brak logo

STOLAS

Lyon

Opinie o STOLAS

anonim 2009-10-08 19:04:38
chciałbym się dowiedzie coś o firmie stolas znajdująca się w Warszawie na ul. Drożdżowej 21...
jw 2009-10-20 22:41:56
wlscicielem firmy jest stolas jest [usunięte przez admina] placi nie regularnie za soboty placi po zjezdzie na urlop czyli po kilku miesiacach nie wyplaca diet nie placi za urlop. Jest nie slowny jest duza rotacja pracownikow ma swoich przydupasow ktorzy mu wszystko doniosa.
kandydat 2009-10-24 11:15:02
jakie sa zarobki w firmie stolas? prosze o odpowiedz?
WM 2009-12-03 17:00:58
ja pracowałem u niego 9miesiecy jakieś 4 lata temu. Mielismy fajna paczke [usunięte przez admina]
deryk 2010-04-29 21:55:00
dzięki za opinie miałem pracować dla tej firm ale teraz mam ich gdzieś
Rafal 2010-06-29 10:18:36
Wypowiadaja sie niestety tylko "koledzy" ktorzy na robocie sie nie znaja dlatego juz nie pracuja. Jak kradna i mysla, ze nikt o tym nie wie to sie pomylili§ Zal i zazdrosc rozumiem, najglosniej sie drze ta krowa co malo mleka daje! Opisne prostackie odwety najlepiej swiadcza o nich samych. Ja pracuje od 2 lat i jestem zadowolony.
diablo 2010-08-01 16:29:55
od jakiegos czasu jestem zainteresowany współpracą z firmą stolas w internecie jednak nie mogę zbyt wiele informacji wyciągnąc fima figóruje pod dwoma adresami warszawskimi z jednym prezesem L. A Państwa opinie są dla mnie dosyć niepokojące .Czy ktos mial w ostatniim czasie do czynienia z firmą stolas i moze udzilić mi zetelnej informacji czy z Panem L. A. warto współpracowac??????????????
gfg 2010-11-27 22:48:02
dobre słowa tylko zbyt łagodne na temat tego Ukraińca
taś 2011-01-23 16:28:26
kto pisze takie gópoty wypłata polskie to tylko pszykrywla nie ma rzadnej diety poniewasz pszypuśmy masz 7 euro na godzinę i to w chodzi 20 dni wychodzi 1260 euro o prócz sobót bo za soboty 4 wychodzi 196 euro wszstko zliczyć do kupy to wychodzi 1456 euro i stego cza odliczy. Polskom pensie około 400 euro to wychodzi 1056 euro niby to dieta a jeden dien wychdzi we Franci 45 euro za dien tok jest wyliczna prawnie z kodeksu pracy policzyć za 30 dni wychodzi 1350 euro to nawet brakuje to powini zarobiac 2806 euro (usunięte przez administratora)
XX 2011-02-07 19:52:51
ZGADZAM SIĘ KOLEGO
tylko ja 2011-02-07 20:03:19
chetnie bym cos dodal ale jeszcze tu pracuje...
Zi 2011-02-11 11:56:01
Witam!
Jestem nowy w Annecy i szukam pracy! W jaki sposób można się skontaktować z pracodawcą? (Nie mówię po francusku prawie nic)
??? 2011-03-31 22:20:53
Jak mogę skontaktować się z firmą Stolas ponieważ w Warszawie biuro zamknięte z telefony nie odpowiadają. Proszę o pomoc!
tylko ja 2011-04-18 20:10:58
ajjj...! zapomnialem, pozdrawiam wszystkich ktorzy wlasnie odeszli z tej firmy i ktorzy maja odejsc w niedalekiej przyszlosci... dobra decyzja... osobiscie odradzam przyjazd tutaj:/ ''nie chcem, ale muszem'' 7 Euro bez diet przy 45-52 godzinnym trybie pracy to za malo... nie znam formy ktora by tyle placila... i oferty na necie sa juz ciekawe... moze tez sie stad wyrwie;)
michał 2011-05-09 21:25:56
100 % prawdy piszesz były pracownik
tylko ja 2011-05-10 19:24:45
Od 1stycznia 2010r.. SMIC (gwarantowane wynagrodzenie minimalne) we Francji wynosi:
 pracownicy powyŜej 18 roku Ŝycia lub posiadający powyŜej 6 miesięcy praktyki
zawodowej: 8,86 euro/godzinę brutto lub 1343,77 euro/miesiąc brutto (1056,24 euro netto)
przy wymiarze 151,67 godzin pracy miesięcznie (35 godz./tydzień).
tylko ja 2011-05-10 19:26:36
Wynagrodzenie za nadgodziny wzrasta odpowiednio:
- o 25% za pierwszych 8 godzin (tj. od 36 do 43 godziny pracy)
- o 50 % za kaŜdą następną godzinę.
tylko ja 2011-05-10 19:59:10
tak, prawda ze Stolas juz nie istnieje... jeszcze resztki zostaly, i [usunięte przez moderatora] tez zniknela. Firma nazywa sie teraz: S.A.R.L. WOOD SERVICES 3 PLACE MASSENA 06000 NICE

to nie jest juz polska firma.
tylko ja 2011-05-10 20:28:03
Dokumentem ubezpieczenia zdrowotnego we Francji jest tzw. „Carte Vitale”. Karta taka jest
wydawana obywatelom Francji lub osobom rezydującym na terenie tego kraju. Z karty mogą
korzystać równieŜ członkowie rodziny. Karta wydawana jest osobom powyŜej 16 roku Ŝycia. Nowa Carte Vitale zawiera podstawowe informacje o ubezpieczonym: dane osoby ubezpieczonej i
członków rodziny uprawnionych do ubezpieczenia, zdjęcie, numer rejestracyjny, zakres
ubezpieczenia, dane identyfikacyjne kasy ubezpieczenia zdrowotnego, do której przynaleŜy
ubezpieczony, ewentualne ubezpieczenie dodatkowe, a takŜe dane osoby, którą naleŜy powiadomić
w razie wypadku jak teŜ stanowisko ubezpieczonego dotyczące zgody na pobranie narządów.
Obywatel Polski przebywający czasowo na terenie Francji ma dostęp do świadczeń medycznych ba
podstawie Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego – EKUZ. Na podstawie EKUZ
przysługują świadczenia medyczne w zakresie niezbędnym z medycznego punktu widzenia. Lekarz
udzielający pomocy ustala, czy dane świadczenie jest niezbędne w konkretnym przypadku, biorąc
pod uwagę jego charakter oraz przewidywany okres pobytu ubezpieczonego w danym państwie
członkowskim.
NaleŜy korzystać ze świadczeń lekarza, stomatologa lub placówki, która zawarła umowę
z francuskim systemem ubezpieczenia zdrowotnego (conventionné). Nie trzeba okazywać
lekarzowi EKUZ, jest on potrzebny tylko przy przyjęciu do szpitala oraz przy refundacji wydatków.
Warto mieć przy sobie kserokopię karty.


[usunięte przez moderatora]
anonim 2011-05-26 20:45:18
Drodzy i szanowni pracownicy firmy, szykują nam się rewolucyjne zmiany , być może niedługo zło zostanie wkońcu wypędzone . Ciekaw jestem jak pan [usunięte przez moderatora] sobie ze [usunięte przez moderatora] poradzi, i co ten biedak teraz zrobi ze sobą ,bo nie pójdzie mu tak łatwo jak z innymi.[usunięte przez moderatora] nie daj się draniowi, trzymam kciuki.
mantra 2011-07-04 17:43:22
To jak to jest z tą firmą istnieje czy nie??
Przeprowadzają teraz rekrutacje w piątek nazwa stolas i to trochę mnie dziwi skoro nie ma tej firmy. Numer telefonu aktualny ale to nie pani [usunięte przez moderatora]. Czy ktoś może się wypowiedzieć jak to jest z tą firma? Pozdrawiam
free 2011-07-05 18:23:12
gdzie ta rekrutacja ??? daj jakieś namiary! nr tel. do pani [usunięte przez moderatora]!!!
mantra 2011-07-08 09:01:18
Grzybowska 2/22
[usunięte przez moderatora]
Rekrutacja jest dzisiaj.
Wiesz coś o tej firmie?Pilne
free 2011-07-08 09:30:46
wiem tyle co wyczytałem w necie, rok temu do mnie dzwoniła pani [usunięte przez moderatora] ale nie mogłem jechać , jestem teraz w Warszawie to zdzwonie do niej . A gdzie było ogłoszenie ?
mantra 2011-07-08 09:44:13
w gazecie wyborczej.A nie martwią cie opinie o tej firmie?
free 2011-07-08 17:06:47
ja wysłałem tam cv ale nikt nie zadzwonił ,a opinie troche mnie martwią ale na rozmowe nie zaszkodzi iść. Nie ma takiej firmy czy agencji pracy co by wszyscy ją chwalili. Teraz robie w Polsce i też o pieniądze trzeba się prośić w tym tygodniu robiłem 3 dni szlak mnie trafia a to już druga taka firma w której robie w tym roku.
anonim 2011-07-10 12:32:57
w tej \'\'firmie\'\' jest tyle balaganu ze szok, stawka to 7E/h i nie licz ze bedzie wiecej, jeslij jestes fachowiec; to sie nie liczy, szuka ludzi na sztuke, sa sami sprzedawczyki oprócz paru wyjatkow, jak trafisz na budowe ze nie bedzie sobot roboczych, to zarobisz ok 1300E, jak sie komus podoba taka stawka to sie dziwie, ale jak jezdza ludzie tacy co trzymali raz w zyciu mlotek to dla nich jest to kasa o jakiej mogli by tylko po marzyc, bo cale zycie zbierali grzyby albo rabali drzewo, powodzenia dla wytrwalych, ludzie i tak przyjada, pewnie z nich zostanie jakies 10% jak zawsze.
doktorek 2012-01-22 20:05:51
Z wykształcenia jestem lekarzem,dlatego miałem pewne obawy gdy wyjeżdżałem tutaj do pracy.Opinie też były różne i powiem wam,że gdyby nie sytuacja w kraju nie odważyłbym się.Jestem jednak miło rozczarowany-praca jest po prostu super.Siedem godzin codziennie a 120 euro dniówki na ulicy nie leży.Dlatego też wszelkie opinie nierobów,których nasz szef musiał zwolnić drażnią mnie jak cholera.Zarobki są dobre,dodatki (rodzinne,dopłaty do mieszkań,diety )też bardzo atrakcyjne.Moja małżonka z dwójką dzieci od kilku miesięcy są ze mną i nie chcą wracać do kraju.A od lutego szef zaproponował nam darmowe bilety lotnicze dla nas i członków rodzin.Zapraszamy do współpracy wszystkich chętnych do pracy stolarzy.Atmosfera jest miła i przyjemna a szef we wszystkim nam pomaga.Jeżeli nie ma sam czasu jest do naszej dyspozycji atrakcyjna [usunięte przez moderatora],która świetnie zna język polski i prawo francuskie oraz przez wszystkie trudne dla nas francuskie procedury prowadzi nas jak po sznurku.Pytacie pewnie o kasę:za ubiegły miesiąc,razem ze wszystkimi dodatkami zarobiłem prawie 800 euro.Z tej kwoty szefo zabrał mi lekko ponad 500 euro czyli na czysto miałem prawie trzy stówki.Pozdrawiam i zapraszam
donpedro 2012-01-22 20:24:37
ahahah:) dobre dobre:)
wykształcony 2012-01-24 21:41:01
rewelacja! Jutro składam papiery!
pracowalem tam 2012-01-27 19:19:29
i po co sie w lipcu zwalnialem... nie wiedzialem ze az tak sie poprawilo!! musze teraz jechac do Lyonu i na kolanach blagac o przebaczenie! arab... wybacz !! ja chcialem placowac...! teraz przyjade za 4 euro na godzine!
Zibi 2012-04-20 19:28:51
pracowałem u[usunięte przez moderatora] 2004 2008 i wcale nie było żle [usunięte przez moderatora] .Powiem tak nierobow nikt nie toleruje jak ktos normalnie racował nie było problemów odszedłem 2008 lipiec [usunięte przez moderatora].Dla mnie [usunięte przez moderatora] jest spoko i mile go wspominam ,jak chcecie idealna firmę i szefa to jedynie świat bajek.[usunięte przez moderatora]
mag 2012-10-27 15:31:15
To prawda. Nie ma takiej firmy która w 100% byłaby uczciwa. I nie wymagam od [usunięte przez moderatora] aby był lepszy. To nie z tym arabem jest problem. Problem jest z nami Polakami. Co jeszcze [usunięte przez moderatora] ma zrobić aby ludzie zrozumieli że on jawnie robi z nas głupców. Czy ma [usunięte przez moderatora] nam na łeb i poprosić jeszcze o papier.
Za grudzień [usunięte przez moderatora] nam z wypłaty po ok 500euro na poczet wcześniejszych biletów do pracy we Francji. I co się stało. Nic. Ludzie do niego wydzwaniać, wręcz prosić go aby oddał. On oczywiście odpowiadał że odda jeśli niesłusznie zabrał, ale równie dobrze mogłoby to brzmieć: [usunięte przez moderatora] się! Macie robote to się cieszcie.
Z początkiem roku wprowadził dla nas udogodnienia. Od teraz jesteśmy na umowach francuskich. A ponieważ Francja to republika bananowa, tak więc od teraz za lekaża i szpital trzeba płacic samemu, za paliwo na dojazd do roboty też, a jakże. Jeśli przepracowałeś cały rok to masz prawo do urlopu płatnego który u [usunięte przez moderatora] wynosi całe 280 euro.Jeśli pracowałeś kilka , to niestety masz pecha. Figa.
Jeśli wypłata przyjdzie ci cała, to jesteś szczęściażem. Zazwyczaj [usunięte przez moderatora] ci kilkadziesiąt euro. Za co ! A czy to ważne, ciesz się że nie zabrał ci z pół wypłaty.
[usunięte przez moderatora] a z takimi się nie dyskutuje ani nic im nie udowadnia.
Jeśli ktoś sobie wmawia że tu we francji tak jest że robi się za 7 E na godzine, że płaci się za paliwo na delegacjach, że za urlop dostaje się całe 280 E i że za lekarza się płaci to ma mózg wyprany przez zwykłego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a
Tak kochani. Nas Polaków obywateli Uni Europejskiej zeszmacił zwykły imigrant arabski z Afryki
A najsmutniejsze jest to, że ja o tym wiem ale są tacy którzy uważają że [usunięte przez moderatora] nie jest taki zły. No cóż, bieda robi z ludzibezwolne manekiny
Abi 2012-11-07 21:18:03
Wszystkim tym, którzy pracują dla Pana [usunięte przez moderatora] zycze szybkiego \"pójścia po rozum do głowy\" i szukania sobie innej pracy.
Wiekszość dokumentów związanych z zatrudnieniem pracownikow jest [usunięte przez moderatora]" . Stad problem z pójsciem do lekarza , szpitala itd. Podobnie jest z opodatkowaniem pensji. [usunięte przez moderatora] jest ewidentnym kombinatorem, tylko to jest prosty chłop i kombinuje po najprostszej linii, a to przekłada sie niestety na to że cierpią na tym niewinni ludzie, którzy najzwyczajnie chcieli zarobić troche wiecej niż proponują w Polsce.
2013-09-22 17:10:49
hehe, nic dodac nic ujasc, ciesze sie ze z cala moja familia opuscilismy tego czlowieka... wszyscy jestesmy z tego dumni, a tym co zostali i tam pracuja, serdecznie wspolczuje, ciekawe jak zjada do PL gdzie pojda po lata pracy i po kuronia, bo ja juz wiem gdzie... pozdro
Zbyszek 2014-02-28 09:54:56
Kasztan, pewnie tak, prawda zawsze znajduje się jakos pośrodku, bo kazdy przesadza albo to w jedną albo w druga stronę, najlepiej jest się o Stolas przekonac osobiście.
garry 2014-02-28 11:05:35
Dzięki za opinie o stolas, bo w google jak wpisze nazwę bez gowork, to wyskakuje jedynie, że to jakiś gracki duch, a interesuje sie firmą, także prosiłbym o opinie. Pozdrawiam i dziękuję.
... 2014-02-28 17:08:15
Po1 ten pan od familii-pewnie poznalem tego Pana bo pracuje tu juz jakis czas i pamietam nieudolnego tate i 2 synow(ktorzy przyjechali tu dla atrakcji i bez pojecia-jak i tata) a teraz placza.
Po2 jest jak jest nie mowie ze zle ale i nie twierdze ze to moje marzenie,naprawde spotkalem tu we Francji tylu polakow ze wiem ze jest wiele firm ktore naprawde placa mniej.
Po3 pieniadze sa wyplacane do13go kazdego miesiaca kazdy juz je ma i w wiekszosci sie zgadzaja (jak braknie to jakies niewielkie kwoty)
Po4 placi sie za paliwo z pracy do domu i na odwrot, za km z pracy na magazyn i w druga strone zwracaja
Po5 jesli chcesz tu przyjechac musisz niestety pracowac bo jest jakis czlowiek ktory jest tu z twojej pracy rozliczany(francuz) wiec jesli myslisz tu przyjechac i obijac sie wylecisz
Najgorzej jesli jest malo pracy wtedy czekasz az znow przyjedziesz raz tydzien raz dwa a raz i miesiac tak jak mamy w firmie obecnie siedzimy w domu bo kiepsko sie rok zaczol i niestety ale tylko ktos tam pojechal
Konczac: przekonaj sie sam nie ufaj tym opiniom co tu sa w 100%


ja sem 2014-03-08 10:09:58
to chyba chłopie nie wiesz o ktorej familii mowisz :D powodzenia, robcie dalej na "francuskich warunkach" za 7 E... "a ja sie bawie dobrze i czuje sie dobrze(usunięte przez administratora)
Maytrk 2014-04-14 23:31:45
Lepiej niech się wypowie, ktoś kto dla nich pracuje, o ile takie osoby przeglądają to forum. Te opinie dużo cenniejsze są.
... 2014-04-15 10:53:57
obecnie nie ma juz stolas jest teraz teranowa agencja pracy Co do wypowiedzi jak jest napisalem juz wczesniej.
bebe 2014-10-23 22:45:48
a ta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kazik dalej pracuje w tej firmie z tym swoim prosiaczkiem czyli synkiem
mak 2016-05-20 23:06:11
hm, wydaje mi się, że zdarzają się różne sytuacje, nawet gumowata pizza. Wystarczy, że przeciągnęli ciasto w piecu, albo było nieświeże. Nie oceniałbym jednak pizzerii po jednym odwiedzeniu jej :) pzdr.
Zostaw swoją opinię o STOLAS - Lyon
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLAS