brak logo

maspex

Wadowice

Opinie o maspex

nicky 2016-01-26 19:55:38
Napiszę ktoś jakie ma zadania ph ds detalu i jak z premiami czy da radę zarobić :)
1
neonet 2016-01-27 21:26:07
Aplikuje ktos z łodzi na ph d kluczowych ?? I juz byl moze na rozmowie??
1
wars 2016-01-28 10:33:29
i dostał sie ktos na warszawe ds. sieci ?
dobi1711 2016-01-28 22:06:58
pracuje w maspexie(struktura mokra0 od 14.09.2015r, PH rynek tradycyjny). Przez pierwsze 2msc pensja w stosunku do ilosci pracy nie zachwycala, jest duzo obowiazkow, duzo komplikacji(brak wlasnej sieci dystrybucji), ale po 3msc pracy, gdzie trase i klientow juz sobie poukladalem i zaczynam robic porzadek w bazie klientow, to prace przewaznie ogarniam w 8-9h dziennie, bywaja dni ze uda sie 7h. Dziennie robie 18wizyt, spotkania mikroregionu raz na 2tyg. Ogolnie nie ma wielkiego cisnienia, jak sie podejdzie ze spokojna glowa do tego wszystkiego to mozna sie pogodzic z pewnymi niedogodnosciami. Po 3msc pracy za grudzien(lacznie z premia kwartalna) zarobilem 5tys brutto(bedac na najnizszej podstawie). Atmosfera zalezy od KPH, u mnie ujdzie(nikt nie jest doskonaly). Praca coraz bardziej mi sie podoba, mam nadzieje ze umowe bede mial przedluzona. Zarobki po roku pracy pojda w gore(podniesiona podstawa), jezeli ktos szuka pracy w ktorej sie nie bedzie trzeba "dożynać"(kuzyn byl ponad rok PH w coca coli, stwierdzil krotko-oboz pracy, o maspexie tego nie powiem) to jest wlasnie taka praca. Zaraz znajdzie sie ktos kto powie ze kasa za mala czy cos, ale jak to mowia- jak praca, taka placa. jestem pewny ze po roku pracy(w moim mikroregionie jest dwoch PH ktorzy w styczniu mieli przedluzona umowe po roku pracy i po szczerej rozmowie z nimi, wiem ze sie oplaca, a teren mam duzo lepszy od nich). Po pracy nie wypelniam zadnych tabelek, raz kiedys napisze kilka emaili bedac juz w domu. Auto po okresie probnym za zgoda kierownika moze sluzyc do uzytku wlasnego-zalewasz i jedziesz. Sprzet do pracy nie rozczarowuje, widywalem lepsze ale obecny wystarcza do skutecznej pracy;)
Podsumowujac: jestem zadowolony, wszedzie dobrze tam gdzie nas nie ma.
3
lilu 2016-01-28 22:08:17
czy może mi ktoś napisać o obowiązkach, zarobkach ph ds kluczowych klientów?
1
kol 2016-01-29 10:58:29
podbijam pytanie, ph ds kluczowych klientów, nigdzie na forum nie ma żadnej opinii na ten temat, a są obecnie prowadzone rekrutacje. Pracownicy, dajcie znać co i jak :)
Pirelli 2016-02-02 11:56:35
Oferują pakiet szkolen i możliwość awansu, uśmiałem się. To akurat oferuje każdy łaski nie robią.
gosc 2016-02-02 12:01:31
CO za bzdury, niewiele firm daje auta i telefony, jasne przedstawiciele jeżdzą u konkurencji tramwajami a do klientów dzwonią z budek telefonicznych.

Jak na wpis sponsorowany proszę się postarać bardziej
1
dzwonekSN 2016-02-03 10:24:21
Widze ze w Łodzi jest rekrutacja na ds.kluczowych. Czy ktoś już dostał zaproszenia na rozmowę? I jak się pracuję na tym stanowisku?
dzownekSN 2016-02-03 14:54:59
gorce tak PH ds.kluczowych. Na samochodzie i komorce mi nie zalezy.Specyfika pracy itd ale nikt sie akurat nie wypowiada:(
spotkanie Piekary Śląskie 2016-02-04 00:12:37
.witam, też interesuje mnie jak wygląda sprawa na stanowisku ph ds. kluczowych klientów. W środę 09.02 mam spotkanie już ostateczne po przejściu AC (AC miałam na inny region, nie dostałam zatrudnienia) i chciałabym wiedzieć jak to wygląda. I tak wiem że dowiem sie wszystkiego na spotkanie jednak mam sytuacje podbramkową bo dostałam propozycję pracy gdzie indziej za fajne pieniądze, ale jest to praca biurowa a to nie do końca mi odpowiada. Dlatego będę wdzięczna jak ktoś powie jak:

kształtują się targety i czy są do wyrobienia?
ile wizyt dziennie?
czy trasówki są z góry rozpisywane ?
jaka jest podstawa?
ile można realnie wyciągnąć z premii ?
czy z miesiąca na miesiąc plany stale rosną?
czy są plany zadaniowe ? ( w sensie trzeba sprzedać tyle a tyle szt. danego towaru)

będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi:)
zmeczony 2016-02-07 00:36:59
pracuje w maspexie lekko ponad 2 lata i szczerze mowiac juz mam totalnie dosc.brak jest konkretnych procedur, plany przychodza w 2tyg miesiaca, system premiowy jest jakas jedna wiwlka zagadka, merchowie zarabiaja najnizsza krajowa-zenada, a zeby dostac pasek placowy to sie trzeba prosic i to przez kierownika ktory prosi dalej bo tez nie ma nigdy swojego.nawalili nam systemow tyle ze ipady nie wyrabiaja coraz to nowe monitoringi ktore musimy prostowac jak sie kierownik wkurza bo to system zawodzi nie my,wchodzisz do sklepu i masz milion rzeczy do zrobienia i oczywiscie min 16 wizyt dziennie co przy natloku rzeczy ktore wszystkie sa priorytetowe jest praktycznie niemozliwe,zawsze musisz albo pracowac po 10 godzin albo sciemniac ale wtedy targety tez beda lezec.generalnie dla najlepszego ph z najdluzszym stazem to 3tys jest max w ms plus w kwartale kolejny 1000 jesli wszystko bedzie ok oczywiscie za 3ms nie za jeden dodatkowo.moze i praca fajna bo z fajnymi markami ale ludzi to oni jakos za cudownie nie traktuja a jak patrze jak zapierdziela kieeownik za prawie taka sama kase jak ph to juz rece opadaja zenada jak na lidera rynku zeby tak to wszystko funkcjonowalo w totalnym burdelu i to za taka kase.gps nie ma w aucie ale jest lokalizacja w tel i ipadzie,ktos pytal o tabelki po robocie to oczywiscie ze sa obecne i nie ma ze juz jestes po robocie,trzeba i tyle. narzekam ale pracuje chociaz juz zaczalem szukac nowej roboty bo mam dosc konkretnie nie tego ze duzo ale jak mowilem ze nikt nie potrafi odpowiedziec na proste czasami pytania i to co teraz wprowadzaja systemowo i z czego bedziemy rozliczani to juz przegiecie.
2
glumix 2016-02-08 10:05:04
chomik a czemu ciekawe? Maja dac bilet na wszytskie linie komunikacji miejskiej i zetony do budki?:-) .
1
rekrut 2016-02-10 06:17:48
Pod koniec grudnia aplikowałem na PH. Pierwszy etap rozmowa z KPH konkretna i rzeczowa. Drugi etap AC w Warszawie. W skład AC wchodziło : zadanie grupowe, indywidualne ,test matematyczny. Po 2 dniach od Ac przyjecie do pracy. Resztę osób z AC ( grupa 5 osobowa) powiadomili po 2 tygodniach o wynikach.
pinki 2016-02-15 13:28:18
jak uwazasz okolo 2 tys za dobra pensje to gratuluje. I te 2 tysiace i tak zawyzylam.
1
Mir 2016-02-20 19:56:56
Poszukują teraz elektryka - atomatyka, może ktoś napisać coś na temat warunków pracy, jakie są zarobki.
1
aga 2016-02-20 22:04:18
A jak wygląda praca w dziale technologii? wiem że szukają młodszego technologa... Jaka praca? i zarobki?
Maggda 2016-02-25 15:06:38
Proszę napisać czy naprawde tak beznadziejnie sie pracuje w tej firmie jak ludzie opisują?można się dostać tam tylko po znajomości? i jakie są zarobki np. po roku pracy? dziękuje
Maggda 2016-02-25 15:06:42
Proszę napisać czy naprawde tak beznadziejnie sie pracuje w tej firmie jak ludzie opisują?można się dostać tam tylko po znajomości? i jakie są zarobki np. po roku pracy? dziękuje
Mir 2016-02-29 09:54:30
Łuki, dzięki za odpowiedź. Może wiesz jakie są zarobki elektryków? Pytam, bo obecnie pracuję w firmie w utrzymaniu ruchu i mam 2000 - 2100 netto.
1
Wiem 2016-03-03 21:14:42
Są coraz większe problemy z fachowcami od utrzymania ruchu. Dwójka to bardzo mało, w większych zakładach, miastach 4-5 na rękę spokojnie można wyciągnąć do tego autko na dojazdy i awarie extra płatne. Wiem, bo dostarczamy materiały do działów utrzymania ruchu. Trzymajcie się chłopaki i szukajcie lepszej roboty.
rekrut 2016-03-09 16:15:04
@rekrut możesz dokładniej opisać rozmowę AC. Jakie zadania itd.
3
s 2016-03-22 13:56:48
Czy merchandiser w tej firmie zarobi coś więcej niż najniższa krajowa ?
12
anonim 2016-03-29 16:07:13
hej

czy ktoś z was pracuje jako export assistant w Maspexie? Jak wrażenia?
Martini 2016-03-29 18:52:15
Witam, czy mogę dostać z floty samochód w korzystanie jeżeli będę pracował w dziale exportu???
(mieszkam w Krakowie a dojazd autobusem każdy dzień nic mnie nie cieszy)

bywalec 2016-03-30 08:10:59
na takim stanowisku samochodu nie dostaniesz. jedyna opcja jezdzic z krakowa z kims kto ma auto służbowe
Ona28 2016-04-06 08:38:13
Hej,

Jak załapac sie do pracy na produkcje?
bywalec 2016-04-06 10:10:54
na produkcje to trzeba pytac bezposrednio w zakladach. nie ma ogloszen na stronie
dobi1711 2016-04-21 17:24:30
musze Cie zmartwic, premie nie sa ani duze ani male. zalezy jakie masz sklepy, od nowego roku wprowadzaja coraz wiecej i wiecej nowosci i zadan- kasa caly czas taka sama. do konca 2015r wyrabialem sie z praca, teraz juz nie daje rady. jezeli jezdzisz po "kurnikach" (takich mam wiekszosc sklepow) to o realizacji wszystkich zadan zeby premia kwartalna wpadla mozesz pomarzyc. Jeden ma sklepy ktore sa blizej upadku niz rozwoju, inny ma odwrotnie- ale zadania kazdy ma takie same. Targety sprzedazowe sa naliczane z kosmosu, zaczynam powoli myslec o zmianie pracy bo im dluzej pracuje tym mniej zarabiam, a wiecej robie. Tak jak wczesniej wspomnialem do konca 2015roku wyrabialem targety sprzedazowe i zadania dodatkowe- teraz na mojej bazie klientow jest to niemozliwe. Rowniez o pracy po 8-9h dziennie mozna zapomniec jezeli chce sie zrobic 16wizyt i kazda wg firmowego standardu- najlepiej byloby zaczynac o 6 i konczyc o 18 ale to tez zalezy od tego jaka masz baze i potencjal, niestety na moim terenie potencjal powoli juz sie konczy o ile sie nie skonczyl i wiecej juz nie zrobie. Telefony od przelozonego podczas urlopu i namawianie do pracy z domu przez telefon to norma. Parcie na wynik i tyle nikogo nie obchodzi czy tak sie da czy nie- masz zrobic i juz.
Kuras 2016-05-03 10:59:25
Bylem ostatnio na rozmowie na stanowisko przedstawiciel ds kluczowych klientów :) p9dczas rozmowy okazalo.sie ze to merchandiser do wykładania towaru w hali.. kiedy powiedziałem że chce zarabiac min 3 netto to kierownik zrobil wielkie oczy.. także podsumowując duza firma ale male.możliwości i na dodatek.wprowadzenie w ogłoszeniu... merchandiser a handlowiec to.roznica
5
Kandydat 2016-05-06 08:05:55
Mam rozmowę o pracę 11 maja na PH ds. Gastronomii na woj. mazowieckie i chciałbym się czegoś dowiedzieć. Jak wygląda sprawa z klientami? Teren do ogarnięcia, czy mocno przejęty przez konkurencje i ciężko target zrobić? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Jeśli też są te zadania matematyczne to jak one wyglądają? Podstawa na początek 2000zł netto realna, czy raczej 1500-1700zł?
3
Lili 2016-05-27 04:41:38
Potwierdzam tez tam pracowałam
Kuras 2016-05-27 16:47:46
Czytajac te opinie zastanawiam sie dlaczego tak pracowaliscie - kto was przyjal ?:))
Gosc pisze ze napewno tyle sie zarabia bo tak mu sie wydaje - no kur.w. rece opadaja..

Fajnie ze tam pracowalas ale kogo to obchodzi? Napisz cos konkretnie np warunki zatrudnienia (benefity, jakie premie, jaka podtawa, auto itp) i jak wyglada praca (ile klientów sie obsługuje, czas pracy, wsparcie sprzedazy itp )
2
bywalec 2016-06-06 11:11:05
tak, jest wynagrodzenie.
too 2016-06-06 15:57:05
Może ktoś napisać jakie są zarobki na utrzymaniu ruchu w wadowicach
nika 2016-06-06 16:05:07
a jaka jest wysokość wynagrodzenia za letnie praktyki?
dobi1711 2016-06-16 16:07:17
chyba brutto, juz jakis czas pracuje w maspexie, nie jest to moja pierwsza opinia na tym forum. Nie moge pisac konkretnych kwot ale wiem ze zarobki jak na PH nie sa wysokie w porownaniu do konkurencji, sa duzo mniejsze. Wielu ludzi sie juz zwolnilo i ja z koncem lipca koncze wspolprace. Dla nastepnych kandydatow: zycze powodzenia i wytrwalosci
Juras 2016-06-17 17:35:34
Ja jestem ciekawy gdzie ty teraz pracujesz
RGBe 2016-06-21 20:12:25
około 1500 netto razem z premią
PH 2016-07-10 20:11:58
PH ds. Kluczowych Klientów to ok 2100 netto + premia nie do wyrobienia przy takim nawale roboty.Cyfry kosmiczne ile byś nie sprzedał to i tak mało.No i ten LUS.
Ciśnienie kosmos.Jest Multisport i tyle z benefitów.
1
ja 2016-07-22 18:21:10
Jak z angielskim? Na rozmowie rekrutacyjnej zadają jakieś pytania w tym języku? Czy mam szansę starać się tam o pracę z podstawową znajomością języka? Chodzi mi głównie o działy finansów i księgowości
agg 2016-08-08 13:45:15
jeśli chcecie być wyzyskiwani, mobingowani, ciągle zastraszani, że wylecicie z pracy jak nie wykonacie targetów to oczywiście polecam tę firmę - a co do zarobków pozostawiają wiele do życzenia
1
Józio 2016-08-09 13:28:32
Maspex Wadowice Oddział Tychy , jeśli dalej będą tak traktować pracowników i oszukiwać na płacach to nie wróży im nic dobrego . Panowie prezesi wraz ze swymi urzędniczkami pójdą na przymusowe bezrobocie , lub będą szukać pracowników w dalekiej Azji , lub afryce . Przed podpisaniem umowy obiecują gruszki na wierzbie , a jak przyjdzie do wypłaty to nie ma nawet połowy obiecanych ekwiwalentów , nie mówiąc o sumiennym wynagrodzenie ,
Oby jak najmniej takich firm na rynku pracy , moi znajomi i ja życzymy im jak najszybszego bankructwa .
7
stary ph 2016-08-19 00:13:08
pracowałem tam 7 lat i za nic bym nie wrócił
3
Michał w 2016-08-26 19:00:40
Widziałem stanowisko kierownik przedstawicieli handlowych. Czy ktoś już pracował na tym stanowisku ?
jakie wynagrodzenie i możliwości daje firma.
Zastanawiam się czy składać tam CV bo szukam lepszej płatnej pracy obecnie mam 4 tysie za siedzenie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i od czasu odebranie telefonu
K 2016-09-10 09:55:33
Witam,
Zadzwonili do mnie z Maspexu z zaproszeniem na rozmowę rekrutacyjną i tu pytanie do was, czego mogę się spodziewać ? Jakie pytania ? Jakie zadania ?
Z góry dzięki wielkie !
K 2016-09-11 09:23:58
@dziękuję!
Nie ma problemu, dam znać co i jak :)
2
Arek 2016-10-03 10:00:49
Merchandiser zarabia 1400 netto. Robisz 8 godzin. Czasem trzeba więcej. Kierownik ciśnie o catmany. Nie ma produktów na półce to przynosisz z samochodu. Czasem trzeba pół wózka przywieźć, żeby standardy były spełnione. Bez 'zestawu naprawczego' nie zrobisz żadnych fotek. Ta firma to jedno wielkie zdjęcie: zdjęcia catmana, zdjęcia robione telefonem - shelf zlicza czy są wszystkie wymagane produkty na półce.
Jeśli chodzi o premię jest obiecana na koniec kwartału a koniec końców 'kierownik zawsze może zmienić zdanie'. Także zapieprzasz, żeby dostać dodatkową kasę a i tak nic nie dostaniesz prócz najniższej krajowej co miesiąc.
3
edzi 2016-10-03 10:02:18
czy waszym zdaniem na start kariery zawodowej opłaca się iść do tej firmy pracować jako Młodszy Specjalista w Dziale Promocji Handlowych?
Rudia 2016-11-26 06:43:46
"CO za bzdury, niewiele firm daje auta i telefony, jasne przedstawiciele jeżdzą u konkurencji tramwajami a do klientów dzwonią z budek telefonicznych.

Jak na wpis sponsorowany proszę się postarać bardziej"!!!.Człowieku cos Ty nawymyslal....jezdza tramwajami i dzwonią z budek? to się nazywają domokrążcy a nie przedstawiciele nie myl pojec. Sama pracuje jako ph i mam wielu znajomych i to co pisze to herezje. Nie masz pojęcia o sposobie pracy jako ph i nigdy nie pracowales. Usiadz wypij herbate i przestan czytac durne wpisy na roznych forach internetowcyh!
Zostaw swoją opinię o maspex - Wadowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex