Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PBSZ KOPEX

Pracowałeś w firmie PBSZ KOPEX i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nuss - 2014-06-19 11:18:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś ile zarabiają dobrzy Spawacze?
zdjecie uzytkownika
Nikodem - 2014-06-20 15:34:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Fajny pomysł miało kopex, by oprócz ofert pracy na stronie internetowej dodac aplikacje spontaniczną, może utworza stanowisko pomimo braku oferty.
zdjecie uzytkownika
az - 2014-06-27 16:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak sprawa z przyjeciami??
zdjecie uzytkownika
Nikodem - 2014-06-30 17:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@az, przeciez napisałem wyżej, że na stronie internetowej maja oferty pracy, dodatkowo jak nie maja ofert jest opcja aplikacji spontanicznej.
zdjecie uzytkownika
p***** - 2014-08-03 14:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam :)
nuruje mnie to pytanie ile zarabia slusarz w firmie kopex. czy calkiem oplaca sie zlozyc papiery, i wogole :)
zdjecie uzytkownika
murcol - 2014-08-08 03:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ślusarz ślusarzowi nie równy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-10 15:01:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem tyle... jak trafisz na murcki za ślusarza to krzyż na droga i miłych baniek, płytek do gąsienicy itp...
zdjecie uzytkownika
Jurek - 2014-08-11 00:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W styczniu 2015 koncze studia inżynierskie Górnictwo i geologia, doświadczenie jakie posiadam to jedynie odbyte podczas dwumiesięcznych praktyk studenckich. Jest jakiś cień szansy dostania się do tej firmy? Wiadomo coś kiedy zacznie się proces rekrutacyjny do budowy nowej kopalni kopexu? Po tym co widzę i czytam to sytuacja w branży jest ostatnimi czasy tragiczna, szkoda bo jak rozpoczynałem te studia to starsi koledzy nie narzekali, prace znaleźli, do tego większość z nich miała podpisane umowy stypendialne. Wymagań dużych nie mam, chcę zdobyć doświadczenie praktyczne (robota fizyczna mi nie straszna), otrzymując przy tym wynagrodzenie pozwalające mi na utrzymanie się bez pomocy rodziców. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-08-30 20:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@jurek, ja wprawdzie w Przedsiębiorstwie Budowy Szybów KOPEX nie pracowałem, ale z doświadczenia wiem, że zawsze jest cień szansy. Ludzie odchodza, czy to na emerytury, czy z innych powodów, ludzi do pracy zawsze jest potrzeba. Na stronie internetowej KOPEX znajdziesz mail kontaktowy, CV zawsze możesz im wysłac, nic nie tracisz tym sposobem.
zdjecie uzytkownika
demon - 2014-09-09 21:09:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
KWK jANINA pogłębianie szybu 6.
Wypłata za sierpień 4200 netto-23 dniówki-drugi rok w firmie.
Ten kto nie pcha pod grube nigdy nie zobaczy tych pieniędzy.
Kopex spoko firma dla kumatych.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-09-16 11:38:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [demon - 2014-09-09 21:09:40]:
jako kto?
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-09-27 21:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PBSZ Kopex to najwyraźniej bardzo dobra firma, z tego co widze tutaj na portalu gowork ich ocena tematu to cztery na sześc możliwych gwiazdek i oddano przy tym bagatela ‎268 głosów. O szybie Janina słyszałem, wartość podpisanej umowy wynosi ponad 103 miliony PLN netto. Termin realizacji kontraktu to 28 lipca 2016 roku. Kopex-PBSz pogłębi szyb VI Zakładu Górniczego Janina w Libiążu o ok. 300 m. z obecnego poziomu 523 m.
zdjecie uzytkownika
asdfgh - 2014-09-29 01:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Jurek najlepiej podjedź do Bytomia złóż papiery i postaraj się o rozmowę z kimś z dyrektorstwa. Nie wiem czy teraz przyjmują do dozoru ale widzę co jakiś czas nowych na dole po studiach albo w trakcie. Osobiście znam kolesia którego przyjęli rok temu w trakcie studiów na młodszego górnika, a jak zrobił zatwierdzenia wylądował w dozorze i sobie chwali. Nie wiem skąd jesteś ale oddziałów jest na śląsku dość, a i mówi się, że kolejne się szykują także powodzenia.
zdjecie uzytkownika
szpil13 - 2014-10-01 22:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Jurek, pracuje w PBSz od lutego tego roku jako górnik. KWK Jankowice , pogłębianie szybu VIII. Nie trać czasu na starania o prace pod KW czy JSW. Spróbuj porozmawiać z dyrektorem w Bytomiu (koło 7 30 rano). Przyszedłem z przygotówek gdzie zarabiałem ok.3 500/msc. Teraz mam 2,500/msc. - powiem tak - było warto, ale trzeba się znać na kilku rzeczach i mieć ukończoną jakąś szkołę górniczą. Pracowałem w 3 różnych firmach, ta jest 4ta i nigdzie się już nie wybieram. Polecam, tak powinno wyglądać górnictwo. Do tego wszystko, co trzeba zapewniają. Na obecnej stawce w innych oddziałach miałbym znacznie więcej, ale nie narzekam - pieniądze to nie wszystko , co najcenniejsze w życiu.
zdjecie uzytkownika
Z - 2014-10-03 11:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@marek
weź nie ściemniaj schizofremie masz chyba !!!!!!!!!!
@nuss
nawet nie zadawaj sobie trudu jako spawacz w tej firmie bedziesz miał
max 2500 zl i to jeśli przepracujesz dwie soboty , oprócz tego sfrustrowany
kierownik M.M będzie Cię dojeżdżał na każdym kroku.
pozdr.
zdjecie uzytkownika
halba - 2014-10-14 23:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szpil, czy ja dobrze zrozumiałem, że zarabiałem trzy i pół tysiąca i przeszedłeś w PBSz Kopex, dostałeś tysiąc mniej i jesteś bardzo zadowolony? Czy Ci się pomyliła kolejność wpisywania kwot. Z tego co widzę, to jednak wiekszośc jest bardzo zadowolona z pracy dla kopexu, także może faktycznie warto spróbować.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-11-05 19:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chopy mom 2 klasy technika mechnika . Mom jakie szanse na przyjecie ? Roboty sie nie boja . Podpowiedzcie co zeby sie na gruba dostac jaki kursczy co moze ?
zdjecie uzytkownika
franko - 2014-11-06 22:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [halba - 2014-10-14 23:35:56]:
przecież pisał Ci w swoim poście @szpil, że pieniądze nie są w życiu najważniejsze. Ja tam słyszałem o Kopexie wiele pozytywnych opinii. Na tyle pozytywnych , że sam mam zamiar tutaj aplikować. Niestety póki co nie słyszałem ani nie widziałem aby firma poszukiwała nowych pracowników. Nie szukają prawda?
zdjecie uzytkownika
elektrix - 2015-01-13 09:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dlaczego piszesz, że nie są najważniejsze? Każdy może mieć zupełnie różny system wartości. Podejrzewam, że znajdą się i tacy pracujący dla PBSZ, dla których liczy się tylko wynagrodzenie. Prosiłbym o poradę czy warto w ogóle przyjmować się do firmy. Jakie oferują zarobki i umowy na start nowym pracownikom?
zdjecie uzytkownika
murcol - 2015-01-28 15:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [murcol - 2014-08-08 03:15:39]:
na murckach ślusarz ślusarzowi nie jest równy, bo kierownik od ślusarzy docenia tylko donośicieli, lizusów i tych co go wezną na KSW do Gdańska z dwoma obiadami
zdjecie uzytkownika
ant - 2015-01-30 02:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż, jeśli macie w pbsz kopex problem z donosicielstwem to mam jeden sprawdzony sposób. Wystarczy pracować uczciwie, to lizusy i donosiciele nie bedą miały czym sie żywić i mamy po problemie, proste i genialne zarazem, co nie? Czy sa jeszcze jakieś rozbieżności, typu lizus ślusarz zarabia o wiele lepiej niż ślusarz zwykły?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-01-31 11:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Panowie niewiecie czy sa jakies przyjęcia do pbsz kopex dla górnikow.
zdjecie uzytkownika
murcol - 2015-02-01 17:33:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
górników zwalniają, bo jest ich za dużo
zdjecie uzytkownika
pbsz - 2015-02-01 19:53:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za dużo, bo ciule nie umieją wygrać żadnego przetargu !
jak do marca nic nie dostaną to wszyscy polecą!
zdjecie uzytkownika
Arturro - 2015-02-02 16:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witom Was chopy! Mom do was pytani w tamtym tydniu żech obronił inż. z elektryfikacji i automatyzacji górnictwa i mono wiycie czy som tera przijyncia? I jak wgl wyglado rozmowa o praca? Pozdrawiom
zdjecie uzytkownika
Max - 2015-02-06 17:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy można się jakoś zatrudnić na szyb Janina VI. Jakie tam jest kierownictwo i dozór?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-02-10 17:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Cześć.
Ja właśnie przyjąłem sie do kopex-u. kopalnia polkowice-sieroszowice. Ze mną przyjmowało się jeszcze 6 osób. okres próbny, operatorzy dostali stawki po 2000 brutto, dodatek za dojazdy: 120, deputat żywnościowy: 18 za zjazd i ponoć premia ok 30%, jeszcze nie wziąłem wypłaty więc nie wiem jak jest.
zdjecie uzytkownika
kurik - 2015-02-11 15:46:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Arturro - 2015-02-02 16:18:28]:
Tak sa tylko nauczyć sie musisz pisac po Polsku Pajacu!!!!
zdjecie uzytkownika
nadszt - 2015-02-12 11:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Max - 2015-02-06 17:24:01]:
Można
zdjecie uzytkownika
pysio - 2015-02-12 21:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NOWY, a przyjąłeś się na jaki oddział? Górniczy czy mechaniczny?
zdjecie uzytkownika
HANYS - 2015-02-25 13:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kurik - 2015-02-11 15:46:48]:
Zabawny zes je gorolu hahahaha xD
zdjecie uzytkownika
rudy - 2015-03-09 22:42:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem tak.
Jak się komus nie podoba praca w Kpoexie to proszę się spakopwac i isc do Trans Jana czy innego gówna.Ja na szybie Janina VI po 1,5 pracy przy 23 dniówkach dostałem 4500 netto plus 450 zł kartki.Nie ma tego na żadnej kopalnie w tej chwili i watpie ze było kiedyś na początek.Panowie historia zaracza koło.Kiedys w Pbsz zarabiało się dwa razy więcej niż na grubie i były kolejki do przyjęcia.Dodoam ze 14 była na czas i w całości.Kopex Pbsz to firma dla kumatych i robotnych a nie dla rewirantów bo tacy w tej chwili sa wypierdalani!!!
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-03-14 21:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Was serdecznie. Takie pytanko, orientujecie sie mniej więcej (nie do 1 zł) ile moze zarobić w PBSZu nowy sztygar na oddziale elektrycznym? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
do rudego - 2015-04-09 08:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rudy - 2015-03-09 22:42:18]:
naucz się liczyć ściemniaczu 23 dni * 18 zł kartka to 414 zeta a nie 450
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-04-20 16:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ile może zarobic netto całkiem nowo przyjęta osoba na oddział elektryczny nie do dozoru?
zdjecie uzytkownika
rylll - 2015-05-13 14:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jo mom na oddziale 5400 i nie nazekom pbsz jest najlepszy a jak się nie chce robić to do dom
zdjecie uzytkownika
xXx - 2015-06-25 22:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. chciałem zapytać, czy Kopex ma gdzieś oddział w Jastrzębiu, czy CV składać w Bytomiu? są tam teraz w ogóle jakieś przyjęcia?
zdjecie uzytkownika
Edek - 2015-07-19 08:52:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy na Janinie w Libążu będą może zatrudniać bo chyba wygrali jakiś przetarg coś ktoś wie?
zdjecie uzytkownika
dopsel - 2015-07-19 18:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ciekawe, jesli faktycznie wygrali przetarg, to może nie będzie teraz dla nich tak źle. Dziwi mnie też, że zarabia sie tutaj 5400, bo jakiś czas temu główny urzad statystyczny publikował dokładne nade ile to się zarabia w górnictwie i dla tych, co schodza na dół były o wiele większe kwoty miesięcznie nie licząc 13, 14 i barbórek.
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-08-25 23:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie - trzeba sobie przeliczyć to, że górnicy zarabiają więcej niż normalni pracownicy. Chodzi tutaj o dodatki typu barbórka i np 13 czy premia na święta bożego narodzenia. tak zarabiają pracownicy którzy schodzą pod ziemie i to są dane z Gusu właśnie - nikt tego sobie nie wymyśla. Jeśli macie zatrudnienie w górnictwie to trzeba się cieszyć.
zdjecie uzytkownika
sono - 2015-12-08 02:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@praca - nawet kwestia emerytury dla górnik zawsze inaczej wygląda. Wiadomo, że praca jest ciężka, ale atmosfera również to połowa zadowolenia. Wiecie czy mają teraz jakieś ogłoszenie pracy? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
młody - 2015-12-21 19:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maniek - 2010-02-17 14:11:28]:
wojtek panowie niestety mój dziadek tata pracowali w pbszu ja teraz też pracuje ale wstydze sie teraz tej firmy z tym młodym dozorem zamiast zjezdzac na duł siedzą w biurach ogladaja filmy na laptopach jest to nie dopomyslenia jakie im można cisnac kity jak oni nie maja pijecia o robotach kiedys sztygar był kims teraz jest dnem w pbszu firma naprawde sie rozsypie jak tak bedzie
zdjecie uzytkownika
trop - 2016-01-02 00:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
martwi mnie to, że firmy z tak długa tradycją tracą w ten sposób na postrzeganiu. Rozumiem, że "góra" nie musi ciągle doglądać roboty, ale jednak powinni mieć ogólne pojęcie.
zdjecie uzytkownika
Nie taki stary do "młodego" - 2016-01-02 09:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co się orientuję to nie da się zjechać na dUł... Dziadek i Tata pewnie są dumni z synka, który tak dzielnie pracuje zjeżdzając na dUł bo nic więcej znając życie sobą nie reprezentujesz. Pozdrawiam serdecznie. Owocnej pracy i "wyciskania kitu".
zdjecie uzytkownika
gornik - 2016-01-04 01:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
...co napisales maniek masz racje ... na dul nie jedzie na niczym sie nie zna a wymagania wyciaga i najlepiej na kogos nasrac...taki dozur na janinie...boja sie nawet do kopalni isc na odprawe... jak bedziemy zarabiac jak taki dozur mamy ...
zdjecie uzytkownika
nie taki stary do gornik - 2016-01-04 08:40:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najpierw radziłbym nauczyć się ortografii. Wydaje mi się że może być pomocna w "zarabianiu" pieniędzy... Widzę że górnicy też nie szczycą się zbyt wysoką wiedzą. Pozdrawia doz Ó r który jeździ na d Ó ł.
zdjecie uzytkownika
kura - 2016-01-04 13:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwna sprawa, przecież zatrudnienie u nich na prawdę nie należy do najłatwiejszych, ale zarobki rekompensują w końcu trud pracy. Wiadomo czy jest szansa żeby znaleźć zatrudnienie teraz? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
chopy chopy - 2016-01-10 09:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wniosek masz wniosek a czym jak wygląda zamek górny a jak dolny chrum chrum kto z ryd ten wie
zdjecie uzytkownika
franko - 2016-01-11 02:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie trafiłem ani z pierwszą pracą, ani tym bardziej z drugą… Mam nadzieję , że do trzech razy sztuka i tym razem dobrze polecił mi pracę w tym miejscu jeden ze znajomych.
zdjecie uzytkownika
praca - 2016-02-10 19:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są przyjecia do firmy???

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie PBSZ KOPEX!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBSZ KOPEX

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert