Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BUDTECH

Pracowałeś w firmie BUDTECH i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-13 23:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Farfocel wrócił po pięciu latach!
zdjecie uzytkownika
ewka - 2012-10-21 22:50:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorki ale tojest S-Max a nie C-Max
zdjecie uzytkownika
voseberg - 2012-10-25 20:52:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W porzadku firma
zdjecie uzytkownika
bobi - 2012-11-17 20:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak obecnie jest w tej firmie? chciałem się zatrudnić jako spawacz i wiem że w Niemczech spawają jakieś solary itp.I mam numer do (usunięte przez administratora)czy on jeszcze tam jest jakimś kierownikiem? Po ile godzin tam robicie i jakie zarobki? Odpiszcie ktoś pilnie proszę.
zdjecie uzytkownika
reklama - 2012-11-18 11:51:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To cudowna rodzinna firma. Zarobki do 12 euro na godzine,spawcze pracuja po 8 godzin,pelne wyzywienie,hotele z telewizja i internetem,urlopy platne,rodzinne,zadnych norm byle spoiny byly ladne. Tak spawamy obecnie solary i weliciptaptory do bulbulatorow. Kierownictwo jest mile i kulturalne,majstrowie rowniez bardzo przyjacielscy. Nie ma lepszej firmy w okolicy. Polecam z calego serca! :P
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2012-11-26 18:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem zainteresowany pracą w tej firmie móglbym prosić kolegów którzy pracują o komentarze o firmie. dzięki
zdjecie uzytkownika
prawdomowca - 2012-12-22 12:40:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
popieram
zdjecie uzytkownika
kudłaty - 2012-12-23 18:56:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie mam zamiar podjac prace jako spawacz moglibyscie mi napisac jak jest naprawde wiem ze nikt mnie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie nie posadzi i bedzie płacił ale jakbyscie mogli jakies szczegóły to piszcie ok z gory dzieki
zdjecie uzytkownika
roman - 2012-12-26 21:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogolnie jak potrafisz spawac w miare dobrze i szybko i jestes kumaty to dasz rade to spawanie ram do naczep do tirow za duzo nie wymagaja co do jakosci spoin
zdjecie uzytkownika
23 - 2013-01-06 09:31:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałem propozycje pracy w Niemczech czego moge sie spodziewac od pracodawcy i od kierowników z Polski prosze o odpowiedz pomoze mi to podjąć decyzje
zdjecie uzytkownika
Wiesio - 2013-04-30 19:27:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zweryfikuje ktoś wypowiedź powyżej? Ile zarabia się na starcie? Pensja wpływa na czas, czy są opóźnienia typu 2-3 dni? Istnieje może system nagród, jak prezenty, karnety, bony na święta/paczki dla dzieci lub premie pieniężne? Jak długo istnieje firma na rynku?
zdjecie uzytkownika
budtechfucker - 2013-06-19 14:41:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pracodawcy spoczywa obowiązek zapewnienia zimnych napojów pracownikom zatrudnionym na stanowiskach pracy, na których temperatura spowodowana warunkami atmosferycznymi przekracza 25 stopni albo 28 stopni Celsjusza.

Jednym z obowiązków pracodawcy jest zapewnienie wszystkim pracownikom wody zdatnej do picia lub innych napojów, a pracownikom zatrudnionym stale lub okresowo w warunkach szczególnie uciążliwych, oprócz wody również innych napojów (napoje profilaktyczne). Należy przy tym wskazać, że uciążliwość pracy występuje w sytuacji, kiedy intensywność któregokolwiek z czynników charakteryzujących pracę lub środowisko pracy przekracza średni zakres.

Zgodnie z art. 232 Kodeksu pracy pracodawca jest zobowiązany zapewnić nieodpłatnie odpowiednie napoje i posiłki dla pracowników zatrudnionych w warunkach szczególnie uciążliwych. Doprecyzowanie powyższego obowiązku znajduje się w Rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów. Należy pamiętać, że wskazane przepisy nie określają, przez jaki wymiar czasu pracy pracownika powinna się utrzymywać wskazana temperatura tak, aby pracodawca musiał spełnić ten obowiązek. Należy zatem przyjąć, że pracodawca musi dostarczać pracownikom napoje zawsze, gdy temperatura przekroczy określony poziom wysokości.W świetle wskazanego rozporządzenia pracodawca zapewnia napoje pracownikom zatrudnionym:
1) w warunkach gorącego mikroklimatu, charakteryzującego się wartością wskaźnika obciążenia termicznego (WBGT) powyżej 25° C,
2) w warunkach mikroklimatu zimnego, charakteryzującego się wartością wskaźnika siły chłodzącej powietrza (WCl) powyżej 1000,
3) przy pracach na otwartej przestrzeni przy temperaturze otoczenia poniżej 10° C lub powyżej 25°C,
4) przy pracach związanych z wysiłkiem fizycznym, powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet,
5) na stanowiskach pracy, na których temperatura spowodowana warunkami atmosferycznymi przekracza 28°C.

Istotnym jest, że napoje powinny być dostępne dla pracowników w ciągu całej zmiany roboczej. Pracodawca nie może ograniczyć ilości napojów, co więcej, jest zobowiązany do zapewnienia napojów, których rodzaj powinien być dostosowany do warunków pracy, w ilości zaspokajającej potrzeby pracowników. Przepisy nie precyzują również, jakie napoje powinien zapewnić pracodawca. Wyjątkiem jest §4 ust. 2 rozporządzenia, zgodnie z którym dla pracowników zatrudnionych w warunkach mikroklimatu gorącego, charakteryzującego się wartością wskaźnika obciążenia termicznego (WBGT) powyżej 25oC, napoje powinny być wzbogacone w sole mineralne i witaminy.

Warto pamiętać, że niedopuszczalne jest zastąpienie napojów wypłaceniem przez pracodawcę ekwiwalentu pieniężnego. Ponadto należy podkreślić, że brak dopełnienia wyżej wskazanych obowiązków pracodawcy, może skutkować zawiadomieniem przez pracowników inspekcji pracy. Powyższe może skutkować nałożeniem na pracodawcę grzywny.
zdjecie uzytkownika
wodkan - 2013-06-20 01:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BRAK WODY za utrudnienia przepraszamy
zdjecie uzytkownika
lizus - 2013-06-20 02:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oszalałeś z paragrafami na chlebodawce, tu masz sposób jak sobie radzić .Beduini piją gorącą herbatę na środku rozgrzanej pustyni. Oni dokładnie wiedzą co robią. Dzięki gorącej herbacie podnosimy temperaturę całego ciała i dopasowujemy ją do otoczenia. Dzięki temu upał przestaje nam zupełnie przeszkadzać. Gdy mamy gorączkę, temperatura ciała rośnie przez co jest nam zimno nawet pod 2 kołdrami. Tak samo w przypadku wypicia gorącej herbaty - zrobi nam się chłodniej w największy upał no i przede wszystkim - przestaniemy się pocić. Po wypiciu zimnych napoi doznamy krótkotrwałej ulgi jednak zaraz zaczniemy pocić się jeszcze bardziej.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-12 22:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda zakwaterowanie w BUDTECH? Cos znajdują? Jak z atmosferą w pracy? Mili ludzie? Jak kontakty z szefem, pójdzie czasem pracownikowi na rękę i zrozumie człowieka?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-31 01:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka podstawa?
zdjecie uzytkownika
jerry - 2013-09-26 17:45:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co wy tam wogole spawacie w tym Lorup i po ile godzin czy tak jak niemcy 10-10-10-10-8-6 czy tez inny system.Ile spawacz ma na start?
Prosze o jakąs odpowiedz......
zdjecie uzytkownika
??? - 2013-09-29 19:56:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Od poniedzialku do piatku pracuje sie po 10 godzin w sobote 6. Spawa sie naczepy dla krone. Na start dostaniesz moze 7.20,ale to tylko moze. Maks co ma spawacz to 7.40 choc podobno ktos tam ma 7.50. Generalnie farsa przy tej robocie. Akord i spawanie na czas.
zdjecie uzytkownika
jerry - 2013-10-01 07:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do ???-a zakwaterowanie jest daleko od zakladu i warunki sa do akceptacji czy trzeba miec swoje gary zeby cos ugotowac czy maja na kwaterze to co potrzeba,mam jeszcze pytanie czy calosc wyplaty przelewają na polskie konto czy mozna zalozyc sobie konto np.sparkasse i czesc na nie.
zdjecie uzytkownika
??? - 2013-10-08 15:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jezeli chodzi o warunki mieszkaniowe jest calkiem niezle. Hotele sa raczej wyposazone we wszystko-gary i wszystko co potrzebne zostalo z dawnych lat wiec z tym raczej nie ma problemu.
Hale sa w promieniu do 15 km i dowoza do pracy. Wyplate przez pierwsze 3 miesiace dostajesz do reki,pozniej zakladaja ci konto tu w niemczech i calosc wyplaty przelewaja na to konto.
zdjecie uzytkownika
Brox - 2013-10-14 22:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ta firma oferuje umowe o pracy.i czy jak cos nie wyjdzie mozna isc na zwolnienie chorobowe?
zdjecie uzytkownika
owca - 2014-03-09 19:58:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem tego pytania, że jak cos nie wyjdzie to się idzie na chorobowe, chorobowe jest tylko i wyłącznie od chorowania, czy to w budtech, czy gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2014-03-10 13:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Może koledze Brox, chodziło, czy w razie braku proboty, czy pojawieniu się przestoi idzie się na L4, czyli dostaje przestojowe.
zdjecie uzytkownika
łatka - 2014-03-15 13:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jest możliwość dostania się do Budtechu inaczej niż tylko przez ten formularz na ich stronie internetowej?
zdjecie uzytkownika
gacek - 2014-04-10 16:17:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
łatka, możesz zawsze zanieść CV i list motywacyjny do siedziby budtech, ale wiadomo, że formularz na stronie jest chyba najprostsza droga.
zdjecie uzytkownika
kornik - 2014-04-25 00:29:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak naprawdę dopóki Budtech nikogo nie będzie szukał to nawet jak na rękach staniesz to do pracy się nie dostaniesz
zdjecie uzytkownika
??? - 2014-07-24 14:35:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeżeli mogę sie wypowiedzieć to wogółe nie kompetentna firma nie słowna robiąca ludzi w konia jezeli chodzi o uzgodniony urlop i omówiony z pracodawca ,wychodzi ze nic nie masz do powiedzenia wogóle , brak słów robią z Tobą co żywnie im sie podoba nie mozesz mieć swojego zdania bo odrazu Cię gaszą - zastraszając [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NA KÓŁKACH !!!pod każdym względem !!!
zdjecie uzytkownika
nas - 2014-09-08 22:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
slonce dla was przestanie swiecic rury bardaszane pozdro wielunskie spermochlipy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-09-10 13:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakis dyslektyk paranoik pozdrawia lekarzy bo badania nie przeszly? Lecz sie spawacz debilu!
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2014-10-21 22:25:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hi :) zastanawiałem się czy warto próbować o posadę w BUDTECH, robiłem trochę w podobnej dziedzinie, więc mam do was kilka pytań, więc byłbym bardzo wdzięczny za udzielenie informacji na nie. Jak wygląda sytuacja pod względem finansowym? Ilu godzinny tydzień pracy jest faktycznie ( zgadza się z tą ilością co na umowie )? Jaki rodzaj umów mają?
zdjecie uzytkownika
ślusarz - 2014-11-02 20:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawy jestem czy jeszcze pływa tam ta golonka!Gościu masakra,na niczym się nie zna a był majstrem.Najlepszy pracownik to ten co miał papierosy na poczęstunek a najgorszy ten z poza Rawicza.Takiego pływaka nie spotkałem w życiu a najgorsze że szef Koko.to tolerował.Sprzedawał firmę Kłapenowi a i tak był bez karny!!!
zdjecie uzytkownika
klucznik - 2014-11-05 18:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie chciałbym od razu na wstepie oceniać pracowników firmy Budtech i ich warunków pracy ponieważ nie mam odpowiedniej wiedzy na ich temat. Jednak byłem klientem firmy i z realizacji swojego zamówienia jestem bardzo zadowolony. Wszystko przebiegło pomyślnie. Aż dziwnie czytać obecnie niektóre komentarze tutaj
zdjecie uzytkownika
były ośmioletni pracownik - 2014-11-25 17:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hahahahhhahahahahaahahha dobre
zdjecie uzytkownika
Barany :) - 2014-12-12 10:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak, tak jedziecie na Budtech, to popracujcie w innych Polskich firmach eksportowych. Widać, to komentarzach, że w większości ciecie lecące na kasę i najlepiej L4. Jaka praca, tak płaca....
zdjecie uzytkownika
Franciszek - 2014-12-31 15:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Juz nie przesadzajmy, sa ludzie, którzy potrafia ciezko pracowac, chociaz rzeczywiście, często Polacy oczekuja, że zapłaci im sie za przyjscie do pracy, a nie prace albo jeden robi, a reszta patrzy jak na budowie. Ja jednak umiem cięzko pracowac, nawet na nadgodziny, napiszcie, czy odnalazłbym sie z ZRB Budtech? tu w ogóle nadgodziny się zdarzają?
zdjecie uzytkownika
ostra baśka - 2015-01-25 00:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pisaliście nieco wcześniej że nie ma strojów ochrponnych, rękawic i innych takich rzeczy - niepokojące jest to dla mnie jako sla osoby która bardzo chciałaby podjąć u was zatrudnienie. czy w takim razie ta sytuacja chociaż trochę się poprawiła? i przede wszyustkim muszę mieć umowę o pracę na czas nieokreślony - czy firma mi da?
zdjecie uzytkownika
franek - 2015-02-11 02:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszesz o Budtechu w taki sposób jakbyś był wielce niezadowolony ,a zakładam się , że w dalszym ciągu tutaj pracujesz prawda? jesli kasa jest na czas to chyba w tej branży najwazniejsze bo nie jest w budowlance łatwo powiązać końca z końcem . Zobaczyłbyś jak to wygląda u innych to byś zmienił zdanie...
zdjecie uzytkownika
wałek - 2015-02-12 23:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [franek - 2015-02-11 02:57:39]:
Czytaj ze zrozumieniem.Nie ważne czy pracuję,czy pracowałem.Wydaje mi się że ważne informacje dla potencjalnego pracownika napisałem wiarygodnie.Skoro uważasz że w życiu zawodowym najważniejszy jest termin przelewu a nie jego wysokość za swoje usługi to życzę powodzenia w/w firmie.
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-03-17 13:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [??? - 2013-09-29 19:56:12]:
lepiej sie trzymaj od tej firmy z daleka nie polecam
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-08 09:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja nie narzekam praca ok tylko że fachowców brak.
zdjecie uzytkownika
tez - 2015-04-09 16:57:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-04-08 09:50:02]:
zaczynajac od samej gory to brak ,za to flachowcow pod dostatkiem hee
zdjecie uzytkownika
kudlaty - 2015-04-10 20:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mało wolno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] beduiny
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-05-18 19:46:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kontrole hahahaha i co a papiery podpisałes hahahah
zdjecie uzytkownika
karo0lek - 2015-07-20 12:27:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro piszecie że brak fachowców dobrych jest, a przecież tam jesteście na zatrudnieniu, to znaczy że obsmarowaliście ostro sami siebie. natomiast ja jestem dobrym fachowcem od podłóg i posadzek, chętnie postaram się o zatrudnienie w takiej firmie i pokażę wam robotę na wysokim poziomie, pozdrawiam do zobaczenia
zdjecie uzytkownika
filippe - 2015-08-25 21:30:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zxc, w takim razie ciekawi mnie co tak naprawde trzyma tutaj ludzi na miejscu, bo jeśli faktycznie tak cięzko się pracuje i do tego atmosfera jest mocno średnia, to chyba powinni się zwalniac, a ja jakoś nowych ogłoszeń od budtechu nie widzę. Za te nadgodziny w ogóle płaca ekstra lub sa chociaz do odbioru?
zdjecie uzytkownika
onnn - 2015-09-19 15:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiecie ze na poniedziałek przyjezdza taki rafał cwaniaczek jak nikt inny a na dodatek zlodziejaszek i alkoholik dlugo sie nie narobi hahaha ciekawe jak to teraz bedzie, a roboty niepolecam kupa gowna i tyle!!!! chcialbys zeby płacili extra filippe!!
zdjecie uzytkownika
agata84 - 2015-09-22 22:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
alez brednie wypisujecie, wstydzcie sie, zygam na was... OCZYWISCIE,ZE TO PORZADNA FIRMA
zdjecie uzytkownika
wak - 2015-09-25 00:36:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@agata84 po Twoim komentarzu śmiem twierdzić, że firma nie jest do końca porządna, skoro zatrudnia pracowników, którzy w ten sposób piszą komentarze. Nie chcę Cię obrażać, ale swoim komentarzem raczej zniechęcasz zamiast zachęcić :) A o firmie słyszałem raczej pozytywne rzeczy, na szczęście. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
sunejk - 2015-12-07 23:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja bym jednak tak szybko nie wchodził na drogę sądową, można się zawsze dogadać, no ale jeśli chodzi o frimę i pracowników, to panuje tam dosyć dobra atmosfera pracy.
zdjecie uzytkownika
klik - 2015-12-18 12:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzisz sunejk jakas sprawa windykacyjna co mnie zdziwilo, w takim firmach czasami zdarzaja sie opoznienia, w ilu firmach pracowalam z tej branzy to czesto bylo spotykane.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDTECH

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert