Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: ideale-jobs-GmbH

zdjecie uzytkownika
Filip - 2014-11-27 03:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dziwna sprawa, ideale-jobs-GmbH ma tutaj tyle negatywnych opinii, a jednak co chwile ktoś pisze, że jednak decyduje sie z nimi na wyjazd... Może wcale nie jest tak tragicznie, jak tutaj piszecie i tez powinienem spróbować znaleźć przez nich pracę? Może to konkurencja uprawia jakis czarny PR i pisze te negatywne wpisy.
zdjecie uzytkownika
bj - 2014-12-02 16:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy ta agencja to to samo co agencja w Krakowie Ideal Work ?
zdjecie uzytkownika
bn - 2014-12-02 18:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ideal work z Krakowa to ta sama agencja co ideale jobs GMBH?
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [QAZ - 2014-11-21 01:16:10]:
Prosze podac mi blizsze dane osob, ktore pracowaly lub pracuja w ostatnim roku w ideale jobs Weimar, a ktorym zostaly w ten sposob obcinane diety. Dopiero wtedy moge sie do takich zarzutow ustosunkowac.
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Filip - 2014-11-27 03:12:21]:
ano wlasnie...dziwna sprawa. Kazdy narzeka, a Weimarze jest wielu pracownikow, ktorzy pracuja bez przerwy dluzej niz 3, 6 albo 12 miesiecy. Czytajac niektore opinie moge tylko pokrecic glowa z niedowierzania. Nikt nie twierdzi, ze my nie robimy bledow. Ale kazdy, kto tu sie skarzy, uwaza sie za pokrzywdzonego...tylko jak bylo/jest w rzeczywistosci? Proponuje zadzwonic do nas, pogadac i dopiero wtedy decydowac. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bn - 2014-12-02 18:09:48]:
informuje, ze ideale jobs GmbH nie jest identyczna z ideal work z Krakowa.
zdjecie uzytkownika
Poti - 2014-12-11 08:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No dobra to powiedz jak było naprawdę. Bo ja chciałem zaczynać pracę u nich po raz pierwszy a z drugiej strony jestem pełen obaw czy nie okaże się tak jak u innych, że przymusowo będę na rocznej przerwie bez możliwości podjęcia innej pracy u konkurencji czy w innej branży. Za wszelkie sugestie dziękuję.
zdjecie uzytkownika
elektriko - 2014-12-29 13:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wy wszyscy głupi jesteście, aż przykro to czytać. Biedni wykorzystywani Polaczkowie. Co drugi ma porzucenie pracy w Niemczech, bo nie wie co to znaczy zachować ustawowy okres wypowiedzenia. A później dziwota, że się wypłata nie zgadza. Nic dodać nic ująć!
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-01-04 19:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z elektriko niektórzy pracowali w tej firmie ideale jobs zucali nie znali podpisanych umow bo nie czytali ich niekturzy rzucali robote od razu i przechodzili do rubsam z opola bo mowili ze lepiej placa po miesiacu wracali z powrotem do ideala job ja pracuje juz prawie 6 miesiecy i nie narzekam z ta firma .trzeba wszedzie pracowac sory za bledy...
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-02-15 18:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do ideala wysyłałem juz kilkanaścieswoich ofrert,jednak zero odpowiedźi,nie wiem kogo oni tam szukają.Może osoby ktora by pracowała za 1000 euro minus mieszkanie i własny samochód za ktory trzeba oplacic podatek drogowy
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2015-02-20 18:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam jadę do pracy za dwa tygodnie Frankfurt nad Menem jako Zbrojarz powiedcie
coś więcej na temat ,jak tam naprawdę jest robię rozeznanie dokładniej pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
odradzam - 2015-02-21 02:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przed wyjazdem wykupcie ubezpieczenie adwokackie w niemczech ,pilnujcie terminow np wypowiedzenia czy dostarczenia zwolnienia chorobowego . jesli was zwolnia a tak zrobia bo musza ,bo po 6 miesiacach ju nie moga .i najwazniesze ubezpieczenie adwokackie w niemczech .kosztuje 15 euro /mc bez tego lepiej nie jechac w razie pytan piszcie .pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
amadeusz - 2015-03-13 10:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [odradzam - 2015-02-21 02:59:53]:
a jak takie ubezpieczenie się wykupuje? Gdzie to się opłaca? Czy np. po powrocie do polski można z tego zrezygnować?
zdjecie uzytkownika
Miker - 2015-03-16 07:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę wyjaśnijcie mi jedną rzecz - czy ideale jobs działa na terenie całych Niemiec czy tylko na terenie Kolonii ? Widzę, że to forum dotyczy Kolonii, ale mam wrażenie, że wypowiadają się tutaj osoby również z innych landów. Jak generalnie byście ocenili tego pośrednika, bo cciałbym sam spróbować sił za granicą ..
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-03-16 14:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1 Raz slysze a po co tam ubezpieczenie adwokackie co ma byc to i tak bedzie
zdjecie uzytkownika
Mark - 2015-03-17 21:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Pracowałem w dwóch tych firmach i tylko dlatego ze znam język niemiecki potrafiłem sobie wszystko załatwić. (usunięte przez administratora) Wszystkie uzgodnienia z firmą tylko pisemnie nic na gębę. Umowę o pracę dokladnie przeczytać, zwolnienia lekarskie tylko od niemieckich lekarzy, wnioski urlopowe muszą być potwierdzone. Jedyna co jest na czas to wypłata, (usunięte przez administratora) ale decyzja należy do was.
zdjecie uzytkownika
pracowmik z erfutu - 2015-04-05 21:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [z Weimaru - 2014-12-04 07:24:40]:
Erstem bardzo zadowolony z ideale pieniadze punktualnie i Mo je sprayen Sa tea zalatwiane przez Pana Piotra.Nie möge nic zlego powiedziec.
zdjecie uzytkownika
KINIU - 2015-05-25 16:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
JAK JEST TERAZ Z PRACA PRZEZ TA AGENCJE MAM UMOWE I NIE WIEM CO ROBIC CZY JECHAC PROSZĘ OOPINIE
zdjecie uzytkownika
kokos - 2015-07-22 14:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktos powie mi cos wiecej na temat warunkow pracy w tej firmie?? http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=5®ion=Niemcy&oferta_opinie=gowork56666740203544 zastanawiam sie wlasnie czy moge jakos sie tam nając do pracy na to stanowisko czy musze znac jezyk niemiecki perfekt czy komunikatywnie wystraczy pytam bo to co pisza w ofertach nie zawsze jest relatywne
zdjecie uzytkownika
lugu - 2015-08-21 22:25:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie to warunki pracy i inne rzeczy masz przedstawione właśnie w tym ogłoszeniu które wrzuciłeś, o pozostałe rzeczy musisz się chyba dopytywać już bezpośrednio w firmie. Ale ogólnie chyba nie masz powodów do obaw, jeśli jesteś pracowity to nie będzie miał w firmie większych problemów, raczej dasz radę.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-10-14 19:16:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma zatrudnia najczęściej ludzi do budowy i to z agranice, teraz jakies wyjazdy były do Niemiec ztego co widziałem, ale juz chyba nie ma nowych ofert, to tak sezonowo własnie się jeżdzi z tego co się dowiedziałem, ale naprawde dużo lepsze warunki tak sa no i tez kasowo się opłaca zupełnie. Czekam na nowe informacje.
zdjecie uzytkownika
Pawcio - 2015-11-18 19:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, mnie zainteresowała oferta od ideale-jobs, bowiem mają wakaty na całe Niemcy, stanowisko to Monter szaf sterowniczych. Możecie napisać mi jak wygląda sprawa z transportem i zjazdami do Polski, w sensie kto pokrywa koszty oraz ile kosztuje tutaj zakwaterowanie. Domyślam się, że skoro to Niemcy to stawka jest powyżej 8,5 euro/h.
zdjecie uzytkownika
nnnnn - 2015-11-20 22:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Pawcio w treści ogłoszenia jest konkretna informacja: niemiecką umowę o pracę na czas nieokreślony, stawkę godzinowa 11,00€ brutto, diety w wysokości 50,00€ netto, długookresowe zatrudnienie.
zdjecie uzytkownika
jero - 2015-11-23 03:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa na niemieckich warunkach to rzecz warta gry, uwierzcie mi. I ta stawka, po przeliczeniu na złotówki w Pl takiej nie dostaniecie.
zdjecie uzytkownika
\jegomość - 2015-11-25 06:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no trzeba uważać na zarobki w innej walucie - jest to potrzebne, żeby potem nie pozostać na lodzie i nie wiedziec co zrobic
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-12-07 14:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje obecnie w Bonn jako spawacz i mi pasuje(np.mimo ze zima prace mam ciagle, wyplata na czas, cotygodniowe zaliczki itd). Na poczatku problem jest z klasa podatkowa ale to chyba wszedzie. Najwazniejsze ze pozniej jest zwrot.
zdjecie uzytkownika
kino - 2015-12-07 17:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tez mi sie wydaje ze niemieckie warunki to nie to samo co polskie zawsze sa jednak lepsze. ja tam wlasnie sie decyduje zeby wyjechac na ślusarza, bo w kraju niestety nie zarobie jednak
zdjecie uzytkownika
pepka - 2016-01-21 17:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy z tej firmy dostał ktos z was umowe na stałe czy po 6 miesiącach wywalaja
zdjecie uzytkownika
miron - 2016-01-21 17:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to przykre, że trzeba wyjeżdżać z kraju za chlebem, ale dobrze, że są tak dobre firmy, jak ta... ja szykuję się na aplikowanie na stanowisko spawacza gazowego w stuttgarcie
zdjecie uzytkownika
helios - 2016-01-23 19:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@miron a jakie zarobki przestawiają na tym stanowisku? Bo ja aplikowałem na stanowisko montera szaf sterowniczych i tu oferują 11 euro brutto na godzinę i diety w wysokości 55 euro netto. Ale za to wymagają bardzo dobry niemiecki w mowie i piśmie
zdjecie uzytkownika
seba - 2016-02-05 21:38:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helios - 2016-01-23 19:21:12]:
no to pomyśl sobie gdzie w naszym kraju jesteś w stanie zarobić 50 zł za godzinę pracy. Jeszcze w dodatku mówimy tutaj o pracy jako spawacz gazowy ...
zdjecie uzytkownika
wetipao - 2016-02-08 21:07:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no w Polsce nie zarobi sie nigdzie 50 zł na godzine, na dzień za 5 godzin pracy to juz prędzej. A widziałem, ze szukają spawaczy gazowych teraz i trzeba mieć tylko doswidczenie.
zdjecie uzytkownika
umowa - 2016-02-10 15:47:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pepka - 2016-01-21 17:55:25]:
@pepka ja dostalem po pol roku umowe na stale. Najpierw dali mi na pol roku zeby mogli zalatwic za mnie formalnosci w urzedzie skarbowym. Jak juz tu pisze to plecam bardzo prace w Ideale Jobs. Bardzi sympatyczny szef, diety przelewane cotygodniowo, wyplaty na czas i tez staraja sie utrzymac kontakt z pracowniekiem ( wiadomo sa nas setki a i tak podchodza do kazdego indywidualnie). Duzy plus dla Pana Alexa i Pani Agnieszki.
zdjecie uzytkownika
kondzi - 2016-02-10 21:11:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajnie, ze w ofercie jasno okreslili również stawke godzinowa bo oferują 11 euro na godzine, diety robocze za każdy dzień do 50 euro, urlopy wypoczynkowe, podwyżki, trzeba znac niemiecki tylko.
zdjecie uzytkownika
kiełbasa - 2016-02-23 11:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idealnie, że można liczyć na urlopy wypoczynkowe, podwyżki, to od razu chce się pracować. 11 euro za godzinę to bardzo dobra stawka, bo na takie zarobki w Polsce nie można liczyć.
zdjecie uzytkownika
top - 2016-02-25 15:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@umowa z daleka juz widac ze ty jestes ta Agnieszka, a cecha Alexa to lenistwo
zdjecie uzytkownika
AAA - 2016-03-12 11:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiej aktualne informacje o tej firmie? Jest ktoś? :)
zdjecie uzytkownika
Almo - 2016-03-13 09:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę, że są aktualne oferty na spawacza gazowego w Niemczech chciałem kiedyś aplikować na to stanowisko ale nie do końca wiem jak wygląda tam zakwaterowanie, umowa bo w ogłoszeniu o tym nic nie piszą
zdjecie uzytkownika
Gray - 2016-03-15 12:23:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja powiem, że co do spawacza w niemczech sa, warto sprawdzić też hydraulika, bo dopiero co się pojawił, ogólnie zakwaterowanie jest, umowa i ubezpieczenie też
zdjecie uzytkownika
Maja - 2016-03-17 12:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mają te wszystkie rzeczy o których mówisz tak na sto procent? Bo jeśli tak to mi się przyda, czy wiesz może czy opieka dentystyczna też podchodzi pod to?
zdjecie uzytkownika
jaco - 2016-03-19 13:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gray, no własnie mnie zainteresowała oferta pracy na spawacza gazowego, praca w Stuttgart'cie podobno. Jako, ze to teren Niemiec to stawka powyżej 8,5 euro/h ciekawi mnie ile dokładnie.
zdjecie uzytkownika
tonf - 2016-03-21 13:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nick, możesz powiedzieć dlaczego tak uważasz ? Myślałem, że praca u nich - a tym bardziej za granicą -będzie lepszym rozwiązaniem nież praca w Polsce.
zdjecie uzytkownika
Nick - 2016-03-21 17:14:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tonf - 2016-03-21 13:19:55]:
tonf-Nie będę się rozpisywał w szczegółach na temat tej firmy. Pracowałem u nich i nigdy więcej takiej firmy. (Omijać z daleka(usunięte przez administratora)).
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2016-03-22 18:58:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to wygląda w realu?
Jaki standard mieszkań, czy praca jest ciągła po 8 godzin?

Co możecie powiedzieć o oddziale w Erfurt?
zdjecie uzytkownika
kondrd - 2016-03-28 19:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trochę rozumiem motywację agencji z tymi mieszkaniami @P.R sam kiedyś mieszkałem w tych okolicach i wiem, że dalej od centrum jest zwyczajnie taniej i tyle w tym temacie a co do reszty to hm współczuje znajomy miał z kolei doświadczenia na plus, widocznie nikomu nie dogodzi
zdjecie uzytkownika
seba - 2016-03-30 21:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kondrd - 2016-03-28 19:53:48]:
cześć Wam. Z tego co słyszałem od znajomego to z idealną pracą to to ideale nie ma zbyt dużo wspólnego. Dajcie znać czy rzeczywiście i jak tu jest z wypłacalnością?
zdjecie uzytkownika
men - 2016-04-01 21:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć! Wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na hydraulika? Chętnie bym się załapał, bo zapewniona jest umowa o pracę na czas nieokreślony i dodatkowo wynagrodzenie ponadtaryfowe.
zdjecie uzytkownika
jesień - 2016-05-01 21:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na spawacza gazowego? Mam odpowiednie doświadczenie, a bardzo by mi zależało, żeby znaleźć zatrudnienie u nich. Pozdrawiam
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-05-25
Żródło: Gowork.pl
Całe Niemcy
( )
ideale-jobs-GmbH jest od wielu lat najprężniej rozwijającym się na rynku przedsiębiorstwem pełniącym usługi montażowe. Zatrudniamy ponad 1500 fachowców i posiadamy liczne oddziały na terenie całych Niemiec. Do naszych dużych projektów budowlanych w Stuttgarcie szukamy spawacza gazowego. Spawacz gazowy Miejsce pracy: Niemcy Obowiązki: Sumienne i profe
zdjecie uzytkownika
ggg - 2016-05-05 20:59:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiesz co pewnie pytaja sie o to jakie masz wyksztalcenie itp
zdjecie uzytkownika
S.I - 2016-05-23 11:14:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje od niecalego miesiaca w Ideale Bonn. Pracuje jako spawacz, pani Agnieszka znalazla mi super zlecenie. Spodobalem sie w firmie tak bardzo ze zostane juz u nich chyba do emerytury. Musze pochwalic bardzo firmie Ideale i postawe Pani Agnieszki. Mimo ze ma wielu pracownikow zawsze znajdzie czas aby zadzwonic i sprawdzic czy wszystko dobrze, jak sie dzwoni do niej z prozba zawsze ja spelnia, nawet jak nie ma mozliwosc rozmawiac w danej chwili zawsze oddzwania. Z takimi osobami tylko chce sie pracowac. Polecam naprawde !!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie ideale-jobs-GmbH!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ideale-jobs-GmbH
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert