Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Clockwork Bemanning AS

zdjecie uzytkownika
k-r-o-l - 2015-07-04 19:46:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
...dokladnie tak jest i z praca i z wynagrodzeniem ja tez przez to przechodzilem i tak jak pisze jto jestesmy "czarnuchami" wykorzystywanymi do najgorszej roboty i to zazwyczaj posrednikami sa nasi krajanie...nie ma zlecen-siedzisz i nie zarabiasz agencja obciaza cie kosztami mieszkania i musisz sie utrzymac przez ten czas dramat...krotko mowiac jesli chcesz normalnie i godziwie pracowac musisz pracowac bezposrednio dla norwega!!! a agencje zwlaszcza clockwork sa dla ludzi ktorzy nic nie maja w polsce i poprostu chca bidowac w norwegii ;)
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2015-07-05 10:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Clockwork - 2012-02-24 16:19:56]:
Tylko widzę, że nikt tu nie mówi o 3 miesięcznym wypowiedzeniu mieszkania, sma byłem świadkiem jak koledze odciągnęli z wypłaty za 3 miesiące z góry za mieszkanie plus miesiąc bieżący oczywiście. Pracował chłopak cały miesiąc, miał dużo nadgodzin, ale niestety musiał jechać do polski i nie wypowiedział mieszkania to z całej wypłaty zabrali mu tyle że zostało mu tylko na samolot do polski ( widziałem jego Loonslipa) więc wiem co mówie
zdjecie uzytkownika
dftw - 2015-07-06 09:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Łukasz - 2015-07-05 10:56:02]:
3 mies w norwegii to standard, placisz 3 mies depozytu plus jeden miesiac za wynajem czyli na dzien dobry 4 mies. Tutaj Clockwork nic a nic nie zawinił. Jak np wynajecie pokoju w mieszkaniu kosztuje 5500 kr to na dzien dobry placicie 22000 kr i wszysto jest zgodne z prawem.
zdjecie uzytkownika
debile - 2015-07-07 12:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc debile.
Przeciez jak robioty nie ma to zglaszasz to do zwiazkow? Po Ch.. w necie? gosciu podstawiony a wy to łykacie jak reksio szynke.
zdjecie uzytkownika
gęba - 2015-07-09 22:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzi którzy wyjeżdżają za granicę powinno się w jakiś sposób selekcjonować. Wyjeżdżają taki jeden z drugim , a potem nie wiedzą jak się odnaleźć za granicą. Najlepsze jest to , że potem wracają zazwyczaj tak z clockworka z podwiniętymi ogonami mysląc tylko o tym co zrobić , żeby nie najeść się zbyt dużo wstydu
zdjecie uzytkownika
gęba - 2015-07-09 22:19:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzi którzy wyjeżdżają za granicę powinno się w jakiś sposób selekcjonować. Wyjeżdżają taki jeden z drugim , a potem nie wiedzą jak się odnaleźć za granicą. Najlepsze jest to , że potem wracają zazwyczaj tak z clockworka z podwiniętymi ogonami mysląc tylko o tym co zrobić , żeby nie najeść się zbyt dużo wstydu
zdjecie uzytkownika
abcd - 2015-07-22 13:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z przedmówcami to jest pseudofirma,ludzmi się nie interesują ,umowy daja co tydzień ja się dziwie ze takie cos funkcjonuje w Norwegii,nie polecam a będziecie zdrowsi!
zdjecie uzytkownika
robbud - 2015-07-27 11:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-02-25 22:15:50]:
Co?? Jaja sobie robisz Przynajmniei lojalek nie ma. a Tak czekasz 6 tygodni na robote i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maz z tego
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-07-28 11:20:34 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szanowni Panowie,

widzimy, że kwestia pracy w branży budowlanej w Norwegii wzbudza wiele emocji i pojawia się sporo nieporozumień.

Dla osób, które nie mają doświadczenia w pracy w Norwegii chcemy kilka spraw wyjaśnić:

1) Praca na budowie w Norwegii odbywa się zwyczajowo poprzez agencje - tym charakteryzuje się tamtejszy rynek pracy i znacznie różni się od rynku polskiego. Oczekiwanie umowy o pracę bez cotygodniowych zleceń jest nierealne
2) to co dla jednych jest zaletą (np. cotygodniowe zlecenia) dla innych jest minusem - nie jesteśmy w stanie dogodzić każdemu. Natomiast warto byście Panowie zweryfikowali swoje oczekiwania w stosunku do możliwości jakie panują na rynku norweskim. System pracy w Polsce i Norwegii się różni. Jeśli ktoś nie jest w stanie tego zaakceptować, zalecamy pozostanie przy pracy w Polsce.

Jeśli pojawiają się wątpliwości i pytania - zapraszamy do kontaktu z naszym biurem. Chętnie wszystko wyjaśnimy i opowiemy o tym co czeka polskich pracowników w Norwegii.
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-07-29 12:40:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [fdr - 2015-04-17 04:39:41]:
jak piszesz glupoty to sie dziwisz , kazda firma dba o swoj wizerunek a takie durne hejty sa wywalane przez wszystkie firmy na calym goworku, wariatow nie brakuje
zdjecie uzytkownika
MarkoPolo - 2015-08-04 15:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktos - 2015-07-29 12:40:34]:
O co chodzi z tymi opiniami? Ja dostalem umowe wczesniej i te opdraki na tydzien. Zdziwka nie bylo. Ludzie wy wogule wiecie z czego zyjecie?
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-08-09 01:32:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielu ludziom odpowiada to co firma proponuje. Nawet nie próbują negocjować tego co można czasami zmienić - trochę to dziwne, chociaż przy pracy zagranicznej trzeba uważać na wiele rzeczy nie mniej jednak uważam, że jako pracodawca Clockwork jest dosyć wysoko w stawce.pośredników. Chuba że macie jakieś gorsze propozycje...
zdjecie uzytkownika
cookie_monster - 2015-08-11 20:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może mały ranking,

moja propozycja to Agile bemanning.
zdjecie uzytkownika
BOLEK - 2015-08-14 18:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik clock'a (na szczęście były...) - 2014-12-11 18:29:00]:
Hej. Mógłbyś podpowiedzieć na email jaka jest najlepsza agencja i czy jest szansa , zeby bedąc fachowcem dostać prace bezposrednio w norweskiej firmie ?
IK44@OP.PL
zdjecie uzytkownika
BOLEK - 2015-08-14 18:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maciej - 2014-07-28 21:46:03]:
Maciej czy nadal pracujesz przez agencje czy juz bezposrednio w norweskiej firmie. Pytam , bo konsultantka CW obiecała mi , ze po pół roku zatrudni mnie norweska firma. Czy to jest realne czy tylko chęć zysku na mnie przez 6 miesięcy ? Jestem technikiem budowlanym z uprawnieniami . Pracuję na budowie ponad 20 lat .Mam fach w reku , nie boje sie pracy . Mam za sobą kontrakty za granicą .
zdjecie uzytkownika
opi - 2015-08-16 20:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet się facet nie łudż że dostaniesz bezpośrednio robotę u Norasa. Nie po to biorą łebków z agentury żeby ich brać na stałe. Sytuacja w Norge systematycznie się pogarsza. Stąd wysyp chłamopracy z agentury. Nie tylko kasy się z tego nie robi ale nawet rodziny nie utrzymasz w POlsce.
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-08-24 14:41:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obserwujemy, że co jakiś czas pojawia się dużo pytań i też wątpliwości nt. pracy w Norwegii.
Dlatego zorganizowaliśmy Dni Otwarte dla osób, które są zainteresowane pracą w budowlance w Norwegii. Zapraszamy na dni otwarte w Warszawie, Gdańsku, Bergen i Oslo.
Można się umówić na spotkanie i w toku rozmowy dowiedzieć się więcej i przy okazji otrzymać specjalnie wydany przewodnik dla kandydatów, w którym zawarliśmy wszystkie najważniejsze informacje związane z pracą w Norwegii.
Informacje o konkretnych terminach znajdziecie Państwo tutaj:
http://cwork.pl/aktualnosci/
zdjecie uzytkownika
inny - 2015-09-07 13:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
clock to jedna z gorszych agencji dla ktorych pracowalem.
kazali mi sobie poszukac samemuj pracy bo oni nie potrafia... brak mi słów
zdjecie uzytkownika
Ale_heca70 - 2015-09-08 10:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Clockwork to duźa firma o branży budowlanej. @inny dziwię się, że tak Ci powiedzieli, bo żadna firma nie chce tracić potencjalnych pracowników, skoro też ogłosili duźo ofert pracy. Elektryk musi mieć min 5 lat doświadczenia, a pomoc w uzyskaniu norweskich świadczeń socjalnych jest jednym z dominujących benefitów.
zdjecie uzytkownika
Bukara - 2015-09-19 14:46:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeżeli chcecie trafić na ludzi których jedyną domena jest robienie z ludzi wariata to jak najbardziej dobrze trafiliscie;) Ciągle brak zleceń opdrag na 1 tydz brak komunikacji z pracownikami ale klienta po tyłku całują. Nie polecam z całą odpowiedzialnością
zdjecie uzytkownika
OSLO - 2015-10-05 18:56:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!
Bemanningi tego pokroju to są tylko dobre do wyjazdu za pierwszym razem bo bynajmniej pomogą ogarnąć pozwolenia etc. ale w Norwegii jest masę agencji pracy, że jak przynajmniej komunikatywnie mówisz po angielsku i nie przyjechałeś na "papierach kolegi" to pracę sobie znajdziesz już na miejscu...
Pozdrawiam,
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-10-06 23:15:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Clock work= zero odpowiedzialnosci, kompetencji i odpowiedzialnosci. Jezeli jestes
samobojca to gorąco polecam prace w tym firmie. (Pracownicy zwalniają sie po
pierwszej wyplacie
zdjecie uzytkownika
pika - 2015-10-08 14:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
az taka zla ta firma? bo az sie wierzyc nie chce. tymbardziej ze Clockwork to jedna z największych w Norwegii firm specjalizujących się w rekrutacji pracowników do branży budowlanej. wiem ze swoim klientom czyt. przyszlym pracownikom oferuja możliwość pracy w największych miastach Norwegii, takich jak Oslo, Bergen i Stavanger. a wiem ze ludzie jezdza i firma dosyc preznie dziala na rynku. wiec zle nie moze byc
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2015-12-23 18:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ludzie, to co ta firma wypisuje w ogłoszeniach mija się z rzeczywistością. Nie polecam, uważajcie na nich, obiecują ci długoterminowe kontakty, w rzeczywistości dostajesz umowę na tydzień, nie zawsze przedłożona. Przez to siedzisz na kwaterze za która liczą sobie 5000 nok, wynajmują baraki socjalne, przy tym płaca mniejsze koszty.
Robisz 1 tydzień, 2 tygodnie siedzisz na tylko i wracasz. Bo przecież życie w Norwegii kosztuje sporo.
Współczuję tym co się dali nakręcić. Jeżeli ktoś chciałby złożyć jakiś pozew zbiorowy przeciw tej mafii to piszcie śmiało, jestem za.
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2015-12-23 19:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, to co ta firma wypisuje w ogłoszeniach mija się z rzeczywistością. Nie polecam, uważajcie na nich, obiecują ci długoterminowe kontakty, w rzeczywistości dostajesz umowę na tydzień, nie zawsze przedłożona. Przez to siedzisz na kwaterze za która liczą sobie 5000 nok, wynajmują baraki socjalne, przy tym płaca mniejsze koszty.
Robisz 1 tydzień, 2 tygodnie siedzisz na tylko i wracasz. Bo przecież życie w Norwegii kosztuje sporo.
Współczuję tym co się dali nakręcić. Jeżeli ktoś chciałby złożyć jakiś pozew zbiorowy przeciw tej mafii to piszcie śmiało, jestem za.
zdjecie uzytkownika
szum szum - 2015-12-26 16:36:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pika pewnie że tak, a nawet cały czas mają ogłoszenie, właśnie do norwegii chociażby dla cieśli konstrukcyjnego. Zapewniają nawet w pomoc w załatwieniu formalności i zakwaterowania.
zdjecie uzytkownika
opi - 2015-12-28 09:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szum szum
Mają, bo sobie robią bazę danych potencjalnych ofiar, żeby nie szukać na szybko. Potem dzwoni do ciebie we wtorek z Polski, a w czwartek masz już być na budowie. Zauważ, ogłoszenia mają cały czas.
zdjecie uzytkownika
fgbhn - 2015-12-28 19:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szum szum no tak to prawda ze szukaja osob do pracy w Norwegii, uwazam ze warto sprobowac, zawsze jest to jakas szansa na spore zarobki za granica...
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-12-30 16:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-10-06 23:15:40]:
Szanowny Panie, ciekawi nas niezmiernie skąd Pan czerpie takie dane? Nasi pracownicy pracują z nami długotrwale. Oczywiście zdarzają się bardzo sporadycznie osoby, które po pierwszym tygodniu pracy okazują się nie posiadać deklarowanych przez siebie w procesie rekrutacji umiejętnościami i kompetencjami. Z tymi faktycznie zmuszeni jesteśmy się rozstać.
Natomiast pracownicy, którzy się sprawdzają - otrzymują od nas stale zlecenia i pracują, o ile tylko chcą. Pozdrawiamy i zapraszamy do bliższego zapoznania się z rzeczywistością
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-12-30 16:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szum szum - 2015-12-26 16:36:39]:
@Piotrek - drogi Panie, wypisywanie tego typu opinii, które rozmijają się z rzeczywistością, jest de facto pomawianiem i pisaniem nieprawdy nt. naszej firmy. Z punktu widzenia prawnego, Pana wypowiedzi noszą znamiona czynu nieuczciwej konkurencji*
Doradzamy umiar i rozsądek w wypowiedziach.
Pozostałych uczestników forum chcemy poinformować, że w chwili obecnej mamy tyle zleceń i stanowisk pracy na budowach, że w zasadzie każdy kandydat może otrzymać pracę od razu i to na dłuższy okres czasu. Jedynie osoby niespełniające wymagań i rozmijające się z prawdą w trakcie CV - faktycznie mogą pracować krótko, gdyż poszukujemy fachowców i profesjonalistów, a nie "fachowców", których norwescy pracodawcy nie tolerują, a tym samym i my nie możemy, ani nie chcemy zatrudniać.
Faktem jest, że pracownicy pracują na bazie cotygodniowych zleceń - jednak nie zawsze oznacza to przerwy w pracy. Specyfika norweskiego rynku pracy jest zdecydowanie inna od polskiego, a przenoszenie typowo polskich oczekiwań na norweski grunt faktycznie może wywołać rozczarowanie.
Ponieważ najpewniejsze są opinie wyrobione samodzielnie - zachęcamy do kontaktu z naszym biurem w Krakowie, które udzieli wyczerpujących informacji i rozwieje wątpliwości. Nasz zespół chętnie odpowie na nurtujące Państwa pytania.
Pozdrawiamy
Zespół Clockwork

* Wyjaśnienie
Ustawa z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji
Art. 14. 1. Czynem nieuczciwej konkurencji jest rozpowszechnianie nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd wiadomości o swoim lub innym przedsiębiorcy albo przedsiębiorstwie, w celu przysporzenia korzyści lub wyrządzenia szkody.
2. Wiadomościami, o których mowa w ust. 1, są nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd informacje, w szczególności o:
1) osobach kierujących przedsiębiorstwem;
2) wytwarzanych towarach lub świadczonych usługach;
3) stosowanych cenach;
4) sytuacji gospodarczej lub prawnej.
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2015-12-30 17:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opi - 2015-12-28 09:59:53]:
@szum szum
Ogłoszenia mamy cały czas, gdyż cały czas występuje zapotrzebowanie na wykwalifikowanych pracowników. W zasadzie praca jest dostępna "od ręki" dla osób, które spełniają kryteria na określone stanowisko i przejdą proces rekrutacji. Mile widziane są nowe kandydatury. Z tego powodu organizujemy dni otwarte, żeby można było dowiedzieć się więcej o pracy na norweskich budowach. Zapraszamy do kontaktu
Zespół Clockwork
www.cwork.pl
zdjecie uzytkownika
JDj - 2015-12-30 23:08:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za granicą zawsze można dobrze zarobić, a już w szczególności z tą firmą. Przeglądałem ofertę na malarza w Bergen i powiem wam, że wygląda to bardzo dobrze!
zdjecie uzytkownika
randan - 2016-01-02 13:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JDj - 2015-12-30 23:08:41]:
Witam użytkowników i powiązanych z tą firmą. Poszukuje informacji na temat tego jak wygląda sytuacja z umowami tutaj.Skoro praca z granicą to chyba na umowie o pracę?
zdjecie uzytkownika
fifi - 2016-01-04 17:16:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, słuchajcie a trzeba mieć doświadczenie na posady fizyczne? Świeżo po studiach można wyjechać i sobie dorobić? Jak wygląda sprawa ze znajomością języka?
