brak logo

maspex

Wadowice

Opinie o maspex

dzwonekSN 2016-02-03 10:24:21
Widze ze w Łodzi jest rekrutacja na ds.kluczowych. Czy ktoś już dostał zaproszenia na rozmowę? I jak się pracuję na tym stanowisku?
dzownekSN 2016-02-03 14:54:59
gorce tak PH ds.kluczowych. Na samochodzie i komorce mi nie zalezy.Specyfika pracy itd ale nikt sie akurat nie wypowiada:(
spotkanie Piekary Śląskie 2016-02-04 00:12:37
.witam, też interesuje mnie jak wygląda sprawa na stanowisku ph ds. kluczowych klientów. W środę 09.02 mam spotkanie już ostateczne po przejściu AC (AC miałam na inny region, nie dostałam zatrudnienia) i chciałabym wiedzieć jak to wygląda. I tak wiem że dowiem sie wszystkiego na spotkanie jednak mam sytuacje podbramkową bo dostałam propozycję pracy gdzie indziej za fajne pieniądze, ale jest to praca biurowa a to nie do końca mi odpowiada. Dlatego będę wdzięczna jak ktoś powie jak:

kształtują się targety i czy są do wyrobienia?
ile wizyt dziennie?
czy trasówki są z góry rozpisywane ?
jaka jest podstawa?
ile można realnie wyciągnąć z premii ?
czy z miesiąca na miesiąc plany stale rosną?
czy są plany zadaniowe ? ( w sensie trzeba sprzedać tyle a tyle szt. danego towaru)

będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi:)
zmeczony 2016-02-07 00:36:59
pracuje w maspexie lekko ponad 2 lata i szczerze mowiac juz mam totalnie dosc.brak jest konkretnych procedur, plany przychodza w 2tyg miesiaca, system premiowy jest jakas jedna wiwlka zagadka, merchowie zarabiaja najnizsza krajowa-zenada, a zeby dostac pasek placowy to sie trzeba prosic i to przez kierownika ktory prosi dalej bo tez nie ma nigdy swojego.nawalili nam systemow tyle ze ipady nie wyrabiaja coraz to nowe monitoringi ktore musimy prostowac jak sie kierownik wkurza bo to system zawodzi nie my,wchodzisz do sklepu i masz milion rzeczy do zrobienia i oczywiscie min 16 wizyt dziennie co przy natloku rzeczy ktore wszystkie sa priorytetowe jest praktycznie niemozliwe,zawsze musisz albo pracowac po 10 godzin albo sciemniac ale wtedy targety tez beda lezec.generalnie dla najlepszego ph z najdluzszym stazem to 3tys jest max w ms plus w kwartale kolejny 1000 jesli wszystko bedzie ok oczywiscie za 3ms nie za jeden dodatkowo.moze i praca fajna bo z fajnymi markami ale ludzi to oni jakos za cudownie nie traktuja a jak patrze jak zapierdziela kieeownik za prawie taka sama kase jak ph to juz rece opadaja zenada jak na lidera rynku zeby tak to wszystko funkcjonowalo w totalnym burdelu i to za taka kase.gps nie ma w aucie ale jest lokalizacja w tel i ipadzie,ktos pytal o tabelki po robocie to oczywiscie ze sa obecne i nie ma ze juz jestes po robocie,trzeba i tyle. narzekam ale pracuje chociaz juz zaczalem szukac nowej roboty bo mam dosc konkretnie nie tego ze duzo ale jak mowilem ze nikt nie potrafi odpowiedziec na proste czasami pytania i to co teraz wprowadzaja systemowo i z czego bedziemy rozliczani to juz przegiecie.
2
glumix 2016-02-08 10:05:04
chomik a czemu ciekawe? Maja dac bilet na wszytskie linie komunikacji miejskiej i zetony do budki?:-) .
1
rekrut 2016-02-10 06:17:48
Pod koniec grudnia aplikowałem na PH. Pierwszy etap rozmowa z KPH konkretna i rzeczowa. Drugi etap AC w Warszawie. W skład AC wchodziło : zadanie grupowe, indywidualne ,test matematyczny. Po 2 dniach od Ac przyjecie do pracy. Resztę osób z AC ( grupa 5 osobowa) powiadomili po 2 tygodniach o wynikach.
pinki 2016-02-15 13:28:18
jak uwazasz okolo 2 tys za dobra pensje to gratuluje. I te 2 tysiace i tak zawyzylam.
1
Mir 2016-02-20 19:56:56
Poszukują teraz elektryka - atomatyka, może ktoś napisać coś na temat warunków pracy, jakie są zarobki.
1
aga 2016-02-20 22:04:18
A jak wygląda praca w dziale technologii? wiem że szukają młodszego technologa... Jaka praca? i zarobki?
Maggda 2016-02-25 15:06:38
Proszę napisać czy naprawde tak beznadziejnie sie pracuje w tej firmie jak ludzie opisują?można się dostać tam tylko po znajomości? i jakie są zarobki np. po roku pracy? dziękuje
Maggda 2016-02-25 15:06:42
Proszę napisać czy naprawde tak beznadziejnie sie pracuje w tej firmie jak ludzie opisują?można się dostać tam tylko po znajomości? i jakie są zarobki np. po roku pracy? dziękuje
Mir 2016-02-29 09:54:30
Łuki, dzięki za odpowiedź. Może wiesz jakie są zarobki elektryków? Pytam, bo obecnie pracuję w firmie w utrzymaniu ruchu i mam 2000 - 2100 netto.
2
Wiem 2016-03-03 21:14:42
Są coraz większe problemy z fachowcami od utrzymania ruchu. Dwójka to bardzo mało, w większych zakładach, miastach 4-5 na rękę spokojnie można wyciągnąć do tego autko na dojazdy i awarie extra płatne. Wiem, bo dostarczamy materiały do działów utrzymania ruchu. Trzymajcie się chłopaki i szukajcie lepszej roboty.
rekrut 2016-03-09 16:15:04
@rekrut możesz dokładniej opisać rozmowę AC. Jakie zadania itd.
3
s 2016-03-22 13:56:48
Czy merchandiser w tej firmie zarobi coś więcej niż najniższa krajowa ?
12
anonim 2016-03-29 16:07:13
hej

czy ktoś z was pracuje jako export assistant w Maspexie? Jak wrażenia?
Martini 2016-03-29 18:52:15
Witam, czy mogę dostać z floty samochód w korzystanie jeżeli będę pracował w dziale exportu???
(mieszkam w Krakowie a dojazd autobusem każdy dzień nic mnie nie cieszy)

bywalec 2016-03-30 08:10:59
na takim stanowisku samochodu nie dostaniesz. jedyna opcja jezdzic z krakowa z kims kto ma auto służbowe
Ona28 2016-04-06 08:38:13
Hej,

Jak załapac sie do pracy na produkcje?
bywalec 2016-04-06 10:10:54
na produkcje to trzeba pytac bezposrednio w zakladach. nie ma ogloszen na stronie
dobi1711 2016-04-21 17:24:30
musze Cie zmartwic, premie nie sa ani duze ani male. zalezy jakie masz sklepy, od nowego roku wprowadzaja coraz wiecej i wiecej nowosci i zadan- kasa caly czas taka sama. do konca 2015r wyrabialem sie z praca, teraz juz nie daje rady. jezeli jezdzisz po "kurnikach" (takich mam wiekszosc sklepow) to o realizacji wszystkich zadan zeby premia kwartalna wpadla mozesz pomarzyc. Jeden ma sklepy ktore sa blizej upadku niz rozwoju, inny ma odwrotnie- ale zadania kazdy ma takie same. Targety sprzedazowe sa naliczane z kosmosu, zaczynam powoli myslec o zmianie pracy bo im dluzej pracuje tym mniej zarabiam, a wiecej robie. Tak jak wczesniej wspomnialem do konca 2015roku wyrabialem targety sprzedazowe i zadania dodatkowe- teraz na mojej bazie klientow jest to niemozliwe. Rowniez o pracy po 8-9h dziennie mozna zapomniec jezeli chce sie zrobic 16wizyt i kazda wg firmowego standardu- najlepiej byloby zaczynac o 6 i konczyc o 18 ale to tez zalezy od tego jaka masz baze i potencjal, niestety na moim terenie potencjal powoli juz sie konczy o ile sie nie skonczyl i wiecej juz nie zrobie. Telefony od przelozonego podczas urlopu i namawianie do pracy z domu przez telefon to norma. Parcie na wynik i tyle nikogo nie obchodzi czy tak sie da czy nie- masz zrobic i juz.
Kuras 2016-05-03 10:59:25
Bylem ostatnio na rozmowie na stanowisko przedstawiciel ds kluczowych klientów :) p9dczas rozmowy okazalo.sie ze to merchandiser do wykładania towaru w hali.. kiedy powiedziałem że chce zarabiac min 3 netto to kierownik zrobil wielkie oczy.. także podsumowując duza firma ale male.możliwości i na dodatek.wprowadzenie w ogłoszeniu... merchandiser a handlowiec to.roznica
6
Kandydat 2016-05-06 08:05:55
Mam rozmowę o pracę 11 maja na PH ds. Gastronomii na woj. mazowieckie i chciałbym się czegoś dowiedzieć. Jak wygląda sprawa z klientami? Teren do ogarnięcia, czy mocno przejęty przez konkurencje i ciężko target zrobić? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Jeśli też są te zadania matematyczne to jak one wyglądają? Podstawa na początek 2000zł netto realna, czy raczej 1500-1700zł?
3
Lili 2016-05-27 04:41:38
Potwierdzam tez tam pracowałam
Kuras 2016-05-27 16:47:46
Czytajac te opinie zastanawiam sie dlaczego tak pracowaliscie - kto was przyjal ?:))
Gosc pisze ze napewno tyle sie zarabia bo tak mu sie wydaje - no kur.w. rece opadaja..

Fajnie ze tam pracowalas ale kogo to obchodzi? Napisz cos konkretnie np warunki zatrudnienia (benefity, jakie premie, jaka podtawa, auto itp) i jak wyglada praca (ile klientów sie obsługuje, czas pracy, wsparcie sprzedazy itp )
3
bywalec 2016-06-06 11:11:05
tak, jest wynagrodzenie.
too 2016-06-06 15:57:05
Może ktoś napisać jakie są zarobki na utrzymaniu ruchu w wadowicach
1
nika 2016-06-06 16:05:07
a jaka jest wysokość wynagrodzenia za letnie praktyki?
dobi1711 2016-06-16 16:07:17
chyba brutto, juz jakis czas pracuje w maspexie, nie jest to moja pierwsza opinia na tym forum. Nie moge pisac konkretnych kwot ale wiem ze zarobki jak na PH nie sa wysokie w porownaniu do konkurencji, sa duzo mniejsze. Wielu ludzi sie juz zwolnilo i ja z koncem lipca koncze wspolprace. Dla nastepnych kandydatow: zycze powodzenia i wytrwalosci
Juras 2016-06-17 17:35:34
Ja jestem ciekawy gdzie ty teraz pracujesz
RGBe 2016-06-21 20:12:25
około 1500 netto razem z premią
PH 2016-07-10 20:11:58
PH ds. Kluczowych Klientów to ok 2100 netto + premia nie do wyrobienia przy takim nawale roboty.Cyfry kosmiczne ile byś nie sprzedał to i tak mało.No i ten LUS.
Ciśnienie kosmos.Jest Multisport i tyle z benefitów.
1
ja 2016-07-22 18:21:10
Jak z angielskim? Na rozmowie rekrutacyjnej zadają jakieś pytania w tym języku? Czy mam szansę starać się tam o pracę z podstawową znajomością języka? Chodzi mi głównie o działy finansów i księgowości
agg 2016-08-08 13:45:15
jeśli chcecie być wyzyskiwani, mobingowani, ciągle zastraszani, że wylecicie z pracy jak nie wykonacie targetów to oczywiście polecam tę firmę - a co do zarobków pozostawiają wiele do życzenia
2
Józio 2016-08-09 13:28:32
Maspex Wadowice Oddział Tychy , jeśli dalej będą tak traktować pracowników i oszukiwać na płacach to nie wróży im nic dobrego . Panowie prezesi wraz ze swymi urzędniczkami pójdą na przymusowe bezrobocie , lub będą szukać pracowników w dalekiej Azji , lub afryce . Przed podpisaniem umowy obiecują gruszki na wierzbie , a jak przyjdzie do wypłaty to nie ma nawet połowy obiecanych ekwiwalentów , nie mówiąc o sumiennym wynagrodzenie ,
Oby jak najmniej takich firm na rynku pracy , moi znajomi i ja życzymy im jak najszybszego bankructwa .
10
stary ph 2016-08-19 00:13:08
pracowałem tam 7 lat i za nic bym nie wrócił
4
Michał w 2016-08-26 19:00:40
Widziałem stanowisko kierownik przedstawicieli handlowych. Czy ktoś już pracował na tym stanowisku ?
jakie wynagrodzenie i możliwości daje firma.
Zastanawiam się czy składać tam CV bo szukam lepszej płatnej pracy obecnie mam 4 tysie za siedzenie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i od czasu odebranie telefonu
K 2016-09-10 09:55:33
Witam,
Zadzwonili do mnie z Maspexu z zaproszeniem na rozmowę rekrutacyjną i tu pytanie do was, czego mogę się spodziewać ? Jakie pytania ? Jakie zadania ?
Z góry dzięki wielkie !
K 2016-09-11 09:23:58
@dziękuję!
Nie ma problemu, dam znać co i jak :)
2
Arek 2016-10-03 10:00:49
Merchandiser zarabia 1400 netto. Robisz 8 godzin. Czasem trzeba więcej. Kierownik ciśnie o catmany. Nie ma produktów na półce to przynosisz z samochodu. Czasem trzeba pół wózka przywieźć, żeby standardy były spełnione. Bez 'zestawu naprawczego' nie zrobisz żadnych fotek. Ta firma to jedno wielkie zdjęcie: zdjęcia catmana, zdjęcia robione telefonem - shelf zlicza czy są wszystkie wymagane produkty na półce.
Jeśli chodzi o premię jest obiecana na koniec kwartału a koniec końców 'kierownik zawsze może zmienić zdanie'. Także zapieprzasz, żeby dostać dodatkową kasę a i tak nic nie dostaniesz prócz najniższej krajowej co miesiąc.
3
edzi 2016-10-03 10:02:18
czy waszym zdaniem na start kariery zawodowej opłaca się iść do tej firmy pracować jako Młodszy Specjalista w Dziale Promocji Handlowych?
Rudia 2016-11-26 06:43:46
"CO za bzdury, niewiele firm daje auta i telefony, jasne przedstawiciele jeżdzą u konkurencji tramwajami a do klientów dzwonią z budek telefonicznych.

Jak na wpis sponsorowany proszę się postarać bardziej"!!!.Człowieku cos Ty nawymyslal....jezdza tramwajami i dzwonią z budek? to się nazywają domokrążcy a nie przedstawiciele nie myl pojec. Sama pracuje jako ph i mam wielu znajomych i to co pisze to herezje. Nie masz pojęcia o sposobie pracy jako ph i nigdy nie pracowales. Usiadz wypij herbate i przestan czytac durne wpisy na roznych forach internetowcyh!
Michael 2016-12-18 12:50:14
A napiszcie jak jest z użytkowaniem auta służbowego czy jak zarysuje to płace za rozbicie auta czy jest to jakoś wyceniane?

Pozdrawiam
kr 2016-12-19 08:52:50
A co Pan planuje? :)
Pracownik wieloletni 2016-12-20 21:13:38
Auto jak skasujesz lub lekko "zmienisz" to albo naprawia na swój koszt albo 600 płn i idzie z ubezpieczenia. Ogólnie z autem porównujac wiele firm jest ok. Nikt c nie zliczanie km z gps i obciąża z pensji.
lobaso 2016-12-22 23:44:12
Czy praca w charakterze merchandisera jest faktycznie tak niewdzięczna i małopłatna? 1400 zł to trochę mało, na kasie się więcej zarabia. Prosze o opinie szczere i obiektywne opinie.
Robzur 2016-12-23 14:26:10
Firma oferuje maksimum pracy za jak najmniejsze wynagrodzenie. Pracowałem parę miesięcy jako PH ds.kk i odradzam każdemu kto mnie zapyta o opinie. Wynagrodzenie jako specjalista w granicach 2000 zl netto nie kiedy już z premia- czasami więcej. Ogólnie wielki bałagan i oczekiwania ,aby realizować dziwaczne projekty które i tak nie przekładają się na wyniki. Auto i owszem jest ,czasami trafisz na w miarę nowy a czasami na auto z przebiegiem w granicach 200 tyś km w pakiecie bieda oklejone po sam czubek . Oficjalnie jest zakaz używania prywatnie... Czy pracujesz na detalu czy na sieciach nie ma znaczenia jakie auto ci przypadnie - ostatnio często nowy pracownik dostaje Fiata Pandę w opcji 2 osobowej. Naprawdę jedynie dla osób które nie mają rodzin na utrzymaniu i rozpoczynają swoją karierę zawodową- lecz i ci odchodzą po paru miesiącach

Ps: na sam początek musisz dojechać do Tych na swój koszt - firma nie zwraca kosztów, ponieważ jest taka rotacja ,że nie jest to rentowne :)
dobi1711 2017-01-05 08:20:57
to byl sarkazm...
Mercedesik z Zebrzyc 2017-01-08 18:51:54
Witam dla mnie jest ok,wykonuje dla nich usługi transportowe .moje pytanie ,czy jest możliwy dojazd pracownika z Krakowa do waszych siedzib .,,.@!/ Bede wdzieczmy za odpowiedz.
Miła 2017-01-12 13:48:39
Ja mam bardzo dobre doświadczenia w pracy z Maspex-em. Żadnych problemów , kasa w terminie, chyba musiałeś kiepsko pracować i dlatego miałeś problemy?
Zostaw swoją opinię o maspex - Wadowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex