Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Clockwork Bemanning AS

zdjecie uzytkownika
Rolf - 2015-04-22 05:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tu chodzi o to ze wasi klienci traktuja nas pracowników jak bydlo, wiadomo placą pensje ale odczucia sa jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciagle szybciej, ciagle wydajniej, opierdzielanie na kazdym kroku wiec czlowiek sie buntuje bo nikt nie chce miec napisane w dowodzie Karino, bierze sie to z tego ze wieksze agencje jak np. rett czy adecco maja tych wiekszych a Ci co sie pokłucą lub warunki finansowe nie odpowiadaja biora miejsze agencje i ganiaja ludzi na budowach za cichym przyzwoleniem z góry. Clockwork napewno jest dobrą agencja pracy, ma dobrze rozwinieta infrastruktuje i doswiadczonych konsultantów ale musi pomyslec zeby bardziej szanowac ludzi i wiecej im placic, 10 kr wiecej od konkurencji juz czyni duzą roznice.

Mvh

Rolf
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-04-22 15:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Rolf - 2015-04-22 05:53:58]:
Szanowny Panie,
Rzeczywiście w Norwegii pracuje się zupełnie inaczej. Praca jest faktycznie bardzo wymagająca i od wszystkich pracowników wymaga się bardzo dużego zaangażowania. Pracuje się często pod dużą presją czasu i zadań do wykonania. Można mieć wrażenie, że oprócz przerwy nie ma ani chwili oddechu. Jest to niezależnie od tego, czy pracuje się dla małej, średniej lub dużej firmy - takie po prostu są standardy pracy w Norwegii. Zdajemy sobie sprawę, że każdy z naszych pracowników ma inną tolerancję na stres, dochodzi też czynnik ludzki – nie zawsze działa tzw. chemia między naszym pracownikiem a konkretną firmą. Dlatego w takich sytuacjach zawsze staramy się znaleźć dla naszego pracownika (jeśli jest zaangażowany) innego pracodawcę. W każdej chwili można się zgłosić do jednego z naszych biur w Bergen, Stavanger albo Olso (lub też napisać na adres: mas@cwork.no) i umówić się na spotkanie z konsultantem. Na każdy sygnał zareagujemy, by wyjaśnić wszelkie wątpliwości czy sytuacje konfliktowe, gdyż zależy nam na tym, aby nasi pracownicy byli zadowoleni z pracy, którą wykonują. Pozdrawiamy serdecznie, zespół Clockwork
zdjecie uzytkownika
justyna - 2015-04-29 14:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-02-25 22:15:50]:
Chyba sobie jaja robiz! Adecco wysyala na ten kursy ludzi, kaze sie zwolnic z pracy i czekac.Po 6 tygodniach maz zgosil sie do Clockworka i po tygodniu wyjechal. bez komentarza
zdjecie uzytkownika
kaśka blaszka - 2015-06-09 18:23:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@justyno ty chyba nie rozumiesz istoty tej pracy, albo po prostu nie zależy ci i chcesz tylko pieniądze bez zaangażowania. przykre a taki wyjazd np. do Oslo na blacharza budowlanego teraz to jest wielka szansa, z której warto skorzystać.clockwork idzie nam na rękę bo zatrudnieni będziemy według takich samych umów co Norwegowie,więc nie narzekać!
zdjecie uzytkownika
maler - 2015-06-13 19:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszędzie jest tak samo
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-06-19 18:26:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy wyjazd za granicę powinien być dobrze przemyślany, jest to duża zmiana w życiu wyjeżdżającego i jego rodziny. Firma Clockwork zawsze informuje swoich kandydatów o fakcie oferowania pracy tymczasowej. Wszyscy nasi kandydaci otrzymują drogą e-mailową pakiet dokumentów, w których jest jasno opisana forma zatrudnienia, znajdują się przykłady umowy, zleceń i jeszcze raz potwierdzony jest fakt pracy tymczasowej.

Wszystkie firmy z branzy BEMANINGOWEJ - oferują pracę tymczasową, nie tylko Clockwork. Jest to specyfika pracy w całej Norwegii - od Oslo po daleką północ.

Jeśli ktoś szuka pracy ciągłej (stałej oferty) powinien kierować swoje cv bezpośrednio do firm budowlanych. Wymogiem jest wtedy zazwyczaj posiadanie prawa do pracy i pobytu, własne mieszkanie i doskonała znajomość języka norweskiego.

Jeśli ktoś decyduje się na ofertę branży BEMANINGOWEJ – wtedy to my pomagamy z zakwaterowaniem, pomagamy w rejestracji, oferujemy pracę na bazie obdragów-zleceń (pracę czasową) i wymagamy znajomości komunikatywnej języka angielskiego.

Osoby które w ogóle nie znają języka angielskiego mają ogromy problem ze znalezieniem pracy w Norwegii. Od stycznia 2015 znajomość komunikatywna języka jest kluczowym elementem rekrutacji. To pozwala nam na znalezienie nowych ofert pracy u rożnych pracodawców i dzięki temu praca tymczasowa w naszej firmie dla wielu osób de facto trwa wiele miesięcy lub nawet lat.

Dlatego też zachęcamy do uważnego czytania dokumentów, które wysyłamy i do zadawania pytań podczas procesu rekrutacji – można w ten sposób uniknąć rozczarowania.
zdjecie uzytkownika
ziko - 2015-06-20 08:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko jest jasne dla ludzi co byli już w Norwegii. Ale tacy co nie byli w Norwegii czy nawet za granicą to sobie roją że pojadą przez agencje i kilku miesiącach przejdą do pracodawcy bezpośrednio. A po za tym taka praca bemaningu to nie jest rozwiązanie dla Polaków bo pierwsze języki , ludzie nie znają i tyle bo niby skąd a powiedzieć yes , marlboro, i ok ,to nie jest znajomosc języków. A drugi kłopot to taki że ludzie w Polsce nie mają socjalu jak w cywilozwanych krajach i jak jadą to muszą się zapożyczyć na potęge, a i bez samochody jechać na takie zlecenia to tu to tam to obłęd. A skąd kolo z Polski co klepie bidę ma mieć na sprawny samochód paliwo, bilety na prom. Generalnie te oferty co są teraz za granicę to jest żadna atrakcja, a jest to po prostu niepoważne. To dla takich co mają kasę i chcą jechać chyba dla funu , albo dlatego że im się nudzi.
zdjecie uzytkownika
jto - 2015-06-28 07:03:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
krkmb..ja Ci powiem ze wszystkie bemanningi sa takie same jak clockwork. Masz jeszcze adecco,rett bemanning, temp team osv.. i one tak samo robia z kazdym z was co tutaj przyjezdzaja. Na poczatku mamią normalna praca, poznij taki delikwent przyjezdza do norwegii, nie rzadko mieszkanie jest w kontenerze gdzie zwyczajnie smierdzi, po kilku dniach okazuje sie ze z super pracownika wychodzi jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdyz nie rozumie co sie do niego mowi na budowie, bas chce 2 regipsy a on przynosi 2 mot 4, czlowiek probuje to zagluszyc swoja szybka praca(dlatego polacy ganiaja jak mrowki po budowach...nie znaja jezykow, chca sie chociaz tym pokazac), dostaje jedno ostrzezenie, drugie. Poznij agencja nie chce z takim delikwentem rozmawiac gdyz zwyczanie nie sprawdzi sie na budowie. Panowie w norwegii jest od groma ludzi co znaja po pare jezykow, co maja lata erfaringu, porobione kursy jak adk czy fagbrev i to dla nich jest praca w norwegii. WY jestescie tylko tania sila robocza gdzie np. na budowie cos trzeba szybko zrobic to sie zamawia 20 polakow z bemanningu na tydzien gdyz zatrudnianie ich na stale umowy mija sie z celem. Mi kiedys w Veidekke wyraznie powiedzieli że zatrudnianie czlowieka na stale jest nie oplacalne, lepiej zaplacic agencji te 300/400 kr za godzinie ale miec spokoj...zastanowcie sie sami..bralibyscie pracownika na umowee jak potrzebujecie go tylko do zrobienai jednej rzeczy??. Agencje maja takich firm ok kilkudziesieciu i jak potrzebuja to dzwonia do was, najczesciej te prace sa spontaniczne i jak slyszycie od konsultanta przez telefon to czesto mowi ze praca jest na wczoraj..wy jedziecie..rozczarowania i poznij wracacie gdyz macie zbyt niskie kompetencje do pracy w Norwegii. Ja tu nie popieram clocka czy innych agencji ale taka jest szara rzeczywistosc prac w norwegii. Ktos tam pisal wczesniej o przeskoczeniu na stale z agencii..fakt zdarzaja sie takie rzeczy ale uwierzcie mi że musicie plynnie snakkac po angielsku lub dobrze po norwesku..chcialoby sie wam polakom w Polsce gadac np. z litwincem po angielsku..przeciez macie swoj jezyk.
zdjecie uzytkownika
k-r-o-l - 2015-07-04 19:46:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
...dokladnie tak jest i z praca i z wynagrodzeniem ja tez przez to przechodzilem i tak jak pisze jto jestesmy "czarnuchami" wykorzystywanymi do najgorszej roboty i to zazwyczaj posrednikami sa nasi krajanie...nie ma zlecen-siedzisz i nie zarabiasz agencja obciaza cie kosztami mieszkania i musisz sie utrzymac przez ten czas dramat...krotko mowiac jesli chcesz normalnie i godziwie pracowac musisz pracowac bezposrednio dla norwega!!! a agencje zwlaszcza clockwork sa dla ludzi ktorzy nic nie maja w polsce i poprostu chca bidowac w norwegii ;)
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2015-07-05 10:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Clockwork - 2012-02-24 16:19:56]:
Tylko widzę, że nikt tu nie mówi o 3 miesięcznym wypowiedzeniu mieszkania, sma byłem świadkiem jak koledze odciągnęli z wypłaty za 3 miesiące z góry za mieszkanie plus miesiąc bieżący oczywiście. Pracował chłopak cały miesiąc, miał dużo nadgodzin, ale niestety musiał jechać do polski i nie wypowiedział mieszkania to z całej wypłaty zabrali mu tyle że zostało mu tylko na samolot do polski ( widziałem jego Loonslipa) więc wiem co mówie
zdjecie uzytkownika
dftw - 2015-07-06 09:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Łukasz - 2015-07-05 10:56:02]:
3 mies w norwegii to standard, placisz 3 mies depozytu plus jeden miesiac za wynajem czyli na dzien dobry 4 mies. Tutaj Clockwork nic a nic nie zawinił. Jak np wynajecie pokoju w mieszkaniu kosztuje 5500 kr to na dzien dobry placicie 22000 kr i wszysto jest zgodne z prawem.
zdjecie uzytkownika
debile - 2015-07-07 12:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc debile.
Przeciez jak robioty nie ma to zglaszasz to do zwiazkow? Po Ch.. w necie? gosciu podstawiony a wy to łykacie jak reksio szynke.
zdjecie uzytkownika
gęba - 2015-07-09 22:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzi którzy wyjeżdżają za granicę powinno się w jakiś sposób selekcjonować. Wyjeżdżają taki jeden z drugim , a potem nie wiedzą jak się odnaleźć za granicą. Najlepsze jest to , że potem wracają zazwyczaj tak z clockworka z podwiniętymi ogonami mysląc tylko o tym co zrobić , żeby nie najeść się zbyt dużo wstydu
zdjecie uzytkownika
gęba - 2015-07-09 22:19:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzi którzy wyjeżdżają za granicę powinno się w jakiś sposób selekcjonować. Wyjeżdżają taki jeden z drugim , a potem nie wiedzą jak się odnaleźć za granicą. Najlepsze jest to , że potem wracają zazwyczaj tak z clockworka z podwiniętymi ogonami mysląc tylko o tym co zrobić , żeby nie najeść się zbyt dużo wstydu
zdjecie uzytkownika
abcd - 2015-07-22 13:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z przedmówcami to jest pseudofirma,ludzmi się nie interesują ,umowy daja co tydzień ja się dziwie ze takie cos funkcjonuje w Norwegii,nie polecam a będziecie zdrowsi!
zdjecie uzytkownika
robbud - 2015-07-27 11:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-02-25 22:15:50]:
Co?? Jaja sobie robisz Przynajmniei lojalek nie ma. a Tak czekasz 6 tygodni na robote i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maz z tego
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-07-28 11:20:34 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Panowie,

widzimy, że kwestia pracy w branży budowlanej w Norwegii wzbudza wiele emocji i pojawia się sporo nieporozumień.

Dla osób, które nie mają doświadczenia w pracy w Norwegii chcemy kilka spraw wyjaśnić:

1) Praca na budowie w Norwegii odbywa się zwyczajowo poprzez agencje - tym charakteryzuje się tamtejszy rynek pracy i znacznie różni się od rynku polskiego. Oczekiwanie umowy o pracę bez cotygodniowych zleceń jest nierealne
2) to co dla jednych jest zaletą (np. cotygodniowe zlecenia) dla innych jest minusem - nie jesteśmy w stanie dogodzić każdemu. Natomiast warto byście Panowie zweryfikowali swoje oczekiwania w stosunku do możliwości jakie panują na rynku norweskim. System pracy w Polsce i Norwegii się różni. Jeśli ktoś nie jest w stanie tego zaakceptować, zalecamy pozostanie przy pracy w Polsce.

Jeśli pojawiają się wątpliwości i pytania - zapraszamy do kontaktu z naszym biurem. Chętnie wszystko wyjaśnimy i opowiemy o tym co czeka polskich pracowników w Norwegii.
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-07-29 12:40:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [fdr - 2015-04-17 04:39:41]:
jak piszesz glupoty to sie dziwisz , kazda firma dba o swoj wizerunek a takie durne hejty sa wywalane przez wszystkie firmy na calym goworku, wariatow nie brakuje
zdjecie uzytkownika
MarkoPolo - 2015-08-04 15:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktos - 2015-07-29 12:40:34]:
O co chodzi z tymi opiniami? Ja dostalem umowe wczesniej i te opdraki na tydzien. Zdziwka nie bylo. Ludzie wy wogule wiecie z czego zyjecie?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-09 01:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-08-09 01:32:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielu ludziom odpowiada to co firma proponuje. Nawet nie próbują negocjować tego co można czasami zmienić - trochę to dziwne, chociaż przy pracy zagranicznej trzeba uważać na wiele rzeczy nie mniej jednak uważam, że jako pracodawca Clockwork jest dosyć wysoko w stawce.pośredników. Chuba że macie jakieś gorsze propozycje...
zdjecie uzytkownika
cookie_monster - 2015-08-11 20:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może mały ranking,

moja propozycja to Agile bemanning.
zdjecie uzytkownika
BOLEK - 2015-08-14 18:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik clock'a (na szczęście były...) - 2014-12-11 18:29:00]:
Hej. Mógłbyś podpowiedzieć na email jaka jest najlepsza agencja i czy jest szansa , zeby bedąc fachowcem dostać prace bezposrednio w norweskiej firmie ?
IK44@OP.PL
zdjecie uzytkownika
BOLEK - 2015-08-14 18:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maciej - 2014-07-28 21:46:03]:
Maciej czy nadal pracujesz przez agencje czy juz bezposrednio w norweskiej firmie. Pytam , bo konsultantka CW obiecała mi , ze po pół roku zatrudni mnie norweska firma. Czy to jest realne czy tylko chęć zysku na mnie przez 6 miesięcy ? Jestem technikiem budowlanym z uprawnieniami . Pracuję na budowie ponad 20 lat .Mam fach w reku , nie boje sie pracy . Mam za sobą kontrakty za granicą .
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-16 20:30:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
opi - 2015-08-16 20:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet się facet nie łudż że dostaniesz bezpośrednio robotę u Norasa. Nie po to biorą łebków z agentury żeby ich brać na stałe. Sytuacja w Norge systematycznie się pogarsza. Stąd wysyp chłamopracy z agentury. Nie tylko kasy się z tego nie robi ale nawet rodziny nie utrzymasz w POlsce.
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-08-24 14:41:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obserwujemy, że co jakiś czas pojawia się dużo pytań i też wątpliwości nt. pracy w Norwegii.
Dlatego zorganizowaliśmy Dni Otwarte dla osób, które są zainteresowane pracą w budowlance w Norwegii. Zapraszamy na dni otwarte w Warszawie, Gdańsku, Bergen i Oslo.
Można się umówić na spotkanie i w toku rozmowy dowiedzieć się więcej i przy okazji otrzymać specjalnie wydany przewodnik dla kandydatów, w którym zawarliśmy wszystkie najważniejsze informacje związane z pracą w Norwegii.
Informacje o konkretnych terminach znajdziecie Państwo tutaj:
http://cwork.pl/aktualnosci/
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clockwork Bemanning AS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Clockwork Bemanning AS?
Zadaj pytanie
alert