Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Amber Energia Sp. z o. o.

Pracowałeś w firmie Amber Energia Sp. z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ela - 2014-07-10 12:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były_pracownik - 2014-07-09 16:20:18]:
he he,wiemy o co chodzi naciągaczu...
zdjecie uzytkownika
lena - 2014-07-19 22:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak firma przetrwa do końca roku to będzie sukces ...
zdjecie uzytkownika
Jan - 2014-07-22 22:14:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ela napisz....skoro ktoś jest nie fair w stosunku do ciebie to czemu ty masz być
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2014-07-23 00:42:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Amber Energia z Wa-wy - ( usunięte przez administratora ) z własnymi autami. Umowa jest tak skonstruowana, aby frajer nie dostał złamanego grosza za wyjeżdżone paliwo i cudem jest również brak możliwości zarobku, bo trzeba osiągnąć poziom, aby kasę w wersji mini w ogóle dostać.
Na forach można poczytać komentarze typu "narzekają tylko ci, którzy chcieliby autko i podstawę i posiedzieć na fejsie" itp., napisane przez pseudo managerów, którzy umawiają się jak w filmie o mafii Sycylijskiej. Jednego dnia dzwoni przemiła laseczka, która czyta tekst z kartki (no niestety słychać to strasznie) i mówi, że dostanie się smsa lub maila z dalszymi instrukcjami - poczułem się w obu przypadkach firm, jakby mi kogoś z rodziny porwano i żądano okupu na podany adres i o podanej godzinie. Cóż, dałem się nabrać na Amber Energia (o regonie parę cyferek za regonem Amber Gold - jakiś zbieg okoliczności...?), ale managera, który "umówił" się ze mną na tajne spotkanie puściłem mimochodem, bo mam tak, że uczę się na błędach. W obu przypadkach - ta sama linia ataku: jest pan ach i ech i potrzebujemy takich ludzi jak pan, dziś to właśnie pan przeszedł przez wszystkie etapy rekrutacji i to właśnie z panem chcemy nawiązać współpracę! Wow! Raj normalnie! Szkoda tylko, że dla naiwnych, którzy chcieliby się powiesić, bo właśnie dali się ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2014-07-23 00:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A może jest ktoś z Wielkopolski i opiszę dlaczego część osób z tego regionu odeszła dalej region zachodniopomorski też coś kiepsko obsadzony .Jak by było tak dobrze to ludzie by nie odchodzili .Powinniśmy się zebrać i złożyć pozew zbiorowy .Ta firma działa jak piramida finansowa drugie Amber Gold.Klienci płacą podwójne faktury ,ciągłe reklamacje,opiekun klienta to fikcja.Rotacja jest taka że z osób odznaczonych z ostatniego zjazdu połowa już nie pracuję.Konkurencja płaci o wiele więcej ,ponadto cennik zawyżony o kilka złotych od tego co proponuje RWE.Wynagrodzenie to fikcja 20-30 % płacone w ratach to realnie 10-20%.Z każdą firmą tylko nie z tą.!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Jolo21 - 2014-07-29 09:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja jestem z Wielkopolski. Wszystko co piszecie to prawda.( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
Hindenburg - 2014-07-29 09:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja jestem ze Śląska. Ijest tak samo jak piszą powyżej.
zdjecie uzytkownika
J23 - 2014-07-30 08:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jolo21 - 2014-07-29 09:01:19]:
Jestem ZA POZWEM ZBIOROWYM
zdjecie uzytkownika
emma - 2014-08-05 16:03:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja czekam na pierwsze wynagrodzenie i... miało być a nie ma... hmmm...
zdjecie uzytkownika
LoLo z Oranżady - 2014-08-05 19:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [emma - 2014-08-05 16:03:36]:
no i chyba nie będzie...chociaż pierwsze zawsze wypłacali, gorzej było później.
zdjecie uzytkownika
emma - 2014-08-05 20:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To oznacza,że nie wypłacają należnej pensji? Hmmm czyli obiecanki,że będzie jutro na sto procent to bujda... Ech dałam się zrobić w balona:-(
zdjecie uzytkownika
poli - 2014-08-18 11:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, a mi niestety nie wypłacili 25 procent mm i cały rok 2016 też w plecy. Ja składam pozew do Sądu.
zdjecie uzytkownika
maływariat - 2014-08-19 15:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mi wypłacają, póki co nie mam co narzekać. Może po prostu zadzwońcie, zapytajcie? Po co od razu wnerwiać się i podejmować decyzje w stylu "idę do sądu". To też kosztuje, a telefon z wyjaśnieniami może kosztować mniej...
zdjecie uzytkownika
emma - 2014-08-20 12:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maływariat - 2014-08-19 15:14:11]:
Zadzwonić i wyjaśnić? Ja zadzwoniłam i arogancka baba wyjaśniła mi ,że jestem GŁUPIA! Oczywiście ubrała to w odpowiednie słowa!
