Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Clockwork Bemanning AS

Pracowałeś w firmie Clockwork Bemanning AS i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2013-07-27 22:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozytywne opinie na temat tej firmy piszą tylko pracownicy biura tej firmy . Własnie jestem w tym ich bagnie w samym środku po miesiącu otrzymałem wypłatę 2500 NOK tragedia naliczyli mi takie bzdury że sam bym tego lepiej nie wymyślał . Obecnie nie wiem co mam z sobą zrobić ? Nawet nie mam na powrót do Polski . Firma nie odbiera telefonów ani e-maili . Wydałem sporo pieniędzy na życie i dojazdy do pracy i otrzymałem za to wspaniałą wypłatę 2500 NOK CO MAM TERAZ ZROBIĆ ???
zdjecie uzytkownika
MN Clockwork Bemanning AS - 2013-07-30 08:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oszukany - 2013-07-27 22:57:18

Pozytywne opinie na temat tej firmy piszą tylko pracownicy biura tej firmy . Własnie jestem w tym ich bagnie w samym środku po miesiącu otrzymałem wypłatę 2500 NOK tragedia naliczyli mi takie bzdury że sam bym tego lepiej nie wymyślał . Obecnie nie wiem co mam z sobą zrobić ? Nawet nie mam na powrót do Polski . Firma nie odbiera telefonów ani e-maili . Wydałem sporo pieniędzy na życie i dojazdy do pracy i otrzymałem za to wspaniałą wypłatę 2500 NOK CO MAM TERAZ ZROBIĆ ???
Witam,

Dziekujemy za opinie. Przykro mi, ze czuje sie Pan oszukany.
Prosilbym Pana o dokladne opisanie problemu. Gdzie pomylila sie nasza firma? Co Pana zaskoczylo?
Prosze przyjsc do biura pomiedzy 10:00 a 15:00 aby wyjasnic sprawe. Odpowiem Panu rowniez na maila: mno(at)cwork.no.
Zapewniam Pana, ze dojdziemy do porozumienia.

Pozdrawiam,

Marcin Nowak
Research & rekruttering
-------------------------------------
Clockwork Bemanning AS

epost: mno@cwork.no
Mobil: + 47 940 13 389
Sentralbord: 05 314 ( null-fem-pi)
Web: www.cwork.no
Bergen: Kanalveien 62 -5068 Bergen-Postadresse: PB 25 Kristianborg - 5822 Bergen - Norway
Stavanger: Hillevågsveien 24 - 4016 Stavanger - Postboks 5 - 4001 Stavanger-Norway
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-07 08:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kogo ta firma w ogóle rekrutuje do pracy? Jakaś patologia czy jej pochodna? Mam "przyjemność" codziennej obserwacji tzw "flink fagfolk" na budowie osiedla w pobliżu Bergen. Języka jakiego używają podczas konwersacji opiera się głównie na słowie(usunięte przez administratora)Dodatkowo jakość ich pracy pozostawia wiele do życzenia. Reklamacje na każdym kroku. Brak odpowiedniego wyposażenia bhp. Nie ma się temu co dziwić skoro pracują za najniższe stawki...
zdjecie uzytkownika
atlantic1909 - 2013-10-07 14:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo szanuje Pana (usunięte przez administratora) i wszystkch z biura ponieważ to właśnie oni myślą i poszukują dla nas pracy.Moja stawka w cloku mi odpowiada i jeśli jesteś naprawde dobrym fachowcem i wiesz jak trzeba do pracy sie przykładać będziesz zawsze szanowanym gościem!A do osób które wypisują takie bzdury ,,...nie mam tego tego nie dostalem tamtego nie wypłcili...,,mam jedną propozycje aby spowrotem wracali do kraju i pracowali za 7zł na godzine ponieważ mam wrażenie że im to odpowiadało.pozdrawiam wszystkch dobrych pracowników clock work .
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2013-11-23 16:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prawda jest taka że jak liżecie (usunięte przez administratora) to macie prace, a tak naprawdę to cygan oszust. w kontrakcie jest napisane okres próbny 6 miesięcy, a okres wypowiedzenia jest 14 dni, wtedy przechodzisz na kontrakt stały. ale (usunięte przez administratora) za przeproszeniem (usunięte przez administratora)ze działasz na obdragi to dlaczego pracując 16 miesiecy nie mam połowy obdragów. wysyłają ludzi na dackpenger a nowych przyjmują bo maja kasę za każdego człowieczka banda decydentów, następny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stworzyli, ale już nie długo bo znam jednego gościa który wziął się za wojtusia i to na bogato, wreście trafiła kosa na kamień. A uwierzcie ten koleś po trupach dojdzie do sprawiedliwego zakończenia, cały clock work go zna, bo to koleś z zasadami ale jeżeli ktoś te zasady łamie będą poniesione konsekfencje, i to straszne. hmmmmm dlatego kto się śmiej ten się smieje ostatni. pozdrawiam (usunięte przez administratora). pamiętajcie kij ma dwa końce, i pokorne ciele 2wie matki ssie.
zdjecie uzytkownika
ryś - 2013-11-23 16:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [MN Clockwork Bemanning AS - 2013-07-30 08:45:54]:
Wynajmowałem pokój w Clocku płaciłem 5 tysięcy mieszkało na 6 osób to jest 30 tysi, a doszliśmy do właściciela i poinformował nas ze clock płaci mu 15 tysi. i co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak sie dorabia wojtus na nas. ale to się nie długo skączy. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
stachurski - 2014-01-03 09:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ciekawe to co tu się czyta bo właśnie puściłem CV do clocka
zdjecie uzytkownika
ciekawy 11 - 2014-01-22 21:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie jakieś nowe doświadczenia z tą agencją ? bo poważnie myślę o pracy dla nich
zdjecie uzytkownika
nelita - 2014-02-05 16:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy 11 - 2014-01-22 21:24:14]:
doświadczenia są takie że są niesłowni. Mąż miał wyjechać obiecali że w ciągu miesiąca ,odezwali się po około dwóch, nie mówiąc o tym że jak mąż dzwonił to nie mógł aie dodzwonić. Po przeczytaniu tych wszystkich opinii odradziłam mu wyjazd i posłuchał i to chyba była mądra decyzja.
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-02-10 08:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rewelacyjne doradztwo, duży wybór mieszkań na stronie internetowej POlecam
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2014-02-13 12:38:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora) Zakwalifikowani kandydaci sa z nami w kontakcie mejlowym. Osobiscie odpowiadam na wszystkie tego typu zapytania. Ostateczna decyzja o rozpoczeciu zlecenia zawsze nalezy do naszego klienta. Klient moze opoznic projekt lub sie z niego wycofac.

Serdecznie pozdrawiam,

(usunięte przez administratora) Clockwork Bemanning AS
zdjecie uzytkownika
pusio - 2014-02-14 19:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem tak agencja jak każda(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
krynio - 2014-04-28 12:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem na co wszyscy czekacie Panowie zdzwońcie się z kolegami i do związków powiem Wam że po zgłoszeniu związki same przyjadą do was na budowy tylko wyrazcie chęć wstąpienia do nich ale pamiętajcie że musi to być większość pracowników. To samo było w innej agencji z Bergen ale dalismy radę jesteśmy w związkach jest inaczej.
zdjecie uzytkownika
Picke - 2014-05-12 16:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mówiąc szczerze nie wiem co mam napisać szanownym czytającym...W moim odczuciu to firma która z profesjonalizmem ma mało wspólnego( Traktowanie pracowników jest żenujące.Przypadki nagłego ściągania pracownika z Polski(oczywiście na koszt własny) na niby długi kontrakt to w większości mrzonki. Tak naprawdę to w dobrych sytuacjach - 2tygodnie.Zdarza się że ,,pseudo" rekruter zapomina odebrać osobę z lotniska,bo jakoś mu się zapomniało i biedak kibluje jak debil na tym lotnisku bo nikt z firmy nie raczy odebrać nawet telefonu!Koszty mieszkania też są ciekawe. Za 5 osobowe poddasze w Bergen clock pobiera 5000 NOK plus prąd od osoby - nie ciekawa okolica.Faktyczny koszt właściciela budynku to max 4000 NOK i to z pocałowaniem ręki, ale w umowie czytasz że clock na mieszkaniach nie zarabia)))Pozdrawiam naiwniaków
zdjecie uzytkownika
pra - 2014-05-15 13:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sciagaja takiego polaka z polski obiecuja mu dlluugaaa prace gosc po przylocie dostaje czesto maly pokoik z lozkiem za 4.5 -5 tys koron. zapozycza sie w polsce na poczet dlugiej pracy a okazuje sie ze czesto pracuje tydzien dwa i wolne 2 tygodnie . NORMALNIE CZYSTA LOTERIA GDZIE TRAFI. chlopaki czesto zyja tu po kilka miesiecy i zyja z dnia na dzien. liczac ze w przyszlosci bedzie lepiej a nic nie jest lepiej. CI W BIURZE ZYJA Z TAKICH POLAKOW BO MAJA ICH Z 50 OSOB I KAZDY Z NICH JAK TROCHE POPRACUJE TO ZAROBI NA ICH WYPLATY. NORMALNIE FAŁSZ I OBŁUDA TU PANUJĄ.
zdjecie uzytkownika
malpolvip - 2014-05-16 12:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcin Nowak - 2013-04-17 15:50:49]:
Witam. Panie Marcine samo to że jak ktoś do pana dzwoni (a jest pan podany jako osoba kontaktowa)to kultura tego wymaga aby odebrać tel. lub oddzwonić a pan Polaków po prostu olewa.Stwerdzam to po sobie bo wiele razy próbowałem się z panem skontaktować i nic.JAK ta firma działa tak jak pan to szacuneczek.
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2014-05-19 11:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziekujemy za nowe komentarze.

1. w kwietniu nasza firma zawarla uklad zbiorowy ze zwiazkami zawodowymi. Clockwork dostosowal sie do obowiazkow z niego wynikajacych.
2. wszystkich kandydatow uprzejmie prosimy o kontakt mejlowy. W tytule mejla - poszukiwane stanowisko. W zalaczniku CV. Wysylac na work@cwork.no
3. obecnie nie jestesmy w stanie odbierac wszystkich telefonow z Polski za co przepraszamy.
4. pokoje w mieszkaniach, ktore wynajmujemy dla naszych pracownikow kosztuja pomiedzy 4500 a 5500NOK miesiecznie. Osobom, ktorym na wlasna reke chcialyby wynajac mieszkanie, polecamy finn.no - norweski portal z ogloszeniami.
5. Clockwork Bemanning AS nie gwarantuje ciaglosci pracy. Wiekszosc naszych pracownikow, ktorzy znaja jezyk i sa dobrymi fachowcami pracuje bez przestojow.
6. aby ulatwic start w Norwegii, wysylamy na lotnisko kierowce, ktory zawozi pracownika do mieszkania.

Jest nam milo, ze praca w Clockwork Bemanning AS cieszy sie tak duzym zainteresowaniem. Chcielibysmy przypomniec, ze zadowoleni z wyjazdu beda tylko prawdziwi fachowcy, ktorzy znaja jezyk obcy i sa chetni ciezko pracowac.

Serdecznie pozdrawiamy i zyczymy sukcesu!

Clockwork team
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-05-23 16:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Miejmy nadzieje, że teraz będzie lepiej, widac, że ClockWork zaczyna sie starać, a związki zawodowe na pewno nie zaszkodzą.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-06-06 13:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@niknk: mam do Ciebie pytanie, bo widze że znasz Clockwork od podszewki. jak tam z zarobkami, socjalem, atmosfera jest ok?
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-06-11 22:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy Clocwork z bergen to ten sam co w oslo?jak tak to jest dziwna ruznica. konsultanci z bergen nieodbieraja telefonow,nieodpisuja na mejle i ciezko sie z nimi dogadac jak juz sie z nimi spotkasz a wyslalem te same cv do oslo i pelna kultura i doradztwo mimo ze nie maja pracy dla malarzy to konsultant powiedzial ze ogloszenie on nie dawal powiedzial o rekrutacji co zrobic jakie dokumenty potrzebne pelny profesjonalizm.wole czekac na prace w oslo jak bedom miec bo sie firma roskrenca i tam robic niz w bergen.
zdjecie uzytkownika
app - 2014-06-24 19:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adam - 2014-06-11 22:42:36]:
Witam.Kazda osoba aplikujaca, otrzymuje od nas mail zwrotny , w ktorym informujemy , o odebraniu maila jak i o tym ,ze bedziemy kontaktowac sie tylko z wybranymi kandydatami.Staramy sie rowniez, tak konstruowac nasze ogloszenia, aby znajdowaly sie tam oprocz, opisu poszukiwanych kwalifikacji , takze sposob kontaktu z nami.Wystarczy, przeczytac uwaznie cale ogloszenie, a z pewnoscia, znajdzie Pan/Panstwo wszelkie informacje.Dodatkowo ,wprowadzilismy nowy sposob rejestracji kandydatow , bezposrednio przez nasza strone www.cwork.no.Od naszych kandydatow wymagamy dobrej znajomosci jezyka angielskiego/norweskiego,dobrych referencji od poprzednich pracodawcow, doswiadczenia w brazny i wyksztalcenia .

Serdeczne pozdrowiamy i zyczymy sukcesu!
Clockwork team.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-06-27 23:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@adam, I ot, dostałeś odpowiedź :). czy bez znajomosci jezyka norweskiego, ale za to z bardzo dobrym angielskim jest mozliwosc pracy u Was?
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-07-06 08:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten twoj dobry angielski to tylko w twoim mniemaniu, az uszy bola. A do tego pewnie nic oprocz dukania po niby angielsku to nic nie umiesz robic dobrze.
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-07-28 21:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja sie dopisze, ale przedewszystkim do tych co ciagle judza i chyba nie znaja norweskich przepisow i realiów..4/5 tys kr plus prad za pokój to normalna stawka a nawet nie zbyt wysoka w okregach Oslo,Stavanger czy Bergen, czesto zeby wynajac pokoj w norwegii do tego trzeba depozyt zaplacic 3 krotny czyli jak was pokoj kosztuje 5 tys kr to na dziendobry musicie zaplacic 20 tys kr. Pozatym trzeba jeszcze cos umiec a nie gadki sratki na budowie a poznij sie dziwicie ze was tam nie chcą. Akurat pracowalem u jednego z klientow przez konsultanta ktory teraz pracuje dla Clockworka i smecenia polakow że nie moga sie schlac czy lezec pol dnia w robocie jest mi znane. Pozatym Panowie jakie wy poziom jezykowy reprezentujecie ? jezyk angielski..dziwne że musialem tlumaczyc kierownikom budów co ma polska ekipa zrobic..nauczcie sie jezyka najpierw juz nie wspominajac o podstawach norweskiego. Musicie pamietac że Norwegia jest WYLACZNIE dla fachowcow co umieja PRACOWAC PO NORWESKU czyli nie szybko ale skutecznie. Czasem tez trzeba pogadac z innymi pracownikami norwegami jak z ludzmi, posmiac sie, opowiedziec jakis zart a nie tylko bare jobbe og ikke snakke..poznij wychodzi obiegowa opina o polakach zlodziejach, nierobach itp. Jestem w norwegii od 2 lat. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-08-26 18:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2014-07-06 08:12:54]:
@marek: ale muj język angielski to Ty szanuj :). Zresztą nie znasz mnie to skąd wyciągnąłeś takie wnioski? Śmieszne. @Maciej: jak myslisz, jest okazja podciągnąć się jezykowo nawet przez internet i uderzyć na Norwegię w przyszlym roku i tam zaczac zarabiac na powaznie te ich korony norweskie? pozdro.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clockwork Bemanning AS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski