logo Eco Vital

Eco Vital

Poznań

Opinie o Eco Vital

Ja 2014-08-22 09:58:23
Kpisz, czy żyjesz w jakimś alternatywnym świecie? Firma tak profesjonalnie prowadziła swoją markę, że tej już nie ma.
1
Bartek 2014-08-31 23:18:26
Nic dodac, nic ując. Dobrze opisany przypadek ( usunięte przez administratora )Patryka
5
hostessa 2014-09-08 20:28:16
Pracowałam kiedyś kilka dni w tej firmie. Byłam ich hostessą. Miałam nad sobą opiekuna regionu, który zbierał ode mnie listy osób (dane osobowe) zaproszonych przeze mnie na spotkanie z przedstawicielem handlowym. Miały być one podstawą do rozliczenia moich zarobków. Pracowałam na tym "stanowisku" rok temu, przelewu nie mam do dziś! Wydzwaniałam, prosiłam, tłumaczyłam... Jedyne czego się dowiedziałam, to tyle, że "mój "opiekun" się zwolnił i widocznie nie dostarczył list do działu rozliczeń. A teraz nie ma z nim kontaktu, poza tym zapewne się już tych list pozbył." Koniec końców nie liczyła się dla nich podpisana przeze mnie umowa zlecenie z tym panem, a mojej wypłaty zapewne nie zobaczę nigdy...
fafa 2014-09-11 23:10:45
Ta firma to jedno wielkie DNO!!! Dlaczego? Pokaz produktów organizowany przez tę firmę to porażka. Jak można do starszych ludzi mówić wystąp??? Kim wy jesteście gówniarze żeby tak mówić do starszych ludzi. Brak kultury i jawne kłamstwo w żywe oczy. "Nowoczesne zegarki lub blender" otrzymuje każdy uczestnik prezentacji. Kłamstwo. Jeszcze na koniec do osób które miały ok 70 lat, dziękujemy, proszę wyjść? Chamówa!
1
uczciwy 2014-09-18 18:34:00
hej
czy twoim opiekunem nie był przypadkiem łukasz? jeśli tak to mogę podać tobie jego nr telefonu, pracuje w poznaniu w agromedica
berk 2014-09-23 10:07:47
Upadłości nie ogłosiła. Zmieniają tylko nazwy , zeby zmylić PIP i resztę instytucji. Ktoś wcześniej trafnie napisał, że jeśli roślina ma zgniłe korzenie to się nie zmieni na nowo. Na szczęście już tam nie pracuję nikomu nie życze tam pracować !
3
karolina 2014-10-01 16:53:25
Hej :) sluchajcie potrzebuje jakiegos nr pod ktorym moglabym skontaktowac sie z eco vital. Mam pilna sprawe do nich i bardzo mi zalezy na tym numerze. Jezk ktod posoada nr do jakiej fili to bylabym wdzieczna
Valeria 2014-10-08 18:32:49
Pracowałam i odradzam. Z resztą firma już nie istnieje pod tą nazwą. Na jej miejsce powstało kilkanaście nowych tworów co też świadczy nie najlepiej o firmie. Zwinęli się bo się zrobiło za gorąco na ich temat w mediach. Sprzedaż spadła, zwroty wzrosły pewnie i tyle. Dyrektor handlowy nie ogarnia tego bagna albo ogarnia na swoje konto bo wypłaty spóźniały się odkąd objął "rządy". Z daleka od tego rodzaju pseudo firm. Traktują pracownika jak niewolnika.
Valeria 2014-10-08 18:38:44
Szukaj takich firm jak Eco Bon Ton, CSV Group, Life and Harmony, Agencja Pracy Tymczasowej Life and Work-wszystko trzymane w tych samych brudnych łapach.
2
Magma 2014-10-09 15:49:02
Pracowałem w tej firmie ok. roku, a umowy z Eco-vital były na : Eco Bon Ton, Life and Harmony, Harmonia Życia, Tomland, Merynosen, Mat medic, Energia Życia, Vital mix, Dębol, Ottima, JP, Life Promotion Group oraz wiele innych infantylnych nazw wymyślonych przez 20-latków z etykietą Koordynator ds. ... (tutaj następne wymyślenie awangardowego stanowiska, odpowiedniego do noszenia koszulki Hugo Bossa, kupionej przed magazynem z wyjebki. Istna Wioska Smerfów ze smerfkami, kręconą Smerfetką, Gargamelem z czerwono-białym Porsche i śmieszny Klakier na magazynie po AWF.
silnoręki 2014-10-09 18:17:47
Nieźle się młodzi nakradli,żal biednych ogołoconych z kasy staruszków.
1
gość 2014-10-13 12:10:39
widać konkurencja nie śpi. Że niby byli pracownicy nie mają co robić, tylko siedzą na goworku i piszą komentarze ;)
Serbin 2014-10-27 12:56:49
Czy ktoś może mi podać aktualny adres firmy Eco - Vital i normalny telefon do nich ? Tylko nie ten wysokopłatny. A może ma ktoś numer do p. Bartosza Szczęsnego?
bieszczady014@gmail.com
Będę b. wdzięczny.
4
wiktor 2014-11-07 16:35:19
czy możecie napisać o co chodzi z tymi karami dla pracowników bo gdzieś czytałem ,że są jakieś kary w umowie żeby jak najmniejsza kasę wypłacać
Rychu 2014-11-12 10:53:38
Są weksle in blanco - jak kiedyś w SAMOOBRONIE bo Paweł M (homo-kokso) jest biedny i dodatkowo (jak przystało na geja) musi i w ten sposób dorobić. Eco Vital to firma, która ściemnia jak Dynamo - nawet nie zauważysz, że pracowałeś za pół darmo. Firma oszust. Poczytajcie poprzednie wpisy. Posty pochlebne pisane są przez ludzi, którzy pracują w Eco Vital i są do tych czynności kierowani. Wiadomo dlaczego Eco Vital jest jeszcze na powierzchni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawsze pływa na wierzchu. Czytać, czytać i myśleć. Wiem, że to nie łatwe.
ewiczek 2014-11-12 23:05:26
Teraz ta firma to Vital Mix......hahaha te same garnki i Ci sami oszuści... (usunięte przez administratora) ma wiele firm naciągających naiwnych klientów.
I kupują starsi ludzie...dają się naciągnąć. Ze mnie też niezła idiotka bo dałam się nabrać na ich prezenty które oferowali dla każdego z gości i co...?
Miał być odkurzacz ręczny lub masażer...a rozdawali jakąś kulkę do kąpieli.
Wygarnęłam co o nich myślę, że są bandą oszustów!
Pokaz odbył się właśnie dzisiaj w Lublinie. Szkoda, że dopiero po powrocie do domu poczytałam sobie o nich w necie....
nowak 2014-11-15 18:52:22
Przestrzegajcie swoich bliskich i znajomych przed Vital-Mix.Unikajcie tych oszustów,Ceny na garnki zawyżają wielokrotnie, ich prezentacja to strata czasu.Nie można oczekiwać prezentów za darmo. W najlepszym wypadku dadzą jakąś chińską tandetę.
Gość 2014-11-24 08:40:54
Kiedyś było od 0,75 do 1,5 ale są limity i średnie. Jak nie wyrobisz to prowizji nie ma.Dodatkiem są kary finansowe więc tną na prowizjach a bywa i tak, że i z podstawy obetną. Nie warto.
renia 2014-11-27 22:22:02
prosze o nr tel do eco vital wysłałam garnki do reklamacji i nie mam odpowiedzi ani garnków pisze listy wszystko na nic
stachu 2015-01-04 18:39:29
jeszcze jakiś miesiąc czy dwa temu rzeczywiście można było poczytać trochę o tym jak pracuje się obecnie w tej firmie. Jednak od tamtej pory troszeczkę zboczyliście z tematu. Także wróćmy do niego. Mnie najbardziej interesuje oczywiście sprawa wynagrodzenia na jakie można liczyć w Eco Vital. Ktoś pomoże?
Wiki 2015-01-09 16:23:20
Pracowałam w EV jako koordynator ds. org. projektu. Było to jakieś dwa lata temu. Moja opinia jeśli chodzi o samych pracowników z którymi ja współpracowałam. Poziom kultury i wiedzy na temat zarządzania oraz pracy zespołowej był tragicznie niski. Przez to, ze sporo zarabialiśmy i mieliśmy tytuły stanowisk robiące "wrażenie" większości przewracało się w głowie. Myśleli, ze wolno im dosłownie wszystko (wynik braku wiedzy teoretycznej i moim zdaniem tego, ze takie miejsca zajmowali gówniarze). Zwalniali osoby, które naprawdę miały pojęcie, chciały się czegoś nauczyć, no i zamiast douczyć pracownika wymieniali go narażając firmę na straty. Po za tym, nie ma co liczyć na szkolenia mimo, ze miały się odbyć. Żart i jedno wielkie nieporozumienie. Przeszkadzało im z reguły wszystko. Prywatnie bardzo sympatyczne osoby, zawodowo, cóż - niedoświadczeni idioci. Oczywiście to tylko moja opinia i wynikająca z perspektywy czasu. Bardzo łatwo jest się tam zatracić. Zrezygnować z życia, przyjemności, zabawy. 5 dni w tyg i 8 godz. dziennie zamieniły się w 7 dni w tyg. 24 godz. dziennie. Sporo pracy (wynikającej z braku organizacji) wydłużały czas, nocne telekonferencje z Pawłem M. Na początku robi wrażenie takie życie potem (jak masz łeb na karku) widzisz, ze nie jest to warte. Pieniążki bardzo fajne - złego słowa nie powiem ale na pewno nie rekompensowały czasu i zakresu pracy.

Proszę pamietać, ze wszystko zależy od tego co Pan tam miałby robić. Ja tu tylko wyrażam swój sposób widzenia na pracę jaką wykonywałam w EV.

W skrócie, jeśli chodzi o pracę. Jeśli Pan nie lubi spędzać czasu ze znajomymi, wyjechać na wakacje, życia prywatnego to śmiało. Jeśli bardziej ceni sobie Pan przypływ gotówki niż rozwój osobisty to warto. Ja się tam dosłownie cofałam. Bałam się , ze przebywając z niektórymi ( nie mówię tu o wszystkich) cofnę się do czasów ewolucji. Nie mówię, ze praca tam nie wniosła niczego bo bym skłamała ale też w jakiś sposób mnie ograniczyła co do rozwoju zawodowego.

Co do samego Pawła M. , osobiście nie poznałam ale jeśli miałam coś do załatwienia lub jakiś problem zawsze starał się doprowadzać sprawę do końca. Ogólnie bardzo wymagająca osoba ale też niesamowicie inteligenta w zakresie wielu dziedzin co robi wrażenie. Jego wadą było to, ze niektórzy pracownicy raz jemu wchodzili w tyłek innym razem to on ( miał swoich ulubieńców - co jest jego największa ujmą bo nigdy nie można było oczekiwać tego, ze jeśli jego ulubieniec coś(usunięte przez administratora) albo miałam jakiś problem z przełożonym/om to nie było co liczyć na wsparcie.

Wiem, ze na niektóre stanowiska był szeroki zakres szkoleń ale nie jestem pewna czy certyfikowane. Warto pamietać, ze nikt Pana nie przyjmie potem do pracy, a już na pewno będzie ciężko jak Pan wpisze w CV EV. Chyba że chce Pan pracować za granicą to z własnego doświadczenia powiem, że się przyda.

I proszę bardzo dobrze przeanalizować umowę. Dla osób , które nie uzyskały wynagrodzenia przy umowie na zlecenie powiem tylko, ze nie są one na przegranej pozycji. Znajomość prawa pozwala mi sadzić, ze KAŻDY przepis prawny można obejść.
ciekawy 2015-01-16 16:48:05
A weksel oddali?
2
0505 2015-01-28 22:15:19
To są oszusci jakich mało nabierają naiwnych ludzi na garnki które w rzeczywistosci kosztują na Allegro niewiele
1
Jana 2015-02-03 21:06:41
Dziwię się że ktoś tam pracował,wiedząc że tak naciąga ludzi,łącznie z tymi ,,gwiazdorami,,na pokazach.Za kraty z takimi....
jbl 2015-02-19 09:26:39
A wiec praca wyglada tak: Jezdzisz po polsce ukladasz sloty zmywasz gary sprzatasz sale ciagasz bardzo ciezkie naczynia (ciezkie bo dobre:)) i na koniec sprzedajesz. Do sprzedazy jest manual oraz porady kolegow jak omotac staruszków. W zależnosci od odziału jest szansa ze trafisz na spoko ludzi u ktorych nie bedziesz musial klamac a i tak sprzedasz ale takich zespol jest bardzo bardzo maloi trzymaja sie szczelnie. Dlaczego? Bo w Eco Vital 50% pracownikow to cwaniaki. Wiedza jak wykorzystac innych do swoich celow by zarobic nie robiac nic. Drugie 50% to mlodziaki niemajace pojecia o handlu pracy zyciu dajace sie wykozystywac. Ale, ale zeby nie bylo. Eco Vital swietna szkola zycia. Po pracy w ev cwaniaka rozpoznasz na kilometr, wszytkie socjo techniki masz w jednym palcu plecy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] twardnieja
no i jest darmowa silownia bo gary naprawde sporo waza. Najwazniejsza sprawa: robota dla desperatow, bo jesli mozesz jeszcze chwile poczekac to poczekaj i znajdz cos innego ale nie w kazdym miescie cos innego mozna znalezc.
blum 2015-03-01 18:30:21
DOSTALISCIE PITY ??? z eco vital ?
1
perseus 2015-03-02 10:01:23
Nie i nie wiem gdzie z tym zadzwonIc podam ich chyba do urzędu skarbowego
blum 2015-03-08 00:06:33
Ja dostałam z jakiejś dziewnej firmy Albitros czy jakoś tak....oni sie beda w piekle smażyć za te przekręty... czekam na pit z APT Life&Work jak nie dostane ide do uS
asia 2015-03-10 14:39:31
macie jakis nr tel do siedziby firmy? Nie dostalam rozliczenia od nich
Gość 2015-03-11 18:00:28
Ja też dostałam z jakiegoś Albitrosa, ale nie dostałam jeszcze z L&W. Może trzeba się jakoś zorganizować i udać się z tym do US....Poznan
ja 2015-03-15 22:02:55
Jest jakaś sprawiedliwość na świecie!!! Macie coś w zamian za swoje naciąganie i oszukiwanie ludzi bando hipokrytów!!!
Agunia 2015-03-16 15:14:12
Hejka tez nie mam pitu, ale wiem, ze moje koleżanki dostały po dwa, jeden z Alibiostar a drugi z Eco Vital.
Jeżeli wysłali do US to tam można go zobaczyć, dzwoniłam i pytałam. Może ktoś ma tam kogoś znajomego? Nie chcę ich zgłaszać do urzędu, wolałabym zadzwonić i zapytać, może był błędny adres czy co
lalalala 2015-03-31 10:22:32
Zgłaszajcie do US sprawę ale do Poznania, US na Sienkiewicza 22 w Poznaniu,Alibiostar to dawna Eco Vitak Sp.K. tylko ze zmienioną nazwą.
jk 2015-04-07 12:17:35
Witam, bardzo proszę o kontakt w sprawie pracy w EV. Chodzi mi o ludzi, którzy tam pracowali i mogliby o tym powiedzieć. więcej info na priv. Bardzo proszę, bardzo mi na tym zależy. salesman.83@wp.pl
Mcls_pcls 2015-04-07 23:42:58
Witam, zapraszam wszystkich prelegentow oraz asystentow do sprzedazy bezposredniej zainteresowanych praca na umowe o prace, bez kar, i innych niespodzianek do bardzo fajnej firmy w poznaniu- Niemieckiego przedstawicielstwa. Kontakty wylacznie z Panem Krzysztofem lub Szefem tej firmy. Zainteresowani moga sie kontaktowac pod adresem Email mcls_pcls@web.de.
Tylko bardzo powazne oferty. Doda dla Prelegentow od niedawna jako premia przy okreslonym obrocie samochoch sluzbowy do dyspozycji i to z mega wysokiej polki BMW X6. Premie dotycza rowniez Asystento i Asystentek. Zycze powodzenia!
mini 2015-06-25 21:52:14
ta firma to oszusci,pracowalam u nich jeden dzien i nie zaplacili mi za to ani grosza na dodatek za dojazdy do pracy poza miejscem zamieszkania mialy byc zwracane pieniadze a nie dotalam an grosza. z poczatku wszyscy mowili ze zwracaja za te dojazdy a po pracy jedna pracownica powiedziala ze nie zwroca mi. to oszusci
Jestem szczęśliwcem który podpisał czek inblanco.G 2015-09-08 00:51:23
Jeszcze mam nadzieje że przyślą czek.Potem wszczynam procedurę prawną o zwrot czeku.PmbH
JakaJaKaja 2015-11-06 12:47:31
też mnie to interesuje,podpisanie weksla pracowniczego to był największy błąd w moim życiu
leo 2016-01-14 16:48:02
Nie wiem skad te ku rwy maja mój telefon, ale dzwoni taka sz mata i gada to samo, na początku grzecznie dziękowałem i prosiłem o usuniecie telefonu, ale nie rozumieja ku rwy.
JakaJaKaja 2016-01-18 11:43:28
Weksel musiałam podpisać żeby dostać pracę. Został podpisany na sporą kwotę ale na szczęście nie miałam póki co żadnych konsekwencji prawnych. W ecoV pracowałam naprawdę krótko i po odejściu chciałam odzyskać weksel, wysłałam do nich pismo ale dostałam odpowiedz, że na razie mi go nie zwrócą i zostanie on oddany w terminie wymagalności (jaki jest ten termin to już nie napisali) jeśli nie zaistnieją przesłanki roszczenia jego spłaty. Minęły od tego momentu prawie trzy lata, myśl o wekslu ciągle kręci mi się po głowie. Boje się czy któregoś dnia nie przyjdzie do mnie wiadomość, że muszę im zapłacić. Nie bardzo wiem co zrobić, może znowu do nich napiszę z prośbą o zwrot.
sasza 2016-02-23 15:22:24
A ja weksla nie podpisałem do końca życia nie zapomnę ich min, kiedy im to powiedziałem że mogą mnie pocałować i idę do konkurencji, to banda oszustów i krętaczy, o stabilnym zatrudnieniu nie ma tam mowy
sasza 2016-03-09 12:33:58
Weksel dają do podpisu, celem zabezpieczenia gdybyś zechciał ujawnić ich machloje na prezentacjach do gazety, wtedy weksel wypełnią na określoną kwotę i dostajesz zawiadomienie, że masz zapłacić kasę
Zenekscyzoryk 2016-04-24 21:24:32
A ja jestem ciekawy czy osoby, które pracowały w eco vital i podpisały weksel, dostały go z powrotem po rozwiązaniu z nimi umowy?
Pokrzywdzony 2016-06-30 09:25:11
Ta firma oszukuje wszystkich. Pracowałem i nie dostałem wynagrodzenia, bo nie miałem wystarczających wyników. Firma zwolniła mnie tylko i wyłącznie, że przez prelegentkę nie miałem możliwości sprzedania. Podniosłem straty, a umowa jest bardzo niekorzystna,. Mają prawo zwalniania każdego bez podawania przyczyn. Jako, że pierwszy miesiąc był okresem próbnym - kasa nie przysługiwała. Życzę firmie upadku i przestrzegam wszystkich przed pracą u złodzieji. Mam nadzieję, że zostaną ukarani. Sumienia na pewno tam nie ma. Zależało mi bardzo i starałem się, jednakże byłem zaplanowanym pionkiem do usunięcia jeszcze przed podpisaniem umowy..
Pati 2016-07-10 04:48:54
Super mi dali komornika o którym nic nie wiedziałam i niewiem jak go spłacić
sasza 2016-07-11 12:19:32
Komornika? za co? musiałeś dostać jakieś papiery z sądu
sasza 2016-07-11 13:32:48
za co komornik?
sasza 2016-07-11 13:33:21
za co komornik?
miss 2016-07-11 13:53:15
Świetnie, że każdy dba o to, żeby atmosfera między pracownikami opierały się na przyjacielskich relacjach @lease, o taką dbałość jest trudno.
elajna 2016-11-25 14:14:14
Ja miałam okazję pracować jakieś 4-5 lat temu w oddziale Katowickim. Na porządku dziennym były opóźnienia w wypłatach, ucinanie wynagrodzeń za wszystko, terror i motywacja na poziomie "pracuj, bo na Twoje miejsce jest mnóstwo innych chętnych". Później wybuchła afera, trochę też za sprawą pracowników, którzy nie mieli zamiaru trzymać języków za zębami. Dlatego widzę, że teraz zabezpieczają się, każąc podpisać weksel. wtedy tego nie było... Ogólnie chłam, terror i koszmarnie niska kasa, o którą trzeba się upominać, założę się, że nic się nie zmieniło. Nie polecam.
Zostaw swoją opinię o Eco Vital - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco Vital