Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Clockwork Bemanning AS

zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-07-28 21:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ja sie dopisze, ale przedewszystkim do tych co ciagle judza i chyba nie znaja norweskich przepisow i realiów..4/5 tys kr plus prad za pokój to normalna stawka a nawet nie zbyt wysoka w okregach Oslo,Stavanger czy Bergen, czesto zeby wynajac pokoj w norwegii do tego trzeba depozyt zaplacic 3 krotny czyli jak was pokoj kosztuje 5 tys kr to na dziendobry musicie zaplacic 20 tys kr. Pozatym trzeba jeszcze cos umiec a nie gadki sratki na budowie a poznij sie dziwicie ze was tam nie chcą. Akurat pracowalem u jednego z klientow przez konsultanta ktory teraz pracuje dla Clockworka i smecenia polakow że nie moga sie schlac czy lezec pol dnia w robocie jest mi znane. Pozatym Panowie jakie wy poziom jezykowy reprezentujecie ? jezyk angielski..dziwne że musialem tlumaczyc kierownikom budów co ma polska ekipa zrobic..nauczcie sie jezyka najpierw juz nie wspominajac o podstawach norweskiego. Musicie pamietac że Norwegia jest WYLACZNIE dla fachowcow co umieja PRACOWAC PO NORWESKU czyli nie szybko ale skutecznie. Czasem tez trzeba pogadac z innymi pracownikami norwegami jak z ludzmi, posmiac sie, opowiedziec jakis zart a nie tylko bare jobbe og ikke snakke..poznij wychodzi obiegowa opina o polakach zlodziejach, nierobach itp. Jestem w norwegii od 2 lat. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-08-26 18:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2014-07-06 08:12:54]:
@marek: ale muj język angielski to Ty szanuj :). Zresztą nie znasz mnie to skąd wyciągnąłeś takie wnioski? Śmieszne. @Maciej: jak myslisz, jest okazja podciągnąć się jezykowo nawet przez internet i uderzyć na Norwegię w przyszlym roku i tam zaczac zarabiac na powaznie te ich korony norweskie? pozdro.
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-09-17 15:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z postu widać że polskiego nawet nie znasz ,wolałbym nie słuchać twojego angielskiego, nie ośmieszaj się.
zdjecie uzytkownika
Były naiwny Polak - 2014-09-26 23:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adik - 2014-05-23 16:34:44]:
Bzdura!
zdjecie uzytkownika
berg - 2014-10-15 12:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jakos nigdy nie slyszalem, az tak zlych opinii na temat tej agencji pracy. Nie uwazam, zeby to byla prawda, co pisza koledzy. Oczywiscie moge sie mylić i nie myślcie, że piszę tu spowodować jakąś kłótnie. Bo nie o to chodzi. Tylko wiem z doswiadczenia, ze kto pracuje uczciwie i zna troche angielskiego, to narzekac nei bedzie
zdjecie uzytkownika
rt - 2014-10-16 18:27:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To czemu na to gie non stop szukają frajerów. Bo praca przez agencje na dzień dzisiejszy jak za wszystko trzeba bulić to nie interes. A jeszcze wymagany język, ci desperaci co rzucili cy się na te ochłapy co zostają po odliczeniu kosztów tp nie znają języków nawet polskiego dobrze.
zdjecie uzytkownika
Chyba lepiej - 2014-10-30 15:02:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MAm ostatnio takie przemyślenie, że chyba czasem warto zaryzykować i rzucić siebie na głęboką wode i próbowac wyjechać samemu i próbować sprawdzać jakieś oferty pracy nam iesjcu na własną rękę, ale wttedy to wiadomo lepiej znać dobrze język żeby się nie wprowadzić na jakąś minę z dziwną umową i np brakiem wypłat.
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2014-11-24 11:01:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mój mąż wyjechał niedawno do pracy w Norwegii przez tą agencję,był na rozmowie po angielsku z jedną z Pań po paru tygodniach wyjazd....zwolnił się z pracy w Polsce a dzień przed odlotem okazało się ze ma prace w innym miejscu lepiej płatną i w ogóle super...po czym okazało się ze pracodawca chce kogoś z perfekcyjnym angielskim a nie tylko komunikatywnym o czym firma clockwork wiedziała a mimo to rzuciła go na głęboka wodę,po tygodniu okazało się że za mało zna język i firma clockwork tak po prostu kazała się spakować i wracać do polski wiedząc że nie ma do czego...zero współczucia,empatii nic...dlatego zastanówcie się dokładnie zanim wyjedziecie bo firmy tego typu Ci nie pomogą w razie jakiegoś niepowodzenia...
zdjecie uzytkownika
jeg - 2014-11-29 17:49:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
post powyżej mówi jak jest naprawde, jeżeli nie znacie dość dobrze jezyka angielskiego to nie próbujcie w norwegi, szkoda waszych nerwów, tu trzeba dobrze gadac po angielsku bo usuną was szybciutko z budowy. Tu nie chodzi tylko clockwork ale o inne agencje też
zdjecie uzytkownika
sam - 2014-12-03 15:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
o jejku... to przerazające...Jak tak mozna? Ja osobiscie dobrze znam jezyk. Czy w zwiazku z tym mam jakies szanse na oferte pracy? jestem na bezrobociu wiec moge zaryzykowac jesli bede miec pewnosc ze firma jest konkretna. Jaki ma styl zarządzania ma Clockwork Bemanning AS ? Czy chce często kontrolować? Lub czy wręcz przeciwnie, daje tyle swobody, że trzeba o wszystkim decydować samodzielnie?
zdjecie uzytkownika
pracownik clock'a (na szczęście były...) - 2014-12-11 18:29:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Clockwork Bemanning AS - 2014-05-19 11:22:54]:
Jak to czytam to płaczemy z kolegą ze śmiechu. Niedawno zakończyliśmy pracę dla tej agencji przechodząc do innej w Bergen (jest ich ok 40). Tak naprawdę wszystkie są do siebie podobne, bo to AGENCJE! Jest jednak kilka kwestii, które clocka wyróżniają na jego niekorzyść. Przede wszystkim jeżeli ktoś liczy, bądź wierzy w to, że dostanie umowę chociaż na miesiąc to się grubo myli. CW daje umowy śmieciowe na 6 mies., które ich do niczego nie zobowiązują, ponieważ są ważne tylko wtedy gdy agencja ma dla Ciebie zlecenie na pracę. Takie zlecenia w tej agencji są wystawiane na, uwaga - 7 dni! Dla porównania: Adecco - min. 3 miesiące, Bergen Personal - min. 3 miesiące, itp. Jeżeli nie masz zlecenia na pracę, nie masz niczego włącznie z ubezpieczeniem. To świadczy o tym, że Clock nie ma poważnych klientów i boi się zapewniać komukolwiek, że będzie miał pracę na dłużej niż 7 dni. Pod tym względem? Parodia! W kwestii tych super fachowców poliglotów jest jeszcze lepiej. Chyba nie jestem nawet w stanie tego skomentować. Miałem okazję pracować z kilkoma "fachowcami", którzy nie tylko nie wiedzieli co to jest szalunek czy zbrojenie a już na pewno jak to zrobić. A jedyny język jakim się posługiwali (i to słabo) to polski. Naprawdę nie wiem jakim cudem zostali przyjęci po rozmowie w języku podobno angielskim. Wygląda na to, że rekruter też nie zna angielskiego. Kolejna kwestia jest taka, że CW obiecuje podwyżki po potwierdzeniu swoich kwalifikacji, ale nie mówi kiedy. Być może po 10 latach pracy? Nie wiem. Gdy odmówiono mi podwyżki poszedłem do innej agencji z referencjami od pracodawcy, dla którego robiłem przez Clocka to z miejsca zaproponowali mi stawkę o 30 koron wyższą. Bez łaski. Ostatnie co dodam to opinia na temat kontaktu z konsultantami. Dno totalne. Cała reszta jest ok. Dziękuję za uwagę, życzę przestrogi.
zdjecie uzytkownika
haha - 2014-12-18 16:38:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ty za to taki błyskotliwy z ortografii, ale o interpunkcji nie słyszałeś już?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-02-25 22:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak na start to lepiej w ADECCO
zdjecie uzytkownika
Rob-ol - 2015-02-27 10:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ponoc uruchomili biuro w Krakowie. teraz dopiero beda strzyc roboli zeby utrzymać kolejne biuro i pasibrzuchow...
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-03-02 14:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a powiedzcie mi jeszcze jak wiecie - co jest dokąłdnie z tym biurem w Krakowie, od kiefy ono ma powstać? pewnei teraz jakaś rekrutacja do nich będzie i wydaje mi się, że będa potrzebowac kogoś z kadry. Jak sądzicie, mam jakieś szanse u nich na to stanwosiko czy po prostu będa sprowadzli swoich ludzi z innych miast tam?
zdjecie uzytkownika
randan - 2015-03-18 02:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to myślę , że swoim stwierdzeniem @mały nikogo tutaj na forum nie zaskoczyłeś zwłaszcza , że przecież wszyscy wiemy jak praca w takiej agencji wygląda. Sam byś starał się o jakieś pierdoły jeśli wiązałoby się to z tym , że może przy okazji interesowania się głupotami stracić dużą ilość kasy , która przejdzie Ci koło nosa?
zdjecie uzytkownika
hasan - 2015-04-01 23:25:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a możecie napisać jak ta praca w agencji wyglądała? Bo ja jestem dopiero w temacie szukania pracy i wyboru agencji, to i nie wiem co tam się może dziać. Był jakieś problemy z ich strony, nie dopełniali jakiś formalności, kasa nie była na czas, czy coś takiego, może problemy jakie wystąpiły nie były ze strony agencji.
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-04-02 11:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Rob-ol - 2015-02-27 10:46:15]:
Dzień dobry,
Potwierdzamy informację o uruchomieniu biura w Krakowie. Celem nowego biura w Polsce jest udoskonalenie procesu rekrutacji. Zależy nam, aby dokładnie sprawdzić Państwa umiejętności (szczególnie językowe) i kwalifikacje jeszcze przed wyjazdem do Norwegii, aby uniknąć ewentualnych nieporozumień. Wyjaśniamy, iż usług fryzjerskich nie oferujemy. Za to doradzamy, jak dobrze przygotować dokumenty, by zwiększyć prawdopodobieństwo zdobycia pracy.
Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy do aplikowania,
zespół Clockwork Polska

zdjecie uzytkownika
fdr - 2015-04-17 04:39:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze że chyba clockwork usunał moj ostatni post, chyba byl nie wygodny
zdjecie uzytkownika
Clock work - 2015-04-17 07:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tumany usuwają wpisy żeby nikt nie czytał czyli maja coś na sumieniu i niechca żeby ktoś czytal jaka jest ta psełdo firma z bergen .Mam nadzieje ze wrescie ktoś się im do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dobierze
zdjecie uzytkownika
Hanys - 2015-04-18 15:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [haha - 2014-12-18 16:38:28]:
Witaj! Bardzo Ci dziękuję za tą opinię.2 lata temu przepracowałem dla Clocka 4 miesiące jako malarz budowlany. Po roku skontaktowali się ze mną z propozycją nowej pracy. Ucieszyłem się i to bardzo. Na miejscu okazało się że zaproponowano mi pracę dla firmy która w Bergen jest znana jak tzw. obóz pracy))) Serdecznie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-04-21 13:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Hanys - 2015-04-18 15:44:38]:
Szanowny Panie,
Bardzo dziękujemy za ten komentarz, który mocno nas zaniepokoił. Bardzo prosimy o informację na nasz bezpośredni adres e-mail: mas@cwork.no, która z firm budowlanych jest tak postrzegana. Kto taką opinię o tej firmie wyraża? Takie informacje będą bardzo pomocne, gdyż firmy, z którymi współpracujemy od lat, są przez nas sprawdzane szczególnie pod kątem przestrzegania praw pracowników i tym bardziej chcielibyśmy wiedzieć, o której z firm Pan myśli. Tylko wtedy będziemy mogli prawidłowo zareagować. Na pewno nie pozostawimy Pana uwag bez reakcji.
Dziękujemy za taki ważny sygnał i pozdrawiamy
zespół Clockwork
zdjecie uzytkownika
Rolf - 2015-04-22 05:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tu chodzi o to ze wasi klienci traktuja nas pracowników jak bydlo, wiadomo placą pensje ale odczucia sa jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciagle szybciej, ciagle wydajniej, opierdzielanie na kazdym kroku wiec czlowiek sie buntuje bo nikt nie chce miec napisane w dowodzie Karino, bierze sie to z tego ze wieksze agencje jak np. rett czy adecco maja tych wiekszych a Ci co sie pokłucą lub warunki finansowe nie odpowiadaja biora miejsze agencje i ganiaja ludzi na budowach za cichym przyzwoleniem z góry. Clockwork napewno jest dobrą agencja pracy, ma dobrze rozwinieta infrastruktuje i doswiadczonych konsultantów ale musi pomyslec zeby bardziej szanowac ludzi i wiecej im placic, 10 kr wiecej od konkurencji juz czyni duzą roznice.

Mvh

Rolf
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-05-06
Żródło: Gowork.pl
Bergen
( )
Clockwork Recruitment sp. z o.o. jest agencją doradztwa personalnego należącą do Clockwork Bemaning AS - norweskiego lidera i eksperta w dziedzinie rekrutacji wyspecjalizowanych pracowników budowlanych. Firma posiada biura w największych miastach w Norwegii (Oslo, Bergen, Stavanger). W Polsce główna siedziba firmy znajduje się w Krakowie. Posiadamy także biura rekrutacyjne w Wa
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-04-22 15:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Rolf - 2015-04-22 05:53:58]:
Szanowny Panie,
Rzeczywiście w Norwegii pracuje się zupełnie inaczej. Praca jest faktycznie bardzo wymagająca i od wszystkich pracowników wymaga się bardzo dużego zaangażowania. Pracuje się często pod dużą presją czasu i zadań do wykonania. Można mieć wrażenie, że oprócz przerwy nie ma ani chwili oddechu. Jest to niezależnie od tego, czy pracuje się dla małej, średniej lub dużej firmy - takie po prostu są standardy pracy w Norwegii. Zdajemy sobie sprawę, że każdy z naszych pracowników ma inną tolerancję na stres, dochodzi też czynnik ludzki – nie zawsze działa tzw. chemia między naszym pracownikiem a konkretną firmą. Dlatego w takich sytuacjach zawsze staramy się znaleźć dla naszego pracownika (jeśli jest zaangażowany) innego pracodawcę. W każdej chwili można się zgłosić do jednego z naszych biur w Bergen, Stavanger albo Olso (lub też napisać na adres: mas@cwork.no) i umówić się na spotkanie z konsultantem. Na każdy sygnał zareagujemy, by wyjaśnić wszelkie wątpliwości czy sytuacje konfliktowe, gdyż zależy nam na tym, aby nasi pracownicy byli zadowoleni z pracy, którą wykonują. Pozdrawiamy serdecznie, zespół Clockwork
zdjecie uzytkownika
justyna - 2015-04-29 14:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-02-25 22:15:50]:
Chyba sobie jaja robiz! Adecco wysyala na ten kursy ludzi, kaze sie zwolnic z pracy i czekac.Po 6 tygodniach maz zgosil sie do Clockworka i po tygodniu wyjechal. bez komentarza
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clockwork Bemanning AS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Clockwork Bemanning AS?
Zadaj pytanie
alert