Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius)

Pracowałeś w firmie MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Europejczyk - 2013-11-04 20:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Wiesiek - 2013-10-09 22:14:23]:
wypowiedzenie dostajesz jak "masz za duzo do powiedzenia", i nie wazne czy masz racje czy nie. Jesli kierownictwo wyczuje ze masz jeszcze poparcie innych pracownikow w swych kwestiach, to tym szybciej to nastepuje. Podkreslam ,ze niech nikt nie planuje "cale zycie tam pracowac". Jak musisz pilnie podjac prace od zaraz to zrob to, bo jest to dobra perspektywa, gdy czujesz ze nie masz innego wyboru, ale wiedz , ze to jest tak czy inaczej tylko na krotki okres...max rok!! Przez ten czas szukaj cos innego. Dla przykładu powiem, ze wczoraj spotkalem ruskich niemcow z mmm-u, mieli 22 klientów + montaze, ja byłem o 14:00 po robocie, a oni w polowie tury...ale byli zaduowuolieni:):):)
zdjecie uzytkownika
ostrozny - 2013-11-19 19:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Więc kiedy tak naprawdę pierwszą kase dostaje...? gdybym zaczął pracować od powiedzmy jutra... pierwsze pieniądze zobaczę za miesiąc...? tak?
zdjecie uzytkownika
Europejczyk - 2013-12-03 22:24:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ostrozny - 2013-11-19 19:29:49]:
kase dostajesz około 20 kazdego miesiaca. licza twoje dni przepracowane w danym miesiacu kalendarzowym i dopiero w nastepny dostajesz przelew. Jesli np zaczeles w polowie miesiaca listopada, to okolo dwudziestego grudnia przyjdzie rozliczenie na Twoje konto. Niewiem ile oni teraz placom , tak bylo jak ja przecierałem swoje zagranicznr szlaki:) pozdro:)
zdjecie uzytkownika
XXX - 2014-01-18 11:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
łADNY MATOŁEK TO NAPISAŁ, CHYBA PREZES HE,HE! PRACOWAŁEM TAM 7 MIESIĘCY, CO DZIENNA NORMA TO OD 12 DO 17 GODZIN A PŁACĄ ZA 8 GODZIN. TA FIRMA TO WYZYSK, NIEPOROZUMIENIE I SYF!!!!! SZCZERZE TO NIE POLECAM MMM, TO OBÓZ PRACY.
POWODZENIA DLA CHŁOPAKÓW KTÓRZY TAM BĘDĄ PRACOWALI!!!
SĄD SĄD SĄD DLA MOBIUSA ZA TO!!!!!
zdjecie uzytkownika
jarenty - 2014-03-20 10:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,jestem bylem pracownikiem firmy MMM. Mi rownierz nie zostaly wyplacone wynagrodzenie. Mialem podawac Mebiusa do do sondu ale dalem sobie spokuj bo nawet jak bym wygral to nie odzyskal bym ani zlotowki. Znalazlem prace w innej firmie ktora zajmuje sie tym samym i naprawde sie zdziwilem bo wiekszosc pracownikow wzesniej wlasnie pracowali u Mebiusa. Terz jestesmy zadowoleni i pewni ze wyplata przyjdzie na czas. Chetnie udostempnie namiary na ta firme. Moj adres meil to jarek73gk@gmail.com Zapraszam wszystkich chetnych, znajacych jezyk w stopniu komunikatywnym i posiadaja prawo jazdy kat B
zdjecie uzytkownika
jarek - 2014-03-24 13:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Uwaga, firma zmienila nazwe na MOCO SUD SP. Z O.O. Teraz pod ta nazwa będą oszukiwali i wyzyskiwali, nie dajcie się nabrać na ich piękne opowiadania, praca średnio 12h dziennie bez pauzy, za 1250-1300 euro skandal nie polecam
zdjecie uzytkownika
Europejczyk - 2014-05-08 21:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jarenty - 2014-03-20 10:49:02]:
dzięki kolego za tego matola:) fakt ze to matoly u mebiusa robia...prezes już wyleciał z mmm:)
zdjecie uzytkownika
ANETA - 2014-06-02 11:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy warunki w tej firmie w jakis sposob sie polepszyły? mąz z braku perspektywy zaczyna tam pracę. nic innego nie ma na rynku prace za 1200e a musi utrzymac rodzine ja pracuje na minijob, mamy dzieci.pani z biura mowila ze warunki sie pozmienialy. dziekuje za jakiekoliwiek informacje
zdjecie uzytkownika
lombard - 2014-06-02 22:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może 1200e to nie są jakieś ogromne pieniądze, ale za to i za Twoją pensje chyba da się spokojnie w Polsce przeżyc
zdjecie uzytkownika
zsebkés - 2014-06-06 12:13:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do osób, które pracowały w MMM: jak rozumiem, montaż mebli jest wyłącznie u klientów? W skład ekipy wchodzą 2 osoby? Na logikę, przynajmniej jedna powinna naprawdę dobrze mówić po niemiecku? Praca na akord? Na miejscu niemieckiego klienta bardzo nie podobało by mi się, że nie mogę dogadać się z monterem, który w dodatku śpieszy się na maxa kosztem solidności.
Ktoś tu wspomniał o kwocie 1200 Euro, a mnie zapytali, ile bym chciał i odpowiedziałem - 1100. Nie dodałem, że zdecydowanie za OSIEM godzin pracy, bo zmieniłem zdanie pod wpływem lektury powyższych wypowiedzi.
zdjecie uzytkownika
partyzant - 2014-06-24 19:57:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma to jedna wielka pomylka i katastrofa. Montowanie mebli w domu klienta, praca we 2 osoby od godz. ok 6:30 często do 21,22 i później bez zadnej pauzy. Dla tej firmy liczy się jedynie "utarg z dnia" maja ustalone ile co kosztuje i potem dowalaja; kilka montaży jakies reklamacje transpory itd. inni montują kuchnie i maja np. transporty. Wszystko jest tak obliczone żeby szybko nie skonczyc pracy, wiec trzeba dawac dobry gaz żeby w miare wcześnie zjeść kolacje. Nie dbaja wogole o pracownika, jesteś ok jak rano stoisz na magazynie w czerwonych spodenkach załadujesz auto i odjedziesz od rampy. Jednak jeśli sa jakies problemy u klienta np. z montażem albo kasa to już dla niech jesteś be bo już oni musza za ciebie wszystko z klientem wyjasniac zalatwiac jak np. nie znasz niemieckiego. Jak idziesz na chrobowe to jestes na czarnej liscie, jak chcesz urlop to tez już jest problem. Firma idzie na zywiol aby przezyc dziś nie martwi się jutrem. Kasa 1200 euro w Niemczech za kilkanaście godz pracy dziennie od tego trzeba odjąć mieszkanie i jedzenie no i jak się chce jeszcze jechać do domu to koszty transportu bo za to nikt nie zwaraca. NIe polecam pracowałem tam jakiś czas i można by ksiazke napisac na temat mmm teraz moco sud. W gryfowie na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują kokosy ale nie dajcie się zwieść czar pryska w Niemczech. Zastanow się dwa razy bo jeśli znasz jezyk niemiecki to znajdziesz prace w niem inna i lepiej platna a ta praca jest praca ciezka trzeba się natargac tych paczek z meblami i niestety nieraz brakuje czasu na odpoczynek żeby nabrać sil na następny dzień a i za soboty nie placa tylko obiecują i nie ma zadnych 8h pracy. Pozdro dla chlopakow którzy pracuja
zdjecie uzytkownika
tuptus - 2014-06-26 16:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
potwierdzam wszystkie komentarze zadnych pozytywow nie nalezy sie tej firmie[usunięte przez administratora] w bialy dzien!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
lombard - 2014-06-30 15:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
to przynajmniej już chyba nikt nie zapyta czy warto tu aplikować, bo ostatnie odpowiedzi są dość jednoznaczne
zdjecie uzytkownika
papa - 2014-07-15 18:12:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kłamcy, kłamcy i jeszcze raz kłamcy. Mówią ci to co chcesz usłyszeć. Biały murzyn Mobiusa. Od bladego świtu do późnej nocy tyrasz za śmieszne pieniądze. Uważajcie na ta firmę. Warunki mieszkaniowe to kołchoz. Na 40m2 mieszka 7 osób, jedna łazienka i WC.
zdjecie uzytkownika
rycerz - 2014-07-20 12:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Totalna porażka!! Wykorzystują, kłamią i oszukują. Nigdy nie wiesz ile zarobisz, tam ci zabiorą tu ci za coś utną. Nie interesują się niczym, jak tylko tym żebyś był rano na magazynie. Jak Cię nie ma to już problem bo nie osiągną wymaganego dziennego Umsatzu (obrotu). Nie możesz być chory, bo Cię zwolnią. Warunki mieszkalne fatalne. Nawet jeden z podszefów wymyślił, żeby wynająć hangar, wstawić tam łóżka i kąpać się na stacji benzynowej. Bo tak będzie taniej. IDIOTA!! ludzie którzy zostali tam jeszcze (współczuję), to w większości tacy co nie mają prawa jazdy i nie mówią po niemiecku. Nie doceniają dobrych pracowników w żaden sposób. Samochodami, którymi się pracuje to wraki, nic nie naprawiają. Twierdzą że nie mają na to pieniędzy - ŻAŁOSNE !! ODRADZAM gdyż jest wiele innych firm, które potrzebują pracowników. Sam złożyłem 3 CV i od razu dostałem odpowiedz i chęć współpracy na 100razy lepszych warunkach.
zdjecie uzytkownika
laku - 2014-09-06 15:46:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rycerz - 2014-07-20 12:57:45]:
to jeśli gdzie indziej jest tak dobrze to idź i nie wracaj do firmy. Moim zdaniem sam pomysł na biznes , holowanie aut i ogólna pomoc drogowa, jest dobry i można na nim nieźle zarobić. Niestety kierownictwo nie do końca potrafi odpowiednio prowadzić firmę do sukcesu. Brak pewnych rozwiązań logistycznych , które mogłyby pomóc
zdjecie uzytkownika
frgty - 2014-09-14 18:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tragedia innaczej ta firma zbiera niewolnikow jak zza czasow egipcjan ktorzy budowali piramidy
zdjecie uzytkownika
stolarz meblowy z WFM I WW Oborniki /Szamotuły - 2014-09-16 20:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem nie długo w 48 h poznałem wszystko ..po 3 tygodniach sam dałem wypowiedzenie pieniądze otrzymałem na konto w 12h
Prawda jest taka ,że u nas w kraju ,jest gorzej ,przykłady przywieżione tez z zachodu ,tz samozwańczych psełdo stolarzy a po tem ,,,wiecie 3 montaże i wielki montażysta , Jak się tu dziwić Niemcom ,skoro sami robimy gorzej ,ja firme postrzegam realnie ,i nawet pozywywnie ,Własciciela widziałem osobiście ,i Jest ok jak i 2 ch prezesów sa adekwatni do ludzi co przyjeżdżają do ponoc pracy .
nie ma problemu jak ktoś się zna na montażach ,,,pytanie czy bym chciał tam pracować ponownie odpowiem że tak pozdrawiam firmę i szefostwo ...( jak kierowca ,czy weterynaz mówi że jest fachura ,a po tem pretensjia że do noszenia i kerowania autem lekko się nadaje ,to o co halo ..
zdjecie uzytkownika
pernik - 2014-09-18 16:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [stolarz meblowy z WFM I WW Oborniki /Szamotuły - 2014-09-16 20:42:20]:
No wlasnie pracowales 3 tyg, jakbys popracowal kilka miesięcy albo i lat to wtedy moglibysm pogadać, tak wiec nie mow ze jest spoko, jak nie możesz nic na ten temat powiedzieć, a jaki może być z ciebie montazysta jak poznales wszystko w 48h; zalosne, pozdro dla tych którzy dalej pracują i dla pumby :) heheh
zdjecie uzytkownika
Ktroś - 2014-10-02 13:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma to jedena wielka pomylaka nie powinna istnieć. Wykożystujeludzi, traktuje ich jak złużących którzy przacują do późnych godzin.I jeszcze utrudniają kontakt z najbliższymi osobami. Nie polecam. Omijajcie ją szerokim łukiem i radze nie aplikowac dokumentow chyba że ktoś lubi własnie prace w obozie....
zdjecie uzytkownika
Pracowity - 2014-10-12 16:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Stanowczo odradzam! Tylko w ostateczności!

Firma wykorzystuje ludzi, praca do późna 19-22, dużo klientów na turze.
Betriebswohnung (mieszkanie służbowe) syf i malaria!
do tego oddalone od 12 do nawet 30 paru kilometrów!

Co tydzień pracujesz gdzie indziej, rzucają ludzi jak śmieciami, to tu, to tam.
Przeważnie odległości od 50 do 200 km.

Żyjesz na bagażach, nie masz stałego miejsca zamieszkania, czyli minimalna ilość prywatnych rzeczy.

Ładujesz i nosisz (samodzielnie na plecach) paczki często przekraczające 50 KG !!!

Przesiew ogromny, w tyg przychodzą 2-3 osoby po to by po paru dniach lub następny dzień rzucić tą firmę!

Stanowczo odradzam! Tylko dla wytrwałych i doświadczonych monterów mebli!
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-10-15 00:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowity długo pracowałeś w tej firmie ??
zdjecie uzytkownika
Pracowity - 2014-10-19 16:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie pół roku.
zdjecie uzytkownika
TRAKTOR - 2014-10-28 15:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rycerz - 2014-07-20 12:57:45]:
WITAM MAM PROSBE CZY MOGLBYS SIE ZE MNA SKONTAKTOWAC PILNIE SZUKAM PRACY W NIEMCZECH PISALES ZE ZNALAZLES LEPSZA PRACE NIZ W FIRMIEMM .ZNAJOMY MI TO POLECIL ALE PO KOMENTZRZACH NIE ZDECYDOWALBYM SIE NA PRACE TAM.AKTUALNIE JESTEM W WENBACH NA PRODUKCJI ALE CHCE ZREZYGNOWAC PONIEWAZ MIALEM PRACOWAC RAZEM Z ZONA ALE NAS WYDUPALI I ONA ZOSTALA W POLSCE.JESTESMY W KRYZYSOWEJ SYTUACJI...MOJ KONTAKT TRAKTOR81@WP.PL
zdjecie uzytkownika
dunia - 2014-10-31 22:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracowity - 2014-10-12 16:43:01]:
Ja nie rozumiem czemu to właśnie zawsze Polacy dostają po tyłku... Chociaż pomagacie tam sobie nawzajem czy kazdy dołki kopie? Ja to chciałam tam pojechać do pracy ale widzę że strach sie bać :/
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius)
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x