Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Amber Energia Sp. z o. o.

Pracowałeś w firmie Amber Energia Sp. z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Krab - 2014-11-17 13:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wszystkim!

Dostałem dziisja telefon z tej firmy na rozmowe rekrutacyjną w piątek na doradcę. Czy ktoś może mi coś poradzić, jak rozmawiać? O co pytają? Czy robią jakieś testy? Jak to wygląda? Bardzo mi zależy na tej pracy... Proszę o pomoc.
zdjecie uzytkownika
majstersztyk - 2014-11-17 15:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witacjie!
Ja też dzisiaj dostałem telefon w sprawie rozmowy rekrutacyjnej, ale manager poinformował mnie, że firma przeszła do Duona i będą nowe zasady przyjęć. Chyba nie będzie aż tak źle, co..? Czy ktoś ma jakieś pomocne tipy na rozmowę rekrutacyjną? Mi też zależy na pracy, ostatnio z nią ciężką, a akurat do AMB bardzo chcę pójść.
zdjecie uzytkownika
majstersztyk - 2014-11-18 21:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niby tak, widzę te opinie. Ale z drugiej strony, właśnie przeszli do Duonu i może zmieni się ta cała polityka, bo Duon jest dobrym graczem na rynku energetycznym.
zdjecie uzytkownika
ph - 2014-11-19 13:51:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te posty i poniekąd zgadzam się z każdym z nich. Pracowałem dla EDF i Amber Energia, teraz w końcu pracuje w firmie której zasady wynagrodzenia, sposobu pracy i możliwości rozwoju były jasne i czytelne od samego początku, dzięki czemu nie mam problemu z kasą i komunikacją z firmą, Pracować trzeba i to ciężko, ale efekty są wprost proporcjonalne - premie, leasing opłacany przez firmę (oczywiście przy utrzymaniu sprzedaży), jasny plan kariery, wysokie prowizje. Za klientem trzeba połazić, ale w końcu wiem za co.
zdjecie uzytkownika
agnes - 2014-11-20 07:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak czytam te głupoty to aż mi się krew w żyłach gotuje... ją pracuje już rok jako doradca ... naprawdę jak pracujesz to masz wszystko podstawę prowizje telefon table zwrot za paliwo a przedewszystkim auto... ale warunek jak pracujesz a nie udajesz że pracujesz....
zdjecie uzytkownika
mistrz - 2014-11-20 13:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Jak pracowałeś W AMB to można było zarobić ale trzeba pracować. Jak chcesz naprawdę zarobić to idź do Doradców Energetycznych Sp. Z O.O. - płaca w terminie - znane marki w portfelu sprzedawców nie wszystkimi się chwalą na spotkaniu i na stronie. Dla najlepszych daja samochody po okresie próbnym - formy zatrudnienia różne - mi najbardziej opłaca się własna działalność gospodarcza takiej kasy to nie widziałem w AMB przy takiej samej sprzedaży a i tyle samo płacą za przedłużanie umów. Podpiszesz umowę z Klientem to jest to Twój Klient do końca
zdjecie uzytkownika
wołek - 2014-11-21 01:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agnes - 2014-11-20 07:24:26]:
praca w Amber nie jest dla wszystkich i to jest główny powód tego , że ludzie narzekają na robotę tutaj. Przychodzą nie znając zupełnie realiów ani tego czym będa się zajmować, na czym będzie polegała ich praca. Potem dopiero wychodzi , że tak naprawdę to nie jest zupełnie to czego spodziewali się .
zdjecie uzytkownika
ph - 2014-11-21 11:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie rację, to nie jest praca dla wszystkich, trzeba umieć być dla siebie szefem i sumienie pracować. Ja teraz pracuje w EnergiaOn i jestem zadowolony. W końcu trafiłem na uczciwych ludzi, którzy szanują klienta, agenta i przy tym zarabiają. To młoda firma i trzymam mocno kciuki by sukces nie zmienił ich wartości. Mogę spokojnie polecić współpracę z tą firmą.
zdjecie uzytkownika
Kama - 2014-11-23 22:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Martinez, rozumiem, że ty masz 19 lat skoro tak się tu wyżalasz? Dla mnie to raczej jasne, ze okres próbny jest na umowe zlecenie. Przecież nie dasx od razu umowy o prace osobie, która dopiwro co zaczyna ogarniać ten biznes. Pomyśl zanim cokolwiek napiszesz...
zdjecie uzytkownika
newdon - 2014-11-24 08:59:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej, luzujcie gacie! Firma przeszła do Duonu, na pewno będę lepsze warunki, bo to już jest firma z jakas renomom, więc na pewno nie pozwola na takie traktowanie, choc nie twierdzę, ze tak było. Mi się tu dobrze pracuje, choc pracuje krutko.
zdjecie uzytkownika
duonowiec - 2014-11-24 10:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo, jestem przedstawicielem firmy Duon. Nie połączylibyśmy się z AMB ENERGIA gdybyśmy nie uważali tego za słuszne, czy opłacalne, a nasza polityka dba nie tylko o klienta, ale również o pracowników. Długo analizowaliśmy warunki pracy w AMB ENERGIA sugerując się negatywnymi wpisami m.in. na tej stronie, jednak wszystkie opinie są nieprawdziwe. AMB ENERGIA dba o swoich pracowników jeśli Ci pracują zgodnie z regulaminem, co tak naprawdę obowiązuje w każdej firmie. Elektryka jest specyficzną branżą i nie każdy potrafi się do niej dopasować. Wnioskuję więc, że negatywne opinie użytkowników tego portalu wynikają z niezrozumienia regulaminu bądź niezastosowania się do niego przez podpisanie umowy.
Zapraszamy serdecznie do współpracy! ;)

Duonowiec
zdjecie uzytkownika
Martinez - 2014-11-24 11:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kama wystarczy umowa o pracę na okres próbny a jak kogoś zaprasza się do współpracy to osoba juz musi mieć doświadczenie sprzedażowe! !!! Klauna do szpitala się nie zatrudnia
zdjecie uzytkownika
dawid - 2014-11-26 01:56:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [duonowiec - 2014-11-24 10:17:53]:
żart roku he he . Generalnie firma działa na zasadzie zbierze jak największą bazę klientów a później sam się zwolnisz :) Czy na szkoleniu dalej czują jak to jedziesz przez wieś a tu tartak pachą i jest umowa ?:d
zdjecie uzytkownika
velle est posse - 2014-11-30 20:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mierz siły na zamiary czegokolwiek się nie podejmiesz
zdjecie uzytkownika
rob - 2014-12-01 11:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dawid - 2014-11-26 01:56:24]:
Cześć ja również do nie dawna pracowałem w EDF. Na jakim rogionie byleś?
Aktualnie szukam pracy. Napisał byś mi coś o pracy w AMB? czy warto tam startować?
mój emaill: robert1470@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Polki - 2014-12-05 08:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To powiedzcie finalnie jaka umowa w Amber Energia panuje? Chociaż sama nazwa firmy "amber" daje w polskiej rzeczywistości niejasny przekaz. Mam chociaż nadzieję, że cały trud wkładany przez pracownika jest w oczywisty sposób wynagradzany sowicie. ps. Dlaczego sugerujecie, że pracownik miałby sam się zwalniać?
zdjecie uzytkownika
pH - 2014-12-05 14:43:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja polecam prace w tej firmie duzo szkolen, podstawa, prowizja i samochód, wiec zdecydowanie dbaja o ludzi ale trzeba tez im pozkazac ze warto bo to tez jest inwestycja pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
PH - 2014-12-05 16:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie z daleka od tej złodziejskiej firmy, nic nie wypłacają!!! Do tego wykasowują codziennie posty którę mówią prawdę tak jak jest czyli Wielkie G....o.
Odradzam...
zdjecie uzytkownika
chyba TY! - 2014-12-08 11:19:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PH - 2014-12-05 16:28:32]:
No chyba TY! Żadna firma nie ma możliwości usuwania postów z forum, które nie jest przez nią prowadzone, co najwyżej wulgaryzmy (ale tu akurat przyznaję rację adminom. Trochę kultury nie zaszkodzi...). Więc się ogarnij człowieku, farmazony piszesz...
zdjecie uzytkownika
kosiarz - 2014-12-19 11:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem dlaczego marnujecie czas ludzi i przestrzeń internetową na czepianie się ile kilogramów makijażu ma jakaś kierownik. a dla was pani kierownik. ja natomiast myslę nad jakąś pracą w sprzedaży, może być bezpośrednia najlepiej, ale i w telefonicznej dam super radę. jakie warunki na takiej pracy może dać Amber energia?
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-01-02 15:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To w końcu warto interesować sie firma Amber Energia, czy nie bardzo? bo jak tak czytam te komentarze, to już sam nie wiem, niby nie wyglądaja mi na złe miejsce, ale jednak sporo ludzi narzeka. W ogóle to jakie pensje teraz zapewniają, jest 3 z przodu na kwicie, z wypłata, czy nie ma? Pozdrawiam serdecznie!
zdjecie uzytkownika
ZUZA - 2015-01-02 15:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tutaj nie ma żadnych pensji.....wiele osób oszukali.....firma złodziejska....ludzie z daleka od tej firmy.....Karolina pierwszy złodziej.....
ODRADZAM....
zdjecie uzytkownika
nie róbcie ludzi w ch... - 2015-01-30 12:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam i nie mogę uwierzyć, naprawde. Bujda jedna wielka i same dobre opinie, jedyne co po okresie pracy w AMB Energia nasuwa mi się to jeden WIELKI śmiech. Prawda jest taka - prowizję zobaczycie, ale wirtualną na rozliczeniu i dostaniecie góra 2 transze!!! A gdy dziwnym trafem zrobi ktoś wynik b. duży, to wypłata jest nawet w 5, a do 3 nie ma możliwości żeby się dopchać.
Haha, żenada. Pozdrawiam panią Karolinę, która zrobi wszystko, żeby coś sprzedać. Niekoniecznie moralnego.
Żenada i dajcie sobie spokój jeżeli nerwów mało.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Brak profesjonalizmu ze strony osób rekrutujących. " Nikt nic nie wie" , albo raczej " każdy wie co innego".
Pytania: Raczej słuchałem
zdjecie uzytkownika
doświadczony - 2015-02-25 19:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
amb energia to oszuści ludzie nie idzicie tam ! pomyślcie jaki sens i po co ludzie by pisali negatywne opinie ? pominę warunki pracy bo te jednym odpowiadają innym nie(np. jeżdzenie swoim autem, niski limit na paliwo, akwizycja), ale oni po prostu oszukują ludzi nie płacąc im zaległych prowizji.
zdjecie uzytkownika
ideal - 2015-02-28 12:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz to chyba nie ma idealnego miejsca do pracy, tak się mi to jakoś wydaje przecież bez sensu jest to, czego się można doczytać nawet tutaj, a jeszcze jak się z kimśpogada kto pracował w tej branży to neistety nie będzie zadowolony, moze warto zeby ktos jeszcze sie wypowiedzial w tych tematach ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amber Energia Sp. z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Amber Energia Sp. z o. o.?
Zadaj pytanie