Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Enterprise Investment


Oceniono 228 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Enterprise Investment
Wrocław
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
Mario - 2012-04-13 09:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W środę byłem na rozmowie i już wczoraj dostałem telefon z zaproszeniem :-D kurde mam nadzieję ze będzie wszystko ok... W poniedziałek mam przyjść. Ale co jak co wygląda to obiecująco.

Trzymajcie za mnie kciuki ;-) !!!
zdjecie uzytkownika
kid - 2012-04-13 16:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie jesteś sam
wszystkich nas chyba zaprosili
zdjecie uzytkownika
wolak - 2012-04-14 11:06:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...a może wszystkich zaprosili bo po prostu okazaliśmy się mocną grupą ? ;)
zdjecie uzytkownika
Ona - 2012-04-16 09:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mnie nie zaprosili. Dostałam po prostu propozycję współpracy. Tylko, że nie na stanowisko doradcy a na inne. A nie myśleliście w ten sposób, że tak wygląda po prostu proces rekrutacji na tego doradcę? Jest po prostu kilka etapów? Ciężko znaleźć doradcę, który spełni wszystkie kryteria dobrego sprzedawcy. Zamiast cieszyć się, że ktoś Was docenił to doszukujecie się, i to w dodatku, sami nie wiecie czego.
Pozdrawiam wytrwałych.
zdjecie uzytkownika
kid - 2012-04-16 19:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rekrutacja kilkuetapowa - jasne:)
ale są zasady, których się będę trzymał->nie pracuję bez umowy i jasnych warunków
poważna branża:P
no i rzekomo poważna firma szuka poważnych pracowników
to traktujmy się poważnie:P
zdjecie uzytkownika
Mario - 2012-04-17 09:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ha!
Wczoraj odbyłem ten etap szkoleniowy i od poniedziałku zaczynam pracę :-) Jeszcze mam tylko podjechać wcześniej podpisać umowę.

Troszkę się obawiałem ten całej pani manager o której były takie opinie... ale nie widziałem nikogo takiego, szkolenie ze mną prowadził jakiś starszy koleś - rzeczowy i konkretny. Może odeszła ? Albo szefostwo coś zauważyło...

Etap jest rekrutacyjny jest, ale na szczęście nie taki długi i taki tragiczny :-) Już po pierwszym dniu powiedzieli mi jakie mam wady i jak mogę je poprawić i jakie szkolenie mi zaoferują.

Pozdrawiam wytrwałych
zdjecie uzytkownika
trololo - 2012-04-17 11:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stanowisko już zajęte :D
zdjecie uzytkownika
Dział Rekrutacji Enterprise Investment - 2012-04-17 13:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo, szanowny "trololo"

Możemy Państwa zapewnić, że rekrutacja przebiega pomyślnie, a w związku z dynamicznym rozwojem firmy, prowadzimy stały nabór na doradców.
Żarcik trololo, mimo ze sympatyczny, nie zmienia sytuacji osób które w najbliższym czasie rozpoczną pracę.

zdjecie uzytkownika
Traper - 2012-04-26 16:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na spotkaniu rekrutacyjnym, zauważyłem że osoby tam pracujące są bardzo zgrane (jeśli mówimy o tej samej firmie). Dziewczyny są radosne i zasuwają jak małe koniki. Ale przyznać muszę jedno, jak dwie-trzy zaczną rozmawiać przez telefon to hałas nieziemski, to chyba wina akustyki pomieszczenia, ale i tak przeżycie ciekawe.

A co do samej rozmowy, no to nawet nawet, ale zobaczymy co z tego będzie.
zdjecie uzytkownika
Biska - 2012-05-07 16:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że ta firma prowadzi dużo rekrutacji :-)

Ciekawe tylko czy tak szybko się rozwijają czy mają taką dużą rotację.

Ja bym się wpierw dowiedziała.
zdjecie uzytkownika
doswiadczony - 2012-05-08 22:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej branży trzeba liczyć się na pewno, ze często są rekrutacje, zazwyczaj ktoś szybko odchodzi bo nie daje sobie rady z natłokiem pracy lub zostaje i zarabia swoje. Nie spotkałem jeszcze firmy finansowej, w której nie byłoby częstej rekrutacji, ludzie po prostu nie dają sobie rady i myślą że taka praca to pikuś, a trochę trzeba umieć pokombinować :-) Kasa sama z siebie nie powstanie...

A co do tej firmy, z tego co się orientuję i czytałem, to szybko się rozwija i otwiera intensywnie nowe oddziały - więc logiczne, że będą chcieli mieć coraz więcej ludzi bo inni mogą się wykruszyć sami z siebie. Dlatego już wam z doświadczenia mówię, nie zrażać się do dużych rekrutacji (bo to norma) tylko jak ktoś chce - próbować!!
zdjecie uzytkownika
MidiMaxi - 2012-06-24 23:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hm, ciekawa opinia, ale jako były pracownik firmy obawiam się, że nie do końca zgodna z prawdą. 1. Pracownicy się zmieniają, jedni awansują, drudzy rezygnują, ponieważ nie nadają się do sprzedaży lub dziękuje im firma. Na zarobki narzekać nie można, choć w miarę jedzenia rośnie apetyt, więc 2 czy 3 tysiące zaczynają być uciążliwe chce się więcej, ale na to trzeba ciężko pracować i być wytrwałym, nie powiem odrobina szczęścia nie zaszkodzi :) Jeśli chodzi o kierownictwo - specyficzne, ale reszta zespołu nadrabia... ogólnie ciekawe doświadczenie, można było odłożyć trochę grosza... praca dla inteligentnych
zdjecie uzytkownika
Niteczka88 - 2012-07-03 18:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanko. Aplikowałaś tam na doradce czy osobę odpowiedzialną za umawianie spotkań?
Za odpowiedź serdecznie dziękuję.
zdjecie uzytkownika
Niteczka88 - 2012-07-04 21:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeszłam do II etapu rekrutacji we Wrocławiu. Jedzie ktoś też?
zdjecie uzytkownika
basia - 2012-07-11 16:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja właśnie zostałam przyjęta wspomóc otwarcie nowego oddziału w Katowicach :-) też musiałam przejść 2 etapy rekrutacyjne, ale dostałam szanse :-p Trzymajcie kciuki!
zdjecie uzytkownika
g0nia - 2012-07-16 09:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest tak źle,
Co jak co, ale mogę sama przyznać że ekipa jest zgrana, zawsze można z kimś się dogadać i pomoże w twoimi klientami. A teraz widzę że coraz bardziej usprawniają pracę doradców, tak aby było wygodniej i traciło się mniej czasu.

Nawet szefowie firmy zrobili konkurs dla pracowników, do wygrania jest wycieczka do Hiszpanii i Turcji :D dla każdego kto zrobi wymagany wynik sprzedażowy.

Dlatego w tym miesiącu spinam się i walczę o darmowe wakacje !
zdjecie uzytkownika
Darka - 2012-07-22 13:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie jak wyglada dzien probny tak zwany drugi etap? Mógłby ktos opisac?
zdjecie uzytkownika
g0nia - 2012-07-24 17:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No u mnie wyglądało to tak:

po pierwszym etapie, otrzymałam telefon z zaproszeniem na całodniowe szkolenie w siedzibie firmy. Razem z dwoma innymi osobami byłam w wyznaczonym dniu. Szkolenie wyglądało tak: teoria, trochę warsztatu perswazyjnego i odgrywanie "scenek", chociaż słowo scenki jest nie za poważne. Akurat tutaj byliśmy wszyscy prowadzeni, jak coś było nie tak - to zaraz nam tłumaczyli co, źle i dlaczego.

Później podglądaliśmy pracę doradców i pod koniec całego szkolenia, byliśmy prowadzeni na indywidualną rozmowę i dostawaliśmy odpowiedź czy się otrzymaliśmy pracę czy też nie.
zdjecie uzytkownika
Darka - 2012-07-27 10:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A moge zapytać ile zarabiasz? i ogolnie jak sie pracuje w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
Dział Rekrutacji Enterprise Investment - 2012-08-03 18:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W odpowiedzi na opinie pojawiające się na forum pragniemy zakomunikować, iż nabór do naszej Firmy jest prowadzony stale, gdyż Firma rozwija się i otwiera nowe oddziały. Jeżeli ktoś z aplikujących jest niezadowolony ze sposobu rekrutacji bardzo przepraszamy. Naszą pracę staramy się wykonywać jak najlepiej, jednak jeżeli ktoś ma inną opinię jeszcze raz przepraszamy. Co do konkretnych osób (samosia) trudno odnieść się do Twojej opinii, gdyż nie podpisałaś się imieniem i nazwiskiem przez to nie jesteśmy wstanie zdefiniować, jaki błąd został popełniony. Bardzo prosimy o kontakt jeśli potrzebujesz wyjaśnień na temat Twojej aplikacji. Być może nasz błąd wynikał z odbywającej się w tym czasie przeprowadzki.
zdjecie uzytkownika
Dział Rekrutacji Enterprise Investment - 2012-08-03 18:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Informujemy, że prowadzimy rekrutację do nowo powstających oddziałów. Ponadto planujemy poszerzyć w najbliższym czasie zakres naszych usług o nowe produkty. Zapraszamy wszystkich na spotkania rekrutacyjne. Dzięki temu sami przekonacie się, jak wygląda praca w EI Global. A może przy okazji znajdziecie w naszym zespole miejsce dla siebie. Nie chcemy polemizować z anonimowymi opiniami dlatego jeszcze raz zapraszamy, abyście się sami przekonali, jak wygląda praca w naszej Firmie.
Zapraszamy!
zdjecie uzytkownika
zniesmaczona omamianiem - 2012-09-05 10:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to dziwne, bo na rozmowie kwalifikacyjnej zostałam poinformowana, że w I.E. nie ma czegoś takiego jak \"skontaktujemy się z wybranymi kandydatami\" lecz o wynikach rekrutacji zostanę telefonicznie poinformowana w przeciągu kilku dni, bez względu na to czy zostanę przyjęta, czy też nie. Hmm, telefon milczy do tej pory.....
Mogę tylko powiedzieć, że nie widziałam tam niezadowolonych pracowników. Prawie sami młodzi, nie wiedzieli, że ich obserwuję czekając na panią od rekrutacji. /pl. Solidarności, Wrocław/
zdjecie uzytkownika
kkk - 2012-09-12 18:39:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie,
A czy ktoś ma/miał może doświadczenia w rekrutacji lub w pracy w dziale HR jako doradca zawodowy?
Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Dział Rekrutacji Enterprise Investment - 2012-09-14 15:18:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W odpowiedzi na zapytanie o doświadczenie z działem HR - serdecznie zapraszamy na spotkanie. Odpowiemy na wszystkie pytania i wątpliwości, serdecznie zapraszamy.
zdjecie uzytkownika
Dział Rekrutacji Enterprise Investment - 2012-09-17 15:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowny Panie podpisany jako \"gosc wch\"
informujemy że rekrutacja trwa i powiadomimy Pana o jej efektach jak zostanie zakończona, jeżeli chciałby Pan dowiedzieć się czegoś szybciej prosimy o telefon, forum go work nie jest miejscem do przekazywania informacji o rekrutacji do naszej firmy
bardzo dziękujemy za przybycie na spotkanie w Wałbrzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i prosimy o cierpliwość oraz wyrozumiałość wobec innych osób które spotkania mają przed sobą
pozdrawiamy
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Enterprise Investment
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x