Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Amber Energia Sp. z o. o.

Pracowałeś w firmie Amber Energia Sp. z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Bejb - 2014-06-17 09:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaaaa - 2014-03-18 16:45:54]:
Ja pracuję w Dziale Wsparcia Sprzedaży i jest naprawdę spoko! Czasem jest dużo pracy, no ale w końcu to praca a nie szkoła... Atmosfera miła i przyjemna, ludzie są w porządku, a jak czegoś nie umiem lub nie rozumiem, to nie ma spiny, zawsze ktoś mi pomoże i spokojnie wytłumaczy. Nie masz się czego bać ;)
zdjecie uzytkownika
karo - 2014-06-18 02:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bejb - 2014-06-17 09:54:29]:
hej, a czy jeżeli chodzi o wynagrodzenie i umowę to również mogłabyś nam tutaj przybliżyć te tematy?
zdjecie uzytkownika
Bejb - 2014-06-18 10:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karo - 2014-06-18 02:39:57]:
Sprawa wynagrodzenia to kwestia osobista, każdy ma adekwatne do wykonywanych obowiązków. Osobiście nie narzekam. Wiadomo, każdy chciałby więcej, ale nie od razu Rzym zbudowano ;) a jeśli chodzi o umowę... to też zależy na jakim jesteś stanowisku. Wychodzę z założenia, że jeśli ktoś proponuje umowę zlecenie, nie przekreśla to szansy na umowę o pracę - kwestia nabrania doświadczenia i wykazania się w firmie, nie tylko w AMB, ale także w każdej innej ;) Więc gadanie o tym, że firma jest słaba, bo proponuje umowę zlecenie jest dla mnie najsłabszym argumentem... A w życiu trzeba spróbować wszystkiego i nie bać się nowych wyzwań ;)
zdjecie uzytkownika
Atletico - 2014-06-18 11:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bejb - 2014-06-17 09:54:29]:
Ja w AMB pracuję jako Doradca, praca jest na poziomie. Tak jak koleżanka (kolega?) Bejb wcześniej napisał/a, pracy jest dużo, ale jest też przyjemnie. W moim przypadku ile się pracuje, tyle się zarabia, ale klientów jest sporo, marże wysokie i życie się kręci! :)Szczerze polecam!
zdjecie uzytkownika
znowu_to_ja - 2014-06-19 19:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bejb i Atletico widzę kolejne pozytywne opinie pisane przez managera nie wstyd wam oszukiwać ludzi ? skoro jest tak cudownie to dlaczego rotacja jest ogromna ? Napiszę kolejny raz firma nie jest uczciwa nie wypłaca zaległeych prowizji po zakończeniu pracy, zaniża wynagrodzenia po 3ech fakturach celowo zaniżając zużycie, terminowośc wypłat już pomijam, ale tydzień opóźnień to nic nowego, a nawet żadnego słowa przepraszamy za opóźnienie, zwyczajnie mają to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-06-20 15:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro sa tacy xtra to czemu oferuja zlecenie i prowizje lub chcą włąsnej działalności? i WTF?
"samochód służbowy i prywatną opiekę medyczną po 3-krotnym zrealizowaniu celu";

czy ktos ten cel realizuje? czy jest z kosmosu iszukaja kolejnych by nie dawac auta? Ktoś coś wicej wie?
zdjecie uzytkownika
tyle w temacie - 2014-06-25 13:23:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz to sie nazywa AMB ENERGIA
zdjecie uzytkownika
ktos taki - 2014-06-26 12:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tyle w temacie - 2014-06-25 13:23:36]:
pracuje w firmie od dluzszego czasu na poczatku bylo ciezko nie powiem ze nie ale gdy nabralem doswiadczenia teraz idze spokojnie plan mozna zrealizowac jednym klientem i nie jest wcale wygurowany to tylko kwetia tego jak podchodzisz do pracy
pieniadze sa bardzo dobre jesli chodzi o wynagrodzenie i zawsze w terminie
zdjecie uzytkownika
karo - 2014-06-26 23:19:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktos taki - 2014-06-26 12:05:28]:
co powiesz w takim razie na te niektóre zarzuty chociażby o umowach o których piszą ludzie w powyższych postach?
zdjecie uzytkownika
Bejb - 2014-06-27 09:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znowu_to_ja - 2014-06-19 19:25:18]:
"Znowu_to_ja", nie jestem managerem... Nie wiem czemu jest przeświadczenie, że wszystkie posty piszą właśnie oni...? W tej firmie są też inni ludzie. Widać życie dało Ci troszkę w kość, firma Ci się nie spodobała i teraz będziesz na nią psioczył i odradzał każdemu, bo akurat Tobie nie przypadła do gustu. Może po prostu byłeś zbyt słaby i stąd Twoje negatywne nastawienie... Firma nie jest z rodzaju tych co zaniża prowizje, kwestia POPRAWNEGO przeliczenia marży i w ogóle umiejętności jej liczenia. Umiesz liczyć? Licz na siebie!

Słaby pracownik lub były pracownik zawsze będzie wieszał psy na pracodawcy. Proponuję nie czytać takich opinii, bo opinię powinno się wyrobić samemu, a nie przez doświadczenia innych ;)
zdjecie uzytkownika
karo - 2014-06-27 22:34:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bejb - 2014-06-27 09:23:02]:
czyli Ty z kolei pracujesz nadal w Amber Energia i możesz sobie pochwalić Twoją robotę tutaj ? napisz coś o nich
zdjecie uzytkownika
Bejb - 2014-07-01 13:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karo - 2014-06-27 22:34:09]:
Pracuję - znaczy współpracuję . Kiedy chcę to ruszam d. kiedy nie to nie . Jakoś na swoje wychodze
zdjecie uzytkownika
karo - 2014-07-01 15:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zauważyłem , że Amber Energia ma jakiś program poleconych klientów... może to dobry pomysł na pozyskanie nowych ludzi
zdjecie uzytkownika
FantasMagoria - 2014-07-06 22:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w AMB. Odeszłam sama, bo wyprowadziłam się z mężem za granicę i czasem tęsknię... Praca była w porządku, nie było na co narzekać jeśli rzeczywiście się pracowało. Polecam :)

zdjecie uzytkownika
ela - 2014-07-07 13:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
widze ze w amber energia otworzyli nowy dzial:montorowanie opinii w internecie na emat firmy i pisanie niemożliwych bzdur.nie dajcie sie nabrac tym klamcom.ani klienci ani przyszli pracownicy
zdjecie uzytkownika
din - 2014-07-07 17:35:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
szczerze mówiąc to nie widzę w tych opiniach nic dziwnego - wręcz przeciwnie są całkowicie normalne moim zdaniem. Jeżeli Twoim zdaniem @ela, sytuacja w Amber Energia ma się zupełnie inaczej to czemu jej tu nie opiszesz...
zdjecie uzytkownika
były_pracownik - 2014-07-09 16:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma (usunięte przez administratora)handlowców i tyle, ktoś napisał, że zawsze sie jedzie po byłym pracodawcy albo, że byłem słaby, pracowałem tam ponad 2 lata i kilka razy otrzymywałem nagrody i dyplomy za wyniki, byłem dwa razy na zjeździe najlepszych handlowców w Polsce, także drogi managerze myliłeś się :) zwróccie uwagę, na często powtarzający się wpis w stylu "na początku było ciężko, ale później dzięki nabraniu doświadczenia już było z górki" napiszę wam, że z górki niestety nie będzie nigdy ja naszczęście nie muszę już pracować z tymi miernotami :) jak chcecie to pracujcie na pensje managerów i prezesów bo to oni wam biorą połowę waszej kasy :) Powodzonka
zdjecie uzytkownika
ela - 2014-07-10 12:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były_pracownik - 2014-07-09 16:20:18]:
he he,wiemy o co chodzi naciągaczu...
zdjecie uzytkownika
były ph - 2014-07-17 21:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie płaci nigdy na czas i tyle ile powinna, pozytywne opinie piszą prezesi firmy po nocach że niby płacą i ze bardzo dobrze na czas itp. Wcale nie płacą zatrudniają zwalniają i nie płacą non stop ogłoszenia o prace na wszystkich portalach a zapis w umowie ze jak w okresie wypowiedzenia i po wypowiedzeniu to prowizja sie nie należy i tak ludzi nabierają ludzie robia dwa miesiace kasy nie dostają i ich zwalniają biznes sie kręci juz kilka lat bo nikt prawdy nie napisze tylko prezesi piszą bzdury jako niby pracownicy
zdjecie uzytkownika
znajomy_kolegi - 2014-07-18 20:09:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znajomy tam podpisał dla nich kilka umów i po wejściu w życie jednej z nic po 3 miesiącach mu niby zrobili korekte, że zużycie mniejsze niż deklarował i chcieli mu zabrać 1200zł z prowizji, a jak pojechał do tego klienta i wziął kopie faktur to sie okazało, że muszą mu zapłacić jeszcze 3 tysiące bo jednak zużycie było dużo wyższe, ale ile tak handlowców zrobili w konia to nie wiadomo bo nie każdy potem ma możliwość to kontrolować szczególnie przy kilku umowach, także ja uważam, że firma nie do końca uczciwa, a i jak znajomy odchodził to mu nie wypłacili zaległej prowizji za 2016 rok chyba około 8 tysięcy
zdjecie uzytkownika
lena - 2014-07-19 22:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak firma przetrwa do końca roku to będzie sukces ...
zdjecie uzytkownika
ela - 2014-07-21 14:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [din - 2014-07-07 17:35:35]:
wezcie się do roboty sami, prezesi cholerni,traktujcie ludzi uczciwie, płaćcie im jak obiecujecie i przestańcie oszukiwac.ja po roku pracy w amber energia nie moge sie w okolicy pokazac bo wszyscy klienci którzy odpisali dla mnie umowy są oszukani.miało byc taniej,jest drożej i gorzej.a jak jeszcze raz mi ktos napisze zs firma ok i dobrze ludzi traktuje to wypisze tu ze wskazaniem na konkretne osoby i nazwiska.i jeszcze jedno:kase mi wisicie za ostatnie 3 umowy dla was podpisane juz ze dwa lata!!!
zdjecie uzytkownika
Jan - 2014-07-22 22:14:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ela napisz....skoro ktoś jest nie fair w stosunku do ciebie to czemu ty masz być
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2014-07-23 00:42:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Amber Energia z Wa-wy - palanty szukające frajerów z własnymi autami. Umowa jest tak skonstruowana, aby frajer nie dostał złamanego grosza za wyjeżdżone paliwo i cudem jest również brak możliwości zarobku, bo trzeba osiągnąć poziom, aby kasę w wersji mini w ogóle dostać.
Na forach można poczytać komentarze typu "narzekają tylko ci, którzy chcieliby autko i podstawę i posiedzieć na fejsie" itp., napisane przez pseudo managerów, którzy umawiają się jak w filmie o mafii Sycylijskiej. Jednego dnia dzwoni przemiła laseczka, która czyta tekst z kartki (no niestety słychać to strasznie) i mówi, że dostanie się smsa lub maila z dalszymi instrukcjami - poczułem się w obu przypadkach firm, jakby mi kogoś z rodziny porwano i żądano okupu na podany adres i o podanej godzinie. Cóż, dałem się nabrać na Amber Energia (o regonie parę cyferek za regonem Amber Gold - jakiś zbieg okoliczności...?), ale managera, który "umówił" się ze mną na tajne spotkanie puściłem mimochodem, bo mam tak, że uczę się na błędach. W obu przypadkach - ta sama linia ataku: jest pan ach i ech i potrzebujemy takich ludzi jak pan, dziś to właśnie pan przeszedł przez wszystkie etapy rekrutacji i to właśnie z panem chcemy nawiązać współpracę! Wow! Raj normalnie! Szkoda tylko, że dla naiwnych, którzy chcieliby się powiesić, bo właśnie dali się ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2014-07-23 00:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A może jest ktoś z Wielkopolski i opiszę dlaczego część osób z tego regionu odeszła dalej region zachodniopomorski też coś kiepsko obsadzony .Jak by było tak dobrze to ludzie by nie odchodzili .Powinniśmy się zebrać i złożyć pozew zbiorowy .Ta firma działa jak piramida finansowa drugie Amber Gold.Klienci płacą podwójne faktury ,ciągłe reklamacje,opiekun klienta to fikcja.Rotacja jest taka że z osób odznaczonych z ostatniego zjazdu połowa już nie pracuję.Konkurencja płaci o wiele więcej ,ponadto cennik zawyżony o kilka złotych od tego co proponuje RWE.Wynagrodzenie to fikcja 20-30 % płacone w ratach to realnie 10-20%.Z każdą firmą tylko nie z tą.!!!!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amber Energia Sp. z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x