Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o Poztel Leszek Twardy

Pracowałeś w firmie Poztel Leszek Twardy i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jur - 2012-04-26 23:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w firmie Poztel Leszek Twardy.Bardzo dużo się nauczyłem i mimo, że jestem obcokrajowcem byłem życzliwie przyjęty i traktowany przez innych pracowników a przede wszystkim Właściciela. Tylko mogę mówić bardzo dobrze o tej firmie. Zapłatę dostawałem nawet przed czasem jak poprosiłem Właściciela. Mam dalej kontakt z nimi i chętnie jak mogę coś jeszcze zrobić dla tej firmy to zrobię bez pieniędzy z wdzięczności.
zdjecie uzytkownika
Elżbieta - 2012-04-27 10:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w firmie POZTEL Leszek Twardy 3 lata jako Główna Ksiegowa. Nasza firma zajmuje się organizowaniem transportu krajowego i miedzynarodowego. Pracują tu ludzie w różnym wieku, atmosfera jest przyjazna- zresztą to my tworzymy atmosferę i od nas samych zależy czy pracuje się w stresie czy w przyjaznej atmosferze . Nie ukrywam praca jest stresująca, ale żyjemy w takich czasach- pośpiech (wyscig szczurów) to norma .Mój pion zajmujacy się kadrami poszukuje ludzi chetnych do PRACY nie jest ważny wiek. Przeglądając inne oferty znalazłam ciekawe ogłoszenie firmy o podobnej do naszej branży -z humorem, oryginalne oddajace sytuację na rynku pracy pod którym i ja podpisuję się cytat :



witam
oferujemy miesięczny bezpłatny staż w firmie transportowo-spedycyjnej. po okresie stażu możliwość zatrudnienia na pełen etat na dobrych warunkach (podstawa + prowizja od zysku wypracowanego przez pracownika).
wymagamy znajomości przynajmniej 1 języka obcego w stopniu bardzo dobrym (najlepiej niemiecki).
bardzo dobra atmosfera pracy.
wiek powyżej 22 lat.
zgłoszenia poproszę na mail
proszę o niezgłaszanie sie osób niemających żadnego doświadczenia w jakiejkolwiek pracy
proszę o niedzwonienie mamuś w sprawie synów i córek które same nie potrafią się zatroszczyć o swoje życie.
TO JEST PRACA TYLKO DLA ODPOWIEDZIALNYCH OSÓB POTRAFIĄCYCH SOBIE RADZIĆ W STRESOWYCH SYTUACJACH I CHCĄCYCH SIĘ UCZYĆ NAPRAWDĘ OPŁACALNEGO ZAWODU.

Posiadamy dwa wolne etaty, oferujemy również staż. Zapraszam więc do zgłaszania się osób spełniających podobne kryteria .
Elżbieta Hermuła
zdjecie uzytkownika
Nicola - 2012-05-10 14:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jestem pracownikiem kilku tygodniowym bo pracowałam 1,5 roku w firmie POZTEL Leszek Twardy. Mogę więc coś powiedzieć na temat tej firmy.Firma napewno jest prowadzona profesjonalnie przy zachowaniu procedur i obowiązujących przepisów.W tej branży nie jest to zawsze zachowane. U nas jest na najwyższym poziomie.Pracodawca wymaga samodzielności i kompetencji.To jest może niewygodne dla nas ale na pewno pomaga i rozwija pracowników.Ja się sama o tym przekonałam. Dziękuję pracodawcy. Pozdrawiam wszystkich moich kolegów i właściciela. Mogę polecić całym sercem jako pracodawcę i partnera biznesowego.
zdjecie uzytkownika
donikoli - 2012-06-22 17:04:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, jak pani Ela powiedziała, atmosferę tworzą ludzie, (usunięte prze administratora) może być dobrze w firmie (usunięte prze administratora) o czym pani pisze (usunięte prze administratora) a nie jakiś wyścig szczurów, (usunięte prze administratora) nie dobrze byłoby, gdyby to był wyścig szczurów, (usunięte prze administratora)
zdjecie uzytkownika
Magda - 2012-10-26 23:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zatrudniona w firmie Poztel Leszek Twardy od czerwca ubiegłego roku. Niestety nie pracuję tam tak długo, bo kiedy w październiku 2011 okazało się, że jestem w ciąży, a ciąża jest zagrożona, to musiałam iść na zwolnienie lekarskie. Przebywałam na nim do porodu. Nie było łatwo. Stale wizyty w szpitalu, konieczność leżenia w domu i uważania praktycznie na wszystko, jednym słowem jeden wielki stres. Na szczęście do jego wzrostu absolutnie nie przyczyniał się pracodawca. Od szefa, ani od nikogo innego z firmy, nie usłyszałam złego słowa, żadnych pretensji. Obserwując obecną sytuację na rynku pracy, aż trudno w to uwierzyć. Byłam przecież \\\\\\\"świeżym\\\\\\\" pracownikiem zatrudnionym w firmie prywatnej, więc raczej można by się było spodziewać innej reakcji. A szef, jak i cały personel, wykazał się maksymalnym zrozumieniem, beż żadnych żali! Myślę, że to również dzięki temu, że uniknęłam nerwów związanych z pracą, udało mi się urodzić zdrowego synka, który co prawda przyszedł na świat ponad miesiąc za wcześnie, ale i tak był okazem zdrowia. I za to mogę jedynie podziękować Panu Leszkowi i reszcie ekipy. Po porodzie od razu urlop macierzyński, który niedawno mi się skończył. No i co? Napisałam wniosek o zaległy urlop wypoczynkowy, który również dostałam bez problemu. Zresztą z tym zawsze tak było. Szef nie tylko mi, ale każdemu innemu pracownikowi, niezależnie od stażu w firmie, nigdy nie robił problemów z urlopem, nawet takim z dnia na dzień. Z wcześniejszym wyjściem z pracy też nie było kłopotu. A na informację, że stoję w korku i mogę się spóźnić, szef odpowiadał: \\\\\\\"Spokojnie, byle byś tylko dojechała szczęśliwie\\\\\\\". A zwolnienia lekarskie? No cóż, Pan Leszek widząc objawy choroby u pracownika, sam go wysyłał do domu, albo do lekarza. Idylla? No nie zupełnie, nigdy nie jest idealnie. To jednak miejsce pracy. Pan Leszek, przy całej swojej wyrozumiałości, jest jednak wymagającym i stanowczym szefem, który potrafi się zdenerwować, ale trudno się dziwić. Jest przecież właścicielem firmy, za której poziom odpowiada swoim nazwiskiem. Zdarzały się więc spięcia, czy trochę ostrzejszy ton, ale tego nie da się uniknąć w żadnej firmie. A to, że często pracownicy wykorzystywali przychylność szefa i nadużywali zaufania, to też fakt. Pracownicy przychodzili, odchodzili i pewnie nadal będą, a firma trwa nieprzerwanie od prawie dwudziestu lat, więc chyba jednak o czymś to świadczy. Można narzekać, bo to normalne. Ja pewnie również mogłabym znaleźć jakieś \\\\\\\"ale\\\\\\\", tak samo jak szef co do mojej osoby, ale i tak uważam, że tych pozytywów jest po obu stronach jednak więcej.Dlatego jeśli ktoś chce się tam zatrudnić i spróbować, to polecam, ale jednocześnie przyznaję, że nie jest łatwo, bo rynek jest trudny, ale kto nie spróbuje, ten się nie przekona. I jeszcze jedno- wypłaty, nawet jeśli zdarzały się opóźnienia w płatnościach od klientów, na kontach pracowników zawsze były na czas, a jeśli konieczna była zaliczka, to szef nie pytał na co, tylko jej udzielał. Firma zatrudnia ludzi bez doświadczenia, daje im szansę. Znajdą w niej zatrudnienie również osoby starsze od przeciętnego nowicjusza. Stale prowadzone są staże i praktyki. Firma z ludzką twarzą po prostu.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-01-04 10:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy tu piszą jaka to firma POZTEL jest fajna a nie ma negatywnych opinii-ciekawe dlaczego?Niektórych może sposób bycia pana Leszka może zniechęcić do pracy ale z perspektywy czasu ja to rozumiem.Ja pracowałem w POZTELU i fajne doświadczenie zdobyłem-brak porozumienia się z panem Leszkiem spowodował że nasze drogi się rozeszły.Cóż-tak to bywa.Dzisiaj pracuje w firmie w której istnieje płaszczyzna porozumienia pomiędzy szefem a pracownikami,ale czasu spędzonego w POZTELU nie żałuje, bo doświadczenie zostaje.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-01-11 10:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idzie przeczytać tu same pozytywy. I faktycznie można przyznać iż atmosfera pomiędzy pracownikami jest do pozazdroszczenia, jednak gdy zjawia się w pobliżu szef już nie jest tak uroczo. Pan Leszek jest wymagającym pracodawcą, oczekującym od pracowników szybkości w zarówno uczeniu się jak i w wykonywaniu danej pracy. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
aga - 2013-03-16 13:50:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Firmie POZTEL jakieś 9 miesięcy. Szef jest bardzo wyrozumiały, a dzięki tej pracy bardzo dużo można się nauczyć... oczywiście jeśli się tego chce:)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-21 18:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aga, to napiszesz przykładowo po jednej sytuacji na ta wyrozumiałośc szefa w poztel oraz jedna rzecz jakiej się nauczyłaś?
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-06-29 13:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie czego tam można się nauczyć?
zdjecie uzytkownika
karo - 2013-06-30 13:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak wylada sprawa umowy?
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2013-07-02 18:30:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiesz, że umowa powinna być podpisywana w dniu w którym rozpoczynasz pracę
zdjecie uzytkownika
megg - 2013-07-02 18:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z umowa się zgadza, długo tam pracowałaś? Firma Poztel nie ma dziwnym trafem zbyt dużo negatywów.
zdjecie uzytkownika
megg - 2013-07-02 19:12:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownicy nie są skorzy do pomocy bynajmniej tak odbieram. Są laski które co chwile biegają do szefa :-) a i takie które ambitnie pracują. Długo tam pracowałaś??? Może porozmawiamy na @ bez administratora za plecami :-)???
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2013-07-02 20:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to normalne, że przychodzą osoby na rozmowy, też przychodziło jak pracowałam, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
megg - 2013-07-02 20:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki chociaż są godne i wszystko na umowie czy umowa smieciowa??? Pani księgowa wydaje się być super kobieta. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2013-07-02 20:53:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a umowę masz na czas kreślony, kilka miesięcy lub lat
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-06 14:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś czy pracowałeś w firmie Poztel Leszek Twardy? wiesz jakie są tam warunki zatrudnienia? czy praca jest ciężka?
zdjecie uzytkownika
33doti - 2013-08-07 10:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
bardzo proszę odokładniejsze info i jakiej pensji można się tam spodziewać i jaka jest prowizja
zdjecie uzytkownika
Ireth Ancalime - 2013-09-13 13:56:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Byłam na rozmowie i wszystko wydawało się takie różowe. Ale rzeczywistość jest zupełnie inna. (usunięte przez administratora) jeżeli sam się czegoś nie nauczysz to nie ma szans, aby ktoś Tobie poświęcił swój jakże cenny czas. Szkolenie oczywiście jest bezpłatne, a trwa ono cały miesiąc albo i dłużej (a wiadomo, że my tu fundacją charytatywną nie jesteśmy i do pracy chodzi się, żeby zarobić). (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-02-06 15:38:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przyszły pracownik wchodząc do firmy gdzie na rozmowie kwalifikacyjnej dostał pozytywna odpowiedz podpisuje umowę o prace na okres próbny. W tym okresie szef i pracownik siebie sprawdzają(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-03-10 23:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajnie, że Poztel proponuje od razu umowe o pracę, pomimo okresu próbnego, do świadczy o stabilności firmy.
zdjecie uzytkownika
wąski - 2014-04-08 17:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie jest to jakaś chyba wyjątkowa sytuacja. Zazwyczaj bywa tak, że pracownik dostaję najpierw 3 miesięczną umowę na okres próbny, a dopiero potem na stałe
zdjecie uzytkownika
Zwyk - 2014-04-09 22:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zazwyczaj nie proponują nawet umowy o pracę. Dlatego tym większy plus dla Poztelu, o ile oferują dobre pieniądze za pracę.
zdjecie uzytkownika
Kwako - 2014-04-11 00:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to nie proponują umowy. Mówisz o Poztelu? To by sugerowało, że firma jedzie na pracownikach z umowami śmieciowymi, a to jakoś mi zupełnie nie pasuje do tej firmy...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
19 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poztel Leszek Twardy
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x