Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Biuro tłumaczeń Stora Waldemar

Pracowałeś w firmie Biuro tłumaczeń Stora Waldemar i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
-K - 2014-03-03 15:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,
Ci którzy bronią dobrego imienia tejże firmy są widocznie podstawieni,gdyż ja jako osoba nieufna,dzwoniąc do pani asystentki starałam się wyciągnąć podstawowe informacje na temat ich firmy pośredniczącej czyli nazwa i regon czyli jawne info każdej firmy a uzyskałam odp cytuję "wszystkie informacje na temat firmy są chronione". również stwierdzenie że tłumaczenie jest wysyłane bezpośrednio do pracodawcy norweskiego to wierutna bzdura gdyż każdy tłumacz przysięgły powinien dostarczyć dokumenty właścicielowi gdyż to jego dane osobowe i bez osobistego podpisania umowy z pośrednikiem czy pracodawcą nie ma prawa udostępniać naszych danych osobowych.
zdjecie uzytkownika
katarzynka - 2014-03-04 21:47:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Kidzba - 2014-01-30 09:03:15]:
skoro ta firma zajmuje sie tylko tlumaczeniem dokumentow zgloszeniowych to po co opowiadaja o tej pracy, o szkoleniach i zarobkach co?
( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
zuza25_84 - 2014-03-11 12:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam ja wyslalam meza papiery 16 stycznia do tej pory niema zadnej odpowiedzi dzwonilam dzwonilam dzis do tego biura i co nic pytalam gdzie jest odpowiedz moze z chin idzie to ona mi ze zwylkym listem chcialam z przelozonym rozmawiaz to pani mi na to ze ona jest ta osoba lepiej nie trzeba zaznaczyląm ze jesli do konca tyg nie dostaniemy odpowiedzi zglosze to do pewnych organow
zdjecie uzytkownika
ritmo - 2014-03-15 14:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to Pani wysyłała jego papiery? to był dokumenty do przetłumaczenia czy aplikowała Pani za niego do pracy w Biurze tłumaczeń? :)
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-03-16 20:22:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ritmo - 2014-03-15 14:33:43]:
witam szanowna pania jestem w takiej samej sytuacji ja wysłałem papiery 18 stycznia i do tej pory tez nic oczywiście dzwoniłem do tej kobiety a co lepsze mi tez wiskała kit ze coś wysyłała zwykłym listem(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kriss21 - 2014-03-25 08:56:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ja tez jakis miesiac temu wyslalem papiery i zaplacilem,dwa dni temu otrzymalem odpowiedz ani negatywna ani pozytywna .napisali ze pracodawca nie odpowidzial na wyslane przez nich dokumenty i ze jak odpowie w puznieszym czasie to niezwlo

cznie dadza znac:-/ sam juz niewiem co mam na ten temat myslec i licze na ze znajdzir sie ktos ktos zwas co mi przyblizy ten temat.z gory dziekuje
zdjecie uzytkownika
skrocki - 2014-03-27 15:44:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzięki w takim razie za informacje, teraz już wiem, że lepiej byc ostrożnym i chyba poszukam czegos innego niż Stora.
zdjecie uzytkownika
rat - 2014-04-05 10:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pilot1109, a co Tobie Biuro tłumaczeń Stora Waldemar zrobiło, że tak odradzasz, bo może jesteś konkurencją i dlatego tak piszesz.
zdjecie uzytkownika
odp - 2014-05-20 16:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to odradzacie czy nie? niech ktoś napisze konkretnie bo chcialbym sie dowiedziec wiecej, a na razie nie wiem nic :<.
zdjecie uzytkownika
kani - 2014-05-24 21:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Widze, że sporo tu opinii klientów, a jak traktują tłumaczy w biurze stora waldemar, bo to nie zawsze jest dobrze płatny zawód.
zdjecie uzytkownika
ania73 - 2014-05-27 09:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Właśnie czekam na papiery ,mają przyjść do końca tygodnia,a tymi papierami mam wysłać za tłumaczenie 200zł .Proszę czy ktoś z tego biura w Żarach wyjechał do pracy w Dani lub gdzie indziej..
zdjecie uzytkownika
buka - 2014-05-27 21:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ania73 - 2014-05-27 09:28:46]:
ja na Twoim miejscu uważałbym z wysyłaniem kasy... już to samo w sobie brzmi troszeczkę podejrzanie
zdjecie uzytkownika
kani - 2014-05-29 19:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Faktycznie, lepiej zachować ostrożność, może niech ktos potwierdzi, że warto wysyłac te tłumaczenia i firma jest uczciwa.
zdjecie uzytkownika
kani - 2014-06-17 16:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie nazwałbym tak tego, bo przecież czynności administracyjne mają swoja cenę, ale troche dziwi mnie, że nie pokrywaja kosztów szkolenia bhp, to nie powinno byc problemem dla takiej firmy, może ktoś miał inaczej?
zdjecie uzytkownika
kani - 2014-06-29 23:52:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No niby nie można od razu sprawdzić, ale można otworzyc przy tej miłej pani w w razie czego sporządza się protokół reklamacji, chyba nie?
zdjecie uzytkownika
robson - 2014-07-06 16:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie lepiej się nauczyć niemieckiego lub angielskiego i samemu podzwonic lub powysylac CV za granice? Uda się,wynajmujesz pensjonat bierzerz na wszelki wypadek 1000€ i jedzieszdo pracy a i wczesniej można podpisać dokumenty poprzez mail/fax a nie płacić za prace której nie wiesz ze zostaniesz i to w dodatku 7 dni w tyg.po 12h dziennie , zajazd niezły.Nawet pewnie nie pytaluscie o namiary firmy z Norwegii, 25 tys.za 6 tyg robi swoje haha
zdjecie uzytkownika
Adam12 - 2014-07-17 12:47:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to lipa bo ja dzisiaj zamówiłem te dokumenty Pani telefonicznie poinformowała mnie że biuro znajduje się w Zielonej Górze to są jakieś sprzeczne informacje nie odbieram tych dokumentów jak ona nie chce podać nawet podstawowych danych firmy dwie stówki drogą nie chodzi napędzają sobie klientów za tłumaczenia jak zaproponowałem że sobie przetłumaczę to się nie zgodziła ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
G3 - 2014-07-17 19:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie to jest ewidentny( usunięte przez administratora ).. po 1 pomocnik bez znajomości jezyka bez doswiadczenia w stoczni? duze niby pieniadze... to jest sciema ... do stoczni potrzebuja wykwalifikowanych pracowników a nie kazdego bez umiejetnosi i bez jezyka i to do polskich brygad... taa jasne. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kani - 2014-07-17 19:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@robosn, no właśnie jest ryzyko robić coś na własna rękę, nie kazdy tez dysponuje takim funduszem na wszelki wypadek. Ludzie decydują sie na wyjazd jak mają problemy finansowe i chcą dorobić. Dlatego biuro tłumaczeń stora jest w takim przypadku potrzebne i bardzo pomocne. Na rynku sa tez podobne firmy.
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2014-07-23 17:12:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ludzie 100 razy jaknajdalej od tej firmy(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Stanisław - 2014-08-05 09:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co za bzdury tu wypisujecie! Ja pracuję w Niemczech od 3 miesięcy. Wyjechałem za pośrednictwem biura tłumaczeń Waldemar Stora. Z tego co wiem mają sporo ofert dla hydraulików i elektryków. To nie mój pierwszy wyjazd ( pierwszy z tego biura). Każdy kto choć raz w życiu wyjeżdżał za chlebem za granię dobrze wie, że koszty są zawsze!!! Pozdrawiam wszystkich niedowiarków!
Ps.
Pytajcie o pracę w Niemczech, pieniądze mniejsze niż w Norwegii ale pewne, i do domu bliżej...
zdjecie uzytkownika
anakin - 2014-09-22 19:26:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Stanisław, owszem pewne koszty sa zawsze, ale czasem sa ukryte, to znaczy agencja pobiera więcej kasy od pracodawcy, opłaca z tego przejazdy i mieszkanie, płaci diety, a pracownik mniej zarabia. Nie wiem jak to jest rozwiązane w biurze tłumaczeń Stora Waldemar, ale miło słyszeć, że sa osoby zadowolone.
zdjecie uzytkownika
klementyna - 2014-11-04 14:03:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to mój pierwszy taki wyjazd byłby i trochę się obawiam. najlepiej gdyby tu się wypowiedział ktoś z firmy jak wygląda sama organizacja wyjazdu pod względem transportu i jak dokładnie wyglądają warunki na miejscu? mam nadzieję że to wszystko byłoby zagwarantowane na papierze bo na słowo to wiadomo jak się wychodzi czesto
zdjecie uzytkownika
mag - 2014-12-03 21:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest sciema to biuro i ta pracazd3c
zdjecie uzytkownika
romek - 2014-12-04 14:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale ściema jest z czy, bo nie bardzo zrozumiałem Twój wpis @mag, jakbys napisała cokolwiek więcej to byłbym bardzo wdzięczny w sumie, bo tak to ciężko naprawdę cokolwiek ustalić... tylko wiem, ze chodzi o biuro, ale o co dokładnie? wydaje mi się, że oni dobrze tłumaczą w miare, sa znaną firmą jednak.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biuro tłumaczeń Stora Waldemar
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Biuro tłumaczeń Stora Waldemar?
Zadaj pytanie
x