logo ideale-jobs-GmbH

ideale-jobs-GmbH

Köln

Opinie o ideale-jobs-GmbH

kokos 2015-07-22 14:40:11
czy ktos powie mi cos wiecej na temat warunkow pracy w tej firmie?? http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=5®ion=Niemcy&oferta_opinie=gowork56666740203544 zastanawiam sie wlasnie czy moge jakos sie tam nając do pracy na to stanowisko czy musze znac jezyk niemiecki perfekt czy komunikatywnie wystraczy pytam bo to co pisza w ofertach nie zawsze jest relatywne
lugu 2015-08-21 22:25:08
Ogólnie to warunki pracy i inne rzeczy masz przedstawione właśnie w tym ogłoszeniu które wrzuciłeś, o pozostałe rzeczy musisz się chyba dopytywać już bezpośrednio w firmie. Ale ogólnie chyba nie masz powodów do obaw, jeśli jesteś pracowity to nie będzie miał w firmie większych problemów, raczej dasz radę.
romek 2015-10-14 19:16:19
firma zatrudnia najczęściej ludzi do budowy i to z agranice, teraz jakies wyjazdy były do Niemiec ztego co widziałem, ale juz chyba nie ma nowych ofert, to tak sezonowo własnie się jeżdzi z tego co się dowiedziałem, ale naprawde dużo lepsze warunki tak sa no i tez kasowo się opłaca zupełnie. Czekam na nowe informacje.
Pawcio 2015-11-18 19:35:30
Hej, mnie zainteresowała oferta od ideale-jobs, bowiem mają wakaty na całe Niemcy, stanowisko to Monter szaf sterowniczych. Możecie napisać mi jak wygląda sprawa z transportem i zjazdami do Polski, w sensie kto pokrywa koszty oraz ile kosztuje tutaj zakwaterowanie. Domyślam się, że skoro to Niemcy to stawka jest powyżej 8,5 euro/h.
1
nnnnn 2015-11-20 22:38:06
@Pawcio w treści ogłoszenia jest konkretna informacja: niemiecką umowę o pracę na czas nieokreślony, stawkę godzinowa 11,00€ brutto, diety w wysokości 50,00€ netto, długookresowe zatrudnienie.
jero 2015-11-23 03:35:30
Umowa na niemieckich warunkach to rzecz warta gry, uwierzcie mi. I ta stawka, po przeliczeniu na złotówki w Pl takiej nie dostaniecie.
\jegomość 2015-11-25 06:38:10
no trzeba uważać na zarobki w innej walucie - jest to potrzebne, żeby potem nie pozostać na lodzie i nie wiedziec co zrobic
spawacz 2015-12-07 14:01:00
Ja pracuje obecnie w Bonn jako spawacz i mi pasuje(np.mimo ze zima prace mam ciagle, wyplata na czas, cotygodniowe zaliczki itd). Na poczatku problem jest z klasa podatkowa ale to chyba wszedzie. Najwazniejsze ze pozniej jest zwrot.
kino 2015-12-07 17:03:46
no tez mi sie wydaje ze niemieckie warunki to nie to samo co polskie zawsze sa jednak lepsze. ja tam wlasnie sie decyduje zeby wyjechac na ślusarza, bo w kraju niestety nie zarobie jednak
pepka 2016-01-21 17:55:25
czy z tej firmy dostał ktos z was umowe na stałe czy po 6 miesiącach wywalaja
miron 2016-01-21 17:56:41
to przykre, że trzeba wyjeżdżać z kraju za chlebem, ale dobrze, że są tak dobre firmy, jak ta... ja szykuję się na aplikowanie na stanowisko spawacza gazowego w stuttgarcie
helios 2016-01-23 19:21:12
@miron a jakie zarobki przestawiają na tym stanowisku? Bo ja aplikowałem na stanowisko montera szaf sterowniczych i tu oferują 11 euro brutto na godzinę i diety w wysokości 55 euro netto. Ale za to wymagają bardzo dobry niemiecki w mowie i piśmie
seba 2016-02-05 21:38:21
no to pomyśl sobie gdzie w naszym kraju jesteś w stanie zarobić 50 zł za godzinę pracy. Jeszcze w dodatku mówimy tutaj o pracy jako spawacz gazowy ...
wetipao 2016-02-08 21:07:23
no w Polsce nie zarobi sie nigdzie 50 zł na godzine, na dzień za 5 godzin pracy to juz prędzej. A widziałem, ze szukają spawaczy gazowych teraz i trzeba mieć tylko doswidczenie.
umowa 2016-02-10 15:47:48
@pepka ja dostalem po pol roku umowe na stale. Najpierw dali mi na pol roku zeby mogli zalatwic za mnie formalnosci w urzedzie skarbowym. Jak juz tu pisze to plecam bardzo prace w Ideale Jobs. Bardzi sympatyczny szef, diety przelewane cotygodniowo, wyplaty na czas i tez staraja sie utrzymac kontakt z pracowniekiem ( wiadomo sa nas setki a i tak podchodza do kazdego indywidualnie). Duzy plus dla Pana Alexa i Pani Agnieszki.
1
kondzi 2016-02-10 21:11:02
Fajnie, ze w ofercie jasno okreslili również stawke godzinowa bo oferują 11 euro na godzine, diety robocze za każdy dzień do 50 euro, urlopy wypoczynkowe, podwyżki, trzeba znac niemiecki tylko.
kiełbasa 2016-02-23 11:14:55
Idealnie, że można liczyć na urlopy wypoczynkowe, podwyżki, to od razu chce się pracować. 11 euro za godzinę to bardzo dobra stawka, bo na takie zarobki w Polsce nie można liczyć.
top 2016-02-25 15:14:34
@umowa z daleka juz widac ze ty jestes ta Agnieszka, a cecha Alexa to lenistwo
AAA 2016-03-12 11:20:12
Jakiej aktualne informacje o tej firmie? Jest ktoś? :)
Almo 2016-03-13 09:50:48
widzę, że są aktualne oferty na spawacza gazowego w Niemczech chciałem kiedyś aplikować na to stanowisko ale nie do końca wiem jak wygląda tam zakwaterowanie, umowa bo w ogłoszeniu o tym nic nie piszą
Gray 2016-03-15 12:23:41
No ja powiem, że co do spawacza w niemczech sa, warto sprawdzić też hydraulika, bo dopiero co się pojawił, ogólnie zakwaterowanie jest, umowa i ubezpieczenie też
Maja 2016-03-17 12:49:26
Mają te wszystkie rzeczy o których mówisz tak na sto procent? Bo jeśli tak to mi się przyda, czy wiesz może czy opieka dentystyczna też podchodzi pod to?
jaco 2016-03-19 13:06:15
Gray, no własnie mnie zainteresowała oferta pracy na spawacza gazowego, praca w Stuttgart'cie podobno. Jako, ze to teren Niemiec to stawka powyżej 8,5 euro/h ciekawi mnie ile dokładnie.
tonf 2016-03-21 13:19:55
nick, możesz powiedzieć dlaczego tak uważasz ? Myślałem, że praca u nich - a tym bardziej za granicą -będzie lepszym rozwiązaniem nież praca w Polsce.
Nick 2016-03-21 17:14:42
tonf-Nie będę się rozpisywał w szczegółach na temat tej firmy. Pracowałem u nich i nigdy więcej takiej firmy. (Omijać z daleka(usunięte przez administratora)).
ciekawski 2016-03-22 18:58:43
Jak to wygląda w realu?
Jaki standard mieszkań, czy praca jest ciągła po 8 godzin?

Co możecie powiedzieć o oddziale w Erfurt?
kondrd 2016-03-28 19:53:48
trochę rozumiem motywację agencji z tymi mieszkaniami @P.R sam kiedyś mieszkałem w tych okolicach i wiem, że dalej od centrum jest zwyczajnie taniej i tyle w tym temacie a co do reszty to hm współczuje znajomy miał z kolei doświadczenia na plus, widocznie nikomu nie dogodzi
seba 2016-03-30 21:33:04
cześć Wam. Z tego co słyszałem od znajomego to z idealną pracą to to ideale nie ma zbyt dużo wspólnego. Dajcie znać czy rzeczywiście i jak tu jest z wypłacalnością?
men 2016-04-01 21:37:37
Cześć! Wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na hydraulika? Chętnie bym się załapał, bo zapewniona jest umowa o pracę na czas nieokreślony i dodatkowo wynagrodzenie ponadtaryfowe.
jesień 2016-05-01 21:41:38
Hej, wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na spawacza gazowego? Mam odpowiednie doświadczenie, a bardzo by mi zależało, żeby znaleźć zatrudnienie u nich. Pozdrawiam
ggg 2016-05-05 20:59:18
wiesz co pewnie pytaja sie o to jakie masz wyksztalcenie itp
S.I 2016-05-23 11:14:56
Pracuje od niecalego miesiaca w Ideale Bonn. Pracuje jako spawacz, pani Agnieszka znalazla mi super zlecenie. Spodobalem sie w firmie tak bardzo ze zostane juz u nich chyba do emerytury. Musze pochwalic bardzo firmie Ideale i postawe Pani Agnieszki. Mimo ze ma wielu pracownikow zawsze znajdzie czas aby zadzwonic i sprawdzic czy wszystko dobrze, jak sie dzwoni do niej z prozba zawsze ja spelnia, nawet jak nie ma mozliwosc rozmawiac w danej chwili zawsze oddzwania. Z takimi osobami tylko chce sie pracowac. Polecam naprawde !!
romek 2016-05-26 17:24:26
hej! jest u nich praca jako Hydraulik monter instalacji sanitarnych i grzewczych
4 2016-06-04 19:18:29
ponadtaryfowe wynagrodzenie, diety, zaliczki już po pierwszym tygodniu pracy oferują i podobno jest oferowana niemiecka umopwa
arek 2016-06-23 19:01:29
ważne by tak było, czasmi w ofertach jest rówznie niby to oferują a pozniej jak przyjdzie co do czego to tego nie ma, jako spawacz trzeba miec od razu uprawnienia>
ggg 2016-06-29 21:29:20
@romek tak jest taka oferta nadal dla hydraulika w Niemczech oerujaniemiecką umowę o pracę na czas nieokreślony, ponadtaryfowe wynagrodzenie, diety, zaliczki już po pierwszym tygodniu pracy oraz stabilne zatrudnienie.
200 2016-07-06 22:24:44
powiem Wam ze najnowsza oferta jest dla spawacza gazowego w Stuttgarcie oferowana jest stawka godzinowa aż do 12 EURO,diety za każdy dzień roboczy aż do 55 EURO,urlop wypoczynkowy uzależniony od stażu pracy od 24 do 30 dni
Magd 2016-07-15 19:58:12
Witam mam jechac do pracy do niemiec z firmy ideale jobs i przestali sie odzywa. Po podpisaniu papierów
Magd 2016-07-15 19:58:39
Witam mam jechac do pracy do niemiec z firmy ideale jobs i przestali sie odzywa. Po podpisaniu papierów
fgggg 2016-07-15 20:55:20
no to z tego co wiedze to zarobki sa calkiem spore tutaj
romek 2016-07-16 17:49:00
hej S.I co spawasz i dokłądnie w jakim miejscu ?
qeed 2016-07-16 18:12:56
oo no to widze ze calkiem spore zarobki sa..wiadomo ze to rpaca za granica to to tez inaczej wyglada..mnie zastawnia tylko czy trzeba miec jakies duze doswiadczenie zbey sie do nich do firmy załapać..
Kot 2016-08-09 15:32:32
Z tego co się orientuję na wyjeździe na to stanowisko całkiem dobrze płacą. Tylko teraz mam pytanie czy wie ktoś czy trzeba martwić się o zakwaterowanie oraz ubezpieczenie? Bo w ofercie takich informacji niestety nie ma, a szkoda bo na pewno byłoby to przydatne
Wtyka Kierownika 2016-08-11 14:45:20
Zatrudnimy monterów: instalacji centralnego ogrzewania / wentylacji, instalacji sanitarnych, instal jest aktualne?
kondzi 2016-08-11 15:49:24
Na pewno muszą ci to zapewnić @Kot albo przynajmniej dofinansować bo ich oferty to nie są jakieś wakacyjne prace. Jak decydujesz się wyjechać to raczej na stałe a nie na parę miesięcy do tego wiąże cię niemiecka umowa, której od tak sobie nie zerwiesz
władek 2016-08-17 10:44:01
Zatrudnimy monterów: instalacji centralnego ogrzewania / wentylacji, instalacji sanitarnych, instal - takie ogłoszenie jest u nich w firmie teraz i wydaje mi się, że sporo osób moze sie załapać.
gv 2016-08-17 19:35:46
@ władek a czemu sądzisz ze sporo osób moze sie załapać moim zdaniem to bedzie góra dwie , trzy osoby chyba nie więcej. Ale widze tez oferty na elekrtyka, spawacza gazowego czy blacharza / dekarza .
hjjkm 2016-08-20 21:24:43
@ gv może chodziło mu generalnien że jest teraz sporo ofert pracy, co jest prawdą, bo na tepcie sa takie jak na Ślusarza/montera wentylacji czy spawacza
Nicke 2016-08-22 20:38:39
Witam.
Czy możecie napisać coś na temat firmy "Ideale-jobs-GmbH" oddział w Bonn.
Na jaki okres czasu (na jak długo) są wysyłani pracownicy u jakiegoś pracodawcy.
toni 2016-08-22 20:41:25
pracował ktoś dla nich na stanowisku ślusarza? Jeśli tak napiszcie czy praca i zakres obowiązków są ok
Zostaw swoją opinię o ideale-jobs-GmbH - Köln
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ideale-jobs-GmbH