Pozdrawiam Panią KASIĘ!
zdjecie uzytkownika
jalik - 2014-08-20 17:16:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na jakich stanowiskach pracujecie? Czy na każdym jest problem z kasą i nikt nic nie dostaje? To byłoby niemożliwe. Ja chciałem składać na managera regionalnego ale z tego co tu czytam to boję się wpakować w jakies kłopoty. Jedyne co mnei zaniepokoiło jak czytałem oferty pracy to że piszą że są dalecy od korporacyjnych wymogów i wyścigów a zaraz piszą dokładnie korporacyjne slogany i wymagania np : błyskawiczny rozwój, najlepiej bycie coachem, akademia lidera itd. To jest bardzo mocno korporacyjne wszytsko, więc już nie wiem co myslec. A najgorsze jest to że człowiek da z siebie wszystko ma doświadczenie, napracuje się dla nich a potem jak mam nie dostać za to kasy tylko chodzić po sądach to nie wiem czy warto? Będę wdzięczny jak ktoś z takiego lub podobnego stanowiska napisze cokolwiek. I jeszcze jakby ktoś mógł podać jakieś info o zarobkach byłoby super
zdjecie uzytkownika
kokos - 2014-08-20 22:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jalik - 2014-08-20 17:16:30]:
Ja byłem Managerem. Kasa to sprawa indywidualna jeśli chodzi o zarobki, a jeśli chodzi o wypłaty, to po prostu trzeba umieć liczyć ile się zarabia. Zdarzały się wypadki, że ludzie dostawali mniej niż liczyli, ale liczyli źle. Pretensje są zawsze do firmy, bo przecież ciężko jest się przyznać komukolwiek w dzisiejszych czasach do błędu.
Korpo, czy nie, to co wyczytałeś, to nazwy. Wszystko trzeba jakoś nazwać. A czy to będzie Akademia Lidera czy Spotkanie Integrujące przy grillu... sam powiedz, co lepiej brzmi ;)
zdjecie uzytkownika
zasuwaczzzz - 2014-08-27 21:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracujcie pracujcie prezes tylko czeka aż sie zwolnicie aby zagarnąć waszą prowizję bo mu brakuje na "waciki"
zdjecie uzytkownika
123456 - 2014-08-29 14:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w tej firmie aż miesiąc trafiło się coś lepszego:)
jak dla mnie produkt i klienci ok, ale program wdrożeniowy i wsparcie było słabe- potrzebowałam wiedzy technicznej- praktycznej ( dla mnie to była nowa branża ) a nie walki z obiekcjami bo to mam opanowane- a przez miesiąc głównie to było omawiane i powtarzane informacje z pierwszego szkolenia, co na nie wiele mi się przydało przy spotkaniach z klientami. Stawiają na samodzielność- ok ale u mnie było aż do przesady - 2 dni jeździłam z przedstawicielem dłuższym stażem, ale niewiele mi to dało ( był słaby i zawsze mu się do domu spieszyło ) - manager chwalił się jaki to jest zajebisty i według programu wdrożeniowego powinien spędzić ze mną 2 dni ale jakoś nie znalazł na to czasu:(, na jednym z ostatnich spotkań zespołu na jakim byłam- przedstawiono nam podsumowanie kto ile zarobił dla firmy ( szkoda gadać- mało kto łapał się na podstawę- a jak już to na tą najniższą- to mnie zdemotywowało i .... trafiła się lepsza oferta:) ale jak ktoś chce niech próbuje
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-08-31 08:17:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jan - 2014-07-22 22:14:08]:
Ostatnio przez jakieś pół roku firma ma problem z płatnościami i prowizji czasem 3 tygodnie po terminie niema, stad też taka rotacja bo koszty pracy są a jak tu pracować bez kasy, zaraz pewnie mi ktoś odpisze że przecież zwrot na paliwo jest 500 zl brutto ale te 500 jak chcecie obrót zrobić to starczy wam na tydzień max dwa resztę trzeba ze swoich dokładać.
zdjecie uzytkownika
niedoszły pracownik - 2014-09-03 12:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na rozmowie (w restauracji - firmy niestety chyba nie stać na biuro) i pan manager wprowadził mnie w błąd zapominając o magicznym współczynniku 0,7 do prowizji (0,3 dla lojalnych po przepracowaniu 12 miesięcy - czyli na wieczne nieoddanie). Po serii kilku pytań odnośnie zasad wynagrodzeń i szczegółów umowy już się nie odezwał. Ani me ani be ani do widzenia. W moim (subiektywnym) przekonaniu szukają jeleni do ściągania klientów do bazy a później wyławiają tych perspektywicznych i sami finalizują umowy. Nie tędy droga Amber Energio !!!
zdjecie uzytkownika
warta - 2014-09-05 18:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niedoszły pracownik - 2014-09-03 12:49:12]:
może dla pracownika nie jest to zbyt ciekawa perspektywa , ale widocznie kierownictwo Amber Energii nie wymyśliło jeszcze lepszego sposobu na zarabianie w tym biznesie. Myślę, że jeżeli ktoś podrzuciłby im lepszy pomysł na ściągnięcie klientów to by tego człowieka ozłocili... A póki co trzeba brać kogo dają
zdjecie uzytkownika
mgm2121 - 2014-09-10 15:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w firmie AMB Energia?
zdjecie uzytkownika
hfc657 - 2014-09-11 17:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za jak najniższą pensję wycisną z ciebie dosłownie WSZYSTKO. jezeli chcesz pracowac oczarowny wyimaginowanymi premiami za wyniki i niska podstawe to jak najbardziej chwytaj firme za nogi i sie tam zatrudnij. zero szkolen, zero realnej motywacji i zero wsparcia tylko i wylacznie parcie na wyniki bez podstawowych narzedzi pracy.
zdjecie uzytkownika
lokoski - 2014-09-11 20:24:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
amber to firma przekręt
zdjecie uzytkownika
Współpraca - 2014-09-15 10:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie, widzę tutaj mase ludzi którzy są niezadowoleni. mają prawo ponieważ sam ratoałem 2 klientów z umowy z amber energia, teraz zmiana nazwy z wiadomych przyczyn. Jeżeli ktoś z państwa posiada aktualny ich cennik będe wdzięczny. proszę o przesłanie na adres e,ail energia(malpa)premium-me.pl .
Jeżeli znajdą się tutaj osoby które dalej chcą dzialać w branży energetycznej to proszę także o kontakt mailowy. Rynek energetyczny to jeszcze duży tort także dużo pracy. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amber Energia Sp. z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x