brak logo

Arpex Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Arpex Sp. z o.o.

trzy kropki 2014-01-28 21:53:30
wszystko zależy od tego jaki towar dostaniesz do przerobienia.Pytasz czy stawki są aż tak złe - owszem są złe i to bardzo, no chyba,że jesteś znajomym przełożonego to dostaniesz dobry towar przy którym się nie urobisz a coś zarobisz.
Podam Ci jeden przykład z wielu:
Kiedyś za jeden dzień pracy który trwał akurat 10 godzin zarobiłam niecałe 5 zł bo to co było do zrobienia było bardzo pracochłonne a płacone od sztuki a nie od godziny.
Składek żadnych nie masz ani lat pracy - niczego nie masz prócz pewności,że nabijasz kasę szefowi.
2
h2o woda 2014-03-04 09:20:55
Szok co sie dzieje w tej firmie jak masz znajome to dostaniesz prace chałpnicza jak pani Kasia towar wydaje swojej rodzince oczywiscie ta ktora jest lepiej płacona a jak grosz to w tedy dzwoni do chałpnika
1
juan 2014-03-20 23:21:44
skoro już pozwolono na zatrudnianie po rodzinie a Arpexie to nie ma co się dziwić, że woli daćswoim lepszą kasę
1
kobra 2014-04-06 13:29:09
każdy bardziej dba o sowich ludzi. Szkoda, że nie jest to jakoś w Polsce uregulowane prawnie, jeśli chodzi o zatrudnianie po rodzinie
2
KTOŚ 2014-05-10 22:50:26
W dzisiejszych czasach cieszę sie że mam pracę, która do tej pory dawała mi satysfakcję - zawsze może być gorzej.Mówi się wszedzie dobrze gdzie nas nie ma - zachwalamy innych i nie szanujemy tego co mamy .Jeżeli ktoś chce stara się ,wykazuje to na pewno zostanie zauważony.Nikt nie chce staracić CZEGOŚ/KOGOŚ wartościowego.Zawiść zazdrość to gorzkie uczucie które męczy człowieka i wypala więc trzeba spojrzeć na to inaczej każdy ma wolną wole i nikt nikogo nie przymusza więc po co te żale? - bo my taki naród jesteśmy że trzeba jęczeć i narzekać !
2
gucio 2014-05-30 21:22:01
A najlepiej to tylko narzekać i narzekać. Ja pracowałem i było w porządku. Warunki pracy normalne, jak w większości firmach, w których wcześniej pracowałem. Jak pracuje się, jak należy, to nie ma problemu i wszystko jest ok. Mili ludzie, pośmiac się czasem można było. No, ale cóż niestety musiałem się przeprowadzić daleko i z pracy zrezygnować. Miło wspominam te czasy.
2
maki 2014-06-20 14:27:30
czyli co uważasz że tak naprawdę te wszystkie narzekania ludzi są przesadzone ? może teraz zrobiło się gorzej niż wcześniej
1
gość 2014-07-04 13:18:06
Jeszcze nigdy nie widziałem gorszej firmy. (usunięte przez administratora)
gość 2014-07-04 21:33:07
nie wiem dlaczego administrator usunął 90% mojej wypowiedzi?
maki 2014-07-05 14:45:09
pewnie dlatego, że nie spełniała regulaminu portalu:D:D kreatywnie używaj słów wyrażając opinie a nikt Ci nic nie usunie. Dziwna rozbieżność, rzeczywiście ja też się zgadzam, że jak się ktoś leni to wszedzie będzie mu źle, tym bardziej że zdanie "nie widziałem gorszej firmy" nie podaje sensownego argumentu.
trzy kropki 2014-07-30 00:15:15
Ciekawe kiedy tam pracowałeś, jak długo i na jakiej umowie?
Tam są równi i równiejsi więc nie wciskaj ludziom ciemnoty gucio.
tensor 2014-09-18 19:12:42
może i Arpex jest liderem w dziale artykułów dekoracyjnych i ozdób, ale co im po takim liderowaniu skoro nie wiążę się to z żadną poważną kasą. Może i wychodzą na swoje , ale nie ma z tego kokosów. A przynajmniej nie widać tego po tym jakie wynagrodzenia dostają ich nawet najbardziej zasłużeni pracownicy
1
kinga 2014-10-31 23:05:40
Ej a jest tutaj ktos może z działu współpracy z sieciami handlowymi ? Lubię kontakt z ludźmi i chciałabym aplikowac do nich do tego działu... Wiecie coś na temat warunków pracy ? Jak atmosfera między pracownikami ? Pomogą jak ma sie problem czy raczej kłody pod nogi? I jak z wynagrodzeniem? Wypłacają w terminach?
gucio 2014-11-23 22:12:12
pracowałem na normalnej umowie o pracę i ponad dwa lata, to chyba całkiem sporo. Myślę, że wszystko zależy od podejścia też do pracy. Ja nie narzekałem, nie mogę nic złego powiedzieć. Nigdy nie jest tak, że wszystkim się dogodzi. Zawsze będzie ktoś nie zadowolony. Ja wspominam dobrze tą firmę i ludzi z którymi pracowałem.
2
rosa 2014-11-23 22:19:54
Warunki pracy są dobre. Pracuje się w miłej atmosferze. Jeżeli pojawia się problem, to możesz zawsze liczyć na pomoc, czy radę. Wynagrodzenie zawsze jest na czas, nigdy nie zdarzyło się, żeby wypłata się opóźniła. Jeżeli chcesz pracować w firmie Arpex to śmiało możesz złożyć swoją ofertę, chociaż nie wiem, czy aktualnie szukają kogoś do działu współpracującym z sieciami handlowymi.
Filip 2014-12-30 18:29:02
Akurat to, że wynagrodzenie jest na czas chyba nie jest żadnym mega plusem za, to jest standard w bardzo dużej ilosci firm. Powiedzcie może lepiej ile tego wynagrodzenia jest w Arpex, czy to raczej minimalna krajowa, czy może średnia krajowa albo lepiej? Bo jak czytam o umowie o prace, to chyba nie jest zbyt wiele.
Miniek 2015-01-25 01:12:35
Powiedzcie mi proszę, cze w Arpexie można liczyć na jakikolwiek rozwój w swoim kierunku? Szukam firmy, która będzie w stanie coś takiego zagwarantować, bo nie lubię stać w miejscu i nie doświadczać rozwoju. Podpowiedzcie czy warto u nich podejmować pracę i jak ewentualnie bez problemów przejść rozmowę rekrutacyjną?
4
maniek 2015-02-24 21:56:02
o to super wiec warto aplikowac do tej firmy..Są jakies teraz premie, bo ja chce osobiście zanieść swoje cv i musze przygotowac sie na ewentualna rozmowe, więc napiszcie pod jakim względem oceniają pracownika czego sie spodziewac na rozmowie jak zostawic za soba stres pomozecie z góry dziekuje wszystkim za odpowiedzi..
3
łukii 2015-04-27 23:50:43
Arpex to firma handlowa, która już od wielu lat wprowadza na polski rynek artykuły dekoracyjne, ozdoby świąteczne oraz wszelkiego rodzaju akcesoria i dodatki związane z organizacją imprez okolicznościowych
chałupnicy 2015-05-26 06:29:43
Jestem chałunikiem od dosc dawna, ale to co dzieje sie teraz to jest nie powazne. Zawsze kiedy przyjade po towat to dostaje wykałaczki lub patyki a w rozpedzie rurki.Pytam w imieniu chałupnikow kto przerabia caly inny towar , bo jeszcze jakis czas temu my dostawalismy rowniez balony, fontanny teraz niestety nikt z nas chalupnikow zawnetrzynych takiego towaru nie dostaje.Moze Dyrekcja firmy zainteresowałaby sie tą sprawą.
1
Natalja 2015-05-27 05:30:48
Znajomy który tam pracował, mówił mi że cały najlepszy, najbardziej opłacalny towar dostają tam osoby które go po prostu wydają. Szczególnie Pani K. Nie sądzę żeby Dyrekcja o tym nie wiedziała. Dzieje się tak za ich przyzwoleniem.
Znam to 2015-05-29 11:48:05
Dobre wypłaty mają pupilki szefowej, pozostali muszą zapieprzać. Ogólnie szefowa ma ludzi za nic, lepiej traktuje psa niż pracownika. Układy, układziki, jak się nie ślizgasz i nie liżesz końcówki układu pokarmowego szefowej to jesteś traktowany jak powietrze. Dla niej pracownik to zbędny koszt dla firmy. Przecież za bramą biją się o twoje miejsce więc jak się nie podoba to wypier...
2
gorbud 2015-06-18 08:30:59
niestety z dużo korupcji synek Bartek daje towar mamusi z gnojkiem trzeba zrobić porządek
taki tam 2015-06-18 08:37:59
ciekawe czy bartuś odpowie
zuzia 2015-06-30 10:14:42
Trafiłam na te opinie przez przypadek, ale muszę coś napisać, bo nie mogę tego czytać. Zawsze ktoś będzie niezadowolony, nie wszystkim da się dogodzić. W każdej pracy trzeba jednak pracować, bo za to dostaje się wynagrodzenie. Poziom wynagrodzenia może być też różny i to jest normalne, w każdej firmie tak jest. Nawet jeżeli stali pracownicy zostawiają sobie lepszy towar do pakowania, to też jest normalne. Jakby te osoby, które pracują dodatkowo, a więc chałupnicy byli na miejscu tych pracujących na magazynie, to też woleliby sobie zostawić lepszy lub łatwiejszy towar (bo dokładnie nie znam specyfiki firmy). Nie rozumiem osób ciągle narzekających. Jeżeli komuś praca w danej firmie nie odpowiada, to można pracę zmienić i iść do innej firmy, a przynajmniej próbować. Pytanie tylko, czy trafi się lepiej, a może jednak gorzej. A może lepiej docenić tą pracę, którą się ma i postarać się popatrzeć na to bardziej obiektywnie, a nie tylko przez pryzmat swojego wielkiego nieszczęścia.
Dora 2015-07-03 06:48:12
Droga Zuziu. No i tak jest. Ludzie przychodzą tam i bardzo szybko odchodzą. Chodzi mi przede wszystkim o Panie chałupniczki, jak są nazywane Panie z produkcji. Nie przychodzą tam osoby młode. Na dłużej zostają osoby starsze bez perspektyw na rynku pracy. Albo takie które muszą dorobić do marnej ręciny lub emerytury. Oferowane zarobki są opłakane. Młodzi więcej zarobią zbierając truskawki. A jeżeli chodzi o to że normalną rzeczą jest, jak stwierdziłaś że osoby przy tak zwanym korycie czerpią dodatkowe kożyści z przerabiania najlepszego towaru i to jest ok. To gratuluje podejscia. A Ci co mają odrobinę niech mają jeszcze mniej. to tak właśnie prosperuje nasza gospodarka. Poza tym samo traktowanie pań chałupniczek zatrudnionych na miejscu jest co najmniej przykre. Na twoje pytanie czy można trafić gorzej to chyba nie.
KTOŚ 2015-07-10 21:26:10
aleeee bełkot wstydu nie macie :/
baśka 2015-07-12 13:38:15
kto nie ma wstydu ? sam pewnie wiesz, a jeśli nie to łatwo wywnioskować to lawiny komentarzy , że większość tego co jest tu napisane to niestety smutna prawda i rzeczywistość. Pracy w Arpexie drugi raz bym nie podjęła. Wtedy zrobiłam to bo nie miałam wyjścia i żadnej innej perspektywy. Ale żałuje decyzji
1
Katia 2015-10-15 23:04:07
Polecam zdecydowanie pracę w Arpexie, przemili ludzie i atmosfera, zarobki jak na Gliwice to wysokie. Gdyby nie przeprowadzka to chciałabym tam pracować na dłużej. Jeśli się starasz to zostaniesz zauważony, a co za tym idzie dostaniesz premię. Pensja wiadomo zależy od stanowiska - nie możecie wymagać żeby chałupnicy zarabiali tyle co osoby na stanowiskach kierowniczych... Pracują tam ludzie nawet ponad 15 lat to chyba o czymś świadczy.. Nie jest żle, nie wiem skąd te marudzenie. Uważam że jest to jedna z lepszych firm na Śląsku.
1
ojej 2015-10-16 02:47:16
Fajnie, że zarobki i atmosfera w pracy dopisuje. Ciekawe tylko czy pojawi się niedługo jakieś ogłoszenie pracy, chętnie bym się załapał na jakieś ciekawe stanowisko. Wiadomo, że praca popłaca, więc trzeba się starać żeby coś osiągnąc .Skoro są dystrybutorem produktów dekoracyjnych i mają swój sklep online na artykuły na cały rok, nawet na halloween
Gość!!! 2015-11-08 10:29:54
Nie polecam Firmy Arpex. Jestem chałupnikiem od 6 miesięcy , trzeba miec znajomości aby dostac jakikolwiek towar. Ciągle wydzwaniam i ciągle nic nie ma , a Ci stali i Ci "po znajomości" wywożą pełne samochody. Pan R. nigdy nie uprzejmy , żenada, powinno sie zmienic tego owego Pana!!!
aga 2015-11-09 15:26:45
no @ojej owszem pojawila sie wlasnie oferta do pracy w Arpex Sp. z o.o. na stanowisko Specjalista ds. sprzedaży internetowej. i widze ze oferuja umowe o prace- cos co raczej jest bardzo cenione, narzędzia niezbędne do wykonywania powierzonych zadań- rozumiem ze jest to komputer plus ewentualnie komorka? z gory dzieki za odp
1
oxoxo 2015-11-11 19:08:36
@aga - super, że proponowana jest umowa o pracę. Mam dość śmieciówek, a stabilne zatrudnienie zawsze jest w cenie.
kania 2015-11-13 22:52:08
wlasnie ciekawe jak wyglada opis stanowiska, @aga nie znalazlas w ogłoszeniu takiej informacji, moze jest cos napisane
Muchan 2015-11-16 03:42:27
głównie to chyba obsługa sklepu internetowego firmy @kania :) no i w takiej pracy zawsze cenne jest pozyskiwanie nowych klientów
1
Gość 224 2015-11-19 10:52:57
Witam pracuje tam już prawie 2 lata i nie powiem złego słowa na firme arpex wiadomo jak niema towaru to się nie dostaje i wiadomo ktoś kto pracuje 2 lata dostanie prędzej towar niż ktos kto robi tam 6 miesięcy .i poprostu jAK komuś przeszkadza P.R to niech tam.nie jeździ
542 2015-12-02 23:57:15
@aga super że oferują umowę o pracę, teraz to nie zdaża sie tak często no i w dodatku pisza też o niezbędnych narzędziach które dają swoim pracownikom
zretka 2016-01-10 14:49:20
Powiem tylko, że arpex jest strasznie archaiczną orgniazacją. Nigdy wczesniej nie miałam okazji pracować w firmie tak zarządzanej.
Pracodawca uczciwy, wynagrodzenie na czas, umowa o pracę. Natomiast sama organizacja pracy katastrofalna, kompetencje kadry pseudo menadżerskiej bardzo ograniczone. Nie chcę źle wróżyć, natomiast przyszłość tej firmy widzę w czarnych barwach.
qrd 2016-01-16 23:00:52
To faktycznie dziwne @zretka, że tak jest, taki chaos panuje. Widać to po większości komentarzy tutaj. Zazwyczaj takie problemy mają firmy niewypłacalne i nie oferujące umowy.
Gość 2016-01-22 15:03:57
jak zwykle sprawa będzie dotyczyc chalupnictwa, jestesmy odsyłani bo nie ma towaru do przerabiania, a standardowo w P.Katarzyna z produkcji wyjezdza z pracy tak załdowany autem towarem ( balonami ) ze lewdo co auto moze pociagnąc.I zaczynam wierzyc w to co sie mowi o tej firmie ,ze to jedna wielka klika, proponuję zrezygnowac z chałupnikow zewnetrznych a niech wszystki towar przerabia P.Kasia i resza ekipy. Moze ktos w firmie sprawdzilby raz jaki towar przerabiaja chalupnicy a jaki przerabia ta kobieta. To jest poprotu skandal.
dora 2016-02-04 13:32:31
no nie wiem, w końcu firma działa już ponad 20 lat i dobrze radzi sobie na rynku, to chyba ta kadra taka zła nie jest. Każdy spogląda ze swojego puntu widzenia i swojego stołka.
dora 2016-02-04 13:50:49
hmm, firma działa podobno od ponad 20 lat i dobrze funkcjonuje na rynku, to chyba ta kadra taka zła nie jest. Wszystko zależy od swojego punku widzenia i stołka.
A jeżeli chodzi o pracę chałupniczą, to nigdy takiej nie wykonywałam, ale z tego co widzę po innych tutaj komentarzach, to kto pierwszy ten będzie miał lepszy towar. Taki to jest chyba charakter pracy. Wydaje mi się, że jest tak wszędzie i nie jest to nic dziwnego. Myślę też, że pracownicy też mogą sobie w ten sposób dorobić (bo z tego wynika, że p. Kasia jest pracownikiem). A towar, to towar. A co ma p. Kasia w bagażniku? czy tzw. lepszy, czy gorszy towar? to już sama p. Kasia tylko wie. No chyba, że wszyscy jej do bagażnika zaglądają i analizują szczegółowo jego zawartość ...
natka 2016-02-06 20:18:12
z tym konkursem, na to kto będzie pierwszy, to chyba prawda, bo już nie raz i nie dwa o tym słyszałam. A co do wieloletności działania firmy, to raczej pozytywnie o niej świadczy :)
it 2016-04-11 22:45:13
Przecież jak się tyle czasu utrzmują na rynku @natka, to doskonały znak na to, że współpraca z nimi jest opłacalna. Renomę się w końcu buduje tylko raz, a skoro klienci są zadowoleni, a atmosfera dopisuje to jest już sukces.
2
kania 2016-05-12 18:06:05
Czy jest szansa, aby Arpex poszukiwał w najbliższym czasie księgowych? Mam takie wykształcenie, słyszałam też, że warto tu aplikować :)
Gość 2016-07-10 17:16:23
Witam ... a wy wszyscy myślicie że ta P. Kasia to sama dla siebie bierze towar .... otóż ... NIE ... ma od tego ludzi którzy robią za grosze a ona zgarnia taką kasiurę ze to bajka ....
gość 2016-07-11 12:01:27
ale się tu ktoś uparł na tą p. Kasię. Jak grasz tak masz - w pracy jaki i w życiu. Proste. Proponuję zająć się samym sobą, a nie tylko narzekać, że ktoś ma tak czy siak.
jacek 2016-07-11 14:21:12
słuchajcie, a co powiecie tu o pracy jako Główna Księgowa / Główny Księgowy? b to oferta na Gliwice jest konkretnie.
szuakmrobotny 2016-07-14 11:10:08
szukaja magazyniera za 1850 brutto oferta pracy w pup gliwice praca na tulipan parku.Ogloszenie stoi od 8 dni ponoc nie ma chetnych z urzedu pracy jak to zwyle bywa za takie pieniadze. Z tego co wyczytalem tutaj jesli jest tam rodzinne kolesiostwo ukladziki itp czyli ktos kto szuka stabilnej pracy nie ma co sie tam pchac wszystkie stolki obsadzone pewnie?
rado 2016-07-14 22:16:58
sprobuj aplikowac co ci szkodzi, chyba ze nie odezwa sie bo moga nie potrzebowac ale juz beda mieli w bazie twoje cv
Zostaw swoją opinię o Arpex Sp. z o.o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arpex Sp. z o.o.