Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius)

Pracowałeś w firmie MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-28 12:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na jakim stanowisku wedlug was pracuje sie najlepiej w mmm? Jakis sklep, kierowca, magazyn, cokolwiek?
zdjecie uzytkownika
Europejczyk - 2013-09-08 23:06:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wedlug moich rozeznan 1200 euro, to jest minimalna stawka jesli tylko nosisz meble, ale ich nie montujesz. Jesli jestes monterem mebli i masz stare prawo jazdy( o ile sie nie myle sprzed pieciu lat) to masz 1450 netto tzn na reke minimum plus premie kazdego miesiaca. Dodam ze w niemczech mozesz prowadzic auto do 7,5 tony na starym prawku tzn sprzed pieciu lat. Fakt jest taki, ze musisz pracowac w sklepie meblowym, a nie u podwykonawcy jak MMM. To ze jest to srednia krajowa niemiecka to bzdura. Jesli zalapiesz sie np do firmy na przeprowadzki to mozesz spokojnie zarobic 10 euro na godzine nawet, a robisz to samo co w mmm.
zdjecie uzytkownika
Europejczyk - 2013-09-08 23:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowac, czy nie pracowac w tej firmie??? Tak i nie!!! Przeczytaj całość i zdecyduj sam według swojej sytuacji życiowej.
Zaczne od tego ze kadra planująca Twą pracę ma płacone na akord!!! tak wiec z dnia na dzien masz dowalane coraz wiecej do rozwiezienia, az trzasnie Ci kręgoslup, ponadrywasz sciegna, lub spowodujesz wypadek poprzez pospiech i przekraczanie predkosci. Pisze z własnej praktyki i innych kolegów. Rekordzisci w Dortmundzie, Frankfurcie, Bremen, na Bawarii wracali do swych mieszkań o 01 w nocy!!! Było tzw 800 euro Umzatzu, i do przejechania 400 km po czesto górzystym terenie. Był równiez jeden wypadek smiertelny podczas dostawy w zwiazku z pospiechem. ..
Co do wypłat to zazwyczaj przychodza w miare punktualnie, jedynie co dwa czy trzy miechy masz upierniczane po 100-150 euro za rózne ciekawe i niespodziewane rzeczt tj np za wkretarke AKU, którą podobno ukradles lub ukradl ją ktos inny ale Ty nie dopilnowales, , albo za to ze zniiszczyles cos w aucie, lub mebel połamałes, za mandat, za zniszczone drzwi w hotelu... Jeden gosciu stracil 150 euro za "rzekome zamówienie częsci do auta na którym pracował....Tak mu wyjasniono i kazano podpisac to. Ja sam osobiscie choc kierowcą nie bylem i przestrzegalismy z kolega przepisów predkosci to Pan [usunięte przez moderatora] powysylal do komornika niemieckie mandaty na moje nazwisko, opisujac i dokumentujac ze to moje. Bez zdjec bez dowodów. Jezdzimy autemi firmowymi lub z wypozyczalni i rzecz jasna mandaty przychadza do firmy. Firma płaci mandaty a potraca komu chce wg wlasnej woli - musisz to wiedziec i tego nie unikniesz. W rzezywistosci mandaty wala chlopaki którzy chca za wszelka cene sie wyrobic, co jest zrozumiałe jak masz Umzatz w wysokosci 600-800 euro i trase 300-400km... ale tez dostaniesz mandat, który zrobił ktos z kolegów [usunięte przez moderatora], a on zalatwia to ze placi ktos inny miedzy innymi TY.
Nie mówie zeby tam kategorycznie nie pracowac, sa w naszym kraju takie warunki, ze trzeba sie szlajac po swiecie za chlebem, wiec jesli trafisz do tej firmy to nie jest az tak zle na POCZATEK: ja pojechałem tam nając 5 euro w kieszeni, dowieziono mnie na miejsce, zakwaterowano w czystych i milych warunkach do zycia, koledzy pomogli z jedzeniem, nawet sie piwko wypiło...Pozdrawiam ich serdecznie:) Nastepnego dnia wpadł napiwek i jakas szybka fuszka po pracy np wyniesc stary mebel, albo cos przykrecic...wiec pieniadze na zycie były od razu. Zawsze masz tam osobe wprowadzajaca z kilkumiesiecznym doswiadczeniem, masz mozliwosc wszystkiego sie nauczyc, czego potrzebujesz do pracy. Dostajesz porzadne auto i narzedzia, nawigacje i działacie. Zeby sie dostac nie musisz pisac zyciorysow, CV, listów motywacyjnych, jazd próbnych robic i pokazywac czy masz doswiadczenie za kółkiem, przechodzic wieloetapowych rozmow kwalifikacyjnych jak do służb specjalnych, czekac niewiadomo ile na odpowiedz łaskawego tak lub nie. To jest wielki plus tej firmy i mam osobisty dla niej za to szacun. Ja zadzwonilem, zglosiłem sie do siedziby, zapisano mój nr tel i za tydzien byłem w drodze do pracy. Jesli chodzi o jezyk, to Pan [usunięte przez moderatora], poprosił w jezyku niemieckim o otworzenie z zamkniecie drzwi,okna, podniesienie,opuszczenie reki i napisania jednego jakiegokolwiek zdania. Tak wiec jak ktos nie ma wyboru, i musi natychmiast do pracy isc, to polecam, ta firma tyłek Ci i twej rodzinie uratuje!!! Jesli masz poważne problemy z kręgosłupem, lub masz poprostu jakikolwiek fach, czy inne mozliwosci zarabiania i rozwoju na dłuzszy czas to kategorycznie odradzam Ci. Jest to poprostu dobra firma na kryzys zyciowy, alternatywa ratunkowa, potem od razu szukaj lepszych mozliwosci. Na poczatku masz prace w miare swych mozliwosci, potem jak nabierasz coraz wiekszej wprawy, dokrecaja Ci srubke do granic mozliwosci człowieka. To gdzie jestes i jak Ci idzie jest kontrolowane telefonicznie, i potwierdzaja to u klientów, a nawet potrafia przyjechac tam, gdzie mowisz ze jedziesz.. W autach maja GPSy i podsłuchy TOMTOMA. Podsłuchy nie sa w autach z wypozyczalni, a jedynie w firmowych MMM-u. Tak wiec wiedza czy konczysz wczesnie. Jak konczysz wczesniej tj 17-18 to dostajesz niezwłocznie wiecej roboty. Standartem po 2 miechach jest jest praca do 22 (wizyta u ostatniego klienta) , bo do tego czasu mozna ustawowo wykonywac prace w domostwach,potem jest naruszenie ciszy i pojawia sie policja. Jesli wiedza ze nie dajesz rady to albo dostajesz nieco mniej, albo Cie wywalaja. Oststecznie po okolo roku, jak sie utrzymasz to rece , kregoslop, i nerwy masz do wymiany.Sa tam osoby które pracują ponad rok i wiecej, ale maja układy z [usunięte przez moderatora] i kadra z Gryfowa, wiec nie maja wielkich i wyczerpujących tras, koncza od miedzi 14 a 16...:)
Wybieraj sam - Powodzenia, zyczę Ci przede wszystkim iscia na przód:)
Pozdrawiam, Europejczyk.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-09-15 22:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mmm jest podwykonawcą dla kogo w niemczech? jak tam wyglądają warunki zakwaterowania? na jak długo umowa?
zdjecie uzytkownika
okurwieniec - 2013-10-03 13:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowy - 2013-09-15 22:00:05

mmm jest podwykonawcą dla kogo w niemczech? jak tam wyglądają warunki zakwaterowania? na jak długo umowa?
mmm robi dla sieci handlowej Roller i Poco, zakwaterowania w normie, da sie normalnie mieszkac, umowa moze byc w kazdej chwili wypowiedziana (z dwutygodniowym wyprzedzeniem).
zdjecie uzytkownika
Wiesiek - 2013-10-09 22:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego, a co musiałoby się stać, żeby wypowiedzieli umowę "w każdej chwili"? Pracujesz dla nich w Niemczech?
zdjecie uzytkownika
Europejczyk - 2013-11-04 20:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Wiesiek - 2013-10-09 22:14:23]:
wypowiedzenie dostajesz jak "masz za duzo do powiedzenia", i nie wazne czy masz racje czy nie. Jesli kierownictwo wyczuje ze masz jeszcze poparcie innych pracownikow w swych kwestiach, to tym szybciej to nastepuje. Podkreslam ,ze niech nikt nie planuje "cale zycie tam pracowac". Jak musisz pilnie podjac prace od zaraz to zrob to, bo jest to dobra perspektywa, gdy czujesz ze nie masz innego wyboru, ale wiedz , ze to jest tak czy inaczej tylko na krotki okres...max rok!! Przez ten czas szukaj cos innego. Dla przykładu powiem, ze wczoraj spotkalem ruskich niemcow z mmm-u, mieli 22 klientów + montaze, ja byłem o 14:00 po robocie, a oni w polowie tury...ale byli zaduowuolieni:):):)
zdjecie uzytkownika
ostrozny - 2013-11-19 19:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Więc kiedy tak naprawdę pierwszą kase dostaje...? gdybym zaczął pracować od powiedzmy jutra... pierwsze pieniądze zobaczę za miesiąc...? tak?
zdjecie uzytkownika
Europejczyk - 2013-12-03 22:24:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ostrozny - 2013-11-19 19:29:49]:
kase dostajesz około 20 kazdego miesiaca. licza twoje dni przepracowane w danym miesiacu kalendarzowym i dopiero w nastepny dostajesz przelew. Jesli np zaczeles w polowie miesiaca listopada, to okolo dwudziestego grudnia przyjdzie rozliczenie na Twoje konto. Niewiem ile oni teraz placom , tak bylo jak ja przecierałem swoje zagranicznr szlaki:) pozdro:)
zdjecie uzytkownika
XXX - 2014-01-18 11:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
łADNY MATOŁEK TO NAPISAŁ, CHYBA PREZES HE,HE! PRACOWAŁEM TAM 7 MIESIĘCY, CO DZIENNA NORMA TO OD 12 DO 17 GODZIN A PŁACĄ ZA 8 GODZIN. TA FIRMA TO WYZYSK, NIEPOROZUMIENIE I SYF!!!!! SZCZERZE TO NIE POLECAM MMM, TO OBÓZ PRACY.
POWODZENIA DLA CHŁOPAKÓW KTÓRZY TAM BĘDĄ PRACOWALI!!!
SĄD SĄD SĄD DLA MOBIUSA ZA TO!!!!!
zdjecie uzytkownika
jarenty - 2014-03-20 10:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,jestem bylem pracownikiem firmy MMM. Mi rownierz nie zostaly wyplacone wynagrodzenie. Mialem podawac Mebiusa do do sondu ale dalem sobie spokuj bo nawet jak bym wygral to nie odzyskal bym ani zlotowki. Znalazlem prace w innej firmie ktora zajmuje sie tym samym i naprawde sie zdziwilem bo wiekszosc pracownikow wzesniej wlasnie pracowali u Mebiusa. Terz jestesmy zadowoleni i pewni ze wyplata przyjdzie na czas. Chetnie udostempnie namiary na ta firme. Moj adres meil to jarek73gk@gmail.com Zapraszam wszystkich chetnych, znajacych jezyk w stopniu komunikatywnym i posiadaja prawo jazdy kat B
zdjecie uzytkownika
jarek - 2014-03-24 13:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Uwaga, firma zmienila nazwe na MOCO SUD SP. Z O.O. Teraz pod ta nazwa będą oszukiwali i wyzyskiwali, nie dajcie się nabrać na ich piękne opowiadania, praca średnio 12h dziennie bez pauzy, za 1250-1300 euro skandal nie polecam
zdjecie uzytkownika
Europejczyk - 2014-05-08 21:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jarenty - 2014-03-20 10:49:02]:
dzięki kolego za tego matola:) fakt ze to matoly u mebiusa robia...prezes już wyleciał z mmm:)
zdjecie uzytkownika
ANETA - 2014-06-02 11:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy warunki w tej firmie w jakis sposob sie polepszyły? mąz z braku perspektywy zaczyna tam pracę. nic innego nie ma na rynku prace za 1200e a musi utrzymac rodzine ja pracuje na minijob, mamy dzieci.pani z biura mowila ze warunki sie pozmienialy. dziekuje za jakiekoliwiek informacje
zdjecie uzytkownika
lombard - 2014-06-02 22:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może 1200e to nie są jakieś ogromne pieniądze, ale za to i za Twoją pensje chyba da się spokojnie w Polsce przeżyc
zdjecie uzytkownika
zsebkés - 2014-06-06 12:13:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do osób, które pracowały w MMM: jak rozumiem, montaż mebli jest wyłącznie u klientów? W skład ekipy wchodzą 2 osoby? Na logikę, przynajmniej jedna powinna naprawdę dobrze mówić po niemiecku? Praca na akord? Na miejscu niemieckiego klienta bardzo nie podobało by mi się, że nie mogę dogadać się z monterem, który w dodatku śpieszy się na maxa kosztem solidności.
Ktoś tu wspomniał o kwocie 1200 Euro, a mnie zapytali, ile bym chciał i odpowiedziałem - 1100. Nie dodałem, że zdecydowanie za OSIEM godzin pracy, bo zmieniłem zdanie pod wpływem lektury powyższych wypowiedzi.
zdjecie uzytkownika
partyzant - 2014-06-24 19:57:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma to jedna wielka pomylka i katastrofa. Montowanie mebli w domu klienta, praca we 2 osoby od godz. ok 6:30 często do 21,22 i później bez zadnej pauzy. Dla tej firmy liczy się jedynie "utarg z dnia" maja ustalone ile co kosztuje i potem dowalaja; kilka montaży jakies reklamacje transpory itd. inni montują kuchnie i maja np. transporty. Wszystko jest tak obliczone żeby szybko nie skonczyc pracy, wiec trzeba dawac dobry gaz żeby w miare wcześnie zjeść kolacje. Nie dbaja wogole o pracownika, jesteś ok jak rano stoisz na magazynie w czerwonych spodenkach załadujesz auto i odjedziesz od rampy. Jednak jeśli sa jakies problemy u klienta np. z montażem albo kasa to już dla niech jesteś be bo już oni musza za ciebie wszystko z klientem wyjasniac zalatwiac jak np. nie znasz niemieckiego. Jak idziesz na chrobowe to jestes na czarnej liscie, jak chcesz urlop to tez już jest problem. Firma idzie na zywiol aby przezyc dziś nie martwi się jutrem. Kasa 1200 euro w Niemczech za kilkanaście godz pracy dziennie od tego trzeba odjąć mieszkanie i jedzenie no i jak się chce jeszcze jechać do domu to koszty transportu bo za to nikt nie zwaraca. NIe polecam pracowałem tam jakiś czas i można by ksiazke napisac na temat mmm teraz moco sud. W gryfowie na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują kokosy ale nie dajcie się zwieść czar pryska w Niemczech. Zastanow się dwa razy bo jeśli znasz jezyk niemiecki to znajdziesz prace w niem inna i lepiej platna a ta praca jest praca ciezka trzeba się natargac tych paczek z meblami i niestety nieraz brakuje czasu na odpoczynek żeby nabrać sil na następny dzień a i za soboty nie placa tylko obiecują i nie ma zadnych 8h pracy. Pozdro dla chlopakow którzy pracuja
zdjecie uzytkownika
tuptus - 2014-06-26 16:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
potwierdzam wszystkie komentarze zadnych pozytywow nie nalezy sie tej firmie[usunięte przez administratora] w bialy dzien!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
lombard - 2014-06-30 15:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to przynajmniej już chyba nikt nie zapyta czy warto tu aplikować, bo ostatnie odpowiedzi są dość jednoznaczne
zdjecie uzytkownika
papa - 2014-07-15 18:12:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kłamcy, kłamcy i jeszcze raz kłamcy. Mówią ci to co chcesz usłyszeć. Biały murzyn Mobiusa. Od bladego świtu do późnej nocy tyrasz za śmieszne pieniądze. Uważajcie na ta firmę. Warunki mieszkaniowe to kołchoz. Na 40m2 mieszka 7 osób, jedna łazienka i WC.
zdjecie uzytkownika
rycerz - 2014-07-20 12:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Totalna porażka!! Wykorzystują, kłamią i oszukują. Nigdy nie wiesz ile zarobisz, tam ci zabiorą tu ci za coś utną. Nie interesują się niczym, jak tylko tym żebyś był rano na magazynie. Jak Cię nie ma to już problem bo nie osiągną wymaganego dziennego Umsatzu (obrotu). Nie możesz być chory, bo Cię zwolnią. Warunki mieszkalne fatalne. Nawet jeden z podszefów wymyślił, żeby wynająć hangar, wstawić tam łóżka i kąpać się na stacji benzynowej. Bo tak będzie taniej. IDIOTA!! ludzie którzy zostali tam jeszcze (współczuję), to w większości tacy co nie mają prawa jazdy i nie mówią po niemiecku. Nie doceniają dobrych pracowników w żaden sposób. Samochodami, którymi się pracuje to wraki, nic nie naprawiają. Twierdzą że nie mają na to pieniędzy - ŻAŁOSNE !! ODRADZAM gdyż jest wiele innych firm, które potrzebują pracowników. Sam złożyłem 3 CV i od razu dostałem odpowiedz i chęć współpracy na 100razy lepszych warunkach.
zdjecie uzytkownika
laku - 2014-09-06 15:46:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rycerz - 2014-07-20 12:57:45]:
to jeśli gdzie indziej jest tak dobrze to idź i nie wracaj do firmy. Moim zdaniem sam pomysł na biznes , holowanie aut i ogólna pomoc drogowa, jest dobry i można na nim nieźle zarobić. Niestety kierownictwo nie do końca potrafi odpowiednio prowadzić firmę do sukcesu. Brak pewnych rozwiązań logistycznych , które mogłyby pomóc
zdjecie uzytkownika
frgty - 2014-09-14 18:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tragedia innaczej ta firma zbiera niewolnikow jak zza czasow egipcjan ktorzy budowali piramidy
zdjecie uzytkownika
stolarz meblowy z WFM I WW Oborniki /Szamotuły - 2014-09-16 20:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem nie długo w 48 h poznałem wszystko ..po 3 tygodniach sam dałem wypowiedzenie pieniądze otrzymałem na konto w 12h
Prawda jest taka ,że u nas w kraju ,jest gorzej ,przykłady przywieżione tez z zachodu ,tz samozwańczych psełdo stolarzy a po tem ,,,wiecie 3 montaże i wielki montażysta , Jak się tu dziwić Niemcom ,skoro sami robimy gorzej ,ja firme postrzegam realnie ,i nawet pozywywnie ,Własciciela widziałem osobiście ,i Jest ok jak i 2 ch prezesów sa adekwatni do ludzi co przyjeżdżają do ponoc pracy .
nie ma problemu jak ktoś się zna na montażach ,,,pytanie czy bym chciał tam pracować ponownie odpowiem że tak pozdrawiam firmę i szefostwo ...( jak kierowca ,czy weterynaz mówi że jest fachura ,a po tem pretensjia że do noszenia i kerowania autem lekko się nadaje ,to o co halo ..
zdjecie uzytkownika
pernik - 2014-09-18 16:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stolarz meblowy z WFM I WW Oborniki /Szamotuły - 2014-09-16 20:42:20]:
No wlasnie pracowales 3 tyg, jakbys popracowal kilka miesięcy albo i lat to wtedy moglibysm pogadać, tak wiec nie mow ze jest spoko, jak nie możesz nic na ten temat powiedzieć, a jaki może być z ciebie montazysta jak poznales wszystko w 48h; zalosne, pozdro dla tych którzy dalej pracują i dla pumby :) heheh
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius)
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x