Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o maspex

Pracowałeś w firmie maspex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Taktak - 2014-12-27 12:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [000000 - 2014-11-10 20:54:42]:
Ta firma straszy i szantażuje polskie małe zakłady, produkujące podobny asortyment.Wysyła do nich pisma z żądaniami,wyznacza terminy i grozi sankcjami, niczym Najwyższa Izba Kontroli.Kim są, czy mają jakieś powiązania,że bez obawy sięgają takich metod.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-01-04 09:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Napisze z własnego doświadczenia- zapierdziel jest, przy tak dużym asortymencie czego sie spodziewacie?:) ale firma jest bardzo stabilna i za ciężka prace sie odwdzięcza, jezeli ktoś szuka roboty zeby np pracować 8h i koniec to mie w maspexie, oczywiście możesz tak pracować ale nie wyrobisz sie ze wszystkim. Kasa mala jak na tyle obowiązków ale niestety takie czasy nastały, ze ciezko o prace i trzeba sie trzymać tego co sie ma. Śmieszą mnie niektóre komentarze;) ludzie życia chyba nie znacie', mysliliscie ze wam sie nazwały od razu 4000zl na start bo masz np mgr czy podyplomowe?? Najpierw daj cos od siebie potem rządaj, zaraz pewnie sie posypią komentuje ze z HR itd;p. Podsumowując , nie jest lekko i jest sporo obowiązków przy małej stawce za miesiac ale plusem na pewno jest to ze zatrudnienie masz w bardzo stabilnej oraz prężniej firmie z sukcesami na rynku polskim i nie tylko. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-01-05 17:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dla jednych moze to być plu dla innych minus, ludzie zawsze będą narzekali na zbyt małe zarobić niewazne na jakim stanowsisku by byłi, przecież nawet prezesi narzekają tak naprawde, a wydaje mi się, żeby dostawac godziwe wynagrodzenie czy też premie to wystarczy dobrze pracować i to wszystko już.
zdjecie uzytkownika
makaronik - 2015-01-15 19:14:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga na rudego ,a taki jest- to czlowiek z definicji fałszywy i kabluje
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-01-18 00:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogólnie MAŁPEX ta"szkoła życia" to strata życia i brak szacunku do niego z naszej strony.Kadra zarządzająca w "małpexie" - dramat.przerost formy nad treścią dosłownie..pracowałam tam 8 lat..jak pamiętam?czas stresów,mobbingu,nie ma rzeczy niemożliwych,"masz to zrobić"..jestem tylko pracownikiem,trybikiem,nie człowiekiem..zero szacunku..po pracy obrabiasz dziennie 30 mail, w tym połowa analiza i przeróżne wymyślne,bezsensowne tabelki, które przeważnie były wymysłem "ambitnych" przełożonych..nikt potem o tych tabelkach nie pamiętał i do niczego nie służyły.dyrektorka z sieci E. i A. ...jedna i druga..o zgrozo!nigdy więcej tych kobiet na drodze..fałszywe do granic możliwości..wszyscy poniżej ich szczebla to plebs..pensja - jałmużna.premia co kwartał - znikomy dodatek do jałmużny..szczerze pracodawca nie zasługuje na nawet jedną gwiazdkę.
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2015-01-18 07:56:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Monika zgadzam sie z tobą w 100% cała prawda i tylko prawda współczuje tym ludziom z Agrosu którzy tu przyjdą szczególnie trafia pod opiekę pan A i E .
zdjecie uzytkownika
serwus - 2015-01-19 20:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Monika, no dobrze, ale skoro pracowałaś az osiem lat w maspex to chyba nie było tak źle, prawda? Dziwi mnie, że jeśli było tak jak piszesz, to tyle tam wytrzymałaś. także albo odrobinę przesadziłaś albo dopiero w ostatnim czasie warunki uległy pogorszeniu. Jak dawno w ogóle pracowałas, bo może 10 lat temu i to w ogóle nieaktualna opinia.
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-01-19 22:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [serwus - 2015-01-19 20:52:36]:
Kiedy ja pracowałam obowiązywał jeszcze system motywacyjny..a wiadomo pracujesz nie dla ideii tylko po to,żeby godnie żyć..uwierz mi,przez 7 lat miałam tylko raz podwyżkę..po pierwszym roku..podwyżki w tej firmie to szczyt marzeń..potem było obiecywanie,że jak plan zrobimy itp. Plan był robiony z roku na rok z nadwyżką,temat podwyżek został subtelnie zamieniony na "program motywacyjny" nie do wykonania..poza tym to mega korporacja..wypiorą Ci mózg kilka lat i zatrybiasz..ciężko się wyzwolić..z perspektywy czasu..mając porównanie do firmy w której obecnie pracuję,to jest po prostu wyzysk ludzi.Silne osobowości odchodzą i realizują się, spełniają swoje marzenia z dala od maspexu. Tam zostają ludzie,którzy chyba zatracili się w ideii pańszczyźnianej pracy dla mw.przykre..
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-01-19 22:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Monika - 2015-01-19 22:37:55]:
skończyłam tam pracę 2 lata temu..poza tym jestem w stałym kontakcie z ludźmi,którzy tam zostali i jest coraz gorzej.owszem szkoła życia..tylko jakim kosztem..
zdjecie uzytkownika
MWS - 2015-01-21 15:25:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To wszystko zależy w jakim jesteś dziale, w jakim regionie, jakiego masz kierownika itp itd.
Ja pracuje już dłuży czas w MWS i jestem bardzo zadowolony.
zdjecie uzytkownika
mariuszd55 - 2015-01-25 11:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy narzeka z Was na Maspex , a najwięcej jest ze strony pracowników produkcyjnych i podrzędnych , nie na stanowiskach kierowniczych , zresztą dziś są takie czasy że i Dyrektorzy mogą stracić posadę , jak w każdej firmie cywilizowanej największe pole manewru ma Właściciel Firmy i jeśli kogoś chce to zatrudni lub nie i nie ma co tu gadać o znajomościach itp. Wiem coś na ten temat bo sam byłem Współwłaścicielem firmy . Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
master - 2015-01-29 00:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PH najniższa krajowa z premia max 2300 netto - jak zrobisz plan wy.. w kosmos, kierownik 3500 brutto i ogarnia nie tysiąca maili. Praca dla kogoś kto dopiero zaczyna przygodę z praca. Ogólnie nie polecam. Bardzo dużą rotacja ph.
zdjecie uzytkownika
monika - 2015-01-30 18:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie poznasz się jak nie popracujesz w tym kołchozie..z perspektywy czasu i innego miejsca pracy..nie ma w ogóle o czym tu dyskutować..nie ma o czym.
zdjecie uzytkownika
Lakmus - 2015-02-03 03:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie, ale przecież Maspex jest wielkim pionkiem na mapie produktów instant w Polsce i generalnie sporej części Europy. Nie rozumiem dlaczego nie zależy im na utrzymaniu pracowników, którzy już zdążyli poznać filozofię firmy, klientów i tok działania. Czy przez ciągłe rotacje nie tracą zbyt wiele?
zdjecie uzytkownika
miod666 - 2015-02-08 19:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak wyglada sprawa z utrzymaniem ruchu???
zdjecie uzytkownika
heh - 2015-02-09 21:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem, że w Maspex zatrudnili niejakiego pana o inicjałach S.W.
Drżyjcie PH.... w Kompanii Piwowarskiej za jego czasów 3/4 ekipy wymienił....
zdjecie uzytkownika
znawczyni tematu - 2015-02-10 11:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heh - 2015-02-09 21:48:04]:
s.w (nie wiem dlaczego piszesz z dużych) to jest idiota jakich mało, buc i prostak (człowiek wyjdzie ze wsi ale wieś z człowieka nigdy), zero wykształcenia (coś tam szybko robił jakiś papier byle by, byle jak, aby było) wypieprzyli go z kompanii i długo nie mógł znaleźć pracy i w końcu żonka wkręciła go do maspexu. Nie znam nikogo kto by powiedział o nim coś dobrego. Taki śliski typ, że aż mnie na wymioty bierze...ble
zdjecie uzytkownika
diablo - 2015-02-10 19:14:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam:
Czytam wasze opinie i aż się boję jestem pracownikiem Firmy Agros Nova
jak już niektórzy z was wiedzą firma Maspex jest zainteresowana kupnem naszego zakładu wraz markami własnymi.
Nie wiem jak jest w Maspexie ale w Agrosie też nie jest słodko tym bardziej że
obecnym włascicielem Agrosu jest jeszcze IK Investment Partners jest to fundusz inwestycyjny który małym wkładem inwestycji wysysa ile można z takiego zakładu
a potem sprzedaje z zyskiem.

PS: A co do osób wyżej wymienionych inicjałami pamiętajcie że nie ma ludzi nie zastąpionych na każdego można znalezc jakieś rozwiązanie.
zdjecie uzytkownika
heh - 2015-02-10 22:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [diablo - 2015-02-10 19:14:13]:
nie wiedziałem, że K jest żona s :) wiem, że byli razem, ale nie sadziłem, że zaszło to tak daleko hhahah zresztą K odeszła z KP i pozostawiła po sobie niesmak... swój do swego ciągnie :)
tylko gdzie słynny HR z Maspexu? jak oni go zatrudnili?
zdjecie uzytkownika
Mixuś - 2015-02-17 09:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakoś nie chce mi się wierzyć w to, że ktoś znalazł się w firmie nie przechodząc procesu rekrutacji. Jeżeli ktoś tak się dostał to na pewno nie ma żadnej wzmianki o nim w papierach HRu, nie mówiąc już o nie stworzeniu rekrutacji pod konkretne stanowisko. Chociaż to duże słowa, mam nadzieję, że jakoś po ludzku to załatwili.
zdjecie uzytkownika
znawczyni tematu - 2015-02-21 13:04:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsze jest to, że oni się jeszcze rozmnożyli ;p
zdjecie uzytkownika
chomik - 2015-02-23 21:34:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga Pani Ewo z detalu (suche ) znów Pani szuka PH ?Jeszcze Pani nie znalazła,przecież to istna kpina.Widać nie ma tak znakomitej osoby aby pracowali u Pani w grupie,albo znów kobiety z HR-ów się nudzą......żenująca firma
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2015-02-26 20:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzisiejszy maspex to dramat.. pracowalem na sieciach i bardzo sie ciesze ze odszedlem z tej firmy.. postaram sie strescic w kilku slowach
- zenujaca pensja.. 2000 brutto + kwartalna premia (jesli total polska zrobi, jak jakis region polozy to niestety dostajesz cale 0).. programy motywacyjne ktore tak naprawde demotywuja do pracy.. lusy srusy i inne oborniki
- przelozeni.. tu kolejny dramat.. kto madrzejszy z kierownikow dawno odszedl z tej firmy.. zostali niedouki ktorym daleko do prawdziwych Regionalnych Kierownikow Sprzedazy
- rozliczanie ludzi za zdjecia.. - w dzisiejszym maspexie sprzedaz odchodzi na drugi plan.. teraz musisz zrobic dziennie 10000 zdjec (bez kursu fotograficznego jest to niemozliwe) tylko po to by ktos w centrali sprawdzil jak wyface'owales polke lub ekspozycje
- meile.. kolejna kula u nogi.. wracasz do domu i wiesz ze masz jeszcze z 50 maili do przeczytania i z 20 na ktore musisz odpisac lub skleic jakas tabelke.. praca w terenie + tabelki = min 10h w pracy za 1450 zl netto miesiecznie..

takie w skrocie mam odczucia po maspexie.. bardzo sie ciesze ze odszedlem z tego "domu publicznego"..

szkoda mi osob ktore tam zostaly.. niech im maspex lekki bedzie..
zdjecie uzytkownika
Reixen - 2015-02-26 20:29:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ludzie a jak jest na serwisach w maspexie? Dostaję za 36h (3x po 3h w tygodniu) 350zł na rękę. Pracuję dopiero 2 miesiące tam jako student. Czy jest szansa na jakąś podwyżkę? Na początku mój przełożony wspominał coś, że firma planuje jakieś podwyżki bo ta kwota 350zł jest można powiedzieć, że dopiero co ustaloną.
zdjecie uzytkownika
ilonka - 2015-03-03 13:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wiadomo tak naprawde jak sprawa wygląda u nich. Mam nadzieje teraz, ze będzie tak, z epsokojnie będe mogł do nich ay do aplikowac, bo jednk wiele dobrego słyszałem już o nich od znajomego, któy tam pracuje.. powiedzice jeszcze właśnie czy studentów zatrudniają czy to firma taka bardziej na anty do młodych?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maspex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy maspex?
Zadaj pytanie