Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Alumetal

Pracowałeś w firmie Alumetal i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-07-09 21:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak długo będą nas (usunięte przez moderatora),na wypłatach
zdjecie uzytkownika
?????????????????????? - 2012-08-01 01:10:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie całokowicie gonia jak psa robia co chca a wielu chyli głowy bo sie boja sprzciwic, ja sam pracuje w tej firmie i mam przed oczyma codzienny ten syf!!!!!!!!!!!!! ludzie nie dajmy sie zwariowac przeciez nie moga z nami tak postepowac!!!!!!!!!!!!!!! gdzie jest PIP. To juz szczyt szcytow(usunięte przez moderatora),
zdjecie uzytkownika
JA - 2012-08-31 11:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Człowieku to po cholere pracujesz w tej firmie skoro tak strasznie ci sie nie podoba.... Wystarczy się zwolnić a nie (usunięte przez moderatora),* głupoty.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-18 22:14:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tomi, a może jak się rozbudują to i lepsze warunki pracy będą i jakiś lepszy socjal? No nie wiem, pytam, bo też chciałem zgłosić się do nich przez agencję pracy.
zdjecie uzytkownika
nowa sol - 2014-03-07 14:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam, Zakład jest ok, praca nie jest ciężka tylko gorąco, ale to pikuś. "ten zakład jest piękny tylko ludzie do kur..." ludzie bez wykształcenia i doświadczenia zarządzają ludźmi i produkcja... i nie dziwcie się ze ludzi nie ma do pracy bo przez takie osoby bd tak zawsze a nawet gorzej bo dojdzie do rękoczynów gdyż każdy ma swoja wartość i nie każdy da sobą pomiatać.
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-05-26 15:57:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To tam przez agencję tylko biorą? To gdzie można złożyć cv?
zdjecie uzytkownika
tytus - 2014-09-01 17:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chciałbym cv złożyć ale najchętniej nie przez agencję. martwię się tylko żeby cisnęli bhp bo taka branża i o człowieka trzeba dbać. Czy wie ktoś czy jest możliwość aplikowania bez udziału agencji pracy tymczasowej i na jakie stanowiska i na jaką umowę? Jak ktoś się oientuje jak przebiega u nich rekrutacja to pisać
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-13 17:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego, CV możesz spokojnie złożyć na zakładowej portierni i na pewno dojdzie do kadr, bo większość z nas tak składała podania. W tej chwili możesz aplikować na produkcję: stanowisko "odlewacz gąsek", na sortownie ręczną gdzie bedziesz rozdzielał złom w zależności od rodzaju: "sortowacz" lub na utrzymanie ruchu: elektryk lub ślusarz/mechanik.
Ogólnie to musisz nastawić się na prace w systemie ciągłym: 4 brygady więc jak wypadnie pracujesz w sobote, niedziele i święta i nie ma przebacz. Prace marne: dają nowym 12 zł na godzine, musisz być odpornym psychicznie bo tu mają gdzieś pracownika bo uważają, że na twoje miejsce przyjdzie 10 nowych. Licz się z tym, że będziesz tu tylko małpą do roboty, nie człowiekiem. Praca w warunkach ciężkich i brudnych (hałas, smród, pył, latem upał zimą mróz), BHP-owiec debil, kltóry tylko szuka zeby premie zwinąć, Leniwi ludzie bo za 12 zł/h nikt normalny by nie pracował...

100 razy lepiej dla Ciebie jak poszukasz innej pracy, ogromna rotacja załogi mówi sama za siebie... w zakładzie pracuje 150 osob a lubdzie, którzy przychodzą w tej chwili mają już numery 450, więc załoga wymieniona 3 razy w ciągu niecałych 4 lat.
Gdyby nie kredyty i rodziny na utrzymaniu nikt by tu nie robił
zdjecie uzytkownika
tytus - 2014-10-29 19:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co robi "odlewacz gąsek"? to zabrzmiało groźnie.ci od bhp zawsze są czepialscy ale dobrze że gonią, bezpieczniej na zakładzie będzie.nikt ich nie docenia ale oni nas chronią
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-02-03 20:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
pragne zwrocic uwage chetnych do pracy w przetworstwie zlomu Al na szkodliwy wplyw czynnikow na zdrowie osob zatrudnionych przy wytopie i zalewaniu gasek przetworstwo jest szkodliwe takze dla srodowiska
zdjecie uzytkownika
ns - 2015-03-10 13:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie polecam 2 lata się tam trułem..... bo musiałem. Poszedłem do innej firmy na 3zmianowy system pracy i zarabiam 50 zł mniej i nie smaram czarna mazią :)
zdjecie uzytkownika
Były robol - 2015-04-30 22:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No niestety smród brud i ubóstwo. Kierownictwo bez szkół bez znajomości języków reprezentatywność dno.Brak komunikacji z załogą,traktują ludzi jak śmieci.Przewinęło się już z 500 sposób w tak niedużym zakładzie to miazga.Pensje żenada szczególnie w systemie 4 brygadowym.Ogólnie nędza a gdyby ktoś tam myślał nie musiało by tak być.Pozdrowienia dla cienkiego drzewa.
zdjecie uzytkownika
alex - 2015-05-11 22:13:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałbym podzielić się swoją opinią na temat tego zakładu,w którym w końcu przepracowałem prawie dwa lata,jako sortowacz.Zakład jak każdy zakład,obóz pracy.Płaca na poziomie dwóch tysięcy złotych,pod warunkiem że dostaniesz premię,która krztałtuje się gdzieś w okolicy 10%-12%.Premia niestety nie jest do końca wynikiem twojego zaangażowania i może być zabrana za przewinienia innych.Tak wielokrotnie się niestety zdażało.Praca w tym zakładzie nie należy do łatwych i przyjemnych.Jeśli przyjmiesz się na sortownie,czeka cię czyszczenie felgi,lub zamiatanie ciasnych,bardzo mocno zapylonych hal po produkcji mielenia.Gwarantuje że po kilku takich sesjach stracisz ochotę na ciężką pracę w alumetalu.W najlepszym wypadku trafisz na taśmę.I masz problem bo nikt ci wcześniej nie wytłumaczył co masz robić,ale to twój problem.O urlopie możesz zapomnieć.Za ciebie planują.Pojęcie chorobowe nie istnieje.Jeśli idziesz możesz niewracać do zakładu.Jeśli jesteś w stanie znieść niewygody związane z pracą to pozostaje jeszcze coś takiego jak czynnik ludzki.Głupota innych mówiąc najprościej.Myślenie na krótką metę.Niestety to jest dewizą więkrzości zakładów.Ogólnie nie polecam tego zakładu.Proszę naprawdę dobrze przemyśleć zanim się tam wybierzecie.
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2015-05-12 08:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a mnie ta firma się podoba i nie wierze zdemotywowanym
zdjecie uzytkownika
nowa sol - 2015-05-19 18:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pan zadowolony to jeden z tych co lubią rodzynki :)
NIE POLECAM coraz gorzej....
zdjecie uzytkownika
tufcia - 2015-06-26 17:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nowa sol to w takim razie opisz złociutka co według ciebie jest coraz gorzej, bo jakoś nie wiem czy mogę ci wierzyć. ale przecież nie musisz w stopach aluminiowych pracować fizyczne, teraz oferują specjalistów ds. handlowych i specjalistę głównego do zarządzania jakością itd.,, więc możesz próbować z różnych stron tutaj robić karierę
zdjecie uzytkownika
kruk - 2015-07-06 18:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej ludziska
a jak tam wygląda praca kontrolera jakości ???
zdjecie uzytkownika
antek - 2015-08-07 18:14:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie, bo obecnie alumet poszukuje do pracy głównego specjalistę do spraw zarządzania jakością, środowiskiem i BHP. Praca w kętach, bo szukają tez referenta do spraw administracyjnych oraz mistrza utrzymania ruchu do nowej soli. W ogłoszeniu jako ofertę w zamian napisali w sumie nic, takie tam ogólniki to chętnie usłyszałbym, czy warto tu aplikować. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-10-08 18:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobra ludzie prawda jest taka, że zawsze znajdą się maruderzy, którym wszystko przeszkadza i się nie podoba... Prawda jest taka, że pieniądze są adekwatne do pracy jaką się wykonuje.. teraz na start 14,50/h brutto + premia ok 12%. Na sortowni (dział logistyki) przerzucanie złomu, praca lekka ale 8h stoisz i robisz. Inaczej praca wygląda na odlewni (dział produkcji) nie ma takich spin jak na sortowni, bo mistrz i brygadziści są normalni (oprucz jednego, który teraz uczy się na brygadzistę (wojnaipokój) praca specyficzna w ciągu 8h fizycznie robisz coś jak się maszyna zepsuje, a tak to kontrolujesz proces... wiadomo na miotle trzeba po hali polatać.. ale to normalka,, a zapylenie. coś za coś lekka robota za syf w powietrzu. ten zakład rozleniwia ludzi :)
zdjecie uzytkownika
afiskos - 2015-10-08 23:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zgadzam się, jak się chce pracować to pracuje się wszędzie "no matter what" jak to się mówi... w branży to dobre warunki płacowe, jeśli faktycznie jest tak jak to @pracownik opisuje, nie jest chyba najgorzej z tego co widzę, ale ja nie pracowałem więc w sumie nie powinienem się może aż tak wypowiadać
zdjecie uzytkownika
alex - 2015-11-10 01:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie,co wy pieprzycie.Ja pracowałem na sortowni dwa lata.Syf i zapylenie.Traktują cię jak śmiecia.Nie możesz rozmawiac z kierowcami któży przyjeżdżają się rozładowac.cały czas cię straszą że zabiorą premię.ŻenadaPrawdziwy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie polecam teo mijsca pracy!!!
zdjecie uzytkownika
Pracowity - 2015-11-10 09:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo w pracy się pracuje a nie rozmawia leniuchu - może byś chciał żeby wam z kierowcą do rozmowy jeszcze kawę i pączki podać w porcelanie ...? To ministrem powinieneś zostać a nie robotnikiem!
zdjecie uzytkownika
Wąsaty - 2015-11-13 08:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety takie zakłady powinno się zamykac ze względu na nieprawdopodobną szkodliwośc.Nikt o tym nie mówi.W biednych krajach takich jak Polska jeszcze to działa,ale ludzie pomału się budzą ze snu.To że nie m pracy nie może oznaczac że sięgamy się po ostatecznośc.Bogata europa spycha ten rynek pracy do nas,jednocześnie przymykając oczy na szkodliwośc,a tym samym wydaje wyrok na nieszczęsników,którzy przyjdą tam do pracy.Jeśli chcesz cieszyc się zdrowiem,bo to chyba ważne,nie pracuj w alumetalu.
zdjecie uzytkownika
Niezadowolony - 2015-11-15 12:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W nawiązaniu o artykuł w tygodniku Krąg z 10 listopada,chciałbym zwrócic uwagę na to że jeśli kadra kierownicza zastnawia się dlaczego występuje w zakladzie tak duża rotacja na poziomie pracowników produkcji,to pragnę zwrócic uwagę na tak zwaną "miłą atmosferę",która nie istnieje.Ludzie są nagminnie zastraszani,a z byle powodu zabierana jest im premia.Wiem o tym ponieważ byłem pracownikiem tego zakładu.Dopuki zakład nie pozbędzie się nieodpowiedzialnych ludzi,którzy zarządzają,nie będzie dobrze.Duża rotacja zakładu zawsz sprzyjac będzie zatrudniniu nieodpowiednich ludzi.Moja rada jest taka,aby kierownictwo wreszcie zeszło na ziemię i choc trochę zintegrowało się z załogą,żeby pracownik czuł się bezpiecznie i miał chęc do pracy.Proszę mi wierzyc że wynagrodzenie nie jest tu najważniejsze.Mam nadzieję że kiedyś to nastąpi.Pozdrawiam wszystkich pracowników Alumetalu.
zdjecie uzytkownika
afiskos - 2015-11-18 01:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ku mojemu zdziwieniu na plus oczywiście zauważyłem, że pojawiła się w kętach oferta stanowiska na głownego specjalistę do spraw zarządzania jakością, środowiskiem i bhp wymagają 2 letniego doświadczenia w dziale BHP oraz wykształcenie wyższe z zakresu bezieczeństwa i higieny pracy, to chyba te najważniejsze punkty
zdjecie uzytkownika
Pampi - 2015-11-20 04:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, że wymagają aż tak dużego doświadczenia. Mogliby wymagać rocznego, bo dwuletnie dla osoby młodej jest często nierealne.
zdjecie uzytkownika
Inspektor ze stażem - 2015-11-21 09:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może nie najlepiej dla młodych ale bardzo dobrze dla zakładu bo "praktyka czyni mistrza" i w fabryce będziemy mieć mistrza bhp i będzie bezpiecznie. Myślą o nas, o fabryce i o przyszłości - mądre i dające poczucie bezpieczeństwa.
zdjecie uzytkownika
jup - 2015-11-23 00:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że dwa lata doświadczenia to tak w sam raz. Wiem, że młodym ludziom ciężko wtedy, ale mogą próbować dostać się gdzie indziej i tam złapać to dwuletnie doświadczenie w branży
zdjecie uzytkownika
rrrrrrr - 2015-11-23 13:21:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Kilka faktów o Alu Metalu... Ten zakład jest jak Rosja.. ``to nie kraj to stan umysłu`` to idealnie pasuje do Alu.. dział logistyki (a raczej dział braku logiki) kręcenie ze złomami przyklepywanie ch`ujowego złomu jak dobry i zastanawianie się dlaczego ciągle zmiany gatunków i rozcieńczanie.. Konisko debil.. kręci lody z paletami, musisz czekać w kolejce, bo ten kontener jedzie do konkretnej wybranej osoby.. a co jeździ z paletami... W 5T drewna można wywieść 500 kg miedzi i nikt nie zwróci uwagi. Kierownik logistyki zmienił auto, już wiemy za co kupi nowe.. ludzie na sortowni kopani są po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za nic a na produkcji ostatni mohikanin Stachu robi remonty, których w ogóle nie powinien się podejmowaći jebie za dwuch, jak się wk`rwi i jebnie wypowiedzenie to się oczy otworzą Jankowi... bo narazie klepie po plecach ziomków ze swojej paczki Maćka Tomka Krawczyka Konia i lody się kręcą. Czy coś się zmieni... Jak zmienią się ludzie na kierowniczych stanowiskach to pewnie tak.. bo na squrwysyństwie daleko się nie zajedzie...
zdjecie uzytkownika
robol - 2015-11-25 00:24:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jestem ciekaw tylko kiedy wyjdzie na jaw o przekupupywaniu pracownokow o nie zglaszanie wypadkow.o zatajaniu szkoliwosci tej firmy na nasze srodowisko.ale mysle ze to jest jak klamstwo zawsze ma krutkie nogi.
zdjecie uzytkownika
hipor - 2015-11-25 03:56:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widać z tego bardzo wyraźnie, że nie wiele osób będzie zainteresowanych podjęciem tutaj pracy - niech to skłoni pracodawcę do myślenia..
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2015-11-25 08:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie zżera Was zazdrość i piszecie populistyczne bzdury - zakład prężnie się rozwija, a to że praca ciężka i skutecznie pilnowana to element sukcesu Alumetalu
zdjecie uzytkownika
yoko ono - 2015-12-03 16:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. W związku z ostatnimi wydarzeniami w Alu, tymi wszystkimi wpisami obnażającymi niedoskonałości firmy zaryzykuje stwierdzenie, że najlepszym sposobem na dotarcie do kierownictwa bądź zarządu jest przedstawienie problemu na tym forum.. Coś kogoś tknęło, bo premia nagle 23% (wszyscy pozytywnie zaskoczeni) idąc dalej dla zatrzymania kompetentnej obsady proponuje wprowadzenie premi za niechorowalność choćby 200zl co kwartał.. i już ludzie zmotywowani do pracy.. cykliczny bonus za staż pracy. Robisz 2 lata nakoniec roku dostajesz 200zl. Robisz 5 lat 500zl. trzecia sprawa. To co najbardziej irytuje pracowników to odbiór nadgodzin i wciskanie DW zamiast urlopów. Przecież do pracy chodzimy żeby zarobić a nie dla naszych fanaberii.. Nadgodziny wypłacane co miesiąc to jest recepta na dobrą i lojalną obsadę.. Podsumowując. Tych kilka rzeczy zagwarantuje kompetentność i lojalność załogi w 100% Nowa Sól to nie Kęty czy Gorzyce tu człowiek nie szuka pracy tylko praca człowieka (szczególnie na strefie) Biorąc pod uwagę fakt, iż w niedługim czasie powstanie kilka nowych zakładów na strefach radzę pomyśleć o wprowadzeniu tych zmian, które zadowolą wszystkich pracowników.
zdjecie uzytkownika
trembacz - 2015-12-03 19:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Chciałem się dowiedzieć w jakich godzinach się pracuje ?
Dzięki
zdjecie uzytkownika
Kadrowy - 2015-12-04 11:04:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyzwoitych.
Proszę
zdjecie uzytkownika
M3 - 2015-12-04 15:36:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego pierwsza zmiana zaczyna się o godzinie 6 rano kończy o 14,druga 14-22,nocka 22-6
zdjecie uzytkownika
klips - 2015-12-08 12:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to jeszcz enie jest tak zle. praca trzyzmianowa, mozna sobie jakos czas i w domu ulozyc. ale mysle ze na stanowisku Główny Specjalista d/s Zarządzania Jakością, Środowiskiem i BHP raczej praca jest jednozmianowa

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Alumetal!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alumetal

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert