Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: ideale-jobs-GmbH

zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-28 14:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Dojdzie do tego w okresie próbnym, wysokość kary jest do naliczenia według obowiązującego okresu wypowiedzenia."
zdjecie uzytkownika
candy - 2014-10-29 20:56:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z Leżajska , ale na razie cisza .dostałem umowę pocztą i 0 kontaktu
zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-31 02:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [candy - 2014-10-29 20:56:25]:
nom, teraz jadę z innej i bliżej.
zdjecie uzytkownika
Wojciu - 2014-11-12 23:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [candy - 2014-10-29 20:56:25]:
Umowa pocztą? Trochę to nietypowe... Przynajmniej ja nigdy nie miałem takich sytuacji. A jak teraz praca? Warunki są takie jak określili w umowie czy jednak odbiegają od rzeczywistości?
zdjecie uzytkownika
candy - 2014-11-13 08:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Wojciu - 2014-11-12 23:17:42]:
Zrezygnowałem .Opinie o firmie i pracy są bardzo negatywne . Szukam czegoś innego
zdjecie uzytkownika
QAZ - 2014-11-21 01:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [z Weimaru - 2014-10-09 13:53:51]:
Pracownik biura pisze: "Dla nas również jest korzystniej, by zlecenie trwało jak najdłużej – mamy wtedy po prostu mniej problemów." Tak jest jeśli pracownik zmienił już wystarczającą ilość klientów. Przecież przy każdej zmianie jest obniżana dieta np. z 40 do 30, z 30 do 28 czy mniej. Dieta z umowy dotyczy pierwszego klienta. Także zależy wam na tym by pracownik pojeździł po Niemczech zmieniając klientów, a potem dacie mu trochę oddechu. Czasem jest tak, że jeśli jest szansa na zarobienie na pracowniku większych pieniędzy to kieruje się go nowej pracy mimo, że pracy u obecnego klienta jest pod dostatkiem, na długo.
zdjecie uzytkownika
Filip - 2014-11-27 03:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwna sprawa, ideale-jobs-GmbH ma tutaj tyle negatywnych opinii, a jednak co chwile ktoś pisze, że jednak decyduje sie z nimi na wyjazd... Może wcale nie jest tak tragicznie, jak tutaj piszecie i tez powinienem spróbować znaleźć przez nich pracę? Może to konkurencja uprawia jakis czarny PR i pisze te negatywne wpisy.
zdjecie uzytkownika
bj - 2014-12-02 16:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy ta agencja to to samo co agencja w Krakowie Ideal Work ?
zdjecie uzytkownika
bn - 2014-12-02 18:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ideal work z Krakowa to ta sama agencja co ideale jobs GMBH?
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [QAZ - 2014-11-21 01:16:10]:
Prosze podac mi blizsze dane osob, ktore pracowaly lub pracuja w ostatnim roku w ideale jobs Weimar, a ktorym zostaly w ten sposob obcinane diety. Dopiero wtedy moge sie do takich zarzutow ustosunkowac.
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Filip - 2014-11-27 03:12:21]:
ano wlasnie...dziwna sprawa. Kazdy narzeka, a Weimarze jest wielu pracownikow, ktorzy pracuja bez przerwy dluzej niz 3, 6 albo 12 miesiecy. Czytajac niektore opinie moge tylko pokrecic glowa z niedowierzania. Nikt nie twierdzi, ze my nie robimy bledow. Ale kazdy, kto tu sie skarzy, uwaza sie za pokrzywdzonego...tylko jak bylo/jest w rzeczywistosci? Proponuje zadzwonic do nas, pogadac i dopiero wtedy decydowac. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bn - 2014-12-02 18:09:48]:
informuje, ze ideale jobs GmbH nie jest identyczna z ideal work z Krakowa.
zdjecie uzytkownika
Poti - 2014-12-11 08:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobra to powiedz jak było naprawdę. Bo ja chciałem zaczynać pracę u nich po raz pierwszy a z drugiej strony jestem pełen obaw czy nie okaże się tak jak u innych, że przymusowo będę na rocznej przerwie bez możliwości podjęcia innej pracy u konkurencji czy w innej branży. Za wszelkie sugestie dziękuję.
zdjecie uzytkownika
PP - 2014-12-17 18:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nigdy więcej, przed wyjazdem czytałem opinie( praktycznie same negatywne) i bardzo się wahałem. To jest forma "żart" i wykorzystywanie polaków. Wysłali mnie prawie 1500 km gdzie musiałem opłacić paliwo i noclegu po 2 dniach powiedzieli mi że praca się za 2 dni kończy. To jest wykorzystywanie Polaków i robienie z nas idiotów. NIE PRACUJCIE TAM I NIE NAWET NIE MYŚLCIE O TYM. Nic nie zarobicie a mało tego dołożycie do ich interesu.
zdjecie uzytkownika
PP - 2014-12-17 18:31:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [z Weimaru - 2014-10-09 13:53:51]:
Takie bajki to możecie opowiadać tym kto jeszcze z wami nie pracował. Jesteście oszustami i wykorzystujecie Polaków
zdjecie uzytkownika
porter - 2014-12-25 20:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PP - 2014-12-17 18:28:20]:
a ja zastanawiałem się na czym oni własciwie dorobili się takiej kasy . Ale jeżeli tak to wygląda jak opisujesz @pp, to po pierwsze już widzę jak do wszystko działa i z czego mają pieniądze, a po drugie nie chce uczestniczyć w takiej , nie boje się tego określenia, farsie. Także dla mnie temat skończony
zdjecie uzytkownika
elektriko - 2014-12-29 13:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [porter - 2014-12-25 20:01:00]:
Ale wy wszyscy głupi jesteście, aż przykro to czytać. Biedni wykorzystywani Polaczkowie. Co drugi ma porzucenie pracy w Niemczech, bo nie wie co to znaczy zachować ustawowy okres wypowiedzenia. A później dziwota, że się wypłata nie zgadza. Nic dodać nic ująć!
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-01-04 19:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z elektriko niektórzy pracowali w tej firmie ideale jobs zucali nie znali podpisanych umow bo nie czytali ich niekturzy rzucali robote od razu i przechodzili do rubsam z opola bo mowili ze lepiej placa po miesiacu wracali z powrotem do ideala job ja pracuje juz prawie 6 miesiecy i nie narzekam z ta firma .trzeba wszedzie pracowac sory za bledy...
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-02-15 18:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do ideala wysyłałem juz kilkanaścieswoich ofrert,jednak zero odpowiedźi,nie wiem kogo oni tam szukają.Może osoby ktora by pracowała za 1000 euro minus mieszkanie i własny samochód za ktory trzeba oplacic podatek drogowy
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2015-02-20 18:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jadę do pracy za dwa tygodnie Frankfurt nad Menem jako Zbrojarz powiedcie
coś więcej na temat ,jak tam naprawdę jest robię rozeznanie dokładniej pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
odradzam - 2015-02-21 02:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przed wyjazdem wykupcie ubezpieczenie adwokackie w niemczech ,pilnujcie terminow np wypowiedzenia czy dostarczenia zwolnienia chorobowego . jesli was zwolnia a tak zrobia bo musza ,bo po 6 miesiacach ju nie moga .i najwazniesze ubezpieczenie adwokackie w niemczech .kosztuje 15 euro /mc bez tego lepiej nie jechac w razie pytan piszcie .pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
amadeusz - 2015-03-13 10:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [odradzam - 2015-02-21 02:59:53]:
a jak takie ubezpieczenie się wykupuje? Gdzie to się opłaca? Czy np. po powrocie do polski można z tego zrezygnować?
zdjecie uzytkownika
Miker - 2015-03-16 07:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę wyjaśnijcie mi jedną rzecz - czy ideale jobs działa na terenie całych Niemiec czy tylko na terenie Kolonii ? Widzę, że to forum dotyczy Kolonii, ale mam wrażenie, że wypowiadają się tutaj osoby również z innych landów. Jak generalnie byście ocenili tego pośrednika, bo cciałbym sam spróbować sił za granicą ..
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-03-16 14:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1 Raz slysze a po co tam ubezpieczenie adwokackie co ma byc to i tak bedzie
zdjecie uzytkownika
Mark - 2015-03-17 21:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ideale Jobs Gmbh, Work in Time Gmbh, Power Jobs Gmbh, AIM Gmbh, Work Faktory Gmbh, Brillant Gmbh to ta sama firma, nie polecam nikomu. Pracowałem w dwóch tych firmach i tylko dlatego ze znam język niemiecki potrafiłem sobie wszystko załatwić. Pracownicy wewnętszni tych firm są nie kompetętni i nie liczcie na nich, starjcie się szukać zakwaterowania na własną rękę inaczej jest strasznie drogie. Wszystkie uzgodnienia z firmą tylko pisemnie nic na gębę. Umowę o pracę dokladnie przeczytać, zwolnienia lekarskie tylko od niemieckich lekarzy, wnioski urlopowe muszą być potwierdzone. Jedyna co jest na czas to wypłata,jeżeli sie zgadza. Ogólnie lipa i dziadostwo, ale decyzja należy do was.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ideale-jobs-GmbH
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ideale-jobs-GmbH?
Zadaj pytanie