Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Enterprise Investment

zdjecie uzytkownika
Magdalenka - 2011-11-09 14:40:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawia mnie praca u nich. Pięknie mówią na początku, a potem nie wiem jak to wygląda. (usunięte przez administratora) A za często dostawałam po głowie, aby starać się o pracę w firmie której nie znam. Może jak będzie o nich głośniej, to wtedy będziemy rozmawiać.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-11-10 19:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a byłaś tam na miesięcznych bezpłatnych praktykach, czy od razu normalnie pracowałaś?
zdjecie uzytkownika
Koło Macieja - 2011-12-15 09:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy przypadkiem coacherem zewnętrznym nie nazywa się Marek Koszów ? warta Lektura na temat jego działań jak i Europejskiej Kancelarii Finansowej Geld, Unia czegoś tam i inne pomysły.
zdjecie uzytkownika
pan - 2012-01-23 13:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem na rozmowie w tej \" firmie\" + 2 dni szkolenia - jedynie co miło wspominam to Panią psycholog - nie przypasowały mi umowy zlecenie i później umowa o pracę, oraz praca z klientami trudnymi - takimi co już gdzie indziej nie dostaną kasy.
zdjecie uzytkownika
Ona - 2012-01-23 16:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, zazwyczaj na takim forum wypowiadają się osoby które nie sprawdziły się w tej pracy. Firma jest nowa, pracownicy dobrze wykwalifikowani. Jeśli się sprawdzisz masz szanse na dobre zarobki i normalną umowę zatrudnienia, jeśli nie po prostu odpadasz- dziś jest tak już wszędzie wiec nic w tym dziwnego. Trzymam kciuki za pozostałych którzy sprawdzą się w tej roli- powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
Dawny Znajomy - 2012-02-01 15:07:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ONA na pewno masz rację nowa firma dopiero się rozkręca etc. Jest tylko jedno ale. Jeżeli ta firma chce się rozkręcić, musi coś zrobić z rotacją pracowników, bo wtedy może paść jak każda firma na dzisiejszym rynku finansowym.
zdjecie uzytkownika
Inny dawny znajomy - 2012-02-02 15:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wg mnie komentarz raczej nie wnosi za dużo - wśród kierownictwa firmy nie ma nikogo o imieniu "Marek"...

Po drugie: jak w każdej firmie zmieniają się nie tylko pracownicy, także przedsiębiorstwa z którymi współpracują a w zeszłym roku (czego byłem świadkiem!) nawet analitycy z banków, z którymi współpracują...
ot, życie.
Dyskusja robi się coraz bardziej jałowa tak nawiasem mówiąc
zdjecie uzytkownika
wtf inc - 2012-02-02 17:57:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Totalne nieporozumienie, w ogłoszeniu piszą że oferują umowę o pracę , w rzeczywistości jest to umowa zlecenie ,a umowę o pracę można dostać jak się "wykaże" Sama rozmowa rekrutacyjna to dno ,prowadziła ja panienka która nie miała pojęcia jak taka rozmowa powinna wyglądać , co więcej cały czas do pokoju w którym prowadzone było spotkanie wchodził i wychodził pracownik firmy ( ani on , ani panienka nie wpadli na to że trwa rozmowa z kandydatem o pracę i może należałoby zachować pewne standardy, choćby poufności czy komfortu spotkania )
zdjecie uzytkownika
Corporationmutant - 2012-02-14 09:03:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A propos p. Marka to po co on tam się kręci dla zgrywy. Na pewno nie ma go w zarządzie we władzach ani nie jest właścicielem chyba ma już nawet zakaz prowadzenia działalności dlatego nie ujawnia się za bardzo. jednak jeżeli tam maczał palce to zgroza -[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
poszukującypracy - 2012-02-14 12:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Chciałbym uzyskać kilka informacji na temat zasad rekrutacji prowadzonej w firmie Enterprise Investment oraz kilka info na temat tego jak się tam pracuje. Sprawdziłem sobie osoby prowadzące rekrutacje oraz osoby zarządzające i jest ok. Wszyscy mają kilka lat doświadczenia w branży. Natomiast chciałbym dowiedzieć się trochę informacji ,,od kuchni,, jak tam się pracuje i czy można zarobić. Proszę tylko bez ogólników jakiś dziwnych innych tez.
zdjecie uzytkownika
życzliwa - 2012-02-14 12:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie. Wydaje mi się, że serwis gowork w wydaniu niektórych schodzi na psy. Posłuchajcie serwis ten ma być przydatny dla tych wszystkich którzy szukają pracy i chcą się coś dowiedzieć na temat przyszłego pracodawcy, kadry zarządzającej itd
Wylewanie niechęci na forum co do grupy osób lub poszczególnej osoby a tym bardziej stawianie niepopartych żadnymi wiarygodnymi danymi tez jest bez sensu i naprawdę stawia autora takich wypowiedzi w złym świetle. Więc koledzy szanujmy siebie i ten serwis bo naprawdę czasami szkoda naszego życia na stukanie głupot, kłamstw lub innych urągających prawdzie informacji na temat firm czy też osób.
Wydaje mi się, że nasze żale powinniśmy wpisywać na zgoła innych serwisach czy też forach internetowych. Miłego dnia życzę wszystkim Goworkowcom :)
zdjecie uzytkownika
Życzliwy - 2012-02-15 14:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żale żalami ale tak naprawdę częstokroć opinie z goworka pokrywają się ze stanem rzeczywistym trzeba pilnować się przede wszystkim przed pracodawcami którzy wciskają kit i bajki a myślę, że jest ich jeszcze wielu
zdjecie uzytkownika
Życzliwa - 2012-02-16 12:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie masz rację co do nieodpowiednich Pracodawców. Wiesz mam w zasadzie dość duże doświadczenie z takimi ale fakt faktem że dużo się pozmieniało wśród pracodawców w tym tak zwanym rozdmuchanym kryzysie...powiem tak należy po prostu uważać na warunki umowy jaka się podpisuje - powiem szczerze, że miałam do czynienia z wieloma pracodawcami w Inspekcji Pracy czy też Sądzie pracy i uwierzcie mi, że te instytucje działają bardzo skutecznie także jeśli macie jakiekolwiek problemy ze swoimi pracodawcami to zapraszam. Swoją drogą mój brat ostatnio założył swoją firmę i powiem Wam szczerze wraca często myślami do czasu kiedy miał umowę o pracę :) Pozdrawiam Wszystkich Goworkowiczów.
zdjecie uzytkownika
Poszukująca pracy - 2012-03-01 20:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie co, jestem trochę znudzona wymaganiami, które stawiają obecni pracodawcy. Trochę to dziwne : ,, musisz być młoda , mieć skończone dwa kierunki studiów, mieć min. 4 lata doświadczenia,, - trochę to wszystko dziwne. W firmie enterprise investment rozmowa rekrutacyjna rzeczywiście była raz przerwana przez inną osobę, która weszła do pomieszczenia ale zostałam poinformowana, że firma szybko się rozwija i już trwają prace nad tym aby dział HR miał swoje osobne biura - kupiłam to. Rozmowa przeprowadzona rzeczowo, nastawienie na sprawdzenie kandydata od jego prawdziwej strony a nie tylko puste czytanie CV. Jestem umówiona na 2 dni szkolenia po którym ma nastąpić decyzja o zatrudnieniu. Ogólnie podobało mi się i chyba w to wchodzę :) Czasami trzeba zaryzykować. wyczułam u nich zupełnie inne podejście.
zdjecie uzytkownika
On - 2012-03-02 09:38:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Myślę, że warto pewne sprawy sprostować. Pani Poszukująca pracy wydaje mi się, że albo nastąpiło pomieszanie firm albo coś może zostało źle zrozumiane. Pracuję na stanowisku Kierownika Zespołu w Enterprise Investment na Śląsku i w firmie przede wszystkim stawia się na wysokie chęci do pracy, do zarabiania i przy tym do rozwoju osobistego. CV owszem jest dogłębnie analizowane lecz stanowi ono tylko dodatek do procesu rekrutacji. W Enterprise wprowadzony jest nowoczesny sposób rekrutacji, który ocenia predyspozycje danego kandydata po trwającym dwa dni szkoleniu. Nie wymagamy wielu lat pracy, dwóch kierunków studiów czy też młodego wieku. Każdy kandydat jest oceniany indywidualnie.
zdjecie uzytkownika
samobójca - 2012-03-02 19:13:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdarzyło mi się pracowac w tej firmie i nie jestem w stanie podtwierdzić czy pan (usunięte przez administratora) tam pracuje [nie słyszałem nazwiska], jednak imię(usunięte przez administratora) przebijało się czesto jako jednego z rzadzacych. Biorąc pod uwagę podobienstwo mojej umowy do tej ze spolki Europejskie costam pana (usunięte przez administratora) , jestem pewien ze to ta sama osoba. Firma generalnie niepowazna, warunki pracy fatalne, nawet nie mozna dzwonic, halas i harmider jak w kurniku. Nie wiem jak tam mozna pracowac. Opamietalem sie w pore. Co do umowy to
polecam ta ciekawa lekture - tak zbudowana ze zgodnie z prawem po mcu pracy maga po prostu (usunięte przez administratora) i. Szczegoly byly mi wyjasniane USTNIE!
Omijac z daleka!
zdjecie uzytkownika
On - 2012-03-03 14:46:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego samobójco widać po treści jak i po nicku, że przykrywasz brak swoich kompetencji i umiejętności poprzez krytykowanie innych - zarówno pracowników jak i całej firmy. Proszę wypowiedz się jaka jest według Ciebie definicja tzw. zarządzającego ? Może jest to sformułowanie prawne, które dotyczy pełnienia pewnych funkcji w danej firmie ?./ Napisz może czy sam odeszłeś z Enterprise czy może ktoś ci podziękował ze względu na brak wyników ? Ludzie Enterprise Investment ma 6 oddziałów sprzedaży, 2 oddziały księgowości i 1 administracji. Spośród oddziałów sprzedaży dwa to typowe call center (pewnie tam pracowałeś bo tylko tam jest głośno) - powiedzcie mi w którym call center nie jest głośno od rozmów telefonicznych ??? Kolego twoja wypowiedź to żenada...może powinieneś pracować w firmie pogrzebowej - tam znajdziesz potrzebny Tobie spokój ...powodzenia urodzony sprzedawco :) Posłuchajcie nie ma co krzywić rzeczywistości, prawda jest taka, że system HRów działa tak, że każdy potencjalny kandydat do pracy może przyjść na 1 lub 2 dni próbne w zobaczyć jak się pracuje w Enterprise i samemu ocenić. Kolego samobójco może po prostu się nie nadawałeś na stanowisko, które pełniłeś ? bynajmniej nie mam zamiaru Cie tu obrazić ale przecież to nie jest tak, że każdy z nas może pełnić wszystkie funkcje.
zdjecie uzytkownika
HRowiec - 2012-03-03 16:06:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego samobójco umowa jaką zapewne zawarłeś była umową celu czyli ,tym razem wytłumaczę Tobie pisemnie skoro USTNIE stanowi złą formę, to forma umowy o współpracę zgodna z Kodeksem Cywilnym. Była to zapewne umowa na czas próbny po to aby twoja szanowna osoba mogła sama sprawdzić czy praca w Enterprise Investment odpowiada zarówno umiejętnościom jak i wymaganiom. Co do terminu wysoce nieostrego ,,rządzący,, to sugeruje sprawdzić w dostępnych bazach danych CEIDG i KRS (jeśli potrzebujesz to wyjaśnię Tobie co znaczą te skróty) i tam uzyskasz informacje dla kogo pracujowałeś i dzięki komu zarabiałeś - nie ma potrzeby snuć dziwnych historii o ludziach widmo ;).
A propos czy znasz może Umowę która w 100 % gwarantuje zawsze uzyskanie wynagrodzenia ? Odpowiadając, ta którą podpisałeś w sytuacji gdy wykonywałeś swoje obowiązki GWARANTUJE w 100 % uzyskanie wynagrodzenia. Pytanie zatem mam do Ciebie: Czy uzyskałeś wynagrodzenie ? i ewentualnie czy miałeś jakiekolwiek problemy z jego uzyskaniem ? Jeśli nie to skąd ten charakter wypowiedzi. Doceń człowieku to, że ktoś dał Tobie szansę pracować i zarabiać a to że nie wyszło nie zrzucaj na innych. Weź się w garść. Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
byly - 2012-03-03 23:18:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Generalnie firma jest 'dziwna':)
1. rozbieżność pomiędzy ofertą w internecie a faktycznymi warunkami, dodatkowo rozbieżność pomiędzy warunkami na rozmowie a faktycznymi póżniejszymi [np. długość umowy, wynagrodzenie]
2. jedno auto na kilka osób to troche mało - czytaj tramwaj
3. czasami razi brak profesjonalizmu kierownictwa - i nie jestem tutaj marudny:)
4. nikt nie mówi wszystkiego szczerze na początku, dowiadujesz sie stopniowo [w dobrych firmach jest kawa na ławe], np. nikt nie powie, że są dwa dni próbne, po pierwszym zadzwonią, o drugi - troche to dziwne...
5. generalny brak profesjonalizmu, w podejściu do pracowników.
zdjecie uzytkownika
była - 2012-03-04 12:00:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja także odbierałam ,,dzwiność,, tej firmy ale przyznam, że obecnie po tym jak byłam na okresach próbnych w kilku innych firmach, bankach to myslę, że ta dziwność Enterprise Investment może sie okazać zaletą dla tych którzy rzeczywiście chcą na dłużej gdzieś zagrzać miejsca i powspinać się w szczeblach kariery. Nie uwierzycie ale obecne warunki pracy np. w bankach są tragiczne - 1 auto na 8-10 Doradców i ciągła komercja, ustabilizowana struktura bez możliwości awansu jeśli nie masz znajomości...tutaj przyznam plus dla Enterprise - tam nikt nie idzie po znajomościach - zasada jest jedna jeśli chcesz coś osiągnąć to pracuj ciężko - niestety za późno poszłam po rozum do głowy. Cóż rzeczywiście braki wśród osób zarządzających ale przecież dopiero co tworząca się struktura cały czas się uczy - nie ma co się przyczepiać...jedno u nich jest fajne - wszyscy dążą do celu i starają się to robić w grupie. Kolego ,,były,, niektórzy mają dwa dni próby a niektórzy jeden - na takich dniach jesteś bacznie obserwowany i gdy Pani Trener widzi w Tobie potencjał to taki czas próby natychmiast jest przerywany i dostajesz zatrudnienie na okres próbny.
Polecam firmę Enterprise dla tych, którzy nie szukają ciepłej i leniwej posadki tylko chcą awansować...to jest młoda struktura i naprawdę można tam wiele...Pozdrawiam Was wszystkich w Enterprise Investment. Powodzenia
A propos jednego auta ,,były,, może znasz jakąś firmę gdzie dostaje się samochód służbowy na ,,wyłączność,, najlepiej na okresie próbnym ? ;) - chętnie skorzystam...
zdjecie uzytkownika
Departament HR Enterprise Investment - 2012-03-04 12:05:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry. W związku z wewnętrzną polityką dotyczącą zarządzania zasobami ludzkimi bardzo proszę o informację jak możemy skontaktować się z osobą o nicku ,,były,, wypowiedz z dnia 03-03-2012 godz 23.28
Jesteśmy zainteresowani wyjaśnieniem negatywnych odczuć związanych z pracą czy też szkoleniem w firmie Enterprise Investment w celu wykrycia ewentualnych niedopracowań lub nadużyć co pozwoli nam opracować lepszą i bardziej spójną politykę w stosunku do kadry pracowniczej. Jesteśmy wdzięczni za każde uwagi gdyż Państwa odczucia powodują większy profesjonalizm naszego Departamentu HR. Miłego dnia.
zdjecie uzytkownika
byly - 2012-03-04 16:28:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę bardzo:
1. jezeli jest jeden lub 2 dni probne, poinformowac ze bedzie jeden lub dwa, tym bardziej ze jest to nowa firma i 'niepewna' w oczach pracownikow, tym bardziej wszystko powinno byc jasne.
2. kierownik nie powinien sie klucic z podwladm przy calym zespole; chwalic tak
3. ufac pracownikom, jezeli ktos jedzie do klienta, ufac ze tam pojechal, a juz napewno nie weryfikowal bym tego przy wszystkich. Brak zaufania to bledne kolo i tutaj pierwszy wyciagnal bym reke.
4. Wiedziec co sie mowi i obiecuje. Jezeli na stronie jest umowa o prace i 'gwarantowane duze zarobki', to biorac pod uwage charakter pracy gwarancji tu nie ma - dobry potencjalny pracownik takimi rzeczami sie zrazi na starcie. Jezeli umowa o prace i laptop itp jest po okresie probnym, to informowac o tym - szczerosc.
5. Zdrowe profesjonalne relacje pracownika z kierownikiem, gdy tego nie ma kierownik musi patrzec wszystkim na rece, gdy go nie ma nikt nic nie robi - byc moze z braku zaufania, badz autorytetu. Nie bede sie tutaj rozpisywal jak zarzadzac ludzmi. Z doswiadczenia wiem, ze przed przyjsciem 'szefa' byl relaks - cos to znaczy.
6. no i ta umowe poprawcie: jak jest 'celowa' to jaki jest cel przede wszystkim; dokladnie, szczegolowo co jest w okresie probnym wymagane od pracownika, x wykonanych tel, x wyjazdow, bo jest tam zapis o 'weryfikacji' pracy po okresie. Wiec musza byc jasne kryteria weryfikacji.
7. biura sa male, wiec moze zeby nie dzwonilo 5 osob na raz, gdzie w tel ten szum slyszy klient, moze jakies 'rotacje' bodz przydzielone godz odpowiednim pracownikom: od tej do tej pan x min 30 tel. przez reszte szuka kontaktow itp. Kazdy problem ma rozwiazanie.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-06-05
Żródło: Gowork.pl
Gdańsk
(pomorskie)
Jesteś osobą bezrobotną lub w okresie wypowiedzenia ? Zapraszamy do wzięcia udziału w projekcie „NOWA PERSPEKTYWA”   Chcesz zdobyć nowy zawód? W krótkim czasie zaistnieć na rynku pracy ? Zgłoś się do projektu już dziś !   Jeśli spełniasz  jedno z poniższych wymagań: - utraciłeś pracę z przyczyn leżących po stronie zakładu pracy, w okresie ostatnich 6 m-cy, - jesteś w okresie wypowiedzenia stosunku pracy lu
zdjecie uzytkownika
nowy - 2012-03-05 10:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ha ha ...zaufanie pomiędzy pracownikiem a szefem to przy sprzedaży tak jak zasada ograniczonego zaufania gdy prowadzisz auto na drodze - ufasz, że wszyscy maja prawo jazdy więc dobrze kierują ale jednak ciągle obserwujesz czy ktoś nie wjedzie Ci w ,, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kę,, ;) Pozdrowienia dla ufnych...w końcu na zaufaniu świat jest zbudowany ;) ;) ;)
zdjecie uzytkownika
Departament HR Enterprise Investment - 2012-03-08 12:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie. Dziękujemy bardzo Panu ,,były,, za opinię jak i pozostałym osobom wypowiadającym się na temat swoich spostrzeżeń odnośnie procesu rekrutacji, szkoleń oraz pracy w różnych działach firmy Enterprise Investment. Faktem jest, że z nie wszystkimi opiniami zgadzamy się natomiast wszystkie są dogłębnie analizowane a zmiany wprowadzane na bieżąco. W najbliższym czasie zostanie uruchomiony portal wraz z forum na którym bedzie można podzielić się spostrzeżeniami z kontaktu z firmą Enterprise Investment. Życzymy Państwu miłego dnia.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Enterprise Investment
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x