logo ideale-jobs-GmbH

ideale-jobs-GmbH

Köln

Opinie o ideale-jobs-GmbH

k 2014-10-28 14:45
"Pracownik zobowiązuje się do kary umownej w wysokości miesięcznej wypłaty brutto, w wypadku niezgodnego z umową przedwczesnego zerwania umowy o pracę,"
k 2014-10-28 14:51
"Dojdzie do tego w okresie próbnym, wysokość kary jest do naliczenia według obowiązującego okresu wypowiedzenia."
2
candy 2014-10-29 20:56
z Leżajska , ale na razie cisza .dostałem umowę pocztą i 0 kontaktu
1
k 2014-10-31 02:10
nom, teraz jadę z innej i bliżej.
1
candy 2014-11-13 08:40
Zrezygnowałem .Opinie o firmie i pracy są bardzo negatywne . Szukam czegoś innego
2
QAZ 2014-11-21 01:16
Pracownik biura pisze: "Dla nas również jest korzystniej, by zlecenie trwało jak najdłużej – mamy wtedy po prostu mniej problemów." Tak jest jeśli pracownik zmienił już wystarczającą ilość klientów. Przecież przy każdej zmianie jest obniżana dieta np. z 40 do 30, z 30 do 28 czy mniej. Dieta z umowy dotyczy pierwszego klienta. Także zależy wam na tym by pracownik pojeździł po Niemczech zmieniając klientów, a potem dacie mu trochę oddechu. Czasem jest tak, że jeśli jest szansa na zarobienie na pracowniku większych pieniędzy to kieruje się go nowej pracy mimo, że pracy u obecnego klienta jest pod dostatkiem, na długo.
2
bj 2014-12-02 16:08
czy ta agencja to to samo co agencja w Krakowie Ideal Work ?
3
bn 2014-12-02 18:09
czy ideal work z Krakowa to ta sama agencja co ideale jobs GMBH?
z Weimaru 2014-12-04 07:24
Prosze podac mi blizsze dane osob, ktore pracowaly lub pracuja w ostatnim roku w ideale jobs Weimar, a ktorym zostaly w ten sposob obcinane diety. Dopiero wtedy moge sie do takich zarzutow ustosunkowac.
2
z Weimaru 2014-12-04 07:31
ano wlasnie...dziwna sprawa. Kazdy narzeka, a Weimarze jest wielu pracownikow, ktorzy pracuja bez przerwy dluzej niz 3, 6 albo 12 miesiecy. Czytajac niektore opinie moge tylko pokrecic glowa z niedowierzania. Nikt nie twierdzi, ze my nie robimy bledow. Ale kazdy, kto tu sie skarzy, uwaza sie za pokrzywdzonego...tylko jak bylo/jest w rzeczywistosci? Proponuje zadzwonic do nas, pogadac i dopiero wtedy decydowac. Pozdrawiam.
z Weimaru 2014-12-04 07:33
informuje, ze ideale jobs GmbH nie jest identyczna z ideal work z Krakowa.
elektriko 2014-12-29 13:00
Ale wy wszyscy głupi jesteście, aż przykro to czytać. Biedni wykorzystywani Polaczkowie. Co drugi ma porzucenie pracy w Niemczech, bo nie wie co to znaczy zachować ustawowy okres wypowiedzenia. A później dziwota, że się wypłata nie zgadza. Nic dodać nic ująć!
paweł 2015-01-04 19:44
zgadzam sie z elektriko niektórzy pracowali w tej firmie ideale jobs zucali nie znali podpisanych umow bo nie czytali ich niekturzy rzucali robote od razu i przechodzili do rubsam z opola bo mowili ze lepiej placa po miesiacu wracali z powrotem do ideala job ja pracuje juz prawie 6 miesiecy i nie narzekam z ta firma .trzeba wszedzie pracowac sory za bledy...
ktos 2015-02-15 18:55
