Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Amber Energia Sp. z o. o.

Pracowałeś w firmie Amber Energia Sp. z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wkurzona - 2014-01-20 18:47:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)Pracowałam kilka msc.. na początku pieknie ,ładnie.. a potem nagle w połowie kolejnego msc sprzedażowego zaraz po świętach dostajesz nagle aneks do umowy i nowe warunki pracy , gdzie wychodzi Ci do ręki( usunięte przez administratora ) wielkie zdziwienie nagle ,że nikt nie chce pracować i jeszcze szefowa zdziwiona o co ludziom chodzi...Dodatkowo szkolenie wstępne pozostawia wiele do życzenia - nic się z niego nie wyniosło i , gdyby nie inni pracownicy to siedziałbyś człowieku i nie wiedział co masz zrobić. Tak samo testy wiedzy , gzie pytania wykraczają poza kompetencje i mowa o rzeczach , o których nam nigdy nie powiedziano.
Dodatkowo osoba odpowiedzialna za szkolenia ma zero pojęcia o tym co robi.. zupełnie nieprzygotowana i nie odnajdująca się...
zdjecie uzytkownika
per.lep - 2014-01-20 19:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wkurzona - 2014-01-20 18:47:52]:
co to jest 3,24 do ręki? jutro idę na 2 rozmowę - w Katowicach. Wyglądało super po pierwszej rozmowie - telemarketing, wysokie zarobki - nawet bardzo - i podstawa , niewielka , ale jednak. To jak jest?
zdjecie uzytkownika
as@ambenergia.pl - 2014-01-23 18:35:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ile ludzi, tyle opinii. Praca w AMB Energia, podkreślam - praca - polega na proponowaniu rozwiązań z zakresu efektywności energetycznej (optymalizacja profili energetycznych firm) z jednoczesną propozycją obniżenia lub zamrożenia stawek za energię elektryczną. Da się zarobić rozsądne pieniądze, aktywny i podkreślę - pracujący doradca może zarobić nawet do 12-15 tyś miesięcznie (podstawa plus prowizja), średnio doradcy zarabiają między 4 a 8 tyś złotych. Nikt nikomu krzywdy nie robi - ani doradcy Klientom, ani firma doradcom. Polecam podpytać pracujących u nas kolegów.
zdjecie uzytkownika
anonim1976 - 2014-01-28 16:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzien dobry bylam na rozmowie w firmie amb energia na stanowisko konsultant sprzedazy polegajacej na umowieniu spotkan z potencjalnym klientem,,,czy moze ktos moze mi powiedziec cos wiecej na temat tego stanowiska i zarobkow...dziekuje pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim1976 - 2014-01-28 16:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pomozcie bylam na rozmowie na doradce klienta 6zl na godzine plus jakies prowizje,praca na umowe zlecenie,,,czy ktos moze mi cos wiecej powiedziec jak wyglada praca na tym stanowisku ,,bo 6 zl za godzine to chyba nie jest szal?
zdjecie uzytkownika
były_pracownik - 2014-02-04 23:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
odradzam tam pracę, regulamin tak zrobiony, że nigdy nie dostaniecie prowizji w całości, jest tylko umowa zlecenie brak urlopów, dni wolnych, musicie klepać spotkania codziennie emaile i smsy, że dzisiaj ma być tyle i tyle jak nie to zapomnijcie o dodatku za paliwo, potknie wam sie noga w jednym miesiącu i jak zobaczą ile muszą wam wypłacić kasy to szybciutko was zwalniają i tak sie kręci biznes przychodzi następny podpisze 3-4 umowy za połowe nie dostanie kasy i nara. Zapytajcie ludzi czy ktoś tam pracuje dłużej niż rok, u mnie na 10 handlowców był taki jeden weteran, a reszta 2-3 miesiące jak byłem 2 miesiące później na kolejnym "zjeździe" były same nowe twarze weteran i ja :)
zdjecie uzytkownika
wielkopolska - 2014-02-20 17:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marek - 2013-05-13 22:18:19]:
Jak czytam te wszystkie opinie to nie wiem czy smiać się czy płakać. Oczywiście w każdej z nich jest jakaś część prawdy jednak piszą ja głównie osoby którym z jakiegos powodu sie nie udało ,a raczej nigdy sie nie udaje bo udac sie nie może.
Ja pracuję jako handlowiec w innej firmie i wiem jak ciężko trzeba zapier.....na jakieś godziwe pieniądze. Mam też kolegę który pracuje w AMB i czasami spotykając się na piwku poruszamy temat pracy. Powiem Wam tylko tyle ,że też pracuje ciężko od ponad 1,5 roku w tej firmie ale jakos nie słyszałem jak bardzo jest mu źle.Ma służbowe auto, podstawę kilka tysięcy prowizji i jeszcze ma czas obejrzeć wieczorkiem z kumplami mecz. Fakt nie jest dzieciakiem któremu wszystko sie od życia należy ale na wszystko sam zawsze musiał zapracować.Może dla tego mimo ,że nie jest lekko dalej tam pracuje i nie narzeka.
zdjecie uzytkownika
PH - 2014-02-20 17:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były_pracownik - 2014-02-04 23:09:50]:
My jako naród mamy już takie usposobienie aby sobie ponarzekać na wszystko i wszystkich. A najlepiej to już jacy to my jesteśmy biedni bo wszyscy nas kiwają z kasą(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
karoli - 2014-02-20 18:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Szymek - 2013-05-17 17:24:05]:
Ja pracuje 4 miesiące i przez pierwszy miesiąc nie umiałam sie odnaleźć było mi bardzo trudno ,bo wcześniej robiłam zupelnie coś innego.Słuchałam jednak mojego menadżera który powtarzał ,że jeśli chcesz pracować i nie będziesz oszukiwała siebie to za chwilę Twoja karta sie odmieni.Chodziło o to ,że jeśli będę wytrwała to zaraz zacznę pisac umowy. Tak tez sie stało choć byłam blisko rezygnacji.Odbyłam chyba ze 30 spotkań i nie umiałam podpisac umowy.Myslalam ,ze w ogóle sie do tego nie nadaję. Udało się po 4 tygodniach podpisać pierwszą umowę potem 2 i 10 . Teraz jestem zadowolona bo dostałam służbowe autoi wszystko co mi jest potrzebne. Teraz zarabiam całkiem nieźle oczywiście nieźle jak dla mnie ostatnie wypłata to 4480 zł jest ok. Mam nadzieje ,że moje dochody będa tak jak do tej pory coraz wyższe.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-03-04 14:48:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
FONIO MA RACJĘ. 0 zwrotów za paliwo, o jakimś aucie służbowym to zapomnijcie. Ludzie ja nie mogłem się doprosić o wizytówki a wy piszecie o aucie służbowym? Mijać z daleka
zdjecie uzytkownika
były_pracownik - 2014-03-17 17:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
widze, że są usuwane negatywne prawdziwe opinie więc napiszę ponownie NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
jaaaa - 2014-03-18 16:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czy ktoś wie jak jest w tej firmie na stanowiskach back - officowych np. wsparcie sprzedaży? niedługo mam tam rozmowę, dajcie znać proszę. Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
ben - 2014-03-24 15:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nigdy nie pracowałem i nie pracuję w Amber czy AMB, ale zawsze jak czytam takich pseudo "przedsiębiorców", którzy zawarli umowę na czas określony i nie wiedzą jak rozwiązać umowę przed jej zakończeniem to mi się nóż w kieszeni otwiera. Jak on prowadzi "przedsiębiorstwo"?! Może niech pójdzie do PLAY, PLUS, T-MOBILE i Orange i niech wszędzie weźmie po 1000 iphonów i odstapi od umowy przed terminem i będzie bogaty. Ciekawe jaka będzie jego postawa w momencie kiedy jego kontrahent zamówi 50 ciężarówek towaru, on to dla niego ściagnie, a później powie ze chce tylko jedną.
zdjecie uzytkownika
goblins - 2014-03-26 17:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ben - 2014-03-24 15:28:22]:
omijaj tę firmę szerokim łukiem!
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
nik - 2014-03-27 16:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PH - 2014-02-20 17:48:27]:
a to napisał ktoś ABG
zdjecie uzytkownika
nik - 2014-03-27 16:14:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [PH - 2014-02-20 17:48:27]:
większość firm prądowych to oszuści o wyzyskiwacze, nie tylko ab, także pozostałe, które nie są producentami a tylko sprzedawcami, na czyjejś pracy chcą się dorobić
zdjecie uzytkownika
goblins - 2014-03-29 08:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-03-04 14:48:36]:
baju baju baju baju
dobrze się bajeruje bzdurami ludzi??
zdjecie uzytkownika
wpuszczony w maliny - 2014-04-02 15:37:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś tu wczesniej pisał o tym jak to robią "pod górkę" jeśli idzie o rozwiązanie umowy. Handlowiec, który był u mnie w zeszłym roku tak nagadał na konkurencję, że żal było słuchać.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
były_pracownik - 2014-04-03 13:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
bo handlowcy byli przekonani, że za rozwiązanie umowy kary nie będzie sam prezes wysyłał pismo z oświadczeniem odnośnie braku kary za zerwanie umowy, więc nie miejcie tylko pretensji do handlowców
zdjecie uzytkownika
zrekrutowany - 2014-04-05 07:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeszedłem rekrutację pozytywnie, miałem nadzieję, że rozpocznę nowe wyzwanie ale jak dostałem umowy do podpisania to się mocno rozczarowałem... 60 spotkań w miesiącu (3 dziennie)które będą rozliczone! w przypadku braku rozliczenia możesz nie otrzymać podstawy a tym bardziej zwrotu za paliwo. Może 1 miesiąc tak człowiek pociągnie ale na dł metę to przesada. Moim zdaniem jest to tanie budowanie potencjalnej bazy dla firmy. Po pseudo szkoleniu "zielony człowiek" rusza w teren - kpina.
zdjecie uzytkownika
Miami - 2014-04-08 20:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie - gdzie uciekają pracownicy AMB - do jakich firm? Możecie coś podrzucić. Z góry dziękuje za pomoc.
zdjecie uzytkownika
gorol - 2014-04-08 22:44:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dlaczego niby pracownicy Amber Energia mają gdzieś uciekać, każdy ma takie warunki pracy jakie udało mu się wynegocjować
zdjecie uzytkownika
julek_ogórek - 2014-04-09 13:20:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
należy też dodać, że oprócz tego, że mają najniższe prowizje to do cennika mają dodany narzut 15-20 zł i o tyle wyższą cenę mają od konkurencji, a przy dużych klientach ma to spore znaczenie :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-04-09 22:56:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trzy pytania
jako przedstawiciel handlowy dostane na początek samochód służbowy?
po jakim czasie zarobie pierwsze pieniądze?
czy opłaca sie wgl zaczynać z tą firmą?
zdjecie uzytkownika
LoLo z oranżady - 2014-04-09 23:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2014-04-09 22:56:59]:
hehe
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
23 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amber Energia Sp. z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x