Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PBSZ KOPEX

Pracowałeś w firmie PBSZ KOPEX i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
asdfgh - 2014-09-29 01:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Jurek najlepiej podjedź do Bytomia złóż papiery i postaraj się o rozmowę z kimś z dyrektorstwa. Nie wiem czy teraz przyjmują do dozoru ale widzę co jakiś czas nowych na dole po studiach albo w trakcie. Osobiście znam kolesia którego przyjęli rok temu w trakcie studiów na młodszego górnika, a jak zrobił zatwierdzenia wylądował w dozorze i sobie chwali. Nie wiem skąd jesteś ale oddziałów jest na śląsku dość, a i mówi się, że kolejne się szykują także powodzenia.
zdjecie uzytkownika
szpil13 - 2014-10-01 22:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Jurek, pracuje w PBSz od lutego tego roku jako górnik. KWK Jankowice , pogłębianie szybu VIII. Nie trać czasu na starania o prace pod KW czy JSW. Spróbuj porozmawiać z dyrektorem w Bytomiu (koło 7 30 rano). Przyszedłem z przygotówek gdzie zarabiałem ok.3 500/msc. Teraz mam 2,500/msc. - powiem tak - było warto, ale trzeba się znać na kilku rzeczach i mieć ukończoną jakąś szkołę górniczą. Pracowałem w 3 różnych firmach, ta jest 4ta i nigdzie się już nie wybieram. Polecam, tak powinno wyglądać górnictwo. Do tego wszystko, co trzeba zapewniają. Na obecnej stawce w innych oddziałach miałbym znacznie więcej, ale nie narzekam - pieniądze to nie wszystko , co najcenniejsze w życiu.
zdjecie uzytkownika
Z - 2014-10-03 11:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@marek
weź nie ściemniaj schizofremie masz chyba !!!!!!!!!!
@nuss
nawet nie zadawaj sobie trudu jako spawacz w tej firmie bedziesz miał
max 2500 zl i to jeśli przepracujesz dwie soboty , oprócz tego sfrustrowany
kierownik M.M będzie Cię dojeżdżał na każdym kroku.
pozdr.
zdjecie uzytkownika
halba - 2014-10-14 23:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szpil, czy ja dobrze zrozumiałem, że zarabiałem trzy i pół tysiąca i przeszedłeś w PBSz Kopex, dostałeś tysiąc mniej i jesteś bardzo zadowolony? Czy Ci się pomyliła kolejność wpisywania kwot. Z tego co widzę, to jednak wiekszośc jest bardzo zadowolona z pracy dla kopexu, także może faktycznie warto spróbować.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-11-05 19:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chopy mom 2 klasy technika mechnika . Mom jakie szanse na przyjecie ? Roboty sie nie boja . Podpowiedzcie co zeby sie na gruba dostac jaki kursczy co moze ?
zdjecie uzytkownika
franko - 2014-11-06 22:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [halba - 2014-10-14 23:35:56]:
przecież pisał Ci w swoim poście @szpil, że pieniądze nie są w życiu najważniejsze. Ja tam słyszałem o Kopexie wiele pozytywnych opinii. Na tyle pozytywnych , że sam mam zamiar tutaj aplikować. Niestety póki co nie słyszałem ani nie widziałem aby firma poszukiwała nowych pracowników. Nie szukają prawda?
zdjecie uzytkownika
elektrix - 2015-01-13 09:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dlaczego piszesz, że nie są najważniejsze? Każdy może mieć zupełnie różny system wartości. Podejrzewam, że znajdą się i tacy pracujący dla PBSZ, dla których liczy się tylko wynagrodzenie. Prosiłbym o poradę czy warto w ogóle przyjmować się do firmy. Jakie oferują zarobki i umowy na start nowym pracownikom?
zdjecie uzytkownika
murcol - 2015-01-28 15:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [murcol - 2014-08-08 03:15:39]:
na murckach ślusarz ślusarzowi nie jest równy, bo kierownik od ślusarzy docenia tylko donośicieli, lizusów i tych co go wezną na KSW do Gdańska z dwoma obiadami
zdjecie uzytkownika
ant - 2015-01-30 02:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż, jeśli macie w pbsz kopex problem z donosicielstwem to mam jeden sprawdzony sposób. Wystarczy pracować uczciwie, to lizusy i donosiciele nie bedą miały czym sie żywić i mamy po problemie, proste i genialne zarazem, co nie? Czy sa jeszcze jakieś rozbieżności, typu lizus ślusarz zarabia o wiele lepiej niż ślusarz zwykły?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-01-31 11:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Panowie niewiecie czy sa jakies przyjęcia do pbsz kopex dla górnikow.
zdjecie uzytkownika
murcol - 2015-02-01 17:33:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
górników zwalniają, bo jest ich za dużo
zdjecie uzytkownika
pbsz - 2015-02-01 19:53:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za dużo, bo ciule nie umieją wygrać żadnego przetargu !
jak do marca nic nie dostaną to wszyscy polecą!
zdjecie uzytkownika
Arturro - 2015-02-02 16:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witom Was chopy! Mom do was pytani w tamtym tydniu żech obronił inż. z elektryfikacji i automatyzacji górnictwa i mono wiycie czy som tera przijyncia? I jak wgl wyglado rozmowa o praca? Pozdrawiom
zdjecie uzytkownika
Max - 2015-02-06 17:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy można się jakoś zatrudnić na szyb Janina VI. Jakie tam jest kierownictwo i dozór?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-02-10 17:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Cześć.
Ja właśnie przyjąłem sie do kopex-u. kopalnia polkowice-sieroszowice. Ze mną przyjmowało się jeszcze 6 osób. okres próbny, operatorzy dostali stawki po 2000 brutto, dodatek za dojazdy: 120, deputat żywnościowy: 18 za zjazd i ponoć premia ok 30%, jeszcze nie wziąłem wypłaty więc nie wiem jak jest.
zdjecie uzytkownika
kurik - 2015-02-11 15:46:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Arturro - 2015-02-02 16:18:28]:
Tak sa tylko nauczyć sie musisz pisac po Polsku Pajacu!!!!
zdjecie uzytkownika
nadszt - 2015-02-12 11:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Max - 2015-02-06 17:24:01]:
Można
zdjecie uzytkownika
pysio - 2015-02-12 21:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NOWY, a przyjąłeś się na jaki oddział? Górniczy czy mechaniczny?
zdjecie uzytkownika
HANYS - 2015-02-25 13:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kurik - 2015-02-11 15:46:48]:
Zabawny zes je gorolu hahahaha xD
zdjecie uzytkownika
rudy - 2015-03-09 22:42:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem tak.
Jak się komus nie podoba praca w Kpoexie to proszę się spakopwac i isc do Trans Jana czy innego gówna.Ja na szybie Janina VI po 1,5 pracy przy 23 dniówkach dostałem 4500 netto plus 450 zł kartki.Nie ma tego na żadnej kopalnie w tej chwili i watpie ze było kiedyś na początek.Panowie historia zaracza koło.Kiedys w Pbsz zarabiało się dwa razy więcej niż na grubie i były kolejki do przyjęcia.Dodoam ze 14 była na czas i w całości.Kopex Pbsz to firma dla kumatych i robotnych a nie dla rewirantów bo tacy w tej chwili sa wypierdalani!!!
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-03-14 21:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Was serdecznie. Takie pytanko, orientujecie sie mniej więcej (nie do 1 zł) ile moze zarobić w PBSZu nowy sztygar na oddziale elektrycznym? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
do rudego - 2015-04-09 08:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rudy - 2015-03-09 22:42:18]:
naucz się liczyć ściemniaczu 23 dni * 18 zł kartka to 414 zeta a nie 450
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-04-20 16:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ile może zarobic netto całkiem nowo przyjęta osoba na oddział elektryczny nie do dozoru?
zdjecie uzytkownika
rylll - 2015-05-13 14:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jo mom na oddziale 5400 i nie nazekom pbsz jest najlepszy a jak się nie chce robić to do dom
zdjecie uzytkownika
xXx - 2015-06-25 22:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. chciałem zapytać, czy Kopex ma gdzieś oddział w Jastrzębiu, czy CV składać w Bytomiu? są tam teraz w ogóle jakieś przyjęcia?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBSZ KOPEX

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PBSZ KOPEX?
Zadaj pytanie
alert