logo Hutchinson

Hutchinson

Żywiec

Opinie o Hutchinson

anonim 2011-02-02 20:51:44
To teraz przyjmują Chińczyków z Adecco?
Szinua 2011-02-02 20:57:42
anonim
工作 工作 工作 工作 100金

Placiowac placiowac placiowac placiowac zia sto zlotyk
sss 2011-02-02 21:03:41
do Szinua
To dobrze trafiłeś
Szinua 2011-02-02 21:12:48
我不会吃,我会睡不着我做的规范和工作中的所有行更改。我必须维护成本低廉。我爱的老板。我要养活孩子。

Ja nie jem ja nie śpać ja źlobić nolma i placiować wśyśkie żmiany pod żont! Ja jeść ryś i odpatki z tesco! Ja być tani utsimanie i wydajna placia moja - ja kochać siefa śwego i modlić sie do budda sief!
Plosie dajcie placia bo ja wykalmić dzieci chcieć!

anonim 2011-02-03 15:45:12
co słychać są jakie nowe wiadomości o systemie wykedowym
????? 2011-02-03 20:51:28
Z ta ekipa to jedno wielkie nieporozumienie. Niby fajnie bo tam gdzie beda my nie bedziemy robic juz w soboty, ale druga strona medalu wyglada juz mnij ciekawie. Jak narobia brakow i bedzie reklamacja-mamy po premii. Jak nie zrobia tyle co powinni-mamy po nastepnej premii. I nie pomijajac juz reszty-jak zdarzy sie wypadek-tez po premii. A pamietajmy ze to sa nowi-musialby byc cud zeby od pierwszego dnia robili tak jak starzy pracownicy. Wiec mozemy pozegnac sie z premiami-zadko byly ale teraz to juz calkiem przepadna. I podziekowac komus za WSPANIALY, PRZEMYSLANY POMYSL !!!
republikanin 2011-02-04 06:45:43
to jest chore brak szacunku dla pracownika ludzie są traktowani jak podmiot do zaspokojenia potrzeb nowego dyrektora ,nie było zgody na pracę w soboty czy w niedzielę a zmusza się pracowników pod rożnego rodzaju groźbami ,nowi nie dają sobie rady a starsi doświadczeni pracownicy są traktowani jak bydło czyja to wina ???? każdy może odpowiedzieć
anonim 2011-02-04 10:16:49
republikanin - 2011-02-04 06:45:43

to jest chore brak szacunku dla pracownika ludzie są traktowani jak podmiot do zaspokojenia potrzeb nowego dyrektora ,nie było zgody na pracę w soboty czy w niedzielę a zmusza się pracowników pod rożnego rodzaju groźbami ,nowi nie dają sobie rady a starsi doświadczeni pracownicy są traktowani jak bydło czyja to wina ???? każdy może odpowiedzieć

a gdzie macie związki zawodowe
anonim 2011-02-04 15:00:09
Nie wolno się dawać kierownikom i innym. Oni tylko straszą a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mogą. Trzeba się stawiać i tyle...
anonim 2011-02-04 15:12:27
Nasze Zwiazki maja nas chyba gdzies . Nikt nas nie pytal o nic. Sami wymyslaja propozycje i ida z nimi do dyrektora. A wystarczylo zeby przewodniczaca-ktora przeciez ma czas bo nie pracuje na produkcji-przeszla po halach i zapytala ludzi czy beda chetni na 12-tki. Ale to trzeba chciec. I miec troche odwagi. Nie wiem na co nam takie zwiazki....Nic dobrego nie zrobili, tylko balagan jakiego nie bylo.
com 2011-02-04 17:37:52
Robi się jeden wielki bałagan.To chore, robić weekendową zmianę z nazbieranych ludzi z Adecco, nie mających pojęcia narazie o produkcji.Pomysł wspaniały. Ino podziwiać.Produkcja pojedzie na full i to jaka.To tak jakby biuro dać na produkcje:)
anonim 2011-02-04 17:44:13
MASAKRA piłą mechaniczną :|
com 2011-02-04 17:48:39
Trzeba powiększyć izolator braków.Chyba że pojadą prosto w świat:)
anonim 2011-02-04 18:25:55
anonim - 2011-02-04 15:12:27

Nasze Zwiazki maja nas chyba gdzies . Nikt nas nie pytal o nic. Sami wymyslaja propozycje i ida z nimi do dyrektora. A wystarczylo zeby przewodniczaca-ktora przeciez ma czas bo nie pracuje na produkcji-przeszla po halach i zapytala ludzi czy beda chetni na 12-tki. Ale to trzeba chciec. I miec troche odwagi. Nie wiem na co nam takie zwiazki....Nic dobrego nie zrobili, tylko balagan jakiego nie bylo.

to należysz anonim do tych co są najlepiej ,,poinformowani" i najwięcej do gadania bo ja byłem na zebraniu i wspólnie szukaliśmy wyjścia z 4-ro brygadówki. Aprzewodnicząca rozmawia z każdym kto jest zainteresowany i goni do was na każde zawołanie. Pewnie jesteś tak odważny jak na tym forum(cwaniaku) zobaczymy czy staniesz jak trzeba bedzie!!!!!!!!!!!!!!!!Chyba że wykorzystałeś czas zebrania związków na bara...bara za izolatorem i ze mną się możesz tam spotkać jak masz ochotę-płeć nie gra roli,pozdrawiam
anonim 2011-02-04 19:06:43
Niby pomysl dobry....Tylko jak zwykle w tym zakladzie z wykonaniem cos nie tak wyszlo...Na papierze cud-w praktyce jeden wielki bubel. Nowi zaczynaja w piatki o 18.00.. A na czym ? Bo maszyn troche malo. Beda stac i nas dopingowac ? I za to beda im placic ? My tez bysmy tak chcieli.
pracownik 2011-02-04 19:22:59
[usunięte przez moderatora] Zaloga zakladu to nie tylko zwiazkowcy- a reszta to juz nie ma nic do powiedzenia ? Czyli na dwunastki to pojda tylko ludzie ze zwiazkow, bo na zebraniu tak sobie uzgodnili ? Dzielicie zaloge na ta lepsza -bo sa w zwiazkach, i ta gorsza co nie moze zabierac glosu bo nie jest w zwiazkach. I jeszcze liczycie na to ze Was poprze jak wymyslicie sobie strajk. Naiwni jestescie. A dyrektor jak zdecyduje ze zmienia system na czterobrygadowy, to nie musi sie nikogo pytac. A za to podziekujmy tym co wprowadzili taki kodeks pracy.To samo dotyczy sobot,ma prawo i je wykorzystuje. Macie internet, to wykorzystajcie go nie tylko do smarowania na forum. Sami sie przekonajcie jakie sa przepisy. Te odnosnie strajku tez.Przydadza Wam sie .
anonim 2011-02-04 19:54:47
tak prawo zezwala pracodawcom na zrobienie z pracownikiem co zechce.Popieram...to nasze PO z wielkim hmmm poparciem.Przemyslcie to w nastepnych wyborach.Bo jak dalej tak bedzie to wojna domowa pewna.O ile zajechani ludzie beda mieli sile obalic rzad
Sebastian Pawlus 2011-02-04 20:10:57
Nie rozumiem kompletnie. Jak by z niczego dowiaduję się że jakiś [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pisze na mnie na tym chorym forum. Czy wy [usunięte przez moderatora] ludzie nie macie nic innego do roboty po pracy? [usunięte przez moderatora] jak wychodzę z pracy to zapominam o firmie i żyję własnym życiem.
[usunięte przez moderatora] Zajmijcie się lepiej produkcją i życiem prywatnym po pracy a nie [usunięte przez moderatora] pomawianiem kogo się da.

Cwaniaki bo moga być anonimowe. [usunięte przez moderatora] Żal mi was.

Wlazłem, doznałem szoku i wychodzę... Żal.PL
aj 2011-02-04 20:37:40
nie przejmuj się [usunięte przez moderatora] głupotami co piszą.Jesteś mechanikiem na równi z [usunięte przez moderatora], a jak to on pisał to jest mi go żal.
Sebastian Pawlus 2011-02-04 20:40:54
Nie przejmuję się tylko mnie to drażni i w sumie żal mi takich sierot moralnych. Nie układa się w życiu i kompleksów kupa to naskakują na innych!

Leję na takie ofiary losu bo ja zawsze będę chodził z głową w górze, śmiejąc się takim nieudacznikom w twarz.
2
Sebastian Pawlus 2011-02-04 20:43:24
Nie wiem czy to [usunięte przez moderatora] czy ktoś inny ale ta osoba do pięt mi nie dorasta. Jest dla mnie zerem kompletnym i tylko mogę mu współczuć
blue 2011-02-04 20:45:54
sebastian nie przejmuj sie bądz nadal tym kim jestes i nie zmieniaj się niektórzy ci poprostu zazdroszcza.
blue 2011-02-04 20:55:33
ty przynajmniej sie odezwiesz pogadasz z kazdym a do pana A jak sie mówi to udaje ze cie nie słyszy albo tak ci odpowie ze ma sie ochote mu strzelic.jeszcze przyjdzie z łaska.ja tez mam czasem zły chumor ale nie jestem tak beszczelna jak on.mam nadzieje ze to przeczyta i przemysli bo czasem traktuje nas jak zera a WKOŃCU MU ZA TO PŁACA ZEBY USTAWIAŁ TE CHOLERNE MASZYNY
aj 2011-02-04 20:56:40
do blue
Zgadzam się z tobą.[usunięte przez moderatora] zazdroszczą bo daje sobie dobrze radę, a to pewnie boli innych
Arek 2011-02-04 21:00:01
Myślisz że jesteś teraz na zmianie A to się będziesz rządził? Pujdziesz na produkcję - ja ci to załatwie
Sebastian Pawlus 2011-02-04 21:02:54
W przeciwieństwie do Ciebie (z dużej litery - bo mam jakiś cień szacunku) ja sobie na tej produkcji z palcem w dupci dam rade na miękko :)
A ty? Chłopie giniesz na produkcji.
Robię co robię przez wzgląd na ludzi, którzy w części mnie prosili o to bym ustawiał bo część nie chce nawet Cię o nic prosić bo? Spytaj się ich sam, ja pomawiał nie będę.
Sebastian Pawlus 2011-02-04 21:06:27
@Arek
A wiesz co Ty mi możesz? Na kant [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wskoczyć, a pojemniki i tak będziesz od poniedziałku woził bo [usunięte przez moderatora] nie jestem twoim [usunięte przez moderatora]
anonim 2011-02-04 21:30:50
nie rozumiem jesli ktos sie z kims rozmawiia to od razu jakies zle mysli to pan [usunięte przez moderatora] sie zachowuje jak zboczek :(
operator 2011-02-04 21:33:37
może mu żona nie daje hehe, nie dziwił bym się jej
anonim 2011-02-04 21:58:31
W tym zakladzie to wszyscy na cos narzekaja. A jest na co. Ale w duzej mierze sami jestesmy sobie winni. Wiekszosc zalogi boi sie odezwac,sprzeciwic,klada uszy po sobie i robia ponad sily. Do momentu az organizm sie buntuje i czlowiek juz nie ma sily. I dopiero wtedy do niektorych dociera ze sa malym trybikiem w duzej maszynie, nastawionej na ilosc i zysk. I nie liczy wtedy sie to ze wyrabiali norme,nadganiali to co inni nie dali rady zrobic. Wtedy wazne jest tylko to, ze nie moga byc juz w pelni sprawnym trybikiem w tej maszynie. I popadaja w nielaske. I pamietajcie-nikt nie wezmie nigdy pod uwage tego,ze straciliscie zdrowie w tym zakladzie, i dla tego zakladu. Jak w maszynie-wymienia sie trybik na nowy.Szanujcie sie ludzie , jak tylko macie troche odwagi.Bo u nas trzeba miec jej troche. A tak jej malo widac w tym zakladzie.......
1
żenuła 2011-02-04 23:18:55
to już naprawdę przechodzi granice dobrego smaku......dajcie sobie na wstrzymanie na te wulgaryzmy....nie samą praca człowiek żyje żeby się tak obrzucać gównem
1
anonim 2011-02-05 13:58:16
Hutchinson Zywiec to jest taki baaardzo dziwny fabryka. W tym fabryka oni mają własna, baaardzo ciekawa zasada ekonomia. A Główna Zasada tej ekonomia to: ABSOLUTNIE NIE WOLNO DAĆ DOBZE ZAROBIĆ SWOJEMU ROBOTNIKU. A dlacego? Bo, jak robotnik zarobi wiencej pieniondzów, to on jest bardzo mało wydajny. Bo on wtedy, zamiast cienzko pracować, zeby psezyć od wypłata do wypłata, to zacyna w casie praca myśleć i kombinować.
Jeden kombinuje, ze moze zamiast pastetowej, bendzie do chleba kupował salceson, a moze nawet kiełbasa. Drugi kombinuje, ze bendzie dalej kupował pastetowa, ale bendzie odkładał psez dwa lata i pojedzie na wcasy. Jesce inny kombinuje, ze tez bendzie kupował pastetowa, ale nie pojedzie na wcasy, tylko bendzie odkładał psez pienć lat i kupi sobie dziesiencioletni Cinquecento. A był jeden taki, co jak dostał 1 złoty podwyzka na godzinie, to całkiem zwariował. I on wykombinował, ze pojedzie na wyciecka do Afryka. I tak myślał o tym Afryka w casie robota, ze jak nagle buchneła para z wyrwanego w masynie psewoda, to on w tym kłembie para uwidział krokodyl, jak na niego wyłazi z rynny. Bardzo sie wystrasył, zucił sie na oślep do uciecka, odbił sie od nabijarka, wpad na paleciak, złamał noga i rozbił łeb. No i z taki robotnik, to juz zaden pozytek nie ma, tylko sama strata. I z tego wynika, jak bardzo wazna jest, zeby robotnik nie dostał za duzo pieniondzów. I to jest Główna Zasada Ekonomia w tym fabryka.
W Hutchinson mają teraz duzy kłopot, bo zgłosiło sie wiele kupca, co chcą u nich kupować. Ale wsystko co chcą kupować robi sie na jednym oddział i fabryka nie nadonza robić. No to zebrali sie główne kacyki i postanowili zeby robić tez w dnie wolne, to znacy w sobota i niedziela.
Najprościejse by było, zeby wyznacyć robota w nadgodzina w te wolne dnia i dać za nią dobze zarobić. Zgłosiłoby sie duzo ochotnika z całego fabryka i wsystko byłoby zrobione sybko i bez kłopota. Ale to jest niemozliwe, bo wtedy robotniki za duzo by zarobiły i, wiadomo, niescenście gotowe. No to fabryka wyłozyła cienzkie pieniondze i zatrudniła nowe robotniki, taki nabór na jeden kurs karawana. Ale robota w tym fabryka jest duzo trudniejsa od poganianie wielbłondów, bo tam sie robi rózne psewody do automobile. To trzeba było jesce namówić stare robotniki, zeby tez robili w dnia wolne i ucyli te nowe. Długo sie targowali, zeby ci stare robotniki nie zarobili za duzo, na koniec jakoś sie dogadali. Ale ci stare robotniki jak odesli, to znowu nie miał kto robić w tygodniu. I fabryka znowu wyłozyła duze pieniondze i zatrudniła nowe robotniki. I teraz w całym fabryka jest wiencej robotnika co nie umieją robić od tego co umieją. No i to widać. Braków i reklamacjów jest wiencej jak włosy na głowie. Na razie jesce robi sie wiencej psewody dobre od złe, ale to sie pewnie zmieni.
Najciekawsiej jest teraz w piątek, bo na jednym hali robiom ci co zawse i ci, co robiom w dnie wolne. Tłok i harmider jest wienksy jak na główny targ w Damaszku. Na jedna masyna wypadają trzy robotniki. No to jedne coś robiom, inne udajom ze robiom, a duzo jest takich co im sie nawet nie chce udawać, ze robiom. Jak by tak stać na balkonie i to oglondać z góry, to nie trzeba kupować bileta do cyrku.
Taaak; bardzo duzo, mnóstwo bardzo duzo pieniondzów wydał Hutchinson, zeby nie dać wiencej zarobić dla swoje stare robotniki. Ale sie udało: Główna Zasada Ekonomia została zachowana!

A patrzał na to zachwycony i opisał
Wasz Mułła
[usunięte przez moderatora]
jk 2011-02-05 17:04:47
@anonim
Masakra :) Niesamowity opis rzeczywistości...
Ciekawe 2011-02-05 17:05:32
Ciekawe co to dzisiaj na nocce będzie
a 2011-02-05 17:06:15
N pierwszej już była makabra
Zostaw swoją opinię o Hutchinson - Żywiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hutchinson