brak logo

maspex

Wadowice

Opinie o maspex

Mercedesik z Zebrzyc 2017-01-08 18:51
Witam dla mnie jest ok,wykonuje dla nich usługi transportowe .moje pytanie ,czy jest możliwy dojazd pracownika z Krakowa do waszych siedzib .,,.@!/ Bede wdzieczmy za odpowiedz.
2
Miła 2017-01-12 13:48
Ja mam bardzo dobre doświadczenia w pracy z Maspex-em. Żadnych problemów , kasa w terminie, chyba musiałeś kiepsko pracować i dlatego miałeś problemy?
Byly suchy ze szczecina 2017-01-18 19:01
Moje doswiadczenia z maspexem sa zupelnie dobre :
Auto niby nie do uzytku ale jezdzi sie ile chce i gdzie chce
Podstawa kiepska ale do tego realizowanie 12-14 grup co miesiac i zadan dodatkowych( tablet wszystko przyjmie- bo bez tego bez szans) dawalo dosc dobra kase
Do rego masa towaru z lewych pakietów ktora schodzila jak swieze bulki na czarnym rynku to druga pensja
Ogólnie bylo dobrze bylo bo zaczęło się to konczyc w 2013 roku i wtedy trzeba było się ewakuować od tamtej pory niby podwyzki ale to nic bo niemoc realizacji zadan
Bylo slodko w maspexie ale to juz raczej nie wroci
4
Nosek 2017-01-20 09:19
Zawsze będą osoby niezadowolone i szkoda tylko, że to właśnie te osoby głównie wypowiadają się na forach.
1
moni 2017-02-05 11:18
a ile zarabiają operatorzy w maspex wadowice?
moni 2017-02-05 11:19
a ile zarabiają operatorzy w maspex wadowice?
Wiktor 2017-02-07 22:40
Wiem, że można u nich nieźle zarobić, tylko mam pytanie ile może zarobić przedstawiciel handlowy ds detalu . Widziałem taką ofertę ale nie wiem czy jest aktualna? Myślę, że premia jest uzależniona od sprzedaży
Nowa 2017-02-08 15:14
Ja rownież zostałam przyjęta dostałam info 2 dni po ac
E. 2017-02-09 13:45
Dobi, prawda jest taka, że rynek detalu (czyli Twój) się kurczy coraz bardziej i niestety pada. To, że nie robisz targetów to skutek tego. W HORECe czy na sieciach jak jesteś DOBRYM handlowcem i robisz większość targetu to sporo ponad 3 tysie wyciągniesz na rękę + auto służbowe bez kratki za niewielkim odliczeniem od pensji masz przecież do dyspozycji, także myślę, że jest lepiej niż w Coli czy innym korpo, gdzie jest pranie mózgów, głupie zebrania, korpo-gadki, GPSy w autach i inne upierdliwości.
W Masiu są tez bonusy za brak L4 i co jakiś czas programy na zlecenie, gdzie można dorobić. Jak dla mnie spoko warunki.
4
Miła 2017-02-22 22:21
Bardzo fajna firma, dbająca o rozwój pracowników, świetna atmosfera dopełnia całości. Jak w firmie pracuje wielu dobrych fachowców oraz pozytywnie myślących ludzi to jest super sytuacja, a tak jest u nas.Zarobki też są całkiem przyzwoite, dlatego dobrze się pracuje.
Agata 2017-03-01 14:53
E. a co powiesz o atmosferze w pracy?
Ona 2017-03-12 10:46
Dział HR TEŻ WIDZE ZE PRACUJĘ...DLA WSZYŚTKICH APLIKUJĄCYCH, 2 lata zdobyć doświadczenie szukać nowej roboty...tyle w temacie
moni 2017-03-21 09:41
Kiedy będą płacic 1000 zł?
1
Ciekawa 2017-03-24 10:53
Hej
W poniedziałek mam drugi etap na stanowisko PH Ds. Sieci.
Nie uzyskałam informacji czy moje oczekiwania finansowe co do tej posady beda spełnione. Wyjazd na własny koszt. Cały dzien z bani. Zakładając ze cos jest nie tak z pensja. Pierwszy raz spotykam sie z tekstem ze wynagrodzenie bedzie kwestia negocjacji... każda z dotychczasowych firm korpo jasnonokreslala warunki zatrudnienia. Pomóżcie i powiedzcie jakie zarobki sa na tym stanowisku. Moja propozycja jest 3500-4000 czy jest taka podstawa? Jaka premia do tego. Jakie dodatki?
Natalia 2017-03-25 16:40
Świetna firma i zobaczyłam ofertę pracy dla przedstawiciela handlowego ds. detalu. Czy więcej informacji na temat tej oferty dostanę na tym forum?Z góry dziękuje
Robo 2017-03-27 00:13
Człowieku zejdź na ziemię. 1600 netto podstawy do 2000 to maks.

