Sherpa International Force

Opole

Opinie o Sherpa International Force

Erni 2016-07-14 09:15:31
Tak firma to sprawdza. Wiem, ze mają swoje paragrafy tzn np kradziez rozbuj nie ma opcji zeby zacząc pracę, ale np wyrok za niepłacone alimenty dla nich sie nie liczy.
1
basia 2016-07-14 11:03:50
Witam, czy wybiera się ktoś do pracy przy pielęgnacji sadzonek truskawek na polu? Czy ktoś posiada opinie na temat miejsca pracy Helenaveen?
URSZULKA1987 2016-07-14 11:33:31
OGÓLNIE PROBLEM POLEGA NA TYM ŻE OBOJE Z CHŁOPAKIEM PODPISALIŚMY TEN PAPIER A MAMY ŚWIADOMOSC ŻE JESTEŚMY PRAWIE NAPEWNO KARANI I ZASTANAWIAMY SIE CO TERAZ ZROBIC .JADAC NA PODPISANIE UMOWY NIKT NAM NIE MÓWIŁ O TAKIM PAPIERZE A W BIURZE NIE BYŁO CZASU NA PRZEMYŚLENIA.MÓJ CHŁOPAK BYŁ KARANY OK 10 LAT TEMU ZA USZKODZENIE MIENIA ITP WIĘC MOŻE POSZŁO W ZATARCIE U MNIE SYTUACJA JEST GORSZA BO W GRE WCHODZILO POBICIE I DOSTAŁAM 5 LAT.JAK SĄDZISZ CZY LEPIEJ ODRAZU ZADZWONIC DO BIURA I SIĘ PRZYZNAĆ CZY CZEKAĆ NA CUD?OD CZASU ODSIADKI MINĘLY MI PRAWIE 4 LATA I PRAWIE DWA PRZEBYWAM TUTAJ ZACHOWUJĄC SIĘ JAK NA CZŁOWIEKA PRZYSTAŁO WIĘC MOZE DADZA MI SZANSE
4
tomek 2016-07-14 11:35:16
jak chcecie pracowac u nich jako pracownik pakujący to wydaje mi się, że praca jest na plus, bo oferują bezpieczeństwo zarobków dopasowanych do Twoich oczekiwań no i też stabilizację zatrudnienia popartą 10-letnim doświadczeniem i programem lojalnościowym.
Erni 2016-07-14 11:38:44
przyznaj się
agaaa 2016-07-14 18:43:45
Ja chciałabym pojechać, wysłałam zgłoszenie na razie cisza :)
Agaa 2016-07-14 19:49:54
Ja chciałabym pojechać, wysłałam zgłoszenie i na razie czekam...
M 2016-07-15 08:58:22
Pracowałam w Helenaveen. Co prawda nie na truskawkach, ale widziałam jak to wygląda z zewnątrz. Wszystkie truskawki są posadzone płasko na ziemi. Godzin pracy pewnie jest sporo, ale na ból pleców pewnie trzeba się przygotować. Pozdrawiam.
1
basia 2016-07-16 10:57:45
samo zgłoszenie może nie wystarczyć, powinnaś zadzwonić bezpośrednio do biura
1
Ktos 2016-07-21 16:40:48
Wy tez dostaliscie jedna umowe w polsce elektroniczna a droga na miejscu ? bo mi tak mowia jak przyjade w sobote do holandii. ta elektroniczna jest jakas dziwna i ma wiele niejasnosci
agaaa 2016-07-22 01:25:33
Basia, zdecydowałaś się? Jedziesz?
Tomek 2016-07-22 11:40:56
Wynagrodzenie jest w euro , co tydzień, przelewem na konto. Mieszkanie ubezpieczenie , transport do pracy organizuje pracodawca. Za ubezpieczenie i koszty mieszkania odliczane są od wypłaty.
2
aga 2016-07-22 20:35:29
jedzie ktoś jutro do Holandii na pielęgnacje sadzonek truskawek z sherpy?
7
agaaa 2016-07-26 21:33:08
Daj znać jak jest :)
Yanosh 2016-07-28 00:48:09
Witam,
mam wyjazd przez Sherpę w sobotę 30 lipca. Zakwaterowanie w Kasteel park Ooijen, a praca w Edco. Dokumenty podpisane, wpłaciłem zaliczkę na bilet na busa, ale jeszcze się waham. Z tego co można wyczytać na innym forum, to kiepsko to wygląda. Z drugiej strony zadowoleni ludzie nie piszą raczej komentarzy, a jedynie osoby którym coś nie poszło.
Warto tam jechać, jest szansa wyrobić te 40 godzin? Nie wspominając już czy kasa ok i czy nie robią wałków...?
4
Łukasz 2016-07-28 09:43:17
Na szklarni to więcej niz pewne że teraz mozna zarobić . Wiadomo ze duzo zalezy od pogody, ale to np. gdy sie jest na zbiorze i owoce muszą dojrzeć.
1
Mati 2016-07-28 09:47:59
Jeśli chodzi o godziny to zalezy od ilości pracy - zawsze mozesz zgłaszac brak i w tedy beda Cie planować na inne zakłady.
Jesli chodzi o "wałki" to na pewno musisz sobie pilnowac rozliczeń i sie upominac. Zazwyczaj wypłacają wszystko tak jak powinno byc , ale jak to mają matołki holenderskie : wystarczy ze cos się zmieni i nie bedzie tak jak zawsze to przestają czaic i trzeba im tłumaczyc jak krowie na rowie o co chodzi.
coś już wiem.. 2016-07-31 15:58:39
jak będziesz miał 30 godzin to będzie dobrze.. nie ma co liczyć na 40..
3
Jataka 2016-08-06 08:19:50
Chyba nie wiesz co piszesz. Robisz w temperaturach 50 60 stopni po 10 h z czego przerwy nie sa płatne. Powodzenia
3
marcin 2016-08-09 18:59:07
Warunki mieszkalne zalezy na jakim parku. Ale z robotą jest lipa. (usunięte przez administratora) Bo praca jest 3-4 dni w tygodniu. Do pracy idziesz na 8h (usunięte przez administratora) Na szklarniach tak samo, jak sie skonczy robota to nara, siedzisz w domku i czekasz az ci cos nowego znajda. A za domek i ubezpieczenie trzeba placic.
2
Sharim 2016-08-10 03:19:07
Ja z kolei nie polecam. Gdyby rekrutacja była przez Pracuj.pl to rozumiem ale jest przez ich stronę gdzie można śledzić postęp w sprawdzaniu twojej kandydatury. Złożyłem na trzy oferty i jedna doczekała się statusu "sprawdzania". Istnieją jeszcze takie statusy jak Zaakceptowane czy Odrzucone. Jeśli ktoś ma tyle czasu by czekać miesiąc na zmianę statusu o ile nastąpi to pozdrawiam.
milena 2016-08-11 15:39:21
mam pytanie mój mąż ma jechać przyszłym tygodniu do pracy z firmy sherpa ma mieszlać w Kasteell Ooijen w Venlo czy wie ktos jakie tam są warunki mieszkalne? bardzo prosze o pomoc
15
milena 2016-08-13 12:20:04
Dziekuje Weronika za odpowiedz na luksusy sie nie nastawia a to są bungalo czy domki murowane? bo on już mieszkał w bungalo w Arcen także wie czego sie może spodziewać.
2
yyyyyy:) 2016-09-08 00:43:22
Witam , był ktoś może z was na pieczarkach , bo jestem ciekawa jak u nich jest , bardzo proszę o szczere odpowiedzi , pozdrawiam
3
młodyM 2016-09-08 22:41:07
ja pracuje ponad rok na pieczarkach , ogolnie wporzadku ;)
mlodyM 2016-09-08 22:46:52
pieczarki polecam pracuje tam od roku
mlodyM 2016-09-08 22:48:11
pieczarki polecam pracuje tam od roku
iksde 2016-09-08 23:08:00
40 h , 1 zmiana jakies 170 euro przy stawce 8,87, 3 zmiana dojdzie jakies 230e
2
mka 2016-09-12 13:53:50
Możesz coś więcej napisać ,godziny, zarobki, jak wygląda praca. Z góry dziękuję
(usunięte przez administratora)
2
marmagula 2016-09-12 19:38:37
Czy ktoś może napisać coś o zakwaterowaniu w Kasteel-Ooijen?
1
olx 2016-09-13 16:03:20
witam wybieram sie z partnerem do tej firmy i nie wiem jak tan jest ze zarobkami warto jechac proszę o odpowiedz
mateusz 2016-09-29 19:02:21
Oferty pracy mogą być, ale samej pracy brak w Sherpie. Nie polecam tej agencji! Jak ci się uda to zarobisz za 57 godzin 300 euro. A jak ci sie nie uda to zarobisz 120 euro. Wiecej ludzi znam tych drugich. Sherpa zgarnia ludzi z Polski do Holandii jak bydło ale z zapewnieniem pracy już ciężko. Zarabiają na pracownikach bo po wiekowce placisz im 90euro za domek, czy bungal czy domek cena ta sama. Zarabia na wyrobieniu ci sofi. Sherpa bierze ludzi zeby pracowala im na domki a nie zeby dac zarobic. Drugi raz bym nie wyjechal
3
Vegi 2016-10-06 16:19:16
Hej, wiecie czy wypłata jest juz po pierwszym tygodniu, czy pod dwóch?
Pytam z tego względu, że na stronie jest napisane by zaopatrzyć się w jedzenie na dwa tygodnie.
Vegi 2016-10-06 16:19:33
Hej, wiecie czy wypłata jest juz po pierwszym tygodniu, czy pod dwóch?
Pytam z tego względu, że na stronie jest napisane by zaopatrzyć się w jedzenie na dwa tygodnie.
Laki 2016-10-07 08:54:01
1 tydzień przepracujesz a na drugi tydzień czwartek,piątek masz wypłatę za przepracowany 1szy tydzień.
1
Roza 2016-10-09 17:49:41
Ja miałam wyjechać do pracy przez ich agencje.interesowala mnie praca na produkcji.przed podpisaniem umowy chciałam wiedzieć dokładnie gdzie będę pracować to pani powiedziała ze w rożnych pracach .czyli raz tu raz tam ,nic konkretnego.czyli jak to mówią na skoczka.nic pewnego.zrezygnowalam z tej agencji.
1
Vegi 2016-10-09 18:15:47
Nie wiem, ale powinny byc tam sklepy, bez przesady :D
Może po prostu tam jest drogo i lepiej ze soba cos zabrac.
Dzięki za odpowiedzi.

Wiecie może za to jak jest z umową, jest ona podpisywana dopiero po przyjezdzie tak?
Szczerze mówiąc wątpie, by to był kant, ale musze uspokoić swoją mamę :D
Edi 2016-10-10 10:08:05
Zniżka w mieszkaniu jest dlatego bo zgodnie z prawem holenderskim osoby do 23 roku życia zarabiają mniej. Na stronie pewnie dlatego piszą, żeby wziąć pieniądze lub prowiant na pierwsze 2 tygodnie bo wypłata rzeczywiście jest w tedy. Z dojazdem do sklepu jest róznie no i jedzenie tez tam swoje kosztuje.
tomek 2016-10-10 10:44:20
Mają oferty pracy tylko na Holandię
Aga191 2016-10-11 13:50:35
Praca na serach jest lekka i dobrze platna /lepiej niz inne zakłady/ ale w Polsce nikt nie da ci gwarancji ze tam bedziesz pracowac.
1
Aga191 2016-10-17 08:28:53
Niestety znam to z wlasnego doswiadczenia. Dopóki będzie praca to może udać się jeździc w jedno miejsce np. na sery. Ale jesli bedzie u nich chwilowo mniejsze zapotrzebowanie na ludzi, to pracowników przydzielaja do innych zakładów (na dłużej lub 1 dzień) lub dają wolny dzien. Czy idziesz do pracy i w jakie miejsce dowiadujesz sie codziennie wieczorem z planu.
Aga191 2016-10-17 08:29:30
Niestety znam to z wlasnego doswiadczenia. Dopóki będzie praca to może udać się jeździc w jedno miejsce np. na sery. Ale jesli bedzie u nich chwilowo mniejsze zapotrzebowanie na ludzi, to pracowników przydzielaja do innych zakładów (na dłużej lub 1 dzień) lub dają wolny dzien. Czy idziesz do pracy i w jakie miejsce dowiadujesz sie codziennie wieczorem z planu.
1
Ewa 2016-10-20 09:56:06
Krysia do 23 roku życia w Holandii jest tak zwana wiekówka, co oznacza, że im młodsza jesteś tym niższą stawkę godzinową dostajesz. Dlatego też, opłata za domek w wieku poniżej 23 roku życia jest niższa, bo i niższą pensje niż koledzy 23+ będziesz dostawać.
Pozdrawiam
1
taktak 2016-10-26 17:35:50
w jakim miejscu sie mieszka (adres) przy pracy na serach??
Pracownik 2016-11-15 15:11:35
Pracowałem 3miesiące na,początek ok później coraz mniej godzin dotego przelewy się bardzo opóźniaja jak kary są to odrazu biorą od ludzi ale jak mają ci zapłacic wszystko to problem
2
kates 2016-11-22 19:42:09
czy ktoś wyjeżdża na pielęgnację truskawki do firm Driscoll Plants oraz Gipmans ( miejscowość Venlo)w sobotę 26 listopad
a może ktoś tam jest i czy jest praca bo nie wiem czy jechać bo jak niema to na kredyty nie zarobię .
Bym była wdzięczna za odpowiedź jak by co mój @
kates10@poczta.onet.pl
Gery 2016-11-23 10:16:05
Znajoma tam chyba była. ogólnie to była zadowolona praca była lepsza niż mówili o niej pracownicy w biurze. Były godziny no i stawka nie była tą najniższą krajową.
Brylant36 2016-12-02 17:28:52
Taki sam syf jak wiele agencji pośrednictwa pracy w Holandii, jedziesz do pracy myślisz że będziesz miał dobrze płatną pracę a okazuje się że agencja dyma cię na kasie a to za wysoki czynsz za pokój, dodatkowo mieszkasz z ćpunami na mieszkaniu i z brudasami co nie sprzątają. Na solarisie masz napisane że zarabiasz 1500 euro brutto po odciągnieciach za podatki wychodzi jakieś 800 euro z tego musisz przynajmniej 250 euro na jedzenie przeznaczyć no chyba że będziesz żreć makaron i komuś z lodówki podbierać to wtedy zaoszczędzisz. Czyli po obliczeniach wychodzi co odłożyłeś to jakieś 1600 zł -2 tyś zł. Szału nie ma, cieszysz się że masz pracę a agencje pracy jeszcze bardziej się cieszą że kolejnego debila złapali w swoją sieć i mogą teraz zarabiać na nim kasa. Takie agencje pracy umowy do końca roku z tobą podpisują a jak praca się skończy gdzie pracowałaś przeważnie jak dochodzi okres niecałe 6 miesięcy to agencja informuje cię że nie ma pracy i raczej już nie będzie, nie masz wtedy możliwości dostania zasiłku dla bezrobotnych i możesz sobie pogratulować że dałeś się oszukać agencji pośrednictwa pracy,mogę wam o agencjach dużo więcej napisać jak oszukują bo od 2002 roku pracowałem przez agencje
Joak 2016-12-02 22:03:17
Jak to jest z zickiem dostałam w mailu na sobote zick 1 i to się zgadza a na niedziele zick za/zo i nie wiem co to oznacza?
Joak 2016-12-02 22:07:31
Jak to jest z zickiem dostałam w mailu na sobote zick 1 i to się zgadza a na niedziele zick za/zo i nie wiem co to oznacza?
Zostaw swoją opinię o Sherpa International Force - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force