Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: ideale-jobs-GmbH


Oceniono 366 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
ideale-jobs-GmbH
Köln
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
septa - 2014-04-05 13:57:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kurczę ja niestety czytałem, że ktoś pojechał tam do pracy i stracił sporo kasy bo pracy nie było. Czy takie sytuacje rzeczywiście miały miejsce?
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-04-06 20:03:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [raz dwa - 2013-02-01 17:15:51]:
Wszedłem dzisiaj na tą strone trochę z braku zajęcia w niedzielę i czytając te opinie -trochy głupot ,trochę prawdy chciałbym napisać jak jest w rzeczywistości . Pracuję w Ideale prawie 2 lata. W niemczech jest ustawowy zakaz max ilosci godzin pracy tygodniowo w przemysle 35 rg tygodniowo a jak firma wykonuje przy okazji lub głównie serwisy wtedy 40 godz . Dlatego jak jakaś niemiecka firma poderwie dużo zleceń i nie może wyrobić sie w tych godzinach ze swoimi pracownikami to musi zlecić to firmie zewnętrznej (lub przyjąć nowych pracowników) i wtedy właśnie korzystaja na takiej sytuacji takie firmy wypożyczajace swoich pracowników jak Ideale Job. Najpierw plusy: płacą zawsze na czas, zawsze jak kończysz prace w jednej firmie (u mnie zawsze w piątek) dostajesz adres (najczęściej SMS) innej Firmy i adres swojego zakwaterowania. Przeważnie jakiś pensjonat w cenie 15 do 23 E za dobę (mieszkanie wpełni wyposażone z kuchnią itd) jak znasz język tak jak w moim przypadku , zawsze po pierwszym tygodniu znajdowałem sobie sam coś tańszego w okolicy. Ktoś pisze głupoty że firma z zakwaterowania coś ma , nikt cie nie zmusza by mieszkać pod adresem który ci podadzą ale na początek jak jedziesz do nowej firmy musisz się tam zatrzymać by nie mieszkać na ulicy. Ja bym się bez samochodu nie ruszał , czasami trzeba się przemieścić 100 a czasami 500 km (bagaże) czasami pensjonat jest 3 km od firmy (codziennie na piechotę do pracy ?)Ja przez ten czas byłem wysyłany już do 5 firm (najdłużej 1 rok najkrócej 3 tygodnie) . Jak nie znasz języka musisz sobie zastrzec że możesz pracować przynajmniej na początek z innym Polakiem inaczej bym nie ryzykował !! Musisz też być dobry w tym co robisz , ja jestem MIGspawaczem i nieraz jak pojadę do firmy to mi opowiadają że było to przede mną kilku co próbowało. Jak nie umiesz coś dobrze to tylko poniesiesz koszty- wyslą cię do 2 -3 firm i odeślą cię zpowrotem bez zapłaty. Do minusów należy to że jak już pracujesz to jest ciężko z wyjazdem do kraju (chyba że kogoś urządzają ilościowo dni rocznego urlopu ?)Pozatym w umowie jest taki punkt że jak opuścisz pracę do firma ma prawo nie wypłacić ci twoich poborów , ale jeszcze co sie z tym wiąże zabiorę ci miesięczne pobory także jak się nie zechcesz stawić tam i w tedy kiedy ci każą !! Płacą ci do 20 nastepnego miesiąca (plus nagodziny które sa odłożone a niewypłacone bo przekraczają ustawowy limit tygodniowego czasu pracy) dlatego firma ma praktycznie zawsze twoje miesięczne pobory które może ci zatrzymać - to jest bardzo zdradliwy punk w umowie !!. Reasumując: jak nie masz pracy w Polsce , jesteś dobry w jakim zawodzie, masz samochód, porozumiesz sie po niemiecku (lub bedziesz pracował z Polakiem) to śmiało możesz wyjechać w innym przypadku bym odradzał . I jak bedziesz pracował to tobić tam gdzie ci każą bądź zgodnie sprawem wypowiedzieć umowę o pracę, nie porzucać jej. !!
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-04-07 18:05:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
I jeszcze dodam bo to może najważniejsze ale mi uleciało - jeżeli jesteś w Małżeństwie (a żona nie mogłaby cie tu odwiedzać (co wiąże się oczywiście ze znacznymi kosztami) a masz jakąś pracę w Polsce to zdecydowanie odradzam wyjazd . Miesiąc będzie wszystko w porządku, potem będziesz miał coraz większe problemy z sobą, samowolnie nie będziesz mógł wyjechać do Rodziny bo zabiorą ci pieniądze (to jest zawsze około 1500 E) a firma robi zawsze problemy z wyjazdem do Polski bo jak ty pracujesz to i oni zarabiają . Jedyne wyjście (pod warunkiem że im będzie bardzo zależało na twoim wyjeździe) na umowie zastrzec sobie możliwość przyjazdu do kraju np. po każdych 2 miesiącach na 1 tydzień. W obiecanki "na gębę" nie wierz". Jak podejmiesz prace to musisz pamiętać by zameldować sie u kogoś w niemczech (firma nie zawsze o tym mówi) bo inaczej niemiecki urząd skarbowy zaliczy cię do najwyższego progu podatkowego (tzn VI) i bedziesz tracił co miesiąć około 250 E. Nie deklaruj się jako niewierzący by rzekomo nie płacić w niemczech "podatku kościelnego" ,( poczytaj sobie jak mi nie wierzysz w internecie )to powszechna zła rada. Niemiecki urząd skarbowy może wysłac zapytanie do twojej Parafii w miejscu twego zameldowania , bo ta informacja jest dla niego wiążąca (musiałbyś wypisać się z Kościoła jako niewierzący ale w swojej Parafii w Polsce) i w tedy ściągnie od ciebie zaległy podatek za wszystkie zaległe lata wraz z odsetkami . Życzę właściwej decyzji.
zdjecie uzytkownika
boston666 - 2014-04-12 14:13:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś obecnie pracuje dla ideale jobs?Jaka jest Twoja opinia na temat tej agencji-chodzi mi o pracę,diety itp.
zdjecie uzytkownika
boston666 - 2014-04-12 14:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się czy podpisać z tą firmą umowę po tych wszystkich wypowiedziach.Mam już umowę i na wstępie widzę dużo wałków.
zdjecie uzytkownika
seneka - 2014-04-13 16:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o czym dokładnie mówisz @boston666? jakie zapisy w umowie wzbudzają, aż taką Twoją niepewność? może to nie do końca wałki, lepiej się dopytać
zdjecie uzytkownika
elektrico - 2014-04-26 13:43:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
a mówisz w ogóle po niemiecku? Może się nie dogadałeś przez telefon? Jeżeli nie dali znać o umówionej porze to znaczy, że nie było pracy odpowiedniego do twojego profilu zawodowego.
Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
boston666 - 2014-04-27 09:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze mówię po niemiecku.Jestem spawaczem i z tego co wiem to mają zapotrzebowanie na spawaczy.Po resztą rozmawiałem z kobietą po polsku.po za tym jeżeli teraz nie mają dla mnie pracy to chociaż łaskawie mogli by napisać nawet na email,że muszę poczekać.nie ma o czym gadać.(usunięte przez administratora) ale szkoda czasu na pisanie.krótko mówiąc NIKOMU NIE POLECAM.
zdjecie uzytkownika
KJ - 2014-05-16 06:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mialem wyjazd do tej firmy na 19go ale po przeczytaniu opini zrezygnowalem, dziekuje wszystkim za wpisy
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-05-16 20:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale wcześniej miałeś jakieś spotkanie z ideale-jobs i ustalałeś szczegóły czy wszystko przez telefon?
zdjecie uzytkownika
odpow - 2014-05-20 14:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@KJ, ja tez zawsze czytam wpisy ale tez nie przeginam w druga strone. ludzie w necie pisza co im slina na jezyk przyniesie. ktos napisze konkretnie o typie umowy i warunkach pracy?
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2014-07-11 22:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracujesz tam gdzie akurat jest robota tydzien tu tydzien tam i jezdzisz po niemczech jak idiota za swoją kase bo nie zwracają za przejazdy bynajmniej u mnie tak było. Teraz jestem w trzecim miejscu w ciągu 2 miesięcy, Jak będa chcieli przeniesc - zrywam kontrakt i szukam innej pracy bo ta firma nie ma sensu.
Mi się ta firma nie podoba, Jak się komus tu udało to tylko pozazdroscic.
umowa stała na czas okreslony tylko ze pracuje sie dla agencij. Warunki to zalezy gdzie masz akurat zlecenie. Hotel za sobote i niedziele placisz sobie sam bo dieta jest od pn-pt, Ja na początku noc z pt-sb spalem w aucie bo nie wiedzialem o tym dopuki nie przyszedl wieckend i chlop z hotelu kase wola za weeckend 150% normalnej stawki za dobe - 45Euro.
Zaliczki przesylaja western union na Twój koszt wiec wiadomo jakie sa oplaty.
Ogólnie nikomu nie polecam. Chyba ze ktos lubi przygode.
zdjecie uzytkownika
do Leszek - 2014-07-14 12:58:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Leszek: nie napisałeś nic o tym, jak czesto mozna zjezdzac do Polski. Ja spełniam te wymagania, nawet mam auto na gaz bo taniej, ale corka jest w wieku szkolnym, musze zjezdzac tak raz na miesiac.
zdjecie uzytkownika
Agata - 2014-07-17 10:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie maz zaczal tam pracowac ale dostal nowa oferte pracy.. o wiele lepsza bp daje nam szanse wyjazdu do Niemiec tak wiec mam pytanie jak wypowiedziec im umowe zeby nie stracoc tego cp przerobił i zeby wypłacili kase. Bo jest tam ten zapis ze jesli w ciągu 6 msc porzuci prace to zabieraja mu cale wynagrodzenie brutto.prosze o szybka odpowiedz!!
zdjecie uzytkownika
do Agata - 2014-07-17 15:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Agata - 2014-07-17 10:42:37]:
Ja też się przyłączam do pytania, znalazłem chyba tę samą ofertę pracy tu na goworku na gazownika do Stuttgartu. Wyjazd niebawem, ale pytam o koszty utrzymania, ile moze odlozyc taki robotnik dzis?
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-07-17 17:57:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Agata - 2014-07-17 10:42:37]:
Wystarczy to zrobić w cywilizowany sposób, pisemnie, z zachowaniem odpowiedniego okresu wypowiedzenia. Przypadkiem nie esemesem.
zdjecie uzytkownika
certyfikat - 2014-07-18 14:52:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tesz mam pytanie o spawacza na niemcy, ale takie nietypowe. czy papier z anglii na spawacza w ogole mi sie przyda. pracowalem przed wejsciem do unii w manchesterze, certyfikat mam w polsce.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-24 13:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowałem w tej firmie i skonczyła sie praca tak załatwili mi hotel ze policzyli mi 55 eur za dobe do tego o karte godzinowa potrafia sie upomniec ale gdy nie pojechałem do innej pracy z powodu tego co bylo tu pisane o klasie podatkowej 6 to odczulem to na wlasnej skorze pieniadze za ostatni tydzien nie wplynely na konto czyli wspomniana dieta te godziny wyslalem mailemw piatek a oni mi pisza we wwtorek ze brak karty godzinowej,jest tam bardzo przesympatyczny Pan S..gdy(polaczek) trzeba podpisac umowe itp:malo bez wazeliny oj,oj gdy masz problemy typu gdzie ustalili ze bede placic za hotel 17,50 za dobe a zazadali 55 eur to normalnie umyl ronczki aon to zalatwial wtedy jest juz niedostepny zajety itp;wtedy wkracza kolega niemiec Pan D.... SZ... i kategorycznie oznajmia ze ma sie to zaplacic nie mozna sie doprosic zadnego rozliczenia wiec sadze ze juz nie zobacze swoich pieniedzy ale prawnik w niemczech bierze 100 eur za zlozenie pozwu w sadzie niemieckim wiec niech nie czuja sie bezkarni
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-24 13:18:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiec wnioski pozostawiam potencjalnym pracownikom tej firmy gdy rozmawiam teraz z inymi firmami i przedstawiam zaistniale wypadki,lapia sie za glowe sa ludzie ktozy juz zaczeli bezinteresownie mi w tej sprawie pomagac bo wszedzie sa Ludzie i Ludziska osobiscie sadze ze mozna by bylo poszukac wiecej takich osob jak ja i zlozyc pozew zbiorowy juz kilku moich kolegow wygralo sprawy w niemieckich sadach nie trzeba sie bac tylko trzeba walczyc o swoje
zdjecie uzytkownika
miki - 2014-07-24 20:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-07-24 13:12:16]:
czy ktos pisze tu prawde?
zdjecie uzytkownika
arturek - 2014-07-25 16:17:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie przyglądam się niektórym opinią i żal mi ludzi którzy piszą takie brednie,wraz z kolegą podpisałem umowę o pracę.Zwolniłem się w kraju by sobie polepszyć,przed samym wyjazdem zjechał kolega.To było masakra co opowiedział nam na temat pracy.Po rozmowie postanowiliśmy przed samym wyjazdem porozmawiać jeszcze raz z gościem którym mieliśmy kontakt telefoniczny,i upewnić się że to tylko jakieś nieporozumienie,nie będę ściemniał potwierdziło się wszystko ta firma to jeden wielki wał.Gość nie dość że nie umiał nam wytłumaczyć pewnych kwestii dotyczących robienia ludzi w bambuko,to na dodatek przestał kontynuować rozmowę z nami.Straciłem pracę w kraju,tyle tylko że zaoszczędziłem pieniądze na wyjazd.Ludzie te opinie które wychwalają firmę to fikcja,umowa jest tak sporządzona by niemożna im nic zrobić.Po prostu to firma capca rapca,chciałbym się spotkać z człowiekiem który pisze takie bzdury,by powiedział mi prosto w oczy że jest ok.Medal ma dwie strony wiem o tym ale takie bzdury pisze ktoś z ich firmy i na pewno nie fizyczny.To obłuda fałsz i zakłamanie,pozdrawiam wszystkich trzeźwo myślących i odradzam tą firmę.
zdjecie uzytkownika
waldi - 2014-08-04 12:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
znalazłem ofertę na spawacza gazowego do Stutgartu, ale jak widzę niekóre komentarze to muszę zapytać o konkrety, bo nie chcę wyjechać w ciemno. Napiszcie mi czy jest możliwosc sciagniecia rodziny w ten rejon Niemiec, czy jest tam w ogóle praca dla młodych kobiet. Jesteśmy z żoną kilka miesięcy po ślubie, dziecko ma 5 lat, chcemy wyjechac z Polski póki młody jeszcze nie musi pojsc do szkoly. ja spełniam wymagania z tej oferty pracy, która jest na forum, ale martwie sie czy zona znajdzie prace. jest higienistką.
zdjecie uzytkownika
mich - 2014-08-05 13:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem przez półtora roku w tej firmie Jak była P Kasia to ok. w połowie roku się zwolniłem.wszystko zgodnie z przepisami z mojej strony.A power jops zagrał w kuli. nie wypłacił mi pieniędzy za 17 dni zaległego urlopu a powinien.Jak brałem urlop taryfowy to odpisywali mi godziny z kąta plis a nie z urlopu.więc uwaga na takie zagrywki z ich strony.Konsultowałem się z prawnikiem i zrobili to nieprawnie,
zdjecie uzytkownika
były prac - 2014-08-05 14:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie tak długo,aż pewnego dnia dowiedziałem się od szefa firmy która mnie wynajęła ze power jobs chce podwyżki za mnie 4 euro na godzine.pomyślałem skapnie się coś,dzwonie a tu odpowiedz że ja nic z tego nie dostane więc wtedy podziękowałem za prace
zdjecie uzytkownika
waldi - 2014-08-20 18:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mich - 2014-08-05 13:45:38]:
@mich: i jak potoczyla sie ta Twoja sprawa, w sumie nie są to pewnie duże pieniądze, ale kasa jest kasa - wszystko powinno byc w porzadku zeby nie było zadnych niedomowień. Jednak nie złożyłem papierów, czekam na razie w Polsce, bo mnie kilka innych spraw zatrzymuje caly czas w Polsce. @byly prac: nie rozumiem. miales fajna prace, nagle z nieba spadla Ci nie spodziewana podwyzka a Ty zwolniles sie bo nic z tego nie wyszlo? przepraszam, ale coś mi się wierzyć po prostu nie chce. pozdrawiam, waldemar.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ideale-jobs-GmbH
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski