Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Eco Vital

Pracowałeś w firmie Eco Vital i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
eco vital - 2014-06-21 20:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ci, którzy przyszli w ciągu 10 dni od podpisania umowy, mogą bez przeszkód ją rozwiązać. Pomagamy im w tym – mówi(usunięte przez administratora)
Rzeczniczka ma gotowe pisma, jakie ludzie muszą wysyłać do firmy. – Należy je wysłać listem poleconym na adres siedziby firmy – wyjaśnia. - Wówczas umowa jest uznawana za niebyłą i strony muszą zwrócić sobie to, co wymieniły. Klient musi zwrócić towar, a firma musi mu zwrócić zapłacony zadatek. Ale tu także należy uważać.



Firma często żąda zwrotu towaru na wskazany adres. Rzeczniczka konsumentów ostrzega, by tego nie robić. – Zdarza się bowiem, że paczka po drodze zaginęła, albo że firma uważa, że był w niej inny towar, niż ten, który zakupiliśmy. Przysyła kopię protokołu otwarcia, zdjęcia. Nie mamy możliwości udowodnienia, że rzeczywiście były w niej te cudowne garnki.

– Wyjaśniamy, iż spółka Eco-Vital sprzedaje produkty wyposażenia kuchni – czytamy w odpowiedzi firmy Eco-Vital na nasze pytania. Odpowiedzi są podpisane „sekretariat”. – Spółka zaprzecza, aby swoich Klientów kiedykolwiek oszukiwała bądź wykorzystywała. Pomimo licznych kontroli dokonywanych przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, jak również Powiatowych (Miejskich) Rzeczników Konsumentów, nigdy nie stwierdzono, aby spółka Eco-Vital oszukiwała, czy też „naciągała” klientów.
zdjecie uzytkownika
eco vital - 2014-06-21 20:22:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sekretariat” Eco-Vital uważa też, że ma prawo żadać od klientów, by odesłali towar w przypadku odstąpienia od umowy. – Wskazanie w umowie obowiązku zwrotu towaru przez konsumenta po odstąpieniu od umowy nie stanowi niedozwolonej klauzuli umownej. Postanowienie to jest zgodne z art. 2 ust. 3 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny. Stanowisko to potwierdza również Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, który na swoich stronach internetowych wskazuje, iż „konsument ma jednak obowiązek zwrócić towar sprzedawcy, a ten powinien mu niezwłocznie oddać pieniądze (nie dłużej jednak niż w ciągu 14 dni)”.
zdjecie uzytkownika
eco prawda - 2014-06-21 20:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Porównajmy cudowne garnuszki z AMT Gastroguss np szybkowar kosztuje 105 euro .
zdjecie uzytkownika
rybka - 2014-06-23 14:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1 .jeśli nie jesteś zainteresowany to nie kupujesz - proste
2. w tej chwili firma funkcjonuje na zupełnie innych zasadach, to o czym piszesz jest już nieaktualne
3. wypowiedź nijak ma się do tego jak wygląda praca w firmie
4. prania mózgu nikt nikomu nie robi, ale jak czytam niektóre wypowiedzi stwierdzam, że co poniektórym by się przydało, nie wiem czy będzie skuteczne, ale warto spróbować.
5. zapraszam na rozmowę kwalifikacyjną i dzień szkoleniowy, warto samemu się przekonać jak wygląda praca w siedzibie firmy.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Dyolon - 2014-06-24 02:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może i coś się zmieniło, ale założenia firmy pozostają chyba nie zmienione, bo na czymś muszą się opierać.
zdjecie uzytkownika
rybka - 2014-06-25 11:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dyolon - 2014-06-24 02:03:16]:
co masz na myśli pisząc założenia?
zdjecie uzytkownika
sezamowa - 2014-06-27 15:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rybka - 2014-06-25 11:46:51]:
pewnie nic, nie pracowałam w firmie, zatanawiam się nad aplikacją, z tego co widzę, w większości wypowiadają się osoby, które nie pracowały w firmie i nie były nawet na żadnej rozmowei kwalifikacyjnej. Przecież są tam też inne stanowiska niż handlowiec...
zdjecie uzytkownika
patryk - 2014-06-30 15:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spoko, byłem na rozmowie, wszystko wygląda spoko, od jutra mam zaczynać, faktycznie nie chciałabym być handlowcem, ale tak jak pisze gościu wyżej jest tam więcej stanowisk, mam nadzieję, że wszystko będzie nadal w porządku.
zdjecie uzytkownika
Dyolon - 2014-07-01 01:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Założenia firmy czyli jak dla mnie - osiągnięcie jak najlepszego wyniku nie koniecznie przejmując się całą resztą.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-07-01 01:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Firma ze wszech miar podła i oszukańcza. Robią w tzw. bambuko klientów, jak i własnych pracowników. Możesz poświecić się w pełnym wymiarze czasu, zaangażować się we wszystko, o co Matys cię poprosi, a i tak orżną cię na wypłacie. Firmie obce są takie wartości jak: uczciwość, słowność, lojalność, wsparcie, zaufanie, poszanowanie czasu prywatnego. Dla tych, którzy mają wątpliwości, czy podjąć pracę w Eco: szczerze Wam odradzam. Firma jest nieuczciwa, a na dowód tego prosty fakt: nie sprzedaje garnków pod własną marka, tylko pod egidą firm "słupów", byleby banki kredytujące i klienci nie kojarzyli ich z oszukańczymi praktykami Eco. Każdy, począwszy od prelegenta, przez koordynatora, a skończywszy na żałosnym prezesiku, może wlepić ci karę o dowolnej wysokości. Możesz mieć pewność, że praca w Eco to nie 3 dni, jak naiwnie Matys wmawia swoim pracownikom; dodaj poniedziałek na zbędne, jałowe zebrania i piątek na rozliczenia, za które, rzecz jasna, nikt nie płaci. Podstawa mierna, socjalu brak, umowy śmieciowe, ciągłe wyjazdy, zerowa estyma i zerowy prestiż pracy, brak możliwości rozwoju, kupa chamstwa pośród współpracowników- jeżeli takie atrybuty są ci miłe, wtedy gazem do Eco. Dla rozsądnych: lepiej chwilę dłużej poszukać i znaleźć lepszą, uczciwszą pracę!
zdjecie uzytkownika
Rybka - 2014-07-02 15:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Adam - 2014-07-01 01:52:22]:
rozumiem, że w eco pracowałeś, na jakim stanowisku? Zrezygnowałeś sam, czy poproszono Cię o odejście i pytanie tak rzetelnie przykładałeś się do powierzonych obowiązków, każdy zna warunki swojej pracy, jeśli nie odpowiadały one twoich oczekiwaniom nie należało współpracy podejmować, nie byłoby teraz tego niepotrzebnego komentarza.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-07-02 21:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Rybka - 2014-07-02 15:53:41]:
Zero logiki, Rybeńko, w twej wypowiedzi. Warunki początkowe znałem, problem polegał na tym, że to firma co chwila je zmieniała, matacząc przy tym przy wypłatach. Firma nie docenia zaangażowania, chcą tylko więcej i więcej, najchętniej nie płacąc za wykonane usługi. A komentarz jak najbardziej potrzebny, bo ostrzega dziecinko potencjalnych pracowników, których Eco Vital mógłby zatrudnić,(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Dyolon - 2014-07-08 09:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No przykro mi, ale w ten sposób się nie da. Każdy chciałby się nachapać kosztem innych, ale czy o to na tym ziemskim padole chodzi?
zdjecie uzytkownika
Mosir - 2014-07-09 22:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się jak to jest z tymi kierownikami, że oni zawsze są strasznie znerwicowani i podminowani... normalnie się nie da porozmawiać?
zdjecie uzytkownika
Miłosierny - 2014-07-10 07:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Eco Vital chce się zmienić. Czy to możliwe? Nie jest to możliwe. Roślina, która ma zgniłe korzenie nie wyda owoców. Współczuję ludziom tam pracującym. Ocknijcie się. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
bostsk - 2014-07-10 11:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko jest mozliwe. Ja bym im nie odbieral tej mozliwosci. Tylko pytanie czy oni w ogole chca sie zmienic...
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-07-30 20:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ecovital, ecobonton, telepromo pj itd.... co chwile zmieniają nazwę żeby ludzi nie kojarzyli.... garnki nie posłużą wam tej gwarancji która zapewniają, za stołem prezentacyjnym cuda się dzieją, odkrawają przypalone ciasto, termomix pseudo do niczego.... a ludzie głupi i tak dają się nabrać... prawdziwe firmy to Zepter philipak... mama ma te gary od 10 lat!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Gambini - 2014-08-08 22:29:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Eco szambo. Potrzeba notoryczna zmiana nazwy z powodu oszukiwania klientów jak i pracowników. Do widzenia się z taką firmą.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-08-19 17:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończył się pseudo firmie abonament w gowork, to i negatywnych opinii nie ma kto skasować. Nagle się też okazało że nie ma kto pochwał pisać.
zdjecie uzytkownika
Greg - 2014-08-20 10:10:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Buhahaha, gdzie są ci wszyscy, którzy przez 37 stron zapewniali, jaka to porządna i uczciwa firma? Finalnie się okazało, że rację mieli Ci, którzy przet tym bagnet ostrzegali ... i ja im dziękuję, bo zamiast pracy w tym "raju", wybrałem drogę dalszego szukania pracy. Przynajmniej moja firma nie zwinie się jednej nocy z rynku.
zdjecie uzytkownika
Rychu Pobożny - 2014-08-21 19:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I dojebali firmie Eco Vital i Mat Medic kary. Te firmy to ściema, kit i bujda na resorach czyli dupa z korbką. Koniec z oszukiwaniem emerytów. Amen.
zdjecie uzytkownika
Rychu Pobożny - 2014-08-21 19:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Matys, idź pan grzyby zbierać. Wracaj do Białegostoku, tam skąd się wywodzisz...Pyrą nigdy nie byłeś, nie jesteś i nie będziesz...
zdjecie uzytkownika
Bostak - 2014-08-22 01:43:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba im oddać, że swoją markę prowadzą bardzo profesjonalnie. Sporo ludzi przekonało się do tego sprzętu. Również spora grupa uważa, że to pic na wodę. Cóż - myślę, że firma nie wystawiała by się na taką śmieszność i nie eksponowała jakiejś tandety, skoro ich celem jako firmy rzeczywiście jest propagowanie żywego stylu życia.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-08-22 09:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bostak - 2014-08-22 01:43:46]:
Kpisz, czy żyjesz w jakimś alternatywnym świecie? Firma tak profesjonalnie prowadziła swoją markę, że tej już nie ma.
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2014-08-22 23:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cała prawda o Patryku Jakubowskim i jego firmie słup JP. Warto, by ten Dyzma w sprzedaży bezpośredniej był znany szerszemu gronu. Cała jego "kariera" rozpoczęła się w Opalenicy, w firmie Remes. Początkowo został koordynatorem kierowców, próbował wkupić się w łaski, udając swojego człowieka. Już wówczas niektórzy słusznie przewidywali, że jego awans okaże się katastrofą. Tak się zresztą stało. Patryczek został tzw. "dyrektorem", ale za co odpowiadał, jakie miał kompetencje i co właściwie robił - Bóg raczy wiedzieć. Lubił sport, więc godzinami siedział w internecie, śledząc wyniki Lecha; non stop na pogadanki o " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; Maryni przychodzili do niego koledzy. A Patryk czasem zajrzał do planów, raz na miesiąc poprowadził zebranie, nie wnosząc nic do firmy. Dopóki sprzedaż trwała i firmy funkcjonowała jako samograj, dopóty Patryczek był względnie szanowany. kryzys z roku 2010 totalnie obnażył brak jego kompetencji z zarządzania. W ciągu dwóch miesięcy do Pollany odeszła większość dobrych handlowców; Patryk nie tylko ich nie zatrzymał, ale nie miał żadnego planu działania, jak wyprowadzić firmę z kryzysu. Zresztą, to tak, jakby wymagać od prostego chłopa ze wsi, by naprawił zepsuty samolot. Koniec końców pogoniono Patryka z Remesu, znalazł finalnie zatrudnienie w Farmie Snu, gdzie początkowo "zauroczył" Roberta i Krzysztofa. Idylla nie trwała długo, także tam szybko poznano się na jego prostackich manierach i braku kompetencji. Zwietrzył szansę w Eco i tu zaczepił się na kilkanaście miesięcy; dostał ambitne, adekwatne do swoich umiejętności zadanie: segregowanie na eventach przychodzących gości i rozmieszczanie ich w konkretnych salach. Taki typowy, nowoczesny woźny, dumny jak paw, że może pochodzić dla szpanu ze słuchawkami zatkniętymi w uszach od służbowej komórki. Paweł Matys długo bezkrytycznie akceptował Dyzmę Patryka; finalnie, grożąc mu zwolnieniem, zmusza go, by jako słup, poświęcił swoją firmę JP do sprzedaży garnków. Oficjalnie więc firma Patryka kupuje garnki od Eco, zatrudnia pracowników, wystawia lewe faktury. Koniec końców Matys upokarza publicznie Patryczka, wyrzuca go z pracy i nie wypłaca ani gorsza. Zaczyna się więc jego pielgrzymka po firmach, celem poszukiwania nowej pracy. I tu apel do prezesów firm: uważajcie na niego! Rozwalił Remes, rozwalał Farmę, działał na szkodę Eco. Czy chcecie, by taki człowiek zniszczył firmę i Wam?
W następnej części, kolejne wesołe przygody bohaterów z firmy E.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco Vital
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski