Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: MMM Transport Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
zapierdalacz - 2012-09-27 16:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
eehhh czytajac wasze opinie nie moge w to uwierzyc jak jest zle.pracuje juz pol roku prze pierwsze poltora miesiaca nie dostawalem pieniedzy tak jak mi mowiono.pozniej wszystko wyrównano.teraz dostaje systematycznie wyplate ponad 5000 zl w niemczech zyje z napiwkow srednio 10 euro dziennie robie srednio 10h w Polsce jestem kilka dni w miesiacu.ubezpieczenie mam w niemczech bylem leczyli za darmo.generalnie praca mi sie podoba :) ale jak ktos nie ma jaj ciezkie sa mebelki i czasem do pozna porobi to niech siedzi w domu i klepie biede za 1500 zl [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ac taczka na budowie i pijac browar za betoniarka ciagle uzalajac sie nad soba jakie te życie do [usunięte przez moderatora].Pozdrowka :)
zdjecie uzytkownika
jarod32 - 2012-12-10 08:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znam firme z pozycji obserwatora, nigdy tam nie pracowalem, znam ludzi z tej firmy na kazdym szczeblu. Zacznijmy od tego, ze jest to firma miedzynarodowa z zasiegiem nimcy,austria,szwajcaria, francja, i polska. Jest kilka oddzialow, jednym z nich jest gryfow. Tych znam nie wiem nic o oddzialach niemieckich tam moze byc inaczej. W gryfowie pierwsze pytanie do kandydata to czy mowi po nimiecku. Oczywiscie okzuje sie ze wiekszosc zna nimiecki perfect. Kolejne to pytanie o doswiadczenie zawodowe..... oczywiscie wiekszosc robila wszystko i zna sie na wszystkim. Kazdy jest informowany o systemie pracy. Konicznosci dojazdow etc. Pensja jest skladowa maja podstawe, od niej naliczane skladki etc ryczalt za nadgodziny, i delegacja. Platne 2 ratami z czasami opoznieniem do dni 2. A teraz pracownicy... wiekszosc pracuje mimo braku doswiadczenia, znajomosci jezyka etc. Wypowiedzenie dostaja kidy jest to razaca niznajomosc. Samochody dostaja nowe lub nowe... po co dbac? Meble? Nie chce sie skladac to mozna tak na aucie zniszczyc zeby sie nie dalo. Ktos nazekal na koszt wyzywienia... znam ludzi co tam pracuja, zywia sie z napiwkow a i jeszcze do domu przywioza. Jak ktos nie chce pracowac, to wszedzie bedzie zle. Znam kolege, co codziennie o 16 jest po pracy, robi wszystko, i jest ok. Jak sie nie chce to polecam prace zycia.... pilnowanie wyspy kolo australii.. tam nie trzeba nic robic a zaplaca...
zdjecie uzytkownika
nikt taki - 2013-04-04 20:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ty wiesz o czym mowa ,..tak wiesz ...na przestrzeni 2 lat od wpisu ,ciekaw ,czy jeszcze trzymaś ,się w tej firmie
Dla mnie z perspektywy firma ,nastawiona na zysk, A Pan Mobius ,czy [usunięte przez moderatora] ,normalni ludzie miło pozdrawiam
ten nikt taki ,to Stolarz z pokoleń Zawodowo i praktycznie ,a nie doszywany przez jakis kurs ,lub z innym zawodem ,sam zrezygnowałem ,zwłaszcza z powodu atmosfery koleżenszczości między nie niemcami a właśnie Polakami ,normalnie zjedli by za 5€ :-)
Do niemców Mam szacunek i do pracodawców Zawsze szacunek
zdjecie uzytkownika
pitek - 2013-06-08 22:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy ludzie się dziwicie każdy pracodawca obiecuje złote góry krótki czas pracy itp by pozyskać pracownika , co do firmy MMM to tych co wypisują bzdury , że robili miesiąc czy dwa tygodnie i nie dostali kasy to się słuchać nie chce jakby który przeczytał swą umowę którą dostał oczywiscie po jakimś czasie bo to się zgadza , że rzadkoscią jest by dostać ją na początku przed rozpoczęciem pracy to by wiedział w jakich terminach są wypłącane pieniądze i za jaki okres rozliczeniowy to nie działa , że zaraz po zakończonej pracy mamy kase na kącie . większość z tych panów co tak bardzo się wyżalają na tą firme poprostu se tu nie radziła jestem tu już 2 lata i widziałem wielu niemców jak i polaków co się wogule nie nadawali do tej pracy i albo sami odchodzili lub zostawali zwolnioeni bo po co trzymać kogoś kto 30 kilowego pakietu nie podniesie bo się pod nim załamuje lub nigdy w ręku wkrętarki nie trzymał nie ma zielonego pojęcia o montarzu mebli o kuchni nie wspomnę a wyczytać coś z instrukcji montarzu mebli to już tragedia. Tacy panowie od siedmiu bolesci tylko głupie opinie wypisyją . Nie twierdzę też , że MMM jest firmą idealną bo nadgodziny płatne to bujda masz nielimitowany czas pracy tak nawet po 14 godzin jak człowiek nic nie umie. ale wypracowywujesz se umzace od których można co miesiąc nawet do 300 euro dodatkowo wyciągnąć , pisze do a nie by mnie jakiś zaraz nie posądził że tyle jest co mniesiąc. ubespieczenie jest wkoncu ta praca na polskiej umowie jest traktowana jako delegacja także każdy z was bajkopisarze miał te ubespieczenie sam raz miałem wypadek i zawiezli mnie do szpitala i wszystko załatwili. także o co wam chodzi. Raz jest dobrze raz jest zle jak wszędzie a narzekać każdy umie . pozdrawiam tych co wiedzą po co mają dwie ręce .
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-09 22:37:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli co w MMM robi się nadgodziny ale nikt za nie nie płaci?? dobrze zrozumiałem? a za sobotę czy nocki jest jakoś ekstra płacone?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-07-26 07:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za nadgodziny jest w pensji ryczałyt (czytac umowe) a godzin nikt nie kontroluje, sa pracownicy którym 8 godzin spokojnie wystarcza , a innym na to samo 10 jest zbyt mało
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-06 12:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ciekawe skąd ta rozbieżność opinii? czy to możliwe, że te negatywne opinie piszą osoby, które się po prostu nie nadawały do pracy?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-23 22:47:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy te liczby, które podałeś 11-12-13 to godziny pracy dziennie czy stawki za godzinę pracy w MMM Service/?
zdjecie uzytkownika
fjołek - 2013-08-27 07:33:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
danny, możesz powiedzieć czy MMM szykuje kogoś na Twoje miejsce? Przyznam, że dopiero na rynku pracy raczkuję, ale zarobki rzędu 1200 E są całkiem kuszące dla mnie...
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-27 19:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem tak nie wiem czy kogoś szukają .lecz tu jest zawsze zapotrzebowanie na młodych ich panow więc próbuj na początek może być praca nie jest lekka ale ok tylko dużo godzin pracy za co nie płacą i i mało się zarabia ją po takim czasie jak bym zarabiał 300e więcej to bym został a o podwyszce mnie zapomnieć bo n ikt nie da żadnej tylko jeszcz zabiorą więc powodzenia
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-28 12:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A na jakim stanowisku wedlug was pracuje sie najlepiej w mmm? Jakis sklep, kierowca, magazyn, cokolwiek?
zdjecie uzytkownika
Europejczyk - 2013-09-08 23:06:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wedlug moich rozeznan 1200 euro, to jest minimalna stawka jesli tylko nosisz meble, ale ich nie montujesz. Jesli jestes monterem mebli i masz stare prawo jazdy( o ile sie nie myle sprzed pieciu lat) to masz 1450 netto tzn na reke minimum plus premie kazdego miesiaca. Dodam ze w niemczech mozesz prowadzic auto do 7,5 tony na starym prawku tzn sprzed pieciu lat. Fakt jest taki, ze musisz pracowac w sklepie meblowym, a nie u podwykonawcy jak MMM. To ze jest to srednia krajowa niemiecka to bzdura. Jesli zalapiesz sie np do firmy na przeprowadzki to mozesz spokojnie zarobic 10 euro na godzine nawet, a robisz to samo co w mmm.
zdjecie uzytkownika
Europejczyk - 2013-09-08 23:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowac, czy nie pracowac w tej firmie??? Tak i nie!!! Przeczytaj całość i zdecyduj sam według swojej sytuacji życiowej.
Zaczne od tego ze kadra planująca Twą pracę ma płacone na akord!!! tak wiec z dnia na dzien masz dowalane coraz wiecej do rozwiezienia, az trzasnie Ci kręgoslup, ponadrywasz sciegna, lub spowodujesz wypadek poprzez pospiech i przekraczanie predkosci. Pisze z własnej praktyki i innych kolegów. Rekordzisci w Dortmundzie, Frankfurcie, Bremen, na Bawarii wracali do swych mieszkań o 01 w nocy!!! Było tzw 800 euro Umzatzu, i do przejechania 400 km po czesto górzystym terenie. Był równiez jeden wypadek smiertelny podczas dostawy w zwiazku z pospiechem. ..
Co do wypłat to zazwyczaj przychodza w miare punktualnie, jedynie co dwa czy trzy miechy masz upierniczane po 100-150 euro za rózne ciekawe i niespodziewane rzeczt tj np za wkretarke AKU, którą podobno ukradles lub ukradl ją ktos inny ale Ty nie dopilnowales, , albo za to ze zniiszczyles cos w aucie, lub mebel połamałes, za mandat, za zniszczone drzwi w hotelu... Jeden gosciu stracil 150 euro za "rzekome zamówienie częsci do auta na którym pracował....Tak mu wyjasniono i kazano podpisac to. Ja sam osobiscie choc kierowcą nie bylem i przestrzegalismy z kolega przepisów predkosci to Pan [usunięte przez moderatora] powysylal do komornika niemieckie mandaty na moje nazwisko, opisujac i dokumentujac ze to moje. Bez zdjec bez dowodów. Jezdzimy autemi firmowymi lub z wypozyczalni i rzecz jasna mandaty przychadza do firmy. Firma płaci mandaty a potraca komu chce wg wlasnej woli - musisz to wiedziec i tego nie unikniesz. W rzezywistosci mandaty wala chlopaki którzy chca za wszelka cene sie wyrobic, co jest zrozumiałe jak masz Umzatz w wysokosci 600-800 euro i trase 300-400km... ale tez dostaniesz mandat, który zrobił ktos z kolegów [usunięte przez moderatora], a on zalatwia to ze placi ktos inny miedzy innymi TY.
Nie mówie zeby tam kategorycznie nie pracowac, sa w naszym kraju takie warunki, ze trzeba sie szlajac po swiecie za chlebem, wiec jesli trafisz do tej firmy to nie jest az tak zle na POCZATEK: ja pojechałem tam nając 5 euro w kieszeni, dowieziono mnie na miejsce, zakwaterowano w czystych i milych warunkach do zycia, koledzy pomogli z jedzeniem, nawet sie piwko wypiło...Pozdrawiam ich serdecznie:) Nastepnego dnia wpadł napiwek i jakas szybka fuszka po pracy np wyniesc stary mebel, albo cos przykrecic...wiec pieniadze na zycie były od razu. Zawsze masz tam osobe wprowadzajaca z kilkumiesiecznym doswiadczeniem, masz mozliwosc wszystkiego sie nauczyc, czego potrzebujesz do pracy. Dostajesz porzadne auto i narzedzia, nawigacje i działacie. Zeby sie dostac nie musisz pisac zyciorysow, CV, listów motywacyjnych, jazd próbnych robic i pokazywac czy masz doswiadczenie za kółkiem, przechodzic wieloetapowych rozmow kwalifikacyjnych jak do służb specjalnych, czekac niewiadomo ile na odpowiedz łaskawego tak lub nie. To jest wielki plus tej firmy i mam osobisty dla niej za to szacun. Ja zadzwonilem, zglosiłem sie do siedziby, zapisano mój nr tel i za tydzien byłem w drodze do pracy. Jesli chodzi o jezyk, to Pan [usunięte przez moderatora], poprosił w jezyku niemieckim o otworzenie z zamkniecie drzwi,okna, podniesienie,opuszczenie reki i napisania jednego jakiegokolwiek zdania. Tak wiec jak ktos nie ma wyboru, i musi natychmiast do pracy isc, to polecam, ta firma tyłek Ci i twej rodzinie uratuje!!! Jesli masz poważne problemy