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-01-06 11:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Specyfika pracy w Norwegi przez bemmanningi jest taka że to nie dla biednych bezrobotnych z Polski , lecz dla osób z krajów rozwiniętych gdzie jest coś takiego jak zasiłki. A nie że człowiek jedzie za kasę pożyczoną i robi sobie jeszcze większe długi . Bo suma sumarum to nie jest praca zarobkowa tylko taka dla fun-u jak komuś się nudzi. No tak jasne że niefachowcóe nie biorą nawet na takie byle co . Tak że fifi zapomnij że po studiach bez zawodu bez praktyki zawodowej pojedziesz do Norwegi nawet wyrzucić pieniądze.
zdjecie uzytkownika
migren - 2016-01-08 02:22:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ja niestety z niepokojem obserwuje to co sie dzieje w szwecji czy norwwgii gdzie obywatele tego samevo kraju musza uznawac jakies chore przepisy w zwiazku z migrantami.
zdjecie uzytkownika
mimos - 2016-01-11 19:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moim zdaniem, to nie jest zła agencja pracy, gdyz posiadaja wiele ciekawych ofert pracy, zawsze coś mozesz wybrać, jak kazda agencja pracy musi tez zarobic,jezeli ktos uwaza ze za grnaica nie da sie zarobic to niech nie wyjezdza
zdjecie uzytkownika
by - 2016-01-12 10:26:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mimos pan/i(?) z clocka nie musi się silić na komentarze bo ogłaszacie się jak opętani. Żeby byli chętni to oferta musi być dobra ,a taka dobra oferta nawet niw widzi ogłoszenia. W 2004 i 2005 jak się jechało do Norwegi i było to opłacalne to to było tylko po znajomości , trzeba było dać w pewnej agencji w łapę , i się jechało bez cudów i chapało grubą kasę a nie jakieś drobne co teraz. A to co teraz jest z każdej jednej agencji to nie warte uwagi . Tylko ktoś ograniczony umysłowo na to pójdzie.
zdjecie uzytkownika
Clockwork Bemanning AS - 2016-01-14 12:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [koko - 2016-01-06 11:21:55]:
Wszyscy Panowie zatrudnieni w Clockwork to specjaliści z minimum 2-3 letnim doświadczeniem.
Nie zatrudniamy bez doświadczenia.

Jeśli chodzi o języki to minimum jest znajomość języka angielskiego – komunikatywna.
Mile widziana jest znajomość języka norweskiego.

Mamy obecnie ofertę na pomocników w Stavanger. Również wymagamy doświadczenia.
CV proszę wysyłać na adres syb@cwork.no lub agb@cwork.no

Pozdrawiamy
Zespół Clockwork
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-01-14 16:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Clockwork Bemanning AS - 2016-01-14 12:27:43]:
Bym musiał się po prostu z członem na łeb zamienić żeby posłać cv . Ja robiłem za granicą i w Norwayu również. Ale to za dobrych czasów jak firma kupowała bilet, pokój kosztował 2000 nok i praca była ciągła z overtidami na min. pół roku. A teraz nie jeżdzę bo nigdzie się nie opłaca. Udzielałem tylko info fifi-iemu że jak nie jest fagmanem to praktyczne 0 pracy.
zdjecie uzytkownika
redman - 2016-01-17 23:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@migren to prawda co piszesz, ale warto jechac na jakis czas to Norwegii i zarobic wiecej niz by sie u nas zarobilo. Ja sie zastanawiam czy nie próbować jako malarz budowlany bo odpowiednie 5-letnie doświadczenie mam
zdjecie uzytkownika
Beka z polaczkow - 2016-01-19 15:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesiek! Ty do tej firmy się nie pchaj, bo tam same złe opinie są na rynku :) imigranci, za lezenie i pachnienie nawet NOKA nie dostaniesz, kiedys bylo lepiej a teraz to mozg trzeba zgubic, zeby tam jechac :). Nic dodac nic ujac Polaczki. Ze wogole jakas prace chce komu dac
zdjecie uzytkownika
volvo - 2016-01-20 18:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wiem, dużo polaków też tam pracuje, ja właśnie będę do nich aplikował na stanowisko cieśli szalunkowego w bergen, w norwegii - normalny wyjazd legalny co najważniejsze
zdjecie uzytkownika
lolopipp - 2016-01-22 06:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Beka z polaczkow - 2016-01-19 15:46:40]:
Praca z której nie ma zysku to nie praca tylko co to wogóle jest . A tak teraz wygląda 99% "prac" przez clocki i inne takie badziewia. Jak ktoś na tym zarabia to napewno nie polski biały murzyn. I nie musisz się nicku Beka z polaczków będąc z biura clocka się produkować. Niedługo nie będziecie mieli żadnych głupich do wydymania.
zdjecie uzytkownika
maverick - 2016-01-22 18:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@volvo, całkiem sporo, ja się zastanawiam, czy nie jechac jako monter wentyalcji do Oslo. Zwłaszcza, że oferują pomoc w otrzymaniu norweskich świadczeń socjalnych (np. opcja zasiłku rodzinnego na każde dziecko poniżej 18 roku życia)
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-01-23 07:10:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [maverick - 2016-01-22 18:48:13]:
Tak napewno dostaniesz zasiłek rodzinny po przepracowaniu jakichś rwanych kilku tygodni w agencji pracy tymczasowej. Zapomnij. A zresztą tera polski zasiłek rodzinny będzie większy od norweskiego. Maverick - z biura clock - nie musicie się towarzyszu silić na propagandę. Jakby na to wasze badziewie byli frajerzy to byście się co dzień wszędzie nie ogłaszali że poszukujecie.
zdjecie uzytkownika
Darek - 2016-01-24 19:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@miki ja tu propagandy nie widzę, a jedynie próbę znalezienia plusów agencji. Wydaje mi się, że z tym zasiłkiem to racja, ale ogólne warunki zatrudnienia są spoko :)
zdjecie uzytkownika
abcd - 2016-01-29 20:01:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jezdze do Norge od osmiu lat i nie wyobrazam sobie pracowac bezposrednio.Poniewaz oznacza to ,ze bym musial siedziec w tej zasranej dziurze jaka jest Norwegia przez wiekszosc roku.Ja robie kiedy chce przez agencje,nie place za chate.I robie tylko do zasilku.A pozniej jade do Szwajcarii zarabiac konkretny szmal.A w miedzy czasie leci zasilek z Norge.I mam wywalone na robote bezposrednio.Ale znam Niemiecki i Angielski.
zdjecie uzytkownika
vvvvuu - 2016-01-30 21:56:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [abcd - 2016-01-29 20:01:13]:
Jakbyś pracował kiedykolwiek w Norwegi przez agencje to byś wiedział że za chatę się płaci, i to nie mało , bo agencje więcej drą z łebków niż by to wynikało z prostego przeliczenia ilości ludzi na domku w stosunku do ceny wynajmu. "Robię do zasiłku" , nigdy nie byłeś , bo byś wiedział że agencji nie ma szans uskładać wymaganego zarobku do prawa do zasiłku. Ponadto jakby jakimś cudem ci się udało to nie jest tak że "zasiłek leci" bo jak się nie stawisz osobiście co 2 tygodnie w NAV-ie czy nie zalogujesz się z komputera z norweskim IP to już nie masz zasiłku. A co do Szwajcari, to nie zrobisz konkretnego szmalu bo z góry płacisz za pensjonat za miesiąc a pracy jest na tydzień - dwa.
zdjecie uzytkownika
konkur - 2016-02-01 19:31:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakoś mam wrażenie ze pracownicy clockworka zamiast szukac ofert pracy z lepszymi stawkami terminami to siedzą tutaj i wklepują pozytywne opinie. swoją droga kiedyś tych negatywnych było tutaj duzo więcej = ciekawe gdzie się podziały :-)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clockwork Bemanning AS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert