Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius)

Pracowałeś w firmie MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-10-15 00:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowity długo pracowałeś w tej firmie ??
zdjecie uzytkownika
Pracowity - 2014-10-19 16:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie pół roku.
zdjecie uzytkownika
TRAKTOR - 2014-10-28 15:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rycerz - 2014-07-20 12:57:45]:
WITAM MAM PROSBE CZY MOGLBYS SIE ZE MNA SKONTAKTOWAC PILNIE SZUKAM PRACY W NIEMCZECH PISALES ZE ZNALAZLES LEPSZA PRACE NIZ W FIRMIEMM .ZNAJOMY MI TO POLECIL ALE PO KOMENTZRZACH NIE ZDECYDOWALBYM SIE NA PRACE TAM.AKTUALNIE JESTEM W WENBACH NA PRODUKCJI ALE CHCE ZREZYGNOWAC PONIEWAZ MIALEM PRACOWAC RAZEM Z ZONA ALE NAS WYDUPALI I ONA ZOSTALA W POLSCE.JESTESMY W KRYZYSOWEJ SYTUACJI...MOJ KONTAKT TRAKTOR81@WP.PL
zdjecie uzytkownika
dunia - 2014-10-31 22:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pracowity - 2014-10-12 16:43:01]:
Ja nie rozumiem czemu to właśnie zawsze Polacy dostają po tyłku... Chociaż pomagacie tam sobie nawzajem czy kazdy dołki kopie? Ja to chciałam tam pojechać do pracy ale widzę że strach sie bać :/
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-11-04 20:58:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jedz do tej pracy. Sam sobie dołek wykopiesz.Firma bedzie cie wykożystywać a jak masz bliskich w PL to bedzie ci ciężko zjechać do nich. Ta firma to jeden wielki obuz pracy który ma syf w papierach. Bedziesz fizycznie pracował od 7 do 22 nosząc meble na piętra i nie tylko. Nie polecam :/ A jak piszesz się na takie warunki to życze Ci powodzenia. To raczej praca dla samotnych ludzi którzy mają stalowe nerwy i mięśnie.
zdjecie uzytkownika
Jeff - 2014-11-11 19:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tak wszyscy narzekają.. pewnie tylko Ci którzy popracowali z miesiąć..
praca do 22 ? owszem czasem sie zdarza ale zależy od team'u
są team'y które wolą najpierw jechać na śniadanie później się przespać i dopiero do pierwszego klienta jechać na 10...
ja pracuję już chwilę i zdarzało sie czasem późno wrócić do domu ale to jak dostajesz jakiegoś niemotę który tylko patrzy żeby za niego robić..
aktualnie jesteśmy dobrym team'em i nie wracamy później jak o 17.
Ktoś jak myśli że będzie tu prcował jako kierowca a drugi za niego będzie nosił i montował to niech szuka od razu innej pracy.
Najwięcej mają do powiedzenia Ci którzy popracowali miesiać/dwa i dyli opieprzani przez swoich partnerów z team'u. sorry ale z plecakiem tylko w góry...
Owszem praca nie należy do najlżejszych ale jak ktos chce pracować to da radę.. znam takich którzy z wyglądu są jak zapałkim a parę mają taką że zanieśli by cały wohnzimmer na raz...
pozdr dla chłopaków.
zdjecie uzytkownika
Jeff - 2014-11-11 20:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jeśli chodzi o kasę ?
zawsze jest na czas... jeszcze nigdy sie nie zdarzyło żeby się spóźnili, a jak sam coś spieprzysz to dowiesz się że dostaniesz potrącenie... ale to się też bardzo żadko zdarza.. trzymaj mocno kase od klientów, staraj się montować tak żeby nie było rekli i nie bedzięsz miał potrąceń i w domu będziesz na 17 najpóźniej.
A jeszcze co do mieszkań.. 40m2 i 7 osób ?
śmiech, cikawe kto to pisał.. stan mieszkania zależy od osób które tam mieszkają i w żadnym nigdy nie było 7 osób.. no chyba że jakaś impreza.
zdjecie uzytkownika
Bywalec - 2014-11-15 16:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Jeff na jakim zadupiu robisz?
Bo tylko na zadupiach gdzie masz 5 klientów robi się max do 17tej.
Nie czytajcie głupot ludzi którzy zarabiają na ściąganiu nowych pracowników i pisaniu pozytywnych komentarzy.

Tak, firma płaci obecnym pracownikom 100 euro lub 400 zł za ściągnięcie nowego pracownika!
zdjecie uzytkownika
Jeff - 2014-11-15 20:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bywalec.
na zadupiu.. ok na pewno to jest większe miasto niż twoje z Dolnego..
Notabene Jestem cały czas w jednym miejscu. (jestem na niemieckiej umowie)
i powyżej nigdzie nie zaznaczyłem że mamy po pięciu klientów.. (widze problemy z rozumieniem pisanego tekstu) mamy od 6 gdy jest duży montaż do 14/15 i w tym też są montaże ale małe.. i potrafimy jakoś skończyć o normalnej porze.
A o tym żeby firma płaciła komuś za ściągnięcie kogoś to jakaś bajka o której powiedział Ci Pan "Stanisław" który zna kogoś kto był i z kimś rozmawiał..
Tak jak mówię, praca nie nałeży do lekkich ale jak ktoś się na taką decuduje to niech weźmie sobie pod uwagę to że nie będzie tylko kierowcą..
zdjecie uzytkownika
miki - 2014-11-27 19:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
wiecie co ja napisze tak,,,,, pracuje na dyspozycji czyli ukladam te tury dla kierowcow,,,rozmawiam z nimie i powiem szczerze ze dziwie sie czego oni tam jeszcze pracuja.... niemieckick kierowcow moze dwa teamy sa ze zawsze sie wyrobia w czasie tzn do 17. a z naszymi roznie.ale bardzo rzadko sie zdarza zeby konczyli przed 19. poza tym sa ciągle pod kontrola. bo i my w dyspozyzji musimy wiedziec gdzie w danej chwili sa takze ciągle sa na tel. a w dispo...... szkoda gadac dziewcyny w polskim teamie narzekaja.godziny pracy sa okropne . a poza tym wyplaty nie maja tyle co my w niemczech. choc my tez mamy niewiele jak na niemieckie warunki. w gryf maja horror. nawet słowka miedy soba po polsku nie moga . tylko wszedzie po niemiecku..normalnie oswiecim tam maja...szefowa zapatrzona w niemcow jak w obrazek.... i na wszystkich donosi...i niemcom to by w dpe weszla bez mydla.... glupiutka jest. tak o niej ponoc w lubnu mowia. a te dziewczyny co tam pracuja to cicho. bo gdzie indziej prace znajd?
zdjecie uzytkownika
burak - 2014-11-28 19:23:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba lekka przesada
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-11-28 22:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem to na takich warunkach pracują ludzie w Dortmund z zatrudnienie w drugiej części firmy. A tak to pracujemy w 3 różnych miejscach : Hannover, Bremen, Leer. Tury szykuje nam Lipsk. Pracuje do późna kończę dopiero godzina 19 nawet o 22. W mieszkaniu to fakt w zależności od miejsca ale najwięcej mieszka 5 osób. Pieniądze dostajemy na czas. Ale jeśli chodzi o prace to koszmar.
zdjecie uzytkownika
yogi - 2014-12-22 20:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skandaliczne warunki pracy. Zakaz mówienia po polsku!
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tod - 2014-12-25 19:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nooo w końcu !! mały bo mały portal bez wielkiej skaly przekazu ale zawsze !
Gratulacje za odwagę !!
zdjecie uzytkownika
siwy - 2015-01-13 12:04:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem przez dziewięć miesięcy ,gdyby nie wypadek pracowałbym dalej.Zawsze miałem pieniądze na czas,praca ciężka , ale jak ktoś nie umie słowa po niemiecku lub nie potrafi trzymać w reku wkrętarki to póżniej wygaduje głupoty.W Polsce też jesteśmy traktowani jak niewolnicy , za najniższą krajową,ktos kto nie boi się ciężkiej pracy powinien tam jechac,a kto będzie narzekał niech siedzi w Polsce za 1200 zł.Pozdrawiam wszystkich którzy pracują w firmie Małpy Montują Meble.Przede wszystkim pozdrawiam szybkiego Leszka.
zdjecie uzytkownika
lukasz - 2015-03-23 20:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do siwy, jak znasz jezyk niemiecki to masz w tej firmie przesrane bo kazdy montageleiter jak to wyczai to ciebie obciaza tym co on ma robic czyli szarpanie sie z klientem o pieniadze, zalatwianie reklamacji w marketach, latanie po sprzedawcach itd. Po drugie znajac niemiecki i umiejac trzymac wkretarke w rece nie bedziesz pracowal w takiej firmie jak moco sud, z latwoscia znajdziesz prace w innej firmie. Pieniadze na czas to moze i sa ale od niedawna wczesniej zdarzalo im sie opoznienia nawet o tydzien, bawet dzis do tego maja prawo bo jest to w umowie. Za uszkodzenia albo zabiora ci kase albo niby pojda ci na reke ale masz te uszkodzenia odpracowac w sobote. Wiec moze sie tak zdarzyc ze nie bedzie cie w domu miesiac. Placa tykko za 20 dni roboczych jak w miesiacu wypada np. 22 to re dwa dni masz za free. Czesto chlopaki jezdza po roznych miejscowosciach tym bardziej teraz gdzie w ostatnim czasie zwolnilo sie kilka osob ( monterow ktorzy pracowali tam bardzo dlugo i byli dobrzy w tym co robili). Wynagrodzenie tez pozostawia duzo do zyczenia. Pracujac caly dzien bo tura jest tak ukladana czyli od 6:30 o tej terzeba byc na magazynie, dostajac kuchnie do montazu, meble do rozwiezienia oraz reklamacje nie jestes w stanie skonczyc wczesniej jak 19-20. Za tyle godzin pracy czlowiek powinien miec grubo ponad dwa tys e a tu jest ledwo tysisiac trzysta. Wiec nie uwazam zeby peaca byla atrakcyjna. Jeszcze wymyslanie przez kierownikow ze moze by wynajac dla polakow hale zeby tam mieszkali bo wiecej ich sie zmiesci i bedzie taniej pokazuje jaki maja szefowie stosunek do pracownikow pozdro dla mobiusa i urbanczyka a no i reszty hehe.
zdjecie uzytkownika
danny - 2015-03-26 12:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pernik - 2014-09-18 16:39:57]:
wiesz co to,ty musisz byc ten inny ze tak o ciebie dbaj.ja przerobilem w tej firmie prawie piec lat a juz po 6 miesiacach mialem dosyc.lecz mam rodzine dlatego zostalem.nic nie pomagaja.maja za nic dobrych pracownikow.a Tak wogole nie chce mi sie wszystkiego opisywac bo nie ma to sensu .popracuj naucz sie jezyka i montowania mebli i s...ac gdzie indziej .A prawda jest ze pracuje sie od siudmej do konca tury czyli nie zjesz cieplego obiadu.za soboty nie placa i za nadgodziny tez jedna wielka sciema .malpy. meble. montuja hihihi
zdjecie uzytkownika
bojmmm - 2015-03-29 14:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak sie zgodziles za niewolnika to to musisz robic do siwitu bo czlowjek w czerni sipi i mysili jak od kazdego troszke zabrac bo ludziom nie sa potrzebne piniadze jak jemu ale sami jestesice sobje winni bo nic z tym nie robice tylko podpis sami dajecie mu prezenty to jest wschodnia firma maja to we krwi
zdjecie uzytkownika
Ramzes - 2015-04-08 20:02:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozmowa kwalifikacyjna nie była zła,ale dzisiaj byłem umówiony na rozmowę z niemcem,hamem jakich naprawdę mało.Rano przyjechałem na umówioną godzinę,po 15 minutach czekania zapukałem i wszedłem żeby sprawdzić czy jest, bo pani wychodząca dwa razy nie raczyła poinformować o tym.Kazał mi natychmiast wyjść.Po 5 minutach wszedłem,HAM nie przedstawił się,dzień dobry odpowiedział po ok 2 min i dodał że nie życzy sobie więcej wchodzenia bez wezwania że do niego można wejść TYLKO jak wezwie-Podziękowałem i wyszedłem, ponieważ liczyłem choćby na małe przepraszam za opóżnienie a nie na opierdziel przez FASZYSTE!!!
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-04-08 20:12:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
Ramzes - 2015-04-08 20:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam jeszcze,że podobał mi się gościu który był za mną w kolejce.Gdy wychodziłem a pani poprosiła jego ,to widząc co się dzieje skomentował:my też nie mamy o czym rozmawiać i wyszedł ze mną.Jak ktoś da sobie wchodzić na głowę na początku to póżniej niech się nie dziwi, że ktoś mu na nią SRA.
zdjecie uzytkownika
danny - 2015-04-26 13:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich ,nie pracujcie w firmie MMM z gryfowa slaskiego .ja pracowalem okolo czterech lat i te swinie nie placily za mnie podatku w niemczech ,a teraz mam do placenia kilka tysiecy euro .faktem jest ze bede zglaszal te sytulacje na policje i finnanzamtu iarbaitzantu to jest katastrofa .popieram wszystkie negatywne opinie na ich temat ,bo pozytywow nie ma zadnych strzescie sie tej firmy.Chyba ze chcecie byc niewilnikami i pracowac od 7 do 22,to powodzenia A,i placic w przyszlosci podatki w euro kturych nie placi za ciebie firma a pracownik o niczym nie wie .POWODZENIA DLA PRZYSZLYCH NIEWOLNIKOW W M M M SERWICE ZOO GRYFOW SLASKI.
zdjecie uzytkownika
egojk - 2015-06-21 18:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że to była jednorazowa sytuacja, bo pierwszy raz słyszę, aby w tej firmie działy się takie rzeczy, co nie zmienia faktu, że jednak trzeba na nich uważać i pilnować swoich spraw bo w przeciwnym przypadku to samemu później można mieć problemy finansowe. Tylko, że są to problemy głównie organizacyjne.
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-07-10 12:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma totalne dno, wyzysk, sciema. Pozdrawiam Mobiusa i jego cyrk!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: masakra
Pytania: po niemiecku
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-30 16:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
agaczi - 2015-08-30 16:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm trochę się zaniepokoiłam waszymi opiniami tutaj, bo mój chłopak chce do nich aplikować i się u nich zaczepić... mam nadzieję, że mimo waszych komentarzy znajdą się tutaj osoby, które są zadowolone i powiedzą obiektywnie jak praca w MMM faktycznie wygląda, bardzo bym o to prosiła. poza tym powiedzcie, czy wypłata jest na czas
zdjecie uzytkownika
WOLVERIN - 2015-08-31 09:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agaczi - 2015-08-30 16:34:58]:
Co jak co, ale kasa zawsze na czas. Praca fizyczna jak kazda inna, natargac sie trzeba, napewno nie jest to SPA, ale jak wiesz co to montaz i nie mylisz mlotka z wiertarka to dasz rade.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius)
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy MMM Service Sp. z o.o. (Mobel-Montage-Mobius)?
Zadaj pytanie
alert