Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Enterprise Investment


Oceniono 219 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Enterprise Investment
Wrocław
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
klient - 2012-03-19 11:13:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj jak pozytywnie. Posłuchajcie jest wiele Doradców niezrzeszonych w firmach tzw. wolnych strzelców finansowych, którzy rzeczywiście potrafią uzyskać dobry kredyt ale najważniejsze to aby został załatwiony - tak mi się wydaje ale do rzeczy - miałem przyjemność z jednym z doradców firmy Enterprise Investment i rzeczywiście był dobry...bardzo dużo wiedział o kredytach bankowych, procedurach co umożliwiło uzyskanie dobrego kredytu. Szczerze polecam.
zdjecie uzytkownika
prakt. - 2012-03-20 19:25:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem na dniu próbnym, dużo z tego co piszecie teraz jest prawdą, wystarczył jeden dzień zeby zobaczyć ze dziewczyny ktore tam pracuja są fajne i rzeczywiscie klioenci moga byc zadowolone, ale byl jeden post wczesniej na temat menadzera i to tez jest prawdą że ich menadzer to jedna wielka porazka, nic nie wie i nic nie umie, tylko denerwuje ludzi tam pracujących, żenada, dlatego nie zdecydowalem sie na wspolprace z tą firma. osoba na takim stanowisku powinna swiecić przykladem a ztego co zauwazyłem to pracownicy są duzo mądrzejsi i duzo bardziej profesjonalni
zdjecie uzytkownika
nela - 2012-03-20 19:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez bylam na dniu probnym i tez zauwazylam to samo, pani menager co chwile atakuje pracownikow, a rozmowe kwalifikacyjna prowadzila bardzo nieprofesjonalnie, rozmowa odbywala sie wsrod szumu pracujacych osob a pani menager podczas tej rozmowy zalatwiala mnostwo innych spraw, odbierala kilka telefonow przy rekrutancie i jeszcze ochrzaniala pracownikow, to byl totalny brak profesjonalizmu, widac ze nie byla na kursie z przeprowadzania rekrutacji, no i prawda jest ze sama nic nie robila tylko sie wyglupiala stwarzajac pozory luznej atmosfery, pracownicy tak jakby w ogole nie mieli ochoty juz jej sluchac, skakala do gory, krzyczala lub smiala sie nie wiadomo z czego no i glupio sie wypowiadala, tez zrezygnowalam po dniu probnym, dziwie sie ze te dziewczyny ktore tam pracuja znosza takie zachowania, moze musza dlatego to rozumiem, ja poszukam czegos innego
zdjecie uzytkownika
cichy - 2012-03-20 23:11:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem tam pól roku, niestety musiałem odejść bo przeprowadzałem się do miasta rodzinnego z powrotem. Faktycznie od razu nie dostaje się umowy o prace, a gdzie teraz się dostaje ????? Po "płatnym okresie próby" dostałem umowę o pracę, plany sprzedażowe nie są z kosmosu, spokojnie przy odrobinie chęci i inteligencji można je zrobić i nie są one z miesiąca na miesiąc zwiększane. Wypłata przy realizacji celu jest naprawdę spora.
zdjecie uzytkownika
must - 2012-03-21 11:12:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...ej ej ej na Pani Kierownik świat się nie kończy...menager jest od kierunkowania sprzedaży ale pamiętajcie, że atmosferę w pracy tworzy cały zespół...dajcie spokój z kierownictwem nawet upierdliwym i negatywnym da się żyć...w końcu nie pracujemy dla Pani manager tylko dla siebie... ;)
zdjecie uzytkownika
tosia - 2012-03-22 21:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja byłam tam tylko 3 dni i potwierdzam ze ta ich menager jest jakaś głupkowata, ale pracownicy tego odziału podobno już się do niej przyzwyczaili bo rzeczywiście pracują dla siebie a nie dla pani menager. Powiedziałeś ze menager jest od tego zeby ukierunkować sprzedaż, ja zrezygnowałam z tej pracy właśnie z tego powodu bo ten kierownik nie ma wiedzy sprzedażowej, od tej kobiety nie można się niczego nauczyć, nigdy wcześniej nie widziałam takiej bezmyślnej osoby. I powiem więcej - ta pani menager mogłaby się wiele nauczyć od tamtejszych doradców - to jest zenada - osoba nie na odpowiednim stanowisku. Widziałam jak pracują tam na miejscu, ta kobieta jest nie do zniesienia - nie ma chwili ciszy bo cały czas o coś się pyta swoich pracowników, ja zauwazyłam ze co 5 minut zadaje te same pytania - raz do jednej dziewczyny, raz do drugiej, tam nie mozna normalnie pracować bo cały czas trzeba odpowiadać na te same pytania - ja po spędzonej tam godzinie czasu naliczyłam chyba 16 czy 17 tych samych pytań do jednej osoby - dziewczyna kipiała ze złości bo nie mogła nic robić , totalna masakra
... ja nie przyzwyczaiłabym się do tego.....
zdjecie uzytkownika
kania - 2012-03-22 22:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja słyszałam jak pracownicy rozmawiali że znowu będą siedzić do 20.00 i że tak jest codziennie, ze są już zmęczeni bo nawet jak nie zostają w pracy to zabierają robotę do domu i ze nie mają już w ogóle życia prywatnego. A mogę też potwierdzić że jak byłam tam na rozmowie kwalifikacyjnej to pani menadżer krzyczała do kogoś że nie wypuści go do domu dotąd dopóki nie zrobi iluś klientów, nie wazne która by to miała byc godzina.
No to nie była dobra wizytówka tej firmy. Ja rozumiem ze można zostawać po godzinach i pracować nawet codziennie do późna, tak się przecież zarabia pieniądze, ale widziałam po tych pracownikach jakie mają zmęczone twarze i w ogóle nie uśmiechnięte. To jest przykre
zdjecie uzytkownika
doradca personalny - 2012-03-24 08:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...rzeczywiście jak czyta się to to trochę smutek przemawia ale z tego co się zdążyłem zorientować to firma Enterprise Investment jest firmą doradczą z zakresu finansów zatem z pewnością gruntem jej działalności jest wartość sprzedaży i to przekłada się na każdy dział tej firmy a to z kolei oznacza, że są takie okresy w miesiącu, że wręcz bezmyślnością byłoby nie zostać godzinę-dwie po pracy gdyż to własnie te dwie godziny więcej skutkują realizacja planu zespołu czy też danego Doradcy a gdy jest realizacja planu to wszyscy wiemy, że zarabia się czasami o 2-3 tys. więcej...myślę, że czasami warto chyba , że dana osoba pracuje aby pracować a nie dla nazwijmy to ,,lepszego życia,, i ładu finansowego...ale cóż nie wszyscy lubią zostawać po godzinach dla kasy ;)
Zawsze byłem przeciwny raportom ale uwierzcie mi im więcej raportów tym silniejszy znak, że dana firma szybko się rozwija ;)
Miłego życzę.
zdjecie uzytkownika
key - 2012-03-24 12:40:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam tam na krótkim dniu próbnym. Krótkim dlatego, że odstraszyła mnie właśnie Pani menedżer. Ta kobieta jest na tyle \"specyficzna\", że chyba na dłuższą metę nie potrafiłabym z nią współpracować. Na wstępie oprowadzając mnie po biurze rozśmieszyła mnie tekstem..\"jak się Pani spoci to tutaj jest prysznic więc można się wykąpać\", widząc moje zmieszanie zaczęła nerwowo rechotać...Bardzo mi się też nie spodobała sytuacja, jak jedna z dziewczyn pytała \"szefową\" o przerwę, bo chciała kupić sobie coś do jedzenia na co pani menedżer nie wyraziła zgody, twierdząc że jest za mało spotkań i trzeba dzwonić i że może później, a sama przy tym jadła obiad, który kupiła jej po drodze inna dziewczyna wracając chyba od klienta. Ja rozumiem, że każdy tam pracuje na siebie, na swój wynik, każdy chce zarabiać kasę, ale przebywając w towarzystwie tej Pani 8h dziennie 5 dni w tygodniu, to najbardziej spokojnej osobie w końcu puszczą nerwy. Ja siedząc z boku nie mogłam się skupić, a co dopiero dziewczyny będąc non stop zasypywane tymi samymi pytaniami. Odniosłam wrażenie, że pani menedżer ma o wiele mniejszą wiedzę niż jej pracownice. Dziewczyny-doradcy są bardzo w porządku, widać że między sobą się dogadują i jedna drugiej pomaga. Więcej pomocy i wskazówek otrzymałam od pracownic..jedna z dziewczyn nawet porozmawiała ze mną w kuchni, zachęcała do pierwszych telefonów, mówiła żebym się nie zrażała, bo trzeba się przełamać, a Pani menago nie była zbytnio zainteresowana moją osobą. Ogólnie atmosfera byłaby fajna, gdyby szefowa nie wprowadzała niepotrzebnej nerwówki. Życzę powodzenia firmie oraz dziewczynom.
zdjecie uzytkownika
niunia - 2012-03-26 22:21:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DNO! ludzie trzymajcie się od tej firmy jak najdalej. co innego w ogłoszeniu, co innego na rozmowie, co innego potem. miała być umowa o pracę, na rozmowie dowiaduję się że pierwszy miesiąc to zlecenie (myślę-OK trzeba się wzajemnie wybadać, choć równie dobrze można to zrobić w oparciu o umowę o pracę na okres próbny, ale OK). potem dowiaduję się że mam przejść szkolenie. super! nowe umiejętności, to coś co lubię. potem okazuje się że szkolenie ma trwać dwa dni. troszke zaczynam się irytować. po 2 dniach szkolenia dowiaduję się, że wszystkim poszło tak fantastycznie, że zapraszają mnie na dzień próbny. na dniu próbnym dowiaduję się że nie będę asystować starszemu doradcy (jak było mówione), mam tylko STWORZYĆ BAZĘ KLIENTÓW i umówić 10 spotkań! jeśli to zrobię, dostaję umowę. udało się. pani miała kontaktować się ze mną następnego dnia. po tygodniu sama zadzwoniłam. dowiedziałam się że skoro nie było telefonu to nie zostałam przyjęta. proces rekrutacji trwał prawie 3 tygodnie! sznujmy swój czas i pieniądze. widzę, że w tej firmie od bardzo dawna nic się nie zmienia. do HRowców: zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami firma ma obowiązek wystawiać UMOWY nawet na dni próbne.
podsumowując: ta firma to oszustwo, szukają ludzi, którzy ZA DARMO stworzą im bazy klientów, organizują sobie darmowe call center. sprawę przekazałam inspekcji pracy.
zdjecie uzytkownika
Departament HR - 2012-03-27 10:51:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo bardzo dziękujemy za informacje o Państwa uwagach dotyczących procesu rekrutacji. Szanowni Państwo informujemy, że firma Enterprise Investment nie zatrudnia wszystkich kandydatów wysyłających do nas swoje CV. Pierwszych etapem jest rekrutacja w skład której wchodzi rozmowa bezpośrednia z osobą z działu HR. Kolejny etap to szkolenie (bezpłatne), które w zależności od umiejętności kandydata trwa 1 lub 2 dni. Kolejny etap to albo zatrudnienie na okres próbny trwający do 3 miesięcy (długość okresu próbnego uzależniona jest od decyzji Kierownika Sprzedaży) albo 1-2 dni próbny w sytuacji gdy kandydat nie ma doświadczenia w finansach (celem jest aby kandydat poznał firmę) lub gdy osoba przeprowadzająca proces rekrutacji nie jest w 100 % pewna kandydata.
Dla uściślenia 1-2 dni próby polegają na 3-4 godzinach obserwacji pracy wykonywanej przez pracowników Enterprise Investment - dopuszczalne jest w sytuacji gdy kandydat wyrazi na to zgodę aby zostało przedstawione zadanie do wykonania dla danego kandydata 9zaznaczamy, że kandydat nie jest dopuszczany do miejsca pracy).
Szanowni Państwo po tym opisie bardzo przepraszam Panią,,Niunię,, (ciekawy Nick) za swoje subiektywne odczucia ale widocznie nie nadawała się Pani do takiej pracy i stąd decyzja negatywna. Domniemanie jakoby Firma Enterprise Investment zatrudniała kandydatów do robienia ,,bazy danych,, są po prostu śmieszne - to nie jest działalność firmy. Informuję, że jeśli rzeczywiście cokolwiek co Pani pisze jest prawdą to zapraszamy Panią do siedziby firmy, gdfzie zostanie wydana stworzona przez Panią ,,baza danych,, a reprezentant firmy podpisze zobowiązanie do niewykorzystywania tych danych. Szanowna Pani proszę zajrzeć w chwili wolnej do Ustawy o prawie autorskim (tekst jedn. Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.) - firma Enterprise Investment nie może wykorzystywać bazy stworzonej przez Panią w sytuacji gdy nie jest Pani na stosownych zasadach zatrudniona - ta porada szanowna Pani jest gratis.
Co do informacji odnośnie Inspekcji Pracy to mogę Panią zapewnić, że albo kłamie Pani na forum albo Inspekcja Pracy odrzuciła Pani zawiadomienie jako bezpodstawne - to jest informacja z dnia dzisiejszego. Proszę się przekonać w Inspekcji Pracy. Pozdrawiam Panią i życzę dalszych sukcesów w szukaniu pracy choć Pani charakter wskazuje na ogromny ,,ciężar,,.
zdjecie uzytkownika
Adi - 2012-04-11 13:16:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie. Muszę powiedzieć, że zaproponowali mi całkiem fajną ofertę, mile mnie zaskoczyli. Zdecydowałem się jednak na warunki innej firmy, która w międzyczasie zadzwoniła do mnie. Gdybym jej jednak nie otrzymał, to chętnie przyjąłbym ofertę Enterprise'a.
Pamiętajcie o jednym, w tego typu firmach, trzeba liczyć się na początku z umowami o współpracę. Ja już z doświadczenia wiem, że są firmy finansowe w których nie dostajesz umowy, pracujesz jako przedstawiciel/akwizytor i na końcu mogą cię wyrolować. Tutaj przedstawili mi porządne i jasne warunki. Plus dowiedziałem się, że tutaj płacą i to dobrze. Najlepiej sprawdzić samemu, bo każdy ma inne preferencje i ludzie z natury lubią narzekać na nieznane :-)

Pozdrawia kolega po fa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Dział Rekrutacji Enterprise Investment - 2012-04-11 19:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo,
Chcielibyśmy podzielić się z Państwem opinią pracy w naszej firmie. Jak każdy zdaje sobie sprawę, wszyscy posiadamy swoje wymagania i potrzeby, dlatego często człowiek potrafi być niezadowolony gdy powyższe rzeczy nie zostały należycie spełnione. Staramy się, aby z pracy w Enterprise Investment ludzie czerpali jak największe korzyści i byli zadowoleni z warunków które proponujemy. Z opinii i doświadczenia wiemy, że są ludzie, którzy pracują lub pracowali u nas i wychodzą zadowoleni ze współpracy, jak i osoby które nie miały szansy przekonać się do firmy i stąd ich opinia negatywna.

Dlatego wychodzimy z założenia, że o opinii danej firmy trzeba tak naprawdę przekonać się samemu. Jesteśmy otwarci i proponujemy nie sugerować się opinią innych (czy to pozytywną czy negatywną), tylko osobiście przyjść i przekonać się że praca u nas jest czymś satysfakcjonującym i możliwe, że tutaj Państwo spełnią swoje potrzeby.

Z poważaniem i pozdrowieniami
Dział Rekrutacji
Enterprise Investment
zdjecie uzytkownika
kinia - 2012-04-12 23:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sama nie wiem... Jakoś po rozmowie kwalifikacyjnej, nie jestem przekonana co do zarabiania. Fajnie że można zarobić na siebie i zdobyć dużą premię do podstawy, ale wolę jednak tylko podstawę :-) zawsze jakiaś spokojniejsza praca.
zdjecie uzytkownika
Mario - 2012-04-13 09:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W środę byłem na rozmowie i już wczoraj dostałem telefon z zaproszeniem :-D kurde mam nadzieję ze będzie wszystko ok... W poniedziałek mam przyjść. Ale co jak co wygląda to obiecująco.

Trzymajcie za mnie kciuki ;-) !!!
zdjecie uzytkownika
kid - 2012-04-13 16:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie jesteś sam
wszystkich nas chyba zaprosili
zdjecie uzytkownika
wolak - 2012-04-14 11:06:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...a może wszystkich zaprosili bo po prostu okazaliśmy się mocną grupą ? ;)
zdjecie uzytkownika
Ona - 2012-04-16 09:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mnie nie zaprosili. Dostałam po prostu propozycję współpracy. Tylko, że nie na stanowisko doradcy a na inne. A nie myśleliście w ten sposób, że tak wygląda po prostu proces rekrutacji na tego doradcę? Jest po prostu kilka etapów? Ciężko znaleźć doradcę, który spełni wszystkie kryteria dobrego sprzedawcy. Zamiast cieszyć się, że ktoś Was docenił to doszukujecie się, i to w dodatku, sami nie wiecie czego.
Pozdrawiam wytrwałych.
zdjecie uzytkownika
kid - 2012-04-16 19:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rekrutacja kilkuetapowa - jasne:)
ale są zasady, których się będę trzymał->nie pracuję bez umowy i jasnych warunków
poważna branża:P
no i rzekomo poważna firma szuka poważnych pracowników
to traktujmy się poważnie:P
zdjecie uzytkownika
Mario - 2012-04-17 09:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ha!
Wczoraj odbyłem ten etap szkoleniowy i od poniedziałku zaczynam pracę :-) Jeszcze mam tylko podjechać wcześniej podpisać umowę.

Troszkę się obawiałem ten całej pani manager o której były takie opinie... ale nie widziałem nikogo takiego, szkolenie ze mną prowadził jakiś starszy koleś - rzeczowy i konkretny. Może odeszła ? Albo szefostwo coś zauważyło...

Etap jest rekrutacyjny jest, ale na szczęście nie taki długi i taki tragiczny :-) Już po pierwszym dniu powiedzieli mi jakie mam wady i jak mogę je poprawić i jakie szkolenie mi zaoferują.

Pozdrawiam wytrwałych
zdjecie uzytkownika
trololo - 2012-04-17 11:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stanowisko już zajęte :D
zdjecie uzytkownika
Dział Rekrutacji Enterprise Investment - 2012-04-17 13:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo, szanowny "trololo"

Możemy Państwa zapewnić, że rekrutacja przebiega pomyślnie, a w związku z dynamicznym rozwojem firmy, prowadzimy stały nabór na doradców.
Żarcik trololo, mimo ze sympatyczny, nie zmienia sytuacji osób które w najbliższym czasie rozpoczną pracę.

zdjecie uzytkownika
Traper - 2012-04-26 16:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na spotkaniu rekrutacyjnym, zauważyłem że osoby tam pracujące są bardzo zgrane (jeśli mówimy o tej samej firmie). Dziewczyny są radosne i zasuwają jak małe koniki. Ale przyznać muszę jedno, jak dwie-trzy zaczną rozmawiać przez telefon to hałas nieziemski, to chyba wina akustyki pomieszczenia, ale i tak przeżycie ciekawe.

A co do samej rozmowy, no to nawet nawet, ale zobaczymy co z tego będzie.
zdjecie uzytkownika
Biska - 2012-05-07 16:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że ta firma prowadzi dużo rekrutacji :-)

Ciekawe tylko czy tak szybko się rozwijają czy mają taką dużą rotację.

Ja bym się wpierw dowiedziała.
zdjecie uzytkownika
doswiadczony - 2012-05-08 22:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej branży trzeba liczyć się na pewno, ze często są rekrutacje, zazwyczaj ktoś szybko odchodzi bo nie daje sobie rady z natłokiem pracy lub zostaje i zarabia swoje. Nie spotkałem jeszcze firmy finansowej, w której nie byłoby częstej rekrutacji, ludzie po prostu nie dają sobie rady i myślą że taka praca to pikuś, a trochę trzeba umieć pokombinować :-) Kasa sama z siebie nie powstanie...

A co do tej firmy, z tego co się orientuję i czytałem, to szybko się rozwija i otwiera intensywnie nowe oddziały - więc logiczne, że będą chcieli mieć coraz więcej ludzi bo inni mogą się wykruszyć sami z siebie. Dlatego już wam z doświadczenia mówię, nie zrażać się do dużych rekrutacji (bo to norma) tylko jak ktoś chce - próbować!!
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Enterprise Investment
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski