Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ideale-jobs-GmbH

Pracowałeś w firmie ideale-jobs-GmbH i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
boston666 - 2014-04-27 09:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze mówię po niemiecku.Jestem spawaczem i z tego co wiem to mają zapotrzebowanie na spawaczy.Po resztą rozmawiałem z kobietą po polsku.po za tym jeżeli teraz nie mają dla mnie pracy to chociaż łaskawie mogli by napisać nawet na email,że muszę poczekać.nie ma o czym gadać.(usunięte przez administratora) ale szkoda czasu na pisanie.krótko mówiąc NIKOMU NIE POLECAM.
zdjecie uzytkownika
KJ - 2014-05-16 06:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mialem wyjazd do tej firmy na 19go ale po przeczytaniu opini zrezygnowalem, dziekuje wszystkim za wpisy
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-05-16 20:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale wcześniej miałeś jakieś spotkanie z ideale-jobs i ustalałeś szczegóły czy wszystko przez telefon?
zdjecie uzytkownika
odpow - 2014-05-20 14:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@KJ, ja tez zawsze czytam wpisy ale tez nie przeginam w druga strone. ludzie w necie pisza co im slina na jezyk przyniesie. ktos napisze konkretnie o typie umowy i warunkach pracy?
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2014-07-11 22:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracujesz tam gdzie akurat jest robota tydzien tu tydzien tam i jezdzisz po niemczech jak idiota za swoją kase bo nie zwracają za przejazdy bynajmniej u mnie tak było. Teraz jestem w trzecim miejscu w ciągu 2 miesięcy, Jak będa chcieli przeniesc - zrywam kontrakt i szukam innej pracy bo ta firma nie ma sensu.
Mi się ta firma nie podoba, Jak się komus tu udało to tylko pozazdroscic.
umowa stała na czas okreslony tylko ze pracuje sie dla agencij. Warunki to zalezy gdzie masz akurat zlecenie. Hotel za sobote i niedziele placisz sobie sam bo dieta jest od pn-pt, Ja na początku noc z pt-sb spalem w aucie bo nie wiedzialem o tym dopuki nie przyszedl wieckend i chlop z hotelu kase wola za weeckend 150% normalnej stawki za dobe - 45Euro.
Zaliczki przesylaja western union na Twój koszt wiec wiadomo jakie sa oplaty.
Ogólnie nikomu nie polecam. Chyba ze ktos lubi przygode.
zdjecie uzytkownika
do Leszek - 2014-07-14 12:58:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Leszek: nie napisałeś nic o tym, jak czesto mozna zjezdzac do Polski. Ja spełniam te wymagania, nawet mam auto na gaz bo taniej, ale corka jest w wieku szkolnym, musze zjezdzac tak raz na miesiac.
zdjecie uzytkownika
Agata - 2014-07-17 10:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie maz zaczal tam pracowac ale dostal nowa oferte pracy.. o wiele lepsza bp daje nam szanse wyjazdu do Niemiec tak wiec mam pytanie jak wypowiedziec im umowe zeby nie stracoc tego cp przerobił i zeby wypłacili kase. Bo jest tam ten zapis ze jesli w ciągu 6 msc porzuci prace to zabieraja mu cale wynagrodzenie brutto.prosze o szybka odpowiedz!!
zdjecie uzytkownika
do Agata - 2014-07-17 15:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Agata - 2014-07-17 10:42:37]:
Ja też się przyłączam do pytania, znalazłem chyba tę samą ofertę pracy tu na goworku na gazownika do Stuttgartu. Wyjazd niebawem, ale pytam o koszty utrzymania, ile moze odlozyc taki robotnik dzis?
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-07-17 17:57:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Agata - 2014-07-17 10:42:37]:
Wystarczy to zrobić w cywilizowany sposób, pisemnie, z zachowaniem odpowiedniego okresu wypowiedzenia. Przypadkiem nie esemesem.
zdjecie uzytkownika
certyfikat - 2014-07-18 14:52:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tesz mam pytanie o spawacza na niemcy, ale takie nietypowe. czy papier z anglii na spawacza w ogole mi sie przyda. pracowalem przed wejsciem do unii w manchesterze, certyfikat mam w polsce.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-24 13:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowałem w tej firmie i skonczyła sie praca tak załatwili mi hotel ze policzyli mi 55 eur za dobe do tego o karte godzinowa potrafia sie upomniec ale gdy nie pojechałem do innej pracy z powodu tego co bylo tu pisane o klasie podatkowej 6 to odczulem to na wlasnej skorze pieniadze za ostatni tydzien nie wplynely na konto czyli wspomniana dieta te godziny wyslalem mailemw piatek a oni mi pisza we wwtorek ze brak karty godzinowej,jest tam bardzo przesympatyczny Pan S..gdy(polaczek) trzeba podpisac umowe itp:malo bez wazeliny oj,oj gdy masz problemy typu gdzie ustalili ze bede placic za hotel 17,50 za dobe a zazadali 55 eur to normalnie umyl ronczki aon to zalatwial wtedy jest juz niedostepny zajety itp;wtedy wkracza kolega niemiec Pan D.... SZ... i kategorycznie oznajmia ze ma sie to zaplacic nie mozna sie doprosic zadnego rozliczenia wiec sadze ze juz nie zobacze swoich pieniedzy ale prawnik w niemczech bierze 100 eur za zlozenie pozwu w sadzie niemieckim wiec niech nie czuja sie bezkarni
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-24 13:18:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiec wnioski pozostawiam potencjalnym pracownikom tej firmy gdy rozmawiam teraz z inymi firmami i przedstawiam zaistniale wypadki,lapia sie za glowe sa ludzie ktozy juz zaczeli bezinteresownie mi w tej sprawie pomagac bo wszedzie sa Ludzie i Ludziska osobiscie sadze ze mozna by bylo poszukac wiecej takich osob jak ja i zlozyc pozew zbiorowy juz kilku moich kolegow wygralo sprawy w niemieckich sadach nie trzeba sie bac tylko trzeba walczyc o swoje
zdjecie uzytkownika
miki - 2014-07-24 20:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-07-24 13:12:16]:
czy ktos pisze tu prawde?
zdjecie uzytkownika
arturek - 2014-07-25 16:17:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie przyglądam się niektórym opinią i żal mi ludzi którzy piszą takie brednie,wraz z kolegą podpisałem umowę o pracę.Zwolniłem się w kraju by sobie polepszyć,przed samym wyjazdem zjechał kolega.To było masakra co opowiedział nam na temat pracy.Po rozmowie postanowiliśmy przed samym wyjazdem porozmawiać jeszcze raz z gościem którym mieliśmy kontakt telefoniczny,i upewnić się że to tylko jakieś nieporozumienie,nie będę ściemniał potwierdziło się wszystko ta firma to jeden wielki wał.Gość nie dość że nie umiał nam wytłumaczyć pewnych kwestii dotyczących robienia ludzi w bambuko,to na dodatek przestał kontynuować rozmowę z nami.Straciłem pracę w kraju,tyle tylko że zaoszczędziłem pieniądze na wyjazd.Ludzie te opinie które wychwalają firmę to fikcja,umowa jest tak sporządzona by niemożna im nic zrobić.Po prostu to firma capca rapca,chciałbym się spotkać z człowiekiem który pisze takie bzdury,by powiedział mi prosto w oczy że jest ok.Medal ma dwie strony wiem o tym ale takie bzdury pisze ktoś z ich firmy i na pewno nie fizyczny.To obłuda fałsz i zakłamanie,pozdrawiam wszystkich trzeźwo myślących i odradzam tą firmę.
zdjecie uzytkownika
waldi - 2014-08-04 12:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
znalazłem ofertę na spawacza gazowego do Stutgartu, ale jak widzę niekóre komentarze to muszę zapytać o konkrety, bo nie chcę wyjechać w ciemno. Napiszcie mi czy jest możliwosc sciagniecia rodziny w ten rejon Niemiec, czy jest tam w ogóle praca dla młodych kobiet. Jesteśmy z żoną kilka miesięcy po ślubie, dziecko ma 5 lat, chcemy wyjechac z Polski póki młody jeszcze nie musi pojsc do szkoly. ja spełniam wymagania z tej oferty pracy, która jest na forum, ale martwie sie czy zona znajdzie prace. jest higienistką.
zdjecie uzytkownika
mich - 2014-08-05 13:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem przez półtora roku w tej firmie Jak była P Kasia to ok. w połowie roku się zwolniłem.wszystko zgodnie z przepisami z mojej strony.A power jops zagrał w kuli. nie wypłacił mi pieniędzy za 17 dni zaległego urlopu a powinien.Jak brałem urlop taryfowy to odpisywali mi godziny z kąta plis a nie z urlopu.więc uwaga na takie zagrywki z ich strony.Konsultowałem się z prawnikiem i zrobili to nieprawnie,
zdjecie uzytkownika
były prac - 2014-08-05 14:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie tak długo,aż pewnego dnia dowiedziałem się od szefa firmy która mnie wynajęła ze power jobs chce podwyżki za mnie 4 euro na godzine.pomyślałem skapnie się coś,dzwonie a tu odpowiedz że ja nic z tego nie dostane więc wtedy podziękowałem za prace
zdjecie uzytkownika
waldi - 2014-08-20 18:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mich - 2014-08-05 13:45:38]:
@mich: i jak potoczyla sie ta Twoja sprawa, w sumie nie są to pewnie duże pieniądze, ale kasa jest kasa - wszystko powinno byc w porzadku zeby nie było zadnych niedomowień. Jednak nie złożyłem papierów, czekam na razie w Polsce, bo mnie kilka innych spraw zatrzymuje caly czas w Polsce. @byly prac: nie rozumiem. miales fajna prace, nagle z nieba spadla Ci nie spodziewana podwyzka a Ty zwolniles sie bo nic z tego nie wyszlo? przepraszam, ale coś mi się wierzyć po prostu nie chce. pozdrawiam, waldemar.
zdjecie uzytkownika
Royal - 2014-09-04 21:05:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie rację. Ta firma to porażka. Siedzę jeszcze w Niemczech i zastanawiam się jak się od nich uwolnić. W poniedziałek zgłaszam chęć wykorzystania urlopu a później rozwiązania umowy. Wczoraj dowiedziałem się że 35 euro diety płacą tylko do czwartku bo w piątek Niemcy pracują krócej więc za piątek jest diety 12 euro a hotel trzeba opłacać cały tydzień. Dziady. Na każdym kroku kradną. (usunięte przez administratora) Kazdemu ODRADZAM
zdjecie uzytkownika
blaster - 2014-09-05 12:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie na jakie stanowiska obecnie ludzi poszukują i w jakim kraju? no i przede wszyustkim na jakich warunkach jest zatrudnienie. stawiam łyskacza jak ktoś poda mi ewentualnie dobre miejsce albo kontakt gdzie mogę na bieżąco u nich obserwować i dowiadywać się o takie ogłoszenie na kogo jest nabór w danym momencie
zdjecie uzytkownika
michu - 2014-09-05 15:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.jezeli ktos sie zastanawia nad podpisaniem umowy w sprawie zatrudnienia w ideale-job obojetnie w jakim miescie o odradzam.a dlaczego gdyz sam to przezylem w tej firmie.jak nie bylo zapotrzebowania na budowe to zwalniaja cie z pracy a na kase musisz czekac miesiac czasu i nie zawsze jest calosc,kolega ktory zemna pracowal mial az na czzery raty rozlozone,jak jestes na zwolnieniu wypadkowym lub innym dluzszym mozesz sie spodziewac zwolnienia.jezeli nie masz niemieckiej klasy podatkowej to startujesz z najwyzszej, a jak ja masz to i tak licza ci najwyzsza a jak chcesz aby zrobili korekte to juz jest problem ,obiecuja ze pomoga a tu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wysylajac na konrakty nie patrza na twoje koszty ktore minusuja twoj budzet domowy,zakwaterowanie jesdt przewaznie drogie to jest od 20 euro,licza sie tylko pieniadze a nie pracownia,masz zarabiac i nic wiecej.nie polecam tej firmy sam odeszlem.proboje w tej chwili odzyskac pieniadze za nieprawny podwojny podatek ,tylko obiecanki a jak chcesz porozmaweiac co jest z tym tematem to bardzo zajeci i mowia ze zaraz oddzwonia lecz bez echa,ciagle zajeci.maja cie glegoko w d.... tylko kasa.jednym slowem panstwo w panstwie,diety ktore daja brac tylko na papier nie na gebe bo nasterenie bylego ddr sa zanizane.jednym slowem nie polecam jezeli ktos chce to wspolczuje stresu i problemow.
zdjecie uzytkownika
wiarus 1980 - 2014-09-07 22:12:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do Leszek - 2014-07-14 12:58:38]:
Żuć tą pracę ,jak możesz ,bo dołożysz do interesu i te pudrowania Niemców odnośnie kasy to jest wielki znak zapytania.Pamiętaj że Tobie nikt nie pomoże w odzyskaniu kasy jedynie Sąd Niemiecki.Trochę się z nimi namęczyłęm ,a kasy nie widzę .Szukają głupich na lato i tyle.
zdjecie uzytkownika
jozef - 2014-09-08 14:04:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam-firma idealejobs to kupa kretaczy i oszustow
zdjecie uzytkownika
g - 2014-09-15 19:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a job skala.pl to ta sama firma
zdjecie uzytkownika
bodek 2027 - 2014-09-18 22:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam właśnie pisałem do nich CV z kolegą obaj monterzy instalacji sanitarnych jeden z nas spawacz ,ale po przeczytaniu opini załamka całkowita lipa.
Może ma ktos namiary na pracę jako monter instalacji sanitarnych .kontakt meil
montecasino10@wp.pl Odzwonię .Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ideale-jobs-GmbH
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x