Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Alumetal

Pracowałeś w firmie Alumetal i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-07-09 21:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak długo będą nas (usunięte przez moderatora),na wypłatach
zdjecie uzytkownika
?????????????????????? - 2012-08-01 01:10:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie całokowicie gonia jak psa robia co chca a wielu chyli głowy bo sie boja sprzciwic, ja sam pracuje w tej firmie i mam przed oczyma codzienny ten syf!!!!!!!!!!!!! ludzie nie dajmy sie zwariowac przeciez nie moga z nami tak postepowac!!!!!!!!!!!!!!! gdzie jest PIP. To juz szczyt szcytow(usunięte przez moderatora),
zdjecie uzytkownika
JA - 2012-08-31 11:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Człowieku to po cholere pracujesz w tej firmie skoro tak strasznie ci sie nie podoba.... Wystarczy się zwolnić a nie (usunięte przez moderatora),* głupoty.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-18 22:14:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tomi, a może jak się rozbudują to i lepsze warunki pracy będą i jakiś lepszy socjal? No nie wiem, pytam, bo też chciałem zgłosić się do nich przez agencję pracy.
zdjecie uzytkownika
nowa sol - 2014-03-07 14:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam, Zakład jest ok, praca nie jest ciężka tylko gorąco, ale to pikuś. "ten zakład jest piękny tylko ludzie do kur..." ludzie bez wykształcenia i doświadczenia zarządzają ludźmi i produkcja... i nie dziwcie się ze ludzi nie ma do pracy bo przez takie osoby bd tak zawsze a nawet gorzej bo dojdzie do rękoczynów gdyż każdy ma swoja wartość i nie każdy da sobą pomiatać.
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-05-26 15:57:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To tam przez agencję tylko biorą? To gdzie można złożyć cv?
zdjecie uzytkownika
tytus - 2014-09-01 17:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chciałbym cv złożyć ale najchętniej nie przez agencję. martwię się tylko żeby cisnęli bhp bo taka branża i o człowieka trzeba dbać. Czy wie ktoś czy jest możliwość aplikowania bez udziału agencji pracy tymczasowej i na jakie stanowiska i na jaką umowę? Jak ktoś się oientuje jak przebiega u nich rekrutacja to pisać
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-13 17:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego, CV możesz spokojnie złożyć na zakładowej portierni i na pewno dojdzie do kadr, bo większość z nas tak składała podania. W tej chwili możesz aplikować na produkcję: stanowisko "odlewacz gąsek", na sortownie ręczną gdzie bedziesz rozdzielał złom w zależności od rodzaju: "sortowacz" lub na utrzymanie ruchu: elektryk lub ślusarz/mechanik.
Ogólnie to musisz nastawić się na prace w systemie ciągłym: 4 brygady więc jak wypadnie pracujesz w sobote, niedziele i święta i nie ma przebacz. Prace marne: dają nowym 12 zł na godzine, musisz być odpornym psychicznie bo tu mają gdzieś pracownika bo uważają, że na twoje miejsce przyjdzie 10 nowych. Licz się z tym, że będziesz tu tylko małpą do roboty, nie człowiekiem. Praca w warunkach ciężkich i brudnych (hałas, smród, pył, latem upał zimą mróz), BHP-owiec debil, kltóry tylko szuka zeby premie zwinąć, Leniwi ludzie bo za 12 zł/h nikt normalny by nie pracował...

100 razy lepiej dla Ciebie jak poszukasz innej pracy, ogromna rotacja załogi mówi sama za siebie... w zakładzie pracuje 150 osob a lubdzie, którzy przychodzą w tej chwili mają już numery 450, więc załoga wymieniona 3 razy w ciągu niecałych 4 lat.
Gdyby nie kredyty i rodziny na utrzymaniu nikt by tu nie robił
zdjecie uzytkownika
tytus - 2014-10-29 19:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co robi "odlewacz gąsek"? to zabrzmiało groźnie.ci od bhp zawsze są czepialscy ale dobrze że gonią, bezpieczniej na zakładzie będzie.nikt ich nie docenia ale oni nas chronią
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-02-03 20:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pragne zwrocic uwage chetnych do pracy w przetworstwie zlomu Al na szkodliwy wplyw czynnikow na zdrowie osob zatrudnionych przy wytopie i zalewaniu gasek przetworstwo jest szkodliwe takze dla srodowiska
zdjecie uzytkownika
ns - 2015-03-10 13:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie polecam 2 lata się tam trułem..... bo musiałem. Poszedłem do innej firmy na 3zmianowy system pracy i zarabiam 50 zł mniej i nie smaram czarna mazią :)
zdjecie uzytkownika
Były robol - 2015-04-30 22:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No niestety smród brud i ubóstwo. Kierownictwo bez szkół bez znajomości języków reprezentatywność dno.Brak komunikacji z załogą,traktują ludzi jak śmieci.Przewinęło się już z 500 sposób w tak niedużym zakładzie to miazga.Pensje żenada szczególnie w systemie 4 brygadowym.Ogólnie nędza a gdyby ktoś tam myślał nie musiało by tak być.Pozdrowienia dla cienkiego drzewa.
zdjecie uzytkownika
alex - 2015-05-11 22:13:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałbym podzielić się swoją opinią na temat tego zakładu,w którym w końcu przepracowałem prawie dwa lata,jako sortowacz.Zakład jak każdy zakład,obóz pracy.Płaca na poziomie dwóch tysięcy złotych,pod warunkiem że dostaniesz premię,która krztałtuje się gdzieś w okolicy 10%-12%.Premia niestety nie jest do końca wynikiem twojego zaangażowania i może być zabrana za przewinienia innych.Tak wielokrotnie się niestety zdażało.Praca w tym zakładzie nie należy do łatwych i przyjemnych.Jeśli przyjmiesz się na sortownie,czeka cię czyszczenie felgi,lub zamiatanie ciasnych,bardzo mocno zapylonych hal po produkcji mielenia.Gwarantuje że po kilku takich sesjach stracisz ochotę na ciężką pracę w alumetalu.W najlepszym wypadku trafisz na taśmę.I masz problem bo nikt ci wcześniej nie wytłumaczył co masz robić,ale to twój problem.O urlopie możesz zapomnieć.Za ciebie planują.Pojęcie chorobowe nie istnieje.Jeśli idziesz możesz niewracać do zakładu.Jeśli jesteś w stanie znieść niewygody związane z pracą to pozostaje jeszcze coś takiego jak czynnik ludzki.Głupota innych mówiąc najprościej.Myślenie na krótką metę.Niestety to jest dewizą więkrzości zakładów.Ogólnie nie polecam tego zakładu.Proszę naprawdę dobrze przemyśleć zanim się tam wybierzecie.
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2015-05-12 08:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a mnie ta firma się podoba i nie wierze zdemotywowanym
zdjecie uzytkownika
nowa sol - 2015-05-19 18:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pan zadowolony to jeden z tych co lubią rodzynki :)
NIE POLECAM coraz gorzej....
zdjecie uzytkownika
tufcia - 2015-06-26 17:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nowa sol to w takim razie opisz złociutka co według ciebie jest coraz gorzej, bo jakoś nie wiem czy mogę ci wierzyć. ale przecież nie musisz w stopach aluminiowych pracować fizyczne, teraz oferują specjalistów ds. handlowych i specjalistę głównego do zarządzania jakością itd.,, więc możesz próbować z różnych stron tutaj robić karierę
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alumetal
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Alumetal?
Zadaj pytanie
alert