logo Adesso

Adesso

Andrychów

Opinie o Adesso

.... 2017-01-31 13:17
tak jak pisałam wcześniej, nasz RDS pan A.S. nie zastraszał i szukał rozwiązań na poprawę, przy wizytach rozmawiał z nami i słuchał co mamy do powiedzenia, nie wiem jak inni ponieważ ich nie znałam więc nie wypowiem się za nich. Szkoda, że ludzie którzy chcą pomóc firmie a zarazem pracownikom zostają zwolnieni. Kilka lat temu pracował dyrektor R.R. który również był osobą na odpowiednim stanowisku.
2
Pracownik 2017-01-31 13:43
U nas w regionie wystarczył dobry RKS. Pani S.M.robiła wszystko aby region osiągał dobre wyniki. Pomagała wspierała doradzała dużo z nami pracowała, wymyślała akcje na poprawę wyników.Wyciągnęła region, tak ze osiągał dobre wyniki. Byla ludzka i co .... Firma ja zwolniła przez agentkę która zniszczyła jej życie. Stracili dobrego RKS a zyskali pyskatego agenta. I gdzie tu sprawiedliwość .
3
sonia 2017-01-31 16:48
A gdzie Wy pracownicy byliście wtedy? Zrobiliście cokolwiek by jej nie wyrzucono lub przywrócono do pracy? Mam nadzieję ze tak. ...lecz mimo wszystko ciekawa jestem odpowiedzi.
2
ula 2017-01-31 18:15
Pani Malwino, a jest pani pewna ze prezes stanie po stronie pracownikow a nie po przeciwnej? Nie ma takiej pewnosci.
Ludzie sie boja ze straca prace.
Pamietacie te czasy jak prezesi jezdzili po marketach i pani K., pytali kto ma jakie problemy, pomagali, sluchali nas. Gdzie to sie podzialo wszystko? :(
Dobrze ze rds zwolnili bo nasz byl straszny, bardzo niesprawiedliwy.
5
Pracownik 2017-01-31 20:09
Chcieliśmy napisać pismo do Prezesa, ale ona nam zabroniła. Wielka szkoda.
3
malwina 2017-02-01 20:30
Na chwilę obecną wiem ze prezes jest przede wszystkim człowiekiem i słucha tego z czym zwracają się do niego pracownicy ...miałam okazję się przekonać. Zamęt w firmie tworzony przez nadgorliwych psycholi to ostatnia rzecz jakiej potrzeba. Zawsze warto zwalczyć o to co dobre i o ludzi którzy są tego warci.Nie bójcie się tego ...
4
sonia 2017-02-01 20:41
I to bardzo wielka szkoda...myślę że przy wsparciu innych marketów nie tylko udało by się zatrzymać tak dobrego pracownika ale również można było utrzeć nosa komuś kto Was zastrasza....nikt nie ma prawa tego robić. Na to sa paragrafy .Nie przychodzicie do pracy żeby sie bać. Nie jestescie w niczym gorsi od ludzi którzy stoją nad Wami. ...odwalacie kawał roboty....dobrej roboty i wiem ze większość ludzi lubi tą pracę. Nie dajcie sobie tego odebrać, macie nie tylko obowiązki ale też prawa.
8
Taka z tex 2017-02-03 22:28
Prawda
1
igor 2017-02-11 00:41
firma nie zwalnia bez przyczyny.....
1
Zzzzzz 2017-02-11 10:15
Nie polecam. Marne wypłaty,nie ma co liczyć na premie, bo target jest nie do zrealizowania. Za nadgodziny nie płacą, dają do odbioru ( oczywiście na wieczne oddanie,bo nigdy nie ma warunków, żeby je wybrać). Po odejściu z pracy za nadgodziny mi nie zapłacono. Do tego częste kontrolę RKS i tzw 'os',którym zawsze coś się nie podoba. Jeśli Waszym RKS'em jest pani D. to serdecznie współczuję. Widać, że nie zależy jej na pracownikach. Traktuje ich po prostu jak tanią siłę robocza. Narzekania że strony całej ekipy ze sklepu, że KM którego zatrudniła,nigdy nie pracujący na sklepie, który ma problemy z dodaniem 2 plus 2 to marna pomoc dla nas, a wręcz odwrotnie też do niej nie dociera. Ogólnie ujmując, trzymać się z daleka
3
Zzzzzz 2017-02-11 10:18
Nie polecam. Marne wypłaty,nie ma co liczyć na premie, bo target jest nie do zrealizowania. Za nadgodziny nie płacą, dają do odbioru ( oczywiście na wieczne oddanie,bo nigdy nie ma warunków, żeby je wybrać). Po odejściu z pracy za nadgodziny mi nie zapłacono. Do tego częste kontrolę RKS i tzw 'os',którym zawsze coś się nie podoba. Jeśli Waszym RKS'em jest pani D. to serdecznie współczuję. Widać, że nie zależy jej na pracownikach. Traktuje ich po prostu jak tanią siłę robocza. Narzekania że strony całej ekipy ze sklepu, że KM którego zatrudniła,nigdy nie pracujący na sklepie, który ma problemy z dodaniem 2 plus 2 to marna pomoc dla nas, a wręcz odwrotnie też do niej nie dociera. Ogólnie ujmując, trzymać się z daleka
6
..... 2017-02-11 21:42
Czyżby napewno .......
zniesmaczona 2017-02-12 12:20
Praca na magazynie w Mysłowicach - zapierniczasz i ciągle do ciebie coś mają. Liderka chodzi jak oficer ss i szyderczo się uśmiecha. Wprowadza taki chaos że nie masz ochoty przychodzić do pracy. Ciągle kogoś przyjmują a za chwile zwalniają - oczywiście umowa zlecenie. Przyjdziez do pracy i powiedzą ci że pracujesz ostatni dzień tak więc możesz iść do domu albo przepracować ten ostatni dzień - jesteś po prostu zwykłym robolem i zapchaj-dziurą. Na umowę o pracę jeszcze mniej zarobisz.
5
Mgiełka 2017-02-19 12:52
Ogólnie to jest dobra firma. Problemy są wszędzie i tylko od sposobu ich rozwiązania zależy atmosfera w firmie czy pozycja firmy na rynku. Pracując tu wiem, że to nie jest strata czasu a wręcz przeciwnie. Praca w Adesso daje mi poczucie dowartościowania.
Pionek 2017-02-28 00:29
Txm... sklepy fajne, towar tez. Wiadomo ze sa rzeczy jakosci lepszej i gorszej ale naprawde mozna wyhaczyc perelki. Co do pracy to az sie pisac nie chce ale nosilam sie z zamiarem wystawienia opinii i w koncu to robie.... Praca w handlu do lekkich nie nalezy (chyba ze mamy na mysli butik odziezowy gdzie sie przyslowiowo stoi i pachnie... ) Realia w handlu spozywczym czy duzych sieciowkach typu wlasnie TXM wygladaja inaczej. To ze klient traktuje tam sprzedawcow jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to jedno ale jak traktuja pracownikow pracodawcy??? W TXM chyba jeszcze gorzej niz CI klienci.... Nadgodziny i premie taaaak tylko w ogloszeniach o prace bo prawda taka ze nadgodzin firma nie wyplaca a z wyborem dni wolnych jest wielki problem. Na podstawie pracy w markecie w Wolsztynie moge napisac naprawde wiele nieprzyjemnych faktow. Na kierownika marketu zostala zatrudniona gwiazda z zerowym doswiadczeniem w handlu (mam wrazenie ze w ogole zerowe doswiadczenie w jakiejkolwiek branzy) ktora na dzien dobry zadbala tylko o swoj tytul i w pierwszej kolejnosci zawiesila sobie dumnie na plaskiej klatce piersiowej plakietke KIEROWNIK MARKETU Urszula K. Wynikiem czego bylo rozpieprzenie zgranego zespolu w 3mce (zespolu ktory note bene dawal sobie ladne tygodnie rade sam bez kiero...) Finalnie i sama ona - kupa nieszczesc i niewiedzy sama sie zwolnila jak juz nie bylo czego zniszczyc bardziej...
Placa...az sie plakac chce... najnizsza krajowa przy wymaganiach jak z kosmosu. Zero premii bo warto wspomniec o tym ze target jest na takim poziomie zeby sklep nie byl w stanie go zrealizowac chocby sie na rzesach stawalo i klaskalo uszami.
Rabat pracowniczy jest...-10% i wylacznie w poniedzialki. Przepraszam-2 razy w roku przed swietami bozonarodzeniowymi i wielkanocnymi jeden dzien...-20% WOW az trzeba bylo uwazac zeby sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie poprzewracalo :D I tyle jesli chodzi o profity pracownicze.
Zal...naprawde wielki zal i szkoda sklepow. I pracownikow. Nawet regionalnej szkoda bo w obrebie PWL pani Dorota - fajna kobieta, jestem pewna ze w kazdym temacie moznaby sie z nia dogadac ale w tej firmie to jestem pewna ze osoba z taka wiedza i checiami jak ona to ruchy ma mocno ograniczone...
TxM jako sklepy polecam- jako pracodawce radze omijac lukiem i to baaardzo szerokim!!!
3
*** 2017-02-28 13:24
...witam,zapomniałas o najważniejszym proficie dla pracowników....paczka na swieta...cała jedna na sklep.....wooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwwww...........to dopiero rarytas...
hłe....hłe....hłeeeeeeeeeeeeeeeee
5
Joanna 2017-03-01 08:32
Pracujesz w firmie Adesso? Opowiedz jak wyglądał proces rekrutacji do firmy! http://www.gowork.pl/rozmowy_kwalifikacyjne,77311,1,1
Koleżanka 2017-03-01 14:57
o tak masz rację co do regionalnej ta kobieta nie powinna być kierownikiem regionalnym wszystko tylko pisze pięknie do dyrektorów ale nikt się nie zainteresuje jaka jest dla pracowników. A taka ze w jednym z miejsc w zachodniopomorskim klientka zwróciła tej Pani uwagę jak zwraca się do pracownicy. Ze dzisiaj jest wyżej a za chwilę może upaść jeszcze niżej niż była. I taka jest prawda o tej kobiecie tylko ze dyrekcja o tym nie wie i pewnie może kiedyś się dowie jak wygląda zachowanie tej osoby .
2
Joanna 2017-03-01 15:04
@zniesmaczona dobrze rozumiem, że praca na magazynie bywa ciężka? Wspomniałaś również, że jest możliwość zatrudnienia na umowę o pracę?
@koleżanka jak długo pracujesz już w Adesso? Mogłabyś opowiedzieć o tym jak wygląda Twoja praca w firmie?
praca txm 2017-03-01 15:08
regionalna za takie zachowanie dostala zjebke na sklepie od klientki ponieważ bardzo źle odniosła się do pracownika aż wstyd że niby regionalna a tak się wypowiada . Szkoda pisania do dyrekcja txm i tak się o tym nie dowie a jak by nawet to i tak z tym nic nie zrobią.
3
Joanna 2017-03-01 15:13
@praca txm mogłabyś/mógłbyś opowiedzieć więcej o atmosferze pracy w firmie? Czy sytuacje o których wspomniałaś często się zdarzają?
mila 2017-03-04 21:07
Proszę o opinię sklepu w Garwolinie jak jest z pracą i pracownikami bo chciałabym tam złożyć cv.
Joanna 2017-03-06 09:42
@*** rozumiem, że jesteś pracownikiem firmy. Mógłbyś coś więcej powiedzieć na temat warunków pracy w firmie? Chętnie również usłyszymy jak wygląda rozmowa rekrutacyjna.
zapierdalacz 2017-03-11 18:35
CL Mysłowice. Za pracę w soboty i niedzielę ci zapłacą tylko, że pieniędzmi z twojej premii, której ci nie wypłacą bo za "słaby miesiąc był", dno totalne. Na wszystkim oszczędzają . Połowa roboty, którą się wykonuje to tzw. "robota głupiego". Ta firma zatrzymała się mentalnie w latach 90 ubiegłego wieku i bez wymiany "góry" zmian na lepsze nie będzie.
11
Joanna 2017-03-13 09:15
A jakie są plusy pracy w firmie Adesso? Chętnie usłyszymy więcej na ten temat.
pracownik 2017-03-22 00:55
Witam
Nie ma szacunku dla pracowników, nowości nowości a ty weź to wszystko sam ogarnij już nie wspominając o płacy
4
Joanna 2017-03-22 08:50
@pracownik długo już pracujesz w firmie? Chętnie szerzej poznamy również Twoją opinię.
robol 2017-03-28 15:21
Praca na magazynie z tygodnia na tydzień coraz gorsza. Nie masz swojego miejsca, rzucają cie po wszystkich możliwych stanowiskach, czujesz się jak śmieć, straszą ludzi że wprowadzą 4-brygadówke jak nie będziesz się dobrowolnie wpisywał na soboty i niedziele. Najlepiej by było gdybys zmienił adres meldunku na Kosztowską. Przejście na umowę o pracę to samobójstwo. Jeśli nie musisz nie zgadzaj się na przejście pod zakład. Siedź na zleceniówce tak długo jak możesz. Ciągle potrzebują ludzi i jest oferta ale nikt nie przychodzi - to chyba daje coś do myślenia.
2
kasjerka 2017-03-28 20:51
Hej. Pracuję w sklepie txm juz prawie 2 lata. Ogólnie praca fajna, towar codziennie, czasami ciekawy, jest co robic, atmosfera fajna, ale... regionalna juz nam sie zmienila 3 razy, po zmianach jestesmy juz w trzecim regionie, dziwne sa odgorne zasady, maile na ktore trzeba odpisywac do ktorejś godziny, tlumaczenie sie ze slabej sprzedazy kuwety i doladowan, od niedawna szczegolowe wyniki typu szt na paragon, wartosc koszyka, masakraaa. Jest coraz gorzej. Teraz zmienil nam sie caly cystem i jest non stop jakis problem, nerwowo się robi powoli.
No i sprawa premii... jestesmy sklepem ajencyjnym, zazwyczaj wyrabiamy plany miesieczne a o premii ani widu ani slychu. Ajent bierze wszystko dla siebie a nam nie da ani grosza, a to przeciez dzieki nam ta premia jest, bo on jak sie raz w tygodniu na sklepie pojawi to jest sukces. Do tego musimy jezdzic codziennie do banku wozic utarg i za benzyne nikt nam nie zwraca. Jest tu ktos ze sklepu ajencyjnego i moze sie dowiedziec na temat zasad u was na sklepie panujacych ?
3
robol 2017-03-28 21:06
Wszystko sie zgadza. Człowiek czuje sie jak śmieć - rzucają cie na wszystkie możliwe stanowiska, nie masz swojego miejsca. Najjlepiej żebyś zmienił meldunek na KOsztowską. Straszą ludzi że wprowadzą 4-brygadówkę jak nie zaczną się dobrowolnie wpisywać na soboty i niedziele. Potrzebuja ludzi na już, ogłoszenia są tylko chętnych brak a to chyba o czymś świadczy.
3
ajentka 2017-03-30 14:28
cześć, ja jestem ajentką i zawsze dziewczynom daję premię jeśli wypracujemy target. Ta która ma lepsze wyniki z kuwety dostaje zwykle trochę więcej ale premię zawsze moje dziewczyny mają. Pracujemy po równo wszystkie razem więc twój ajent to cham skoro wam nie daje. Formalnie nie ma co prawda takiego obowiązku ale uważam,że powinien jak najbardziej dac skoro na to pracujecie a on sie nie pojawia. Jak byłam w szpitalu przez miesiac to dałam dziewczynom całą premię bo same ją wypracowały.
2
kasjerka 2017-03-30 21:13
No pewnie, że powinien dać, ale nawet nie wspomni o premii, a przecież my wiemy ze jest. Szkoda, że pracownicy nie podpisują odbioru premii, ze góra nic nie wie o tym, gdzie ta premia idzie, która jest dzięki naszej ciężkiej pracy. Czasami przez takie traktowanie oddechciewa się pracować....
2
Y 2017-04-05 10:32
POPIERAM PRACA W TXM TO WIELKIE GÓWNO OBÓZ PRACY AJENT WSPANIAŁY WYROZUMIAŁY A CENTRALA I RKS TO DNO . RKS BRODZI W TAK PŁYTKIM BASENIE INTELEKTUALNYM ,ŻE AŻ ŻAL Z NIĄ PROWADZIĆ JAKĄŚ NORMALNĄ DYSKUSJĘ . ZASYPUJĄ CZŁOWIEKA DOSTAWAMI PO SUFIT , ROBIĄ PROMOCJĘ Z DUPY GDZIE KLIENT NIE ZWRACA NAWET UWAGI NA TO, WPROWADZILI NOWY SYSTEM KTÓRY MIAŁ NAM UŁATWIĆ
ŻYCIE A POŁOWA KODÓW NIE WCHODZI DO SYSTEMU WIECZNIE SŁYCHAĆ JĘKI RKS NA KUWETY DOŁADOWANIA CZŁOWIEK PRZEZ 12 GODZIN NIC NIE ROBI TYLKO DOSTAWY , KUWETY , DOŁADOWANIA , PROMOCJE A I TAK SŁYSZY ŻE JEGO PRACA JEST NIC NIE WARTA , NIE SZANUJĄ LUDZI TRAKTUJĄ NAS JAK GÓWNO!!!!!! ZERO POCHWAŁY OD RKS TYLKO WIECZNIE DARCIE RURY , ZE WYNIKI ZA SŁABE , PAMIĘTAJMY O WYPEŁNIENIU TABELEK I TELEFONACH CO DWIE GODZINY I TŁUMACZENIU SIĘ DLA CZEGO KLIENT NIE KUPUJĘ SZAJSU Z KUWET!!!!!!!! KAŻDY KTO JEST ZDROWY NA UMYŚLE NIECH OMIJA PRACĘ W TXM SZEROKIM ŁUKIEM BO PO PARU MIESIĄCACH WYLĄDUJECIE NA KOZETCE U PSYCHIATRY
16
katarzyna 2017-04-05 15:28
wszystko to prawda, jeszcze kuweta jak kuweta, sa dni ze sprzedaz jest wysoka a sa takie ze nikt nie chce kupic chociaz namawiamy z calych sil. Nasza ajentka tez jest wspaniala widzi ze proponujemy i nas pociesza jak dostaniemy takiego maila ale widac ze sama sie przejmuje bo to jest niesprawiedliwe takie traktowanie nas. Nawet ostatnio chcialysmy kupic ye kuwety to nam nie pozwolila i sama kupila. Gorzej z tymi doladowaniami, przeciez to od szczescia zalezy czasem sprzedamy na 200 a czaswm nic nie sprzedajemy a zachecamy kazdego doslownie bez wyjatku to nam rks zarzuca ze nikomu nie proponujemy. Niech do jasnej c h o l e r y siada za kamera i niech slucha czy faktycznie nie jest proppnowane bo gdyby ajentka tez byla taka menda to bysmy dawno odeszly z tej roboty.
7
Y 2017-04-06 08:32
Dokładnie u nas tak samo. A gdyby nie ajent to po miesiącu byśmy wszystkie poszły w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo ta praca to jakaś pomyłka .
5
v 2017-04-06 10:08
Mobbing. Narzucanie planów niemożliwych do zrealizowania bo nie mozna rozliczac wszystkich sklepow wedlug identycznych standardow, wysokoobrotowe zawsze beda slabsze wynikowo. Nie byloby w tym nic zlego bo do celu zawsze mozna dazyc ale kiedy publicznie jestes bluzgana za slaby wynik procentowy ze wzgledu na obroty to jest mobbing. W dodatku gdy powiesz ze zaproponujesz prezesowi inne rozwiazania to uslyszysz ze jak sprobujesz napisac maila to mozesz sie pakowac. Takich macie regionalnych droga firmo. Firma jest w porzadku ale zatrudnia tragicznych zarzadzajacych. Zamiast szukac problemow wsrod dziewczyn na sklepach poweszcie wsrod RKS bo to nie jest dla nas wsparcie tylko utrudnienie pracy.
12
v 2017-04-06 10:23
i jeszcze jedno: fajnie ze daliscie opcje oceny RKS na nps ale nie liczcie ze ktokolwiek tam napisze prawde wlasnie dlatego ze RKS sugeruja wypowiedzenia i km, i ajentom bo podobno maja taka mozliwosc. Macie sile oddanych pracownikow ktorzy sa traktowani bardzo niesprawiedliwie. Nie ma motywacji, nie ma pracy z ludzmi, nie ma doceniania niewielkich sukcesow za to sa grozby, nakazy tlumaczen z kazdej bzdury i zamiast zajac sie praca trzeba stac przy mailach/telefonach pol dnia. Myslicie ze my nie chcemy pracowac z klientem? My juz dawno nie jestesmy sprzedawcami bo nam nie pozwalacie. Zawalacie nas tyloma zadaniami nie zwiazanymi ze sprzedaza ze nam przed tymi klientami wstyd bo czasu dla nich nie ma. Przeciez my nie mozemy ciagle zostawac po zamknieciu. Chce byc sprawiedliwa i powiem ze widac zmiany w firmie, widac ze probujecie nas jakos wspierac ale zrobcie najpierw porzadne szkolenia regionalnym z motywacji bo wielu z nich jest nieprzygotowana do pracy z zespolami na sklepach.
11
Igiełka 2017-04-06 21:57
Adesso nie ma wcale nowych ofert pracy a szkoda bo to fajna firma.
francuski piesek 2017-04-09 19:49
Pytanie tylko czy dają tą umowę o pracę. Bo za moich czasów to osoby z agencji przy przyjęciu do pracy na umowę zlecenie obiecywano że popracują pod agencją do końca roku, potem TXM CL przejmie pod siebie i da umowę o pracę, następnie wypierd***li na zbity ryj dwa dni przed świętami i bezczelnie im się wmawiało się, że nie ma pracy bo magazyny puste ale po Nowym Roku zadzwonią bo będzie wznowa pracy. Po Nowym Roku powiedzieli że towar zacznie na magazyn przychodzić pod koniec stycznia lub na początku lutego, po czym jak to dyro stwierdził "nie potrzebuje "starych" pracowników bo woli nowych za których mniej zapłaci".
1
Igiełka 2017-04-11 18:27
Adesso jest fajną firmą ale chyba widzicie ile wszystkiego jest na rynku więc nie dziwcie się że jest trudno. W każdej branży jest ciężko. Pracuję tu i czasami się denerwuję ale nie powiem złego słowa na firmę.
HH 2017-04-12 11:36
Szczególnie jak RKS SIEDZI CI NA DUPIE PRZEZ 6 GODZIN A TY MASZ W H.....ROBOTY!!!!
5
Joanna 2017-04-12 12:29
@Igiełka a co uważasz za największy plus pracy w firmie?
jam ci ona 2017-04-14 11:01
Może czas najwyższy przyjrzeć się dla czego jest ta dużo negatywnych opinii a nie szukać plusów tam gdzie ich nie ma . Nie wystarczy wam 10 stron opinii na temat "super" pracy w firmie zacznijcie od od RKS którzy robią wam krecią robotę niszczą w człowieku resztki chęci do pracy i odzierają ich z godności . Nie udolne wprowadzenie systemu SAP który sam w sobie jest programem wysokich lotów , towar jakościowo nadaje się jedynie na rynek bo żadną konkurencją dla innych tego typu sklepów nie jesteście , ceny z kosmosu torebka w promocji po 99,99 zł to jakiś żart Monnari ma torebki ze skóry na promocji po 69.99 . niska etatyzacja , ja już nie wiem czy jestem sprzedawcą ,magazynierem czy ulotkarzem .... czas na promocję 14 godzin kpina jakaś . Niby wszyscy w firmie jesteście nam do pomocy a jak przychodzi co do czego to i tak zostajemy same z problemem począwszy od RKS a skończmy na help desk ... RKS jak kogoś nie lubi to go zniszczy ... Zmięcie system zarządzania , to nie jest opinia jednostki bo takich jak ja jest mnóstwo w każdym regionie... Zresztą po co ja się produkuje tu i tak się nic nie zmieni i nikt nie zwróci na nas uwagi możemy pisać i pisać a wy dalej swoje
11
Mała 2017-04-22 07:11
No właśnie też się zastanawiam nad tym czy ktoś oprócz ajentow i sprzedawców tu zagląda... skarg jest sporo, a jakiej kolwiek ingerencjiz pomocą dla nas nie ma. Ale nie oszukujmy się tu "łapa łapę myje". Jak to jest wg dopuszczane, ze np jak wyrobimy premie nie ma list do podpisania ile komu i tak samo z inwentaryzacja. Pracuje Na markecie prawie 8 lat i już różne przekręty widziałam, ale żeby kierownik żywcem przekręty z pieniędzmi robił... ja się pytam kto ich sprawdza i czy wogole sprawdzane jest wypłacanie nam gotówki. Z premii grosze, za inwentaryzację grosze A całą resztę Pani kierownik sobie do kieszeni bierze. Przecież my bardzo dobrze wiemy ile jest do podziału.Ale można??? Wszystko można, bo nikt jej tego nie udowodni. Stoi cały dzień przy kompie z telefonem w ręku, wytyczne da I jak "niby" nie ma co robic i jest nas za dużo to idzie do domu. A jak wiecie roboty jest i to nie mało ale po co ma co kolwiek robic jak ma ludzi od tego. POZDRAWIAM TYCH KTÓRZY TO CZYTAJĄ. A i jedyna chyba możliwością na jakie kolwiek dobre zmiany to jest poprostu zmiana pracy, bo szkoda naszego zdrowia dla tak marnej firmy
3
Niteczka 2017-04-22 10:39
@Mała Czy Twoje zarzuty są zasadne? Może posądzasz ludzi o nieuczciwość a to nie jest prawda? Pracuję w firmie i nie mogę narzekać, może nie jest luksusowo ale raz jest lepiej raz gorzej. Generalnie lubię robić to co robię i może dlatego jestem zadowolona?
Mała 2017-04-23 19:02
Ja również lubię robić to co robię. Nie zawsze było super. Były lepsze i gorsze dni, ale to co się dzieje ostatnio to lekka przesada tak jak już ktoś wcześniej wspominał... oczekują od nas, że będziemy pracować za dziesięciu, a jeżeli chodzi o wypłaty to płakać się chce, bo nawet swoi ajenci nas okradają. I wielki szacunek dla tych którzy sprawiedliwie dziela chociażby premie tak jak Pani AJENTKA i wiem, ze napisała prawdę bo to nie jedyna osoba z dobrym sercem , która dba o pracowników. My niestety nie mamy tak dobrze
3
Mała 2017-04-23 19:03
Ja również lubię robić to co robię. Nie zawsze było super. Były lepsze i gorsze dni, ale to co się dzieje ostatnio to lekka przesada tak jak już ktoś wcześniej wspominał... oczekują od nas, że będziemy pracować za dziesięciu, a jeżeli chodzi o wypłaty to płakać się chce, bo nawet swoi ajenci nas okradają. I wielki szacunek dla tych którzy sprawiedliwie dziela chociażby premie tak jak Pani AJENTKA i wiem, ze napisała prawdę bo to nie jedyna osoba z dobrym sercem , która dba o pracowników. My niestety nie mamy tak dobrze
qq 2017-04-25 10:32
Jak mogą WAS oszukiwać Ajenci z pensjami??
Od stycznia macie obowiązkowe listy obecności dla UZ i UOP-tam macie wypisane godziny pracy, na podstawie których powiennieście dostawać rachunki na zakończenie kolejnego msc.
Na UOP macie najniższe wynagrodzenie- bo tyle płaci Ajentom TXM S.A.
Od STYCZIA macie obowiązującą najniższą stawkę za godzinę dla UZ-9,4 netto zł dla osób z pełnym zusem, 11, 13 netto zł dla studenów.

Nie dawajcie się rąbać, zdajcie sobie sprawę z Waszych praw!!!
U Mnie na salonie był premia raz-podzielona sprawiedliwie dla pracowników, nigdy nie oszukałam moich dziewczyn- czasem sama im dokładam z własnej pensji, dostają rachunki, wszystko zgadza się z grafikiem i listą obecności, a i tak zostałam oskarżona o oszustwo, bedąc jak najbardziej uczciwą osobą w stosunku dla moich pracowników, którzy zapieprzają jak woły!!!!

Nie na widzę tej firmy!!!
queen b 2017-04-25 14:09
Mam prośbę- czy osoby poszkodowane przez swoich ajentów mogłyby podać przynajmniej z jakiego są regionu? Przepraszam was bardzo ale w tej chwili wszyscy ajenci są oskarżeni o oszustwa, zaczyna się robić na nas jakaś nagonka. Jest mi bardzo przykro, że musicie pracować w takich warunkach i z takimi pseudoszefami ale firma za chwilę oskarży nas wszystkich- tych uczciwych również, bo same wiecie że u nas wszystkich wrzuca się do jednego worka. Uważam, że z nieuczciwymi ajentami ktoś powinien porozmawiać, zrozumiałe jest że same się boicie i nie podacie nazwy miasta, ale może chociaż region. Nasi przełożeni czytają to forum i może zwrócą uwagę na sytuację pracowników na danym terenie.
Proszę żebyście zrozumiały dobrze moją prośbę, bo sama jestem pewna, że moje dziewczyny oceniłyby mnie dobrze, jesteśmy wobec siebie uczciwe i to nie jest w porządku, że wasi ajenci robią nam wszystkim złą opinię.
sak 2017-04-26 23:39
Podstawa to zgrany zespol-nic przed sobą nie ukrywamy, każda czyta maile i wie co w fimie sie dzieje ... podstawa to dobry RKS i zespół! Ja jako ajent mam to i to , i jestem wdzięczna. Też mam chwile zwątpienia ale jakoś razem dajemy radę! Każdy ma prawo do swojego zdania ale w każdej firmie trzeba liczyć się z klientem i jego potrzebami-o to chodzi w pracy sprzedawcy i uważam, że nasz RKS na tym głównie bazuje-SZACUN. SAP to nieporozumienie i niepotrzebna robota dla nas-tych malutkich. ..Ale bez zmian nic się nie zmieni...!
Zostaw swoją opinię o Adesso - Andrychów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso