Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Argip Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Argip Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xyz - 2011-11-15 20:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla odbiorcy świetny dostawca, dla pracowników już zdecydowanie mniej fajni. Mało płacą, atmosfera kiepska, powszechne donosicielstwo. Właściciele ufają tylko wybrańcom. Proces wdrażania wygląda tak, jak w jednym z poprzednich postów. Dla niektórych jest dłuższy, dla niektórych krótszy.
zdjecie uzytkownika
Jacol - 2012-01-18 15:07:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dla odbiorców tez żenada, (usunięte przez administratora) nigdy sie nie powinna brać za zakładanie firmy.
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2012-02-01 11:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie to samo u mnie.
(usunięte przez administratora) przez miesiąc na liczeniu śrubek, a potem - Pan się nie nadaje,
Co z tego że zatrudniali jako handlowca, a skończyło się kilka tygodni noszenia i pracy w magazynie kartonów ze śrubami, ciężkich prętów gwintowanych itp. Tłumaczenie... musi się Pan zapoznać z towarem. Jako handlowiec, przez miesiąc nie dotyka się tam cen, indeksów, marży, katalogów itp. PORAŻKA.
Dodatkowo wielki BIG Brother - tylko kamery w koło, głośniki z komunikatami itp. Powszechne donosicielstwo też się zgadza.

W TEJ FIRMIE NIE DOCENIA SIĘ KREATYWNOŚCI, POMYSŁOWOŚCI, ZARADNOŚCI - TAM SIĘ NOSI I PRZEKŁADA ŚRUBKI BEZ WZGLĘDU NA STANOWISKO, A PANI PREZES NICZYM (usunięte przez administratora) SNUJE SIĘ PO FIRMIE I PODGLĄDA Z UKRYCIA KAŻDEGO !!!

Widzę, że scenariusz ten powtarza się za każdym razem. Płaca na początku daje duże nadzieje, bo okres próbny... potem będzie podwyżka.. itp. Ciągle tylko ściema i (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
www - 2012-02-20 10:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skrajnie dziadowska firma. Nie zniosę już tego codziennego k(usunięte przez administratora) samej siebie, że jest "jakoś". Prawda jest taka że nie ma tu szacunku ani dla pracownika, ani dla klienta, ani dla dostawcy. Jak można być tak obłudnymi (usunięte przez administratora) i to ma być menagment???
zdjecie uzytkownika
klient - 2012-04-12 11:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mysle ,ze ta firma to jedno wielkie dziadostwo, sprzedaż wyłacznie wysylkowa! Gratuluje pomyslu!
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2012-10-03 08:03:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Argip to wielka jedna wielka ściema.Szanowna pani prezes przy przyjęciu do pracy obiecuje gruszki na wierzbie a co do czego przyjdzie to po kilku dniach podziękuje-NIE NADAJESZ SIĘ.Nikt nie jest dla niej wystarczająco dobry chociaż się starasz jak tylko możesz,na pewno tego nie doceni.Wielka firma rodzinna ha ha ha raczej jedna wielka komedia nie firma!!!(usunięte przez administratora) Odradzam wszystkim tą firmę gdy byście chcieli zacząć tam pracować.Szkoda waszego czasu i nerwów!!!Szczerze!!!trzymajcie się od niej z daleka!!!
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2012-10-19 13:50:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obojętnie jakie stanowisko, na początku zawsze jest mierzenie śróbek i noszenie pudeł z palety na paletę. Wszyscy na wszystkich kablują, nie można nikomu ufać, pytać się o nic, bo jak czegoś nie wiesz to zamiast normalnie wytłumaczyć idą do szefowej i mówią, że jesteś niekompetentny. Dodatkowo wypłata nie jest taka jak obiecana podczas rozmowy kwalifikacyjnej, ponieważ w każdym miesiącu jest inaczej wyliczana i np potrafią zapłacić 200 zł mniej, bo w miesiącu były dwa dni wolne (1 i 3 maja). Szkolenia o śróbkach obowiązkowe i niepłatne w soboty.
zdjecie uzytkownika
mata - 2012-10-24 11:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
qwerty - 2012-10-19 13:50:19

Obojętnie jakie stanowisko, na początku zawsze jest mierzenie śróbek i noszenie pudeł z palety na paletę. Wszyscy na wszystkich kablują, nie można nikomu ufać, pytać się o nic, bo jak czegoś nie wiesz to zamiast normalnie wytłumaczyć idą do szefowej i mówią, że jesteś niekompetentny. Dodatkowo wypłata nie jest taka jak obiecana podczas rozmowy kwalifikacyjnej, ponieważ w każdym miesiącu jest inaczej wyliczana i np potrafią zapłacić 200 zł mniej, bo w miesiącu były dwa dni wolne (1 i 3 maja). Szkolenia o śróbkach obowiązkowe i niepłatne w soboty.
he he ... widzę, że kolega qwerty to i z liczeniem i mierzeniem śrubek mógł mieć problemy ... bo ortografia kuleje na całego. Prawda z dniami wolnymi, czasami jest kasy mniej, ale jak miesiąc dłuższy to jest jej więcej ... tego kolega już nie zauważył ...
zdjecie uzytkownika
klient - 2013-02-05 15:14:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracowałem nigdy w tej firmie, ale jako klient zadowolony jestem jedynie z cen (choć niektóre śrubki wychodzą taniej w Niemczech - też Czajna oczywiście). Wady - mało przejrzysta polityka rabatowa, otrzymanie towaru na przelew to marzenie ściętej głowy (mimo obietnic PH), bylejakość w pakowaniu, bardzo długo uzupełniane braki asortymentu, notorycznie wieszający się internetowy panel zakupowy, faktury z adnotacją "do zapłaty - i tu cała kwota" mimo że kasę dostają z góry przed wysyłką, potem są problemy z księgowością. Na jakość towaru nie narzekam, bo za te pieniądze nie spodziewam się czegoś innego niż Chińczyk. Terminy dostaw też póki co O.K.
zdjecie uzytkownika
mielcarek - 2013-03-25 21:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobre, mnie spotkało to samo, miła rozmowa po polsku potem po angielsku, przechadzka po halach oraz oczywiście propozycja śmieciowej umowy o dzieło na 2 miesiące, zapewne potrzebują ludzi do pracy na magazyn, a nie do biura. nie polecam. Dobrze, że to forum istnieje przynajmniej wiadomo czego się spodziewać!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-22 03:12:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mielcarek dobrze napisane, przynajmniej czas można zaoszczędzić. Jeżeli mogę spytać na ile w Argip Sp. z o.o. zaproponowali Ci te umowy?
zdjecie uzytkownika
Klara - 2013-10-05 13:02:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę, że przez 5 lat nic się tam nie zmieniło...pracowałam tam 5 lat temu jakieś 7 mc, miałam iść na obsługę klienta-oczywiście wylądowałam na magazynie. Dziennie dźwigałam 2-3 TONY śrubek!co zaowocowało trwałym zwyrodnieniem kręgosłupa później doszło sprzątanie kibli, bo na sprzątaczkę żal wydać kolejne 1200 zł...no cóż podziękowałam za pracę, gdy dowiedziałam się o kiblach na co Pani Prezes mówi "A w domu Pani kibelka nie myje?" a ja że myję, bo jest mój a nie 15 facetów!. Pani wielka prezes masakra-chodzi po "balkonie" i patrzy... donosicielstwo tam było zawsze...ogólnie nie polecam super chińskiej firmy! Pani Prezes: trzeba było zostać przy gipsowych odlewach!
zdjecie uzytkownika
felicja - 2013-10-07 20:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Klara a przez ten czas co pracowalas to ile ci sie udalo najwiecej zarobic odeszlas bo ci nie dali kasy za to sprzatanie tak?a pytalas sie w ogole czy ci zaplacą dodatkowo xza to??pozdr
zdjecie uzytkownika
mariator - 2013-11-25 09:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Rozmowa kwalifikacyjna i spacer po zakładzie, potem odpytka z angielskiego, nic szczególnego. Po kilku dniach dostałem telefon że "tego a tego, o tej i o tej" mam przyjść gdyż dostałem tę pracę, mam też zabrać jakieś ciuchy robocze aby się nie pobrudzić bo pierwszy miesiąc przepracuję na magazynie by zapoznać się z działaniem i asortymentem firmy. I faktycznie pierwszego dnia przywitał mnie kierownik działu Kontroli jakości pan T. który miał się mną "opiekować" przez ten okres. Pomagałem mu w przenoszeniu, ważeniu i pakowaniu śrubek (niektóre pudełka po ok. 20 kilo, niektóre śruby całe są pokryte ciemną oliwą która strasznie brudzi), dodatkowo rozładowywanie palet z pudełek (ok. 30 pudeł na paletkę można się nieźle zmachać). Codziennie też albo Pani Prezes albo sam Pan Prezes robili obchody po zakładzie doglądając jak ma idzie praca. W firmie panowała bardzo napięta i nerwowa atmosfera, praktycznie nikt ze sobą nie rozmawia i każdy robi swoje. W firmie jest tylko jedna przerwa 15 min. na śniadanie, które je się praktycznie w biegu. Po miesiącu ciężkiej pracy magazyniera zamiast przejść na do biura i zostać tym kim byłem określony w umowie zostałem nadal w magazynie. Poza przenoszeniem pudeł wykonywałem też takie prace jak wymiarowanie, określanie grubości powłoki czy twardości śrub. Po przerobionym miesiąca w magazynie pojawiła się nowa osoba, na to samo stanowisko co ja (mi później podziękowano). Reasumując, 2 miesiące przerobiłem jako zwykły magazynier i kontroler jakości śrubek, a gdy zostały mi ostatnie 3 dni do końca umowy Pan (usunięte przez administratora). powiedział mi że decyzją odgórną nie przedłużą mi jej. Ogólnie widać po innych pracownikach że praktycznie nikt nie chwali sobie tam pracy (panuje powszechne donosicielstwo jak się od nich dowiedziałem). Jako mały bonusik muszę dodać że co miesiąc jest obowiązkowe szkolenie w sobote. Moja rada jest taka, nie polecam tego pracodawcy, gdyż stosunek do pracownika jest typowo eksploatacyjny, kierownicy działów są dość nerwowi i ordynarni w stosunku do pracowników (nie wszyscy oczywiście). Pozdrawiam i radzę szukać dalej... Widzę że cenzura na tej stronie działa, raz już pisałem opinię o tej firmie i mój post został usunięty.
zdjecie uzytkownika
brt - 2014-02-26 01:51:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jakość obsługi klienta jeśli chodzi o odbiór osobisty towaru to totalne dno, płacić mam za to że chcę towar odebrać osobiście (nawet dzień po złożeniu zamówienia) a nie wysyłkę kurierem to już jest po prostu kpina. Towar potrzebny jest na już, mam niedaleko, podjadę i odbiorę ale się nie da bo w argipie trzeba czekać na wysyłkę kurierem i dostawę następnego dnia przez co wiele robót po prostu stoi. Gdyby nie monopol na nietypowe śruby (sprowadzane z chin oczywiście) to ta "firma" dawno by już upadła. Pamiętam jeszcze czasy początku tej firmy (kiedy dało się współpracować)gdy obecna pani prezes rozwoziła towar maluchem po firmach. Teraz widocznie sodówka albo pieniądze uderzyły jej do głowy i jest jak jest. Opinie byłych pracowników też dają wiele do myślenia jeśli ktoś chciałby współpracować z argipem - wystarczy poczytać.
zdjecie uzytkownika
salino - 2014-03-05 19:45:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rzeczywiście nie rozumiem, jaki problem jest w odbiorze osobistym. Przecież po za Argipem to normalna praktyka
zdjecie uzytkownika
remik - 2014-03-09 12:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie - po za Argipem. Tutaj niestety nic nie zapowiada, aby cokolwiek miałoby się zmienić na lepsze
zdjecie uzytkownika
wypalony - 2014-03-25 22:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [remik - 2014-03-09 12:23:10]:
żeby odebrać towar osobiście pewnie trzeba by zatrudnić jedną osobe więcej , a to w firmie gdzie obowiązuje ZAKAZ zapalania swiatła w podziemnym garazu jest nie do pomyślenia .
zdjecie uzytkownika
robok - 2014-04-08 22:47:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro firma ma monopol na szczególne i mało dostępne towary to zarobek pewnie mają, nie rozumiem oszczędzania na takich rzeczach jak prąd w garażu
zdjecie uzytkownika
doda - 2014-06-26 12:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [salino - 2014-03-05 19:45:03]:
A dlaczego wiele robót stoi? Bo zamawia się na już, albo najlepiej na wczoraj.
Może wystarczyłoby pomyśleć o zamówieniu 1-2 dni do przodu ... ale nie - lepiej zwalić wine za swój brak organizacji na innych.
zdjecie uzytkownika
brt - 2014-06-27 01:32:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [doda - 2014-06-26 12:18:21]:
Budujesz czy naprawiasz coś w okolicy tej firmy, zabrakło ci załóżmy 100 wkrętów czy śrub. W normalnym sklepie czy hurtowni dostajesz je od ręki. W argipie trzeba zamówić przez internet jak masz już u nich założone konto, czekasz na proformę, płacisz przelewem i dopiero na następny dzień masz towar jak kurier ci go przywiezie, robota stoi a termin leci. Pamiętam czasy kiedy można jeszcze było u nich odbierać towar osobiście bez dodatkowych opłat - ludzie w poczekalni dosłownie spali po 2-3 godziny zanim doczekali się towaru. Poza tym argip jest drogi jeśli chodzi o typowe śruby, nakrętki, podkładki itp. Zakup u nich np. kilograma nakrętek czy podkładek w cenie netto po jakimś śmiesznym rabacie - sprzedaję je taniej brutto.
zdjecie uzytkownika
Kosmik - 2014-07-01 00:12:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No cóż, w tej kwestii konkurencja wyprzedza argipa o głowę, ale załatwianie rzeczy przez internet uważam za całkiem niezłe rozwiązanie.
zdjecie uzytkownika
park - 2014-08-06 10:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam!!! czekam na towar drugi dzień i żadnej informacji. Przez telefon dowiaduję się że wystawiono pro-formę, ale kiedy mieli zamiar mi ją przesłać tego nie wiadomo. Towar potrzebny, a czas leci. Ciekawe czy ktoś ponosi za to odpowiedzialność?!
zdjecie uzytkownika
Wen - 2014-09-25 10:34:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że powinni zmienić zdecydowanie podejście do klientów, tym bardziej, że przecież nie są jedynym dystrybutorem na Polskę, a konkurencja z chęcią by skorzystała na przejęciu niektórych klientów Argip. Swoją drogą zastanawiam się czym to jest spowodowane - ilością pracy czy lenistwem pracowników?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Argip Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x