Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Clockwork Bemanning AS

Pracowałeś w firmie Clockwork Bemanning AS i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ryś - 2013-11-23 16:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [MN Clockwork Bemanning AS - 2013-07-30 08:45:54]:
Wynajmowałem pokój w Clocku płaciłem 5 tysięcy mieszkało na 6 osób to jest 30 tysi, a doszliśmy do właściciela i poinformował nas ze clock płaci mu 15 tysi. i co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak sie dorabia wojtus na nas. ale to się nie długo skączy. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
stachurski - 2014-01-03 09:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ciekawe to co tu się czyta bo właśnie puściłem CV do clocka
zdjecie uzytkownika
ciekawy 11 - 2014-01-22 21:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie jakieś nowe doświadczenia z tą agencją ? bo poważnie myślę o pracy dla nich
zdjecie uzytkownika
nelita - 2014-02-05 16:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy 11 - 2014-01-22 21:24:14]:
doświadczenia są takie że są niesłowni. Mąż miał wyjechać obiecali że w ciągu miesiąca ,odezwali się po około dwóch, nie mówiąc o tym że jak mąż dzwonił to nie mógł aie dodzwonić. Po przeczytaniu tych wszystkich opinii odradziłam mu wyjazd i posłuchał i to chyba była mądra decyzja.
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-02-10 08:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rewelacyjne doradztwo, duży wybór mieszkań na stronie internetowej POlecam
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2014-02-13 12:38:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora) Zakwalifikowani kandydaci sa z nami w kontakcie mejlowym. Osobiscie odpowiadam na wszystkie tego typu zapytania. Ostateczna decyzja o rozpoczeciu zlecenia zawsze nalezy do naszego klienta. Klient moze opoznic projekt lub sie z niego wycofac.

Serdecznie pozdrawiam,

(usunięte przez administratora) Clockwork Bemanning AS
zdjecie uzytkownika
pusio - 2014-02-14 19:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem tak agencja jak każda(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
krynio - 2014-04-28 12:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem na co wszyscy czekacie Panowie zdzwońcie się z kolegami i do związków powiem Wam że po zgłoszeniu związki same przyjadą do was na budowy tylko wyrazcie chęć wstąpienia do nich ale pamiętajcie że musi to być większość pracowników. To samo było w innej agencji z Bergen ale dalismy radę jesteśmy w związkach jest inaczej.
zdjecie uzytkownika
Picke - 2014-05-12 16:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mówiąc szczerze nie wiem co mam napisać szanownym czytającym...W moim odczuciu to firma która z profesjonalizmem ma mało wspólnego( Traktowanie pracowników jest żenujące.Przypadki nagłego ściągania pracownika z Polski(oczywiście na koszt własny) na niby długi kontrakt to w większości mrzonki. Tak naprawdę to w dobrych sytuacjach - 2tygodnie.Zdarza się że ,,pseudo" rekruter zapomina odebrać osobę z lotniska,bo jakoś mu się zapomniało i biedak kibluje jak debil na tym lotnisku bo nikt z firmy nie raczy odebrać nawet telefonu!Koszty mieszkania też są ciekawe. Za 5 osobowe poddasze w Bergen clock pobiera 5000 NOK plus prąd od osoby - nie ciekawa okolica.Faktyczny koszt właściciela budynku to max 4000 NOK i to z pocałowaniem ręki, ale w umowie czytasz że clock na mieszkaniach nie zarabia)))Pozdrawiam naiwniaków
zdjecie uzytkownika
pra - 2014-05-15 13:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sciagaja takiego polaka z polski obiecuja mu dlluugaaa prace gosc po przylocie dostaje czesto maly pokoik z lozkiem za 4.5 -5 tys koron. zapozycza sie w polsce na poczet dlugiej pracy a okazuje sie ze czesto pracuje tydzien dwa i wolne 2 tygodnie . NORMALNIE CZYSTA LOTERIA GDZIE TRAFI. chlopaki czesto zyja tu po kilka miesiecy i zyja z dnia na dzien. liczac ze w przyszlosci bedzie lepiej a nic nie jest lepiej. CI W BIURZE ZYJA Z TAKICH POLAKOW BO MAJA ICH Z 50 OSOB I KAZDY Z NICH JAK TROCHE POPRACUJE TO ZAROBI NA ICH WYPLATY. NORMALNIE FAŁSZ I OBŁUDA TU PANUJĄ.
zdjecie uzytkownika
malpolvip - 2014-05-16 12:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcin Nowak - 2013-04-17 15:50:49]:
Witam. Panie Marcine samo to że jak ktoś do pana dzwoni (a jest pan podany jako osoba kontaktowa)to kultura tego wymaga aby odebrać tel. lub oddzwonić a pan Polaków po prostu olewa.Stwerdzam to po sobie bo wiele razy próbowałem się z panem skontaktować i nic.JAK ta firma działa tak jak pan to szacuneczek.
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2014-05-19 11:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziekujemy za nowe komentarze.

1. w kwietniu nasza firma zawarla uklad zbiorowy ze zwiazkami zawodowymi. Clockwork dostosowal sie do obowiazkow z niego wynikajacych.
2. wszystkich kandydatow uprzejmie prosimy o kontakt mejlowy. W tytule mejla - poszukiwane stanowisko. W zalaczniku CV. Wysylac na work@cwork.no
3. obecnie nie jestesmy w stanie odbierac wszystkich telefonow z Polski za co przepraszamy.
4. pokoje w mieszkaniach, ktore wynajmujemy dla naszych pracownikow kosztuja pomiedzy 4500 a 5500NOK miesiecznie. Osobom, ktorym na wlasna reke chcialyby wynajac mieszkanie, polecamy finn.no - norweski portal z ogloszeniami.
5. Clockwork Bemanning AS nie gwarantuje ciaglosci pracy. Wiekszosc naszych pracownikow, ktorzy znaja jezyk i sa dobrymi fachowcami pracuje bez przestojow.
6. aby ulatwic start w Norwegii, wysylamy na lotnisko kierowce, ktory zawozi pracownika do mieszkania.

Jest nam milo, ze praca w Clockwork Bemanning AS cieszy sie tak duzym zainteresowaniem. Chcielibysmy przypomniec, ze zadowoleni z wyjazdu beda tylko prawdziwi fachowcy, ktorzy znaja jezyk obcy i sa chetni ciezko pracowac.

Serdecznie pozdrawiamy i zyczymy sukcesu!

Clockwork team
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-05-23 16:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Miejmy nadzieje, że teraz będzie lepiej, widac, że ClockWork zaczyna sie starać, a związki zawodowe na pewno nie zaszkodzą.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-06-06 13:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@niknk: mam do Ciebie pytanie, bo widze że znasz Clockwork od podszewki. jak tam z zarobkami, socjalem, atmosfera jest ok?
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-06-11 22:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy Clocwork z bergen to ten sam co w oslo?jak tak to jest dziwna ruznica. konsultanci z bergen nieodbieraja telefonow,nieodpisuja na mejle i ciezko sie z nimi dogadac jak juz sie z nimi spotkasz a wyslalem te same cv do oslo i pelna kultura i doradztwo mimo ze nie maja pracy dla malarzy to konsultant powiedzial ze ogloszenie on nie dawal powiedzial o rekrutacji co zrobic jakie dokumenty potrzebne pelny profesjonalizm.wole czekac na prace w oslo jak bedom miec bo sie firma roskrenca i tam robic niz w bergen.
zdjecie uzytkownika
app - 2014-06-24 19:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adam - 2014-06-11 22:42:36]:
Witam.Kazda osoba aplikujaca, otrzymuje od nas mail zwrotny , w ktorym informujemy , o odebraniu maila jak i o tym ,ze bedziemy kontaktowac sie tylko z wybranymi kandydatami.Staramy sie rowniez, tak konstruowac nasze ogloszenia, aby znajdowaly sie tam oprocz, opisu poszukiwanych kwalifikacji , takze sposob kontaktu z nami.Wystarczy, przeczytac uwaznie cale ogloszenie, a z pewnoscia, znajdzie Pan/Panstwo wszelkie informacje.Dodatkowo ,wprowadzilismy nowy sposob rejestracji kandydatow , bezposrednio przez nasza strone www.cwork.no.Od naszych kandydatow wymagamy dobrej znajomosci jezyka angielskiego/norweskiego,dobrych referencji od poprzednich pracodawcow, doswiadczenia w brazny i wyksztalcenia .

Serdeczne pozdrowiamy i zyczymy sukcesu!
Clockwork team.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-06-27 23:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@adam, I ot, dostałeś odpowiedź :). czy bez znajomosci jezyka norweskiego, ale za to z bardzo dobrym angielskim jest mozliwosc pracy u Was?
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-07-06 08:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten twoj dobry angielski to tylko w twoim mniemaniu, az uszy bola. A do tego pewnie nic oprocz dukania po niby angielsku to nic nie umiesz robic dobrze.
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-07-28 21:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja sie dopisze, ale przedewszystkim do tych co ciagle judza i chyba nie znaja norweskich przepisow i realiów..4/5 tys kr plus prad za pokój to normalna stawka a nawet nie zbyt wysoka w okregach Oslo,Stavanger czy Bergen, czesto zeby wynajac pokoj w norwegii do tego trzeba depozyt zaplacic 3 krotny czyli jak was pokoj kosztuje 5 tys kr to na dziendobry musicie zaplacic 20 tys kr. Pozatym trzeba jeszcze cos umiec a nie gadki sratki na budowie a poznij sie dziwicie ze was tam nie chcą. Akurat pracowalem u jednego z klientow przez konsultanta ktory teraz pracuje dla Clockworka i smecenia polakow że nie moga sie schlac czy lezec pol dnia w robocie jest mi znane. Pozatym Panowie jakie wy poziom jezykowy reprezentujecie ? jezyk angielski..dziwne że musialem tlumaczyc kierownikom budów co ma polska ekipa zrobic..nauczcie sie jezyka najpierw juz nie wspominajac o podstawach norweskiego. Musicie pamietac że Norwegia jest WYLACZNIE dla fachowcow co umieja PRACOWAC PO NORWESKU czyli nie szybko ale skutecznie. Czasem tez trzeba pogadac z innymi pracownikami norwegami jak z ludzmi, posmiac sie, opowiedziec jakis zart a nie tylko bare jobbe og ikke snakke..poznij wychodzi obiegowa opina o polakach zlodziejach, nierobach itp. Jestem w norwegii od 2 lat. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-08-26 18:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2014-07-06 08:12:54]:
@marek: ale muj język angielski to Ty szanuj :). Zresztą nie znasz mnie to skąd wyciągnąłeś takie wnioski? Śmieszne. @Maciej: jak myslisz, jest okazja podciągnąć się jezykowo nawet przez internet i uderzyć na Norwegię w przyszlym roku i tam zaczac zarabiac na powaznie te ich korony norweskie? pozdro.
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-09-17 15:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z postu widać że polskiego nawet nie znasz ,wolałbym nie słuchać twojego angielskiego, nie ośmieszaj się.
zdjecie uzytkownika
Były naiwny Polak - 2014-09-26 23:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [MN Clockwork Bemanning AS - 2013-07-30 08:45:54]:
Kiedyś wysłałem swoją aplikację i w ciągu 1 dnia zostałem zaproszony do W-wy na rozmowę z p.Stigiem, szefem firmy Clockwork. Wyjechałem po 1,5 miesiąca do Bergen i oczywiście totalne rozczarowanie firmą. Wszytko było do przełknięcia za wyjątkiem niejakiego p. Wojciecha Osmańskigo - sprawiał dobre wrażenie, ale niestety to było TYLKO to. Krętacz i oszust jakiego nie spotkałem w życiu... Szkoda też, że p.Emilia dała się omotać takim typom i działa w tym biznesie! Widząc co oni tam wyrabiają, odradzam każdemu pracę i wszelkie kontakty z tą pseudo firmą. Pracy w Norwegii dla budowlańców za 190-240 kr/h jest bardzo dużo :)
zdjecie uzytkownika
Były naiwny Polak - 2014-09-26 23:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adik - 2014-05-23 16:34:44]:
Bzdura!
zdjecie uzytkownika
berg - 2014-10-15 12:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakos nigdy nie slyszalem, az tak zlych opinii na temat tej agencji pracy. Nie uwazam, zeby to byla prawda, co pisza koledzy. Oczywiscie moge sie mylić i nie myślcie, że piszę tu spowodować jakąś kłótnie. Bo nie o to chodzi. Tylko wiem z doswiadczenia, ze kto pracuje uczciwie i zna troche angielskiego, to narzekac nei bedzie
zdjecie uzytkownika
rt - 2014-10-16 18:27:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To czemu na to gie non stop szukają frajerów. Bo praca przez agencje na dzień dzisiejszy jak za wszystko trzeba bulić to nie interes. A jeszcze wymagany język, ci desperaci co rzucili cy się na te ochłapy co zostają po odliczeniu kosztów tp nie znają języków nawet polskiego dobrze.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clockwork Bemanning AS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x