brak logo

Argip Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Argip Sp. z o.o.

klient 2014-11-05 01:24:20
@Wen
Niestety jak chodzi o asortyment, to w wielu rodzajach norm Argip jest praktycznie monopolistą - biorąc pod uwagę cenę połączoną ze stanami magazynowymi. Wiadomo, że zwykłe "sześciokąty" 5.8 i 8.8 plus podkładki i nakrętki można kupić taniej na kilogramy w co drugim miasteczku. Ale mają sporo złączek, które mogę ewentualnie kupić 1) za porównywalną kasę w Grosie ale z 7-dniowym terminem oczekiwania, albo 2) z dostawą za 2 dni, ale strasznie przepłacając w Fabory.
wen 2014-11-05 20:42:46
Traktujac klienta jako zlo konieczne wystawiaja sie na smiesznosc. Niestety moze w wielu przypadkach sa monopolistami, ale ludziom w koncu moga puscic nerwy i beda woleli poczekac 7dni niz zawierac jakiekolwiek transakcje. Ciekaw jestem tylko jak w tym wszystkim odnajduja sie pracownicy, bo podejrzewam, ze raczej z polityka firmy sie nie zgadzaja.
1
marcel 2014-12-18 07:44:13
Cóż, może warto poszukać innej firmy hurtowni elementów złącznych gdzie nie ma takich problemów, w końcuna Argipie świat sie nie kończy. A ze w Fabory ktoś coś kupuję to zaskoczenie duże, ceny z kosmosu x 3 ;)
5
Klient 2014-12-22 09:07:04
Firma stanowi zło konieczne w okolicach Poznania. Jeszcze kilka lat wstecz kupić można było większośč asortymentu z " marszu". Teraz firma przeradza się w typowy sklep internetowy. Jest jednak jedna zasadnicz różnica w porównaniu do innych sklepów - jest to bardzo ślimaczy sklep z daleko posuniętą biurokracją. Należy domniemywač ,że jest to zasługą Właściciela firmy i wprowadzania innowacyjnych form zarządzania. Jeżeli nie musisz tam kupować to omijają ich wielkim łukiem.
2
DAGA 2015-03-31 14:18:58
proponuję częściej zaglądać do Ferrodo na Podolany - niskie ceny i dostawy szybsze niż w Argipie.
Gier 2015-04-10 12:02:11
Faktycznie z tymi zwrotami to kompletna lipa. A nie obowiązuje ich przypadkiem zgodnie z prawem obowiązek przyjęcia towaru do 10 dni po sprzedaży? W końcu to sprzedaż internetowa. Może trzeba do UOKIK-u. Dowalą karę i się skończy.
teemo 2015-06-25 10:37:49
Doucz się gościu lepiej. Prawo do zwrotu towaru przysługuje tylko osobą prywatnym nie firmą którym wystawia sięfaktury. Przeczytaj sobie ustawę.

"W myśl art. 1 oraz art. 6 ustawy z 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU nr 22, poz. 271 ze zm.) prawo do odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa sprzedającego lub usługodawcy albo umowy zawartej na odległość bez podania przyczyny w ciągu 
10 dni dotyczy konsumentów. Definicja konsumenta zamieszczona jest w art. 221 kodeksu cywilnego, zgodnie 
z którym za konsumenta uważa się osobę fizyczną dokonującą czynności prawnej niezwiązanej bezpośrednio z jej działalnością gospodarczą lub zawodową."
asystent 2015-06-29 04:49:46
Firma musi opierać się na ustawach, a jeżeli tego nie potrafią robić - to może najwyższa pora zatrudnić bardziej kompetentnych ludzi, ewentualnie zrezygnować z tego co się robi, co czasami nieświadomie można się tylko zbłaźnić. Oby nie było tak, że cała firma jest na takim poziomie nieświadomości znajomości prawa...
teemo 2015-06-29 22:37:23
No i się opiera, przeczytaj ustawę ze zrozumieniem
Były 2015-07-09 22:19:09
Firma duża i ogólnie fajna, gdyby nie kilka szczegółów. Pierwsza sprawa to płaca. Pensja śmieszna mimo wielkich obietnic, zresztą niespełniona obietnica to ich drugie imię. Druga sprawa to atmosfera, tam można siekierę w powietrzu powiesić i nie spadnie ale to wynik traktowania pracowników przez właścicieli (a właściwie właściciela, bo z tego co słyszałem w zasadzie wszystkie decyzje podejmuje jeden człowiek mimo, że temu zaprzecza), wydawanie bez pomyślunku 10 poleceń jednocześnie z oczekiwaniem, że zostaną wykonane natychmiast (niezależnie od tego ile czasu będzie trwało ich wykonanie) i wieczne zmienianie zdania aby na końcu oskarżyć pracownika o samowolę, przerzucanie co chwilę do innego zadania, aby na końcu zjechać pracownika, że żadnego zadania nie zakończył, zresztą absurdalne oskarżenia są na porządku dziennym. Z tego co wiem ponad połowa pracowników przychodzi do firmy z wypowiedzeniami i tylko czekają na okazję, aby je położyć. Oficjalnie po pracowniku nikt nie płacze, bo jak odchodzi to znaczy, że nie był wart zatrudnienia i na dodatek się lenił (co do lenistwa polecam ich sposób motywowania do większej wydajności rodem z Amazona.
4
Hurra 2015-08-07 23:00:07
Ustawy ustawami, przepisy przepisami, a właściciel firmy i tak i tak będzie potrafił to obejść i zawsze znajdzie sto powodów do usprawiedliwienia się przed klientem i pracownikiem, który za to oberwie. Co zrobić :) Ma ktoś informację, czy Argip szuka teraz pracowników, czy na razie cisza w tym temacie.
1
Hurra 2015-08-07 23:01:55
Ustawy ustawami, przepisy przepisami, a właściciel firmy i tak i tak będzie potrafił to obejść i zawsze znajdzie sto powodów do usprawiedliwienia się przed klientem i pracownikiem, który za to oberwie. Co zrobić :) Ma ktoś informację, czy Argip szuka teraz pracowników, czy na razie cisza w tym temacie.
Hurra 2015-08-07 23:03:36
Ustawy ustawami, przepisy przepisami, a właściciel firmy i tak i tak będzie potrafił to obejść i zawsze znajdzie sto powodów do usprawiedliwienia się przed klientem i pracownikiem, który za to oberwie. Co zrobić :) Ma ktoś informację, czy Argip szuka teraz pracowników, czy na razie cisza w tym temacie.
Hurra 2015-08-07 23:05:05
Ustawy ustawami, przepisy przepisami, a właściciel firmy i tak i tak będzie potrafił to obejść i zawsze znajdzie sto powodów do usprawiedliwienia się przed klientem i pracownikiem, który za to oberwie. Co zrobić :) Ma ktoś informację, czy Argip szuka teraz pracowników, czy na razie cisza w tym temacie.
nie umiem 2016-03-26 16:10:46
Ostatnio pojawiło się ogłoszenie na specjalistę ds. zakupów @Hurra, jeśli Cię to nadal interesuje. Wymagają wyższego wykształcenia technicznego i znajomości co najmniej angielskiego, ciekawe tylko jakie są przeciętne zarobki.
olek 2016-03-28 16:18:28
pewnie jest przeciętnie @nie umiem ale wiadomo dla każdego znaczy to co innego..bardziej zainteresowało mnie to, że oferują kurs angielskiego w trakcie pracy
bikok 2016-03-30 17:51:45
olek, no nie wiem, czy tak w trakcie pracy, raczej po pracy. W ogłoszeniu napisali jedynie, ze są szkolenia z wiedzy technicznej i sprzedażowej i kurs doskonalący z języka angielskiego.
gustaw 2016-04-01 18:29:00
rzeczywiście z tego co mi wiadomo to na taki kurs można liczyć w argipie. Po za tym po prostu przydatna jest zwykła smykałka do sprzedaży i kontaktu z klientem
Trr 2016-04-03 18:56:00
No wiadomo, że takie cechy osobowości z pewnością pomagają @gustaw. Jednak nie znaczy to, że jak ktoś ich nie ma, to nie będzie dobrze zarabiać. Firma oferuje różne szkolenia, więc można zdobyć kwalifikacje i spokojnie dać sobie radę.
bernard 2016-04-05 19:59:38
oczywiście @Trr wielu potrzebnych umiejętności można nauczyć się na szkoleniach, ale jednak wymagane przez pracodawcę predyspozycje do danego stanowiska trzeba posiadać
Srubka 2016-04-29 18:35:40
Kolego... nie w trakcie pracy tylko po pracy i niestety obowiązkowo, bez możliwości zwolnienia się wcześniej z powodu ważnej sprawy... Pani Prezes to nie interesuje... pozdrawiam wszystkich du**owlazow i konfidentów pracujących w tym obozie;-)
6
radip 2016-05-10 18:39:00
Grunt to że jednak te szkolenia są @Srubka, nie w każdej firmie możesz liczyć na rozwój, a w młodym wieku jest to bardzo ważne, później łatwiej jest o podwyżkę i premie
Srubka 2016-05-11 00:56:11
Raczej nie liczył bym zbytnio na podwyżki w tej firmie, no chyba że obowiązków do wykonania:-). Co do młodego wieku, to jest szansa- zajechania kręgosłupa:-) ale popracujesz kolego parę lat, to zrozumiesz na czym to wszystko polega. Życzę samych lekkich prac biurowych do samej emerytury;-)
ewa 2016-07-03 13:26:58
Ok,może nie sa duże jednka wychodzi na to że jakieś są wiec zawsze co miesiac ta wypłata jest jakaś wieksza.
hwang 2016-07-12 20:51:40
Argip to nie przedszkole...i bardzo dobrze. Przedszkola nie są znane na całym świecie. Jak człowiek ma głowę na karku, smykałkę do interesów i jest pracowity to zarząd to widzi. Oczywiście nie wypowiadam się w imieniu chłopaków z magazynu. Ludzie pracują po 15-20 lat i nie są wycieńczonymi zombi...co świadczy o tym, że sobie radzą i wykonują obowiązki. Swoje można zarobić ale trzeba sie starać a nie leżeć i narzekać. A jak widze wpis tego asa z tą siekierą, którą można zawiesić na atmosferze to jest dla mnie legendarny...jak królewiczowi spadła korona z głowy w trakcie standardowego OPR no to trudno. Młodym rześkim ludziom serdecznie polecam. Dużo sie można nauczyć, ułożyć się pod profesjonalny tryb pracy. A angieski "przymusowy"...płaćcie 60 zł za native speakera za godzine prywatnie...tu jest 1.5 h za free z czego z pracy wychodzi się pół godziny wcześniej. Sobotnie szkolenia...no jak sie chce być kozakiem w tej branży to trzeba sie uczyć...warto mimo tego ze bezplatne.
osobiście polecam
olek 2016-07-13 22:01:56
Ciekawie to brzmi @hwang szkoda tylko, że na razie szukają ludzie ale właśnie tylko na ten magazyn właśnie
Grom 2016-07-17 14:09:04
Zarząd widzi he he dobre mi chyba że kolega należy do grupy wazeliniarzy bo jest tam kilku takich reszta może być zaorana na amen. Chcieliby najlepiej pracować po 12 godzin dot. Głównie handlowców, przymuszanie do szkoleń za free w soboty (poziom szkoleń porażka).
Kasa słaba nawet po kilku latach.
A skoro jest tak ok. To dlaczego pracownicy z długim stażem lawinowo odchodzą?
Atmosfery tam nie ma.
Ale jak kto woli.
3
pan jan 2016-07-17 16:40:21
nie wierzę w jakieś przymuszanie do pracy w sobotę, jak już to na pewno jest to jakieś lepsze wynagrodzenie, takie jest prawo i logika, więc nie opowiadaj bajek
Zelgadis 2016-07-19 13:25:03
Szkolenia w sobotę są przymusowe i bezpłatne. Regularnie co miesiąc. Od 8 do 13. Z czego tak połowa czasu jest ciekawa i na tematy związane z branżą a druga połowa to np: szkolenie o bateriach do laptopów. Część na temat ok, dobrze się szkolić. Szkoda że w wolną sobotę ale ok. Ale po co ludzią związanym z śrubami wiedza o bateriach do laptopów tego nikt niewie. Jak mam ochotę powiększyć swoją wiedzę i na tematy ogólne to odpalam Wikipedie. A tu nie, musisz siedzieć w wolną sobotę i słuchać.
madziunia 2016-07-19 14:22:14
ja bym była zadowolona że pracodawca o mnie myśli i chce mi zafundować szkolenia, to jest inwestycja w pracownika
Sa-ra 2016-07-19 15:02:51
Pracownicy sami siebie szkolą. Najpierw wybierana jest jedna ofiara do przygotowania szkolenia a potem nieborak jest wyzywany jeśli przygotował kiepskie szkolenie. Jeśli tak Cię to cieszy madziunia przygotuj sama sobie szkolenie bez niczyjej pomocy i bez dostępu do materiałów źródłowych a potem w jakąś wolną sobotę sama siebie przeszkol. Wyjdzie identycznie jak w argipie.
1
ami 2016-07-19 21:24:11
widze że jest wam teraz potrzebny pracownik na stanowisko Pracownik do prac magazynowych z uprawnieniami na wózek widłowy ale na stronie niestety tylko tyle można się dowiedzieć:( możecie napisac co firma mogłaby mi zaoferować gdybym zdecydował się świadczyć dla was usługi?
Trevor 2016-08-04 13:37:18
sam mialem nieprzyjemnosc pracowac dla tego cyrku na kolach zwanego Argipem. Przymusowe szkolenia w sobote (oczywiscie bezplatne) gdzie idziesz i sluchacie zwyklego pieprzenia. Pan Prezesik tylko ruga tego ktory przygotowal szkolenie i sie wymadrza co to nie on (Zelgadis dobrze opisuje ,ze szkolenie trzeba przygotowac samemu i co chwile sie konsultowac ,nie dosc ze nikt Ci nie placi to samemu po pracy szkolenia robisz ,jakbym chcial prace domowe odrabiac to bym sie do szkoly podstawowej zapisal). Jak na zepsute krzeselko usiadl jednego razu to narobil bajzlu takiego ze 15min sluchalismy ,ze ktos chcial go zabic i specjalnie mu podstawil to krzeslo (widac jak go pracownicy lubia). Kazda robota ,a szczegolnie biurowa zaczyna sie od napieprzania od miesiaca do 2 na magazynie jak osiol i ''poznawanie asortymentu i szkolenie pracownika. Szefowa non stop dopytuje kazdego jak Ci idzie. Najsmieszniejsza rzecz jak zauwazylem to krecenie zegarow na wejsciu i wyjsciu. Wychodzac z auta gdzie radio i synchronizator sa na 7:50 (nawet po audycji to slychac) ,wchodzisz do argipa a tam juz 7:57 na liczniku ,wychodzisz z roboty na komputerach wszedzie 16:05 a ludzie siedza jak ze sraczka. Podchodzisz do czasomierza tam 15:59 ,wiec sobie firma te 15minut prawie sama zabiera ,wiec takiego wala. A w 15min przerwie wpieprzasz jak swinia ziemniaki zeby zdazyc. Atmosfera tak sztywne jak smieszne szefostwo idzie to kazdemu gowno po nogawkach cieknie albo wazelina splywa po ustach i dzien dobruja sobie ochoczo. Pomijam fakt ze atmosfera jest sztywna jak patyk wbity w kupe. Nie mowisz do kogos nawet per pan/pani tylko Szefie /Szefowo ,bez osobowo. Dziewczyny z roznych dzialach miedzy soba szepcza jak tu jest przesrane i ostrzegaja nowych mimo wszystko. Ale musza byc przymuszone ze w tym badziewiu siedza. Zarobki naciagane jak diabli ,wiec mozna sobie darowac. Poziom angielskiego do niektorych dzialow nie jest potrzebny az tak wielki bo niektorzy tam dukaja jak swieze maturszczaki. O malo bym zapomnial przy szkoleniu przechodzisz przez kazdy dzial zeby sie ''nauczyc'' i na sprzedazy przykladowo siedzisz i przepisujesz katalog jak osiol dzien w dzien ,a potem latasz i szykujesz towar. Firma szczedzi na ogrzewaniu i na swietle. Zapomnijcie ze swiatlo jest zapalone skoro mozna odslonic okno ,jak ktos wyjdzie z pomiezsczenia zeby pojsc po kartonik srubek to juz opiernicz ze swiatlo niezgaszone albo jakas ''szefowa'' sama zgasi. Zimno w kazdym dziale jest tak ze w 2-3 bluzach chodzilem i mnie trzeslo. Widzialem zwolnienia ludzi z dupy powodow typu ''nie przyszedl do pracy bo mial niecierpiaca zwloki sprawe'' ale mial byc ,wiec zwolnienie takiego lenia nie potrzebuja ,rozchorujesz sie i w poniedzialek przed praca zadzwonisz ze jestes chory? zwolnienie bo jestes pewnie len i zachlales. Gosc zapalil fajke na swojej przerwie wychodzac za firme? wypowiedzenie dostal z reki. Jak ktos palil w kiblu i szefowa wyczula to szukali jak psy K1 zeby znalezc kto to sobie popala przypadkiem. Jak ktos ma ochote na taki oboz to niech dobrze przeczyta ten wpis bo w takim syfie zarowno jesli chodzi o obiekt jak i o zarzadzanie firma i atmosfere robotow ,lizusow i podp...dalaczy. Obsluga klienta to jest zart jakich malo. Szefowa udaje taka mateczke ,jak pajeczyca tekle w bajce pszczolka maja ,a ma na tobie oczy non stop. Jak ktos lubi w takim syfie pracowac a potem pierd... komentarze w stylu ''bo to trzeba chciec pracowac a nie byc leniem'' niech sie haknie w zebro i zobaczy jaki ma wyprany mozg ,bo za taki smieszny hajs mozna znalezc robote ktorej w poznaniu jest duzo. Sam sie sobie dziwie ze tam wytrzymalem swoj czas ,na szczescie szybko sie obudzilem bo nie dam z siebie robic pionka ktoremu takie przykre golebie beda srac na glowe. (brak polskich znakow spowodowany jest brakiem takowej klawiatury wiec prosze sobie darowc) to jest opinie o firmie subiektywna z zebranych doswiadczen. Nie polecam.
2
Trevor 2016-08-04 13:37:43
sam mialem nieprzyjemnosc pracowac dla tego cyrku na kolach zwanego Argipem. Przymusowe szkolenia w sobote (oczywiscie bezplatne) gdzie idziesz i sluchacie zwyklego pieprzenia. Pan Prezesik tylko ruga tego ktory przygotowal szkolenie i sie wymadrza co to nie on (Zelgadis dobrze opisuje ,ze szkolenie trzeba przygotowac samemu i co chwile sie konsultowac ,nie dosc ze nikt Ci nie placi to samemu po pracy szkolenia robisz ,jakbym chcial prace domowe odrabiac to bym sie do szkoly podstawowej zapisal). Jak na zepsute krzeselko usiadl jednego razu to narobil bajzlu takiego ze 15min sluchalismy ,ze ktos chcial go zabic i specjalnie mu podstawil to krzeslo (widac jak go pracownicy lubia). Kazda robota ,a szczegolnie biurowa zaczyna sie od napieprzania od miesiaca do 2 na magazynie jak osiol i ''poznawanie asortymentu i szkolenie pracownika. Szefowa non stop dopytuje kazdego jak Ci idzie. Najsmieszniejsza rzecz jak zauwazylem to krecenie zegarow na wejsciu i wyjsciu. Wychodzac z auta gdzie radio i synchronizator sa na 7:50 (nawet po audycji to slychac) ,wchodzisz do argipa a tam juz 7:57 na liczniku ,wychodzisz z roboty na komputerach wszedzie 16:05 a ludzie siedza jak ze sraczka. Podchodzisz do czasomierza tam 15:59 ,wiec sobie firma te 15minut prawie sama zabiera ,wiec takiego wala. A w 15min przerwie wpieprzasz jak swinia ziemniaki zeby zdazyc. Atmosfera tak sztywne jak smieszne szefostwo idzie to kazdemu gowno po nogawkach cieknie albo wazelina splywa po ustach i dzien dobruja sobie ochoczo. Pomijam fakt ze atmosfera jest sztywna jak patyk wbity w kupe. Nie mowisz do kogos nawet per pan/pani tylko Szefie /Szefowo ,bez osobowo. Dziewczyny z roznych dzialach miedzy soba szepcza jak tu jest przesrane i ostrzegaja nowych mimo wszystko. Ale musza byc przymuszone ze w tym badziewiu siedza. Zarobki naciagane jak diabli ,wiec mozna sobie darowac. Poziom angielskiego do niektorych dzialow nie jest potrzebny az tak wielki bo niektorzy tam dukaja jak swieze maturszczaki. O malo bym zapomnial przy szkoleniu przechodzisz przez kazdy dzial zeby sie ''nauczyc'' i na sprzedazy przykladowo siedzisz i przepisujesz katalog jak osiol dzien w dzien ,a potem latasz i szykujesz towar. Firma szczedzi na ogrzewaniu i na swietle. Zapomnijcie ze swiatlo jest zapalone skoro mozna odslonic okno ,jak ktos wyjdzie z pomiezsczenia zeby pojsc po kartonik srubek to juz opiernicz ze swiatlo niezgaszone albo jakas ''szefowa'' sama zgasi. Zimno w kazdym dziale jest tak ze w 2-3 bluzach chodzilem i mnie trzeslo. Widzialem zwolnienia ludzi z dupy powodow typu ''nie przyszedl do pracy bo mial niecierpiaca zwloki sprawe'' ale mial byc ,wiec zwolnienie takiego lenia nie potrzebuja ,rozchorujesz sie i w poniedzialek przed praca zadzwonisz ze jestes chory? zwolnienie bo jestes pewnie len i zachlales. Gosc zapalil fajke na swojej przerwie wychodzac za firme? wypowiedzenie dostal z reki. Jak ktos palil w kiblu i szefowa wyczula to szukali jak psy K1 zeby znalezc kto to sobie popala przypadkiem. Jak ktos ma ochote na taki oboz to niech dobrze przeczyta ten wpis bo w takim syfie zarowno jesli chodzi o obiekt jak i o zarzadzanie firma i atmosfere robotow ,lizusow i podp...dalaczy. Obsluga klienta to jest zart jakich malo. Szefowa udaje taka mateczke ,jak pajeczyca tekle w bajce pszczolka maja ,a ma na tobie oczy non stop. Jak ktos lubi w takim syfie pracowac a potem pierd... komentarze w stylu ''bo to trzeba chciec pracowac a nie byc leniem'' niech sie haknie w zebro i zobaczy jaki ma wyprany mozg ,bo za taki smieszny hajs mozna znalezc robote ktorej w poznaniu jest duzo. Sam sie sobie dziwie ze tam wytrzymalem swoj czas ,na szczescie szybko sie obudzilem bo nie dam z siebie robic pionka ktoremu takie przykre golebie beda srac na glowe. (brak polskich znakow spowodowany jest brakiem takowej klawiatury wiec prosze sobie darowc) to jest opinie o firmie subiektywna z zebranych doswiadczen. Nie polecam.
ewa 2016-08-04 22:13:45
szkolenia powinny byc w jakies neutralne dni robione lub nawet w pracy a ne w soboty gdzie kazdy ma wolne
Były 2016-08-06 14:01:22
O jaki ty jesteś biedny. Ledwo skończyłeś studia więcej z przypadku niż z wiedzy a już oceniasz pracodawcę. Na temat części złącznych nie masz bladego pojęcia. Kilkadziesiąt tysięcy rodzajów miliony typowymiarów , setki milionów zastosowań a szkolić się nie chcesz. Bo jesteś wszechwiedzący !!!!!!!!
Zresztą prymitywne słownictwo jakie stosujesz to najbardziej negatywnie Cię ocenia. Nie chce mi się wierzyć że prawdopodobnie pochodzisz z Wielkopolski. Prawdziwych Wielkopolan znam z innej strony.
Jako ludzi pracowitych , mądrych roztropnych , a przede wszystkim przedsiębiorczych.
Dobrze że się zwolniłeś bo niema i nie będzie z ciebie żadnego pożytku.
Pozostają Ci tylko dwa wyjścia :- zostać politykiem
-zatrudnić się na państwową posadę
Tam nieróbstwo , brak odpowiedzialności są normą.
A tych " Poznaniaków" którzy swa pracą doszli wysokiej pozycji jako Przedsiębiorcy gnoisz i znieważasz.
Były 2016-08-06 14:02:13
O jaki ty jesteś biedny. Ledwo skończyłeś studia więcej z przypadku niż z wiedzy a już oceniasz pracodawcę. Na temat części złącznych nie masz bladego pojęcia. Kilkadziesiąt tysięcy rodzajów miliony typowymiarów , setki milionów zastosowań a szkolić się nie chcesz. Bo jesteś wszechwiedzący !!!!!!!!
Zresztą prymitywne słownictwo jakie stosujesz to najbardziej negatywnie Cię ocenia. Nie chce mi się wierzyć że prawdopodobnie pochodzisz z Wielkopolski. Prawdziwych Wielkopolan znam z innej strony.
Jako ludzi pracowitych , mądrych roztropnych , a przede wszystkim przedsiębiorczych.
Dobrze że się zwolniłeś bo niema i nie będzie z ciebie żadnego pożytku.
Pozostają Ci tylko dwa wyjścia :- zostać politykiem
-zatrudnić się na państwową posadę
Tam nieróbstwo , brak odpowiedzialności są normą.
A tych " Poznaniaków" którzy swa pracą doszli wysokiej pozycji jako Przedsiębiorcy gnoisz i znieważasz.
koko 2016-08-06 14:17:00
@ewa a możesz może jakieś info o jakich konkretnie tutaj szkoleniach w te soboty mówimy? odpisz proszę
1
Trevor 2016-08-18 15:37:35
smiech na sali ;) przykro mi pionku ,ze nawet ze zrozumieniem czytac nie umiesz. Nigdzie nie napisalem ,ze sie szkolic nie chce to jedno ,drugie to ze sa to bezsensowne szkolenia ktore nic nie wnosza i sa prowadzone przez 'pracownikow' ktorzy maja pojecie ogolne ,ale nie sa wykwalifikowani do tego stopnia zeby przekazac szczegolowa wiedze ,wiec sluchanie szkolen robionych na kolanie po godzinach to jest parodia.
Nie zaprzecze ,ze nie mam o tym zielonego pojecia bo nie bylem specjalista od czesci zlacznych tylko od zakupow w zupelnie innej branzy ,wiec o czym pierniczysz. Probujesz mnie wypunktowac ,a czytac za grosz nie umiesz i sobie jakies spekulacje tutaj urzadzasz. Musze cie zmartwic krolu zloty ,ale jestem rodowitym poznaniakiem. Dobrze mi zrobilo to ,ze stamtad odszedlem do zupelnie innej firmy za o wiele lepsze pieniadze na samym starcie i wyobraz sobie z umowa o prace ,a nie smieciowka jak w tym pipidowku w ktorym tylko obiecali umowe o prace. Tacy jak Ty ,ulegle pionki rynku pracy bez zadnych ambicji nigdy nie zrozumieja jak to jest pracowac dla porzadnego pracodawcy bo wola zeby im ktos sral na glowe i siedza z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pod miotla tak jak ty to robisz.
Ladnie mi wypracowana pozycja, wysoka pozycja jezdzac na czyims garbie.
Jak masz takie pierdoly po internecie wypisywac zolnierzu z argipa to lepiej sobie odlacz klawiature i sciagnij skorke pare razy to ci moze przejdzie takie bezsensownego pier...nie. Znawco od siedmiu bolesci ;)
kicka 2016-08-18 23:24:34
@ Trevor to czy szkolenia sa sensowne czy nie to niech może oceni pracodawca a nie ty, bo chyba nie po to zostałęs zatrudnionyb w tej firmie. Czy po to ?
Trevor 2016-08-19 15:20:26
to juz dawno nie moja brocha ,jaka praca tacy pracownicy. Kolejna ktora nie wie co to znaczy ,ze zostala wyrazona OPINIA. OPINIA ,ever heard of it? Zycze kiedys popracowac dla normalnego pracodawcy. Biedni tacy z syndromem sztokholmskim ,wspolczuje. Szkoda sobie strzepic jezyka na takich bo to walenie glowa w mur.
GG 2016-08-25 14:24:30
Czy to prawda, że u Poznaniaków na weselu są tylko paluszki??? Chodzi mi o tych rodowitych Wielkopolan jak to pięknie określono.
frank 2016-08-25 15:01:23
Argip ma wielu kontahentów, myślę, że niejeden pokłada się ze śmiechu czytając te opinie
3
Kurd 2016-08-25 22:29:30
Według powyższych wpisów rodowity Poznaniak to taki co będzie robił za frytki i znosił humorki i poniżania
Niestety rynek pracodawcy już się skończył to nie jest tak kiedyś, teraz trzeba zacząć szanować pracownika bo bez tego to marna przyszłość.
Nemo 2016-08-26 09:03:09
Rynek pracy Rynkiem pracy, póki co i tak płace w Poznaniu są dość niskie mimo niskiego bezrobocia.
Wszędzie pensje idą w górę i z tego co wiem to również w Argipie, a i pensje są powyżej średniej w okolicy.

Zabawne jest, że tylko kilka osób pluje tutaj na firmę w której pracuje coś koło setki ludzi ... wszyscy to ofiary czy może niewolnicy?

Pracuję obecnie w korpo i wstępnie cieszyłem się jak dziecko, że pensja lepsza, że benefity, ale co z tego skoro nie mam kiedy korzystać z siłowni czy kina bo siedzę w robocie, albo jestem w delegacji.
W Argipie miemo humorów różnych ludzi praca była chociaż 8-16 i po pracy nikt mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zawracał. Nie miałem komórki służbowej ... która teraz jest smyczą.
Szukam pracy najlepiej w Polskiej firmie nawet z mniejszymi zarobkami gdzie człowiek ma być człowiekiem a nie maszyną, gdzie na wszystko są parametry i współczynniki.
Oczywiście praca za frytki już dawno się skończyła.
1
janda 2016-08-30 16:29:26
Jak widać można coś docenić dopiero z perspektywy czasu @Nemo. Zawsze można wrócić dobrych pracowników oni witają z otwartymi ramionami a teraz akurat szukają speca od zakupów i doradcy handlowego
Gabriel 2016-09-06 14:49:21
Niech Bóg strzeże tego co będzie chciał pracować w argipie. Nerwica, poniżanie i zarobki na poziomie biedronki to jedynie czego się można spodziewać w tej firmie.
1
Ass 2016-09-06 16:44:39
Daj spokój, przecież Argip jest jednym z fajniejszych pracodawców w całym regionie, nie wiem skąd masz w ogóle takie informacje, że cokolwiek może być nie tak
1
Doris 2016-09-13 10:07:20
Genialne są te sztuczne wypowiedzi szefostwa. Ludzie uciekają stąd lawinowo to trzeba zadbać o wizerunek firmy. Ostrzegam przed Argipem. Juz lepiej sprzedawać pościel.
2
dxti 2016-09-16 23:24:45
@ Doris - ok, dzikei za info, ale co konkretnie mo,żesz zarzucic tej firmie? interesują mnie konkrety, zwłaszcza, że teraz poszukują Doradcy Handlowo – Technicznego i Specjalisty ds. zakupów .......
Zostaw swoją opinię o Argip Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Argip Sp. z o.o.