logo Adesso

Adesso

Andrychów

Opinie o Adesso

okradzione 2017-05-31 21:17
Prawda. TXM ma problemy finansowe. Mydlą nam oczy. Inwentura w lutym a premii dalej nie ma.
11
........................... 2017-06-09 17:54
wy teraz narzekacie....hihi....już niedługo nowy prezes, nowa dyrektor operacyjna...to dopiero dowiecie się co to znaczy PRACA
4
Joanna 2017-06-13 11:39
@........................... mógłbyś/mogłabyś powiedzieć coś więcej o zmianach jakie mają zajść w firmie? Jak wpłyną one na pracowników?
Ajent 2017-06-16 20:10
Nie dopuszczalne jest żeby Ajent nie dawał premii swoim pracownikom.
Sam jestem Ajentem i jak tylko moi pracownicy wyrobią plan każdy dostaje premie.
Co więcej 80% premii oddaje pracownikom gdyż realizacja planu to ich zasługa.
Faktycznie taka praktyka (nie wypłacanie premii) jest zgodna z zasadami aczkolwiek od strony moralnej jest to nie dopuszczalne.
1
Jolka 2017-06-18 17:30
Na jakich zasadach Adesso zatrudnia krawcowe? Może ktoś podpowiedzieć mi, jestem zainteresowana pracą?
kierownik 2017-06-19 13:19
Jak TXM nie zacznie normalnie płacić pracownikom(również nie podniesie stawek ajentom na wyplaty pracownicze ) będzie miał bardzo duży problem z ludźmi do pracy. NIKT TUTAJ NIE CHCE PRACOWAC
9
pracownik 2017-06-20 11:21
A co z kierownictwem w Sosnowcu, też się zmieni ? Ktoś coś wie.
Igiełka 2017-06-22 08:39
Co leży w zakresie obowiązków kupca importowego, jestem zainteresowana ?
1
wsciekle textilki 2017-07-05 15:36
u nas dokladnie to samo. Nie dostalysmy delegacji ani premii inwentaryzacyjnej czekamy trzy miesiace. Oszukuja ze sap nie umie wyliczyc premii, wynik podpisany sie nie liczy, za nic maja dokumentacje. Juz nie chcemy jezdzic w delegacje. Niech nam zwroca nasze ciezko zarobione pieniadze!
1
Niki 2017-07-05 23:22
Mam zacząć pracę w txm, ale po tym co przeczytałam boję się tam iść nawet na rozmowę kwalifikacyjną... Wiecie ile płacą za 1/2 etatu? I o co chodzi z tymi kuwetami ?
Amatorka 2017-07-06 11:25
Słyszałam, że Adesso to dobra firma i można całkiem nieźle zarobić. Może mi ktoś podpowiedzieć czy firma ma teraz jakieś braki kadrowe? Nic nie mogę znaleźć a chciałabym tu pracować. Trochę zdziwiona jestem tymi negatywnymi opiniami chociaż nie zawsze są obiektywne.
????? 2017-07-10 17:47
Jak możesz pisać że "nie zawsze są obiektywne" skoro nie pracujesz w firmie i nic na ten temat nie wiesz ?
5
pracownik kasjer 2017-07-11 02:26
Witam
Lubie swoją prace kontakt z ludźmi ale tu nie ma kontaktu z ludźmi bo nie ma na to czasu płacą mało to fakt kuwety torby czyli towar który codziennie przychodzi w takich ilościach czasami ze w ciągu dnia 2 osoby na sklepie tego nie zrobią bo ceny trzeba zmienić i do kasy podchodzić no i oczywiście sklep w czystości utrzymać co 10 minut na e-mail zajrzeć a i często odpisać bo na już.. jak na 2 pracowników to za dużo powinno być ok 4 żeby oczekiwania zostały spełnione.
Pozdrawiam
Kasjer sprzedawca
9
Amatorka 2017-07-13 12:48
Jak człowiek szuka pracy to zawsze robi mały wywiad o firmie. Tak jest ze mną i dlatego sporo wiem o Adesso w dodatku słyszałam dobre zdanie. Jeśli nawet mają miejsce sytuacje, z których nie jesteśmy zadowoleni to nie znaczy, że firma jest zła. Każdy pisze o swoich odczuciach!!!
1
pip 2017-07-14 13:44
Gdybys zrobila wywiad to bys wiedziala ze firma nie nazywa sie adesso, klamczucho
2
Klientka 2017-07-14 21:02
Jestem zaskoczona i zniesmaczona.Kierowniczka calkowity brak kultury.Glosne smiechy i obgadywanie klientki z drugiego konca sklepu.Pani Patrycjo wiecej was nie odwiedze,a bylam stala klientka.Kuzynka pracowala w Zgorzelcu i z checia bym tam pojechala,ale niestety zamknieto.Nie polecam ,poniewaz z opowiesci wiem ze marne wyplaty dziwczyny dostaja.
5
Marysia 2017-07-17 08:27
Niektórzy nie powinni pracować w tej firmie, nie zasługują na to.
..... 2017-07-17 21:48
np RKS z podlaskiego, nie wiem za co firma jej płaci ale na pewno nie za pracę, za darmo bym jej nie zatrudniła.....
5
Mańka 2017-07-23 18:53
Jeszcze nie spotkałam firmy z której wszyscy byliby zadowoleni. Czasami mogą zdarzyć się sytuacje, które nie powinny się zdarzyć ale to jest życie i tak bywa. Nie wszystko jest z winy firmy i o tym wszyscy wiemy!
1
? 2017-07-28 20:22
to zależy gdzie
? 2017-07-28 20:23
to zależy gdzie
Marysia anty 2017-07-30 23:05
idź kobieto lecz się na nogi bo na głowę już za późno. Napisze ci tylko tyle nie wiesz co czynisz, piszesz jakbyś w jakiej sekcie siedziała
2
Iza 2017-07-31 12:05
Jeśli ktoś nie ma nic merytorycznego do powiedzenia to może niech lepiej milczy i nie pisze bzdur. Zadowoleni z pracy nie piszą ponieważ szkoda im na to czasu. Wolą pracować i zarabiać a niezadowolonych i tak nie przekonają.
1
Tarcia 2017-08-01 00:11
Zadowoleni? Tak jak napisałaś nie mają czasu a może sumienia skoro są pierwsze do lizania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i podkladania świń w każdej pracy jest tak że tworzy się hierarchia swoich pupili donosicieli miałam kierowniczke do rany przyloz uśmiechała się życzliwie i szeroko a później się okazało że najgorsza przekreciara, w pracy to jest chłodna atmosfera sztywna kalulacja rywalizacja i ploty jak odstajesz bo nie pasujesz do towarzystwa to życia nie masz ... i takie najczęściej odpadają, mnie w miejscowości na literę z w podlaskim różne świństwa robiono łącznie z Chowaniem kasy pozniej zwalaniem na mnie doszło do tego że jedn [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się scigala kto najwięcej i najszybciej cen zmieni chodziła za mną i chora nagonkę urzadzila i smiechy , wiele razy ratowalam z opresji to system nie działał to zero pojęcia mają kierowniczki jak drukarkę obsługiwać i gdzie i jak plik w pdf wrzucić przez drukarkę czarną magia ale o tym nikt nie pamięta ...
4
Pracownik 2017-08-03 13:37
Odradzam pracę w TXM , jest wyzysk pracowników, mobbing. Kierowniczka ciągle się czepia, wrzeszczy nie wiadomo o co . Zachrzania się jak wół że pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Leci i tak źle. Te kuwety to porażka , to nie wina pracowników że klienci nie chcą kupować , ale potem my pracownicy musimy się głupio tłumaczyć czemu kuweta jest 1% i dostajemy opr. Kierowniczka robi z pracownikami co chce , zero skrupułów i szacunku . Zapier.... za 1450 zł a roboty za dwie. MASAKRA
5
wytrwalypracownik 2017-08-03 19:05
Potwierdzam!!!! Niektore ''kierowniczki'' nie maja o niczym pojecia. Nie umieja zrobic najprostszych rzeczy, tabelek, wyliczen. A jak RKS przyjezdza na market to malo co w tyłek nie wejdzie. Radze calemu ZARZADOWI przyjrzeć się pracy kierowników sklepu, poniewaz to tutaj lezy glowny problem. Nie ze sprzedawcami, nie z ZCA kierownika. Tylko z RKS i kierownikami!!!!!! a przeciez kierownik sklepu powinien dawać innym pracownikom przykład!!!! ale jak??? skoro sie pracowac nie chce i nie umie sie najprostszych rzeczy zrobic zwiazanych z podstawowa obsluga komputera!!!
7
Karola 2017-08-03 21:12
Txm wLubaniu,odradzam.Niskie zarobki i okropma atmosfera.Glosne dziewuchy nabijanie sie z klientek .
3
Margo 2017-08-06 13:58
Bardzo miła obsługa w oddziale w Lubaniu potrzebowałam ubrań dla chorej mamy i dziewczyny bez problemy pomogły mi i doradzily ze wszystkim. Przychodzę tam od lat i to się nie zmieni, widzę jak dziewczyny muszą być miły dla nienormalnych klientek dosłownie, które mają się nie wiadomo za kogo robiąc zakupy za niewielkie kwoty wywracaja oczami i przy kasie traktują obsługę jak śmieci. Więcej kultury też pracuje w sklepie i nie znoszę takich zachowan
1
Wiolka 2017-08-06 14:17
kumpela mi opowiadala ze w Lubaniu byla w Txm i ze dziewczyna o 13.50 wypraszala ja z kolezanka ze sklepu,a przyjechala specjalnie z Lesnej.Co to za sklep,ze wygania sie z zakupow.Staly przy kasie i plotkowaly o zarobkach i kierowniczce...uslyszalam 1500,wiec reszta klientow napewno tez dobrze slyszala.nie pelecam,obsluga fatalna
1
Polka 2017-08-06 19:09
Nikt nigdy nie wygania że sklepu jeżeli już coś to grzecznie zapraszają do kasy wiem bo jestem stała klientką i bardzo dobrze rozumiem dziewczyny które tam pracują. One siedzą tam cały dzień zrozumcie że one też chcą iść do domu. Jak dla mnie ktoś kto przychodzi na zakupy o 13:50 w sobotę wiedząc że sklepy jest czynny do 14:00 to jest trochę nie normalne. Obsługa sklepu jest bardzo miła zawsze pomogą, potrafią bardzo dobrze doradzić. To że czasem ktoś się śmieje to ludzki odruch w końcu śmiech to zdrowie. Sklep jest super.
3
Polka 2017-08-06 19:12
Oceniasz sklep sugerujac się czyjąś opinia. Nie masz wlasnego zdania.....
2
Była naiwna 2017-08-06 22:47
Mówią że jeszcze się taki nie narodził żeby każdemu dogodził, ale textil market to jedna wielka tragedia.Pracowałam tam 5 lat i wreszcie powiedziałam koniec. Koniec poniżaniu,usługiwaniu kierowniczce,strachu przed przyjazdem Rks,spełnianiu chorych rządań płynących z góry. Oni zapomnieli że tam pracują kobiety a nie roboty, nie jesteśmy wykonywać pracy na 6 osób jak jest nas dwie na sklepie. Czasami jedna bo druga idzie do banku lub stoi przy kompie czyta pół dnia meile lub wypełnia chore tabelki. Myślę że oni nie obudzą się nadal będą mieć nas głęboko w czterech literach, dopóki kierowniczki i rks nie przestaną im usługiwać nikt nie stanie w naszej obronie. Ja na szczęście późno ale wreszcie się ocknęłam. Pozdrawiam wszystkie sprzedawczynie w textilu, kobiety nie dajcie się.
7
Była naiwna 2017-08-06 22:55
Wiolka coś kręcisz najpierw piszesz że koleżanka mówiła potem że sama słyszałaś. Myślę że nikt nie wygania nikogo ze sklepu ale grzecznie zaprasza do kasy. Pracowałam do 14 ale po zamknięciu komputerów wychodziłam o 14.15, niestety nikt za nadgodziny nie płacił. Trochę empati a przede wszystkim szacunku dla drugiego człowieka.
4
Wiolka 2017-08-06 23:08
Kazdy ma prawo do swojego zdania,powtorzylam co uslyszalam i tak to dziala.Ja tez sie zrazilam i chodze do konkurenji,pomimo ze mozna kupic cos ciekawego dla malucha.
2
Anna 2017-08-07 09:43
Jak czytam niektóre wypowiedzi to nie wierzę w was ludzie!!!,, ktoś coś słyszal od kogoś,,,, chodzę do konkurencji,, to sobie chodź kobieto nikogo to nie interesuje a twoje życie jest tak nudne, że musisz się zalic w internecie bo twoja codzienność jest tak beznadziejna, że nie masz nic innego do roboty, to się nazywa mieć pecha, nieszczęśliwa smutna żałosna i rozżalona anonimowa marionetka bojąca się powiedzieć to tym dziewczynom w oczy tylko potrafi obsmarować na jakimś forum. Naprawdę szkoda mi takich ludzi, jesteście przez to tacy mali i śmieszni :) ja jestem kierowniczka w jednym markecie na Dolnym Sl. chwale sobie swoją RKS i innych współpracowników, a ci co mało wiedzą niech lepiej wezmą się do porządnej pracy a nie stare baby siedzą w domu i piszą głupoty bo młode zaradne dziewczyny mają inne zajęcia w tym czasie :)
1
Polka 2017-08-07 12:50
Zgadzam sie calkowicie:-)
1
Wiolka 2017-08-07 16:43
Widac kto sie tutaj nudzi bo tak sie rozpisalas.
2
Anna 2017-08-07 20:46
Rozpisałam się bo nie wierzę w takich pustaków jak ty
1
Byla KM 2017-08-07 21:22
Czytajac wasze wypowiedzi to robi sie nie dobrze.Te dziewczyny ciezko pracuja i sa zawsze pomocne i usmiechniete.Moze ktoras z Pan bardzo sie nudzi.Pozdrawiam dziewczyny robicie wszystko jak zawsze najlepiej:)
3
Tolka 2017-08-07 22:16
Wierzycie w równość w pracy to macie coś pod deklem nie tak, od zawsze są podziały lizodupy i wiele wiele innych przyczyn w prostej drodze przewrotnej natury ludzkiej, sztywna kalkulacja zawiść podkladanie świń donoszenie rywalizacja chłodna atmosfera a jeśli ktoś wierzy że ma szczęście bo trafił na zgraną ekipę to chyba nie wie na jakim świecie żyje, mnie się też tak wydawało a okazało się ze pracownice kolezanki były zdolne do najgorszych swinstw byle wyeliminować z zazdrości, moja koleżanka była tak zaszczuta w pracy ze plakala po kątach wymuszano na niej ciągle obslugiwanie klienta stanie za tzw lada a same na papieroska i plotki ganialy mało tego wszystkie wrzucano jak soboty i niedzielę aż któregoś dnia poprosiła o zmianę grafika co się stało wyleciała z pracy wcześniej znosząc upokorzenia ploty i inne zawistne podchody bo tak sobie obrano ja za cel ataków. Także bez zbędnego pitolenia. ... ze wszędzie jest fajnie super tak się wam wydaje to nie ten system
3
Byla KM 2017-08-08 08:56
Witam
Dlugo pracowalam w Txm w Lubaniu,bywalo roznie,jak wszedzie ,ale napewno bede milo wspominac te moje mroweczki:).Pozdrawiam textilki
2
malwina 2017-08-09 06:48
Ja trafiłam na zgraną ekipę. ..Pracowało mi się bardzo dobrze mimo głupiej polityki firmy. Zmieniłam pracę tylko dlatego ze dostałam normalną umowę zamiast zlecenia i większe pieniądze. Gdybym dostała to samo w TXM nie odeszła bym m Brakuje mi właśnie atmosfery jaka mialam w pracy i mojej załogi z którą pracowałam
3
Maria 2017-08-11 21:22
Wystarczy jedna poetka i cały urok prysł. To własnie ludzie sami sobie robią piekło w firmie. Firma Adesso stwarza warunki do pracy ale atmosfera zależy głównie od pracowników. Zawsze będzie źle z niektórymi osobami.
Byla pracownica. 2017-08-20 12:18
Czy nadal nikt nie dostal?My także mialysmy w lutym inwert.To jest juz chamstwo.
4
Minerwa 2017-08-20 13:55
Widziałem ostatnią listę ofert pracy i wynika z tego, że Adesso potrzebuje trochę ludzi? Jakieś nowe roboty? Jaka jest naprawdę przyczyna może ktoś napisać?
Byla pracownica. 2017-08-20 21:45
Potrzebują naiwnych.nie pchaj sie do tej firmy Odradzam z szczerego serca
2
Była textilka 2017-08-21 02:06
Wszędzie tylko nie tam. Towarem zawalone sklepy i zaplecza, roboty dla 5 robotów a nie 3 kobiet, wiecznie sfochowane rks. A płaca oczywiście minimalna. Jak jesteś wołem roboczym to zapraszam ale jak chcesz być szanowanym pracownikiem,który za pracę usłyszy dobre słowo to nie Textil Market. Decyzja oczywiście należy do Ciebie i oby była dobra.
6
M24 2017-08-22 10:16
Chcialabym zapytać inne textilki czy juz dostały premie inwert?Dziwne ze od ponad pół roku nie sa jeszcze sklepy rozliczone.Moze ajentki dostaly a pracownice nic nie wiedzą?
ajentkaaaaaaaaaaaaa 2017-08-22 15:33
jestem ajentem i nie dostałam żadnej premii. Żaden ze znajomych ajentów nie dostał a czekamy wszyscy od miesięcy- i ja, i moje dziewczyny.
M24 2017-08-22 18:02
Witam.Czy wszystkie pracownice nie mogą sie zgrac i napisac do centrali w/s inwert?Chetnie bylabym pierwsza .Co nas obchodzą problemy z SAP.Dziewczyny ciezko pracują cały rok.Nawet panieRKS nie mają zamiaru pomóc dziewczynom.
Zostaw swoją opinię o Adesso - Andrychów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso