Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o maspex

Pracowałeś w firmie maspex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-08-09 06:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W jakiej firmie jest.lepiej?
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-08-09 12:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli praca wygląda jak rozmowa kwalifikacyjna to współczuje.Najpierw telefon od Pani(usunięte przez administratora)na pierwszy etap rekrutacji.Oczywiscie Pani (usunięte przez administratora)obiecuje gruszki na wierzbie,ze kogos tam zwolnila,ze jest super,ze pracuje 8 lat itp.Daje do zrozumienia ze wszystko jest ok i to tylko formalnosc i jestem zatrudniony.Potem drugi etap w siedzibie Maspex Wadowice.Sciagaja "naiwniaków" na jakies durne scenki,oczywiscie robia to madrzy HR-rzy.oczywiscie dla nich tylko wiedza ksiązkowa bo przeciez w teren nie jezdza i nie znaja realiów,no ale coż.....Potem obiecuja ze zadzwonia za 10 dni,oczywiscie nie zadzwonili bo po co.No to ja sie postaralem dowiedziec i okazuje sie ze nikt nie zostal przyjety.Poprpstu zenada za 1700 netto.Szukaja do firmy jakby to byla niewiadomo jaka cieżka sprzedaz produktu,poprostu szukaja gruszek na wierzbie,albo HR-rzy sa znudzeni pierdzeniem w stołek i robia sobie "sztuczne" rekrutacje.Szczescie w nieszczesciu ze nie zostałem wybrany i zostałem w firmie w której pracuje 8 lat.Chciałem zmienic branze na FMCG ale zostaje tu gdzie jestem bo chyba byłaby to błędna decyzja,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
rwp - 2014-08-09 20:19:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzwonią i mówią ze dziękują za aktywny udział. w sumie dziwne ze zapraszają i nikogo nie wybierają
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-11 23:47:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie do pani E.. z suchych?!po co Pani zaprasza na spotkanie skoro to za Panią do pracy młodych pH wybierają HR?Przecież to Pani będzie działała w jednej grupie z danym pracownikiem a nie HR.Kpina i jeszcze raz kpina a wydawała się Pani poważna osobą .i potem dziwota jak takie rzeczy wypisują ludzie na forum skoro 85-90 % tych wpisow to prawda.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Pedżer - 2014-08-12 09:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik Może kogoś wybierają tylko się specjalnie z tym nie ogłaszają bo jaki jest sens robienia rekrutacji skoro nikogo nie chce się wybrać? Bez sensu. Maspex przecież nie jest jakąś malutką jednoosobową firmą żeby nie wiedzieli czego chcą. Jedyną możliwością jaka mi przychodzi do głowy to to, że ktoś postradał zmysły. Tak w ogóle na jakie pieniądze przedstawiciel handlowy może liczyć na start i jak zbudowane jest wynagrodzenie? Prowizja od sprzedaży czy ustalane są co miesiąc jakieś progi sprzedażowe?
zdjecie uzytkownika
AgaŚląsk7777 - 2014-08-13 14:41:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przedstawcie proszę jak to wygląda z tą scenką, jeśli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną? Tak mniej więcej dla orientacji.
zdjecie uzytkownika
jolo - 2014-08-13 18:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musisz przekonac Pania Krysie z DElikatesów, zeby kupiła od Ciebe wszystko co tylko masz i upchała tym półki i zaplecze. Nawet jak Pani Krysia wstała lewą nogą i ma z j eba ny dzień :)))
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-08-13 23:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie i Panowie swoją opinie na temat mojej pracy pozostawiliśmy juz kilkanaście postów powyżej wiec nie bede do tego powracał. Drażnią mnie natomiast bezzasadne komentarze na temat rekrutacji w MW z kilkunastoletniego doświadczenia wiem ze Maspex ma jeden z najbardziej profesjonalnych działów HR z jakimi sie spotkałem. Dziewczyny naprawde wiedza co robią i są w tym profesjonalistami byc moze wydaje wam sie ze sesję AC niczego nie wnoszą ale to tylko wasz ograniczony punkt widzenia ponieważ nie znacie całego procesu rekrutacji.
To ze jakiemuś kierownikowi wydaje sie ze znalazł idealnego kandydata wcale nie musi oznaczać ze tak wlasnie jest po to zaprasza sie na sesje Assesment Center aby to zweryfikować i sprawdzić jakie kompetencje ma kandydat a jakich nie ma, jakie można rozwijać a jakich poprostu nie posiada i nie da sie ich poprawić w trakcie cyklu szkoleń . Niestety nie każdy nadaje sie na PH czy RKS pomimo swojego własnego wyobrażenia i czasem można komuś zrobić większa krzywdę zatrudniając go niż odmawiając mu.
To ze są rekrutacje na których z grona 10 kandydatów nikogo sie nie zatrudnia to nic nowego nie tylko w maspeksie tak dzieje sie w większości dużych firm czasem lepiej nikogo nie zatrudnić w bieżącym procesie niż zrobić komuś krzywdę zwalniając go za miesiąc czy dwa.
Sam kilkukrotnie miałem wątpliwości co do decyzji HR i zatrudniłem pracownika wbrewzaleceniom HR i wiem ze to był błąd poprostu nie kazdyma kompetencje do tej pracy w takiej firmie.
A skracanie procesu AC do przekonywania Pani (usunięte przez administratora),z PSSU do zakupu oznacza totalny brak zrozumienia zasad i jakości jaka posiada dział HR w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
rwp - 2014-08-15 23:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to gościu pojechałeś po całej lini , sprzedaż produktów MW niczym się nie różni od sprzedaży produktów innych firm . Nie bronie procesu rekrutacji ,a ni decyzji HR-ów . fakt z scenek da się wyciągnąć z jakim człowiekiem ma się do czynie ,ale pada jedno zasadnicze pytanie podczas tej rekrutacji ile pan/pani chce zarabiać i ile oni oferują . Z całym szacunkiem dobry PH nie zmieni pracy ,ani nie pójdzie pracować do innej firmy , gdzie dostanie 1200-1500netto na rękę , bo to się mija z celem . I tu jest cały problem bo jakby dobrze płacili to by nikt się nie zwalniał
zdjecie uzytkownika
pracownik techniczny - 2014-08-21 08:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HAHAHAHAHA były pracownik widze kierownictwo wstydzi się ujawnić i podpisuje się jakimś durnym nickiem.Drogi kierowniku a raczej kierowniczko.To teraz pokazałaś klasę.Rzeczywiscie bardzo "trudno" jest sprzedać Wasze produkty,tym bardziej ze Wasze produkty sprzedają sie same,chodzi tylko o robienie promocji odpowiedni Merchandising i relacje z kierownikami sklepów.Niech mi Pani albo Pan głupot nie opowiada,że tak trudno jest sprzedawać Wasze produkty.Widze pięknie Pani E.. lub kierowniku bronicie swoich HR-ów.Jeszcze raz powtarzam ze zaproszenie 10-sciu osób z BRANŻY i nie wybranie nikogo to kpina.Bardzo dobrze napisał RWP chodzi miedzy innymi tez o KASE jesli Wy prponujecie 1500 netto to gratuluje.Zapraszam Pani E.. lub kierowniku do branzy technicznej i sprzedaż produktów technicznych zobaczy Pani albo Pan co to jest PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY.Jeszcze raz powtarzam i odradzam wszystkich którzy chcą pracować a raczej isc na rekrutacje bo to jedna wielka kpina.z tego co wiem to na rekrutacje przychodza bardzo MOCNE osoby jesli chodzi o swoje stanowiska i firmy w których pracują,bo to są Browary,liderzy w FMCG i umysłowi PH z branży technicznej którzy myśle nauczyli by zapewne ciekawych form sprzedaży nawet WAS drodzy kierownicy.Niestety taka prawda ze mam pare osób które pracuja w Waszej konkurencji,mam pare osób które pracuja w Maspex i wcale tak rózowa nie jest jesli chodzi o ZAROBKI,natomiast jak to stwierdzaja PH z Maspex,obrót-->sprzedaż zbytnio ich nie obchodzi bo produkty SAMOSPRZEDAJNE,tylko w temacie dow idzenia
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-09-04 15:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE NIE NIE NIE!!!!!
Czytam te opisy i zastanawia mnie jedno, skoro tyle jest złych komentarzy na temat pracy, jako PH Maspex Wadowiec. To czy macie wątpliwości jak jest naprawdę jest??? Czy nic wam nie dają te opisy i opnie??? Czy myślicie, że 3 osoby wciąż piszą nowe komentarze, tylko z innych nicków... pomyślicie...
Przepracowałam tutaj 5lat... Ktoś może napisać ,, 5 lat a narzeka, że jest do bani, to po co tutaj tyle pracowałaś". Bo cały czas myślałam, że coś się zmieni. Bo żyłam złudzeniami: skora ja daje z siebie 100% i więcej, to ktoś to w końcu doceni!! Baaaa docenił i dostałam 150zł brutto podwyżki po 2 latach starania się. Przychodzi taki moment, że nie masz już siły, nie psychicznie tylko fizycznie :/ Bolą Cię : plecy, ręce, 12miesięcy w roku masz gorączkę, problemu z kręgosłupem i inne dziwne rzeczy.
Nie ma nic lepszego jak praca na znanych i lubianych markach, tylko z drugiej strony pracujesz dla Kubusie czy dla kasy?????
Praca zaczyna się od 7-30 a kończy wieczorem jak zaplanujesz wszystko: pakiety, sprzedaż, nowe pakiety, rozliczysz ze starych pakietów, stendy, plany, targety, stojaki, układanie półek, promocje, lodówki, długi, nowości, standy już na grudzień, sprawdzisz czy nikt Ci czegoś nie ukradł. AAAA no i pamiętaj, że po tym wszystkim ( a doba na 24h-tylko), możesz iść spać i co...dupa!!! Analiza w głowie czy dobrze zrobiłeś-czy wszystko sprzedałeś- czy o czymś nie zapomniałeś-, dlaczego!!!! Bo może jutro będzie kontrola i ktoś udowodni Ci, że jesteś zero i się nie nadajesz!!!
Szczerze??? Nie masz dzieci- męża-żony polecam!!!! Doświadczenia lepszego nie zdobędziesz, kasy też nie. Bo jak kiedyś usłyszałam: za 3tys też by ci się nie chciało pracować!!! Chęci są zawsze- szkoda, że organizm odmawia posłuszeństwa. Dla wszystkich początkujących w tej branży polecam Kochani !!! Szkoła życia!
zdjecie uzytkownika
rwp - 2014-09-08 21:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziś pojawiło się ogłoszenie ze szukają do gastronomi na Śląsk. hehe zaś będzie wesoło powodzenia i dużej podstawy :)
zdjecie uzytkownika
obimikel - 2014-09-10 22:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
I czy to jest normalne?Znów szukają?To niepoważna firma,bo każdy poważny PH będzie szanował pracę i pracodawcę,a tu jest widać ciągła rotacja i zmiany.To znaczy że omijać Maspex z daleka.
zdjecie uzytkownika
maxi - 2014-09-12 11:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda drugi etap rozmowy w maspexie
zdjecie uzytkownika
hydr - 2014-09-14 10:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maxi - 2014-09-12 11:26:36]:
Nawet nie jedź,jednym słowem kpina,zreszta poczytaj pare postów wyżej.Robią specjalnie rekrutacje bo HR-y wpisuja je w statystyki.Dopóki my szukajacy pracy bedziemy sie tak nabierac na takie rekrutacje i pranie mózgu,to wiecznie beda sobie z nas robic JAJA,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nk94 - 2014-09-14 22:38:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie assessment center to świetna metoda rekrutacji, bo można pokazać co się potrafi. Jeżeli ktoś ma muchy w nosie i wybujałe ego to wszystko mu będzie przeszkadzać... Pozdrawiam i czekam na hejt :)
zdjecie uzytkownika
Rek - 2014-09-15 19:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Assesment Center to stare i nie sprawdzające sie narzędzie, ktore juz dawno odeszło do lamusa na zachodzie u nas HR wykorzystuje to nadal bo albo nie ma czasu na indywidualne podejście do kandydata albo poprostu jest zbyt leniwy. Przechodząc dwa trzy razy ocenę a jeszcze lepiej widząc opis po ocenie każdy jest w stanie przygotować sie na Assesment bez względu na treść i rodzaj poszczególnych zadań.
zdjecie uzytkownika
1971 - 2014-09-16 21:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako pracujący w tej firmie 15 lat to mogę stwierdzić, iż jest to dno! Płaca po takim stażu w tej firmie jak na początku, 1900 na rękę.Piękne słowa a nawet po 15 latach pracy zegarka nie dali, co w naszych gazetkach (kurier maspex) jest wypromowane na maksa-10 lat masz bonus! A dla wszystkich nowych pracowników mam rade, jak już to tylko na Wadowice! Bliżej prezesów to zrobicie karierę. Pozdro dla obecnych!!!!!!!!!!!! i przyszłych pracowników
zdjecie uzytkownika
1971 - 2014-09-16 21:43:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2014-09-04 15:27:25]:
Pracuje !!!!! 16 lat w tej firmie. masz rację!!!!!
zdjecie uzytkownika
1971 - 2014-09-16 21:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [1971 - 2014-09-16 21:43:27]:
a zegarek dostałaś? co to jest HR?
zdjecie uzytkownika
1971 - 2014-09-16 21:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [1971 - 2014-09-16 21:43:27]:
a zegarek dostałaś? co to jest HR?
zdjecie uzytkownika
1971 - 2014-09-16 22:03:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
maspex zablokował blog !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czołem NASI informatycy!(maspexsowi)
zdjecie uzytkownika
karool - 2014-09-17 15:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. A jak wyglada u przedst. Aptecznego, bo wisi ogloszenie? Chodzi mi o zarobki, 5 tys brutto realne?? Jakie daja umowy, jaka flota i czy sa jakies budżety?
zdjecie uzytkownika
Kryk - 2014-09-27 13:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki interes w tym wszystkim mają informatycy? Przecież blog to forma reklamy firmy, tak by móc zdobywać zaufanie na rynku czy wśród zwykłych ludzi. Nie wiem jakie dokładnie warunki mogą zaoferować, jednak podejrzewam, że sporo zależy od osiąganych wyników sprzedażowych. Maspex jest sporą, rozpoznawalną firmą więc nie powinno to być większą przeszkodą do odnoszenia dobrych rezultatów.
zdjecie uzytkownika
karola - 2014-10-15 12:58:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytam, czytam zastanawiam się. jestem po rozmowie na PH Warszawa. Jest ktoś z wawy? może podzielić się doświadczeniem, wrażeniami itp. Jak narazie czekam na telefon i jeśli się uda to AC. Pytanie kiedy odbiera się samochód? Wiem, że na AC jedzie się do Wadowic... czy po pozytywnym odrazu zabierasz samochód czy bujasz się po niego za jakiś czas znów do Wadowic?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x