Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PBSZ KOPEX

zdjecie uzytkownika
Maniek - 2010-02-17 14:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za przeproszeniem w tym (usunięte przez administratora) po 14godzin (nocka i pierwsza zmiana bez przerwy) chcesz wolne a tu gówno i na dodatek nie masz wypłacone, na kartkach co chwila ciulali, nieraz zapomnieli wpisać soboty czy niedzieli i niby ze dopłacą w następnym miesiącu a tu (usunięte przez administratora). Zastanawiam się czy nie zgłosić tego gdzieś że ludzi traktuje się jak psy! Kopalnia wieczorek dobrze zrobiła bo (usunięte przez administratora) tą firme.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-02-25 10:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie radze podejmowac pracy w tej firmie co miesiac mniejsze wyplaty ciulaja juz na wszystkim. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] emerytow nawet 60 letnich
zdjecie uzytkownika
anons - 2010-03-07 20:04:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak a pro jak był na Murckach ten młody nadsztygar to wszyscy na żekali na niego, a teraz płaczecie za nim. Zarobki poleciały w dół pomimo zwiększonych wykonów. Ilość metrów w góre, a zarobki w dół.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-03-26 16:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to prawda ze ze tera jusz nie placo za metry na murckach?
zdjecie uzytkownika
parol - 2010-05-04 17:25:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
One sa nienormalne te sztygary i jeszcz ta hora firma co tymi komputerami na dul zjezdzala. jakies robia testy co kto potrafi. dejcie pokoj
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2010-08-25 22:01:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja pracuje w Przedsiębiorstwie już kilka lat i jestem bardzo zadowolony, atmosfera fajna zarobki wystarczające, a te oceny to młode smarkacze które przychodzą do pracy i od razu najlepiej dac im 3 tys na ręke i święty spokoj, bo dziadom nic nie chce się robic
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bratek - 2010-09-19 12:16:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przez pierwsze 3 miechy w pbsz jest się na tzw. okresie próbnym czyli za dniówkę dostaje się mniej 30zł brutto.
zdjecie uzytkownika
~ernest - 2010-09-29 15:08:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tam teraz zwalniaja pra?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-10-12 00:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki nie sa takie zle-sztygar cie lubi to szepnie dobre slowo kierownikowi... ,no chyba ze KIEROWNIK nie jest twoim fanem to chodzisz bez kasy,dobrze jest nie chorowac bo i to portwelowi nie sluzy-lacznie z wypadkowym. Jezeli chodzi o IMPACT-dalbym takiemu (usunięte przez administratora) co "sprawdza" wydajnosc pracownika ponosic zelastwo na odcinku 150, 200m i nie jeden dzien aconajmniej tydzien-ciekawe co by soba zaprezentowal!! Gosciu ci bedzie mierzyl czas a ty z kazdym kursem slabniesz, na jego masce zdziwienie i zapytanie:-mniej wiecej "dlaczego ci to zajelo tyle czasu a na poczatku mniej". Pracownik jest oceniany co kwartal co ma wplyw na twoja kariere w pbsz-pracujesz badz juz nie. A i... mlody po 12 miesiacach moze zarobic ale to sie wiaze z nieziemska jebaka i problemami z gnatami. O emerytach napisze krotko, duzo ich w pbsz i byle czego sie nie chwytaja, zeby mogli zarobic to ktos za nich musi robic.
zdjecie uzytkownika
elo - 2010-12-25 16:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dosyć że sami emeryci to jeszcze wybieraja sobie robote, najlepiej na szybie bo lepsza kasa,no i nie ma takiego gnoju jak na chodniku.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-02-08 17:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Napiszcie coś proszę na temat pracy i zarobków w kopex-pbsz na terenie kghm w polkowicach sieroszowicach. Czy warto się tam przyjąć i jak jest z zakwaterowaniem dla przyjezdnych i co oferuje firma dla strzałowych i operatorów maszyn.
zdjecie uzytkownika