Rzucić kwotę możesz jaka chcesz. Tylko rozbawisz dział HR i KPH.
3
Robo 2017-03-27 00:14
Człowieku zejdź na ziemię. 1600 netto podstawy do 2000 to maks.

Rzucić kwotę możesz jaka chcesz. Tylko rozbawisz dział HR i KPH.
ROBOT 2017-04-05 12:55
Witam,
czy może ktoś napisać kilka słów na temat pracy w AGROS NOVA na stanowisku handlowca PH? Jakie auta, jakie zarobki, jak się sprzedają produkty. Jacy są RKS?
Dorota 2017-04-05 23:13
Czy wiecie, że za całokształt działalności podczas Forum Ekonomicznego w Krynicy, Maspex otrzymał tytuł Firmy Europy Środkowo-Wschodniej. Firma ma sporo nowych ofert pracy.
1
Nick 2017-04-06 03:20
Napisz na jaki region chcesz aplikować to moze coś pomoge
ANONIM 2017-04-06 08:08
W zeszłym roku byłam na rozmowie na stanowisko przedstawiciel ds kluczowych klientów. Pierwsza rozmowa w jakiejś przydrożnej restauracji z Panem kierownikiem, następna w Poznaniu w hotelu. Rozmowa była grupowa i trwała około 4/5 godzin. Podstawowe zadania- praca w grupie, prezentacja, zadania matematyczne- dużo procentów, na koniec rozmowa z każdym po kolei. Ogólnie miło wspominam gdyby nie jeden mały incydent... Pan kierownik z pierwszej rozmowy spotkał się z jakimś mężczyzną około godzinę przed spotkaniem rekrutacyjnym- ładnie się przywitali, zapalili papierosa, rozmawiali dłuższą chwile. Okazało się, że to rownież chłopak który przyszedł na rozmowę. Oczywiście już na rozmowie udawali, że się NIE ZNAJĄ!!! Co lepsze w "komisji" na rozmowie były 4 osoby, a chłopak wypadł najsłabiej z całej grupy! Jąkał się, strasznie denerwował, nie potrafił wypowiedzieć i zrobić prostej prezentacji, do tego aparycja też dawała wiele do życzenia. Jak się pózniej okazało chłopak był merchem w firmie maspex i "Pana kierownika" znał od dawna. Z ciekawości wzięłam do niego numer telefonu i do dwóch innych osób rozmowy rownież. Jak się okazało oczywiście "najsłabsze ogniwo" dostało pracę, a reszta poświęciła bezsensownie czas, bo przecież i tak wiadomo było kto pracę dostanie! Nie ładnie!!! Szkoda marnować czas i pieniądze na rekrutacje, skoro i tak od początku wiadomo kto pracę dostanie... :)
5
Luiza 2017-04-12 22:50
Maspex jest dobrą firmą z perspektywami na przyszłość.
2
marco 2017-04-25 21:26
Tylko że za tzw jak to piszesz pranie mózgu w Coli zarabiałem do dziś 4,800 na rękę . A tu z tego co czytam na forum za podobne pranie do max trzech tysiaków to prezesa MW bym wyśmiał na rozmowie kwalifikacyjnej !!!
AA 2017-04-27 10:20
Witam,

W ostatnim czasie uczestniczyłam w procesie rekrutacji na stanowisko Przedstawiciel Handlowy d.s. Detalu.
Pierwsza rozmowa z Kierownikiem w restauracji a następnie zaproszenie na Assessment center do centrali w Wadowicach. Wśród kandydatów jedna osoba była już pracownikiem tej Firmy zatrudnionym na stanowisku Merchandisera na ten sam teren na który poszukiwali PH i wcale się z tym nie krył. Dodatkowo na rozmowę przyjechał samochodem służbowym w godzinach pracy....
Rekrutacja trwała od godziny 10:00 a zakończyła się przed godziną 16:00, zorganizowana niezbyt profesjonalnie, standardowo dużo zadań ale co mnie zdziwiło rekrutujących kompletnie nie interesowało doświadczenie oraz wcześniejszy przebieg kariery kandydatów. Pan od HR przeszedł samego siebie gdy w rozmowie podsumowującej kompletnie nie wiedział czym zajmowała się firma, w której wcześniej pracowałam co znaczy, iż nawet nie przeczytał mojego CV!!!
Po około 2 tyg. zadzwonił Pan z HR podziękował za rekrutację stwierdził, że zaprezentowałam się bardzo dobrze ale to nie praca dla mnie. Zapewniał, że nie zatrudnili na tym stanowisku kandydata, który był Merchandiserem w ich Firmie w co nie wierzę gdyż dzień wcześniej ukazało się ogłoszenie o pracę na stanowisko Merchandisera na ten teren.

Drodzy kandydaci jeżeli zostaniecie w przyszłości zaproszeni na Assessment center do centrali w Wadowicach zapytajcie czy jest to rekrutacja zewnętrzna połączona z wewnętrzną bo jeżeli tak to szkoda waszego czasu i straconych pieniędzy ponieważ podczas mojej pierwszej rozmowy Pan kierownik stwierdził, że w pierwszej kolejności zawsze przyjmują pracownika z wewnątrz.

Podsumowując, takie działania działu HR tylko narażają ludzi na koszty oraz niszczą dobrą reputację Firmy.
8
Jadzia 2017-05-08 00:24
Hahaha 4000 na rękę propozycja :) dobre sobie
Miła 2017-05-08 10:33
Pracuje w Maspex-ie i jestem zadowolona z firmy i kolegów.
2
Eryw 2017-05-15 14:05
Nie polecam, jeśli znasz się na tym na co aplikujesz i masz doświadczenie z konkurencji. Udział w AC to strata czasu bo nawet jeśli dobrze ci on pójdzie łącznie z testem (powiedzmy matematycznym) to i tak wybiorą kogoś kto nie potrafi dodawać jednak zgodzi się na prace za 1000 zł lub tak jak opisał kolega wcześniej jest już pracownikiem bo rekrutacje wewnętrzna z zewnętrzna są prowadzone razem.
4
Monia 2017-05-16 21:05
Maspex – polski koncern spożywczy, będący jednym z największych producentów żywności w Europie Środkowo-Wschodniej. Myślę, że praca w takiej firmie jest bezpieczna i stabilna. Po nowej ofercie pracy widać, że będą się dalej rozwijać a dla nas pracowników to dobry sygnał.
olek 2017-05-19 22:50
Dlaczego mieliby brac kogos kto nie potrafi dodawac? Skoro Tobie tak dobrze poszlo to powinni zatrudnic taka osobe
1
Miła 2017-05-25 10:23
Myślę, że Maspex poradzi sobie z mało życzliwymi osobami. Jak widać oferta pracy nie jest duża czyli ludzie pracują.
Mądry 2017-05-30 00:14
Przez takich Debili jak ty między innymi.
Głupek
1
ona 2017-05-30 21:27
Hej pracuje jeszcze w Maspexie tzw "food" na detalu i własnie sie zwalniam:).nie jest prawda do konca co tu piszą.dział hr tez pracuje na forum.łowicz rzadko rozlicza promocje ..wstyd aby klient czekał 2-3miesiecy na gratis.mam nadzieje ze ktos z góry to przeczyta i innym bedzie lepiej. nowosci wciul i oczywiscie zero kasy na wprowadzenie.budzet prawie zerowy-wstyd.towar na wymianki to kpina.łowicz to firma bez rewelacji.kasa srednia.około miedzy 2a3tys.zalezy ile lat robisz.terminów mnóstwo
Miła 2017-06-04 23:14
Często ludzie nie przykładają się do pracy a z tego rodzą się same problemy. Jak ktoś będzie chciał to zawsze znajdzie temat żeby obarczać o to firmę. Ciężkie czasy a postawa wielu pracowników jest tak bardzo roszczeniowa , że brak słów. Pracuje tu i widzę jak to wygląda.
1
On 2017-06-29 19:25
Moze i masz rację, firma chcąc mieć sprzedaż musi coś dać od siebie...
E.R. 2017-06-30 08:45
Atmosfera zależy od kierownika tak naprawdę. Są tacy, co to cisną po weekendach maile służbowe (nie powiem, który rejon:-)), wprowadzają na wyrost nerwową atmosferę itd. jakieś ciśnienie (bo sami chcą się pokazać przed "górą") ale są też naprawdę fajni ludzie, którzy umieją zachować proporcje, mogą spać po nocach nie myśląc o planach i jednocześnie uzyskać wynik regionem;)
2
Miła 2017-07-05 12:29
Moim skromnym zdaniem bardzo dużo zależy od kompetencji osób na stanowiskach kierowniczych. To jak traktują ludzi podwładnych , czy wprowadzają nerwową atmosferę? Sami możemy stworzyć w pracy piekiełko a nie pracę.
szczur 2017-07-17 14:52
pracowałem tam 2 lata nie polecam nikomu.
1
Majka 2017-07-20 09:33
Najlepsza firma jak nie będzie miała wyników finansowych to będzie źle.
Agata 2017-08-02 12:51
@szczur możesz przedstawić argumenty, które pozwolą innym użytkownikom forum na zrozumienie dlaczego nie polecasz firmy? Powinniśmy tutaj zamieszczać rzetelne informacje, które pomogą innym znaleźć pracę.
Ciekawski 2017-08-02 20:06
A jak jest z rejonem Warmii i Mazur? Warto?
Curious 2017-08-08 23:33
Jak z atmosferą w dziale eksportu w centrali w Wadowicach?
Jak wyglądają zarobki Assistant/Specialist?
LzW 2017-08-12 02:10
Reklamowany Tiger - reklama anty Polska definitywnie przekreśla wszystkie produkty z tej firmy. Już nigdy nie kupię , żadnego produktu . Takie błędy nie powinny się zdarzyć, skoro już tak się stało - to MY już dziękujemy Państwu .
2
Mietek 2017-08-12 09:36
Czy antyPolska kampania przyniesie zysk?Może być tak że jeszcze po pensji polecą.Opinie są takie że to Polska firma i pracują Polacy.Ale czytam o wyzysku. Więc ja firma padnie to skończy się wyzysk .Ja omijam wszystkie produkty tej firmy.W skali roku tak myślę około 1000zl zostawiłem w kasie. Maspex dostanie po d...e chyba.
1
Mania 2017-08-13 10:59
Jak się pracuje? Czy macie jakiś socjal w firmie?
Dr Lubitch 2017-08-15 09:04
Siedzisz o 02:10 przed kompem i strzelasz jakieś wypociny...radzę wsiąść się za robotę i zamiast szerzyć jakaś propagandę o antypolskości, poczytać trochę o tym powstaniu, bo domyślam się, ze jedyne co wiesz to data wybuchu. Jeśli wolisz inwestować gotówkę w zagraniczne firmy i produkty to uważam, ze również twoja marna postawa jest antypolska.
Nie pozdrawiam
2
Przemeq 2017-08-15 18:22
E. - rozbawiłeś mnie.

Cytuję: ''jak jesteś DOBRYM handlowcem i robisz większość targetu to sporo ponad 3 tysie wyciągniesz na rękę +''

Ustalmy jedno. Będąc merchem tyle zarabiałem mając 5 hal a odpowiedzialność dużo mniejsza. Nie był to maspex żeby była jasność. Jeśli ktoś uważa że dla dobrego handlowca pensja 3000 netto jest ok to macie bardzo niskie wymaganie. Można w ten sposób przewegetować całe życie
Mania 2017-08-16 11:22
Niektórzy chcą się wybić na firmie i poprawić sobie samopoczucie? Każdemu może przytrafić się błąd.
Agata 2017-08-17 07:26
@Przemeq każdy jest inny - nie dla wszystkich to wysokość wynagrodzenia jest najważniejszym aspektem zatrudnienia. Czasami równie ważne są inne czynniki, jak atmosfera w pracy czy np. po prostu jej lokalizacja. Jak ocenisz inne aspekty zatrudnienia w maspexie?
Krakow 2017-08-17 16:06
Orientuje sie ktos jak na rejonie Krakowa i okolic jesli chodzi o przedstawiciela handlowego ds. detalu?

Z gory dziekuje za odpowiedz
Miniorek 2017-08-20 10:11
Słyszałem dobre opinie o Maspex-ie a teraz nie wiem co mysleć.
Zostaw swoją opinię o maspex - Wadowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex