Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Clockwork Bemanning AS

Pracowałeś w firmie Clockwork Bemanning AS i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pusio - 2014-02-14 19:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem tak agencja jak każda(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
krynio - 2014-04-28 12:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem na co wszyscy czekacie Panowie zdzwońcie się z kolegami i do związków powiem Wam że po zgłoszeniu związki same przyjadą do was na budowy tylko wyrazcie chęć wstąpienia do nich ale pamiętajcie że musi to być większość pracowników. To samo było w innej agencji z Bergen ale dalismy radę jesteśmy w związkach jest inaczej.
zdjecie uzytkownika
Picke - 2014-05-12 16:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mówiąc szczerze nie wiem co mam napisać szanownym czytającym...W moim odczuciu to firma która z profesjonalizmem ma mało wspólnego( Traktowanie pracowników jest żenujące.Przypadki nagłego ściągania pracownika z Polski(oczywiście na koszt własny) na niby długi kontrakt to w większości mrzonki. Tak naprawdę to w dobrych sytuacjach - 2tygodnie.Zdarza się że ,,pseudo" rekruter zapomina odebrać osobę z lotniska,bo jakoś mu się zapomniało i biedak kibluje jak debil na tym lotnisku bo nikt z firmy nie raczy odebrać nawet telefonu!Koszty mieszkania też są ciekawe. Za 5 osobowe poddasze w Bergen clock pobiera 5000 NOK plus prąd od osoby - nie ciekawa okolica.Faktyczny koszt właściciela budynku to max 4000 NOK i to z pocałowaniem ręki, ale w umowie czytasz że clock na mieszkaniach nie zarabia)))Pozdrawiam naiwniaków
zdjecie uzytkownika
pra - 2014-05-15 13:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
sciagaja takiego polaka z polski obiecuja mu dlluugaaa prace gosc po przylocie dostaje czesto maly pokoik z lozkiem za 4.5 -5 tys koron. zapozycza sie w polsce na poczet dlugiej pracy a okazuje sie ze czesto pracuje tydzien dwa i wolne 2 tygodnie . NORMALNIE CZYSTA LOTERIA GDZIE TRAFI. chlopaki czesto zyja tu po kilka miesiecy i zyja z dnia na dzien. liczac ze w przyszlosci bedzie lepiej a nic nie jest lepiej. CI W BIURZE ZYJA Z TAKICH POLAKOW BO MAJA ICH Z 50 OSOB I KAZDY Z NICH JAK TROCHE POPRACUJE TO ZAROBI NA ICH WYPLATY. NORMALNIE FAŁSZ I OBŁUDA TU PANUJĄ.
zdjecie uzytkownika
malpolvip - 2014-05-16 12:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcin Nowak - 2013-04-17 15:50:49]:
Witam. Panie Marcine samo to że jak ktoś do pana dzwoni (a jest pan podany jako osoba kontaktowa)to kultura tego wymaga aby odebrać tel. lub oddzwonić a pan Polaków po prostu olewa.Stwerdzam to po sobie bo wiele razy próbowałem się z panem skontaktować i nic.JAK ta firma działa tak jak pan to szacuneczek.
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2014-05-19 11:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziekujemy za nowe komentarze.

1. w kwietniu nasza firma zawarla uklad zbiorowy ze zwiazkami zawodowymi. Clockwork dostosowal sie do obowiazkow z niego wynikajacych.
2. wszystkich kandydatow uprzejmie prosimy o kontakt mejlowy. W tytule mejla - poszukiwane stanowisko. W zalaczniku CV. Wysylac na work@cwork.no
3. obecnie nie jestesmy w stanie odbierac wszystkich telefonow z Polski za co przepraszamy.
4. pokoje w mieszkaniach, ktore wynajmujemy dla naszych pracownikow kosztuja pomiedzy 4500 a 5500NOK miesiecznie. Osobom, ktorym na wlasna reke chcialyby wynajac mieszkanie, polecamy finn.no - norweski portal z ogloszeniami.
5. Clockwork Bemanning AS nie gwarantuje ciaglosci pracy. Wiekszosc naszych pracownikow, ktorzy znaja jezyk i sa dobrymi fachowcami pracuje bez przestojow.
6. aby ulatwic start w Norwegii, wysylamy na lotnisko kierowce, ktory zawozi pracownika do mieszkania.

Jest nam milo, ze praca w Clockwork Bemanning AS cieszy sie tak duzym zainteresowaniem. Chcielibysmy przypomniec, ze zadowoleni z wyjazdu beda tylko prawdziwi fachowcy, ktorzy znaja jezyk obcy i sa chetni ciezko pracowac.

Serdecznie pozdrawiamy i zyczymy sukcesu!

Clockwork team
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-05-23 16:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Miejmy nadzieje, że teraz będzie lepiej, widac, że ClockWork zaczyna sie starać, a związki zawodowe na pewno nie zaszkodzą.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-06-06 13:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@niknk: mam do Ciebie pytanie, bo widze że znasz Clockwork od podszewki. jak tam z zarobkami, socjalem, atmosfera jest ok?
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-06-11 22:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy Clocwork z bergen to ten sam co w oslo?jak tak to jest dziwna ruznica. konsultanci z bergen nieodbieraja telefonow,nieodpisuja na mejle i ciezko sie z nimi dogadac jak juz sie z nimi spotkasz a wyslalem te same cv do oslo i pelna kultura i doradztwo mimo ze nie maja pracy dla malarzy to konsultant powiedzial ze ogloszenie on nie dawal powiedzial o rekrutacji co zrobic jakie dokumenty potrzebne pelny profesjonalizm.wole czekac na prace w oslo jak bedom miec bo sie firma roskrenca i tam robic niz w bergen.
zdjecie uzytkownika
app - 2014-06-24 19:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adam - 2014-06-11 22:42:36]:
Witam.Kazda osoba aplikujaca, otrzymuje od nas mail zwrotny , w ktorym informujemy , o odebraniu maila jak i o tym ,ze bedziemy kontaktowac sie tylko z wybranymi kandydatami.Staramy sie rowniez, tak konstruowac nasze ogloszenia, aby znajdowaly sie tam oprocz, opisu poszukiwanych kwalifikacji , takze sposob kontaktu z nami.Wystarczy, przeczytac uwaznie cale ogloszenie, a z pewnoscia, znajdzie Pan/Panstwo wszelkie informacje.Dodatkowo ,wprowadzilismy nowy sposob rejestracji kandydatow , bezposrednio przez nasza strone www.cwork.no.Od naszych kandydatow wymagamy dobrej znajomosci jezyka angielskiego/norweskiego,dobrych referencji od poprzednich pracodawcow, doswiadczenia w brazny i wyksztalcenia .

Serdeczne pozdrowiamy i zyczymy sukcesu!
Clockwork team.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-06-27 23:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@adam, I ot, dostałeś odpowiedź :). czy bez znajomosci jezyka norweskiego, ale za to z bardzo dobrym angielskim jest mozliwosc pracy u Was?
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-07-06 08:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten twoj dobry angielski to tylko w twoim mniemaniu, az uszy bola. A do tego pewnie nic oprocz dukania po niby angielsku to nic nie umiesz robic dobrze.
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-07-28 21:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja sie dopisze, ale przedewszystkim do tych co ciagle judza i chyba nie znaja norweskich przepisow i realiów..4/5 tys kr plus prad za pokój to normalna stawka a nawet nie zbyt wysoka w okregach Oslo,Stavanger czy Bergen, czesto zeby wynajac pokoj w norwegii do tego trzeba depozyt zaplacic 3 krotny czyli jak was pokoj kosztuje 5 tys kr to na dziendobry musicie zaplacic 20 tys kr. Pozatym trzeba jeszcze cos umiec a nie gadki sratki na budowie a poznij sie dziwicie ze was tam nie chcą. Akurat pracowalem u jednego z klientow przez konsultanta ktory teraz pracuje dla Clockworka i smecenia polakow że nie moga sie schlac czy lezec pol dnia w robocie jest mi znane. Pozatym Panowie jakie wy poziom jezykowy reprezentujecie ? jezyk angielski..dziwne że musialem tlumaczyc kierownikom budów co ma polska ekipa zrobic..nauczcie sie jezyka najpierw juz nie wspominajac o podstawach norweskiego. Musicie pamietac że Norwegia jest WYLACZNIE dla fachowcow co umieja PRACOWAC PO NORWESKU czyli nie szybko ale skutecznie. Czasem tez trzeba pogadac z innymi pracownikami norwegami jak z ludzmi, posmiac sie, opowiedziec jakis zart a nie tylko bare jobbe og ikke snakke..poznij wychodzi obiegowa opina o polakach zlodziejach, nierobach itp. Jestem w norwegii od 2 lat. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-08-26 18:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2014-07-06 08:12:54]:
@marek: ale muj język angielski to Ty szanuj :). Zresztą nie znasz mnie to skąd wyciągnąłeś takie wnioski? Śmieszne. @Maciej: jak myslisz, jest okazja podciągnąć się jezykowo nawet przez internet i uderzyć na Norwegię w przyszlym roku i tam zaczac zarabiac na powaznie te ich korony norweskie? pozdro.
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-09-17 15:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z postu widać że polskiego nawet nie znasz ,wolałbym nie słuchać twojego angielskiego, nie ośmieszaj się.
zdjecie uzytkownika
Były naiwny Polak - 2014-09-26 23:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [MN Clockwork Bemanning AS - 2013-07-30 08:45:54]:
Kiedyś wysłałem swoją aplikację i w ciągu 1 dnia zostałem zaproszony do W-wy na rozmowę z p.Stigiem, szefem firmy Clockwork. Wyjechałem po 1,5 miesiąca do Bergen i oczywiście totalne rozczarowanie firmą. Wszytko było do przełknięcia za wyjątkiem niejakiego p. Wojciecha Osmańskigo - sprawiał dobre wrażenie, ale niestety to było TYLKO to. Krętacz i oszust jakiego nie spotkałem w życiu... Szkoda też, że p.Emilia dała się omotać takim typom i działa w tym biznesie! Widząc co oni tam wyrabiają, odradzam każdemu pracę i wszelkie kontakty z tą pseudo firmą. Pracy w Norwegii dla budowlańców za 190-240 kr/h jest bardzo dużo :)
zdjecie uzytkownika
Były naiwny Polak - 2014-09-26 23:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adik - 2014-05-23 16:34:44]:
Bzdura!
zdjecie uzytkownika
berg - 2014-10-15 12:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakos nigdy nie slyszalem, az tak zlych opinii na temat tej agencji pracy. Nie uwazam, zeby to byla prawda, co pisza koledzy. Oczywiscie moge sie mylić i nie myślcie, że piszę tu spowodować jakąś kłótnie. Bo nie o to chodzi. Tylko wiem z doswiadczenia, ze kto pracuje uczciwie i zna troche angielskiego, to narzekac nei bedzie
zdjecie uzytkownika
rt - 2014-10-16 18:27:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To czemu na to gie non stop szukają frajerów. Bo praca przez agencje na dzień dzisiejszy jak za wszystko trzeba bulić to nie interes. A jeszcze wymagany język, ci desperaci co rzucili cy się na te ochłapy co zostają po odliczeniu kosztów tp nie znają języków nawet polskiego dobrze.
zdjecie uzytkownika
Chyba lepiej - 2014-10-30 15:02:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MAm ostatnio takie przemyślenie, że chyba czasem warto zaryzykować i rzucić siebie na głęboką wode i próbowac wyjechać samemu i próbować sprawdzać jakieś oferty pracy nam iesjcu na własną rękę, ale wttedy to wiadomo lepiej znać dobrze język żeby się nie wprowadzić na jakąś minę z dziwną umową i np brakiem wypłat.
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2014-11-24 11:01:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mój mąż wyjechał niedawno do pracy w Norwegii przez tą agencję,był na rozmowie po angielsku z jedną z Pań po paru tygodniach wyjazd....zwolnił się z pracy w Polsce a dzień przed odlotem okazało się ze ma prace w innym miejscu lepiej płatną i w ogóle super...po czym okazało się ze pracodawca chce kogoś z perfekcyjnym angielskim a nie tylko komunikatywnym o czym firma clockwork wiedziała a mimo to rzuciła go na głęboka wodę,po tygodniu okazało się że za mało zna język i firma clockwork tak po prostu kazała się spakować i wracać do polski wiedząc że nie ma do czego...zero współczucia,empatii nic...dlatego zastanówcie się dokładnie zanim wyjedziecie bo firmy tego typu Ci nie pomogą w razie jakiegoś niepowodzenia...
zdjecie uzytkownika
jeg - 2014-11-29 17:49:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
post powyżej mówi jak jest naprawde, jeżeli nie znacie dość dobrze jezyka angielskiego to nie próbujcie w norwegi, szkoda waszych nerwów, tu trzeba dobrze gadac po angielsku bo usuną was szybciutko z budowy. Tu nie chodzi tylko clockwork ale o inne agencje też
zdjecie uzytkownika
sam - 2014-12-03 15:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
o jejku... to przerazające...Jak tak mozna? Ja osobiscie dobrze znam jezyk. Czy w zwiazku z tym mam jakies szanse na oferte pracy? jestem na bezrobociu wiec moge zaryzykowac jesli bede miec pewnosc ze firma jest konkretna. Jaki ma styl zarządzania ma Clockwork Bemanning AS ? Czy chce często kontrolować? Lub czy wręcz przeciwnie, daje tyle swobody, że trzeba o wszystkim decydować samodzielnie?
zdjecie uzytkownika
pracownik clock'a (na szczęście były...) - 2014-12-11 18:29:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Clockwork Bemanning AS - 2014-05-19 11:22:54]:
Jak to czytam to płaczemy z kolegą ze śmiechu. Niedawno zakończyliśmy pracę dla tej agencji przechodząc do innej w Bergen (jest ich ok 40). Tak naprawdę wszystkie są do siebie podobne, bo to AGENCJE! Jest jednak kilka kwestii, które clocka wyróżniają na jego niekorzyść. Przede wszystkim jeżeli ktoś liczy, bądź wierzy w to, że dostanie umowę chociaż na miesiąc to się grubo myli. CW daje umowy śmieciowe na 6 mies., które ich do niczego nie zobowiązują, ponieważ są ważne tylko wtedy gdy agencja ma dla Ciebie zlecenie na pracę. Takie zlecenia w tej agencji są wystawiane na, uwaga - 7 dni! Dla porównania: Adecco - min. 3 miesiące, Bergen Personal - min. 3 miesiące, itp. Jeżeli nie masz zlecenia na pracę, nie masz niczego włącznie z ubezpieczeniem. To świadczy o tym, że Clock nie ma poważnych klientów i boi się zapewniać komukolwiek, że będzie miał pracę na dłużej niż 7 dni. Pod tym względem? Parodia! W kwestii tych super fachowców poliglotów jest jeszcze lepiej. Chyba nie jestem nawet w stanie tego skomentować. Miałem okazję pracować z kilkoma "fachowcami", którzy nie tylko nie wiedzieli co to jest szalunek czy zbrojenie a już na pewno jak to zrobić. A jedyny język jakim się posługiwali (i to słabo) to polski. Naprawdę nie wiem jakim cudem zostali przyjęci po rozmowie w języku podobno angielskim. Wygląda na to, że rekruter też nie zna angielskiego. Kolejna kwestia jest taka, że CW obiecuje podwyżki po potwierdzeniu swoich kwalifikacji, ale nie mówi kiedy. Być może po 10 latach pracy? Nie wiem. Gdy odmówiono mi podwyżki poszedłem do innej agencji z referencjami od pracodawcy, dla którego robiłem przez Clocka to z miejsca zaproponowali mi stawkę o 30 koron wyższą. Bez łaski. Ostatnie co dodam to opinia na temat kontaktu z konsultantami. Dno totalne. Cała reszta jest ok. Dziękuję za uwagę, życzę przestrogi.
zdjecie uzytkownika
haha - 2014-12-18 16:38:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Były naiwny Polak - 2014-09-26 23:45:13]:
Ty za to taki błyskotliwy z ortografii, ale o interpunkcji nie słyszałeś już?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clockwork Bemanning AS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Clockwork Bemanning AS?
Zadaj pytanie
x