Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o STOLAS

Pracowałeś w firmie STOLAS i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
free - 2011-07-08 09:30:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem tyle co wyczytałem w necie, rok temu do mnie dzwoniła pani [usunięte przez moderatora] ale nie mogłem jechać , jestem teraz w Warszawie to zdzwonie do niej . A gdzie było ogłoszenie ?
zdjecie uzytkownika
mantra - 2011-07-08 09:44:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w gazecie wyborczej.A nie martwią cie opinie o tej firmie?
zdjecie uzytkownika
free - 2011-07-08 17:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wysłałem tam cv ale nikt nie zadzwonił ,a opinie troche mnie martwią ale na rozmowe nie zaszkodzi iść. Nie ma takiej firmy czy agencji pracy co by wszyscy ją chwalili. Teraz robie w Polsce i też o pieniądze trzeba się prośić w tym tygodniu robiłem 3 dni szlak mnie trafia a to już druga taka firma w której robie w tym roku.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-10 12:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w tej \'\'firmie\'\' jest tyle balaganu ze szok, stawka to 7E/h i nie licz ze bedzie wiecej, jeslij jestes fachowiec; to sie nie liczy, szuka ludzi na sztuke, sa sami sprzedawczyki oprócz paru wyjatkow, jak trafisz na budowe ze nie bedzie sobot roboczych, to zarobisz ok 1300E, jak sie komus podoba taka stawka to sie dziwie, ale jak jezdza ludzie tacy co trzymali raz w zyciu mlotek to dla nich jest to kasa o jakiej mogli by tylko po marzyc, bo cale zycie zbierali grzyby albo rabali drzewo, powodzenia dla wytrwalych, ludzie i tak przyjada, pewnie z nich zostanie jakies 10% jak zawsze.
zdjecie uzytkownika
doktorek - 2012-01-22 20:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z wykształcenia jestem lekarzem,dlatego miałem pewne obawy gdy wyjeżdżałem tutaj do pracy.Opinie też były różne i powiem wam,że gdyby nie sytuacja w kraju nie odważyłbym się.Jestem jednak miło rozczarowany-praca jest po prostu super.Siedem godzin codziennie a 120 euro dniówki na ulicy nie leży.Dlatego też wszelkie opinie nierobów,których nasz szef musiał zwolnić drażnią mnie jak cholera.Zarobki są dobre,dodatki (rodzinne,dopłaty do mieszkań,diety )też bardzo atrakcyjne.Moja małżonka z dwójką dzieci od kilku miesięcy są ze mną i nie chcą wracać do kraju.A od lutego szef zaproponował nam darmowe bilety lotnicze dla nas i członków rodzin.Zapraszamy do współpracy wszystkich chętnych do pracy stolarzy.Atmosfera jest miła i przyjemna a szef we wszystkim nam pomaga.Jeżeli nie ma sam czasu jest do naszej dyspozycji atrakcyjna [usunięte przez moderatora],która świetnie zna język polski i prawo francuskie oraz przez wszystkie trudne dla nas francuskie procedury prowadzi nas jak po sznurku.Pytacie pewnie o kasę:za ubiegły miesiąc,razem ze wszystkimi dodatkami zarobiłem prawie 800 euro.Z tej kwoty szefo zabrał mi lekko ponad 500 euro czyli na czysto miałem prawie trzy stówki.Pozdrawiam i zapraszam
zdjecie uzytkownika
donpedro - 2012-01-22 20:24:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ahahah:) dobre dobre:)
zdjecie uzytkownika
wykształcony - 2012-01-24 21:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rewelacja! Jutro składam papiery!
zdjecie uzytkownika
pracowalem tam - 2012-01-27 19:19:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i po co sie w lipcu zwalnialem... nie wiedzialem ze az tak sie poprawilo!! musze teraz jechac do Lyonu i na kolanach blagac o przebaczenie! arab... wybacz !! ja chcialem placowac...! teraz przyjade za 4 euro na godzine!
zdjecie uzytkownika
Zibi - 2012-04-20 19:28:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem u[usunięte przez moderatora] 2004 2008 i wcale nie było żle [usunięte przez moderatora] .Powiem tak nierobow nikt nie toleruje jak ktos normalnie racował nie było problemów odszedłem 2008 lipiec [usunięte przez moderatora].Dla mnie [usunięte przez moderatora] jest spoko i mile go wspominam ,jak chcecie idealna firmę i szefa to jedynie świat bajek.[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
mag - 2012-10-27 15:31:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda. Nie ma takiej firmy która w 100% byłaby uczciwa. I nie wymagam od [usunięte przez moderatora] aby był lepszy. To nie z tym arabem jest problem. Problem jest z nami Polakami. Co jeszcze [usunięte przez moderatora] ma zrobić aby ludzie zrozumieli że on jawnie robi z nas głupców. Czy ma [usunięte przez moderatora] nam na łeb i poprosić jeszcze o papier.
Za grudzień [usunięte przez moderatora] nam z wypłaty po ok 500euro na poczet wcześniejszych biletów do pracy we Francji. I co się stało. Nic. Ludzie do niego wydzwaniać, wręcz prosić go aby oddał. On oczywiście odpowiadał że odda jeśli niesłusznie zabrał, ale równie dobrze mogłoby to brzmieć: [usunięte przez moderatora] się! Macie robote to się cieszcie.
Z początkiem roku wprowadził dla nas udogodnienia. Od teraz jesteśmy na umowach francuskich. A ponieważ Francja to republika bananowa, tak więc od teraz za lekaża i szpital trzeba płacic samemu, za paliwo na dojazd do roboty też, a jakże. Jeśli przepracowałeś cały rok to masz prawo do urlopu płatnego który u [usunięte przez moderatora] wynosi całe 280 euro.Jeśli pracowałeś kilka , to niestety masz pecha. Figa.
Jeśli wypłata przyjdzie ci cała, to jesteś szczęściażem. Zazwyczaj [usunięte przez moderatora] ci kilkadziesiąt euro. Za co ! A czy to ważne, ciesz się że nie zabrał ci z pół wypłaty.
[usunięte przez moderatora] a z takimi się nie dyskutuje ani nic im nie udowadnia.
Jeśli ktoś sobie wmawia że tu we francji tak jest że robi się za 7 E na godzine, że płaci się za paliwo na delegacjach, że za urlop dostaje się całe 280 E i że za lekarza się płaci to ma mózg wyprany przez zwykłego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a
Tak kochani. Nas Polaków obywateli Uni Europejskiej zeszmacił zwykły imigrant arabski z Afryki
A najsmutniejsze jest to, że ja o tym wiem ale są tacy którzy uważają że [usunięte przez moderatora] nie jest taki zły. No cóż, bieda robi z ludzibezwolne manekiny
zdjecie uzytkownika
Abi - 2012-11-07 21:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkim tym, którzy pracują dla Pana [usunięte przez moderatora] zycze szybkiego \"pójścia po rozum do głowy\" i szukania sobie innej pracy.
Wiekszość dokumentów związanych z zatrudnieniem pracownikow jest [usunięte przez moderatora]" . Stad problem z pójsciem do lekarza , szpitala itd. Podobnie jest z opodatkowaniem pensji. [usunięte przez moderatora] jest ewidentnym kombinatorem, tylko to jest prosty chłop i kombinuje po najprostszej linii, a to przekłada sie niestety na to że cierpią na tym niewinni ludzie, którzy najzwyczajnie chcieli zarobić troche wiecej niż proponują w Polsce.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-27 03:15:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie się mieści siedziba?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-22 17:10:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hehe, nic dodac nic ujasc, ciesze sie ze z cala moja familia opuscilismy tego czlowieka... wszyscy jestesmy z tego dumni, a tym co zostali i tam pracuja, serdecznie wspolczuje, ciekawe jak zjada do PL gdzie pojda po lata pracy i po kuronia, bo ja juz wiem gdzie... pozdro
zdjecie uzytkownika
romek - 2013-12-17 11:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ja już teraz nie wiem czy isc tam do roboty czu raczej sobie odpuscic,bo powyzsze opinie nie sa zadowalajace,a napsizecie mi jakie tam sa umowy,zlecenie czy o prace?????
zdjecie uzytkownika
Kasztan - 2014-02-25 22:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo głosów niezadowolenia, ciekawe czemu opinie są aż tak bardzo podzielone i gdzie leży prawda... pośrodku ?
zdjecie uzytkownika
Zbyszek - 2014-02-28 09:54:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasztan, pewnie tak, prawda zawsze znajduje się jakos pośrodku, bo kazdy przesadza albo to w jedną albo w druga stronę, najlepiej jest się o Stolas przekonac osobiście.
zdjecie uzytkownika
garry - 2014-02-28 11:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki za opinie o stolas, bo w google jak wpisze nazwę bez gowork, to wyskakuje jedynie, że to jakiś gracki duch, a interesuje sie firmą, także prosiłbym o opinie. Pozdrawiam i dziękuję.
zdjecie uzytkownika
... - 2014-02-28 17:08:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po1 ten pan od familii-pewnie poznalem tego Pana bo pracuje tu juz jakis czas i pamietam nieudolnego tate i 2 synow(ktorzy przyjechali tu dla atrakcji i bez pojecia-jak i tata) a teraz placza.
Po2 jest jak jest nie mowie ze zle ale i nie twierdze ze to moje marzenie,naprawde spotkalem tu we Francji tylu polakow ze wiem ze jest wiele firm ktore naprawde placa mniej.
Po3 pieniadze sa wyplacane do13go kazdego miesiaca kazdy juz je ma i w wiekszosci sie zgadzaja (jak braknie to jakies niewielkie kwoty)
Po4 placi sie za paliwo z pracy do domu i na odwrot, za km z pracy na magazyn i w druga strone zwracaja
Po5 jesli chcesz tu przyjechac musisz niestety pracowac bo jest jakis czlowiek ktory jest tu z twojej pracy rozliczany(francuz) wiec jesli myslisz tu przyjechac i obijac sie wylecisz
Najgorzej jesli jest malo pracy wtedy czekasz az znow przyjedziesz raz tydzien raz dwa a raz i miesiac tak jak mamy w firmie obecnie siedzimy w domu bo kiepsko sie rok zaczol i niestety ale tylko ktos tam pojechal
Konczac: przekonaj sie sam nie ufaj tym opiniom co tu sa w 100%


zdjecie uzytkownika
ja sem - 2014-03-08 10:09:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [... - 2014-02-28 17:08:15]:
to chyba chłopie nie wiesz o ktorej familii mowisz :D powodzenia, robcie dalej na "francuskich warunkach" za 7 E... "a ja sie bawie dobrze i czuje sie dobrze(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-04-10 19:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do kolegi z nickiem ... , to Ty jesteś zadowolony z pracy dla stolas, czy nie, bo już sam nie wiem, czy ryzykować, no i francuski trzeba znać?
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2014-04-13 13:58:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak w ogóle, czy aby w nazwie tematu nie ma literówki, czy zamiast stolas, nie powinno być satolas, bo próbuje czegos poszukać w google i mnie poprawia.
zdjecie uzytkownika
Maytrk - 2014-04-14 23:31:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lepiej niech się wypowie, ktoś kto dla nich pracuje, o ile takie osoby przeglądają to forum. Te opinie dużo cenniejsze są.
zdjecie uzytkownika
... - 2014-04-15 10:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obecnie nie ma juz stolas jest teraz teranowa agencja pracy Co do wypowiedzi jak jest napisalem juz wczesniej.
zdjecie uzytkownika
topek - 2014-04-15 18:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niewiele w internecie można znaleźć o firmie Stolas czy też tej Teranowej. dobrze, że przynajmniej tu jest kilka informacji
zdjecie uzytkownika
bebe - 2014-10-23 22:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kazik dalej pracuje w tej firmie z tym swoim prosiaczkiem czyli synkiem
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLAS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x