Profil firmy PBSZ KOPEX

PBSZ KOPEX

Bytom

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o PBSZ KOPEX

Jurek 2014-08-11 00:57:22
W styczniu 2015 koncze studia inżynierskie Górnictwo i geologia, doświadczenie jakie posiadam to jedynie odbyte podczas dwumiesięcznych praktyk studenckich. Jest jakiś cień szansy dostania się do tej firmy? Wiadomo coś kiedy zacznie się proces rekrutacyjny do budowy nowej kopalni kopexu? Po tym co widzę i czytam to sytuacja w branży jest ostatnimi czasy tragiczna, szkoda bo jak rozpoczynałem te studia to starsi koledzy nie narzekali, prace znaleźli, do tego większość z nich miała podpisane umowy stypendialne. Wymagań dużych nie mam, chcę zdobyć doświadczenie praktyczne (robota fizyczna mi nie straszna), otrzymując przy tym wynagrodzenie pozwalające mi na utrzymanie się bez pomocy rodziców. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
2
seba 2014-08-30 20:53:48
@jurek, ja wprawdzie w Przedsiębiorstwie Budowy Szybów KOPEX nie pracowałem, ale z doświadczenia wiem, że zawsze jest cień szansy. Ludzie odchodza, czy to na emerytury, czy z innych powodów, ludzi do pracy zawsze jest potrzeba. Na stronie internetowej KOPEX znajdziesz mail kontaktowy, CV zawsze możesz im wysłac, nic nie tracisz tym sposobem.
2
demon 2014-09-09 21:09:40
KWK jANINA pogłębianie szybu 6.
Wypłata za sierpień 4200 netto-23 dniówki-drugi rok w firmie.
Ten kto nie pcha pod grube nigdy nie zobaczy tych pieniędzy.
Kopex spoko firma dla kumatych.
3
anonim 2014-09-16 11:38:21
jako kto?
2
marek 2014-09-27 21:29:24
PBSZ Kopex to najwyraźniej bardzo dobra firma, z tego co widze tutaj na portalu gowork ich ocena tematu to cztery na sześc możliwych gwiazdek i oddano przy tym bagatela ‎268 głosów. O szybie Janina słyszałem, wartość podpisanej umowy wynosi ponad 103 miliony PLN netto. Termin realizacji kontraktu to 28 lipca 2016 roku. Kopex-PBSz pogłębi szyb VI Zakładu Górniczego Janina w Libiążu o ok. 300 m. z obecnego poziomu 523 m.
0
asdfgh 2014-09-29 01:05:18
@Jurek najlepiej podjedź do Bytomia złóż papiery i postaraj się o rozmowę z kimś z dyrektorstwa. Nie wiem czy teraz przyjmują do dozoru ale widzę co jakiś czas nowych na dole po studiach albo w trakcie. Osobiście znam kolesia którego przyjęli rok temu w trakcie studiów na młodszego górnika, a jak zrobił zatwierdzenia wylądował w dozorze i sobie chwali. Nie wiem skąd jesteś ale oddziałów jest na śląsku dość, a i mówi się, że kolejne się szykują także powodzenia.
1
szpil13 2014-10-01 22:37:56
@Jurek, pracuje w PBSz od lutego tego roku jako górnik. KWK Jankowice , pogłębianie szybu VIII. Nie trać czasu na starania o prace pod KW czy JSW. Spróbuj porozmawiać z dyrektorem w Bytomiu (koło 7 30 rano). Przyszedłem z przygotówek gdzie zarabiałem ok.3 500/msc. Teraz mam 2,500/msc. - powiem tak - było warto, ale trzeba się znać na kilku rzeczach i mieć ukończoną jakąś szkołę górniczą. Pracowałem w 3 różnych firmach, ta jest 4ta i nigdzie się już nie wybieram. Polecam, tak powinno wyglądać górnictwo. Do tego wszystko, co trzeba zapewniają. Na obecnej stawce w innych oddziałach miałbym znacznie więcej, ale nie narzekam - pieniądze to nie wszystko , co najcenniejsze w życiu.
1
Z 2014-10-03 11:25:38
@marek
weź nie ściemniaj schizofremie masz chyba !!!!!!!!!!
@nuss
nawet nie zadawaj sobie trudu jako spawacz w tej firmie bedziesz miał
max 2500 zl i to jeśli przepracujesz dwie soboty , oprócz tego sfrustrowany
kierownik M.M będzie Cię dojeżdżał na każdym kroku.
pozdr.
2
halba 2014-10-14 23:35:56
@szpil, czy ja dobrze zrozumiałem, że zarabiałem trzy i pół tysiąca i przeszedłeś w PBSz Kopex, dostałeś tysiąc mniej i jesteś bardzo zadowolony? Czy Ci się pomyliła kolejność wpisywania kwot. Z tego co widzę, to jednak wiekszośc jest bardzo zadowolona z pracy dla kopexu, także może faktycznie warto spróbować.
0
nowy 2014-11-05 19:12:42
Chopy mom 2 klasy technika mechnika . Mom jakie szanse na przyjecie ? Roboty sie nie boja . Podpowiedzcie co zeby sie na gruba dostac jaki kursczy co moze ?
1
franko 2014-11-06 22:05:27
przecież pisał Ci w swoim poście @szpil, że pieniądze nie są w życiu najważniejsze. Ja tam słyszałem o Kopexie wiele pozytywnych opinii. Na tyle pozytywnych , że sam mam zamiar tutaj aplikować. Niestety póki co nie słyszałem ani nie widziałem aby firma poszukiwała nowych pracowników. Nie szukają prawda?
0
elektrix 2015-01-13 09:34:31
Dlaczego piszesz, że nie są najważniejsze? Każdy może mieć zupełnie różny system wartości. Podejrzewam, że znajdą się i tacy pracujący dla PBSZ, dla których liczy się tylko wynagrodzenie. Prosiłbym o poradę czy warto w ogóle przyjmować się do firmy. Jakie oferują zarobki i umowy na start nowym pracownikom?
2
murcol 2015-01-28 15:32:57
na murckach ślusarz ślusarzowi nie jest równy, bo kierownik od ślusarzy docenia tylko donośicieli, lizusów i tych co go wezną na KSW do Gdańska z dwoma obiadami
5
ant 2015-01-30 02:03:33
Cóż, jeśli macie w pbsz kopex problem z donosicielstwem to mam jeden sprawdzony sposób. Wystarczy pracować uczciwie, to lizusy i donosiciele nie bedą miały czym sie żywić i mamy po problemie, proste i genialne zarazem, co nie? Czy sa jeszcze jakieś rozbieżności, typu lizus ślusarz zarabia o wiele lepiej niż ślusarz zwykły?
1
xxx 2015-01-31 11:23:22
Witam Panowie niewiecie czy sa jakies przyjęcia do pbsz kopex dla górnikow.
2
murcol 2015-02-01 17:33:32
górników zwalniają, bo jest ich za dużo
0
pbsz 2015-02-01 19:53:18
za dużo, bo ciule nie umieją wygrać żadnego przetargu !
jak do marca nic nie dostaną to wszyscy polecą!
0
Arturro 2015-02-02 16:18:28
Witom Was chopy! Mom do was pytani w tamtym tydniu żech obronił inż. z elektryfikacji i automatyzacji górnictwa i mono wiycie czy som tera przijyncia? I jak wgl wyglado rozmowa o praca? Pozdrawiom
0
Max 2015-02-06 17:24:01
Czy można się jakoś zatrudnić na szyb Janina VI. Jakie tam jest kierownictwo i dozór?
1
nowy 2015-02-10 17:37:41
Cześć.
Ja właśnie przyjąłem sie do kopex-u. kopalnia polkowice-sieroszowice. Ze mną przyjmowało się jeszcze 6 osób. okres próbny, operatorzy dostali stawki po 2000 brutto, dodatek za dojazdy: 120, deputat żywnościowy: 18 za zjazd i ponoć premia ok 30%, jeszcze nie wziąłem wypłaty więc nie wiem jak jest.
3
kurik 2015-02-11 15:46:48
Tak sa tylko nauczyć sie musisz pisac po Polsku Pajacu!!!!
2
nadszt 2015-02-12 11:52:00
Można
0
pysio 2015-02-12 21:12:21
NOWY, a przyjąłeś się na jaki oddział? Górniczy czy mechaniczny?
0
HANYS 2015-02-25 13:41:55
Zabawny zes je gorolu hahahaha xD
0
rudy 2015-03-09 22:42:18
Powiem tak.
Jak się komus nie podoba praca w Kpoexie to proszę się spakopwac i isc do Trans Jana czy innego gówna.Ja na szybie Janina VI po 1,5 pracy przy 23 dniówkach dostałem 4500 netto plus 450 zł kartki.Nie ma tego na żadnej kopalnie w tej chwili i watpie ze było kiedyś na początek.Panowie historia zaracza koło.Kiedys w Pbsz zarabiało się dwa razy więcej niż na grubie i były kolejki do przyjęcia.Dodoam ze 14 była na czas i w całości.Kopex Pbsz to firma dla kumatych i robotnych a nie dla rewirantów bo tacy w tej chwili sa wypierdalani!!!
1
Anonim 2015-03-14 21:09:13
Witam Was serdecznie. Takie pytanko, orientujecie sie mniej więcej (nie do 1 zł) ile moze zarobić w PBSZu nowy sztygar na oddziale elektrycznym? Pozdrawiam
1
do rudego 2015-04-09 08:22:45
naucz się liczyć ściemniaczu 23 dni * 18 zł kartka to 414 zeta a nie 450
0
anonim 2015-04-20 16:33:22
Witam ile może zarobic netto całkiem nowo przyjęta osoba na oddział elektryczny nie do dozoru?
0
rylll 2015-05-13 14:21:25
jo mom na oddziale 5400 i nie nazekom pbsz jest najlepszy a jak się nie chce robić to do dom
1
xXx 2015-06-25 22:51:59
witam. chciałem zapytać, czy Kopex ma gdzieś oddział w Jastrzębiu, czy CV składać w Bytomiu? są tam teraz w ogóle jakieś przyjęcia?
0
Edek 2015-07-19 08:52:54
Czy na Janinie w Libążu będą może zatrudniać bo chyba wygrali jakiś przetarg coś ktoś wie?
0
dopsel 2015-07-19 18:57:40
To ciekawe, jesli faktycznie wygrali przetarg, to może nie będzie teraz dla nich tak źle. Dziwi mnie też, że zarabia sie tutaj 5400, bo jakiś czas temu główny urzad statystyczny publikował dokładne nade ile to się zarabia w górnictwie i dla tych, co schodza na dół były o wiele większe kwoty miesięcznie nie licząc 13, 14 i barbórek.
0
praca 2015-08-25 23:42:36
no właśnie - trzeba sobie przeliczyć to, że górnicy zarabiają więcej niż normalni pracownicy. Chodzi tutaj o dodatki typu barbórka i np 13 czy premia na święta bożego narodzenia. tak zarabiają pracownicy którzy schodzą pod ziemie i to są dane z Gusu właśnie - nikt tego sobie nie wymyśla. Jeśli macie zatrudnienie w górnictwie to trzeba się cieszyć.
0
sono 2015-12-08 02:02:52
@praca - nawet kwestia emerytury dla górnik zawsze inaczej wygląda. Wiadomo, że praca jest ciężka, ale atmosfera również to połowa zadowolenia. Wiecie czy mają teraz jakieś ogłoszenie pracy? Pozdrawiam
0
młody 2015-12-21 19:44:23
wojtek panowie niestety mój dziadek tata pracowali w pbszu ja teraz też pracuje ale wstydze sie teraz tej firmy z tym młodym dozorem zamiast zjezdzac na duł siedzą w biurach ogladaja filmy na laptopach jest to nie dopomyslenia jakie im można cisnac kity jak oni nie maja pijecia o robotach kiedys sztygar był kims teraz jest dnem w pbszu firma naprawde sie rozsypie jak tak bedzie
0
trop 2016-01-02 00:55:18
martwi mnie to, że firmy z tak długa tradycją tracą w ten sposób na postrzeganiu. Rozumiem, że "góra" nie musi ciągle doglądać roboty, ale jednak powinni mieć ogólne pojęcie.
1
Nie taki stary do "młodego" 2016-01-02 09:55:17
Z tego co się orientuję to nie da się zjechać na dUł... Dziadek i Tata pewnie są dumni z synka, który tak dzielnie pracuje zjeżdzając na dUł bo nic więcej znając życie sobą nie reprezentujesz. Pozdrawiam serdecznie. Owocnej pracy i "wyciskania kitu".
0
gornik 2016-01-04 01:53:12
...co napisales maniek masz racje ... na dul nie jedzie na niczym sie nie zna a wymagania wyciaga i najlepiej na kogos nasrac...taki dozur na janinie...boja sie nawet do kopalni isc na odprawe... jak bedziemy zarabiac jak taki dozur mamy ...
1
nie taki stary do gornik 2016-01-04 08:40:44
Najpierw radziłbym nauczyć się ortografii. Wydaje mi się że może być pomocna w "zarabianiu" pieniędzy... Widzę że górnicy też nie szczycą się zbyt wysoką wiedzą. Pozdrawia doz Ó r który jeździ na d Ó ł.
0
kura 2016-01-04 13:40:29
Dziwna sprawa, przecież zatrudnienie u nich na prawdę nie należy do najłatwiejszych, ale zarobki rekompensują w końcu trud pracy. Wiadomo czy jest szansa żeby znaleźć zatrudnienie teraz? Pozdrawiam
0
chopy chopy 2016-01-10 09:35:28
Wniosek masz wniosek a czym jak wygląda zamek górny a jak dolny chrum chrum kto z ryd ten wie
0
franko 2016-01-11 02:01:04
Nie trafiłem ani z pierwszą pracą, ani tym bardziej z drugą… Mam nadzieję , że do trzech razy sztuka i tym razem dobrze polecił mi pracę w tym miejscu jeden ze znajomych.
0
praca 2016-02-10 19:51:27
Są przyjecia do firmy???
0
elo 2016-02-21 18:33:11
Aktualnie nie ma a nawet na urlopy bezpłatne wysyłają.
0
pebeeszowiec 2016-03-09 20:05:02
przyjęć nie ma, szykują się zwolnienia
0
sog 2016-04-07 19:35:05
pebeszowiec, mozesz wiecej szczegolow przekazac odnosnie tych zwolnien? znajomy pracuje juz jakis czas i w sumie nigdy nie narzekal. podobno wynagrodzenie nie jest zle, ale nie wiem czemu chca rezygnowac ze wszystkich. ofert w necie tez nie ma tak przy okazji
0
lechuuu 2016-05-14 13:31:19
no własnie też jestem ciekaw o co chodzi z tymi zwolnieniami, bo jednak jak jest jakaś zwolnienie gruoowe to te z po jakimś czasie powinny zacząć się pojawiac nowe oferty.
0
mody 2016-05-22 18:43:24
ogólnie nie mają robót wszystkie jakie maja sa na półmetku. Do końca roku nie ma byc zwolnień chyba ze podpadłeś,l4,emeryt itd.
2
anna 2016-06-20 14:17:18
wiec jak sie konczy praca to sa zwolnienia rozumiem, a czy jak sie zacznie to daja znac od razu pracownikom?
0
mody 2016-06-25 18:37:34
Teoretycznie obiecują ze zadzwonią a praktycznie nie zmam takiej osoby która by dostała 2 szanse...
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBSZ KOPEX