MT - 2011-05-11 22:03:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie, pracuje w PBSz - u już 3 lata i powiem wam że sytuacja już na pewno się nie polepszy, szczególnie jeżeli chodzi o zarobki. Większość dozoru to emeryci, część to wazeliniarze i tacy to może zarobią a tylko garstka to normalni ludzie z którymi idzie pogadać ale ich to się gnoi i karze. Co do zarobków to jednym słowem ŻENADA. teraz zmieniają układ zbiorowy i na pewno większość pracowników będzie stratna i to dużo. Młody np. ślusarz zarobi do 1300 zł,!!! panowie przecież to kpina za pracę na dole. Rzucają po kopalniach, rżną na kasie i premiach, obiecują złote góry i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego jest. Co do ' misia - pysia ' to kto miał okazje robić z tym małym oszołomem to ma swoje zdanie, dla swoich kase zawsze miał a dla reszty wnioski o ukaranie. Panowie , szczerze ODRADZAM przyjęcia się do tej firmy . Ja już poznałem się na nich i układach jakie tam panują więc już praktycznie ZWALNIAM się z tamtąd
zdjecie uzytkownika
KT - 2011-05-11 22:27:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam musze przyznac ze to prawda firma schodzi na psy oszukują na kasie pracuje juz 3 lata mam porobione uprawnienia i dostalem nową umowe 2100zł BRUTTO plus dodatki w kwocie 310 zł jak dla mnie to śmieszne tu zarobią tylko emeryci i taka jest prawda.Jeżeli ktos szuka pracy to radze omijac tą firme z daleka sam juz szukam intensywnie nowego pracodawcy za damski (usunięte przez administratora) nie bede pracował. Powodzenia
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-30 21:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie musi byc minimalne wykształcenie do pracy w pbsz????
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-06-18 15:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wykształcenie niepotrzebne tylko trzeba wiedzieć komu lizać (usunięte przez administratora) aby zarobić wiem bo pracowałem 23 lata
zdjecie uzytkownika
pytajnik - 2011-07-30 12:17:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drodzy Państwo. Mam pytanie!!!!. Czy to prawda że młody na umowie próbnej dostaje 49zł za dniówkę?????
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-09-15 20:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Maksymalnie 5 lat i firma zniknie niestety ale zobowiązana i kontrakty podjęte \"sukces za wszelką cene\" zabija ta firmę proponuje uciekać np na kopalnie.
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2011-09-18 10:42:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
100 zeta to minimum/ dniowka
zdjecie uzytkownika
wolfer - 2011-11-16 17:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pseudo firma!Syf,[usunięte przez moderatora] i dozór z psychiatryka.Zdecydowanie odradzam
zdjecie uzytkownika
aryjczyk - 2012-01-21 14:49:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie. Bez rewelacji zarobki. Z pralnią to faktycznie padlina - do doma woziłem ciuchy prać. Jak na firmę to ma są dodatki socjalne i tak lepiej niż u zwykłego prywaciarza.
Jak ktoś ma możliwość to niech się do kawuków pcha - szkoda zawracać sobie głowę
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-02-22 15:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuję w PBSZ 9 lat i nie narzekam
zdjecie uzytkownika
paweł - 2012-02-28 21:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki różne. Niewykwalifikowani na początek 1800 netto. Pracownicy wykwalifikowani z dniówkami świątecznymi od 2500 do 4000 netto. Dodatkowo barbórka, 14-tka, po 2 latach pracy nagroda jubileuszowa. Dają też urlopy zdrowotne. Dodatkowo fundusz socjalny w tym talony na święta, wczasy pod gruszą, kolonie i zimowiska dla dzieci. Pracownicy maja również możliwość wyjazdu z rodzinami na wczasy za nieduże pieniądze. Jak na firmę nieżle. Trudności to dojazdy do pracy. Większość opinii przedstawianych na forum jest niestety nieprawdziwa. Jak komuś praca w Kopex - PBSz S.A. nie odpowiada praca to przecież pracować nie musi. Wiele innych firm górniczych jest na rynku. Może tam będzie lepiej. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Janek - 2012-05-06 19:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, chcę pojechać i złożyć papiery do tej firmy ale nie wiem czy mam wgl szanse się dostać, można wiedzieć ile to potrwa zanim zadzwonią i mniej więcej zarobki ?
zdjecie uzytkownika
astw 145 - 2012-05-07 10:16:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W odzziale lubin jest dobra atmosfera i zarobki w miare dobre.

dozór jest mądry i nie utrudnia załodze pracy ,praca jest bardzo

zmechanizowana i nie toleruje pijaków i nie robów.
zdjecie uzytkownika
aksdj - 2012-05-29 04:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w firmie już ponad rok. Fakt, czasem jest ciężko ale nie ma co narzekać.... Zwiedziłem już parę oddziałów, a zarobki... i tak lepsze niż znajomi mają np. na KWK \\\\\\\"Bobrek\\\\\\\". Firma dba o swoich ludzi, a narzekać mogą tu tylko lenie i nieroby, którzy chcieliby zarobić tylko cwaniactwem. Pozdrawiam i naprawdę polecam pracę w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
almon - 2012-06-16 18:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,
podane zarobki są brutto !!! nawet 120 brutto za dojazdy i za dodatek węglowy. Na początek 1800-2000 brutto plus 20 % premii brutto.
w kghm pralnia na zakładzie, warunki ok, atmosfera jak na kopalnie rewelacja, no ale kasa ... w porównaniu z ZG to lepiej nie pisać..ale na początek polecam, jak ktoś jest kumaty i ma dobre kursy i szkoły to dozór stoi otworem, a jak ktoś nie radzi sobie ze sobą to lepiej od razu omijać, bo szybko dół weryfikuje ... i kierownicy też :)
pozdrawiam wszystkich pracujących na dole.
zdjecie uzytkownika
adek - 2012-06-18 19:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uciekłbym i jeszcze za to zapłacił ale na kopalniach stare dziady siedzą po biurach i przyjmują tylko znajomych
zdjecie uzytkownika
Mr Karaś - 2012-08-09 20:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy tu za głupoty wypisujecie?
Jak ktoś jest [usunięte przez moderatora] to zarabia 1600.
Ja pracuje piąty miesiąc i zarabiam po 3500zł.
Premia jest uzależniona tylko od kierownika, jak widzi że sie starasz to dostaniesz maksymalną a jak widzi że cwaniaczysz albo próbujesz wchodzić w [usunięte przez moderatora] premię.
Pracuje na murckach i jakoś nie narzekam, jest ciepło i dużo malty ale w takich warunkach pracujesz może 4 godziny bo musisz dojśc i wrócić z przodka a to trochę zajmuje. Dużo roboty jest tylko raz na jakiś czas a tak to się nie przepracowujesz
zdjecie uzytkownika
Nowy pracownik - 2012-08-13 12:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mi tam bardzo odpowiada praca w Kopex - PBSz. Ja pracuje na oddziale Budryk, mamy bardzo trudną pracę ale atmosfera jest dobra. No i mamy najlepszego kierownika w PBSz-u, jest młody ale wszystko wie o szybach i niczym nie da się zaskoczyć, a jak mamy wykony to da się zarobić, ja po 4 miesiącach dostałem 3500zł.
zdjecie uzytkownika
johnson - 2012-10-11 00:18:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki :niewykwalifikowany pracownik 1600 z mlodszym gornikiem 1800-1900,a po 3 miechach niewykwalifikowany 1900,młodszy gornik 2100,kartki 16 zeta,[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
paweł - 2012-10-16 09:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Kopex - PBSZ S.A. już 6 rok. Faktem jest, że zarobki w firmie na początku zatrudnienia są wielkości netto 1800,00. Trzeba jednak pamiętać, że nigdzie pracownik od razu kokosów nie zarabia. Dzisiaj zarabiam miesięcznie średnio 3800,oo netto. Od wszystkiego odprowadza się podatek i zus. Do tego dochodzi barbórka, 14-tka, posiłki regeneracyjne 16 złotych/ dniówka, urlopy zdrowotne, możliwość korzystania z funduszu socjalnego z mozliwościa korzystania z wczasów i koloni. Najgorsze utrudnienia to dojazdy do pracy. Myślę, że to jest jedyna firma na Górnym Śląsku, oferująca tyle pracownikowi. Trzeba również powiedzieć, że już po dwóch latach dostałem umowę na czas nieokreślony. Każdy z pracowników po pewnym okresie dostaje taką możliwość. Do tych wszystkich niezadowolonych powiem, że nie muszą tutaj pracować, firm górniczych jest dużo i jeżeli są tak niezadowoleni z KOPEX - PBSz to przecież mogą odejść

pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2012-10-17 14:53:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak to wygląda w Pawłowicach lub Jastrzębiu przez 3 miesiące na rano a później są jakieś zmiany? idzie po tych 3 miesiącach świąteczne dniówki przepracować?i na początku 3 miesięcy ok 1800zł puls kartki 16zł dniówka?i robi sie na dole na kopalni czy przy np budowie szybu?
zdjecie uzytkownika
górnik - 2012-10-20 07:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jak pracujesz 4 miesiące w firmie na jednym oddziele to skąd możesz wiedzieć ze jest najlepszym kierownikiem w kopex-pbsz s.a., uwierz mi że pracuję trochę dłużej i z nim też pracowałem i są inni wiele bardziej połapani od niego, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
dziejek - 2012-11-09 19:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czy są przyjęcia dla byłych pracowników ze zlikwidowanych kopalń w latach 90 tych?
zdjecie uzytkownika
pawlo 84 - 2012-11-13 00:03:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy są jakieś przyjęcia do kopexu oddział lubin? chciałbym tam sie dostać

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie PBSZ KOPEX!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBSZ KOPEX
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert