Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Clockwork Bemanning AS

zdjecie uzytkownika
opi - 2015-12-28 09:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szum szum
Mają, bo sobie robią bazę danych potencjalnych ofiar, żeby nie szukać na szybko. Potem dzwoni do ciebie we wtorek z Polski, a w czwartek masz już być na budowie. Zauważ, ogłoszenia mają cały czas.
zdjecie uzytkownika
fgbhn - 2015-12-28 19:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szum szum no tak to prawda ze szukaja osob do pracy w Norwegii, uwazam ze warto sprobowac, zawsze jest to jakas szansa na spore zarobki za granica...
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-12-30 16:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-10-06 23:15:40]:
Szanowny Panie, ciekawi nas niezmiernie skąd Pan czerpie takie dane? Nasi pracownicy pracują z nami długotrwale. Oczywiście zdarzają się bardzo sporadycznie osoby, które po pierwszym tygodniu pracy okazują się nie posiadać deklarowanych przez siebie w procesie rekrutacji umiejętnościami i kompetencjami. Z tymi faktycznie zmuszeni jesteśmy się rozstać.
Natomiast pracownicy, którzy się sprawdzają - otrzymują od nas stale zlecenia i pracują, o ile tylko chcą. Pozdrawiamy i zapraszamy do bliższego zapoznania się z rzeczywistością
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-12-30 16:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szum szum - 2015-12-26 16:36:39]:
@Piotrek - drogi Panie, wypisywanie tego typu opinii, które rozmijają się z rzeczywistością, jest de facto pomawianiem i pisaniem nieprawdy nt. naszej firmy. Z punktu widzenia prawnego, Pana wypowiedzi noszą znamiona czynu nieuczciwej konkurencji*
Doradzamy umiar i rozsądek w wypowiedziach.
Pozostałych uczestników forum chcemy poinformować, że w chwili obecnej mamy tyle zleceń i stanowisk pracy na budowach, że w zasadzie każdy kandydat może otrzymać pracę od razu i to na dłuższy okres czasu. Jedynie osoby niespełniające wymagań i rozmijające się z prawdą w trakcie CV - faktycznie mogą pracować krótko, gdyż poszukujemy fachowców i profesjonalistów, a nie "fachowców", których norwescy pracodawcy nie tolerują, a tym samym i my nie możemy, ani nie chcemy zatrudniać.
Faktem jest, że pracownicy pracują na bazie cotygodniowych zleceń - jednak nie zawsze oznacza to przerwy w pracy. Specyfika norweskiego rynku pracy jest zdecydowanie inna od polskiego, a przenoszenie typowo polskich oczekiwań na norweski grunt faktycznie może wywołać rozczarowanie.
Ponieważ najpewniejsze są opinie wyrobione samodzielnie - zachęcamy do kontaktu z naszym biurem w Krakowie, które udzieli wyczerpujących informacji i rozwieje wątpliwości. Nasz zespół chętnie odpowie na nurtujące Państwa pytania.
Pozdrawiamy
Zespół Clockwork

* Wyjaśnienie
Ustawa z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji
Art. 14. 1. Czynem nieuczciwej konkurencji jest rozpowszechnianie nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd wiadomości o swoim lub innym przedsiębiorcy albo przedsiębiorstwie, w celu przysporzenia korzyści lub wyrządzenia szkody.
2. Wiadomościami, o których mowa w ust. 1, są nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd informacje, w szczególności o:
1) osobach kierujących przedsiębiorstwem;
2) wytwarzanych towarach lub świadczonych usługach;
3) stosowanych cenach;
4) sytuacji gospodarczej lub prawnej.
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-12-30 17:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opi - 2015-12-28 09:59:53]:
@szum szum
Ogłoszenia mamy cały czas, gdyż cały czas występuje zapotrzebowanie na wykwalifikowanych pracowników. W zasadzie praca jest dostępna "od ręki" dla osób, które spełniają kryteria na określone stanowisko i przejdą proces rekrutacji. Mile widziane są nowe kandydatury. Z tego powodu organizujemy dni otwarte, żeby można było dowiedzieć się więcej o pracy na norweskich budowach. Zapraszamy do kontaktu
Zespół Clockwork
www.cwork.pl
zdjecie uzytkownika
JDj - 2015-12-30 23:08:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za granicą zawsze można dobrze zarobić, a już w szczególności z tą firmą. Przeglądałem ofertę na malarza w Bergen i powiem wam, że wygląda to bardzo dobrze!
zdjecie uzytkownika
randan - 2016-01-02 13:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JDj - 2015-12-30 23:08:41]:
Witam użytkowników i powiązanych z tą firmą. Poszukuje informacji na temat tego jak wygląda sytuacja z umowami tutaj.Skoro praca z granicą to chyba na umowie o pracę?
zdjecie uzytkownika
fifi - 2016-01-04 17:16:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, słuchajcie a trzeba mieć doświadczenie na posady fizyczne? Świeżo po studiach można wyjechać i sobie dorobić? Jak wygląda sprawa ze znajomością języka?
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-01-06 11:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Specyfika pracy w Norwegi przez bemmanningi jest taka że to nie dla biednych bezrobotnych z Polski , lecz dla osób z krajów rozwiniętych gdzie jest coś takiego jak zasiłki. A nie że człowiek jedzie za kasę pożyczoną i robi sobie jeszcze większe długi . Bo suma sumarum to nie jest praca zarobkowa tylko taka dla fun-u jak komuś się nudzi. No tak jasne że niefachowcóe nie biorą nawet na takie byle co . Tak że fifi zapomnij że po studiach bez zawodu bez praktyki zawodowej pojedziesz do Norwegi nawet wyrzucić pieniądze.
zdjecie uzytkownika
migren - 2016-01-08 02:22:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ja niestety z niepokojem obserwuje to co sie dzieje w szwecji czy norwwgii gdzie obywatele tego samevo kraju musza uznawac jakies chore przepisy w zwiazku z migrantami.
zdjecie uzytkownika
mimos - 2016-01-11 19:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moim zdaniem, to nie jest zła agencja pracy, gdyz posiadaja wiele ciekawych ofert pracy, zawsze coś mozesz wybrać, jak kazda agencja pracy musi tez zarobic,jezeli ktos uwaza ze za grnaica nie da sie zarobic to niech nie wyjezdza
zdjecie uzytkownika
by - 2016-01-12 10:26:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mimos pan/i(?) z clocka nie musi się silić na komentarze bo ogłaszacie się jak opętani. Żeby byli chętni to oferta musi być dobra ,a taka dobra oferta nawet niw widzi ogłoszenia. W 2004 i 2005 jak się jechało do Norwegi i było to opłacalne to to było tylko po znajomości , trzeba było dać w pewnej agencji w łapę , i się jechało bez cudów i chapało grubą kasę a nie jakieś drobne co teraz. A to co teraz jest z każdej jednej agencji to nie warte uwagi . Tylko ktoś ograniczony umysłowo na to pójdzie.
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2016-01-14 12:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [koko - 2016-01-06 11:21:55]:
Wszyscy Panowie zatrudnieni w Clockwork to specjaliści z minimum 2-3 letnim doświadczeniem.
Nie zatrudniamy bez doświadczenia.

Jeśli chodzi o języki to minimum jest znajomość języka angielskiego – komunikatywna.
Mile widziana jest znajomość języka norweskiego.

Mamy obecnie ofertę na pomocników w Stavanger. Również wymagamy doświadczenia.
CV proszę wysyłać na adres syb@cwork.no lub agb@cwork.no

Pozdrawiamy
Zespół Clockwork
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-01-14 16:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Clockwork Bemanning AS - 2016-01-14 12:27:43]:
Bym musiał się po prostu z członem na łeb zamienić żeby posłać cv . Ja robiłem za granicą i w Norwayu również. Ale to za dobrych czasów jak firma kupowała bilet, pokój kosztował 2000 nok i praca była ciągła z overtidami na min. pół roku. A teraz nie jeżdzę bo nigdzie się nie opłaca. Udzielałem tylko info fifi-iemu że jak nie jest fagmanem to praktyczne 0 pracy.
zdjecie uzytkownika
redman - 2016-01-17 23:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@migren to prawda co piszesz, ale warto jechac na jakis czas to Norwegii i zarobic wiecej niz by sie u nas zarobilo. Ja sie zastanawiam czy nie próbować jako malarz budowlany bo odpowiednie 5-letnie doświadczenie mam
zdjecie uzytkownika
Beka z polaczkow - 2016-01-19 15:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesiek! Ty do tej firmy się nie pchaj, bo tam same złe opinie są na rynku :) imigranci, za lezenie i pachnienie nawet NOKA nie dostaniesz, kiedys bylo lepiej a teraz to mozg trzeba zgubic, zeby tam jechac :). Nic dodac nic ujac Polaczki. Ze wogole jakas prace chce komu dac
zdjecie uzytkownika
volvo - 2016-01-20 18:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wiem, dużo polaków też tam pracuje, ja właśnie będę do nich aplikował na stanowisko cieśli szalunkowego w bergen, w norwegii - normalny wyjazd legalny co najważniejsze
zdjecie uzytkownika
lolopipp - 2016-01-22 06:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Beka z polaczkow - 2016-01-19 15:46:40]:
Praca z której nie ma zysku to nie praca tylko co to wogóle jest . A tak teraz wygląda 99% "prac" przez clocki i inne takie badziewia. Jak ktoś na tym zarabia to napewno nie polski biały murzyn. I nie musisz się nicku Beka z polaczków będąc z biura clocka się produkować. Niedługo nie będziecie mieli żadnych głupich do wydymania.
zdjecie uzytkownika
maverick - 2016-01-22 18:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@volvo, całkiem sporo, ja się zastanawiam, czy nie jechac jako monter wentyalcji do Oslo. Zwłaszcza, że oferują pomoc w otrzymaniu norweskich świadczeń socjalnych (np. opcja zasiłku rodzinnego na każde dziecko poniżej 18 roku życia)
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-01-23 07:10:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [maverick - 2016-01-22 18:48:13]:
Tak napewno dostaniesz zasiłek rodzinny po przepracowaniu jakichś rwanych kilku tygodni w agencji pracy tymczasowej. Zapomnij. A zresztą tera polski zasiłek rodzinny będzie większy od norweskiego. Maverick - z biura clock - nie musicie się towarzyszu silić na propagandę. Jakby na to wasze badziewie byli frajerzy to byście się co dzień wszędzie nie ogłaszali że poszukujecie.
zdjecie uzytkownika
Darek - 2016-01-24 19:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@miki ja tu propagandy nie widzę, a jedynie próbę znalezienia plusów agencji. Wydaje mi się, że z tym zasiłkiem to racja, ale ogólne warunki zatrudnienia są spoko :)
zdjecie uzytkownika
abcd - 2016-01-29 20:01:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jezdze do Norge od osmiu lat i nie wyobrazam sobie pracowac bezposrednio.Poniewaz oznacza to ,ze bym musial siedziec w tej zasranej dziurze jaka jest Norwegia przez wiekszosc roku.Ja robie kiedy chce przez agencje,nie place za chate.I robie tylko do zasilku.A pozniej jade do Szwajcarii zarabiac konkretny szmal.A w miedzy czasie leci zasilek z Norge.I mam wywalone na robote bezposrednio.Ale znam Niemiecki i Angielski.
zdjecie uzytkownika
vvvvuu - 2016-01-30 21:56:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [abcd - 2016-01-29 20:01:13]:
Jakbyś pracował kiedykolwiek w Norwegi przez agencje to byś wiedział że za chatę się płaci, i to nie mało , bo agencje więcej drą z łebków niż by to wynikało z prostego przeliczenia ilości ludzi na domku w stosunku do ceny wynajmu. "Robię do zasiłku" , nigdy nie byłeś , bo byś wiedział że agencji nie ma szans uskładać wymaganego zarobku do prawa do zasiłku. Ponadto jakby jakimś cudem ci się udało to nie jest tak że "zasiłek leci" bo jak się nie stawisz osobiście co 2 tygodnie w NAV-ie czy nie zalogujesz się z komputera z norweskim IP to już nie masz zasiłku. A co do Szwajcari, to nie zrobisz konkretnego szmalu bo z góry płacisz za pensjonat za miesiąc a pracy jest na tydzień - dwa.
zdjecie uzytkownika
konkur - 2016-02-01 19:31:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jakoś mam wrażenie ze pracownicy clockworka zamiast szukac ofert pracy z lepszymi stawkami terminami to siedzą tutaj i wklepują pozytywne opinie. swoją droga kiedyś tych negatywnych było tutaj duzo więcej = ciekawe gdzie się podziały :-)
zdjecie uzytkownika
Roman - 2016-02-11 13:58:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć czy języki są mega obowiązkowe w Clockwork do Norwegii czy tam pracują raczej sami polacy - jestem bardzo ciekaw tego, bo szukam pracy w tej branży
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2016-02-15 11:39:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Roman - 2016-02-11 13:58:21]:
Dzień dobry, znajomość języka angielskiego lub norweskiego jest obowiązkowa. Wystarczy na takim poziomie, by się porozumiewać na budowie. Jednak bez znajomości języka nie ma możliwości znalezienia pracy przez naszą firmę. Nasi klienci jej wymagają, a tym samym i my.
Pozdrawiamy
Zespół Clockwork
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2016-02-15 16:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Roman - 2016-02-11 13:58:21]:
@Roman
Dzień dobry
odpowiadając na Pana pytanie - języki są niezbędne by zostać zatrudnionym przez Clockwork. Wystarczy komunikatywna znajomość języka angielskiego. Natomiast nie ma ofert pracy dla osób bez znajomości języka, gdyż wymagają jej pracodawcy. Dzisiaj na budowach umiejętność porozumiewania się z kolegami i zwierzchnikami jest niezbędna. Nie wystarczy liczyć na tłumaczenie przez rodaków - te czasy już minęły.
Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy po więcej informacji na stronę www.cwork.pl i do kontaktu z naszym zespołem
Zespół Clockwork
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2016-02-15 16:19:22 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Roman - 2016-02-11 13:58:21]:
Dzień dobry @konkur - czyżby konkurencja? ;)
Pracownicy Clockwork mają wiele bieżącej pracy związanej z rekrutacją pracowników na coraz większą ilość oferowanych miejsc pracy. Cieszą nas niezmiernie pozytywne opinie, których jednak sami sobie nie wystawiamy. Kiedy odpowiadamy na pytania, zawsze robimy to pod nazwą naszej firmy.Tak jak i tym razem.
Poprawiające się opinie nas cieszą, gdyż my sukcesywnie poprawiamy jakość naszej pracy i relacji z kandydatami do pracy oraz pracownikami. Istnieje prawdopodobieństwo, że łączy się to w jakiś sposób z opiniami o nas :)
Biorąc pod uwagę fakt, że tak uważnie śledzi Pan to forum, z łatwością odnajdzie Pan nasze wpisy i odpowiedzi.
Serdecznie pozdrawiamy i życzymy dobrego dnia
Zespół Clockwork
zdjecie uzytkownika
siwy - 2016-02-16 13:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy nikomu, kontrakty na 5 dni, przedluzaja ci co tydzien, potem jak cos nie halo to ci mowia ze nie ma roboty i siedzisz w pokoju z ktory placisz 5000 msc, niektorzy siedza po kilka dni, niektorzy po kilka tygodni. Potem dostajesz 40 zl wyplaty. Nie o takiej Norwegii marzylem. Co innego sobie myslisz a co innego jest w rzeczywistosci. Podobno drugie tyle agencja zarabia na tobie, z jakiej racji? to jest parananoja jakas, fabryka niewolnikow.
zdjecie uzytkownika
limo - 2016-02-16 19:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Clockwork Bemanning AS - 2016-02-15 16:13:46]:
Czy wy z clockwork to jestście przytomni . Przecie Roman pisze między wierszami że jenzyków obcyh nie zna bo niby skond ma znać. A wy swoje melodie że czeba jenzyk obcy. Przecie na kursie nikt się jenzyka nie nauczy. A skond robociarz ma znać jenzyki. A w ogóle czeba być niespełna rozumu żeby jehać tera do Norwegi do agencji na takie byle co jak tera jest. Ja kiedyś robił to były zarobki i bezpośrednio robił u Norka i jenzyka nie znał i znam bo skond. A nawet jak bym znał to na takie byle co z agencji to bym nawet nie napluł.
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2016-02-29 09:32:16 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [limo - 2016-02-16 19:28:11]:
Limo - Roman pyta o to czy trzeba znać języki aby zdobyć pracę. Dlatego wyjaśniamy zarówno jemu jak i Panu, że czasy się zmieniły i znajomość języków dzisiaj jest niezbędna. Wiele osób właśnie na kursach uczy się języków obcych, w zasadzie jest to większość. Pisze Pan, że kiedyś Pisze Pan, że pracował kiedyś w Norwegii i się podczas tej pracy języka nie nauczył. Proszę wziąć pod uwagę, że są osoby, które korzystają z okazji do uczenia się języków (w tym ojczystego) i władają nimi coraz lepiej, dzięki czemu zdobywają pracę w dowolnym kraju.
Pozdrawiamy
Zespół Clockwork
zdjecie uzytkownika
ala123 - 2016-02-29 15:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam czy mógłby ktoś napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w języku angielskim ile trwa i o co głównie pytają?
zdjecie uzytkownika
maniek - 2016-03-12 17:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zależy od stanowiska @ala123 ale główne o twoim doświadczeniu bo o czym innym..powiem wam, że znam trochę środowisko Norwegii i powiem wam, że jeśli macie umowę o pracę (a oni ją dają!) przez jakieś 3-4mies a później są tracicie to i tak macie tam niezły socjal więc warto próbować
zdjecie uzytkownika
albo - 2016-03-13 09:37:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maniek - 2016-03-12 17:06:47]:
Żeby dostać póżniej socjal to nie wystarczy mieć umowę o pracę ale trzeba mieć nazbierane minimum zarobkowe. To z tego co oni płacą to minimum pół roku a nie 2-3 miesiące , a i to pod warunkiem że się miało pracę ,zarobki i odprowadzało podatki , a nie tydzień robiło a 2 tygodnie siedziało jak to w agencjacg dziś przeważnie jest. A po za tym nawet jak dostaniesz ten wymarzony socjal to ledwo na skromne przeżycie dla jednej osoby po opłaceniu jakiegoś obskurnego pokoju.
zdjecie uzytkownika
narcy - 2016-03-14 17:52:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem @albo, gdzie Ty pracowałeś w Norwegii, raczej wszyscy są zadowoleni z pracy tam , początki jak zawsze trudne, ale potem mimo wysokich cen można spokojnie żyć
zdjecie uzytkownika
awues - 2016-03-15 17:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [narcy - 2016-03-14 17:52:13]:
No napewno można spokojnie żyć jak się pracuje przez agencje pracy. Dajcie spokój w biurze z tymi postami.
zdjecie uzytkownika
marian - 2016-03-16 18:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co jest nie tak @aweus sorry ale znam wiele osób, które wyjeżdżały przez agencję i teraz są za granicą na własną rękę, znam wiele historii z agencjami ale ta akurat jest rzetelna i serio można jej zaufać
zdjecie uzytkownika
powiem nie - 2016-03-29 13:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może więcej konkretów @powiem tak? bo takie pisanie owszem zwraca uwagę ale nic z niego dla osób szukających pracy nie wynika ;/ chciałbym wiedzieć co konkretnie jest nie tak bo mam wielu znajomych w Norwegii i nikt nie narzeka
zdjecie uzytkownika
kamil w. - 2016-03-29 13:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [powiem nie - 2016-03-29 13:03:55]:
A kto ci się przyzna do porażki. Sam jak pracowałem w Norwegii to na potrzeby rodziny i znajomków W Polsce bajałem że szok , o zarobkach, cudach. A tam miałem tylko pracy na 3-4 miesiące w roku przez takie agencje podobne jak ta, i tam musiałem popłacić zakawaterowanie, jedzenie, bramki. To zawsze ledwo przędłem i na nic nie było mnie stać ani w Polsce ani za granicą. Jak rozpadł mi się samochód i nie miałem na następny to skończyły się moje nieudane występy w Norwegii. Teraz te wyjzady to sie wcale nie opylają, może dawno kiedyś nie jak dawali tak mało zleceń że są przestoje. A w ogóle tak wszystko w Polsce podrożało że to co zza granicy można zwieżć to porażka i nic więcej.
zdjecie uzytkownika
a wlasnie ze tak - 2016-03-29 14:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [powiem nie - 2016-03-29 13:03:55]:
nie rubcie pawianow z siebie namawiacie na wyjazdy za waszym posrednictwem cuda na kiju obiecujecie ludzie sie w dlugi wdaja aby tam pojechac i kappa na miejscu roboty niema wy sumienia nie macie na wlasnych rodakach bydlaki sukces? jaki sukces? kogos biednego w jeszcze gorsze dlugi tarapaty wpedzacie nikt niewie co i jak dopoki tam nie przyjedzie i sam nie zobaczy co jest grane z wami aby wam w gardle kolkiem stanela ta kasa z ludzkiej krzywdy
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2016-03-30 16:25:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamil w. - 2016-03-29 13:57:46]:
Szanowny Panie,
jesteśmy agencją pośredniczącą w poszukiwaniu pracowników do pracy na budowach w Norwegii. Przed wyjazdem informujemy kandydatów i pracowników jak wygląda zatrudnienie i praca na miejscu. W tym tylko zakresie - zawodowym odpowiadamy za naszych pracowników.
Pozostałe kwestie, o których Pan pisze są już decyzjami osobistymi, z którymi my jako pracodawca nie mamy nic wspólnego.
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2016-03-30 16:34:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a wlasnie ze tak - 2016-03-29 14:29:49]:
Szanowny Panie,
Przed wyjazdem dokładnie informujemy kandydatów i pracowników jak wygląda zatrudnienie i praca na miejscu. Wydajemy specjalną broszurę z dokładną informacją czego można oczekiwać i się spodziewać. Na tej podstawie kandydaci podejmują decyzje o wyjeździe do Norwegii lub też nie decydują się na wyjazd. Każda wyjeżdżająca do pracy osoba może przekalkulować dla siebie samego opłacalność takiego wyjazdu na podstawie dostępnych i rzetelnych danych. Warto przy tym pamiętać, że wymagania które kandydatom stawiamy są weryfikowane nie tylko podczas procesu rekrutacji, ale także, a nawet przede wszystkim już na miejscu przez poszczególnych pracodawców. Warto zatem być rzetelnym zarówno podczas procesu rekrutacji jak i podczas wykonywanej już pracy.
zdjecie uzytkownika
imadło - 2016-03-31 20:36:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wymagania powinny być weryfikowane i co do tego, nie mam żadnych wątpliwości. Jak jednak wyjaśnić tak wiele negatywnych opinii? Oferty super, ale obawiam się o rzeczywistość.
zdjecie uzytkownika
vincent, .v. - 2016-04-01 21:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest mi znów wstyd za język, za zachowanie niektórych "asów"
Przepraszam . Polacy to z reguły kulturalni ludzie, i nie piszą bzdur
nie znajac dobrze tematu,.Jeśli, -jestes lewy z języków, nie potrafisz sie
znaleźć w nowej sytuacji, .jesteś niepewny swej Fachowości, dzień mija
na paleniu i rozmowach z kolegami , , , nie wyjeżdżaj do Norwegii
Natomiast jeśli spelniasz warunki zawarte w kontrakcie i do tego jestes
W porzo , , decyzja o wyjeździe nie powinna być budowana na tak
sformułowanych opiniach ,.przemyśl, spytaj dwa razy sprawdz u
Źródła. Pozdrawiam Vincent.
Ps. Pracuje w Clocku , , , , juz długo i nie rozumiem o co tyle płaczu.?!
zdjecie uzytkownika
tarka - 2016-04-02 20:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki za wykład, kolego, ja jednak języki znam, jestem ob rotbny więc pracy w Norwegii się nie boję, a Bwergen znam jak własną kieszeń, chętnie pojadę
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2016-04-04 11:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [imadło - 2016-03-31 20:36:48]:
Rozumiemy obawy. Komentarze jak to zwykle bywa, są różne. Wiele zależy od piszących je osób. My od ponad 1,5 roku udoskonalamy sposoby działania, zatrudniliśmy nowe osoby w zespole, otworzyliśmy biuro w Polsce i dążymy do jak najlepszej współpracy z Państwem. Jeśli ma Pan obawy, prosimy o kontakt z nami - jest możliwość skontaktowania Pana z osobami, które wraz z nami pracują w Norwegii już kilka lat i będą mogły odpowiedzieć na wszystkie pytania z punktu widzenia pracownika będącego na miejscu. Sądzimy, że to dobry sposób na weryfikację. Kon takt znajdzie Pan tutaj: http://cwork.pl/kontakt/
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2016-04-04 21:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że każda firma mówi o sobie jak najlepiej. Obawy są zawsze i ja się ludziom nie dziwię. Ważne, że biorą Państwo udział w dyskusji, to ważne :)
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2016-04-05 12:00:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tarka - 2016-04-02 20:58:06]:
@tarka
Jeśli jest Pan na miejscu w Bergen - zapraszamy do odwiedzenia naszego biura rekrutacyjnego. Organizujemy w dniach 4-6 kwietnia dni otwarte - można do nas przyjść i porozmawiać. Więcej szczegółów znajdzie Pan tutaj:
http://cwork.pl/aktualnosci/dni-otwarte-bergen-i-gdynia/
zdjecie uzytkownika
jkom - 2016-05-04 21:14:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak się składa clockwock, że ludzie rekrutacje znają i ogarniają na portalach
zdjecie uzytkownika
y7tf - 2016-05-05 17:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jkom wiesz co z trego co wiem to oni teraz poszukuja ciesli konstrukcyjnego w Norwegii wymagane jest minimum 3 letnie udokumentowane doświadczenie w zawodzie doświadczenie w budowie domów drewnianych

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Clockwork Bemanning AS!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clockwork Bemanning AS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert