Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o LUKLOG

Pracowałeś w firmie LUKLOG i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
szymek - 2014-07-15 19:54:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak, firma wbd oplaca kwatere w calosci w kazdym przypadku. nie musisz sie o nic martwic, ani placic. diete dostaje na wyzywienie w wysokosci 18,00 euro na dzien oraz dodatek do paliwa. czyli moje wynagrodzenie w wysokosci ok. 2300 euro miesiecznie sklada sie ze stawki netto na godz. plus dieta plus dodatek do paliwa. chcialbym tez podkreslic, ze na wagonach dobrze sie zarabia, ale malo godzin jest, czyli 8 godz. na dzien i w soboty mozesz pracowac co 3 tydzien po 6 godz. koledzy z swidnicy, ktorzy w firmie wbd zaczeli prace w 2011 roku, wychodza na okolo 9,50 - 11,00 euro netto w innych miejscach pracy, ale za to maja mozliwosc nadgodzin. kolega, ktory pracuje w bremen na stoczni, wychodzi na ok. 2200 euro netto przy 210 godz. ale sa tez miejsca pracy jak kolo magdeburga na wiatrakach, gdzie masz ok. 10,00 euro netto i pracujesz ok. 180 godz. na miesiac, wiec zarobisz mniej wiecej 1800 euro netto.
zdjecie uzytkownika
nordianin - 2014-07-23 14:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie witam właśnie wybieram się w poniedziałek do Niemiec do pani Agnieszki podpisać umowę praca na mostach jako spawacz może ktoś podrzucić czy wszystko jest oki w poprzedniej firmie pracowałem przez 8 lat ale byłem w delegacji miałem 37.00 zł. na godzinę brutto zarabiałem przy 200 godzinach 6 tysi z groszem bo za nadgodziny dopłacali ale przez osiem lat stawka się nie zmieniła polskie warunki czy tu są w 100% niemieckie warunki i czy umowa jest po Polsku bać się czy jechać śmiało jadę własnym autem na spawacza
zdjecie uzytkownika
Lakiernik - 2014-09-07 13:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Wybieram się na próbę do Bombardiera przez WBD. Jedzie ktoś też?
zdjecie uzytkownika
pako78 - 2014-09-18 23:42:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyboeram sie na proby do gorlic...z firmy lukolog ..o co chodzi z ta firma ? piszecie prawde czy sciema bo czytajac forum to mi sie odechciewa jechac...ktos cos moze wie o tej firmie ale biezace informacje...niech sie podzieli wiedza!
zdjecie uzytkownika
pako78 - 2014-09-18 23:48:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedze ktos w niedzele do gorlic na proby? ze slaska z katowic?
zdjecie uzytkownika
aniol - 2014-11-20 18:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjechalem w marcu 2014 do pracy przez luklog. Do tej pory bez zadnych wiekszych problemow. Pracuje w firmie wbd, czyli na niemieckich warunkach. Podpisywalem przy zatrudnieniu umowe dwujezyczna (po polsku oraz niemiecku). Wyplate dostaje na polski rachunek zawsze w terminie, nawet pare dni przed. To juz jest druga praca ktora zalatwila mi firma luklog. Jestem zadowolony i polecam.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-11-29 11:44:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aniol - 2014-11-20 18:45:26]:
witam panowie godna polecenia ta firma luklog chce tam dzwonic o prace do nich warto zeba bydgosacz
zdjecie uzytkownika
adamek - 2014-12-31 18:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam aktualnej opinii na temat pracy w LUKLOG, byłby ktos taki miły i zakończy moje poszukiwania, zwłaszcza, że juz trochę sie w google naszukałem... Jak z perspektywami na rozwój w tej firmie, czy organizują co jakiś czas jakieś szkolenia? W ogóle szanse na awans lub podwyzke sa wysokie, czy raczej nikomu sie to nie udało?
zdjecie uzytkownika
kapciu - 2015-01-05 16:35:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rowniez bylbym ciekawy opinii, podobno posrednicza do pracy w niejakim WBD, ktos ma jakieś pozytywne opinie na temat wspolpracy? jak wiadomo kazda oferta jest inna zatem bylbym wdzieczny za wszelkie informacje
zdjecie uzytkownika
interia - 2015-01-09 16:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
luklog nawiazuje kontakty z niemieckimi firmami. pozytywne jest to, ze jak ci nie wyjdzie praca w jednej firmie lub skanczy sie, to szukaja tobie innej pracy, bo maja duzo ofert. mi wyszukali chlopacy prace jako elektryk w duzej niemieckiej firmie i wszystko jest ok.
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-01-27 14:34:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no coś Ty, szukają Ci normalnie jakiś nowych ofert pracy? no to nieźle, na razie wiem na pewno tylko to, że nie spotkałem się nigdy z takim zachownaiem ze strony osoby zatrydniającej Ci, w żadnej firmie tego nie ma, super, że tutaj coś takiego się zdecydowali naprawde! trzymam kciuki za dalsze losy firmy.
zdjecie uzytkownika
bezp. - 2015-02-09 18:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konkurencja werbuje na forum? Pierwszy raz takie cos widze. Nie pracowales u nich a piszesz, ze sa wyplacalni i daja jakies kary za zerwanie kontraktu? Skad to mozesz wiedziec, plotki? Nie rozumiem, jakis absurd! Po drugie firma Luklog jest posrednikiem, czyli szuka dla niemieckich firm pracownikow, np elektrykow do siemensa w monachium, tam sie zalapalem. Jak nie masz pojecia, to nie pisz,chyba ze jestes z konkurencji i chcesz firmie zaszkodzic.
zdjecie uzytkownika
monter - 2015-02-15 18:40:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje jako monter rur w niemieckiej firmie. firma luklog zaoferowała mi pracę w grudniu. jest oki. tez myśle, że konkurencja jest zazdrosna i nawet podaje swój adres mailowy, jakaś smieszna forma reklamy internetowej. pozdrawiam wszystkich.
zdjecie uzytkownika
Forum - 2015-02-15 18:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te forum to wielka sciema, mozna wykupic pakiet zloty profil i jako firma manipulowac wpisami (kasowac, dopisywac itd.), wiec jak jakas firma chce, to moze miec same pozytywne wpisy, nad trzym trzeba sie zastanowic, jak firma ma WYLACZNIE pozytywne wpisy!

Cytat z regulaminu.:

Poza narzędziem subskrybowania wpisów, które jest darmowe, oferujemy Państwu jeszcze jedną, płatną opcję - Złoty profil pracodawcy.

Złoty profil pracodawcy to złożona usługa, której częścią jest m.in. możliwość samodzielnego archiwizowania wpisów niezgodnych z regulaminem, bez potrzeby kontaktu z naszym konsultantem czy wymogu czekania maksymalnie 21 dni na zarchiwizowanie opinii.

zdjecie uzytkownika
argok - 2015-02-18 21:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja juz nie wiem czy zerwanie kontraktu ma jakies konsekwencje finansowe....o co chodzi w tym wszystkim czy wogole warto myslec o pracy w tej firmie jezeli dobrze płaci to dlaczego nie spróbowac tak sobie pomyslalem jezeli tez wynagrodzenia wyplacaja terminowo i w calosci to warto byłoby spróbowac co o tym sadzicie...
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-02-20 21:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jezeli normalnie zlozyles wypowiedzenie z zachowaniem terminu to nie ma zadnych kar. jezeli wyjedziesz z jednego na drugi dzien bez poinformowania pracodawcy, to sie nie dziwie, ze sa jakies kary. pracodawca oplaca np za ciebie kwatere z gory, swieci oczami przed kontrahentem gdzie jestes, placi kary umowne itd. jak sie zachowujesz jak normalny czlowiek i uwazasz na normalne zasady miedzy pracownikiem a pracodawca (ktore sa wszedzie), to bez obaw,ze bedziesz mial jakies konsekwencje
zdjecie uzytkownika
polonia - 2015-02-20 23:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie oszukujmy sie. duzo zalezy od nas. juz nie raz bylem na kontrakcie przez polska renomowana firme. zachowujemy sie na hotelu po pracy jak ostatnie dno. w holandi bylo picie, palenie i rozruby, bijatyki, rozwalanie dzwi, okien itd., w pracy na kacu i sie dziwimy ze firmy kaze nam zjechac do domu na nasz koszt. w domu frustracja, opowiadamy zonie jaka to zla firma i opisujemy negatywnie w internetcie. swojego zachowania nie widzimy. dla mnie najlepiej jak trafie do firmy gdzie jestem sam z niemcami. tak trafilem teraz przez luklog do malej firmy w deggendorf jako spawacz. polecam firme luklog w moim przypadku jako rzetelnego posrednika
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-02-21 10:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poznalem pracownikow z luklog jako ludzi, ktorzy maja duzo pojecia o spawalnictwie. pierwszy raz sie styknelem z agencja posrednictwa, ktora zna sie na fachu. mysle, ze z tego powodu luklog dobrze potrafi dopasowac kandydata spawacza do wolnego miejsca pracy. dostalem oferte pracy w niemieckiej firmie przez luklog. praca mi pasuje. za posrednictwo nic nie placilem, jest darmowe. polecam luklog
zdjecie uzytkownika
renata - 2015-03-05 16:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
darmowe pośrednictwo, czyli z wypłaty nic by luklog nie brał dla siebie? ciekawe w takim razie jak się utrzymują. on nic nie oskarżam i nic z tych rzeczy ale po prostu ciekawa jestem bardzo. ja też jestem zainteresowana jestem stanowiskiem pracy jako spawacz - jakie teraz w niemczech macie stawki za godzinę?
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-03-06 19:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc Renata. Jak moze ktos z twojej wyplaty zabrac dla siebie, jak nie jest twoim pracodawca, tylko uslugodawca dla niemieckich firm, ktore zlecaja rekrutacje np. spawacza takiej firmie jak np. Luklog. Wiec zatrudniona jestes w niemieckiej firmie a nie w firmie Luklog. Poczytaj na googlu jaka jest roznica miedzy: 1. agencją prowadzącą pośrednictwo do pracy za granicą u pracodawców zagranicznych obywateli polskich a 2. agencją pracy tymczasowej. Powiem tobie: Nr. 1 rekrutuje pracownikow dla innych firm a Nr. 2 zatrudnia pracownikow u siebie i wysyla ich do innych firm!
zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-03-19 14:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotrus - 2014-01-24 08:29:38]:
Witam czy moze mi ktos podac m eja do firmy WBD al bo LUKLOG moj mejl to chce zlozyc Papiery miroslaw987654321@gmail.com
zdjecie uzytkownika
aluman - 2015-05-07 15:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje na wagonach w zgorzelcu po niemieckiej stronie od stycznia jako spawacz mig alu. wysokie zarobki oraz fajna atmosfera w pracy. luklog przedstawil mnie niemieckiej firmie, ktora mnie zatrudnila. ja tez polecam firme. maja jeszcze wolne miejsca, tylko niemiecki dosyc dobrze musicie znac.
zdjecie uzytkownika
pawelek - 2015-05-18 17:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aluman mozesz cos powiedziec o warunkach mieszkaniowych i ile sie za nie by placilo? chodzi o oferte w zgorzelcu
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-08-03
Żródło: Gowork.pl
okolice Osnabruck
( )
Renomowana niemiecka firma poszukuje lakiernikow przemyslowych do pracy w okolicach Osnabruck. Lakierowanie elementow wiez wiatrowych. Praca dlugoterminowa do 08/2016 lub dluzej. Nadgodziny! Wymagania: - doswiadczenie jako lakiernik przemyslowy - znajomosc j. niemieckiego umozliwiajaca komunikacje z przelozonymi Warunki: - zatrudnienie w niemieckiej firmie na niemieckich warunkach na pełen etat - umowa o prace oraz inne dokumenty przetłumaczone
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
spawaczz - 2015-07-05 00:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, jestem zainteresowany podjęciem pracy w Luklogu, ale mam masę wątpliwości. Ogłoszenia są interesujące, ale piszą tylko, że zatrudnienie jest na niemieckich warunkach. Nie bardzo się w tym orientuję, bo to pierwsza ewentualna praca za granicą.. Może ktoś umie mi wyjaśnić czym są niemieckie warunki..
zdjecie uzytkownika
spawacz22 - 2015-07-07 12:56:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma w ktorej zostaniesz zatrudniona jest niemiecka a nie jakas polska.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUKLOG

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy LUKLOG?
Zadaj pytanie
alert