Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: ideale-jobs-GmbH

zdjecie uzytkownika
bodek 2027 - 2014-09-18 22:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam właśnie pisałem do nich CV z kolegą obaj monterzy instalacji sanitarnych jeden z nas spawacz ,ale po przeczytaniu opini załamka całkowita lipa.
Może ma ktos namiary na pracę jako monter instalacji sanitarnych .kontakt meil
montecasino10@wp.pl Odzwonię .Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-10-09 13:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako, że ostatnio docierają do mnie informacje, że ktoś, coś o reprezentowanej przeze mnie firmie słyszał, czytał, się domyslił, poinformował ambasadę, urząd pracy, ministerstwo, policję i Bóg wie jeszcze kogo, postanowiłem napisać na tym forum kilka zdań.

Jako pracodawca zajmujemy się obsługą małych i średnich firm na terenie calych Niemiec. Oznacza to, że pracownik musi wykazać się mobilnością i akceptuje pracę w systemie delegacyjnym.O tym informujemy w rozmowie wstepnej.

Niektórzy klienci zamawiają u nas pracowników, by sprostać szczytom zamówień albo zalatać „dziurę personalną” wynikającą z urlopu lub choroby stałego pracownika. Inni zaś poszukują ludzi o określonych kwalifikacjach, gdzie nasz pracownik pracuje miesiącami w jednym miejscu, a nawet jest z czasem bezpośrednio zatrudniany prze naszego klienta. Każda firma testuje zamówionych pracowników i jeżeli nie wykazują się oni odpowiednimi kwalifikacjami lub zbytnią checią do pracy zostają szybko odmeldowani. Dla nas również jest korzystniej, by zlecenie trwalo jak najdłużej – mamy wtedy poprostu mniej problemów.

Każdy pracownik, rozpoczynając pracę u nas, powinien zabezpieczyć sobie kwotę ok. 250€, tak by pokryć w okresie ok. 10 dni koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu z noclegu do pracy. Wynika to z tego, że udzielamy zaliczek dopiero po upływie tygodnia pracy na podstawie potwiedzonych kart pracy. Od czasu przelewu we wtorek do momentu dopisania na koncie może upłynąć do 3 dni (w wypadku kont w banku polskim). Ze swej strony niechętnie dokonujemy przekazów gotówkowych Western Union, gdyż koszty obciązają pracownika, o czym za każdym razem wyraźnie informujemy.

Nie jest prawda, że dojazd na zlecenie odbywa się na koszt pracownika. Ze swej strony zwracamy ryczałtowo część kosztów dojazdu z Polski w wysokości 10€ za każde 100km, liczone od siedziby naszej firmy do miejsca zlecenia. Przy każdej zmianie zlecenia ryczałt ten naliczany jest na nowo. Dojazdy pomiędzy miejscem noclegu a miejscem pracy pokrywane są natomiast w ramach diet. Zarówno diety, jak i ryczałt za dojazd na zlecenie są wolne od podatku.

Ze swej stron zapewniamy pracownikowi miejsce noclegu, które pracownik sam opłaca. Noclegi te wynajdujemy wsród ofert znajdujacych się w internecie. Ich koszt waha sie od 15 do 25 euro, w zależności od regionu Niemiec. Zawsze staramy się, by byla możliwość przygotowania ciepłego posiłku.Ogłoszenia internetowe nie zawsze podają faktyczne ceny i warunki. Za każdym razem informujemy pracowników, że mają możliwość rozejrzenia się na miejscu za korzystniejszym noclegiem, gdyż wielu wynajmujących nie ogłasza się w internecie. Część pracowników korzysta z takiej opcji i oszczędza dzięki temu sporo pieniędzy.

Nie chcę już poruszać tematów związanych z zachowaniem się niektórych pracowników, tak w stosunku do naszej firmy, jak i u naszych klientów, a przede wszystkim na noclegu. Mogła by powstać powieść kryminalno-obyczajowa.

Również nie mam zamiaru twierdzić, że w każdym przypadku wszystko odbywa się bez błędu z naszej strony. Jeżeli natomiast jesteśmy informowani o wystapieniu problemów, staramy się je skorygować. Nasza praca opiera się o obowiazujace w Niemczech przepisy prawa pracy i jest regularnie kontrolowana przez niemiecki Urząd Pracy.

Pracownik Biura
Ideale Jobs Weimar
zdjecie uzytkownika
arkadia - 2014-10-11 17:18:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam!bardzo proszę opinie o firmie ideale jobs gmb weimar.ponieważ w niedziele mam pojechać do Memingen i podjąć tam prace ale po przeczytaniu tych negatywnych opinii to poważnie waham się.Bardzo proszę pomóżcie mi,doradźcie co mam robić.
Dziękuję!
zdjecie uzytkownika
wac-ek - 2014-10-11 18:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostales adres? a co z noclegiem? jak oni jedno i drugie wysylaja to jesxt ok.weimar jest nie nejgorszy. jak znasz troche jezyk to dasz rade. jak mozesz najlepiej jechac z kims innym. jest latwiej
zdjecie uzytkownika
bylem - 2014-10-16 12:06:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam, ale każdy ma wybór prawie nic nie jest tak jak mowa oprócz pracy praca jest :-)
zdjecie uzytkownika
ropo - 2014-10-19 21:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do Agata - 2014-07-17 15:32:05]:
-1-wypowiedzenie zgodnie z tym co jest w umowie ,-2-pobierać jak najmniej zaliczek, -3-uzgodnić wypłatę nadgodzin i zaległego urlopu, -4-TO WSZYSTKO MA BYĆ NA PIŚMIE -za pokwitowaniem pocztowym-,
zdjecie uzytkownika
ektywny pracownik - 2014-10-23 10:26:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkie agencje pracuja w ten sam sposow, ja pracuje od 18 miesiecy w ideale jobs i jest wszystko ok. Wyplaty na czas, zaliczki w kazda srode, jest toroche drogie zakwaterowanie ale znalazlem sam taniej. Napewno nie sa to kokosy ale jezeli konto czasowe jest pelne 150 godzin ta zarabia sie calkiem niezle. Naturalnie jezeli ktos nie jest fachowcem w zawodzie to moze zmieniac zlecenia nawet co tydzien. Nie chce firmy polecac ani odradzac. Firma jak firma wszedzie trzeba pracowac.
zdjecie uzytkownika
kandy - 2014-10-23 17:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam umowę jako elektryk od 03 11
wybiera się ktoś do pracy ? czy wszyscy po przeczytaniu opinii na temat agencji zrezygnowali.
zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-27 11:38:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandy - 2014-10-23 17:51:37]:
Też mam od 3-go. Skąd jedziesz?
zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-28 14:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Pracownik zobowiązuje się do kary umownej w wysokości miesięcznej wypłaty brutto, w wypadku niezgodnego z umową przedwczesnego zerwania umowy o pracę,"
zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-28 14:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Dojdzie do tego w okresie próbnym, wysokość kary jest do naliczenia według obowiązującego okresu wypowiedzenia."
zdjecie uzytkownika
candy - 2014-10-29 20:56:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z Leżajska , ale na razie cisza .dostałem umowę pocztą i 0 kontaktu
zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-31 02:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [candy - 2014-10-29 20:56:25]:
nom, teraz jadę z innej i bliżej.
zdjecie uzytkownika
Wojciu - 2014-11-12 23:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [candy - 2014-10-29 20:56:25]:
Umowa pocztą? Trochę to nietypowe... Przynajmniej ja nigdy nie miałem takich sytuacji. A jak teraz praca? Warunki są takie jak określili w umowie czy jednak odbiegają od rzeczywistości?
zdjecie uzytkownika
candy - 2014-11-13 08:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Wojciu - 2014-11-12 23:17:42]:
Zrezygnowałem .Opinie o firmie i pracy są bardzo negatywne . Szukam czegoś innego
zdjecie uzytkownika
QAZ - 2014-11-21 01:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [z Weimaru - 2014-10-09 13:53:51]:
Pracownik biura pisze: "Dla nas również jest korzystniej, by zlecenie trwało jak najdłużej – mamy wtedy po prostu mniej problemów." Tak jest jeśli pracownik zmienił już wystarczającą ilość klientów. Przecież przy każdej zmianie jest obniżana dieta np. z 40 do 30, z 30 do 28 czy mniej. Dieta z umowy dotyczy pierwszego klienta. Także zależy wam na tym by pracownik pojeździł po Niemczech zmieniając klientów, a potem dacie mu trochę oddechu. Czasem jest tak, że jeśli jest szansa na zarobienie na pracowniku większych pieniędzy to kieruje się go nowej pracy mimo, że pracy u obecnego klienta jest pod dostatkiem, na długo.
zdjecie uzytkownika
Filip - 2014-11-27 03:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwna sprawa, ideale-jobs-GmbH ma tutaj tyle negatywnych opinii, a jednak co chwile ktoś pisze, że jednak decyduje sie z nimi na wyjazd... Może wcale nie jest tak tragicznie, jak tutaj piszecie i tez powinienem spróbować znaleźć przez nich pracę? Może to konkurencja uprawia jakis czarny PR i pisze te negatywne wpisy.
zdjecie uzytkownika
bj - 2014-12-02 16:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ta agencja to to samo co agencja w Krakowie Ideal Work ?
zdjecie uzytkownika
bn - 2014-12-02 18:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ideal work z Krakowa to ta sama agencja co ideale jobs GMBH?
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [QAZ - 2014-11-21 01:16:10]:
Prosze podac mi blizsze dane osob, ktore pracowaly lub pracuja w ostatnim roku w ideale jobs Weimar, a ktorym zostaly w ten sposob obcinane diety. Dopiero wtedy moge sie do takich zarzutow ustosunkowac.
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Filip - 2014-11-27 03:12:21]:
ano wlasnie...dziwna sprawa. Kazdy narzeka, a Weimarze jest wielu pracownikow, ktorzy pracuja bez przerwy dluzej niz 3, 6 albo 12 miesiecy. Czytajac niektore opinie moge tylko pokrecic glowa z niedowierzania. Nikt nie twierdzi, ze my nie robimy bledow. Ale kazdy, kto tu sie skarzy, uwaza sie za pokrzywdzonego...tylko jak bylo/jest w rzeczywistosci? Proponuje zadzwonic do nas, pogadac i dopiero wtedy decydowac. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bn - 2014-12-02 18:09:48]:
informuje, ze ideale jobs GmbH nie jest identyczna z ideal work z Krakowa.
zdjecie uzytkownika
Poti - 2014-12-11 08:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobra to powiedz jak było naprawdę. Bo ja chciałem zaczynać pracę u nich po raz pierwszy a z drugiej strony jestem pełen obaw czy nie okaże się tak jak u innych, że przymusowo będę na rocznej przerwie bez możliwości podjęcia innej pracy u konkurencji czy w innej branży. Za wszelkie sugestie dziękuję.
zdjecie uzytkownika
PP - 2014-12-17 18:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy więcej, przed wyjazdem czytałem opinie( praktycznie same negatywne) i bardzo się wahałem. To jest forma "żart" i wykorzystywanie polaków. Wysłali mnie prawie 1500 km gdzie musiałem opłacić paliwo i noclegu po 2 dniach powiedzieli mi że praca się za 2 dni kończy. To jest wykorzystywanie Polaków i robienie z nas idiotów. NIE PRACUJCIE TAM I NIE NAWET NIE MYŚLCIE O TYM. Nic nie zarobicie a mało tego dołożycie do ich interesu.
zdjecie uzytkownika
PP - 2014-12-17 18:31:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [z Weimaru - 2014-10-09 13:53:51]:
Takie bajki to możecie opowiadać tym kto jeszcze z wami nie pracował. Jesteście oszustami i wykorzystujecie Polaków
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ideale-jobs-GmbH
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ideale-jobs-GmbH?
Zadaj pytanie
x