Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius)

Pracowałeś w firmie MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lombard - 2014-06-02 22:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może 1200e to nie są jakieś ogromne pieniądze, ale za to i za Twoją pensje chyba da się spokojnie w Polsce przeżyc
zdjecie uzytkownika
zsebkés - 2014-06-06 12:13:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do osób, które pracowały w MMM: jak rozumiem, montaż mebli jest wyłącznie u klientów? W skład ekipy wchodzą 2 osoby? Na logikę, przynajmniej jedna powinna naprawdę dobrze mówić po niemiecku? Praca na akord? Na miejscu niemieckiego klienta bardzo nie podobało by mi się, że nie mogę dogadać się z monterem, który w dodatku śpieszy się na maxa kosztem solidności.
Ktoś tu wspomniał o kwocie 1200 Euro, a mnie zapytali, ile bym chciał i odpowiedziałem - 1100. Nie dodałem, że zdecydowanie za OSIEM godzin pracy, bo zmieniłem zdanie pod wpływem lektury powyższych wypowiedzi.
zdjecie uzytkownika
partyzant - 2014-06-24 19:57:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma to jedna wielka pomylka i katastrofa. Montowanie mebli w domu klienta, praca we 2 osoby od godz. ok 6:30 często do 21,22 i później bez zadnej pauzy. Dla tej firmy liczy się jedynie "utarg z dnia" maja ustalone ile co kosztuje i potem dowalaja; kilka montaży jakies reklamacje transpory itd. inni montują kuchnie i maja np. transporty. Wszystko jest tak obliczone żeby szybko nie skonczyc pracy, wiec trzeba dawac dobry gaz żeby w miare wcześnie zjeść kolacje. Nie dbaja wogole o pracownika, jesteś ok jak rano stoisz na magazynie w czerwonych spodenkach załadujesz auto i odjedziesz od rampy. Jednak jeśli sa jakies problemy u klienta np. z montażem albo kasa to już dla niech jesteś be bo już oni musza za ciebie wszystko z klientem wyjasniac zalatwiac jak np. nie znasz niemieckiego. Jak idziesz na chrobowe to jestes na czarnej liscie, jak chcesz urlop to tez już jest problem. Firma idzie na zywiol aby przezyc dziś nie martwi się jutrem. Kasa 1200 euro w Niemczech za kilkanaście godz pracy dziennie od tego trzeba odjąć mieszkanie i jedzenie no i jak się chce jeszcze jechać do domu to koszty transportu bo za to nikt nie zwaraca. NIe polecam pracowałem tam jakiś czas i można by ksiazke napisac na temat mmm teraz moco sud. W gryfowie na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują kokosy ale nie dajcie się zwieść czar pryska w Niemczech. Zastanow się dwa razy bo jeśli znasz jezyk niemiecki to znajdziesz prace w niem inna i lepiej platna a ta praca jest praca ciezka trzeba się natargac tych paczek z meblami i niestety nieraz brakuje czasu na odpoczynek żeby nabrać sil na następny dzień a i za soboty nie placa tylko obiecują i nie ma zadnych 8h pracy. Pozdro dla chlopakow którzy pracuja
zdjecie uzytkownika
tuptus - 2014-06-26 16:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
potwierdzam wszystkie komentarze zadnych pozytywow nie nalezy sie tej firmie[usunięte przez administratora] w bialy dzien!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
lombard - 2014-06-30 15:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
to przynajmniej już chyba nikt nie zapyta czy warto tu aplikować, bo ostatnie odpowiedzi są dość jednoznaczne
zdjecie uzytkownika
papa - 2014-07-15 18:12:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kłamcy, kłamcy i jeszcze raz kłamcy. Mówią ci to co chcesz usłyszeć. Biały murzyn Mobiusa. Od bladego świtu do późnej nocy tyrasz za śmieszne pieniądze. Uważajcie na ta firmę. Warunki mieszkaniowe to kołchoz. Na 40m2 mieszka 7 osób, jedna łazienka i WC.
zdjecie uzytkownika
rycerz - 2014-07-20 12:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Totalna porażka!! Wykorzystują, kłamią i oszukują. Nigdy nie wiesz ile zarobisz, tam ci zabiorą tu ci za coś utną. Nie interesują się niczym, jak tylko tym żebyś był rano na magazynie. Jak Cię nie ma to już problem bo nie osiągną wymaganego dziennego Umsatzu (obrotu). Nie możesz być chory, bo Cię zwolnią. Warunki mieszkalne fatalne. Nawet jeden z podszefów wymyślił, żeby wynająć hangar, wstawić tam łóżka i kąpać się na stacji benzynowej. Bo tak będzie taniej. IDIOTA!! ludzie którzy zostali tam jeszcze (współczuję), to w większości tacy co nie mają prawa jazdy i nie mówią po niemiecku. Nie doceniają dobrych pracowników w żaden sposób. Samochodami, którymi się pracuje to wraki, nic nie naprawiają. Twierdzą że nie mają na to pieniędzy - ŻAŁOSNE !! ODRADZAM gdyż jest wiele innych firm, które potrzebują pracowników. Sam złożyłem 3 CV i od razu dostałem odpowiedz i chęć współpracy na 100razy lepszych warunkach.
zdjecie uzytkownika
laku - 2014-09-06 15:46:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rycerz - 2014-07-20 12:57:45]:
to jeśli gdzie indziej jest tak dobrze to idź i nie wracaj do firmy. Moim zdaniem sam pomysł na biznes , holowanie aut i ogólna pomoc drogowa, jest dobry i można na nim nieźle zarobić. Niestety kierownictwo nie do końca potrafi odpowiednio prowadzić firmę do sukcesu. Brak pewnych rozwiązań logistycznych , które mogłyby pomóc
zdjecie uzytkownika
frgty - 2014-09-14 18:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tragedia innaczej ta firma zbiera niewolnikow jak zza czasow egipcjan ktorzy budowali piramidy
zdjecie uzytkownika
stolarz meblowy z WFM I WW Oborniki /Szamotuły - 2014-09-16 20:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem nie długo w 48 h poznałem wszystko ..po 3 tygodniach sam dałem wypowiedzenie pieniądze otrzymałem na konto w 12h
Prawda jest taka ,że u nas w kraju ,jest gorzej ,przykłady przywieżione tez z zachodu ,tz samozwańczych psełdo stolarzy a po tem ,,,wiecie 3 montaże i wielki montażysta , Jak się tu dziwić Niemcom ,skoro sami robimy gorzej ,ja firme postrzegam realnie ,i nawet pozywywnie ,Własciciela widziałem osobiście ,i Jest ok jak i 2 ch prezesów sa adekwatni do ludzi co przyjeżdżają do ponoc pracy .
nie ma problemu jak ktoś się zna na montażach ,,,pytanie czy bym chciał tam pracować ponownie odpowiem że tak pozdrawiam firmę i szefostwo ...( jak kierowca ,czy weterynaz mówi że jest fachura ,a po tem pretensjia że do noszenia i kerowania autem lekko się nadaje ,to o co halo ..
zdjecie uzytkownika
pernik - 2014-09-18 16:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [stolarz meblowy z WFM I WW Oborniki /Szamotuły - 2014-09-16 20:42:20]:
No wlasnie pracowales 3 tyg, jakbys popracowal kilka miesięcy albo i lat to wtedy moglibysm pogadać, tak wiec nie mow ze jest spoko, jak nie możesz nic na ten temat powiedzieć, a jaki może być z ciebie montazysta jak poznales wszystko w 48h; zalosne, pozdro dla tych którzy dalej pracują i dla pumby :) heheh
zdjecie uzytkownika
Ktroś - 2014-10-02 13:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma to jedena wielka pomylaka nie powinna istnieć. Wykożystujeludzi, traktuje ich jak złużących którzy przacują do późnych godzin.I jeszcze utrudniają kontakt z najbliższymi osobami. Nie polecam. Omijajcie ją szerokim łukiem i radze nie aplikowac dokumentow chyba że ktoś lubi własnie prace w obozie....
zdjecie uzytkownika
Pracowity - 2014-10-12 16:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Stanowczo odradzam! Tylko w ostateczności!

Firma wykorzystuje ludzi, praca do późna 19-22, dużo klientów na turze.
Betriebswohnung (mieszkanie służbowe) syf i malaria!
do tego oddalone od 12 do nawet 30 paru kilometrów!

Co tydzień pracujesz gdzie indziej, rzucają ludzi jak śmieciami, to tu, to tam.
Przeważnie odległości od 50 do 200 km.

Żyjesz na bagażach, nie masz stałego miejsca zamieszkania, czyli minimalna ilość prywatnych rzeczy.

Ładujesz i nosisz (samodzielnie na plecach) paczki często przekraczające 50 KG !!!

Przesiew ogromny, w tyg przychodzą 2-3 osoby po to by po paru dniach lub następny dzień rzucić tą firmę!

Stanowczo odradzam! Tylko dla wytrwałych i doświadczonych monterów mebli!
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-10-15 00:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowity długo pracowałeś w tej firmie ??
zdjecie uzytkownika
Pracowity - 2014-10-19 16:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie pół roku.
zdjecie uzytkownika
TRAKTOR - 2014-10-28 15:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rycerz - 2014-07-20 12:57:45]:
WITAM MAM PROSBE CZY MOGLBYS SIE ZE MNA SKONTAKTOWAC PILNIE SZUKAM PRACY W NIEMCZECH PISALES ZE ZNALAZLES LEPSZA PRACE NIZ W FIRMIEMM .ZNAJOMY MI TO POLECIL ALE PO KOMENTZRZACH NIE ZDECYDOWALBYM SIE NA PRACE TAM.AKTUALNIE JESTEM W WENBACH NA PRODUKCJI ALE CHCE ZREZYGNOWAC PONIEWAZ MIALEM PRACOWAC RAZEM Z ZONA ALE NAS WYDUPALI I ONA ZOSTALA W POLSCE.JESTESMY W KRYZYSOWEJ SYTUACJI...MOJ KONTAKT TRAKTOR81@WP.PL
zdjecie uzytkownika
dunia - 2014-10-31 22:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracowity - 2014-10-12 16:43:01]:
Ja nie rozumiem czemu to właśnie zawsze Polacy dostają po tyłku... Chociaż pomagacie tam sobie nawzajem czy kazdy dołki kopie? Ja to chciałam tam pojechać do pracy ale widzę że strach sie bać :/
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-11-04 20:58:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jedz do tej pracy. Sam sobie dołek wykopiesz.Firma bedzie cie wykożystywać a jak masz bliskich w PL to bedzie ci ciężko zjechać do nich. Ta firma to jeden wielki obuz pracy który ma syf w papierach. Bedziesz fizycznie pracował od 7 do 22 nosząc meble na piętra i nie tylko. Nie polecam :/ A jak piszesz się na takie warunki to życze Ci powodzenia. To raczej praca dla samotnych ludzi którzy mają stalowe nerwy i mięśnie.
zdjecie uzytkownika
Jeff - 2014-11-11 19:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak wszyscy narzekają.. pewnie tylko Ci którzy popracowali z miesiąć..
praca do 22 ? owszem czasem sie zdarza ale zależy od team'u
są team'y które wolą najpierw jechać na śniadanie później się przespać i dopiero do pierwszego klienta jechać na 10...
ja pracuję już chwilę i zdarzało sie czasem późno wrócić do domu ale to jak dostajesz jakiegoś niemotę który tylko patrzy żeby za niego robić..
aktualnie jesteśmy dobrym team'em i nie wracamy później jak o 17.
Ktoś jak myśli że będzie tu prcował jako kierowca a drugi za niego będzie nosił i montował to niech szuka od razu innej pracy.
Najwięcej mają do powiedzenia Ci którzy popracowali miesiać/dwa i dyli opieprzani przez swoich partnerów z team'u. sorry ale z plecakiem tylko w góry...
Owszem praca nie należy do najlżejszych ale jak ktos chce pracować to da radę.. znam takich którzy z wyglądu są jak zapałkim a parę mają taką że zanieśli by cały wohnzimmer na raz...
pozdr dla chłopaków.
zdjecie uzytkownika
Jeff - 2014-11-11 20:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jeśli chodzi o kasę ?
zawsze jest na czas... jeszcze nigdy sie nie zdarzyło żeby się spóźnili, a jak sam coś spieprzysz to dowiesz się że dostaniesz potrącenie... ale to się też bardzo żadko zdarza.. trzymaj mocno kase od klientów, staraj się montować tak żeby nie było rekli i nie bedzięsz miał potrąceń i w domu będziesz na 17 najpóźniej.
A jeszcze co do mieszkań.. 40m2 i 7 osób ?
śmiech, cikawe kto to pisał.. stan mieszkania zależy od osób które tam mieszkają i w żadnym nigdy nie było 7 osób.. no chyba że jakaś impreza.
zdjecie uzytkownika
Bywalec - 2014-11-15 16:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Jeff na jakim zadupiu robisz?
Bo tylko na zadupiach gdzie masz 5 klientów robi się max do 17tej.
Nie czytajcie głupot ludzi którzy zarabiają na ściąganiu nowych pracowników i pisaniu pozytywnych komentarzy.

Tak, firma płaci obecnym pracownikom 100 euro lub 400 zł za ściągnięcie nowego pracownika!
zdjecie uzytkownika
Jeff - 2014-11-15 20:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bywalec.
na zadupiu.. ok na pewno to jest większe miasto niż twoje z Dolnego..
Notabene Jestem cały czas w jednym miejscu. (jestem na niemieckiej umowie)
i powyżej nigdzie nie zaznaczyłem że mamy po pięciu klientów.. (widze problemy z rozumieniem pisanego tekstu) mamy od 6 gdy jest duży montaż do 14/15 i w tym też są montaże ale małe.. i potrafimy jakoś skończyć o normalnej porze.
A o tym żeby firma płaciła komuś za ściągnięcie kogoś to jakaś bajka o której powiedział Ci Pan "Stanisław" który zna kogoś kto był i z kimś rozmawiał..
Tak jak mówię, praca nie nałeży do lekkich ale jak ktoś się na taką decuduje to niech weźmie sobie pod uwagę to że nie będzie tylko kierowcą..
zdjecie uzytkownika
miki - 2014-11-27 19:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
wiecie co ja napisze tak,,,,, pracuje na dyspozycji czyli ukladam te tury dla kierowcow,,,rozmawiam z nimie i powiem szczerze ze dziwie sie czego oni tam jeszcze pracuja.... niemieckick kierowcow moze dwa teamy sa ze zawsze sie wyrobia w czasie tzn do 17. a z naszymi roznie.ale bardzo rzadko sie zdarza zeby konczyli przed 19. poza tym sa ciągle pod kontrola. bo i my w dyspozyzji musimy wiedziec gdzie w danej chwili sa takze ciągle sa na tel. a w dispo...... szkoda gadac dziewcyny w polskim teamie narzekaja.godziny pracy sa okropne . a poza tym wyplaty nie maja tyle co my w niemczech. choc my tez mamy niewiele jak na niemieckie warunki. w gryf maja horror. nawet słowka miedy soba po polsku nie moga . tylko wszedzie po niemiecku..normalnie oswiecim tam maja...szefowa zapatrzona w niemcow jak w obrazek.... i na wszystkich donosi...i niemcom to by w dpe weszla bez mydla.... glupiutka jest. tak o niej ponoc w lubnu mowia. a te dziewczyny co tam pracuja to cicho. bo gdzie indziej prace znajd?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: masakra
Pytania: po niemiecku
zdjecie uzytkownika
burak - 2014-11-28 19:23:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba lekka przesada
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-11-28 22:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem to na takich warunkach pracują ludzie w Dortmund z zatrudnienie w drugiej części firmy. A tak to pracujemy w 3 różnych miejscach : Hannover, Bremen, Leer. Tury szykuje nam Lipsk. Pracuje do późna kończę dopiero godzina 19 nawet o 22. W mieszkaniu to fakt w zależności od miejsca ale najwięcej mieszka 5 osób. Pieniądze dostajemy na czas. Ale jeśli chodzi o prace to koszmar.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius)
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius)?
Zadaj pytanie
x