by chcial zapier... jak bialy murzyn, jestes wyznawca obozu pracy wiec jedz do wloch bo tam jest duzy % ze cie zawina do obozu pracy wtedy bedziesz robil z bananem na ryju.
Jeszcze jedno szkoda ze w ROSA MECIE robota jest robiona od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] strony bo nigdy sie wyrobic nie da. Nie ma materialu, a jak juz jest to na co innego i nie jest robione na czas.Gratulacje za zakup kontownikow za prawie 1 mln PLN ktorych gatunkowo nie mozna nikomu sprzedac. I firma znowu jest w plecy bo ktos nie przemyslal sprawy, a pracownicy dostaja po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo znowu trzeba czekac na wyplate bo firma nie ma. A co do kamer zaden pracownik nie podpisywal dokumetu ze moze byc obserwowany i rozliczany przez monitoring tak jak to jest w hipermarketach.
zdjecie uzytkownika
KOLOR - 2015-07-09 09:20:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowny "sztanie", widzę że często o oglądasz faktury zakupowe, i wież ile towaru zostało zakupione, kiedy i gdzie będzie sprzedany, jakie konstrukcje z tego powstaną. Powinieneś pomyśleć o własnej firmie z taką znajomością analityki, rynku, księgowości, oraz marketingu...
zdjecie uzytkownika
mora - 2015-07-16 14:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w wielu firmach zdarzaja sie opoznienia co do plac o ie nie sa one na tyle duze zeby zaczac sie stresowac co jet grane. @szatann dlaczego nazwales firmie Rosa met obozem pracy? z czym to jest zwiazane oprcz wiadomo ciezkiej pracy? o kamery ktore zainstalowali, czy o sytuacje jaka tam zainstaniala? gory dzieki
zdjecie uzytkownika
szatan - 2015-07-27 09:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mora ja juz tam nie pracuje.Zatrudnij sie to zobaczysz o co mi chodzi. Zmienilem prace i jestem zadowolony. Ja rozumiem raz czy dwa razy spozniec sie z wyplata ale nie co miesiac przez caly rok.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROSA MET

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ROSA MET?
Zadaj pytanie
alert