Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Enterprise Investment

Opinie o Enterprise Investment

zdjecie uzytkownika
samobójca - 2012-03-02 19:13:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdarzyło mi się pracowac w tej firmie i nie jestem w stanie podtwierdzić czy pan (usunięte przez administratora) tam pracuje [nie słyszałem nazwiska], jednak imię(usunięte przez administratora) przebijało się czesto jako jednego z rzadzacych. Biorąc pod uwagę podobienstwo mojej umowy do tej ze spolki Europejskie costam pana (usunięte przez administratora) , jestem pewien ze to ta sama osoba. Firma generalnie niepowazna, warunki pracy fatalne, nawet nie mozna dzwonic, halas i harmider jak w kurniku. Nie wiem jak tam mozna pracowac. Opamietalem sie w pore. Co do umowy to
polecam ta ciekawa lekture - tak zbudowana ze zgodnie z prawem po mcu pracy maga po prostu (usunięte przez administratora) i. Szczegoly byly mi wyjasniane USTNIE!
Omijac z daleka!
zdjecie uzytkownika
On - 2012-03-03 14:46:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego samobójco widać po treści jak i po nicku, że przykrywasz brak swoich kompetencji i umiejętności poprzez krytykowanie innych - zarówno pracowników jak i całej firmy. Proszę wypowiedz się jaka jest według Ciebie definicja tzw. zarządzającego ? Może jest to sformułowanie prawne, które dotyczy pełnienia pewnych funkcji w danej firmie ?./ Napisz może czy sam odeszłeś z Enterprise czy może ktoś ci podziękował ze względu na brak wyników ? Ludzie Enterprise Investment ma 6 oddziałów sprzedaży, 2 oddziały księgowości i 1 administracji. Spośród oddziałów sprzedaży dwa to typowe call center (pewnie tam pracowałeś bo tylko tam jest głośno) - powiedzcie mi w którym call center nie jest głośno od rozmów telefonicznych ??? Kolego twoja wypowiedź to żenada...może powinieneś pracować w firmie pogrzebowej - tam znajdziesz potrzebny Tobie spokój ...powodzenia urodzony sprzedawco :) Posłuchajcie nie ma co krzywić rzeczywistości, prawda jest taka, że system HRów działa tak, że każdy potencjalny kandydat do pracy może przyjść na 1 lub 2 dni próbne w zobaczyć jak się pracuje w Enterprise i samemu ocenić. Kolego samobójco może po prostu się nie nadawałeś na stanowisko, które pełniłeś ? bynajmniej nie mam zamiaru Cie tu obrazić ale przecież to nie jest tak, że każdy z nas może pełnić wszystkie funkcje.
zdjecie uzytkownika
HRowiec - 2012-03-03 16:06:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego samobójco umowa jaką zapewne zawarłeś była umową celu czyli ,tym razem wytłumaczę Tobie pisemnie skoro USTNIE stanowi złą formę, to forma umowy o współpracę zgodna z Kodeksem Cywilnym. Była to zapewne umowa na czas próbny po to aby twoja szanowna osoba mogła sama sprawdzić czy praca w Enterprise Investment odpowiada zarówno umiejętnościom jak i wymaganiom. Co do terminu wysoce nieostrego ,,rządzący,, to sugeruje sprawdzić w dostępnych bazach danych CEIDG i KRS (jeśli potrzebujesz to wyjaśnię Tobie co znaczą te skróty) i tam uzyskasz informacje dla kogo pracujowałeś i dzięki komu zarabiałeś - nie ma potrzeby snuć dziwnych historii o ludziach widmo ;).
A propos czy znasz może Umowę która w 100 % gwarantuje zawsze uzyskanie wynagrodzenia ? Odpowiadając, ta którą podpisałeś w sytuacji gdy wykonywałeś swoje obowiązki GWARANTUJE w 100 % uzyskanie wynagrodzenia. Pytanie zatem mam do Ciebie: Czy uzyskałeś wynagrodzenie ? i ewentualnie czy miałeś jakiekolwiek problemy z jego uzyskaniem ? Jeśli nie to skąd ten charakter wypowiedzi. Doceń człowieku to, że ktoś dał Tobie szansę pracować i zarabiać a to że nie wyszło nie zrzucaj na innych. Weź się w garść. Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
byly - 2012-03-03 23:18:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Generalnie firma jest 'dziwna':)
1. rozbieżność pomiędzy ofertą w internecie a faktycznymi warunkami, dodatkowo rozbieżność pomiędzy warunkami na rozmowie a faktycznymi póżniejszymi [np. długość umowy, wynagrodzenie]
2. jedno auto na kilka osób to troche mało - czytaj tramwaj
3. czasami razi brak profesjonalizmu kierownictwa - i nie jestem tutaj marudny:)
4. nikt nie mówi wszystkiego szczerze na początku, dowiadujesz sie stopniowo [w dobrych firmach jest kawa na ławe], np. nikt nie powie, że są dwa dni próbne, po pierwszym zadzwonią, o drugi - troche to dziwne...
5. generalny brak profesjonalizmu, w podejściu do pracowników.
zdjecie uzytkownika
była - 2012-03-04 12:00:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja także odbierałam ,,dzwiność,, tej firmy ale przyznam, że obecnie po tym jak byłam na okresach próbnych w kilku innych firmach, bankach to myslę, że ta dziwność Enterprise Investment może sie okazać zaletą dla tych którzy rzeczywiście chcą na dłużej gdzieś zagrzać miejsca i powspinać się w szczeblach kariery. Nie uwierzycie ale obecne warunki pracy np. w bankach są tragiczne - 1 auto na 8-10 Doradców i ciągła komercja, ustabilizowana struktura bez możliwości awansu jeśli nie masz znajomości...tutaj przyznam plus dla Enterprise - tam nikt nie idzie po znajomościach - zasada jest jedna jeśli chcesz coś osiągnąć to pracuj ciężko - niestety za późno poszłam po rozum do głowy. Cóż rzeczywiście braki wśród osób zarządzających ale przecież dopiero co tworząca się struktura cały czas się uczy - nie ma co się przyczepiać...jedno u nich jest fajne - wszyscy dążą do celu i starają się to robić w grupie. Kolego ,,były,, niektórzy mają dwa dni próby a niektórzy jeden - na takich dniach jesteś bacznie obserwowany i gdy Pani Trener widzi w Tobie potencjał to taki czas próby natychmiast jest przerywany i dostajesz zatrudnienie na okres próbny.
Polecam firmę Enterprise dla tych, którzy nie szukają ciepłej i leniwej posadki tylko chcą awansować...to jest młoda struktura i naprawdę można tam wiele...Pozdrawiam Was wszystkich w Enterprise Investment. Powodzenia
A propos jednego auta ,,były,, może znasz jakąś firmę gdzie dostaje się samochód służbowy na ,,wyłączność,, najlepiej na okresie próbnym ? ;) - chętnie skorzystam...
zdjecie uzytkownika
Departament HR Enterprise Investment - 2012-03-04 12:05:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry. W związku z wewnętrzną polityką dotyczącą zarządzania zasobami ludzkimi bardzo proszę o informację jak możemy skontaktować się z osobą o nicku ,,były,, wypowiedz z dnia 03-03-2012 godz 23.28
Jesteśmy zainteresowani wyjaśnieniem negatywnych odczuć związanych z pracą czy też szkoleniem w firmie Enterprise Investment w celu wykrycia ewentualnych niedopracowań lub nadużyć co pozwoli nam opracować lepszą i bardziej spójną politykę w stosunku do kadry pracowniczej. Jesteśmy wdzięczni za każde uwagi gdyż Państwa odczucia powodują większy profesjonalizm naszego Departamentu HR. Miłego dnia.
zdjecie uzytkownika
byly - 2012-03-04 16:28:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę bardzo:
1. jezeli jest jeden lub 2 dni probne, poinformowac ze bedzie jeden lub dwa, tym bardziej ze jest to nowa firma i 'niepewna' w oczach pracownikow, tym bardziej wszystko powinno byc jasne.
2. kierownik nie powinien sie klucic z podwladm przy calym zespole; chwalic tak
3. ufac pracownikom, jezeli ktos jedzie do klienta, ufac ze tam pojechal, a juz napewno nie weryfikowal bym tego przy wszystkich. Brak zaufania to bledne kolo i tutaj pierwszy wyciagnal bym reke.
4. Wiedziec co sie mowi i obiecuje. Jezeli na stronie jest umowa o prace i 'gwarantowane duze zarobki', to biorac pod uwage charakter pracy gwarancji tu nie ma - dobry potencjalny pracownik takimi rzeczami sie zrazi na starcie. Jezeli umowa o prace i laptop itp jest po okresie probnym, to informowac o tym - szczerosc.
5. Zdrowe profesjonalne relacje pracownika z kierownikiem, gdy tego nie ma kierownik musi patrzec wszystkim na rece, gdy go nie ma nikt nic nie robi - byc moze z braku zaufania, badz autorytetu. Nie bede sie tutaj rozpisywal jak zarzadzac ludzmi. Z doswiadczenia wiem, ze przed przyjsciem 'szefa' byl relaks - cos to znaczy.
6. no i ta umowe poprawcie: jak jest 'celowa' to jaki jest cel przede wszystkim; dokladnie, szczegolowo co jest w okresie probnym wymagane od pracownika, x wykonanych tel, x wyjazdow, bo jest tam zapis o 'weryfikacji' pracy po okresie. Wiec musza byc jasne kryteria weryfikacji.
7. biura sa male, wiec moze zeby nie dzwonilo 5 osob na raz, gdzie w tel ten szum slyszy klient, moze jakies 'rotacje' bodz przydzielone godz odpowiednim pracownikom: od tej do tej pan x min 30 tel. przez reszte szuka kontaktow itp. Kazdy problem ma rozwiazanie.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2012-03-05 10:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ha ha ...zaufanie pomiędzy pracownikiem a szefem to przy sprzedaży tak jak zasada ograniczonego zaufania gdy prowadzisz auto na drodze - ufasz, że wszyscy maja prawo jazdy więc dobrze kierują ale jednak ciągle obserwujesz czy ktoś nie wjedzie Ci w ,, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kę,, ;) Pozdrowienia dla ufnych...w końcu na zaufaniu świat jest zbudowany ;) ;) ;)
zdjecie uzytkownika
Departament HR Enterprise Investment - 2012-03-08 12:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie. Dziękujemy bardzo Panu ,,były,, za opinię jak i pozostałym osobom wypowiadającym się na temat swoich spostrzeżeń odnośnie procesu rekrutacji, szkoleń oraz pracy w różnych działach firmy Enterprise Investment. Faktem jest, że z nie wszystkimi opiniami zgadzamy się natomiast wszystkie są dogłębnie analizowane a zmiany wprowadzane na bieżąco. W najbliższym czasie zostanie uruchomiony portal wraz z forum na którym bedzie można podzielić się spostrzeżeniami z kontaktu z firmą Enterprise Investment. Życzymy Państwu miłego dnia.
zdjecie uzytkownika
freelancer - 2012-03-08 12:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie ,,Były,, własnie uczestniczyłem w kilku zleceniach wystawionych przez firmę Enterprise Investment. Współpracowało się dynamicznie aczkolwiek czasami nerwowo ale cel został osiągnięty, klient zadowolony a ja uzyskałem ciekawą prowizję. Zapoznałem się z twoja wypowiedzią i zastanawiające jest na jakie stanowisko kolego ,,pretendowałeś,, - wewnętrznego audytora czy też młodszego Doradcy ? Jeśli na audytora to owszem niektóre twoje uwagi są słuszne natomiast jeśli na młodszego Doradcę to zastanawiam się jakie masz doświadczenie, ukończone kursy szkoleniowe czy też predyspozycje aby oceniać działanie jakiegokolwiek kierownika i dodam że nie chodzi tu już o firmę Enterprise Investment. Panie kolego skąd masz pewność, że dany Kierownik specjalnie nie zachował się w ten sposób aby wywrzeć skrajną presję na Doradcy. A może chciał sprawdzić jak dany Doradca reaguje w stresie ? Kto Ci dał człowieku prawo do wypowiadania się o ludziach znacznie lepiej wykształconych i wyszkolonych niż Ty ? - nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale poprzez takie wypowiedzi możesz spowodować niechęć wielu ludzi do tematu danej firmy albo tematyki sprzedaży i po co ? - i imię urażonej dumy, że akurat byłeś za słaby...że nie podołałeś zadaniu. Zastanów się nad sobą i pozwól innych obiektywnie ocenić. To nie koniec kolego ;) Masz zupełnie błędne dane a top stawia twoja wypowiedź w naprawdę kłamliwym świetle. Osobiście sprawdzam firmy z którymi współpracuję i wiem, że firma Enterprise Investment jest 3 lata na rynku usług finansowych a osoby zarządzające piastowały min. 2 lata funkcje kierownicze w bankach także w bankowości inwestycyjnej (jeśli znasz ten termin i wiesz co oznacza). Dalej Kierownik jest kierownikiem z racji tego, że kieruje ale także ponosi konsekwencje i odpowiada za swoje czyny a Doradca nie powinien się wypowiadać co kierownik powinien gdyż po prostu nie ma do tego kompetencji. Kolejna rzecz - kolego w jakim wieku jesteś - w obrocie gospodarczym są używane pewne teksty które nie należy czytać dosłownie i tak już raczej wszystkie firmy używają treści gwarantowane wysokie zarobki do kwestii związane zarówno z stałym wynagrodzeniem jak i z prowizją - wnioskuję z tego, że nie przepracowałeś w swoim życiu stabilnie zbyt wiele godzin. Kolego dodatkowo - choć to już było pisane na tym forum - Kierownik musi patrzeć na ręce pracownikom dla ich dobra - zrozumiesz jak będziesz starszy. Co do poprawiania umowy to informuję Cię, że moja umowa była negocjowana z prawnikami firmy Enterprise Investment - przypadkowo są to osoby wykładające na Wydziale Prawa Uniwersytetu Wrocławskiego - jeśli masz wątpliwości co do zapisów Umowy to zapraszam na Wydział :) Ale już twój punkt 7 mnie rozbawił - człowieku w jakim świecie żyjesz - ważne jest nie to aby pracować na salonach ale aby zarabiać. Ale mam radę dla takich jak Ty - nie bawcie się w sprzedaż...zawsze przecież można usiąść na kasie w markecie ;) Hej.
zdjecie uzytkownika
dajjek - 2012-03-12 09:47:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem tam przez krotki okres ale utrzymuje dalej kontakt z obecnymi pracownikami. Kazdy z nich jest zadowolony, pracownicy ktorzy najbardziej sie wykazali dostaja szanse na otwieranie nowych biur i tworzenie wszystkiego do poczatku wzgledem siebie. Firma odnosi sukcesy i jest coraz bardziej liczacym sie graczem na rynku. Niestety nikt odrazu nie dostanie 100m2 w najlepszym biurowcu, samochodu z salu. Firma sie rozwija i trzeba byc wyrozumialym i poczekac az firma spokojnie sie rozwinie. Patrzac realnie nikogo w tych czasach nie stac na ogromne inwestycje na poczatku. Z tego co wiem zarobki siegaja kilkukrotnosci najnizszej krajowej, tylko trzeba zrobic to cczego oczekuja od Ciebie a jak ktos sie nadaj to nie ma wiekszego problemu z tym. Najwieksza zaleta jest to ze osoba ze srednim wyksztacleniem, bez kilkuletniego doswiadczenia i znajomosci moze zostac kierownikiem biura tylko dzieki swoim zaletą i ciezkiej pracy
zdjecie uzytkownika
Karot - 2012-03-13 06:49:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bylem w firmie jako klijent i korzystalem z ich uslug. Mimo bardzo młodej kadry wykazali sie duzym profesjonalizmem. Bylo bardzo milo i przyjemnie, zadnych ukrytych kosztow i zwiekszajacych sie rat. Bylem w bardzo trudnej sytuacji ale firma mi pomogla. Inne podobne niestety zawiodly. Podchodza do kazdego klienta indywidualnie. Polecam
zdjecie uzytkownika
Customer - 2012-03-13 09:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zazwyczaj unikam informacji pochwalnych ale rzeczywiście są dobrzy. Najpierw analizują i myślą ale wynik jest zaskakujący - idąc do nich dostałem 4 odmowy w tym 2 od pośredników finansowych. Doradca Enterprise Pani(usunięte przez administratora) spisała się rewelacyjnie. Jestem szczerze zdziwiony jak działa rynek kredytów w tym kraju ale jedno jest pewne - Doradcy Enterprise są naprawdę skuteczni.
zdjecie uzytkownika
Katarzyna - 2012-03-18 17:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też potwierdzam ich skuteczność. Profesjonalna obsługa, ładne biura. Jestem jedną z wielu zadowolonych klientek.
zdjecie uzytkownika
klient - 2012-03-19 11:13:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj jak pozytywnie. Posłuchajcie jest wiele Doradców niezrzeszonych w firmach tzw. wolnych strzelców finansowych, którzy rzeczywiście potrafią uzyskać dobry kredyt ale najważniejsze to aby został załatwiony - tak mi się wydaje ale do rzeczy - miałem przyjemność z jednym z doradców firmy Enterprise Investment i rzeczywiście był dobry...bardzo dużo wiedział o kredytach bankowych, procedurach co umożliwiło uzyskanie dobrego kredytu. Szczerze polecam.
zdjecie uzytkownika
prakt. - 2012-03-20 19:25:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem na dniu próbnym, dużo z tego co piszecie teraz jest prawdą, wystarczył jeden dzień zeby zobaczyć ze dziewczyny ktore tam pracuja są fajne i rzeczywiscie klioenci moga byc zadowolone, ale byl jeden post wczesniej na temat menadzera i to tez jest prawdą że ich menadzer to jedna wielka porazka, nic nie wie i nic nie umie, tylko denerwuje ludzi tam pracujących, żenada, dlatego nie zdecydowalem sie na wspolprace z tą firma. osoba na takim stanowisku powinna swiecić przykladem a ztego co zauwazyłem to pracownicy są duzo mądrzejsi i duzo bardziej profesjonalni
zdjecie uzytkownika
nela - 2012-03-20 19:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez bylam na dniu probnym i tez zauwazylam to samo, pani menager co chwile atakuje pracownikow, a rozmowe kwalifikacyjna prowadzila bardzo nieprofesjonalnie, rozmowa odbywala sie wsrod szumu pracujacych osob a pani menager podczas tej rozmowy zalatwiala mnostwo innych spraw, odbierala kilka telefonow przy rekrutancie i jeszcze ochrzaniala pracownikow, to byl totalny brak profesjonalizmu, widac ze nie byla na kursie z przeprowadzania rekrutacji, no i prawda jest ze sama nic nie robila tylko sie wyglupiala stwarzajac pozory luznej atmosfery, pracownicy tak jakby w ogole nie mieli ochoty juz jej sluchac, skakala do gory, krzyczala lub smiala sie nie wiadomo z czego no i glupio sie wypowiadala, tez zrezygnowalam po dniu probnym, dziwie sie ze te dziewczyny ktore tam pracuja znosza takie zachowania, moze musza dlatego to rozumiem, ja poszukam czegos innego
zdjecie uzytkownika
cichy - 2012-03-20 23:11:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem tam pól roku, niestety musiałem odejść bo przeprowadzałem się do miasta rodzinnego z powrotem. Faktycznie od razu nie dostaje się umowy o prace, a gdzie teraz się dostaje ????? Po "płatnym okresie próby" dostałem umowę o pracę, plany sprzedażowe nie są z kosmosu, spokojnie przy odrobinie chęci i inteligencji można je zrobić i nie są one z miesiąca na miesiąc zwiększane. Wypłata przy realizacji celu jest naprawdę spora.
zdjecie uzytkownika
must - 2012-03-21 11:12:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...ej ej ej na Pani Kierownik świat się nie kończy...menager jest od kierunkowania sprzedaży ale pamiętajcie, że atmosferę w pracy tworzy cały zespół...dajcie spokój z kierownictwem nawet upierdliwym i negatywnym da się żyć...w końcu nie pracujemy dla Pani manager tylko dla siebie... ;)
zdjecie uzytkownika
tosia - 2012-03-22 21:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja byłam tam tylko 3 dni i potwierdzam ze ta ich menager jest jakaś głupkowata, ale pracownicy tego odziału podobno już się do niej przyzwyczaili bo rzeczywiście pracują dla siebie a nie dla pani menager. Powiedziałeś ze menager jest od tego zeby ukierunkować sprzedaż, ja zrezygnowałam z tej pracy właśnie z tego powodu bo ten kierownik nie ma wiedzy sprzedażowej, od tej kobiety nie można się niczego nauczyć, nigdy wcześniej nie widziałam takiej bezmyślnej osoby. I powiem więcej - ta pani menager mogłaby się wiele nauczyć od tamtejszych doradców - to jest zenada - osoba nie na odpowiednim stanowisku. Widziałam jak pracują tam na miejscu, ta kobieta jest nie do zniesienia - nie ma chwili ciszy bo cały czas o coś się pyta swoich pracowników, ja zauwazyłam ze co 5 minut zadaje te same pytania - raz do jednej dziewczyny, raz do drugiej, tam nie mozna normalnie pracować bo cały czas trzeba odpowiadać na te same pytania - ja po spędzonej tam godzinie czasu naliczyłam chyba 16 czy 17 tych samych pytań do jednej osoby - dziewczyna kipiała ze złości bo nie mogła nic robić , totalna masakra
... ja nie przyzwyczaiłabym się do tego.....
zdjecie uzytkownika
kania - 2012-03-22 22:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja słyszałam jak pracownicy rozmawiali że znowu będą siedzić do 20.00 i że tak jest codziennie, ze są już zmęczeni bo nawet jak nie zostają w pracy to zabierają robotę do domu i ze nie mają już w ogóle życia prywatnego. A mogę też potwierdzić że jak byłam tam na rozmowie kwalifikacyjnej to pani menadżer krzyczała do kogoś że nie wypuści go do domu dotąd dopóki nie zrobi iluś klientów, nie wazne która by to miała byc godzina.
No to nie była dobra wizytówka tej firmy. Ja rozumiem ze można zostawać po godzinach i pracować nawet codziennie do późna, tak się przecież zarabia pieniądze, ale widziałam po tych pracownikach jakie mają zmęczone twarze i w ogóle nie uśmiechnięte. To jest przykre
zdjecie uzytkownika
doradca personalny - 2012-03-24 08:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...rzeczywiście jak czyta się to to trochę smutek przemawia ale z tego co się zdążyłem zorientować to firma Enterprise Investment jest firmą doradczą z zakresu finansów zatem z pewnością gruntem jej działalności jest wartość sprzedaży i to przekłada się na każdy dział tej firmy a to z kolei oznacza, że są takie okresy w miesiącu, że wręcz bezmyślnością byłoby nie zostać godzinę-dwie po pracy gdyż to własnie te dwie godziny więcej skutkują realizacja planu zespołu czy też danego Doradcy a gdy jest realizacja planu to wszyscy wiemy, że zarabia się czasami o 2-3 tys. więcej...myślę, że czasami warto chyba , że dana osoba pracuje aby pracować a nie dla nazwijmy to ,,lepszego życia,, i ładu finansowego...ale cóż nie wszyscy lubią zostawać po godzinach dla kasy ;)
Zawsze byłem przeciwny raportom ale uwierzcie mi im więcej raportów tym silniejszy znak, że dana firma szybko się rozwija ;)
Miłego życzę.
zdjecie uzytkownika
key - 2012-03-24 12:40:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam tam na krótkim dniu próbnym. Krótkim dlatego, że odstraszyła mnie właśnie Pani menedżer. Ta kobieta jest na tyle \"specyficzna\", że chyba na dłuższą metę nie potrafiłabym z nią współpracować. Na wstępie oprowadzając mnie po biurze rozśmieszyła mnie tekstem..\"jak się Pani spoci to tutaj jest prysznic więc można się wykąpać\", widząc moje zmieszanie zaczęła nerwowo rechotać...Bardzo mi się też nie spodobała sytuacja, jak jedna z dziewczyn pytała \"szefową\" o przerwę, bo chciała kupić sobie coś do jedzenia na co pani menedżer nie wyraziła zgody, twierdząc że jest za mało spotkań i trzeba dzwonić i że może później, a sama przy tym jadła obiad, który kupiła jej po drodze inna dziewczyna wracając chyba od klienta. Ja rozumiem, że każdy tam pracuje na siebie, na swój wynik, każdy chce zarabiać kasę, ale przebywając w towarzystwie tej Pani 8h dziennie 5 dni w tygodniu, to najbardziej spokojnej osobie w końcu puszczą nerwy. Ja siedząc z boku nie mogłam się skupić, a co dopiero dziewczyny będąc non stop zasypywane tymi samymi pytaniami. Odniosłam wrażenie, że pani menedżer ma o wiele mniejszą wiedzę niż jej pracownice. Dziewczyny-doradcy są bardzo w porządku, widać że między sobą się dogadują i jedna drugiej pomaga. Więcej pomocy i wskazówek otrzymałam od pracownic..jedna z dziewczyn nawet porozmawiała ze mną w kuchni, zachęcała do pierwszych telefonów, mówiła żebym się nie zrażała, bo trzeba się przełamać, a Pani menago nie była zbytnio zainteresowana moją osobą. Ogólnie atmosfera byłaby fajna, gdyby szefowa nie wprowadzała niepotrzebnej nerwówki. Życzę powodzenia firmie oraz dziewczynom.
zdjecie uzytkownika
niunia - 2012-03-26 22:21:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DNO! ludzie trzymajcie się od tej firmy jak najdalej. co innego w ogłoszeniu, co innego na rozmowie, co innego potem. miała być umowa o pracę, na rozmowie dowiaduję się że pierwszy miesiąc to zlecenie (myślę-OK trzeba się wzajemnie wybadać, choć równie dobrze można to zrobić w oparciu o umowę o pracę na okres próbny, ale OK). potem dowiaduję się że mam przejść szkolenie. super! nowe umiejętności, to coś co lubię. potem okazuje się że szkolenie ma trwać dwa dni. troszke zaczynam się irytować. po 2 dniach szkolenia dowiaduję się, że wszystkim poszło tak fantastycznie, że zapraszają mnie na dzień próbny. na dniu próbnym dowiaduję się że nie będę asystować starszemu doradcy (jak było mówione), mam tylko STWORZYĆ BAZĘ KLIENTÓW i umówić 10 spotkań! jeśli to zrobię, dostaję umowę. udało się. pani miała kontaktować się ze mną następnego dnia. po tygodniu sama zadzwoniłam. dowiedziałam się że skoro nie było telefonu to nie zostałam przyjęta. proces rekrutacji trwał prawie 3 tygodnie! sznujmy swój czas i pieniądze. widzę, że w tej firmie od bardzo dawna nic się nie zmienia. do HRowców: zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami firma ma obowiązek wystawiać UMOWY nawet na dni próbne.
podsumowując: ta firma to oszustwo, szukają ludzi, którzy ZA DARMO stworzą im bazy klientów, organizują sobie darmowe call center. sprawę przekazałam inspekcji pracy.
zdjecie uzytkownika
Departament HR - 2012-03-27 10:51:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo bardzo dziękujemy za informacje o Państwa uwagach dotyczących procesu rekrutacji. Szanowni Państwo informujemy, że firma Enterprise Investment nie zatrudnia wszystkich kandydatów wysyłających do nas swoje CV. Pierwszych etapem jest rekrutacja w skład której wchodzi rozmowa bezpośrednia z osobą z działu HR. Kolejny etap to szkolenie (bezpłatne), które w zależności od umiejętności kandydata trwa 1 lub 2 dni. Kolejny etap to albo zatrudnienie na okres próbny trwający do 3 miesięcy (długość okresu próbnego uzależniona jest od decyzji Kierownika Sprzedaży) albo 1-2 dni próbny w sytuacji gdy kandydat nie ma doświadczenia w finansach (celem jest aby kandydat poznał firmę) lub gdy osoba przeprowadzająca proces rekrutacji nie jest w 100 % pewna kandydata.
Dla uściślenia 1-2 dni próby polegają na 3-4 godzinach obserwacji pracy wykonywanej przez pracowników Enterprise Investment - dopuszczalne jest w sytuacji gdy kandydat wyrazi na to zgodę aby zostało przedstawione zadanie do wykonania dla danego kandydata 9zaznaczamy, że kandydat nie jest dopuszczany do miejsca pracy).
Szanowni Państwo po tym opisie bardzo przepraszam Panią,,Niunię,, (ciekawy Nick) za swoje subiektywne odczucia ale widocznie nie nadawała się Pani do takiej pracy i stąd decyzja negatywna. Domniemanie jakoby Firma Enterprise Investment zatrudniała kandydatów do robienia ,,bazy danych,, są po prostu śmieszne - to nie jest działalność firmy. Informuję, że jeśli rzeczywiście cokolwiek co Pani pisze jest prawdą to zapraszamy Panią do siedziby firmy, gdfzie zostanie wydana stworzona przez Panią ,,baza danych,, a reprezentant firmy podpisze zobowiązanie do niewykorzystywania tych danych. Szanowna Pani proszę zajrzeć w chwili wolnej do Ustawy o prawie autorskim (tekst jedn. Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.) - firma Enterprise Investment nie może wykorzystywać bazy stworzonej przez Panią w sytuacji gdy nie jest Pani na stosownych zasadach zatrudniona - ta porada szanowna Pani jest gratis.
Co do informacji odnośnie Inspekcji Pracy to mogę Panią zapewnić, że albo kłamie Pani na forum albo Inspekcja Pracy odrzuciła Pani zawiadomienie jako bezpodstawne - to jest informacja z dnia dzisiejszego. Proszę się przekonać w Inspekcji Pracy. Pozdrawiam Panią i życzę dalszych sukcesów w szukaniu pracy choć Pani charakter wskazuje na ogromny ,,ciężar,,.
zdjecie uzytkownika
Adi - 2012-04-11 13:16:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie. Muszę powiedzieć, że zaproponowali mi całkiem fajną ofertę, mile mnie zaskoczyli. Zdecydowałem się jednak na warunki innej firmy, która w międzyczasie zadzwoniła do mnie. Gdybym jej jednak nie otrzymał, to chętnie przyjąłbym ofertę Enterprise'a.
Pamiętajcie o jednym, w tego typu firmach, trzeba liczyć się na początku z umowami o współpracę. Ja już z doświadczenia wiem, że są firmy finansowe w których nie dostajesz umowy, pracujesz jako przedstawiciel/akwizytor i na końcu mogą cię wyrolować. Tutaj przedstawili mi porządne i jasne warunki. Plus dowiedziałem się, że tutaj płacą i to dobrze. Najlepiej sprawdzić samemu, bo każdy ma inne preferencje i ludzie z natury lubią narzekać na nieznane :-)

Pozdrawia kolega po fa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Dział Rekrutacji Enterprise Investment - 2012-04-11 19:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo,
Chcielibyśmy podzielić się z Państwem opinią pracy w naszej firmie. Jak każdy zdaje sobie sprawę, wszyscy posiadamy swoje wymagania i potrzeby, dlatego często człowiek potrafi być niezadowolony gdy powyższe rzeczy nie zostały należycie spełnione. Staramy się, aby z pracy w Enterprise Investment ludzie czerpali jak największe korzyści i byli zadowoleni z warunków które proponujemy. Z opinii i doświadczenia wiemy, że są ludzie, którzy pracują lub pracowali u nas i wychodzą zadowoleni ze współpracy, jak i osoby które nie miały szansy przekonać się do firmy i stąd ich opinia negatywna.

Dlatego wychodzimy z założenia, że o opinii danej firmy trzeba tak naprawdę przekonać się samemu. Jesteśmy otwarci i proponujemy nie sugerować się opinią innych (czy to pozytywną czy negatywną), tylko osobiście przyjść i przekonać się że praca u nas jest czymś satysfakcjonującym i możliwe, że tutaj Państwo spełnią swoje potrzeby.

Z poważaniem i pozdrowieniami
Dział Rekrutacji
Enterprise Investment
zdjecie uzytkownika
kinia - 2012-04-12 23:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sama nie wiem... Jakoś po rozmowie kwalifikacyjnej, nie jestem przekonana co do zarabiania. Fajnie że można zarobić na siebie i zdobyć dużą premię do podstawy, ale wolę jednak tylko podstawę :-) zawsze jakiaś spokojniejsza praca.
zdjecie uzytkownika
Mario - 2012-04-13 09:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W środę byłem na rozmowie i już wczoraj dostałem telefon z zaproszeniem :-D kurde mam nadzieję ze będzie wszystko ok... W poniedziałek mam przyjść. Ale co jak co wygląda to obiecująco.

Trzymajcie za mnie kciuki ;-) !!!
zdjecie uzytkownika
kid - 2012-04-13 16:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie jesteś sam
wszystkich nas chyba zaprosili
zdjecie uzytkownika
wolak - 2012-04-14 11:06:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...a może wszystkich zaprosili bo po prostu okazaliśmy się mocną grupą ? ;)
zdjecie uzytkownika
Ona - 2012-04-16 09:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mnie nie zaprosili. Dostałam po prostu propozycję współpracy. Tylko, że nie na stanowisko doradcy a na inne. A nie myśleliście w ten sposób, że tak wygląda po prostu proces rekrutacji na tego doradcę? Jest po prostu kilka etapów? Ciężko znaleźć doradcę, który spełni wszystkie kryteria dobrego sprzedawcy. Zamiast cieszyć się, że ktoś Was docenił to doszukujecie się, i to w dodatku, sami nie wiecie czego.
Pozdrawiam wytrwałych.
zdjecie uzytkownika
kid - 2012-04-16 19:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rekrutacja kilkuetapowa - jasne:)
ale są zasady, których się będę trzymał->nie pracuję bez umowy i jasnych warunków
poważna branża:P
no i rzekomo poważna firma szuka poważnych pracowników
to traktujmy się poważnie:P
zdjecie uzytkownika
Mario - 2012-04-17 09:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ha!
Wczoraj odbyłem ten etap szkoleniowy i od poniedziałku zaczynam pracę :-) Jeszcze mam tylko podjechać wcześniej podpisać umowę.

Troszkę się obawiałem ten całej pani manager o której były takie opinie... ale nie widziałem nikogo takiego, szkolenie ze mną prowadził jakiś starszy koleś - rzeczowy i konkretny. Może odeszła ? Albo szefostwo coś zauważyło...

Etap jest rekrutacyjny jest, ale na szczęście nie taki długi i taki tragiczny :-) Już po pierwszym dniu powiedzieli mi jakie mam wady i jak mogę je poprawić i jakie szkolenie mi zaoferują.

Pozdrawiam wytrwałych
zdjecie uzytkownika
trololo - 2012-04-17 11:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stanowisko już zajęte :D
zdjecie uzytkownika
Dział Rekrutacji Enterprise Investment - 2012-04-17 13:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo, szanowny "trololo"

Możemy Państwa zapewnić, że rekrutacja przebiega pomyślnie, a w związku z dynamicznym rozwojem firmy, prowadzimy stały nabór na doradców.
Żarcik trololo, mimo ze sympatyczny, nie zmienia sytuacji osób które w najbliższym czasie rozpoczną pracę.

zdjecie uzytkownika
Traper - 2012-04-26 16:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na spotkaniu rekrutacyjnym, zauważyłem że osoby tam pracujące są bardzo zgrane (jeśli mówimy o tej samej firmie). Dziewczyny są radosne i zasuwają jak małe koniki. Ale przyznać muszę jedno, jak dwie-trzy zaczną rozmawiać przez telefon to hałas nieziemski, to chyba wina akustyki pomieszczenia, ale i tak przeżycie ciekawe.

A co do samej rozmowy, no to nawet nawet, ale zobaczymy co z tego będzie.
zdjecie uzytkownika
Biska - 2012-05-07 16:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że ta firma prowadzi dużo rekrutacji :-)

Ciekawe tylko czy tak szybko się rozwijają czy mają taką dużą rotację.

Ja bym się wpierw dowiedziała.
zdjecie uzytkownika
doswiadczony - 2012-05-08 22:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej branży trzeba liczyć się na pewno, ze często są rekrutacje, zazwyczaj ktoś szybko odchodzi bo nie daje sobie rady z natłokiem pracy lub zostaje i zarabia swoje. Nie spotkałem jeszcze firmy finansowej, w której nie byłoby częstej rekrutacji, ludzie po prostu nie dają sobie rady i myślą że taka praca to pikuś, a trochę trzeba umieć pokombinować :-) Kasa sama z siebie nie powstanie...

A co do tej firmy, z tego co się orientuję i czytałem, to szybko się rozwija i otwiera intensywnie nowe oddziały - więc logiczne, że będą chcieli mieć coraz więcej ludzi bo inni mogą się wykruszyć sami z siebie. Dlatego już wam z doświadczenia mówię, nie zrażać się do dużych rekrutacji (bo to norma) tylko jak ktoś chce - próbować!!
zdjecie uzytkownika
MidiMaxi - 2012-06-24 23:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hm, ciekawa opinia, ale jako były pracownik firmy obawiam się, że nie do końca zgodna z prawdą. 1. Pracownicy się zmieniają, jedni awansują, drudzy rezygnują, ponieważ nie nadają się do sprzedaży lub dziękuje im firma. Na zarobki narzekać nie można, choć w miarę jedzenia rośnie apetyt, więc 2 czy 3 tysiące zaczynają być uciążliwe chce się więcej, ale na to trzeba ciężko pracować i być wytrwałym, nie powiem odrobina szczęścia nie zaszkodzi :) Jeśli chodzi o kierownictwo - specyficzne, ale reszta zespołu nadrabia... ogólnie ciekawe doświadczenie, można było odłożyć trochę grosza... praca dla inteligentnych
zdjecie uzytkownika
Niteczka88 - 2012-07-03 18:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanko. Aplikowałaś tam na doradce czy osobę odpowiedzialną za umawianie spotkań?
Za odpowiedź serdecznie dziękuję.
zdjecie uzytkownika
Niteczka88 - 2012-07-04 21:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeszłam do II etapu rekrutacji we Wrocławiu. Jedzie ktoś też?
zdjecie uzytkownika
basia - 2012-07-11 16:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja właśnie zostałam przyjęta wspomóc otwarcie nowego oddziału w Katowicach :-) też musiałam przejść 2 etapy rekrutacyjne, ale dostałam szanse :-p Trzymajcie kciuki!
zdjecie uzytkownika
g0nia - 2012-07-16 09:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest tak źle,
Co jak co, ale mogę sama przyznać że ekipa jest zgrana, zawsze można z kimś się dogadać i pomoże w twoimi klientami. A teraz widzę że coraz bardziej usprawniają pracę doradców, tak aby było wygodniej i traciło się mniej czasu.

Nawet szefowie firmy zrobili konkurs dla pracowników, do wygrania jest wycieczka do Hiszpanii i Turcji :D dla każdego kto zrobi wymagany wynik sprzedażowy.

Dlatego w tym miesiącu spinam się i walczę o darmowe wakacje !
zdjecie uzytkownika
Darka - 2012-07-22 13:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie jak wyglada dzien probny tak zwany drugi etap? Mógłby ktos opisac?
zdjecie uzytkownika
g0nia - 2012-07-24 17:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No u mnie wyglądało to tak:

po pierwszym etapie, otrzymałam telefon z zaproszeniem na całodniowe szkolenie w siedzibie firmy. Razem z dwoma innymi osobami byłam w wyznaczonym dniu. Szkolenie wyglądało tak: teoria, trochę warsztatu perswazyjnego i odgrywanie "scenek", chociaż słowo scenki jest nie za poważne. Akurat tutaj byliśmy wszyscy prowadzeni, jak coś było nie tak - to zaraz nam tłumaczyli co, źle i dlaczego.

Później podglądaliśmy pracę doradców i pod koniec całego szkolenia, byliśmy prowadzeni na indywidualną rozmowę i dostawaliśmy odpowiedź czy się otrzymaliśmy pracę czy też nie.
zdjecie uzytkownika
Darka - 2012-07-27 10:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A moge zapytać ile zarabiasz? i ogolnie jak sie pracuje w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
Dział Rekrutacji Enterprise Investment - 2012-08-03 18:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W odpowiedzi na opinie pojawiające się na forum pragniemy zakomunikować, iż nabór do naszej Firmy jest prowadzony stale, gdyż Firma rozwija się i otwiera nowe oddziały. Jeżeli ktoś z aplikujących jest niezadowolony ze sposobu rekrutacji bardzo przepraszamy. Naszą pracę staramy się wykonywać jak najlepiej, jednak jeżeli ktoś ma inną opinię jeszcze raz przepraszamy. Co do konkretnych osób (samosia) trudno odnieść się do Twojej opinii, gdyż nie podpisałaś się imieniem i nazwiskiem przez to nie jesteśmy wstanie zdefiniować, jaki błąd został popełniony. Bardzo prosimy o kontakt jeśli potrzebujesz wyjaśnień na temat Twojej aplikacji. Być może nasz błąd wynikał z odbywającej się w tym czasie przeprowadzki.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Przede wszystkim na poziomie. Sporo pytań sprawdzających czy dam sobie radę. W sprzedaży trzeba działać, nic z nieba nikomu nie spadnie - zadzwonili następnego dnia z propozycją pracy. Ale się cieszę.
Pytania: Sporo było o doświadczeniu sprzedażowym. Takie mam, więc to na pewno mi pomogło. Jak pozyskać klienta, jak sprzedać konkretny produkt.
zdjecie uzytkownika
Dział Rekrutacji Enterprise Investment - 2012-08-03 18:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Informujemy, że prowadzimy rekrutację do nowo powstających oddziałów. Ponadto planujemy poszerzyć w najbliższym czasie zakres naszych usług o nowe produkty. Zapraszamy wszystkich na spotkania rekrutacyjne. Dzięki temu sami przekonacie się, jak wygląda praca w EI Global. A może przy okazji znajdziecie w naszym zespole miejsce dla siebie. Nie chcemy polemizować z anonimowymi opiniami dlatego jeszcze raz zapraszamy, abyście się sami przekonali, jak wygląda praca w naszej Firmie.
Zapraszamy!
zdjecie uzytkownika
zniesmaczona omamianiem - 2012-09-05 10:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to dziwne, bo na rozmowie kwalifikacyjnej zostałam poinformowana, że w I.E. nie ma czegoś takiego jak \"skontaktujemy się z wybranymi kandydatami\" lecz o wynikach rekrutacji zostanę telefonicznie poinformowana w przeciągu kilku dni, bez względu na to czy zostanę przyjęta, czy też nie. Hmm, telefon milczy do tej pory.....
Mogę tylko powiedzieć, że nie widziałam tam niezadowolonych pracowników. Prawie sami młodzi, nie wiedzieli, że ich obserwuję czekając na panią od rekrutacji. /pl. Solidarności, Wrocław/

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Enterprise Investment

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert