brak logo

Silesia Plastic sp. zoo

Strzelin

Opinie o Silesia Plastic sp. zoo

maleńka@ 2015-06-06 13:54:38
I znów podobno mamy rypać 12 godzin!!!!! ta firma to jedna wielka pomyłka.A kierownik...szkoda gadać. Facet myśli że my tam leżymy i takie wypoczęte jesteśmy. Brakuje mu części niech paniusie z biura stają na maszyny i zasuwają niech wspierają produkcję i pokażą jak się znają na tym panie z biura bo jak do tej pory to tylko dużo gadają jakie to one mądre a nie tylko wszystko naszym kosztem!!!!!!!!!
Niunia 2015-06-10 13:34:39
Zdaje się, że wypłata ma być zawsze do 10, więc skoro była na kontach 8, to dostaliśmy ja na czas:-)
2
piiii 2015-07-01 10:28:19
Tak zdaje się być do10 tylko pamiętajcie ze wcześniej byla zawsze do 5 i są osoby a nawet dużo osób tych tzw...starych pracowników którzy pobrali sobie kredyty i np.maja do spłaty do7 dnia każdego miesiąca...i teraz przez wasze długie dlugie rozliczanie co niektórzy w bankach zaczynają miec problemy... A przelozenie daty splaty kredytu wynosi od1500-2000 zl. Jak mi silesia da tyle to proszę bardzo niech wyplata nawę będzie równo 10.
1
@@@ 2015-07-01 20:31:19
Silesia nie liczy się z pracownikami i nigdy liczyć się nie będzie jesteśmy tylko zwykłą siłą roboczą ale niech robią tak dalej i dalej tak nas traktują będą się zwalniać. Wystarczy że zwolni się paru starszych pracowników i Silesia pójdzie z torbami...nikt już tam pracować nie chce, nowi przychodzą widzą co jest i uciekają.
;;;( 2015-07-03 15:07:21
Tak masz racje nie liczą się z nami wcale nawet co do wypłat kontrolerki jakości maja wyzsza wyplate niby te dwi czy trze stówy to jest bardzo dużo dla nas.Gdzie my meczymy sie przy tym upale i robimy wszystko na czas.i przerwa tylko 20 min. A one ....Nie raz liczylysmy im czas jak na nockach lub2zm i na wekendach siedza po 45min i potem wracają do swojego kącika i dalej tam siedzą no od czasu do czasu wstaną by części zmierzyć. Tak tez byśmy mogly pracowac
5
Zawisza 2015-07-05 19:54:16
Robota nie jest zła tylko te upały w najgorętsze dni jest uciążliwa a nasze troszczące się o dobro obywateli prawo :D nie określają jaka maksymalna temperatura dopuszcza wykonywanie obowiązków służbowych. Wyjątek stanowią młodociani pracownicy, którym nie można zlecać prac, gdy temperatura w pomieszczeniu przekracza 30 st. Celsjusza, a wilgotność powietrza jest powyżej 65 proc a reszta starszych pracowników może sobie jaja ugotowac i paść na udar i to w swietle prawa jest gicio. Pracodawca ma tylko obowiązek dostarczania zimnych napojów. I to że jest jak jest to nie wina zakładów pracy tylko naszego poronionego rządu który traktuje swych obywateli jak ścierwa którzy musza za.....dalać dla zachodnich kapitalistów za miske ryżu i gdzie ta Polska tu Hiszpanie tam Włosi gdzieniegdzie Amerykanie, Koreance.Nie o taki kraj walczyli nasi dziadkowie.Amen1
2
? 2015-07-07 20:03:33
ciekawe skąd masz te informacje o tym ile zarabiają kontrolerki
truskawka 2015-07-23 10:23:57
nie ważne skąd ma takie wiadomości! taka prawda! zarabiają więcej od nas a siedzą na przerwie ile chcą i nikt im czasu nie liczy! dlaczego? wracają z przerw i siedzą sobie w swoim kąciku na nockach prawie śpią drugie zmiany obijają sie tak samo tylko na dniówkach jak biuro jest i kierownik to udają ze tak części mierzą strasznie że niby coś robią. niech się kierownik trochę też nimi zainteresuje. wszyscy to widzą jak one pracują tylko nie Ci co trzeba!
aaa 2015-07-24 20:56:36
mowa o kontrolerkach z uetu 1 są beznadziejne odrabiałam na ich zmianie




Zyzio 2015-07-27 16:59:53
Witam, jak się pracuje w waszym zakładzie?.
Konkretnie chodzi mi o klimat jaki panuje między pracownikami, i czy jest sens składać papiery.
weteranka 2015-07-28 16:49:24
Oczywiście , miła atmosfera , super kierownictwo ,polecam.
1
GWIAZDA2202 2015-08-04 11:52:00
SZUKAM PRACY I PLANUJE ZATRUDNIĆ SIĘ W SILESI POWIEDZCIE MI CO TO JEST ZA PRACA CO SIE TAM PRODUKUJE?I JAKIE SĄ ŚREDNIE ZAROBKI
MARIANKA 2015-08-09 10:19:48
JAK WAM TAK ŻLE TO CO TU JESZCZE ROBICIE. TACY ODWAŻNI A NIKT SIĘ NIE PODPISZE .NIGDZIE NIE JEST IDEALNIE .
MARIANKA 2015-08-09 10:22:10
ZA TO JEST FORUM NA KTÓRYM KAŻDY PIEPSZY CO CHCE
iiiil 2015-08-14 23:57:28
Pisałyście że chciałybyście tak jak kontrola nic nie robić zapraszamy jest miejsce prosimy składać swoje oferty!!!!
Sam sie zwolnil 2015-08-20 06:26:16
Tak sam sam a z następnej roboty tez sie sam zwolnił i taki rozwijacz zakładów ze od ponad 1,5 roku nie ma roboty. Fakt strasznie sie wykazał he he he
Zawiedziony 2015-08-22 11:43:15
Smród, bród i ubóstwo ! Nie polecam, omijać szerokim łukiem a najlepiej wymazać tą firmę z pamięci hehe!
1
iiiiii 2015-08-24 02:35:33
Ty głupia idiotko teraz masz krzesło i też możesz siedzieć jak ci żal dupsko ściska. Zainteresuj się swoją osobą a nie tym co kto robi a czego nie.
Tomek 2015-08-26 14:27:16
Witam, pytanie do kogoś kompetentnego.
Czy można składać CV mailem, czy w tej chwili jest ktoś potrzebny do pracy?.
Pozdrawiam.
4
iiiiioio 2015-08-27 23:49:15
Mądre słowa
motto 2015-08-31 20:59:04
Człowiek tu człowiekowi wilkiem. Była (na szczęście!)Silesianka
1
xyz 2015-10-09 13:07:52
A jak ty siedzisz ropucho zielona to robisz? Chyba pod siebie haha. Jesteście gorsze od właśnie tych idiotek co krzesła fakt mają( po przerwie urlopowej) tylko jak tu posiedzieć by nic nie robić jak Wy!.. . święte krowy!!! Ale i tak wam za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się wzięli, wreszcie!
3
rrr 2015-10-11 15:58:26
Kto się uczył ten ma lżej a ty jesteś jak widać po twoich słowach mało inteligentna wiec jesteś gdzie jesteś.
r 2015-11-03 11:37:19
A ty z papierem czy bez to i tak nie ma dla ciebie ratunku masz łeb jak sklep tylko puste pułki. A miejsce dla chętnych było to jakoś te panie mgr.sie nie pchały drzwiami i oknami.
inna 2015-11-05 16:25:19
jak czytam te wszystkie komentarze to aż mi ręce opadaja. nie wiem czemu wszyscy sie tak tego uetu 1 czepiaja i ludzi na nim pracujących. nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. na każdym z uetówznajdzie sie ktoś kto sieje zamęt i robi fermen, ale jakoś na inneuety nie znalazłam nic jak tylko na ten pierwszy. co do dyskusji odnośnie kontroli to niezgodze sie ze wszystkie operatorki z 1 obgaduja dziewczyny. to jest sianie kłamst i poszeżanie propagandy.

Co do pracy i warunków: praca nie jest zła, czasami trzeba umieć sie wyłaczyć z atmosfery jaka panuje. ale sama praca znośna,warunki nie najgorsze. Jak ktoś chce pracować i ma motywacje to warto złożyć cv.
Zosia 2015-11-11 19:55:24
zgadzam się z tobą!!! a jestem z innego UETu jest dużo dziewcząt na produkcji po studiach a nawet jeśli ich nie mają nie oznacza że są głupsze od kontrolerek. Tamte rzeczywiście trzymają się łapami i nogami żeby ich nie...i nie jest tylko tak na waszej zmianie jest tak na wszystkich
2
inna 2015-11-19 23:33:45
to może sama wróć do szkoły skoro czytać nie potrafisz
biedronka 2016-01-20 21:53:47
Jakie podstawowe zarobki tam są?
tymek 2016-01-25 14:14:18
jak ktoś może mi powiedzieć czy warto się zatrudnić w tej firmie?? czy kierownictwo jest spoko?? czy dyrektor jest ok??
Jaaaa ! 2016-02-06 01:53:22
Leca grubo po ludziach, niczym pies po dywanie jak ma robaki zatrudniaja ludzi z urzedu pracy na tak zwany okres probny a po jego uplywie wymianiaja ich na nowych. Jak dla mnie porazka i pogarda!
2
Administracja 2016-02-13 22:39:59
Uwaga !!! silesia plastic upada straciła najwaniejszego klienta Ford 95 procent zamówień ,bedą poważne zwolnienia do końca 2016 roku ,Ford wkońcu sie dowiedział iż firma produkuje cześći z syfu ,informacja wiarygodna
2
neo 2016-02-19 22:46:18
upada..hmm ciekawa sprawa co ma być to będzie a jak ktoś chce pracować to pracuje !!!! leniowi ani pieniadz ani nic nie dogodzi.!!!!!ludzie bądźcie poważni.
Jaro 2016-03-04 11:33:09
kochani Silesia napewno nie znajdzie lepszego klienta od Forda dzieki któremu Silesia sie utrzymywała na rynku bedą ciecia napewno , a jeżeli chodzi o pracy jako Mechanik to do działu utrzymania ruchu anie na produkcje większośc starych pracowników już nie pracuje to znaczy ze firma nie stoi najlepiej pozdr.
Andrzej 2016-03-08 17:17:21
Ford jest nie zadowolony z czesci z Silesi dużo reklamacji itp części które same robią się białe każdy wie jakiego syfu są robione 140-180 ludi pójdzie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pozdro
daria123 2016-03-08 17:21:33
Nie polecam tej firmy ,marne zarobki,kierownictwo złożone z listonoszy i sprzątaczek z tego co słychać na mieście fabryka upada ze względu na złe traktowanie ludzi dzięki którym ta fabryka powstała nie ma co tam zaglądać już w Amazonie lepiej xd
5
oooo 2016-03-09 00:09:41
elektro mechaanika, następnego obiboka
2
Włodzimierz 2016-03-28 09:07:49
WITAM KOCHANI TOYOTA W JELCZ -LASKOWICE PADŁĄ FABRYKA ZAMKNIĘTA, NIEBAWEM CZAS NA SILESIE PLASTIC PROZE BYC SPOKOJNYM firma zapewni wyrzywienie każdemu pracownikowi przez 3 mca pozdrawiam
xxx 2016-04-11 19:35:44
Chciałbym zasięgnąć opinię, jaki był u Was były dyrektor Witold S.? Objął to stanowisko kilka dobrych miesięcy temu w mojej obecnej firmie i jestem ciekaw co nas czeka pod jego przywództwem.
Xxx 2016-04-21 06:35:06
Powodzenia (:
wariat 2016-04-21 20:19:40
Szanuj szefa swego , możesz mieć gorszego .
Hela 2016-05-02 16:58:32
Powiem tak czytam i czytam te wypociny i się zgadzam to najgorszy syf do jakiego mogłoby sie trafić sama tam jeszcze niestety pracuje:( i nieprawdą jest jest że na produkcji pracują ludzie bez szkoły sama mam studia ale niestety takie czasy że dzisiaj liczą się plecy .Atmosfera ....jak jesteś delikatny/a to sobie nie poradzisz zjedzą cię te stare wyjadaczki że starsze są stp. i td..Co chodzi o ploty to są popularne najlepiej mieć wy....ane .Obecnie szukam czegoś innego mam nadzieje że szybko coś znajdę i nie będzie to pier.... ona 4 brygadówka .Niech kierownik sam przyjdzie i pokarze jak się pracuje wpadnie mu z 4 reklamacje przy takim tempie to z miłą chęcią zapytam się go na 8D co się działo.....
4
Hela 2016-05-02 17:01:34
Powiem tak czytam i czytam te wypociny i się zgadzam to najgorszy syf do jakiego mogłoby sie trafić sama tam jeszcze niestety pracuje:( i nieprawdą jest jest że na produkcji pracują ludzie bez szkoły sama mam studia ale niestety takie czasy że dzisiaj liczą się plecy .Atmosfera ....jak jesteś delikatny/a to sobie nie poradzisz zjedzą cię te stare wyjadaczki że starsze są stp. i td..Co chodzi o ploty to są popularne najlepiej mieć wy....ane .Obecnie szukam czegoś innego mam nadzieje że szybko coś znajdę i nie będzie to pier.... ona 4 brygadówka .Niech kierownik sam przyjdzie i pokarze jak się pracuje wpadnie mu z 4 reklamacje przy takim tempie to z miłą chęcią zapytam się go na 8D co się działo.....
pyzia 2016-05-02 17:11:30
i jeszcze wpisywanie odpadów to już porażka faktycznie jest ich 30 ale każą wpisać 2 dlaczego ....?bo ustawiacze będą mieli prze....ne ale my możemy szara masa niewolnictwo co sie tym w biurach wydaje że debile bez rozumu i szkoły zresztą tam wyżej takich tam nie brakuje :)ja pier ole co za syf tą firme powinno się zamknąć że jeszcze nikt się tym nie zainteresował to się dziwię .A kierownik jaki nawiedzony wydaje mu się że wszystko ogarnia ale jak coś lub ktoś jest do wszystkiego to jest do niczego spadam z tamtąd na szczęście już niedługo
7
Don Juan 2016-05-14 09:21:50
Nie polecam, zakład pracy dla prawdziwych twardzieli z żelaznym kufrem, kopią w zad ile wlezie.
4
Don Juan 2016-05-28 17:31:44
Halo ludziska..., komentować podwyżki:)
Jedyny 2016-05-31 19:14:40
w lowarze jest jeszcze gorzej!
Don Juan 2016-06-28 21:11:18
Podwyżki były, ale obowiązków...
Zorro 2016-07-20 10:54:12
Krzysiu usuneles moj komentarz wiec zadam pytanie jeszcze raz widzisz czy udajesz ze nie widzisz ze kazdy cie klamie z czesciami i nie tylko kazdy cie cisnie a ty myslisz.ze jestes postrachem nie o nie moj drogi panie doprowadzisz w koncu ta fabryke do upadku a pracownicy silesi przestancie sie chowac i stworzcie wlasne zwiazki zawodowe stworzone z pracownikow a nie jak u was z elity kierownikow i dyrektorow
10
mela 2016-08-15 14:18:47
Ale napisz @Don Juan ile tej podwyżki wiadomo, że jak dają ci więcej kasy to i więcej wymagają ale chodzi o to właśnie ile jej było? od dawna zastanawiam się nad zmianą pracy i przyjściem do was ale wcześniej kasa była zbyt mała, teraz mam nadzieje będzie lepiej
OBIEKTYWNA 2016-12-02 09:49:11
Powiem tak fabryka jak każda inna praca może nie jest jakaś mega ale najgorszy ten system no i zarobki dla dziewczyn z produkcji powinny byc o te 300 zł większe netto oczywiście bo uczciwie zapierdzielają one nie posiedzą ani w ciągu pracy ani na przerwie 20 min i do roboty.Dziewczyny naprawdę odwalają kawał dobrej roboty i na 100 przychodzą jak trzeba chociaż nie mają często gęsto ani sił ani ochoty a zarobek tak zwana 100 doliczana do wypłaty gubi się w odciągniętych podatkach .Ale ok każdy wie jak jest na siłę nikt nie trzyma ktoś powie ....i to jest prawda ale gdzieś pracować trzeba .NAJBARDZIEJ TO W TYM ZAKŁADZIE BRAKUJE SZACUNKU I DOCENIENIA PRACOWNIKA KTÓRY ODWALA NAJGORSZĄ ROBOTĘ A I TAK W TYŁEK BĘDZIE KOPANY jak ktoś inny zawini każdy wie o czym mowa .I na koniec jakby każdy zajął się swoimi obowiązkami i o nie dbał to nie było by takiego ,,syfu,,że za wszystko odpowiada PAKOWACZ...
2
Zostaw swoją opinię o Silesia Plastic sp. zoo - Strzelin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Silesia Plastic sp. zoo