Do ideala wysyłałem juz kilkanaścieswoich ofrert,jednak zero odpowiedźi,nie wiem kogo oni tam szukają.Może osoby ktora by pracowała za 1000 euro minus mieszkanie i własny samochód za ktory trzeba oplacic podatek drogowy
1
Waldek 2015-02-20 18:00
Witam jadę do pracy za dwa tygodnie Frankfurt nad Menem jako Zbrojarz powiedcie
coś więcej na temat ,jak tam naprawdę jest robię rozeznanie dokładniej pozdrawiam
3
odradzam 2015-02-21 02:59
Przed wyjazdem wykupcie ubezpieczenie adwokackie w niemczech ,pilnujcie terminow np wypowiedzenia czy dostarczenia zwolnienia chorobowego . jesli was zwolnia a tak zrobia bo musza ,bo po 6 miesiacach ju nie moga .i najwazniesze ubezpieczenie adwokackie w niemczech .kosztuje 15 euro /mc bez tego lepiej nie jechac w razie pytan piszcie .pozdrawiam
2
amadeusz 2015-03-13 10:27
a jak takie ubezpieczenie się wykupuje? Gdzie to się opłaca? Czy np. po powrocie do polski można z tego zrezygnować?
pawel 2015-03-16 14:17
1 Raz slysze a po co tam ubezpieczenie adwokackie co ma byc to i tak bedzie
Mark 2015-03-17 21:08
(usunięte przez administratora) Pracowałem w dwóch tych firmach i tylko dlatego ze znam język niemiecki potrafiłem sobie wszystko załatwić. (usunięte przez administratora) Wszystkie uzgodnienia z firmą tylko pisemnie nic na gębę. Umowę o pracę dokladnie przeczytać, zwolnienia lekarskie tylko od niemieckich lekarzy, wnioski urlopowe muszą być potwierdzone. Jedyna co jest na czas to wypłata, (usunięte przez administratora) ale decyzja należy do was.
pracowmik z erfutu 2015-04-05 21:12
Erstem bardzo zadowolony z ideale pieniadze punktualnie i Mo je sprayen Sa tea zalatwiane przez Pana Piotra.Nie möge nic zlego powiedziec.
KINIU 2015-05-25 16:26
JAK JEST TERAZ Z PRACA PRZEZ TA AGENCJE MAM UMOWE I NIE WIEM CO ROBIC CZY JECHAC PROSZĘ OOPINIE
5
spawacz 2015-12-07 14:01
Ja pracuje obecnie w Bonn jako spawacz i mi pasuje(np.mimo ze zima prace mam ciagle, wyplata na czas, cotygodniowe zaliczki itd). Na poczatku problem jest z klasa podatkowa ale to chyba wszedzie. Najwazniejsze ze pozniej jest zwrot.
pepka 2016-01-21 17:55
czy z tej firmy dostał ktos z was umowe na stałe czy po 6 miesiącach wywalaja
umowa 2016-02-10 15:47
@pepka ja dostalem po pol roku umowe na stale. Najpierw dali mi na pol roku zeby mogli zalatwic za mnie formalnosci w urzedzie skarbowym. Jak juz tu pisze to plecam bardzo prace w Ideale Jobs. Bardzi sympatyczny szef, diety przelewane cotygodniowo, wyplaty na czas i tez staraja sie utrzymac kontakt z pracowniekiem ( wiadomo sa nas setki a i tak podchodza do kazdego indywidualnie). Duzy plus dla Pana Alexa i Pani Agnieszki.
2
top 2016-02-25 15:14
@umowa z daleka juz widac ze ty jestes ta Agnieszka, a cecha Alexa to lenistwo
AAA 2016-03-12 11:20
Jakiej aktualne informacje o tej firmie? Jest ktoś? :)
Nick 2016-03-21 17:14
tonf-Nie będę się rozpisywał w szczegółach na temat tej firmy. Pracowałem u nich i nigdy więcej takiej firmy. (Omijać z daleka(usunięte przez administratora)).
ciekawski 2016-03-22 18:58
Jak to wygląda w realu?
Jaki standard mieszkań, czy praca jest ciągła po 8 godzin?

Co możecie powiedzieć o oddziale w Erfurt?
S.I 2016-05-23 11:14
Pracuje od niecalego miesiaca w Ideale Bonn. Pracuje jako spawacz, pani Agnieszka znalazla mi super zlecenie. Spodobalem sie w firmie tak bardzo ze zostane juz u nich chyba do emerytury. Musze pochwalic bardzo firmie Ideale i postawe Pani Agnieszki. Mimo ze ma wielu pracownikow zawsze znajdzie czas aby zadzwonic i sprawdzic czy wszystko dobrze, jak sie dzwoni do niej z prozba zawsze ja spelnia, nawet jak nie ma mozliwosc rozmawiac w danej chwili zawsze oddzwania. Z takimi osobami tylko chce sie pracowac. Polecam naprawde !!
Magd 2016-07-15 19:58
Witam mam jechac do pracy do niemiec z firmy ideale jobs i przestali sie odzywa. Po podpisaniu papierów
1
Magd 2016-07-15 19:58
Witam mam jechac do pracy do niemiec z firmy ideale jobs i przestali sie odzywa. Po podpisaniu papierów
3
romek 2016-07-16 17:49
hej S.I co spawasz i dokłądnie w jakim miejscu ?
Nicke 2016-08-22 20:38
Witam.
Czy możecie napisać coś na temat firmy "Ideale-jobs-GmbH" oddział w Bonn.
Na jaki okres czasu (na jak długo) są wysyłani pracownicy u jakiegoś pracodawcy.
bubu 2016-08-25 20:36
witam jak wyszło z ta oferta na hydraulika tez chce wyjechac w tym zawodzie i ciekawi mnie pozdrawiam.
arek 2016-09-21 20:41
Skoro ktoś posiada doswiadczenie to daje mu to w takim razie uprawniena do rozmow o kwestii finansowych, nic nie zaszkodzi zapytac przyszlego pracodawce lub porozmawiac z nim w prost o finansach, jezeli masz kompetencje to smialo
Elektrykkkkkkkkkkkkkkk 2016-10-26 20:13
Witam . Mam zacząć pracę w owej firmie , ktoś pracyje i może coś skrobnąć ? Pozdrawiam Elektryk
antek 2016-10-29 08:39
Dziwna sprawa ciekawi mnie ile osób wyleciało juz z ideala lub inne oddziały na pewno byli to dobrzy pracownicy jezeli przepracowali dluzej niż rok? Dlaczego lub z jakiego powodu rezygnowali z pracy pisali wypowiedzenia może to nie z ich winy lub ich przelozonych. Piszcie bo interesuje mnie praca w dobrym zespole.
1
Urbani 2016-11-22 15:24
Jestem bardzo zadowolony z mojej pracy. Szef Alex jest bardzo wyrozumiałe i pomaga mi dużo. Dzięki kolego Alex
Karol 2017-01-07 09:49
Witam ja mam podjac prace jako Elektryk w tej firmie od16 stycznia
karino 2017-01-10 13:19
gdzie robiles papiery na elektryka???
Melonik 2017-01-12 18:52
A możesz powiedzieć czy mają przyjęcia do pracy? Może jeszcze jakie mają zarobki lub premie? Mam info, że są dobrą firmą, nie wiem co mam myśleć. Może ktoś wie?
Nówka 2017-01-18 16:08
Ja również szukam pracy u nich. Trudno coś znaleźć. Czy firma ma perspektywy?, czy dbają o załogę?.
Weronika 2017-02-27 15:44
@Wierzba Dlaczego zdecydowałeś się zrezygnować? Które opinie szczególnie wzbudziły Twoje wątpliwości?
elektriker 2017-04-05 12:09
Powiedzcie jak to z tym posrednikiem jest czy jak cie rekrutuja dbaja o to bys mial stala prace pytam czy warto sie zwalniac z polskiej stalej pracy jako elektryk czy lepiej dac sobie spokoj dzwonili do mnie ale nie mialem jak odebrac
polak 2017-04-07 20:28
daj se spokoj z ta firma
pracuj dalej w swojej firmie
Melonik 2017-04-08 13:34
Ideale-jobs-GmbH to profesjonalista na rynku pracy. Mają swoje oddziały w Niemczech i myślę, że dzięki temu mogą organizować dobrą pracę dla ludzi. Jeśli chodzi o pracę za granicą to każdy musi być świadom, że jest ciężko.
Weronika 2017-04-10 08:44
@Melonik, współpracowałeś z ideale-jobs-GmbH? Jak oceniasz?
Mlody Warszawiak 2017-09-04 13:24
Pracuje obecnie w firmie ideale-jobs-gmbh w Erfurt. Patrzac na starsze opinie nie wierze... Oceniam ta firme na celujacy. Zycie w Niemczech jest tanie pod warunkiem ze nie przeliczasz pieniedzy. Jesli ktos ma jakies pytania to zapraszam...
MlodyWarszawiak 2017-09-04 13:28
Pracuje obecnie w firmie ideale-jobs-gmbh w Erfurt. Patrzac na starsze opinie nie wierze... Oceniam ta firme na celujacy. Zycie w Niemczech jest tanie pod warunkiem ze nie przeliczasz pieniedzy. Jesli ktos ma jakies pytania to zapraszam...
Bartosz 2017-09-05 14:59
Każda osoba ma inne wymagania i oczekiwania. Sądzę, że trzeba samemu podjąć decyzję. Wiem jedno, że ideale-jobs-GmbH ma opinię bardzo dobrego pracodawcy.
Zostaw swoją opinię o ideale-jobs-GmbH - Köln
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ideale-jobs-GmbH