brak logo

Biuro tłumaczeń Stora Waldemar

Żary

Opinie o Biuro tłumaczeń Stora Waldemar

Mariusz 2013-12-03 09:52:06
Dziwne że same pytania tutaj są :/ czemu Pan (usunięte przez administratora) nie kwapi się do odpowiedzi bynajmniej na jedno z nich? Co najmniej dziwna ta oferta pracy, żadnych konkretów wszystko takie zagmatwane i MNÓSTWO PYTAŃ ŻADNYCH ODPOWIEDZI !!!
1
matrixx 2014-01-11 11:42:07
Jeżeli ktoś odebrał poczte od tego pana, czy jest możliwość odzyskania pieniędzy/
Zuza25_84 2014-01-13 12:40:08
witam otrzymalam pismo od tego pana i zaplacilam ale mi sie wydaje ze to ( usunięte przez administratora )moze kts z was wypowie sie na ten temat
1
matek 2014-01-13 17:05:13
Właśnie dzisiaj otrzymałem dokumenty do wypełnienia od tego pośrednika i zapłaciłem za to. Obawiam się że było to złe posunięcie. czy można jakoś odzyskać pieniądze?
2
jajo 2014-01-14 10:57:49
Czy jest ktoś kto wyjechał z tego biura dzisiaj wysłałem kwestionariusz ? jak można sprawdzić wiarygodność?
4
pawlo 2014-01-16 19:28:05
hej mam podobny problem dzis zaplacilem 220 zl i dostalem tylko ksero kwestonariusza jak cos wiecie wiecej prosze o danie zanac cos wiecej na ten temat nr (usunięte przez administratora)
3
Kaczy 2014-01-17 13:36:00
Witam zaplacilem dzis 220 zł czy ktos moze napisac mi czy to naciagacze ?
1
malcolm 2014-01-18 14:31:33
Dodam jeszcze, że rekrutacja przez ich stronę, to jedyny sposób na zatrudnienie. Jest pewnie jeszcze opcja rekrutacji na miejscu, ale o tym opowiem Wam później, bo właśnie jestem w Norwegii i obmyślam plan;)
5
adaś 2014-01-22 10:53:48
( usunięte przez administratora )myślę że żadna firma nie brała by kasy przed podjęciem pracy zapewne z wypłaty by odjęli to co mają odjąć i gitara
3
MENO 2014-01-23 12:54:28
Moi drodzy to wielka ściema straciłem ponad 200 zł.Przyszły jakieś papiery i na tym się wszystko skończyło,nic nie wysyłajcie!!!
8
papuga 2014-01-28 20:06:20
Dziwne te Wasze opinie. Piszecie, że przysyłają papiery za ponad 200 zł. Ale to Co? Nie zamawiałeś tych papierów jeden z drugim? Ja dzwoniłem z ogłoszenia i zostałem poinformowany,że można zamówić dokumenty, wypełnić i odesłać do tłumaczenia. Koszt tej usługi 220 zł. Nikt mi niczego nie obiecywał poza płatnym tłumaczeniem. Mogę na to przystać lub nie. Proste! Przetłumaczone dokumenty prześlą do firmy w Norwegii(potwierdzenie do wglądu). Firma w Norwegii może mnie przyjąć a nie musi. Tak jak i w Polsce-składasz cv w różnych firmach i nie wiadomo czy ktoś się odezwie. Nikt cię nie zmusza do korzystania z tej oferty, jeżeli koszty są dla ciebie za duże to nie korzystaj. Podobnie jest na zakupach, za drogo - nie kupuję, szukam czegoś tańszego. Nie chce wam się iść na policję to wypisujecie głupie domysły w internecie. Pierwszy wpis na tych stronach z 2012 roku. (usunięte przez administratora)
karol1975 2014-01-30 08:32:35
Jak czytam te wasze posty to krew się w żyłach buzuje jak można pisać takie bzdury :( to jest nie do pomyślenia żeby tak oczerniać innych ludzi... Jasno i wyraźnie jest powiedziane że opłata jest tylko i wyłącznie za tłumaczenie dokumentów zgłoszeniowych!!! Więc jak macie wątpliwości to po prostu nie zamawiajcie niczego a nie bluzgacie i szykanujecie dobre imię tej Firmy i jego właściciela....Bezczelność ludzka nie zna granic!!! Wstyd i hańba
Kidzba 2014-01-30 09:03:15
Dziękuje bardzo firmie za załatwienie sprawnie naszej aplikacji i pomoc w znalezieniu pracy. Prace jest trudno znaleźć na własną rękę na odległość i z tego co się orientuje to żadne inne biuro w tym nie pomoże. Pracownicy z biura pomogli nam znaleźć prace, na każde pytanie odpowiedzieli i wypełnili nasza aplikacje. Pan Waldemar wszystko dokładnie tłumaczy i zawsze odpowie szybciutko na każde pytanie. Oczekiwanie na nominacje nie trwa krotko, Muszą każdą aplikacje rozpatrzyć prawidłowo. Po przyjeździe poznaliśmy pracowników biura i wszyscy są bardzo mili i pomocni.
5
magnez 2014-02-17 11:10:36
Zastanawiam się czy aby ten ostatni post nie jest dodany przez ogłoszeniodawce rzekomego wyjazdu :)
1
magnez 2014-02-17 11:12:45
Poza tym nie słyszałem żeby ktoś wyjechał z tej firmy do pracy ...
1
roman1971 2014-02-24 09:02:52
(usunięte przez administratora) Skoro macie jakiekolwiek wątpliwości po co zamawiacie dokumenty za drogo proszę szukać taniej a nie obrażać i oczerniać człowieka... Wszystko jest legalne i bez zarzutu komu nie odpowiada proszę nie korzystać z usług!!!! Pozdrawiam
czerwiec 2014-02-24 14:06:16
Dziś otrzymałem dokumenty i wstrzymałem się z odbiorem. Mam jakieś dziwne przeczucie, że na tym się wszystko skończy. Miałbym zapłacić 220 zł . Jak rozmawiałem telefonicznie to poinformowano mnie, że adres firmy załatwiającej pracę będzie na kopercie, a tu zdziwienie jest adres ale tłumacza. Może ktoś coś wie na ten temat
2
jajo 2014-02-24 19:50:56
jest chociaż jedna osoba która wyjachała z tego ogłoszenia ? mi przyszlo pismo ze minął miesiąć odklad wysłali moje papiery do norwegi ale do tej pory nie dostali odpowiedzi,wałek jak nic
2
xxx 2014-03-02 12:08:36
doładnie 17 stycznia wysłałem dokunety za które zapłaciłem 220złi do tej pory nic żadnego odzewu jak zadzwoniłem do tej kobiety to powiedziała mi że firma norweska jeszcze nic nie odesłała zaczynam coraz to bardziej wirzyc w to że nic z tego nic z tego nie będze i ze tylko oddałem pieniądze za przetłumaczenie moich dokumetów których nawet nie mam .ciekawi mnie też czemu z posród tylu postów nie ma zadnego że ktos tam był i zarobił przeciez rzekomo ta firma rekrutuje od 11 lat . proszę o jakies info na ten temat pozdro .
2
-K 2014-03-03 15:22:10
witam,
Ci którzy bronią dobrego imienia tejże firmy są widocznie podstawieni,gdyż ja jako osoba nieufna,dzwoniąc do pani asystentki starałam się wyciągnąć podstawowe informacje na temat ich firmy pośredniczącej czyli nazwa i regon czyli jawne info każdej firmy a uzyskałam odp cytuję "wszystkie informacje na temat firmy są chronione". również stwierdzenie że tłumaczenie jest wysyłane bezpośrednio do pracodawcy norweskiego to wierutna bzdura gdyż każdy tłumacz przysięgły powinien dostarczyć dokumenty właścicielowi gdyż to jego dane osobowe i bez osobistego podpisania umowy z pośrednikiem czy pracodawcą nie ma prawa udostępniać naszych danych osobowych.
1
katarzynka 2014-03-04 21:47:29
skoro ta firma zajmuje sie tylko tlumaczeniem dokumentow zgloszeniowych to po co opowiadaja o tej pracy, o szkoleniach i zarobkach co?
( usunięte przez administratora )
2
zuza25_84 2014-03-11 12:47:38
witam ja wyslalam meza papiery 16 stycznia do tej pory niema zadnej odpowiedzi dzwonilam dzwonilam dzis do tego biura i co nic pytalam gdzie jest odpowiedz moze z chin idzie to ona mi ze zwylkym listem chcialam z przelozonym rozmawiaz to pani mi na to ze ona jest ta osoba lepiej nie trzeba zaznaczyląm ze jesli do konca tyg nie dostaniemy odpowiedzi zglosze to do pewnych organow
1
xxx 2014-03-16 20:22:09
witam szanowna pania jestem w takiej samej sytuacji ja wysłałem papiery 18 stycznia i do tej pory tez nic oczywiście dzwoniłem do tej kobiety a co lepsze mi tez wiskała kit ze coś wysyłała zwykłym listem(usunięte przez administratora)
1
kriss21 2014-03-25 08:56:17
Ja tez jakis miesiac temu wyslalem papiery i zaplacilem,dwa dni temu otrzymalem odpowiedz ani negatywna ani pozytywna .napisali ze pracodawca nie odpowidzial na wyslane przez nich dokumenty i ze jak odpowie w puznieszym czasie to niezwlo

cznie dadza znac:-/ sam juz niewiem co mam na ten temat myslec i licze na ze znajdzir sie ktos ktos zwas co mi przyblizy ten temat.z gory dziekuje
4
odp 2014-05-20 16:17:08
to odradzacie czy nie? niech ktoś napisze konkretnie bo chcialbym sie dowiedziec wiecej, a na razie nie wiem nic :<.
1
kani 2014-05-24 21:10:19
Widze, że sporo tu opinii klientów, a jak traktują tłumaczy w biurze stora waldemar, bo to nie zawsze jest dobrze płatny zawód.
2
ania73 2014-05-27 09:28:46
Właśnie czekam na papiery ,mają przyjść do końca tygodnia,a tymi papierami mam wysłać za tłumaczenie 200zł .Proszę czy ktoś z tego biura w Żarach wyjechał do pracy w Dani lub gdzie indziej..
4
kani 2014-06-17 16:25:13
Nie nazwałbym tak tego, bo przecież czynności administracyjne mają swoja cenę, ale troche dziwi mnie, że nie pokrywaja kosztów szkolenia bhp, to nie powinno byc problemem dla takiej firmy, może ktoś miał inaczej?
1
kani 2014-06-29 23:52:02
No niby nie można od razu sprawdzić, ale można otworzyc przy tej miłej pani w w razie czego sporządza się protokół reklamacji, chyba nie?
robson 2014-07-06 16:08:53
Nie lepiej się nauczyć niemieckiego lub angielskiego i samemu podzwonic lub powysylac CV za granice? Uda się,wynajmujesz pensjonat bierzerz na wszelki wypadek 1000€ i jedzieszdo pracy a i wczesniej można podpisać dokumenty poprzez mail/fax a nie płacić za prace której nie wiesz ze zostaniesz i to w dodatku 7 dni w tyg.po 12h dziennie , zajazd niezły.Nawet pewnie nie pytaluscie o namiary firmy z Norwegii, 25 tys.za 6 tyg robi swoje haha
Adam12 2014-07-17 12:47:46
No to lipa bo ja dzisiaj zamówiłem te dokumenty Pani telefonicznie poinformowała mnie że biuro znajduje się w Zielonej Górze to są jakieś sprzeczne informacje nie odbieram tych dokumentów jak ona nie chce podać nawet podstawowych danych firmy dwie stówki drogą nie chodzi napędzają sobie klientów za tłumaczenia jak zaproponowałem że sobie przetłumaczę to się nie zgodziła ( usunięte przez administratora )
G3 2014-07-17 19:29:01
Ludzie to jest ewidentny( usunięte przez administratora ).. po 1 pomocnik bez znajomości jezyka bez doswiadczenia w stoczni? duze niby pieniadze... to jest sciema ... do stoczni potrzebuja wykwalifikowanych pracowników a nie kazdego bez umiejetnosi i bez jezyka i to do polskich brygad... taa jasne. (usunięte przez administratora)
oszukany 2014-07-23 17:12:32
ludzie 100 razy jaknajdalej od tej firmy(usunięte przez administratora)
1
Stanisław 2014-08-05 09:40:39
Co za bzdury tu wypisujecie! Ja pracuję w Niemczech od 3 miesięcy. Wyjechałem za pośrednictwem biura tłumaczeń Waldemar Stora. Z tego co wiem mają sporo ofert dla hydraulików i elektryków. To nie mój pierwszy wyjazd ( pierwszy z tego biura). Każdy kto choć raz w życiu wyjeżdżał za chlebem za granię dobrze wie, że koszty są zawsze!!! Pozdrawiam wszystkich niedowiarków!
Ps.
Pytajcie o pracę w Niemczech, pieniądze mniejsze niż w Norwegii ale pewne, i do domu bliżej...
1
romek 2014-12-04 14:39:11
ale ściema jest z czy, bo nie bardzo zrozumiałem Twój wpis @mag, jakbys napisała cokolwiek więcej to byłbym bardzo wdzięczny w sumie, bo tak to ciężko naprawdę cokolwiek ustalić... tylko wiem, ze chodzi o biuro, ale o co dokładnie? wydaje mi się, że oni dobrze tłumaczą w miare, sa znaną firmą jednak.
paweł 2015-01-09 16:21:12
no ale dajcie spokój też z drugiej strony na to popatrzcie ile ludzi robi interesy teraz i rozwija się właśnie w Polsce, a nie za granicą, ja uwazam, ze uciekają ludzie, który albo bardzo dobrze znają język albo nie mają na siebie konkretnego pomysłu.. innej możliwości nie widzę, a w biurze tłumaczeń też zarobisz.
sid1267 2015-01-15 14:01:42
Witam, ja chciałbym się dowiedzieć czy wz tej firmy ktoś wyjechał do Norwegii za 28tys zł za 6 tyg i płacił za przetłumaczenie 240zl. Posiłbym o odpowiedź. Pozdro
kazek 2015-04-12 08:46:16
Lęk wysokości nie przejdzie, są badania wysokościowe przed wyjazdem
łycha 2015-04-22 22:48:15
a ja właśnie wróciłem po 6 tygodniach z Norwegii. Faktycznie zarobiłem na czysto 56 tys.koron. Drugiego kontraktu nie dostanę, bo firma norweska ocenia wyniki pracy całej brygady a trafiło mi się dwóch leserów ze śląska co w kółko tylko pili i palili cygarety. Narobili złej opinii p. Waldkowi i teraz bierze ludzi z Niemiec. Płaciłem za tłumaczenia dokumentów 240 zł. Byłem uprzedzany,że mogę stracić-zaryzykowałem-warto było. Na szkoleniu bhp jeszcze w Polsce p. Waldek podziękował jednemu trunkowemu, oddał mu za tłumaczenie 240zł,dał na bilet i wyprosił. A na tych hanysach się nie poznał.Oczerniacie tu porządnego człowieka! Załatwił, zawiózł na miejsce, pomógł w norweskim banku z założeniem konta, dał namiary na przewoźnika żeby wrócić bezpiecznie do domu. Nie piszcie głupot o człowieku którego nie znacie
1
KILLER 2015-04-22 22:55:51
SCIENCE FICTION W NAJCZYSTSZEJ POSTACI HAHA
HANK 2015-04-23 12:27:29
POLECAM TEGO POSREDNIKA
endriu 2015-04-23 18:21:58
czemu nikt nie sprawdzi tego tłumacza z jego miasta żary czy jest taki wiarygodny
znawca 2015-04-23 18:30:45
głupie pytanie zadałeś bo tam juz go wszyscy znają więc co mają sprawdzać skoro to dla nich oczywiste haha
Justyna_K 2015-04-24 11:01:21
Ludzie, po co szukać tłumacza ze swojego miasta. Teraz tłumaczenia wysyła się online. Oszczędzacie przy tym czas i kasę. Ja wysyłam teksty do mojtlumacz.eu. W tym samym dniu dostaję wycenę i na przetłumaczone teksty też długo czekać nigdy nie musiałam. Jeśli ktoś szuka, to polecam z czystym sumieniem :)
Alan 2015-04-24 12:01:19
Pracowałeś w firmie Biuro tłumaczeń Stora Waldemar i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.
Nie pracowałem w tej firmie ale korzystałem z usług tłumaczenia dokumentów samochodowych z Holandii. Tłumaczenie zrobione w wyznaczonym terminie, auto zarejestrowałem bez problemu. Szczerze polecam tego tłumacza
bartek 2015-09-08 10:44:44
witam
wysylal ktos zgloszenie do pracy w norwegi na pomocnika malarza antykorozyjnego ? byl ktos z was ? ja wczoraj zaplacilem i wyslalem..
1
maxi 2015-09-08 19:49:01
to utopiłeś kase,bo pracy nie dostaniesz.
1
bolek 2016-02-23 13:27:02
nie nie nie nie nie pojedziecie do zadnej pracy w norwegi i tyle w temacie !! nie płacić ja dałem sie nabrać!!! hahaha nie nie wysyłajcie zadnych pieniędzy!!!!!!!
Xpii 2016-05-09 16:58:57
Witam, czy ktoś wyjeżdżał za pośrednictwem tej firmy, i może przesłać opinie na mój adres: xpi44@wp.pl.
Z góry dzięki :)
ert 2016-06-17 21:18:55
@eryk no faktycznie tak to nie powinno wygladac ale wiadomo w roznych miescach to jednak roznie bywa..ciekawe czy pojawia sie teraz jakies oferty ptacy
Zostaw swoją opinię o Biuro tłumaczeń Stora Waldemar - Żary
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biuro tłumaczeń Stora Waldemar