brak logo

Elmas

Radom

Opinie o Elmas

horol 2015-08-26 17:38:51
Prawda jest taka, że sprzedaż to jest dosyć specyficzna branża, która czasami potrafi sprawić psikusa. Głównie problem jest z dostosowaniem oczekiwań do możliwości. A czasami jest tak, że nie można się w jednej firmie zgrać i potem wychodzą jakieś buble. A każdemu potrzebne jest to samo - wspólny cel czyli sprzedaż.
xyz 2015-08-30 12:34:34
W Elmasie na Michałowie smród starych wędlin, gorąco, latają muchy.Natłok wędlin i mięsa, niekoniecznie świeżego. Jakiś czas temu do sprzedaży wprowadzono słodkie bułki, ciasta itp.Brakuje tylko papieru toaletowego żeby....Byłam świadkiem wizyty dwóch panów pseudomenagerów wytrząsających się nad personelem.Jednego parę lat temu widywano w jednym z marketów, gdzie też był znany ze swojego chamstwa. WYNIKI,WYNIKI,WYNIKI!!! Nawet kosztem klientów. Niech się kretyni nauczą zasad marketingu...ikultury.
Kaśka 2015-08-31 12:08:50
i tu się zgodzę. Moja mama kupiła kurczaka z rożna i przez dwa dni nie była w stanie pokazać się w pracy. Wymioty i biegunka. Kiedy wybrała się do masarni ekspedientki nie kryły zdziwienia.
ligl 2015-09-25 21:17:11
No to na pewno nie jest zachęcające. Zastanawiam się tylko czy sanepid i tego typu kontrole były w tej firmie i dokonywały pomiarów i testów ? Bo jeżeli nie może warto się zastanowić czy aby dla dobra ludzkości nie podjąć tematu zgłoszenia do odpowiednich służb. Będę wdzięczy za wskazówki co się dzieje 'od kuchni'
misia 35 2015-09-29 12:28:36
w radomiu na sportowej gdy nie bylo blond wiedzmy z oczodolami milo sie robilo zakupy od czasu kiedy przyszla na punkt jest trgedia smierdzace mieso sprzedaje ludziom jak ktos chce zwrotu pieniedzy jest arogancka i wulgarna drodzy szefowie jesli chcecie miec klientow zadowolonych zlikwidujcie ta pania widocznie po tylu latach pracy nauczyla sie cwaniactwa na korzysc firmy ale niestety nie tedy droga pani I.K.
misia 36 2015-10-01 20:44:04
tragedia to jest jak pracownik elmasu obrabia tylek drugiemu pracownikowi elmasu
druga tragedia to jest to jest to ze ktos komus obrabia tylek a sam nie jest w porzadku
morze pisze hejty za kase
techno maniak 2015-10-01 20:51:57
podpisuje sie z przed mowca
ALKA 83 2015-10-01 21:48:58
a dla mnie dziadostwem jest to ze odchodzaca z elmasu malo znaczaca pracownica bez znajomosci kasy fiskalnej co jest podstawa w tej pracy przez wlasna ewidetna glupote probuje bez podstawnie zepsuc komus opinie
agnieszka 2015-10-02 19:39:41
Witam!
odnośnie Sklepu Elams na osiedlu Południe, jestem totalnie rozczarowana.Zresztą odkąd zmieniają się co 2- lub 4 miesiące ekspedientki, które ciągle rozmawiają.Pomijając już gdy klient wejdzie do sklepu, to ledwo można słowo powiedzieć wtrącić się w rozmowę.Dobrze,że chociaż mój tata zna pania Krzyżanowską.Bo trzeba zrobić z tym porządek, nie świeże mięso, odświeżana wędlina, ciągle a do niedawna uwielbiałam szynke białą gotowaną.Co do staropolskiej smaczna szynka.No ale obsługa, ja rozumiem może jest marna pensja ale czuć tą niechęć do pracy tych pań.
Marita 2015-10-02 19:51:48
Niejednokrotnie odwiedzałam Elmas przy ul. Niedziałkowskiego i zawsze panowała tam miła atmosfera. Obie ekspedientki są bardzo życzliwe i uprzejme, potrafią doradzić przy zakupie. Widać, że starają się, aby klient był jak najbardziej zadowolony. Jeszcze nie zdarzyło mi się, aby któraś z pań zachowała się wobec klienta arogancko. Wpis użytkownika Misia35 to zwykłe kłamstwo wyssane z palca. Nie rozumiem jak można tak postępować?Żeby bezpodstawnie psuć komuś opinię, na którą tak ciężko i długo pracował? Chamstwo i głupota się szerzą w zastraszającym tempie..
Kasia 2015-10-08 15:12:10
Zgadzam sie z pania martina ludzie nie mają co mówić to klepia glupoty by innych pograżyc!!!!Naprawdę widzialam ostatnie zmiany na sklepie na Czarnoleskiej i jesem w szoku chora dziewczyna stojąca za ladą i tłumacząca się za koleżankę która nazwała się kierowniczka a po krótkiej odp młodej dziewczyny dowiaduję się że wszystkie są tam równe i n ie ma wywyzszania do tego mieszkam tam i wiem jak to się tępi innych ludzi na wzgład starej znajomej. słyszalam że jest nieuprzejma dziewczyna co źle obsługuje itp a spotkałam się z sympatyczną mimo że z gorączka i chorą dziewczyną ktora w miarę mozliwości próbowała mi doradzić coś dobrego w tak mało zaopatrzonej ladzie. Skoro pani "kierowniczka" tak dysponuje niech zadba o to bym dostała świerzą dobrą wędlinę i mięso a nie aby inna pracownica "produkowała" się i proponowala mi w kółko tą samą wędlinę Staropolską i Bialą wędzoną lub mięso na odłożenie! teraz też zauważylam zmiany i szczerze wolę tą nowa panią i tą młodą uśmiechniętą lecz zdrową mlodą dziewczynę która mimo nacisków od "Kierowniczki" próbowała zadowolić kupującego i sprzedać normalne mięsko i wędlinę nie odnawianą i odświerzaną!
1
anka w 2015-10-12 20:01:45
do misi 35 wiedz ze zla karma powraca mam nadzieje ze do ciebie juz wrocila wzamian za glupoty ktore wypisujesz
internet daje anonimowosc wiec kazdy moze pisac pieroly co mu sie legna w glowie w cztery oczy to juz strach
a misia ma wiecej wspolnego z oslem niz z misiem
zla karma wroci wczesniej czy pozniej ale wroci
kasia 2015-10-13 16:24:27
co to za nagonka na ta Pania ze sportowej misia ma przeciez inne sklepy nie musi robic tam zakupow jak jej sprzedawca nie odpowiada
ID 2015-10-20 22:40:44
dokładnie nic na siłę jak mi się nie podoba to idę gdzieś indziej wybór w Radomiu jest naprawdę duży i nie trzeba chodzić do sklepu żeby wytrząsać się na ekspedientkach które nie są robotami i też mogą mieć gorszy dzień zwłaszcza wtedy gdy klient przychodzi i sam nie wie czego chce oczekuje nie wiadomo czego. Łatwo jest kogoś oceniać i obrabiać d... może sfrustrowani klienci niech zmienią sklep albo idą do elmasu na zakupy a nie po to żeby oceniać panie zza lady.
1
pitek 2015-10-22 14:52:00
tu nie chodzi o ocene pani za lada czy wyglada tak czy siak tylko o to co sprzedaje ludziom nie mozna tak robic ze przeciez one wiedza co jest dobre a co stare wiec to sie tyczy tej wlasnie osoby o ktorej pisala misia i czego zrobilo sie wielkie halo to jak to jest po co to forum jezeli ktos czuje sie urazony napisze swoja opinie ze zostal zle potraktowany i wepchnieto mu syf to co ze niby nieprawda ja sam tam robie zakupy i ale ta pani nie jest niewiniatkiem i ta cala karma o ktorej piszecie to wroci do niej wlasnie za takie traktowanie ludzi dlaczego swoim dzieciom tych smrodow nie wtyka o ile je ma
2
fryderyk 2015-10-26 12:19:11
Witam Was. Słyszałem już o tym , że w firmie z kasą nie jest wcale tak tragicznie, ale interesuje mnie jak wygląda sytuacja z przyrządami, urządzeniami które firma proponuje. Jakiej są jakości? Bo jeśli chodzi o same produkty to słyszałem , że całkiem ok, toteż dziwi mnie trochę opinia chociażby takiego @pitka
1
Klient. 2015-11-04 11:21:00
Jestem klientką i z tego co widzę kiedy są kontrole nie szanujecie swoich pracowników później dziwicie się że nie ma ludzi do pracy. Kolejna sprawa nowe ekspedientki nie są odpowiednio wyszkolone. Zacznijcie szanować ludzi i zmieńcie tych dwóch ,, panów " którzy jeżdżą po ludziach. pozdrawiam!
2
romek 2015-11-17 13:12:45
Widziałem u nich ofere pracy jako Kierowca - Magazynier i w wymaaniach sporo rzecz wymieli tak jak np. prawo jazdy kat. B (mile widziane doświadczenie w prowadzeniu pojazdów dostawczych) uprawnienia na wózek widłowy, wysoka kultura osobista to wszystko bardzo sie liczy. Dajcie znac tylko jakie są stawki?
lipa 2015-11-19 17:06:26
no na takim stanowisku to te wymagania sa normalne i fajnie ze oferuja umowę o pracę na czas określony po okresie próbnym trwającym 3 miesiące
Tomek 2015-11-21 20:48:11
@romek, może i dużo rzeczy ale nie są to jakoś mocno niezwykłe, no przecież prawo jazdy to posiada prawie każdy.
kop 2015-11-23 23:51:54
sam jestem ciekaw jak ze stawkami, ale skoro firma szuka magazyniera z uprawnieniami na wózek i dodatkowo kierowcy, to mało płacić nie może
Jarek 2015-12-06 07:57:51
Firma spoko ale tych dwóch kolesi to fusion co jeżdżą po sklepach znam cala rodzinkę Krzyżaków sami rozwodniki tylko ten co zginął był porzadny
1
lipa 2015-12-07 16:23:47
mysle ze i tak najpepiej sie zarobi na stanowisko przedstawiciela handlowego bo jednak dodatkowo dochodze prowizje od sprzedazy, wiec jest o co walczyc
Emeryt 2015-12-08 19:47:45
Emeryt prosi ekspedientkę:
- Proszę pół kilo kaszanki dla psa. Tylko żeby nie była taka słona jak wczoraj!
kotlet 2015-12-08 19:56:23
- dzień dobry czy jest mięso mielone
- mjelim
- to za ile czasu będzie
- mjelim wczoraj
Mięsny Jeż 2015-12-11 12:06:23
Niestety nie będzie więcej przepisów, bo panowie administratorzy je kasują, a szkoda. Pozdrawiam Elmas :)
Trochę humoru 2015-12-15 19:48:36
Czy deszcz pada, czy to rosa? Nie! To żonie kapie z nosa!
W uszach szumi, w głowie dudni, jakby wpadła gdzieś do studni.
Oczy mętne,w gardle chrypa, dopadła ją świńska grypa!
Ja też się już gorzej czuję więc kurację zastosuję.
By wirusa zlikwidować, trzeba zacząć się kurować.
Już mikstury namieszane, w barku są przygotowane.
Jest Martini z oliwkami i spirytus jest z wiśniami,
a do tego czysta z miodem, ochłodzona lekko lodem.
No i jeszcze Brendy z colą, dobra jest gdy zęby bolą.
By się wzmocnić witaminą to Tequila jest z cytryną.
A do tego jeszcze rum, by wyleczyć w głowie szum.
A na katar prosta sprawa, w Żubrówce się moczy trawa.
Wirus ostrzy na mnie zęby, a ja lejek robię z gęby.
Kiedy wszystko to wypiję, to bakcyla wnet zabiję.
A na koniec zrobię grzańca i załatwię tym skubańca!
Jolancia 2015-12-17 19:34:10
Hahah, no cóż @Trochę humoru fajne, fajne. No bo to @Mięsny Jeż jest forum o pracy, a nie przepisy jakieś na ciastka słodkie czy inne kurczaki. Czy ktoś pracuje w tej firmie? Jaka pensja
K... 2015-12-22 19:24:40
Dobre zarobki:-)
JaN 2015-12-30 00:41:45
To że dobre zarobki to akurat wiadomo nie od dziś. Niestety nikt nie sprecyzował w jakiej granicy się znajdują. Tylko tej informacji mi potrzeba, bo tak to wiem, że umowa o pracę, fajni ludzie, przyjemna atmosfera no i porządny socjal. Więc czekam na inofmracje i pozdrawiam!
gosc 2016-01-06 16:03:22
jakie dobre za 200 godz 1700 zl
J. 2016-01-06 19:30:57
Nie wiem czy taka mila atmosfera i fajni ludzie he zalezy z kim sie pracuje, nie zawsze jest kolorowo jak sie pracuje z osoba ktora chce wszystkimi dyrygowac a sama nic nie robi, tylko palenie papieroskow i opieprzanie sie. Roznie bywa. Niestety. Trzeba znosic humory klientow, menagerow a zadne pieniadze nie zwroca nam zdrowia ktore niestety tracimy w tej pracy. A lepiej nie bedzie. Tylko gorzej... Nie polecam nikomu pracy tylko osobom o mocnych nerwach:-)
1
lisica 2016-01-07 13:59:29
@J. jasne, najważniejsze żeby trafić na dobrych ludzi tworzących zgraną ekipę i nie dać się zwariować przełożonym. jako że mam mocne nerwy myślę nad spróbowaniem swoich sił jako handlowiec ale ich oferta chyba zniknęła, wam też?
1
klijentka 2016-01-28 11:40:32
drodzy szefowie bylo tak milo na Sportowej.gdzie sie podziały poprzednie ekspedientki obecnie szkoda robic zakupy jedna czyta gazete druga rozmawia przez telefon poprawdzcie ta sytuacje.pozdrawiam klijentka:)
1
salceson 2016-01-30 18:33:32
Prawda
J. 2016-01-31 17:33:06
Najlatwiej jest oceniac. Prosze przyjsc na jeden dzien do pracy, przekonac sie jak wyglada to wszystko za lada. A nie sie wymadrzac jak kazdy. Ma kto kontrolowac ekspedientki. Nikt nie bedzie non stop latal ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i sprzatal,bez przesady. Zdrowie ma sie jedno. Ale ludzie sa podli i wredni. To wszystko woła o pomste do nieba. Coraz gorzej sie dzieje. Czlowiek czlowiekowi wilkiem.
rtfg 2016-01-31 17:44:59
@lisica to zalezy na jakie stanowisko chce aplikwoac teraz szukaja asystetnki dzialu sprzedaxy, ale wiesz nikt Ci nie zagwarantuje tego jako bedzie atmosfera
sara 2016-02-02 22:08:44
faktycznie poszukiwana jest asystentka do działu sprzedazy, tak jak to napisał rtfg. Nie potrzeba tu nawet duzo doświadczenia, 2 lata wystarczy, a jest umowa o pracę.
raise 2016-02-07 21:09:33
Idealnie, że podstawą zatrudnienia u nich jest umowa o pracę, przecież stabilność i dobra atmosfera to zadowolenie pracownika, więc dobrze że można u nich to osiągnąć.
J 2016-02-08 12:14:25
Z tego co widac to tylko nerwy mozna osiagnac
renio 2016-02-09 21:18:07
Pojawiało sie ogłoszenie niedawno z Elmas'u na przedstawiciela handlowego,widac firma poszerza swoja działanosc o nowe branże i stad miejsca pracy, wymagaja znajomosci ynku sanitarno-grzewczego, umiejetnosci handlowych ale oferuja nawert umowe o prace
nosi 2016-02-19 19:03:04
Starają się poszerzyć rynek zbytu, stąd też ogłoszenia na stanowiska handlowców w tej firmie @renio, cieszy na pewno fakt, że pracownik ma zapewnione takie narzędzia pracy jak samochód czy też telefon.
miszy 2016-02-23 21:40:44
no niestety @nosi, naprawdę były to interesujące oferty na handlowców, ale już są nieaktualne, rozejrzeć się trzeba wśród takich ofert na gowork, to na pewno coś nowego się znajdzie
pfko 2016-04-10 14:03:27
W chwili obecnej @miszy możesz na magazyniera iść, musisz jednak posiadać uprawnienia na wózki i prawko kat. B
kij 2016-04-17 22:22:57
w elmasie w Piotr i Paweł od ul.Białej od jakiegoś czasu chamska ekspedientka, rude krótkie włosy, w okularach, po 40-stce. Nabiła mi na kasę złą cenę, kiedy zwróciłam jej uwagę wyskoczyła do mnie z morda, zamiast grzecznie przeprosić, wcześniej też coś pyskowała. Babsko nadal tam straszy, ja przestałam tam kupować.
1
flota 2016-05-10 12:41:08
@kij szkoda, że się zraziłeś do sklepu tylko przez pryzmat jakiejś tam ekspiedientki. Skoro do tej pory sklep był ok, to chyba nic się nie zmieniło. Wydaje mi się, że rekrutacja powinna być b. wymagająca, by takie sytuacje nie miały więcej miejsca. :)
BYŁY Klijent 2016-07-16 15:52:10
Robiąc zakupy w czwartek 14.07 serdecznie odradzam sklep elmas przy ul. Królowej Jadwigi a szczególnie ekspedientke stara wredną babe o pstrokatym kolorze włosów . Bardzo żle mnie potraktowała krzyczy obraża robi awanture, jest bardzo niemiła, nie chce nikogo obrażać ale po jej zachowaniu nie tylko do mnie ale też dla innych klientów to ta pani chyba przechodzi przekwit i dlatego taka jest. Nie wiem co sie dzieje w tej firmie ale bardzo fajna dziewczyna została zamieniona na jakieś wredne babsko, szczerze nie polecam tego sklepu i moja noga już w nim nie postanie.
Pozdrawiam cieplutko tę panią , chociaż ona potraktowała mnie cieplej
1
solia 2016-07-17 13:39:16
a ty jakim byłeś dla niej klientem? to jest silna wzajemna relacja, o której świadczy zawsze zachowanie obu stron współpracy. widzę że szukacie teraz kucharzy do kebabu, opłaca się?
Prax 2016-07-18 21:31:10
Ja tez mam prace z klientem i nie zawsze jest on miły ale nie moge i nie chce łączyć problemow domowych na wyzywanie sie na klientach w pracy choc naprawde do niektorych trzeba miec ogromna cierpliwosc ale jak jest sie chamem to wlasnie tak sie ludzi traktuje jezeli nie pasuje praca w elmasie to moze do kebabu tak jak @solia pisze. Sam bylem swiatkiem jak ludzie poprostu pytaja o towar zeby im doradzic itp a tacy chamscy sprzedawcy jak tamta pani poprostu wyzywa sie i wiem o jaka pania chodzi...
bailo 2016-07-18 23:06:03
Na pewno się opłaca @solia, ale zobacz, że cały czas mozna znaleźć zatrudnienie u nich, więc nie jest tak źle.
Zostaw swoją opinię o Elmas - Radom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elmas