brak logo

LUKLOG

Magdeburg

Opinie o LUKLOG

piotrus 2014-01-21 12:19:08
Ja bylem pracownikiem tej firmy przez 21 miesiecy i uwazam ze wpisy powyzej sa mocno przesadzone. Firma ma i swoje minusy ale ma tez i plusy. O dodatkach dosyc wysokich bezpodatkowych (czyli okolo 3,70 euro netto za roboczogodzine) oraz o kwaterze oplacanej przez firme WBD nikt nie wspomina. Wszystkim nie dogodzi firma. Zawsze ktos sie znajdzie, co bedzie plakal. Sa pracownicy ktorzy sa bardzo zadowoleni z pracy, inni mniej. Co do postu powyzej osoby "spawacz", badz zadowolony, ze ktos tobie daje szanse, iz z twojego wpisu wychodzi, ze za bardzo nie radzisz sobie w spawaniu i jeszcze sie uczysz. Pozdrawiam wszystkich spawaczy.
leon 2014-01-23 16:19:51
to jak to w koncu jest placa czy nie placa zgadzam sie z kolega ,mam kumpla co nigdy mu nic nie pasuje pseudospawacze i tyle
piotrus 2014-01-24 08:29:38
O wynagrodzenie sie nie martw, firma jest w 100% wyplacalna, nie mialem zadnego problemu z wyplata oraz terminem platnosci. Jezeli zadowoli ciebie okolo 10 euro netto, kwatera placone przez firme oraz praca na niemieckich warunkach, to polecam. Mozesz tez trafic, tak jak to jest teraz u mnie, ze zgodzisz sie na 11,50 euro netto przez polska firme i stwierdzisz po miesiacach, ze kwatere oplacaja tylko przez pierwsze 3 miesiace. I sie robi balagan, bo po zaplacie kwatery mi zostaje okolo 9,25 euro na czysto. Pozdrawiam wszystkich spawaczy.
jk 2014-01-26 09:47:07
Ja tez nic zlego nie moge powiedziec o tej firmie. Firma jest jak najbardziej wyplacalna. Jak juz ktos pisal na forum do stawki podstawowej wyplacane sa dosyc wysokie dodatki, od ktorych nie placisz podatku .
Zaleta jest rowniez to, ze nie wymagaja nie wiadomo jakiej znajomosci niemieckiego. Kwatera tez jest oplacana, moze nie zawsze sa to super luksusowe warunki, ale zawsze cos.......Pozdrawiam!!!!
jędrek 2014-07-12 22:33:46
Co prawda nie wiem, czy to prawda, co napisano powyżej, ale ja chyba poszukam firmy, która ma nieco inne opinie wśród pracowników. Jednak gdyby znalazł sie ktos, kto jest zadowolony - chętnie poczytam.
szymek 2014-07-15 15:39:05
jest dobrze, pracuje od ponad roku dla wbd, rekrutacja przez luklog. teraz pracuje od 11 miesiecy w salzgitter na wagonach, zarabiam sporo, bo wychodze na ok. 2300 euro netto miesiecznie za 164 godz. kwatere oplaca mi firma wbd, to jest pokoj jednoosobowy, wiec wynagrodzenie jest na czysto, tylko dochodza dojazdy do firmy z kwatery oraz wyzywienie. diety na kwatere nie dostaje, bo mi firma oplaca kwatere, wiec nie wiem co wypisuje nick "erfurt" powyzej, chyba nie ma pojecia, ze sie diety nie dostaje na pokoj, jezeli firma ci pokoj oplaca. mysle, ze duzo pisza tu na tym portalu firmy konkurecyjne, aby wystraszyc przed firma luklog, iz firma ma naprawde przez caly rok sporo ogloszen o prace. a my wiemy sami, jacy my polacy jestesmy: zazdrosni
jędrek 2014-07-15 19:03:17
Czyli w ogóle nie ma czegoś takiego jak dieta, tylko opłacają wszystko, co związane z kwaterunkiem? Jak dla mnie to nawet dobra opcja, zwłaszcza, że jak piszesz 2300 euro netto, to bardzo dobra kasa!
szymek 2014-07-15 19:54:33
tak, firma wbd oplaca kwatere w calosci w kazdym przypadku. nie musisz sie o nic martwic, ani placic. diete dostaje na wyzywienie w wysokosci 18,00 euro na dzien oraz dodatek do paliwa. czyli moje wynagrodzenie w wysokosci ok. 2300 euro miesiecznie sklada sie ze stawki netto na godz. plus dieta plus dodatek do paliwa. chcialbym tez podkreslic, ze na wagonach dobrze sie zarabia, ale malo godzin jest, czyli 8 godz. na dzien i w soboty mozesz pracowac co 3 tydzien po 6 godz. koledzy z swidnicy, ktorzy w firmie wbd zaczeli prace w 2011 roku, wychodza na okolo 9,50 - 11,00 euro netto w innych miejscach pracy, ale za to maja mozliwosc nadgodzin. kolega, ktory pracuje w bremen na stoczni, wychodzi na ok. 2200 euro netto przy 210 godz. ale sa tez miejsca pracy jak kolo magdeburga na wiatrakach, gdzie masz ok. 10,00 euro netto i pracujesz ok. 180 godz. na miesiac, wiec zarobisz mniej wiecej 1800 euro netto.
1
nordianin 2014-07-23 14:16:08
panowie witam właśnie wybieram się w poniedziałek do Niemiec do pani Agnieszki podpisać umowę praca na mostach jako spawacz może ktoś podrzucić czy wszystko jest oki w poprzedniej firmie pracowałem przez 8 lat ale byłem w delegacji miałem 37.00 zł. na godzinę brutto zarabiałem przy 200 godzinach 6 tysi z groszem bo za nadgodziny dopłacali ale przez osiem lat stawka się nie zmieniła polskie warunki czy tu są w 100% niemieckie warunki i czy umowa jest po Polsku bać się czy jechać śmiało jadę własnym autem na spawacza
Lakiernik 2014-09-07 13:59:10
Witam. Wybieram się na próbę do Bombardiera przez WBD. Jedzie ktoś też?
1
pako78 2014-09-18 23:42:11
wyboeram sie na proby do gorlic...z firmy lukolog ..o co chodzi z ta firma ? piszecie prawde czy sciema bo czytajac forum to mi sie odechciewa jechac...ktos cos moze wie o tej firmie ale biezace informacje...niech sie podzieli wiedza!
pako78 2014-09-18 23:48:45
jedze ktos w niedzele do gorlic na proby? ze slaska z katowic?
aniol 2014-11-20 18:45:26
Wyjechalem w marcu 2014 do pracy przez luklog. Do tej pory bez zadnych wiekszych problemow. Pracuje w firmie wbd, czyli na niemieckich warunkach. Podpisywalem przy zatrudnieniu umowe dwujezyczna (po polsku oraz niemiecku). Wyplate dostaje na polski rachunek zawsze w terminie, nawet pare dni przed. To juz jest druga praca ktora zalatwila mi firma luklog. Jestem zadowolony i polecam.
1
seba 2014-11-29 11:44:46
witam panowie godna polecenia ta firma luklog chce tam dzwonic o prace do nich warto zeba bydgosacz
adamek 2014-12-31 18:46:49
Szukam aktualnej opinii na temat pracy w LUKLOG, byłby ktos taki miły i zakończy moje poszukiwania, zwłaszcza, że juz trochę sie w google naszukałem... Jak z perspektywami na rozwój w tej firmie, czy organizują co jakiś czas jakieś szkolenia? W ogóle szanse na awans lub podwyzke sa wysokie, czy raczej nikomu sie to nie udało?
kapciu 2015-01-05 16:35:59
Rowniez bylbym ciekawy opinii, podobno posrednicza do pracy w niejakim WBD, ktos ma jakieś pozytywne opinie na temat wspolpracy? jak wiadomo kazda oferta jest inna zatem bylbym wdzieczny za wszelkie informacje
interia 2015-01-09 16:12:22
luklog nawiazuje kontakty z niemieckimi firmami. pozytywne jest to, ze jak ci nie wyjdzie praca w jednej firmie lub skanczy sie, to szukaja tobie innej pracy, bo maja duzo ofert. mi wyszukali chlopacy prace jako elektryk w duzej niemieckiej firmie i wszystko jest ok.
maciek 2015-01-27 14:34:35
no coś Ty, szukają Ci normalnie jakiś nowych ofert pracy? no to nieźle, na razie wiem na pewno tylko to, że nie spotkałem się nigdy z takim zachownaiem ze strony osoby zatrydniającej Ci, w żadnej firmie tego nie ma, super, że tutaj coś takiego się zdecydowali naprawde! trzymam kciuki za dalsze losy firmy.
bezp. 2015-02-09 18:44:21
Konkurencja werbuje na forum? Pierwszy raz takie cos widze. Nie pracowales u nich a piszesz, ze sa wyplacalni i daja jakies kary za zerwanie kontraktu? Skad to mozesz wiedziec, plotki? Nie rozumiem, jakis absurd! Po drugie firma Luklog jest posrednikiem, czyli szuka dla niemieckich firm pracownikow, np elektrykow do siemensa w monachium, tam sie zalapalem. Jak nie masz pojecia, to nie pisz,chyba ze jestes z konkurencji i chcesz firmie zaszkodzic.
monter 2015-02-15 18:40:20
pracuje jako monter rur w niemieckiej firmie. firma luklog zaoferowała mi pracę w grudniu. jest oki. tez myśle, że konkurencja jest zazdrosna i nawet podaje swój adres mailowy, jakaś smieszna forma reklamy internetowej. pozdrawiam wszystkich.
Forum 2015-02-15 18:51:59
Te forum to wielka sciema, mozna wykupic pakiet zloty profil i jako firma manipulowac wpisami (kasowac, dopisywac itd.), wiec jak jakas firma chce, to moze miec same pozytywne wpisy, nad trzym trzeba sie zastanowic, jak firma ma WYLACZNIE pozytywne wpisy!

Cytat z regulaminu.:

Poza narzędziem subskrybowania wpisów, które jest darmowe, oferujemy Państwu jeszcze jedną, płatną opcję - Złoty profil pracodawcy.

Złoty profil pracodawcy to złożona usługa, której częścią jest m.in. możliwość samodzielnego archiwizowania wpisów niezgodnych z regulaminem, bez potrzeby kontaktu z naszym konsultantem czy wymogu czekania maksymalnie 21 dni na zarchiwizowanie opinii.

argok 2015-02-18 21:04:20
ja juz nie wiem czy zerwanie kontraktu ma jakies konsekwencje finansowe....o co chodzi w tym wszystkim czy wogole warto myslec o pracy w tej firmie jezeli dobrze płaci to dlaczego nie spróbowac tak sobie pomyslalem jezeli tez wynagrodzenia wyplacaja terminowo i w calosci to warto byłoby spróbowac co o tym sadzicie...
spawacz 2015-02-20 21:44:30
jezeli normalnie zlozyles wypowiedzenie z zachowaniem terminu to nie ma zadnych kar. jezeli wyjedziesz z jednego na drugi dzien bez poinformowania pracodawcy, to sie nie dziwie, ze sa jakies kary. pracodawca oplaca np za ciebie kwatere z gory, swieci oczami przed kontrahentem gdzie jestes, placi kary umowne itd. jak sie zachowujesz jak normalny czlowiek i uwazasz na normalne zasady miedzy pracownikiem a pracodawca (ktore sa wszedzie), to bez obaw,ze bedziesz mial jakies konsekwencje
polonia 2015-02-20 23:01:06
nie oszukujmy sie. duzo zalezy od nas. juz nie raz bylem na kontrakcie przez polska renomowana firme. zachowujemy sie na hotelu po pracy jak ostatnie dno. w holandi bylo picie, palenie i rozruby, bijatyki, rozwalanie dzwi, okien itd., w pracy na kacu i sie dziwimy ze firmy kaze nam zjechac do domu na nasz koszt. w domu frustracja, opowiadamy zonie jaka to zla firma i opisujemy negatywnie w internetcie. swojego zachowania nie widzimy. dla mnie najlepiej jak trafie do firmy gdzie jestem sam z niemcami. tak trafilem teraz przez luklog do malej firmy w deggendorf jako spawacz. polecam firme luklog w moim przypadku jako rzetelnego posrednika
maciek 2015-02-21 10:43:26
poznalem pracownikow z luklog jako ludzi, ktorzy maja duzo pojecia o spawalnictwie. pierwszy raz sie styknelem z agencja posrednictwa, ktora zna sie na fachu. mysle, ze z tego powodu luklog dobrze potrafi dopasowac kandydata spawacza do wolnego miejsca pracy. dostalem oferte pracy w niemieckiej firmie przez luklog. praca mi pasuje. za posrednictwo nic nie placilem, jest darmowe. polecam luklog
renata 2015-03-05 16:51:55
darmowe pośrednictwo, czyli z wypłaty nic by luklog nie brał dla siebie? ciekawe w takim razie jak się utrzymują. on nic nie oskarżam i nic z tych rzeczy ale po prostu ciekawa jestem bardzo. ja też jestem zainteresowana jestem stanowiskiem pracy jako spawacz - jakie teraz w niemczech macie stawki za godzinę?
Andrzej 2015-03-06 19:08:30
Czesc Renata. Jak moze ktos z twojej wyplaty zabrac dla siebie, jak nie jest twoim pracodawca, tylko uslugodawca dla niemieckich firm, ktore zlecaja rekrutacje np. spawacza takiej firmie jak np. Luklog. Wiec zatrudniona jestes w niemieckiej firmie a nie w firmie Luklog. Poczytaj na googlu jaka jest roznica miedzy: 1. agencją prowadzącą pośrednictwo do pracy za granicą u pracodawców zagranicznych obywateli polskich a 2. agencją pracy tymczasowej. Powiem tobie: Nr. 1 rekrutuje pracownikow dla innych firm a Nr. 2 zatrudnia pracownikow u siebie i wysyla ich do innych firm!
mirek 2015-03-19 14:37:14
Witam czy moze mi ktos podac m eja do firmy WBD al bo LUKLOG moj mejl to chce zlozyc Papiery miroslaw987654321@gmail.com
aluman 2015-05-07 15:52:06
pracuje na wagonach w zgorzelcu po niemieckiej stronie od stycznia jako spawacz mig alu. wysokie zarobki oraz fajna atmosfera w pracy. luklog przedstawil mnie niemieckiej firmie, ktora mnie zatrudnila. ja tez polecam firme. maja jeszcze wolne miejsca, tylko niemiecki dosyc dobrze musicie znac.
pawelek 2015-05-18 17:50:13
aluman mozesz cos powiedziec o warunkach mieszkaniowych i ile sie za nie by placilo? chodzi o oferte w zgorzelcu
spawaczz 2015-07-05 00:19:34
Cześć, jestem zainteresowany podjęciem pracy w Luklogu, ale mam masę wątpliwości. Ogłoszenia są interesujące, ale piszą tylko, że zatrudnienie jest na niemieckich warunkach. Nie bardzo się w tym orientuję, bo to pierwsza ewentualna praca za granicą.. Może ktoś umie mi wyjaśnić czym są niemieckie warunki..
spawacz22 2015-07-07 12:56:07
Firma w ktorej zostaniesz zatrudniona jest niemiecka a nie jakas polska.
herlak 2015-08-05 22:13:10
nie pisz tak z pogardą o kraju który Cię wychował. To że pracujesz dla niemca to już Twoja sprawa. Jeśli chodzi o robotę tutaj to poszukują oni głównie pracowników w Stuttgarcie oraz Osnabrucku. Dwie najczęściej porządane profesje z naszego kraju to lakiernik przemysłowy oraz elektryk budowalny ....
jarek 2015-08-24 18:49:15
Witam jest dobra oferta od lukloga do czech za 2300 euro miesiecznie 10 euro netto h mam zamiar sie wybrac znacie firme prosze o radę jaka mam podjac decyzje po wpisach mam mieszane uczucia
e21 2015-09-05 01:17:26
@jarek również udało mi się znaleźć ofertę firmy LUKLOG, tylko że na stanowisko elektryka taboru kolejowego z językiem niemieckim- praca w Zgorzelcu, myślę że mają dosyć ciekawą ofertę zwłaszcza że oferują - zatrudnienie w niemieckiej firmie na niemieckich warunkach na pełen etat,umowa o prace oraz inne dokumenty przetłumaczone na j. polski,niemieckie ubezpieczenie zdrowotne (również dla najbliższych członków rodziny) oraz zakwaterowanie opłacone przez pracodawcę
1
luzak 2015-10-27 13:13:41
ja jade w poniedziałek na produkcje wiatrakow na niemcy moj szwagier pracuje tam i mnie zwerbowal przez luklog jest spoko luklog zajmuje sie rekrutacja polskich pracownikow dla niemieckich firm zatrudniony jestem w niemieckiej firmie nie w luklog co jest dla mnie plusem
maciek 2015-10-27 17:01:16
@luzak strasznie chaotyczna opinia, ale rozumiem, że jeśli chodzi o prce w Niemczech to jesteś zadowolony? Szukam informacji o tym ile mozna tam zaorbić, bo nie ukrywam, tez jestem bardzo zainteresoany pracą u nich i wydaje mi się, że mógłbym się nadać. Rozumiem, ze koszta przejazdu ponosi tylko firma..
romek17 2015-11-15 14:01:54
a jak z językiem na tych wiatrakach , musi byc niemiecki czy nie
maciek 2015-11-18 12:31:30
wpadał mi w oko jedna z ofert a konkretnie ta na regipsiarza. wymagają tutaj znajomość języka niemieckiego, ale poza tym dają wynagrodzenie na start: 09,00 Euro netto / godz. (na reke) + kwatera oplacona przez firme + Kindergeld.Faktycznie taki pakiet wygląda całkiem dobrze jak na standardowe warunki pracy.
usek 2015-11-20 15:33:22
tak zwłaszcza, że oni zapewniają legalne zatrudnienie a jeśli chodzi o pracę za granicą to bardzo dużo, bo opieka lekarska itp.
pawciu 2015-11-22 18:37:05
jezyk trzeba znac przynajmniej jakies podstawy bys wiedzial jak podpisac umowe chociazby, zale warunki finansowe sa na prawde widze ok
bosik 2015-11-24 21:39:57
To całkiem dobra stawka, zwłaszcza z tym kindergeldem. Obecnie w Niemczech nie pracuje się poniżej 8,5 euro/h, także dali 0,50 euro więcej.
zima 2015-11-30 10:28:45
wiecej niz 0,50 euro dali, iz minimalna stawka jest 8,50 euro brutto, a oni daja 9,00 euro netto, wiec kolosalna roznica!
maciek 2015-12-08 19:27:13
@pawciu na start podpisujesz u nich umowy, bo wydaje mi się, że nawet na okresie próbnym jest umowa no i wydaje mi się, że po te 10 zł mozna zarobić jednak.
kubuś 2016-02-15 20:00:06
no nawet wiecej, na pewno 12 zł netto jest, w końcu to praca biurowa no i masz sporo obowiazków, a też na pewno są jakieś dodatkowe premie czasami z tego co wiem.
erfgt 2016-02-29 19:08:36
zalezyu gdzie bo widzialem ze teraz oni do Niemiec szukaja na przyklad spawacza 135 rury w miejsocowisci Erfurt wymagana jest znajomosc jezyka niemieckiego
muffin 2016-03-02 21:12:47
Hej, a wiecie czy wciąż jest poszukiwany mechanik silników odrzutowych samolotowych? Zatrudnienie odbywa się na niemieckich warunkach, ale oczekują znajomośći niemieckiego lub angielskiego.
rakieta 2016-03-08 09:14:50
@muffin no właśnie, takich agencji jest z tego co wiem sporo oferujących pracę za granicą, ale przynajmiej ta oferuje zatrudnienie na niemieckich warunkach. napiszcie proszę jak z opłatami za pobyt i mieszkaniem czy dają coś
frogii 2016-03-12 08:56:16
poszukują w dalszym ciągu spawacza ze znajomością języka niemieckiego @erfgt jeżeli nasz doświadczenie to aplikuj, oferuja na start: 10,00 Euro netto / godz. (na rękę) + kwatera opłacona przez firmę + Kindergeld.
besos 2016-05-12 20:22:54
@frogii już nie szukają spawacza, ale nie znaczy to, że oferty pracy nie ma żadnej :) Na nasze szczęście jest szansa zatrudnienia jako monter rurowy ISO. Ważne jest by znać język niemiecki i przede wszystkim by mieć doświadczenie na takim stanowisku.
Zostaw swoją opinię o LUKLOG - Magdeburg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUKLOG