brak logo

Amber Energia Sp. z o. o.

Warszawa

Opinie o Amber Energia Sp. z o. o.

martinez 2014-10-31 16:28:23
Zuza jak podpisuje umowę to chyba wiesz co podpisujesz i jakie warunki są w niej zawarte. Jak ktoś ciebie oszukał idziesz do sądu i wygrywasz.
gość 2014-11-01 08:59:57
Czytam te wszystkie posty i się mocno zastanawiam. Jadę do Katowic na kolejny etap do Katowic
najważniejsze że będę rozmawiał z dyrektorem. Napewno będę analizował wszystko co się dzieje...
Adam 2014-11-02 16:55:17
Witam, Jestem byłym pracownikiem jednak byłem w firmie 3 lata od czasu kiedy to AMB nazywało się jeszcze Amber Energia.

Powiem tak:
- prowizje były zawsze wypłacane na czas
- prowizje były w takich wysokosciach jakie uzgodniono w warunkach współpracy ( regulamin prowizyjny )
- telefon służbowy też można dostać

A teraz coś z innej strony
-zawyżają ceny minimalne w porównaniu do innych partnerów RWE
- stawki prowizyjne dużo nizsze aniżeli u innych partnerów RWE
- wymagane są dokumenty, które nie są wymagane przez RWE a w przypadku ich nie dostarczenia są korekty prowizji ( np umowa z dotychczasowym sprzedawca )
- po zakończeniu współpracynie chcę wypłacać prowizji za umowy, które się podpisało w trakcie pracy,a które nie zostały jeszcze wypłacone

Wiele pozytywów oraz negatywów mogę napisać natomiast jeśli ktoś chce czegoś konkretnego się dowiedzieć prosze pisać adam_katowice@interia.eu
Ela 2014-11-04 21:26:05
Praca w Amb - nikomu nie życzę. (usunięte przez administratora)
ZUZA 2014-11-05 11:59:55
SZCZERZE ODRADZAM pracę w tej firmie....OMIJAJCIE WIELKIM ŁUKIEM!!!
piotrek.kowal 2014-11-05 21:01:09
Kiedyś pracowałm w AMB na terenie woj. łódzkiego- szkoła życia! ale nauczyłem się strasznie dużo. To były czasy, wyścig szcurów, full pracy bez godnego wynagrodzenia!!! :D Prowadzenie ciężkich rozmów z niewdzięcznymi klientami... obecnie doświadczenie z tamtej pracy owocuje... Teraz pracuję w firmie gdzie jestem doceniany, podstawa na początku wynosiła 2900 do tego motywujący system prowizji bez progów :) Polecam! :) Jeśli ktoś chce dołączyć do mojego zespołu handlowców, bo wie że jest "młodym wilkiem" i ma to "coś" co pozwala mu z łatwością nawiązywać biznesowe kontakty to nie ma nad czym się zastanawiać. Napisz do mnie na piotrek.kowal47@wp.pl a powiem Ci więcej.
Nic nie tracisz :)
Pozdrawiam
Piotrek
Dominik 2014-11-06 15:59:21
Witam, próbowałem się z Panem skontaktować, ale wpisywany adres email zawiera jakiś błąd. Tak przynajmniej twierdzi moja poczta.
Bardzo proszę o kontakt (usunięte przez administratora)
poldek 2014-11-07 00:45:57
i wykasowali moje posty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z AMB....
asia 2014-11-10 12:43:23
Drodzy sprzedawcy!!!

Czytajcie umowy i przestancie wypisywac te wszystkie glupoty. Jak nie dostajecie prowizji to znaczy ze nie zrealizowaliscie celu! Wescie w garsc a najlepiej do roboty!
krawiec 2014-11-10 15:11:04
Haha, ja też się z tym zgadzam. Sprawdzajcie co podpisujecie a nie biadolicie jak głodne baby... Jak się podpisuje umowy, których się nie rozumie, to nic dziwnego że potem wieszacie psy na pracodawcach. Ogarnijcie tyłki ludzie, pora dorosnąć!
zdziwiona 2014-11-13 09:46:55
Dziwie Ci sie lolek. Dziwie sie tez innym ludziom... pare osob wyzej ma racje, czytajcie umowy, nauczcie liczyc i przede wszystkim pracujcie. Nie ma nic za darmo...
Barnaba 2014-11-13 11:51:14
lolku, myślę, że te osoby kture wymieniłeś raczej nie tracą czasu na takie trywialne rzeczy, jak wpisywanie pozytywnych komentarzy na tym forum. Jeśli chodzi o pracę, to ja pracowałem w biurze (pracowałem, bo trafiło się coś lepszego) i wcale tak źle nie było jak tu niektórzy. Jest tak jak w każdej innej pracy. Ale współpracownicy byli bardzo mili, często sobie wspólnie żartowaliśmy i praca szła jakoś tak lżej. Doradcy w terenie mają trochę gorzej, my ich po prostu rozliczamy, więc znamy realia. Ale moim zdaniem, podsumowując, nie jest źle! ;)
Mała Mi 2014-11-13 12:12:59
Widzę, że dyskusja trwa. Ja się zastanawiam jak to będzie pracować jako doradca. Aktualnie jestem na szkoleniu i jeżdżę z Managerami żeby się wdrożyć w temat. Ale w sumie podoba mi się, nie jest tak jak tu niektórzy opisóją. Dam wasm znać za jakiś czas, czy wszystko ok!
Belzebub 2014-11-13 14:22:08
Co tam Duon?! AMB sie naprawde dobrze 3ma a praca jest ok!
Krach 2014-11-13 16:41:20
Haha, luzerzy! Jak Wam nie płacą, to zacznijcie pracowa! Hahaha! Pieniądze na drzewach nie rosną!
Matylda 2014-11-14 21:23:47
ZUZA, nie każdy jest dobry w tym co robi. Już się wyżaliłaś, luzuj ;)
Krab 2014-11-17 13:13:50
Cześć wszystkim!

Dostałem dziisja telefon z tej firmy na rozmowe rekrutacyjną w piątek na doradcę. Czy ktoś może mi coś poradzić, jak rozmawiać? O co pytają? Czy robią jakieś testy? Jak to wygląda? Bardzo mi zależy na tej pracy... Proszę o pomoc.
majstersztyk 2014-11-17 15:57:09
Witacjie!
Ja też dzisiaj dostałem telefon w sprawie rozmowy rekrutacyjnej, ale manager poinformował mnie, że firma przeszła do Duona i będą nowe zasady przyjęć. Chyba nie będzie aż tak źle, co..? Czy ktoś ma jakieś pomocne tipy na rozmowę rekrutacyjną? Mi też zależy na pracy, ostatnio z nią ciężką, a akurat do AMB bardzo chcę pójść.
3
majstersztyk 2014-11-18 21:53:09
Niby tak, widzę te opinie. Ale z drugiej strony, właśnie przeszli do Duonu i może zmieni się ta cała polityka, bo Duon jest dobrym graczem na rynku energetycznym.
ph 2014-11-19 13:51:25
Czytam te posty i poniekąd zgadzam się z każdym z nich. Pracowałem dla EDF i Amber Energia, teraz w końcu pracuje w firmie której zasady wynagrodzenia, sposobu pracy i możliwości rozwoju były jasne i czytelne od samego początku, dzięki czemu nie mam problemu z kasą i komunikacją z firmą, Pracować trzeba i to ciężko, ale efekty są wprost proporcjonalne - premie, leasing opłacany przez firmę (oczywiście przy utrzymaniu sprzedaży), jasny plan kariery, wysokie prowizje. Za klientem trzeba połazić, ale w końcu wiem za co.
agnes 2014-11-20 07:24:26
Jak czytam te głupoty to aż mi się krew w żyłach gotuje... ją pracuje już rok jako doradca ... naprawdę jak pracujesz to masz wszystko podstawę prowizje telefon table zwrot za paliwo a przedewszystkim auto... ale warunek jak pracujesz a nie udajesz że pracujesz....
mistrz 2014-11-20 13:16:07

Jak pracowałeś W AMB to można było zarobić ale trzeba pracować. Jak chcesz naprawdę zarobić to idź do Doradców Energetycznych Sp. Z O.O. - płaca w terminie - znane marki w portfelu sprzedawców nie wszystkimi się chwalą na spotkaniu i na stronie. Dla najlepszych daja samochody po okresie próbnym - formy zatrudnienia różne - mi najbardziej opłaca się własna działalność gospodarcza takiej kasy to nie widziałem w AMB przy takiej samej sprzedaży a i tyle samo płacą za przedłużanie umów. Podpiszesz umowę z Klientem to jest to Twój Klient do końca
ph 2014-11-21 11:35:13
Macie rację, to nie jest praca dla wszystkich, trzeba umieć być dla siebie szefem i sumienie pracować. Ja teraz pracuje w EnergiaOn i jestem zadowolony. W końcu trafiłem na uczciwych ludzi, którzy szanują klienta, agenta i przy tym zarabiają. To młoda firma i trzymam mocno kciuki by sukces nie zmienił ich wartości. Mogę spokojnie polecić współpracę z tą firmą.
Kama 2014-11-23 22:37:36
Martinez, rozumiem, że ty masz 19 lat skoro tak się tu wyżalasz? Dla mnie to raczej jasne, ze okres próbny jest na umowe zlecenie. Przecież nie dasx od razu umowy o prace osobie, która dopiwro co zaczyna ogarniać ten biznes. Pomyśl zanim cokolwiek napiszesz...
newdon 2014-11-24 08:59:36
Ej, luzujcie gacie! Firma przeszła do Duonu, na pewno będę lepsze warunki, bo to już jest firma z jakas renomom, więc na pewno nie pozwola na takie traktowanie, choc nie twierdzę, ze tak było. Mi się tu dobrze pracuje, choc pracuje krutko.
duonowiec 2014-11-24 10:17:53
Szanowni Państwo, jestem przedstawicielem firmy Duon. Nie połączylibyśmy się z AMB ENERGIA gdybyśmy nie uważali tego za słuszne, czy opłacalne, a nasza polityka dba nie tylko o klienta, ale również o pracowników. Długo analizowaliśmy warunki pracy w AMB ENERGIA sugerując się negatywnymi wpisami m.in. na tej stronie, jednak wszystkie opinie są nieprawdziwe. AMB ENERGIA dba o swoich pracowników jeśli Ci pracują zgodnie z regulaminem, co tak naprawdę obowiązuje w każdej firmie. Elektryka jest specyficzną branżą i nie każdy potrafi się do niej dopasować. Wnioskuję więc, że negatywne opinie użytkowników tego portalu wynikają z niezrozumienia regulaminu bądź niezastosowania się do niego przez podpisanie umowy.
Zapraszamy serdecznie do współpracy! ;)

Duonowiec
Martinez 2014-11-24 11:05:58
Kama wystarczy umowa o pracę na okres próbny a jak kogoś zaprasza się do współpracy to osoba juz musi mieć doświadczenie sprzedażowe! !!! Klauna do szpitala się nie zatrudnia
dawid 2014-11-26 01:56:24
żart roku he he . Generalnie firma działa na zasadzie zbierze jak największą bazę klientów a później sam się zwolnisz :) Czy na szkoleniu dalej czują jak to jedziesz przez wieś a tu tartak pachą i jest umowa ?:d
velle est posse 2014-11-30 20:09:06
mierz siły na zamiary czegokolwiek się nie podejmiesz
rob 2014-12-01 11:24:12
Cześć ja również do nie dawna pracowałem w EDF. Na jakim rogionie byleś?
Aktualnie szukam pracy. Napisał byś mi coś o pracy w AMB? czy warto tam startować?
mój emaill: robert1470@wp.pl
pH 2014-12-05 14:43:19
Ja polecam prace w tej firmie duzo szkolen, podstawa, prowizja i samochód, wiec zdecydowanie dbaja o ludzi ale trzeba tez im pozkazac ze warto bo to tez jest inwestycja pracodawcy.
PH 2014-12-05 16:28:32
Ludzie z daleka od tej złodziejskiej firmy, nic nie wypłacają!!! Do tego wykasowują codziennie posty którę mówią prawdę tak jak jest czyli Wielkie G....o.
Odradzam...
1
chyba TY! 2014-12-08 11:19:23
No chyba TY! Żadna firma nie ma możliwości usuwania postów z forum, które nie jest przez nią prowadzone, co najwyżej wulgaryzmy (ale tu akurat przyznaję rację adminom. Trochę kultury nie zaszkodzi...). Więc się ogarnij człowieku, farmazony piszesz...
1
ZUZA 2015-01-02 15:58:54
tutaj nie ma żadnych pensji.....wiele osób oszukali.....firma złodziejska....ludzie z daleka od tej firmy.....Karolina pierwszy złodziej.....
ODRADZAM....
1
nie róbcie ludzi w ch... 2015-01-30 12:51:48
Czytam i nie mogę uwierzyć, naprawde. Bujda jedna wielka i same dobre opinie, jedyne co po okresie pracy w AMB Energia nasuwa mi się to jeden WIELKI śmiech. Prawda jest taka - prowizję zobaczycie, ale wirtualną na rozliczeniu i dostaniecie góra 2 transze!!! A gdy dziwnym trafem zrobi ktoś wynik b. duży, to wypłata jest nawet w 5, a do 3 nie ma możliwości żeby się dopchać.
Haha, żenada. Pozdrawiam panią Karolinę, która zrobi wszystko, żeby coś sprzedać. Niekoniecznie moralnego.
Żenada i dajcie sobie spokój jeżeli nerwów mało.
3
doświadczony 2015-02-25 19:44:42
amb energia to oszuści ludzie nie idzicie tam ! pomyślcie jaki sens i po co ludzie by pisali negatywne opinie ? pominę warunki pracy bo te jednym odpowiadają innym nie(np. jeżdzenie swoim autem, niski limit na paliwo, akwizycja), ale oni po prostu oszukują ludzi nie płacąc im zaległych prowizji.
2
bobeks 2015-03-04 15:55:11
nie polecam jestem oszukanym klientem przez amb ich przedstawiciele to niedouczeni ludzie z łapanki ,posługują się oszustwem aby tylko podpisać umowę osobiście to odczułem energia droższa o 25% do tego wyłudzili pieniądze na audyt który nigdy nie dotarł,faktura z kosmosu od firmy której nie ma, czekam na koniec umowy i nie chcę ich znać,ludzie gońcie tych akwizytorów bo są potem problemy
6
ewach11 2015-04-28 09:15:27
Firma oszustów. Pan Krzysztof Majewski potrafi przyjeżdżać codziennie. Po podpisaniu umowy kontaktu brak i możecie uzyskać informację tylko przez informację dla klientów. Oczywiście w umowie nie ma podstawowych informacji np. ceny za energię, Pan Majewski nie dostarcza również ogólnych warunków umowy. A w niej niestety znajdują się informację dotyczące zawartej umowy. Oczywiście nie zgodne z omówioną. Nie dajcie oszukać się na montaż ogniw- bo to tez stałe kłamstwo.Są oszukani, którzy podpisali umowy na montaż ogniw, a otrzymali umowę na zmianę dostawcy energii. Ogólnie
2
naiwna 2015-04-28 15:12:31
nie ma najmniejszych szans na żaden awans , chyba że wirtualny... powodzenia
1
Energomix 2015-05-05 13:06:05
Zapraszamy do współpracy Doradców Handlowych, Przedstawicieli Handlowych w ramach zmiany dostawcy Energii Elektrycznej i Gazu Ziemnego. Uczciwe i jasne warunki współpracy i wynagrodzenia. Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony www.energomix.com
1
markiz 2015-05-13 09:53:50
Cześć AMB -to firma oszustów , na szkoleniach uczą jak oszukać klienta, zawyżone ceny na umowach 0 20-25%,

dla handlowców brak szansy na awans ,kłopoty z płatnościami,

Nie podpisujcie umów Z AMB - dobra rada
1
Nuta 2015-06-12 16:30:07
Witam Mam te same problemy i tą samą zasadę działania Firmy , czy mogę prosić o kontakt i rozmowę
Nuta 2015-06-12 16:36:19
Czy ktoś ma oszukańcze doświadczenia z firmą Amber Energia i jakie są wasze doświadczenia i walka z nimi
ireneusz957 2015-06-29 12:20:35
Też pracowałem w Amber energii i potwierdzam wielki kant, umowa o współpracy, a traktują cie jak pracownika etatowego, 10 godz, pracy dziennie, poranne odprawy i wieczorne raporty, proszenie o zgodę na dzień wolny lub urlop, szantaż obniżeniem prowizji jak nie wypełnisz np. testu szkoleniowego, brak prowizji za niektóre umowy i zaniżanie prowizji, a klient to frajer najlepiej niech podpisze umowę in blanco, to może ja kiedyś zobaczy. Fakt branża energetyczna daje nieograniczone możliwości zarobkowe ale z uczciwą firmą.
Mateusz 2015-06-29 13:31:03
AMB daje zarobić sęk w tym, że PREZESOM, tam wszyscy są na śmieciówkach i taka to moc amb pukam się w czoło jak DUON mógł dać za te coś kilka baniek, ale to pewnie jakaś grubsza sprawa.
bibi 2015-07-23 10:50:40
poszukuję również tego czarodzieja Pana Krzysztofa Majewskiego od AMB Energia, czy ktoś może mi pomóc?
Xyz 2015-07-23 15:21:11
500zl na paliwo i to w dodatku najpierw wydajesz później oddają śmiech na sali
MTD 2015-09-04 01:16:24
Również poszukuję naciągacza Krzysztofa Majewskiego. Obiecywał dofinansowanie na ogniwa fotowoltaiczne, a po podpisaniu umowy zniknął, nie odbiera telefonów. Podpisaliśmy niby przedwstępną umowę, a okazało się, że była to już właściwa umowa na 5 lat, do której później zostały dopisane kosmiczne stawki. Obecnie płacimy 15% więcej niż poprzednio, a miała być mniej. Planuję iść z tym do sądu. Jeżeli ktoś również został oszukany proszę o kontakt na maila mtd@o2.pl w tytule proszę napisać AMB Energia.
ANONIMUS 2015-10-22 15:54:34
Ja nie pracowałem ale brak procedur w tej firmie i brukowe podejście do klienta jest porażające.Jako klient mam fatalne doświadczenia z tą firmą odradzam wszystkim klientom ,przyszłym pracownikom omijać oszustów z daleka.Odradzam wszystkim będę to robił na każdym forum i portalach.
afor 2016-05-14 22:24:53
Rynek jest ciężki @erty ale i tak sobie nieźle radzą
Zostaw swoją opinię o Amber Energia Sp. z o. o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amber Energia Sp. z o. o.