Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: ideale-jobs-GmbH

zdjecie uzytkownika
k - 2014-10-31 02:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [candy - 2014-10-29 20:56:25]:
nom, teraz jadę z innej i bliżej.
zdjecie uzytkownika
Wojciu - 2014-11-12 23:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [candy - 2014-10-29 20:56:25]:
Umowa pocztą? Trochę to nietypowe... Przynajmniej ja nigdy nie miałem takich sytuacji. A jak teraz praca? Warunki są takie jak określili w umowie czy jednak odbiegają od rzeczywistości?
zdjecie uzytkownika
candy - 2014-11-13 08:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Wojciu - 2014-11-12 23:17:42]:
Zrezygnowałem .Opinie o firmie i pracy są bardzo negatywne . Szukam czegoś innego
zdjecie uzytkownika
QAZ - 2014-11-21 01:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [z Weimaru - 2014-10-09 13:53:51]:
Pracownik biura pisze: "Dla nas również jest korzystniej, by zlecenie trwało jak najdłużej – mamy wtedy po prostu mniej problemów." Tak jest jeśli pracownik zmienił już wystarczającą ilość klientów. Przecież przy każdej zmianie jest obniżana dieta np. z 40 do 30, z 30 do 28 czy mniej. Dieta z umowy dotyczy pierwszego klienta. Także zależy wam na tym by pracownik pojeździł po Niemczech zmieniając klientów, a potem dacie mu trochę oddechu. Czasem jest tak, że jeśli jest szansa na zarobienie na pracowniku większych pieniędzy to kieruje się go nowej pracy mimo, że pracy u obecnego klienta jest pod dostatkiem, na długo.
zdjecie uzytkownika
Filip - 2014-11-27 03:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dziwna sprawa, ideale-jobs-GmbH ma tutaj tyle negatywnych opinii, a jednak co chwile ktoś pisze, że jednak decyduje sie z nimi na wyjazd... Może wcale nie jest tak tragicznie, jak tutaj piszecie i tez powinienem spróbować znaleźć przez nich pracę? Może to konkurencja uprawia jakis czarny PR i pisze te negatywne wpisy.
zdjecie uzytkownika
bj - 2014-12-02 16:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy ta agencja to to samo co agencja w Krakowie Ideal Work ?
zdjecie uzytkownika
bn - 2014-12-02 18:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ideal work z Krakowa to ta sama agencja co ideale jobs GMBH?
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [QAZ - 2014-11-21 01:16:10]:
Prosze podac mi blizsze dane osob, ktore pracowaly lub pracuja w ostatnim roku w ideale jobs Weimar, a ktorym zostaly w ten sposob obcinane diety. Dopiero wtedy moge sie do takich zarzutow ustosunkowac.
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Filip - 2014-11-27 03:12:21]:
ano wlasnie...dziwna sprawa. Kazdy narzeka, a Weimarze jest wielu pracownikow, ktorzy pracuja bez przerwy dluzej niz 3, 6 albo 12 miesiecy. Czytajac niektore opinie moge tylko pokrecic glowa z niedowierzania. Nikt nie twierdzi, ze my nie robimy bledow. Ale kazdy, kto tu sie skarzy, uwaza sie za pokrzywdzonego...tylko jak bylo/jest w rzeczywistosci? Proponuje zadzwonic do nas, pogadac i dopiero wtedy decydowac. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
z Weimaru - 2014-12-04 07:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bn - 2014-12-02 18:09:48]:
informuje, ze ideale jobs GmbH nie jest identyczna z ideal work z Krakowa.
zdjecie uzytkownika
Poti - 2014-12-11 08:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No dobra to powiedz jak było naprawdę. Bo ja chciałem zaczynać pracę u nich po raz pierwszy a z drugiej strony jestem pełen obaw czy nie okaże się tak jak u innych, że przymusowo będę na rocznej przerwie bez możliwości podjęcia innej pracy u konkurencji czy w innej branży. Za wszelkie sugestie dziękuję.
zdjecie uzytkownika
elektriko - 2014-12-29 13:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wy wszyscy głupi jesteście, aż przykro to czytać. Biedni wykorzystywani Polaczkowie. Co drugi ma porzucenie pracy w Niemczech, bo nie wie co to znaczy zachować ustawowy okres wypowiedzenia. A później dziwota, że się wypłata nie zgadza. Nic dodać nic ująć!
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-01-04 19:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z elektriko niektórzy pracowali w tej firmie ideale jobs zucali nie znali podpisanych umow bo nie czytali ich niekturzy rzucali robote od razu i przechodzili do rubsam z opola bo mowili ze lepiej placa po miesiacu wracali z powrotem do ideala job ja pracuje juz prawie 6 miesiecy i nie narzekam z ta firma .trzeba wszedzie pracowac sory za bledy...
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-02-15 18:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do ideala wysyłałem juz kilkanaścieswoich ofrert,jednak zero odpowiedźi,nie wiem kogo oni tam szukają.Może osoby ktora by pracowała za 1000 euro minus mieszkanie i własny samochód za ktory trzeba oplacic podatek drogowy
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2015-02-20 18:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam jadę do pracy za dwa tygodnie Frankfurt nad Menem jako Zbrojarz powiedcie
coś więcej na temat ,jak tam naprawdę jest robię rozeznanie dokładniej pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
odradzam - 2015-02-21 02:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przed wyjazdem wykupcie ubezpieczenie adwokackie w niemczech ,pilnujcie terminow np wypowiedzenia czy dostarczenia zwolnienia chorobowego . jesli was zwolnia a tak zrobia bo musza ,bo po 6 miesiacach ju nie moga .i najwazniesze ubezpieczenie adwokackie w niemczech .kosztuje 15 euro /mc bez tego lepiej nie jechac w razie pytan piszcie .pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
amadeusz - 2015-03-13 10:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [odradzam - 2015-02-21 02:59:53]:
a jak takie ubezpieczenie się wykupuje? Gdzie to się opłaca? Czy np. po powrocie do polski można z tego zrezygnować?
zdjecie uzytkownika
Miker - 2015-03-16 07:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę wyjaśnijcie mi jedną rzecz - czy ideale jobs działa na terenie całych Niemiec czy tylko na terenie Kolonii ? Widzę, że to forum dotyczy Kolonii, ale mam wrażenie, że wypowiadają się tutaj osoby również z innych landów. Jak generalnie byście ocenili tego pośrednika, bo cciałbym sam spróbować sił za granicą ..
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-03-16 14:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1 Raz slysze a po co tam ubezpieczenie adwokackie co ma byc to i tak bedzie
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-03-17 21:08:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
Mark - 2015-03-17 21:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Pracowałem w dwóch tych firmach i tylko dlatego ze znam język niemiecki potrafiłem sobie wszystko załatwić. (usunięte przez administratora) Wszystkie uzgodnienia z firmą tylko pisemnie nic na gębę. Umowę o pracę dokladnie przeczytać, zwolnienia lekarskie tylko od niemieckich lekarzy, wnioski urlopowe muszą być potwierdzone. Jedyna co jest na czas to wypłata, (usunięte przez administratora) ale decyzja należy do was.
zdjecie uzytkownika
pracowmik z erfutu - 2015-04-05 21:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [z Weimaru - 2014-12-04 07:24:40]:
Erstem bardzo zadowolony z ideale pieniadze punktualnie i Mo je sprayen Sa tea zalatwiane przez Pana Piotra.Nie möge nic zlego powiedziec.
zdjecie uzytkownika
PRAWY - 2015-04-07 14:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracowmik z erfutu - 2015-04-05 21:12:15]:
Ten wpis to jedna wielka sciema--wpis pracownika biura tejze firmy
zdjecie uzytkownika
KINIU - 2015-05-25 16:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
JAK JEST TERAZ Z PRACA PRZEZ TA AGENCJE MAM UMOWE I NIE WIEM CO ROBIC CZY JECHAC PROSZĘ OOPINIE
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-08-27
Żródło: Gowork.pl
Całe Niemcy
( )
Firma Ideale Jobs GmbH Weimar poszukuje doświadczonego elektryka (montera szaf sterowniczych z praktyką w Niemczech). Wymagana bardzo dobra znajomość języka niemieckiego co najmniej na poziomie C1. Projekt obejmuje długoterminowe prace, polegające na składania szaf sterowniczych w zakładzie pracy naszego klienta w okolicach Pforzheim. Monter szaf sterowniczych Miejsce pracy: Pforzheim Oferujemy:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-22 14:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
kokos - 2015-07-22 14:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktos powie mi cos wiecej na temat warunkow pracy w tej firmie?? http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=5®ion=Niemcy&oferta_opinie=gowork56666740203544 zastanawiam sie wlasnie czy moge jakos sie tam nając do pracy na to stanowisko czy musze znac jezyk niemiecki perfekt czy komunikatywnie wystraczy pytam bo to co pisza w ofertach nie zawsze jest relatywne
zdjecie uzytkownika
lugu - 2015-08-21 22:25:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie to warunki pracy i inne rzeczy masz przedstawione właśnie w tym ogłoszeniu które wrzuciłeś, o pozostałe rzeczy musisz się chyba dopytywać już bezpośrednio w firmie. Ale ogólnie chyba nie masz powodów do obaw, jeśli jesteś pracowity to nie będzie miał w firmie większych problemów, raczej dasz radę.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ideale-jobs-GmbH
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ideale-jobs-GmbH?
Zadaj pytanie
alert