Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o LUKLOG

Pracowałeś w firmie LUKLOG i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
spawacz - 2013-12-28 20:07:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Luklog to zwyczajny naganiacz z resztą dla kiepskiej firmy WeldingService która spawaczom 141/monterom z jezykiem niemieckim lub bez, placi 8.93 brutto, z dodatkami wychodzi 8,93 netto +przejazdy zawsze na Twojej głowie( z domu do pracy i z miejsca zamieszkania do pracy)Obiecuje różne dodatki,ale z doświadczenia wiem,że niema na co liczyć.
zdjecie uzytkownika
jas fasola - 2014-01-02 11:31:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma dno zatrudnienie za 8 e brutto! Kase lepiej sobie wydrukuj bo inaczej ......... .Praca tydzień i chalpa .nie polecam .
zdjecie uzytkownika
SPAWACZ - 2014-01-15 19:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WLASNIE TU ZACZOLEM I SPAWAMY ZBIORNIKI FAKT MAM 8.1 EURO BRUTTO LIPA W (usunięte przez administratora)ALE MAM POWOD ZEBY TU ZOSTAC CHOC 2 MIESIACE PRACUJE Z BARDZO DOSWIADCZONYM SPAWACZEM DUZO SIE OD NIEGO UCZE A POTEM DALEJ JEST DUZO LEPSZYCH OFERT TEN LUKFOL CZY JAK TAM PISAL CWANIAKI Z CZERWONYCH NIEMIEC 8.1 BRUTTO (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
alik - 2014-01-17 19:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie pracowalem w tej firmie naprawe odradzam pracownika maja zanic a wogle ten csly luklog to wielka sciema naganiaja ludzi dla wbd obiecuja 10 euro na godzine tak naprawde jest 8, 1 euro gdy juz podpisalem umowe z ta firma wbd zapytalem sie ze dlaczego oszukuja ludzi odpowiedziala ze luklog to ich nie interesuje co luklog wygaduje jak cos bedziecie chcie li sie dowiedziec to jak sie dodzwonicie do biura do tej biurwy z goerlitz w dodatku bardzo slabo poinformowanej zycE powodzenia ogulnie odradzam ta firme
zdjecie uzytkownika
żółwik - 2014-01-17 23:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alik - 2014-01-17 19:05:54]:
powiedzcie mi co mam zrobić bo mam w poniedziałek jechać do wbd do gerlitz na szkolenie a we wtorek na próbki do firmy do salzgiter luk log powiedział że na początek 12euro netto po okresie próbnym 13,50 prosze napiszcie coś
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2014-01-19 23:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Popros tego pana z Lukfog,aby podal numer do koordynatorki z Goerlitz, a tam zapytaj sie ile naprawde dostaniesz,ona zadzwoni do Dessau i sie dowie.Jednak,aby nie bylo tak,ze pojedziesz do Dessau a tam Ci zaproponuja 8.90 brutto. Pozniej wysla Cie w inne miejsce gdzie mozesz zarabiac mniej np.ww 8.90. Musisz im sie oplacac,najlepiej wlasne auto i trochę gadac po niemiecku. Płaca malo ale sa wyplacalni. Sprobowac mozesz.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kati - 2014-01-20 21:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to szkoda, że czasem zdarzy się tak, że obiecują w luklog wyższe stawki, a potem proponują mniej, ale i tak są moim zdaniem dobre.
zdjecie uzytkownika
Garbus - 2014-01-21 00:06:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja w tym wbd (przez luklog) pracowalem w zeszlym roku przez ponad 8 miesiecy no i po pierwszej wyplacie faktycznie bylem delikatnie zdziwiony, bylo o ok 1 EUR mniej niz mi obiecali. Ale pozniej jak juz bylem w tej klasie podatkowej 3 i przepracowalem pelne miesiace bylo juz w miare ok. Nie zawsze sie idealnie zgadzalo ale pod 10 wychodzilo. Przynajmniej nigdy nie bylo problemu z wyplata.
zdjecie uzytkownika
riko - 2014-01-21 10:28:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie uwaga na naciagaczy przez telefon obiecuja cuda a pozniej wychodzi co innego,w grudniu pojechalem do pracy na tiga w ok salzgiter braunschweig obiecywane 12 e na reke i oplacone dojazdy i mieszkanie a w rzeczywistosci nawet za dojazd na probki trzeba bylo dac na paliwo a z mieszkaniem to wyszło tak ze bylo 250e za materac bo w pokoju bylo 4 materace ze smieci ,praca miala byc od zaraz a okazało sie ze czekalismy na probki tydzien potem byly swieta i wszyscy sie rozjechali do domu z niczym.zycze powodzenia.
zdjecie uzytkownika
piotrus - 2014-01-21 12:19:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja bylem pracownikiem tej firmy przez 21 miesiecy i uwazam ze wpisy powyzej sa mocno przesadzone. Firma ma i swoje minusy ale ma tez i plusy. O dodatkach dosyc wysokich bezpodatkowych (czyli okolo 3,70 euro netto za roboczogodzine) oraz o kwaterze oplacanej przez firme WBD nikt nie wspomina. Wszystkim nie dogodzi firma. Zawsze ktos sie znajdzie, co bedzie plakal. Sa pracownicy ktorzy sa bardzo zadowoleni z pracy, inni mniej. Co do postu powyzej osoby "spawacz", badz zadowolony, ze ktos tobie daje szanse, iz z twojego wpisu wychodzi, ze za bardzo nie radzisz sobie w spawaniu i jeszcze sie uczysz. Pozdrawiam wszystkich spawaczy.
zdjecie uzytkownika
spawacz 141 - 2014-01-21 17:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli chcesz szukać pieniędzy w polu , użerać się o kwatery , domagać się zapłaty -to jest to dla ciebie ! Naprawdę spawacze są ta, traktowani jak zło największe !
zdjecie uzytkownika
leon - 2014-01-23 16:19:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jak to w koncu jest placa czy nie placa zgadzam sie z kolega ,mam kumpla co nigdy mu nic nie pasuje pseudospawacze i tyle
zdjecie uzytkownika
piotrus - 2014-01-24 08:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O wynagrodzenie sie nie martw, firma jest w 100% wyplacalna, nie mialem zadnego problemu z wyplata oraz terminem platnosci. Jezeli zadowoli ciebie okolo 10 euro netto, kwatera placone przez firme oraz praca na niemieckich warunkach, to polecam. Mozesz tez trafic, tak jak to jest teraz u mnie, ze zgodzisz sie na 11,50 euro netto przez polska firme i stwierdzisz po miesiacach, ze kwatere oplacaja tylko przez pierwsze 3 miesiace. I sie robi balagan, bo po zaplacie kwatery mi zostaje okolo 9,25 euro na czysto. Pozdrawiam wszystkich spawaczy.
zdjecie uzytkownika
jk - 2014-01-26 09:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez nic zlego nie moge powiedziec o tej firmie. Firma jest jak najbardziej wyplacalna. Jak juz ktos pisal na forum do stawki podstawowej wyplacane sa dosyc wysokie dodatki, od ktorych nie placisz podatku .
Zaleta jest rowniez to, ze nie wymagaja nie wiadomo jakiej znajomosci niemieckiego. Kwatera tez jest oplacana, moze nie zawsze sa to super luksusowe warunki, ale zawsze cos.......Pozdrawiam!!!!
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-01-27 12:39:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm dodatki od których nie płaci się podatku, ciekawie brzmi, rozumiem, że to jakaś biała koperta. Nie wiem tylko, czy to zgodne z prawem hehe.
zdjecie uzytkownika
LUCKY - 2014-02-23 08:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
luklog ze zbąszyna zwyczajny naganiacz dla wbd. Ja pracowałem dla nich w zeszłym roku na roznych kontraktach . W Georlitz siedzi PANI agnieszka od niej się niewiele dowiesz bo tak naprawde to jest od tego zeby ci dać umowę do podpisania no chyba ze jest na urlopie to wtedy pozostaje niemiec w pokoju obok. Z tego co wiem nie wszyscy mieli okazję ich poznać i podpisywali umowy gdzie indziej. Ja na pokoje nie narzekałem zawsze były to domy w niezłym stanie . Co do pracy jak masz fart to złapiesz dłuższy kontrakt[i dobrze spawasz] w przeciwnym razie rzucanie co pare miesiecy . Języka nie musisz znać znajdzie się ktoś kto zna i cie wyręczy robić trzeba bo inaczej zjazd do domu .
zdjecie uzytkownika
Erfurt - 2014-07-11 09:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Luklog to dwaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wymuszający haracz za "załatwienie pracy" co jest sprzeczne z polskim prawem. Sprzedają polską tanią siłę roboczą dla takiego małego zboczeńca Matiasa który jest właścicielem złodziejskiej agencji WBD.

Najniższe stawki i do tego "zapewniają" mieszkanie ale nie wspominają że jest ono opłacane z należnej Ci diety. Czyli zamiast zapłacić Ci 45 euro nieopodatkowanej diety za każdy dzień pracy wypłacają Ci 20 euro bo reszta idzie na nocleg ( zwykle pokoje dwu-trzy osobowe gdzie łóżko kosztuje 8 euro za dobę)

Wszystkim serdecznie polecam tę firmę - a zwłaszcza prokuraturze ze Świebodzina.
zdjecie uzytkownika
jędrek - 2014-07-12 22:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co prawda nie wiem, czy to prawda, co napisano powyżej, ale ja chyba poszukam firmy, która ma nieco inne opinie wśród pracowników. Jednak gdyby znalazł sie ktos, kto jest zadowolony - chętnie poczytam.
zdjecie uzytkownika
szymek - 2014-07-15 15:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest dobrze, pracuje od ponad roku dla wbd, rekrutacja przez luklog. teraz pracuje od 11 miesiecy w salzgitter na wagonach, zarabiam sporo, bo wychodze na ok. 2300 euro netto miesiecznie za 164 godz. kwatere oplaca mi firma wbd, to jest pokoj jednoosobowy, wiec wynagrodzenie jest na czysto, tylko dochodza dojazdy do firmy z kwatery oraz wyzywienie. diety na kwatere nie dostaje, bo mi firma oplaca kwatere, wiec nie wiem co wypisuje nick "erfurt" powyzej, chyba nie ma pojecia, ze sie diety nie dostaje na pokoj, jezeli firma ci pokoj oplaca. mysle, ze duzo pisza tu na tym portalu firmy konkurecyjne, aby wystraszyc przed firma luklog, iz firma ma naprawde przez caly rok sporo ogloszen o prace. a my wiemy sami, jacy my polacy jestesmy: zazdrosni
zdjecie uzytkownika
jędrek - 2014-07-15 19:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli w ogóle nie ma czegoś takiego jak dieta, tylko opłacają wszystko, co związane z kwaterunkiem? Jak dla mnie to nawet dobra opcja, zwłaszcza, że jak piszesz 2300 euro netto, to bardzo dobra kasa!
zdjecie uzytkownika
szymek - 2014-07-15 19:54:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, firma wbd oplaca kwatere w calosci w kazdym przypadku. nie musisz sie o nic martwic, ani placic. diete dostaje na wyzywienie w wysokosci 18,00 euro na dzien oraz dodatek do paliwa. czyli moje wynagrodzenie w wysokosci ok. 2300 euro miesiecznie sklada sie ze stawki netto na godz. plus dieta plus dodatek do paliwa. chcialbym tez podkreslic, ze na wagonach dobrze sie zarabia, ale malo godzin jest, czyli 8 godz. na dzien i w soboty mozesz pracowac co 3 tydzien po 6 godz. koledzy z swidnicy, ktorzy w firmie wbd zaczeli prace w 2011 roku, wychodza na okolo 9,50 - 11,00 euro netto w innych miejscach pracy, ale za to maja mozliwosc nadgodzin. kolega, ktory pracuje w bremen na stoczni, wychodzi na ok. 2200 euro netto przy 210 godz. ale sa tez miejsca pracy jak kolo magdeburga na wiatrakach, gdzie masz ok. 10,00 euro netto i pracujesz ok. 180 godz. na miesiac, wiec zarobisz mniej wiecej 1800 euro netto.
zdjecie uzytkownika
nordianin - 2014-07-23 14:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie witam właśnie wybieram się w poniedziałek do Niemiec do pani Agnieszki podpisać umowę praca na mostach jako spawacz może ktoś podrzucić czy wszystko jest oki w poprzedniej firmie pracowałem przez 8 lat ale byłem w delegacji miałem 37.00 zł. na godzinę brutto zarabiałem przy 200 godzinach 6 tysi z groszem bo za nadgodziny dopłacali ale przez osiem lat stawka się nie zmieniła polskie warunki czy tu są w 100% niemieckie warunki i czy umowa jest po Polsku bać się czy jechać śmiało jadę własnym autem na spawacza
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUKLOG
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x