z kręgosłupem, lub masz poprostu jakikolwiek fach, czy inne mozliwosci zarabiania i rozwoju na dłuzszy czas to kategorycznie odradzam Ci. Jest to poprostu dobra firma na kryzys zyciowy, alternatywa ratunkowa, potem od razu szukaj lepszych mozliwosci. Na poczatku masz prace w miare swych mozliwosci, potem jak nabierasz coraz wiekszej wprawy, dokrecaja Ci srubke do granic mozliwosci człowieka. To gdzie jestes i jak Ci idzie jest kontrolowane telefonicznie, i potwierdzaja to u klientów, a nawet potrafia przyjechac tam, gdzie mowisz ze jedziesz.. W autach maja GPSy i podsłuchy TOMTOMA. Podsłuchy nie sa w autach z wypozyczalni, a jedynie w firmowych MMM-u. Tak wiec wiedza czy konczysz wczesnie. Jak konczysz wczesniej tj 17-18 to dostajesz niezwłocznie wiecej roboty. Standartem po 2 miechach jest jest praca do 22 (wizyta u ostatniego klienta) , bo do tego czasu mozna ustawowo wykonywac prace w domostwach,potem jest naruszenie ciszy i pojawia sie policja. Jesli wiedza ze nie dajesz rady to albo dostajesz nieco mniej, albo Cie wywalaja. Oststecznie po okolo roku, jak sie utrzymasz to rece , kregoslop, i nerwy masz do wymiany.Sa tam osoby które pracują ponad rok i wiecej, ale maja układy z [usunięte przez moderatora] i kadra z Gryfowa, wiec nie maja wielkich i wyczerpujących tras, koncza od miedzi 14 a 16...:)
Wybieraj sam - Powodzenia, zyczę Ci przede wszystkim iscia na przód:)
Pozdrawiam, Europejczyk.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-09-15 22:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mmm jest podwykonawcą dla kogo w niemczech? jak tam wyglądają warunki zakwaterowania? na jak długo umowa?
zdjecie uzytkownika
okurwieniec - 2013-10-03 13:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowy - 2013-09-15 22:00:05

mmm jest podwykonawcą dla kogo w niemczech? jak tam wyglądają warunki zakwaterowania? na jak długo umowa?
mmm robi dla sieci handlowej Roller i Poco, zakwaterowania w normie, da sie normalnie mieszkac, umowa moze byc w kazdej chwili wypowiedziana (z dwutygodniowym wyprzedzeniem).
zdjecie uzytkownika
Wiesiek - 2013-10-09 22:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego, a co musiałoby się stać, żeby wypowiedzieli umowę "w każdej chwili"? Pracujesz dla nich w Niemczech?
zdjecie uzytkownika
Europejczyk - 2013-11-04 20:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Wiesiek - 2013-10-09 22:14:23]:
wypowiedzenie dostajesz jak "masz za duzo do powiedzenia", i nie wazne czy masz racje czy nie. Jesli kierownictwo wyczuje ze masz jeszcze poparcie innych pracownikow w swych kwestiach, to tym szybciej to nastepuje. Podkreslam ,ze niech nikt nie planuje "cale zycie tam pracowac". Jak musisz pilnie podjac prace od zaraz to zrob to, bo jest to dobra perspektywa, gdy czujesz ze nie masz innego wyboru, ale wiedz , ze to jest tak czy inaczej tylko na krotki okres...max rok!! Przez ten czas szukaj cos innego. Dla przykładu powiem, ze wczoraj spotkalem ruskich niemcow z mmm-u, mieli 22 klientów + montaze, ja byłem o 14:00 po robocie, a oni w polowie tury...ale byli zaduowuolieni:):):)
zdjecie uzytkownika
ostrozny - 2013-11-19 19:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Więc kiedy tak naprawdę pierwszą kase dostaje...? gdybym zaczął pracować od powiedzmy jutra... pierwsze pieniądze zobaczę za miesiąc...? tak?
zdjecie uzytkownika
Europejczyk - 2013-12-03 22:24:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ostrozny - 2013-11-19 19:29:49]:
kase dostajesz około 20 kazdego miesiaca. licza twoje dni przepracowane w danym miesiacu kalendarzowym i dopiero w nastepny dostajesz przelew. Jesli np zaczeles w polowie miesiaca listopada, to okolo dwudziestego grudnia przyjdzie rozliczenie na Twoje konto. Niewiem ile oni teraz placom , tak bylo jak ja przecierałem swoje zagranicznr szlaki:) pozdro:)
zdjecie uzytkownika
ANETA - 2014-06-02 11:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy warunki w tej firmie w jakis sposob sie polepszyły? mąz z braku perspektywy zaczyna tam pracę. nic innego nie ma na rynku prace za 1200e a musi utrzymac rodzine ja pracuje na minijob, mamy dzieci.pani z biura mowila ze warunki sie pozmienialy. dziekuje za jakiekoliwiek informacje
zdjecie uzytkownika
lombard - 2014-06-02 22:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może 1200e to nie są jakieś ogromne pieniądze, ale za to i za Twoją pensje chyba da się spokojnie w Polsce przeżyc
zdjecie uzytkownika
lombard - 2014-06-30 15:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
to przynajmniej już chyba nikt nie zapyta czy warto tu aplikować, bo ostatnie odpowiedzi są dość jednoznaczne
zdjecie uzytkownika
stolarz meblowy z WFM I WW Oborniki /Szamotuły - 2014-09-16 20:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem nie długo w 48 h poznałem wszystko ..po 3 tygodniach sam dałem wypowiedzenie pieniądze otrzymałem na konto w 12h
Prawda jest taka ,że u nas w kraju ,jest gorzej ,przykłady przywieżione tez z zachodu ,tz samozwańczych psełdo stolarzy a po tem ,,,wiecie 3 montaże i wielki montażysta , Jak się tu dziwić Niemcom ,skoro sami robimy gorzej ,ja firme postrzegam realnie ,i nawet pozywywnie ,Własciciela widziałem osobiście ,i Jest ok jak i 2 ch prezesów sa adekwatni do ludzi co przyjeżdżają do ponoc pracy .
nie ma problemu jak ktoś się zna na montażach ,,,pytanie czy bym chciał tam pracować ponownie odpowiem że tak pozdrawiam firmę i szefostwo ...( jak kierowca ,czy weterynaz mówi że jest fachura ,a po tem pretensjia że do noszenia i kerowania autem lekko się nadaje ,to o co halo ..
zdjecie uzytkownika
pernik - 2014-09-18 16:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [stolarz meblowy z WFM I WW Oborniki /Szamotuły - 2014-09-16 20:42:20]:
No wlasnie pracowales 3 tyg, jakbys popracowal kilka miesięcy albo i lat to wtedy moglibysm pogadać, tak wiec nie mow ze jest spoko, jak nie możesz nic na ten temat powiedzieć, a jaki może być z ciebie montazysta jak poznales wszystko w 48h; zalosne, pozdro dla tych którzy dalej pracują i dla pumby :) heheh
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-10-15 00:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowity długo pracowałeś w tej firmie ??
zdjecie uzytkownika
Pracowity - 2014-10-19 16:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie pół roku.
zdjecie uzytkownika
Jeff - 2014-11-11 19:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tak wszyscy narzekają.. pewnie tylko Ci którzy popracowali z miesiąć..
praca do 22 ? owszem czasem sie zdarza ale zależy od team'u
są team'y które wolą najpierw jechać na śniadanie później się przespać i dopiero do pierwszego klienta jechać na 10...
ja pracuję już chwilę i zdarzało sie czasem późno wrócić do domu ale to jak dostajesz jakiegoś niemotę który tylko patrzy żeby za niego robić..
aktualnie jesteśmy dobrym team'em i nie wracamy później jak o 17.
Ktoś jak myśli że będzie tu prcował jako kierowca a drugi za niego będzie nosił i montował to niech szuka od razu innej pracy.
Najwięcej mają do powiedzenia Ci którzy popracowali miesiać/dwa i dyli opieprzani przez swoich partnerów z team'u. sorry ale z plecakiem tylko w góry...
Owszem praca nie należy do najlżejszych ale jak ktos chce pracować to da radę.. znam takich którzy z wyglądu są jak zapałkim a parę mają taką że zanieśli by cały wohnzimmer na raz...
pozdr dla chłopaków.
zdjecie uzytkownika
Jeff - 2014-11-11 20:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A jeśli chodzi o kasę ?
zawsze jest na czas... jeszcze nigdy sie nie zdarzyło żeby się spóźnili, a jak sam coś spieprzysz to dowiesz się że dostaniesz potrącenie... ale to się też bardzo żadko zdarza.. trzymaj mocno kase od klientów, staraj się montować tak żeby nie było rekli i nie bedzięsz miał potrąceń i w domu będziesz na 17 najpóźniej.
A jeszcze co do mieszkań.. 40m2 i 7 osób ?
śmiech, cikawe kto to pisał.. stan mieszkania zależy od osób które tam mieszkają i w żadnym nigdy nie było 7 osób.. no chyba że jakaś impreza.
zdjecie uzytkownika
burak - 2014-11-28 19:23:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba lekka przesada
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-11-28 22:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem to na takich warunkach pracują ludzie w Dortmund z zatrudnienie w drugiej części firmy. A tak to pracujemy w 3 różnych miejscach : Hannover, Bremen, Leer. Tury szykuje nam Lipsk. Pracuje do późna kończę dopiero godzina 19 nawet o 22. W mieszkaniu to fakt w zależności od miejsca ale najwięcej mieszka 5 osób. Pieniądze dostajemy na czas. Ale jeśli chodzi o prace to koszmar.
zdjecie uzytkownika
siwy - 2015-01-13 12:04:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem przez dziewięć miesięcy ,gdyby nie wypadek pracowałbym dalej.Zawsze miałem pieniądze na czas,praca ciężka , ale jak ktoś nie umie słowa po niemiecku lub nie potrafi trzymać w reku wkrętarki to póżniej wygaduje głupoty.W Polsce też jesteśmy traktowani jak niewolnicy , za najniższą krajową,ktos kto nie boi się ciężkiej pracy powinien tam jechac,a kto będzie narzekał niech siedzi w Polsce za 1200 zł.Pozdrawiam wszystkich którzy pracują w firmie Małpy Montują Meble.Przede wszystkim pozdrawiam szybkiego Leszka.
zdjecie uzytkownika
WOLVERIN - 2015-08-31 09:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co jak co, ale kasa zawsze na czas. Praca fizyczna jak kazda inna, natargac sie trzeba, napewno nie jest to SPA, ale jak wiesz co to montaz i nie mylisz mlotka z wiertarka to dasz rade.
zdjecie uzytkownika
Magic - 2015-09-27 16:26:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,pytanie pracuje ktoś w Kempten dla MMM ??
zdjecie uzytkownika
lombard - 2015-09-29 21:37:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Magic - 2015-09-27 16:26:40]:
Jeszcze niedawno miałem nadzieję na dostanie się do firmy jak najszybciej. Obecnie już takiego ciśnienia nie mam bo ludzie mówią , że wcale już nie pracuje się tak wesoło. Zresztą o ile jeszcze jakiś czas temu @magic szukali rzeczywiście ludzi na stanowiska biurowe to ostatnio pustki jeśli chodzi o oferty
zdjecie uzytkownika
MMM - 2015-09-30 11:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
otwieramy nowy oddzial w Jeleniej Gorze i jak najbardziej poszukujemy pracownikow biurowych z komunikatywna znajomosia jezyka niemieckiego. Monterow mebli tez nadal poszukujemy, poniewaz przejmujemy w Niemczech pod swoje uslugi spedycyjne nowe oddzialy sklepow meblowych. Ogromne zapotrzebowanie na nowych pracownikow podkresla rozwoj firmy na terenie Polski i Niemiec.Pozdrawiam Dzial personalny Firmy MMM.
zdjecie uzytkownika
Magic - 2015-10-02 10:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie akurat praca biurowa nie interesuje,tylko montaże.
A chodzi mi o atmosferę w pracy i ludzi którzy tam pracują czy są poukładani w tą dobrą stronę czy raczej odwrotną.
zdjecie uzytkownika
Markus - 2015-10-10 19:01:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jutro wyjazd zobaczym co da się zrobić :D
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2015-10-25 13:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Też jestem zainteresowany praca w tej firmie. Ostatnie 4 lata pracowałem jako monter w sklepie meblowym i tak czytam opinie i mocno się zastanawia bo 1200 euro za tyle godzin to mała kwota. Jeśli ktoś ma jakieś informacje na temat pracy tam to proszę do mnie napisać na machine2@vp.pl
zdjecie uzytkownika
tola - 2015-10-30 02:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się @Łukasz, że u nich możesz zarobić jednak więcej niż te 1200 euro, szczególnie przy pracy na pełen etat. Jeśli jesteś zainteresowany jeszcze inną ofertą to teraz szukają do nich ludzi jako pracowników biurowych, chodzi oczywiście o ich siedzibe w Jeleniej Górze, to tez się opłaca z tego co wiem.
zdjecie uzytkownika
kinok - 2015-11-10 03:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
900 euro nie jest źle, no ale jednak trzeba się jakoś tam utrzymać, tyle że na pewno doświadczenie się przyda.
zdjecie uzytkownika
uyyuuy - 2015-11-14 20:35:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wiesio no ja uważam że wynagrodzenie jest całkiem niezłe, no i wiadomo za granicą mozna podszkolić język
zdjecie uzytkownika
rere - 2015-12-03 15:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej widzieliście że teraz firma MMM Transport Sp. z o.o poszukuje ludzi do pracy na stanowisku montera mebli kicuhennych, dysponenta oraz pracownika biurowego..
zdjecie uzytkownika
chodź - 2015-12-13 19:22:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rere Cały czas pojawiają się jakies oferty pracy, teraz chociażby mają ogłoszenie na dysponenta. Oczekują dyspozycyjności i znajomości pakietu ms office, ale nie są to duże wymagania.
zdjecie uzytkownika
agos - 2016-01-20 19:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
według mnie ta firma ma naprawdę duży potencjał, a atmosfera w pracy jest spoko, poza tym zatrudniają większość ludzi na umowę o pracę dając tym samym dostęp do dobrego socjalu :)
zdjecie uzytkownika
seweryn - 2016-01-23 13:58:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@agos, zgodze sie z toba w zupełności, wiele słyszałem na temat pozytywnej atmosfery w MMM Transport. Szkoda tylko, że aktualnie nie moge znaleźć od nich ofert pracy, ale najwyraźniej wszyscy zadowoleni i brak rotacji.
zdjecie uzytkownika
krasny - 2016-01-25 15:15:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@seweryn słyszałem że warunki nie są złe, w porównaniu do konkurencji mają bardzo podobne, na pewno nie gorsze. Szkoda że nie szukają teraz nikogo do pracy, mam już doświadczenie jako pracownik biurowy. Nie wiecie kiedy będą rekrutować?
zdjecie uzytkownika
let me go - 2016-02-12 21:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba ostatnio nie pojawiło się żadne ogłoszenie pracy @krasny. Widocznie są wszyscy zadowoleni z zarobków jakie firma zapewnia, zwłaszcza, że to wszystko w ramach umowy o pracę.
zdjecie uzytkownika
Karol - 2016-02-16 15:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@let me go jak pisałeś swoją opinię to faktycznie jeszcze nie było ofert pracy do nich, ale już się pojawiły na dysponenta i montera mebli kuchennych. Dla mnie idealna jest na montera, bo to moja branża i znam się na tym doskonale, a to dobrze, bo szukają kogoś z doświadczeniem i odpowiednimi kwalifikacjami. W zamian będę mieć stałą pracę z umową o pracę i prywatną opiekę medyczną.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: poniżej jakichkolwiek norm
Pytania: To ja mówiłem a szef gapil sie w swojego smartfona! Najważniejsze dla niego bylo jaką mam Steuerklasse i ile chce zarabiac. Szkoda czadu na takie hieny! Niech się nimi Finanzamt zainteresuje
zdjecie uzytkownika
Ala - 2016-03-22 11:20:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się jak to jest w MMM Transport z tymi monterami mebli, generalnie montuje się je w domu klienta już czy w bazie we firmie, bo dla mnie to jednak komfort psychiczny
zdjecie uzytkownika
kamil - 2016-05-05 08:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MMM Transport poszukuje do pracy w Hamburgu monterów mebli, @Karol, praca ciężka, jak każda praca fizyczna. Jedno jest pewne, że umowę dostaniesz i kasa na czas, a że napracować się trzeba to powiedz gziej jest inaczej??

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie MMM Transport Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MMM Transport Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert